Kirjoittaja Aihe: The Walking Dead (tv-sarja)  (Luettu 84820 kertaa)

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 5 743
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: The Walking Dead (tv-sarja)
« Vastaus #160 : 28.02.2018 20:13:48 »
Ihanaa kun sarja jatkui taas vihdoin! :)

Spoilaa 8. kauden 9. jaksoa!


Spoiler: näytä

Taidan olla yksi harvoista katsojista, joka on niin tyytyväinen kuin nyt olosuhteet huomioon ottaen voi olla. :) Minusta jakso oli parempi kuin osasin odottaa. Jos nyt ei oteta huomioon sitä, että Carl kuoli, niin minusta se oli kivasti tehty kuolemajakso, tykkäsin siitä miten Carl käytti jäljellä olevan aikansa nauttimalla auringonpaisteesta kasvoillaan, luomalla muistoja pikkusiskolleen (ja Judith on niin söpö ettei tosikaan!), kirjoittamalla jäähyväiskirjeitä, jopa istuttamalla puun! Herkät hyvästit yhdelle jos toiselle olivat minusta myös ihanalla tavalla haikeita katsoa. Tykkäsin tosi paljon! Jotkut ovat moittineet että jakso polki paikallaan ja oli tylsä, mutta minä tykkäsin juuri siitä, että Carlille annettiin aikaa sen vähän minkä sillä nyt oli aikaa enää jäljellä. <3 Pidin Darylin vähäeleisistä mutta merkityksellisistä viimeisistä sanoista Carlille, ja Michonnen ja Carlin lämmin suhde tuli myös kauniisti esille.

Oli tosi ihanaa miten Daryl hoivasi hellästi Judithia, ja miten lapsi luotti häneen niin rakkaasti. Daryl oli ensimmäinen joka hoiti Judithia vastasyntyneenä, joten on niin suloista että se suhde kuvataan edelleen lämpimänä ja luottavaisena. <3 Daryl teki Rickille palveluksen ottaessaan lapsen huomaansa, että he Michonnen kanssa saavat viettää Carlin kanssa viimeiset hetket yhdessä, mutta hän teki sen myös Judithin puolesta, ja se oli herttaista.

Se minua harmitti, että Carl ampui itse itsensä. Ymmärrän hänen syynsä, miten hän tahtoi säästää vanhempiaan, mutta en kyllä olisi uskonut että he olisivat silti antaneet sen tapahtua noin. Jos he joka tapauksessa kuulevat laukauksen ja menevät jälkikäteen sisälle hakemaan ruumiin haudattavaksi, ei siitä voi olla traumaantumatta sen vähempää. Olisin mieluummin nähnyt että he olisivat olleet vaikka pitämässä kädestä viimeisellä hetkellä kuin istumassa rappusilla. Pitäköön miten aikuisena itseään hyvänsä, niin minusta se oli liian raskas asia nuorelle pojalle kokea yksin.  :'(

Muuten jaksosta, tykkäsin kun Carol oli paljon esillä. Ja huomasitteko miten nättinä! :) Kun vertaa seiskakauden väsyneen ja vanhentuneen näköiseen Caroliin, hän oli jotenkin tässä (ja yleensäkin tällä kaudella) paljon nuortuneemman, virkeämmän ja eloisamman näköinen. Varmaan hiukset leikattu paremmin, mutta muutenkin. Ja Nabila oli tosi herttainen lyhyessä kohtauksessaan!

Ezekiel oli tässä jaksossa jotenkin tosi rakastettavan oloinen, tyyni ja hyväntahtoinen siitäkin huolimatta, mikä oli tilanne. Ezekielin luottamus siihen, että Gavin voisi vielä vaihtaa puolta, taisi kantaa hedelmää, joskin Henryn peeveli teki sen idean tyhjäksi. :( Luulen, että Morgankin olisi ehkä viimein luovuttanut jos olisi saanut siihen aikaa. Olisin mielelläni nähnyt Gavinin hyvisten puolella, mutta koska meillä on jo siinä roolissa Dwight (plus mahdollisesti kiltit tyypit Hilltopin vangeista) niin sitä ei kai sitten otettu enää mukaan. :/

Morganin ja Carolin yhteistyö oli herttaisen saumatonta. Minusta on sattuneesta syystä jotenkin hyvin veikeää nähdä näitä kahta yhdessä. ;) Joskin Morganin henkisen terveyden heittelehtiminen ei ole minulle oikein mieleen. Tuo tappovimman valtaan joutuminen harmittaa kovasti. Tuskinpa Morgan siitä heti toipuukaan. :( Mutta se oli jotenkin söpöä kun ne kahdestaan siellä hiiviskelivät ja Carol koetti Morganille kuiskailla että jättäisi tappamiset väliin. Henryn verenhimoisuus harmitti. Siitä tuli vähän yhtäläinen visio mieleen kuin se kohtaus, mihin Carl viittasi, kuinka hän tappoi nuoren epäröivän pojan vain koska tuntui että pitää tappaa. Henrystä selvästikin pedataan nyt tavallaan "uutta Carlia" ja olen varma, että osa Carlin storylinesta tulee menemään Henryn esitettäväksi, osa toki voidaan jakaa muillekin.

No, ne aikahypyt selitettiinkin siis Carlin visioiksi mitä tulevaisuus voisi olla, jos Rick vaihtaisi asennettaan. Tämä oli minusta vähän epäuskottavaa, kun olemme jo nähneet niitä aiemmin Rickin visioina. Siitä tuli vähän päälleliimatun ja kesken kaiken juonen muuttamisen tunnelma. Toki Jerry oli tosi herttainen ja jopa Negan yksi kiltti setä kasvimaalla, mutta en tykkää kaitakasvoisesta, suoratukkaisesta isosta Judithista yhtä paljon kuin söpöstä palloposkisesta kiharatukkaisesta Judithista, koska eivät ne näytä siltä että mitenkään olisi kyseessä sama lapsi! Ja entä se Gracien pupukin vielä... Minusta näissä näkykohtauksissa on jotain hämärää.  ??? Plus se, että Rick on vanhentunut ihan sikana mutta Michonne ei päivääkään? Jotkut ovat tulkinneet sitä jopa niin, että Rick on ainoa joka jää eloon kun muut kuolevat ja siksi ovat sen näköisiä kuin kuolemansa aikaan, mutta en oikein uskone siihen teoriaan. Se on tosin minusta hölmön tuntuinen juttu, että jos on kyseessä Carlin tulevaisuuden unelma, millainen maailma olisi jos Rick muuttuisi paremmaksi, niin miksi Rick ontuu? Jalkavamma ja kävelykeppi on sarjiksesta; seurausta taistelusta Neganin kanssa, jota siis ei ole vielä tapahtunut ja siten Carlin olisi outoa kuvitella sellaista, jonka ei tiedä tapahtuvan. Ja muutenkaan, miksi hän esittäisi sellaista kuvitelmaa, jossa isälle on käynyt jotain ikävää? Nämä ovat sellaisia juttuja, joita ei tuotanto ole selvästikään miettinyt loppuun asti, tai tosiaan sitten muuttaneet suunnitelmia lennossa kesken kuvausten.

Pari juttua pisti silmään, tai oikeammin korvaan, jaksossa. Ensinnäkin Judithin itku, kun hänet vietiin pois Carlin luota. Se oli niin päälleliimatun kuuloista että pahaa teki, eikä todellakaan kuulostanut oikealta. Se oli paljon pienemmän lapsen itkua, ja lisäksi vielä erilaisen tilanteen itkua. Olisivat nyt etsineet jostain äänipankista tms vähän osuvamman näytteen...

Luin kaksosten saavan usein jännittäviin kohtauksiin jotain läheisiä ympärilleen, ettei tilanne tuntuisi liian ahdistavalta tai pelottavalta. Tässäkin viemärikohtauksessa siellä oli ollut joku tuttu henkisenä tukena, ja uskon että jos on ollut vähän jännä se kuvaustilanne, että eivät ole tahallaan lapsia itkettäneet vielä muun päälle, se on ihan ymmärrettävää.

Toinen oli omituinen ääni Carlin aseesta. Siinä oli ilmeisesti äänenvaimennin kun kuului vain sellainen "tsiu"-ääni? Mietin, että ehkä se oli sitä varten, että katsojalle kuin sureville vanhemmillekin siinä rappusilla tulisi sellainen tunne, että laukaus oli siisti ja tehokas, ei sellainen mikä räjäyttäisi aikaan hirveän sotkun. Vaikka tuskinpa sitä nyt silti voisi välttää? Pisti miettimään, onko heillä vaimennettuja aseita enemmänkin, ja jos niin mikseivät käytä niitä enemmän, että kulkijat eivät kuulisi ja aktivoituisi paukahduksista?

Yleisesti ottaen, pidin kyllä jaksosta ja vaikka tuli haikea mieli Carlin menetyksestä niin silti en sitä jää (ainakaan toistaiseksi) suremaan mitenkään ylettömästi. Harmittaa kyllä, että juuri kun se nyt kävi mielenkiintoisemmaksi hahmona, siitä hankkiuduttiin eroon. Toivon, että Lauren saa sopimusasiat selviteltyä kuntoon, koska se on kyllä tosi harmi, jos tämän kauden loppuun pitäisi saada Maggiekin pois päiviltä tavalla tai toisella. :(

Tämä siis viitaten uutiseen, että Lauren oli protestoinut palkkausasioita ja vaati korkeampaa palkkaa, ilmeisesti samaa kuin Andrew ja Normankin saavat (Rickin ja Darylin näyttelijöillä on ilmeisesti rutkasti muita isompi tili), eikä hyväksynyt annettua vastatarjousta vaan uhkasi lähteä sarjasta. Koska palkkavaatimus sai aikaan Carlinkin sarjasta pois tappamisen, on suuri riski että Maggielle käy samoin. :'( Toivon kovasti että ei! Ilmeisesti kuitenkin on vasta varmaa, että Andrew ja Norman ovat vahvistaneet olevansa 9. kaudella mukana. Saa nähdä, miten paljon menetyksiä on vielä luvassa, varsinkin jos ne kuiskailijat tulevat kuvioihin... :( Suosisin jotain muuta juonikuviota, eivätkä muutkaan katsojat tunnu olevan kovin innoissaan. Paitsi ne, jotka odottavat nimenomaan innolla tuota juonta saapuvaksi...
I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Clearwater

 • Sudentuoja
 • ***
 • Viestejä: 313
 • chaos born in candlelight
Vs: The Walking Dead (tv-sarja)
« Vastaus #161 : 01.03.2018 11:29:44 »
Noniin, alkoihan se viimein!

Spoilaa 8x09
Spoiler: näytä
Oon samoilla linjoilla Kosmikin kanssa. Itkin aivan mielettömästi, sattui jotenkin niin maan hirveästi. Tuota poikaa kun kuitenkin seurattiin alusta alkaen, nähtiin hänen kasvavan ja nyt sen piti sitten päättyä näin :'( En tykkää yhtään. Ajavatko sarjaa tahallaan alas vai mitä tekevät, en enää tiedä, mutta vihaiseksi pistää. Aion silti jatkaa sarjan seuraamista, koska pidän liian monestakin hahmosta ja mun on vaikea yleensäkin vain jättää joku sarja kesken.

