Kirjoittaja Aihe: The Walking Dead (tv-sarja)  (Luettu 87133 kertaa)

Fairy tale

 • ***
 • Viestejä: 2 814
Vs: The Walking Dead (tv-sarja)
« Vastaus #220 : 10.10.2020 21:56:51 »
Aloitin pari päivää sitten katsomaan tuota kymppikautta. Vaikka tässä on noin vuosi välissä viime katsomisesta, tuntui ettei välissä ole ollut kuin muutama kuukausi. Alkujaksoissa ainakin välittyi sama tunnelma, mitä viimeksi. Vähän raotettiin menneisyyttäkin. Tunnelmaan pääsee muuten paremmin kun katsoo jaksoja illalla kun on jo pimeää eikä pidä paljoa valaistusta kotonakaan.  ;D

*

EDIT:// Katsoin eilen 15.10. jakson 9. ja ei helskutarallaa oli kyllä oksat pois. Varmaan kaikkein kammottavin jakso koko sarjassa ja siis mua kammotti
Spoiler: näytä
ne saamarin kapeat luolaston tunnelit, joihin ihan kohta joku jää jumiin, niinkuin sitten jäikin.
Kulkijat, kuiskaajat ja Negankin on jo nähhty, mutta tuo vain aiheutti sellaista selkäpiitä karmivaa tunnetta ei pahempaa kiitos.
« Viimeksi muokattu: 16.10.2020 16:05:05 kirjoittanut Fairy tale »

Fairy tale

 • ***
 • Viestejä: 2 814
Vs: The Walking Dead (tv-sarja)
« Vastaus #221 : 19.09.2022 13:29:21 »
Sain justiinsa 11. kauden katsomisen pakettiin.
Vaikka alkaahan tässä jollain tasolla sama juonikuvio toistamaan itseään, niin kivasti uudet henkilöhahmot tuovat uusia tuulia sarjaan.
Ja saatinhan se "Stephanie" sieltä viimein kuvioihin.

Se, että uusia kausia ei enää tule ja sarja jäi "aivan kesken" eli viimeiset sekunnit ikäänkuin lupaavat jatkoa, mutta se jatko taitaa jäädä muualle (sarjakuviin). Tai en tiedä myötäilikö tämä viimeien kausi myös sarjakuvaa kuinka uskollisesti. Ei ole omalla tavallaan vaikea arvailla mitä kauden 11 jälkeen tapahtuu. Jokainen yhteisö on jossain suhteessa korruptoitunut ja siellä vallitsee sortava hierarkia, että aina joku on köyhä ja kärsii tilanteesta.

Quibbler

 • Luihuinen
 • ***
 • Viestejä: 168
 • Potterhead? Always.
Vs: The Walking Dead (tv-sarja)
« Vastaus #222 : 19.09.2022 18:40:27 »
Nyt kyllä jännittää, kun pian viedään viimeisiä jaksoja. Innolla odotan ja samalla pelottaa miten hyvin saadaan pakettiin tämä pitkään kestänyt televisiosarja. Kun niitä spin-off sarjoja jo kolkuttelee ovella, niin vähän tutisuttaa, että tuleeko päätös jäämään vajavaiseksi tai keskeneräiseksi eikä näin ollen kovin onnistuneeksi/tyydyttäväksi.

Itse ehkä jätän katsomatta monet noista sivusarjoista joten olisi ihana saada tähän kunnollinen loppu kuten kuuluu. Muuten jää paha maku suuhun ja käy samoin kuin huhujen mukaan Game of Thronesille. Sitä kohtaloa ei tälle sarjalle halua. Vaikka mistäs tiedän jos jotkut ovat siitäkin lopusta pitäneet, kun ei ole sen tarkempaa tietoa. Haikea olo tulee hyvästellä sarja, mutta ihan sopivaan aikaan loppuu, eiköhän nuo 11 kautta riitä (ei näköjään). Sitten on aina kiva katsella uudestaan ja uudestaan kun sopiva määrä katsottavaa (8 kausi nyt aika heikko, 7 jonkun verran huono kans ja 10 kaudessa pari kuolettavan tylsää jaksoa omasta mielestäni). Jos eivät siis pilaa tätä loppua. Mitä fiiliksiä muilla?

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 5 762
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: The Walking Dead (tv-sarja)
« Vastaus #223 : 02.10.2022 18:18:23 »
Olen vähän jäljessä jo edellisistäkin jaksoista, kun ne ovat nyt siellä Disney+:n puolella. Minusta on ihan hyvä saada tarinalle päätös, mutta toivottavasti se on kunnollinen eikä mikään ihan kamala.

