Kirjoittaja Aihe: Tv-sarjat #2  (Luettu 38236 kertaa)

Tundra

 • ***
 • Viestejä: 472
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #400 : 07.08.2019 13:42:21 »
Katselulistalla on myös Trinkets ja Juhlat, mutta niistä ei ole tullut katsottua vielä traileria enempää. Onko joku muu katsonut?

Molemmat on tullut katsottua. Komppailen Vaniljea siinä, että tuo Trinkets oli sellaista kevyttä, helppoa katsottavaa. Ei järisyttänyt maailmaani juonenkäänteillään, näyttelytyöllään tai oikein millään, mutta sellaista jees perushöttöä. Juhlat on ilmeisesti se englanninkieliseltä nimeltään Russian Doll? Tykkäsin siitä kyllä tosi paljon! Just sellaista sopivaa mindfuckia olematta liian synkkää. :D Mun mielestä sarja lähti kunnolla liikkeelle vasta tyyliin kolmosjaksossa, joten kannattaa jaksaa katsoa useampi ennen kuin päättää, katsooko koko kauden.

Sain eilen katsottua HBO:lta Euphoria-nimisen sarjan ensimmäisen (ja toistaiseksi ainoan) kauden viimeisen jakson, ja halusin tulla tänne suosittelemaan! Se on teinisarja, joka ei lähtökohtaisesti itseäni aina nappaa, mutta aivan superhyvin tehty. Huomasin useammassa jaksossa toivovani ajan menevän nopeammin, jotta saisin jo tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu - koukuttavan sarjan merkki! Lisäksi mun mielestä tää on aikamoista silmäkarkkia koko kausi, jotenkin tosi visuaalinen, ja musiikkivalinnat uniikkeja ja toimivia. Kerrassaan taidokkaasti tehty sarja.

Iippa

 • urheiluholisti
 • ***
 • Viestejä: 411
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #401 : 07.08.2019 19:57:14 »
Mun on kyllä pakko liittyä myös hehkuttamaan Euphoriaa! Se on munkin mielestä todella kaunis sarja visuaalisesti. Tuntuu, että jokainen kuvakulma, jokainen ääni, jokainen väri, valo, varjo on mietitty enemmän kuin tarkkaan. Lisäksi sarjassa on hyvin yhdistelty kerrontaa ja henkilöiden puhetta. Tykkään myös todella paljon siitä miten pääkertojan hahmo on rakennettu. Siirtymät eri tilanteisiin on tehty todella kauniisti, ja sellaiset tunnelmamuutokset aistii heti musiikin lisäksi väreissä sekä kuvakulmissa.

Tuntuu, että tässä sarjassa pääsee jotenkin lähemmäs hahmmoja ja niistä löytyy yllättäviä samaistumispintoja, verrattuna muihin teinisarjoihin. Ainoa mistä en tykkää, oli se kuinka jokaista jaksoa joutui odottamaan viikon. Tuntui, että unohti aina, mitä edellisessä jaksossa edes oli tapahtunut. Toki kehitettiin systeemi, että katsottiin edellisen viikon jakso ensin uudelleen ja sitten vasta uusi jakso. Sarjassa on myös aika monta juonilinjaa, joten kartalla pysyminen henkilöiden nimistä saattaa olla alkuun todella hankalaa. Pakko sanoa myös, että Zendaya osaa kyllä näytellä äärettömän hyvin tuon pääosan tässä sarjassa. En malta tällä hetkellä odottaa seuraavaa kautta, sillä kerrankin löytyi sarja, jonka jaksot jaksaa katsoa ilman kännykän kaivamista esille.


Noihin edellisiin otan sen verran kantaa, että itse en jotenkin saanut mitään irti Riverdalesta. Katsoin kyllä ensimmäisen kauden kokonaan, lähinnä aina veljeni seurassa, koska hän katsoi sarjaa paljon tarkemmin. En tiedä pitäisikö antaa sarjalle uusi mahdollisuus, vai todeta, että ei ollut minun juttuni.
Trinketsistä sen verran sanon myös, että jotenkin se oli itselle sellaista vähän liiankin perushöttöä. Tuntuu, että on helpompaa jättää se vain pyörimään jonnekin taustalle ja tehdä samaan aikaan jotain muuta, kuten tiskata tai laittaa ruokaa.