Ezekiel oli minustakin kovin ihana! Hyvää vastapainoa sille menetyksen tuskalle, mutta jossain vaiheessa mua itseäni alkoi ärsyttää, kun kohtaukset vaihtuivat ihan tyhmissä kohdissa. Ezekieliä on toki kiva katsella, kaunis kun on, mutta musta noi kohtaustenvaihdot olisivat voineet olla vähän parempia. Carol ja Morgan olivat ihana lisä tähän jaksoon, joskin komppaan nyt Fiorellaa siinä, etten tykkää crazy!Morganista. Tuntuu, ettei se ainakaan paremmaksi se tilanne mene vähään aikaa . Henry surettaa. Liekö pieni poika saanut Morganista vaikutteita vai kokiko vähän kuin pakoksi, koska Gavinhan se oli, joka hänen veljensä tappoi? Mene ja tiedä, mua aina inhottaa nähdä lapsia tollasissa teoissa (kuten Carl silloin aiemmin).

Mitäs mä nyt sanoisin niistä Rickin näyistä/Carlin tulevaisuudennäkymistä? Huusin ääneen. Ensinnäkin Eugenelle, koska en vaan tykkää siitä, että yhtäkkiä hän on taas osa Rickin porukkaa kuin mitään ei olisi tapahtunut, antaa Judithille omenan ::) Ja Neganille. Siellä se kiltti setä kasvimaalla höhöh, mitä?! Ok, onhan se nyt pakko myöntää, että söpöhän se kohtaus Judithin kanssa oli, mutta mua creeppaa se samalla jostain syystä. Ja Judith näytti pitävän Neganista yhtälailla - voi tyttökulta, kun tietäisit.

Tuhouduin, kun Carl antoi Judithille hattunsa. Olin koko jakson ajan samanlaisessa tilassa kuin Rick. Rakastin Michonnen ja Carlin kohtausta siitä, kuinka he sanoivat olevansa toistensa parhaita ystäviä, se lämmitti mun sydäntä paljon. Ei se musta ollut huono, että jakso oli Carl-painotteinen, koska poika tosiaan ansaitsi sen. Oman jaksonsa. Olisin vain niin mielelläni nähnyt lisää Neganin ja Carlin kohtauksia, niissä oli aina jotain tosi mielenkiintoista.

Kiinnitin huomiota kans tuohon Darylin ja Judithin suhteeseen. Oli tosi ihanaa nähdä, miten Daryl niin suojelee pikkuista. Kiinnitin myös huomiota Judithin itkuun, vähän särähti korvaan. Mutta kuten Fiorella tuossa totesi, ehkä tilannetta katsoen parempi tehdä se noin.

Kaiken kaikkiaan ihan kamala, mutta samalla hyvä jakso. Odotan innolla uutta jaksoa ja pelkään tulevaa myöskin näiden sopimusjuttujen takia.Playtime with Jesus on varsin veikeää katsottavaa, varsinkin tällaisena joka juurikin pelaa tuota The Walking Dead: No Man's Landia :D Tomin ja Alannan pitäisi tehdä joku komedia yhdessä!
Kotimaani on Mikä-Mikä-Maa.

niiina

 • Ylikuolonsyöjä
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 5 611
 • Malfoysexual
Vs: The Walking Dead (tv-sarja)
« Vastaus #162 : 01.03.2018 22:21:22 »
Spoilaa 8. kauden 9. jaksoa

Spoiler: näytä
Vähän samoja ajatuksia jaksosta, kuin monella edellä olevalla. Mustakin Carlin tappaminen sarjasta ei ollut hyvä veto. Toki hahmo ei sinänsä herätä älyttömän suuria tunteita, mutta häntä ollaan kuitenkin seurattu alusta asti ja juurikin nähty pojan kasvavan. Tuntui tosi turhalta tehdä hänen kohdallaan tuollainen päätös. Itse juuri toivoin, että hän olisi se ns. uusi sukupolvi joka olisi elänyt suurimman osan elämästään tämän kaaoksen alla ja sitä kautta löydettäisiin lisää ratkaisuja sopeutua tähän uuteen maailmaan ja saada rakennettua sitä kenties takaisin entiseen loistoonsa. Nämä Carlin visiot tulevaisuudesta tai miksi niitä voisi kutsuakin, oli tosi omituisia.. varsinkin ottaen huomioon ketkä tyypit niissä suurimmaksi osaksi pyöri. Ja en kestä minkänäköisenä Rick niissä erilaisissa kuvitelmissa esiintyy. Miksi hitossa hän olisi tuollainen vanha joulupukki kun Judithkin on noissa pätkissä vielä suhkot nuori ja Michonne taas ei ollut muuttunut yhtään.. Nää on tuollaisia pieniä asioita mitkä ärsyttää suunnattomasti.

Olen kuitenkin saanut itseni jotenkin irrotettua sarjasta, koska en ole katsonut jaksoja putkella, että Carlin kuolema ei sinänsä herättänyt suuria tunteita juurikin sen suhteen, että jakso olisi vaikka itkettänyt tai muuta tuollaista. Pikemminkin päällimmäinen tunne oli juurikin se turhautuminen ja mietin kokoajan, että Rickin ainut biologinen lapsi on kuollut. Rick tavallaan epäonnistui hänen tehtävässään pitää poika hengissä keinolla millä hyvänsä. Musta tosiaan tässä olisi ollut parempi vaikka, että Carl olisikin ollut vaikka immuuni jostain syystä puremalle, kuten joku muukin tuossa aikaisemmin ehdotti.

Olen itse aika ulkona näistä palkkasotkuista ja muista, mutta kehtaisiko joku selostaa, miksi Carlin kohdalla tähän päädyttiin?

Morgan tuntuu taas lipsuvan ihan johonkin omaan maailmaansa taas kerran ja onhan tuota vähän turhauttavaa katsoa. Jakso oli myöskin tosi sekava sen suhteen, että näiden paikkojen välillä hypittiin niin oudoissa kohdissa. En tiedä, en tiedä mitä oikein sarjalta enää odotan. Harmittaa, että on ollut jo niin kauan tosi pettynyt juoneen. Lisäksi oon miettinyt, että tuntuu, että aikaa on mennyt tosi kauan ja Maggien raskaus ei tunnu vielä edes näkyvän. Jaksan ihmetellä tätä jatkuvasti. :D (Toki hän ei tässä jaksossa esiintynyt nyt, mutta mitä aikaisemmin on näkynyt)

Ehkä tämä sarja vaatii sen, että joskus kun se on kokonaisuudessaan tullut, että katsoisin tämän taas putkella menemään. Jospa nämäkin viimeisimmät kaudet sitä kautta tuntuisi vähän paremmalta. Ikävä sitä, että porukka olisi taas tiivis kasa ja etsisivät jotain uutta. Lisäksi Darylille kaipaisin jotain säpinää jonkun kanssa! Jotain uutta juonta, joka vähän herättäisi tätä koomaista tv-ohjelmaa! I neeeeed somethingggg.

niiina
Dramione

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 5 743
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: The Walking Dead (tv-sarja)
« Vastaus #163 : 02.03.2018 12:04:06 »

Spoilaa 8. kauden 9. jaksoa

Spoiler: näytä
Se varmasti vaikuttaa paljon, miten katsoo. Olen nyt katsonut siskon kautta seiskakautta noin neljä jaksoa kerrallaan, eikä tunnu yhtään laahaavalta näin. Luulen että sama pätee uuteenkin kauteen. Ongelma on kai siinä, että jo kolmatta kautta vatvotaan muutaman kuukauden tai viikon sisäisiä tapahtumia monen eri henkilön vinkkelistä. Tarina ei etene sen takia paljon mihinkään.

Maggien raskautta on laskeskeltu, että hän on vasta ensimmäisellä kolmanneksella eli ihan alkukuukausilla ja siksi se ei vielä näy. Hankalaa hahmottaa kun käytännössä on mennyt yli kaksi vuotta, ja samaan aikaan Carl, jonka pitäisi olla nyt joku 13-14v on kuin aikamies ja pikku Judith kasvaa myös silmissä. Koko apokalypsin alusta on mennyt vasta jotain kolmen vuoden pintaan, vaikka tarinaa seurataan kahdeksatta vuotta. Vähempikin hämää.

Tuo Carlin tilanteen muutos meni käsittääkseni niin, että isäukko (poikansa manageri) pyysi palkankorotusta pojalle, joka täyttää 18v ja on ilmeisesti saanut lapsinäyttelijän palkkaa tähän asti (joskin varmasti korkeaa silti, mutta ahneushan sitä kasvaa yhdellä jos toisella noissa piireissä...)  ja kun Chandler oli juuri ostanut talonkin kuvauspaikan lähettyviltä, niin sanotusti heillä on ollut varma olo töiden jatkumisesta että on uskaltanut vaatia. Seurasikin potkut...


I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Kosmik

 • ***
 • Viestejä: 3 907
 • ava © Ingrid
Vs: The Walking Dead (tv-sarja)
« Vastaus #164 : 02.03.2018 14:44:10 »
Pistän spoileritagin nyt varmuuden vuoksi, vaikka en nyt itse sarjan sisällöstä puhukaan. :)

Spoiler: näytä
Lainaus käyttäjältä: Fiorella
Tämä siis viitaten uutiseen, että Lauren oli protestoinut palkkausasioita ja vaati korkeampaa palkkaa, ilmeisesti samaa kuin Andrew ja Normankin saavat (Rickin ja Darylin näyttelijöillä on ilmeisesti rutkasti muita isompi tili), eikä hyväksynyt annettua vastatarjousta vaan uhkasi lähteä sarjasta. Koska palkkavaatimus sai aikaan Carlinkin sarjasta pois tappamisen, on suuri riski että Maggielle käy samoin. :'( Toivon kovasti että ei! Ilmeisesti kuitenkin on vasta varmaa, että Andrew ja Norman ovat vahvistaneet olevansa 9. kaudella mukana. Saa nähdä, miten paljon menetyksiä on vielä luvassa, varsinkin jos ne kuiskailijat tulevat kuvioihin... :( Suosisin jotain muuta juonikuviota, eivätkä muutkaan katsojat tunnu olevan kovin innoissaan. Paitsi ne, jotka odottavat nimenomaan innolla tuota juonta saapuvaksi...
Whaat?! Aika törkeetä, että kun vaatii palkankorotusta, niin annetaan potkut?! Jos on saanut lapsinäyttelijän palkkaa ja sit täyttää 18 vuotta, niin totta kai sitten pitäisi alkaa saada korotettua palkkaa. Ja muutenkin on törkeetä, että miesnäyttelijöille maksetaan korkeampaa palkkaa, joten siinä mielessä Lauren on hyvällä asialla, että hänellekin kuuluisi vastaavanlainen palkka kuin Andrewilla ja Normanilla, koska Maggie on kuitenkin aika isossa roolissa tuossa sarjassa. Jos Lauren päättää lähteä sarjasta sen vuoksi, ettei saa palkankorotusta, niin hyvä vaan. Alkaa mennä maku tuohon tuotantotiimiin, kun kohtelevat näyttelijöitä tuolla tavalla ja kirjoittavat ihan typeriä ratkaisuja sarjaan. >:( Ehkä alkavat katsojalukujen laskiessa miettiä, kannattaisiko jotain tehdä toisin... ::)

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 5 743
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: The Walking Dead (tv-sarja)
« Vastaus #165 : 06.03.2018 00:59:05 »
Spoilaa 8. kauden 10. jaksoa

Spoiler: näytä
Moni tuntuu tykänneen tästä jaksosta ja se on palauttanut sarjaan pettyneille uskoa siihen, että tuossa on vielä pelastettavaa. Tunnen itseni vastarannan kiiskeksi kun minusta jakso ei ollut kovin kiva.  ::)

Ensinnäkin, sympatiani olivat kovasti Jadisin puolella, ja Rick käyttäytyi kuin totaalinen k*sipää! Ei tuollaisessa tilanteessa ruveta esittämään kovista ja äksyilemään... Jadis oli yksin ja syvästi surullinen ja puhui viimein niin kuin normaalit ihmiset, luultavasti jopa totta. Harmittaa, ettei Rick antanut hänen edes tulla pois kaatopaikalta kiukunpuuskassaan. :(

Jadis jätti kuitenkin kertomatta tarkemmin helikopterin laskeutumispaikasta ja aurinkopaneeleistaan... Hmm. Mitähän tämä tuonee tullessaan. Siitä kiinnostuin, varsinkin kun tässä taannoin se helikopterikin nähtiin.

