Kirjoittaja Aihe: Tv-sarjat #2  (Luettu 44127 kertaa)

Kelsier

 • Korpinkynsi
 • ***
 • Viestejä: 419
 • ava by raitakarkki
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #420 : 30.09.2019 13:21:11 »
Mua on kovasti himottanut nuo HBO:n ja muiden suoratoistopalveluiden ilmaiskuukaudet, mutta en ole uskaltanut, koska pelkään, että tilaus sitten vaan jatkuu, vaikka en haluaisikaan  :-[ ???
Siis ilmoittavatko ne itse, että ilmaiskautesi on nyt loppu, haluatko jatkaa maksullisesta vai pitääkö itsellä olla kalenterissa tarkka päivämäärä yläällä, et muistaa katkasta tilauksen oikeaan aikaan?
Nolottaa, kun tää on tyhmä kysymys ja hölmö pelko  :-[ mutta tällä hetkellä ei ole rahaa maksaa jatkuvasta palvelusta ja en halua jäädä kiinni mihkään, josta ei pääse irti.
Now I will say one thing only:
               where any man is needed, I am there.

                             - Odysseus-

                 (Philoctetes by Sophocles, lines 1054-55)

                
              
           

Kiirsu

 • ***
 • Viestejä: 1 466
 • © Ingrid
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #421 : 30.09.2019 13:30:19 »
Kelsier eivät varoita tilauksen päättymisestä, mutta voit katkaista tilauksen vaikka heti sen alettua. Ainakin suurin osa niistä antaa käyttää palvelua sen laskutuskauden (eli ilmaisen kuukauden) loppuun. Joten rohkeasti voi kokeilla! Minäkin aina vain hyödynnän ilmaiskokeiluja, kun noita palveluja on niin miljoona, että ilmaisilla pätkilläkin saa paljon katseltua.

And some people, dance.

Fairy tale

 • ***
 • Viestejä: 1 616
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #422 : 30.09.2019 13:35:54 »
//Kiirsu väliin.

Kelsier, kun keväällä otin HBO:n vaivoikseni, käytin aikaa tilausehtojen lukemiseen. En muista tuliko sieltä jokin ilmoitus että eka kuukausi on ohi ja on totta että sen jälkeen tilaus jatkuu ja jatkuu ja jatkuu ja raha häviää tililtä aina puolen kuun maissa. HBO:lla oli kuitenkin selkeä ohje, että tilauksen saa loppumaan sähköpostia lähettämällä. Kannattaa siis ottaa talteen ohje tilauksen päättämisestä. Ja suomenkieliset ohjeet siis olivat. En olisi muuten uskaltanut koko palveluun sotkeutua lainkaan.

Itse pitää siis osata katkaista myös kokeilukuukausi. Eli laittaa peruutussähköpostin jo vaikka 2 viikkoa sen jälkeen kun on ilmaiskuukauden aloittanut, että se varmasti katkeaa ajoissa. Yleensä en käytä noin paljon aikaa tilausehtoihin, mutta tuossa kohden halusin oikeasti ottaa selvää. Ne kannattaa lukaista hyvin ennenkuin klikkaa kokeilukuukauden itselleen.

Larjus

 • Sir Candy
 • ***
 • Viestejä: 956
 • Sytytä kämppäs palaan, se on voimaa.
  • tumblr
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #423 : 30.09.2019 17:58:56 »
Mulla on tilattuna vain Netflix, ja se kyllä riittää mulle varsin hyvin. Joskus vähän vilkuilin, mitä HBO:lla ja muutamalla muulla olis tarjota, mutta en innostunut tarpeeksi että olisin tilannut. Huomaan kyllä välillä käyttäväni ties mitä laittomia sivustoja joidenkin ohjelmien katsomiseen, kun välillä sattuu kiinnostamaan katsoa jotain, mitä ei mistään muuten löydy :D

Jatkoin eilen noin neljän vuoden tauon jälkeen South Parkia. Lopetin sen aikoinaan Craig/Tweek-jaksoon, koska noh, se on ollut about aina mun ultimate NOTP, suorastaan sietämätön, ja se jakso oli musta muutenkin niin vastenmielinen, etten kestänyt :D Tässä neljän vuoden aikana en katsonut kuin pari yksittäistä jaksoa, nekin aika hiljattain, ja kaikki vanhoilta kausilta. Suosikkejani. Uskoisin, että nyt kun pääsin jatkamaan eteenpäin, tulee jossain välissä kirittyä kaudet kiinni. Nythän ihan pari päivää sitten vissiin alkoi taas uusi kausi. Mutta tietenkin pitää katsoa kaikki jaksot tästä välistä ensin, mä en harrasta skippailua. (Ja yritän ignooraa kaikki Creek-hetket.)