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Kosmik

 • ***
 • Viestejä: 3 921
 • ava © Ingrid
Vs: The Walking Dead (tv-sarja)
« Vastaus #224 : 29.11.2022 17:17:48 »
Aloitin tällä viikolla katsomaan Walking Deadia ihan alusta asti, kun lopetin aikoinaan katsomisen kesken, vaikka monta kautta seurasinkin sarjaa julkaisutahdin mukaan. Muistan että jossain kohdin sarja ikään kuin lässähti ja kun Rick jäi pois, niin taisin niillä paikkeilla lopetella seuraamisen.

Jos joku on katsonut kaikki kaudet, niin onko oikeasti sarja kokonaisuudessaan katsomisen arvoinen? Että onko mitään järkeä lähteä maratoonaamaan kaikkia 11 kautta? :'D

Näitä ekoja jaksoja kun katsoo, niin muistan nää yllättävän hyvin, mutta en kyllä sitä muistanut, miten suloinen Glenn tässä alussa on. :'D

Fairy tale

 • ***
 • Viestejä: 2 814
Vs: The Walking Dead (tv-sarja)
« Vastaus #225 : 29.11.2022 17:29:49 »
Kosmik, maratoonaa ihmeessä. Toki jos tiiviissä tahdissa kaudet katsoo läpi voi tulla toistoähkyä, koska se sama teemahan siinä keskiössä koko ajan on. Lyödään zombeja tohjoksi ja pelätään muita eläviä porukoita. Mutta kun katsoo sarjaa osiltaan uudelleen, niin löydät varmasti myös niitä taitekohtia, joissa ollaan jonkun uuden äärellä. Mähän katsoin nuo 9 kautta ensin yhtä rytkyä. Ja kympin kun se ilmestyi ja nyt tuon viimeisen kauden. Aina siellä on jokin koukku tai täky, mikä laittaa katsomaan lisää. Ja mielestäni tilaa olisi vieläkin uudelle kaudelle.  :)

Karvis

 • Vieras
Vs: The Walking Dead (tv-sarja)
« Vastaus #226 : 29.11.2022 17:44:13 »
Lainaus
Jos joku on katsonut kaikki kaudet, niin onko oikeasti sarja kokonaisuudessaan katsomisen arvoinen? Että onko mitään järkeä lähteä maratoonaamaan kaikkia 11 kautta? :'D

Ei.;D Tosin en ihan päässyt loppuun niin en saisi sanoa, mutta loppua kohti hermot menee.  ;D Jossain vaiheessa kaikki on vaan yhtä ärsyttäviä ja alkaa toivoa kaikkien kuolemaa ja lopulta hyytyy keskelle kymppikautta.  ;D Niin mulle kävi enkä saa otettua itseäni niskasta, kun joku siinä ketä on jäljellä kaivaa ja ärsyttää, mutta suosittelen katsomaan ja kertomaan käykö niin vai ihan eri tavalla.
« Viimeksi muokattu: 29.11.2022 17:45:45 kirjoittanut Karvis »

Kosmik

 • ***
 • Viestejä: 3 921
 • ava © Ingrid
Vs: The Walking Dead (tv-sarja)
« Vastaus #227 : 09.03.2023 19:03:55 »
Tosiaan aloin katsoa tätä läpi uudelleen ja enää on näkemättä ne 11. kauden viimeiset 8 jaksoa, jotka on Disney plussan puolella. Aion tilata Disney plussan kohta anyways, että pääsee katsomaan Mandalorianin kolmatta kautta, mutta siis.

En tajunnutkaan, miten pitkälle olin sarjaa seurannut alun perin ennen tätä uudelleen katsomista. Olisinko katsonut jopa hieman kymppikauttakin, vaikka muistelin lopettaneeni aikoinaan katsomisen siihen, kun Rick lähti sarjasta. :o

Keskityn ehkä pohtimaan enemmän näitä kausia sen jälkeen, kun Neganin hallinto romahti, koska ne on mulle uudempaa settiä.

Spoiler: näytä
Kuiskaajista pidin todella paljon ajatuksena ja Alpha ja Beta oli mielenkiintoisia hahmoja. Kuiskaaja-kaudet vain oli mielestäni kustu sillä teinidraamalla. ::) En voinut sietää Henryä hahmona. Lydiakin on himpun ärsyttävä, mutta hänessä oli kiinnostavaa se suhde juuri äitiinsä ja se tapa miten olivat selviytyneet. Silti mua jotenkin ehkä harmitti, ettei kuiskaajat tuntuneet koskaan yhtä uhkaavilta kuin Negan oli tuntunut.

