Kirjoittaja Aihe: Minervan silmin, osa 2 (S, ficlet)  (Luettu 1017 kertaa)

Vendela

 • Teeholisti
 • ***
 • Viestejä: 1 870
 • Maistuisiko kupponen teetä?
Minervan silmin, osa 2 (S, ficlet)
« : 08.09.2019 21:31:28 »
Nimi: Minervan silmin, osa 2
Ikäraja: S
Kirjoittaja: Vendela
Tyylilaji: Romanttinen jutustelu
Pituus: Ficlet ~ 550+ sanaa
Vastuuvapaus: Hahmot ja universumi ovat Rowlingin, minä lainaan.

Tiivistelmä: Miltä rakkaus näyttää Minerva McGarmiwan silmin, osa 2?


Vapaa sana: Tämä osallistuu 12 hahmoa -haasteeseen. Tarkoituksenani on rakentaa sarja missä kuvataan ’miltä rakkaus näyttää’ haasteen hahmojen silmin. Syyskuu hahmo on Minerva McGarmiwa. Olen kirjoittanut hänestä jo kesäkuussa (Minervan silmin S), joten tämä on suora jatko-osa tuolle tekstille. Toki tämän voi lukea myös itsenäisenä tarinana.
Teksti on oikolukematon, joten virheet ovat omiani.

Teksti osallistuu myös FFF1000 -haasteeseen sanalla tuliviski.
Miltä rakkaus näyttää -sarja
Tammikuu: Albuksen silmin, S
Helmikuu: Dracon silmin, S
Maaliskuu: Nevillen silmin, S
Huhtikuu: Luciuksen silmin, S
Toukokuu: Fleurin silmin, K-11
Kesäkuu: Minervan silmin, S
Heinäkuu: Lilyn silmin, S
Elokuu: Rolfin silmin, S
Syyskuu: Minervan silmin, osa 2, S
Lokakuu: Oliverin silmin, S
Marraskuu: Harryn silmin, S

Miltä rakkaus näyttää MINERVAN SILMIN, osa 2Minerva potkaisi juhlakenkänsä jaloistaan ja venytteli nilkkojaan. Siitä oli aikaa kun hän oli viimeksi tanssinut tällä tavoin. Mutta olihan hänellä ollut myös mitä parhain syykin juhlaan.

”Kuinka häät sujuivat?” Albus Dumbledoren ääni kuului Minervan selän takaa.
”Loistavasti Albus”, Minerva vastasi ja kääntyi katsomaan ystävänsä muotokuvaa.
”Kerro minulle kaikki”, Albus pyysi ja hänen silmänsä tuikkivat tulvillaan kiinnostusta.
”Odotahan hetkinen”, Minerva naurahti ja suuntasi kirjahyllyn luo.

Siellä hän arpoi hetken pohtien mitä hänen oikeastaan teki mieli. 70 vuotias skottilainen olisi aivan liian tiukkaa tähän hetkeen, punainen tonttuviini taas liian kevyttä. Lopulta Minerva päätyi tuliviskiin, siihen mitä hän muisti Sirius Mustan juoneen aina.

Kaadettuaan itselleen muutaman sormenleveyden, Minerva istahti sohvalle, nosti jalkansa rahille ja kohotti lasiaan Albuksen suuntaan.

”Harrylle ja Dracolle”, Minerva sanoi ja maistoi polttavan tulista juomaa. Sen lämpö levisi ympäri hänen kehoaan, ja hän totesi, että valinta oli ollut erinomainen.

”No niin”, Minerva sanoi kun oli hetken nauttinut juomansa aromeista. ”Mistähän aloittaisin?”

Albus pysyi hiljaa muotokuvassaan ja odotti kärsivällisesti, kun Minerva keräsi ajatuksiaan.

”Luulen, että pääsen pian juhlimaan toisiakin häitä”, Minerva aloitti. ”Näytti nimittäin siltä, että Daphne Greengrass on viimeinkin onnistunut kietomaan Terry Bootin pikkusormensa ympärille. Kun lähdin juhlista, he olivat kielet syvällä toistensa kurkussa keskellä tanssilattiaa. Mutta eivät he toki olleet ainoita, voisin melkein lyödä vetoa, että myös Weasleyt pääsevät pian pystyttämään hääteltan Kotikolon pihamaalle.”
”Niinkö?” Albuksen ääni oli kiinnostunut ja hän nojautui hieman eteenpäin. ”Luulin, että he ovat jo kaikki naimisissa… Niin mutta tietenkin!”
”Charlie”, molemmat professorit sanoivat yhteen ääneen ja nauroivat iloisesti.
”Hän on tosin vaihtanut kumppania tiuhaan, mutta tämä näytti vakavalta. He ovat seurustelleet jo aika pitkään”, Minerva kertoi ja maistoi taas juomaansa.

