Kirjoittaja Aihe: Japanilainen populaarikulttuuri  (Luettu 316783 kertaa)

Beyond

  • Kamui
  • ***
  • Viestejä: 1 873
  • op HaX
Vs: Japanilainen populaarikulttuuri
« Vastaus #680 : 07.02.2014 02:02:38 »
Miten paljon finiläiset muuten nykyään seuraatte animea/mangaa?
Liian vähän. Mangaa en ole koskaan kuluttanut paljoa, mutta animea sen sijaan tuli katsottua joskus kiitettävästi. Nykyään seuraaminen on jäänyt vähän vähemmälle, koska olen älyttömän nirso. Olen aina ollut kaikkien viihdeformaattien suhteen kärsimätön, sillä esimerkiksi jonkin elokuvan viisi ensimmäistä minuuttia ovat pitkästyttäneet vähääkään, en ole katsonut loppuun. Sama pätee animeen: jos ensimmäisen jakson puoleen väliin mennessä en ole täysin lumoutunut, jätän sarjan kesken. Todennäköisesti olen missannut pahan tavan vuoksi monta erinomaista sarjaa, mikä ajatuksen tasolla harmittaa hieman. Voisin oikeasti nimittäin pitää useammastakin sarjasta, jos malttaisin joskus katsoa vaikkapa kaksi ensimmäistä jaksoa puolen jakson sijaan.

Ootteko muuten kuinka genreuskollisia animunne ja mangojenne suhteen?
Genreuskollisuus on toinen nimeni. Kerta toisensa jälkeen huomaan tuijottelevani jotain tummanpuhuvaa, miedosti yliluonnollisilla elementeillä varustettua shounenia. Pääsääntöisesti se, että pidän jostain sarjasta, on kuolemantuomio vähintään puolille sarjan hahmoista. :D Synkkäsävytteisyydessä on vain sitä jotain. Nyt olen astunut varovaisesti mukavuusalueeni ulkopuolelle ja katsonut muutaman episodin Fruits Basketia. Olen hitusen yllättynyt siitä, että pidän kyseisestä sarjasta tarpeeksi jatkaakseni sen katsomista - kuka ties ihan loppuun saakka tällä kertaa. Yleensä pelkkä romanttinen komedia-draama sanayhdistelmänä saa minut kirkumaan kauhusta ja juoksemaan sängyn alle piiloon, mutta kaiketi jokaisella on oltava jokin säännön vahvistava poikkeus.

Oletteko muuten viime aikoina innostuneet uudelleen jostain vanhasta sarjasta?
Digimon! En päässyt siihen sarjaan kiinni silloin, kun sitä esitettiin televisiossa, koska en ollut enää tarpeeksi pieni voidakseni ignorata niitä ensimmäisten jaksojen legendaarisia dubbauksia. Sitten siinä vaiheessa, kun niiden laatu parani, en enää jaksanut olla kiinnostunut aiheesta. Innostuin kuitenkin tuossa joululoman paikkeilla sitten katsomaan ensimmäiset jaksot japaninkielisillä äänillä, koska erään tuttavan kanssa tuli sattumoisin puhetta aiheesta. Digimon ei ehkä ollut samalla tavalla osa lapsuuttani kuin Sailor Moon tai Pokémon, mutta toisaalta koen kaipuuta yli kymmenen vuoden taakse katsellessani ensimmäisen tuotantokauden jaksoja ja ymmärrän vihdoin, miksi Digimonkin kuului aikoinaan 2000-luvun alun animebuumin aloittajiin.
« Viimeksi muokattu: 07.02.2014 03:38:15 kirjoittanut Beyond »
Hellät sanat pilaavat ruman maailman,
johon tahdot kuulua ja tappaa Jumalan.

Peccantis

  • ***
  • Viestejä: 743
Vs: Japanilainen populaarikulttuuri
« Vastaus #681 : 10.02.2014 14:04:46 »
olisiko suositella jotain lyhyttä sarjaa actionia/seikkailua/tms.?
Tiger & Bunny on 25 jaksoa, hauska, erilainen... supersankarisarja jossa juju jos toinenkin.

Senyuu. ja Senuyy 2. parodiaa, parhaimmillaan jos olet jo ehtinyt kyllästyä ISO-standardoituun shonen-peruskauraan. Hyvin lyhyet jaksot. Shimono Hiro pääroolissa.

Crayon Shin-chan Movie 11: Arashi wo Yobu Eikou no Yakiniku Road on elokuva. Sen nimi tarkoittaa myrskyistä kunnian tietä yakiniku-patojen ääreen. Siitä taitaa olla löydettävissä vain sellainen versio, jossa on onnahtavat kiinasta englanniksi käännetyin bootleg-tekstitykset, mutta jos osaat japanista alkeita tai ymmärrät chinglishiin vivahtavaa hieman hoonoa englantia, niin kärryillä pysymisessä ei pitäisi olla ongelmaa. Tämän suhteen suosittelen vain hyppäämään kyytiin hahmodesignin karuudesta välittämättä ja katsomaan mitä tapahtuu. Äksönia ja takaa-ajokohtauksia tulee olemaan. Se tulee olemaan aika hauskaa.

Miten paljon finiläiset muuten nykyään seuraatte animea/mangaa?
En ihan niin paljon mutta melkein joka ilta menee kyllä muutama jakso tai luku. Erityisesti animea viime aikoina on tullut katsottua sellaisia "katson joskus" -listoilla roikkuneita ei-niin-kuumia-tapauksia koska keksin, että uusi näyttöni mahduttaa ylös animeruudun ja alas gimpin joten voin piirrellä ohimennen samalla kun katson/kuuntelen jotain sarjaa.

Ootteko muuten kuinka genreuskollisia animunne ja mangojenne suhteen?
En oikein... enpä oikein ollenkaan. Shôjosta harvemmin jaksaa edes kiinnostua (viime aikojen ainoa poikkeus: Princess Tutu joka onkin odotuksieni vastaisesti animebaletti mm. baletista eikä anime baletista...), shônen on aika varauksellista (parhaiten uppoaa "isojen poikien" shônen tai teknisesti shônenia oleva fujobaitti), josei on tylsää, seinen on paska luokittelu kun mitään arkkityyppiä ei ole ja tarjonta vaihtelee söpöjä asioita tekevistä söpöistä kissanpennuista yltiöverisiin filosofiankäryisiin samuraisarjoihin tai raskassoutuisiin psykologisiin trillereihin jotka sijoittuu 80-luvun Saksaan ja itäiseen Eurooppaan.

Mut kohderyhmistä on vähän turha puhua... varsinaisista genreistä uppoaa oikeastaan mikä vaan jos se on tarpeeksi syvällistä (= psykologista) ja jos juonessa on tarpeeksi kierrettä (-> trilleri, mysteeri tai jännäri).

