Kirjoittaja Aihe: Tv-sarjat #2  (Luettu 166497 kertaa)

Violetu

 • Draamaprinssi
 • ***
 • Viestejä: 6 063
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #360 : 26.06.2019 01:20:05 »
Lainaus
Siis joo, tää on niin minä! Ekalla kerralla kun katsoin Merliniä olin vahvasti in denial ja katsoin nuo jaksot heti silloin kun ne ilmestyivät, eli 25.12. muistaakseni, ja mulla meni koko joulunaika pilalle niiden vuoksi

Olisko ilmestyneet just luokkaa keskiyöllä, muistan, että kun tulin perinteisestä joulukirkosta (+hengailu kämpällä) aaton ja joulupäivän välisenä yönä kotiin joskus yhden jälkeen, niin suoraan vaan koneen äärelle katsomaan Merlinin vitoskauden finaalia... vitoskautta seurasin melkeinpä joka lauantai ihan reaaliajassa, good times.
Spoiler: näytä
Voin kertoa, että itkin viimeisen jakson about alusta loppuun. Nykyäänkin vielä, jos oikein hirveästi huvittaa katsoa jotain itkettävää, nää jaksot on varma valinta. Kaiketi olen vähän masokisti, koska on kyllä tullut katsottua monta kertaa. Nää vielä pystyy katsomaan ilman hullua päänsärkyä. Se Hachiko-leffa taitaa olla ainoa, jota en itketyksen takia pysty katsomaan uudestaan.


Onko kellään muulla mitään ns. kesäsarjaa, jota pitää katsoa aina kesäisin?

Jos ei ihan joka kesä, niin ainakin muutaman vuoden välein?
Joskus nuorempana katsottiin usein siskon/siskojen kanssa kesäöisin sinkkuelämää, mutta siinä alkaa olla melkein kaikki jaksot niin moneen kertaan nähty, ettei se enää oikein pidä mielenkiintoa.

Itse laitoin tänään oman "kesäsarjani" O.C:n kakkoskauden pyörimään "taustameluksi", mutta niinhän siinä kävi, että se oli liian vangitseva vielä kaikkien näiden vuosien jälkeen, ja vahingossa keskityinkin melkein sataprosenttisesti.
Vaikka sarjan loppu on vähän mitä on (eikä näytteleminen aina ole kaikilla ihan huippua), nää pari ekaa kautta on niin monessa jutussa kultaa. Yleisesti ottaen dialogi ja hahmot ja niiden väliset suhteet ja aaaaa :D (Vaikka välillä meinaa vähän kyrsiä ne poikien seksistiset jutut, mutta aikansa kuvausta...).
Hauskaa silleen, kun teininä tykkäsi seurata nimenomaan niitä teinien välisiä sekoiluja yms, nyt kiinnittyy mielenkiinto tosi vahvasti varsinkin Kirsteniin ja lasten ja vanhempien välisiin juttuihin.
Olisiko Marissan ja Alexin välinen romanssi ollut jopa aika ensimmäisiä naistenvälisiä suhteita, mitä teeveestä katsoi silloin joskus 2005-2006 :o

Merlinin ekat kaudet oli kans joskus kesäkatselmistoa, ja Siskoni on noita. Siskoni on noitaa tuli silloin joskus -99(?) kymmeneltä illalla kaksi jaksoa putkeen, ja pakko oli valvoa ja katsoa, vaikka joskus sen jälkeen pelotti mennä nukkumaan :'D
« Viimeksi muokattu: 26.06.2019 01:23:10 kirjoittanut Violetu »

Sometimes a girl just needs to shoot.
.

Fairy tale

 • ***
 • Viestejä: 2 814
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #361 : 26.06.2019 13:24:33 »
Onko kellään muulla mitään ns. kesäsarjaa, jota pitää katsoa aina kesäisin?

Kesäisin tuntuu olevan niin paljon muuta tekemistä, että hyvä kun ehtii katsoa ennekuin katseluajat esim. Areenasta valuvat läpi sormien. Nytkin työkaveri sanoi että Viktorian kolmas kausi on menossa ja sen kyllä haluan katsoa. Onneksi on vielä aikaa, etteivät jaksot poistu. Mutta yhtenä kesänä kävi niin, että tuli uusintana Sydämen asialla. Se oli sarja josta olin kuullut paljon hyvää, enkä ollut sitä koskaan itse katsonut. Niinpä minulla menikin siihen koko kesä, kun katsoin sitä mukaa mitä sitä katsottavaksi tuli. Nyt se tulee monen vuoden tauon jälkeen taas uudelleen, mutta nyt en lähtenyt sitä uudelleen kahlaaman läpi. Niin paljon olisi muuta ja uutta katsottavaa tuolla HBO:n puolellakin.

Minulla on vielä joitakin jaksoja jäljellä Viikinkien viidennestä kaudesta. Ihan joka päivä ei vain kerkiä edes yhtä jaksoa katsomaan kun iltaisin pitää aina valita mitä haluaa ja ehtisi sen muutaman vapaan tunnin aikana tehdä. Pitää kirjoittaa jatkofikkiä eteenpäin, että julkaisutahti pysyisi suht järkevänä eikä putoa käsistä. Jonossa on myös luettavia kirjoja.