Sitten, mistä mun tänne piti edes alunperin tulla hehkuttamaan, nimittäin Modus! Ihan huippusarja Nordic Noiria, jota itse oon nyt katsellut kauden verran Cmoresta. Alku käynnistyy tosi hitaasti ja epäselvästi, mutta kun antaa muutaman jakson aikaa niin alkaa onneksi tapahtua. Sopivan synkeää ja todella taidokkaasti kuvattua sarjaa. Keskittyy siis ruotsalaisen kriminaalipsykologin elämään ja tietysti murhiin. Ykköskaudessa oli kahdeksan jaksoa, ja vaikka välillä edettiin tuskallisen hitaasti, niin tapahtumia kyllä riitti silti.

Quod scripsi, scripsi.♥

 Ilmakehän olosuhteet

nominal

 • ***
 • Viestejä: 3 320
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #402 : 07.08.2019 22:27:42 »
Tuntuu, että monet sarjat vaativat nykyään muutaman jakson ennen kuin niihin pääsee sisälle. Liittyyköhän tämä jotenkin suoratoistopalvelujen yleistymiseen vai olenko ylipäätään väärässä? :D Tämä on nimittäin mulle aikamoinen ongelma, koska mielestäni sarjan täytyy kiinnostaa heti, enkä jaksa tuhlata useampaa tuntia sen selvittämiseen, onko joku sarja sittenkin hyvä. Ainakin Game of Thrones ja Outlander ovat jääneet tämän takia katsomatta, vaikka teoriassa uskoisin niistä pitäväni. Lopetan myös herkästi sarjat kesken jos mielenkiinto ei enää pysy tarpeeksi yllä. Tällaisista tulee mieleen Once Upon a Time ja The 100, joiden molempien ainakin parista ekasta kaudesta pidin valtavasti. The Handmaid's Tale on vielä vähän sillä rajalla, jatkanko katsomista vai en.
Never regret something that once made you smile.

Iippa

 • urheiluholisti
 • ***
 • Viestejä: 411
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #403 : 07.08.2019 22:38:09 »
Tuntuu, että monet sarjat vaativat nykyään muutaman jakson ennen kuin niihin pääsee sisälle. Liittyyköhän tämä jotenkin suoratoistopalvelujen yleistymiseen vai olenko ylipäätään väärässä? :D Tämä on nimittäin mulle aikamoinen ongelma, koska mielestäni sarjan täytyy kiinnostaa heti, enkä jaksa tuhlata useampaa tuntia sen selvittämiseen, onko joku sarja sittenkin hyvä.
Oon huomannut vähän saman ongelman, mutta oon yleensä laittanut sen piikkiin, että ihmiset odottaa nykyään paljon hektisempää tahtia kaikessa. Kaiken pitää tapahtua heti, mutta jos katsoisi jotain vanhempia sarjoja niin olisiko niissä sama ongelma kuin nykyisissä? Tuntuu, että ainakin osaa vanhemmista sarjoista auttaa se, että niitä on tullut vain kerran viikossa, joten katsoja on pakko saada koukutettua nopeasti. Toki komppaan myös tuota suoratoistopalvelujen määrän nousua, sillä mahdollisuus katsoa useampi jakso putkeen aiheuttaa useasti sellaista kaikkien jakson yhteen liittämistä. Tuntuu, että jaksoa venytetään niin kauan, että se on yhtäkkiä kaksi jaksoa, ihan vain että saataisiin enemmän jaksoja. Lisäksi suoratoistopalveluissa on jotenkin helppoa hävittää jaksojen välinen raja kokonaan, niin tuntuu, että katsoisi ikuisuudelta kestävää yhtä jaksoa, vaikka olisikin katsonut kolme.

Quod scripsi, scripsi.♥

 Ilmakehän olosuhteet

Violetu

 • Rohkelikko
 • ***
 • Viestejä: 2 637
 • You are not alone
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #404 : 07.08.2019 22:55:21 »
Lainaus
mielestäni sarjan täytyy kiinnostaa heti, enkä jaksa tuhlata useampaa tuntia sen selvittämiseen, onko joku sarja sittenkin hyvä.
Vähän sama homma kuin nominalilla. Parasta olisi jos jo ekaan jaksoon jäisi heti kiinni (esim. Sex Education ja Everything sucks vahva suositus molemmille!), mutta kyllä viimeistään toisen kohdalla pitäisi olla koukussa.

