Kirjoittaja Aihe: Harry Potter  (Luettu 14458 kertaa)

Larjus

  • ألف ليلة وليلة
  • ***
  • Viestejä: 6 808
  • En kaipaa kirjoituksiini (negaa) kritiikkiä tms.
    • twitter
Vs: Harry Potter
« Vastaus #20 : 27.02.2024 22:46:39 »
Onko teillä mitään mietteitä tuosta HBO Maxille työstettävästä suuresta Harry Potter-sarjasta? Itse olen jotenkin sellainen, että vaikea uskoa koko projektin olemassaoloon ennen kuin se on katsojille tarjolla :D
Vaikka sitä onkin about koko elämänsä ollut sitä mieltä, että leffat jättivät niin paljon (liikaa) pois, ja monen Potter-fanin unelma olis tv-sarja, joka oikeasti sisältäisi tyyliin kaiken kirjoista, mä en oikee tiedä, mitä ajatella. Kun vaikka se just olis sitä, mitä teoriatasolla on halunnut, niin käytännössä...
Tuntuu kyllä vähän hassulta päätökseltä. valokin tavoin minäkin olen nähnyt paljon kommentteja siitä, että jokin muu Potter-aiheinen tv-sarja, vaikka kelmien sukupolvesta tai Tylypahkan perustajista, olisi paljon houkuttelevampi vaihtoehto kuin uusi tulkinta kirjoista. Olen itsekin samaa mieltä.

Mutta näyttelijöistä ja musiikista tuli itselle sen verran rakkaita, että on vaikea edes kuvitella joitain muita heidän saappaissaan.
Sama! Pakkohan se on myöntää, että leffat ovat ohjanneet tosi paljon sitä, millaisiksi hahmot kirjojakin lukiessa kuvittelen, niin on vaikea ajatella ketään muuta niihin rooleihin. Leffojen musiikitkin ovat niin ikonisia, että en mä osaa kuvitella velhomaailmaa ilman Hedwigin teemaa ja muita.

セサミ思い出して
 麗しの意志を
セサミ踏み入って
 刻んでその意志を

Remoteness spectator

  • ***
  • Viestejä: 2 352
  • Sanokaa Remoksi vaan
Vs: Harry Potter
« Vastaus #21 : 18.03.2024 15:43:38 »
Täälläkin odotellaan uutta Harry Potter -sarjaa melko neutraalein odotuksin, koska olen ollut vuosien varrella niin tottunut pettymään aiempiin HP filmatisointeihin. En siis itse oikein pitänyt leffoista kolmosesta alkaen, koska olen henkeen ja vereen alkuperäisteosten rakastaja, ja itselleni ainoastaan leffat 1 ja 2 tavoittivat sarjan maagisen tunnelman, vaikka silloinkin paljon tietysti jäi pois, kun eihän elokuviin tietenkään mahdu yhtä paljon informaatiota. Tästä syystä en siis oikein osaa asennoitua tähän uudelleenfilmatisointiin, ja olen samaa mieltä siitäkin, että tuntuu jotenkin ihan mahdottomalta nähdä joku muu esim. Harryn ja Kalkaroksen roolissa (minäkin näen heidät päässäni kun luen kirjoja). Toisaalta jos näyttelijävalinnat osuvat kohdalleen, niin eihän sitä koskaan tiedä. (Jotenkin vaan vähän pelottaa, että jos se sotkee mielikuvia myös kirjaa lukiessa!)

Samalla mietin sitäkin, että otetaanko sarjassa liikaa vapauksia hahmojen suhteen, jos Harry Potter -maailmaa yritetään jollain tapaa päivittää moderniksi. Olen itse aina kokenut Potter-maailman erittäin inklusiivisena, ja sieltä löytyy jo paljon erilaisista taustoista olevia hahmoja joita hyödyntää, joten esim. pääkolmikon (ja ylipäätään originaaliteosten) muokkaaminen liian erilaiseksi ei oikein istu omiin mielikuviini. Ymmärrän tämän kuitenkin olevan makuasia, ja nykyään vaikuttaa olevan erittäin suosittua, että esim. Harry mielletään vahvasti intialaistaustaiseksi.
« Viimeksi muokattu: 18.03.2024 15:46:04 kirjoittanut Remoteness spectator »
It is time
to break the chains of life
If you follow you will see
what's beyond reality
 
       
~Dark designs~