Kirjoittaja Aihe: Oliverin silmin (Oliver Wood, S, ficlet)  (Luettu 3199 kertaa)

Vendela

 • Teeholisti
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 4 779
 • Maistuisiko kupponen teetä?
Oliverin silmin (Oliver Wood, S, ficlet)
« : 09.10.2019 20:56:16 »
Nimi: Oliverin silmin
Ikäraja: S
Kirjoittaja: Vendela
Tyylilaji: Syksyinen happi-huispaus-hyppely
Pituus: Ficlet ~ 900+ sanaa
Vastuuvapaus: Hahmot ja universumi ovat Rowlingin, minä lainaan.

Tiivistelmä: Miltä rakkaus näyttää Oliver Woodin silmin?


Vapaa sana: Tämä osallistuu 12 hahmoa -haasteeseen. Tarkoituksenani on rakentaa sarja missä kuvataan ’miltä rakkaus näyttää’ haasteen hahmojen silmin. Lokakuun hahmo on huispaaja, valitsin Oliver Woodin.
Teksti on oikolukematon, joten virheet ovat omiani.

Teksti osallistuu myös FFF1000 -haasteeseen sanalla täti.
Miltä rakkaus näyttää -sarja
Tammikuu: Albuksen silmin, S
Helmikuu: Dracon silmin, S
Maaliskuu: Nevillen silmin, S
Huhtikuu: Luciuksen silmin, S
Toukokuu: Fleurin silmin, K-11
Kesäkuu: Minervan silmin, S
Heinäkuu: Lilyn silmin, S
Elokuu: Rolfin silmin, S
Syyskuu: Minervan silmin, osa 2, S
Lokakuu: Oliverin silmin, S
Marraskuu: Harryn silmin, S

Miltä rakkaus näyttää OLIVERIN SILMINAamuaurinko nousi maalisalkojen takaa ja Oliver veti keuhkonsa täyteen raikasta syysilmaa. Sitten Oliver asettui hymyillen luudalleen ja kohosi hitaasti, lähes laiskasti ilmaan. Hän kierteli tyhjää huispauskenttää laajoissa kaarissa, tarkasti että maalisalot olivat kunnossa, silmäili katsomoa etsien roskia tai muuta huomautettavaa ja kohosi vähitellen yhä ylemmäs.

Korkeammalla ilma muuttui viileämmäksi ja Oliver tunsi kirpeyden poskipäillään. Juuri, kun olo oli käymässä epämiellyttäväksi, hän käänsi luutansa ja pudottautui syöksyyn. Hurja ilo täytti hänen koko ruumiinsa ja mielensä. Tätä hän rakasti, lentämistä ja sen tuomaa vapaudentunnetta.

Lennettyään vielä reilun vartin edestakaisin stadionilla, tehden muutamia käännöksiä ja miettien erästä monimutkaista harhautustaktiikkaa, Oliver huomasi alhaalla olevan hahmon. Nuorukaisen tumma tukka oli sekainen ja tämä puristi kädessään luutaa, mikä ei kuitenkaan ollut aivan uusinta mallia, vaan parin vuoden takaa. Leveä hymy kohosi Oliverin kasvoille.

”Potter!” Oliver tervehti hermostuneen oloista nuorukaista. ”Mukavaa, että pääsit tulemaan. Oletko valmis koelentoon?”
”Kyllä”, nuori mies nyökkäsi suoristaen ryhtiään.
”Haet siis etsijän paikkaa?” Oliver varmisti, vaikka olikin lukenut nuorukaisen hakemuksen hyvin tarkkaan.
”Kyllä”, tämä vastasi uudelleen varmalla äänellä.
”No, sinulla jos kenellä on siihen hyvät edellytykset”, Oliver hymyili kannustavasti.
”En halua – ”, nuorukainen aloitti, mutta Oliver keskeytti.
”Et tietenkään, eikä sillä ole mitään merkitystä. Vain taitosi ratkaisevat. No, nousehan ilmaan ja lämmittele hieman niin käyn hakemassa muutaman jutun.”

Varustehuoneessa tuoksui luutavaha, tuore puu ja nahka. Oliver katseli hetken ympärilleen ennen kuin huomasi etsimänsä ja otti hyllyllä pussillisen pieniä palloja. Sitten hän palasi ulos ja nousi uudelleen luudalleen.

”Potter!”, Oliver kutsui nuorukaista, joka tuli välittömästi hänen luokseen toisesta päästä kenttää. ”Homman nimi on se, että minä heitän näitä golfpalloja ja sinä nappaat kiinni. Kun saat pallon kiinni, voit pudottaa sen maahan. Kerään ne sitten myöhemmin. Ymmärretty?”
”Kyllä”, Potter nyökkäsi innokkaasti ja valmistautui tehtävään.

Kolme ensimmäistä heittoa olivat helppoja ja ne nuorukainen sai heti kiinni. Sen jälkeen Oliver vaikeutti taktiikkaansa, harhautti ja heitti jopa kaksi palloa yhtä aikaa. Silti Potter sai kiinni niistä jokaisen.

Luonnonlahjakkuus, aivan kuten isänsä, Oliver ajatteli ja nyökkäsi hyväksyvästi.