Ja hauskasti vaikka pidän itseäni pesunkestävänä fujotätinä ja genreuskollisena eniten juuri yaoin suhteen, se on listassa pohjimmaisena sekä keskiarvoltaan 4.78 että painotetulta keskiarvoltaan 5.44 mutta silti oon niitäkin katsonut 18 teosta. Tästä voidaan kai päätellä että haluaisin tykätä yaoista mutta yaoi ei tykkää musta ei kun siis että olen todella ronkeli. And let's face it, yaoi on hirveetä kuraa ei sen takia että se on yaoita vaan sen takia että sen luotettavin kuluttajaryhmä innostuu jo pelkästään ideoista ja toteutus ei oo ihan niin tarkkaa. Sen sijaan moe-sarjoja kyttäävät otakut voisi ilmeisestikin nostaa paskamyrskyn jos hahmojen kädet olisi rumia tai liikeet tönkköjä. Ruma ja budjetinpohjilla tuotettu yaoi on kustannustehokkaampaa. Fujo-palvelua kuhisevia "ihanii poikii" -sarjoja kuitenkin tehdään ihan kiitettäviäkin, ehkä siitä vielä joskus irtoaisi siedettävää yaoita? Tai edes hirveetä rumaa yaoita jossa semet ja uket olisi vähän enemmän sen näköisiä että ne kuuluu samaan lajiin >_>

ääh nyt hus siitä rätisemästä tätönen

rant over
« Viimeksi muokattu: 10.02.2014 14:34:47 kirjoittanut Peccantis »

Purple

  • ***
  • Viestejä: 242
  • muusani Draco
    • Purple Passage
Vs: Japanilainen populaarikulttuuri
« Vastaus #682 : 25.02.2014 00:19:17 »
Lainaus
olisiko suositella jotain lyhyttä sarjaa actionia/seikkailua/tms.?

Tämä on nyt sekä Odoshille että muillekin. Tässä siis sarjoja, joiden katsomisesta olen nauttinut. Aakkosjärkässä. :D Kaikkien aikojen lempparini merkattu sydämellä. Pahoittelen jo valmiiksi pitkää listaa.

♥ Code Geass & Code Geass R2 - 50 jaksoa
Tämä kertoo pojasta, joka saa kummallisen voiman nimeltä Geass, jolla pystyy määräämään ihmisiä tekemään mitä hän ikinä haluaa. Päähenkilö on eräänlainen antisankari. Olen katsonut tämän kokonaan läpi ainakin kolmasti ja loppu saa aina itkemään niin paljon. Jos tykkäsit Death Notesta, voisin kuvitella että tykkäät tästäkin.

Darker than Black - 37 jaksoa
Tokioon on ilmestynyt kummallinen alue nimeltään "Hell's Gate". Sen mukana ilmestyi ihmisiä, joilla on yliluonnollisia voimia, ja päähenkilö on yksi näistä. Jonkinasteista kyberpunkkia. Mysteerinen ja jännittävä juoni, synkähkö tyyliltään. Todellakin katsomisen arvoinen.

Ergo Proxy - 23 jaksoa
Tämä on vähän samaa tyyliä edellisen kanssa, kyberpunkkia siis. Maailma on saastunutta autiomaata, lukuunottamatta joitain kaupunkeja, jotka elävät suojassa kuplan sisällä. Päähenkilö on vahva naishahmo, tämäntyyppisiä naishahmoja harvoin näkeekään animessa. Vähitellen päähenkilölle alkaa selvitä totuus maailmasta. Tämä on tosi kaunis ja jännittävä tarina, kannattaa katsoa. Melkein tekisi mieli laittaa sydän tänkin kohdalle ♥

Free - 12 jaksoa
Söpöjä poikia tekemässä söpöjä asioita, ehdottomasti tämän genren paras. Todellinen hyväntuulen anime + uimalihaksia.

♥ Full Metal Alchemist Brotherhood - 50 jaksoa
Brotherhood on parempi kuin se ensimmäinen versio, vaikka sekin hyvä. Tämä sarja on kuitenkin niin tunnettu että tuskin kaipaa sen enempää selityksiä :D Todella mielenkiintoinen tarina, hienot hahmot, jännittävä jne.

♥ Gundam Seed - 50 jaksoa
Tämä kertoo sodasta, ystävyydestä ja rakkaudesta. Vaikka kyseessä on mecha-anime, niin pääpaino on hahmoissa ja niiden tunteissa. Todella koskettava tarina siitä, kuinka sodassa oikeastaan kukaan ei ole voittaja, ja kuinka kummallakin puolella taistellaan omien asioiden puolesta - tarinassa ystävykset joutuvat toisiaan vastaan. Tällä on myös jatko-osa Gundam Seed Destiny (50 jaksoa) ja vaikka sekin on kiva katsottava, ei ihan yhtä hyvä. Gundam Seed kuitenkin toimii yhtenä kokonaisuutena ihan ilman että jatko-osaa tarvitsee katsoa.

Hakkenden - Eight Dogs of the East - 26 jaksoa
Tämä sarja ei ole ihan samalla tasolla kuin yllä mainitut, mutta nautin tämän katsomisesta silti paljon. Ns. tytöille suunnattua actionia, vähän ehkä samaa tyylilajia kuin Kuroshitsuji. Tämä sarja jää kesken, koska pohjautuu mangaan, joka jatkuu vielä. Jos tykkäät siit Black Butlerista niin kannattaa koittaa tätäkin.

Higashi no Eden / Eden of the East - 12 jaksoa
Tässä sarjassa on viihdyttävä/erikoinen juoni. Katso eka jakso, se todennäköisesti herättää mielenkiintosi heti ensimmäisen kymmenen minuutin aikana. Jos ei, ei ehkä kannata katsoa.

Kuroko no Basket - 50 jaksoa (AIRING)
En tykkää urheilusta, mutta tämä on todella viihdyttävää, vähän sellaista kevyempää katsottavaa. Paljon poikia, ja ylisöpö päähenkilö.

Kuroshitsuji - 24 jaksoa
Manga on kuulemma parempi, mutta tykkäsin siltikin tästä animesta kovasti. Tyttöjen actionia, hienoja hahmoja ja mysteerinen, koskettava juoni. Kertoo rikkaasta orvosta pojasta ja tämän hovimestarista, joka on oikeasti demoni. Välillä juoni oli ehkä vähän tyhjänpäiväistä, mutta siis loppuhuipentumat jätti moisen pikkuseikan unholaan...

Kyoukai no Kanata - 12 jaksoa
Jännä ja kaunis tarina söpöillä hahmoilla höystettynä. Hienon näköinen sarja, ja vaikka juoni jää ehkä vähän laihaksi niin se oli silti jännittävää ja mielenkiintoista katsottavaa.

No. 6 - 12 jaksoa
Sijoittuu tulevaisuuden "täydelliseen" kaupunkiin. Paitsi että paljastuu, että kaupunki ei olekaan täydellinen... Eräänä päivänä vankilasta karannut poika ilmestyy luokan priimuspojan huoneeseen. Shonen-aita, ja söpö ja kaunis tarina.

Macross Frontier - 25 jaksoa
Jos tykkää sci-fistä, kannattaa katsoa, uudempi klassikko. Kaunis tarina, jolla on myös viesti/opetus. Kertoo kahdesta naislaulajasta sekä lentäjäpojasta, näiden suhteesta ja taistelusta omituisia alieneita vastaan. Ehkä hitusen kliseinen, mutta jos se ei haittaa, go for it - välillä myös yllättää. Plussana ihanat biisit!

Magi - 50 jaksoa (AIRING)
Omalaatuinen shonen-sarja, joka kertoo päähenkilöiden kehityksestä ja seikkailuista. Värikäs, fantsu, jännittävä, hauska, kaikkea mitä shonen-sarjalta haluaa ;3 Hahmot on kivoja.

Mawaru Penguindrum - 24 jaksoa
Hyvin omalaatuisen tyylinen sarja, jossa söpöjä hahmoja ja jännä juoni. Ei tarjoa mitään super-muistettavaa, mutta kuitenkin koskettavan ja taiteellisen tarinan. Jos tykkää vähän taiteellisemmista jutuista, kannattaa katsoa.

