Kirjoittaja Aihe: Japanilainen populaarikulttuuri  (Luettu 352652 kertaa)

Surunmurhaaja

 • Arvuuttaja
 • ***
 • Viestejä: 2 618
Japanilainen populaarikulttuuri
« : 09.08.2010 23:21:03 »
Tähän topicciin aiheeseen liittyvät keskustelut. Ei luoda uutta topsua jokaiselle sarjalle, vaan keskustellaan niistä täällä.

Ethän spoilaa, koska se on kiellettyä ja aiheuttaa pahaa mieltä niille, jotka olisivat spoilaukselta halunneet välttyä. Muista ainakin näkyvät varoitukset, jos viestissä spoilataan! Täällä saa keskustella aiheista melko vapaasti, mutta jätetään viesteistä ne laittomuudet pois. ;) (Esim. torrentit, tekijänoikeussuojatut teokset.)

Tervetuloa keskustelemaan kaikesta aiheeseen liittyvästä maan ja taivaan välillä!

// Siirsin Saivartelijaan, faniaiheet :) -Neme
« Viimeksi muokattu: 26.08.2012 11:58:49 kirjoittanut jaina »
Vanhan runontekijän sanoin
Täynnä uhmaa ja kauneutta
Luon rannanmitan valkeaa vaahtoa
Sinut kauniina kuin kärsivä jumala

Garesu

 • Vieras
Vs: Anime, manga ja J-dorama
« Vastaus #1 : 10.08.2010 09:31:44 »
Mihin katosi vanha aihe? :o

JR-keskustelut jäi aivan kesken. :'(

Santtu

 • maniacdancer
 • ***
 • Viestejä: 637
Vs: Anime, manga ja J-dorama
« Vastaus #2 : 10.08.2010 13:39:29 »
^ Tuolta Rehtorin kansiliassa on tätä topicien katoamista käsittelevä topic, josta ilmenee että Ile on poistanut omat viestinsä (ja samalla poistanut topicit, jotka on aloittanut).

Mutta siis, olihan minulla ihan topicin aiheeseen liittyvää asiaa. Eli manga/anime nimeltä Hetalia - jokainen on siitä varmasti kuullut tästä mangasta/animesta ainakin puolella korvalla, mutta kuka sitä on lukenut/katsonut? Itse en ole ainakaan ja tässä itseasiassa harkitsen ostamista, koska kaverit jaksavat jauhaa siitä ties kuinka paljon kaikenlaista joka ei sisällä mitään kunnon asiaa, mutta tahtoisin nyt hieman valoittavia kommentteja tästä sarjasta. Kannattaako ostaa ensin mangaa vai animea? Onko juoni kummoinen? Onko slashia, femmeä, hettiä canonissa? Tahtoisin nyt pääasiassa tietää, kannattaa kyseiseen sarjaan tuhlata rahaa.
If my answers frighten you
then you should cease asking scary questions.

Violetu

 • Draamaprinssi
 • ***
 • Viestejä: 6 078
Vs: Anime, manga ja J-dorama
« Vastaus #3 : 10.08.2010 14:35:30 »
Lainaus
Kannattaako ostaa ensin mangaa vai animea? Onko juoni kummoinen? Onko slashia, femmeä, hettiä canonissa? Tahtoisin nyt pääasiassa tietää, kannattaa kyseiseen sarjaan tuhlata rahaa.
Voiko Hetaliaa ostaa :o Itse en ole ainakaan nähnyt tai kuullut mistään, että voisi, mutta kaiketi se on mahdollista?
Hahaha, pistää vähän miettimään  :D itse olen lukenut ja katsonut ainoastaan netistä.

Viime keskustelussa selitin jo sarjasta pitkät pätkät, mutta otetaan nyt typistettynä:
Hetalian "juonena" toimii pitkälti maailmanhistoria ja kivoja maiden välillä sattuneita pikkuseikkoja löytyy runsaasti, minkä perusteella usein tulevat myös tulkinnanvaraiset paritukset.
Enimmäkseen tulkinnanvaraista poikarakkautta, mutta toki tulkinnanvaraisia hettiparejakin löytyy, femmeen en ole ainakaan vielä törmännyt (tyttöhahmoja on aika vähän).
En tiedä menisinkö laittamaan rahaa sarjaan, se on enemmänkin semmoinen pikkukevennys, kun "tarinakin" on aika sirpaleinen ja animejaksot kestävät sen viisi minuuttia per jakso. Mangaakin voi usein lukea vaan sivun/stripin kerrallaan, eikä ole sen kummempaa vaaraa, että menisi sekaisin.
Mutta, ainakin omat tiedot historiasta ovat hetalian myötä vahvistuneet, ja jos vielä koulussa on historiaa, niin Hetaliaa katsoneilla on niillä tunneilla taatusti hauskempaa kuin muilla :D

Sometimes a girl just needs to shoot.
.