Katsoin Juhlat (Russian Doll), ja tykkäsin. Osaltaan Natasha Lyonne varmaan vaikutti, jotenkin se näyttelijä vaan nappaa aina. Orange is the New Blackin uusin (viimeinen?) kausi taas ei ole oikein lähtenyt käyntiin, en tiedä mikä siinä on, mutta jotenkin se vaan laahaa nykyään, vaikka alkupuolella oli niitä hyviä kausia. En ole tainnut päästä muutamaa jaksoa (4-6) pidemmälle tuolla viimeisimmällä kaudella. Liikaa hahmoja, kaikki ei vaan jaksa kiinnostaa yhtä paljon.

Euphoria kiinnostaisi kovasti, mutta damn, kun HBO:n ilmaiskuukausi oli ja meni jo kauan sitten, enkä todellakaan ole ottamassa sitä vielä netflixin päälle D:
Sitten haluaisin katsoa myös Good Omensin, kun sitä on koko Tumblr täynnä, mutta siis taas yksi suoratoistopalvelu lisää? Eiiiiih :-X

Lainaus
Kaiken pitää tapahtua heti, mutta jos katsoisi jotain vanhempia sarjoja niin olisiko niissä sama ongelma kuin nykyisissä?
Itse olen huomannut, että vanhojakin sarjoja katsoessa nousee ihan samanlaiset ajatukset. Vaikka sarja olisi vanha ja rakaskin, jotenkin on alkanut odottaa "nopeampia" alkuja. Aika on kullannut ehkä muistot, eikä se, vaikka Siskoni on noidan tai  Frendien eka jakso ole oikeasti niin vangitseva ja nopeatempoinen kuin mitä muistoissa.  ???
Meninköhän ihan aiheesta ohi :'D
Vie minut kanssasi yöhön ja
seikkailuun.

Sokerisiipi

 • Teekuningatar
 • ***
 • Viestejä: 3 668
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #405 : 10.08.2019 15:39:50 »
Tuntuu, että monet sarjat vaativat nykyään muutaman jakson ennen kuin niihin pääsee sisälle. Liittyyköhän tämä jotenkin suoratoistopalvelujen yleistymiseen vai olenko ylipäätään väärässä? :D Tämä on nimittäin mulle aikamoinen ongelma, koska mielestäni sarjan täytyy kiinnostaa heti, enkä jaksa tuhlata useampaa tuntia sen selvittämiseen, onko joku sarja sittenkin hyvä.

Fiilaan tätä niiin paljon! Itsellä on ollut juuri se ongelma uusien, hyvien sarjojen löytämisessä, joiden eka jakso ei yksinkertaisesti nappaa, vaikka sarjoista puhuttaisiin miten paljon hyvää. Itse en todellakaan jaksa tuhlata aikaani sen selvittämisessä, onko jokin sarja vaivani arvoinen, jos se ei sitä pysty todistamaan ensimmäisellä tai viimeistään toisella jaksollaan. En tajua, miksi sarjojen tekijät ovat nykyisin siinä uskossa, ettei pilotilla niin väliä ole, koska totta kai on!

Kärsin myös siitä, miten yksiulotteisia, pinnallisia ja hengettömiä monet sarjat tuntuvat nykyisin olevan. Itse en jotenkin jaksa tätä kertakäyttöviihdekulttuuria yhtään, ja siksi mieluummin katson vanhoja sarjoja aina vain uudestaan, koska miten voisin katsoa sarjaa, joka ei saa tuntemaan mitään? Uh. En tiedä, onko mun standardit liian kovat vai muiden liian matalat, koska uusia, hyviä sarjoja en löydä sitten millään. Uskon, että muiden liian matalat, koska ainakin Netflix tehtailee ihan tahallaan paskoja sarjoja, jotka moni/kaikki katsoo kerran eikä koskaan uudelleen, mutta kun semmonen roska vetää katsojalukuja, niin mitä väliä?

