Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Pergamentinpala / Vs: Kevät -18 (me selvitään) // K11, Veera ja Malla, 4/x
« Uusin viesti kirjoittanut Lunalotta tänään kello 18:55:25 »
Oivoi, tulispa näistä pari! :D Disneyleffat ja suklaa on ihana yhdistelmä <3 (ja meidän Potterkännit vielä parempi :D)
Ystävätkin voi söpöillä, tietenkin! Ja sokerinnälkä kyllä laantui tätä lukiessa :3
2
Pergamentinpala / Vs: Kevät -18 (me selvitään) // K11, Veera ja Malla, 4/x
« Uusin viesti kirjoittanut Isfet tänään kello 17:53:17 »
Lunalotta, ihana sinä <3 Kyllä se Veerankin maailma jo kirkastuu.

A/N: Parisuhteetonta söpöilyä, kuka muka väitti ettei sitä ole?4.
Päägenre: fluff

Koe meni ihan tarpeeksi hyvin. Sitä mieltä Veera loppujen lopuksi oli, ja Malla samoin. Malla sanoi sen todella vakuuttavasti, ihan kuin olisi ollut paikalla näkemässä Veeran tuherrukset. Vaikka oikeasti Malla oli ollut vain matkalla takaisin isänsä mökiltä, kun Veera oli tuskaillut koesalissa liian vähäisiksi osoittautuneiden eväidensä kanssa.

”Hei, ootko nähnyt sitä vihreää hupparia?”

Veera nosti päätään. Malla seisoskeli huoneensa ovensuussa peukalonkynsi suussa ja kulmat kurtussa. Tällä oli jalassaan mustat trikoot, sekä yläosana limenvärinen täyspitkä urheilutoppi. Verran piti kelata sisäistä kalenteriaan hiukan, ennen kuin hän muisti missä mentiin. 

”En, tennistäkö tänään?”

”Niin. Mutta se huppari! Muistan että se oli päälläni viimeksi mökillä…”, Malla vaikersi naama irveessä.

”Hyvin mahdollista, että se jäi sinne. Ota joku muu”, Veera sanoi kääntäen katseensa takaisin kirjaan.

Hän kuuli kuinka Malla huokaisi raskaasti, ja harppoi takaisin kaapilleen.

”Se on lempparini…”

Veera hymähti ystävänsä tuskaiselle vaikerrukselle, ja havahtui seuraavan kerran vasta kun Malla syöksyi puolijuoksua hänen ohitseen. Tämä oli penkonut kaapistaan pinkinvärisen vastineen, ja sitoi nyt hiuksiaan kiireellä poninhännälle.

”Missä himskutissa ne lenkkarit nyt on!”

”Kenkätelineessä, kultapieni”, Veera vastasi.

”Ilmankos en löytänyt”, Malla naurahti nopeasti.

Veera tiesi vallan hyvin, ettei Malla koskaan vaivautunut katsomaan minne kenkänsä potki. Uskomattominta oli, miten huolella ne onnistuivat katoamaan niinkin pieneen eteiseen, kuin heidän vuokrakämpässään oli.

”Voi hemmetti, olisipa bussi myöhässä…” Malla mutisi rynnätessään ulos.

Laskevan auringon punerrus valaisi hetken eteistä, ennen kuin ovi vetäytyi omia aikojaan kiinni. Kauan ei Veera ehtinyt nauttia hiljaisuudesta, vaan Malla palasi muutaman minuutin sisällä.

”Se siitä. Se pahuksen vuoro on aina myöhässä, paitsi tänään”, Malla valitti potkien kengät matolle.

”Ootko kamalan pahoillasi?”

”No kun en edes ole”, Malla huokaisi ja lysähti hänen viereensä, ”Ei jaksa innostaa tänään kuten tavallisesti.”

Veera ei vastannut mitään. Malla istui aloillaan hetken, ja nojautui sitten häntä vasten. He löhösivät hiljaa hetken, kuunnellen ainoastaan ilmanvaihdon huminaa.

”Veera?”

”Hmm?”

”Voitaisko me vain katsoa joku Disney -leffa ja syödä suklaata? Jos ei, minun täytyy varmaan yrittää tehdä jotain hyödyllistä.”