Odo

 • Sankari
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 12 557
 • Pirate!
Vs: Anime, manga ja J-dorama
« Vastaus #4 : 12.08.2010 00:17:00 »
Arvatkaapa kuka mietti yksikseen, että miksi ihmeessä ei ole tullut ainuttakaan uutta kommenttia topicciin, vaikka olen ollut ikuisuuden poissa koneen äärestä juttelemasta tästä ihanasta aiheesta; animanga? Kappas, täällä onkin uusi topa niin eikai siitä mitään ilmoituksia tule! Löysin itteni onneks viimein tänne<3

Hetaliasta on siis ollut puhetta, hmm näytetään olevan montaa mieltä sarjasta ja vaikka mietinkin tutustumista niin jätän sen kyllä toistaiseksi hieman taka-alalle, kun on muutenkin niin paljon animejeja kesken. Etenkin kun viikonloppuna tutustuin kahteen uuteen sarjaan, Blood+ (ep. 1-5) ja Hajime no Ippo (taisi olla ep. 1-3 ?). Tykkäsin molemmista, vaikka Blood+ ei napsahtanutkaan aivan sillä tavalla kuin odotin, mutta koska pitkästä animesta on kyse niin viiden jakson perusteella ei voi sanoa vielä kovinkaan paljoa. Haha, sitten positiivisena yllätyksenä tuli tuo nyrkkeily-sarja Hajime no Ippo! En olisi uskonut, että nyrkkeilyyn pohjautuva anime voisi olla niin hyvä, kun kyse on kaiken lisäksi vanhasta animesta. Jotenkin päähenkilö, Ippo sai vain kiinnostumaan. Nyrkkeilyn taustalla on tarina, koulukiusattu yksinäinen aivan liian kiltti poika joka löytää unelman; tulla nyrkkeilijäksi. Ihastuin siihen sarjaan ja tahdon todella nähdä sen kokonaan, vaikka jaksoja on niin hirveästi! Muille tuttu sarja tuo Hajime no Ippo?

Äh, nyt ei oikein ole muuta sanottavaa mihinkään, paitsi, että olen taas liittynyt aktiivisesti keskusteluun.  ;)
“If we can prove the dusty old treasure map,
Then it's not a legend anymore!”“Gathering up all of our dreams
And going to search for our desires.”

Garesu

 • Vieras
Vs: Anime, manga ja J-dorama
« Vastaus #5 : 12.08.2010 09:15:25 »
Niin, taisin kysyä tätä edellisessä topassa mutta kun se poistettin, niin esitän sen uudelleen.

Eli siis, selittäkääpä mulle nuo ukeseme-jutut? Kumpi on alistuvaa tyyppiä? Mä en oo ihan varma, haluaisin selvennystä asiaan. ;)

Odo

 • Sankari
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 12 557
 • Pirate!
Vs: Anime, manga ja J-dorama
« Vastaus #6 : 12.08.2010 11:55:17 »
Lainaus
Eli siis, selittäkääpä mulle nuo ukeseme-jutut? Kumpi on alistuvaa tyyppiä? Mä en oo ihan varma, haluaisin selvennystä asiaan.
No niin Garesu, Odoshi-setä neuvoo! Taisin joskus pitää siitä fanservicestäkin oppitunnin, joten musta voisi tulla virallinen termiopettaja siinä missä muut kertoo mulle tärkeistä sarjoista jotka oon missannu (esim Hetalia) :''D

