Kirjoittaja Aihe: The Walking Dead (tv-sarja)  (Luettu 19931 kertaa)

Voldemort

 • ***
 • Viestejä: 159
 • WTF?
Vs: The Walking Dead (tv-sarja)
« Vastaus #180 : 09.10.2018 20:24:20 »
Komppaan oikeastaan kaikessa sitä, mitä Kosmik sanoi ja lisään, että

Spoiler: näytä
musta se Gregoryn teloittaminen tuolleen oli Maggielta yksinkertaisesti tyhmää ja se mua ärsytti, vaikka en sinänsä välitä pätkääkään koko hahmosta, en Maggiesta enkä Gregorysta. Jotenkin olen vaan ajatellut, että Maggie olisi fiksumpi. Olisi sitten vaikka tappanut Gregoryn siinä käsirysyssä, kun Gregory yritti sen tappaa, mutta se teloitus ja pelon ilmapiirin luominen yhteisöön on vaan nuijamaista, vaikka olisi miten katkera ja kaipaisi miestään. Ääh!
« Viimeksi muokattu: 09.10.2018 20:25:53 kirjoittanut Voldemort »

niiina

 • Ylikuolonsyöjä
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 4 120
 • Malfoysexual
Vs: The Walking Dead (tv-sarja)
« Vastaus #181 : 09.10.2018 21:26:05 »
Dodii, kausi korkattu eilen!

Spoiler: näytä
Minäkin tykkäsin tästä jaksosta silleen, alku oli hyvä ja oli mukava nähdä mitä tuossa ajassa oltiin saatu aikaan. Se on kyllä totta mitä Daryl sanoi, että minäkin kaipaan sitä kun porukka oli pienempi ja tiiviimpi ja tosiaan liikuttiin, eikä oltu jämähdetty yhteen paikkaan. Nyt tosiaan on ollut jo useamman kauden olo, että porukka on liian jakaantunut ja jokaisella on vähän ne omat juttunsa ja se minusta on vähän hajottanut tätä sarjan ilmapiiriä.

Gregoryn kuolema oli tosiaan ihan jees (ällö hahmo), mutta olen samaa mieltä siitä, että tapa ei ollut oikea. Koko tuo juonikuvio tuntui irtonaiselta ja ns. turhalta, eli sen vuoksi minäkin veikkaan, että Maggie löytää tämän vielä edestään. Koko tämän nuoren pojan kuolema, mikä johti tähän showhun, oli jotenkin tosi höntisti tehty. Zombeja oli vaan muutama ja ihmiset olivat jo perääntymässä, vaikka heillä tyyliin ylivoima. Oisivat mätkineet menemään! Sitten kun poikaa purtiin, niin sitten nämä zombitkin kuoli tosi helposti ja ei ollutkaan enää kiire mihinkään. En tiedä, tuosta kohdasta en pitänyt.

Ja voi luoja kun en ymmärrä miksi Rickistä tehdään noin kauhean vanhan näkönen ja ällöttävä. Ei se nyt koskaan mikään mallimies ole ollutkaan, mutta tuo look on niin OUT.

Carol ja Ezekiel on kanssa ihan kiva, en ehkä itse ole tuntenut sitä kipinää heidän välillää kuten en oikein monen muunkaan parin välillä tässä sarjassa, mutta Carolille soisi onnen. Ezekiel tuntuu hyvin ymmärtävän Carolia ja nauraa sen jääräpäisyydelle. Minustakin Daryl ja Carol on enemmän juurikin läheisiä ystäviä ja toivonkin, ettei heidän juttuaan sotketa sarjassa rakastumiseen tai muuhun. Tämä kuvio siis sopii paremmin kuin hyvin. Darylille toivoisin silti, että tulisi vaikka joku uusi hahmo, joka sopisi sille. En tiedä, musta Daryllista sai eniten irti silloin kun se blondi tyttö (herranen aika kun unohdin jo nimen) vietti hänen kanssaan aikaa siellä autiossa talossa, jotenkin tykkäsin siitä jaksosta. En tiedä miksi, mutta joku siinä viehätti hiukan.