Nyt kun kirjoitin tän auki, niin vähän naurattaa, että oikeesti inhoon jotain shippiä niin paljon, että jopa lopetin itselleni hyvin tärkeän sarjan katsomisen (alotettu on joskus 2002 ja yhä on tärkeä) :D Mutta se on ihan aikuisten oikeesti se syy. Ja paluun syy on totta puhuen se, että mun twitter-feedille tuli jostain ihan puskista ihanaa Clyde/Craig-arttia (OTP:ni), ja tuli semmonen "aaaa ikävä, oon hylänny poikani" -fiilis. Kyllä shipit voi vaikuttaa paljon!
Let me show you what I like
Then you can be it on my tiny cupcake

Fairy tale

 • ***
 • Viestejä: 1 616
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #424 : 09.10.2019 08:48:19 »
Onko kukaan muu katsonut tuota HBOn Chernobyl-minisarjaa. Tänään julkaistiin viimeinen jakso ja täytyy kyllä sanoa, että enpä ole hetkeen katsonut yhtä vaikuttavaa, hyvin tehtyä ja pelottavaa sarjaa.

Vasta nyt rohkenin tätä sarjaa katsomaan ja täytyy sanoa, että tunnelma iski kyllä sydänalaan. Silmät tapitti ilman räpäyttämistä ja niin tuo tempaisi mukaansa, että katsoin eilen illalla kolme jaksoa ja tälle illalle jää loput kaksi. Jotenkin kaamea ajatella, että olen itse ollut tuon onnettomuuden aikana ala-asteikäinen kersa. Tuo kaikki on oikeasti tapahtunut vaikka sitä nyt katsookin sarjana omalta pikku ruudultaan. Vasta muutama vuosi sitten äitini kertoi, että kun tuo uutinen ylsi Suomeen saakka, hän alkoi tietysti kelaamaan että missä hänen lapsensa ovatkaan olleet. Hän oli kovasti murehtinut sellaista, että muisti pikkuveljeni kavereineen leikkineen tuohon aikaan jossain kurarapakossa ja taisiko silloin vähän sataakin. Mietti sitten mitä laskeumia hänen lapsensa nyt onkaan saanut niskaansa. Eli aivan tavalliset kansalaiset ovat eläneet omassa pikkupelossaan kun samaan aikaan itse voimalan luona on uhrattu enemmänkin ihmisiä.

Tämän sarjan jälkeen kyllä etsin vaihteeksi jotain kevyempää katseltavaa.

Abarat

 • ***
 • Viestejä: 213
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #425 : 12.10.2019 16:08:34 »
Putosin Doctor Who-sarjasta Capaldin Tohtorin aikana. Tai siis en ole nähnyt vielä ollenkaan jaksoissa Jodie Whittakeria. Mulla on siis jääny välistä osittain kausi 10 ja kokonaan 11! Mikä järkytys. Oliko ne hyviä? Mikä teidän suosikkikausi/jakso on? Mistä vois katsoo 10 ja 11 kauden jaksoja?
« Viimeksi muokattu: 13.10.2019 16:03:40 kirjoittanut Abarat »

Fairy tale

 • ***
 • Viestejä: 1 616
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #426 : 13.10.2019 16:03:10 »
Mun mielestä Doctor Whossa jaksojen tasot vaihtelevat paljonkin. Jokaisessa tuotantokaudessa on aina muutama oikein hyvä jakso ja pari sellaista, joiden katsomatta jättämisessä ei oikeastaan häviä mitään. Kun itse aikoinani aloitin Doctoreita katsomaan ysitohtorin ekasta seikkailusta, niin siihen meinasi jäädä koko sarjan katsominen. Jakso on huono, eikä se vakuuttanut silloista uutta katsojaa lainkaan. Kymppitohtorin synkkämieliset jaksot ovat jääneet mieleen hyvinä ja yhdennentoista tohtorin jaksoista kaikki aikaparadoksisähellykset ovat ihan parhaita. Heidän jälkeensä jaksot eivät ole jääneet mitenkään erityisesti mieleen, minulle ne näyttäytyvät sellaisina keskinkertaisina ihan suht katsottavina.

Aloitin katsomaan paljon puhuttua The Walking Deadia. Nyt kolme ensimmäistä jaksoa katsoneena voin ehkä nippanappa ymmärtää mikä viehätys sarjassa on, mutta siltikään en voi käsittää miten siitä on saatu kuvattua jo yhdeksäskin kausi!? Voin vain olettaa että juoni kehittyy ja saa uusia ulottuvuuksia. Mutta tuleekohan sarjassa vastaan jotain sellaista, jota en olisi jossain aikaisemmin nähnyt? Kun Game of Thronesissa elävät vastaan kuolleet oli käsinkosketeltavan totta vasta sarjan lopussa, tässä se on keskiössä heti. Noh, minä jatkan katsomista ja katson kyllästynkö jossain vaiheessa.  ;)
« Viimeksi muokattu: 13.10.2019 21:36:06 kirjoittanut Fairy tale »

