Kirjoittaja Aihe: Elokuvat # 2  (Luettu 63457 kertaa)

Odo

 • Sankari
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 9 270
  • Instagram @sonnjawrites
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #520 : 02.08.2019 16:37:50 »
Lainaus
Hei onko täällä muuten muita Mötley Cruesta pitäviä, jotka ovat katsoneet Netflixin The Dirtin? :)
JOO!!! Komppaan kyllä sua aika pitkälti kaikessa, mitä sanoit. Odotin leffaa kauhun sekaisin tuntein, oikeastaan ottamatta sen suuremmin selvää castauksesta, tms. ennakkoon ja tulee, mitä on tullakseen. Törkytehdas (The Dirt) ja Heroiinipäiväkirja tullut luettua kumpikin pariin otteeseen, joten leffalta odotin ja toisaalta en paljoa, kun pelkäsin floppia. Mut sehän oli varsin viihdyttävä leffateos!

Tom of Finland olisi katselulistalla jossain kohtaa, vaikka suomalaisista elokuvista en niin välitä. Tästä täällä ja muualla vain kuullut niin paljon kehuja, että aihe kiinnostaa, niin taidanpa sen vilkaista lähiaikoina! :)

Viikonloppuna ohjelmassa on Spiderman: Far from home ja John Wick 3.Tulee harvemmin käytyä leffassa, niin kaksi leffaa tulee tässä silmäiltyä ja varmaan, kuten aina ennenkin kumppani kanssa oman sohvan mutkasta animea. Löytyi Prisman alelaarista ihan mielenkiintoinen löytö viime kuussa noista animeleffoista: Naapurini Yamadat, joka on valitut New Yorkin modernin taiteen museoon ensimmäisenä japanilaisena animaationa! Studio Ghiblin teos siis kyseessä. :)

“Are you aware of what the hyacinth represents?”

Sokerisiipi

 • Teekeisarinna
 • ***
 • Viestejä: 4 657
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #521 : 10.08.2019 16:03:19 »
Lainaus
Josta kysyisinkin, mitkä ovat suosikki leffasovituksianne ja mistä teoksista?
Ensimmäisenä tulee mieleen Coraline, Neil Gaimanin kirjasta Coraline varjojen talossa. Tykkäsin kirjasta tosi paljon, ja epätyypillisesti elokuvasta vielä sitäkin enemmän!

Coraline!! Olen samaa mieltä. Näin elokuvan toki ennen kirjaa, mutta kirja ja elokuva ovat aika erityylisiä, niin jollain tavalla pidän niitä myös eri teoksina tai ainakin eri teoksina siinä mielessä, ettei niitä ole järkevää rinnastaa toisiinsa vertailun vuoksi. Coraline on yksi suosikkileffoistani, koska se on juurikin niin hyytävä. Sehän oikeastaan on tosi karmaiseva, ja lapsille tarkoitettuna animaationa hiukkasen kyseenalainen. Lapsia kun ei yleensä haluta altistaa kauhulle, mutta minulle Coraline on juurikin kauhuelokuva. Katsoin sen juuri pari päivää sitten taas eikä se ole menettänyt viehättävyyttään laisinkaan.

Kauhuleffoista puheen ollen. Kävin katsomassa teatterissa tän uuden Midsommar -nimisen leffan, joka nimensä mukaisesti sijoittuu Ruotsiin, mutta siinä puhutaan englantia, koska päähenkilöt ovat kotoisin Yhdysvalloista ja heidän antropologiaopintonsa vievät heidät seuraamaan pienen ruotsalaisen yhteisön juhannusmaininkeja. Kyseessä on siis pakanallinen kultti, ja kyllähän kaikki tietää, miten kulttikauhuleffat menevät. Itse olin pettynyt tähän kauhuaspektiin, jonka takia sinne siis menin. Minusta leffa ei niinkään ole kauhuelokuva vaan pikemminkin taide-elokuva, vähän samaan tapaan kuin Mother! joka menee hyvinkin surrealistiseksi loppua kohden. Samantyyppinen efekti tapahtui myös Midsommarin kanssa, ja kaikki kyseenalainen meni aikalailla hallusinogeenisten huumeiden piikkiin, mitä elokuvassa nautittiin runsaasti, mikä on katsojan kannalta todella ärsyttävää. Silloin ei nimittäin tiedä, mikä on ns. todellista ja mikä pelkkää pieleen mennyttä huumetrippailua.