No niin, jotta tämä viesti ei olisi täysin negatiivinen, tulenkin hehkuttamaan sellaista sarjaa, joka minuun vihdoin iski ja sai tuntemaan! Nimittäin Netflixin Kertomuksia kaupungista, joka pohjaa Armistead Maupinin viimeisimpiin teoksiin. Ja tämä sarja!! On niin lämmin, välitön ja autenttinen, että jumankekka! Hahmovetoisuus on mulle yleensä se tärkein juttu hyvässä teoksessa, oli se sitten kirja, sarja tai leffa, ja tässä koko hahmokaarti on aivan upea! Jokainen on kompleksi ja moniulotteinen. Lisäksi aihe ja teemat ovat itselle todella tärkeitä ja koskettavia.

Sarjan keskiössä on siis pieni lgbtq+ -yhteisö, joka elää San Franciscossa Barbary Lanella isossa, monikerroksisessa puutalossa, jossa on useampi asunto. Sarja on todella ajankohtainen ja käsittelee yhteiskunnallisia / poliittisia asioita todella terävästi ja selkeästi. Pääpaino ei kuitenkaan ole näissä asioissa vaan hahmoissa ja heidän ihmissuhteissaan. Sarjan pääjuoni on talon omistajan Annan kohtaama kiristys, että hän myisi talon tai salaisuus x paljastuu. Sarjojen muut henkilöt ja heidän suhteensa ovat myös aivan yhtä keskeisiä. Lisäksi minua ilahduttaa erityisesti se, että esimerkiksi transmies Jakea esittävä näyttelijä on oikeastikin trans. Jos näyttelijä olisi ollut cismies, se ei olisi tuonut ollenkaan samanlaista autenttisuuden ja voimaannuttamisen tunnetta, olisi hän ollut kuinka hyvä näyttelijä hyvänsä. Sama juttu esim. Pose -sarjan kanssa, joka teki historiaa (joskin minusta valitettavan myöhään) palkkaamalla kaikkiin transnaisten rooleihin oikeita transnaisia.

Suosittelen Kertomuksia kaupungista siis vilpittömästi, jos nauttii hahmovetoisista ja ihmissuhteisiin painottuvista sarjoista ajankohtaisella otteella :)


älä juokse mun luota kun on kevät
ja sulaa kylmä sydän rinnassa

ratakisu

 • ***
 • Viestejä: 205
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #406 : 10.08.2019 21:38:21 »
Mun mielestä kyse ei välttämättä standardien mataluudesta tai korkeudesta vaan kyvystä ja halusta eläytyä. Joskus ei jaksa. Toisinaan taas jaksaa paremmin. Mun mielestä sarjat ei ole aiempia pinnallisempia vaan päinvastoin. Jossain vaiheessa kaikki oli pelkkää toimintaa ja tyhjää viihdettä mutta nykyisin on jo ymmärretty sen päälle että pitää olla muutakin kuin kaunista tai komeaa pintaa.

Itsekin olen vaikeuksissa sen kanssa etten kiinnostu uusista sarjoista helposti mutta se on enemmän kiinni siitä että se vaatii tutustumista uusiin hahmoihin ja eläytymistä taas uuteen tilanteeseen ja olen siihen usein liian laiska.
banneri by Ingrid

Fairy tale

 • ***
 • Viestejä: 1 156
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #407 : 11.08.2019 17:58:07 »
Etsin itselleni uutta katsottavaa ja huomasin että yleltä on juuri alkanut Poldarkin viimeinen kausi. Sarjaa on tullut jo sen verran, että mielestäni on hyvä ettei sitä pitkitetä enää tämän jälkeen. Minulla on myös vielä pari jaksoa Viktoriaa katsomatta.

Täällä on tullut useita sarjasuosituksia Netflixiltä ja muutama HBO:ltakin. Tuo HBO on nyt pari kuukautta "vain roikkunut" minulla tuossa mukana kun en ole ehtinyt sieltä Viikinkien jälkeen katsoa mitään. Viikingeissä oli nähtävissä pikkasen sitä samaa ilmiötä, että ensimmäiset kaudet ovat soljuvaa ja mukavaa katsottavaa ja sen jälkeen tuntuu että aletaan jo pikkasen toistaa asioita, koska ensimmäisissä kausissa oli nähty ja tapahtunut jo paljon. Silti se on yksi niitä sarjoja, jotka säväyttivät eri tavalla kuin moni muu. Se ei unohtunut katsomisen jälkeen, vaan sitä pohti ja inspiroitui vielä katsomisen jälkeenkin ja teki mieli jopa vilkaista ensimmäisten kausien jaksoja uudelleenkin.

