Kirjoittaja Aihe: Eurovision laulukilpailu  (Luettu 22909 kertaa)

niiina

 • Ylikuolonsyöjä
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 4 374
 • Malfoysexual
Vs: Eurovision laulukilpailu
« Vastaus #140 : 15.05.2019 10:05:01 »
Lainaus
Mitkä oli teidän lempparit ekasta semifinaalista? Pääsikö toivotut jatkoon? Ja mitkä on fiilikset Suomen tippumisesta?

Omat lempparit oli varmaan Viro, Tšekki ja Serbia vaikutti myös kivalta. Ei kuitenkaan tässä silleen iskenyt mikään kappale, että olisi pakko kuulla uudestaan. Osasta kuulin muutenkin vain osan, kun hypin kahden kanavan väliä ekan tunnin. :D Australialla oli aivan ihana esitys, mutta kappaleesta en pitänyt.

Suomen biisi oli ihan ok, en nyt siitäkään juuri pitänyt, mutta kun katsoi tuon ekan semifinaalin, niin sen taso oli jäätävän huono joten sen vuoksi minusta Suomi kyllä erottui ihan hyvänä kappaleena ja semmoisena, joka jää päähän soimaan. Esitys oli muutenkin onnistunut, tanssijatyttö oli tosi hyvä ja näyttävä videomateriaali. Eli siinä mielessä kaikki toivomani eivät päässeet jatkoon, minusta sinne pääsi muutama aivan kamala kappale, eli en ymmärrä "eurooppaa". :D / Ainiin lisään vielä, että mielestäni Sebastian ei ollut oikea valinta laulamaan noita Daruden kappaleita. Hänen ääni ei valitettavasti ollut kovin sopiva ja jäi tosi pliisuksi. :(

Minusta Islanti on liian hypetetty, en pitänyt yhtään vaikka heidän kappaleen olen kuullut aikaisemminkin. Liekkö tässäkin ratsastetaan tuolla heidän tyylillään.

Pitää katsoa jaksaako katsoa toisen semifinaalin, kun tulevat arkisin niin myöhään ja silloin joutuu töihin raahautumaan. Tänään oli onneksi vapaa, niin pystyi eilisen shown katsomaan. Lisäksi kai finaali nyt ainakin sivusilmällä pitää kurkkia! Euroviisut on aina ollut kivaa seurattavaa, vaikka Suomelle toivoisin vähän parempaa ja tasaisempaa taivalta!
« Viimeksi muokattu: 15.05.2019 10:20:08 kirjoittanut niiina »

tirsu

 • BubblegumKnight
 • ***
 • Viestejä: 1 368
 • Clara, my Clara
Vs: Eurovision laulukilpailu
« Vastaus #141 : 15.05.2019 12:35:40 »
Ei ollut mikää ylläri, ett Suomi ei finaaliin päässy. Niiden esitys oli niin pliisu (esim. Australiaan verrattuna), tanssija vei täysin huomion Darudesta (Darude ois voinu olla enempi keskipisteenä) ja Sebastianista. Ainoa hyvä asia Suomen esityksessä oli se tanssija. Sitä oli mahtava katsoa, täysin mahtavaa. Ja se videokohta. Siistii.

Itse en erityisemmin välittänyt Suomen biisistäkään, ei ollut mun lempparini niistä kolmesta (tosin, eipä ne kaksi muutakaan niin ihmeellisiä olleet). Ehkä ensi vuonna ois parempi onni.

Olen tyytyväinen, ettei Puola päässyt jatkoon. Niiden laulaminen otti mun korviin pahasti.

Kuuntelin tossa pari viikkoa sitten kaikki ehdokkaat läpi ja ekasta semifinaaliryhmästä ei mikään biisi iskenyt. Ne oli jotenkin kaikki vähän pliisuja. Toisessa semifinaaliryhmässä oli sitten aika montakin hyvää, joista omiksi suosikeikseni nousivat Tanskan Leonora (mikä ihana ääni ja biisi on kaunis), Pohjois-Makedonian Tamara Todevska ja Itävallan Pænda.

Finaalin kattominen riippuu ihan siitä, että pääseekö Leonora jatkoon. Jos pääsee, niin vilkuilen hänen esitykseensä asti finaalia.
>> Don't give up. Not ever. Not for one single day. >> Clara Oswald

 >> How do sharks make babies? >> The 11th Doctor 
 >> Carefully? >> Clara Oswald
>> No, no, no - happily. >> The 11th Doctor

>> I don’t think I could ever forget you. >> The 12th Doctor

Nevski

 • ⅓ full of it.
 • ***
 • Viestejä: 2 408
Vs: Eurovision laulukilpailu
« Vastaus #142 : 15.05.2019 15:31:27 »
Kerrankin katsoin semifinaalin (tai no, tämän 1.:n)! Oon vähän harmissani toki Suomen puolesta: tavallaan olisin toivonut, että kun viime vuonna Netta pääsi ajankohtaisuuttaan naisten voimaantumisbiisillä voittoon, niin Suomen esityksen ilmastoteemat olisivat taanneet edes finaalipaikan. En nyt tuosta Sebastianin laulamisesta tai stailauksesta ollut vakuuttunut, mutta se tanssija veden alla oli oikeasti aika vaikuttava.

