Kirjoittaja Aihe: Elokuvat # 2  (Luettu 113599 kertaa)

Fairy tale

 • ***
 • Viestejä: 2 659
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #560 : 15.06.2021 11:58:40 »
Katsoin eilen Areenalla tarjolla olevan Etelä-Korealaisen elokuvan Juna Busaniin.
Kyseinen zombileffa sai niskavillani pystyyn ihan koko elokuvan aikana. En ole pitkään aikaan katsonut mitään niin jännää, että huomaan puristavani tuolia ja hiukseni hapsottivat sinne tänne kun näin itseni peilistä. Mietin kuinka joku elokuva voi alusta loppuun saakka tarjoilla tällaista jännitystä. Puolisoni sanoikin että nyt kyllä tulee uniin, mutta väitin vähän vastaan. Itseasiassa se tuli uniinkin, joskin ei ihan painajaiseksi saakka, mutta se tiivis tunnelma siitä hiipi luihin vielä yölläkin. On se hauska huomata, että jokin elokuva vielä kolahtaa ihan fysiikkaan saakka.  ;D

Violetu

 • Jedi Knight
 • ***
 • Viestejä: 5 115
 • You wear fine things well
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #561 : 01.07.2021 07:48:49 »
Onko kukaan muu käynyt leffassa katsomassa Ammonitea?

Itse kävin eilen, ja ai että kun tykkäsin❤️ tollaset hitaat tunnelmoinnit on vaan niin ahh <3 ja arkeologia 😍
Jos leffa ois ficci, sen tageihin kuuluis
Spoiler: näytä
Slow burn, bedsharing, hurt/comfort, sickfic, face sitting, minor character death

Growing older feels strange when your best friend ages in scars.

Kelsier

 • Korpinkynsi
 • ***
 • Viestejä: 1 870
 • ava by raitakarkki
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #562 : 01.07.2021 12:28:38 »
Violetu, minä olen nähnyt ja tykkäsin kovasti! Winslet ja Ronan tekevät kummatkin upeat roolit :-*
Noi tägit on kyllä tosi sopivat 8)
"Nouskoon maasta aina polku siellä missä kuljet, ja olkoon tuuli selkäsi takana. Valaiskoot taivaat matkaasi, kun kuljet tähtien teitä."
                                  
                             (Anniina Mikama: Tinasotamiehet)

                

                
               
      

Florette

 • ***
 • Viestejä: 14
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #563 : 31.12.2021 18:28:34 »
Katsoin tuon Disneyn uuden Encanton ilman sen suurempia odotuksia, ja täytyi tulla kehumaan  :) Hieno juoni, upeat hahmot, kaunis animaatio!

Spoiler: näytä
Todellakin osui ja upposi tuo perheen tapa jättää asiat käsittelemättä, piilottaa ne oikeat tunteet ja esittää vain vahvaa. Ja se, että oikein kukaan ei tuntenut itseään tarpeeksi hyväksi.  Itsekin olen vielä aikuisiässä joutunut kamppailemaan näiden asioiden kanssa, etten ole tarpeeksi hyvä omalle perheelle... Ja kun miettii, että lapset ovat vasta viisivuotiaita saadessaan kykynsä. Huh, haluan halata koko perhettä yhtä aikaa  ;) Pidin oikeastaan kaikista hahmoista, mutta jos täytyy rajata muutamaan, niin Bruno, Luisa, Mirabel, Pepa ja Camilo taitavat olla lähinnä sydäntä  :) Onko Bruno muuten oikeasti ainut eno/setä Scarin lisäksi Disney elokuvissa, vai enkö vain muista muita? (Jos Aku Ankkaa ja Mikki Hiirtä ei nyt lasketa, vaan nimenomaan vain leffahahmot). Ja musiikki! Ja kaikki ihanat yksityiskohdat, kuten se, että Mirabelin hameessa oli joku kuvio jokaiselle perheenjäsenelle. Encanto muistutti myös Cocoa (Coco on myös yksiä suosikeistani) mutta oli kuitenkin tarpeeksi erilainen, ettei tuntunut kopiolta.  Yleensä en halua näille Disney animaatioille jatko-osia, koska ne yleensä on huonoja  :D mutta Encantolla on mun mielestä paljon potentiaalia, hahmoilla olisi vielä niin paljon annettavaa, että todellakin toivon Encanton saavan jatko-osan.
"Ihmisen elämässä on kaksi suurta päivää — se, jona hän syntyy, ja se, jona hänelle selviää miksi."