”Hienoa! Seuraavaksi voisit näyttää minulle muutaman kuvion ja hieman lentotekniikkaasi”, Oliver sanoi kaivaen samalla taikasauvan hihastaan. ”Tulejo golfpallot”, Oliver tähtäsi maassa oleviin palloihin, jotka ampaisivat kuuliaisesti kohden avointa pussia, mihin Oliver talletti ne odottamaan seuraavaa kertaa.

Sitten hän kääntyi katselemaan, kuinka nuori mies lensi luudallaan, teki muutaman syöksyn ja kaarroksen ja osoitti, että luuta oli kaikin puolin hänen hallussaan. Oliver hymyili tyytyväisenä ja totesi mielessään, ettei Potter ollut ainakaan haaskannut hänen aikaansa.

”Hienoa, voidaan mennä alas!” Oliver huusi ja lähti edeltä laskeutumaan.

Kun he olivat nousseet luudiltaan ja kävelivät kohden varustehuonetta, minne Oliver palautti harjoituspallot, Oliver huomasi, että Potter hänen rinnallaan vaikutti hermostuneelta. Ehkä tätä jännitti mitä tulisi pian kuulemaan, oliko onnistunut vai epäonnistunut. Oliver piti kasvonsa peruslukemilla, sillä näille nuorille ei saisi koskaan antaa liikaa, heidän piti tietää paikkansa, olivatpa miten lahjakkaita tahansa.

”Mennään toimistooni”, Oliver sanoi ja he jättivät luudat telineeseen ennen kuin Oliver näytti tietä.

Toimisto oli paikka, missä Oliver ei viihtynyt. Vaikka se oli tilava, niin se oli silti ahdistava. Oliver viihtyi ulkona, avaran taivaan alla, nauttien säästä kuin säästä. Toimisto oli kahlitseva ja ahdistava, pakollinen paha hänen työssään, mitä hän muutoin rakasti koko sydämestään.

”No niin”, Oliver istuutui ja viittasi toisenkin istumaan. ”Olet lahjakas lentäjä ja sinussa on potentiaalia. Valmistuit siis keväällä Tylypahkasta?”
”Kyllä”, tummatukkainen nuorukainen nyökkäsi innokkaasti.
”Oletko harkinnut mitään muuta uraa? Arvosanasi olivat hyvät”, Oliver kysyi kiinnostuneena.
”En tässä vaiheessa”, Potter vastasi hieman empien. ”Mutta ellen saa paikkaa täältä, ajattelin pyrkiä johonkin toiseen seuraan.”
”Et kai sentään Kanuunoihin?” Oliver naurahti ja nuorukainen pudisti päätään hymyillen hieman. ”Hienoa, sillä kyllä meillä täällä Rapakon Palloseurassa on tarvetta varaetsijälle.”

Hymyillen Oliver katsoi, kuinka nuoren miehen kasvot puhkesivat huikaisevaan hymyyn.

”Varamiehenkin paikka vaatii kovaa työtä”, Oliver sanoi vakavasti mutta ei saanut karistettua onnellista hymyä toisen huulilta. ”Osallistut kaikkiin harjoituksiin, teet oheiset muun joukkueen kanssa ja noudatat heidän päivärutiiniaan. Jokaisella pelaajalla on varajäsenensä, sillä koskaan voi tietää milloin tapahtuu jotain ja varapelaajan täytyy hypätä peliin, joten sinun on oltava aina valmiina.”

”Olemme voittaneet liigan kolmena vuonna peräkkäin ja kuten varmasti tiedät, taso on kova. Tällä kaudella suurin uhkamme on Impoon Ampiaiset, he ovat saaneet tuoretta vahvistusta”, Oliver jatkoi ja etsi pöydältään sopimusluonnosta. ”Tätisihän pelaa edelleen Henkipäässä ellen väärin muista?”
”Kyllä, Ginny-täti on jahtaaja”, nuorukainen sanoi.
”Me emme sitten puhu pelitaktiikoista kotona tai sukupäivällisillä”, Oliver sanoi tiukasti.
”Ei tietenkään, isä sanoikin että – ”, nolona nuori mies vaikeni ja pureskeli huultaan.

”Ei sinun tarvitse varoa”, Oliver sanoi lempeästi. ”Kaikki tietävät että sinä olet Harryn ja Dracon poika James. Älä anna sen olla varjona päälläsi, vaan rakenna itse oma tulevaisuutesi. Niin sinun isäsikin ovat tehneet.”
”Tiedän”, James Potter sanoi muttei näyttänyt aivan vakuuttuneelta.
”Sinä olet hyvä lentäjä, jos pääset tällä kaudella kertaakaan pelaamaan, niin perääsi tullaan kyllä kyselemään, olipa sukunimesi sitten Potter tai ei. Ehkä minun pitäisikin pitää sinut vielä hetken aikaa piilossa etteivät muut pääse ryöstämään sinua”, Oliver virnisti ja sai vastaukseksi pienen hymyn.
”Kiitos valmentaja Wood”, James sanoi kohteliaasti.
”Sano vain Oliver, emme ole niin muodollisia täällä”, Oliver huitaisi kädellään vaikka puhuttelu lämmittikin hänen sydäntään, ainakin pojalla oli käytöstavat hallussa lentämisen lisäksi.

Sopimus oli pian allekirjoitettu ja sinetöity molempien henkilökohtaisella tunnistautumisloitsulla. Oliver kätteli Jamesia ja saattoi ovelle.