Lady Dynamite

 • ***
 • Viestejä: 1 686
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #427 : 13.10.2019 20:42:17 »
Aloitin katsomaan paljon puhuttua The Walking Deadia. Nyt kolme ensimmäistä jaksoa katsoneena voin ehkä nippanappa ymmärtää mikä viehätys sarjassa on, mutta siltikään en voi käsittää miten siitä on saatu kuvattua jo yhdesäskin kausi!? Voin vain olettaa että juoni kehittyy ja saa uusia ulottuvuuksia. Mutta tuleekohan sarjassa vastaan jotain sellaista, jota en olisi jossain aikaisemmin nähnyt? Kun Game of Thronesissa elävät vastaan kuolleet oli käsinkosketeltavan totta vasta sarjan lopussa, tässä se on keskiössä heti. Noh, minä jatkan katsomista ja katson kyllästynkö jossain vaiheessa.  ;)

Hei, hyppäsin juuri TWD junaan viimeaikoina myös, tosin jo katsonut kaikki 8 tuotantokautta jotka oli HBO Nordicsilla (nyt ilmeisesti on yhdeksäskin, mutta peruutin tilaukseni vähän ennen sitä)! Ennen sitä en tiennyt mitään koko sarjasta, ja kun yritin löytää sen sarjan HBO:lla, tuli Fear the Walking Dead ja aloitin sen, kun luulin että se oli se mitä etsinkin. Nopeesti tuli kuitenkin selväksi että se onkin prequel, eikä se itse "Pääshow", mutta päätin katsoa sen loppuun ennenkuin aloitin itse TWD:n. Fear The Walking Dead oli hiukan tylsä, jonka hahmoista en juurikaan välittänyt, joten TWD:hen siirtyminen tuntui melkoselta upgradelta. :D Löysin heti hahmoja jotka oli mielenkiintosia ja halusin nähdä niitä lisää, hahmot kehittyy ajan myötä mielestäni todella hienosti ja realistisesti.

Spoileria myöhemmistä tuotantokausista:
Spoiler: näytä
Ja ne viholliset? Neegan on varmaan yks parhaimmista vihollishahmoista mitä oon koskaan nähnyt (jopa parempi kun Game of Thronesin Joffrey), se on niin monipuolinen, sillä on motiiveja ja syitä miksi tekee niinkuin tekee. Se välittää omalla tavallansa, joka myöhemmin tulee selville, eikä ole mustavalkoinen psykopaatti joka on paha koska on paha.

Spoileri ohi

Ehdottomasti suosittelen jatkamaan. Se ei pysy ollenkaan samanlaisena kun mitä se on alussa  :)


Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 4 030
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #428 : 13.10.2019 22:20:03 »
Aloitin katsomaan paljon puhuttua The Walking Deadia. Nyt kolme ensimmäistä jaksoa katsoneena voin ehkä nippanappa ymmärtää mikä viehätys sarjassa on, mutta siltikään en voi käsittää miten siitä on saatu kuvattua jo yhdeksäskin kausi!? Voin vain olettaa että juoni kehittyy ja saa uusia ulottuvuuksia. Mutta tuleekohan sarjassa vastaan jotain sellaista, jota en olisi jossain aikaisemmin nähnyt? Kun Game of Thronesissa elävät vastaan kuolleet oli käsinkosketeltavan totta vasta sarjan lopussa, tässä se on keskiössä heti. Noh, minä jatkan katsomista ja katson kyllästynkö jossain vaiheessa.  ;)
Itse asiassa kymmenes kausi starttasi viime viikolla. ;) Pitää muistaa, toki, että sarjan tullessa uutena konsepti oli uusi ja ihmeellinen jo itsessään. En tiedä, mitä olet aikaisemmin nähnyt, mutta ainakin minun katsomiini nähden tässä on ihan oma juonenkulkunsa ja ideansa. Ihan tarinan alkumetreillä lähdetään selviytymään zombeiksi muuttuneiden kuolleiden kansoittamassa maailmassa ja ryhmäytymään muiden selviytyneiden kanssa. Kuitenkin jo aika pian ilmenee, että tutun elämäntavan luhistuessa ihmiset ovatkin isompi uhka kuin ahneet syömärit, joita pitää varoa. TWD:n yksi iso juttu alusta asti oli käsittääkseni se, että koskaan et voi tietää, keneltä lähtee henki, miten ja milloin. Niin sanotusti kukaan ei ole turvassa. Näyttelijöillekin annettiin vain aina seuraava jakso luettavakseen, eikä kukaan tiennyt kauanko tulee sarjassa pysymään. (Mistä seurasi myös melkoisia välienselvittelyjä, kun moni taisi luulla olevansa roolinsa puolesta varmasti mukana, koska sarja perustuu samannimiseen sarjakuvaan. Kuitenkin sarjakuvaa tulkitaan sarjassa aika löyhästi, eri hahmojen rooleja on vaihdeltu ja sarjassa on myös henkilöitä, joita ei sarjakuvassa ole ollenkaan.) Myös se oli virkistävää, että sarjan näyttelijöistä valtaosa oli vähemmän tunnettuja (ainakin silloin alussa) ja näin myös näkökulma on tuoreempi. Moni näyttelijöistä on sarjan edetessä tosin noussut todella suureen suosioon.