Project K - 13 jaksoa
Todella kauniin näköinen sarja. Tytöille suunnattu action-sarja, jossa hahmot viehättäviä miespuolisia hahmoja, ja paljon shonen-ai viboja. Itse tykkäsin tästä kovasti, hienon näköinen toteutus korvasi sen, mitä juoni jäi vähän laihaksi (kuten usein yhden kauden sarjoissa jää).

♥ Rurouni Kenshin OVA (Samurai X: Trust and Betrayal) - 4 jaksoa
Tämä neljän jakson kokonaisuus on todella koskettava, ja sen voi katsoa ihan ilman että tietää Rurouni Kenshinistä mitään. Sijoittuu 1800-1900 luvun vaihteeseen ja kertoo erään pelätyn miekkamiehen/salamurhaajan tarinan.

Seirei no Moribito - 25 jaksoa
Vähän vanhemmalle yleisölle (ei siis lapsille) suunnattu sarja. Hieno ja jännittävä tarina, joka oli kivaa seurattavaa. Ihanan epä-kliseinen, ja tavallaan realistinen. Sijoittuu kuvitteelliseen historialliseen maailmaan. Viihdyttävä, vaikka ei erityisen kovasti painunut mieleen.

♥ Shinsekai Yori - 25 jaksoa
Tämä sarja on todellinen helmi. Todella omalaatuinen, mielenkiintoinen, jännittävä ja ennalta-arvaamaton tarina. Vaikka olisit katsonut mittavat määrät animea (kuten minä), niin tämä nousee sieltä seasta kirkkaasti. Tämä sarja oli aivan ihanaa katsoa, koska ei ikinä voinut olla varma, mitä seuraavassa jaksossa tapahtuukaan. Sarja sai välillä hyvinkin jänniä ja yllättäviä käänteitä. Parhaan katselunautinnon saat, jos et tiedä sarjan juonesta mitään etukäteen - älä siis mene lukemaan tiivistelmiä vaan riennä katsomaan eka jakso ;)

Shingeki no Kyojin - 25 jaksoa
Titaanit ovat vallanneet maailman, ja ihmiset elävät suojassa titaaneilta muurien sisällä. Kunnes eräänä päivänä titaanit tulevat muureista läpi... Jännittävä ja hyvin toiminnantäyteinen sarja, jossa haluaa tietää, mitä seuraavassa jaksossa tapahtuu. Anime jää kesken, ja varmaan jatkuu kun manga jatkuu.

Suisei no Gargantia - 13 jaksoa
Maa tuhoutui, ja ihmiset muuttivat avaruuteen. Siellä kehkeytyy sotilasvaltio, jossa taistellaan alieneita vastaan jatkuvasti. Eräs sotilas sitten eksyy reitiltään maapallolle. Hänen yllätyksekseen siellä onkin elämää... Sarjassa on paljon potentiaalia, mutta se jää jotenkin kesken, ja 13 jaksoa tuntuu aivan liian lyhyeltä. Sarjaan onkin mahdollisesti tulossa jatkoa.

Sword Art Online - 25 jaksoa
Tarina, jossa MMORPG:n pelaajat jäävät jumiin sisälle pelin virtuaalitodellisuuteen. Kaunis ja hyvin toteutettu tarina, jännä juoni, ihanat hahmot. Parin viime vuoden ajalta yhtiä parhaita sarjoja, kannattaa ehdottomasti katsoa.

Valvrave the Liberator - 24 jaksoa
Erään tulevaisuuden koulun oppilaat joutuvat tahtomattaan mukaan sotaan/taisteluun, ja kummallisia asioita alkaa paljastua heidän koulustaan. Tämä on mecha-anime jännällä twistillä. Painottuu hahmoihin, ja tappelu on vähän toissijaista. Tykkäsin tästä kovasti, ja olisin kyllä jaksanut ja halunnut katsoa pitempäänkin kuin 24 jaksoa...

Witchblade - 24 jaksoa
Tämä toimintasarja on jotenkin jäänyt mieleen. Olen katsonut pariin kertaan, ja kummallakin kerralla viihdyttänyt ja saanut kyyneleet silmiin. Ei mikään mullistava, mutta hieno tarina joka tapauksessa. Kertoo äidistä ja tyttärestä, mikä tekee siitä vähän poikkeavan moniin toimintasarjoihin verrattuna.

X - 24 jaksoa
Shonen-ai viboja, CLAMPia. En ole ihan varma mitä mieltä olen tästä sarjasta. Tässä on paljon pitkästyttäviä kohtia, mutta varsinkin loppuhuipennus on todella hieno ja mieleenpainuva, ja sen takia voisin sanoa, että tämä sarja kannattaa katsoa.

Lisäksi vielä Elfen Lied ja Kimi Ga Nozomu Eien, jotka ovat kummatkin vanhoja mutta hyvin kiehtovia ja itkettäviä tarinoita. GetBackers, Mai Hime, Princess Tutu ja Hunter x Hunter ansaitsevat myös maininnan. Ovat vanhoja sarjoja, mutta jos ei vanha piirtotyyli haittaa niin kannattaa ehdottomasti tutustua! Lisäksi shonen-ai fanien täytyy nähdä Yami no Matsuei, vaikka se onkin hieman ontuva, niin silti söpö. Monet tykkäävät myös sellaisista klassikoista kuin Escaflowne ja Crest of the Stars, vaikka ne ei itseeni ihan iskenyt, olivat kuitenkin ihan kivoja katsoa. Niin ja Neon Genesis Evangelion, jonka suosiota en ihan ymmärrä. :D

Myös Naruto, Bleach, D.Gray-man ja Inuyasha ovat alkuun tosi hyviä, mutta jatkuvat niin pitkään, että niistä tulee pitkäveteisiä, ne eivät etene /junnaavat paikallaan. Niistä kannattaa katsoa ehkä ekat 40-80 jaksoa ja sitten voi lopettaa. :D

Anteeksi hirmu pitkä viesti, toivottavasti joku nappasi tästä mukaansa edes jonkun sarjan :D (ja jos joku haluaa fiilistellä kanssani jotain vanhoja sarjoja niin jee)


Fanart ||  1.Fic (K18)

Peccantis

  • ***
  • Viestejä: 743
Vs: Japanilainen populaarikulttuuri
« Vastaus #683 : 25.02.2014 08:30:07 »
Lainaus
olisiko suositella jotain lyhyttä sarjaa actionia/seikkailua/tms.?
Magi - 50 jaksoa (AIRING)
Omalaatuinen shonen-sarja, joka kertoo päähenkilöiden kehityksestä ja seikkailuista. Värikäs, fantsu, jännittävä, hauska, kaikkea mitä shonen-sarjalta haluaa ;3 Hahmot on kivoja.
Ja jos jaksaa seurata alkupalloiluita vähän pidemmälle pääsee siihen kuuluisaan poliittiseen fantasia-actionshouneniin 8D JA jos jaksaa siitä vähän eteen päin tulee vastaan sellanen hmmmm~... pahishahmo jonka notkeita vyötäisiä tuijotellessa voi unohtua että sarjassa on muutakin sisältöä 8D

Minullekin löytyi listasta pari uutta tuttavuutta, kiitoksia!