Veera naurahti ja laski kirjan kädestään. Mallan jalat roikkuivat sohvan käsinojan yli, ja tämä väänteli niskojaan nähdäkseen hänen ilmeensä.

”Jos tarjoat suklaan, niin kiinni veti.”


Myöhemmin tytöt lepäsivät sohvalla Leijonakuningasta katsoen, Malla puolittain Veeran sylissä maaten. Tämä oli vaihtanut treenivaatteensa kotoiluun sopivimpiin kollareihin ja Veeralta lainattuun ylisuureen neuleeseen. Fazerin sinisen levy oli huvennut jo alle puoleen elokuvan aikana. Olo tuntui lämpimältä ja raukealta, ja Veera oli jo kerran vähällä nukahtaa.

”Hei, nyt et kyllä sammu, kohta tullee Can You Feel the Love Tonight!” Malla protestoi ja tuuppasi häntä kylkeen.

”Se on suomennettu tässä, tiedäthän?” Veera sanoi.

”Niin niin, mutta se on hirveän suloinen! Vähänkö olisi ihana katsoa tätä poikaystävän kanssa”, Malla sanoi melkein haikeasti.

”Niin kai. Tarkoittaako tuo etten enää riitä sinulle?” Veera kysyi muka loukkaantuneena.

”Äh, tietysti riität. Parasta ystävää ei korvata, ja sun kainalossa on aika kiva olla.”

Veeralle tuli höttöinen olo, mikä saattoi kyllä osittain johtua myös suklaasta.

”Pehmo”, hän tokaisi lämpimästi.

”Parantumaton.”

He katsoivat elokuvan loppuun hiljaisuudessa, mutta Veera ei halunnut nousta ylös. Lopulta hän päätti kuitenkin yrittää ja alkoi suoristautua. Malla ei kuitenkaan liikahtanutkaan.

”Voidaanko jäädä tähän?” Malla pyysi unisesti.

Eihän Veeralla ollut mitään vastaan sanottavaa.
3
Godrickin notko / Vs: Hiljaisuuden laulu | K-11 | Severus/Lily | 7. luku: 22.3
« Uusin viesti kirjoittanut nominal tänään kello 09:07:41 »
No ei tämäkään mikään tylsä luku ollut, hyvin kulkee tarina jatkuvasti eteenpäin! Tylypahkastahan Severus saisi turvapaikankin, jos hänet sinne valittaisiin. Tilanne Lilyn kanssa vaikuttaa tällä hetkellä tosi vaikealta. Saa nähdä, miten nämä kaksi onnistuvat jotenkin pääsevän yhteyksiin keskenään ;D
4
Vendela, kivaa että osan rauhallisuus miellytti! Välillä tekee hyvää pysähtyä ja käsitellä vähän hahmon mielenmaisemia. Juusolla on minustakin tosi hieno lääke sydänsuruihin, peukut hälle! :) Tähän väliin tulikin nyt pientä kirjoitustaukoa, kun opinnot on pitäneet sen verran kiireisenä (ja väsyneenä, hah!) viime aikoina, mutta jospa se tahti tästä taas kiristyisi. Kiitos tuhannesti! :-*
19.300 sanaa • inspissana lukio

Myöhemmin viikolla Juuso oli mukana järjestämässä fuksien kyykkäturnajaisia. Kilta oli saanut lainaan läheisen lukion pihakentän, jonka sorapohja oli otollinen karttujen viskelemiseen. Ehtona oli, että kyykkääjät pysyttelisivät vesilinjalla. Juusoa alkoholittomuus ei haitannut, vaikka teekkarikyykkään usein kuului kiinteästi vettä vahvempien nauttiminen. Hänen puolestaan alkoholittomia opiskelijatapahtumia olisi saanut olla enemmänkin, sillä ne houkuttelivat puoleensa myös niitä, joita ryyppääminen ja rellestäminen ei kiinnostanut.

Kun ensimmäiset kyykät oli saatu kumottua, Juuso lähti kampukselle täyttämään vesipulloaan. Hän oli hölkännyt pitkän lenkin ennen turnausta, ja häntä janotti niin, että hän näki melkein kangastuksia.