Se Neganin soluttautuminen kuiskaajiin oli muuten aika hauskaa settiä. :'D Ehkä se Taran kuolema muiden ohella samaan rysäkkään tuntui vähän väärältä. Hänelle olisin ehkä suonut vähän erilaisen lopun, enkä tuollaista että hän kuolee muiden vähän NPC-hahmojen kanssa samalla tavalla. Ja se miten Enidistä yritettiin leipoa tärkeää hahmoa Carlin kuoleman jälkeen, tuntui jotenkin väkinäiseltä, ehkä sen vuoksi, kun olen edelleen katkera ja vihainen siitä, että Carl piti kirjoittaa sarjasta ulos (se oli mielestäni koko Walking Deadin typerin päätös). Carl oli mielestäni kehittynyt hahmona huimasti ennen kuin hänet poistettiin sarjasta ja olisin halunnut nähdä, miten hän mahdollisesti korvaa isänsä myöhemmin. Carlissa olisi ollut paljon potentiaalia ja mielestäni hahmon kuolema vei mukanaan osan The Walkind Deadin perimmäisestä olemuksesta.

Aikoinaan olin järkyttynyt Rickin ja Michonnen suhteesta, koska se tuli ekalla katselukerralla ihan puun takaa, mutta kun katsoin sarjan tälleen uudemman kerran ja putkeen, niin huomasin, että tuota suhdetta oltiin rakennettu jo hyvän aikaa Rickin lapsien kautta. Odotan innolla kyllä sitä Michonne ja Rick spinoff-sarjaa. :) Musta on kyllä herttaista se, että Michonne sai lopulta Rickin pojan, vaikka Rickiä ei enää ollutkaan maisemissa lapsen synnyttyä. Se ei silti korvaa mielestäni Carlin menettämistä. Kasvanut Judith ärsytti mua aluksi tosi paljon ja edelleen katson vähän kieroon sitä, miten hyvä hän on tappamaan walkereita, koska siitä tulee vähän sellaiset Mary Sue -vibat, plus se Judithin oikeudenmukaisuuden taju ja puhdas moraali. Hahmosta on tehty liian siloteltu. Ymmärrän, että Carl ärsytti ihmisiä alkukausien aikana, mutta hän sentään tuntui lapselta ja teki asioita kuten lapset tekevät, eli ovat välillä uhmakkaita ym. Mutta Judith on jo noin nuorena mielestäni liian aikuismainen ja "valmis" ja häneen on siksi mielestäni vaikea samaistua. Judithin ja Neganin välisestä suhteesta toisaalta taas pidän.

Sitten Leah... Voi herranjumala miten aloinkaan inhota hahmoa, koska en yhtään koe hänen olleen oikea Darylille. ::) Varsinkin kun Daryl oli tuohon asti ollut käytännössä ilman mitään suhteita keneenkään ja sitten metsän keskeltä vain löytyy joku random nainen, johon hän muka muodostaa jonkinlaisen yhteyden. Carol/Darylia tai Connie/Darylia odotin kaiken aikaa ja sitten kirjoittajat vaan päättää antaa Darylille jonkun ihan ulkopuolisen tyypin, joka myöhemmin vielä liittoutuu niiden Reapereiden kanssa. No tavallaan se on ihan ymmärrettävää, jos oma porukka tuntuu ennemmin ns. perheeltä, eikä välttämättä halua alkaa suhteeseen kenenkään perheenjäseneltä tuntuvan kanssa, mutta silti. Tämä Darylin suhde Leahiin vaan tuntui jotenkin OC:ltä. Olisin ehkä itse pitänyt Darylin loppuun asti sitoutumattomana ja vahvistanut sillä hahmon aseksuaalia olemusta, mikä olisi ollut musta todella freesiä nähdä sarjassa kuin sarjassa.

Gabriel on kanssa sellainen hahmo, josta on ollut vaikea pitää. Välillä hän on ihan siedettävä ja symppiskin, mutta sitten tekee taas jotain ihan kummaa, joka saa taas niskavillat pystyyn. En pysty pureksimatta oikein nielemään Gabrielin ja Rositan suhdettakaan. Musta ne kaksi ei sovi ollenkaan toisilleen. ::) Eugenea ja Rositaa varmaan moni odotti koko ajan, mutta ilmeisesti se ei kuitenkaan sitten koskaan tapahtunutkaan.