(...)Niin ja Neon Genesis Evangelion, jonka suosiota en ihan ymmärrä. :D
NGE resonoi niillä jotka on kohdanneet elämässään tiettyjä asioita. Ei tosiaankaan kaikkien sarja (voi olla ääriahdistavakin joillekin) ja vaikka se onkin sinänsä merkittävä merkkipaalu niin ei tosiaankaan ole pakko runnoa sitä läpi.
« Viimeksi muokattu: 25.02.2014 08:40:39 kirjoittanut Peccantis »

Odo

  • Sankari
  • Valvoja
  • *****
  • Viestejä: 12 548
  • 707
Vs: Japanilainen populaarikulttuuri
« Vastaus #684 : 26.02.2014 00:27:56 »
Purple, ai että nappasinko? Aivan loistava listaus ja tuli täydelliseen saumaan kun olen uudelleen löytämässä animen paremmin! Tuolta löytyi omia suosikkejanikin, jotka olen jo katsonut (mm. FMA: Brotherhood♥ mangan fanina ehdottomasti yksi suosikki animeistani niin ja Elfen Lied!). Kiitäs hurjan paljon, varmasti tulee katseltua!

NGE:stä sitten. Itse tykkään. :') Mutta kuten tuossa jo Peccantis sanoikin niin se ei ole ihan kaikkien sarja. Ja no tykkään noista pitkistä massasarjoistakin, vaikkakin mangaversioista paljon enemmän kuin animeista joissa on sitä ylimäärästä diipapaahaa ihan liikaa. :D Ja ää (ajatushyppii kun väsyttää) nostit esille myös Get Bakersin! Olin unohtanut jo tuon. Luin joskus mangaa siitäkin pari osaa ja muistan tykänneeni ainakin siitä versiosta! Pitääpä katsoa se anime.

Feisbuukissa mm. Suomen Cosplay harrastajat ryhmää selailleena on tullut muutamaan otteeseen vastaan tuo Sailor Moonin rebootti. Ja tainnut ohimennen tulla vastaan ainakin kuvien muodossa jossain muuallakin. En ole pahemmin aiheeseen perehtynyt, enkä yhtäkään artikkelia aiheesta lukenut, mutta nimen Sailor Moon hyppiessä silmille oli pakko palata tämän sarjan pariin. Viimeksi olen katsonut satunnaisia jaksoja sieltä täältä kun se tuli telkkarista. Nyt sitten aivot-narikkaan-meiningillä maratoonasin 13  jaksoa putkeen ja jatkoin seuraavana päivänä jo 18 jaksoon asti. Onhan sarja jaksoihinsa nähden (yhteensä 200) alussa, mutta miksi mä en keksi mihin tuon sarjan suosio perustuu? Onhan sekin klassikko. Ei siinä ihan hauskaa katsottavaa toisaalta, mutta todella rasittava päähenkilö, uskomattoman kaavamainen eteneminen... argh! Mikä siinä sitten on niin hienoa, että sitä sitten kuitenkin katsoo ja saavutti suuren suosion katsojagenrestään huolimatta? :D

Niin ja sain vihdoin aloitettua NANA:n katsomisen. Kuten sanoin aloin löytämään pitkästä aikaa taas animea paremmin.
“People can have lovers.
They can have friends. They can be together.



But when you think about it,
you’ll see that originally, we’re alone.”

Aimtist

  • raremagneetti
  • ***
  • Viestejä: 448
Vs: Japanilainen populaarikulttuuri
« Vastaus #685 : 26.02.2014 01:29:11 »
Purple, pakko heittää kiitosta täältäkin suunnalta tuon listan kasaamisen puolesta (mahtoi olla jonkin verran hommaa (: ), tuli nimittäin tuo No. 6 katottua lähes putkeen (loma <3) ja yksinkertaisesti rakastuin. Aivan ihana sarja! <3 Seuraavaksi olisikin mangan lukeminen vuorossa (:

Muutama tuttu anime löytyy muutenkin tuolta listalta (FMAB, Kuroko no Basket, Kuroshitsuji) ja voin ehdottomasti olla samaa mieltä siitä, että ne kannattaa katsoa/lukea. Itse suosittelen kyllä Bleachiakin kaikille, mutta melkeinpä kannattaisi mielummin lukea sarja läpi, kuin katsoa. Fillerit voi käydä sen verran paljon hermoille ja sitä episodimäärää ei muutenkaan muutamassa päivässä taiteta. Tosin filler arc, joka sijoittuu jaksojen 227-265 välille on mielestäni todella hyvä ja on oikeastaan sääli, ettei sitä mangasta löydy.

Ja toisaalle...
Onko jotain sarjoja, jotka teidän pitäisi (=haluaisitte) katsoa/lukea, mutta ette ole saaneet aikaiseksi?
Mulla itelläni olisi tarkoitus aloittaa Hetalian lukeminen, mutta en ole saanut vielä aikaiseksi. Muutaman episodin olen kavereitten "painostuksen" alaisena katsonut ja ihan viihdyttävän oloinen sarja kyseessä. Löysin ihanan shipinkin jo heti ensimmäisten episodien aikana. Ongelmana vaan on se, että itse en jaksa niin lyhyitä episodeja, joten olisi sen puolesta pakko aloittaa mangan lukeminen. Jostain syystä en vain ole saanut aikaiseksi ja nyt kiinnostaisi tietää, että onko muilla tällaista tilannetta.

Vain minä kärsin.
Keskellä kirsikankukkien,
vuodatan katkeran kyyneleen.
Valheitasi, siedä en.

Odo

  • Sankari
  • Valvoja
  • *****
  • Viestejä: 12 548
  • 707
Vs: Japanilainen populaarikulttuuri
« Vastaus #686 : 26.02.2014 14:59:04 »
Aimtist, joo noista fillereistä ollaankin puhuttu! Allekirjoitan kyllä tuon, että manga on animea parempi kun ei ole tosiaan tuota diipadaapaa. Ja jotenkin taistelutkin venyvät pitkänpuoleisiksi katsottuna. (Mulla on taas Bleach jumissa.)

Onko jotain sarjoja, jotka teidän pitäisi (=haluaisitte) katsoa/lukea, mutta ette ole saaneet aikaiseksi?
Shingeki no Kyojin, jota on suositeltu ja kehuttu pitkin poikin. "Joo pitää kattoa", mutta ei ole tullut vieläkään aloitettua. Myös pitkään oli tuo NANA odottamassa aloitustaan, enkä edes muista kaikkia kaverini suosittelemia sarjoja, joita olisi pitänyt katsoa. Yksi on kuitenkin ylitse muiden: Black Lagoon OVA. Black Lagoon on yksi ehdottomasti omia suosikkejani ja tuota OVAa olen suunnitellut katsovani pitkään. Jaksoja ei ole edes montaa, mutta en ole saanut sitten aloitettua. Mainita voisi myös Tengen Toppa Gurren Lagganin.

Enemmän omalla osallani taas on sitä, että sarjat jäävät kesken. Vaikka tykkäisinkin sarjasta jostain syystä ne vain jäävät jumittumaan ja muuttuvat ikuisuus projektiksi animena. (Mangat kyllä pyrin koluamaan eteenpäin sitä mukaa kun saan niitä käsiini.) Onko muilla kesken jääneitä ikuisuusprojekteja? Omistani voisin mainita (nimenomaan siis anime, ei manga) Neon Genesis Evangelionin (vaikka tykkään siitä ihan huisisti!), One Piecen (yksi suosikeistani, mutta animessa en vain etene) ja Bleach.
“People can have lovers.
They can have friends. They can be together.



But when you think about it,
you’ll see that originally, we’re alone.”

