Kirjoittaja Aihe: Jääkiekko #3  (Luettu 13419 kertaa)

Kosmik

 • Moonshiner
 • ***
 • Viestejä: 1 665
Vs: Jääkiekko #3
« Vastaus #200 : 13.05.2018 21:06:38 »
Suomi taisi ehkä vähän aliarvioida Tanskaa siinä pelissä ja siksi se ehkä päättyi miten päättyi. ::) En kyllä sitä peliä katsonut, koska töiden takia pitää arkena mennä niin aikaisin nukkumaan, mutta voi olla että Suomella oli huono vire päällä sinä päivänä. ::)

Hieman ehkä nauratti, miten kanadalaiset ilmeisesti oli ruikuttaneet, että Suomi kalasteli kanukeille jäähyjä. Peli voitetaan sillä, että tehdään enemmän maaleja kuin vastustaja, joten aika typerää syyttää Suomea jäähyjen kalastelusta. En katsonut kuin pari erää, joten paha sanoa, mitä vikassa erässä tapahtui, mutta kuulostaa omaan korvaan huonon häviäjän puheelta tuollainen. ::) Ihan huippua Suomelta kyllä tuo murskavoitto Kanadasta. Se tuli tarpeeseen sen Tanska-pelin jälkeen. :)
"Welcome to the family, son!"

Odo

 • Sankari
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 7 601
 • Luihuisen kingi
Vs: Jääkiekko #3
« Vastaus #201 : 16.05.2018 17:11:51 »
Minä aattelin, ettei Saksa peli olisi yhtään jännä, et ihan palakakkua vaan. Mutta kuinka sitten kävikään? :D En edes kehtaa sanoa tuosta pelistä yhtään mitään, mutta tuli kyllä yllätyksenä. Paitsi sitä en voi olla sanomatta, että kyllä muuten Saksalla oli kova maalivahti, sitä ei voi kieltää. Ehdottomasti pisteet sinne.

USA peli menikin sitten paremmin, hyvä Leijonat! Oli nättiä katella, miten Leijonat pärjäsi, tuli vähän samanlaista fiilistä kuin Kanada ottelussa, vaikka olihan tuossa tuurimaalejakin, mutta silti kyllä suomalaiset tämän lystin selkeästi vei. Kivaa kiekkoa ja nyt jännityksellä odotetaan, et mitä seuraavaksi. Se, ettei Leijonilta kyllä enää jatkossa voi katsoa tuommoista lipsumista, et joka toinen peli pelataan vähän sinne päin (Tanska, Saksa vaikka Saksa pelissä kyllä sen maalivahtikin vaikutti) ja taas joka toinen sit hoidetaan kunnolla (Kanada, USA), kun nyt pitäisi se pelivire pysyä loppuun asti. Kovia joukkueita ollaan voitettu, kyllä meillä on isot mahikset tässä turnauksessa, kuhan ei tuu yllätyksiä.

Riddler

 • ***
 • Viestejä: 42
Vs: Jääkiekko #3
« Vastaus #202 : 17.05.2018 23:52:56 »
Karu totuus on taas kerran se, että puolivälieräpaikka on leijonien maksimi
Ja niin se olikin, Sveitsi oli liian kova pala leijonille. Varsinkin 2. erässä Sveitsi näytti leijonille kuka on kuka, 3 maalia alle neljään minuuttiin oli huikea suoritus.