”Molly oli varmasti onnensa kukkuloilla”, Albus palautti puheen takaisin häihin.
”Tietenkin”, Minerva hymyili muistolle. ”Hän nautti juhlista ja siitä, että Harry oli niin onnellinen.”
”Kerro heistä”, Albus pyysi.
”Harrysta ja Dracostako?” Minerva kiusoitteli, mutta naurahti. ”Hyvä on.”

”He ovat onnellisia, täydellisen rakastuneita toisiinsa ja luulen, ettei mikään voi tulla enää heidän väliinsä. He eivät saaneet silmiään irti toisistaan koko iltana ja luulen, että he välillä jopa unohtivat missä olivat. Olisi jopa voinut luulla, että he keskustelivat toistensa kanssa äänettömästi, mutta Dracohan on ollut aina hyvä lukilitiksessa”, Minerva sanoi.

”Toisin kun Potter okklumeuksessa”, kuului äkkiä ääni Minervan selän takaa ja hän käännähti katsomaan.

”Hyvää iltaa Severus”, Albus sanoi kohteliaasti.
”Iltaa Dumbledore”, Severus Kalkaros nyökkäsi hieman hapan ilme kasvoillaan. ”Minerva.”
”Severus”, Minerva kohotti lasiaan tervehdykseen.

”Kuulin, että Potter on mennyt tänään naimisiin Dracon kanssa”, Severus sanoi hetken päästä kun hiljaisuus oli venynyt.
”Oi kyllä”, Albus sanoi innoissaan, ”Minerva oli häissä.”
”Niin arvelinkin”, Severuksen ääni oli neutraali. ”Kuinka rouva Malfoy jaksaa?”

”Narcissa oli hyvin onnellinen poikansa puolesta, hän suorastaan palvoo Harrya ja heillä on todella hyvät välit keskenään”, Minerva vastasi, mutta Severus rypisti tyytymättömästi kulmiaan. ”Mikäli kuitenkin haluat tietää, kuinka hän jaksaa asua hullun miehensä kanssa, voin pyytää että jokin muotokuvistasi siirretään kartanoon niin että voit itse kysyä asiaa häneltä.”

”Se ei ole tarpeen”, Severus sanoi jäykästi, mutta ei kuitenkaan lähtenyt muotokuvastaan.

”No niin, palataanpa sitten takaisin häihin”, Albus sanoi iloisesti. ”Kerrohan Minerva pääsitkö lainkaan tanssimaan ja pitivätkö huhupuheet paikkaansa, että hääkakku olisi ollut pienoismalli Tylypahkasta?”

Nauraen Minerva asettui jälleen mukavaan asentoon, siemaisi tuliviskiään ja jatkoi kertomustaan häistä. Aina silloin tällöin Severus tuhahteli omassa muotokuvassaan kun Albus puolestaan huudahteli ilahtuneesti juoruille, joita Minerva kertoi heidän entisistä oppilaistaan.

Tuliviski Minervan lasissa vajui sitä mukaa kun kuu kohosi taivaalle. Viimein kun lasi oli tyhjä ja kaikki juorut kerrottu, Albus nukahtanut muotokuvaansa ja Severus kadonnut omastaan, Minerva nousi ja suuntasi kohden makuuhuonettaan. Rakkauden taika oli todellakin ihmeellinen, Minerva ajatteli käydessään viimein nukkumaan.« Viimeksi muokattu: 19.11.2019 08:41:16 kirjoittanut Vendela »

©Waulish

I think it's time for little story... It's definitely Storytime!

Fairy tale

 • ***
 • Viestejä: 1 693
Vs: Minervan silmin, osa 2 (S, ficlet)
« Vastaus #1 : 09.09.2019 08:21:05 »
Ai että tämä oli ihana. Sellainen pehmoinen.  :)
Myönnän että ehdin hetken pohtia miten ratkaiset tämän, että Minerva on nyt kuukauden hahmona, mutta tämä jatko-osa oli vallan mainio. Näen sieluni silmin Minervan heittävän nuo kengät pois ja lepuuttavan jalkojaan ja nauttiva tuliviskiä. Ja sitten aikaisemmin alkanut keskustelu Dumbledoren muotokuvan kanssa jatkuu. Ja mahtavaa, että lisääkin häitä on tiedossa ja tulossa.

Ja kas, että Severuskin tupsahtaa muotokuvaansa. Eihän näin herkullisia juttuja voi jättää kuuntelematta. Ja hänen huolensa Narcissasta. Välillä mietin onkohan Severuksella ollut joskus hieman enemmänkin lämpimiä tunteita Narcissaa kohtaan.

Kiitos ja mukavaa syksyn alkua.