On turhauttavaa alkaa katsomaan jotain sarjaa, jota ei sitten kuvatakaan enempää. Yksi tällainen esimerkki on Alcatraz. Ensimmäinen kausi jäi todella jännittävään paljastukseen ja sitten sarjaa ei kuvattukaan enempää. Voi turhuus. Sitten on sarjoja, jotka ovat jääneet kesken. Täälläkin aikaisemmin mainittu The hundred oli sellainen, johon ei vain mielenkiinto riittänyt kuuden tai seitsemän jakson katsomisen jälkeen. Samoin Flashforward, josta katsoin ekan kauden, mutta vain toisen kauden ekan jakson. Siitä hävisi pointti mielenkiintoisen alun jälkeen.

Melodie

 • ***
 • Viestejä: 1 188
 • Banneri @ Crysted
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #408 : 11.08.2019 23:21:15 »
Minun on jokseenkin vaikea katsoa sarjoja, en jotenkin saa keskityttyä niin pitkäksi aikaa kuin mitä yksi jakso kestää. ;D Siispä ei ole tullut ihan kauheasti katsottua. Pari kiinnostavaa olisi Netflixissä: Dark ja Umbrella Academy, joista molemmista olen katsonut joitain jaksoja (ja sitten on jäänyt, erityisesti Dark oli aika... raskas. Mutta kiinnostava!). Nyt syksyltä kyllä odotan erityisesti Masterchef Australiaa. :D Eipä ole vapaa-ajanvietto-ongelmia kun siinä on niin pitkät jaksot.

En nyt muista oliko se tässä vai jossain toisessa ketjussa jossa joku mainitsi Nuoren Morsen! Se on niin ihana sarja. Sääli, että minulla on siitäkin ainakin yksi kausi katsomatta. Toisaalta onhan se ilokin!

Nevski

 • ⅓ full of it.
 • ***
 • Viestejä: 2 399
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #409 : 12.08.2019 13:01:36 »
No niin, jotta tämä viesti ei olisi täysin negatiivinen, tulenkin hehkuttamaan sellaista sarjaa, joka minuun vihdoin iski ja sai tuntemaan! Nimittäin Netflixin Kertomuksia kaupungista, joka pohjaa Armistead Maupinin viimeisimpiin teoksiin. Ja tämä sarja!! On niin lämmin, välitön ja autenttinen, että jumankekka! Hahmovetoisuus on mulle yleensä se tärkein juttu hyvässä teoksessa, oli se sitten kirja, sarja tai leffa, ja tässä koko hahmokaarti on aivan upea! Jokainen on kompleksi ja moniulotteinen. Lisäksi aihe ja teemat ovat itselle todella tärkeitä ja koskettavia.

Sarjan keskiössä on siis pieni lgbtq+ -yhteisö, joka elää San Franciscossa Barbary Lanella isossa, monikerroksisessa puutalossa, jossa on useampi asunto. Sarja on todella ajankohtainen ja käsittelee yhteiskunnallisia / poliittisia asioita todella terävästi ja selkeästi. Pääpaino ei kuitenkaan ole näissä asioissa vaan hahmoissa ja heidän ihmissuhteissaan. Sarjan pääjuoni on talon omistajan Annan kohtaama kiristys, että hän myisi talon tai salaisuus x paljastuu. Sarjojen muut henkilöt ja heidän suhteensa ovat myös aivan yhtä keskeisiä. Lisäksi minua ilahduttaa erityisesti se, että esimerkiksi transmies Jakea esittävä näyttelijä on oikeastikin trans. Jos näyttelijä olisi ollut cismies, se ei olisi tuonut ollenkaan samanlaista autenttisuuden ja voimaannuttamisen tunnetta, olisi hän ollut kuinka hyvä näyttelijä hyvänsä. Sama juttu esim. Pose -sarjan kanssa, joka teki historiaa (joskin minusta valitettavan myöhään) palkkaamalla kaikkiin transnaisten rooleihin oikeita transnaisia.