Kosmik

 • ***
 • Viestejä: 3 660
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #564 : 31.12.2021 21:42:05 »
Minäkin katsoin Encanton eilen ja musta se jäi joiltain osin vähän vaisuksi.

Spoiler: näytä
Hahmoista tykkäsin ja just tuosta ideasta siinä taustalla, että kaikilla oli jotain salattavaa, ja kaikki ovat muutakin kuin vain kykynsä ja just se perheen matriarkan halu pitää yllä ns. kulisseja, mutta lopulta ymmärtää, mikä on kaikkein tärkeintä. Plussaa myös siitä, ettei elokuvassa ollut mitään varsinaista pahista. Ja lopulta että ne lähimmäiset itsessään on tärkeitä, eikä suinkaan ne kyvyt. Itse olisin henkilökohtaisesti tykännyt enemmän sellaisesta lopetuksesta, että perhe ei olisi saanut kykyjään takaisin. Mä jotenkin odotin, että ne kyvyt suojelisi heitä tietyn aikaa ja että kaikki menettäisivät lopulta ne kyvyt, kun perhe kykeneekin seisomaan taas omilla jaloillaan. Itse olisin kokenut sen perheen lähentymisen ja kunkin oman tien löytämisen merkityksellisempänä lopetuksena. Mutta no, oli se loppu ainakin sitten disneymäinen, kun kaikki saivat omat kykynsä takaisin. Pidän myös siitä, ettei Disneyn elokuvat ole enää pelkkää kiiltokuvaa ja ns. tavallisen oloinen tyttö saa olla elokuvan päähenkilö. Ja olihan elokuva kokonaisuudessaan kaunista katsottavaa. :)


Jos vähän uudempia Disney-elokuvia miettii, niin pidin mm. Soulista enemmän. Siinä käsiteltiin mielestäni hyvinkin raskaita aiheita. Raya ja viimeinen lohikäärme olisi seuraavana katseluvuorossa. Ei oikein ole odotuksia siitä, mutta jostain olin lukevinani, että se on hieman sekava. No, se selviää katsomalla. :D

Hozier

 • ***
 • Viestejä: 15
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #565 : 03.01.2022 13:06:19 »
Minä en ole Encantoa nähnyt, mutta Soulista en itse perustanut. Olin tosi pettynyt siihen loppuratkaisuun,
Spoiler: näytä
koska siinä tavallaan väistettiin aito mahdollisuus käsitellä kuolemaa antamalla päähenkilölle uusi mahdollisuus. Sellaistahan ei oikeasti kukaan saa, joten plaah, sinne meni sitten sen elokuvan paras ydin.
Ilman sitä loppua olisin kyllä voinutkin antaa hyvän arvosanan, mutta siihen petyin ihan kunnolla. Mutta sinällään kyllä hienoa, että elokuvan päähenkilö oli tummaihoinen, keski-ikäinen mies. Se on jo itsessään arvokasta, ja elokuvassa oli paljon hyviä juttuja.

Ja kun nyt pettymyksistä puhutaan, niin hohhoijaa, katsoin tuossa jouluna uuden Matrixin ja kylläpä tuskastutti. Eka puolituntinen oli ihan hauskaa neljännen seinän rikkomista ja elokuvien jatko-osien kommentaaria, mutta sitten meno menikin lähinnä fanserviceksi ja oudoksi pööpöilyksi. Yhtään mitään spoilaamatta voin todeta, että fiilis oli samanlainen kuin Star Wars -prequeleita katsoessa: että rahaa on ollut, mutta ei oikein mitään selkeää mielikuvaa siitä, että mitä sillä kannattaisi tehdä. Hohhoijaa.
what's in the darkest water?

