Kirjoittaja Aihe: Elokuvat # 2  (Luettu 45610 kertaa)

Violetu

 • Rohkelikko
 • ***
 • Viestejä: 2 494
 • You are not alone
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #520 : 19.01.2019 23:32:21 »
Ronen, sanopa muuta...

Artemiksesta vielä:

Spoiler: näytä
Ja lisäksi Hollyn näyttelijä on siis ihan teini, varmaan suunnilleen samaa ikäluokkaa Artemiksen kanssa. Että todennäköisesti ne lähtevät niiltä osin hyvin  vahvasti parituslinjalle, mikä ei sinällään itseäni haittaa, koska siis Arty/Holly on yksi ensimmäisiä OTP:eitä ;D Kunhan ne eivät kuse sitä... apua.
Pakko tuo on mennä katsomaan (tai katsoa edes jossain vaiheessa), ihan sama, miten paljon kaikkea on muutettu.
Root on myös nainen, mikä riitelee aika pahasti sitä vastaan, että Holly olisi ensimmäinen naispuolinen komisario, ja sillä olisi sen takia vaikeaa... um what. Trouble Kelp on näköjään myös nainen, jaahas.
https://www.imdb.com/title/tt3089630/fullcredits?ref_=tt_cl_sm#cast
Vie minut kanssasi yöhön ja
seikkailuun.

Abarat

 • ***
 • Viestejä: 274
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #521 : 21.01.2019 07:21:11 »
Kuka meni kattoon joskus A star is born-elokuvan? Ite rakastin sen musiikki- ja rakkausrikasta alkupuoliskoa mutta loppuosio... Se oli niin surullinen! Näyttelijät oli kuitenkin valittu hyvin.
« Viimeksi muokattu: 21.01.2019 10:22:59 kirjoittanut Abarat »

Avaruuspiraatti

 • ryöväriruhtinas
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 1 116
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #522 : 21.01.2019 16:57:37 »
Minä kävin katsomassa A Star Is Bornin o/ En olisi sitä oikeastaan mennyt katsomaankaan, elleivät kaksi kaveriani olisi minua sinne pyytäneet. Elokuva oli minun makuuni vähän tylsä, koska omat preferenssit vain sattuu kaatumaan toisaalle, mutta tykkäsin siitä silti ihan ookoosti! Elokuvan äänimaailma oli minusta kivasti suunniteltu: se ettei kohtauksissa ollut muuta taustamusiikkia kuin kappaleet, joita päähenkilöt soittavat (ainakaan muistaakseni missään muussa kuin esiintymiskohtauksissa ei ollut musiikkia taustalla). Tykkäsin myös siitä, miten tietyt kohtaukset oli kuvattu.

Spoileri!
Spoiler: näytä
Erityisesti Bradley Cooperin hahmon itsemurha oli mun mielestä tosi hienosti kuvattu, se kohtaus kun hänen roikkuvat jalkansa vain näkyvät. Siinä oli musta valot ja kaikki kohillaan.


Vaikka juoni ei ihan kolahtanut ja hahmojen nimetkin olen jo unohtanut, niin pidin silti siitä, että Hollywoodista ja musabisneksestä näytettiin, mitä kulissien takana voi tapahtua ja ettei se elämä oikeasti ole ihan pelkkää glamouria. Että jos jotain elokuvasta jäi mieleeni, niin juuri tuo musabisneksen varjopuoli ja miten helppoa siinä prosessissa on menettää itsensä. Oli myös todella iloinen yllätys nähdä, ettei Gaga ollut ihan surkea näyttelijä! Elokuvan alkupuoliskolla minua kuitenkin vähän jäi häiritsemään, että Gagan oma varmuus esiintyjänä näkyi myös hänen esittämässään hahmossa :D

Kaikenkaikkiaan ihan ookoo leffa jopa tällaisen "tarvitsen äksöniä!!"-tyypin mielestä! Suosittelisin kaikille, jotka tykkää romanttisista, elämänmakuisista elokuvista :)

Abarat

 • ***
 • Viestejä: 274
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #523 : 21.04.2019 20:29:04 »
Tietääkö joku Naomi Kawasen elokuvan Kirsikkapuiden alla? Onko joku nähny sen kokonaan, onko se hyvä elokuva vai ei?

tirsu

 • Clara-stan
 • ***
 • Viestejä: 1 237
 • A Chapter Can Be a Book
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #524 : 21.04.2019 21:13:23 »
Mä olen nähnyt sen, kerran ja siitäkin on aikaa. Enkä tainnut nähdä ihan alusta, joku vartti kakskyt minuuttia alusta jäi näkemättä. Ihan mielenkiitoinen leffa tavallansa, mutta en ihan aina tahtonut pysyä mukana (mikä varmaankin johtui siitä, etten nähnyt alusta asti), dialogia ei ollut kovinkaan paljoa, mikä ei ollut omaan makuuni. Olihan se ihan katsomisen arvoinen, muttei sellainen että olisin halunnut uudelleen katsoa alusta asti.