Suosittelen Kertomuksia kaupungista siis vilpittömästi, jos nauttii hahmovetoisista ja ihmissuhteisiin painottuvista sarjoista ajankohtaisella otteella :)

Itsekin haluaisin hehkuttaa sarjaa - oikestaan kyseessähän on neljä minisarjaa. Joista kolme ensimmäistä on hyviä. Itse en Netflixin tuottamasta neljännestä sarjasta tykkää yhtään, mikä on todella harmi. Mary-Ann hahmona ei myöskään hirveästi itseä kiinnosta ja neljännessä vaikuttaa suorastaan rasittavalta, joten siksikin jäänyt tuon viimeisen katselu todella vähiin.

Mutta ne aiemmat osat ovat todella sympaattisia ja vaikka osa tapahtumista on tosi synkkiä (esim. murha, kidnappaus), niitäkin on käsitelty jotenkin tosi... lämpimästi?? :D Hyville tyypeille nyt vaan näköjään sattuu kaikenlaista. Myös sarjan ihmissuhdedynamiikka on todella kiehtovaa.

tellie

 • ***
 • Viestejä: 1 245
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #410 : 13.08.2019 18:42:09 »
Mä tykkään katsoa tuota [Black Mirroria]silloin kun on sellainen fiilis, että haluaa katsoa jotain mikä herättää ajattelemaan, koska sen tuo kyllä tekee.

Tää on musta jännä väite, koska tätä on kuullut niin monesta suunnasta - siskoni oli tästä aivan innoissaan, opettajaryhmissä hehkutetaan, miten tästä saa mahtavaa materiaalia oppitunneille filosofiaan ja etiikkaan, jne jne. Olen katsonut muutaman jakson (S01E02, S03E01, S04E01, S04E02, S04E06, S05E01)ja minusta niiden kunkin sanoma on ollut aika simppeli, sellaista perus YA-dystopiaa. Samanlaisia teemoja mutta ilman seksiä ja välivaltaa käsitellään esimerkiksi Miina ja Manu -kirjoissa. -- Kyllähän näitä muutaman jakson jaksaa katsoa, mutta minusta enemmänkin aivojen kuolettamiseksi kuin herättämiseksi.

Ahaha hajosin tuolle Miinalle ja Manulle :D Tosin olen kyllä suurelta osin samaa mieltä ja pidän sarjaa tietyllä tavalla hieman yliarvostettuna. Pointsit saa kyllä kotiin siitä, että on tehty "erilainen" sarja, siis tuollainen antologiatyyppinen vai mikä onkaan, jossa ei lähdetä rakentamaan henkilöhahmojen ympärille, vaan ennemminkin jokainen jaksonsa on oma "novellinsa". Sitten se, että tämä on saatu vielä menestymään, ei ole mikään vähäinen saavutus imho.

Olen katsonut lähes kaikki Black Mirrorit ja kyllähän se meni sellaisena mukavana iltapalan painikkeena. Osa jaksoista oli jopa suorastaan ilahduttavia. Rachel, Jack and Ashley Too onnistui ihan peräti yllättämään ja nousee suosikikseni, vaikka on saanut imdb:ssä 6/10 ja on vissiin huonoimmat pisteet saanut jakso, mitä äkkiä katsoin :D Toinen suosikkini Striking Vipers (imdb 6,9/10), koska modernit ongelmat vaativat modernit ratkaisut.

Umbrella Academy

Umbrella Academy katsottu. Seuraava ei spoilaa juonta, mutta laitan varmuuden vuoksi spoilerin sisään, jos joku ei halua kuulla perusteltua näkemystäni sarjan laadun kehittymisestä.

Spoiler: näytä
Siis minusta lähtökohta sarjalle oli todella herkullinen: pennut on kasvatettu siihen ajatukseen, että he ovat sankareita ja siis sellaisina tavallaan maailman napoja ja supertärkeitä ja aah oih waude. Kaikki ovat jollain tavalla itsekeskeisiä kusipäitä, mutta se käy järkeen, koska jos ihminen opetetaan olemaan maailman tärkein, niin kai nyt hänestä tulee itsekeskeinen kusipää. Porukka puhuu toistensa ohi ja riitelee tyhmistä? No kai nyt kun kaikki on kasvatettu maailman tärkeimmiksi ihmisiksi.