Kosmik

 • ***
 • Viestejä: 3 660
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #566 : 03.01.2022 14:58:35 »
Olen kyllä samaa mieltä Soulin loppuratkaisusta. Mutta toisaalta mitä muuta voi odottaa, kun kyseessä on Disney-elokuva. :D Itsessään pidin elokuvan teemoista ja juuri päähenkilöstä. Joskus oikeasti toivoisi, että Disney räväyttäisi, eikä tekisi aina niin onnellisia loppuja tai että pahis saa aina palkkansa.

Raya ja viimeinen lohikäärme oli ihan ok ja pidin juurikin Rayan ja Namaarin välisestä suhteesta ja erityisesti Namaarin hahmonkehityksestä. Onneksi hänestä ei oltu tehty geneeristä pahista, joka lopussa saa palkkansa, vaan hahmossa oli harmaan eri sävyjä. Olisin toivonut, että niitä eri maanosia ja niiden kulttuureita olisi käsitelty enemmän. Tykkäsin kyllä elokuvasta, vaikka se tuntui käynnistyvän vähän tahmeasti.

Lucan katsoin myös ja se oli vähän meh. Toisaalta kohderyhmä oli mun mielestä selkeämmin lapset, joten ehkä sekin osaltaan vaikuttaa mielipiteeseeni kyseisestä elokuvasta. Elokuvassa oli ihan hyvät teemat ystävyydestä, erilaisuudesta jne. Olisin kaivannut enemmän merihirviöitä ja merenalaista elämää, ihmiset on niin nähty juttu. :'D

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 5 381
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #567 : 03.01.2022 23:42:26 »
Sattumoisin katsoin itsekin Encanton viikonloppuna, kun siskontyttö oli yökylässä. :)

Spoiler: näytä
En ollut kerinnyt kuulla tästä elokuvasta mitään etukäteen, joten se oli täysin ylläri. Siinä oli monia kivoja puolia, etenkin se miten perheen merkitystä korostettiin ja kuinka lopulta löytyi ymmärrystä sille, että ihmiset voivat toimia ikävästi sellaisista syistä, joita ei sivusta katsoen heti arvaisikaan. Kiinnitin huomiota tarinan sivusta myös siihen, miten Disney on viime aikoina alkanut esittää hahmokavalkadissaan "tavallisina arkisina ihmisinä" enemmän myös erilaisia etnisiä ryhmiä, kuten tässäkin oli lasten ja perheenkin joukossa luontevasti eri ihonvärejä ilman kummempaa alleviivaamista. Pikkuhiljaa maailmakin muuttuu.

Minäkin pidin siitä, ettei suoranaista pahista ollut lainkaan, ja loppupuolen ymmärtävä kohtaaminen nosti liikutuksen kyyneleet silmiin. Elävä talo oli veikeä ja minusta oli ihana ratkaisu, että yhteinen ponnistelu - myös kyläläisten vastavuoroisella avulla - herätti talon taas henkiin, ei niinkään kenenkään yksittäinen taika. Ehkä se, mikä minua vähän tökki, oli musiikki, joka sinänsä oli eloisaa ja kivaa, mutta ei yleisesti ottaen niin osunut musiikkimakuuni. 


Raya ja viimeinen lohikäärme
oli minustakin ihan ok, mutta jäi ehkä jotenkin vajaaksi. Toisaalta katselin senkin lapsiseurassa, ja sellaisessa, joilla ei keskittymiskyky riittänyt yhtä hyvin kuin viimeisimmän leffaseuran kanssa. ;) Siinä tykkäsin ihmishahmoista, mutta en yhtä paljon lohikäärmeistä, niissä oli jotain vähän häiritsevää kaikessa söpöydessäänkin.

Onko kukaan muu käynyt leffassa katsomassa Ammonitea?
Tämä meni minulta ohi, mutta meinasin että sen olisin halunnut nähdä. Olen yleensäkin tykännyt Winsletin elokuvista ja toivon, että jossakin vaiheessa tulisi nähtyä. :) Olisikohan se jo jossakin suoratoistopalvelussa?