”Harjoitukset huomenna kello seitsemän aamulla”, Oliver sanoi ja nyökkäsi.
”Selvä”, James kuittasi, otti luutansa ja asteli suoraryhtisenä stadionin ulkopuolelle, mistä tämä ilmiintyi poksahtaen.

Hetken Oliver katseli kirkkaassa auringonvalossa kylpevää kotikenttäänsä ja hymähti itsekseen ennen kuin otti oman luutansa jälleen käteensä. Hänellä olisi vielä pieni hetki ennen seuraavan kokelaan saapumista. Ehkä hänen täytyisi käydä testaamassa maalisalot ihan vain varmuuden vuoksi, että ne olisivat varmasti kunnossa ennen kuin varapitäjäksi pyrkivä nuorukainen saapuisi.

Kaato saapui välinevarastosta kutsuloitsulla ja Oliver nousi jälleen ilmaan. Syksystä huolimatta aurinko lämmitti vielä kasvoja ja sai silmät vuotamaan vettä. Se ei kuitenkaan haitannut, sillä vapaudentunne kehossa sai unohtamaan pienet epämukavuudet. Oliver hymyili onnellisena noustessaan yhä ylemmäs.« Viimeksi muokattu: 19.11.2019 08:41:43 kirjoittanut Vendela »

©Waulish

I think it's time for little story... It's definitely Storytime!

Thelina

 • Ilomarja
 • ***
 • Viestejä: 1 574
Vs: Oliverin silmin (Oliver Wood, S, ficlet)
« Vastaus #1 : 10.10.2019 08:42:10 »
Tämä toimi mukavasti aamulukemisena :)

Pidän kovasti tällaisista tarinoista, joissa koko alkuoletus tarinasta kääntyykin ihan päälaelleen. Tietenkin luulin, että tässä oltiin Tylypahkassa ja että koelentoon saapunut Potter olisi Harry. Jo Oliverin toimisto alkoi herättää epäilystä ja pianhan totuus paljastuikin. Ihana sellainen! Poika olikin, James, jo koulunsa käynyt nuorukainen ja vieläpä Harryn ja Dracon poika <3 Tästä välittyi ihana lentämisen riemu, Oliver on aivan elementissään tuossa tehtävässä.

Kiitos tarinasta, ilahduin kovasti tämän nähdessäni, koska jonkin sortin Oliver-innostusta on ollut ilmassa (ilmeisesti sinullakin?). Mukavaa päivää!
Kurkista matka-arkkuun

Avatar Ingridiltä ♥

Vendela

 • Teeholisti
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 4 779
 • Maistuisiko kupponen teetä?
Vs: Oliverin silmin (Oliver Wood, S, ficlet)
« Vastaus #2 : 10.10.2019 10:19:19 »
Ihanaa kun kommentoit tätä Thelina :D Pientä Oliver-innostusta on tosiaan ollut ilmassa, itselläni lähinnä tuon 12 hahmoa -haasteen tiimoilta. Mutta toki en olisi valinnut tätä hahmoa ellen siitä itse tykkäisi, joten kiva että joku muukin tykkää :)

Hahaa, hauskaa että pääsin yllättämään tuolla pienellä kikkailulla. Mietin, että onkohan se liian ilmeistä, mutta ei nähtävästi :D Tämä ficcihän on osa suurempaa kokonaisuutta eli tuota Miltä rakkaus näyttää-sarjaani, jonka jokainen osa tavallaan nivoutuu yhteen. Näitä voi lukea yksittäisinä tarinoina, mutta yhtenäinen punainenlanka kulkee kyllä koko sarjan läpi :) Joten jos kiinnostaa, niin kannattaa tutustua.

Oliverista on muodostunut itselleni sellainen mielikuva kirjojen perusteella, että huispaus on koko hänen elämänsä. Siksi tahdoin kirjoittaa tämmöisen pienen tarinan, missä tuo hänen elämänsä rakkaus on suurimmassa osassa :) Kiitos vielä kommentistasi, se ilahdutti!

©Waulish

I think it's time for little story... It's definitely Storytime!

zilah

 • Sydänten kapteeni
 • ***
 • Viestejä: 501
 • "Olet tullut laivaan, luumuseni?"
  • Zilahin Kirjasto
Vs: Oliverin silmin (Oliver Wood, S, ficlet)
« Vastaus #3 : 11.10.2019 11:17:54 »
Tässäpä oli hauska pieni tarina! Tulin lukemaan aivan vain siksi, että minä pidän Oliverista, enkä tosiaan pettynyt. Pakko myöntää, että haksahdin aluksi minäkin luulemaan, että hakija on Harry, ja ollaan Tylypahkassa. Mutta tällaisenaan tarina kääntyi huomattavasti mielenkiintoisemmille urille, ja minua hymyilytti, kun James olikin Harryn ja Dracon poika.