Mightyena

  • ***
  • Viestejä: 437
  • ヨホホホ♪
Vs: Japanilainen populaarikulttuuri
« Vastaus #687 : 26.02.2014 19:45:17 »
(...)Niin ja Neon Genesis Evangelion, jonka suosiota en ihan ymmärrä. :D
NGE resonoi niillä jotka on kohdanneet elämässään tiettyjä asioita. Ei tosiaankaan kaikkien sarja (voi olla ääriahdistavakin joillekin) ja vaikka se onkin sinänsä merkittävä merkkipaalu niin ei tosiaankaan ole pakko runnoa sitä läpi.
Samaa mieltä. NGE on mun mielestä vaan liian... epätasainen. :D Sellaisesta huipputaiteellisesta setistä hypätään suoraan bikinifanserviceen, juu ei. Plus ne pari viimeistä jaksoa olivat kyllä liian käsittämättömiä, huhhuh. Suosiohan (tai ennemmin klassikkoasema) johtuu siitä, että se uudisti omaa genreään niin paljon. :---D Kyllä sitä nyt katsoi, mutta odotukset olivat vähän liian korkealla. Olen muuten Purplen kanssa samaa mieltä Shinsekaista. Se on aliarvostettu nyyh.

Ps olenko ainoa, johon tuo Kuroshitsuji ei iskenyt yhtään? Kaikki hahmot ovat jotenkin niin epämiellyttäviä ja joissakin arceissa tuntuu siltä, ettei mangaka tiedä yhtään mitä on tekemässä (köh curry contest köh).

Onko jotain sarjoja, jotka teidän pitäisi (=haluaisitte) katsoa/lukea, mutta ette ole saaneet aikaiseksi?
Yyh on. Bakemonogatari ja Shoujo Kakumei Utena esimerkiksi (ja toki tuo No. 6, pitääkin tsekata mahdollisimman pian). :D

Onko muilla kesken jääneitä ikuisuusprojekteja?
FMA (nyt hävettää). :DD Tykkään siitä ihan hurjasti, mutta en ole vieläkään päättänyt, pitäisikö nyt lukea mangaa vai katsoa animea vai aloittaa se Brotherhood ja olen ihan jumissa.
everybody knows there's a party at the end of the world

Beyond

  • Kamui
  • ***
  • Viestejä: 1 873
  • op HaX
Vs: Japanilainen populaarikulttuuri
« Vastaus #688 : 26.02.2014 20:56:11 »
Onko jotain sarjoja, jotka teidän pitäisi (=haluaisitte) katsoa/lukea, mutta ette ole saaneet aikaiseksi?

Näitähän riittää, koska suurin osa ns. klassikkosarjoista, jotka ovat ihan must vähääkään animesta kiinnostuneille, ovat jääneet minulta välistä. Higurashi no naku koro ni on kyllä ehdoton ykkönen tässä kategoriassa. Olen fiilistellyt sarjan musiikkia ja todennut sen uskomattoman loistavaksi. Sen lisäksi juoniasetelma on kuulemastani päätellen sitä sarjaa, että varmasti nauttisin siitä, jos saisin vain katsotuksi. Pidän kaikesta kummasta. Ainoa syy, miksi en ole saanut katsottua koskaan ensimmäistä episodia pidemmälle, on esteettistä silmääni miellyttämätön piirrostyyli. En väittäisi sitä edes rumaksi jäljeksi, mutta jokin määrittelemätön tekijä siinä vain tökkii niin pahasti, etten edisty yhtään. Harmittaa vähän tämä oma pinnallisuuteni, koska tavallaan harmittaa ihan hirveästi, että hyvänoloinen sarja jää tuollaisen pikkujutun takia katsomatta.

Lisäksi on niitä sarjoja, joita tekisi mieli aloittaa, mutta hurja jaksomäärä hirvittää heti ensialkuun. Pakko myöntää, että One Piece ja Bleach ovat jääneet aloittamatta ihan sen takia, että tulee heti epätoivoinen olo, kun tsekkaa, mikäs niiden jaksojen lukumäärä oli. Kärryille pääseminen tuntuu jo tässä vaiheessa ihan mahdottomalta. Olisi vain pitänyt aloittaa seuraaminen vielä silloin, kun jaksomäärä ei ollut ihan niin valtaisa. :(

Sitten on Code Geass, jota suositellaan kaikille, jotka pitivät Death Notesta (melkein jo onnistuinkin kirjoittamaan tänne mainitsematta Death Notea...). Toisaalta kuitenkin monen suusta olen kuullut, että sarja oli pettymys siinä mielessä, että juoni oli sama, mutta toteutus oli heikompi, eikä sitä nyt samaa juonta kahdesti katso, jos sen toisen toteutus ontuu. :D Tämän sarjan osalta heilun kahden vaiheilla, että katsoako vai eikö.

Mightyena, kannattaa katsoa ensin se vuoden 2003 anime. :D Syynä se, että harvempi tulee katsoneeksi sitä, jos on nähnyt jo Brotherhoodin. Kyseinen versio on kuitenkin ihan näkemisen arvoinen ja sen jälkeen on ihan mukava siirtyä Brotherhoodiin/mangaan. ^^

Kuroshitsujista sen verran, että kyseinen sarja on itselläni juuri parhaillaan katsottavana. Minuun sarja iskee, koska Sebastian on hot <3 mutta myönnettäköön, että jotkut sarjan jaksoista ovat vähän hämmentäviä. Katsoin viimeksi juurikin tuon curry-episodin ja joo, olihan se vähän... tota noin... ;D Toisaalta sarjan shounen ai -viittaukset ovat harvinaisen herkullisia, juoni on mukavan mystinen, eikä sivuhahmoissakaan ole moittimista. Paitsi pakko myöntää, että prinssi Soma ei ihan aukea minulle noin niin kuin merkityssisällöltään. Seriously, WTF?
« Viimeksi muokattu: 26.02.2014 20:58:07 kirjoittanut Beyond »
Hellät sanat pilaavat ruman maailman,
johon tahdot kuulua ja tappaa Jumalan.

Beyond

  • Kamui
  • ***
  • Viestejä: 1 873
  • op HaX
Vs: Japanilainen populaarikulttuuri
« Vastaus #689 : 28.02.2014 05:10:20 »
Vähän sama kävi APH:n animeversion kanssa joskus, mutta sen suhteen oon sentään saanut päätettyä, että katon sen heti, jos tulee tilaisuus, jossa dvd:tä tyrkitään käteen tai kukaan ehdottaa maratoonia.

Näin APH:sta puheen ollen, mulla on vähän sama juttu kyseisen sarjan kanssa. :D Jostain syystä kyseinen sarja on jotain sellaista, minkä katsomiseen en ole pystynyt, vaikka tavallaan on tehnyt mieli seurata ihan vain sen hypetyksen takia. Ei siinä vielä mitään, että hahmot ovat valtioita. Sehän on nerokas idea, eikä minua haittaa pahemmin sekään, että tarkoitus on kai parodioida toista maailmansotaa. Vielä sekin on ihan okei, että toisen maailmansodan osallistujavaltiot on kuvattu suloisiksi. Silti APH:n katsominen on aiheuttanut minussa mietoa kiusaantuneisuutta, enkä oikeastaan keksi mitään järkevää selitystä kyseiselle tunteelle. Jokin siinä vain silti mättää ja pahasti. Pitäisi kai tutustua mangaan.

