Kirjoittaja Aihe: Myötätuuleen ja vastavirtaan (K-11 • lukiodraama, Juuso & Samuli • joulukalenteri, 24/24 luukkua + epilogishotti!)  (Luettu 6036 kertaa)

Fairy tale

  • ***
  • Viestejä: 2 814
Oih. En osannut odottaa tällaista aikahyppyä, mutta sehän sopi tähän mainiosti. Pitkään on seurattu mistä on tultu juuri tähän jouluun. Oli jotenkin koskettavaa lukea että Juuson huone on entisellään, tai lähes. Eihän kukaan äiti voi vastustaa sitä että jouluna huoneeseen viedään kynttelikkö ja päiväpeite vaihdetaan jouluiseen, mutta noin niinkuin muuten.
Glögi sopii juotavaksi muumimukeista tai koreilevimmista laseista. Muumimukit ovat parhaita, kun niitä on eripareittain ja kaikenmaailman väreissä.

Nyt on paljon helpompi käsittää miksi Samulin ei ole helppo yhtäkkiä hypätä joulunviettoon suinpäin. Jospas se siitä muumimukillinen kerrallaan ja pieni hetki kerrallaan rennon Juuson kanssa alkaisi tuntua omemmalta. Ainakin tuo Samulin oma toteamus että hänellä on ollut kiva joulu, kertoo jotain. Joulu Juuson ja tämän perheen kanssa ei tainnut olla kuitenkaan liian suuri hyppäys uuteen ja tuntemattomaan.

Thelina

  • Ilomarja
  • ***
  • Viestejä: 2 642
Minäkään en osannut odottaa aikahyppyä, mutta se sopikin tähän paremmin kuin hyvin! Varsinkin Samulin osalta päästiin sitten vähän kauemmaksi synkeistä tunnelmista, mikä tietysti sopi, jotta saatiin tälle vielä vähän pehmoisempi ja onnellisempi loppu :-*

Tuo näkökulman vaihtelu toimi saumattomasti ja pidän tuosta ajatuksesta, että tämä osa oli molempien näkökulmasta ja tasan kaksi kertaa yhtä pitkä kuin kukin aiemmista osista. Minusta oli kivaa myös se, että kumpikin vähän muisteli niitä entisiä aikoja, mutta keskittyi sitten tähän hetkeen ja toisiinsa ❤

Lainaus
Juuso oli varttunut, aikuistunut. Hän sai nojata ihmiseen, joka olisi siinä vielä seuraavanakin päivänä.

Tämä oli ihana kohta, hymyilyttää noiden puolesta :)

P.S. Hattivattimuki on yksi lemppareistani ❤
Kurkista listaukseeni

Avatar Ingridiltä ♥

Vendela

  • Teeholisti
  • Valvoja
  • *****
  • Viestejä: 7 356
Lämmin ja ihana epilogi, kiitos ♥ Vaikka itse kalenteri oli rankka monellakin tapaa, niin tästä jäi kuitenkin hyvä mieli, sillä paljon on menty eteenpäin noista kamalista ajoista ja yhteinen onni on viimein löytynyt.

Pidin aivan hurjan paljon siitä, kuinka toit näiden hahmojen "luokkaeroa" (vaikka eihän sellaista enää meidän yhteiskunnassamme muka ole) esiin tuon glögitarjoitun muodossa. Tuollainen pieni yksityiskohta kertoo paljon siitä, minkälaisesta taustasta Samuli tulee ja minkälainen on Juuson lämmin lapsuudenkoti. Kummassakaan tavassa nauttia glögiä ei ole mitään vikaa, ja toivottavasti perinteet sekoittuvat jatkossa niin, ettei ole väliä juodaanko hehkuviiniä muumimukeista vai glögiä Pentikin hienoista laseista :D

Vielä kerran kiitän tästä matkasta näiden hahmojen parissa! Oli ihana joulukuu ja ihanaa on myös se, että olet lähtenyt kertomaan arkitarinoita näistä tyypeistä, sillä ovat nämä vain ♥ Nähdään siis siellä!

Vendela

Bannu©Waulish

I think it's time for little story... It's definitely Storytime!