Finfanfun.fi

Vapaa keskustelu => Saivartelija => Aiheen aloitti: Saphira - 13.05.2016 18:27:03

Otsikko: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Saphira - 13.05.2016 18:27:03
Jos näyttää, ettei aiheesta synny paljoa keskustelua, niin poistakaa ihmeessä/liittäkää Musiikki-topiciin

Elikkä Eurovision laulukilpailu aiheena. Euroviisuja on järjestetty vuodesta 1956 lähtien ja niihin osallistuvat pääsääntöisesti Euroopaan yleisradiounionin jäsenmaat. Rahoittajamaat (Saksa, Iso-Britannia, Ranska, Espanja ja Italia) sekä viime vuoden voittaja pääsevät suoraan finaaliin, muiden maiden pääsy finaaliin selvitetään kahdella semifinaalilla.
Äänestäminen tapahtuu puhelinäänestyksillä (omaa maata ei voi äänestää), ja maan antamat puhelinäänet yhdistetään kyseisen maan tuomariston antamiin ääniin. Eniten ääniä saanut kilpailija saa 12 pistettä, seuraavaksi eniten 10, sitten 8,7,6,5,4,3,2,1. Ja luonnollisesti eniten pisteitä saanut maa voittaa ja yleensä isännöi seuraavan vuoden kilpailun. Lisäksi järjestetään myös lapsille oma euroviisukilpailu.

Onko täällä kovia euroviisufaneja? Millä maalla on mielestäsi ollut parhaimmat esiintyjät? Uskotko Suomen tahalliseen huonojen edustajaehdokkaiden valitsemiseen? Onko UMK toimiva? Ovatko euroviisut enää laulukilpailu vai voitetaanko kisat muilla avuilla? Mikä on kaikkien aikojen suosikkiesityksesi? Pitäisikö kansan päättää voittaja ilman tuomaristoa? Olisiko aika lopettaa koko kilpailu? Onko jokin todella ärsyttävä tempaus jäänyt mieleesi?

Itselläni ensimmäiset muistikuvat ovat vuodelta 2006 Suomen edustajakarsinnasta. Silloin taisi olla jokaisella ehdokkaalla kaksi laulua, joilla he kilpailivat. Lordi oli tietysti suosikkini. Enkä minä silloin pienenä tajunnut, miten iso juttu Suomen voitto oli, kun ne olivat minulle ensimmäiset euroviisut. Ja Lordi varmaan on aina lempparini <3
Suomella on minusta silloin tällöin hyviä edustajia, mutta pääasiallisesti linjana on ollut ottaa esikarsintaan mukaan heikohkoja esityksiä, jotta ei varmasti voitettaisi uudestaan. Ei minua voittaminen nyt niin kovasti kiinnosta, mutta olisihan se ihan mukavaa pärjätä finaalissa. :D (ja Ruotsi voitetaan)
Pari viime vuotta on lähetetty omasta mielestäni niin karmeat ehdokkaat (en halua loukata ketään, mutta en tajua miten heidät valittiin), että olen ollut iloinen, kun Suomi ei päässyt finaaliin, ja se on minulle aika epäluonteenomaista kilpailuhenkinen kun olen.
Pidin paljon enemmän Ylen vanhasta tyylistä valita edustaja, vierastan UMK:ta.

Olen pitänyt yleensä Tanskan esityksistä (Fly on the Wings of Love on ihana), Ruotsillakin on aika hyviä ollut (minkä myönnän vastahakoisesti, mutta he tosiaan haluavat voittaa toisin kuin Suomi... xD). Minua ärsyttää Australian mukanaolo. Toki mukana on muitakin Eurooppaan kuulumattomia maita, mutta jotenkin Australian kohdalla menee minusta yli. Kohta koko kisa laajenee käsittämään koko maapallon. Tarkoitukseni ei ole syrjiä ketään, mutta muistaakseni Euroviisut aloitettiin yhdistämään toisen maailmansodan jälkeistä Eurooppaa eli Euroviisut olisi Euroopan oma juttu.

Tänä vuonna omia suosikkejani ovat Itävalta (pidän siitä, ettei se ole englanniksi kuten niin moni, ja se on myös kaunis <3) sekä hieman yllättäen Venäjä. Taso on mielestäni laskenut todella paljon, ennen (hyvä minä olen puhumaan kun olen seurannut Euroviisuja vasta kymmenen vuotta xD) oli enemmän hyviä kappaleita. Toisesta semifinaalista meni jatkoon todella paljon huonoja kappaleita. Muuten huomasiko kukaan ensimmäisessä semifinaalissa, miten melkein jokaisessa laulussa mukana oli ollut joku ruotsalainen lauluntekijä tms? xD Toivoisin jotain itsekunnioitusta muille kilpailijoille... (tai ehkä täällä vain puhuu katkera suomalainen o: )

Ja olisihan se hienoa päästä joskus katsomaan Helsingissä paikan päällä Euroviisuja, mutta en tiedä kuinka todennäköistä se on, sillä vanha sanontahan kuuluu: helvetti jäätyy ennen kuin Suomi voittaa Euroviisut.
Muistan vuoden 2007 kilpailun pisteidenannosta sen hetken, kun ruotsalaiset antoivat pisteensä. Minusta oli todella mukavaa, kun Ruotsin pisteidenantaja onnitteli jääkiekkopelin voitosta Venäjää (?) vastaan ja sitten Hanna sai vielä 12 pistettä :) Ja mentiin vielä niille pisteillä pysyvästi Ruotsin edelle!
Ja samoin Suomen pisteidenantaja vuonna 2012 oli mahtava ;)

Minun mielenkiintoni Euroviisuihin vaihtelee vähän. Joskus katson vain finaalin, joskus myös semifinaalit ja esikatselumaratonin. Millaisia tunteita Euroviisut muissa herättävät?
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Grenade - 13.05.2016 19:40:04
Hei jee, Euroviisut! Olen sellainen semivakavafani, joka tietää jotkut biisit ja viime vuosien voittajat, mutta kaikki vähänkin nippelimpi tieto kyllä kaikkoaa kaalisti autuaasti, kun on viikko kulunut koko jutusta. :D

Mutta siis tänä vuonna on mielenkiintoisia esityksiä, vaikka melko lailla ehkä jotenkin laimeita jollain tapaa. Luultavasti en tule muistamaan kuin muutaman Euroviisujen jälkeen, mutta esityshetkellä toimivat ihan hyvin. Tykkään jollain tapaa Venäjän esityksestä. Katsoin sitä semifinaaliesitystä, että miten tää on mahdollista, miten se voi kiipeillä jossain seinällä tolleen. :D Ja biisikin on kivan tarttuva. Myös Ukrainalla on vahva biisi sekä Ranskalla. Ehkä olisi aika jo maksajamaidenkin saada kilpailut omiin maihinsa. No sen verran on ainakin varmaa, ettei Ison-Britannian laimealla poikaduo-meiningillä pahemmin ens vuoden kisoja Lontoossa järjestetä. :D
Myös Ruotsilla on kiva biisi (eikä se yllättänyt ketään), ja itse olin ensin, että nääh, tämähän on melko mälsä kipale, mutta se loppu toi kivaa twistiä koko biisiin ja kyllä jee, oikein kuunneltava.

Australia on jotenkin jännä lisä, tuo omanlaista eksotiikkaansa. Itse asiassa ite ihan tykkäilen maan mukanaolosta, tuskin siitä kauheaa vaivaakaan on. Paitsi tietty, jos se voittaa ja kaikkien täytyy lähteä Australiaan saakka. :D

Millaisia tunteita Euroviisut muissa herättävät?
Euroviisut herättää melko lailla positiivisia fiiliksiä. Koska tykkään fiilistellä tuollaisia suuria pop-spektaakkeleja, niin miksipä en Euroviisuistakin pitäisi. Eipä se pahemmin mun elämästäni aikaa vie, kun tosiaan koko tapahtuma kestää suurin piirtein sen yhden viikon. Mun mielestä on vaan kiva, että on tällainen Eurooppaa yhdistävä tapahtuma (vaikka se nyt kilpailu onkin), ja useimmat maat sentään ovat jotenkin vielä panostaneet asiaan. Jotain siis urheilun lisäksi, kun ei kaikki urheilusta niin piittaa.

Tän vuoden edustaja Sandhja oli ihana, oon tykkäillyt hänen musiikistaan jo kauemmin ja oli kiva, että hän pääsi edustamaan Suomea. Olihan se harmi, ettei pidemmälle päässyt, mutta toisaalta muilla oli sen verran vakuuttavammat lavaesitykset ja esiintymispaikaksi napsahti vielä ykköspaikka, niin se varmasti söi asiaa.

En osaa sanoa UMK:sta juuta tai jaata, yleensä herään asiaan siinä vaiheessa, kun koko juttu on jo finaalissa ja sitten vaan katson, kuka päätyy Suomen edustajaksi. 

Mikä on kaikkien aikojen suosikkiesityksesi?
Hmmmm, tää onkin vaikea. Tietysti vaikea sanoa, koska en nyt ole kahlannut kaikkia Euroviisuesityksiä läpi kaikilta vuosikymmeniltä, mutta muutamat on kyllä jääneet mieleen hyvin vahvasti. :D
Ensinnäkin Ukrainan edustaja vuodelta 2007 Verka Serduchka, jonka biisi ihastutti suuresti aikoinaan ja edelleenkin. Toinen saman vuoden edustaja oli Moldovan, joka lopulta voittikin. Molitva on todella vahva biisi ja oli silloinkin yksi voittajasuosikeistani.
Ja näköjään Koldunin biisi Work your magic oli myös vuodelta 2007, muistin sen ihan paria vuotta aikaisemmaksi. Mutta tuo on jotenkin jäänyt niin hyvin mieleen, vaikka itseänikin hämmentää se suuresti. Jos sitä ajattelee suomeksi, niin kyseessähän on melko lailla kökkö biisi, mutta jokin tässä nyt iskee. :D
(Mikä vuodessa 2007 oli niin hienoa...)
No joo, yksi suosikkibiiseistäni on myös vuoden 2010 Sveitsin edustaja, joka ei tosin päässyt edes finaaliin saakka, Michael von der Heide Il pleut de l'or (https://www.youtube.com/watch?v=fz7IlMTq2wQ).
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Karma91 - 13.05.2016 21:00:21
Onko täällä kovia euroviisufaneja?
Minäminäminä! Oon katellut Euroviisuja kohta viisitoista vuotta. Lordin voiton jälkeen on tullut seurattua kaikki viisut, ja vuodesta 2011 asti oon ollut aivan täysi fanaatikko, mitä on seurannut lukuisat viisupuntarit ja listaukset perheen kanssa siitä, että mitkä kappaleet on parhaita. Ensimmäiset kisat tuli seurattua silleen kunnolla 2003 kun olin t.A.T.u fanaatikko, ja muistan edelleen sen pettymyksen kun Turkki voitti ne kahdella pisteellä. Vitutusta lisäsi vielä se, että se Belgian ihana mielikuvituskielellä laulettu kipale hävis pisteellä, ja skippasin seuraavat kisat tästä katkerana. Nykyään oon sitä mieltä että paras voitti, mutta Lordin osallistuminen tarvittiin siihen, että jaksoin kiinnostua karkeloista uudestaan. Koen olevani myös siitä erikoinen viisuilija, että kun monet löytää joka vuosi sen pari biisiä, joka on niistä loistava, niin mä skippaan yleensä muutaman kappaleen ja muita kuuntelen sitten hulluna kun tykkään melkein kaikista kappaleista.

Millä maalla on mielestäsi ollut parhaimmat esiintyjät?
Tää on paha, koska viisuista löytyy niin paljon kappaleita, joita rakastan. Moldovan kappaleista oon tykännyt usein tosi paljon - Natalia Barbun "Fight" sekä Sunstroke Projectin "Run Away" on sellaisia kappaleita, jotka listaisin varmaan tän vuosituhannen top 20 -listalle, jos semmoisen nyt tekisin. Italialla on ollut paluun jälkeen paljon loistavia biisejä en kestä, kuinka tuomarit vei Il Volon voiton viime vuonna </3, ja rahoittajamaista myös Espanjalla on ollut usein ihan hyviä biisejä, kuten D'Nashin "I Love You Mi Vida" tai Edurnen "Amanecer". Norjalla ja Virolla on kans ollut paljon loistavia biisejä. Oikeastaan mun olis helpompi sanoa ne maat, joiden kappaleista en yleensä pidä. Portugalin biisit on aina ihan katastrofaalisia, Itävallan ja Alankomaiden biisit on yleensä aika meh, ja sitten on maita kuten Venäjä ja Suomi, joilla on yleensä joko tosi hyvä biisi, tai sitten aivan joku järkyttävä myötähäpeää aiheuttava tekele.

Tänä vuonna mun suosikkeja on Tsekki, Latvia ja Autralia. Myös Venäjä, Ranska, Israel ja Armenia ovat <3
San Marino puoletaan oli mulle semmoinen guilty pleasure -kipale, joka on huono, mutta niin huono että se on hauska+hyvä (vähän kuten Georgian I'm a joker silloin 2012. Oikeastaan toivon nyt ainoastaan sitä, ettei se Ukrainan ärsyttävän poliittinen kiekuja tätä voita. En yhtään tykkää siitä kun politiikkaa sotketaan mukaan, kuten Armenia teki viime vuonna tai ne pari Venäjän "rauhalaulua" 2013&2014. Puola on kanssa aika mitäänsanomaton, mutta mä en usko sen menestyvän, joten en jaksa stressata sen finaalipaikkaa.

Uskotko Suomen tahalliseen huonojen edustajaehdokkaiden valitsemiseen? Onko UMK toimiva?
 
En usko siihen, että me tahallaan huonoja kappaleita valitaan, vaan siihen että me Suomalaiset ollaan tän asian suhteen yksinkertaisesti tyhmiä. Ja silloin kun kansa osaisi valita viisaasti niin siellä on joku helkkarin raati sössimässä hommat. En tuu varmaan koskaan pääseen yli siitä, ettei Nightwishia valittu edustajaksi silloin vuonna 2000, ja yhtä ärsyyntynyt oon siitä, että raatien takia nyt valittiin Sandhja. En tykkää Saara Aallosta erityisemmin, mutta se voitti yleisöäänet ja olisi varmasti pärjännyt viisuissa paremmin. Ehkä olis finaalissa jäänyt jonnekin sijan 20 paikkeille, mutta se olis sen huikeella lauluäänellä+taidolla yksissään päässyt kuitenkin finaaliin, vaikka biisi oli heikohko.

UMKssa on ollut paljon hyviä kappaleita, ja mielestäni Softenginen valinta osoitti, että UMKllakin voi menestyä, mutta toivoisin silti, että jos meillä on ne raadit niin me matkittais Ruotsia ja käytettäis ulkomaalaisia raateja. Suomalaisilla on usein vähän erikoisempi musamaku, niin että meidän valinnat ei aina uppoo muualle Eurooppaan. Oon kuullut monien sanovan Suomea siitä hienoksi viisumaaksi, että koskaan ei tiedä mitä täältä tulee.

Ovatko euroviisut enää laulukilpailu vai voitetaanko kisat muilla avuilla? Pitäisikö kansan päättää voittaja ilman tuomaristoa?
 
Nykyään show vaikuttaa viisuissa paljon, mutta lailaa pitää osata myös. Tuomaristo on ollut aika herkkä rokottamaan epävireestä. Itse tykkään siitä, että viisuista on tullut myös visuaalisemmat, mutta välillä toki kaipaa enemmän niitä herkkiä balladeja, joihin ei oo sotkettu mitään ylimääräisiä pyroja. Ja oon sitä mieltä, että yleisön pitäisi saada päättää, tai ainakin raadin valtaa murentaa. En tuu varmaan koskaan pääseen yli siitä että raadit lyttäs joukolla "Igrankan" (yleisöäänten kolmonen), niin ettei se päässyt edes finaaliin. Ja ihan yhtälailla ne naapurit antaa toisilleen pisteitä, vaikka raatien piti ehkäistä diasporaa, että se siitä.