Kun hän lähti takaisin kohti lukiopihaa, hän kohtasi heti ulko-ovista ulos päästyään Samulin ja yllättyi niin, että oli pudottaa vesipullonsa. Samuli seisahtui rappusten juurelle ja näytti liian hyvältä iltapäiväauringon valossa. Juuson mielessä käväisi ohimennen, että Samuli oli niitä ihmisiä, joiden epäkohtia kirkaskaan valo ei paljastanut, koska niitä ei yksinkertaisesti ollut. Hänen vatsassaan muljahti.

”Moi”, Samuli tervehti, siristeli silmiään rappusten yläpäähän seisahtunutta Juusoa tiiraillessaan ja nosti kätensä häikäisysuojaksi. ”Mä tulin vähän myöhässä, ja Mikko sanoi, että sulta saisi fuksipassiin leiman. Se ei tiennyt, mihin sä häivyit, joten se lähetti mut katsomaan.”

Juuso vilkaisi rannekelloaan ja totesi kadottaneensa ajantajunsa. Hän oli jäänyt suustaan kiinni erään diplomityötä tahkoavan kaverinsa kanssa ja viettänyt vedenhakureissullaan ilmeisesti puoli tuntia.

”Tota, joo”, Juuso sanoi, laskeutui askelmat maan tasalle, tasapainotti vesipullon reisiensä väliin ja kaivoi leimasimen haalareidensa reisitaskusta. ”Anna tänne vaan.”

Samuli laski käden päälaeltaan ja ojensi fuksipassinsa. ”Mä myös päällystin sen. Siitäkin saa kuulemma pisteen. Jokunen tässä puuttuu vielä, että saa lakin vapuksi…”

Juuso taiteili merkinnät kummallisen tietoisena kömpelyydestään, ja kun hän ojensi passin takaisin, Samulin sormet koskettivat hänen omiaan sekunnin verran liian pitkään. Samuli katsoi häntä ilmeettömänä, vakavana, ja Samulin viileänharmaat silmät olivat tehdä Juuson hulluksi.

”Ison kanssa flirttailusta ei valitettavasti saa pisteitä”, Juuso totesi ja nappasi vesipullon reisiensä välistä.

Sydän pamppaillen hän harppoi kohti kyykkäpaikkaa ja jätti Samulin taakseen.
Taustatietoja: kyykkä on perinteinen Karjalasta peräisin oleva ulkoilmapeli, jossa pyritään poistamaan puisia lieriöitä eli kyykkiä peliruudusta kyykkämailoja eli karttuja heittämällä. Kyykkä on suosittu opiskelija-aktiviteetti joillain paikkakunnilla, ja se näyttää osapuilleen tältä. Fuksipassi sen sijaan on passi, johon teekkarifuksit keräävät fuksipisteitä osallistumalla erilaisiin tapahtumiin ja suorittamalla erinäisiä tehtäviä. Jos fuksi saa ajoissa kasaan pakolliset pisteet ja riittävästi ylimääräisiä, hän saa teekkarilakkinsa vapuksi, mutta jos ei, lakin saaminen venähtää jonnekin äitienpäivän tienoille. Eri yliopistojen käytännöissä toki saattaa olla eroja, mutta periaate on kuitenkin osapuilleen tällainen. :)
5
Pimeyden voimat / Vs: Joku toinen päivä (S, H/D)
« Uusin viesti kirjoittanut Nevilla 23.03.2018 18:33:48 »
Mulle tuottaa aina iloa lukea sun ficcejä ja tekstejä muutenkin, koska vaikka ne olisivat surullisia, ne on kuitenkin aina samperin hyvin kirjoitettu. Tämäkin tuli iholle ja kosketti ja tuntui oikealta: väsyneeltä, surulliselta, siltä että on ollut pakko kieltää asioita kun muuten ei jaksaisi.

Pidin myös Dracosta tässä: lempeämpi ja huolehtivampi, mutta ehkä silti vähän itsekäs. (Niin kauan kuin Harry pysyy kotona ja on surullinen, kukaan muu ei saa häntä, ja silleen, ja asiat kulkevat tuttua ja turvallista rataa. En tiedä, että tarkoititko sitä niin, mutta ajattelen välillä ehkä synkemmin kuin tarvitsisi.) Pidin myös kielikuvista ja ravintolaruoasta (siihen usein sortuu, kun on väsynyt) ja siitä, ettei tämä nyt kuitenkaan ollut toivoton, vaan kaiken alla myös lämpöä ja välittämistä.
6
Haha. :D Tää oli kyllä keveydessään ja hauskuudessaan niin taattua Rowenaa, että pystyin kuvittelemaan nämä tyypit sanailemaan erään toisen pimeydeltä suojautumista opettavan koulun käytäville aamutuimaan (hieman muutettuna, tietenkin). Eli siis: elämänmakuista ja todentuntuista, hahmot vaikuttivat oikeasti nuorilta opiskelijoilta. (Joilla on kaikesta höpinästä ja aamuäreydestä huolimatta kaikki juuri nyt hyvin.)

