Kirjoittaja Aihe: Elokuvat # 2  (Luettu 178274 kertaa)

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 5 762
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #600 : 17.06.2024 17:00:46 »
Otin noin puolen vuoden tauon jälkeen Netflixin takaisin, ja eihän siellä edelleenkään ole mitään katsottavaa  ;D
Tämän havainnon olen itsekin tehnyt, tai harvoinpa minulla sitä on ollutkaan. Mutta muistan, kuinka aikoinaan moni sitä hehkutti, että voi hävittää kaikki "turhat" dvd:nsä, kun sieltä löytyy kaikki. No ei todellakaan löydy. Ja valikoima vaihtuu, niin jos tahdot katsoa jonkun vanhan lempparin, niin turha kuvitella löytävänsä.

Kyllä minä aina joskus otankin jonkun maksukanavan ja katselen sitten kaikkea, mikä on jäänyt välistä elokuvissa. Mutta se kerta pari vuoteen melkeinpä riittää.

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Pipe

 • ***
 • Viestejä: 989
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #601 : 18.06.2024 20:10:11 »
Mutta muistan, kuinka aikoinaan moni sitä hehkutti, että voi hävittää kaikki "turhat" dvd:nsä, kun sieltä löytyy kaikki. No ei todellakaan löydy.T.Ä.M.Ä

Siis oikeesti kun mä sain ekan kerran Netflixin hankittua (prepaidina ostin) ni olin ihan fiiliksissä ja lähdin kirjottamaan hakukenttään sarjoja joita halusin nähdä. Niistä sarjoista ehkä yks oli Netflixissä ja sekin KORKEINTAAN se yksi. :o

Mä en tajunnu alunperinkään et toi alusta on noin "amerikkapainotteinen" luulin sieltä löytyvän paljon enemmän muunmaalaisia sarjoja. Mä vaan en kauheesti lämpee niille amerikan "valmiiksnauretuille" "komediasarjoille". Mä rakastan brittiläisiä, aussilaisia ja ruotsalaisia sarjoja. Okei mä oon siillee nonstop kattonut Netflixistä yhtä ruotsalaista sarjaa (osaan sen replat jo ulkoa), mut mä taidan olla sit vaan ihan liian nirso, kun ei löydy mitään katsottavaa sieltäKÄÄN  :'(
Yritän vain hymyillä, vaikka olen jo kuollut sisältä <3
♥Polseres Vermelles- Polseres amunt♥
Tuuli Lumi<3Draco Malfoy
Drarry♥
Wilmon♥
Edmar♥ *bromance*

♥Twc♥
♥Tom/Alex♥

Ava by: Ingrid

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 5 762
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #602 : 18.06.2024 20:50:46 »
No todellakin, Pipe! Minulla on myös taipumusta tykästyä pienemmän budjetin taide-elokuviin tai muuten "vähemmän massoja houkutteleviin", niin sitä suuremmalla syyllä tietää, ettei noista välttämättä mitään sellaista löydä. Mutta toki voi katsoa sellaisia, joita ei itselleen tee mieli ostaakaan.

Viime aikoina olen katsonut joskus Disney+ -kanavaa, koska siellä on paljon sellaisia, joita kiinnostaisi nähdä, sarjojakin.

Tuo Kiirsun hehkutus Barbie-elokuvasta herätti pohtimaan, mikä olisi edellinen näkemäni elokuva, joka olisi ihan kunnolla tehnyt vahvan vaikutuksen. Olen katsonut viime aikoina paljon sellaisia, jotka ovat olleet mukavia katsella, olen tykännyt ja on koskettanutkin siinä hetkessä, mutten ole jäänyt miettimään sen syvällisemmin jälkikäteen. Tuntuu, että nuorena sellaisia tuli paljon enemmän vastaan, mutta en tiedä, johtuuko se siitä, että silloin on vain ollut nuori, eikä ole ollut niin laajaa näkökulmaa kuin nyt puolet vanhempana?  ::)

Kuitenkin tuntuu, että sellaisia kädenlämpöisiä kokemuksia riittää; sellaisia, joista tahtoisi haltioitua ihan kunnolla, mutta sitten kuitenkin on vain sellainen "ihan kiva". Katsoin viimeksi elokuvan Vonkka, joka oli symppis ja visuaalisesti kiva, mutta se jäi hyvin kevyeksi.

Mietin ihan, mikä edes on ollut sellainen elokuva, joka on tehnyt vahvan vaikutuksen. Ekana tulee mieleen Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme. Kun kävin katsomassa sen teatterissa, se oli todella elämyksellinen ja sen visuaalisuus suorastaan lamautti. Myöhemmin televisioruudulta se tunne ei ole ollut enää sama, mutta muistan sen ensikokemuksen, kuinka se oikein terävöitti kaikkia aisteja.

Henkien kätkemän katsoin keskellä yötä, kun olin hieman flunssassa ja nukkunut koko päivän, joten en saanut unta. Pilkkopimeänä myöhäissyksyn iltana, peittoihin kääriytyneenä ja raukeana kaikki se väri ja valo vei kuin toiseen maailmaan. Ja tilasin seuraavana päivänä jostain Japanista sen harpunsoittajan levyn.

Hilary ja Jackie riipi sydämeni palasiksi ja silti rakastin sitä niin paljon.

Kevyemmistä elokuvista esimerkiksi Big Fish teki minuun syvän vaikutuksen. Synkemmistä koskettava oli Gossip - pelkkää puhetta, jonka itse asiassa katsoin uudelleen muutama vuosi sitten pitkästä aikaa ja se oli edelleen vaikuttava.

Tim Burtonin Dark Shadows kolahti jostain syystä niin, että kävin katsomassa sen kolmesti peräkkäin elokuvissa ja ostin elokuvankin, vaikka en ihan edelleenkään tiedä, miksi tykkäsin siitä niin paljon. Mutta tykkään muutenkin Tim Burtonista. Rakastin Beetlejuicea (nuori Winona Ryder - oi!) kuin Corpse Brideakin ja Jack Skellington (Painajainen ennen joulua) on aivan ihana.

Samanhenkisestä "lasten kauhusta", olen ihan totaalinen Coraline-fani! Myös Laikan toinen elokuva Kubo ja samuraiseikkailu kosketti syvästi.

Rakastuin Skyfalliin ylivertaisesti kaikkiin muihin Bond-leffoihin verrattuna. Ihana Judi Dench ja kaikki muukin siinä oli jotenkin niin täydellistä lajissaan.

Ja tietysti tykkään tosi paljon kaikesta, jossa on lämmin kiintymyssuhde, miellyttävää huumoria, koskettavia ihmissuhteita ja sellaista.

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~