Koska täällä on jo käytännössä puhuttu aiheesta aika paljon, voisin heittää ihan yleispätevänä kysymyksenä, tökkiikö teillä joku sarja, josta kaikki muut tuntuvat pitävän? Minulla on niitä vino pino. Sitten toisaalta taas tuntuu, että pidän liian useasta sellaisesta animesta, josta pitäminen on vähän kyseenalaista, parhaana esimerkkinä varmaan se, että katsoin Rosario + Vampiren oikeasti loppuun. :D Kyllä, toisenkin tuotantokauden... *painuu nurkkaan häpeämään*
« Viimeksi muokattu: 28.02.2014 05:12:08 kirjoittanut Beyond »
Hellät sanat pilaavat ruman maailman,
johon tahdot kuulua ja tappaa Jumalan.

leofurioso

  • ***
  • Viestejä: 1 097
  • Kiitos Koiranruusulle avasta aikoinaan. <3
    • Versova_matkalaukku
Vs: Japanilainen populaarikulttuuri
« Vastaus #690 : 28.02.2014 17:27:35 »
Onko jotain sarjoja, jotka teidän pitäisi (=haluaisitte) katsoa/lukea, mutta ette ole saaneet aikaiseksi?

Slam Dunk taitaa ensimmäisenä tulla mieleen. Olen kyllä saanut aloitettua sen lukemisen mangana, mutta animen katsominen on jäissä. Sama minulla oli aikanaan Kuroko No Basketia kohtaan, mutta vihdoin sain itseni katsomaan sen animen, tosin manga on vaiheessa, eikä sitä ole edes saatu aloitettua. Sen lisäksi muutama muukin urheilupainotteinen, mutta myös esim. Goong on sellainen, joka pitäisi joskus saada aikaiseksi lukea sekä katsoa. Näiden animen ja mangan lisäksi on iso liuta aasialaisia draamoja, joilla sama kohtalo vielä ollut. Olen tässä miettinyt, etten kai ole ainoita, jotka pitävät myös aasialaisista draamoista animen sekä mangan lisäksi.
endless rain,fall on my heart, kokoro no kizu,let me forget, all of the hate, all of the sadness....by X- Japan

Vostok

  • Vieras
Vs: Japanilainen populaarikulttuuri
« Vastaus #691 : 28.02.2014 20:16:56 »
Miten olen voinut jättää tämän topan näin pitkäksi aikaa ilman huomiota?! Asia on korjattava välittömästi!

Onko jotain sarjoja, jotka teidän pitäisi (=haluaisitte) katsoa/lukea, mutta ette ole saaneet aikaiseksi?

Listalla on roikkunut jo ties vaikka kuinka kauan Neon Genesis Envangelion ja Vampire Knight ja Pandora Hearts ja Kuroko no Basuke... Etenkin evangelionia olisi tarkoitus jossain vaiheessa tarkastella...Kyllä listalta löytyy paljonkin sellaisia, mitä en yleensä lue vaikka pitäisikin...

Onko muilla kesken jääneitä ikuisuusprojekteja?
Dragon Ball. Katsoin sitä pienenä penikkana kun sitä tuli TV:stä ja muistin sarjasta vain sen, että Piccolo oli cool. Ja nyt kun heräsin yleissivistyksen puutteeseen ryhdyin lukemaan sitä, koska en ole kummoinen animen katsoja. Olen lukenut sarjaa jo yli kolmesataa lukua, mutta siihen tyssäsi. Pitäisi varmaan jatkaa taivalta eteenpäin. En ikinä sarjaa ajatuksella lukiessani olisi uskonut kuinka erilaiseksi se kasvaa lukujen ja ajan myötä alun randomiudesta jatkuviin taisteluihin maapallon tulevaisuudesta. Piccolo on yhä cool.

Lainaus
Slam Dunk taitaa ensimmäisenä tulla mieleen. Olen kyllä saanut aloitettua sen lukemisen mangana, mutta animen katsominen on jäissä. Sama minulla oli aikanaan Kuroko No Basketia kohtaan, mutta vihdoin sain itseni katsomaan sen animen, tosin manga on vaiheessa, eikä sitä ole edes saatu aloitettua.

Ooh, Takehiko Inouea! Suosittelen lämpimästi Slam Dunkia, etenkin jos on koripallon ystävä.
Itse aloitin myös lukemaan Vagabondia ja kyllähän sarja minuun uppoaa, vanhan ajan Japanin ja samuraitten fani kun olen. Sen kyllä sanon, että RPF- based mangaa ja mitä tahansa muutakin sarjaa on kamalan tuskaisaa seurata jos tietää mitä historian tuleman pitää...Se on kuin pakollinen spoil hyvin historiansa lukeneelle fanille.  :(

Vostok

  • Vieras
Vs: Japanilainen populaarikulttuuri
« Vastaus #692 : 08.03.2014 14:00:04 »
Lainaus
mullahan on fikki-ideaakin jossain ylhäällä! Tää topikki on kyllä hieno muistuttaja aina silloin tällöin.

Oi, täälläpä ei muuten näy tarpeeksi Dragon Ball- ficcejä. :) Valmis lukemaan!

Onko kenelläkään muuten retroshoujo-nostalgiaa?

Retroksi luen itse about ysäreistä alaspäin menevät shoujot, ja olen ryhtynyt Sailor Moonia ja Sailor V:tä lukemaan. Jep, lukemaan. Sailor Moon ei ikinä ollut kunnolla lapsuuteni (toisin kuin Cardcaptor Sakura), sillä en sitä hirveästi sitä tv:stä töllötellyt. Kuitenkin katsoin animea netistä yläasteen alkuvaiheilla ja tykkäsin kovasti. Kun huomasin kauan sitten Sailor V:tä myytävän Fantsussa niin ostin ja luin. Kasarimanga on kyllä niin mukavan retroa! Piirustustyyli on hurmaava, vaikka jälki ei olekaan parasta.

Saitou Chihon tuotannosta pidän kovasti, vaikka ne ovatkin joskus sitä hiukan harlekiinimaisempaa luokkaa. Retrofiilikset iskee minuun kovasti Shoujossa.

Parhain törmäykseni on ollut Candy Candy, Alpen Rose ja etenkin Glass Mask! Kukaan lukenut näitä? Mitä tykkäätte?

Ihanin on mielestäni Glass Mask, eikä ihme, sillä se on Candy Candyn ohella yksi Japanin tunnetuimmista kulttishoujosarjoista! Ellei jopa tunnetuin... Kaikki hahmot ovat rakastettavia oma personal favoriteni on Ayumi Himekawa - toki pidän kovasti myös Mayasta. Luin mangan aivan ihastuneena ja katsoin siitä vieläpä mukavan ysäridraamankin. Se on yksi ehdottomista shoujorakkauksistani, suosittelen kaikille ihan yleistiedonkin takia!

Jos te olette törmänneet johonkin erityisen sävähdyttävään retroshoujoon, vinkatkaa toki minulle! :) Olisin innokas kuulemaan muitten retrolöydöistä.

Meepah

  • ***
  • Viestejä: 94
  • lamalapsi
Vs: Japanilainen populaarikulttuuri
« Vastaus #693 : 08.03.2014 22:22:47 »
Hei jes muutakin kuin "kasuaalipuhetta" uusista sarjoista! Siihen on minulla toiset kanavat, joita kutsutaan yleensä irkiksi. #kazoku @quakenet. Tosin voi tässä olla iso genrejakauman aiheuttama ero, kun oma maku on lähinnä hyvin seinen ja josei, sekä ei galaktisessa mittakaavassa pyörivät taikatyttösarjat.