Puolan tippumisesta oon myös harmissani vilpittömästi, koska niillä kuitenkin oli a) omalla kielellä biisi, b) kansanmusiikkivaikutteita ja c) aika voimakas, mutta harmoninen värimaailma ja lavaestetiikka. Yleensä just jää joku folk-sävähtävä biisi mieleen ja pidin kyllä heidän laulustakin. :D

Eniten täytyy kyl sanoa, että pidin Australiasta ja Islannista. :D Australia tuntuu ymmärtäneen Euroviisu-estetiikan tänä vuonna paremmin kuin suurin osa perinteisemmistä osallistujamaista. Kyllähän viisuballaditkin joukkoon kuuluu peruuttamattomasti, mutta tykkäsin älyttömästi Maija Poppas-Frozen -viboista. Lisäksi överit vokalisoinnit kuuluu kyllä myös jokaisiin viisuihin, oopperalaulajataustaisia muusikoitakin on ollut aina kuin vaan jaksan muistaa, mainittakoon vaikkapa Malena Ernman.

Islannista tuli ensimmäiseltä kuulemalta lähinnä mieleen, että Rammstainin pojat ovat käyneet 25 vuotta sitten Islannissa rellestämässä huonolla ehkäisyllä. :D Tykkäsin hirveästi tuosta estetiikasta myös, taustavisuaaleista tuli tosi voimakkaat Laibach-vibat. Tykkäsin myös örinästä <3

Saa nähdä, mitä torstai tuo tullessaan, en oo vielä etukäteen kuunnellut sen päivän biisejä. Missasin myös jotenkin automaattisesti jatkoon pääsevien esittelyt eilen, joten tulevat täysin yllätyksenä lauantaina, jollen torstaina hoksaa niitä (jos edes esittelevät uudelleen)...

Eilisen paras yllätys ehdottomasti oli kyllä Dana. Twitterissä aika kovasanaisestikin moitittiin hänen kaivamistaan naftaliinista, mutta kyllähän melkein jokainen maa kaivaa omat vanhat voittajansa esille - tässä tapauksessa oli kyllä syytäkin, kun maalla oli ennestään vain yksi voitto ja Dana oli (viisu)historiallisesti yksi merkittävimmistä voittajista. Kuka olisi voinut arvata mustavalkoisten viisujen aikaan, että -90-luvulla Israelia edustava sukupuolivähemmistön edustaja voittaa viisut?? Politiikan, kulttuurinvaihdon, rauhanomaisen kilpailun yms. lisäksi viisuista kuitenkin on tullut myös seksuaali-, sukupuoli- ja etnisille vähemmistöille tärkeä itseilmaisun foorumi - jossa Dana Internationalin voitto ei ollut mitenkään merkityksetön rohkeuden ja toivon antaja aikana, jolloin pakkosterilisointivaatimukset olivat vielä yleisempiä, homoseksuaalit eivät päässeet naimisiin missään Euroopan maassa ja esim. bdsm:llä oli vielä yleinen kansainvälinen tautiluokituksensa. Turha täällä varmaan luennoida, mutta oon vaan turhautunut taas huutelijoihin netissä. :-D

Waulish

 • rohkupuusku Nedric ♡
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 4 000
 • ”Mutta totta kai sitä munnaaki pittää olla.” #50
Vs: Eurovision laulukilpailu
« Vastaus #143 : 15.05.2019 20:16:30 »
Euroviisut on kyllä vuoden parasta aikaa. :-* Olen luukuttanut tämänvuotisia biisejä kuukausitolkulla, ja on ihanaa vihdoin päästä seuraamaan live-esityksiä ja jännittämään. Eilen oli pakko venyttää nukkumaanmenoa tulosten julkistamiseen asti, vaikka se tarkoitti yöunien kutistumista viiteen tuntiin. Nukkua ehtii myöhemminkin, mutta viisut on vain kerran vuodessa!

Ennakkolemppareitani tästä ensimmäisestä semifinaalista olivat Serbia, Slovenia ja Portugali. Oli iloinen yllätys, että kaksi ensimmäistä pääsi finaaliin. Serbian oletinkin pääsevän vahvan laulusuorituksen ja helposti omaksuttavan balladin siivin, etenkin kun Nevena onnistui aivan täydellisesti, mutta Slovenia ampaisi vähän puskista. Pelkäsin, ettei kappaleen herkkään tunnelmaan oikein pääsisi sisään livetilanteessa. Onneksi olin kuitenkin ilmeisen väärässä! Slovenian kappale on niin kaunis ja seesteinen, kuin toisesta maailmasta, ja esitys tuki sitä mielestäni hienosti kiusallisuudestaan ja kömpelyydestään huolimatta (tai ehkä juuri niiden ansiosta).

Portugalin kappale esityksineen oli sellainen, jonka ehdottomasti olisin halunnut nähdä ja kuulla ja kokea finaalissa. Olen vähän järkyttynyt siitä, ettei se läpäissyt semikoitosta. Onko se liian outo, liian vaikeasti sisäistettävä? Kun ensimmäisen kerran kuulin kappaleen ja näin livevedon, olin ihan ihmeissäni ja varmaan vähän huvittunutkin, mutta hyvin pian sen jälkeen koukutuin. Mikä nerokas taideteos! Kutkuttavan kiinnostava kappale yhdistettynä hyvin omaleimaiseen tulkintaan ja merkitykselliseen tekstiin - meikä on myyty! Juuri tällaisten helmien takia Euroviisuja jaksaa seurata vuosi toisensa jälkeen. On tosi harmillista, että Portugalin tie päättyi nyt semiin. :-\ Tavallaan se on myös ymmärrettävää, sillä Portugali jos mikä jakaa mielipiteitä. Äitini, jonka seurassa lähetystä katsoin, kommentoi Portugalin esiintyjiä inhottaviksi sammakoiksi ja liskoiksi ja ihmetteli sitä, että äänestin heitä. ;D Ainoa asia, joka minua itseäni Portugalin vedossa häiritsi, oli naistaustalaulajan turhan voimakkaat älähdykset ja ähkäisyt.