Waulish

 • puuskupuhpuhpuh
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 2 025
 • ”Mutta totta kai sitä munnaaki pittää olla.” #50
Vs: Jääkiekko #3
« Vastaus #203 : 18.05.2018 00:12:09 »
Vaikka karvas puolivälierätappio tulikin, täytyy kyllä todeta, että nautin tästä turnauksesta ja Suomen otteista toden teolla. Kovin usein suomalainen MM-kiekko on ollut turhauttavaa ja hermojaraastavaa seurattavaa, kun ottelut ovat olleet todella vähämaalisia ja ollaan toisinaan voitettu suunnilleen parkkeeraamalla bussi sinne kentälle, mutta tässä turnauksessa ollaan nähty huikeita runsasmaalisia voittoja. Tulosta on kerrankin tullut, ja se on ollut hienoa katseltavaa. Kanada- ja USA-voitoista sietää olla ylpeä, vaikka niiden ohella sitten tietenkin hävittiin altavastaajille. Turnaukseen mahtui upeita yksilösuorituksia, joista on kyllä erikseen mainittava tapaus Sebastian Aho. Oli niin nautinnollista seurata, kuinka hän kerta toisensa jälkeen keplotteli kiekon vastustajan maalin edustalle käytännössä yksin. Ilmiömäinen kaveri, ja raastoi kyllä sydäntä nähdä hänet ottelun päätyttyä keräilemässä itseään silminnähden pettyneenä.

Minusta turnaus kokonaisuutena oli hieno ja muistettava suoritus Suomelta. Toki mieluummin ottaisin sen perinteisen taipaleen eli alkulohkossa kompuroinnin ja sieltä jollakin ilveellä mitalipeleihin kampeamisen, mutta kyllä tämänkertaista kiekkoa oli hienoa seurata. :)
« Viimeksi muokattu: 18.05.2018 00:22:22 kirjoittanut Waulish »

Riddler

 • ***
 • Viestejä: 42
Vs: Jääkiekko #3
« Vastaus #204 : 18.05.2018 01:14:29 »
Kanada- ja USA-voitoista sietää olla ylpeä
Eikä siedä, koska USA ja Kanada alisuorittivat noissa matseissa, normisuorituksella kumpikin olisi voittanut suomen.

Waulish

 • puuskupuhpuhpuh
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 2 025
 • ”Mutta totta kai sitä munnaaki pittää olla.” #50
Vs: Jääkiekko #3
« Vastaus #205 : 18.05.2018 08:05:09 »
Kanada- ja USA-voitoista sietää olla ylpeä
Eikä siedä, koska USA ja Kanada alisuorittivat noissa matseissa, normisuorituksella kumpikin olisi voittanut suomen.
Miten se on meiltä pois? Ottelun tulos on kummankin joukkueen panostuksen summa, ja voihan olla, että jokin Suomen pelityylissä on tappanut Kanadan ja USA:n tehokkuuden tällä kertaa. USA:lla ei selvästikään kasetti kestänyt, ja hölmöjä jäähyjä napattiin tuon tuosta. Kyllä minä vain olen ylpeä, ansaitut voitot ja kovan työn takana tälläkin Suomen rosterilla. :)

RazeMare

 • Hopeinen tuhoaja
 • ***
 • Viestejä: 36
Vs: Jääkiekko #3
« Vastaus #206 : 18.05.2018 10:57:34 »
Vieläkin on hieman vaikeaa uskoa, että Suomi todellakin hävisi Sveitsille, ensimmäistä kertaa 46 vuoteen (1972). Ennustin ottelusta todella vaikeaa, sillä Sveitsillä ei ollut mitään hävittävää, toisin kuin Leijonilla, jotka olivat pelanneet hyvän alkusarjan Tanska- ja Saksa-tappioista huolimatta, ja sellainen ottelusta lopulta tulikin. Se toisen erä "musta hetki", siis ne 4 minuuttia, kun Sveitsi teki ne kaikki maalinsa, oli kyllä raskasta katsottavaa. Suomella oli toki loistava joukkue, mutta oliko joukkue sittenkin liian nuori, kykenemätön käsittelemään suuria paineita? Ei tämä nyt sentään mikään fiasko ole, vaikka turpiin tulikin. Ainahan on ensi vuosi ja uudet kisat.
"You think you do (have a choice), when you look back on it. But in a moment, when things are really out of control, you don't have any choice." - Lee Everett