Tästä on hyvä lähteä taas liikenteeseen ja tosiaan en tiedä jaksanko, jos tässä taas on kaikki yhteisöt nokkapokkasilla ja tappelevat keskenään, jotenkin sitä on nyt katsottu jo pari kautta, niin mielellään jotain uutta. Toki tämä on ihmisille hyvin tyypillistä, mutta toivon silti kuvitelmissani muuta. :D

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 3 089
 • Hyvän tuulen kotisatama
Vs: The Walking Dead (tv-sarja)
« Vastaus #182 : 10.10.2018 01:00:52 »
Kerkisitte ennen minua!  ;D Ajattelin, että pitää tulla tänne heti kirjoittamaan, mutten eilen kerinnyt mitenkään, enkä tänäänkään ennen kuin nyt.

Minä tykkäsin paljon enemmän kuin olin ajatellutkaan. Olin hieman skeptinen kaiken sen hehkutuksen päälle, mutta tykkäsin ainakin ensikatsomalta tosi paljon! :)

Spoilaa 9. kauden 1. jaksoa siis.
Spoiler: näytä

Aloitanpa siitä, että jo alussa huomasi joitakin positiivisen tuntuisia muutoksia ihan jo jakson yksityiskohdissa ja tyylissä. Nautin kovasti tunnelmakohtauksista ja maisemamaalailuista. (Toki niiden lienee tarkoitus pohjustaa sitä, että kun nyt on kaikki niin mallillaan, niin eiköhän ongelmia ole luvassa hetimiten...) Uusi alkukin oli kivasti erilainen, kun nyt on kerran siitä ollut puhe, että tästä kaudesta alkaa "uusi aika" sarjassa, se sopii siihen oikein hyvin. Tykkäsin tosi paljon museomiljööstä ja vanhasta ammentamisesta, ja ylipäätään siitä, että tapahtumapaikka ja asetelma oli pitkästä aikaa erilainen. Olen kauan toivonut, että ne vihdoin vaihtaisivat vähän maisemaa; se olisi virkistävää vaihtelua, ja niin kyllä olikin. Uudet tapahtumapaikat tekevät heti tuoreemman tunnelman.

En katsonut zombeja kauhean tarkkaan (niin ällöjä ne olivat), mutta selvästikin taas oli vähän uutta keksitty niihinkin ja vähän eri tyylistä kuin ennen. Hämähäkit ja vastaavat. Se kohtaus oli minusta onnistunut, missä zombikädet nousivat kuin jossain kauhuelokuvassa sieltä esiin ennen päätä. Samoin myös se, missä kuvattiin ihmisen evoluutiota! Se osui minun makuun. :) Mutta huomasitteko sen kohdan, missä zombi notkui istumassa ja nousi siitä seisomaan ja lähti kävelemään? Se teki vähän ykköskauden tuntua, siellähän nuo kulkijat käyttivät työkaluja ja kiipesivät, kokeilivat ovenkahvoja jne. En muista nähneeni pitkään aikaan tuollaista "älyllisyyttä" zombissa ja se oli minusta jotenkin tosi jännä pikku yksityiskohta ja kiinnitti vahvasti huomioni. Eihän niiden tarvitse levätä ja en jotenkin usko, että edes osaavat sillä tavalla nousta ja laskeutua ja tehdä muutakin kuin haahuilla miten sattuu tai vaihtoehtoisesti siirtyä päämäärätietoisesti syömään ja hamuamaan jotakin.

Ihanaa oli se, että Daryl puhuu viimein normaalin ihmisen tavalla ja ylipäätään on vuorovaikutuksessa muihin. Carolin kanssa kohtaus oli suloinen ja vahvisti sitä niiden välisen siteen merkitystä. Toisin kuin moni, minä kyllä toivoisin siihen romanttistakin viritystä, mutta vain jos se on todella tehty hyvin ja toimivasti. Tällainen sydänystävyys toimii ainakin hyvin ja huonoon suhteeseen verrattuna tykkään tällaisesta paljon enemmän. Minusta oli ylettömän suloista, miten he edelleen ovat toisilleen hyvin rakkaat ja tärkeät ja läheiset. <3 Se, mikä ainakin minussa herätti pientä virettä, oli Carolin varovainen testaus. "En vielä vastannut kosintaan" teki vähän sen tunteen, että hän vieläkin tarjoaisi Darylille mahdollisuutta sanoa, että älä suostu, ole minun rakkaani. Daryl näyttää siltä kuin voisi niin ajatellakin, muttei tee mitään. Hän on passiivinen, koska ei usko että olisi itse Carolille se paras vaihtoehto onneen (eikä pakosti olekaan, ainakaan tällaisenaan) ja tahtoo ennen kaikkea, että Carol saisi olla onnellinen. Vähän ärsytti pienet käännösvirheet tekstityksessä tuossa kohtauksessa. Se muutti jonkin verran sanojen merkitystä.