Harmikseni tuo Merlin ei ole HBO:n tarjonnassa. 

« Viimeksi muokattu: 11.08.2019 17:33:34 kirjoittanut Fairy tale »

Iippa

 • urheiluholisti
 • ***
 • Viestejä: 419
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #362 : 26.06.2019 14:03:57 »
Onko kellään muulla mitään ns. kesäsarjaa, jota pitää katsoa aina kesäisin?
Siis mulla on kaks aivan ehdotonta sarjaa, jotka on pakko katsoa joka kesä! Ensimmäisenä ihan meidän suomalainen Poliisit. Oon sen sarjan kaikki kaudet maratoonannut niin miljoona kertaa, mutta silti tulee aina katsottua. Jotenkin sellaista ns. helppoa katsottavaa, kun piirtää tai maalaa tai tekee muuta käsillään. Ja tässä kohtaa osaa jo jaksot sen verran hyvin ulkoa, että ei haittaa vaikka välissä pitäisi käydä täyttämässä lasia tai muuta vastaavaa.

Toinen ihan suosikki on Komisario Lewis(joskus myös pelkästään Lewis). Sen lisäksi ahmin tottakai Endeavour Morsen(Nuori Morse) sekä Morsen. Lewis ja Endeavour Morse ovat tällä hetkellä kätevästi Ruutu+:n ohjelmistossa, mutta muutamana kesänä on ollut hankaluuksia löytää kyseiset sarjat mistään. Perinteistä Morsea löytyy hyvin paljon jo ihan youtubesta, niin sen löytäminen on paljon helpompaa. Nämä kolme sarjaa lasken lähes yhdeksi sarjaksi, niin nätisti ne on kiedottu yhteen, vaikka ovatkin ihan eri aikoihin sekä väärässä järjestyksessä tehtyjä. Rakastan varsinkin Komisari Lewisia, sillä siinä Lewisin ja Hathawayn ystävyys on mielestäni kirjoitettu ihan mahtavasti. Lisäksi siinä käydään kevyemmällä otteella raskaitakin aiheita välillä läpi, varsinkin Hathaway-hahmon avulla.


Brittien ja ruotsalaisten rikossarjat ovat kyllä mielestäni maailman parhaimmistoa. Haluaisinkin kuulla onko joku muu koukuttanut itsensä  kyseisiin genreihin ihan täysin? Tuntuu nimittäin, että olen lähes kaikki jo suoratoistopalveluista kahlannut läpi, eikä kohta auta muu kuin ottaa jälleen AcornTV ja VPN. Kaipaan siis suuresti uutta kulutettavaa rikossarjoista, plussaa on, jos ohjelma löytyy HBO, Netflix, CMore tai Viaplay -suoratoistosta. Ruutu+:n kaikki rikossarjat on jo tullut kahlattua tämän vuoden puolella läpi ;D

Mutta yhtenä kesänä kävi niin, että tuli uusintana Sydämen asialla. Se oli sarja josta olin kuullut paljon hyvää, enkä ollut sitä koskaan itse katsonut. Niinpä minulla menikin siihen koko kesä, kun katsoin sitä mukaa mitä sitä katsottavaksi tuli.

Oi että, Sydämen asialla on yks mun ikuisista suosikeista. Oon katsonut sitä skidinä äidin ja isoäitien kanssa, ja oli maailmanloppu, kun se sarja tuli päätökseensä. Toki loppua kohden alkoi selvästi ideat vähenemään sekä eskaloitumaan suuremmiksi jutuiksi, mutta oli se silti aina yhtä ihanaa kuulla kun äiti käänsi kanavan ja Heartbeat alkoi soida.

Quod scripsi, scripsi.♥

 Ilmakehän olosuhteet

Violetu

 • Draamaprinssi
 • ***
 • Viestejä: 6 063
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #363 : 02.07.2019 15:25:14 »
Netflix taas käsillä ja ajattelin ottaa Riverdalen taas kiinni. Ehkä se oli virhe.
Spoiler: näytä
 Viimeksi jäin jonnekin kolmoskauden puoliväliin, siihen että koko Riverdale oli karanteenissa. Nyt kun jatkoin, tuntuu, että koko sarja on jotenkin levinnyt ihan täysin käsiin. Missään ei ole päätä eikä häntää, hahmojen väliset suhteet on ihan sekaisin/väljähtyneet, ihan liikaa asioita tapahtuu, eikä missään tunnu olevan järkeä. Siinä missä aiemmin sarjassa oli satunnaisia epäkohtia, nyt kaikki tuntuu olevan yhtä isoa epäkohtaa. Ehkä naurettavinta on se, että kaiken ison ja dramaattisen lisäksi tähän on tungettu vielä kolmiodraamaa ja koulu muka pyörii normaalisti ja yhtäkkiä pitäisi miettiä tasokokeita ja collegea. Alkaa tuntua koko ajan yhä enemmän että tähän sarjaan on tungettu niin monta eri genreä ja suuntausta, että nyt ne ovat sotkeentuneet keskenään niin pahasti, että koko sarja on yksi eriväristen ja materiaalisten lankojen mytty, josta on ihan turhaa yrittää etsiä langanpäitä saati sitten selvittää koko sotkua. Yritän sinnitellä kolmoskauden loppuun, koska korpeaa jättää sarjoja kesken, kun on näin pitkällä, mutta saa nähdä pystynkö, kun dialogikin on kliseetä tai muuten jotenkin kornia.