Glass Mask on suuria shoujosuosikkejani, vaikka se ei olekaan kuullut sarjan sisäisestä yhtenäisyydestä. Missä on kissanpentu, niin. Säälikseni se on ja jää kesken, mutta kaikkien pitäisi lukea sitä. Se leikkaa aika terävästi halki Japanin shoujon aikakausien. Tosin mitä retroa nämä muka on olevinaan D: Mulle tulee vanha olo, koska usein suosikkisarjani ovat kotoisin 80-90-luvuilta, jolloin söpöt tytöt tekemässä söpöjä juttuja eivät olleet nielleet ihan niin suurta osaa otakuanimesta.

Shinohara Chie kirjoittaa erinomaista shoujokauhua. Ryouko no Shinrei Jikenbo tutustutti minut tekijään ja on sen takia suosikkini. Anatolia on sen sijaan toinen shoujon suurklassikko, jota suosittelen kyllä kaikille hippusenkaan kiinnostuneille. Kaikki ryhmä 24:n työt ovat ehdottomasti lukemisen arvoisia ja rikkoivat sille ajalle tyypillistä shoujon kaavaa. Suosittelen varsinkin sen ajan taikatyttösarjoja kaikille, joita genre kiinnostaa hieman. Sailor Moon on aika paljon velkaa sen ajan taikatyttöseikkailuille, vaikka ne eivät olekaan aivan niin galaktisessa mittakaavassa tapahtuvia.

Tällä hetkellä loppumattomalta listalta ovat käsittelyssä Tweeny Witches, josta Triggerin Little Witch Academia on selkeästi ammentanut vaikutteita, Birdy Decode - en koskaan kyllästy tiettyjen animoijien jälkeen - ja tietenkin aina on aikaa katsoa Utena vielä kerran.

Terveisin, odotan hysteerisellä intokauhulla Sailor Moonin ja Legend of Galatic Heroesin rebooteja.

Sofiesque

  • Vieras
Vs: Japanilainen populaarikulttuuri
« Vastaus #694 : 08.03.2014 22:35:10 »
Candy Candy on ihan mahtava! Lukenut en siis ole, mutta lapsena tuli kaverin kanssa vuokrattua niitä videokasetteja Makuunista ja katsottua moneen kertaan. Tossa parisen vuotta sitten muistin sarjan ihan tyhjästä ja oli pakko etsiä ne jaksot käsiini, ja voi sitä nostalgian määrää! Kakarana en jotenkin tajunnut, kuinka karuja teemoja ja suoranaisen sosiopaattisia hahmoja tostakin sarjasta löytyy. Retroshoujo onkin siitä mielenkiintoista, että kaikesta söpöilystä huolimatta homma voi olla aika synkkää, kun musta nykyajan shoujosarjat sisältää keskimäärin ehkä vähän kevyempää matskua.

Yks vanhempi anime (ei kylläkään shoujoa), johon liittyy myös kauheasti nostalgiaa, on Galaxy Express 999. Katoin isältä perittyjä kasetteja ehkä turhankin nuorena, koska sarjaan mahtui useampia jaksoja, joista jäi alle kymmenvuotiaalle lieviä traumoja. :D Nyt oon katsonut tota uudestaan YouTubesta ja fiilistellyt kömpelöä suomidubia. Jos scifi, paikoin ahdistava melankolia ja kuolevaisuuden/kuolemattomuuden teemat kiinnostaa niin suosittelen.

Vostok

  • Vieras
Vs: Japanilainen populaarikulttuuri
« Vastaus #695 : 10.03.2014 17:06:19 »
Lainaus
Shinohara Chie kirjoittaa erinomaista shoujokauhua. Ryouko no Shinrei Jikenbo tutustutti minut tekijään ja on sen takia suosikkini. Anatolia on sen sijaan toinen shoujon suurklassikko, jota suosittelen kyllä kaikille hippusenkaan kiinnostuneille.

Shinohara Chien jo tunnenkin, olen itse lukenut ensin hänen vuoden 1987 Shogakukan manga - palkinnon voittaneen kauhun Yami no Purple Eyen. Se oli kyllä lukemisen arvoinen, aivan omanlaatuisensa kokemus. Sääli, ettei nettiin ole päivitetty toviin. Heijastelee hyvin sen ajan kauhua, ja uskoakseni toteuttaa mangakan mieltymyksiä eri hyvin.

Anatolia menee heti katsaukseen! Vaikuttaa juuri sellaiselta, mistä pidän. Sitä on kyllä rinnastettu ahkerasti Hosokawa Chiekon Ouke no Monshou- sarjaan.



Unohdin aivan mainita Hosokawa Chiekon Hakushaku Reijoun ja Nakayama Seikan Alfheim no Kishin!

Hakushaku reijou on kyllä aika kermakakku, aivan kuin Candy Candykin omalla tavallaan. Juonessa on kyllä puutteita ja historiassa kamalia virheitä, mutta annan ehkä sille kaikelle anteeksi juurikin sen kerman takia. Se on niin tyypillistä retroa ja niin tyttömäistä, että tekee mieli ryhtyä lolitaksi kun sitä lukee :P Sopivaa sunnuntailukemista. Menee miltei samaan kastiin Lady Georgien kanssa, joka taas on miltei samanlainen, mutta Australiaan liittyen. Siinä kyllä pitää sanoa, että päähenkilöstä en pitänyt enkä sarjan lopputuloksesta.

Inhoan yleensä keskiaikaistyylistä fantasiaa (ja sitä genreä yleensäkin), mutta Alfheim no Kishi on poikkeus. Retroshoujot tekevät aina erinomaiset poikkeukset.

Tiedättekö, myydäänkö fantsun (fantasiapelit) poislukien muualla Sailor Moonin ja Sailor V:n ohella paljoa retroa?
Ilmoittakaa toki, jos fantsustakin löytyy jotakin mukavaa retroshoujoa, sillä silmäni on saattanut välttää. Olen kuitenkin tullut siihen tulokseen, että näin ei ole, sillä amerikkalaiset kustantamot eivät ole julkaisseet mitään Sailorien ohella...?

Eririn

  • valomiekkalesbo
  • ***
  • Viestejä: 956
  • Jedi like my father before me
    • lesbian with a sword and a grudge
Vs: Japanilainen populaarikulttuuri
« Vastaus #696 : 11.03.2014 11:16:42 »
Aah, retroshoujo<3 enpä voi sanoa lukeneeni paljon, mutta tarkoitus olisi ottaa jossain vaiheessa työn alle juurikin Glass Mask ja ehkä Candy Candy ja Ouke no Monsho (meneekö tuo nimike retroshoujon puolelle?)

Tällä hetkellä retroshoujosta luen oikeastaan vain Sailor Moonia (jota katsoin jonkin verran telkkarista mutten mitenkään aktiivisesti, kiinnostuin enemmän vasta murrosikään tullessani) sekä Magic Knight Rayearthia (josta kiinnostuin tänä talvena kun sitä alettiin julkaista suomeksi). Pidän kyllä ihan hirveästi taikatyttömangasta, mutta olen tullut sen suhteen aika kriittiseksi ja valikoivaksi. Sailor Moon on tuosta genrestä suosikkini ja täytyy sanoa, että Magic Knight Rayearth oli positiivinen yllätys. Pidän hahmoista, eikä sarja ole niin ennalta-arvattava kuin oletin. Pari ylläriä on jo iskenyt päin näköä^^ tämän kokemuksen perusteella voisin hyvin kuvitella alkavani lukea CLAMPiltä myös Cardcaptor Sakuraa.