Tämä oli ihanaa luettavaa! Tekee hyvää lukea välillä tällaisia arkisia ficcejä, joissa hahmot voivat oikeasti hyvin ja elämä ei vaadi sen kummempaa dramatiikkaa. Kiitos. ♥
7
Sanan säilä / Vs: Häähumua (S • Patrik/Niki • raapalesarja • 3/4) - 23.3.
« Uusin viesti kirjoittanut Felia 23.03.2018 17:57:35 »
Waulish: Keväästä on kyllä mahtava kirjoittaa - tai ainakin mainita - sillä sitä tässä jo kieltämättä kaipaa ja odottelee. Se on kaunista (rakkauden ja) valon aikaa. ♥ Ja ehdottomasti rauhalliset, hitaat aamut on rakkaus. ♥ Se on parhainta ikinä, kun ei ole kiire minnekään vaan voi ihan rauhassa herätä kivaan aamuun ja päivään, varsinkin jos vielä saa herätä jonkun erityisen henkilön vierestä. ;D Itsellekin tuli hyvä fiilis tuosta jumien auki venyttelystä. Kummasti se venyttely vaan rentouttaa. Haha, mie en aluksi edes tajunnut, että perinteisistä häistä oli kyse, mutta perinteisyydessä on kai sitä jotain. :D Yleensä itsekin tulee irvisteltyä uskonnollisuudelle, mutta jotenkin häiden kohdalla se ei ole koskaan haitannut. Kiitos sulle ihanasta kommentista, se piristi päivääni. :D


A/N: Tässä päästään jo jännän äärelle. Olen muutenkin vähän poikennut omalta normaalilta polulta tämän kanssa, sillä tässä on pienoinen katsaus Nikin ja sen veljen väliseen veljessuhteeseen. Samalla viedään myöskin toiseksi viimeistä osaa... :D

Hermostunutta odotusta
(250 sanaa)


Niki seisoo peilin edessä ja tuijottaa kuvajaistaan hermostuneena. Valkea puku tuntuu hieman hiostavalta, ja yhdessä hänen tummien hiustensa kanssa se luo silmiinpistävän kontrastin. Hän asettelee solmiotaan tärisevin käsin jo ties kuinka monetta kertaa, ja kääntyy sitten lopulta veljensä puoleen. Tämä juuri parahiksi laskee puhelimensa korvaltaan ja hymyilee Nikille rohkaisevasti.

”Se oli töistä. Ei onneksi mitään vakavaa”, Daniel sanoo ja tunkee puhelimen puvun takkinsa taskuun. Niki nyökkää hitaasti, yrittää taiteilla edes pientä hymyä huulilleen, mutta epäonnistuu. Daniel huomaa tämän ja ottaa tarvittavat askeleet päästäkseen kosketusetäisyydelle. Danielin kädet laskeutuvat Nikin olkapäille ja Niki tuntee hermostuksensa laantuvan hieman.

”Ota ihan rauhallisesti. Kaikki menee hyvin ja sä saat uljaan ritarisi”, Daniel sanoo ja tämän silmissä tuikkii leikkimielinen pilke. ”Tosin toivon todella, että sun uljas ritarisi ei pyörry, kun näkee sut.”
Danielin kommentti saa Nikin naurahtamaan ja Niki on kiitollinen, että tämä on tärkeänä päivänä hänen tukenaan. Daniel on aina ollut hänelle tärkeä tukipilari ja he ovat onnistuneet säilyttämään läheiset välit siitä huolimatta, vaikka Daniel on jo vuosia asunut Italiassa.

Huoneen oveen koputetaan ja Niki säpsähtää.