Fairy tale, Netflixiltä löytyy Merlin.

Sometimes a girl just needs to shoot.
.

lotus

 • pufflepuff
 • ***
 • Viestejä: 168
 • stronger than seems
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #364 : 04.07.2019 23:58:24 »
Täällähän puhutaan Riverdalesta! :D Sehän on suunnilleen ainoa sarja, jota oikeasti jaksan katsoa.

Spoiler: näytä
Olen kanssasi ihan samaa mieltä, Violetu. Eniten mussa korpeaa se, kuinka huonosti kirjoitettu koko kolmoskausi on. Finaalijakson loppuratkaisua ei oo mitenkään varjostettu etukäteen ja se tulee ihan puun takaa. Mitään ei voi siis juonen kannalta ennustaa.
Hahmotkin on niin oudosti kirjoitettuja! Onko täällä muita, joiden inhokki on Cheryl? Kukaan teini ei puhuisi niin kuin se. :P Ja se Heathers-jakson "You're not a doorknob anymoreee" sattui vaan sieluun, kun tiesi, miten hyvä alkuperäinen versio on.


Onko kellään jotain hyviä sarjasuosituksia, jotka löytyisivät mielellään Netflixistä? Voin itse suositella Riverdalea, varsinainen helmi, hehheh. Tekis kovasti mieli katsella sarjoja enemmänkin, mutta ei oo löytyny vielä sopivaa, jota jaksaisi katsella sitä ensimmäistä jaksoa pitemmälle.


Luultavasti myrskyjä onkin vain siksi,
että niiden jälkeen saataisiin
auringonnousu.

Violetu

 • Draamaprinssi
 • ***
 • Viestejä: 6 063
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #365 : 05.07.2019 01:13:56 »
lotus, ihanaa, etten ole ainoa, joka on tuota mieltä... yleensä sulatan vaikka ja mitä, mutta nyt on kyllä mennyt niin pahasti metsään koko Riverdale, että en taida viitsiä kiduttaa itseäni enää enempää. Ja minä kun luulin, että Supernaturalilla oli heikkoja hetkiä... xD

Netlix on taas saanut niin paljon lisää kaikkea kun se on ollut itseltä poissa, että vaikeaa päättää mistä aloittaisi.
Umbrella Academy vaikutti trailerin perusteella kiinnostavalta, mutta ainakaan eka jakso ei tehnyt suurta vaikutusta. Ehkä palaan vielä yrittämään sen katselua, kun Stranger thingsin kolmoskausi on katsottu.

Sex Educationin katsoin parissa päivässä ja siinä oli vaan jotain niin täysin kohdillaan, että tuli melkein suru puseroon, kun se yhtäkkiä vaan loppui, vaikka ilmeisesti toinen kausi onkin jossain vaiheessa tulossa.

Katselulistalla on myös Trinkets ja Juhlat, mutta niistä ei ole tullut katsottua vielä traileria enempää. Onko joku muu katsonut?

Sometimes a girl just needs to shoot.
.

Zacharias

 • les amis de l'abc
 • ***
 • Viestejä: 2 573
 • korkokenkäpoika
  • tumblr
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #366 : 09.07.2019 16:12:41 »
Onko kellään jotain hyviä sarjasuosituksia, jotka löytyisivät mielellään Netflixistä?

Mä suosittelisin sellaista Netflixin sarjaa kuin The Society! Ensimmäinen kausi sisältää kymmenen jaksoa, ja sanotaanko kolmannen jakson jälkeen mä olin hommaan niin koukussa, että maratoonasin loput parissa päivässä. Se kertoo kaupungista, jonka 16-18 -vuotiaat teinit lähtee luokkaretkelle, mutta joutuvat palaamaan takaisin ja huomaavat, että muut asukkaat ovat kadonneet ja kaupunkia ympäröi nyt omituinen tiheä metsä.

Pelkäsin, että sarja ois ollut pelkkää dystopiataistelua (vrt. the 100, joka on hyvä sarja, mutta jolle en etsinyt korvaajaa) - yllätyin positiivisesti. The Society painottuu nuorten dynamiikkaan ja siihen, kuinka he sarjan nimen mukaisesti luovat uutta yhteiskuntaa sääntöineen ja johtajineen. Teineiltä nää tyypit ei vaikuta, mutta eivät kuitenkaan ole synnynnäisiä selviytyjiä, mikä oli musta virkistävää. Sarja on samaan aikaan viihdyttävä ja paikoitellen intensiivisen jännittävä:') Hahmot on aika moniulotteisia (ja Grizz on ehkä symppiksin hahmo vähään aikaan yhtään missään sarjassa ♥) Paljon kliseetrouppeja, mutta niitä käsiteltiin mun mielestä kivoilla twisteillä, jotka sai vanhan tuntuun uudemmalta. The Societya on verrattu moderniin Kärpästen herraan ja teini-ikäisten Lostiin. Kiisteltävää, koska Lost on yksi nerokkaimpia sarjoja, mitä oon katsonut, ja Society on välillä käsikirjoituksensa ja erityisesti dialogin puolesta vähän, no, tyhmää:D mutta se on mukava vastapaino muuten synkälle setille!