Yllätyin myös siitä, miten koominen ja hauska leffa paikoin oli. Monille reploille ja kohtauksille naurettiin, joko siksi, että ne olivat niin absurdeja tai muuten vain koomisia. Lisäksi päähenkilön ahdistuskohtaukset olivat todella hyvin ja autenttisesti kuvattu, ja niiden seuraaminen aiheutti itselle hyvin tukalan olon, koska tiedän tismalleen, miltä se tuntuu, kun ahdistaa niin kovasti, ettei pysty hillitsemään itseään. Muistan elokuvaa katsellessani ihailleeni päänäyttelijän, Florence Pughin, suoritusta, joka oli hyvin vakuuttava. Elokuva on myös visuaalisesti todella upea, mikä varmaan selittää sen muut puutteet ja yleisen sekavuuden. Se on ärsyttävä leffa myös siinä mielessä, ettei se vastaa juuri mihinkään katsojan kysymyksiin, joita muodostaa leffaa katsoessa kymmenittäin. Jos nauttii symboliikasta, visuaalisuudesta ja ratkaisemattomista mysteeristä, niin Midsommar täyttää tällaiset tarpeet vallan mainiosti. Itse odotin leffalta jotain aivan muuta ja siksi poistuinkin teatterista lähinnä hämmentyneenä ja turhautuneena kuin varsinaisesti kokemuksesta nauttineena.

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 4 458
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #522 : 10.08.2019 20:40:59 »
Minä en oikeastaan pitäisi Coralinea sillä tapaa lapsille suunnattuna, ainakaan pienille lapsille. Neil Gaiman on vähän omanlaisensa ajattelija, ja näkisin että kirja on tavallaan kauhutarina, joka sopii myös lapsille. :)

Katsoin nyt yksi ilta, kun telkkarista tuli elokuva Arrival. Olin ajatellut käydä katsomassa sen silloin, kun tuli teattereihin, mutta jäi väliin. Onnistuin kuitenkin olemaan spoilaantumatta koko ajan tänne saakka, ja vaikka katsoin sen kotitelevision kautta, se onnistui välittämään kokemuksen hienosti ja teki vaikutuksen. Tämä elokuva oli juuri sellainen, että se varmasti on parhaimmillaan, kun katsoja ei tiedä ennakkoon käytännössä mitään. Olin sopivasti kerinnyt tässä muutamassa vuodessa unohtamaan kaiken senkin vähän, mitä siitä silloin puhuttiin, ja nautin elokuvasta kovasti. :) Sen tyyppisiä saisi olla enemmänkin. Pidin erityisesti siitä, että ufoleffaan otettiin nimenomaan kielitieteilijän näkökulma.

Edellinen elokuvissa näkemäni elokuva oli Spiderman - far from home. En tiedä, olenko muuten ihan täyttä kohderyhmää, mutta Endgamen jälkeen se oli hauskaa katsottavaa ja paluuta miljööseen, jota ehti jo vähän ikävöimään. :) Minä tykkäsin myös siitä, että se sijoittui Eurooppaan.
 

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

summerblue

 • ***
 • Viestejä: 193
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #523 : 17.03.2020 21:20:06 »
Mikä on finiläisten kanta Frozen-elokuvia kohtaan? Itselleni ei tämä ollut ollenkaan tuttu muuten kuin median otsikoista ja kerran ostin kasan Frozen-tarroja kirjeenvaihtoharrastusta varten, kun ne olivat melkein ilmaisia :D Vähän aikaa sitten oli kuitenkin mahdollisuus katsoa tuo kakkoselokuva. Siinä oli paljon sellaista, mistä tykkäsin, esimerkiksi Olafiin oli helppo ihastua. Elokuva on myös todella kaunis, ollut varmasti vielä nätimpi valkokankaalta katsottuna, mutta kokonaisuus ei sitten vain henkilökohtaisesti iskenyt niin lujaa. Jo muksuna muistan kelanneeni ohi Disney-leffojen laulukohtausten. Toisille ne ovat elokuvien suola, mutta minulle eivät :)
crazy, reckless and wild

ava by Sokerisiipi.