Mikä on kaikkien aikojen suosikkiesityksesi? 
Yhtä esitystä on vaikea valita, mutta Venäjän vuoden 2010 esitys on jäänyt ikuisesti mieleen. Siis, se biisi oli aika kamala, mutta se "I'm looking at your photo kohta" oli jotenkin niin koominen, että huomaan joskus eksyväni sen esityksen pariin ihan vaan sen kymmenen sekuntin takia xD. Samaiselta vuodelta on jäänyt mieleen myös se joku random ukkeli joka änkes sinne lavalle kesken Espanjan esityksen. Lordin veto oli totta kai myös todella mieleenpainuva, ja saan Kaliopin 2012-vuoden viisujen kiekaisusta edelleen kylmiä väreitä <3

Onko jokin todella ärsyttävä tempaus jäänyt mieleesi?
Ei niinkään tempaus, mutta raatien suorittama ryöstö Italialta viime vuonna ärsyttää edelleen. Pahinta tässä pari vuotta on toki ollut kuunnella sitä kun Venäjän edustajille on buuattu. Etenkin 2014 teki pahaa kun kyseessä oli kaksi nuorta tyttöä, jotka ei ollut edes tarpeeks vanhoja äänestään. Polinakin oli rakkaus, ja teki suretti paljon kattoa miten se itki kun yleisö iloitsi aina kun Venäjä ei saanut isoja pisteitä. Niin, ja Sergey on rakkaus, että jos joku kehtaa buuata sille huomenna niin äänestän protestina joka vuosi Venäjää. En tykkää, että politiikka sotketaan mukaan, vaikka itseäkin kuvottaa Venäjän päättäjät...

Minua ärsyttää Australian mukanaolo.

Tekisi mieli suuttua tästä kommentista, mutta hillitsen itseni, koska ymmärrän pointtisi. Ite nyt vaan satun kuulumaan niihin ihmisiin, jotka rakastaa sitä, että Australia on mukana. Kulttuuriltaan Australia on kyllä varsin Eurooppalainen, ja ne on lähettänyt tosi hyviä kappaleitakin. Tunnustan itse kuuluvani siihen, joka pettyy joka vuosi, kun kaikki Kiina -ja Korea huhut osoittautuvat valheellisiksi, koska mua oikeesti innostaa ajatus siitä, että viisut laajenis vielä lisää. Yhdysvaltoja en halua mukaan, mutta aah, Etelä-Korea viisuissa olisi kyllä <3
No, siellä Aasiassa ilmeisesti värkätään jotain omia viisuja, joten ehkä Aussit siirtyy sinne. Niin kauan kun jenkit pidetään erossa meidän formaatista niin en valita.

@Grenade: Muistaakseni luin viime vuonna jotain sellaista, että jos Aussit voittas niin kisat pidettäis silti Euroopassa. Muistaakseni ainakin Lontoota oli pidetty vaihtoehtona.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Nava - 13.05.2016 21:15:06
En oo mikään fanaattinen Euroviisu-fani, enkä oo seurannut meneillään olevia viisuja juuri ollenkaan, joten en pysty asiasta hirveemmin keskustelemaan. Piti kuitenkin tulla kommentoimaan, koska kuulin jostain, että siellä ois tehty jotain muutoksia ääntenjaossa. Osaako joku selittää, miten se ääntenjakosysteemi poikkeaa edellisistä vuosista?

Minuukin ärsyttää Australian mukanaolo. Tuntuu epäreilulta, kun meillä on niin vähän laulajia, jotka oikeesti vois siellä pärjätä, kun taas Australiasta on monet maailmankuulut tähdet kotoisin. Onhan siellä asukkaitakin moninkertainen määrä, mutta toisaalta Venäjällä on paljon enemmän, enkä pidä Venäjää kovin suurena uhkana laulun ja suosittavuuden saralla.

Miulle on tullut sellainen fiilis, että Euroviisuihin ei haluu osallistua kukaan sellainen, joka siellä vois pärjätä. :D En tiennytkään, että Nightwish on joskus ollut ehdolla, mutta sehän sinne ois ehdottomasti pitänyt lähettää! Ois ollut varma voitto. Millä tavalla ehdokkaat sit valittiin ennen UMK:ta? Se ei tunnu kovin toimivalta systeemiltä.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: jossujb - 13.05.2016 21:33:58
Ah, Euroviisut <3 Nuorena likkana inhosin vain sellaisella syvyydellä, joka on ominaista noin 13-vuotiaalle ernulle, sittemmin rakkaus syttyi ironisena "heh-heh-mitä paskaa mutta katson kuitenkin" ja kyspsyi siitä sitten täysin ironiattomaksi, puhtaaksi iloksi. Osittain varmaan siksi, että läheisimpien ystävieni kanssa vuoden tärkein harrastus on jo vuosia ollut Euroviisujen katsominen ja samaan aikaan irkkukannulla keskustelu. Mitä vanhemmaksi tulee, niin sitä vähemmän syitä pitää yhteyttä muilla paikkakunnilla asuviin ystäviin on, ja me olemme näköjään tehneet Euroviisuista sen asian, mikä kaikkia vähintään kerran vuodessa yhdistää.

Tietyllä tapaa se yhteisöllisyys koko jutussa viehättää. Aina löuytyy se biisi joka vihastuttaa, aina on riitaa siitä mikä on paras, konflikteja sen suhteen onko tarkoitus biisin olla hyvä vai shown näyttävä. Aina on uusia poliittisia tilanteista ja skandaaleja, pöyristymistä ja onnistuneiden esitysten ihastelua.

Se kai puhtaimmillaan Euroviisuissa on jotenkin jännää, on se miten se kaikessa überkaupallisuudessaan on kuitenkin huomattavan yllätyksellinen ja spontaani. Kun miettii kuinka moni laulukilpailuja ja tosi-tv-ohjelmia joita nykyään on olemassa, niin Euroviisut silti onnistuu minusta eroamaan kaikesta juuri sillä, että mitään takeista sille että kaikki liikkuvat osat toimii ei ole xD Miettii esimerkisi sitä takavuoden venäläisille esiintyjille buuamista (joka oli kyllä laulajattarille todella ikävää, tuli ihan paha mieli ajatellessa, että poliittisen tilanteen takia saa yleisön vihat niskaan), tapahtuisiko sellaista tyyliin jossain American Idolsissa? Ei, koska Euroviisut ei koskaan ole oikein kenenkään tahon täydellisessä hallinnassa :D Viisut on niinku semmonen räjähtä glitterikakku, koskaa ei tiedä kenen naamalle se pläsähtää.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: leofurioso - 13.05.2016 22:01:18
Itse oon aina tykännyt Euroviisuista. Mulle oli jo lähes 20 vuotta sit perinne valvoa se lauantain finaali ja eniten aina pistelasku kiinnosti. Oon varmaan koko pienen ikäni niitä katsellut siitä saakka, kun uni ei tullut heti pikku kakkosen jälkeen niin sanotusti. En tiedä voiko luokitella kovaksi viisufaniksi, mutta on perinteistä poikkeavaa, jos en niitä katsele.

Australia on musta piristävää ja oon toisaalta tykännyt, että yli 60-vuotisen historian tehneenä ehkä maailman viisuhulluin maa sai ottaa osaa kisoihin. Ne aussit on meinaan viisuhullua kansaa ja en ees muista montako vuosikymmentä Euroviisuja on esitetty Australian televisiossa, vaikkei mitään mahkuja ikinä ois ollutkaan osallistua. Nytkin ne on kutsuvierasmaa, joten ei se musta poissulje sitä, ettei menestys silloinkaan jäisi Eurooppaan, jos siitä nyt niin mustat sukat hankkii. Ja ihan periaatteen mukaan Australian ylin johtaja on periaatteessa Englannin kuningatar kai edelleen kuten Kanadassakin, vaikka maalla oma pääministeri jne pitää poliittisesti ylintä valtaa, kun eikös vielä Brittien alusmaita ne oo, ainakin tavallaan? Ja toisaalta eipä mua sekään Australian mukana oloissa haittaa, kun ei Euroviisut nimestä huolimatta ole rajoittunut maantieteellisesti vain Euroopan mantereelle vaan mukana on EBU:n kuuluvia Aasian mantereen maitakin kuten Azerbaidjan, Georgia, Israel ja niin edelleen. Eli jos kuuluu Euroopan yleisradioyhtiöön, niin maantieteellisesti osallistuminen ei oo ongelma. Ja mä en muista koska ois kovin menestyneitä laulajia loppupelissä Euroviisuissa ollut mukana, sillä on näissä aina pieni riski, että kuulijat häviää ja tulee floppi sen jälkeen itsestä ja musiikista tulee vaan leima euroviisu-edustajana jne. Sen vuoksi kai monet suosituimmat bändit ei kisoihin maista riippumatta lähde jollei kyse oo saada näkyvyyttä ihan uran alkuvaiheessa.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Grenade - 14.05.2016 10:14:46
Lainaus käyttäjältä: BadKarmaGirl
 Muistaakseni luin viime vuonna jotain sellaista, että jos Aussit voittas niin kisat pidettäis silti Euroopassa. Muistaakseni ainakin Lontoota oli pidetty vaihtoehtona.
No tää kuulostais paljon paremmalta vaihtoehdolta kuin kaikkien lähettäminen valtameren ylitse. Lontoo olis varmaan loogisin sijoituspaikka. Ehkä jo ensi vuonna sinne, koska Australialla on hyvä biisi, sijoittuu omaan top-vitoseeni. Vaikka olishan sen voitto aika näpäytys, kun jotkut olleet kisassa vuosikymmeniä ja silti voittosaldo joko nolla tai hyvin pieni. :D

Lainaus käyttäjältä: Demure
Osaako joku selittää, miten se ääntenjakosysteemi poikkeaa edellisistä vuosista?
Yle Euroviisujen sivuilta löytyy tästä tietoa (http://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/05/07/nain-euroviisujen-aanestys-etenee). :)
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Karvalakkirakastaja - 14.05.2016 11:56:58
Euroviisut on joka vuotinen huvi, jota en jätä välistä, jos ei vaan ole pakko. Voi aina naureskella, miten omat suosikit ei pärjää, mutta olen alkanut pitää viisujen melkein jokaisesta biisistä ja arvostaa erilaisia virityksiä. Tämänvuotisista viisuista en kyllä muista kuin Kyproksen biisin ja senkin ilmeisesti vain siksi, että mun veli sen mainitsi katsottuaan jotain euroviisuennakkoa, joten kiinnitin siihen erityisesti huomiota.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Unohtumaton - 14.05.2016 20:57:56
Lainaus
Mikä on kaikkien aikojen suosikkiesityksesi?

Ukrainan 2007 veto oli kyl lyömätön! Samaten Kreikan 2013 biisi "Alcohol is free" oli aikamoinen veisaus, suosikkeja löytyy melkein joka vuosi, mutta harva jää kyllä pitkäksi aikaa mieleen. Joku vuosi Valko-Venäjällä oli sellainen sinisilmäinen nuorimies, jota kehuttiin miespuoliseksi prinsessa Dianaksi. Aika flirtti biisi se tais olla. :-D Grenade taisi tän mainitakin tuolla aikaisemmin! Ehkä 2007 vuodesta biisit jäi parhaiten mieleen siksikin, että kisat oli Suomessa ja niitä seurasi normaalia tarkemmin kuin yleensä. Silloin kävi läpi kaikki esikatselut sun muut.  :D

Tämän vuoden ehdokkaista Kroatia yllätti ja nousi mun suosikiksi, toki veikkaan että voitto menee Israelille tai Venäjälle. Ekalla biisi on parempi, jälkimmäisellä puolestaan visuaalisuus on häikäisevä. Mutta saa nähdä kuinka käy.

Onko teillä mitään euroviisuperinteitä?

jossujb jo mainitsikin, että ystäväporukalla pitää yhdessä katsoa joka vuosi, onko muilla samanlaisia perinteitä vai kenties jotain muuta? Meillä ei oikein porukkaa saa kasaan euroviisujen ajaksi, mutta sitäkin hauskempaa on kommentoida netissä tuttujen kesken biisejä ja nauttia samalla vähän viiniä.  :D
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: jossujb - 14.05.2016 21:09:45
Mulla on vähän silleen, et suosikkiesitykset on harvoin oikeasti sillä tavalla "hyviä" siinä mielessä että biisi olisi jotenkin laadukas :D Eniten minua viehättää mahdollisimman pöhköt esitykset. Ehkä eniten itseäni naurattaa vielä kaikkien näiden vuosien jälkeen vuoden 2011 Moldova ja niiden ihan täysin umpisekaisin olevat yksipyöräisellä ajavat puutarhatontut :D

Ei mut, huvistä biiseistä Unkarin ByeAlexin Kedvesem <3 Se äijä näytti siltä, että se oli väkisin revitty lavalle ja ilmeisesti näin olikin. Biisi on ihana, olen opetellut sen verran lausumaan unkaria että pystyn laulamaan sitä ihihi.

Mulla on iPodilla kans jonkun vuoden jo semeissä pudonnut Latvian piisi Angel in Disguise, jta kuuntelen yhä joka päivä noin kymmenen kertaa, vaikka sen lyriikat A)nolot B)perseestä ja C)mö olin koko ajan kuullut ne väärin, mutta se on vaan niin symppis <3

Musta ihan oikein et Australia on mukana, australiaisten ystävieni todistuksen mukaan ne on siellä päin ihan viisukreisiä porukkaa, vaikka lähetys tulee niiden aikaan ainvan helkkarin liian paljon aikaiseen aamulla. Jos joku mua ärsyttää, niin se, että Justin Timberlake kuulemma esiintyy väliaikashowssa tänävuonna. Haistakee ny huilu xDDD

Tämän vuoden ehdoton suosikkibiisi on Ukraina, siitä tulee kylmät väreet kuunnellessa. Mitta ehkä se on hivenen poliittinen ja raskaasti historiaa käsittelevä, ettei sillä kyllä varmaan voiteta. Kyllä se varmaan sijoittuu silti hyvin. Hieman harmittaa, ettei se Valko-Venäjän vuoden 2004 deviantartin susityttö-estetiikkaa lainannut systeemi mennyt jakoon, olisin vaan mielelläni nähnyt alastomia miehia ja susia finaalissa xD
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Karvalakkirakastaja - 14.05.2016 21:21:13
Toi Ukraina 2007 on yksi niitä harvoja, jotka muistaa vielä vuosien jälkeenkin.  ;D En tiedä, kyllä onko se mun suosikkibiisini. En osaa päättää, mikä mun suosikki olisi. Muistan kyllä toisenkin Ukrainan viisun, vuoden 2004 voittajan, josta tykkäsin kovasti ja olen viime vuosina lämmennyt paljon parjatulle Jamma jammalle. ;D

Musta Venäjän biisi on vähän ehkä tylsä eikä edes visuaalisuus pelasta sitä, mutta toisaalta mun mielestä myös viime vuonna Ruotsin biisi oli tylsä ja se voitti. Samoin 2014 voittaja Itävalta oli musta vähän tylsä, joten tylsät biisit jyllää. Kroatian tämänvuotisesta biisistä mäkin tykkään.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Grenade - 15.05.2016 02:02:51
No niin, tän vuoden Euroviisut on aika lailla paketissa. Mitkäs on fiilikset voittajasta? Tai ääntenlaskusta, sillä se oli nyt uudenlainen. Itse ainakin tykkäilin sinänsä, että oli loppuminuuteille asti jännitystä. Ja oli vielä hyvin vahva top-kolmonen. Vaikka Puola tuossa lopussa olikin melko lailla random. :D

Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Karma91 - 15.05.2016 02:26:31
No niin, tän vuoden Euroviisut on aika lailla paketissa. Mitkäs on fiilikset voittajasta? Tai ääntenlaskusta, sillä se oli nyt uudenlainen.
V*tuttaa saatanasti Ukrainan voitto - yksi niistä harvoista biisesistä finaalissa, jotka eivät olleet mielestäni hyviä. Tuntuu pahasti kompromissiratkaisulta, koska Australia voitti raatiäänet ja Venäjä puhelinäänet. Pelkään tämän kappaleen voiton myötä myös sitä, että politiikkaa aletaan sekoittaa kisoihin entistä enemmän, koska vaikka Jamala sanoo laulavansa vuodesta 1944 niin ihan selvästi on liitoksissa Ukrainan nykytilanteeseen. Mitenköhän Ukraina edes ajatteli järjestää viisut ensi vuonna, kun tuon maan tila on mitä on. No, jos jotain positiivista pitää Ukrainan biisistä etsiä, niin ekaa kertaa sitten vuoden 2007 ja Molitvan voiton biisi ei ollut kokonaan englanniksi, että siitä plussaa. Ehkä maat uskaltavat tulevaisuudessa lähettää omalla kielellä esiintyviä artisteja...