Odottelen tällä hetkellä kuumeisesti, että sarjalle ilmoitettaisiin toinen kausi.

Mä katsoin talvella tuon Umbrella Academyn, mikä oli ihan kiva ja sitäkin varmasti jatkossa seuraan lisää. Sen verran eksentristä kamaa ja tykkään värikkäästä hahmokavalkadista. Mutta täytyy myöntää, että muhun tuo Society kolahti teemoiltaan enemmän, jos niitä nyt voi samaan kategoriaan millään edes niputtaa.
l'univers nous reprend,
rien de nous ne subsiste


flawless

 • Alempi ylilehmä
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 10 711
 • d a d d y
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #367 : 09.07.2019 16:52:34 »
Lainaus
Onko kellään jotain hyviä sarjasuosituksia, jotka löytyisivät mielellään Netflixistä?
Toki! Mun lemppareita Netflixistä ovat Orange is the New Black, Blacklist, How to Get Away With Murder, You, How I Met Your Mother, Merlin, Teen Wolf ja Pako. Jokaista näistä voin suositella erittäin lämpimästi. Heitän tähän lyhyet yhteenvedot siitä mistä nämä kertoo ja miksi pidän niistä. En tiedä millaisista sarjoista tykkäät joten sen puolesta vaikea suositella ilman mitään ennakkotietoa, mutta tässä on mun lemppareita.

OITNB: Convicted of a decade old crime of transporting drug money to an ex-girlfriend, normally law-abiding Piper Chapman is sentenced to a year and a half behind bars to face the reality of how life-changing prison can really be. Draama, komedia. Hauska, viihdyttävä, mukaansatempaava, aivan mahtavan upeita ja erilaisia hahmoja ja elämäntarinoita.

Blacklist: A new FBI profiler, Elizabeth Keen, has her entire life uprooted when a mysterious criminal, Raymond Reddington, who has eluded capture for decades, turns himself in and insists on speaking only to her. Rikos, draama, mysteeri. Criminal Mindsin jälkeen paras rikossarja ikinä, todella omaperäisiä ja kiehtovia tapauksia, koukuttava juoni, ihanaa mysteeriä. Mä jäin tähän koukkuun ekan jakson jälkeen!

HTGAWM: A group of ambitious law students and their brilliant criminal defense professor become involved in a twisted murder plot that promises to change the course of their lives. Rikos, draama, mysteeri. Koukuttava ja kiehtovan mysteerinen juoni, hienoja juonenkäänteitä, mukaansatempaava sarja.

You: A clever bookstore manager relies on his savvy Internet know-how to make the woman of his dreams fall in love with him. Draama, romanssi, rikos, Netflixin oma minisarja. Tiivistelmä ei anna tälle riittävästi kunniaa, ihan mahtava kuvaus stalkkerista ja tämän stalkkauksen kohteesta, josta tulee hänen pahaa-aavistamaton tyttöystävänsä. Realistinen kuvaus, hienosti tehty, hyvä ja mukaansatempaava juoni, loistava tasapaino huumorin ja kieroutuneen setin välillä. Mahtava, kannattaa katsoa, luulisin että tykkäisit jos et tyypillisesti jaksa katsoa pitkiä sarjoja!

HIMYM: A father recounts to his children, through a series of flashbacks, the journey he and his four best friends took leading up to him meeting their mother. Komedia. Hauska, fiksu, ihana sarja. Lyhyitä jaksoja, kevyt tunnelma, ihanaa huumoria ja hahmoja ja ah, tää vaan on niin paras. Tää on yksi mun lempparisarjoista ikinä.

Merlin: These are the brand new adventures of Merlin, the legendary sorcerer as a young man, when he was just a servant to young Prince Arthur on the royal court of Camelot, who has soon become his best friend, and turned Arthur into a great king and a legend. Seikkailu, draama, fantasia. Hupsu hyvänmielen sarja, josta tulee mulle aina hymy huulille. Ihania hahmoja ja mukaansatempaavia tarinoita, hieno juoni. Sarjan alussa näkyy ikä, joten ei kannata katsoa ihan pahimmalla tosikkomoodilla, mutta ihan mahtava sarja jonka katson aina vaan uudelleen. Tämäkin on ikilemppareita, ihana ja niin hyvänmielen sarja kun vaan voi olla.

Teen Wolf: An average high school student and his best friend get caught up in some trouble causing him to receive a werewolf bite. As a result they find themselves in the middle of all sorts of dramas in Beacon Hills. Action, draama, fantasia. Tämä on sellainen aivot narikkaan -hömppäsarja, mutta ihana sellaisena. Hyvä juoni ja hyviä hahmoja. Tän fandomin Derek/Stiles-ficit on myös parasta fanfictionia ikinä, olen valmis tappelemaan tästä jos joku on eri mieltä :D

Pako: Due to a political conspiracy, an innocent man is sent to death row and his only hope is his brother, who makes it his mission to deliberately get himself sent to the same prison in order to break the both of them out, from the inside. Action, draama, rikos. Muutoin on Netflixissä, mutta viimeinen kausi taisi olla vain HBO:lla tai jossain, en muista koska mulla on kaikki mahdolliset suoratoistopalvelut kun katson niin paljon telkkaria :D Tässä on aivan mahtava juoni, todella nokkela ja koukuttava ja mukaansatempaava.

bannu by Ingrid

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 5 762
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #368 : 09.07.2019 18:41:44 »
Onko kellään jotain hyviä sarjasuosituksia, jotka löytyisivät mielellään Netflixistä?