>> Don't give up. Not ever. Not for one single day. >> Clara Oswald

 >> How do sharks make babies? >> The 11th Doctor 
 >> Carefully? >> Clara Oswald
>> No, no, no - happily. >> The 11th Doctor

>> I don’t think I could ever forget you. >> The 12th Doctor

Nevilla

 • Rohkelikko
 • ***
 • Viestejä: 5 042
 • Phantom Thief of Hearts
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #525 : 10.06.2019 13:32:04 »
Viimeisin näkemäni elokuva oli Detective Pikachu ja se oli kyllä aika hauskaa ja söpöä hömppää. Elokuvasta tuli hyvälle mielelle ja animaatiojälkikin oli erinomaista, ja itseäni juonikin yllätti sopivasti, vaikka filosofini taas oli arvannut melkein kaikki käänteet etukäteen. Yleensä minä olen tosin meistä se, joka osuu oikeaan, joten mukavaa vaihtelua vain. :P Ryan Reynolds oli myös yllättävän erinomainen Pikachun ääninäyttelijänä.

Tämän viikon perjantaina elokuviin tulee myös viimeinkin Men in Black: International, jota olen odottanut kovasti. Se vaikuttaa aivan loistavalta kesäviihteeltä, jossa on sopivasti toimintaa, huumoria ja ennen kaikkea karismaattiset päähenkilöt. Tykkään hirveästi sekä Tessa Thompsonista että Chris Hemsworthista, joten he yhdessä ovat silkkaa hunajaa. ♥ Ah, enää neljä päivää! Aikooko joku muu käydä katsomassa? :)

we deserve a soft epilogue, my love

Grenade

 • Call me Grenu
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 1 594
 • Puuskupuhveli
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #526 : 10.06.2019 15:11:26 »
Mä olin jo melko innoissani sunnuntaina menossa katsomaan joko Booksmartia tai Long Shotia, koska iski sellainen hömppäfiilis, mutta en sitten sinne asti kuitenkaan vielä mennyt, kun tajusin, et viikonloppuna ei saa opiskelija-alennusta ja hinnoissa on muutenkin viikonloppulisää. :D

Onko joku käynyt katsomassa näitä leffoja ja mitä piditte? Tai jos on suositella jotain muita sopivia kesähömppäleffoja, niin ehdotuksia otetaan vastaan! Oon viimeks vissiin käynyt talvella katsomassa Coletten.

Onko teillä muuten jotain genreä, jota tulee enemmän selvästi katsottua jonain tiettynä vuodenaikana? Huomaatteko selvän piikin katselutilastoissanne esim. joulun kohdalla enemmän romanttisia komedioita ja syksyllä supersankarileffoja? Ite oon ehkä niin jumiutunut omiin mukavuusalueisiini historialliseen draamaan ja romanttiseen komediaan, että aika harvoin edes tulee katottua mitään näiden ulkopuolelta. Pitäis kyllä!

Ei tehä tästä ny numeroo

Abarat

 • ***
 • Viestejä: 274
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #527 : 19.06.2019 15:14:52 »
Mitä mieltä ootte elokuvasta Cherbourgin sateenvarjot? Tietääkö joku ehdottaa ranskalaisia tai espanjalaisia hyviä elokuvia?

Elfmaiden

 • ***
 • Viestejä: 1 037
 • haaveilija
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #528 : 19.06.2019 21:31:46 »
Cherbourgin sateenvarjot on muistaakseni hyvä klassikko, josta jäi mieleen etenkin värikkyys, musiikki ja elokuvan loppu, etenkin ns epilogi. Elokuvan näkemisestä on jo vuosia, mutta muistaakseni tykkäsin siitä paljon.