Voisi kyllä tosiaan olla mielenkiintoiset keskustelut Ginnyn ja Jamesin välillä pelitaktiikoista. ;)

Kiitos tästä pikkupalasta! <3


zilah

Fairy tale

 • ***
 • Viestejä: 2 293
Vs: Oliverin silmin (Oliver Wood, S, ficlet)
« Vastaus #4 : 11.10.2019 17:07:55 »
Minulla ajattelu kyllä meni samaa tahtia, mitä Thelina tuossa kuvaa. :)  Ensin oli oletus, sitten pieni hämmennys. Jäin hiukan jo ihmettelemään noita golfpalloja. Sitten yhtäkkiä oltiinkin toimistossa, jolloin koko alkutarina avautui ihan uudella tavalla. Olit siis onnistunut oikein hyvin pitämään tuon alun noin avoimena. Ja löytyihän se maininta Harrysta ja Dracosta isinä sieltä.  ;) Hienoa että James pääsee näin joukkueeseen mukaan.

Oliver on sellainen kaunispoika, johon tosiaan voisi perhehtyä hieman paremminkin. Jos huipaus onkin hänen rakkautensa, uskoisin että hänellä kyllä täytyy olla joku ihminenkin jossain. Ellei juuri nyt niin jossain ainakin odottamassa. (Sinähän voisit vaikka jouluksi kirjoittaa jonkun romanttisen Oliverfikin? Mutta älä minulta kysy kuka se toinen on.)  :D
« Viimeksi muokattu: 13.10.2019 09:43:17 kirjoittanut Fairy tale »

Vendela

 • Teeholisti
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 4 779
 • Maistuisiko kupponen teetä?
Vs: Oliverin silmin (Oliver Wood, S, ficlet)
« Vastaus #5 : 05.11.2019 14:02:53 »
Kiitos ihanista kommenteistanne ja pahoittelut, että nyt vasta ryömin kolostani vastaamaan teille!

zilah, Oliver on kiva hahmo, tavallaan aika helppo mutta ei kuitenkan liian pliisu vaan hänestä löytyy kuitenkin myös "sitä jotain". Mukavaa, että pääsin yllättämään tuolla pienenllä kikkailulla, sillä juuri sitä ajoin takaa mutta samalla jännitin, että onnistunko :D James olikin tosiaan Harryn ja Dracon poika, toivon että saan tämän pikku sarjani aikana kerrottua tästä perheestä hieman lisää. Voisin hyvin uskoa, että Ginny yrittää leikkimielisesti kiskoa Jamesista pelitaktiikoita jotka tämä joukkueelleen uskollisena pitää tietenkin itsellään ;D Näen Ginnyn kuitenkin tässä yhteydessä sellaisena kaksosten huumorintajun omaavana, rentona huispaajana. James on ehkä puolestaan hieman vakavampi ja totisempi toveri. Ihanaa kun kommentoit, kiitos!

Fairy tale, kivaa että pääsin yllättämään sinutkin :D Mietin, että ehkä te, jotka olette näitä paloja lukeneet jo enemmän ja tiedätte myös tuon taustajuonen, hoksaatte asian heti ja homma tuntuu ihan tyhmältä. Oli kuitenkin mukavaa kuulla, ettei näin ollut vaan hämäys toimi :) Oliver on tosiaan sellainen kaunispoika ja minäkin toivoisin hänelle jonkun kumppanin. Kuka se tosiaan voisi olla, sitä en minäkään tiedä. Häntähän on paritettu muun muassa Marcus Flintille ja muille huispaajille. Laitan kuitenkin ehdotuksesi korvan taakse jos vaikka keksin jonkun kivan tyypin ja innostuisin kirjoittamaan :D Kommenttiasi oli ilo lukea, kiitos paljon siitä!

©Waulish

I think it's time for little story... It's definitely Storytime!

Elfmaiden

 • ***
 • Viestejä: 1 108
 • haaveilija
Vs: Oliverin silmin (Oliver Wood, S, ficlet)
« Vastaus #6 : 11.12.2019 18:27:11 »
Nyt ehdin taas palata uuden osan pariin :) Luin tämän itseasiassa jo aiemmin, mutta se oli iltasatu pikkutunneilla enkä enää millään jaksanut silloin näpytellä kommenttia. Muistan kuitenkin edelleen, että tämä yllätti kivasti, sillä minullakin kesti jonkin aikaa hoksata, ettei Potterilla viitattu Harryyn.

Oikein mukavaa kuulla Jamesista, joka vaikuttaa oikein kohteliaalta nuorukaiselta (mikä on odotettua etenkin Dracon ansiosta, sillä uskoisin tämän välittäneen tiettyjä käytöksen kultaisia sääntöjä lapsilleen!).

James on myös odotetusti hyvin lahjakas lentäjä.
Lainaus
Luonnonlahjakkuus, aivan kuten isänsä, Oliver ajatteli ja nyökkäsi hyväksyvästi.
Viittaatko tässä yhteen isään vai kumpaankin, kumpikin on mahdollista? Suomi on hauskaa :)

 Oliver vaikuttaa olevan hyvä valmentaja, joka osaa pitää auktoriteetin mutta olla myös mukava ja tuttavallinen ja kannustava. Keskustelunpätkä sukulaisista oli kiva aja kiinnostava, hauskaa kuulla Ginnyn olevan ammattilainen, ja mietin onko Kanuunat yhä Harryn suosikki, ja onko hän periyttänyt sitä muuhun perheeseensä... :)

Oli mukavaa lukea myös Oliverista ja hänen rakkaudestaan lentämiseen. Alkaa tehdä itsekin mieli luudalle :D