Bulgarian ja Ranskan huikeille sijoituksille <3, kun molemmilla mailla on ollut aika huonoa menestystä edeltäneinä vuosina. Ranska pääsi kerrankin kymmenen joukkoon ja Bulgaria saalisti parhaan sijoituksensa ikinä. Kroatian floppaus yllätti, samoin Puolan suosio puhelinäänestäjien keskuudessa. Tsekin finaalipaikka lämmitti, mutta älytöntä että saivat 0 pistettä yleisöääniä :o

Suomi oli sentään 15 semissään, itse aattelin sijoittuneen jopa huonommin. Viron viimeinen sija hämmästyttää kyllä todella paljon.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Kiirsu - 15.05.2016 02:37:33
Kerrankin oma suosikkini voitti, ihan mahtavaa! Ukrainan esitys oli koskettava ja sai kylmät väreet kulkemaan selkää pitkin. Henkilökohtainen koskettava tarina, oma kieli, kaunista laulua ja upea show. Aivan täydellinen kappale ja olen mielettömän iloinen, että voitto meni oikeaan osoitteeseen. Israelin ja Itävallan kappaleista tykkäilin myös kovasti.

Ääntenlaskusta jäi vähän sekava vaikutelma. Ymmärrän jännityksen säilyttämisen ja kyllä tämä järjestely saikin yllättymään, ettei Australia voittanut. Ja Puolakin teki yllätysnousun (tykkäsin kyllä kapteeni Koukustakin :D). Eniten siinä häiritse se, mitä vauhtia 16 huonoimman maan pisteet kerrottiin. Nekin olisi voinut kertoa rauhassa yksi kerrallaan, ei se olisi niin kauan vienyt. Nyt en yhtään pysynyt perässä, kun maat vielä hyppi listalla enkä tiennyt kuka nyt on menestymässä ja kuka ei.

// Hahhaa olipas erilainen näkemys :D Ymmärrän ettei haluta sekottaa politiikkaa viisuihin, kun kyse on "kaikkien kansojen yhdistämisestä", mutta tykkäsin silti kappaleen henkilökohtaisuudesta.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Chuva - 15.05.2016 02:41:25
Viisuhullu täällä terve!

Tän vuoden voittaja oli mulle pettymys. Olihan se Ukrainan biisi omalaatuinen, mut yksittäisiä mielenkiintoisia sävelkulkuja lukuun ottamatta se oli mun mielestä tylsä ja tosi syyllistävä laulu. Tietysti sellainen me vs ne -ajattelu on luonnollista tilanteessa, jossa laulajalla on asiasta verrattain henkilökohtaista kokemusta, mut jotenki mä en silti vaan tykänny siitä, miten poliittiselta ja "manipuloivalta" se laulu mun korviin kuulosti. Voi hyvinkin olla, että kritisoin Ukrainan laulajaa nyt vähän liiankin innokkaasti harmistukseni takia, mut kai sitä saa välillä olla lapsellisen vihainen!

Itse tykkään aina ehdottomasti enemmän niistä keveämmistä ja mieluusti iloisemmista lauluista. Mä en kuuntele musiikkia (saati sitten katso euroviisuja) syvällisten syiden takia, vaan siks että se tekee mut iloiseksi. Jossain vaiheessa euroviisut oli tosi hauskoja, kun siellä oli enemmänkin sellaisia jopa pilailulauluja -joku tuolla mainitsikin sen alcohol is freen, ja sit toki voi muistella esimerkiksi sitä Espanjan yhden vuoden outoa "chiki chiki" -laulua (jonka nimeä en nyt muista). Nykyään siellä tuntuu lähinnä olevan dramaattisia uikutuslauluja, synkkiä iltapukuja ja hitaita tempoja. Se on vähän tylsää.
Mieleen on parhaiten jäänyt Alexander Rybakin voitto. Oi että mä olin ihan korviani myöten ihastunut siihen ja sen musiikkiin, eikä se fairytale oo mun mielestä vieläkään huono kappale :D. Ja tänäänkin, kun kyseinen mies käväisi lavalla, mun vanha fanityttöhenkeni heräsi jälleen. Jotenkin se Rybak on edelleen tosi sympaattinen!

Tänä vuonna tykkäsin eniten Liettuan, Ranskan, Belgian ja UK:n lauluista.

Ai niin, ja piti vielä sanoa että uusi pistejärjestely ärsytti mua tosi paljon, koska ehdin jo toivoa, että Ukrainan valitusvirsi ei voittaisikaan, kun Australia sai niin komeat johdon raadin pisteillä...

//jaha siellä ehti pari väliin ennen minua! :D
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: serafina II - 15.05.2016 03:07:48
Täällä kans yksi, jokle voittaja oli pettymys. Ei iskenyt muhun yhtään vaikka tarina nyt kappaleen takana onkin koskettava. Jotenkin masentava, eikä laulajana mielestäni kuulunut parhaimmistoon. Raadin pisteetkin nostivat esille selkeää vastakkainasettelua Ukraina vs. Venäjä, harvalta tuli molemmille pisteitä. Harmi, että laulukilpailun yli nousee politiikka, tosin aiemminkin pisteitä on herkemmin esim. naapurimaihin rapissut.

Oma henkilökohtainen suosikkini oli yllättäen unkari, symppis raspiääninen komistus ja mielestäni oikein miellyttävä biisi. Ruotsinkin kappale jo paljon radiosta kuultuna miellyttää korvaa, vaikka Fransin esitys olikin jätetty hyvin simppeliksi. Australian esiintyjä oli omaa luokkaansa, oli kuin supertähti muiden "ihan kivojen" rinnalla.

Pisteiden jako oli myös mun mielestä melko kummallinen, oisko ne yleisö- ja raatiäänet mennyt samassa suhteessa mikäli ne olisi ilmoitettu samalla kertaa niinkuin aiempina vuosina? Tosi kummallista et ne oli sitten satoja pisteitä eniten saaneilla niin tilanteet muuttui lopussa radikaalistikin.

Serafina
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: leofurioso - 15.05.2016 03:27:44
Olen tällä kertaa harvinaisen samaa mieltä BadKarmaGirlin kanssa siitä, että, kompromissi tää valinta. Eniten tässä ehkä se huokuu, kuinka yritettiin oikein tekemällä tehdä Ukraina voittajaksi ja se kyllä onnistui loistavasti. Itse taas oon ärsyyntynyt siitä, että periaatteessa koen nykyisen poliittisen tilan vuoksi jopa tän liian poliittiseksi vedoksi. Sitä se kyllä musta ja monesta muustakin tainnut olla, kun kerta EBU sai aikoinaan pyynnön tutkia tän, mut totesivat tän ei niin poliittiseksi. Toki sanoma kiinnostava historiallisesti, mutta toisaalta myös tän perusteella tuli tunne, että halveksittiin muita, jotka mahdollisesti kokeneet Josef Stalinin hirmuteot. Ei ainoastaan Krimin tataarit olleet niitä, jotka kokivat kyydityksiä tai puhdistuksia. Niitä on Neuvostoliiton entisillä alueilla valtavasti, sukuja siis, jotka kokivat näitä, eikä tälläiset hirmuteot suomalaisessakaan suvussa oo kaukaa haettuja, varsinkin jos sukusi itärajan takaa paenneita juuri tästä syystä.

Tää uus pistelaskusysteemi oli kyllä varsin kiinnostava, joskin oisin toivonut vähemmän selkeää politikointia varsinkin tuomarijuryjen antamissa pisteissä. En oikein vielä myöskään sisäistänyt, miksi esim. Suomi antaa täydet 12 pistettä Ruotsille näissä tuomarijuryjen pisteissä. Joskin oli aika kiintoisaa nähdä kuinka hajautettuna pisteet lähti, vaikka niissä näki myös sen, että Venäjälle pyrittiin mahdollisimman huonot lähtökohdat antaa. Ja ehkä tässä systeemissä eniten sai ihmettelemään Puolan menestystä yleisöäänissä ja sitä, miksi Tšekki sai nollan yleisöäänien osalta. Australia kyllä juryn mielestä taitavin ja olihan se ehkä ammattimaisin esitys siellä noin lausunnan ja muun osalta, mutta ehkei myöskään Australia sais voittaa, kun ajatellaan ettei se pomonsa Eurooppaa kuitenkaan, vaikka on kisoissa mukana muita maita, jotka ei myöskään maantieteellisesti oo Euroopassa.

Ukrainan kappaleesta sen verta, etten tykännyt siitä ja koin sen olevan ehkä huonompi voittaja kuin edellinen voittaja Ukrainan leivissä. Ruslanan kappale oli aikoinaan mahtava ja sen lisäksi Ukrainalla on muutamia hyviä kakkossijan saaneita kuten juuri Verka tai Ani Lorak, joiden kappaleista tykännyt. Venäjältä kuitenkin tulee muuan suosikkini ja se on Dima Bilanin Believe. Hän tosin lähes peräkkäisinä vuosina oli korkealla sijalla Euroviisuissa. Sen lisäksi Venäjän iloiset isoäidit olleet mahtavia, Serebron kappale aikoinaan, Serbialta Molitva, In your eyes 1993 vuodelta ihan klassikko, josta lapsena tykkäsin paljonkin, ajalta ennen syntymääni Celine Dionin voittokappale, Azerbaidjanin Elnur ja Samirin kappale, jos oikein muistan ja Ranskan Sognu on olleet sellaisia, jotka löysi tiensä mun soittolistoille. Näiden lisänä yleensä Unkarilla ja Turkilla ollut kiinnostavia kappaleita tai Irlannilla.

Tänä vuonna itse tulin ja äänestin Venäjää ja Unkaria. Ne oli mielestäni kaikkein mahtavimpia esityksiä. Puolaa edelleen ihmettelin ja Ruotsin "pikkupoikaa", joka oli lähinnä syötävän suloinen ja aivan liian nuori. Tais olla yksi viisujen nuorimmista osallistujista historian valossakin mietittynä. Isoista rahoittajamaista kyl täytyy sanoa sen verta, että Ranskalla ja Italialla mahtavat laulut, mut ne muut aiheuttaa edelleen kisojen jälkeenkin tunteen, että mitä hittoa se oli. Australia taas yksinkertaisuudessaan oli mahtava ja esitys kokonaisuutena sellainen, joskin sydän sykki tänäkin vuonna eniten kyl Venäjän Sergeylle. Ja Unkarin Freddille.

Vielä kun miettii viisuhistoriaa, niin karaokemielessä Waterloo Abbalta ihan hauska kappale ja muutenkin Abbaa saanut kuulla kiitos tätinsä. Kuitenkin myös Bonnie Tylerin, Vanilla Ninjan, Sakis Rouvasin ja Dana Internationalin kappaleet ja erityisesti tietenkin 1997 soinut Diva, jääneet myös elämään ja herättää muistoja. Toki joissain kappaleissa oon syntynyt jälkeen esityksen kuten Celine Dionin tai Suomen edesmenneiden esiintyjien kuten Riki Sorsan tai Lasse Mårtensonin, niin ne jää elämään ainakin historiankirjoissa mut myös radiokuunnelmien ansiosta. Ja sen vuoksi myös muistan hyvin esim. 2011 Unkarin edustajan, koska kesän kuuntelin sitä radiossa Budapestissä. Tosin viime vuosina kyl Unkarilla hyviä esiintyjiä, mut ehkä ihmiset vaatii kypsyttelyä, että ne järjestetään joskus sit Budapestissäkin.  Ja nyt kun mietitään mikä se kesäbiisi oli, niin Katie Wolfea siellä tuli kuunneltua silloin.

Semifinaaleista jäi harmittaan melkein tää, ettei Pohjoismaat päässyt finaaliin. Sitten muistan parhaiten sen ihmeellisen susiesityksen, joskin maata en enää ees muista. Ettei se esiintyjä ollut sama kuin joka näytti ihan Legolakselta. Ja niin semifinaaleissa kuin itse finaalissa jäin miettimään esim. miksi Israelin Hovi näytti ihan maansa versiolta Jesse Kaikurannasta tai Adam Lambertista ja toisaalta, miksi Kyproksen kappaleesta tuli mieleen Linkin Parkin ja The Killersin sekoitus? Ja monia yhtä kiintoisia asioita, kuten Twitterin sekoaminen Maltan esiintyjän kohdalla, kun Suomen juontaja puhui masuasukista. Tosin oisin voinut tänäänkin kyl nähdä Månsin vähemmissä vaatteissa kuten torstainakin, koska kyllähän sitä katselee mielellään. Ja nahkatakit tais olla tän vuoden juttu tai ihomyötäiset haalarit?
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: jossujb - 15.05.2016 05:07:12
Todellakin äänestin Ukrainaa, tosin en tiedä onko näissä karkeloissa tarkoitus olla oikeasti jotenkin merkittäviä, ajatuksellisia lyriikoita. Sitä paitse se biisi iski minuun kuin metrinen halko - mutta oli se kyllä aika poliittinen :D Jännästi meni kuitenkin poliittisen esitutkinnan läpi Venäjän vastuksesta huolimatta. Se joka sanoo, ettei Euroviisuissa harrasteta politiikkaa niin valehtelee.

Ääntenlasku oli kyllä niin paras, melki koko ajan kuvitteli että noni, nyt Australia voittaa ja sit vime tingassa siitä tuli überlatautunut Venäjä vastaan Unkari mättö xD Tosin itse sain iloa eniten Puolan Rose of Versailles + Johnny Depp rakkauslapsen 222 pistettä yleisöltä upgradesta. Biisi oli vähän perseestä, mutta muoti puhutteli ja altavastaaja on aina hieno yllätys.

Tää ääntenlaskutapa on ehdottomasti minusta edellistä parempi, sillä nyt todella ei tiennyt voittajaa kun aivan lopussa, kun aikaisemmin usein voittajan suurin piirtein tietää ennen kuin äänistä on puoliakaan laskettu.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Isilwen - 15.05.2016 10:43:08
Olipahan hienot viisut! Juontajat olivat todella hauskoja ja se heidän "väliaika-biisinsä" todella huikea ja osuva! Olisin toivonut Australian voittavan, koska biisi oli mielestäni ehdottomasti kilpailun tasokkain, mutta mieluummin Ukraina kuin Venäjä, poliittisen ilmapiirin takia. On jokseenkin hauskaa kun väitetään, että Euroviisut eivät olisi poliittinen tapahtuma, koska sitähän ne juuri ovat. Ukrainan kappale oli hyvinkin osuva nykyiseen tilanteeseen nähden Euroopassa ja mukavan omaperäinenkin.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Karvalakkirakastaja - 15.05.2016 11:48:41
Mä en osaa päättää oikein, mitä mieltä olisin. Musta on todella keinotekoista toisaalta kieltää poliittiset sanoitukset ja poliittiset tapahtumat, koska ne vaikuttavat oikeasti ihmisten elämään ja sitten pitäisi muka ignoroida sellaiset viisuissa kokonaan, koska ollaan muka yhtenäistä perhettä tapahtui Euroopassa, mitä hyvänsä. Sellainen teeskentely tuntuu oksettavalta. Siinä mielessä olen oikein tyytyväinen, että rankka biisi voitti. Tykkäsin myös Ukrainan biisin tunnelatauksesta, vaikka itse biisi ei muutoin niin suuresti kolahtanut. Venäjän menestyksestä olen edelleen yllättynyt, koska niiden biisi on vaan tylsä visuaalisen kikkailun takanakin. Laulalja puolestaan oli tosi sympaattisen oloinen. Australian esiintyjä kuulosti hyvältä laulajalta, mutta sekin biisi oli musta melko tylsä, joten olen tyytyväinen, että sekä Venäjä että Australia jäivät Ukrainan taakse.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Karma91 - 15.05.2016 11:58:10
Mä en osaa päättää oikein, mitä mieltä olisin. Musta on todella keinotekoista toisaalta kieltää poliittiset sanoitukset ja poliittiset tapahtumat, koska ne vaikuttavat oikeasti ihmisten elämään ja sitten pitäisi muka ignoroida sellaiset viisuissa kokonaan, koska ollaan muka yhtenäistä perhettä tapahtui Euroopassa, mitä hyvänsä. Sellainen teeskentely tuntuu oksettavalta.