Rick käyttäytyi myös äkäisesti Michonnea kohtaan, ei kuunnellut kunnolla ja puolusteli omia tekemisiään, jotka varmasti itsekin tiesi sisimmässään hölmöilyksi. Michonnen tukka oli muuten oudon näköinen. Niin kuin olisi valtavasti paljasta päänahkaa ja muutama rasta siellä täällä. Liekö peruukki mennyt huonoksi käytössä vai kuvastaako se nyt kovia aikoja, että rastatkaan eivät enää kestä kunnossa?

Aaronin ja Enidin oma seikkailu oli vähän tylsä. Tulivat, tappoivat isoäidin, joutuivat puhutteluun ja karkotetuiksi tiehensä. Hyvästihali oli minusta söpö ja siinä sentään vähän mielenkiintoa, että mitähän Aaronilla on nyt mielessään. Ja Enid reppana palaa kotiin, vain päästäkseen itkeskelemään kuollutta poikaystäväänsä ensi jaksossa.  :'(

Minua ärsytti se, että Neganista leivotaan nyt jotain ihmeen hyvistä, vähintään sillä että pönkitetään Simonin pahuutta vertauskohtana. Olen niin varma, että tällä pyritään siihen että Simonin tappaminen riittää hyvitykseksi ja Negan säästetään armosta. En usko tomaatteja kasvattavaan kilttiin Negan -setään pätkääkään... Uskon kyllä, että se on aidosti pahoillaan Carlin takia, koska piti Carlista jo alun alkaenkin, ja syyllistää Rickiä koska ei tietenkään voi syyttää itseäänkään...  ::) Negan uskottelee itselleenkin olevansa kunnon kaveri, joka tahtoo vain pelastaa kaikki ja tehdä maailmasta hyvän paikan elää... Mutta hänen toimintansa puhuu kyllä ihan muuta!

Simon on hahmona koko ajan mielenkiintoisempi, mutta tyyppinä koko ajan inhottavampi!


Nyt väsyttää niin, että jatkan myöhemmin. Mitäs muut piditte?

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Kosmik

 • ***
 • Viestejä: 3 907
 • ava © Ingrid
Vs: The Walking Dead (tv-sarja)
« Vastaus #166 : 06.03.2018 20:01:22 »
Spoilaa 8. kauden 10. jaksoa!

Spoiler: näytä
Hmm, on vieläkin jotenkin epäuskoinen olo. Jotenkin vaikea sisäistää, että Carl on oikeasti nyt kuollut. Tuntui niin kuin tää uusin jakso olisi ollut vaan joku fanifiktio, jossa eletään maailmassa, jossa Carlia ei enää ole. En halua vieläkään uskoa, että Carlia ei enää sarjassa nähdä. Ihan hölmöä, kun kyseessä on kuitenkin fiktiivinen sarja ja hahmo ja silti tuntuu kuin olisi menettänyt jonkun tärkeän ihmisen. ::) Carl ei ollut mun ehdottomia lempihahmoja sarjassa, mutta hän on kuitenkin ollut alusta saakka mukana ja on ollut mukava seurata hänen kasvuaan sarjassa, niin sitten hänet vaan päätetään tylysti tappaa. :/ Olisi sen voinut tehdä niinkin, että Carl poistuu omille teilleen, koska ei kestä sitä Rickin ja Neganin typerää sotaa, eikä häntä sen koommin nähdä. Sekin olisi ollut parempi ratkaisu kuin tämä ja antanut aiheita fikeillekin. ::)

Olihan tätä uusinta jaksoa aika tympeä katsella, mutta sisältö oli ihan mielenkiintoista. Simon tuntuu kuitenkin totelleen aika hyvin Negania tähän asti ja nyt hänestä yritetään leipoa jopa isompaa pahista kuin Neganista. ::) Mut no, toivottavasti siitä ukosta päästäisiin pian, koska se on niin vastenmielinen tyyppi. Oli yllättävää, että hän sitten päätyi lahtaamaan kaikki Jadisin "kaverit". Musta se oli ihan hyvä näpäytys Jadisille. Mitäs ei lähtenyt mukaan Rickin kelkkaan pysäyttämään Negania. ::) Mut silti olisin halunnut, että Rick olisi ollut suopeampi Jadisia kohtaan, koska sitä Carl olisi toivonut. Rick tekee nyt ihan päinvastaisia asioita kuin mitä Carl toivoi, mutta tuo on just sitä tyypillistä Rickiä.

Rickin ja Neganin radiopuhelinkeskustelu oli mielenkiintoinen ja Negankin näyttäytyi nyt inhimillisempänä, kun häntä kosketti selkeästi Carlin kuolema.

Jaksossa oli hauskoja zombiekuolemiakin. :D Alussa heti se, kun siltä yhdeltä zombilta kuoriutui naama pois ja sit se muhennos, jota Jadis teki kavereistaan. ::)

Munkin mielestä se Aaronin ja Enidin kohtaus oli vähän tylsä ja tuntui vaan sellaiselta turhalta täytteeltä. ::)

Musta se Michonnen tukka näytti ihan samanlaiselta ku ennenkin. :'D Ja rastat on toki tuollaisia, että päänahka näkyy sieltä rastojen väleistä. Itse yritin sitä tarkkailla, kun Fiorella otit sen tässä topassa puheeksi, mut mun silmään se näytti ihan oklta. :) Voi toki olla että se peruukki on käytössä rispaantunut, joskin luulisi, että niitäkin on käytössä useampia, ettei mennä vaan sillä yhdellä ainoalla. ::)

Kaipa tätä sarjaa jaksaa vielä seurata, ainakin toistaiseksi. Alkaa vaan olla aika samantekevää, keitä tulee kuolemaan, koska Carlin menetys oli niin iso kolaus.

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 5 743
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: The Walking Dead (tv-sarja)
« Vastaus #167 : 07.03.2018 01:18:06 »
Spoilaa 8. kauden 10. jaksoa

Spoiler: näytä
Katsopa Kosmik (ja muut, jos ketä kiinnostaa?) sitä kohtaa, missä ne kiipeävät Rickin kanssa Jadisin roskakasaa ylös ja näkyy päälaki ylhäältä päin. Siinä on niin kuin ei olisi montaakaan rastaa jäljellä koko päässä.  ::) Onhan tietty rastojenkin välissä tyhjää ja kai ne oikeastikin siitä "kuluvat" ellei niitä päivitä kuntoon, mutta tuossa uudessa jaksossa ne kyllä oikein loistavat poissaolollaan...
Tuossa pari kuvaa mitä nyt löysin.
Michonne nyt uudessa jaksossa
Michonne jossain aiemmassa jaksossa
Michonne vielä aikaisemmassa jaksossa

Simonista... Vaikuttaa siltä, että hän on se, joka on ollut vastuussa aiemmista massamurhista (Oceanside, kirjaston porukka, jne) ja nyt kaatopaikkalaiset. Vaikka niistä on syytetty Negania, niin nyt näköjään vastuu vieritetään Simonille.

Lainaus
Rickin ja Neganin radiopuhelinkeskustelu oli mielenkiintoinen ja Negankin näyttäytyi nyt inhimillisempänä, kun häntä kosketti selkeästi Carlin kuolema.
Se oli mielenkiintoinen ja siinä tuli taas hyvin esille se miten Negan oli hillitty ja harkitsevainen kun taas Rick rähjäsi raivonsa sokaisemana. Uskon kyllä, että Negan on aidosti pahoillaan Carlin takia. Hetkeäkään en kyllä usko, että Negan olisi oikeasti hyvä ihminen ja vilpittömästi muiden kuin omaa parastaan ajatteleva. Seiskakauden uusintakatselu kyllä vakuuttaa siitä, vaikka häntä nyt koetetaan kovasti inhimillistää. (Että katsojat hyväksyvät paremmin, ettei Negania sittenkään tapeta...  ::) )

Olen varmaan ihan tunteeton tyyppi, kun minua ei tuo Carlin kuolema sureta kovinkaan paljoa, vaikka tuntuu että koko maailma (tai ainakin koko maailman TWD-katsojat) itkee sen perään. Minusta kuolemajakso oli tehty kauniisti ja eniten harmittaa juuri tuo, että Carl olisi ollut se linkki entisen ja uuden maailman välillä ja ikään kuin  uuden tulevaisuuden vertauskuva. Siihen rooliin ei meillä toistaiseksi muutakaan henkilöä löydy, ainakaan sellaista, joka olisi tuttu.

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 5 743
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: The Walking Dead (tv-sarja)
« Vastaus #168 : 14.03.2018 23:45:59 »
Spoilaa 8. kauden 11. jaksoa

Niin se etenee ja on taas enää vain joitakin jaksoja aikaa taukoon... Jännää jännää. :) Ja samalla myös vähän turhauttavaa. Olen nyt katsonut siskon kanssa sarjaa alusta asti uudestaan ja nyt eletään seiskakautta, ja kieltämättä on myönnettävä että siinä on paljon kohtia, joissa tarina tosiaan polkee paikallaan. Jotain on selkeästi muuttunut ja se on harmillista myöntää.