Olen pitkän linjan Caryl-shipperi kyllä, mutta jos Carol tykkää Ezekielistä niin siitä vaan, minäkin tykkään! ;)

Lainaus
porukka on liian jakaantunut ja jokaisella on vähän ne omat juttunsa ja se minusta on vähän hajottanut tätä sarjan ilmapiiriä.
Samaa mieltä tästä niiinan ja Kosmikin kanssa. Toivon, että nyt joukkoja vähän tiivistettäisiin. Nimenomaan ryhmänä tämä sarja toimii, ja heti kun joukko joutui hajalleen, niin tarina jotenkin levisi käsiin.

Se minuakin häiritsi, että tämä "meidän porukka" esiintyy nyt niin valloittajina... Miksi on pakko tehdä niin, että joka yhteisössä on joku Rickin porukasta päämiehenä? Eikö ne todella luota muihin sitä vertaa? Minä ainakin olisin mieluummin oman joukon kesken kun siihen viimein olisi tilaisuus. Maggien osalta vielä ymmärrän sen, ettei tahdo olla Neganin kanssa samassa paikassa, ja hän muutenkin kotiutui ihmeen nopeasti Hilltopin maisemiin. Jos Carol kerran "asuu Kuninkaan kanssa" virallisesti, niin hänenkin osaltaan se on ihan loogista, että on muuttanut sinne, missä Zeke on, varsinkin kun ehti jo sinne hänkin asettua. Mutta miksi jonkun (kuten juuri Darylin) on pakko olla vahtimassa Pelastajia, varsinkin kun on niin tiedossa, että Daryl ei siellä viihdy eikä varmasti ole sinne omasta tahdostaan asettunut. Varmaan joku Rickin tyhmä määräys siinäkin takana.

Maggien johtajuus ja tuo Gregoryn kohtalo oli minusta tehty aika hyvin (kuolinkohtaus erinomaisesti sarjakuvaa noudatellen ainakin visuaalisessa mielessä ja varmaan muutenkin), vaikka ymmärtääkseni aika moni katsoja on kritisoinut Maggien kovuutta ja sydämettömyyttä. Ymmärsin Maggieta tässä paljon paremmin kuin olin etukäteen kuvitellut. Tuli selvästi esille, että Hilltopin yhteisö oli jakautunut ja Gregoryn myyräntyö jatkunut jo pidemmän aikaa. Vaikka se nyt kärjistyikin äärimmilleen tässä jaksossa, niin minusta oli ilmeistä, että Maggie tahtoo yhteisön hyvää ja osaa myös johtaa maanviljelykseen painottuvaa yhteisöä paremmin kuin moni muu. Lisäksi baby Hershel oli niin söpö. Ja Judith oli ihana. <3

Se on varmaa, että Maggien teloituspäätös tulee poikimaan konflikteja, mutta minusta se oli ihan hyvä päätös. Gregory on juoninut Maggien pään menoksi alusta pitäen ja hautonut kostoa. Ilman tahallista lietsomista ei sekään vanhempi pariskunta olisi surrut poikaansa tuohon tapaan hyökkäävällä kapinamielellä; kyllähän se on tuolla oikeasti kaikilla tiedossa, että kuka tahansa voi tulla purruksi koska tahansa. Surullinen tosiasia. Ja vaikka pysyisi omien seinien sisäpuolella, voi vaikka perheenjäsen kuolla kesken yön johonkin sairaskohtaukseen ja syödä kaikki joihin ylettyy.