Mun ongelma ei ole niinkään politiikan sotkeminen vaan se, että säännöt tuntuvat olevan asian suhteen erilaiset jokaiselle maalle. Hyvä esimerkki on mielestäni biisi, joka valittiin edustamaan Georgiaa 2009 - kappaleen nimi oli Put in, eikä sitä hyväksytty edustamaan, koska sitä pidettiin liian poliittisena, vaikka Georgialla oli silloin meneillään hyvin samantapainen konflikti Venäjän kanssa, mitä niillä on nyt Ukrainan kanssa. Armenia joutui viimeksi vaihtamaan kappaleensa nimen, koska viittaukset kansanmurhaan ja Sveitsi ei saanut 2013 esiintyä pelastusarmeijan nimellä. Toivoisin yksinkertaisesti sääntöjen olevan kaikille samat, nyt tuntuu että joidenkin valtioiden kanssa ollaan löyhempiä sääntöjen kanssa.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Karvalakkirakastaja - 15.05.2016 12:05:21
Lainaus käyttäjältä: BadKarmaGirl
Mun ongelma ei ole niinkään politiikan sotkeminen vaan se, että säännöt tuntuvat olevan asian suhteen erilaiset jokaiselle maalle. Hyvä esimerkki on mielestäni biisi, joka valittiin edustamaan Georgiaa 2009 - kappaleen nimi oli Put in, eikä sitä hyväksytty edustamaan, koska sitä pidettiin liian poliittisena, vaikka Georgialla oli silloin meneillään hyvin samantapainen konflikti Venäjän kanssa, mitä niillä on nyt Ukrainan kanssa.

Joo, tämä on kyllä yksi erittäin ärsyttävä piirre, että säännöt ei ole samat kaikille. Just siksi mitään sensuuria ei saisi olla. Tosin en tiedä, kuinka äkkiä sitten viisut muuttuisi pelkäksi poliittiseksi taistelukentäksi ihan suoraan ja kuinka paljon tulisi pelkkää poliittista sanoitusta. Ei varmaan sekään olisi hyvä. :P

//Pakko sanoa, että kaiken visuaalisen pommituksen keskellä tykkäsin tosi paljon Ruotsin biisistä.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Räntsäke - 15.05.2016 12:54:48
Lainaus
//Pakko sanoa, että kaiken visuaalisen pommituksen keskellä tykkäsin tosi paljon Ruotsin biisistä.
Jännä, mä taas inhosin sitä. Ihmettelen syvästi, miten ihmeessä noin huono esitys voi oikeesti olla vittu viidentenä ääntenlaskun jälkeen, ihan uskomatonta... Mut Ruotti on Ruotti, son iha sama mitä saissea ne syöttää, ne on aina parhaimpien joukossa. Suomi ois jäänny viimeseksi tuollasella esityksellä.
Mut kai siitä sitten jotkut muut ovat tykänneet. Makunsa kullakin. : )

Ukrainan voitto oli minusta ihan ansaittu. Ei se mun suosikki ollut, mutta yksi parhaista joka tapauksessa. Hieno biisi ja laulajalla oli upea ääni, jota hän myös käytti tosi taitavasti. Tykkäsin myös Kyproksesta, Serbiasta ja Unkarista, kun nyt vilkaisen, mitä kirjoitinkaan eilen muistiinpanoihini. : D

Mähän en ikinä kato muiden maiden esityksiä ennen varsinaista finaalia, mun mielestä ne täytyy tulla yllätyksenä. Semifinaaliakaan en kato koskaan, luen vaan lehestä sitten, onko Suomi päässyt läpi, muuten spoilaannun muista maista. : ) Tämän takia tarvitsen viisufinaalin katsomiseen kynää ja paperia, johon kirjotan ylös eri maat ja pari avainsanaa niiden esityksistä, muuten unohdan ne ja sekotan keskenään.

Joskus aikaisemmin tuolla keskusteluissa puhuttiin, mikä on ihmisten kaikkien aikojen suosikkiesitys viisuissa. Mun täytyy sanoa tähän kohti, että Azerbaijan vuonna 2013. Lasilaatikkoesitys. Eikä pelkästään siksi, että esitys oli upea, vaan se biisi itsessäänkin olisi jo kolahtanut muhun, ilman mitään rekvisiittoja. : )
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Saphira - 15.05.2016 12:59:18
Omat suosikkini olivat Venäjä, Itävalta, Puola ja Unkari. Niistä jäi jotain mieleen, toisin kuin melkein kaikista muista lauluista. Itse en pidä tästä uudesta pisteidenlaskutavasta, se tuntuu jotenkin hätäiseltä ja tuomariston vaikutus korostuu. En haluaisi muutenkaan, että on mitään tuomaristoja. Ja nyt kaikki pisteidenantajat pitivät kiitospuheen, jota muistaakseni ei toivota pitävän.

Minua vähän ihmetytti, että mitä Justin Timberlake siellä teki. Ja samoin herättyäni (joo nukahdin kesken kaiken univelkojen takia xD) näin sir Ian McKellenin, mikä ilahdutti, mutta myös hämmensi, koska viisut kumminkin järjestettiin Ruotsissa. Väliaikalaulu oli mielestäni parempi kuin jotkin osallistuneet laulut :D Ruotsin viisuhistorian ja muun sellaisen katsomiseen kyllästyi jo ensimmäisen semifinaalin jälkeen. Aika modernia oli muutenkin kaikki väliaikashowt. Tajusin, että pidänkin paljon enemmän sellaisista tanssiesityksistä, joita ennen pidin tylsinä. Ihan kiva kumminkin nähdä välillä jotain uutta.

Ukrainan voitto ei minua haittaa, en kummemmin kuitenkaan välitä kappaleesta. Ja samaa mieltä olen, että kaikille pitäisi olla yhteiset säännöt. Venäjän olisi mielestäni pitänyt voittaa, mutta loppujen lopuksi oli samantekevää voittaako Ukraina vai Venäjä.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Felia - 15.05.2016 15:16:50
Raapustelenpa tännekin jotain, vaikka Euroviisuja ei tulekaan enää seurattua. :)

Elikkäs, mie en ole enää vuosiin ollut kiinnostunut Euroviisujen seuraamisesta - suurin syy innostuksen hiipumiseen on varmaankin ollut koko kisojen tason lasku. Silloin 2006, 2007 tuli seurattua ja vielä 2008, mutta sen jälkeen en ole niitä juurikaan seurannu. Jotenkin vaan tuntuu, että nykyään kaikilla mailla on niin samantyyppisiä biisejä siellä, ja sen takia koko hommasta on mennyt maku... Yleensä olen kyllä ottanut vähän selville noita kilpailubiisejä, kuunnellu joitakin läpi ja näin, mutta tänä vuonna en enää vaivautunu sitäkään tekemään (koska satuin unohtamaan koko Euroviisujen olemassaolon). Rehellisesti sanottuna mulla ei edes ole hajua, kuka oli tänä vuonna Suomen edustaja.

Itselle parhaiten on varmaan jääny mieleen vuoden 2007 viisut, kun olin silloin niin innoissani niistä ja silloin monilla mailla oli tosi hyviä biisejä. Muistaakseni ehdottomiin suosikkeihini kuului silloin Valko-Venäjän, Sveitsin, Serbian, Moldovan ja Tanskan biisit. Niitä tuli kyllä luukutettua silloin ihan älyttömästi ja joskus vieläkin tulee veljen kanssa verestettyä muistia ja kuunneltua tuota Valko-Venäjän viisubiisiä. :) Muuten kaikki on kyllä jääny enemmän ja vähemmän unholaan vuosien saatossa.

Kävin tuossa kuitenkin pienestä uteliaisuudesta kuuntelemassa tuota voittaneen maan viisukipaletta, mutta kuuntelu loppui kyllä puolen välin jälkeen. Ei ihan uponnu muhun, mutta koska en muista biiseistä tiedä, niin en osaa sanoa, oliko tuo nyt sieltä parhaimmasta päästä vai ei. 
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: tirsu - 15.05.2016 15:36:25
Täällä yksi, joka on myös pettynyt siihen, että Ukraina voitti. En tykännyt yhtään biisistä eikä se laulajakaan ollut mun mielestä mitenkään hyvä. Ja olen sitä mieltä, että voitto putosi Ukrainalle vain biisin lyyrikoiden vuoksi. Mä kuuntelen joka vuosi ennen semifinaaleja jokaisen maan kappaleet ja Ukrainan biisin kuuntelu tuli jätettyä kesken, koska se oli vaan niin kamalaa kuunneltavaa. Korvani eivät vaan kestäneet.

Oma suosikkini, Tanska, ei edes päässyt jatkoon, mikä oli tietty hieman harmi. Sen vuoksi toivoinkin voiton tippuvan joko Saksalle (sija 26) tai Alankomaille (sija 11). Mutta ei niin ei. (Onneks missikisat voitti sentään suosikkini.)

Suomen edustajasta mulla oli hiukan neutraali mielipide, sellane tjaa ihan okei. Olisin tietty suonnut hänen pääsevän finaaliin, mutta en kyllä ihmetellyt, että miksi hän ei päässyt. Ensi vuonna odotan näkeväni Hovimuusikko Ilkan euroviisuehdokkaana. :D

Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Natura Morta - 20.02.2017 14:03:24
Vuoden 2017 viisufiilistely on hyvä aloittaa nyt, koska se vain alkoi.
Meitsikin pettyi aika pahasti, viimevuotiseen voittajaan ja mitä nyt on lukenut Ukrainan viisujärjestelyistä, niin ne on aivan hirveesti myöhässä  ja jotakin parhaita fanilippupaketteja ei ilmeisesti tule myyntiin (lähde: http://www.iltasanomat.fi/euroviisut/art-2000005087980.html (http://www.iltasanomat.fi/euroviisut/art-2000005087980.html)). Ja unohdinpa mainita muistakin tänä vuonna ilmenneistä viisukohuja. Ilmeisesti Kiovassa on alettu "siivoamaan" katuja kulkukoirista ja -kissoista ja tässä asiassa nyt ei ole mitään positiivista, sillä tällä tarkoitetaan eläinten tappamista. (Lähde: http://www.iltasanomat.fi/euroviisut/art-2000005088907.html (http://www.iltasanomat.fi/euroviisut/art-2000005088907.html)).
Lisäksi Espanjan viisuedustajan valinnassa on tapahtunut jotakin sellaista, mikä on suututtanut osan faneista, tästä en ole niin hyvin kärryillä, mutta käsittääkseni monet ovat epäilleet, että valinta oli etukäteen suunniteltu.

Näistä tähän mennessä valituista (13?) biisesitä tykkään tosi monesta, se on hyvä juttu. Tällä hetkellä henkilökohtanen lemppari on Italia https://www.youtube.com/watch?v=-OnRxfhbHB4 (https://www.youtube.com/watch?v=-OnRxfhbHB4), ja voisin kuunnella tätä biisii 24/7, koska tää on aivan ihana.
Muita suosikkejani ovat esimerkisi Ranska https://www.youtube.com/watch?v=JtgM7laoukA (https://www.youtube.com/watch?v=JtgM7laoukA) ja Sveitsi https://www.youtube.com/watch?v=YbNasd8qXFE (https://www.youtube.com/watch?v=YbNasd8qXFE). Erityispisteet annan myös Valkovenäjälle, koska myös tää biisi on hirveen ihana ja tästä tulee aina hyvä fiilis https://www.youtube.com/watch?v=ElqbLPcTHAI (https://www.youtube.com/watch?v=ElqbLPcTHAI).

Suomen tän vuoden biisi on kans pikkuhiljaa muuttunu sellaseksi, mistä pidän. Alkuun se oli tosi tylsä, mut UMK finaalissa se kuulosti tosi upealta.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Grenade - 09.05.2017 13:37:03
No niin, Euroviisuhuuma on alkanut jo! Tänään on siis ensimmäinen semifinaali, joka starttaa Suomen aikaa klo 22 ja on nähtävissä Yle 1:llä sekä tiettävästi Areenassa. Meinaako joku katsella ja onko teillä omia ennakkosuosikkeja?

Itse olin jotenkin ihan hukassa tänä vuonna. :D Ensin luulin, että ne on vasta ensi viikolla, koska en ollut ottanut asiasta yhtään selvää ja nyt olen melko ulapalla tämän vuoden esityksistäkin. Katsoin puolet ennakkokatselusta viime lauantaina, ja mukana kyllä oli ihan hyviäkin biisejä, mutta kuten Euroviisuissa yleensä, ne on just sellasia, että ne unohtaa heti seuraavana päivänä. :D Joten itselläni ei tällä hetkellä oikein ole mitään ennakkosuosikkia nostaa, kun en ole edes nähnyt kaikkia. Hiiskatin kouluhommat, vie aina aikaa kaikelta kivalta. :D Pitänee pitää joku nopea Youtube-tsekkaus tänään vielä ennen h-hetkeä.

Euroviisufiiliksiä? Onko teillä kisakatsomoita tänään? Katseluherkkuja ostettuna? Euroviisubingo valmiina? :D
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: tarrr - 09.05.2017 17:04:30
Täällä ainakin jo yhden hengen kisakatsomo odottaa jo kuumeisesti iltaa! :D Pitäähän se katsoa miten Suomi pärjää, toivottavasti ainakin paremmin kuin viime vuonna, ja päästäisiin aina finaaleihin asti. Huomasin tuossa juuri ensimmäisen semifinaaleiden esiintyjälistaa katsellessa että kaikki omat suosikit on vasta toisessa semissä, joten sinällään tästä illasta saattaa olla tulossa vähän tylsä, mutta vannoutuneena viisuttajana pitää kuitenkin katsoa. xD

Omaksi lempparikseni on tänä vuonna noussut Romanian Yodel It! Tänä vuonna on tosi paljon balladeja joten tuo on mun mielestä iloinen piristys siellä kaiken seassa, ja muutenkin siinä on vähän tuollaista erilaista ja outoa (en ainakaan muista milloin viimeksi viisulavalla olisi kuulunut jodlaamista), joka on mun mielestä juurikin sitä parasta Euroviisua. Täytyy toivoa, että se pääsee toisesta semistä eteenpäin, että pääsen sitä sitten itsekin äänestämään finaalissa!
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Unohtumaton - 10.05.2017 09:35:54
Harmittaa kovasti Suomen puolesta, kun ei (taaskaan) päästy pidemmälle. Taisi kohtaloksi koitua balladien runsas lukumäärä ja se, että Suomen edustajilla on viime vuosina ollut todella vaisu lavashow. Laulu oli tänä vuonna erinomainen, mutta euroviisuissa pitäisi visuaalinen puolikin vetää mieluummin överiksi kuin että jää vajaaksi. Ruotsin biisi oli pirun tarttuva, mutta parhaiten mieleen jäi Moldovan esitys ja epic sax guy.  ;D Vahvoja naisääniä, mutta moni balladi oli vähän turhaa taiteilemista ja euroviisuilta kaipaisi enemmän monipuolista tarjontaa. Moldova ja Ruotsi sekä jossain määrin Belgia valloittivat, vaikka jälkimmäinen oli lavalla aika pelokkaan näköinen. Laulu kyllä mielettömän kiva.

Mutta torstaita odotellessa!
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Waulish - 10.05.2017 10:44:29
Minuakin harmittaa, ettei Suomi päässyt finaaliin näinkään hienolla kappaleella. Tulee vähän epätoivoinen fiilis, että mitähän ihmettä sinne pitäisi lähettää, että se erottuisi edukseen ja purisi kansainvälisesti... ;D Sitä en ihmettele yhtään, että kahtena viime vuonna on jääty semeihin, mutta tänä vuonna todellakin ihmettelen. En voi käsittää, että esimerkiksi Kreikan geneerinen ja ärsyttävä maailmanhalausbiisi etenee finaaliin ja Suomen vaikuttava, kuuntelemaan hiljentävä esitys ei. Puhumattakaan jostain Australiasta, voi apua. No, ehkä minun makuni ei vain korreloi valtavirran maun kanssa. ;D

Balladeja oli tähän ensimmäiseen semiin kasautunut todellakin reippaasti. Lisäksi Suomen esityksen synkkyys, yksinkertaisuus ja tietynlainen loppuhuipennuksen puute saattoivat vaikuttaa siihen, ettei finaalipaikkaa irronnut. Minusta esitys oli joka tapauksessa tyylikäs ja sopi biisille erinomaisesti. Kurjaa, ettei yksinkertaisuus ja biisi edellä meneminen tunnu tehoavan kovin hyvin.