Serbian, Slovenian ja Portugalin lisäksi äänestin Georgiaa ja San Marinoa. Georgian viisua on moni kritisoinut outolinnuksi, joka ei avaudu muille kuin ehkä georgialaisille, mutta minut se on jotenkin aina tavoittanut intohimollaan ja sanomallaan. Eilisillan esitys olikin sitten sellainen pommi, etten voinut jättää äänestämättä, vaikkei biisi itsessään lemppareihini lukeutunutkaan. Oton hillitön tulkinta, upeat taustat ja tehosteet, voimakas mieskuoro... Ihan täydellinen paketti, ja kyllä harmitti, ettei se riittänyt finaaliin! San Marinolla sen sijaan huomattavasti kökömpi lavashow riitti, mutta siitä olin vain tosi iloinen, ja olen ollut ihan onnessani koko tämänkin päivän. Pikkuruisella San Marinolla on ollut isoja vaikeuksia päästä finaaliin, mutta Serhatin kaltainen charmikas showmies positiivisella rallatuksella ja mainiolla esiintymispaikalla onneksi avasivat tien. Biisi ei todellakaan kuulu lemppareihini, mutta en voi vastustaa sen myönteisyyttä enkä Serhatin karismaa, joten halusin äänestämällä tukea San Marinoa. Livelaulu nyt meni paikoin vähän sinne päin, mutta jotenkin se ei tässä tapauksessa häirinnyt minua. Serhat on jotenkin niin mainio! Myös äitini ja hänen puolisonsa ihastuivat Serhatiin, ja he siis näkivät esitykset ensimmäistä kertaa eilen.

Ai niin, äänestinhän minä Australiaakin! (Apua, äänestinkö oikeasti kuutta maata, pitää varmaan vähän rajoittaa finaalissa.) Sen tein kuitenkin lähinnä äitini toiveesta. Australian esitys oli fantastinen ja ennennäkemätön, eikä biisikään ole huono, mutta en aatellut Australian tarvitsevan ääntäni, koska olin varma sen jatkoonpääsystä. Eihän tuollaisella esityksellä vain voi jäädä semeihin. Itselleni Australia on aika neutraali, jos esitys jätetään huomiotta, ja samaan kastiin vajoaa myös Islanti. Islannilla on jotain huikean erilaista hienolla sanomalla, mutta en voi mitään sille, että kappaleen säkeistöt ovat minusta kamalan ahdistavia, yh. Hienon livevedon myötä aloin kuitenkin lämmetä enemmän, ja olen hyvilläni siitä, että Islanti nähdään lauantaina finaalissa!

Kreikka on myöskin sellainen, jota olisin voinut äänestää, ellei kyseessä olisi ollut juuri Kreikka, jonka läpipääsy tuollaisella miellyttävällä radiopopilla ja huikealla laulajalla on lähes varmaa. Katerinalla on upea ääni ja taito käyttää sitä, ja voisin kuunnella häntä loputtomiin. Myös Tšekki miellyttää meikää hyväntuulisella ja rennolla popilla ja hauskalla esityksellä. Belgian biisissä taas oli hurjasti potentiaalia, mutta live oli mielestäni kovin vaisu ja kappaleelle sopimaton. Unkari oli kaunis ja vetoava, mutta ei herättänyt minussa kummempia tuntemuksia, paitsi pakkomielteen laulaa mukana nananaanaanannannaa-kohdissa. :D Outoa kyllä, että Unkari jäi semiin. Sen olisi voinut olettaa pääsevän finaaliin kokeneella esiintyjällä ja Unkarin läpäisyhistorialla.

Puolestaan sellaisia, jotka eivät minulle toimineet, olivat Kypros, Montenegro, Puola ja Valko-Venäjä. Kyproksen viisua tulee väkisinkin verrattua edellisvuoden Fuegoon, josta en kappaleena välittänyt, mutta jonka esityksessä kieltämättä oli särmää, tulta ja tappuraa. Replay on biisinä minulle mieluisampi kuunneltava, mutta lavaylöspano ei sytyttänyt ollenkaan. Värimaailma oli jotenkin kolkko ja kylmä, ja laulussa olisi minusta ollut vielä parantamisen varaa. Montenegron tyypit puolestaan lauloivat hyvin, mutta ehkä jopa huutokilpailuksi asti, ja biisi on ponneton ja esityskin oli aika onneton. Puolankin tyypit lauloivat minusta hyvin, mutta jotenkin tuo kimittävä laulutapa on tosi raskasta kuunneltavaa, eikä kappaleessakaan oikein ole mitään erityistä, vaikka propsit kyllä kansallishengestä ja perinteisyydestä. Valko-Venäjä on biisinä minulle salainen guilty pleasure, ja fanitan ZENAa, joka on taitava ja varma esiintyjä nuoresta iästään huolimatta, mutta esitykselle en eilen lämmennyt. Siitä tuli sekava olo. Liikaa ärsykkeitä. Tosin nyt kun katsoin sen uudestaan, sain siitä paljon paremmin kiinni, hmm... No, oli miten oli, ei minua harmita Valko-Venäjän läpipääsy, vaikka olisin mieluummin ehkä nähnyt sen tilalla lauantaina jonkin muun maan.