Felia

 • ***
 • Viestejä: 748
 • they don't understand who you are
Vs: Jääkiekko #3
« Vastaus #207 : 18.05.2018 11:05:50 »
Tappio tuli, mutta silti joukkueesta voi olla todella ylpeä. Kuten Waulishkin tuolla mainitsi, niin monesti aiemmin on ollut turhauttavaa seurata, kun ottelut ovat olleet vähämaalisia ja pelityyli kaikkea muuta kuin toimiva. Tässä turnauksessa otettiin askel pelityylillisesti parempaan suuntaan ja tulostakin tuli runsaasti. En siis todellakaan voi lytätä joukkuetta puolivälierätappion takia. Ei se parhain esitys Leijonilta ollut, mutta ei nyt katastrofikaan niin kuin media väittää.

Turnaukseen mahtui upeita yksilösuorituksia, joista on kyllä erikseen mainittava tapaus Sebastian Aho. Oli niin nautinnollista seurata, kuinka hän kerta toisensa jälkeen keplotteli kiekon vastustajan maalin edustalle käytännössä yksin. Ilmiömäinen kaveri, ja raastoi kyllä sydäntä nähdä hänet ottelun päätyttyä keräilemässä itseään silminnähden pettyneenä.
Komppailen tätä täysin. Aho oli kerrassaan huikea, ja sen pelaamista oli todellakin ilo seurata läpi turnauksen. Kaikkein pahinta vastaavanlaisten tappioiden jälkeen on nähdä pelaajien pettyneet ilmeet, ja silloin sitä aina miettii, että ne olisi ansainneet kyllä paremman tuloksen. Toki olen hieman pettynyt tulokseen, mutta joukkue teki ihan älyttömästi duunia ja taisteli loppuun asti. Onneakaan ei tällä kertaa ollut matkassa, mutta kyllä joukkueesta saa olla ylpeä! Noissa nuorissa, huikeissa äijissä on se tulevaisuus! :D

Ja mitä tulee noihin USA- ja Kanada-peleihin, niin kyllä mustakin niistä saa olla ylpeä. Leijonat onnistui sopivasti tappamaan niiden tehokkuuden, sitä kautta pelaajat turhautui ja lopputulos oli selvä. Ne voitot oli todellakin ansaitut, kuten Waulishkin tuossa aiemmin mainitsi.

Ja sitten on pakko vielä nostaa esille median suhtautuminen koko hommaan... Joukkueen julkistamisen jälkeen oltiin tyyliin julistamassa, että kultaa tulee, samoin ennen tätä puolivälieräkamppailua, ja nyt sitten uutisoidaan järkyttävästä katastrofista. Mua jotenkin hirveesti ärsyttää, miten kärjistynyttä uutisointi on - joko siellä lytätään ihan toden teolla tai sitten nostetaan liian korkealle jalustimelle liian aikaisin. Realiteetit tuntuvat unohtuneen täysin. Toki tällä joukkueella oli täydet mahdollisuudet saavuttaa kirkkain mitali, mutta ei sitä kannattanut lähteä leijumaan liian aikaisin. Kuten monesti sanotaan, niin "pelataan pelit ensin ja katsotaan sitten", ja se on kyllä osuvasti sanottu. Mikäänhän kun ei ole varmaa ennen kuin pelit on pelattu. Mutta niin, media on media, aina keksimässä mukamas mehukkaita juttuja.