Elikkä siis uke on se alistuva ja seme taas päinvastoin alistava osapuoli shonen aissa ja yaoissa. Yleensä lähes kaikissa shonen ai/yaoi sarjoissa parituksissa huomaa toisen olevan se heikompi, vastaan ottava osapuoli ja toinen taas se hyökkäävämpi. Tälläisistä parituksista nyt vaikka esimerkkinä, Gravitation Shuichi ja Eiri. Shuichi on uke ja Eiri seme. Tämä näkyy käytönnössä siinä, että yleensä "vahvempi" osapuoli, seme, tekee aloitteen tai on muutenvain päällekäyvempi ja aloitteellinen osapuoli kun taas uke on ujo ja heikompi osapuoli joka tekee lähinnä niin kuin seme käskee. Tästä sanonta "uke käskee, seme tottelee".  ;D

Ulkoisesti taas semen ja uken yleensä myös erottaa (vaikka poikkeuksia varmasti löytyy), seme on viileä, sellainen "cool"-tapaus, jos ymmärrät mitä tarkoitan. Sekä yleensä pidempi henkilö kuin uke, sekä muutenkin vahvempi (tällä ei välttämättä tarkoiteta lihaksia, vaan olemusta). Uke taas on pienempi, heiveröisemmän näköinen, mahdollisesti suurisilmäinen ja ujomman olomuodon omaava söpö-poika. Sitä on oikeastaan aika vaikea selittää, niin katso itse muutama esimerkki sarjoista Gravitation, Loveless ja Junjou Romantica. Näistä hahmoista (kuvista) voimme huomata uken ja semen eron, ensimmäisessä sarjassa pinkkihiuksinen Shuichi on uke, blondi Yuki taas seme. Seuraavassa sarjassa taasen vaaleahiuksinen Soubi on seme ja mustahiuksinen poika uke Ritsuka. Viimeisessä Jonjou Romanticasssa taas voimme huomata Usagin olevan seme ja ruskeahiuksisen Misakin olevan uke. Toivottavasti olen nyt oikeassanoiden nimien ja roolien kanssa tuon Junjoun suhteen,koska en ole koskaan katsonut/lukenut sarjaa :''D Se vani näytti hyvälle esimerkille....

Ymmärrätkö, mitä tarkoitan? :D Saa kysyä tarkennusta. ;)

Sitten vielä wikipedia valaisee termien alkuperää taistelulajeista (piti itse tarkistaa),
Nämä termit ovat alun perin liittyneet taistelulajeihin, mutta niitä on jo pitkään käytetty kuvaamaan myös seksuaalisia suhteita. Seme tulee japanin kielen verbistä semeru (hyökätä), uke verbistä ukeru (vastaanottaa).
“If we can prove the dusty old treasure map,
Then it's not a legend anymore!”“Gathering up all of our dreams
And going to search for our desires.”

Garesu

 • Vieras
Vs: Anime, manga ja J-dorama
« Vastaus #7 : 12.08.2010 13:29:33 »
Kiitoksia, Odoshi-sensei :D Gare oppi taas uutta. ;) Oon oppinu noita jonkin verran humonilta, joten osa kunniasta hänelle. ;D (nyt mä nauran tolle jälkimmäiselle... 'it's the same thing!')

Humon tekee muuten hyviä sarjakuvia, varsinkin tuo SATW on hyvä. Se on vähän samantapainen ku Hetalia. Tosin humonin stereotypia Saksasta on heiveröinen nössö, Hetalian taas armeijahullu kovis. ;D

Hetalia on kyllä vähän tylsä, en tykkää mangaversiosta yhtään. Se on liian sekava, hyh. :D Anime oli siitä hyvä, että ne jaksot kestää vain sen viis minuuttia eikä 20 minuuttia. Ne on mukavia ''suupaloja''. :3

Odo

 • Sankari
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 12 557
 • Pirate!
Vs: Anime, manga ja J-dorama
« Vastaus #8 : 12.08.2010 13:40:12 »
Hyvä, että olen taas ollut avuksi! :D Yritän aina olla niin paljon kuin suinkin voin, että hyvä vaan että siitä on jopa hyötyä että oon kaikenlaista nippelitietoo elämän aikana hankkinut. Vaikka paljon on vielä opittavaakin, he.  ;D

Lainaus
Hetalian taas armeijahullu kovis
Armeijasaksa, kovis aaah nyt rupes kiinnostamaan! Taidan sittenkin vähän etuaikaistaa tuota Hetalian katsomista ja eihän ne jaksot ole kuin sen viisi minuutti, että jos vaikka vähän katselis tuota Saksaa....  ::)