How I met your mother on minunkin suosikkini, ja sitä suosittelen lämpimästi, jollei ole ennestään tuttu. :)

Itsekin jätin nyt Netflixin taas päälle ilmaisen kuukauden jälkeen, mutta enpä ole juuri ehtinyt katsomaan. Omalla katselulistalla ovat Anne with an E, Stranger Thingsin kakkoskauden loppu ja uusi alkanut kolmoskausi, ja Stark Trek Discovery, joka ainakin alkuun kiinnosti mutta kuulin kyllä jo vähän pidemmälle katsoneelta kaverilta, että heikkeni loppua kohti. Aion kuitenkin katsoa loppuun ihan periaatteen vuoksi. :)

Katsoin siskon kanssa yhden sattumanvaraisen jakson Black Mirror -sarjasta, ja ainakin se jakso oli ihan kiinnostava. Mutta siinä on käsittääkseni joka jakso ihan toisistaan irrallinen?

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Odo

 • Sankari
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 12 551
 • 707
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #369 : 11.07.2019 09:53:04 »
Lainaus
Katsoin siskon kanssa yhden sattumanvaraisen jakson Black Mirror -sarjasta, ja ainakin se jakso oli ihan kiinnostava. Mutta siinä on käsittääkseni joka jakso ihan toisistaan irrallinen?
Fiorella, kyllä jokainen jakso on irrallinen, mutta varmasti mielenkiintoista katsottavaa kuin se katsomasikin. :) Olen itse katsonut vain uusimman kauden kolme ensimmäistä jaksoa, kun kumppani katsonut muun sarjan ja itse sitten pääsin hänen kanssaan katsomaan ne uusimmat. Siinä ei tosiaan järjestyksellä ja muulla ole väliä, eikä silläkään, jos hyppää vaikka koko sarjan ylitse viimeisiin jaksoihin, kun ei nappaa yksi tai toinen, mutta itse tykästyin kovasti! :)

Lainaus
Onko kellään jotain hyviä sarjasuosituksia, jotka löytyisivät mielellään Netflixistä?
Aiempien lisäksi voisin suositella itse iZombieta, josta tykkäsin! Vaikka kyseisessä sarjassa jaksot toistavat jokseenkin itseään "tapahtuu rikos, se ratkaistaan" -periaatteella, tapahtuu montaa muutakin asiaa siinä taustajuonena, se on on hauska ja Livin näyttelijällä on todella mahtava tyyli näytellä hyvinkin erilaista roolia jaksojen välissä enempää spoilaamatta. Rikossarja, jossa on huumoria, zombeja ja ei niinkään "faktaa" vaan sellainen hyvänmielen sarja ainakin itselleni.

Samantyylinen, vaikka ei sinne päinkaan, sarja taas on Lucifer. Uusinta kautta en ole katsonut, mutta todella hauska ja suosittelen oikeasti lämmöllä myös tuommoisena kevyempänä "rikosviihteenä", jossa on kiva idea taustalla, vaikka ei mikään juonellisesti haastavin katsottava. :)

Katselen itsekin todella vähän sarjoja Netflixistä ja yllä mainittuja pitäisi itsekin katsoa uusimmilta jaksoilta. :) Tällä hetkellä kesken on Fullmetal Alchemist: Brotherhood ja Pako, jotka eivät ole edenneet hetkeen... Jos animesta tykkää, suosittelen ehdottomasti FMA:ta ja nimenomaan Brotherhoodia, joka on ehdottomasti parhaita sarjoja, joita olen koskaan katsonut. Animepuolelta olen nauttinut myös Deathnotesta ja satunnaista hömppäanimea tullut myös katsottua. Yllä puhutun Black Mirrorin ajattelin aloittaa alusta, nuo kolme uusinta jaksoa teki jokseenkin vaikutuksen ideallaan, vaikka eivät kuulemma sarjan parhaimmistoa lähellekään. Joten odotukset on korkealla aiemmissa kausissa.
“People can have lovers.
They can have friends. They can be together.But when you think about it,
you’ll see that originally, we’re alone.”