Tarinan teeman takia olisi ehkä ollut kiinnostavaa kuulla onko Oliverilla muuta rakkauselämää (olen lukenut hänestä Marcus Flintin kanssa ja yhdistän heidät heti, mutten muista oletko parittanut hänet jo jollekin, tai ehket olisi häntä muutenkaan ottanut mukaan...?). Mutta toisaalta on ihan ok näkökulma pitäytyä hänen rakkaudessaan lajiin, joka vaikuttaa olevan hänelle myös elämäntapa. Ja toisaalta ei monista muistakaan hahmoista ole kerrottu niin paljon heistä itsestään, kun he ovat tukeneet kokonaisuuden punaista lankaa.
USKO, TOIVO JA (POIKA)RAKKAUS

Vendela

 • Teeholisti
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 4 779
 • Maistuisiko kupponen teetä?
Vs: Oliverin silmin (Oliver Wood, S, ficlet)
« Vastaus #7 : 03.01.2020 15:42:33 »
Kiitos todella ihanasta kommentistasi Elfmaiden! Mahtavaa, että olet jaksanut lukea tätä sarjaa :)

Jamesilla on tosiaan hyvät käytöstavat ja uskon, että niistä saadaan todellakin kiittää Dracoa! Uskon, että hän on opettanut lapsilleen niin velhoperinteitä kuin etikettiäkin, ei kuitenkaan huonossa merkityksessä. Olipa hauskaa kun bongasit tuon lauseen tuolta, sillä sitä kirjoittaessani mietinkin että huomaakohan kukaan tuota pientä sanaleikkiä :D Ja tosiaan, tarkoitetaanko siinä Harrya vai Dracoa vai molempia, jää lukijan itsensä ratkaistavaksi! (Minä tietenkin ajattelen, että molempia ;))
Näin tämän itse niin, että Oliverin suurin rakkaus oli lentäminen ja huispaus. Hänellä ei ole ketään erityistä elämässään, ainakaan sillä tavalla, että se olisi tähän tarinaan päätynyt. Joten täytyy toivoa, että Oliverinkin sydän avautuu vielä muullekin kuin tälle hänen rakastamalleen lajille :)

©Waulish

I think it's time for little story... It's definitely Storytime!

Chibi

 • Huispausholisti
 • ***
 • Viestejä: 933
Vs: Oliverin silmin (Oliver Wood, S, ficlet)
« Vastaus #8 : 09.02.2020 22:07:28 »
Mukavaa ja oikeastaan aika itsestään selvääkin, että Oliver on edelleen ns. vanhempana myynyt sielunsa huispaukselle. Tätä luki pieni hymynkare kasvoillaan.

Lainaus
Hurja ilo täytti hänen koko ruumiinsa ja mielensä. Tätä hän rakasti, lentämistä ja sen tuomaa vapaudentunnetta.
Tämä lause lämmitti sydäntäni. Tunnistan tämän tunteen todella vahvasti moottoripyörällä ajamisesta. Pystyin samaistumaan aivan valtavalla tunteella.

Tällainen vähän tulin, näin, koin kommentti. Mutta oli mukavaa luettavaa  ;D
"This is no time to be a gentleman! Knock her off her broom if you have to!"

Vendela

 • Teeholisti
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 4 779
 • Maistuisiko kupponen teetä?
Vs: Oliverin silmin (Oliver Wood, S, ficlet)
« Vastaus #9 : 10.02.2020 08:01:59 »
Chibi, ihanaa kun jätit kommentin, se lämmitti todella paljon miteltäni :) Tuo lentämisen ja moottiripyörällä ajon voi kyllä minustakin rinnastaa keskenään, molemmissa sellaista samaa vauhdin ja vapauden huumaa! Itse en ole aikaisemmin näitä rinnastanut, mutta nyt kun sanoit asian ääneen niin aika itsestään selvähän se on :) Kivaa kun pidit tästä ja tämä sai sinut hymyilemään. Kiitos hurjan paljon kommentista!

©Waulish

I think it's time for little story... It's definitely Storytime!

Waulish

 • rohkupuusku Nedric ♡
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 6 272
 • ”Mutta totta kai sitä munnaaki pittää olla.” #50
Vs: Oliverin silmin (Oliver Wood, S, ficlet)
« Vastaus #10 : 16.05.2020 14:45:21 »
Tervehdys Kommenttiarpajaisista, ja vielä kerran onnittelut voitosta! :-* Olen jo jonkin aikaa halunnut tutustua sinun Miltä rakkaus näyttää -sarjaasi, ja arpajaisvoittosi tarjosi nyt oivan alkusysäyksen perehtymiselle. Sarjassa on minusta aivan ihana idea, ja pidän kovasti siitä, miten tekstien nimet linkittyvät yhteen ja muodostavat kokonaisuuden sarjan nimen kanssa. Iloitsen myös siitä, miten monta mielenkiintoista hahmoa sarjassa esiintyy! Päätin ensimmäiseksi tarttua Oliveriin, koska minullekin on jäänyt hänestä sellainen mielikuva, että huispaus on hänen elämänsä rakkaus, ja teki mieli lukea siitä, millainen sinun tulkintasi hahmosta on. Tietenkään huispaus ei sulje pois ihmisrakkautta, mutta se on joka tapauksessa yksi merkittävä rakkaus Oliverin elämässä, ja siksi se toimii mainiosti tässä tekstissä ja sarjassa! Rakkautta on monenlaista ja monimuotoista, ja se on hienoa. ♥