Lainaus
Zombeja oli vaan muutama ja ihmiset olivat jo perääntymässä, vaikka heillä tyyliin ylivoima. Oisivat mätkineet menemään! Sitten kun poikaa purtiin, niin sitten nämä zombitkin kuoli tosi helposti ja ei ollutkaan enää kiire mihinkään.
Tämä häiritsee joka kerta minuakin; zombit ilmestyvät kuin tyhjästä tappavina laumoina, mutta siitä huolimatta aina on aikaa kesken kaiken riidellä, halailla, jäädä pitämään pitkiä keskusteluja sun muuta mitä nyt milloinkin, mutta ikinä ne eivät sillä aikaa hyökkää. Vähän niin kuin sekin, miten Carl ja Enid vain herttaisesti rullaluistelivat käsi kädessä. Söpö kohtaus, mutta haloo, entä jos sieltä olisi hyökännyt kahta puolta tietä tai edestä ja takaa zombeja; miten ne olisivat paenneet tai taistelleet rullaluistimilla? ;) Plus että zombeilla on valikoiva kuulo, ja sitä voi ajella vaikka millä härvelillä josta melua lähtee vaikka kuinka, mutta heti kun suunnilleen astut risun päälle tai kuiskaat, ne syöksyvät syömään sinut! LOL.

Tykkäsin ekasta jaksosta tosi paljon ja toivon, että seuraavatkin olisivat sekä kiinnostavia että koskettavia.
I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Voldemort

 • ***
 • Viestejä: 159
 • WTF?
Vs: The Walking Dead (tv-sarja)
« Vastaus #183 : 10.10.2018 11:15:43 »
Spoiler: näytä
Mä olen eri mieltä, että Gregoryn teloitus julkisesti olisi hyvä päätös ihan siksi, että se luo ihan tavallisten ihmisten elämään pelon ilmapiirin ja vaan kiihdyttää jakaantumista. Lisäksi vielä lapset päätyi näkemään sen. Ihan niin kuin paluu villiin länteen. Minusta tuo ei vaan ole hyvää johtamistapaa nähnytkään. Ja vaikka ymmärrän, että Gregory on tehnyt myyräntyötä niin tapa oli silti väärä ja mulla on epäilys, että koko kuviolla yritetään jotenkin johdattaa siihen, että Maggie alkaa ymmärtää paremmin sitä miten Negan on toiminut.

Darylin ja Carolin suhde on söpö, mutta en osaa enää nähdä niitä mitenkään romanttisena parina pitkäaikaisessa vkituisessa suhteessa keskenään. Carol ja Ezekielkin on söpö pari, mutta en mä sitäkään kovin intohimoisena näe. ;D

Mua ei mikään "vanha porukkaa yhteen" - nostalgia nappaa, kun noista kaikista hahmoista on vuorollaan on tullut idootteja ja ääliöitä niin en ole niihin kiintynyt. Mä katon lähinnä Neganin takia, koska se edes viihdytti. Ja odotan, että saataisiinko edes yhteen sarjaan toimiva homosuhde, jossa toinen osapuoli ei kohta kuole.
« Viimeksi muokattu: 10.10.2018 11:25:25 kirjoittanut Voldemort »

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 3 089
 • Hyvän tuulen kotisatama
Vs: The Walking Dead (tv-sarja)
« Vastaus #184 : 10.10.2018 22:15:33 »
Jatkoa pohdiskeluille, etenkin Voldemortille. :)