Sitten tähän uusimpaan jaksoon spoileritagin alla:

Spoiler: näytä
Olin odottanut tätä jaksoa kovasti, koska halusin nähdä Daryl & Carol -kohtauksen. Siihen vähän petyin, vaikka olinkin odottanut samaa kuin edelliseltä kaudelta, jolloin näytettiin ennakkoon Caryl-halia ja sitten oikeasti siinä ei mitään sen kummempaa tapahtunutkaan, kunhan vain saatiin kaikki shippaajat katsomaan... ;) Tämänkin jakson kohtaaminen oli suloinen mutta lyhyt eikä mitään lisää näytetty siihen, minkä jo sneak peek -videoista olimme nähneet. Mutta olihan se silti ihana nähdä heidät yhdessä! <3

Pidin tässä jaksossa erityisesti siitä, että Daryl esitettiin sekä ryhmänjohtajan roolissa että puheroolissa, eikä vain murahtelemassa jossain taustalla. :) Daryl suoriutui tehtävästään hyvin ja minua ilahdutti etenkin se kohta, jossa hän hillitsee itsensä kesken kiukkunsakin huomatessaan että Judithia pelottaa vihaiset äänet ja kiroilu. Se, miten Daryl huolehtii Judithista on suloista ja minusta koskettavaa. :) Ja vaikka en niin ole mikään Tobin-fani (heh heh) niin oli herttaista katsella sivusta miten hän ja tämä nainen (jonka nimeä en muista tai ehkä edes tiedä) huolehtivat ja leikittivät Judithia. :) Ehkä niistä tulisikin pari? ;)

Taran yllättäen puhkennut yletön hinku Dwightin tappamiseen kesken reissun harmitti minua, koska pidän Tarasta enkä ole ikinä ajatellut häntä erityisen kostonhimoisena, mutta nyt Taran luonteen huonompi puoli tuli esiin. Tara tuntuu unohtaneen, että hänet otettiin porukkaan, vaikka hän oli yksi vankilaan hyökänneistä vihollisista... Alan pikkuhiljaa puolestaan pitää enemmän ja enemmän Dwightistakin, ja tässä mies lunasti odotukset hyvin kauniisti käyttäytymällä nöyrästi ja ymmärtäväisesti. Olisin tosi pettynyt jos Dwight tapettaisiin, koska hänen hahmonsa kehitys on edennyt mielenkiintoisempaan suuntaan ja viimein minua kiinnostaa nähdä lisää eikä vain ärsytä nähdä koko tyyppiä. Jotkut netissä jo ehtivät hehkuttaa Daryl/Rositaa, olin helpottunut ettei siihen suuntaan ollut sen kummempaa merkkiäkään. ;) 

Carol ja Morgan pikku Henryn kanssa olivat suloisia. Pidin siitä, että Morgan valehteli Henrylle että Gavin tappoi hänen veljensä, hän halusi säästää pojan koston kierteeseen joutumisesta. Rauhallisissa kohtauksissa Carol ja Morgan olivat minusta miellyttävää katsottavaa viimekertaisen actionin jälkeen.

Pidin myös Maggien kohtauksista ja toivon, että se ystävällisen oloinen vanki ei vain petkuta vaan olisi oikeasti kunnon tyyppi. Kohtaus, jossa Maggie lepuuttaa kättään (edelleen näkymättömällä) vauvamasullaan ja katselee Gracieta, oli suloinen ja samalla muistutus siitä, mihin Maggie tähtää; parempaan, turvalliseen tulevaisuuteen lapselleen.

Gabrielin ja lääkäri-Carsonin kohtaukset olivat lupaavan tuntuisia, mutta minulle tunnelma vähän lässähti siinä vaiheessa, kun palattiin kuitenkin alkuasetelmaan. Eugene kääntänee vielä kelkkansa, mutta on tässä vaiheessa tosi ärsyttävän itseriittoinen!

Negan oli jaksossa oikein kiehtova ja pidin Negan-kohtauksista! :) (Joskin ällökohtauksissa pidin silmät kiinni varalta. ;) ) Minusta tuntui hassulta se, että pelkkä zombimönjä tartuttaisi ketään, kun ottaa huomioon miten monesti tässä on jo nähty yhtä jos toista kaiken mahdollisen mömmön peitossa eikä silti ole sairastunut muita kuin Gabriel. Mutta tämäkin seurannee sarjakuvan tarinankulkua, että yritetään saastuttaa porukkaa zombiverellä.
 
Yleisesti ottaen on kuitenkin myönnettävä, että jakso tuntui taas vähän täytejaksolta, kaikista tapahtumistaan huolimattakin. Jos siinä ei olisi ollut niin monia minulle mieleisiä hahmoja, en välttämättä olisi pitänyt siitä yhtä paljon. Kuitenkin se piti kiinnostuksen yllä ja oli monia kohtia, joista pidin oikein paljonkin! :)


Ja vaikka sanoin viime vuonna että yksikin kerta riittää, niin eihän se mitä riittänyt, vaan oli päästävä uudelleen käymään Walker Stalker Conissa, kun se oli taas Lontoossa viime viikonloppuna. Tänä vuonna on myös vastaava tapahtuma ekaa kertaa Saksassakin, se on nyt tulevana viikonloppuna. Lontooseen oli tulossa niin iso osa castista, että alkoi houkuttaa nähdä niitä, joita ei viime kerralla ollut, ja kun Melissan tulo julkistettiin niin pakkohan se oli mennä. ;) Olikin aivan ihana viikonloppu! Kun viimekin vuonna kerran, niin kerron siitä pikkuisen teille tässä samalla. :)

Hinnat olivat nousseet aika huomattavalla tavalla, korotus näkyi sekä pääsylippujen että valokuvien hinnassa. Valokuvia ei viime vuosista poiketen voinut enää ostaa kuin ennakkoon tiettyyn päivään asti. Sen sijaan yllätyksekseni ainakin osan kohdalla nimikirjoitusten hinnat olivat alentuneet ja koska olin varautunut korotukseen niidenkin osalta, budjetti riitti useampaan kohtaamiseen kuin olin suunnitellut. :) Tapasin ja sain halauksen niin Melissalta (Carol), Sonequalta (Sasha), Michael Rookerilta (Merle), Tomilta (Jesus), Kharylta (Ezekiel) ja Cooperilta (Jerry) ja lisäksi sain söpön halikuvan Normanin kanssa ja kävin juttelemassa ja halaamassa myös Alannaa (Tara) ja Henry Ian Cusickia (Lostin Desmond) ihan ilmaiseksi, kun käyttörahat loppuivat. ;) Aika hyvin! Olen tosi onnessani siitä, että onnistuin tapaamaan kaikki joita toivoinkin! Erityisen tärkeä ja ihana kokemus minulle oli Melissan tapaaminen. Hän oli todella suloinen käytökseltään ja erittäin viehättävä ja kaunis! Oli ihan unelma jutella ja erityisesti ilahduin siitä, että hän piti antamastani lahjasta! Sain vielä valokuvankin muistoksi.

Myös Rookerin tapaaminen oli minulle iso juttu. Siinä on melkoinen äijä. Kuultuaan että olin Suomesta, hän kysyi minulta, "do you know Renny Harlin?" (totta kai "tunnen", heh) ja kertoi käyneensä Oulussa Rennyn kanssa. Hän on ollut Rennyn Cliffhangerissa. (En kehdannut sanoa, että en ole nähnyt elokuvaa, en ikinä katsonut sitä koska inhoan Sylvester Stallonea! ;) ) Kiusasi minua, että mitä Suomessa tehdään pakkasella, onko keväällä aina baby boom kun on pitkä talvi puuhasteltu kun ei päästä ulos?  ;D Hän jutteli pitkään ja halasi myös. "Jerryltä" sain erittäin hikisen halin, mutta olin vain onnessani, koska Cooperin halaaminen oli yksi viikonlopun tavoitteistani. Hän kertoi miten olivat hassutelleet siinä sen hyvin surullisen jakson tauoilla ja vähän keventäneet sillä tunnelmaa. :) Cooperin synttärit olivat lauantaina ja hän tarjosi pöydässään sellaista piirakkaa, mistä Jerrykin tykkää. ;) Sashasta erityisesti tykänneenä tahdoin tavata myös Sonequan, vaikka hänen hintansa olivatkin porukan kalleimmat ja kohtaaminen lyhyin, joskin hän oli erittäin ystävällinen ja halasikin, vaikka sanoikin että hän ei oikeastaan yleensä halaa ketään. Khary puolestaan oli todellinen hurmuri ja toisin kuin muut, jotka ottivat vieraat vastaan lähinnä pöydän takaa, Khary tuli kädet levällään vastaan ja ruttasi syliinsä, painoi oikein posken poskea vasten ja jutteli pitkään ja rauhassa, sekä myös puhutteli nimeltä sen kuultuaan. Se teki vaikutuksen. <3 Myös hän otti hauskoja selfieitä ja nauratti minuakin kuvaan. Mahdollinen pikku spoileri sarjaan liityen, kun kysyin Ezekielin suhteesta Caroliin (vaikka eiväthän ne saa mitään oikeasti paljastaa, eivätkä juuri tiedäkään mitä tuleman pitää):
Spoiler: näytä
Sanoin, että jo viime vuonna kysyin paneelissa mitä Ezekiel on Carolista mieltä, ja edelleen näyttää siltä, että "Ezekiel hasn´t made up his mind about her", johon Khary sanoi, että ehei, "Ezekiel has definitely made his mind, I think we are waiting for Carol here!" ;)
 

Tom oli hassu ja herttainen kuten aina, ja halasi kahteenkin kertaan. :) Minusta oli myös tosi kivaa, että kun jonot olivat menneet ohi, sain silti tavata Alannan ja jutella hänen kanssaan aika pitkäänkin. Hän oli tosi kiva ja valloittava persoona, ja pidin siitä että hän sanoi todella vilpittömästi, että "ei haittaa yhtään, ihanaa kun tulit juttelemaan", kun pahoittelin että rahat olivat jo kuluneet enkä siksi voinut ostaa nimmaria. (Sitä paitsi arvon naiset Sonequa, Alanna, Danai ja Christian olivat kaikki hinnoitelleet itsensä törkeästi kalliimmalla kuin esim. Melissa, joka olisi taatusti saanut ihmisiltä mukisematta tuplahinnankin siitä mitä pyysi! Jopa Jadisin, Bethin, Enidin ja Lorin näyttelijät olivat Melissaa kalliimpia!). Myös Henry Ian Cusick jutteli tosi pitkään ja kiinnostuneena kanssani, siinäkin oli vain muutama ihminen jonossa ja päästin maksavat asiakkaat edelleni. Hän oli hyvin kiinnostunut Suomesta ja sanoi että olen ensimmäinen suomalainen jonka hän on ikinä tavannut! Minua vähän nolotti, etten hirveästi ollut katsonut Eloonjääneet -sarjaa (tai olen vähän, mutten niin paneutunut siihen) mutta tykkäsin hänestä kovasti Lostin Desmondina ja siitä juteltiin vähän. :) Ja tietysti reissun kohokohtia oli päästä edes hetkeksi Normanin seuraan. <3 Oi hyvänen aika, että se mies on ihana! Tänä vuonna sitä näkyi vain vähän, joten ilman (kallista) valokuvaa ei monellakaan ollut mahdollisuutta tavata, ellei sitten ollut (tosi kallista) kulta- tai platinalippua. (Hinnat jotain 660-1200 puntaa!!!) Samoin myös Jeffrey Dean Morganin kanssa, moni pettyi. Hänet oli vielä sijoitettu kierosti sermien taakse, joten ei voinut edes kunnolla nähdä ohi kävellessäkään, kuten muita. Satuin sopivalla hetkellä kohdalle niin sentään näin ja sain räpsittyä pari kuvaa kännykällä, oli kyllä sen sortin turaparta pappa aurinkolaseissa -lookissa, että ei niin hirveästi haitannutkaan. ;)

Tänä vuonna näkyi ehkä viime vuotta enemmän lipputasojen väliset erot. Moni peruslipulla tullut nurisi, kun ei käytännössä pitkästä jonotuksesta huolimatta päässyt tapaamaan isompia tähtiä tai joutui jonottamaan puolen päivää. Yhä useampi on avautunut myös siitä, että tapahtumassa on niin vahva rahastuksen maku, ettei normaalilla ihmisellä ole siihen varaa, kun hinnat nousevat vuosi vuoden jälkeen. Se on kyllä totta ja itsekään en olisi ostanut edes perus vip-lippua, ellen olisi sattumoisin saanut taas hankituksi viime tipassa joltain, joka ei päässytkään paikalle. Olin ostanut kuvien vuoksi puolen hinnan päivänä sunnuntain peruslipun, jolle ei paljon hintaa jäänyt, ja annoin sen ystävän pojalle, joka kävi katsomassa zombijuttuja, cosplayaajia ja myyjiä, ja Sons of Anarchy -tyyppejä. Hänelle Rooker oli Yondu, joten sekin oli elämys. Pitäisi itsekin ehtiä katsomaan se elokuva kunnolla.