Minäkin ensin ajattelin, että tässä ollaan Tylypahkassa ja Oliver pitää koelentoa Rohkelikon joukkueeseen pyrkivälle Harrylle! Sitten kun mainittiin toimisto ja työ, aloin vähän epäröidä, kunnes lopulta selvisikin, mistä on todellisuudessa kyse. Täytyy todeta, että aivan loistavasti toteutettu pieni harhautus! ;D Se rinnastuu ajatuksen tasolla jotenkin hauskasti huispaukseen ja tässäkin tarinassa esiintyviin huispausharhautuksiin. Onpa ihanaa ajatella, että huispauslahjakkuus on siirtynyt sukupolvelta toiselle ja nuori Jameskin on intohimoinen etsijä. Jamesilla onkin rutkasti inspiroivia esimerkkejä suvussaan, kun molemmat isät ovat huispaajia, ja niin ovat myös täti ja edesmennyt isoisä. Musta pörrötukkakin on näköjään periytynyt, ja varmaan Oliver kokee lämpimän menneisyyden tuulahduksen koelennättäessään Harryn poikaa. :) Minusta sekin on ihana ajatus, että James on Harryn ja Dracon poika, mutta Oliver ei ole siitä millänsäkään. On ihan totta, ettei sukutaustan kannata antaa varjostaa millään muotoa. Viisaita sanoja Oliverilta!

Rakkaus lentämiseen ja huispaukseen todella välittyy tästä tarinasta. Lentämistä kuvaillaan kauniisti ja vapauttavasti, aivan niin kuin intohimoisen lentäjän voisi kuvitella sen kokevan ja siitä ajattelevan. Minusta on ihanaa, kuinka Oliverille lentäminen ei vaikuta olevan ollenkaan pakkopullaa, vaan kokelaidenkin välissä oleva hetki hyödynnetään nousemalla luudalle. Toimistohommat ovat pakkopullaa, mutta muuten työ on unelmien täyttymys. Oliverin rakkaus huispaukseen välittyy mielestäni hienosti myös siitä, miten hän on valmis tarjoamaan unelmien työtä myös muille lahjakkaille huispaajille ja iloitsemaan näiden saavutuksista. Oliver vaikuttaa mukavan jämäkältä mutta kuitenkin rennolta ja reilulta kapteenilta.

Kiitos ihanasta sunnuntailukemisesta, pidin kovasti! -Walle


  

Angelina

 • B a r o n e s s
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 4 617
Vs: Oliverin silmin (Oliver Wood, S, ficlet)
« Vastaus #11 : 17.05.2020 14:18:56 »
Siis wut, enkö oo kommentoinut tätä?? No kiitos Kommenttiarpajaisten (onnea voitosta ♥), tuun viimein korjaan tän vääryyden!

Oliver hahmona näyttäytyy mulle nimenomaan huispauksen kautta, kiitos kirjojen, koska en oo koskaan kauheesti lukenut siitä mitään. Hänessä kuitenkin on potentiaalia ja kieltämättä voisin lukea hänestä enemmänkin (Fred/Oliver, anyone? For me? Please?)

Lainaus
Toimisto oli paikka, missä Oliver ei viihtynyt. Vaikka se oli tilava, niin se oli silti ahdistava. Oliver viihtyi ulkona, avaran taivaan alla, nauttien säästä kuin säästä. Toimisto oli kahlitseva ja ahdistava, pakollinen paha hänen työssään, mitä hän muutoin rakasti koko sydämestään.

Tässä mun mielestä kuvastuikin hahmo loistavasti - en osais yhtään kuvitella Oliveria pölyiseen ja tunkkaiseen toimistoon istumaan - hän kuuluu ulkoilmaan ja luudan selkään :D Pidin kovasti myös siitä, ettei Oliver kohdellut Jamesia silkkihansikkain - sekin oli todella hahmolle ominaista, koska Oliver ei missään vaiheessa vaikuttanut miltään suosijalta kirjoissakaan.

Muistaakseni minäkin hämäännyin alkuun ensimmäisellä lukukerralla, mutta tuo "Luonnonlahjakkuus, aivan kuten isänsä" paljasti, ettei kyse voi kuitenkaan olla Harrysta, koska en usko Oliverin olleen aivan niin hyvin perillä vanhemman James Potterin taidoista, että hän olisi voinut Harrya noin selkeästi verrata. Kiva kulma silti, pitää lukijat varpaillaan ;)

Tää sarja on kyllä hieno, tykkään kovasti ♥ Ja hei, kirjota mulle sitä Fred/Oliveria kiitos! :'D