Spoiler: näytä

Lainaus
Mä olen eri mieltä, että Gregoryn teloitus julkisesti olisi hyvä päätös ihan siksi, että se luo ihan tavallisten ihmisten elämään pelon ilmapiirin ja vaan kiihdyttää jakaantumista. Lisäksi vielä lapset päätyi näkemään sen. Ihan niin kuin paluu villiin länteen. Minusta tuo ei vaan ole hyvää johtamistapaa nähnytkään. Ja vaikka ymmärrän, että Gregory on tehnyt myyräntyötä niin tapa oli silti väärä ja mulla on epäilys, että koko kuviolla yritetään jotenkin johdattaa siihen, että Maggie alkaa ymmärtää paremmin sitä miten Negan on toiminut.
Minä ihan ajattelin tuota Maggien tilannetta. Eihän siinä varmaan "hyvää" vaihtoehtoa oikeasti edes ollut, mutta ajattelisin, että jos Maggie olisi tappanut Gregoryn salassa, se olisi vain lisännyt sellaista maanalaista vastahankaisuutta häntä vastaan. Vaikka sitä ei näytetty suoraan, uskoisin että tuo tilanne on mennyt niin, että teot on tuotu julki ja ihmisillä on ennen teloitusta ollut selvillä rehti tieto siitä, miten Gregory oli käyttänyt surevaa miestä hyväkseen kostonsa ja vallanhimonsa välineenä ja sen seurauksena melkein tappanut pienen lapsen ja puolisoaan yhä kaipaavan äidin, vahingoittanut ja vammauttanut mahdollisesti pysyvästi nuorten tytön ja pyrkinyt kieroillen valtaan. Jos Maggie olisi vain itse tappanut Gregoryn siinä heti kahden kesken, olisi heti lähtenyt puheet ja juorut liikkeelle. Teloituspäätös oli julma, mutta ehkä tuossa tapauksessa välttämätön, niin ikävä tilanne kuin se olikin. Toki juonellisesti katsoen tuollainen (Neganmainen) teloitus ja vielä lasten nähden, on omiaan herättämään yhteisössä jakautumista ja pistämään tapahtumat liikkeelle.

Siitä olen samaa mieltä, että pelon ilmapiiri ei tee hyvää kenellekään, eikä pelon kautta johtaminen pitkälle mahda kantaa. Ja teki pahaa se ajatus, että lapset olivat näkemässä. Mutta siltikin, Maggien teko ei ollut mielihyvän hakua toisten pelosta tai oman egon pönkitystä kuten Neganilla, vaan ennemminkin minusta pakkotoimi ehkäisemään saman myyräntyön jatkumista ja tässä tapauksessa varmastikin edistämään pikku Hershelin turvallisuutta. Kyllä, Maggie osoittaa tällä, että hän vaatii kunnioitusta asemaansa kohtaan, mutta ei minusta sitä, että hän olisi kylmä ja julma. Minulle jäi vaikutelma, että tuo Gregoryn meininki on jatkunut kaiken aikaa, ja että hän on silti yrittänyt antaa miehelle tilaisuuden olla osa yhteisöä. Viime kaudella Gregory oli vankien kanssa häkissä, mutta nyt hän oli vapaana ja keskusteli johtamisesta sun muusta Maggien ja muiden kanssa, oli ollut vaaleissa rehellisesti ehdokkaana itsekin, vaikka voisi kuvitella, ettei hänelle olisi enää sellaista mahdollisuutta edes annettu. Gregory yritti tappaa Maggien jo aiemmalla kaudella ja juonitteli kaiken aikaa häntä vastaan, vaikka mielisteli päin naamaa. Tässä vaiheessa, kun tosiaan oli jo valmis murhaamaan suoraan, säästämättä edes pikkuvauvaa, vaikka näki lapsen olevan mukana iltakävelyllä, tuntuu koko Gregoryn olemassaolo silkalta turvallisuusriskiltä. Ei hän olisi lopettanut ennen kuin olisi päässyt päämääräänsä. Kurjaahan se tietysti on yhtä kaikki. :(

Tuo oli hyvä pointti, että Maggie tämän kautta ehkä alkaakin ymmärtää Negania, ja koska siihen viitattiin niin vahvasti, ettei hän ole voinut astua jalallaan Alexandriaan puoleentoista vuoteen, koska Negan on siellä, on melkein varmaa että jossain vaiheessa näemme, kun Maggie käy kellarivisiitillä Neganin luona. ;) Sitä odotellessa.  ;D

Unohdin sanoa aiemmin, että Jesus / Aaron näyttää kieltämättä olevan kehittymässä. Tuohon, ettäkö saataisiin edes joku homosuhde, jossa toinen ei kohta kuole, voisi melkein tämän sarjan yhteydessä sanoa, että ihme jos ylipäätään olisi mikään suhde, jossa toinen ei kohta kuole... ;) Maggie & Glenn taisivat pitää ennätystä yllä, hyvänä kakkosena ehkä juurikin Aaron ja Eric. Kaikki muut suhteet riippumatta sukupuolesta ja muusta ovat minun nähdäkseni olleet tuhon omia lyhyen ajan sisällä, ja eiköhän se kohtalo häämötä pian päähenkilönkin yllä... Sen verran herttaisesti oli kuvattu tuota perheidylliä.
I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~