Suomi oli Suomi, joka perinteisesti juuttui semiin, mutta siitä ei tällä kertaa mielestäni voi syyttää esitystä, mikä on hienoa. Olin tosi pettynyt, kun sain tietää, ettei UMK:n kuutiota onnistuttu saamaan Tel Aviviin, mutta sen puuttuminen oli paikattu hienosti. Olin todella tyytyväinen esitykseen. Biisi on kuitenkin valitettavan heikko, itseään toistava ja unohdettava, joten semiin jääminen ei tullut yllätyksenä. Toki toivoin viimeiseen asti, että Suomi olisi selvittänyt tiensä finaaliin, etenkin kun Darude ja Sebastian ovat niin symppiksiä ja lähtivät edustamaan meitä suurella sydämellä!

Kakkossemissä on vähemmän suosikkejani, vaikka sitä kai yleisesti pidetään tänä vuonna paljon korkeampitasoisena. Ykköslemppareitani sieltä ovat Albania ja Alankomaat, ja niiden lisäksi odotan mielenkiinnolla ainakin Romaniaa, Azerbaidžania ja Venäjää.

Missasin myös jotenkin automaattisesti jatkoon pääsevien esittelyt eilen, joten tulevat täysin yllätyksenä lauantaina, jollen torstaina hoksaa niitä (jos edes esittelevät uudelleen)...
Torstaina esitellään ne, joita ei nyt tiistaina esitelty. Ne on aina jaettu semifinaaleihin. :)
« Viimeksi muokattu: 15.05.2019 20:36:12 kirjoittanut Waulish »on miehet rautaa, sä pelkkää paperii
se mulle huusi, mä pidin silmät kii

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 4 246
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: Eurovision laulukilpailu
« Vastaus #144 : 15.05.2019 22:22:07 »
Minulta meinasi jäädä viisut väliin kokonaan. Katsoin eilen pikakelaten vähän läpi tarjontaa nauhalta, kun huomasin ajoissa. Siinä kuulin Suomen kappaleenkin ensi kertaa. Se oli ihan ok, muttei mitenkään mieleenpainuva, ja taisi muu Eurooppa olla samaa mieltä. Kiinnitin eniten huomiota tanssijaan.

Muut laulut noin nopeasti vilkaisten olivat aika tavallisia Euroviisukappaleita, ei ainakaan noin pikavilkaisulla mikään erottunut sen kummemmin, että olisin jäänyt tutkailemaan tarkemmin. Koetan muistaa katsoa sen finaalin ihan vain tunnelman vuoksi. :)

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Eririn

 • captain of skyrissian
 • ***
 • Viestejä: 945
 • Jedi like my father before me
  • kiliel is a lesbian ship
Vs: Eurovision laulukilpailu
« Vastaus #145 : 16.05.2019 14:31:38 »
Eniten täytyy kyl sanoa, että pidin Australiasta ja Islannista. :D Australia tuntuu ymmärtäneen Euroviisu-estetiikan tänä vuonna paremmin kuin suurin osa perinteisemmistä osallistujamaista. Kyllähän viisuballaditkin joukkoon kuuluu peruuttamattomasti, mutta tykkäsin älyttömästi Maija Poppas-Frozen -viboista. Lisäksi överit vokalisoinnit kuuluu kyllä myös jokaisiin viisuihin, oopperalaulajataustaisia muusikoitakin on ollut aina kuin vaan jaksan muistaa, mainittakoon vaikkapa Malena Ernman.

Islannista tuli ensimmäiseltä kuulemalta lähinnä mieleen, että Rammstainin pojat ovat käyneet 25 vuotta sitten Islannissa rellestämässä huonolla ehkäisyllä. :D Tykkäsin hirveästi tuosta estetiikasta myös, taustavisuaaleista tuli tosi voimakkaat Laibach-vibat. Tykkäsin myös örinästä <3

Saa nähdä, mitä torstai tuo tullessaan, en oo vielä etukäteen kuunnellut sen päivän biisejä. Missasin myös jotenkin automaattisesti jatkoon pääsevien esittelyt eilen, joten tulevat täysin yllätyksenä lauantaina, jollen torstaina hoksaa niitä (jos edes esittelevät uudelleen)...

Eilisen paras yllätys ehdottomasti oli kyllä Dana. Twitterissä aika kovasanaisestikin moitittiin hänen kaivamistaan naftaliinista, mutta kyllähän melkein jokainen maa kaivaa omat vanhat voittajansa esille - tässä tapauksessa oli kyllä syytäkin, kun maalla oli ennestään vain yksi voitto ja Dana oli (viisu)historiallisesti yksi merkittävimmistä voittajista. Kuka olisi voinut arvata mustavalkoisten viisujen aikaan, että -90-luvulla Israelia edustava sukupuolivähemmistön edustaja voittaa viisut?? Politiikan, kulttuurinvaihdon, rauhanomaisen kilpailun yms. lisäksi viisuista kuitenkin on tullut myös seksuaali-, sukupuoli- ja etnisille vähemmistöille tärkeä itseilmaisun foorumi - jossa Dana Internationalin voitto ei ollut mitenkään merkityksetön rohkeuden ja toivon antaja aikana, jolloin pakkosterilisointivaatimukset olivat vielä yleisempiä, homoseksuaalit eivät päässeet naimisiin missään Euroopan maassa ja esim. bdsm:llä oli vielä yleinen kansainvälinen tautiluokituksensa. Turha täällä varmaan luennoida, mutta oon vaan turhautunut taas huutelijoihin netissä. :-D
Olin aikeissa sanoa samaa^^ Aussit ja Islanti oli omat suosikit ja toivon, että jompikumpi voittaa koko höskän. Pidin myös Portugalista, en niinkään biisistä itsestään vaan sen Euroviisu-estetiikasta xD sääli ettei päässyt finaaliin.