Fairy tale

 • ***
 • Viestejä: 1 842
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #524 : 18.03.2020 21:22:14 »
Olen kerran katsonut molemmat Frozenit. Ykkösen katsoin paljon koko elokuvan julkaisun jälkeen, kakkosen kävin tammikuussa katsomassa elokuvateatterissa. Tarinoina yksinkertaisia ja helppo pysyä juonessa mukana, mutta ottaen huomioon että ikäryhmä jolle elokuvat on suunnattu on hyvinkin nuorta, niin tarinat toimivat kivasti. Halusin nuo katsoa, jotta tiedän mistä veljentyttö oikein puhuu. Myös hänen pikkuveljensä on ainakin ylkkösleffan nähnyt.

Mielestäni elokuvissa on monia elementtejä, joista saa hyvin nostettua keskustelua muksujen kanssa. Useita ihan tärkeitä asioita, joista olisi kiva kuulla myös pikkuväen ajatuksia. Mihin he ylipäänsä kiinnittävät suurimman huomion tällaisia elokuvia katsoessaan? Aikuisena sitä on jo niin paljon elokuvia nähnyt, että katsoo noita eri tavalla.

Kelsier

 • Korpinkynsi
 • ***
 • Viestejä: 806
 • ava by Ansa
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #525 : 18.03.2020 21:41:24 »
Ensimmäisen Frozenin olen katsonut telkkarista usempaan kertaan ja kakkososan kävin teatterissa katsomassa. Ymmärrän kyllä mikä niissä pikkutyttöjä viehättää. Etenkin kakkonen oli visuaalisesti välillä hengästyttävän upea. Kohtauksista missä Elsa kamppailee veden kanssa pidin eniten. Myös se sävel, joka kutsui Elsaa ja tyttöjen äidin kehtolaulu olivat mielestäni kauniit.

Minä en ole vielä ole saanut yliannostusta Let it go:sta. Onhan siinä kappaleessa hieno sanoma, ettei pidä piilotella itseään ja yrittää ikuisesti mielyttää muita itsensä kustannuksella.
Now I will say one thing only:
               where any man is needed, I am there.

                             - Odysseus-

                 (Philoctetes by Sophocles, lines 1054-55)

                
              
           

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 4 458
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #526 : 18.03.2020 22:31:28 »
Olen ovelasti käynyt katsomassa elokuvat lapsiseurassa. ;) Mutta olisin mennyt joka tapauksessa. Itse olen aina enemmän kiintynyt Annaan, vaikka monen suosikki onkin juuri Elsa.

Se kakkoselokuvan kehtolaulu oli tosi kaunis ja jäi soimaan päähän. Itse en Let it go:sta niin tykännyt, vaikka siitä tuli supersuosittu. Usein kyllä ihan tykkään laulukohtauksista, mutta se riippuu paljolti elokuvasta, laulusta itsestään ja siitä, miten paljon niitä on. Usein nimittäin ihan liikaa ja turhissa kohtaa.

En odottanut liikoja jatko-osalta, joten yllätyin positiivisesti. Se oli kaunista katseltavaa, joskin minullekin tuli sellainen syvällisyyden puute -tunnelma. Vesihevonen oli todella vaikuttava ja se vedenalaiskohtaus suorastaan uhkaava. Tiedän useamman pikku Anna-fanin, joka poistui teatterisalista Elsa-fanina, ja eiköhän syynä ollut se heppa. ;)


I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Abarat

 • ***
 • Viestejä: 280
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #527 : 26.03.2020 17:08:38 »
Kuka on nähnyt scifi-elokuvan Autómata? Katsoin sen Kirjastokinosta. Pääosassa Antonio Banderas. Tykkäsin leffan visuaalisesta ilmeestä todella paljon ja hyvä scifileffa. Banderas näytteli hyvin loppuunpalanutta työntekijää ja se yksin kiertävä poliisi täydensi elokuvaa. Mikä sitten lienee leffan sanoma, se on jokaisen itse päätettävissä. Alla yksityiskohtia ja kysymys.
Spoiler: näytä
Jacq oli ollut pitkään radioaktiivisen autiomaan alueella ja lopussa on huonossa kunnossa, kun häntä ammuttiinkin? Näkyikö lopussa häivähdys merestä? Oma tulkintani on että he pääsivät merenrannalle. Niin ja kun ovella lapset tappoivat tohtorinaisen, se oli säikäyttävä kohta...
« Viimeksi muokattu: 26.03.2020 23:20:25 kirjoittanut Abarat »