Hmm, mutta pitää vielä kyllä ihan oikeasti miettiä aloitanko taas uuden animen, kun liian monta kesken ja olen kohta sekaisin. En ihmettelisi jos kohta Ippo alkaa käyttämään animea ja Edille kasvaa kissankorvat (ja häntä!), jonka jälkeen sitten Saya ajeleekin jo EVAlla taistellen nyrkkeilijöitä vastaan. Mulla on oikeesti liikaa sarjoja kesken, nyt äkkiä Loveless pois alta ja sitten jonkun kimppuun ja se pois alta tai jotain. Mä meen ihan sekaisin..... :''D

///Bleachin 13 ei oo vieläkään tullut !!! Perkelesaatana haluan sen nyt heti, jumalauta!!! :(
“If we can prove the dusty old treasure map,
Then it's not a legend anymore!”“Gathering up all of our dreams
And going to search for our desires.”

Garesu

 • Vieras
Vs: Anime, manga ja J-dorama
« Vastaus #9 : 12.08.2010 13:48:23 »
///Bleachin 13 ei oo vieläkään tullut !!! Perkelesaatana haluan sen nyt heti, jumalauta!!! :(

Niinpä!! Miten siinä näin kauan kestää >:( Pitää kohta ryhtyä laittomuuksiin D:

Baude (:D) mainitsi viime topassa että kuin ärsyttävä Misaki on, mutta ei se niin kamala ole. ;) Okei, tyyppi on ehkä vähän huono ilmaisemaan rakkautta mutta eihän kaikki ole. ;) Shinobu on ärsyttävämpi, ''i believe it was fate''... Fate my ass. :D

//pitää tästäki vielä ilmottaa, mutta mulla on viestiäänenä hetalian lopputunnari ;D Se alkaa pikkuhiljaa ärsyttää. ''nee nee papa...''
« Viimeksi muokattu: 12.08.2010 13:55:44 kirjoittanut Garesu »

Violetu

 • Draamaprinssi
 • ***
 • Viestejä: 6 078
Vs: Anime, manga ja J-dorama
« Vastaus #10 : 12.08.2010 16:33:26 »
Gare No joo, ei Misaki nyt kaikkein pahin mahdollinen ole, se vinetys on ainoa, jota ei tahdo jaksaa. :D Varmasti Shuichi on sen ruikutuksen kanssa paljon äänekkäämpi loppujen lopuksi... :D

Lainaus
//pitää tästäki vielä ilmottaa, mutta mulla on viestiäänenä hetalian lopputunnari  Se alkaa pikkuhiljaa ärsyttää. ''nee nee papa...
Heh, minulla oli aika kauan soittoäänenä Hetalian lopputunnari, tosin se oli Englannin ja Amerikan yhteisversio. Kaverilla oli viestin merkkiäänenä Italian "Pastaaaaaa!"
Harmittaa, kun se lopputunnari on näissä nykyisissä jaksoissa eri, sen alkuperäisen olisi mielellään kuullut kaikkien maiden versioina (Ah, Japanin versiossa korvat lepäsivät<3).
Oletteko kuulleet hahmojen "teemabiisejä", niitä taitaa kaikilla olla kaksi? Englannin Pub & Go! on jostain syystä aivan ihana, ja yritystä on, jos sen saisi soittoääneksi<3 (Sugiyama Noriakin ääni...<3)

Ymmärrettävää, että Hetalia jakaa mielipiteitä, itse tykkään tuollaisesta kevyestä joskus jopa sähellykseen lipsahtavasta meiningistä, aina ei jaksa katsoa/lukea niin vakavia sarjoja. Joku mainitsikin osuvasti, että ne animejaksot on mukavia suupaloja.

Sometimes a girl just needs to shoot.
.

Santtu

 • maniacdancer
 • ***
 • Viestejä: 637
Vs: Anime, manga ja J-dorama
« Vastaus #11 : 12.08.2010 16:34:54 »
Violet, itse en todellakaan tiedä voiko sitä ostaa mistään (enkä edes tiedä mistä sitä voi katsoa; jos sivu on laillinen, niin olisi kiva saada jotain linkkiä), mutta sellaisen kuvan olen saanut kavereiden sekoilusta - mutta tosiaan vain minun saamani kuva, ei todellakaan mikään faktatieto, voi tosin olla että olen nämä kaverinikin tulkinnut tyystin väärin... ;D Ei nimittäin olisi ensimmäinen kerta.