Suomi olisi totta kai ollut kiva nähdä finaalissa, mutta nyt kävi näin. Look Awayssa ei ollut imo mitään vikaa, mutta verrattuna moneen muuhun biisiin se oli aika mitäänsanomaton. Plus mä luulen, että esiintymispaikka oli huono (tosin Kypros oli ekana ja pääsi silti finaaliin että idk)

Danan esitys iski syvälle. Se oli parasta koko semifinaalissa. Oli niin hemmetin kaunista, ei ollut itku kaukana mulla. Ja kun ottaa huomioon meiningin niin Israelissa kuin monessa muussakin Euroviisuihin osallistuvassa maassa (Venäjä, Azerbaidzan, Georgia, Puola) niin esitys, jonka aikana kuvataan kun homoparit suutelevat, on oikeasti tosi tärkeä. Kuten on Danakin.

Ja sitten... Eurovision History. Tämäkin oli niin kaunista ettei mitään rajaa xD ja Suomi bongattu muutenkin kuin vain Lordin kautta! (Teräsbetoni, Mikko Leppilampi ja Fredi)

tirsu

 • BubblegumKnight
 • ***
 • Viestejä: 1 368
 • Clara, my Clara
Vs: Eurovision laulukilpailu
« Vastaus #146 : 26.01.2020 21:01:50 »
Suomi palasi sitten UMK:n ehdokkaan valinnassa. Ehkä ihan hyvä vaikka nopeasti luovuttivat itse päättämisen suhteen. Eivät halunneet kokeilla, josko kolmas kerta toden sanoo. :D

Itsestäni tuntuu, että jotenkin aikasin alkoi tänä vuonna viisuehdokkaan valinta - onks se aina alkanu näin aikaisin? Multa olisi mennyt täysin ohi, että finalistitkin on jo valittu, ellen olisi sattunut kuulemaan sitä radiosta. ::) Ja nyt satuin huomaamaan, että eka biisikin on julkaistu.

Itse tykkään Tikan biisistä. Se on kaunis, surumielinen että voimaannuttava. Mun mielestä biisi kertoo läheisen kuolemasta, kuten laulaja itsekin kertoi esittelyvideossa (jonka katsoin vasta biisin kuunneltuani). Tikan ääni on todella kaunis ja vahva.

Seuraavaksi odotan kuulevani millainen Aksel Kankaanrannan biisi on. Akselilla on todella upea ääni, toivottavasti biisi on hyvä. Aion toki kuunnella muidenkin biisit, mutta Tika ja Aksel olivat finalisteista ainoat, joiden biisejä kuulemista odotin/odotan.
>> Don't give up. Not ever. Not for one single day. >> Clara Oswald

 >> How do sharks make babies? >> The 11th Doctor 
 >> Carefully? >> Clara Oswald
>> No, no, no - happily. >> The 11th Doctor

>> I don’t think I could ever forget you. >> The 12th Doctor

Waulish

 • rohkupuusku Nedric ♡
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 4 000
 • ”Mutta totta kai sitä munnaaki pittää olla.” #50
Vs: Eurovision laulukilpailu
« Vastaus #147 : 26.01.2020 22:00:42 »
Minä olen ihan hyvilläni siitä, että palattiin avoimeen kilpailuun. :) Se on hauskempi ja monipuolisempi seurattava, ja sitä kautta voi löytyä ja nousta pinnalle vaikka minkälaisia helmiä, kuten Softengine aikanaan. Pidän siitä ajatuksesta, että estradia tarjotaan myös pienille, tuntemattomille artisteille. Nyt mukana kisaa toki muutama tunnetumpikin nimi; en sitten tiedä, missä määrin aiemmat meriitit ovat painaneet UMK-ehdokkaiden valinnassa.

Itsestäni tuntuu, että jotenkin aikasin alkoi tänä vuonna viisuehdokkaan valinta - onks se aina alkanu näin aikaisin?
Tänä vuonna ollaan itse asiassa melko myöhään liikenteessä, mitä tulee joihinkin aikaisempiin vuosiin. Joskushan ehdokkaat on julkistettu jo edellisen vuoden puolella. Nyt ajankohtaan vaikuttaa varmasti osittain se, että järjestetään pelkkä finaali. Ei ole karsintoja tai semifinaaleita, jotka vaatisivat aikaa.