Muista ranskalaisista elokuvista mieleeni ovat jääneet etenkin Amelie, joka on myös hyvin värikäs, musikaalinen ja erittäin sympaattinen hyvän mielen elokuva! Se on jo aika klassikko ja äkkiseltään oletan kaikkien tuntevan sen, mutta ehkei niin ole, joten suosittelen sitä! Samoilta tekijöiltä Micmacs jäi mieleen hauskan musiikin, sympaattisesti vähän vinksallaan olevien hahmojen takia, ja myös kiinnostavan juonen (ja yllättävän lopun) takia, suosittelen sitäkin! Bélierin perhe on myös hyvä  ja aika tuore elokuva, hyvän mielen tarina kuurosta ja räväkästä maanviljelijäperheestä ja perheen kuulevasta ja musiikillisesti lahjakkaasta nuoresta tyttärestä, jolla on vähän sutinaa samassa kuorossa laulavan nuorukaisen kanssa. Siinäkin elokuvassa oli hyvää musiikkia, käsittääkseni ranskalaisia kuoromusiikin klassikkoja. Kimpassa on myös kiinnostava tarina neljästä hyvin erilaisesta ihmisestä, jotka sattumalta päätyvät asumaan yhdessä. Tämä romanttinen draamakomedia kertoo Anna Gavaldan samannimisen kirjan tarinan, ja vaikka kirja on minulla tuoreemmassa muistissa, tykkäsin elokuvastakin.

Espanjalaisista elokuvista mieleeni tulee vain Almodovarin omalaatuiset draamaelokuvat, ainakin Puhu hänelle.
« Viimeksi muokattu: 20.06.2019 00:40:48 kirjoittanut Elfmaiden »
USKO, TOIVO JA (POIKA)RAKKAUS

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 3 630
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #529 : 19.06.2019 22:54:35 »
Onpas meillä samantyyliset mieltymykset Elfmaidenin kanssa. Aika lailla samoja olisin tullut ehdottelemaan. :) Etenkin tuo Anna Gavaldan Kimpassa on yksi suosikkikirjoistani ikinä, ja elokuva on pienistä eroavaisuuksistaan huolimatta ihanasti onnistunut tulkinta siitä. :) Koskemattomat oli myös mieleenpainuva ja minusta onnistunut elokuva, sitä suosittelen.

Minäkin tykkäsin Cherbourgin sateenvarjoista, vaikka siitä on kauan aikaa, kun sen näin. Ja se musiikki jää soimaan päähän.

Espanjalaisia ei tullut niin helposti mieleen. Googletin ja löysin IMDB:sta listan "50 parasta espanjalaista elokuvaa". Osassa oli ehkä vain espanjalainen ohjaaja tms. Mutta ainakin vähän sellaiset kummitus/kauhujutut sieltä olivat minun mieleisiäni; The Others, The Orphanage, Pan´s labyrinth jne.

Espanjan maisemia itsessään esitteleviä elokuvia ajatellessa tuli ekana mieleen Vicky Christina Barcelona, josta tosin en voi sanoa hirveästi pitäneeni, mutta olen silti tainnut nähdä sen useampaan kertaan vuosien varrella. Woody Allen ja sen juonetkin vähän tökkii noin yleisesti, mutta tässä on rooleihinsa osuvat näyttelijät ja tykkään Scarlett Johanssonista.

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Odo

 • Sankari
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 8 350
 • Yhteiseksi hyväksi.
  • Instagram @sonnjahei
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #530 : 20.06.2019 20:25:28 »
Minä niin haluan leffaan. Muistelen kaiholla aikoja, kun kävin useammin kuin kerran kuussa elokuvissa. Sellaiset 2-3 kertaa varmaan lähemmäs yhden vuoden ajan, mutta sitten loppui "loputon" leffakuponki -kokoelmani. :D Oli ihana, kun ostinkohan 8 lippua itse joulutarjouksista (kun joulutarjoukset olivat vielä edullisia) ja sain lahjaksi vielä kasan kylkeen sekä saattoi superpäivinä maksaakin lipusta. En edes muista, mitä kaikkea tuli silloin katsottua!

Ennen katsoin muutenkin paljon enemmän leffoja. Yli 5 vuotisella Filmtown -urallani niitä tuli etenkin alussa katsottua todella paljon, kun sai heti uusimmatkin Bluray -julkaisut käteensä ellei ollut leffassa tsekannut tai vuoroissa hyllyjä selatessa lyösi jonkun "uuden" vanhan, joka kiinnosti. :) Leffakeräilijänä myös omat hyllyt paisuivat, mutta leffaharrastukseni hiipui ja hiipui, joten edelleen hyllyssä läjä katsomattomia bluray- ja DVD -leffoja. :(

Sen verran kuitenkin olen alkanut palata leffamaailmaan, että satunnaisia leffoja olen käynyt katsomassa teatterissa. Se on joka kerta yhtä mukavaa, että pääsisipä useammin! Leffalippujen hinnat vain nykyään tosi korkeat ja siihen päälle herkkujenkin kohoava hintataso, koska mitäpä leffa olisi ilman poppareita? Tiedostaessaan, ettei ole varaa käyä leffassa, on jääneet leffauutiset ym. todella vähäiselle kulutukselle eikä Filkkarissa puolen vuoden välein nykyisin työskennellessä pysy ollenkaan ajan hermoilla. Seuraatteko aktiivisesti leffauutisia? Tulossa olevia, arvosteluja, näyttelijöiden kuulumisia...?