Abarat

 • ***
 • Viestejä: 694
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #370 : 14.07.2019 09:23:04 »
Onko joku seurannut sarjaa Victoria? Siinä sarjassa näyttelee Jenna Coleman, tykkään hänestä näyttelijänä. Televisiossa tulee jo 3 kausi ja mulla meni alku ohi. Onko hyvä sarja? Oon siis nähny vaan kohtia sieltä täältä. Kirjastossa on 1 kausi lainassa, en saa sitä vielä käsiini.
« Viimeksi muokattu: 14.07.2019 09:53:43 kirjoittanut Abarat »
Sulillansa hän sinua suojaa, ja sinä saat turvan hänen siipiensä alla; hänen uskollisuutensa on kilpi ja suojus.
Ps. 91:4

Fairy tale

 • ***
 • Viestejä: 2 814
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #371 : 14.07.2019 10:23:50 »
Abarat, olen seurannut Victoriaa ja tykännyt kovasti. Pidän itse todella paljon englantilaisista sarjoista, jotka sijoittuvat tuonne vanhempaan aikaan. Minullekin tuli kiire katsoa nuo kolmoskauden ensimmäiset jaksot, ennenkuin poistuvat Areenasta, mutta ehdin kuitenkin. Eli kolmoskausi on minulla menossa ja edelleen kesken. Mukana on monia tunnettuja brittinäyttelijöitä, joita on tullut nähtyä muissa sarjoissa. Sarjassa pidän siitä, että siinä pureudutaan muutamien hahmojen tilanteisiin ja ajatuksiin elämänmenosta ja sen ajan yhteiskunnan tilanteista.

Kiinnitin vasta Victoriaa katsoessa huomiota Jenna Colemanin kasvoihin. Ne eivät olekaan aivan symmetriset. Sen voi huomata, kun katsoo alkutunnarin/intron. No sivuseikka sinäänsä, kaunis nainenhan Jenna kuitenkin on.


Abarat

 • ***
 • Viestejä: 694
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #372 : 14.07.2019 16:10:57 »
Toivottavasti sarja tulee vielä joskus uusintana televisiosta! Haluaisin nähdä koko sarjan järjestyksessä alusta loppuun.  :) Itsekin tykkään historiallisista sarjoista.
Sulillansa hän sinua suojaa, ja sinä saat turvan hänen siipiensä alla; hänen uskollisuutensa on kilpi ja suojus.
Ps. 91:4

Kelsier

 • Korpinkynsi
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 2 579
 • ava by Ingrid
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #373 : 14.07.2019 18:23:36 »
Abarat, ellen ole ihan väärässä Victoria tuli vastikään kokonaan uusintana Yleltä ennen kuin tämä nyt pyörivä uusi kausi alkoi. Tuo uusinta taisi kyllä tulla aamupäivällä/ ihan alkuiltapäivästä, että huono aika työssä tai koulussa käyvälle.

Mutta itse sarjasta tykkään kovasti! Kiinnostavaa nähdä myös Victorian ja Albertin suhteen rakoilua, kun yleensä heistä kerrotaan vaan se kuinka paljon he rakastivat toisiaan. Victorian palvelijatar Skerrett on myös kiva hahmo.
"Miten vaikeaa onkin pitää se mun mielessä
       Kuinka täysin tyhjin käsin olen täältä lähdössä."
           (Reino Nordin: Pysähdy kanssani tähän)                       
                            

                

                    
      
          

flawless

 • Alempi ylilehmä
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 10 711
 • d a d d y
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #374 : 04.08.2019 12:29:15 »
Lainaus
Katsoin siskon kanssa yhden sattumanvaraisen jakson Black Mirror -sarjasta, ja ainakin se jakso oli ihan kiinnostava. Mutta siinä on käsittääkseni joka jakso ihan toisistaan irrallinen?
Kuten aiemmin todettiin niin on tosiaan itsenäisiä jaksoja, ja se musta tässä sarjassa onkin parasta! Se on kivaa vaihtelua, kun tuota sarjaa ei tarvitse katsoa järjestyksessä tai stressata siitä jos on pitkiä aikoja katsomatta, koska siihen pääsee mukaan aina ja missä vaiheessa vaan. Musta se on tosi virkistävää. Mä katson itse Black Mirroria tosi vaihtelevasti, aina jakson silloin tällöin ja sieltä täältä sen mukaan mikä kiinnostaa eniten, ja tykkään siitä että siihen ei tarvitse "sitoutua" samalla lailla kuin moniin muihin sarjoihin. Uusinta kautta en ookaan katsonut yhtään, pitäisi jossain vaiheessa... Mä tykkään katsoa tuota silloin kun on sellainen fiilis, että haluaa katsoa jotain mikä herättää ajattelemaan, koska sen tuo kyllä tekee. Jos aiot katsoa sarjaa enemmän niin mä suosittelen ainakin seuraavia jaksoja, ne on mun lemppareita: The National Anthem (S1), The Entire History Of You (S1), Be Right Back (S2), Shut Up And Dance (S3), Arkangel (S4), Hang the DJ (S4).

bannu by Ingrid

Vanilje

 • haywiress
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 3 452
 • © Ingrid
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #375 : 04.08.2019 14:41:31 »
Onko kellään jotain hyviä sarjasuosituksia, jotka löytyisivät mielellään Netflixistä?
Orphan Black! Löytyy Netflixistä ja kuuluu ehdottomasti parhaisiin ikinä katsomiini sarjoihin. Itsellä kesti muutaman jakson verran, ennen kuin pääsin sarjaan sisälle, mutta sen jälkeen se oli menoa se. :D Kausia on viisi, joten katsottavakaan ei ihan heti lopu kesken. Sarjassa käsitellään ihmiskloonausta sekä siihen liittyvää eettisyyttä. Tarina on taitavasti rakennettu ja näyttelijätyöskentely on huikeaa. Jos yhtään tykkää scifityyppisistä sarjoista (ja vaikka ei tykkäisikään) niin kannattaa katsoa!