Porrastettua biisien julkaisua en itse ymmärrä. Se ärsyttää. Olisi paljon mukavampaa saada kaikki biisit kerralla kuunteluun ja spekulointiin, eikä tarvitsisi murehtia sitä, onko julkaisujärjestyksellä vaikutusta ehdokkaiden menestykseen. Nyt tuntuu siltä, että yritetään jotenkuten pitää UMK pinnalla ja jännitystä yllä, koska itse kilpailuun on niin pitkä aika. Mälsää. Sitten käy näin, että biisejä vuotelee ovista ja ikkunoista ja kuulijoita vain ärsyttää, kun niitä ei pysty kuuntelemaan virallista väylää. :P

Tikan biisi ei ole ainakaan toistaiseksi aiheuttanut minussa suuria väristyksiä. Se tuntuu vähän sellaiselta tiu tusinassa -balladilta, jossa on hieman kömpelöt enkkulyriikat ja huutolaulua. Tika osaa kyllä selvästi laulaa ja on ilmeisesti myös erittäin ansiokas live-esiintyjä, mutta henkilökohtaisesti en ole kovaa ja korkealta laulamisen ylin ystävä. En oikein jaksa kuunnella sitä, varsinkaan jos heti ensimmäinen kertsi vedetään täysin rinnoin niin kuin tässä tapauksessa. Hitaampi nostatus ja kasvattaminen toimisi minusta paremmin ja antaisi kappaleelle ja tulkitsijalle enemmän tilaa hengittää. Kovasti toivoisin myös, että kappale olisi mielenkiintoisempi ja monitasoisempi. Nyt se alkoi jo muutaman kuuntelukerran jälkeen tuntua minusta kovin kuullulta.

Olen kuullut myös molemmat vuotaneet kappaleet, F3Mn Bananasin ja Erika Vikmanin Cicciolinan. Ensimmäinen on minusta ihan ok-hauska purkkapoppi, joka saa hyvälle tuulelle eikä varmaan aiheuttaisi pakottavaa tarvetta vaihtaa kanavaa, mikäli se radiosta tupsahtaisi. Cicciolina taas on aivan omaa laatuaan, tarttuva ja huvittava. Sellaista oikein supisuomalaista iskelmäpoppia riettaalla sanoituksella. :D Siitä voisi saada ihan hauskan paketin Viisuihin muiden maiden ihmeteltäväksi. Jotenkin olisi myös hauskaa valita pitkästä aikaa jotain suomenkielistä!

Jäljellä olevista ehdokkaista odotan itse eniten Zühlkeä, joka on itse asiassa UMK-porukan ainoa, joka on minulle ennestään tuttu. En erityisemmin fanittanut hänen edellistä tyrkkyään, mutta näin hänen esiintymisensä kerran Turku Pridessa ja se oli tosi menevä ja mukaansatempaava. :)
« Viimeksi muokattu: 26.01.2020 23:14:01 kirjoittanut Waulish »on miehet rautaa, sä pelkkää paperii
se mulle huusi, mä pidin silmät kii

tirsu

 • BubblegumKnight
 • ***
 • Viestejä: 1 368
 • Clara, my Clara
Vs: Eurovision laulukilpailu
« Vastaus #148 : 27.01.2020 17:08:44 »
Porrastettua biisien julkaisua en itse ymmärrä. Se ärsyttää.
Sama täällä. Olisivat saaneet julkaista kaikki samana päivänä. Jos on pakko ollut väliä saada, niin oisivat sitten julkaisseet tunnin välein.

Olen kuullut myös molemmat vuotaneet kappaleet, F3Mn Bananasin ja Erika Vikmanin Cicciolinan. Ensimmäinen on minusta ihan ok-hauska purkkapoppi, joka saa hyvälle tuulelle eikä varmaan aiheuttaisi pakottavaa tarvetta vaihtaa kanavaa, mikäli se radiosta tupsahtaisi. Cicciolina taas on aivan omaa laatuaan, tarttuva ja huvittava. Sellaista oikein supisuomalaista iskelmäpoppia riettaalla sanoituksella. :D Siitä voisi saada ihan hauskan paketin Viisuihin muiden maiden ihmeteltäväksi. Jotenkin olisi myös hauskaa valita pitkästä aikaa jotain suomenkielistä!
En ole kuullut F3M:n biisiä vaikka kuulinkin sen vuotaneen julkisuuteen jo. Ensin meinaisin, että josko kuuntelisi, mutta en sitten lähtenyt biisiä etsimään youtubesta - kai se sieltä olisi löytynyt...
Erikan biisi kyllä yllätti mut ja iloisesti. Se on tosi hyvä ja tarttuva. Mulla oli ennakkoluuloja, myönnettäköön. Erikalla on hyvät mahdollisuudet päästä edustamaan Suomea, ja kyllä ihmettelisin jos ei finaaliin veisi tie.

Huomenna (vai ylihuomennako) onkin Akselin vuoro. Sitä odotellessa.
>> Don't give up. Not ever. Not for one single day. >> Clara Oswald

 >> How do sharks make babies? >> The 11th Doctor 
 >> Carefully? >> Clara Oswald
>> No, no, no - happily. >> The 11th Doctor

>> I don’t think I could ever forget you. >> The 12th Doctor

niiina

 • Ylikuolonsyöjä
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 4 374
 • Malfoysexual
Vs: Eurovision laulukilpailu
« Vastaus #149 : 27.01.2020 18:48:29 »
Minäkään en ymmärrä miksi näitä biisejä ei julkaista kerralla kuunneltavaksi. Jotenkin tämä että tiputellaan yksi aina silloin tällöin, on ihan hölmöä. Tikan biisi oli musta yllättävänkin hyvä ja soveltuisi varmasti kivasti Euroviisuihin. Ei ole sellainen, että saisi hävetä silmät päästään. Erika Vikmanin kappaleesta en taas juuri välittänyt. Hauska joo ja ihan tempaava musiikki, mutta en jaksa uskoa sen menestykseen viisuissa. Muita en itse ole kuullut vielä, mutta Akselia kyllä itsekin odottelen, koska hänellä on todella hyvä ääni.