Tähtien tapaamisen lomassa ehdin pariin paneelikeskusteluun ja jokuseen livehaastatteluun. Kaikenlaisen tavaran myyjiäkin siellä oli, mutta sattuneesta syystä ei tullut paljon osteltua mitään. ;)

Tänne tämänhetkistä kautta spoilaavia juttuja, joita tuli vastaan paneelikeskusteluissa.
Spoiler: näytä

Carlin kuolemaan liittyen tunnelmaani helpotti kun Tom ja Katelyn (Jesus ja Enid) puhuivat aiheesta Hilltop-paneelissa. Tom oli mieltä, että Jesus ei kovin paljon kunnolla ehtinyt Carlia tuntea (hahmot olivat yhtä aikaa muutaman hetken siellä kuorma-auton takakopissa, mutteivat juuri muuten kohdanneet toisiaan) ja sen puolesta ei häntä niin kovin surekaan, vaan asennoituu niin että sota vaatii uhrinsa kuten myös tuo aika, ja eipä ole ainut joka on tuossa kuollut.

Katelyniltä kysyttiin, oliko Carlin suukko Enidin ensi suudelma, ja hän myönsi että oli. Ensisuudelma apokalypsin jälkeen, ja "sitä ennen he olivat alle kymmenvuotiaita, joten olisi enemmän outoa jos heillä olisi ollut paljon suutelukokemusta..."

Hän myös totesi, että vaikka Carlin kuolema oli Enidille raskas paikka, se ei kuitenkaan murra häntä, vaan enemmänkin tekee jollakin tapaa vahvemmaksi. Katelynin mukaan erityisesti Glenn oli Enidille tärkeä hahmo, joka muokkasi hänen ajatusmaailmaansa ja tapaansa suhtautua kaikkeen ihan eri mittakaavassa kuin vaikkapa ihastus Carliin. Hän myös piti Maggieta enemmän isosisko- kuin äitihahmona Enidille. Maggie ei yritä puuttua Enidin tekemisiin eikä itke huolissaan perään, kun tyttö juoksee omilla teillään, vaan luottaa siihen että hän pärjää.

Tom taas jutteli, että häntä shipataan niin kovasti Darylille kuin Aaronillekin, että se ihan hämmentää. Hän on saanut aika hurjaakin fanitaidetta ja totesi että onhan se Ross aika hot... Että saapa nähdä miten käy. Jotenkin huvitti, että juttu lipsui välillä Jesus/Aaronista Tom/Rossiin.  ;D ::) 8)

Khary ja Cooper edustivat puolestaan Kingdom-paneelissa ja Khary hauskuutti kuulijoitaan esittämällä vaihtoehtoja Ezekielin romanttisesta elämästä; hän esittäisi oikein mielellään romanttisia kohtauksia... Ai että lapsia? Hmm, Kingdomin väkimäärää voisi kasvattaa sisäisesti; ei kun vain kaikki naiset vierailulle kuninkaan luo... Joo, hän on mukana, jos tällaista kuvataan. ;) Kysyttiin, miten Shiva oikein erottaa viholliset ystävistä? Khary pokkana vastasi, että sillä on valokuvamuisti, mutta kuvat olivat vähän huonoja, niin Shiva meni vähän sekaisin... Kun Cooperilta kysyttiin, onko Jerrylle luvassa romanssia, hän arveli, että Jerry ehkä viihtyy mieluummin keittiössä!  ;D

Michael Rooker kertoili itsestään ja pohdiskeli myös Merlen pehmeämpää puolta. Merlen päätavoite koko hommassa oli pitää pikkuveli elossa keinolla millä hyvänsä. (Söpöä!) 
« Viimeksi muokattu: 21.03.2018 09:11:08 kirjoittanut Fiorella »

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Kosmik

 • ***
 • Viestejä: 3 907
 • ava © Ingrid
Vs: The Walking Dead (tv-sarja)
« Vastaus #169 : 21.03.2018 00:19:25 »
Oli taas kiva lukea sun kokemuksia tuosta conista, Fiorella. :D Varmaan hieno kokemus. ^^

Spoilaa 8. kauden 11. ja 12. jaksoa!

Spoiler: näytä
En muista oikein mitä edellisessä jaksossa tapahtui, mutta tykkäsin uusimmassa jaksossa Michonnesta, kun se tuntui olevan ainoa järkevä siinä tilanteessa, kun Maggie ja Enid miettivät, vievätkö niiltä ihmisiltä ne ruokavarat. Onneksi eivät vieneet, ja se palkittiin. :) Musta oli muutenkin jotenkin ihanaa, että Michonne haluaa kunnioittaa Carlin toivetta olla hyvä ihmisille. Joskin tää koko Negan juttu on vaan hoidettava jotenkin alta pois, ennen kuin voi alkaa toteuttamaan hienompaa tulevaisuutta. Ja musta ne uudet tyypit vaikutti oikein mielenkiintoisilta. Toivottavasti heidänkin elämää raotetaan jossain vaiheessa lisää. :)

Neganin huoli Lucillesta oli jotenkin koomista. ::) Ja muutenkin se koko pimeä rakennus kohtaus Rickin ja Neganin kesken oli ärsyttävä, kun ei siinä nähnyt mitään. Ja jotenkin tuntuu, ettei siinä kohtauksessa ollut mitään jännitystä, kun tietää, ettei Rick tai Negan ole ihan heti kuolemassa. ::)

Minäkin olen alkanut tykätä Dwightista enemmän nyt, kun hänestä on tullut uusia piirteitä esiin. Mua ärsytti siinä edellisjaksossa Taran epäileväisyys Dwightia kohtaan. Se ei tuntunut haluavat antaa sille edes mahdollisuutta ja sitten Dwight kuitenkin pelasti ne. ::)

Niin joo, Gabrielin sokeus -juttu oli vähän kummallinen ja miten se lääkärikin alkoi lopulta luottaa siihen Gabrielin jumalalliseen voimaan ja sitten tulikin ammutuksi. ::) Muutenkin se tuntui niin turhalta, kun melkein koko jakson ajan ne oli pakomatkalla ja kuitenkin jäivät lopulta kiinni ja nyt Gabriel on takaisin lähtöpisteessä vihollisen vankina. ::)

Simon näköjään nyt kyseenalaistaa Neganin ihan kunnolla, kun päätti hylätä sen sinne kaupunkiin. Ei välttämättä ihan paras mahdollinen idea. ::) Ja musta oli jännä sekin kohta, kun Rick kertoi Neganille, mitä sen Jadisin porukan kävi. Simon vähän sooloillut. ::) Tässä yritetään selkeästi nyt leipoa Simonista Negania isompaa pahista, kun haluaa nyt lahdata Rickin porukan ja toimii Neganin selän takana. Jotenkin voisin hieman uumoilla, että ehkä Simon saattaisi kuolla vielä tällä kaudella, ainakin toivon sitä hartaasti ja mieluiten saisi Lucillesta. ::) Jaaha, ja Jadis sitten poimi Neganin kyytiin. Mitähän siitä tulee. ;)

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 5 743
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: The Walking Dead (tv-sarja)
« Vastaus #170 : 22.03.2018 00:29:34 »
Kiitos, Kosmik. :) Mukavaa oli kyllä, koko rahan edestä! :) Katselen vähän päästä valokuvaa ja mietin, että ei ole todellista, sain halata tuota ihanaa miestä uudelleen! <3

Spoilaa 8. kauden 12. jaksoa

Spoiler: näytä
Minusta oli aika vetävä jakso tällä kertaa. Jotain uutta ja yllättävääkin, ja paitsi paljon actionia niille, jotka siitä tykkäävät, myös muutamia rauhallisempia, pohdiskelevampia kohtauksia. Pidin kovasti Rickin ja Darylin keskustelusta, joka vahvisti heidän välistään ystävyyttä ja luottamusta. Judith oli söpö niissä parissa kohdassa kuin häntä näytettiin.

Rickin ja Neganin yhteinen hetki (josta ei loppujen lopuksi ollut yhtään sen enempää vaikutusta mihinkään, lol) oli mukavaa katsottavaa. Minua huvitti, miten Negan huusi Lucillea hädissään kun putosi.  ;D Ja Rick tajusi viimein, mikä Negania pahiten satuttaa. ;) Liekehtivä Lucille oli minusta hauska yksityiskohta.

Tässä oli monta jännää kohtaa, kuten yllätysvieraat Hilltopissa ja se, että Jadis pelasti (vai nappasi?) Neganin... Mutta koska nyt väsyttää, niin jatkan aiheesta lisää vähän myöhemmin!

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Kosmik

 • ***
 • Viestejä: 3 907
 • ava © Ingrid
Vs: The Walking Dead (tv-sarja)
« Vastaus #171 : 13.04.2018 12:24:47 »
Tää topa on näemmä vähän hiljennyt, mutta herätelläänpäs tätäkin eloon. :)

Spoilaa 8. kauden 15. jaksoa!

Spoiler: näytä
Jihuu, mun yksi arvaus kävi sitten tässä jaksossa toteen. ;D Minähän tuolla jo aikaisemmin povailin, että Simon saattaa kuolla tällä kaudella Neganin toimesta ja oikeassa olin, joskaan ei saanutkaan Lucillesta. ;) Kerrankin jostain inhasta tyypistä päästiin! Ja jotenkin osasin uumoilla myös sen, että Negan tietää Dwightin vaihtaneen puolta ja niinhän siinä sitten kävi. Jotenkin säälittää Dwight, kun se on koko ajan ongelmissa.

Eugene sitten... Voi helvata että on raivostuttava tyyppi ja jotenkin osasin senkin arvata, ettei Daryl ja Rosita saa sitä vietyä perille saakka. Haluaisin uskoa, että Eugene jotenkin sabotoi Neganin toimia niillä luodeilla, mutta toisaalta se näyttää nauttivan siitä asemasta, minkä on Pelastajien luona saanut, joten tiedä häntä. ::) Se kyllä otti sabotoija Gabrielin takaisin siihen luodintekoprosessiin... hmm. Jotenkin turha kai elätellä toiveita siitä, että Eugene yrittäisi päästä takaisin Rickin porukan suosioon, koska yleensä sarjassa just ne inhat tyypit roikkuu mukana hamaan tappiin asti.