Itse en ole goren ystävä enkä zombienkaan, ja siksi jätin sarjan sikseen silloin uutuuttaan, kun olin katsonut ekan jakson ja ajattelin, että ei ole kyllä yhtään minun juttu. Sitten olikohan kolmannen kauden tullessa, ekat kaudet esitettiin uusintana ja kolmas perään, ja päätin kokeilla uudelleen, sillä silloin sarjaa hehkutettiin jo tosi paljon ja halusin tarkistaa, mistä on kyse. Minulle se kolmas jakso oli se, joka herätti kiinnostuksen ja nimenomaan siksi, että siinä esiteltiin ensimmäiset henkilöhahmot, joiden voinnista kiinnostuin ja aloin välittää. (Erityisesti Carol ja Daryl, mutta muitakin.) Myös tarina ja hahmojen maailma laajenee kaiken aikaa, voisi sanoa kausi kaudelta, kuten nyt vaikka Lostissakin oli vähän vastaava asetelma, että lähdetään pienestä porukasta ja pienistä ympyröistä laajentamaan "reviiriä", tutkimaan paikkoja, tutustumaan uusiin ihmisiin ja koettamaan luoda uudenlaista yhteisöä.

Minuun kolahti sarjassa se henkilöhahmojen keskinäinen kemia ja kohtalot, ja noin kansainvälistä yleisöä ajatellen juurikin se, että valtavassa hahmokaartissa on samaistumispohjaa melkein kenelle tahansa. Jos Lost esitteli eri kansallisuuksia ja erilaisia ihmisiä heitettyinä yksiin, niin TWD teki saman laajemmassa mittakaavassa. Yksi yhdenvertaisuuden kannattajien mieleinen juttu on myös se, että monenmoista tyyppiä löytyy joukosta ja ihmisten suuntautumisia eikä muita juttuja niin hirveästi osoitella, vaan ne sitten ilmenevät jossakin vaiheessa jos että ilmenevät. Itse pidin siitä, että sitä ei mitenkään kummemmin alleviivata, että tämä nyt on tämmöinen ja tuo tuommoinen.

Sarjan huippukausia suosiossa ja katsojaluvuissa olivat 3-4-5 -kaudet, sitten ehkä se uutuudenviehätys alkoi pikkuhiljaa hiipumaan ja resurssien pieneneminen näkyä myös toteutuksessa. Siitäkin huolimatta sarjan suosio on ollut niin suuri että jopa reilusti romahdettuaankin TWD:n katsojaluvut olivat silti Amerikan ohjelmien ykköskärjessä. Oheistuotteet myivät kovasti ja fanitapaamis-tapahtumia järjestettiin ympäri maailmaa. Itsellänikin on ollut tilaisuus tavata sarjan tähtiä, mutta tällä hetkellä en suosittelisi sijoittamaan (ainakaan kovin paljon) rahaa tapahtumiin, sillä niitä järjestävä yhtiö alkaa olla pahoissa vaikeuksissa ja ihmiset ovat vieläkin osin vailla rahojaan, jotka on luvattu palauttaa jo viime vuonna.

Fear -sisarsarja tehtiin jonkin aikaa jälkikäteen, ja siinä avataan vähän sitä, miten kaikki alkoi. TWD:han lähtee liikkeelle tilanteesta, jossa yhtäkkiä ollaan keskellä muuttunutta maailmaa. Itse aloin tykätä Fear-sarjasta vasta neloskaudella, jolloin viimein sarjaan tuli hahmoja, joista tykkäsin. Nämä ovat tietysti makuasioita, mutta itse pidin käytännössä kaikkia Fearin hahmoja tosi epämiellyttävinä ja vaikeasti pidettävinä, ja itse tarvitsen ohjelmassa jonkun, johon kiintyä, että jaksan seurata kiinnostuksella mitä tyypeille tapahtuu.

Fairy tale ja Lady Dynamite, Walking Deadille on myös ihan omakin topiccinsa ja mieluusti herättelen siinäkin keskustelua, jos ketä kiinnostaa jatkaa juttelua aiheesta syvällisemmin! :D
« Viimeksi muokattu: 13.10.2019 22:26:44 kirjoittanut Fiorella »

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~