Mutta tuota, pitänee katsoa muutama jakso ihan huvin vuoksi jos saan jostain kys. sivun löydettyä, vaikka täällä on ollut mielipiteitä suuntaan jos toiseenkin. Voin sitten tulla kertomaan omani - jos kerran Hetaliaa ei ole ostettavissa vaan katsottavissa netistä?
If my answers frighten you
then you should cease asking scary questions.

Garesu

 • Vieras
Vs: Anime, manga ja J-dorama
« Vastaus #12 : 13.08.2010 17:15:25 »
Purriainen, TGAC on kyllä hyvä! :) Sairas keisari on kyllä ärsyttävä ): Se on liian semmonen... flirttaileva? En mä osaa sanoa, mutta ärsyttävä se on. Viime pokkari loppui tyhmään kohtaan, ku ei niistä tiiä että tuliko pari vai ei D: Ja mä en tykänny siitä kannesta, minusta siinä olis saanu olla pelkästään Touya-kun :D Touya on ihana <3 Ushio on kans ärsyttävä välillä, se on liian viileä. D:


Odo

 • Sankari
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 12 557
 • Pirate!
Vs: Anime, manga ja J-dorama
« Vastaus #13 : 13.08.2010 19:14:17 »
Ohhoh, tutustuin nyt siihen Ghost!-sarjaan kun Urumista nyt sattui lähtemään mukaan osat 1 & 2 sekä myöhemmin samana päivänä 3 osa. :D Yllätyin siitä miten hyvä se on, vaikka aika varautuneena siihen alunalkaen tutustuinkin, K-13 shonen aita, hassu poika joka näkee naisaaveita, riivausta... No okei, se on minusta se on vieläkin hieman outoa kun kummitukset seikkailee shounen ai-sarjassa, mutta tämä on oikeasti ihan hyvä ja hauskaa luettavaa! Hasunuma (mä inhoon tota nimee, meen aina sekasin sen kanssa) on ihana hahmo, niin kiero, mutta silti nii ihana ystävä Mitsuolle, tykkään. Nyt on siis takana 1 osa ja melkein kokonaan 2. :)
Muilla mielipiteitä sarjasta?

Sitten vielä sellainen juttu, mikä tuli mieleeni; figuurit. Jälleen lähti yksi minun matkaani ja olen keräillyt niitä jo jonkun aikaa, taitaa olla vuodesta -08 (kokoelma on silti pieni). Animanga ja peliaiheiset figuurit, pehmot ym. Itseltäni löytyy nyt uusimpana Akame-figuuri (Weed & Hopeanuoli), Integra (Hellsing), Maes<3 (FMA) sekä ensimmäinen mutta parhain Sephiroth (FinalFantasy VII) action figure! Tuli aikamoista listausta, mutta se on harrastus, keräilemistä :D Joka lähti FF-innostuksesta, Sephyn lisäksi löytyy pehmo-Squall Leonhart (FF VIII).  ;D Erityisesti pidän juuri noista action figuureista, sekä keräilyfiguureista, mutta monet niistä ovat vähän liian kalliita. Niiden lisäksi on onneksi näitä "yllätyspakkauksien" figuja ja muutenkin pienempiä onneksseni halvempiakin kappaleita. :D

Oheistuotteista sitten muuten, kaksi FF julistetta löytyy, sekä yksi NGE.

Keräileekö kukaan muu figuureja/pehmoja tai muuta oheistuote tavaraa?
“If we can prove the dusty old treasure map,
Then it's not a legend anymore!”“Gathering up all of our dreams
And going to search for our desires.”

Garesu

 • Vieras
Vs: Anime, manga ja J-dorama
« Vastaus #14 : 14.08.2010 11:07:36 »
Odoshi, meillä on vain niitä pokemoneja, joita sai kun osti pokemonpallon ;D Mutta ei mulla ''oikeita'' figuureja ole, mutta tuo Sephiroth olis aika hieno :-* Ja tuo Squall <3 Kuinka iso se Squall-pehmolelu on?