Sitten kun miettii, niin Negan oli heikoilla muutaman jakson verran, joten vaikea uskoa, että hän joutuisi jälleen kokemaan jonkun isomman takapakin. Siinä mielessä asiat alkaa näyttää huonolta Rickin porukan osalta. Kunhan nyt ei tulisi enää mitään merkittävien hahmojen kuolemia. Se Carl ja Simon riittää tälle kaudelle ihan hyvin.

Aaronin seikkailut siellä metsässä taas oli aika irrallisia. En edes muistanut, että se on tuollaisella reissulla. ::) Toisaalta se voisi viitata, että hän saa käännytettyä sen metsäläisporukan puolelleen ja sitten ne tulisi just jollain hyvällä hetkellä Rickin ja muiden avuksi, kun Negan pistää suunnitelmiaan käytäntöön. Jää nähtäväksi, mitä kauden finaalijakso pitää sisällään. :)

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 5 743
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: The Walking Dead (tv-sarja)
« Vastaus #172 : 13.04.2018 13:32:20 »
Tämä hiljeni sen verran ja olin kiireinen, niin keskustelin enemmän toisaalla päin netissä aiheesta. Mutta erittäin mielelläni palailen jälleen aiheeseen! :) Toisin kuin moni muu, olen edelleen tykännyt sarjasta, vaikka laatu onkin kärsinyt ikävällä tavalla monin paikoin.
 
Spoilaa 8. kauden 15. jaksoa!

Spoiler: näytä
Kyllä Simonin kohtalo oli minullekin mieluisa juttu, tosin yllätyin kovasti siitä, miten se oli toteutettu. Lucille ei päässytkään osingoille rankaisusta tällä kertaa. ;)

Eugenen uskon kääntävän vielä kelkkansa. Arvaan, että jo valmiiksi huonossa kunnossa oleva Gabriel menetetään ja toiset säästyvät. Olen lukenut jotain juonipaljastuksia mutta aika vähän on varmaa tietoa liikkeellä. Toisaalta ihan kivakin, että on vähän yllätystä, toisaalta jossain määrin mielelläni osaisin varoa pelottavia juttuja jos olisin tietoinen, mitä on luvassa... ;)

Uskon, että Aaron ja Oceansiden tytöt palaavat auttamaan juuri kriittisellä hetkellä. ;)


Gimplen mukaan 8. kauden päätös on ikään kuin tähänastisen sarjan tarinakaaren päätös ja luvassa on jotain uutta ja erilaista. Angela Kang on puhunut, että hän koettaa palauttaa sarjan sen loiston vuosiin eli sinne 4-5 -kauden tunnelmiin. Jaa jaa, saapa nähdä miten se tapahtuu, ja palautuvatko sarjan jo hylänneet katsojat sen pariin vielä uudelleen...
« Viimeksi muokattu: 13.04.2018 13:36:13 kirjoittanut Fiorella »

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 5 743
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: The Walking Dead (tv-sarja)
« Vastaus #173 : 17.04.2018 01:15:52 »
Voi että, en ole vielä kunnolla tajunnut että todella sarja jää taas tauolle ja odotellaan jatkoa jonnekin syksyyn... Nyyh. Muutamia ajatuksia suoraan päivän jaksosta, vaikka minulta on jäänyt monta aiempaakin kommentoimatta.

Spoilaa 8. kauden 16. eli päätösjaksoa!

Spoiler: näytä
Tiedän, että monelle tämä ei ole mikään suosikkikausi ja moni on taatusti pettynyt tähän loppuratkaisuun. Osasin sitä kyllä odottaakin, kun on seurattu kuitenkin niinkin tarkkaan sarjakuvaa, enkä jotenkin uskaltanut odottaa suuria tältä päätösjaksolta, joten siksikö lie sitten yllätyin niin positiivisesti? :) Tykkäsin jaksosta tosi paljon ja jäi hyvä ja levollinen mieli odotella jatkoa. Minua vähän jännitti, kun niin vähän spoilereita tuli tällä kertaa ilmi (joskin aika hyvin onnistuin silti spoilautumaan ja ihan tarkoituksella), että voisiko kuitenkin olla joku yllätyskäänne, että Rickiltä lähtisi henki... Onneksi kuitenkaan ei. Kun Gimple puhui, että tämä jakso päättää koko 8-kautisen tähänastisen sarjan kaaren ja tulee uutta tilalle, se näköjään tarkoitti, että Carlin kaari sarjassa tuli lopulliseen päätökseensä. Olen valmis hyväksymään tämän. Minusta oli kauniisti tehty ne Rickin muistelu-takaumat kolmivuotiaasta Carlista, jolla ei edes hattu pysynyt päässä. ;) Se myös päätti kokonaisuuden kauniilla tavalla.

Aloin jo välissä sarjaa uudelleen katsottuani tosiaan tulla siihen tulokseen, että ei ole mahdollista antaa armoa Neganille. Hän on kaiken aikaa osoittanut ettei ole se "ystävällinen ja ihmisiä ajatteleva pelastaja" kuin väittää olevansa... Häneen ei voi millään tavalla luottaa, ja hän joka kerta pääsee ongelmista puhumalla, kun on niin kiero ja ovela. Fiksu ratkaisu olisi ollut leikata Neganilta kieli. ;) (Hyi olkoon mitä edes sanoin.)

Kuitenkin hyväksyin tarjotun ratkaisun ihmeen helposti ja vielä pidin siitä. Tiesin jo, että Negan jäisi eloon, kun miltei varmasti seuraavat sarjakuvan juonta tuon suhteen. Luulin, että sitä olisi hankalampi hyväksyä. Kuitenkin tuntui, että niin kliseiseltä kuin Rickin puhe tuntuikin, se toi minulle tunteen että ensimmäistä kertaa moneen moneen kauteen olen Rickistä ylpeä ja jopa jossain määrin pidin hahmosta vilpittömästi. Se, miten Rick näki viimein muuttuneensa erilaiseksi mieheksi kuin kuvitteli olevansa, kuin halusi olla... Jos siihen vaadittiin Carlin kuolema, että hän lopulta oivalsi että voi ja haluaa olla parempi versio itsestään, niin antaa mennä, kelpuutan ratkaisun. Pidin kohtauksesta, jossa Rick katsoi itseään uudelleen peilistä pikku Gracien vuoteen yllä, ja pohti näkemäänsä. Hän näki aiemmin hirviön ja nyt kenties jotakin parempaa? Tai ainakin toivoi näkevänsä?

Taistelukohtaus oli tehty kauniiksi. Maisema, jossa se tapahtui, oli henkeäsalpaava. Viis siitä, oliko se nyt taktisesti idioottimaista kokoontua avoimelle paikalle laaksoon, jossa voidaan väijyttää kukkuloiden päältä eikä mitään suojaa ole, nautin siitä, miten kaunis paikka se oli; miten avara, ilmava ja valoisa koko kohtaus oli! Kaikkien niiden pilkkopimeässä harhailtujen taistelukohtausten jälkeen saattoi viimein nähdä hahmot kunnolla ilmeitään myöten. Pidin siitä, että porukka oli yhdessä Carolia myöten, ja sekin miten Pelastajat astelivat kukkulanharjalta esiin valtavana nauhana, oli toteutettu kauniisti. Edes ampumakohtaus ei ollut pelottava eikä liian raaka. Meni oikein minun maun mukaan tuo homma. :)

Sitä vain jäin ihmettelemään, miksi jossakin korvessa keskellä ei mitään on valtavia lasimaalauksia ripustettuna puuhun? Sitä en tajunnut tai sitten meni vain ohi. Yhtä kaikki se tuli kätevästi tarjolle Rickille. Moni on pettynyt miten Rick ei kuitenkaan tappanut Negania sen kaiken uhoamisensa jälkeen. Ja että Rick ei menettänyt jalkaansa ja miksei Negan kuollut jo ihan verenhukkaan. Siitä säälittävän pienestä siteestä, miltei laastarista päätellen, minkä ne Neganin kaulaan olivat laittaneet, voisi päätellä että veren määrästä huolimatta Rick ei viiltänyt valtimoa auki. 

Oceansiden osuus jäi vähäiseksi, itse asiassa niin pieneksi, että kaikki se vaiva mitä niidenkin esittelyyn käytettiin, tuntui aika turhalle... Mutta tulipa nyt selväksi kuitenkin, että kavereita ollaan. :)

Oli niin ihanaa, että Daryl antoi kuitenkin Dwightille uuden mahdollisuuden. En oikein ikinä tykännyt Dwightista ennen kuin tämän kauden myötä, ja toivoin sitä ennen hänellekin tuskaisaa kuolemaa, mutta nyt jotenkin muutin tunnelmia. Dwight on niin lannistunut että voisin antaa sille vaikka halin. :) Ehkä Darylissa kuitenkin piilee sisäinen romantikko, kun kehotti Dwightia etsimään Sherryn... Minusta se oli söpöä! <3 Mietin vain, että aika karua sanoa, että tapan sinut, jos vielä näyttäydyt täällä. Ehkä se oli vähän sellainen yritys esittää muka kovista vielä lopuksi, ettei menettäisi kasvojaan, kun nyt oli noin hempeä että päästikin Dwightin menemään ja selvästi toivoi hänelle hyvää kaikesta kaunastaan huolimatta. Ennen kaikkea olin iloinen siitä, että Daryl pääsi ehkä jossain määrin irti - viimeinkin! - koko kauden tai parikin kestäneestä koston kierteestään.

Tokihan niillä nyt oli oma pikku suunnitelmansa Neganin varalle, mutta siihen minusta Maggiella kuin Darylillakin on oikeus. Jotkut näkivät tuon sellaisena että ne aikovat hankkiutua eroon Rickistä ja Michonnesta, mutta minä kyllä käsitin että nimenomaan Neganista, ja tämän on Normankin vahvistanut. Näkisin tuon niin, että Jesus on vastahakoinen väkivaltaan, mutta kuitenkin lojaaliudesta Maggieta kohtaan mukana. Hän todennäköisesti ajattelee myös porukan turvallisuutta kokonaisuutena, jolle Neganin elossa oleminen on uhka.

Morganin sekoaminen tuntui pahalle, ja lähtö sarjasta myös, mutta olen helpottunut ettei se kuollutkaan! Siitä yllätyin, kun hän meni hengailemaan kaatopaikalle.