Suosikkini noista muutamasta katsotusta on ehdottomasti Alita: Battle Angel! Siitä on jo jonkun aikaa, kun se pyöri elokuvissa. Kävikö joku katsomassa? Yksi parhaita toimintoja aikapäiviin ja vaikkei alkuperäisteos ole nimeään tutumpi, vaikutti se varsin mainiolta leffasovitukselta. Yleensä liveaction -leffat tunnetuista anime- ja/tai mangasarjoista on ihan kamalia. En edes aloita esim. Fullmetal Alchemist -liveactionista, jossa ei ollut järkeä edes sarjan kaikki versiot lukeneena/katsoneena. En halua kuvitella miten älytön se olisi ollut ilman mitään pohjatietoa ja tullut wtf -fiilikset. Alitasta ei tullut yhtään tunnetta, että jotain jäi uupumaan vaan se kertoi selkeän ja johdonmukaisen tarinan alun, sillä Alita on selkeästi suunniteltu vähintään kaksi osaiseksi, minkä tajusi puolivälissä leffaa. Rohkea veto, mutta sen arvoinen ehdottomasti!

Lainaus käyttäjältä: Nevilla
Viimeisin näkemäni elokuva oli Detective Pikachu ja se oli kyllä aika hauskaa ja söpöä hömppää. Elokuvasta tuli hyvälle mielelle ja animaatiojälkikin oli erinomaista, ja itseäni juonikin yllätti sopivasti, vaikka filosofini taas oli arvannut melkein kaikki käänteet etukäteen. Yleensä minä olen tosin meistä se, joka osuu oikeaan, joten mukavaa vaihtelua vain. :P Ryan Reynolds oli myös yllättävän erinomainen Pikachun ääninäyttelijänä.
Minunkin viimeisin oli Detective Pikachu! Myönnän kiinnostuneeni leffasta Pokemon -nostalgian, mutta etenkin hauskan trailerin vuoksi nimenomaan Ryan Reynoldin takia. :D Komppaan kyllä söpöksi ja hömpäksi, mutta ennalta-arvattavuudessa olen samaa mieltä filosofisi kanssa. Ei olisi paljon ennalta-arvattavampi voinut olla, mutta ei se oikeastaan haitannut. Ainut harmistuksen aiheeni oli, että mukana oli "tuntemattomia" Pokemoneja uusilta kausilta. Ysärilapsena tunnen vain alkuperäiset 151 ja muutaman uuden Pokemon Go:n kautta. Niitä vanhoja monstereita oli kyllä ihana fiilistellä. :)

Tolkien olisi kiva nähdä, se kuulemma tosin jakaa mielipiteitä. Kuten sanoin, olen ihan ulapalla leffamaailasta, mutta sen verran minäkin satun tietämään. Pyöriiköhän se enää? Suomalainen kädenjälki vähän karistaa mielenkiintoani, vaikka Dome Karukoski onkin kehuttu niin ei suomalainen elokuvatuotanto ole tarjonnut minulle mitään sitten Pitkän kuuman kesän. Dome Karukoski on kuitenkin kehuttu ja palkittu enkä voi kieltää, etteikö ne vähän kiinnostaneen Suomi -leffat olisi nimenomaan Karukosken kätten työtä. Oletteko nähneet ja mitä fiiliksiä?

Leffamaailmaan olen myös palannut jonkun verran kotisohvalta: animeleffa -maratooneilla! Studio Ghibli ollut kumppanin ja minun yhteistä viihdettä viimeiset puoli vuotta (emme näe usein, mutta aina kun näemme katsomme jonkun animeleffan). Joukossa on ollut myös muutama muu kuin Ghiblin tuotokset, mm. Your name, joka on aivan huikea. Vaikka ei perustaisi animesarjoista, suosittelen Suomeenkin rantautuneita animeleffoja katsomaan enkä tarkoita sarjoihin perustavia vaan ihan puhtaasti omia tarinoitaan. Ghiblin leffoissa on pohjattu joissain tapauksissa myös kirjallisuuteen, kuten esim. Kätkijät on soma niin elokuvana kuin kirjana. :)

Josta kysyisinkin, mitkä ovat suosikki leffasovituksianne ja mistä teoksista? :) Tässä kuitenkin sivusin kahteenkin otteeseen leffasovituksia, joten otetaan itse kysymyskin puheeksi.


"Kotiinsa kannettiin Odo tuo sankari
paikkaan joka oli lapsesta tuttu.
Hattunsa käännettiin nurinpäin hautaan,
sauvakin katkaistiin: surkea juttu."