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Abarat

 • ***
 • Viestejä: 592
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #568 : 19.01.2022 20:01:48 »
Katsoin tossa pitkästä aikaa Winter's Tale-leffan, jossa näyttelee mm.Colin Farrell ja Russell Crowe. Will Smith ja Kevin Durand oli mukana myös... Kaikki päähenkilöä myöten oli upeita rooleissaan! Nyt luen kirjaa Talvinen tarina ja alku vaikuttaa hyvältä.  :) Kysynkin nyt kaikilta onko Winter's Tale tuttu leffa?
« Viimeksi muokattu: 19.01.2022 20:09:20 kirjoittanut Abarat »
Smiling as she walked, she headed on past the hotel and on down Lincoln Street toward the cloud. The wavy lines in her head began to fade now, as though they had done their job by getting her out wondering until she came in sight of this blossom-cloud. She'd seen it; she had her destination.

Clive Barker-ABARAT

Kelsier

 • Korpinkynsi
 • ***
 • Viestejä: 1 870
 • ava by raitakarkki
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #569 : 20.01.2022 18:15:32 »
Abarat, minä taisin aikoinaan nähdä kyseisen leffan ihan teatterissa. En muista kyllä enää sen kummemmin, kyseessä taisi olla romanttinen fantasia.
"Nouskoon maasta aina polku siellä missä kuljet, ja olkoon tuuli selkäsi takana. Valaiskoot taivaat matkaasi, kun kuljet tähtien teitä."
                                  
                             (Anniina Mikama: Tinasotamiehet)

                

                
               
      

Odo

 • Sankari
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 11 609
 • merirosvo
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #570 : 21.02.2022 19:02:16 »
En osaa ottaa kantaa noihin Disney-leffoihin, kun en sitten Vaianan ole niitä katsonut. :) Kyllä ne välillä käy mielessä, mutta ei ole tullut katsottua. Pitäisi kyllä varmaan katsoa, mihin Disney tässä on kehittynyt, kun onhan Vaianastakin jo 5 vuotta (Suomen ensi-illasta)?! Olin varma, että ehkä kaksi... :D Omasta hyllystä löytyy tosiaan Vaianaan asti täydellinen kokoelma ja jokunen Disney-Pixar sekä noita Disney-elokuvien jatko-osia. On siellä esimerkiksi noista "uusista" Frozen 2, mutta en ole sitä(kään) vielä katsonut. :D

Tulin kuitenkin puhumaan James Cameronin Avatarista (2009) ja sen jatko-osista. En tiedä, muistaako enää kukaan, kun Avatarin jatko-osista alettiin huhuta. Niiden kuvaukset ilmeisesti alkoi vuonna 2017. (Tuon tarkistin Wikipediasta. Huhuja oli minusta jo paljon aiemmin.) Noita jatko-osia on odoteltu tuosta kuvauksien alkamisvuodestakin laskettuna jo 5 vuotta. Tässä tapauksessa se tuntuu  ikuisuudelta, vaikka juuri tuntui edellisessä kappaleessa, että Vaianahan taas julkaistiin "tyyliin eilen". Ristiriitaista, ettenkö sanoisi. ;D Itse Avatarista on jo yli vuosikymmen, mutta se teki minuun aikoinaan suuren vaikutuksen. No kaikkien näiden vuosien jälkeen Avatar 2 olisi tulossa tänä vuonna, jos nyt olen ymmärtänyt oikein. Onko joku, joka olisi seurannut "mitä Avatarille kuuluu" vuosien varrella? Odotatko leffaa? ...itseasiassa leffoja. Povattuja ensi-iltojahan on siis 2022, 2024, 2026 ja 2028. Tuntuu aika hurjalta. Tuli ylipäätään mieleen nuo jatko-osat, kun sanoin kumppanille, että erään leffan suhteen ottakoon aikansa. Kunhan tulee hyvänä ulos. Kun nopeesti ja rahaa tiskiin -leffat on jo nähty. Että sitten on tämäkin ääripää. ;D