Stranger Things on myös erittäin hyvä sarja, kuuluu kanssa omiin suosikkeihini. Kyseessä on scifisarja, josta ilmestyi kolmas kausi tänä kesänä. Sarjan 12-vuotiaan pojan katoamisesta alkava juoni on mielenkiintoinen ja kauhuteemasta huolimatta 80-luvun miljöö on viehättävä. Sarjaa värittää yliluonnolliset teemat. Minusta sarja on todella onnistunut ja vangitseva kokonaisuus!

Lisäksi muiden mainitsemista sarjoista voin itse suositella myöskin Pakoa, Orange Is the New Blackia sekä Black Mirroria. Viimeksi mainittu käsittelee vähän raskaampia/synkempiä aiheita ja tosiaan jaksot ovat toisistaan irrallisia. Pako ja OITNB puolestaan ovat vankilasarjoja, erilaisia tyyleiltään, mutta molemmat omalla tavallaan viihdyttäviä.

Lopuksi suosituksena vielä viimeisimmäksi katsomani sarja:

Katselulistalla on myös Trinkets ja Juhlat, mutta niistä ei ole tullut katsottua vielä traileria enempää. Onko joku muu katsonut?
Itse katsoin juuri Trinketsin ensimmäisen (ja toistaiseksi ainoan) kauden ja voin sanoa, että tykkäsin! Vaikka sarjassa käsitellään välillä vaikeitakin aiheita, se ei silti ollut raskasta katsottavaa. Päinvastoin, itse koin sen sopivan kevyenä hyvän mielen sarjana. Jaksot ovat melko lyhyitä, alle puolituntisia kaikki, joten aika nopeasti tuli kyllä itse ainakin ensimmäinen kausi katsottua läpi. :D Sen verran tykkäsin, että jos/kun toinen kausi tulee, aion ehdottomasti sen katsoa.


i lost my heart / my home is the ocean

Rutto

 • kaunis pappi
 • ***
 • Viestejä: 392
  • לֵ֗ב י֭וֹדֵעַ מָרַּ֣ת נַפְשׁ֑וֹ וּ֝בְשִׂמְחָת֗וֹ לֹא־יִתְעָ֥רַב זָֽר
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #376 : 07.08.2019 00:19:56 »
Mä tykkään katsoa tuota [Black Mirroria]silloin kun on sellainen fiilis, että haluaa katsoa jotain mikä herättää ajattelemaan, koska sen tuo kyllä tekee.

Tää on musta jännä väite, koska tätä on kuullut niin monesta suunnasta - siskoni oli tästä aivan innoissaan, opettajaryhmissä hehkutetaan, miten tästä saa mahtavaa materiaalia oppitunneille filosofiaan ja etiikkaan, jne jne. Olen katsonut muutaman jakson (S01E02, S03E01, S04E01, S04E02, S04E06, S05E01)ja minusta niiden kunkin sanoma on ollut aika simppeli, sellaista perus YA-dystopiaa. Samanlaisia teemoja mutta ilman seksiä ja välivaltaa käsitellään esimerkiksi Miina ja Manu -kirjoissa. Tietokonepeliin ei kannata liiaksi uppoutua, kivalta vaikuttava pomosi voi olla kusipää, kannattaa miettiä mitä tietoja minnekin luovuttaa, ja muiden ihmisten keskuudessa kannattaa käyttäytyä kauniisti silloinkin kuin on huono päivä. Maailman kauhuskenaariot toistavat itseään jaksosta toiseen - ihmiset hukkaavat minuutensa virtuaalimaailmaan, korporaatiot (tai vanhemmat) kontrolloivat kaikkien ajatuksia ja toimintaa ja ihminen pelkistyy siihen, mitä tämä saavuttaa. Hahmot eivät jaksojen aikana kehity mitenkään erityisesti, ja ihmisten pahuus on aika mustavalkoista. Kyllähän näitä muutaman jakson jaksaa katsoa, mutta minusta enemmänkin aivojen kuolettamiseksi kuin herättämiseksi.
I am not slow at finding beauty; but really there was none to find.

Tundra

 • ***
 • Viestejä: 585
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #377 : 07.08.2019 13:42:21 »
Katselulistalla on myös Trinkets ja Juhlat, mutta niistä ei ole tullut katsottua vielä traileria enempää. Onko joku muu katsonut?

Molemmat on tullut katsottua. Komppailen Vaniljea siinä, että tuo Trinkets oli sellaista kevyttä, helppoa katsottavaa. Ei järisyttänyt maailmaani juonenkäänteillään, näyttelytyöllään tai oikein millään, mutta sellaista jees perushöttöä. Juhlat on ilmeisesti se englanninkieliseltä nimeltään Russian Doll? Tykkäsin siitä kyllä tosi paljon! Just sellaista sopivaa mindfuckia olematta liian synkkää. :D Mun mielestä sarja lähti kunnolla liikkeelle vasta tyyliin kolmosjaksossa, joten kannattaa jaksaa katsoa useampi ennen kuin päättää, katsooko koko kauden.