Olen myös vähän harmissani siitä, ettei Albania päässyt finaaliin. Okei, livenä se ei ollut niin pureva, mutta biisistä pidän kovasti ja mielestäni siinä olisi ollut potentiaalia. Iloinen sen sijaan olen Moldovasta ja Belgiasta niin kuin Unohtumaton. :)
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Karvalakkirakastaja - 10.05.2017 19:24:04
Mua harmittaa myös Suomen puolesta, koska tykkään kovasti Suomen biisistä, mutta luulen kanssa, että balladien runsaus koitui Suomen kohtaloksi. Mullekin jäi mieleen parhaiten nopeammat ja iloisemmat biisit, joten en sen takia ollut kauhean yllättynyt Suomen putoamisesta. Tuntui itsestäkin, että mieluummin jotain kaunista ja positiivista olisin äänestänyt, mutta en äänestänyt, koska en olisi osannut päättää. Sitä en mäkään kyllä meinaa käsittää, että Kreikan hirveä biisi pääsi jatkoon. :D Menee usko ihmisten musiikkimakuun. Epic sax guy eli Moldova on ehkä mun suosikki nyt kun Suomi putosi.  :D Belgian City Lights on myös sellainen, mistä tykkään.

Nevski, mulla tahtoo mennä jo hermot tuohon Venäjän pelleilyyn. Käy sääliksi venäläisiä musiikki-ihmisiä.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Riddler - 11.05.2017 12:21:34
Mua kiinnostaisi, mitä ihmiset on mieltä Venäjän "sotkusta"? Ensin maan Euroviisu-edustajan esiintyminen Ukrainan maaperällä kielletään ja sitten Venäjä vetäytyy koko kisasta (https://www.thesun.co.uk/news/3329340/russia-pulls-out-of-eurovision-song-contest-over-mounting-political-tensions-with-ukraine/).
Naurettavaa pelleilyähän tuo on Ukrainan taholta, eivät ole vieläkään päässeet yli siitä että krimiläiset (suurin osa krimin asukkaista on etnisiä venäläisiä) päättivät rehellisessä kansanäänestyksessä jättää Ukrainan ja liittyä Venäjään, Venäjä ei siis ole vallannut krimiä niin kuin valtamedian propaganda väittää. Venäjän taholta poisjäänti oli ainoa oikea ratkaisu, sillä edustajan vaihtaminen olisi ollut liian iso myönnytys Ukrainalle.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Waulish - 14.05.2017 02:18:46
Portugali voitti! Se ei missään vaiheessa kuulunut omiin ykkössuosikkeihini, mutta olen silti iloinen sen voitosta. :) Kappale on kaunis ja miellyttävä kuunnella, ja esitys oli harmoninen, intiimi ja selvästi musiikki edellä toteutettu. Minusta on mukavaa, että tällainen vaatimaton, turhia koreilematon esitys voi pärjätä ja voittaa. Plus ihan mahtavaa, että Portugali sai ensimmäisen viisuvoittonsa!

Vähän täytyy kyllä nuristakin, koska minua ärsytti pirusti noiden raatiäänien seuraaminen. En ymmärrä, miten ammattilaisraadit lähes järjestään suosivat naapurimaita tai maita, joiden kanssa on jotain yhteistä, vaikka kappaleet olisivat millaisia. Minun on todella vaikea uskoa, että esimerkiksi Kyproksen esitys olisi oikeasti ollut Kreikan ammattilaisten mielestä illan parasta antia. Siis ihan todella vaikea uskoa. Mutta no, sellaista tämä kilpailutouhu tuppaa olemaan... Jotta naapureiden suosimisesta päästäisiin, pitäisi varmaan järjestää kilpailu, joissa katsojat saisivat vasta äänestyksen päätyttyä tietää, mikä esitys oli minkäkin maan, haha. x) Tulisi aika erilaiset viisut!

Omat ääneni menivät tänä iltana Belgialle ja yllättäen Iso-Britannialle. Belgia oli yksi suosikeistani jo semifinaaleissa, mutta Britannia yllätti minut täysin. Olin kuunnellut biisin ehkä kerran aikaisemmin ja todennut, että ei kiitos, ei taas tällaisia tusinaballadeja, mutta live-esitys tekikin minuun suuren vaikutuksen. Se vangitsi minut hiljentymään, kuuntelemaan ja katsomaan. Visuaalinen puoli toimi, mutta erityisesti laulaja vakuutti. Jotenkin aitoa esiintymistä. Tuli sellainen olo, että hän todella tarkoittaa laulamaansa. Kappale itsessään ei ole kovin kummoinen, mutta tykästyin kokonaisuuteen.

Pidin myös Itävallan, Valko-Venäjän ja Moldovan hyväntuulisista esityksistä. Bulgarian suosiota sen sijaan en oikein ymmärtänyt. Se ei jotenkin iskenyt minuun, eikä minulla ole vieläkään biisistä minkäänlaista muistikuvaa.

Olipa muuten aikamoinen se Australian lippuun kietoutuneen katsojan viuhahdus Jamalan esityksen aikana... ;D Onneksi Jamala onnistui jatkamaan esitystään ammattilaisen elkein!
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Karma91 - 14.05.2017 02:57:53
Tämä oli sitten kolmas kerta kun Suomi karsiutuu finaalista RAATIEN takia. Pertti Kurikan Nimipäivien kohdalla tuon ymmärsin, mutta miten Blackbirdin kaltainen mestariteos voi jäädä 12. Musiiikkiammattilaisia tosiaan... Voisko noi Juryt heivata - nyt ne vaan tuplaavat naapuriäänien määrän  >:(

Portugalin biisi ei kuulunut lähimainkaan suosikkeihini, mutta esiintyjät olivat herttaisia ja ihanaa, että omalla kielellä laulettu kappale voitti. Moldovan kolmas sija ilahduttaa myös kovasti, enkä malta odottaa kaikkia uusia epic sax-guy meemejä :D

Jos tarkemmat pisteytyksen kiinnostaa niin ne löytyvät Eurovisionin sivuilta.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Kiirsu - 14.05.2017 03:39:29
Portugali oli ihan mukava ja sympaattinen esitys, ja suon sille ihan hyvin mielen voiton, vaikkei se omaan kärkikymmenikkööni mahtunut. Laulajan esiintymistapa oli omaan makuuni tosi outo, enkä ihan syttynyt siitä mutkuilusta ja kiemurtelusta. Mutta ehkä sellainen persoonallinen tyyli sitten vetosi katsojiin. Kappale sentään oli kaunis ja olin iloinen siitä, ettei voittajaksi nuossut mitään kamalan kuuloista. Belgian kappale kuulosti mielestäni karmivalta, en ymmärrä miten se pääsi Suomen sijasta semifinaalista jatkoon tai miten se sai nyt niin paljon pisteitä. Voi, ihan nousi mieleen Lenan Satellite muutaman vuoden takaa. En ehkä koskaan pääse yli siitä, että niin järkyttävän hirveä kappale voitti Euroviisut.

Itse tykkään paljon iloisista kappaleista ja kunnon showsta! Ovathan toki balladitkin kivoja, mutta itse rakastan sellaisia päähän jääviä renkutuksia. Nytkin soi Ruotsin kappale päässä ja vaikka en aluksi tykännyt siitä yhtään, lämpenin sillä tänään jo tosi paljon. Moldova oli ylivoimaisesti oma suosikkini, se oli niin ihanan iloinen ja hauska, ja saksofoni oli mieletön <3 Valko-Venäjällä oli myös ihanaa iloa esityksessään samoin Romanialla. Tosin olisin kaivannut Romanialle vähän jotain koreografiaa, nyt naisen epämääräinen ketkutus näytti tosi kömpelöltä ja tuli ihan mieleen peruskoulun konsertit, kun kukaan esiintyjistä ei tiennyt, kuinka heidän pitäisi lavalla olla, kun ei ollut heidän vuoronsa laulaa. Bulgarian poika taas oli niin suloinen etten kestä!! Italian apina oli hauska ja jäin vähän kaipaamaan enemmän tuollaisia humoristisia esityksiä.

Mekin hämmästeltiin noita naapurimaiden ääniä, vie kokonaan idean ammattiraadeista, koska niillähän pitäisi nimenomaan tuoda sitä puolueettomuutta. Muutenkaan en yhtään tykkää tästä uudesta äänisysteemistä. En tajua, miksi ensimmäiset yleisöäänet pitää julkistaa niin hirveää vauhtia, ettei mukana pysy. Eikä tässäkään kyllä mitään jännitystä ollut lopussa, koska Portugali sai niin suuren kaulan jo raatien äänistä, että sen olisi yllättäen pitänyt saada todella vähän yleisöääniä jäädäkseen kakkoseksi. Tahdon vanhan systeemin takaisin :<

Kokonaisuudessaan oli kyllä tosi kiva kattaus biisejä. Useampikin sellainen ihanan iloinen kappale, joka jäi päähäni soimaan.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Fiorella - 14.05.2017 15:51:41
Minä olen pitänyt tapana katsoa Euroviisuista finaalin. En jaksa yleensä piitata siitä ennakkosählingistä, ja sellainen europoppi harvoin kuuluu omaan musiikkimakuuni. Sen kerran kun joskus oli joku minusta kiva kappale, niin yleensä se ei ole menestynyt. ;)

Nytkin kävi niin, että en ole edes kuullut Suomen edustuskappaletta kertaakaan, pitää varmaan käydä ihan uteliaisuudesta se jostain googlettamassa. Tavallisesti Suomen kappaleet ovat olleet minusta ihan kamalia. En muista yhtäkään, josta olisin ikinä tykännyt. Lordiakin kammosin ja vaikka oli ihan hienoa että voittivat, minusta oli samalla inhottavaa tulla sellaisista möröistä tunnetuksi maailmalla.

Kun kuuntelin tuon finaalitarjonnan läpi, ylivertainen suosikkini oli Portugali, mutta yleensä tuon tyyppiset kappaleet ovat jääneet vauhdikkaampien varjoon. Oli hämmentävää että se voitti, mutta olen kyllä oikein iloinen siitä, varsinkin kun minusta on aina hauskaa jos joku sellainen voittaa, joka ei yleensä ole pärjännyt. Voin kerrankin sanoa että nyt aion mennä lisäämään Euroviisun voittajakappaleen Spotifyyn ja muuhun mistä musiikkia kuuntelen! ;) Toinen suosikkini oli Kroatia, jolla oli omalaatuinen yhdistelmä mutta miellyttävän kuuloinen kuitenkin. Muut menivät ohi suuremmitta huomioitta, osan kelasin eteenpäin kuunneltuani jonkun matkaa, kun en tykännyt.

Tuo Portugalin laulaja osuvasti sanoikin, että tuo oikean musiikin takaisin. Kiitos siitä. Sitä kaivataan! Tuollaista musiikkia minäkin kuuntelen mielelläni. Nykyään tehdään aika vähän kaunista musiikkia.

// Lisäänpä vielä, että parempi kuin odotin tuo Suomen kappale Blackbird. En silti hirveästi siitäkään pitänyt. Olisin voinut kyllä kuvitella, että olisi tuolla valikoimalla päässyt pidemmälle jatkoon.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Kiirsu - 14.05.2017 16:19:03
Itseäni taas inhottivat todella paljon Portugalin laulajan kommentit "oikeasta" musiikista. Laski reippaasti mielipidettäni kyseisestä tyypistä tuollainen musiikkielitismi. En vaan tajua sitä kuinka muusikot kokevat tarpeelliseksi haukkua muita musiikkityylejä. Tekno tai elektroninen musiikki ei pure yhtään minuun, mutta en silti yhtään tykkää siitä, että se leimataan jotenkin huonommaksi musiikiksi ja sitten oma musiikki onkin ylempiarvoista.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Waulish - 14.05.2017 16:41:12
Itseäni taas inhottivat todella paljon Portugalin laulajan kommentit "oikeasta" musiikista. Laski reippaasti mielipidettäni kyseisestä tyypistä tuollainen musiikkielitismi. En vaan tajua sitä kuinka muusikot kokevat tarpeelliseksi haukkua muita musiikkityylejä. Tekno tai elektroninen musiikki ei pure yhtään minuun, mutta en silti yhtään tykkää siitä, että se leimataan jotenkin huonommaksi musiikiksi ja sitten oma musiikki onkin ylempiarvoista.
Nyt on kyllä komppailtava. Mielipiteitä saa totta kai olla, mutta minusta vaikuttaa jotenkin ylimieliseltä ja alentuvalta dissata muunlaista musiikkia. Eritoten jonkin tietynlaisen musiikin nimeäminen "oikeaksi musiikiksi" nostaa minulla karvat pystyyn, koska en vain tajua ajatusta. Minusta kaikki musiikki on musiikkia, ei ole mitään oikeaa tai väärää tai parempaa tai huonompaa, on vain erilaisia tyylejä ja henkilökohtaisia mielipiteitä. Minusta on hienoa, että tähän maailmaan mahtuu monenlaista musiikkia, vaikka osa onkin sellaista, etten siitä itse niin välitä. :)
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Fiorella - 14.05.2017 17:08:05
No sen verran pitää tuohon vielä lisätä, että en ajatellut sitä mitenkään toisia musiikkityylejä dissaavana vaan pikemminkin sellaisena, että annetaan arvoa myös sellaisille tyyleille, jotka nykyään ovat jääneet musiikinteossa selkeästi vähemmistöksi. Annetaan tietysti kaikkien kukkien kukkia, mutta kyllä minua on jollakin tapaa häirinnyt se, että kun uutta musiikkia tehdään, ei se oikein vedä vertoja sellaiselle mitä on ennen aikaan tehty. Sama kuin melkein kaikessa muussakin halpatuotannossa, jos näin voi sanoa mitenkään väheksymättä sitä, että toki kaikelle varmasti oma fanikuntansa löytyy. Tuntuu että nykyisin niin paljon tehdään vain "halvalla", koneilla, korjausohjelmilla sun muilla systeemeillä ja aika vähän on pääosassa se, että itse lauletaan ja soitetaan. Ennen vanhaan kun ei ollut muuta, se laulutaito, soittotaito ja esiintyjän karisma nousi nimenomaan merkitykselliseksi. Nykysysteemeillä saataisiin varmaan minustakin leivottua tähti aikaiseksi, jos joku sellaiseen lähtisi.  ::) ;D

Minusta on tosi hienoa, että perinteitä pyritään kunnioittamaan kaiken nykyaikaisuuden keskellä, olipa kyse sitten musiikista, käsityöstä, taiteesta, mistä tahansa. Onhan nykytaidekin taidetta, mutta en kyllä silti osaa rinnastaa yhtä arvokkaaksi vaikka jotain vanhoista barbeista ja kaatopaikan muoviromusta tehtyä rumaa möykkyä jos vertauskohteena on käsin veistetty marmoripatsas johon on oikeasti tarvittu sekä silmää että taitoa. Erilaisilla taiteenmuodoilla on eri tarkoitus; moni nykytaiteen teos on tarkoitettu enemmän herättämään ajatuksia kuin miellyttämään silmää. Taide on taidetta, mutta kyllä minä silti pidän jotakin taidetta oikeampana kuin toista. Joku muu saa vapaasti olla eri mieltä.

Myös se, mitä tässä tapauksessa tuo esittäjä sanoi "oikeasta musiikista" kuvastaa hänen mielipidettään. Ei kai hän nyt ole mitenkään sellaisessa vallassa, että voisi määrätä koko maailman musiikin oikeaksi tai vääräksi (eikä kukaan muukaan sen puoleen). Kyllä minusta silti jokainen saa olla omaa mieltä ja itse ymmärrän hyvin, että jos hänelle on tuon tyylinen musiikki mieleen eikä sitä ole juuri aiemmin arvostettu tai julkisesti tunnustettu, siitä iloitsee ja sen ilonsa tahtoo tuoda myös esille.

Olisiko siitä tullut vastaava fiilis, jos joku ihan toisenlainen, myöskin vähemmin pinnalle noussut musiikkityyli olisi voittanut ja sen voittaja olisi sanonut samoin?

Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Karvalakkirakastaja - 14.05.2017 20:35:56
Itseäni taas inhottivat todella paljon Portugalin laulajan kommentit "oikeasta" musiikista. Laski reippaasti mielipidettäni kyseisestä tyypistä tuollainen musiikkielitismi. En vaan tajua sitä kuinka muusikot kokevat tarpeelliseksi haukkua muita musiikkityylejä. Tekno tai elektroninen musiikki ei pure yhtään minuun, mutta en silti yhtään tykkää siitä, että se leimataan jotenkin huonommaksi musiikiksi ja sitten oma musiikki onkin ylempiarvoista.