Toki siinä mielessä hatunnostot, että maailman tuottanein elokuva ennen Endgamea, on "malttanut" näinkin pitkään jatko-osiensa kanssa. Olisihan siinä voinut käydä niinkin, että taotaan, kun rauta on kuumaa ja oltaisiin saatu vuosittain uusia Avatareja, kun sieltä sitä rahaa on ennenkin tullut. :D

Mainittu leffa, että ottakoon aikansa, on siis Alita: Battle Angelin jatko-osa. Spoilaamatta itse elokuvaa, sanon sen olleen ehdottomasti paras live-action, jonka olen nähnyt. Se perustuu Gunm-mangaan, joka ei kansikuvia lukuun ottamatta ole tuttu (nyt toki lainassa 1 ja 2 osat, että lukisin), etten voi suoraan sanoa uskollisuudesta alkuperäiselle. Mutta muutamia live-actioneja katsottua niissä ei ole ollut lainkaan järkeä, vaikka alkuperäisteos olisi tuttu (köhköh Fullmetal Alchemist). Alitassa kuitenkin juoni tuntui toimivalta. Tarina eteni. Se oli hieno. Ei haitannut, vaikka ei tuntenut alkuperäistä ja se viihdytti. Elokuvan puolivälissä toki tuli olo, että "miten hiivatissa ne kursii tämän kokoon ennen loppua", kunnes tajuaa, että eihän se ole koko tarina. Vaan jatkoa on luvassa. Toivottavasti. Alita taisi menestyä kohtuullisesti, joten jospa se jatko-osakin tulee. En nykyisin seuraa leffauutisia, joten ei aavisustakaan. :D

Larjus

 • ISSNA
 • ***
 • Viestejä: 4 917
 • En kaipaa kirjoituksiini (negaa) kritiikkiä tms.
  • twitter
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #571 : 16.03.2022 21:02:37 »
Lainaus käyttäjältä: Odo
En tiedä, muistaako enää kukaan, kun Avatarin jatko-osista alettiin huhuta.
Mä olin jo autuaasti unohtanut koko jutun, mutta totta, siitähän oli puhetta silloin joskus puoli elämää sitten :D Enpä oo tilannetta kyllä seurannut yhtään, en edes silloin pian ekan leffan julkaisun jälkeen, vaikka siitä leffasta kyllä ihan pidin (varsinkin visuaalisesti).


Mä sain nyt tänään katsottua Disney+:sta Turning Redin, kun sitä on mun twitter ollut täynnä jo jonkin aikaa. En ollut ehtinyt siitä muodostaa oikein kunnollista mielipidettä (vaikka somen perusteella se on saanut jo paljon vihaa hahmodesignien teinityttökuvauksensa perusteella). Yllätyin kuitenkin varsin positiivisesti! Animointi oli todella laadukasta, vaikka en tietyille piirteille hahmojen ulkonäössä lämmennytkään (osa oli kuin 3D-versioita "CalArts-tyylistä"), mutta nekin toimi liikkuvana kuvana paremmin kuin stillshotteina. Kaikki hahmot olivat kyllä tosi persoonallisen näköisiä ja kivasti erilaisia keskenään, niin ulkoisesti kuin luonteiltakin. Ääninäyttely oli kans hyvää, ainakin alkuperäisessä. Aloitin kyllä katsomaan ensin suomeksi, koska normisti katon Disney-animaatioleffat suomidubeilla, mutta tällä kertaa se ei oikein uponnut minuun (tuntui vähän... irralliselta? ehkäpä) niin vaihdoin noin viiden minuutin päästä alkuperäiseen enkkuun. Ehkä mä joskus katson koko leffan suomeksikin, kun ei se nyt suoranaisesti huonoltakaan kuulostanut.