Fushigi Yuugi ei ihan taida mennä taikatyttögenren sisälle, mutta se on yksi kaikkien aikojen suosikkisarjojani. No, se ja sen jatko-osa Fushigi Yuugi Genbu Kaiden. Rakastan Watase Yuun mangaa ja nämä ovat suosikkini. Jos totta puhutaan, aina kun Suomessa julkaistaan uusi Watasen manga, ostan sen melkein silmää räpäyttämättä. Watase on tällä hetkellä ehdoton suosikkimangakani. (Voi kun alkaisivat julkaista Ayashi no Ceresiä suomeksi~)
We had each other. That's how we won.

Meepah

  • ***
  • Viestejä: 94
  • lamalapsi
Vs: Japanilainen populaarikulttuuri
« Vastaus #697 : 12.03.2014 10:06:22 »
Tiedättekö, myydäänkö fantsun (fantasiapelit) poislukien muualla Sailor Moonin ja Sailor V:n ohella paljoa retroa?
Ilmoittakaa toki, jos fantsustakin löytyy jotakin mukavaa retroshoujoa, sillä silmäni on saattanut välttää. Olen kuitenkin tullut siihen tulokseen, että näin ei ole, sillä amerikkalaiset kustantamot eivät ole julkaisseet mitään Sailorien ohella...?

Olen ainakin itse tilannut fantsuun mangaa silloin joskus ennen kuin aloin suosia muita väyliä ja jos mangaa vain on saatavilla jostain englanniksi (kyllä niitä vain on käännetty, mutta aika kauan aikaa sitten), kyllä sen sinnekin sai. Aikaa kului parista viikosta reiluun kuukauteen. Fennican palvelusta pidin tosin enemmän. Eipä näillä isoilla kaupoilla ole oikein tapana laittaa hyllyihinsä vanhaa shoujoa, kun ostajakunta on Sailor Moonin ulkopuolella varsin olematon. Eivät tiedä, mitä menettävät.

Ja hahaa! Taikatyttöjä. Jos ette olleet Frostissa, ToriSohvan taikatyttöjä käsittelevä luento tulee varmasti jossain vaiheessa youtubeen ja siellä oli aika hyvää esittelyä taikatyttöilyn vaiheista.

Cardcaptor Sakura pitää lukea (tai katsoa, tai molempia), jos oikeasti on kiinnostunut taikatyttöilystä. Se on oman taikatyttöalagenrensä klassikkojen klassikko ja aika määrittävä teos. Suosittelen kamalan paljon sitä kaikille, koska CLAMPin sarjojen tapaan yksikään hahmo ei ole hetero. Pitkiä raajoja saattaa olla varsinkin miehillä, mutta en muista enää tarkkaan.

Fushigi Yuugi ei ole taikatyttösarja, mutta shoujon toiseen maailmaan matkustus -genressä se on klassikko. Lämpenin sille itse vasta reippaasti sarjan puolivälin jälkeen ja voisin jossain vaiheessa lukea sen uudelleen.

Maissinaksu

  • Trubaduuri
  • ***
  • Viestejä: 3 130
  • Kurlun murlun
Vs: Japanilainen populaarikulttuuri
« Vastaus #698 : 22.04.2014 00:41:45 »
Nyt osui simmuihin mielenkiintoinen topic. :D

Onko jotain sarjoja, jotka teidän pitäisi (=haluaisitte) katsoa/lukea, mutta ette ole saaneet aikaiseksi?

Näistä voisi muodostaa näppärän listan, jos tutkiskelisi aihetta ajan kanssa. Niitä nimittäin on aika määrä... Ensimmäinen mieleen tuleva on aikaisemmin mainittu Neon Genesis Evangelion. Katsoin pari ensimmäistä jaksoa ja sitten täytyi ikävä kyllä luovuttaa. Ei iskenyt, vaikka klassikko onkin kyseessä. :-\ Sama juttu kävi One Piecen kanssa.

APH voisi olla mielenkiintoinen. Bleach kiinnostaa myös, mutta aina tuntuu olevan jotain muuta vireillä, kun tekisi mieli perehtyä enemmän. Lisäksi jaksojakin on se muutama. :P Jos joskus iskee innostus imeytyä kunnolla siihen maailmaan, todennäköisesti luen mangaversion. Olen aina ollut aikaansaavampi lukemisessa kuin katsomisessa, oli kyse melkein mistä tahansa sarjasta.

Onko muilla kesken jääneitä ikuisuusprojekteja?

Hopeanuolen leikkaamaton versio on minun ja kamuni rakas ikuisuusprojekti. Sen lisäksi ainakin Salapoliisi Conan. Conan on mielestäni loistava, mutta vika on siinä, että se ei etene kirveelläkään. Suomijulkaisun tolasta ei tee mieli edes puhua, mutta pointti on se, että sitten kun sarja on saatu mangakan kautta päätökseen, voin perehtyä siihen uudemman kerran ja karsia kaikki filler-tapahtumat varsinaisen pääjuonen tieltä. Toki yksittäiset murhakeissit ovat kiehtovia, mutta liika on liikaa. Ei sarja venyttämällä parane.

Fushigi Yuugi on tullut luettua läpi useasti, mutta FY - Genbu Kaiden on toistaiseksi skipattu kokonaan. School Rumblesta pidän myös, mutta toisen tuotantokauden jälkeen juttu katkesi kuin seinään, johtuen tällä kertaa tuotantopuolesta. Harmillista.

Sitten on Higurashi no Naku Koro ni. Sarjan kaksi ensimmäistä kautta ovat huippuhyviä, mutta sitä edemmäs ei ole tullut mentyä. Tai sanotaan siten, että Rein ehkä voisin vielä katsoa, mutta siihen se ehkä jääkin. Kira vaikuttaa pelkältä ääliökoheltamiselta ja fanserviceltä. Toisaalta mistä sitä varmuudella tietää, ellei tutustu hieman enemmän. :P Taidan kuitenkin toistaiseksi tyytyä kahteen ensimmäiseen kauteen. :3
"Harakka."
"Oi kyllä! Krää krää."

Nukkemestari

  • Lonkeropulla
  • ***
  • Viestejä: 1 526
  • The Uneartly Child
Vs: Japanilainen populaarikulttuuri
« Vastaus #699 : 22.04.2014 01:38:26 »
Hei kertokaa mulle mikä Shingeki no Kyojinissa viehättää? Katsoin meinaan aikanani peräti 14 jaksoa kyseistä sarjaa ja tulin siihen tulokseen että se on melkein tylsempi kuin se pantsu-klubista kertova animu :D Sit sillä on kauhee suosio enkä ymmärrä.

Mulle anime on nykyään jotenkin tylsää, ainakin tämmöinen perus teini-ikäisille tarkoitettu mättöanime ja muu, johtuen siitä että hahmot ovat usein niin yhden piirteen hahmoja, ja varsinkin perus mättö/taikatyttö/yms animeissa juonetkaan eivät ole mitään erityisen loisteliaita. Toisaalta en ihan jaksa englanniksi katsoa mitään hard core artsypartsy animeakaan :D

Saapi siis edottaa jotain ihan erilaista minulle! En ole hetkeen katsonut mitään (paitsi sitä Shingeki no Kyojinia) joten en osaa antaa kauhean hyvin esimerkkejä asioista joista pidän. Dead Note oli edelleen ihan cool kun lukasin mangaa.

(Ok, kyllä mussa elää sekin fanityttö joka tykkää hyvistä shonen-ai ja yaoi jutuista, saa niitäkin toki kertoa :D)
Lopeta totuuden etsiminen ja asetu aloillesi hyvään fantasiaan