”Anteeksi, jos keskeytän, mutta kaikki on nyt valmista, ja vihkitilaisuus voisi alkaa”, yksi Nikin ja Danielin serkuista sanoo oven raosta. Nikin sydämen syke tuntuu hyppäävän taivaisiin, ja etäisesti hän rekisteröi Danielin kertovan serkulleen, että he tulevat pian. Ovi kolahtaa kiinni ja Niki ja Daniel ovat taas kaksin.

”No niin, se olisi nyt aika”, Daniel toteaa ja katsoo Nikiä, puristaa hellästi hänen olkapäitään. ”Hei, hengitä ihan rauhallisesti. Sisään ja ulos.”

Niki sulkee silmänsä ja keskittyy rauhoittamaan sykettään.Hän on valmis.
8
Sanan säilä / Vs: Kotiäidin päiväkirja, S, Osa VI : Kokovartalokiukku 23.3.2018
« Uusin viesti kirjoittanut Irishe 23.03.2018 13:45:33 »
Kotiäidin päiväkirjat osa VI: Kokovartalokiukku


Kun talossa on yksinäistä ja hiljaista, mutta vieraana silti useampi nimi, voi kysyä itseltään, missä nyt mennään. Vastaus on täysin arkipäiväinen, jokaisen kotiäidit  tuttu tilanne: kotiviikko, kaksi lasta ja oksennustauti. Sanonta tähän tilanteeseen menee jotenkin niin, että missä se Onni on silloin, kun on Matti kukkarossa, Yrjö rinnuksilla ja Usko ja Toivokin ovat pettäneet. Voi perään kuuluttaa myös Herraa ja moittia Tuulta ja leikkiä itse Myrskyä, mutta todellisuutta se ei muuta. Kun lapsi sairastaa voi sanoa hyvästi yöunille, päiväunille, ulkoilulle ja kaikelle, kun itsellä myötätuntovatsa esittää merkkejä pahoinvoinnista ja mies on tien päällä.

Tien päällä oleva mies on toki parempi kuin miesflunssainen mies, joka sairastaa kovaan ääneen yhdellä kielellä etsien syytä hallitsemattomiin vatsahappopurkauksiin syömistään ruoista. Ja kun ei kausaalisuhdeteoriaa siitä muodostumaan saa, jää sänkyyn voivottelemaan kohtaloaan kuin olisi vähintään kokovartalokipsissä eikä suinkaan vatsataudissa. Itse voikin sitten huokaisten todeta, ettei kolmas lapsi vaadi yhdeksän kuukauden odotusta, vaan päiväkin voi riittää. Siinä sitä sitten valjastaa käyttöönsä kokolailla viimeiset voimavaransa, siirtää pedit olohuoneen lattialle ja muistelee lapsuusajan jouluja, jolloin aaton traditio oli pedit olohuoneessa kuusen edustalla vierustoverinaan sanko ja sisko.

Noista ajoista paljon on muuttunut, mutta yksi asia on jäänyt: kaipuu pohjoiseen ja kotiin. Siksi mieheni halu muuttaa Kuopioon rakennusarkkitehti koulutuksen perässä saa minut näkemään punaista, kirjaimellisesti. Viime kerralla asian tullessa puheeksi, minulta katkesi pinna ja verisuoni. Mieheni perusteet Kuopioon hakeutumiselle olivat sen verran ontuvat, etten voinut kuin pihistä kiukusta – parempi koulutusrakenne, ja onhan siellä muutamia tuttuja kasvoja.

Muutamia tuttuja kasvoja. Oi kyllä. Prisman kassalla oleva Matti, lähikaupan Marja, vai oliko se Kati. Joo, ja ei sovi unohtaa tuttuja selkiä ja kenkiä; olen ennenkin nähnyt ruuhkassa. Tuttuja hymyjäkin, näen niitä missä tahansa muuallakin, ne kertovat vain kohtaamisista, ohi menevien ihmisten pahoitteluista ja vaatehyväksynnästä. Eivät ne meitä tunne, tuskin edes kahta kertaa katsovat.

Yritin vasta-argumentoida miestäni kumoon sanomalla, että Kuopiossa ei ole meille mitään ja etten halua Kuopioon. Jätin paljon sanomatta, koska kiukutti niin kovin. Silmien takana oli kokonainen universumi kyyneliä ja kurkussa väärin päin valettu veluuri. Ja itseni tuntien tiesin, että kun  ne tarpeeksi kaihertavat, on parasta poistua. Poistuin.