Pakko sanoa, että mulle kävi samoin. Tykkäsin Portugalin biisistä ja esityksestäkin, mutta toi elitismi aina alkaa ketuttaa missä tahansa taiteen lajissa. Samalla tavalla on toisia kirjailijoita, jotka kokee olevansa jotenkin enemmän taiteilijoita kuin toiset siitä syystä, että kirjoittavat niin sanottua vakavammin otettavaa tekstiä. En vaan käsitä sellaista ajattelutapaa. On kai sitä toisilla tarve korottaa itsensä muiden yläpuolelle.

Fiorella, mun on pakko sanoa, että mun mielestä toi että nykyisin tehtävä musiikki ei vedä vertoja jollekin ennenaikaiselle musiikille, on oikeasti täyttä paskaa.  ;D Se toki on vain mun mielipide, mutta just tuollaiset mielipiteet on sitä elitismiä, joka osittain tuntuu johtuvat vain siitä, että se oma mieltymys musiikissa on jotain muuta kuin mikä tällä hetkellä on in. Ei se että joku on in tee siitä silti jotain epämusiikkia muuta kuin niiden mielestä, jotka omasta mielestään tietävät mitä oikea musiikki on.

//Siis koko mielipiteestä oikeasta ja paremmasta musiikista tulee mieleen kaikki keskustelut siitä, kenellä on milloinkin parempi maku. Mä en tykkää räpistä ja se on nykyään muodissa, mutta tuntuisi tosi oudolta alkaa väittää, että ennen tehtiin parempaa musiikkia, koska ei tehty räppiä. ;D Tai että ennen tehtiin parempaa musiikkia, koska tehtiin enemmän rokkia, mistä minä tykkään.  ;D Noi euroviisujen tuomariraatit on oikea vitsi. Nauroin niitä jo eilen. ;D
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Fiorella - 14.05.2017 21:08:16
Lainaus
Fiorella, mun on pakko sanoa, että mun mielestä toi että nykyisin tehtävä musiikki ei vedä vertoja jollekin ennenaikaiselle musiikille, on oikeasti täyttä paskaa.  ;D Se toki on vain mun mielipide, mutta just tuollaiset mielipiteet on sitä elitismiä, joka osittain tuntuu johtuvat vain siitä, että se oma mieltymys musiikissa on jotain muuta kuin mikä tällä hetkellä on in. Ei se että joku on in tee siitä silti jotain epämusiikkia muuta kuin niiden mielestä, jotka omasta mielestään tietävät mitä oikea musiikki on.
Onhan toki maailmassa tilaa monenlaisille asioille, mutta silti ilahduttaa kovasti, että joku tekee minulle mieleistä musiikkia nykyäänkin. En nyt sano, että kaikki minunkaan suosikkimusiikkini tulisi tyyliin 50-, 70- tai 20-luvulta, tai että tykkäisin kaikesta entisaikaisesta musiikista yhtään sen kummemmin, mutta tuntuu että kyllä että nykyään on paljon vaikeampi löytää sellaista uutta musiikkia, josta tykkää. Tai silloin kun niin käy, se on ennemminkin iloinen yllätys kuin oletusarvo.

Voi olla että tuo voittajan lausahdus oli siinä tunnetilassa harkitsematon ja saa aikaan enemmänkin tällaista negatiivista huomiota, mutta ainakin itse (mitenkään tuota laulajaa tai mitään muutakaan taustoja tuntematta vaan pelkästään tuon finaalin katsojana) koin sen nimenomaan ilon ilmauksena enkä suurempana kannanottona mitään vastaan. Toivoisin itse, että jos joskus joutuisin sellaiseen tilanteeseen (ja kyllä aina välillä joudunkin, vaikka en onneksi noin suuren yleisön edessä! ;) ) että sanoisin jotakin mikä tulkitaan eri tavalla kuin tarkoitin, eivät kaikki alkaisi ilkeiksi vaan ymmärtäisivät, mikä ajatus siinä oli takana. :)
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Virhrearvio - 14.05.2017 22:24:18
Mua vähän yllätti Portugalin voitto, en uskonut nousevan menevien kappaleiden 'varjosta' esiin. Ainakin itse odotin jonkun vauhdikkaan biisin kera huikean lavashown voittavan. Tosin mun arvaukset ei yleensä osu oikeaan. Mut ihan kivoja oli sekä biisi että tulkinta   :)

 Kisojen jälkeen luin, että Sobralilla on sydänvika ja sijainenkin viisuissa mukana erityisluvalla. Mietin vain, että vaikuttikohan sairaus äänestäjiin keräämällä mm. sympatiapisteitä vai ei.

Tuollainen kommentointi "oikeasta" musiikista on täyttä kuraa. Kuulostaa vaan siltä, että omaa egoa pitää pönkittää jostain kumman syystä. Ja pisteitähän tuollainen puhe laskee.

Suomi ois jopa saattanut pärjätä kisoissa, kun herkät balladit oli suosiossa :)
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Waulish - 07.11.2017 20:39:15
Tulenpas tänne höpisemään vähän UMK:sta, kun se kuitenkin liittyy kiinteästi Euroviisuihin Suomen osalta ja siitä on tässä topassa aiemminkin keskusteltu.

Yle on siis tehnyt yllätysuudistuksen: ensi vuoden edustajaksi on valittu sisäisesti Saara Aalto, jolle nikkaroidaan kolme esitystä, joista sitten karsitaan voittaja. Minun täytyy todeta, että järkytyin tästä uutisesta aika tavalla, kun siitä äsken sain tietää. Olisin hyväksynyt uudistuksen, jos siitä oltaisiin tiedotettu hyvissä ajoin, mutta minusta on suorastaan pöyristyttävää, että UMK:ssa on ensin ihan tavalliseen tapaan pystyssä julkinen haku ja ihmisiä kannustetaan osallistumaan ja sitten yhtäkkiä haun päätyttyä ilmoitetaankin, että hei, ei teillä olekaan mitään mahdollisuuksia kun päätettiin valita sisäisesti edustaja, joka ei ees osallistunut koko hakuun. Yle perustelee (https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/11/07/nain-umk18-on-uudistunut-lue-tarkeimmat-kysymykset-ja-vastaukset) päätöstä sillä, ettei julkisen haun kautta löytynyt sopivia ehdokkaita, mutta minun on todella vaikea uskoa sitä, koska hakuun tuli biisejä yli 300 kappaletta. Ihan varmasti tuosta määrästä olisi löytynyt ees muutama, joiden kesken pykätä kisa pystyyn, ihan niin kuin ennekin on löytynyt. Varsinkin kun Yle itse ilmoittaa, että kisa oli tänäkin vuonna suosittu ja sen taso oli hyvä. Voi hyvä ihme... Tulee paha mieli niiden artistien puolesta, jotka ovat tosissaan hakeneet ja joiden jalkojen alta on nyt yllättäen vedetty matto. :-\

Minulla ei sinänsä ole mitään Saara Aaltoa vastaan, vaikken hänen viimekertaisesta biisistään hirveästi perustanutkaan. Onhan hän motivoitunut ja taitava esiintyjä. Myöskään sisäistä valintaa menettelytapana en torppaa suoriltaan, vaikka kannatankin julkista hakua ja tavallisten tallaajien sananvaltaa. Olen kuitenkin tyrmistynyt Ylen menettelystä tämänvuotisen haun suhteen. Mielestäni Ylen olisi vähintäänkin pitänyt tiedottaa etukäteen siitä mahdollisuudesta, että edustaja saatetaan valita myös suoraan kutsumalla.

Onko täällä muilla viisuseuraajilla noussut yhtä tulisina tunteet pintaan, vai olenko ainoa joka on vedellyt herneet nenään? ;D Viisukuppilassa ainakin lentelee varsin kärkkäitä mielipiteitä puolesta ja vastaan.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Karvalakkirakastaja - 07.11.2017 21:20:19
Mulla tippui mielenkiinto viisuja kohtaan ihan totaalisesti. Siis onko yleisön kannalta olemassakaan mitään tylsempää kuin se, että kisoihin lähetettävä artisti valitaan jossain sisäisessä valinnassa? ::) En ainakaan heti keksi. Mit vit? Kenenhän keksintö toi loppupeleissä oli? Melkoinen perseen näyttäminen UMK-kisaan osallistujille toi kyllä oli. Toivottavasti lähettävät päättäjille paljon närkästynyttä postia. En usko, että päätös on johtunut siitä, että ei olisi tullut mitään, mikä ei kelpaisi. Ne on keksinyt sisäisesti pienissä päissään (tai muutenkin päissään), että tässä on se menestyskaava.

Näen jo sieluni silmin Saara Aallon viisuissa. Esitys ja puvustus on varmaan ihan kohdallaan, mutta pelottaa millaisen hirvistyksen ne keksii biisiksi. ;D En kyllä innostu nyt yhtään.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Karma91 - 07.11.2017 21:33:24
No, minä en jaksa tästä mieltäni pahoittaa. En voi sanoa olevani mikään Saara Aalto fani, mutta hienoa että hän pääsee viimein toteuttamaan unelmansa! Ymmärrän myös YLEn päätöksen, sen paineen saada menestystä kolmen karsiutumisen jälkeen. Olisihan tämän ilmoituksen voinut toteuttaa paremmin, mutta mitä olen kuunnellut niitä kappaleita, joilla UMKhon on osallistuttu tänä vuonna, niin en ihmettele lainkaan sisäiseen valintaan päätymistä.

300 kappaletta voi tuntua isolta määrältä, mutta jos miettää miten heikko taso UMKssa oli sekä 2012 että 2017, niin on ihan uskottavaa, ettei sieltä ole löytynyt riittävästi hyviä kappaleita. Eikä enemmistöä tämä valinta ainkaan viisufoorumeilla tai Iltasanomien äänestyksessä tunnu haittaavan. Itsekin pitäisin enemmän kunnollisista karsinnoista, mutta ei kai yhdestä kokeilusta voi mitään haittaa olla? Onhan se ihmisten älykkyys valintojen suhteen nähty, kun sinne on lähetetty PKN ja Sandja ynnä muuta yhä raskasta. Itken vieläkin että sorruimme vuonna 2000 ällöttäävään kompromissiratkaisuun, vaikka tarjolla olisi ollut Nightwishia ja Anna Eriksonia!

Karsintoja on kiva katsoa, mutta onneksi tuolla on 41 muuta maata, joiden esikilpailuja voi kyylätä silmä kovana. Aallon valintaa enemmän harmittaa se, ettei yksi kestosuosikkimaistani - Makedonia - osallistu tänä vuonna lainkaan :'(
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Waulish - 07.11.2017 21:39:44
Karvis, sama täällä. Ensimmäistä kertaa tuntuu siltä, etten jaksa seurata UMK:ta ollenkaan, tai vaikka jaksaisinkin, saatan jättää ihan periaatteesta seuraamatta. Minusta tämä oli törkeä temppu kilpailuun hakeneille. :-\ Minäkään en usko alkuunkaan, etteikö 300 biisin joukossa olisi ollut ees jotain viisukelpoista. Onhan UMK:n taso ollut usein vähän heikonlainen, mutta on siellä monia helmiäkin mukana ollut, ja kilpailu on ollut oivallinen väylä juurikin uudelle musiikille, tuoreille artisteille.

Sinänsä minusta on ihan hyvä, että UMK:n formaattia mietitään ja kehitetään, mutta ei sen minusta pitäisi tapahtua tällä tavalla suljettujen ovien sisällä ja aivan yhtäkkiä kesken käynnissä olevan hakuprosessin, jonka säännöt ja menetelmät on jo aikoja sitten sovittu ja julkisesti tiedotettu. Ymmärrän, että ihmiset kaipaavat Suomelle menestystä jokavuotisen floppaamisen sijaan, mutta mielestäni tässä pitäisi katsoa nyt vähän nenänvartta ja ensi kevättä pidemmälle. Jos UMK vielä palaa julkisen haun systeemiin, mahtaakohan motivoituneita osallistujia riittää enää tämänkään vertaa? Jos olisin artisti ja halukas osallistumaan, halukkuuttani saattaisi aika tavalla vähentää tieto siitä, että UMK:ssa on aiemmin tehty tällainen temppu...

// Karma91 väliin. Olen samaa mieltä siitä, että UMK:n taso on toisinaan ollut heikko, mutta olen silti sillä kannalla, että formaattia pitäisi kehittää jotenkin muuten kuin yhtäkkiä kesken hakuprosessin. En ole jyrkästi sisäistä valintaa vastaan, onhan tämä ihan jännä kokeilu, mutta minua ketuttaa tosi paljon se, miten tähän tällä kertaa päädyttiin. Suomi on menestynyt kehnosti monta vuotta; ei kai yksi mahdollinen lisäepäonnistuminen olisi paljon hetkauttanut. Arvostaisin sitä, että tällaiset muutokset hoidettaisiin ja tiedotettaisiin hyvissä ajoin niin kilpailuun osallistujille kuin yleisöllekin.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Fiorella - 07.11.2017 22:00:35
Enpä ollut tuohon uutiseen vielä törmännytkään. Kieltämättä yllättävä veto. Paha mieli osallistuneiden artistien puolesta, koska kyllähän tämä sen kuvan antaa, että päätös oli joka tapauksessa tehty, oli siellä sitten mitä materiaalia tarjottuna hyvänsä...

Lainaus
Sinänsä minusta on ihan hyvä, että UMK:n formaattia mietitään ja kehitetään, mutta ei sen minusta pitäisi tapahtua tällä tavalla suljettujen ovien sisällä ja aivan yhtäkkiä kesken käynnissä olevan hakuprosessin, jonka säännöt ja menetelmät on jo aikoja sitten sovittu ja julkisesti tiedotettu.
Tämä juuri.  :-\ Etukäteistiedotuksella koko juttu ei olisi varmaan ollut ongelma kenellekään. Kuulostaa todellakin juuri siltä, että joku on saanut oivalluksen, että tällä kaavalla menestytään. Eikä luultavasti edes menestytä.  ::) Minä näen silmissäni, että juuri ketään ei kiinnosta, ja Suomelle käy ihan samoin kuin (lähes) aina ennenkin. Ei ne äänet ole ennenkään kappaleiden tai laulajien perusteella tulleet vaan politiikkaa se enimmäkseen on. Tykkäsivätkö jotkut brititkään niin paljon Saara Aallosta, että äänestäisivät sen takia Suomea, että esiintyjä on heille tv:stä tuttu? Tuskin.

Itse en ole kummoinen Saara Aallon fani, mutta en mikään vastustajakaan. Hän on minusta sen tyylinen esiintyjä, joka tekee kyllä näyttävää jälkeä, mutta ei silti kosketa kuulijaansa (ainakaan minua) niin, että tekisi vaikutuksen, ja siksi jää kaiken jälkeen kuitenkin vähän laimea fiilis. Uskon, että siinä on kuitenkin kokenut esiintyjä, joka voi tehdä hienon ja sinänsä kilpailukykyisen esityksen muiden Euroviisujen laulajien rinnalle. Moni maa on käsittääkseni valinnut edustajaksi juuri jotain menestyneitä laulajiaan vastaavalla tavalla kuin Suomi nyt teki, joten tuskin siinä muuta kummempaa on kuin juuri se, että tällainen asia ilmoitetaan kansalle noin tökerösti ennakkoon mitään vihjaamattakaan.

Luulen, että Saaran esitys tulee olemaan vaikuttava ja keräämään paljon huomiota viisuilijoilta, ja sitten kuitenkin päädytään siihen, että pisteitä ei tipu. Ehkä Saara onkin tällä kertaa sitten vaihteluksi ainaisen toisen sijan sijasta toiseksi viimeisenä? ;)

Kiva tietysti jos menestyisi, mutta enpä usko että niin käy sen enempää kuin ennenkään.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Herkkuoone - 07.11.2017 22:09:16
Mää en oo ite koskaan syttyny suuremmin tälle UMK-hommalle tai sitä jaksanut kummemmin seurailla - toisaalta en oo vuosiin tykänny mistään, millä Suomea on lähdetty Euroviisuihin edustamaan, joten sinällään mulle on se ja sama, että kuka sinne lähtee ja millä valintaperusteella. Kuitenkin tää tapa, millä tää poikkeusjärjestely on hoidettu, on kyllä ihan järjetön ja ymmärrän kyllä, jos se porua herättää.