Jei, sain eilen semmosen kankaisen L-julisteen, laitoin heti roikkumaan seinälle :-* Tuli hieno :)

Ghost on kyllä aika hyvä, tosin siinäkin oon huomannu piirrostyylin vaihtuvan. Ykkösosassa Mitsuon silmät on selvästi pienemmät ja kampaus suurempi. :D Ja alussa se tyyli muutenkin sellaisen kotikutoisen olonen, kolmosessa tyyli on parantunu huimasti. Ghost on yllättävän hyvä ''sellaiseks'' sarjaks, turhan lyhyt vaan tuntuu olevan, 4-osainen :'(

Purriainen, juuri häntä, mutta halusin olla spoilaamatta. :D

Huomasin eilen että Narutossa on turhan monta ärsyttävää hahmoa. Sasuke, Sakura, Gaara... Mutta se ei periaatteessa haittaa, kun Rock Lee ja Naruto on niin mahtavia. :D Ja se niitten opettaja, Kakashiko sen nimi on? Kummiskin, se jolla on koko ajan toinen silmä peitettynä. ;D
« Viimeksi muokattu: 14.08.2010 11:11:17 kirjoittanut Garesu »

Furoxrea

 • Vieras
Vs: Anime, manga ja J-dorama
« Vastaus #15 : 14.08.2010 11:44:30 »
Keräileekö kukaan muu figuureja/pehmoja tai muuta oheistuote tavaraa?

Nuoremmalta iältä on jäänyt laatikoihin pyörimään Pokèmoneja, Beyblade -kiekkoja, B-Damaneita ja Digimon -papupehmoja. Olihan meillä areenakin, missä noilla Beybladeilla pystyi pelaamaan, mutta meidän matsit siskojen kanssa olivat niin rajuja, että kenttä meni säpäleiksi - ja moni kiekko myös XD
Jos ei noita poksuja lasketa, taitaapi tuo minifiguuri nuoresta Kakashista olla ainut, mikä minulla on. Kaikkea muuta sälää kyllä löytyy. Narutoon liittyen löytyy mm. pehmolelu Kakashista, ANBU Kakashi -avaimenperä, muistikirja (Kakashi kuvana), Sharingan -kaulakoru, Konohan otsanauha, Kakashi -pinssi ja Kakashi -olkalaukku. (Eikä ole tämän listauksen jälkeen vaikea päätellä, kuka on suosikkihahmoni sarjasta.) Muutama vuosi taaksepäin oli pinnassa kova Yu-Gi-Oh!:n fanitus, mistä jäikin jälkeen seinälle kangasjuliste ja pari muuta julistetta, toinen tullut yhden pokkarin mukana ja toinen Yu-Gi-Oh! World -lehdestä. (Hassua, sillä noiden lisäksi minulla ei ole huoneeni seinällä muita julisteita, paitsi sellainen, jossa on welsh corgi.) Korttikansiokin löytyy ja tietenkin niitä korttejakin.
En jaksa alkaa kunnon listausta tekemään kaikesta animekrääsästäni.

En oikein urakalla keräile oheistuotteita, mutta vähän väliä (ja jos on rahaa) tulee jotain hankittua. (Jotakin tulee saatua myös ystävältä.) Usein on niin, että heti kun silmään osuu jokin kiva roipe, olkoonkin vaikka vain avaimenperä, se on ihan pakko saada ja mahdollisimman pian. En saa muuten mielenrauhaa :'D
Viimeisin paketti, mikä tuli tilattua, sisälsi Soul Eateriin liittyvää tavaraa: kaksi avaimenperää, Shinigami-sama & Tsubaki (siskojen hankintoja nuo), sekä Shinigami -muki.
Tuosta tulikin mieleen: onkos tuo Soul Eater kenellekään muulle tuttu?

Kettu

 • Porngod
 • ***
 • Viestejä: 546
 • Sweet like chica cherry cola
Vs: Anime, manga ja J-dorama
« Vastaus #16 : 14.08.2010 14:52:18 »
Keräileekö kukaan muu figuureja/pehmoja tai muuta oheistuote tavaraa?
Tollasia pilipali-figuureja on tullut ostettua milloin mistäkin conista tai Ippain myymälästä, kaikki figut tietysti pelkästään Bleachiä. :---D Harmittaa vaan välillä niin huolimaton tekotyyli, kun figuuri seisoo etukenossa tai on käytettävä sinitarraa, että koko figu pysyy pystyssä. Plushit sun muut eivät ole koskaan kiinnostaneet, mutta kaikkea muuta oheiskrääsää saatan ostaa jos sille mielelle satun. Omistan kaks Bleach-kangasjulistetta, joista toinen on seinällä. Samasta sarjasta olen joskus myös ostanut kympillä julistevihon, joka myöhemmin osottautui vähän turhaksi. Coneista on kans hankittu pari julistetta, joista toinen on kehyksissä. :) Bleach-kortteja, kännykoruja, farkkumerkkejä...Huoneeni koostuu siis pelkästä Bleach-roinasta. Vaikka ei uskoisi, en ole uskollinen pelkästään yhdelle sarjalle. :D
Man, what a rush! I’d like to thank the academy, my agent, my family and the Lord baby Jesus. Naw, just kidding. Fuck this shit