Princess on ihana hahmo ja olisi saanut tulla sarjaan jo aikaisemmin. :) Mercer on myös aika kuuma, joskin jännittää, mitä hänelle käy vikojen jaksojen aikana.

Tää Commonwealth on ollut kyllä mielenkiintoinen, vaikka aluksi ajattelin sen vievän sarjaa tylsään suuntaan, mutta tykkään kyl kaikista poliittisista jutuista, niin ei tääkään ole mielestäni mitenkään tylsää settiä ollut. Lance Honsby on ollut kaiken aikaa hyvin epäilyttävän oloinen, vaikka aluksi vaikuttikin edistävän päähenkilöidemme asiaa. En silti oikein tiedä, kuka tuo suurin paha on Commonwealthissa, Hornsby vai Pamela Milton, vai joku muu. Jää nähtäväksi.

Se Eugenen vale-Stephanie juttu oli kyllä niin yli hilseen menevää touhua, eikä se vale-Stephanie ole oikein vieläkään auennut mulle, että mikä idea siinä oli takana. Siinä jotenkin käsikirjoitus tökki ja pahasti. Noin yleisesti ottaen Eugene on hahmona parantunut kanssa loppua kohden. En voinut aluksi sietää sitä, varsinkin kun annettiin olettaa hänen flipanneen Neganin puolelle. Mutta lopulta onneksi aiheuttikin Neganin kukistumisen.

Negan on ollut tasaisen mainio ja kiinnostava hahmo koko sarjan ajan. Maggie on ollut myös mukavan monipuolinen, myös ärsyttävyyteen asti. Carolin hahmo on todella selkeä ollut koko sarjan ajan, todella hyvää näyttelijän työtä Melissalta, hän mielestäni loistaa kirkkaimmin ja on tavoittanut uskottavasti Carolin syvimmän olemuksen. Michonne on ollut alusta saakka lempi hahmojani, joskin viimeisissä kausissaan ei ole tehnyt enää samaa vaikutusta kuin sarjan alussa. Alphasta tosiaan pidin myös paljon. Mielestäni hyvin kirjoitettu ja näytelty hahmo. Yleisesti ottaen koen sen hyvänä asiana, jos joku hahmo herättää erilaisia tunteita laidasta laitaan, koska se tuo hahmoon lisää inhimillisyyttä.


Ja jos spoilaatte kauden 11 kahdeksaa vikaa jaksoa, niin toivoisin, että varoittaisitte asiasta vaikka ennen spoileritagia, etten vaan spoilaannut siitä, miten tää sarja tulee päättymään. :')

Mulla olis tästä sarjasta varmasti paljon enemmäkin sanottavaa, mutta tulen avautumaan lisää, jos tulee jotain mieleen. Nyt olis taas kauhea hinku päästä jo katsomaan ne vikat jaksot. En todellakaan kadu, että aloin katsoa tätä sarjaa uudelleen alusta saakka. Tätä on ollut kivempi katsoa tälleen putkeen kuin sarjan julkaisutahdissa. Pysyy paremmin mukana tapahtumien kulussa, kun ei ole mitään puolta vuotta, jotka joutuisi odottamaan puolikkaiden kausien välillä. ::)

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 5 762
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: The Walking Dead (tv-sarja)
« Vastaus #228 : 09.03.2023 22:19:27 »
Myös minulla on ne viimeiset jaksot vielä näkemättä, ihan puhtaasti kiireen takia. Aion kyllä katsoa ne heti sopivan tilaisuuden tullen. Ehkä se myös inspiroisi kirjoittamaan sarjasta lisää ficcejä!

Tekisi mieli alkaa katsoa uudestaan alusta. Minä kyllä tykkäsin tästä sarjasta ihmeen paljon, poislukien kaikki gore, zombit, taistelut ja muut ällöjutut. Ihmisten ja selviytymisen takia tätä on ollut kiinnostavaa katsoa.

Minäkin tykkäsin Princessin hahmosta ja esim. Connie on ollut tosi mieleinen hahmo, vaikka harmittaa, kun niin moni oma suosikki on jo mennyttä ja elossa olevillekin on kirjoitettu sellaisia juttuja rooliin, joista en ole niin tykännyt. Korona-aikana kuvatuista jaksoista huomaa, että on ollut haasteita kuvauksissa; aika paljonhan ne kuvasivat niin, että sai olla vain yksi tai kaksi näyttelijää yhtä aikaa kuvattavina lähekkäin.

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~