Tällä kertaa turnausmatka päättyi Sveitsiin, mutta silti joukkue oli huikea. Tässä turnauksessa otettiin iso askel parempaan suuntaan, ja tulevaisuudessa se Leijonienkin hetki varmasti koittaa. :D Ei nämä tappiot siis maata kaada, niistä otetaan talteen parannusta vaativat seikat ja seuraavalla kerralla sujuu taas paremmin. Plus, ihan pakko tähän loppuun mainita, ettei se Venäjänkään turnaus tainnu ihan odotetunlaisesti mennä. :D


Ava & banneri by Felia

Felian tarinakellari

Tomsessed

 • #58
 • ***
 • Viestejä: 456
Vs: Jääkiekko #3
« Vastaus #208 : 18.05.2018 12:43:29 »
Waulish ja Felia oikeastaan sanoivat jo periaatteessa kaiken, mitä itsekin ajattelin. Mulla oli ennen peliä sellainen tunne, että huonosti käy, ja niinhän siinä kävi. Jotenkin ironista, että ensimmäistä kertaa suunnilleen koko Marjamäen maajoukkueuran aikana oikeasti pelattiin hyvin ja sitten käy näin. ::) No, näillä mennään ja ensi vuonna uudestaan.

Mitä taas tulee noihin USA- ja Kanada-voittoihin, niin mun mielestä on turhaa sen enempää miettiä, miten vastustajat ovat mahdollisesti alisuorittaneet. Lähtökohtaisesti molemmat ovat aina kovia vastustajia, mutta ei Leijonien voitto kummastakaan mikään maailman suurin harvinaisuuskaan ole.

Ja sitten on pakko vielä nostaa esille median suhtautuminen koko hommaan... Joukkueen julkistamisen jälkeen oltiin tyyliin julistamassa, että kultaa tulee, samoin ennen tätä puolivälieräkamppailua, ja nyt sitten uutisoidaan järkyttävästä katastrofista. Mua jotenkin hirveesti ärsyttää, miten kärjistynyttä uutisointi on - joko siellä lytätään ihan toden teolla tai sitten nostetaan liian korkealle jalustimelle liian aikaisin. Realiteetit tuntuvat unohtuneen täysin. Toki tällä joukkueella oli täydet mahdollisuudet saavuttaa kirkkain mitali, mutta ei sitä kannattanut lähteä leijumaan liian aikaisin. Kuten monesti sanotaan, niin "pelataan pelit ensin ja katsotaan sitten", ja se on kyllä osuvasti sanottu. Mikäänhän kun ei ole varmaa ennen kuin pelit on pelattu. Mutta niin, media on media, aina keksimässä mukamas mehukkaita juttuja.
Tämä. Tuntuu, että aina MM-kisojen aikaa sen pari viikkoa tosi monet kadottaa suhteellisuudentajunsa, ja media sitten vielä oikein kärjistää. Ärsyttävää. En kiellä, etteikö itselläkin ois ollut ääripäisiä mielipiteitä ja etten ois tunteella ajatellut tai muuta, mutta joku järki kuitenkin. ;D Tottakai mitalipeleistä putoaminen on pettymys kaikille, mutta niille joukkueen jäsenille se pahinta on. Mulla ainakin menisi totaalisesti hermo, kun tyyliin viidessä peräkkäisessä haastattelussa kysyttäisiin, että mites nyt näin ja mikä meni pieleen ja kenessä on vika. Tuota tulosta voi pitää pettymyksenä suhteutettuna esimerkiksi just siihen, ettei olla Sveitsille hävitty vuosikausiin, ja onhan se sitä, mutta on ihan eri asia jännätä kisoja kotisohvalta joka vuosi kuin olla itse pelaamassa mahdollisesti ensimmäistä ja ainutta kertaa MM-tasolla.

Bannu Ingridiltä ♥

Grazioso

 • ***
 • Viestejä: 180
Vs: Jääkiekko #3
« Vastaus #209 : 18.05.2018 18:13:52 »
Komppailen täysin edellisiä kommentoijia. Nyt kävi näin, mutta ei se nyt mikään maailmanloppu ole. Mielestäni pojat pelasivat kuitenkin kokonaisuudessaan hyvin, pitkin MM-kisoja tuli hienoja maaleja ja yksilösuorituksia. Sitä paitsi pelaajat olivat varmasti väsyneitä, hehän ovat pelanneet vaikka kuinka monta peliä lyhyessä ajassa. Ei sitä aina pysty vetämään satasella, ei vaikka kuinka haluaisi. Tietysti olen pettynyt, mutta en lähtisi leimaamaan joukkuetta huonoksi tai etenkään syyttelemään.