Sain eilen katsottua HBO:lta Euphoria-nimisen sarjan ensimmäisen (ja toistaiseksi ainoan) kauden viimeisen jakson, ja halusin tulla tänne suosittelemaan! Se on teinisarja, joka ei lähtökohtaisesti itseäni aina nappaa, mutta aivan superhyvin tehty. Huomasin useammassa jaksossa toivovani ajan menevän nopeammin, jotta saisin jo tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu - koukuttavan sarjan merkki! Lisäksi mun mielestä tää on aikamoista silmäkarkkia koko kausi, jotenkin tosi visuaalinen, ja musiikkivalinnat uniikkeja ja toimivia. Kerrassaan taidokkaasti tehty sarja.

Iippa

 • urheiluholisti
 • ***
 • Viestejä: 419
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #378 : 07.08.2019 19:57:14 »
Mun on kyllä pakko liittyä myös hehkuttamaan Euphoriaa! Se on munkin mielestä todella kaunis sarja visuaalisesti. Tuntuu, että jokainen kuvakulma, jokainen ääni, jokainen väri, valo, varjo on mietitty enemmän kuin tarkkaan. Lisäksi sarjassa on hyvin yhdistelty kerrontaa ja henkilöiden puhetta. Tykkään myös todella paljon siitä miten pääkertojan hahmo on rakennettu. Siirtymät eri tilanteisiin on tehty todella kauniisti, ja sellaiset tunnelmamuutokset aistii heti musiikin lisäksi väreissä sekä kuvakulmissa.

Tuntuu, että tässä sarjassa pääsee jotenkin lähemmäs hahmmoja ja niistä löytyy yllättäviä samaistumispintoja, verrattuna muihin teinisarjoihin. Ainoa mistä en tykkää, oli se kuinka jokaista jaksoa joutui odottamaan viikon. Tuntui, että unohti aina, mitä edellisessä jaksossa edes oli tapahtunut. Toki kehitettiin systeemi, että katsottiin edellisen viikon jakso ensin uudelleen ja sitten vasta uusi jakso. Sarjassa on myös aika monta juonilinjaa, joten kartalla pysyminen henkilöiden nimistä saattaa olla alkuun todella hankalaa. Pakko sanoa myös, että Zendaya osaa kyllä näytellä äärettömän hyvin tuon pääosan tässä sarjassa. En malta tällä hetkellä odottaa seuraavaa kautta, sillä kerrankin löytyi sarja, jonka jaksot jaksaa katsoa ilman kännykän kaivamista esille.


Noihin edellisiin otan sen verran kantaa, että itse en jotenkin saanut mitään irti Riverdalesta. Katsoin kyllä ensimmäisen kauden kokonaan, lähinnä aina veljeni seurassa, koska hän katsoi sarjaa paljon tarkemmin. En tiedä pitäisikö antaa sarjalle uusi mahdollisuus, vai todeta, että ei ollut minun juttuni.
Trinketsistä sen verran sanon myös, että jotenkin se oli itselle sellaista vähän liiankin perushöttöä. Tuntuu, että on helpompaa jättää se vain pyörimään jonnekin taustalle ja tehdä samaan aikaan jotain muuta, kuten tiskata tai laittaa ruokaa.

Sitten, mistä mun tänne piti edes alunperin tulla hehkuttamaan, nimittäin Modus! Ihan huippusarja Nordic Noiria, jota itse oon nyt katsellut kauden verran Cmoresta. Alku käynnistyy tosi hitaasti ja epäselvästi, mutta kun antaa muutaman jakson aikaa niin alkaa onneksi tapahtua. Sopivan synkeää ja todella taidokkaasti kuvattua sarjaa. Keskittyy siis ruotsalaisen kriminaalipsykologin elämään ja tietysti murhiin. Ykköskaudessa oli kahdeksan jaksoa, ja vaikka välillä edettiin tuskallisen hitaasti, niin tapahtumia kyllä riitti silti.

Quod scripsi, scripsi.♥

 Ilmakehän olosuhteet

Nyyhti

 • ***
 • Viestejä: 3 942
Vs: Tv-sarjat #2
« Vastaus #379 : 07.08.2019 22:27:42 »
Tuntuu, että monet sarjat vaativat nykyään muutaman jakson ennen kuin niihin pääsee sisälle. Liittyyköhän tämä jotenkin suoratoistopalvelujen yleistymiseen vai olenko ylipäätään väärässä? :D Tämä on nimittäin mulle aikamoinen ongelma, koska mielestäni sarjan täytyy kiinnostaa heti, enkä jaksa tuhlata useampaa tuntia sen selvittämiseen, onko joku sarja sittenkin hyvä. Ainakin Game of Thrones ja Outlander ovat jääneet tämän takia katsomatta, vaikka teoriassa uskoisin niistä pitäväni. Lopetan myös herkästi sarjat kesken jos mielenkiinto ei enää pysy tarpeeksi yllä. Tällaisista tulee mieleen Once Upon a Time ja The 100, joiden molempien ainakin parista ekasta kaudesta pidin valtavasti. The Handmaid's Tale on vielä vähän sillä rajalla, jatkanko katsomista vai en.
Never regret something that once made you smile.