ava & bannu © ♥ Inkku ♥

Vendela

 • Teeholisti
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 4 779
 • Maistuisiko kupponen teetä?
Vs: Oliverin silmin (Oliver Wood, S, ficlet)
« Vastaus #12 : 20.05.2020 09:15:01 »
Walle, ihanaa kun valitsit juuri tämän tekstin listauksestani ja tuosta sarjasta :) Sarjaa oli tosi kiva kirjoittaa, kun ei koskaan tiennyt mikä hahmo sieltä seuraavaksi tulee ja kuinka saan sen sovitettua tuohon taustatarinaan joka vähän varkain lähti kehittymään sarjan kantavaksi ideaksi. Joten siksi oli mukava jumpata vähän omia aivojaan kunkin hahmon kohdalla ja kun Oliver tuli kuvioihin, niin päädyin sitten tälläiseen ratkaisuun :D Mukavaa, että tuo pieni yllätysmomentti säilyi eikä juoni ollut liian ennalta-arvattava.
Oliver hahmona on kyllä ihana, pidän hänestä mutta silti minun on jostain syystä vaikea löytää hänen rinnalleen ketään suurta rakkautta. Mutta koska huispaus on aivan ehdottomasti Oliverin rakkaus, niin ajattelin että se toimii tässä siinä missä joku ihminenkin, mukavaa että tämä toimi :) Nuori James on tosiaan perinyt Harrylta ja James seniorilta paljon. Jostain syystä oma headcanonini on muodostanut näistä kolmesta hahmosta sellaisen jatkumon niin mieltymysten (huispaus) kuin ulkonäönkin suhteen. Lisäksi olen lukenut todella paljon enkkuficcejä, joissa nuori James on juuri tämmöinen kuin tässä tarinassa, joten vaikutteita on tullut sieltäkin ;D
Kiitos ihan hurjan paljon ihanasta kommentistasi ♥ ja ihanaa kun jaksat tuota haastetta pyörittää!

Angie, höpsö, ei haittaa vaikka et ollut kommentoinut ja nythän se tuli sitten hoidettua :D Ihana oot ♥ Jaa, vai että Fred/Oliveria? Se saattaisi toimiakin. Olen lukenut jonkun Cedric/Oliverin mistä olen tykännyt, mutta että toinen kaksosista... Se voisi kyllä myös toimia, vaikka toisaalta minun on vaikea lähteä erottamaan kaksosia toisistaan, joten sitten pitäisi keksiä joku Georgelle, sillä hän ei saa jäädä yksin!
Kivaa, että tämän yllätys toimi ainakin tuolla ekalla kerralla. Ja Oliver ei tosiaan ole mikään pehmo vaan arvostaa ammattitaitoa ja osaamista. James ei siis todellakaan saa mitään vain siksi, että hänen isänsä ovat keitä ovat, itse pitää työ tehdä! Eikä Harry tai Draco kyllä sellaiseksi lötköksi Jamesia kasvattanutkaan, vaikka tämä kipuileekin vähän tuolla isiensä varjossa.
Kiitos kun kommentoit! Pistän korvan taakse tuon Fred/Oliverin, eihän sitä koskaan tiedä ;)

©Waulish

I think it's time for little story... It's definitely Storytime!

kaaos

 • huitulapää
 • ***
 • Viestejä: 765
Vs: Oliverin silmin (Oliver Wood, S, ficlet)
« Vastaus #13 : 24.09.2020 14:50:25 »
Heippa vaihdokkaista!

Tämäpä vasta oli lystikäs tarina! Samaan lankaan sotkeuduin kuin muutkin! Ja kikkailuiden selvitessä tämä aukeni aivan tosi hauskaksi ja samalla todella innostuinkin, että täytyy tuon sarjan muitakin osia selata ja lukea.

Mua häiritsi alussa lähinnä se että puhuttiin nuorukaisesta ja nuoresta miehestä, että häh 11-vuotias on kyllä ihan poika tai lapsi : D muuten meni täydestä.

Oliver on ihana ja sille todellakin sopii rakkaudenkohteeksi huispaus, tuoksuineen päivineen.

Aika hauskaa, että Jamesin isät ovat Harry ja Draco.... mutta kuinkahan sen täti voi olla Ginny :D Mutta todellakin uskon että jos H ja D olisivat yhdessä  isiä, niiden lapsi todellakin osaisi pelata huispausta :)

Kivaa hahmonrakenmusta tässä, uskottavaa että Oliver ahdistuisi jossakin toimistossa. Näen sen just tuollaisena ulkoilmaihmisenä.

Kiitos tästä hauskasta pätkästä, jossa drarrykin mainittu :D tosiaan tää toimi myös hyvin mainoksena noihin muihin.

-kaaos

Ps. Oon ymmärtänyt, että fikletin mitta olisi alle 500 sanaa? Että tää ois kuitenkin shotti... Vai onko se raja 1000?
words make worlds

Vendela

 • Teeholisti
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 4 779
 • Maistuisiko kupponen teetä?
Vs: Oliverin silmin (Oliver Wood, S, ficlet)
« Vastaus #14 : 24.09.2020 21:43:40 »
kaaos, hih, hauskaa että menit tuohon samaan hämyyn :D Se oli väähän toki tarkoituskin, joten kivaa että se onnistui. Ginny on täti, koska Weasleyt ovat Harryn "oikea" perhe. Tämä on näitä headcanonini juttua, että koska Harryn lapsuus oli niin kamala Durleyden luona niin Weasleyt "adoptoivat" Harryn ja siksi hän on ikään kuin yksi heistä :D Ja koskan Harrysta ja Ginnysta ei koskaan tullut mitään, niin siksi Ginny on ikään kuin sisar Harrylle. Ehkä hieman sekavaa ;D Kivaa kuitenkin, että tykkäsit ja viihdyit tämän parissa. Luulen, että tämä on yksi sarjan parhaista joten toivottavasti jos päädyt lukemaan muita osia, et pety kovin pahasti! Ficletin mitta voi olla itselleni hieman hämärä, joskus ajattelin sen olevan alle 500 sanaa - alle 1000 sanaa. Mutta voi olla, että olen väärässä! Täytyisi varmaan tarkistaa jostain. Kivaa kun tämä sattui just sulle vaihdokkaissa, kiitos paljon kommentista :D