Loppua kohden tämä kommunikaatiotouhu ja yleinen draamailu menee kuitenkin minusta ihan suorastaan naurettavuuksiin ja lähestyy sitä, mitä joissain piireissä kutsutaan idiot plotiksi: koko juoni pysyy koossa siksi, että kaikki hahmot ovat ihan totaalisen täysiä riemuidiootteja, ja jos porukka osaisi kuunnella toisiaan 2 minuuttia, niin valtaosa ongelmista ratkeaisi siihen paikkaan.

Lopussa on myös muutama juonellinen juttu, joka saa pyörittelemään silmiä, mutta niistä ei sen enempää.

Kelsier

 • Korpinkynsi
 • ***
 • Viestejä: 278
 • ava by Sokerisiipi
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #411 : 13.08.2019 19:20:58 »
Etsin itselleni uutta katsottavaa ja huomasin että yleltä on juuri alkanut Poldarkin viimeinen kausi. Sarjaa on tullut jo sen verran, että mielestäni on hyvä ettei sitä pitkitetä enää tämän jälkeen.

Enemmän sarjan päättyminen taitaa liittyä siihen, että Rossia esittävä Aidan Turner katsoi viiden kauden heilumisen Rossina riittävän. Pohjamateriaalia olisi lisääkin, sillä käsittääkseni Winston Graham on kirjoittanut Poldark-kirjoja paljon enemmän kuin mihin sarjan juonessa ehditään pääsemän. Tosin osa niistä taitaa kertoa jo Poldarkien ja Warlegganien seuraavasta sukupolvesta, joten ei niitä tällä castillä voitaisikaan tehdä.
En ole itse siis näitä kirjoja lukenut, mutta näin olen asian kuullut ja käsittänyt.

Grantchesteristäkin alkoi uusi kausi. Aww, tykkäsin tosi paljon, varsinkin Leonard oli söpö onnellisena, kun häntä niin kovasti ahdisti viime kaudella.
Now I will say one thing only:
               where any man is needed, I am there.

                             - Odysseus-

                 (Philoctetes by Sophocles, lines 1054-55)

                

LillaMyy

 • ekoterroristi
 • ***
 • Viestejä: 3 432
 • "Oot pönttö :D <3" "ja ylpeä siitä! :D"
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #412 : 14.08.2019 15:27:37 »
Etsin itselleni uutta katsottavaa ja huomasin että yleltä on juuri alkanut Poldarkin viimeinen kausi. Sarjaa on tullut jo sen verran, että mielestäni on hyvä ettei sitä pitkitetä enää tämän jälkeen.

Enemmän sarjan päättyminen taitaa liittyä siihen, että Rossia esittävä Aidan Turner katsoi viiden kauden heilumisen Rossina riittävän. Pohjamateriaalia olisi lisääkin, sillä käsittääkseni Winston Graham on kirjoittanut Poldark-kirjoja paljon enemmän kuin mihin sarjan juonessa ehditään pääsemän. Tosin osa niistä taitaa kertoa jo Poldarkien ja Warlegganien seuraavasta sukupolvesta, joten ei niitä tällä castillä voitaisikaan tehdä.
En ole itse siis näitä kirjoja lukenut, mutta näin olen asian kuullut ja käsittänyt.
Siis Poldark-kirjoissahan pääfocus on siirtynyt jo kauan sitten muihin hahmoihin kuin Poldarkeihin, tässä sarjan uudessa versiossa vaan haluttiin pitää heidät ehkä enemmän keskiössä kuin kirjoissa. Varsinainen syy sitten tähän vitoskauteen päättymiseen on se, että tässä kohdassa sarjaa tulisi niin iso aikahyppy, että Ross harmaantuisi ja muuta vastaavaa, ja Aidan Turner on ilmoittanut, ettei hän halua näytellä näin vanhaa hahmoa. Siispä ainakin toistaiseksi sarja päättyy vitoskauteen, vaikka sarjan tekijät ovatkin vähän väläytelleet sitä, että kuudes(ja kenties useampi)kin kausi voisi ehkä olla tulossa joskus hamassa tulevaisuudessa joko samoilla, vanhentuneilla, näyttelijöillä tai sitten uusilla tapauksilla. Toistaiseksi kuitenkin vitoskausi on viimeinen. (:

"Durin's folk do not flee from a fight."
ava & banneri © Waulish