Olen varmaan aikaisemminkin tätä täällä topassa huudellut, mutta itken edelleen verta kun Mikael Saari ei päässyt edustamaan Suomea Euroviisuihin We Should Be Through - kappaleellaan. Se olisi ollut jotain erilaista ja jotenkin uskoin, että sillä olisi voinut erottuakin joukosta. Olikohan vielä juuri se vuosi kun Kristan sekopää Marry Me - biisi lähti edustamaan, vaikka meillä olisi ollut tuollainen kultakimpale kokeiluun. :D

Mutta joo, täällä odotellaan kyllä kovasti, että saisi kaikki kappaleet kuunteluun. Juuri, että onko siellä sellaisia, että jaksaisi edes toivoa että nyt lähtee sijoituksia ropisemaan!

Waulish

 • rohkupuusku Nedric ♡
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 4 000
 • ”Mutta totta kai sitä munnaaki pittää olla.” #50
Vs: Eurovision laulukilpailu
« Vastaus #150 : 28.01.2020 06:39:37 »
Ooh! Tämä Aksel Kankaanranta on minulle ihan vieras, mutta onpa hänellä kertakaikkisen upea ääni. :-* Kappalekin alkoi minusta todella lupaavasti, ja olin jo ihan fiiliksissä, että johan tämä UMK paranee paranemistaan, mutta loppubiisi toistikin itseään todella paljon. Ei se edennyt oikein mihinkään. Tosi harmi, koska yleensä sytyn juuri tällaisista vähäeleisistä balladeista ja tässä olisi ollut potentiaalia vaikka mihin!

Ei ole sellainen, että saisi hävetä silmät päästään.
Joku sanoi Viisukuppilassa hyvin, että lähettäisi mieluummin Viisuihin jotain, mitä osa kansasta häpeää, kuin jotain kädenlämpöistä ja massaan hukkuvaa. Minä olen alkanut ajatella jokseenkin samoin. Suomen on todella vaikea pärjätä millään turvallisella ja mielipiteitä jakamattomalla, mutta sen sijaan menestystä satoi Lordilla, jota varmaan puolet suomalaisista häpesi. ;D En tosin usko, että Erika Vikmanin biisi aiheuttaisi missään määrin samanlaista buumia ja suosiota, vaikka se Rotterdamiin lähetettäisiinkin. Joskus olisi minusta vain hauskaa repäistä ja kokeilla jotain uutta ja hullua.

Olen varmaan aikaisemminkin tätä täällä topassa huudellut, mutta itken edelleen verta kun Mikael Saari ei päässyt edustamaan Suomea Euroviisuihin We Should Be Through - kappaleellaan. Se olisi ollut jotain erilaista ja jotenkin uskoin, että sillä olisi voinut erottuakin joukosta. Olikohan vielä juuri se vuosi kun Kristan sekopää Marry Me - biisi lähti edustamaan, vaikka meillä olisi ollut tuollainen kultakimpale kokeiluun. :D
Kristan voitto Mikaelin sijasta on kyllä pahimpia Euroviisu-traumoja ikinä. Onneksi en silloin seurannut Suomen karsintoja, koska jälkikäteenkin olen tuntenut siitä sellaista tuskaa, että huh. :D Samaten muutama vuosi myöhemmin olisin niin kovasti toivonut Mikaelin On It Goesia Viisuihin. Se oli mielenkiintoinen kappale, ja sillä oli mielettömän upea esitys, mutta ei niin ei.on miehet rautaa, sä pelkkää paperii
se mulle huusi, mä pidin silmät kii

niiina

 • Ylikuolonsyöjä
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 4 374
 • Malfoysexual
Vs: Eurovision laulukilpailu
« Vastaus #151 : 28.01.2020 14:32:37 »
Ooh! Tämä Aksel Kankaanranta on minulle ihan vieras, mutta onpa hänellä kertakaikkisen upea ääni. :-* Kappalekin alkoi minusta todella lupaavasti, ja olin jo ihan fiiliksissä, että johan tämä UMK paranee paranemistaan, mutta loppubiisi toistikin itseään todella paljon. Ei se edennyt oikein mihinkään. Tosi harmi, koska yleensä sytyn juuri tällaisista vähäeleisistä balladeista ja tässä olisi ollut potentiaalia vaikka mihin!

Joo pakko olla aika samoissa aatteissa. Äsken kuuntelin tuon ja alku on tosi hyvä, mutta tosiaan loppu on pelkkää toistoa että olisi kaivannut kyllä jotain lisää tuohon. Akselilla on kyllä loistava ääni, mutta uskon, että tuokin kappale saattaisi hukkua massaan eikä välttämättä jää juuri mieleen. Toisaalta minusta juuri esim Ruotsi sijoittuu hyvin aina tämän tyylisillä kappaleilla. Noista kolmesta varmaan Tika on edelleen itselle sellainen kenet ehkä noista lähettäisin Euroviisuihin, vaikka en nyt tätäkään biisiä häpeäisi. :D Ja joo, totta kai sekin, että mielummin jopa biisi jota häpeää kun joku ihan hajuton ja mauton, mutta menee melkein koko into katsoa koko Euroviisuja esim kun Pertti Kurikan nimipäivät pääsi mukaan, niin en ollut kovin innoissani. Hype oli kova, mutta ei erilaisuus silti takaa tuloksia tai se, että erottuu joukosta. 

