Kirjoittaja Aihe: Tuoksuvien tuulien kaiho | K-11 | soft cottagecore lyhäreitä  (Luettu 288 kertaa)


Ansa

  • runotar
  • ***
  • Viestejä: 2 782
1. Toukokuussa saaristossa

Viimeisetkin jäät lähtivät viimein kokonaan kun kirsikka ja omena puhkesivat kukkaan. Uskalsimme pitkäksi venyneen alkujännityksen jälkeen katsella aamuvarhaisella peuran kanssa toisiamme silmiin oikein läheltä. Saat anteeksi että söit kevätkukkani, sillä mitä sinä luonnollesi mahdat sen enempää kuin minä omalleni.

Kun näin ensimmäiset sitruunaperhoset, vaihdoin viherkasvien mullat ja ruukut. Leivoin sitruunavaniljaleivoksia. Join kahvia kanssasi verannalla ja kuuntelin aaltoja, suhinaa, laulua, huminaa.

Suloinen odotuksen tunne rinnassa, tieto siitä että kaikesta huolimatta kesä saapuu taas hiljalleen.
Listaus

Pachamama Padre sol
Gracias a la vida gracias al amor

hiddenben

  • Yksinpurjehtija
  • ***
  • Viestejä: 2 340
Olipa tämä ihastuttava lyhyt teksti! Tavoitat kyllä täydellisesti cottagecoren tässä tekstissä ja lohdullisuus on sitä kautta vahvasti läsnä, tämä teksti lämmitti sydäntäni kovin pilvisenä iltana :) Tästä muistui ennen kaikkea mieleen Eeva Kilven Punainen muistikirja, jonka luin aiemmin tänä vuonna. Siinä kirjailija on mökissään ja tarkkailee ulkona olevia peuroja, jutustelee niiden kanssa, seuraa niiden liikkeitä ja kirjaa sen kaiken muistiin. Tässä tekstissä on läsnä tuo sama tarkkaavaisuus - ja peura, tietenkin!

Pidin valtavasti siitä, että tässä luonto ja kevään merkit ohjaavat sitä, mitä ihminen tekee. Tuo Kun näin ensimmäiset sitruunaperhoset, vaihdoin viherkasvien mullat ja ruukut on ajatuksena niin ihana, että luonto antaa merkin, kun on oikea aika tehdä jotain. Myös sitruunavaniljaleivokset kuulostavat ihanilta ja nyt tekeekin mieli leipoa jotain raikasta ja makeaa ja nauttia se ulkona auringossa jonkun rakkaan ihmisen kanssa!

Tämän ensimmäisen tekstin ihanuus onkin juuri sen tunnelmassa ja mielikuvissa, joita se herättää. Ihana aloitus tälle sarjalle, toivottavasti osia tulee vielä monta lisää ♥ Kiitos tästä!

between the sea
and the dream of the sea

Thelina

  • Ilomarja
  • ***
  • Viestejä: 1 931
En olekaan aikaisemmin kuullut cottagecore-genrestä, mutta se sopii kyllä makuuni erittäin hyvin! Tämä sopi viikonlopun tunnelmiin ihanasti, kun omalla pihalla ja lähiympäristössä huomaa päivä päivältä enemmän kukkia ja kasveja. Peuran kohtaminen oli hienosti kuvattu ja pidin myös siitä, miten monenlaisia sävyjä aaltojen ääniin tuli tuossa lauseen lopussa: suhinaa, laulua, huminaa. Pienet kotityöt, leipominen ja kahvinjuonti tuntuvat arkisilta, mutta merkityksellisiltä, kun kertoja jakaa ne jonkun toisen kanssa. Hymyilyttävä teksti, kiitos tästä ja lisää toivon minäkin!
Kurkista matka-arkkuun

Avatar Ingridiltä ♥