©Waulish

I think it's time for little story... It's definitely Storytime!

jossujb

 • Q
 • ***
 • Viestejä: 3 717
 • Peace & Love
Vs: Oliverin silmin (Oliver Wood, S, ficlet)
« Vastaus #15 : 16.11.2020 09:53:00 »
Tämä oli vaan jotenkin niin mukaansatempaava! Ja hieno tulkinta rakkaudesta, rakkaudesta lajiin, eikö niin! Erittäin napakka tutkielma Oliverista tilanteessa, joka on luonteva  ja hahmonmukainen. Melkein kuin canonista itsestään, jos se olisi Oliverin näkökulmasta. Tämän takia tällaisia pieniä tekstejä on suuri ilo lukea sivuhahmoista, sillä minusta tuntui, että sain tästä jotain sellaista lisää, mikä minun omasta näkemyksestä Oliveriin puuttui.

Ihana, pahoittelen, etten osaa nyt sanoa mitään kovin lisää tähdellistä tähän.

jjb
Here comes the sun and I say
It's all right

Vendela

 • Teeholisti
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 4 779
 • Maistuisiko kupponen teetä?
Vs: Oliverin silmin (Oliver Wood, S, ficlet)
« Vastaus #16 : 19.11.2020 15:15:52 »
Kivaa kun kommentoit tätäkin jossujb :D Eikä mitään, sanoit oikein paljon ja kommentti jo itsessään ilahduttaa aina! Mukavaa kuulla, että pidit tästä ja sivuhahmot on tosiaan siinä mielessä kivoja, että heidän kanssaan voi vähän leikitellä ja venyttää canonia :) Kiitos kommentista!

©Waulish

I think it's time for little story... It's definitely Storytime!

niiina

 • Ylikuolonsyöjä
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 5 216
 • Malfoysexual
Vs: Oliverin silmin (Oliver Wood, S, ficlet)
« Vastaus #17 : 27.01.2021 19:44:24 »
Iso kiitos kun kommentoit minulle kommenttiarpajaisissa ja kuten siellä mainitsin, haluan ehdottomasti kiitokseksi kommentoida kaikille minulle kommentoineille takaisin. Se tekee omankin mielen paljon mukavammaksi!

Valitsin tämän, koska en ole juuri lukenut Oliverista tekstejä. Oikeastaan se ei tullut yllätyksenä, että rakkaus Oliverin silmin on ehdottomasti lentäminen ja sen tuoma vapaus. Se sopi tekstiin todella hyvin ja kirjoitat tosi taitavasti. Mielenkiintoista myös oli juoni sen suhteen, että uusi Potter sukupolvi on jo menossa sekä hakemassa huispaajaksi joukkueeseen. Hetken ensin mietin, että onko kohtaus siitä kun Harry oli nuorempi kunnes se hieman selkeni tekstin edetessä, että ei, kun tämä onkin James Potter. Toki mun piti melkein naurahtaa ääneen, kun yritin vältellä Draco/Harry tekstejä ja olit saanut heidätkin tähän mukaan. xD No, kestin ja ihan hyvinkin vielä, kun olivat vaan mainintana. ;) :D

Oliver tuntui tosi mielenkiintoiselta hahmolta ja jotenkin teki mieli lennellä hänen mukanaan taivailla!

Mutta siis, olit kuvaillut tekstissäsi tosi hyvin ja sain kokonaisuuden tästä helposti mieleeni. Tämä oli todella hyvä ja pitää varmasti kurkistaa muutama muukin teksti tästä sinun projektistasi! Ylipäätään kaikki huispaus jutut on tosi kivoja ja niistä lukisi mielellään vaikka kuinka. Oli mielenkiintoista lukea noista joukkueista sekä vähän kuka pelaa missäkin / kuka on pahin vastus yms. Kiitos tosi hurjasti tästä lukukokemuksesta! Kyllä sä osaat hyvin tämän homman!

niiina
Dramione
Bughead

Vendela

 • Teeholisti
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 4 779
 • Maistuisiko kupponen teetä?
Vs: Oliverin silmin (Oliver Wood, S, ficlet)
« Vastaus #18 : 27.01.2021 20:25:29 »
Kiitos niiina kommentista se yllätti ja ilahdutti suuresti :D
Hahaa, en kyllä mitenkään malttanut pitää Harrya ja Dracoa erossa tästä ficistä, mutta ihanaa kuulla että kestit sen hienosti! Olen ylpeä sinusta :D Tässä oli tosiaan ajatus johtaa hieman harhaan sen suhteen kuka Oliverin luo oikein tuli. Oliver on kyllä mielenkiintoinen hahmo ja ehdottomasti näen hänen suurena rakkautena tuon huispauksen. Jos olisi enemmän aikaa niin olisi kivaa kirjoittaa lisääkin sekä hahmosta että itse pelistä. Mutta koska aika on rajallista, niin täytyy keskittyä olennaisiin ;) Kiitos vielä tästä ihanasta yllärikommentista!

©Waulish

I think it's time for little story... It's definitely Storytime!