Ja joo, Mikael on niin aliarvostettu Suomessa! Meillä on täällä tommonen taikuri, joka on tosiaan paristi jo yrittänyt päästä Euroviisuihin ja me tontut ei sitä sinne päästetä :< We Should Be Through on itselle ehdoton lemppari ja uskon, että sillä olisi oltu kärkikahinoissa, mutta ei On It Goes - myöskään huono ollut. Juuri sitä Saaren tyyliä ja vähän erilaista, mutta semmosta mahtipontista. Sillä on niin hieno äänikin, että toivottavasti joskus nämä kappaleet/muitakin pääsisi kuulemaan livekin! Ja salaa toivon, että nyt kun UMK palasi, niin Saari vielä kerran kokeilisi, jos saisi sellaisen kappaleen aikaiseksi, millä itse tuntisi pärjäävänsä hyvin. Tuli muutenkin Kristan Marry me - vuonna olo, että kappale pääsi tosiaan tyttöpusun ansiosta etenemään, että Suomi saisi näytettyä miten ihana ja suvaitseva maa me olemme. Hieno aate, mutta kappale itsessään ei ollut kummoinen... En mahda katkeruudelleni mitään :D

tirsu

 • BubblegumKnight
 • ***
 • Viestejä: 1 368
 • Clara, my Clara
Vs: Eurovision laulukilpailu
« Vastaus #152 : 28.01.2020 20:34:17 »
Ooh! Tämä Aksel Kankaanranta on minulle ihan vieras, mutta onpa hänellä kertakaikkisen upea ääni. :-* Kappalekin alkoi minusta todella lupaavasti, ja olin jo ihan fiiliksissä, että johan tämä UMK paranee paranemistaan, mutta loppubiisi toistikin itseään todella paljon. Ei se edennyt oikein mihinkään. Tosi harmi, koska yleensä sytyn juuri tällaisista vähäeleisistä balladeista ja tässä olisi ollut potentiaalia vaikka mihin!

Joo pakko olla aika samoissa aatteissa. Äsken kuuntelin tuon ja alku on tosi hyvä, mutta tosiaan loppu on pelkkää toistoa että olisi kaivannut kyllä jotain lisää tuohon. Akselilla on kyllä loistava ääni, mutta uskon, että tuokin kappale saattaisi hukkua massaan eikä välttämättä jää juuri mieleen.

Olen kanssa samoilla linjoilla. Akselilla on todella upea ääni, laulussa on hyvä sanoma (yleensä lapsi odottaa aikuisuutta ja aikuisena vasta osaa arvostaa
lapsuuttaan), mutta lopulta siitä jäi jotain puhumaan. En usko, että kappaleella pärjäisi viisuissa. Pienellä parantamisella siitä voisi saada oikein hyvän.

Tähän hätään mun mielestä Tikan tai Erikan pitäisi edustaa Suomea (olisi kiva, jos Suomi lähettäisi pitkästä aikaa laulajan, joka laulaa suomeksi). Mutta mielipide saattaa vielä muuttua, kun on muutkin kuulleet.

Mä en Kristan aikoihin katsonut UMK:ta enkä siten ole aikaisemmin kuullut Mikael Saaresta. Kävin youtubesta kuuntelemassa yhden hänen biisinsä. Hällä on kiva, upea ja erottuva ääni. Miten hänestä lähteekään sellainen ääni! Ehkä hän ensi vuonna hakee mukaan, jospa kolmas kerta toden sanoisi.

Ehkä Suomen pitäisi koettaa lähettää hovimuusikko Ilkka viisuihin edustamaan. Hänellä on mahtava ääni (joka ei yhtään sovi yhteen ulkonäön kanssa) ja laulut on hauskoja. Siinä erottuisi varmasti, kun Ilkka vetäisisi oman huumoriversion jostain suositusta biisistä.

//

F3M:n Bananas on nyt tullut kuultua. Mulle tuli pikkasen Spice Girls viboja - mikä johtui enimmäkseen kyllä kengistä. :D Ihan kiva biisi, muttei sillä viisuissa pärjätä. Muutenkin itselleni sellainen biisi, ettei sitä tule kuunneltua myöhemmin, ellei sitten radiossa satu soimaan, toisin kuin Tikan ja Erikan biisit.

Kahdenko ehdokkaan biisit on vielä kuulematta?
« Viimeksi muokattu: 29.01.2020 20:00:41 kirjoittanut tirsu »
>> Don't give up. Not ever. Not for one single day. >> Clara Oswald

 >> How do sharks make babies? >> The 11th Doctor 
 >> Carefully? >> Clara Oswald
>> No, no, no - happily. >> The 11th Doctor

>> I don’t think I could ever forget you. >> The 12th Doctor

Eririn

 • captain of skyrissian
 • ***
 • Viestejä: 945
 • Jedi like my father before me
  • kiliel is a lesbian ship
Vs: Eurovision laulukilpailu
« Vastaus #153 : 21.02.2020 01:58:38 »
Mä en oo kuullu vielä ainuttakaan biisiä xD yritän pitää itseni tietämättömänä UMK:hon asti. Sen sijaan olen katsonut ahkerasti Ruotsin Melodifestivalenia, jossa on yksi semifinaali käymättä vielä. Mitään suosikkia ei ole muodostunut, enkä osaa veikata voittajaa. Finaaliin ja andra chanseniin päässeet on so far olleet aika tyypillisiä ruotsalaisia viisuedustajia, ei oikeastaan mitään yllättävää ole ilmaantunut. Meno on ollut aika tasapaksua, mutta äidin kanssa ollaan tykätty osiosta, jossa on esitellään männävuotten Mello-ehdokkaita (nyt on Mellon 60. juhlavuosi).