Ex-Haplo

Odo

 • Sankari
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 12 557
 • Pirate!
Vs: Anime, manga ja J-dorama
« Vastaus #17 : 15.08.2010 17:31:50 »
Hei, en ole siis ainut joka on innostunut fanikrääsän hankinnasta :D Näyttää sitä olevan muillakin.

Seuraavana hankintana mietin sitten, että hankkisin lisää noita Weed-figuja, koska minä haluan sellaisen John-figun (koska John esiintyy myös Hopeanuolessa). Tosin ah-niin-ihana Kyoshiro Weedistä olisi myös ihana. Harmi vain, että ne ovat niin pieniä. Ihan pikkuisia, mutta silti. Kaikki ovat esillä nätisti lasikaapissa ja hassua kyllä monet kaverit ovat miettineet minkä takia mulla on "leluja" hyllyssä, kun ikää on 17, kohta 18 vuotta. Muilla ollut samaa ongelmaa kaverien kanssa, että saa olla selittämässä ettei ne ole leluja vaan keräilykamaa :D?

Lainaus käyttäjältä: Garesu
Mutta ei mulla ''oikeita'' figuureja ole, mutta tuo Sephiroth olis aika hieno Pusu Ja tuo Squall <3 Kuinka iso se Squall-pehmolelu on?
Sephiroth on hieno, mulla on juuri se muistaakseni vol. 2 FFVII Adcend Children-boxin actioni, vaikka tosin haluaisin myös kovasti ihan sen alkuperäisen FF VII sekä no sen niin ihanan Halloween-version, joka löytyy Kingdom Hearts boxeista, koska se on ah-ihana. Tällä menolla hyllystäni löytyy vain Sephirotheja. :''DD Ja niin kysyit plush-Squallista se on jotain n. 35cm korkea, ehkä vähän alle. Seisova otus, jolla on miekka kädessä. Helpointa varmaan linkittää kuva, fantasiapeleistä siis ostettu (olisi ollut nekocon-08 myyntipöytä). Squall Leonhart plush.

Lainaus
onkos tuo Soul Eater kenellekään muulle tuttu?
Hmm, nimen olen tainnut joskus kuulla muttei tuo sarja muuten oikein tutulle vaikuta. Kävin wikissä samantien katsomassa, että mistä on kyse mutta yllätysyllätys tekstiä löytyi vain englanniksi ja enhän minä mitään ymmärtänyt :'D Joten millaisesta sarjasta on kyse, shonen-sarja kyseessä mutta mikä perus idea? Älä spoilaa.  ;)

Ja sitten vielä siitä Ghostista, minäkin huomasin tuon piirrostyylin muutoksen. Sinällään aika jännä, mutta ei tuo lukemista ole haitannut. Ja osia todella saisi olla pidemältikin koska minusta tuntuu, että vain neljään osaan ei saada kovin kummoista tarinaa mahtumaan kun 1 osa meni idean selittämisessä, sekä siinä että niistä kahdesta tuli ystäviä. 2 osa taas ei vie paljoa tarinaa eteenpäin vaan tuo mukaan yhden uuden hahmon. Juonellisesti tässä ei oikein ainakaan vielä olla päästy paljoakaan eteenpäin, joten pitää kai lukea kolmonen ja miettiä sitten. :D
“If we can prove the dusty old treasure map,
Then it's not a legend anymore!”“Gathering up all of our dreams
And going to search for our desires.”