Mitä tulee itsessään Saara Aallon suoraan valintaan, niin epäilen hyvin suuresti, että pääsyynä ei ole se, että UMK:sta ei ole löytynyt aikaisempien vuosien tapaan ehdokkaita karsittavaksi, vaan yksinkertaisesti se, että Saaraa ei ole haluttu päästää muualle esiintyjäksi. Viime viikolla nimittäin UK:n lehdissä (esim. The Sun (https://www.thesun.co.uk/tvandshowbiz/4821583/x-factor-saara-alto-bbc-uk-eurovision-brexit-finnish-singer/)) levisi juttua, että Saara on kertonut käyneensä BBC:n kanssa neuvotteluita UK:n viisuedustajaksi ryhtymisestä. Onko tässä nyt YLE:n päässä jollain välähtänyt, että jos Saara kiinnitetään suoraan Suomen edustajaksi, niin ei ainakaan kukaan pääse jälkikäteen kuittailemaan, että mitä jos, jos Saara olisi menestynyt UK:n edustajana. En tiedä.

// Fiorella väliin
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Fiorella - 07.11.2017 22:44:04
Herkkuoonen epäilys kieltämättä kuulostaa aika loogiselta. Se vasta olisikin, jos Saara olisi jonkun muun maan edustajana kuin Suomen... ;) Tosin, jos se olisi voittanut jonkun muun maan edustajana, epäilen ettei silloinkaan olisi ollut kyse omista laulutaidoista vaan maiden välisistä suhteista edelleen... ;)
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Eririn - 08.11.2017 10:18:09
UMK on ollut kyllä rehellisesti sanottuna niin pitkälle puhdasta paskaa suunnilleen joka vuosi, ettei mua haittaa pätkääkään se, että Saara Aalto valittiin suoraan. Plus tällä tavalla toinen sija finaalissa on käytännössä selviö xD

Minkä lisäksi nyt voin keskittyä haukkumaan Melodifestivalenin biisejä kaikessa rauhassa eikä tule UMK siihen sotkemaan mun vittuilua xD

Että eipä tässä mitään, en jaksa vetää perskipeyksiä tästä. Saara on hyvä artisti, toivon että hän saa hyvän biisin laulettavakseen ja pääsee ainakin finaaliin. Olisi kiva nähdä se pitkästä aikaa, kun viimeksihän Suomi oli finaalissa 2014.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Kosmik - 08.11.2017 13:10:47
Oon kyl niin samaa mieltä Eririnin kanssa. Raatihan se on UMK äänestyksissä melkeinpä lopulta määrittänyt voittajan. Tuntuu ettei yleisön äänillä ole paljoa ollut painoarvoa. Saara on ainakin näyttävä esiintyjä ja tää on kai ollut hänen unelmansa niin miksi ei voisi edustaa Suomea viisuissa. :) Tuntuu että jotkut ottaa liian tosissaan nää viisut. ::) Ja tosiaan olis ihan virkistävää, että Suomi pääsisi edes finaaliin saakka tällä kertaa. ::)
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Waulish - 08.11.2017 13:36:01
Minä olen Fiorellan kanssa vähän samoilla linjoilla siinä, ettei Saara ole mikään tae menestykseen. Jos saadaan huikea biisi ja loistava esitys, edellytyksiä toki on, mutta eihän meillä vielä ees ole niitä ehdokasbiisejä. Sitä paitsi ollaanhan sekin nähty monta kertaa, ettei hyvä biisi menesty. Monet viisuasiantuntijat olivat sitä mieltä, että tämänvuotisissa karkeloissa Norma John olisi finaalipaikan ansainnut niin musiikillisilla kuin tulkinnallisillakin ansioillaan, mutta niin vain jäätiin rannalle ruikuttamaan. Tietenkään myöskään artistin tunnettuus ei takaa menestystä, muistammehan kaikki esimerkiksi tapaus UK:n ja Bonnie Tylerin (en siis väitä, että Saaran kansainvälinen tai Suomen sisäinen suosio olisi vertailukelpoinen Bonnie Tyleriin, mutta onhan hän UMK:n mittakaavalla tunnettu nimi, jonka valinta varmasti herättää kansainvälistäkin huomiota).

That being said, minulle Euroviisuissa ei ole tärkeintä menestyminen vaan viihdyttävän kilpailun seuraaminen. Toki minustakin olisi mukavaa, jos Suomi vaihteeksi taas pääsisi finaaliin, mutta en pidä sitä minään katastrofina, vaikkei niin kävisikään. Meillä on mielestäni ollut monta ihan hyvää edustajaa, joiden takana olen seissyt lopputuloksesta huolimatta.

Tuntuu että jotkut ottaa liian tosissaan nää viisut. ::)
Jos tämä oli kohdistettu minulle, niin minähän kritisoin yksinomaan UMK:n tiedotuspolitiikkaa ja kilpailuun hakeneiden artistien kohtelua (niin kuin käsittääkseni suurin osa muistakin kritisoijista). En mitenkään erityisesti janoa Suomelle viisumenestystä, ja minusta sisäinen valinta on jännä ja tervetullutkin kokeilu, mutta en yhtään pidä siitä, miten Yle ja UMK on asian hoitaneet.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Kosmik - 08.11.2017 14:33:58
Waulish, sori ei ollut sulle tai kenellekään muulle täällä kohdistettu tuo mun heitto. :) Puhun lähinnä yleisellä tasolla kun on keskustelua seurannut muuallakin tähän aiheeseen liittyen. Olisin voinut vähän harkita sanojani joten pahoittelen jos aiheutin pahaa mieltä jollekin. Ja onhan se totta, aika tökerösti tuo viisuedustajan valinta suoritettiin. Mut mua kismitti enemmän aikaisempina vuosina se että raadin äänet lopulta päätti voittajan vaikka yleisön suosikki oli joku muu kuin se joka valittiin raadin äänillä voittajaksi. Tuntuu jotenkin siltä että Saara haluttiin kaapata nopeasti Suomen edustajaksi jotta ei pääsisi edustamaan jotain muuta maata. Että sinänsä paskamaista muita ehdokkaita kohtaan. :o
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Karma91 - 08.11.2017 15:16:14
Milloin se juttu Saarasta Britannian edustajana tuli edes puheeksi? Mietin vaan sen takia, että Saaran kanssa eduatuspaikka on sovittu käytännössä jo syyskuun alussa, eli ennen toista demovaihetta. Ehkä Saara on vaan joutunut sanomaan, että brittejä edustaminen kiinnostaisi, kun eihän se oo tuolloin vielä voinut kertoa edustavansa Suomea.

Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Simma - 08.11.2017 19:03:59
Miulla ensimmäinen ajatus tuohon oli, että totta kai näiden mielestä pitää sitä Saaraa nyt työntää sinne kun se saattaa vielä joillain ulkomaalaisilla olla mielessä sen brittilaulukisan jälkeen. Ajatellaan et ehkä me nyt saatais muutama piste kun on tuttu laulaja. En tiedä. Itse en oo koskaan Saarasta perustanut enkä tiedä ketään joka siitä tykkäisi, mutta ehkä miun tuttavapiirit on vaan sellaiset. :_D Miusta kaikki mitä oon Saaralta kuullut on ollut niin keskinkertaista, ettei mikään ole jäänyt millään tavalla mieleen - mikä miusta euroviisubiiseissä on se tärkein juttu että erottuu muista ja jää jollain tapaa mieleen.

Ja mitä tuohon päätökseen tulee, niin onhan toi tosi kökkö vaihtoehto heittää yhtäkkiä uutinen et hei ollaan nyt päätetty näin. Miulle enemmän UMK:ssa ja itse Euroviisuissa pointtina on aina ollut vain katsella erilaisia esityksiä, ei niinkään ajatella niitä kilpailuna (koska aina eniten pisteitä saa ne mistä pidän vähiten ja ne mitkä miusta on ollut edes jokseenkin ok eivät saa pisteitä lainkaan) joten sen takia harmittaa, ettei UMK pidä samanlaista kisaa kuin aikaisempina vuosina. :c Ei miusta ole yhtään mielenkiintoista katsoa ohjelmaa (oletan siis että joku ohjelma tästä silti tulee?) missä Saara kilpailee yksin muutamalla eri kappaleella.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Waulish - 09.11.2017 06:24:35
Waulish, sori ei ollut sulle tai kenellekään muulle täällä kohdistettu tuo mun heitto. :) Puhun lähinnä yleisellä tasolla kun on keskustelua seurannut muuallakin tähän aiheeseen liittyen. Olisin voinut vähän harkita sanojani joten pahoittelen jos aiheutin pahaa mieltä jollekin.
Ei huolta, et aiheuttanut pahaa mieltä tai mitään! En silleen ees aatellut, että olisi kohdistanut sanasi suoraan ja yksinomaan minulle, mutta aattelin varmuuden vuoksi tarkentaa omaa näkemystäni, koska kuitenkin minullakin on noissa aiemmissa viesteissäni aika kärkäs sävy ja niistäkin olisi joku varmaan voinut loukkaantua. Ei mitään hätää siis. :)

Ei miusta ole yhtään mielenkiintoista katsoa ohjelmaa (oletan siis että joku ohjelma tästä silti tulee?) missä Saara kilpailee yksin muutamalla eri kappaleella.
Tiedän sen verran, että lopullinen kilpailu on 3. maaliskuuta Espoon Metro Areenalla, mutta muusta ohjelmasta mulla ei ole tietoa. Itse show'ssa on varmaan aika monta väliaikanumeroa, jos viisuehdokkaita on vain kolme. ;D
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Beatrix Bones - 09.11.2017 12:20:09
Jospa mäkin työnnän lusikkani tähän soppaan. Toki ymmärrän, että ihmiset ovat varmasti pettyneitä UMKn tökeröön tiedotuspolitiikkaan, mutta toisaalta UMKn säännöissä myös lukee seuraavasti:

Lainaus
2.2. Yle pidättää itselleen oikeuden päättää kilpailijoiden valintatavasta. Tehdyistä päätöksistä ei voi valittaa.
Lainaus
3.17. Yle pidättää oikeuden sääntömuutoksiin ja kilpailun muotoon. Muilta kuin näissä säännöissä mainituilta osin kilpailuun osallistumiseen ja kappaleiden esittämiseen sovelletaan EBU:n laatimia Eurovision laulukilpailun kansainvälisiä sääntöjä. Mikäli EBU:n säännöt tai niiden tulkinnat pakottavat muuttamaan näitä sääntöjä joiltain osin, pidättää Yle oikeudet ko. muutoksiin. Yle pidättää oikeuden myös hylätä sellaiset kappaleet, jotka eivät täytä näitä sääntöjä.

Eli toisin sanoen YLE saa tehdä juuri niin kuin haluaa. Itse myös toisaalta pidän tästä päätöksestä, sillä aikaisempina vuosina UMK:n taso on ollut aivan järkyttävä ja eipä kansan tahtoa ole muutenkaan liiemmin kuunneltu. Saara tosin tarvitsee "It's oh so quiet" -kappaleen tasoisen näyttävän esityksen pärjätäkseen, sillä Euroviisuissa yleisesti ottaen pärjäävät paremmin erikoiset esitykset (ja toki asiaa auttaa se, että Saara kuitekin tunnetaan edes jotenkuten ulkomailla). Lisäksi musta on myös melko loogista ajatella, että YLE on saattanut napata Saaran edustamaan Suomea jo pelkästään senkin takia, ettei mikään muu maa voisi niin tehdä.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Kosmik - 25.02.2018 19:32:55
Herätelläänpäs tätä topaa taas henkiin. :) Mitä mieltä olette Saara Aallon ehdokaskappaleista (Monsters, Domino, Queens)? Jossain oli jo herännytkin spekulaatiot siitä, olisiko voittajakappale jo tavallaan päätetty (perustuen siis kappaleiden julkaisujärjestykseen). Monstershan taitaa olla ilmiselvä ennakkosuosikki ja musta se on noista kolmesta ehdottomasti paras ja tarttuvin kappale. Jäi mulla soimaan päähän jo ensikuuntelemalta. Jotkut on jo sitäkin kritisoineet perus viisuhömppärenkutukseksi, mutta mä en näe sitä huonona asiana. Itse olen tuota Monstersia kuunnellut paljon julkaisusta lähtien ja musta se olisi hyvä edustuskappale Suomelle. :) Queens on myös ihan ok ja Domino vähän turhan pliisu mun makuun, mutta ei huono sekään. Toivon itse Monstersin voittoa, mutta Suomen euroviisuvoittoa en kyllä lähde vielä maalailemaan tapetille. Toivon, että Saaran lavashowkin tulisi olemaan näyttävä, sillä Suomi yleensä kompastuu tylsään ja mielikuvituksettomaan lavaesitykseen. Mut Saaran tuntien luulisi lavashownkin olevan kunnolla loppuun asti mietitty. :) Mutta mielipiteitä näistä Saaran kappaleista?
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Waulish - 25.02.2018 19:50:44
Monsters on toistaiseksi munkin suosikki! Ensireaktioni ei ollut kovin positiivinen, koska mielestäni kappale kuulosti ihan sellaiselta perusradiopopilta, jollaista en yleensä oikein jaksa kuunnella. Myös taustan pikkuoravakuoro kummastutti, enkä lämmennyt videolle, kun se on tuollaista ihmeellistä levotonta lääppimistä. ;D Videosta en pidä vieläkään, mutta muuten mulla on jo paljon myönteisemmät fiilikset Monstersista. Se on varsinainen korvamato, rytmi on tosi tarttuva ja jammailtava, ja laulupuolella Saara pääsee revittelemään oikein kunnolla. Sanomakin on ihan jees. Ihan mielelläni näkisin ja kuulisin tämän kipaleen toukokuussa Portugalissa, etenkin jos live-esitys sykähdyttää.

Domino ei puolestaan istu mun musamakuun ollenkaan. Se on mielestäni tylsän geneerinen balladi, joka ei oikein herätä minkäänlaisia tunteita. Erityisesti minua kuitenkin risoo Saaran laulu, etenkin säkeistöissä. En kestä noita niekkuja ja narinoita, joita on moderni poppi niin pullollaan, että korvista pursuaa ulos. x) Apua kun kuulostan negatiiviselta, haha, mutta ei oo mun biisi tosiaankaan. Queensista sen sijaan pidän paljon enemmän. Siinä on vähän jotain erikoista ja enemmän pureksittavaa kuin kahdessa kanssakilpailijassaan! Plus rakastan tuon mustavalkoisen puku-Saaran stailausta videolla, voisin tuijottaa sitä loputtomiin... :-*

Tämänvuotinen UMK-kisailu ei yleisesti oikein jaksa kiinnostaa minua, kun tuntuu jotenkin tylsältä, että saman artistin kolme kappaletta kilpailevat keskenään, mutta kyllä minä varmaan tuon shown katson, jos sen vain saa näkyviin ulkomailla.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Kosmik - 25.02.2018 20:09:53
Lainaus käyttäjältä: Waulish
Tämänvuotinen UMK-kisailu ei yleisesti oikein jaksa kiinnostaa minua, kun tuntuu jotenkin tylsältä, että saman artistin kolme kappaletta kilpailevat keskenään, mutta kyllä minä varmaan tuon shown katson, jos sen vain saa näkyviin ulkomailla.
Mustakin tää on paljon tylsempää tälleen, mutta käsittääkseni Yle saa järjestää tän viisuedustajan valinnan miten parhaiten taitaa, mutta samaa mieltä, että on paljon tylsempää, että äänestetään vain kappaleesta, eikä esiintyjästä. Ja varsinkin nyt kun yksi kappaleista on jo noussut selkeäksi ennakkosuosikiksi. Mielenkiinto kohdistuu itsellä siihen, millainen lavashow kussakin kappaleessa sitten on ja sitä mielenkiinnolla odotan. :)

Ei sillä, musta Saara on hyvä edustaja Suomelle jo siinäkin mielessä, että hän on joissain määrin tunnettu ulkomailla (ainakin briteissä) ja hän on tavallaan vähän epätyypillinen suomalainen (ainakin esiintyjänä), minkä takia moni suomalainen ei välttämättä Saaralle lämpene, mutta ulkomailla hänestä sitä vastoin pidetään.