Minä ainakin olen ylpeä noista USA ja Kanada-voitoista. Mielestäni ne olivat hyviä pelejä ja todellakin ansaitut!

Itseänikin ärsyttää median käytös. Komppailen Feliaa täysin! Etenkin Iltalehti on revitellyt ties mitä otsikoita vuosisadan katastrofista sun muista. Joo, olin itsekin järkyttynyt. Mutta ei tämä nyt niin katastrofaalista ole. On Suomelle tullut ennenkin tappioita. Muutenkin ketuttaa median ailahtelevaisuus. Joko ihkutetaan tai haukutaan pystyyn. Ei hyvä.

Mietin itsekin sitä, että onhan tuo joukkue aika nuori. Siis mielestäni se on todella hyvä asia, että on uutta verta ja näin, mutta voihan olla että kyky käsitellä suuria paineita on vielä hukassa. Mutta sitäkin voi harjoitella!

Mutta ensi vuonna uudestaan! Vaihtuuhan Leijonilla valmentajakin. En tiedä paljonko se vaikuttaa, kun en jääkiekkoa niin intensiivisesti seuraa, mutta käsittääkseni Jukka Jalonen on kokenut ja hyvä siinä pestissä. Aina on seuraava vuosi, ja sitä seuraava ja sitä seuraava. Turha jäädä murehtimaan vanhoja pelejä! :D
« Viimeksi muokattu: 18.05.2018 19:02:24 kirjoittanut Grazioso »
Sometimes only paper will listen to you ~

Ava ja bannu by Auroora

Kosmik

 • Moonshiner
 • ***
 • Viestejä: 1 665
Vs: Jääkiekko #3
« Vastaus #210 : 18.05.2018 18:55:40 »
Jotain kyllä oli Suomella pahasti pielessä, kun hävisi Tanskalle ja Saksalle ja sitten kuitenkin voitti USAn ja Kanadan. Että siinä mielessä en kyllä hehkuttaisi joukkuetta, saati sitten valmentajaa, joka ennen Sveitsi-peliä taisi sanoa jotain sen suuntaista, ettei tarvitse mitään kania vetää hatusta Sveitsi-pelissä ja miten kävikään. Juu, toki Suomi pelasi hyvin ne pelit, jotka voitti ja Aho oli ilmiömäinen. Valmentaja on nyt mättänyt ja pahasti Suomen peleissä. Marjamäen käsissä Suomi on ollut tosi arvaamaton, kuten voi päätellä siitä, että näissä kisoissa Suomi pärjäsi hyvin Kanadaa ja USAa vastaan ja sitten kuitenkin hävisi ns. heikommille kiekkomaille, mikä ei olisi saanut tulla kuuloonkaan. Vähän alkaa tuntua varsinkin sen "kani hatusta" -kommentin jälkeen, että Suomi on tainnut aliarvioida vastustajiaan ja on sen vuoksi joutunut kompuroimaan. Myös NHL-pelaajien liika peluutus oli huono ratkaisu. Mitä järkeä ajaa niitä Suomen "tähtipelaajia" ihan piippuun joka pelissä? Sveitsi nopeudellaan sitten sai peitottua Suomen väsähtäneet kärkipelaajat.

No, tästä ei ole suunta kuin ylöspäin ja toivottavasti Marjamäkeä ei enää Suomen päävalmentajan pestissä nähdä, sen verran heikot antimet hänellä oli. Harmi Suomen pelaajien puolesta, kun selvästi oli yritystä ja taitoa mukana näissäkin kisoissa. Sebastian Ahon suorituksia oli mahtavaa seurata. :)
"Welcome to the family, son!"