Violetu

 • Draamaprinssi
 • ***
 • Viestejä: 6 078
Vs: Anime, manga ja J-dorama
« Vastaus #18 : 15.08.2010 19:14:10 »
Lainaus
Ja osia todella saisi olla pidemältikin koska minusta tuntuu, että vain neljään osaan ei saada kovin kummoista tarinaa mahtumaan kun 1 osa meni idean selittämisessä, sekä siinä että niistä kahdesta tuli ystäviä. 2 osa taas ei vie paljoa tarinaa eteenpäin vaan tuo mukaan yhden uuden hahmon. Juonellisesti tässä ei oikein ainakaan vielä olla päästy paljoakaan eteenpäin, joten pitää kai lukea kolmonen ja miettiä sitten.
Häh, onko Ghostissa juoni? :D
Itse en ole ainakaan löytänyt sen kummempaa juonta kuin tuollaisissa sarjoissa yleensäkään, ainoa koko sarjan kattava "juonikuvio" tuntuu ainakin allekirjoittaneesta olevan pääparin saattaminen yhteen...
Mutta on Ghost kyllä ihan mukava sarja, ei käy kieltäminen. Vaikka K-13 sanoisin kyllä olevan ihan liian alhainen ikäraja ::)

GGGGAAAAAHHHH tässä kuussa ei ole tullut vielä yhtään semmoista mangaa, joka olisi "pakko ostaa" -listalla. Odotan ihan himona nyt vaikkapa uusinta furubaa TT_TT

Lainaus
Keräileekö kukaan muu figuureja/pehmoja tai muuta oheistuote tavaraa?
Aaah, fanikrääsä <3 Osaa tavaroista en laske sellaiseksi, jos ne on cossausaikomuksissa ostettu (konohan otsasuojus, kunai, ninjakengät yms.) Pehmot ovat sitten sitä krääsäkastia (Naruto, Lee, Shikamaru, Sasuke ja Sai). Yhdet Naruto-pelikortit löytyy myös, taitaa olla aika Naruto-painotteista tämä oma keräily^^

Ah, ja uusin intohimoni, rintamerkit, joita on nykyään pakko ostaa joka conista vähintään yksi. Aiheella ei niin suuresti väliä, hyvä iskulausekin voi riittää ostopäätökseen.

Sometimes a girl just needs to shoot.
.

Furoxrea

 • Vieras
Vs: Anime, manga ja J-dorama
« Vastaus #19 : 16.08.2010 01:02:45 »
Lainaus
onkos tuo Soul Eater kenellekään muulle tuttu?
Hmm, nimen olen tainnut joskus kuulla muttei tuo sarja muuten oikein tutulle vaikuta. Kävin wikissä samantien katsomassa, että mistä on kyse mutta yllätysyllätys tekstiä löytyi vain englanniksi ja enhän minä mitään ymmärtänyt :'D Joten millaisesta sarjasta on kyse, shonen-sarja kyseessä mutta mikä perus idea?

Apua, en osaa kovinkaan hyvin kertoa tällaisista :'D Mutta yritän:
Sarjassa siis on huomion keskipisteenä Death Weapon Meister Academy eli DWMA (tai Shibusen <--- tuota nimitystä itsekin mieluiten paikasta käytän), jossa opiskelevat nuoret ovat aseita ja heidän käyttäjiään. Nämä muodostavat pareja (tai ryhmiä), joiden tehtävänä on saada aseista death scythejä Shinigamin käyttöön. Tässä onnistuakseen heidän on kerättävä 100 sielua: 99 pahan ihmisen ja lopuksi 1 noidan sielu.

Siinä jotakin idean poikasta :'D Soul Eater on pullollaan omituisia/kahjoja hahmoja, mutta kaikki ovat niin erilaisia, että ei siitä voi antaa kuin plussaa. Toiminnan ja taisteluiden sekaan mahtuu myös pervoa meininkiä (jota on etenkin ensimmäisissä jaksoissa) ja paljon hahmojen kohelluksia. Saa vähän väliä nauraa vedet silmissä 8D
Tällä hetkellä sarjan fanitus on miulla pinnassa, enkä nyt osaa muita sarjoja hehkuttaa samalla tavalla :'D Katselen animea nyt kolmatta kertaa läpi (51 jaksoa) ja lueskelen samalla uudestaan ja uudestaan läpi kolmea ensimmäistä pokkaria. (Kun ei Fantasiapeleissä ole vielä enempää :<) Omasta mielestäni Soul Eaterin mangaversio on parempi kuin anime. (Mutta niinhän aika monessa sarjassa se on niin.)
Loppuun voisin vielä mainita lempihahmoikseni Dr. Franken Steinin ja Shinigami-saman. Death the Kid on myös muksa hahmo.