Sänky on silloin hyvä turva, tyyny parempi; voi haudata päänsä siihen kuin jänis pensaaseen ja kuvitella, ettei maailma ole meitä varten, ettei maailmaa edes ole. Siellä on hyvä valuttaa raivon kyyneliä ja kerätä niitä lisää, kun toinen ravistaa hellästi olkapäästä ja kysyy no mikä nyt tuli.


No voi Herran jestas. Mikä tuli. No mikähän. Kokovartalokiukku, itku ja räkä. Paitsi ettei se tyynyä kasteleva neste suinkaan ollut sillä kertaa kyyneliä tai edes räkää, vaikka niilläkin osuutensa asiaan oli, vaan verta. Ohutverisuoninen nenän limakalvostoni päätti, että kyllä on kiukullakin raja ja alkoi holvata. Otin itkusilmäisenä tyynyni ja lukittauduin vessaan. Kiukutti yhä.

Yhtä paljon tilanteessa kiukutti mieheni ymmärtämättömyys ja saman aikainen empatia sekä oma kyvyttömyyteni sanoa kaikkea sitä, mitä ajattelin. Olisin halunnut muistuttaa miestäni Matista, Uskosta ja Toivosta. Siitä, että Kuopiossa meillä ei ole mitään, minulla ei ole mitään. Meille on tulossa kolmas lapsi ja minua väsyttää selvitä yksin. Toisinaan inhoan tätä elämää, en lapsiani tai miestäni, vaan tilannetta, jossa olen. Inhoan särkeviä niveliä, toisinaan lähes toimintakyvytöntä kättäni ja arkea, jossa olen yksin.

Minä kaipaan elämää. Sitä tunnetta, kun huomaa, ettei hymy vaadi rohkeutta, eikä edes ponnisteluja. Minä tarvitsen seuraa, hiljaisia aamukahveja, satunnaisia huokauksia olohuoneesta, shoppailuretkiä ja metsäkävelyjä. Minä tahdon sen ja vielä enemmänkin. Ja minä tiedän, mistä se löytyy. Oulusta. Ei Kuopiosta.

Oulussa asuu lämpö ja turva. Siellä apu on lähellä, sillä siellä on perhe. Siellä on tuttuja kasvoja muuallakin kuin kauppojen kassoilla tai kirkon penkeillä. Siellä on puhetta ja naurua, iltapäiväkahveja ja oma vapaus, käsiä, jotka ojentuvat, kun apu on tarpeen. Ne kädet ojentuvat kohti myös silloin, kun apua ei tarvita. Ja se on jotain sellaista, mitä ei voi ostaa rahalla eikä luoda tyhjästä sekunnissa.

Mutta yhtä lailla kuin mieheni on Citroën-mies ja minä Pirttihirmu, on mieheni myös itsenäisyyttä rakastava ja minä seuraa kaipaava. Se, mitä en kykene ymmärtämään, on kysymys siitä, miksi itsenäinen ei voi olla seurallinen?

Ehkä mieheni pitäisi kokeilla tätä, olla päivä tai kaksi kotiäitinä. Ehkä se auttaisi häntä ymmärtämään, että minä ja lapset, me emme muuta Kuopioon.
9
Rinnakkaistodellisuus / Nälkäpeli: Kurpitsansiemenleipää, S, Peeta & Katniss
« Uusin viesti kirjoittanut Nevilla 23.03.2018 11:17:05 »
Nimi: Kurpitsansiemenleipää
Ikäraja: S
Tyylilaji: arkihetki
Fandom: Nälkäpeli
Disclaimer: Suzanne Collins kirjoitti Nälkäpelit, minä vain lainaan.
Haasteet: Arkifest (ruoka), FF300 (98. Kevät).

K/H: Jostain syystä kevät on herättänyt minussa halun lukea uudestaan Nälkäpelit, ja päätin lämmitellä pienellä tuokiokuvalla. Siitä tämä syntyi.

Kurpitsansiemenleipää

Peeta istuu keittiön pöydän ääressä ja vaivaa taikinaa. Ikkunasta valuu kevät valojuovina lattialle, seinille, Peetan käsivarsille.