Grazioso

 • ***
 • Viestejä: 180
Vs: Jääkiekko #3
« Vastaus #211 : 18.05.2018 19:08:20 »
Lainaus
Myös NHL-pelaajien liika peluutus oli huono ratkaisu. Mitä järkeä ajaa niitä Suomen "tähtipelaajia" ihan piippuun joka pelissä?

Samaa mieltä. Ei ne NHL-pelaajatkaan mitään robotteja ole. Heitä ei todellakaan olisi pitänyt väsyttää äärirajoille. Toivottavasti Jalonen tajuaa tämän, ja eiköhän ole tajunnutkin. Kokenut valmentaja kun on. En tosin ole perehtynyt hänen valmennustyyliinsä, mutta kehuja olen kuullut.
Sometimes only paper will listen to you ~

Ava ja bannu by Auroora

Odo

 • Sankari
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 7 601
 • Luihuisen kingi
Vs: Jääkiekko #3
« Vastaus #212 : 20.05.2018 12:07:04 »
Minusta tappio Sveitsille ei ollut mikään maailmaa kaatava juttu. Tietysti se harmittaa, että leijonat tippuivat tuossa vaiheessa, mutta Sveitsin joukkue on hyvä - vaikka ei leijonatkaan mitään erityisen hyvää peliä pelanneet, niin se on fakta. Mun kannustus on nyt ehdottomasti Sveitsin puolella ja olin eilen tosi ilonen, kun ne voittivat ja pääsevät finaaliin.

Se, että Sveitsi pärjäsi näin hyvin tuli kyllä itselleni aika yllätyksenä, mutta kun eilistäkin peliä katsoi niin on ne vaan hyviä. Varsinkin puolustus- ja maalivahtipeli toimii älyttömän hyvin ja tekiväthän ne maalejakin. Se oli ihan uskomatonta, miten ne kesti sen Kanadan myllytyksen. Et ihan ansaitusti Sveitsi pääsee sitä kultaa tavoittelemaan.

Harmi Suomen puolesta, mutta ei voi mitään. Hyvin pelasivat, mutta oli tosiaan huonoja pelejä ja niitä hetkiä, kun homma lässähti ihan kokonaan, esim. Sveitsi pelissä. Ne maalit neljään minuuttiin oli kyllä Suomelle oikeasti aika mustahetki. Aholle kyllä ehdottomasti pisteet, ihan loistavaa pelaamista.

Aiotteko katsoa vielä loputkin pelit, vaikka Suomi tippui ja kenet toivoisitte voittavan nämä karkelot? :)

Felia

 • ***
 • Viestejä: 748
 • they don't understand who you are
Vs: Jääkiekko #3
« Vastaus #213 : 20.05.2018 15:13:23 »
Aiotteko katsoa vielä loputkin pelit, vaikka Suomi tippui ja kenet toivoisitte voittavan nämä karkelot? :)
Ehdottomasti aion katsoa loputkin pelit. Se on ollut tapana, että vaikka Suomi tippuu, niin silti karkelot katsotaan loppuun. Musta on kiva seurata muidenkin maiden pelejä. :D

Sveitsi tosiaan järjesti pienoisen yllätyksen, ja olen kyllä siitä iloinen. Onhan se hyvä välillä nähdä muitakin kuin vain näitä ns. suurmaita loppukahinoissa. Tulee varmasti mielenkiintoinen finaali, mutta ehdottomasti toivon Sveitsin voittoa. :D

USAn häviäminen Ruotsille 6-0 oli kans kieltämättä yllätys. En nyt ihan noin runsasmaalista voittoa odottanut, mutta ei siinä mitään. Tämä turnaus on muutenkin ollut aikamoista maali-iloittelua, että ei ihme, että niitä maaleja sitten mätetään. ;D Saa nähdä, miten paljon maaleja tehdään näissä kahdessa viimeisessä matsissa. :D


Ava & banneri by Felia

Felian tarinakellari