Oli jotenkin veikeää, että Jadis paljasti todellisen nimensä. Anne. ;) Minä mietin, liekö jonkinlainen yhteys tähän, kun Jadis oli kerran jonkinlainen taiteilijanimi, ja tämä on taidetta... Vai ihanko sattuma lie, että tähän törmäsin:
Sophia Anne Jadis

Minua yllätti, miten Jadis yhtäkkiä päättikin liittyä porukkaan. Mitä tapahtui helikopteri-suunnitelmille? Vaikutti ilmeiseltä, että hän olisi lähtenyt matkalaukkuineen helikopterin matkaan, mutta oliko se muka "kerran elämässä"-mahdollisuus joka meni umpeen kun ei ollut silloin valmiusasemissa kun piti? Jos hänellä oli joku suunnitelma, olisi kuvitellut että hän olisi sitä jatkanut? Vai tulisiko helikopteri tarkistamaan tilanteen vaikka kerran vuodessa, joten välissä voisi käydäkin testaamassa, olisiko Rickin mieli nakuna poseeraamisesta muuttunut viime näkemästä? ;)

Tulevan pohdintaa, spoilaa hieman sarjakuvaa:


Veikkaan vahvasti, että söpö pikku Alden tulee saamaan sarjis-Danten roolin, kun näyttää niin tykkäilevän Maggiesta. Minulle iski valtava tarve kirjoittaa noista. ;) Saapa nähdä jos mitä ehtii. Sarjiksessa myös on vispilänkauppaa Rositan ja Eugenen välillä, mihin tässä ehkä pienesti tuntui jo olevan virettäkin, vaikka toisaalta Rosita vehtailee siellä myös Siddiqin kanssa.. Carolin kohdalla mietin, toteutuuko se nyt, että hän on hyväksynyt paikan Ezekielin rinnalla ja perheenä Henryn ja Jerryn kanssa? Hän ratsasti sisään heidän kanssaan, mutta silti hieman erillään, ja hymyillen kuin hieman pakotetusti. Ehkä Carol ei vielä ihan uskalla ajatella perhe-elämää, tai sitten muuten vain arveluttaa, mutta siinä hän nyt kuitenkin on? (Tahdon Daryl/Carolia kehiin! Ryhdistäydy, Daryl, tai naisesi viedään taas nenän edestä!!!)
« Viimeksi muokattu: 17.04.2018 12:50:30 kirjoittanut Fiorella »

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Kosmik

 • ***
 • Viestejä: 3 907
 • ava © Ingrid
Vs: The Walking Dead (tv-sarja)
« Vastaus #174 : 17.04.2018 13:55:01 »
Spoilaa 8. kauden 16. jaksoa!

Spoiler: näytä
Tuo kauden päätösjakso oli todella hyvä ja nyt sarja tuntuu menevän viimeinkin uuteen, toivottuun suuntaan! Vaikka olen toki edelleen käärmeissäni Carlin kuoleman vuoksi, teki tämä uusin jakso kuitenkin kunniaa hänen muistolleen. Ja kuten Fiorellakin sanoi, minäkin pitkästä aikaa olen ylpeä Rickistä. Itse olen kylläkin huojentunut, ettei Negan kuollut, koska se on ollut niin mahti tyyppi ja sen edesottamuksia on ollut samaan aikaan hauskaa ja raivostuttavaa seurata. ;) Mutta nähtiin kuitenkin, että Negan viimeinkin kukistettiin, mitä en olisi osannut odottaa. Toivon, että hän tulee olemaan oleellinen hahmo sarjassa edelleen, vaikka joutuisikin virumaan jossain tyrmässä. ::)

Eugene tosiaan sitten lopultakin sabotoi niitä luoteja, mitä vähän uumoiltiin. ;D Nyt ei tarvitse sitten häntäkään enää vihata niin kauheasti. :') Ja Gabrielko sai näkönsä takaisin?

Sen sijaan itsellä paloi käämit Daryliin, Jesukseen ja Maggieen, kun alkavat nyt juonia, jotta saavat keskenään Neganin pois hengiltä. Toisin sanoen, eivät halua kunnioittaa Carlin ja Rickin päätöstä ja tahtovat jatkaa typerällä koston linjalla. Totta on toki, että Negan on ovela ja vaarallinen, mutta silti, odotin niiltä parempaa. Toisaalta se on hyvä draamaelementti, eikä sitä olisi voinut olettaakaan kaikkien hyväksyvän Rickin päätöstä pitää Negan hengissä.

Olen iloinen, että Dwight säilyi hengissä, koska itsekin tällä kaudella tykästyin häneen. :) Ärsytti vähän se, miten Daryl kovisteli häntä, se tuntui vähän tarpeettomalta, kun Dwight kuitenkin on koko ajan yrittänyt hyvitellä tekojaan parhaansa mukaan.

Morgan on ärsyttänyt sarjassa jo pitempään, joten olen ihan sinut sen kanssa, että hän lähtee sarjasta.

Tosiaan, hyvä päätös kaudelle ja ehkä nyt on jo aikakin uusien tuulien puhaltaa tuossakin sarjassa. :)

Clearwater

 • Sudentuoja
 • ***
 • Viestejä: 313
 • chaos born in candlelight
Vs: The Walking Dead (tv-sarja)
« Vastaus #175 : 17.04.2018 21:27:41 »
Ja taas se alkaa, se odotus ja odotus ja odotus. Ne loputtomat spekulaatiot. Mutta ficcailu alkaa myös!

Spoilaa 8. kauden 16. jaksoa!
Spoiler: näytä
voisin lainata Fiorellan viestin lähes kokonaan. Siinä oli niin hyviä pointteja, joita itsekin nostaisin mielelläni esille, mutten nyt halua toistaa.

Rickistä olen kuitenkin minäkin ylpeä. Tykkään siitä, miten kohtaus pikkuisen Carlin kanssa näytettiin moneen kertaan kuin Rick olisi ajatellut sitä uudestaan ja uudestaan. Ja vaikka Eugene nyt onkin näköjään taas team family, mä olen jo niin paatuneen vihainen, etten siedä edes katsoa sen naamaa. Olen vihannut alusta asti. Missä se Abrahamin haamu on, joka tulee pimeänä yönä tirvaisemaan Eugenelta hampaat sisään? Abe ei tykkäisi yhtään.

Raastoi se kohtaus, jossa Maggie huusi, ettei Neganin jättäminen eloon ole oikein. Se sai ajattelemaan, että eihän se ole oikein, mutta jos sen ukon tappaa, ei ole lopulta itse yhtään häntä parempi. Olen jossain määrin siis Maggien puolella, vaikken tykkää tappamisesta ja ymmärrän myös Rickiä. Toivon vain, että Neganista on jotain hyötyä vankeudessa.

Kaikenkaikkiaan hyvä jakso! Silti olisin toivonut jonkinlaista cliffhangeria, mutta ymmärrettävää on, ettei sille oikein ollut aihetta, kun sarja kerran lähtee uuteen suuntaan. Kohti uusia tuulia siis, ysikautta odotellessa.
Kotimaani on Mikä-Mikä-Maa.

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 5 743
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: The Walking Dead (tv-sarja)
« Vastaus #176 : 17.04.2018 22:34:42 »
Spoilaa 8. kauden 16. jaksoa!

Spoiler: näytä
Minusta tuo Maggien kostonhimoinen suunnitelma oli nimenomaan se tämänkertainen cliffhanger. Itse olin vain hyvilläni, ettei tällä kertaa ollut mitään sen kummempaa. Huvittaa ihan, miten moni käsitti sen niin, että Maggie aikoo salamurhata Rickin ja Michonnen.  ;D ::) Jopa Norman oli vahvistanut että kyse ei ollut siitä vaan Neganista!

Tekopyhä Rick tosiaan... Ilmeisesti Andrew sanoi Talking Deadissa, että jos olisi ollut kyse Glennin sijaan Michonnesta, ei Rick olisi jättänyt Negania tappamatta, sanoi poika mitä sanoi. Eipä kovin reilua Maggieta, Sashaa, Rositaa sun muita rakkaansa Neganin takia menettäneitä kohtaan!

Ihmettelen vähän sitäkin, että alusta asti Rick intti että "kenenkään muun ei tarvitse kuolla" kuin Neganin, ja miten kävi... Rickin uhmapäinen ja uhkarohkea taisteluvimma sai aikaan sen, että tosi moni Pelastajista menetti henkensä, niin myös suurin osa Kingdomista ja reilusti Alexandrian ja Hilltopin porukkaa myös! Jadis poloinen jopa menetti koko yhteisönsä! Kohta ei ole kuin pelkkä Negan itse hengissä... ;)

Tekisi mieli toivoa, että Jadis hyödyntäisi Negania sellissään poseeraavana alastonmallina.  ;D

Unohdin mainita Gabrielin. Pidin siitä, että hänenkin kohdallaan juonenkaari saatiin päätökseensä sillä, että hän löysi uudelleen uskonsa. Olipa sitten kukin (niin sarjan hahmona kuin katsojanakin) mieltä, että hänen paranemisensa, ihmepelastumistensa ja muiden tapahtumien taustalla oli sattuma tai jokin korkeampi voima, se ei poista sitä, että hänen kokemuksensa ja tuntemuksensa (sarjan hahmona) eheytyi tämän myötä. Pidin tästä ratkaisusta ja minusta se toimi hyvin, ettei sitä vain jätetty jotenkin huomiotta sivuun, kun se on kuitenkin kulkenut niin vahvasti hahmossa koko tämän ajan. :) Ja näön palautuminen (niin fyysisesti kuin kuvaannollisestikin) sai minut miettimään, oliko zombiflunssasta paranemisella jotakin seuraamuksia; kenties Gabriel, kun ei kuollutkaan siihen, onkin nyt immuuni pureman aiheuttamalle myrkytykselle, tai jotain? Se olisi tosi mielenkiintoinen käänne! :D

Lainaus
Ärsytti vähän se, miten Daryl kovisteli häntä, se tuntui vähän tarpeettomalta, kun Dwight kuitenkin on koko ajan yrittänyt hyvitellä tekojaan parhaansa mukaan.
Tässä ymmärrän kyllä Daryliakin; Dwight paitsi tappoi Denisen (vahingossa, tähdätessään Daryliin) jonka kanssa Daryl oli ehtinyt ystävystyä, myös tarpeettomasti tyrmäsi Darylin, varasti hänen pyöränsä, liivinsä ja omaisuutensa siitä huolimatta, että Daryl koetti auttaa heitä. Lisäksi Dwight ampui Darylia olkapäähän, auttoi vangitsemaan hänet, todennäköisesti myös oli osallisena pahoinpitelyssä, sillä Glennin&Abrahamin tappokohtauksessa Daryl oli todella nujerretun näköinen, silmät mustana ja kaikin puolin arkana sen ampumahaavan lisäksi, poloinen. Myöhemmin Neganin vangittua Darylin Dwight kohteli häntä suht huonosti vielä silloinkin (vaikka osoitti tavallaan myös sympatiaa) ja syötti koiranruokaa ja esitteli kuvaa Glennin nuijitusta päästä. Ryöstöretkellä Alexandriaan Dwight nöyryytti ja härnäsi esim. Rositaa ja muita ihan tahallaan, minkä Daryl todennäköisesti myös näki. En jotenkin yhtään ihmettele, että hänen teki mieli ottaa koko rotta hengiltä. Oli Darylilta yllättävän kaunis teko päättää armahtaa Dwight. Ja ottaen huomioon, että hyväksyttyään Dwightin teot Neganin aikaansaamiksi pakon ja uhan alla, Darylin tekee mieli kostaa Neganille. Ihan loogista minusta. ;)

Lainaus
The fight scene with Negan was laughable as Negan is hiding behind the only tree with sight and Rick runs right past it and gets jumped. Where did he think Negan went?
Luin tällaisen toteamuksen netissä ja repesin kun edes ajattelin sitä.  ;D Todellakin, jos näköpiirissä on yksi ainoa puu ja Negan on sen takana piilossa, miten Rick voi tulla yllätetyksi? Minne hän oikein kuvitteli Neganin menneen?  ::)

Toinen aika osuva havainto, jonka olen lukenut, on se että jos Rick ja kumppanit (kuten Neganinkin väki) näkevät jättimäisen lauman zombeja lähestyvän, mitähän he kuvittelevat tapahtuvan kun siinä käydään kunnon aseellinen rytinä? Muistamme kai kaikki, että meteli houkuttaa zombeja... Ei kovin fiksu ratkaisu. ;)


Tulevan mietintää... Spoilaa sarjakuvaa, joskaan eihän sitä voi tietää, miten tarkkaan sitä tulevat seuranneeksi sitten sarjassa. Selvästikin ainakin jossain määrin kuitenkin?