Vendela

 • Teeholisti
 • ***
 • Viestejä: 1 870
 • Maistuisiko kupponen teetä?
Vs: Minervan silmin, osa 2 (S, ficlet)
« Vastaus #2 : 09.09.2019 10:14:49 »
Kiitos kommentista Fairy tale :) Täytyy sanoa, että itsekin mietin hetken, että mitäs nyt mutta sitten ajattelin, että kai tämmöisen jatko-osan voi kirjoittaa kun en kuitenkaan tahtonut lähteä kirjoittamaan Minervasta jotain uutta ja poiketa siten tästä tarinan perusideasta. Joten kiva kuulla, että tämä toimi :D
Severuksen tahdoin mukaan, sillä hän on ihana ja lisäksi häntä ei ole näkynyt tässä tarinassa vielä ollenkaan. Tuon, mitä Severus ajattelee Narcissasta, voi jokainen ajatella kuten tahtoo ;) Mutta ehkä itse näen sen niin, että jotain siellä on. Mutta onko se puhdasta ystävyyttä vai mahdollisesti enemmän, sen taitaa tietää vain Severus itse.
Ihanaa syksyä sinullekin!

©Waulish

I think it's time for little story... It's definitely Storytime!

Elfmaiden

 • ***
 • Viestejä: 1 060
 • haaveilija
Vs: Minervan silmin, osa 2 (S, ficlet)
« Vastaus #3 : 03.12.2019 01:08:22 »
Ihanaa saada lukea näitä löytäny jatkiksena, ja tämä luku oli sitä ihan kunnolla! Aika ihanat häät, todella kiva kuulla niistä lisää. Muotokuvat ovat kyllä metka juttu, kun hahmot voivat tavallaan elää ikuisesti, ja jatkaa muiden kanssa seurustelua, ainakin jos sijaitsevat sopivassa paikassa. Mukavaa että Minervalla on edelleen kollegojensa seura (vaikka toivottavasti myös mukavaa elävääkin seuraa). Hauskaa miten Severus liittyi keskusteluun.  Toivottavasti hän tosiaan saisi muotokuvan myös Malfoyn kartanoon.
USKO, TOIVO JA (POIKA)RAKKAUS

Vendela

 • Teeholisti
 • ***
 • Viestejä: 1 870
 • Maistuisiko kupponen teetä?
Vs: Minervan silmin, osa 2 (S, ficlet)
« Vastaus #4 : 03.12.2019 09:44:44 »
Kivaa kun kommentoit tätäkin Elfmaiden :D Jotenkin tuntuu tosi kivalta huomata, että olet taas aktivoitunut täällä!
Totta, enpä ollut ajatellut tuota, että muotokuvat voivat tosiaan vähän niin kuin elää ikuisesti! Vaikuttaakohan niihin aika lainkaan? Ehkä siten, että mitä vanhempi maalauksen hahmo on, tai mitä vanhempi maalaus on, niin sitä enemmän hahmo nukkuu muotokuvassaan. Muistelen ainakin, että eikö jossain kirjassa ollut niin, että kun Harry meni Dumbledoren toimistoon niin kaikki vanhat rehtorit nukkuivat muotokuvissaan? Ja nehän myös liikkuvat muotokuvasta toiseen. Mutta nyt innostuin tästä :D Minervalla on varmasti myös elävää seuraa, mutta nämä olivat kuitenkin ne, joiden kanssa hän tahtoi jakaa kokemuksensa Harryn ja Dracon häistä :) Uskon, että Severus saa muotokuvan kartanoon! Kiitos vielä kommentistasi ja pohdinnoistasi :D

©Waulish

I think it's time for little story... It's definitely Storytime!

Elfmaiden

 • ***
 • Viestejä: 1 060
 • haaveilija
Vs: Minervan silmin, osa 2 (S, ficlet)
« Vastaus #5 : 11.12.2019 18:59:03 »
Kiitos kun vastasit taas niin antaumuksella meidän kommentteihimme! Mukavaa olla täällä taas, vaikka vähän satunnaisesti olenkin ehtinyt...

Kiinnostavaa miten jäit pohtimaan muotokuvia tarkemmin! Ehkä tosiaan oikein vanhat taulut voivat olla uneliaita, vaikka voisi se liittyä tekotapaan ja käytettyihin loitsuihinkin. Hmm, kerrotaankohan jossain netin syöverissä taikamaailman mutokuvista lisää? - Haa, minullahan on kirjastosta lainattuna järkälemäinen kirja "Harry Potter - Suuri maaginen arkisto",  jossa on kerrottu elokuvia varten tehdyistä lavasteista ja myös esineistä. Olen vasta alussa, mutta selasin eteenpäin ja siellä on pari sivua Tylypahkan maalauksista, täytyykin tutustua :)

Hauskaa myös kun Minerva, Albus ja Severus vähän pohtivat  käyttääkö hääpari osin lukilitistä. Ehkä. Rolfhan omassa pohdinnassaan ihmetteli näiden sanatonta viestintää :)
USKO, TOIVO JA (POIKA)RAKKAUS