En kyllä ymmärrä, miksi Meilinin ja hänen kavereiden käyttäytymistä on kritisoitu, koska mä ainakin totesin varsin nopeasti, että se on pikemminkin liian samaistuttavaa 😂 Varsinkin se bändifanitus, koska minähän olin just kans 13-vuotiaana toivoton fanityttö monenkin eri bändin kohdalla, niin tota leffaa kattoessa tuntui et hyppäsin takaisin niihin vuosiin ja paljon muistoja vieri mieleen 🙈 (Huomasin kans et muistojen mukana tuli se tuttu fanitytön tunnereaktio ja nyt varmaa muuttuisin itse kultapandaksi jos se ois mahdollista.)
Toki kaikki eivät ole olleet sellaisia missään vaiheessa elämäänsä, mutta ei se hahmojen käytöstä vääräksi tee.

Spoiler: Höpisen juonesta • näytä
Juonesta en ollut etukäteen kovin tietoinen, oikeestaan tiesin vain että Meilin tulee muuttumaan kultapandaksi, mikä on hänelle järkytys, ja sit jotain murrosiän kasvuun ja itsenäistymiseen, oman identiteetin löytämiseen liittyvää. Mut yllätyin positiivisesti, enkä todellakaa odottanut jotenkin näin... vauhdikasta leffaa? 😅 En tiiä, jotenki olin kai varautunut tasaisempaan menoon alusta ihan loppuun asti. Ainakaan en ollut varautunut jättiläiskultapandaan, joka tulee terrorisoimaan konserttia. Tykkäsin siitä, ettei kultapandaksi muuttuminen ollut pelkästään vertauskuva tarinassa (vaikka se oli vahvasti sitäkin), vaan se kantoi myös juonta, ja oli mukana se suvun historia ja lahja/kirous.

Tämmöset kasvutarinaelokuvat on kivoja, toivottavasti uppoaa myös esiteineihin. Elokuvan opetuksesta moni nuori varmasti hyötyisi (kuin myös moni vanhempi).


Loppujen lopuksi mulle jäi hyvi fiilis tosta leffasta. Se oli hauska ja sympaattinen ja viihdytti mua mukavasti tämän illan. Enkä mä sitä mitään sen ihmeempää leffoilta osaisi vaatiakaan 😅 Mites muut? Ootteko jo kattoneet tän leffan ja mitä mieltä olitte?
"Pois silmistäni niljakkeet! Täältä tulee nimittäin haihattelija!"

Fairy tale

 • ***
 • Viestejä: 2 659
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #572 : 24.03.2022 13:15:05 »
Jo viime vuoden loppupuolella katsoin

The Wave, norjalainen, tositapahtumiin perustuva katastrofielokuva. Elokuvan alussa on dokumenttitietoa mitä Geirangervuonolla on tapahtunut.

Eilen huomasin että tuolle oli jatko-osa The Quake. Ei perustu tositapahtumiin, vaan sellaiseen skenaarioon, joka voi olla mahdollista. Oslossa on vuonna 1904 ollut maanjäristys ja tutkijat ovat selvittäneeet että suurempi ja tuhoisampi maanjäristys on mahdollinen.

Abarat

 • ***
 • Viestejä: 592
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #573 : 30.07.2022 23:04:29 »
Mainitut The Wave ja The Quake katsoin silloin joskus kun lainasin kirjastosta... Ihan laadukkaita mutta katastrofielokuvat ei oo yhtään mun juttu kun ne on niin surullisia ja järkyttäviä. :'(

Paradisen pappi (Kanavalta TV7) on sydäntälämmittävä, koskettava, lempeä ja ihana elokuva! En oo pitkään aikaan nähnyt yhtä kivaa ja toiveikasta elokuvaa joka kertoo uskosta Jumalaan, yhteisöllisyydestä ja elämästä! ❤ Katsoiko joku muukin sen?
« Viimeksi muokattu: 03.08.2022 14:19:22 kirjoittanut Abarat »
Smiling as she walked, she headed on past the hotel and on down Lincoln Street toward the cloud. The wavy lines in her head began to fade now, as though they had done their job by getting her out wondering until she came in sight of this blossom-cloud. She'd seen it; she had her destination.

Clive Barker-ABARAT