Spoiler: näytä
Vaikuttaa hyvin todennäköiseltä että luvassa on iso aikahyppy, kuten sarjakuvassakin. Maggie sai vinkkikansion vieraalta tädiltä ja yhteisöt alkavat jälleenrakennuksen myötä kehittyä toimiviksi pikku kyliksi. Ilmeisesti sarjantekijät ovat hakeneet lupaa ison tuulimyllyn rakentamiseen kuvauspaikalle, mikä viittaa tähän myös, koska sellainen sarjakuvassakin nähdään. Tulossa lienee kolmisen kautta tätä jaksoa, koska tuulimyllylupaa oli anottu kolmeksi vuodeksi.

Koska Laurenin palkkakiista ei tunnu etenevän ja uuden kauden kuvaukset alkanevat toukokuulla, vaikuttaa todennäköiseltä, että Maggien rooli on uhattuna. Itse näkisin kolme vaihtoehtoa; joko (epätodennäköistä kyllä) jompikumpi osapuoli myöntyisi palkkaneuvotteluissa, ja kaikki jatkuisi ennallaan, tai sitten Maggien rooliin otetaan uusi näyttelijä, ja eroavaisuudet menevät aikahypyn piikkiin, tai sitten Maggie poloinen kokee kohtalonsa ja pääsee jälleen Glennin kanssa yhteen...  ::) Sinänsä aikahyppy tekee senkin helpoksi, kun voi vain viitata jossakin keskustelussa tyyliin "voi, kuinka mielellään Maggie olisi ollut näkemässä, millaiseksi hänen aloittamansa yhteisö on jo kasvanut" tai jotain... 

Whisperers-teoriat kuhisevat kovasti. Minulta jäi kyllä huomaamatta, mutta jossain kohtaa Rosita ilmeisesti kulki Kuiskijoitten rajamerkkipaalujen ohi, mikä ennakoi hänen kohtaloaan heidän käsissään. En odota innolla, koska sen vähän perusteella mitä noista tiedän, eivät ole mitään mukavaa porukkaa.  :-\
« Viimeksi muokattu: 17.04.2018 23:51:36 kirjoittanut Fiorella »

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Clearwater

 • Sudentuoja
 • ***
 • Viestejä: 313
 • chaos born in candlelight
Vs: The Walking Dead (tv-sarja)
« Vastaus #177 : 19.04.2018 11:55:17 »
Spoilaa 8. kauden finaalia!
Spoiler: näytä
Se Maggien suunnitelma menisi cliffhangerista, mutta mulle itselleni se jätti tän aikahypyn vuoksi vähän sellasen olon, että liekö se ratkaistaan kokonaan off-screen vai ollaanko sitä viivytetty/venytetty sinne asti, että sarja palaa - siinä suhteessa se ei siis hirveästi mua itseäni jäänyt kutkutteleen, toki sillä tasolla, että on kiinnostavaa nähdä, ovatko he tehneet asian hyväksi mitään siihen mennessä. Ja jep, en ymmärrä tuota, että yhtäkkiä haluaisivatkin salamurhata Rickin ja Michonnen. Onhan se nyt periaatteessa heitä vastaan kääntymistä, mutta kukaan ei koskaan puhunut sivulauseessakaan heidän murhaamisestaan.

”Kenenkään muun ei tarvitse kuolla”, vähän myöhäistä nyt. Ei tarvitsisi enää kuolla, mutta koko älyttömyyden takia kuoli jo liian monta ihmistä. Ja Shiva :’(

Gabrielin kohtaus oli jollain karulla tavalla kaunis. Siellä palaneessa kirkossa hän sai näkönsä takaisin. Siinä oli tunnetta. Vaikken edelleenkään Gabrielista kauheasti välitä, on kuitenkin mielenkiintoista nähdä tosiaan, mitä nyt tapahtuu. Voisiko hän olla immuuni? Voiko sille virukselle edes olla immuuni?


Sarjakuvaspoilereita ja tulevan pohdiskelua.
Spoiler: näytä
Mäkin huomasin tuon Rositan. Ja muutaman muun kävelevän niiden paalujen ohi myös. Voisiko se olla joku vihje? He, jotka kävelivät niiden ohi?

Tuosta tuulimyllystä tuli jotenkin kiva olo. En tiedä miksi, tuli vain. Ja toivon, että Maggien kohdalla asia ratkaistaan järkevimmäksi katsotulla tavalla eikä lähdetä tonttuilemaan.
Kotimaani on Mikä-Mikä-Maa.

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 5 743
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: The Walking Dead (tv-sarja)
« Vastaus #178 : 04.05.2018 14:12:58 »
Jee, ysikauden kuvaukset ovat alkaneet ja olen innoissani nettiin päätyneistä uusista kuvista! :)

Spoiler: näytä
Porukka on näköjään koolla, mikä on ihanaa katsottavaa jo itsessään. Liikkuvat hevosilla ratsain ja rattailla, paitsi Daryl, jolla on uusi, kevyempi pyörä allaan. Olen innoissani maisemanvaihdoksesta, näkyvät olevan kaupungilla. Tätä olen toivonutkin uudelle kaudelle. Toivottavasti Angela Kang lunastaa odotukset ja saa aikaan jotain uutta ja kiinnostavaa sarjan huippukausien hengessä. :)

Oletettavasti ollaan ajassa aikahypyn jälkeen, Maggien ja Jadisin tukka on pidempi. Carolilla on sievästi leikattu lyhyempi kampaus ja Rick on myös trimmattu lyhyttukkaiseksi, mikä on jo saanut pörhö-lookin ystävät itkemään, kun Rickin sievät kiharat on leikattu pois. Harmaata partaa kyllä riittää vielä, mutta onneksi ovat sitä siistineet. Carol on saanut sarjis-Andrean cowboyhatun mutta ilmeisesti siihen ei suurempaa juonikuviota liity? Gabriel näyttää ihan amissilta hattu päässä hevosrattailla. Ja Jesus sai kuin saikin nutturakampauksensa ja näyttää söpöltä kuin mikä.

Olen hyvilläni, kun Maggie saatiin takaisin sarjaan, jos ei kokonaan niin edes siksi aikaa että tapahtumat saadaan pyörimään järkevästi.


Fear jatkui ja aion sitäkin seurata kyllä, kunhan muilta kiireiltäni kerkiän. Varsinaisen sarjan jatkumista odotellessa tässä ketjussa voinee mainiosti keskustella siitäkin. :)
« Viimeksi muokattu: 04.05.2018 14:14:37 kirjoittanut Fiorella »

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Kosmik

 • ***
 • Viestejä: 3 907
 • ava © Ingrid
Vs: The Walking Dead (tv-sarja)
« Vastaus #179 : 09.10.2018 18:39:13 »
Herätelläänpäs taas tätä topaa, kun 9. kausi on nyt korkattu. :)

Mitä mieltä olette tästä avausjaksosta? Pääpiirteittäin kyllä pidin jaksosta.

Spoiler: näytä
Tuntui että ne siinä jakson alussa tappoi niitä zombeja jotenkin ehdottomammin kuin hetkeen, jotenkin tuli Carlin kuolema siitä mieleen, ettei jätetä zombeja edes varmalta näyttävään paikkaan jumiin (vaikka lävistettynä maahan), vaan kaikki "lopetettiin" vähän sillä meiningillä ettei vahinkoja pääse tapahtumaan, kuten Carlille vähän kävi. :c

Viha kiehahti jo alussa, kun Gregoryn nimi mainittiin ja kun äijää näytettiin. Ja vihdoinkin siitä päästiin! Joskin tuo Maggien tapa teloittaa se tuolla lailla ei enteile hyvää. Tulee väkisinkin mieleen, että onko tuo sitten ollenkaan Negania parempaa johtamista ja ihmettelen, jos tuosta ei Maggielle aiheudu seurauksia. Hershel-vauva oli suloinen. ♥

Ja Carol ja Ezekiel on nyt sitten virallisesti yhdessä ja Carolia jo kosittiin. :'D Carolin ja Darylin kohtaus oli myös jotenkin ihana. En edelleenkään parittaisi Darylia välttämättä kenenkään kanssa, musta sen ja Carolin välinen ystävyys on hieno tuollaisenaan, joten miksi sitä pilaamaan millään romanssilla. :) Jotenkin olin myös haistavinani mahdollisen Jesus/Aaron-parin, kun he oli siinä yhdessä kohtauksessa kahdestaan.

Daryl ja Rick -kohtaus oli hyvä myöskin ja siitäkin saisi aihetta fikkeilyyn, jos siitä parituksesta tykkää. Sen keskustelun kun pystyi hyvin kuvittelemaan intiimimmäksi, kuin se oli tarkoitettu. XD Darylin tuntemuksia myös hyvin tuotiin esiin, että hän kaipaa sitä aikaa, kun oli vain se pieni tiivis porukka. Nyt se porukka on jakaantunut kuka minkäkin alueen johtohahmoksi ja osa toki päätynyt jo mullan alle.

Neganin näkemistä odotan ja toivon, että tyyppi on mukana tällä kaudella.

Hieman taas nauratti sen jonkun Kenin kuolema, kun tyyppi ihan täysi sivuhahmo ja miten Gregory yritti typerästi juonia Maggien pois päiviltä sen Kenin isän kustannuksella. ::) Oliko nyt ihan tarpeellinen juostenkustu "juonikuvio" vain yhtä jaksoa ajatellen. Toisaalta se Gregoryn teloitus voi taas avata uusia mahdollisia juonikuvioita, jos porukka alkaa nousta Maggieta vastaan tai juonia sen selän takana. Tiedä sitten. ::)

Ihan ok avausjakso ja hetken jo ehdin pelätä, että Gregorysta on muovautumassa uusi isompi pahis, mutta luojan kiitos se tapettiin, koska siitä tyypistä tuskin kukaan katsojakaan tykkää ja olisi ollut laimeaa pitkittää sarjaa sen äijän edesottamuksilla. ::)

Nyt on kyllä kiva taas seurata tätä sarjaa, kun se on niin pitkään ollut tauolla. Ja vaikka edelleen olen kettuuntunut Carlin kohtalosta, aion tätä sarjaa silti vielä seurata, kun tällä hetkellä en oikein muitakaan sarjoja seuraa. :)