Seinällä tikittää kello. Talossa on muutoin hiljaista tavalla, joka kertoo siitä, että enimmäkseen siellä ei asu kuin yksi ihminen. Kodiksi sitä ei voi kutsua, eikä Peeta oikeastaan ajattele paikkaa edes talona. Ei se pidä myrskyjä loitolla tai lämpöä seinien sisällä.

Kun Katniss koputtaa oveen, leivät ovat jo uunissa ja aurinko paennut pilven taakse. Peeta avaa oven, hymyilee ja halaa, haistaa tytön hiuksissa metsän ja savun ja häivähdyksen verestä.

"Millainen metsästysonni?" hän kysyy suljettuaan oven.

"Kaksi jänistä", Katniss vastaa. "Vein ne Silverdelin perheelle."

Peeta nyökkää. Perheellä on yhdeksän lasta ja rampa isä, eikä Katnissin tarvitse enää myydä jäniksiä pitääkseen huolta perheestään. (Ei tarvitsisi metsästääkään, mutta Peeta tietää kyllä, miksi samaan aikaan tarvitsee. Samasta syystä hän istuu maalaamassa aamuöisin, kun ei saa nukuttua.)

"Oletko saanut nukuttua?" Peeta nostaa teepannun liedelle.

"Yhtä hyvin kuin aina", Katniss kohauttaa olkiaan ja tuijottaa ulos ikkunasta. Kevät puhkeaa kaikkialla ympärillä, mutta enimmäkseen se merkitsee tytölle loskaa, helpommin mutaan jääviä jälkiä metsästysretkillä ja lähestyvää Nälkäpeliä.

"Olen ajatellut kasvimaata", Peeta sanoo. Katniss ei vastaa, mutta tytön suupieli vääntyy hiukan. Katkeruutta: kaipa kaiken mielettömyyden vuoksi.

"Persiljaa, tilliä, perunoita", poika jatkaa ilmeestä välittämättä. "Sitten ne on helpompi piirtääkin."

"Miksi piirtäisit yrttejä?" nyt Katniss kuulostaa lievästi kiinnostuneelta.

"Kaipa minä ajattelen, että siitä olisi hyötyä. Niin paljon tietoa on unohduksissa, ja haluaisin... Tieto on kuitenkin yksi keino tehdä vastarintaa. Muistaminen ja muistuttaminen", Peeta hakee sanoja. Yleensä ne tulevat helposti. Hän on aina ollut taitava puhuja ja pelaaja, mutta Katnissin kanssa se on vaikeampaa. Sanat eivät tule oikein.

Katniss nyökkää. "Minä voin kerätä sinulle joitakin yrttejä metsästä."

"Se auttaisi varmasti", Peeta vastaa. "Mutta... Sinun pitäisi myös kertoa, mihin niitä käytetään. En varsinaisesti ole asiantuntija."

Katniss sekoittaa teetään. Tähän he ovat tottuneet: että aina ei tarvitse vastata, kysyä, sanoa itsestäänselviä asioita. Kun käy lähellä kuolemaa, sanojen merkitys muuttuu. Ja hiljaisuus tarkoittaa joko vaaraa tai lepoa, eikä sitä siksi kannata rikkoa turhaan.

"Tänään metsässä satoi. Mudassa talsiessani ajattelin, että kunhan pääsen kotiin, tulen pyytämään, että leipoisit tänään sitä leipää, jossa on vain valkoisia jauhoja ja rapea kuori", Katniss myöntää.

"Tuurisi on huono", Peeta hymähtää. "Tänään tein kurpitsansiemenleipää."

"Ei se mitään", Katniss ei kuulosta lainkaan pettyneeltä. He hymyilevät toisilleen pöydän yli.

Peeta painaa hetken mieleensä, jotta voi maalata sen seuraavana yönä.
10
Lunalotta, olen samaa mieltä: 12+ virkettä -haasteen kanssa saa kyllä tapella, mutta se on positiivista tappelua! Tosi haastava mutta myös tosi inspiroiva ja aivonystyröitä aktivoiva haaste. Iks, ihanaa että hahmot sulattivat sydämesi, olen otettu! Se on kyllä aina hassua, jos lukee hahmoista, joilla on samat nimet kuin omilla hahmoilla mutta jotka kuitenkin ovat ihan erilaisia. :D Voi että, lämpimät kiitokset sinulle, kylläpä ilahduin kommentistasi! :-*
Sivuja: [1] 2 3 ... 10