Ja Monstersista samaa mieltä, että on tarttuva, jammailtava ja että Saara tosiaan revittelee siinä oikein olan takaa. Voimakas kappale kyllä ja musta se "orava- tai lapsikuoro" on hauska lisä jo muutenkin menevään kappaleeseen. :D Ekaa kertaa kun kappaletta kuuntelin, niin se aloitus tuntui kummalliselta, kun laulu alkaa miltei saman tien, ennen mitään kunnollista rytmiä tai melodiaa. Sinänsä mielenkiintoinen kappale kun aloituksen perusteella ei pysty heti päättelemään millainen kappale tulee olemaan kyseessä ja kertosäkeen tarttuvuus yllätti kyllä positiivisesti. :)

Queensistä tuli vähän Britney Spears mieleen joissain kohdin ja sekin on mielestäni tarttuva ja kuunneltava kappale, joskin ei yhtä voimakas ja mieleenpainuva kuin Monsters. :) Ja osin jaan kyllä mielipiteen tuosta Dominosta. Ei ole minun suosikkini myöskään, mutta ihan kuunneltava. :)
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Waulish - 25.02.2018 20:40:47
Mielenkiinto kohdistuu itsellä siihen, millainen lavashow kussakin kappaleessa sitten on ja sitä mielenkiinnolla odotan. :)
Minullakin suurin mielenkiinto kohdistuu juuri live-esityksiin, ne kun ovat tässä vaiheessa vielä hämärän peitossa ja voivat varmasti vaikuttaa merkittävästikin siihen, mikä kappale lopulta menestyy ja mikä ei. En ole yhtään seurannut, onko esityksistä tai vaikka puvustuksesta ollut jo tarjolla jotain sneak peekejä, mutta joka tapauksessa varsinaisessa UMK-show'ssa luulisi olevan jännitettävää niiden osalta! Saara on osaava ja varma livelaulaja, joten se puoli ei niinkään mua jännitä, mutta todella toivon, että myös visuaalinen puoli saataisiin kuntoon. Sitten voisi hyvillä mielin lähteä valloittamaan eurooppalaisten sydämiä. :)
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Fairy tale - 25.02.2018 20:53:27
Kuuntelin nuo Saaran kappaleet tässä viikolla läpi, eivätkä kolahtaneet sitten yhtään. Kuulostivat kaikki sellaisilta kappaleilta, että eivät tule keräämään tarpeeksi pisteistä. Kaipa mun musiikkimaku sitten on vain jotain ihan muuta. Saaran suuhun sopivat ne muutamat muut kappaleet, joista olen tykännyt paaaljon enemmän.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Fiorella - 25.02.2018 22:01:48
En ole kummoinen Saaran fani, hänessä on aina ollut jotakin mistä en ole ihan pitänyt, vaikka olen tietysti iloinen että on saavuttanut menestystä kun on sitä niin kovasti toivonut. Taitava ja monipuolinen laulaja hän toki on, mutta silti hänestä puuttuu minusta ehkä se jokin, joka tekisi hänestä samaistuttavan ja helposti lähestyttävän; minusta Saara on juuri sellainen laulaja, joka jää kuuntelijalle etäiseksi, jollakin tapaa keinotekoinen. Ehkä se on vain minussa, koska käsittääkseni hänellä kuitenkin on paljon faneja ja häntä kuitenkin kuvaillaan aidoksi persoonaksi? Katsoin joskus jonkun dokumentinkin ja mietin tätä asiaa, koska vaikka hän hymyilee paljon ja vaikuttaa pidetyltä, minusta tuntuu varsin vaikealta vilpittömästi pitää hänestä, enkä oikein tiedä miksi.  ???  Voihan olla, että jos tuntisi henkilökohtaisesti ihmisenä, niin olisi erilainen mielipide.

En oikein tykännyt minäkään tuosta ratkaisusta, ettei muille mahdollisille esiintyjille tai kappaleille annettu ollenkaan mahdollisuutta. Toisaalta tuo on totta, että kun Saaraa jo vähän tunnetaan maailmalla, hänellä saattaa olla isompi kannatus kuin muuten olisi. Ehkä brititkin saattavat ohjelmansa perusteella pitää häntä vähän kuin omanaan? Toivotaan tietysti että pärjäisi, mutta mitä nyt Euroviisuihin tulee, en jotenkin yhtään usko että siellä pärjääminen on millään tapaa sidoksissa laulutaitoon tai hyvään kappaleeseen.

Queens on noista kappaleista sellainen mikä jäi mieleen ja korvaan kun sen kuulin, vaikka en olekaan ihan varma pidänkö siitä vai en. Luulen, että en lisäisi omalle musiikinkuuntelulistalle, vaikka se onkin näistä suosikkini. Domino on ihan perusnätti muttei kovinkaan erottuva, luulen että se jää muiden esitysten jalkoihin jos tulee valituksi. Monsters on noista vähiten sentyyppinen, mitä itse kuuntelisin, mutta se on toisaalta tuollainen rytmikäs poppikappale, jollaisia Euroviisuissa usein on.

Queens on ehkä se, jonka voittoa itse toivoisin, vaikka en kyllä aio äänestää jos se maksaa. ;) Mutta siinä on tarttuva rytmi ja jotain veikeää, ja video on minusta kivoin kolmesta. :) Siinä on mielenkiintoista ja värikästä puvustusta ja lavastusta, ja pidän myös siitä, että sitä kuvaillaan että sen keskiössä ovat rakkaus, valo ja positiivisuus, mitkä ovat tärkeitä teemoja ainakin itselleni.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Tomsessed - 25.02.2018 22:16:25
Jaan Fiorellan näkemyksen Saarasta, joten et siltä osin ole yksin. Hänen menestyksensä ja pärjäämisensä ei tietenkään ole multa mitenkään pois, ja jos hän kykenee omia unelmiaan saavuttamaan, niin hieno juttu ehdottomasti. Jotakin hänessä silti on, mikä mullakin tökkii. Voi toki olla, että olen hivenen allerginen sellaiselle aivan yltiöpositiiviselle asenteelle. ;D

Lainaus
Taitava ja monipuolinen laulaja hän toki on, mutta silti hänestä puuttuu minusta ehkä se jokin, joka tekisi hänestä samaistuttavan ja helposti lähestyttävän; minusta Saara on juuri sellainen laulaja, joka jää kuuntelijalle etäiseksi, jollakin tapaa keinotekoinen.
Ellen ihan väärin muista, niin jotain tämän kaltaista oli puheissa silloin, kun Saara osallistui X Factoriin. Voi siis hyvin olla, että nimenomaan tämä joillain ihmisillä ottaa vastaan.

Mitä taas tulee itse viisuihin ja biiseihin, niin olen henkilökohtaisesti seurannut aika vähän. Biisit olen kerran-kaksi kuunnellut, ja mun suosikki niiden perusteella on Monsters. Domino on musta myös ihan ok, mutta ei mun makuun niin hyvä ja tarttuva kuin Monsters. Queens ei oikein mua sytyttänyt. Periaatteessa mulle on ihan sama, mikä biisi sinne lopulta lähtee, ja Saaran tyyliin jokaisen biisin show lienee kuitenkin aika näyttävä, joten siitä ei pitäisi jäädä kiinni. Viisut katson, jos vaan muistan. ;D Olisihan se huippua, jos Suomi taas pärjäisi, mutta en toivo liikoja. Se, että Saara tunnetaan myös Suomen ulkopuolella joissain määrin, tuskin ainakaan haittaa.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Kosmik - 25.02.2018 22:41:22
Minäkin jaan nuo teidän tuntemukset Saarasta ihmisenä. Mullekin hänestä välittyy jotenkin teennäinen kuva, vaikka kukaan meistä ei tietenkään voi tietää, millainen hän on oikeasti siviilissä. Mutta ei ole todellakaan mullekaan sellainen kovin samaistuttava ihminen, mutta silti toivon hänelle menestystä urallaan ja elämässään, koska on kuitenkin saavuttanut paljon. :) Varmaan se tekeekin Saarasta hyvin epätyypillisen suomalaisen, kun hänen asenteensa kuitenkin tuntuu olevan sellainen yltiöpositiivinen, jollaiseksi Tomessed sitä hyvin kuvaili. :)

Oletteko te muiden maiden edustuskappaleita kuunnelleet (vai onko niitä vielä montaa edes julkaistu)? Minä olen niistä aika kertakaikkisen pihalla, joten on vaikea arvioida, miten Saara voisi pärjätä muiden maiden ehdokkaita vastaan. :)

Kappaleäänestykseen voi ilmeisesti osallistua ilmaiseksi yle.fi-sovelluksella. Sitä varten pitäisi joku yle-tunnuskin luoda, mutta kaipa sen vaivan jaksaa nähdä, jos kerran voi ilmaiseksi äänestää. :)
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: tirsu - 26.02.2018 21:53:09
En erityisesti välitä Saarasta, mutta kyllä häntä kuuntelee (jos radiosta sattuu soimaan), nätti ääni. Ihan ilone hänen puolestaan, että hän saa elää unelmaansa ja on menestynyt (ja hei, ehkä se voitto vois ees kerran osuu hänen kohdalleen). Tuli tosin sellanen tunne, ett Saarasta tehtiin viisuehdokas, koska sillä tavoin yritetään varmistaa Suomen pärjääminen kisoissa. Saara pärjäs brittien X-factorissa hyvin + siinä samalla sai tunnettavuutta = se on käytettävä hyödyksi, varmasti hyvä sijoitus viisuissa. Jotenkin sellane tunne ittellä, että ilman toiseksi tulemista X-factorissa, ei olis Saara nyt ehdokkaana.

Nuista kolmesta biisistä lemppariksini nousi Queens. Se jotenkin iski, sellane biisi, kivat lyriikat, se tempo ja muutenkin se yleistunnelma, joka siitä biisistä välittyi. Se on sellane, jota vois kuunnella useamman kerran peräkkäin (kuten tykkään tehdä).
Monsterskin oli ihan hyvä. Tykkäsin lyriikoista paljon. Ymmärrän hyvin, miks se on monien suosikki. Ite olisin jättäny sen lapskuoron (lapsilta ne kuulosti) pois, tosin.
Domino, tota joo. Ihan kiva. Kai. Ei oikeastaan yhtään mun makuun. Queens ja Monsters oli sellaset biisit, että niitä vois kuunnellaki uudelleen, kun taas Dominosin jälkeen tuli sellanen olo, ett tätä en välttämästi haluu kuulla uudestaan, ellei oo ihan pakko. Olin vaan ilone, ku biisi loppu. Teki kovasti mieli jättää kesken, mutta kiltisti kuuntelin loppuun. Ja siis se - kuten joku aikaisemmin täällä sitä kuvailikin - pikkuorava (ihan oikeesti, tuli Alvin ja pikkuoravat mieleen) taustalaulu oli jotenkin ihan randomia. Siis mitä?

Mutta ei noista kolmesta biisistä oikein mikää vedä vertoja Norma Johnin viime vuoden biisille. Blackbird oli ihan mahtava, Leenan ääni tosi upea. Oon edelleen hieman katkera, ettei Norma John päässy finaaliin.

Muiden maiden kappaleita en ole vielä kuunnellut, se on edessä myöhemmin. Joskus lähempänä huhtikuuta käyn kaikki läpi. Siitä tullu jotenki joku perinne, että kuuntelen ne biisit vasta noin parii viikkoo ennen semifinaaleita. Silloin on ainakin kaikkien maiden biisit selvillä.

//Hahhaha, meni lapsi- ja oravakuoro sekaisin, joten korjasin.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Saphira - 26.02.2018 21:54:26
Oletteko te muiden maiden edustuskappaleita kuunnelleet (vai onko niitä vielä montaa edes julkaistu)? Minä olen niistä aika kertakaikkisen pihalla, joten on vaikea arvioida, miten Saara voisi pärjätä muiden maiden ehdokkaita vastaan. :)

Kappaleäänestykseen voi ilmeisesti osallistua ilmaiseksi yle.fi-sovelluksella. Sitä varten pitäisi joku yle-tunnuskin luoda, mutta kaipa sen vaivan jaksaa nähdä, jos kerran voi ilmaiseksi äänestää. :)

Itsekin olen aika pihalla muiden maiden ehdokkaista/jo valituista, mutta kurkkasin pikakelauksella Melodifestivalenin tarjonnan ja ei näyttänyt hääviltä. Samoin oon kattonu youtubesta näitä ihmisten rankkauksia, mutta eipä oo sieltäkään oikein erottunut mikään. (Paitsi Ranskan Merci joka ärsyttää jatkuvalla merci merci -hokemisella) Tosin eipä kaikkia ole vielä valittukaan.

Latasin tänään tuon sovelluksen, että vois kerrankin vaikuttaa :D Oon pettyny niin karvaasti monena vuonna (PKNP, Sandhja hrrr), että kun kerran ilmaiseksi voi äänestää niin miksi jättäisin sen väliin.

Pidän kaikista ehdokaskappaleista (kerrankin!). Monstersin kun kuulin ekaa kertaa, niin olo oli varautuneen tyytyväinen. En aluksi lämmennyt kertsin lapsiääniosiolle, mutta parin kuuntelukerran jälkeen kappaleesta muodostui ehdoton suosikkini.
Dominosta en aluksi ees välittäny, kuulosti semmoselta perusballadilta ja tylsähköltä. Tykästyin siihen vasta myöhemmin kun Queens oli jo julkastu.
Queens on ihanan erilainen, tykkään kans ihan älyttömästi musiikkivideosta. Kertsi on ehkä vähän lattea, se ooooo/aaaa kohta ei vaan tunnu johtavan mihinkään. Tää vaati ehkä useemman kuuntelukerran ennen kuin pääsi tavallaan kiinni siihen kappaleeseen, mutta jo ekasta kuuntelukerrasta kiinnostuin paljon.

Ite olin helpottunut kai kun kuulin, että Saarasta tulee meijän edustaja. Osaa sentään laulaa hyvin. Vähän pelotti kappaleet kuten muutkin ovat maininneet, mutta yllätyin oikein positiivisesti. Uskon, että mikä tahansa noista veisi Suomen pitkälle, mutta Monsters pitäisi ehdottomasti lähettää.

Ootteko nähny Saaran esiintymisasut? Ite vähän petyin niihin, mutta saa nähä miten toimivat lavastuksen kanssa. Lisäksi tänä vuonna ei vissiin oo taustalla mitään näyttöä, eli pelkästään konkreettisen lavastuksen voimalla mennään. Ja kuuleman mukaan ison koko luokan tehtailut on siinäkin takana näiden kolmen kappaleen osalta.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Waulish - 04.03.2018 00:47:15
Monsters sitten voitti, kuten kovasti etukäteen uumoiltiin. Mitä mieltä olette esityksestä? :)

Minä petyin tosi pahasti. Esitys oli mielestäni varsinainen sekametelisoppa, jossa oli yksinkertaisesti liikaa kaikkea. Liikaa värejä, liikaa ihmisiä, liikaa tapahtumia. Lava tuntui täyteen ahdetulta, eikä mistään oikein saanut otetta. Synkähköstä ja tunnelmaa tiivistävästä aloituksesta pidin, mutta sen jälkeen mentiin mielestäni alamäkeä. Saaran taustalaulajat olivat suurimman osan ajasta aika turhia itse lavalla, tanssiminen ja liikehdintä näytti paikoin kömpelöltä, monstereiden mustanpuhuvat siipiviritykset hirvittivät, ja ne loppupuolen väriliput veivät kaiken keskittymisen ja blokkasivat häiritsevästi näkymän itse esiintyjään. Kaikkein eniten mua kuitenkin jäi häiritsemään ne pari kohtaa, joissa Saaraa kannettiin. Niin turhaa, tylsää ja epäomaperäistä kuin voi olla. Kanniskelut haluaisin ehdottomasti pois. Kaiken muun kestän, mutta en niitä. ;D Oi voi. Toivon muutenkin, että liveä työstetään vielä ennen toukokuuta. Ennen kaikkea kaipaisin yksinkertaisempaa ja hieman helpommin sisäistettävää pakettia.

Yllättäen Dominon esitys toimi minulle parhaiten. Olihan se ehkä vähän tylsä, kun siinä ei hirveästi tapahtunut, mutta toisaalta siinä keskityttiin olennaiseen eli Saaran valovoimaisuuteen ja laulutaitoon. Laulusuoritus oli ehdottomasti onnistunein, ja viehätyin esityksen yksinkertaisuudesta verrattuna kahteen muuhun. Queens taas oli paha pettymys. Lisää sekavuutta ja silmiä särkeviä värejä, ja laulu ontui pahasti. Olin erityisen tyytymätön siihen, miten niin iso osa kertosäkeestä oli sysätty taustalaulajien kontolle. Heidän laulunsa kuulosti tosi heiveröiseltä ja rikkoi biisin flow'ta. Osansa oli toki varmasti Ylen äänenlaatu- ja miksausongelmilla. :D

Kaiken kaikkiaan olen siis pettynyt. Olen sinänsä tyytyväinen Monstersin voittoon, koska pidän siitä kappaleena eniten, mutta tuolle livelle tarttis kyllä tehä jotain...
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Kosmik - 04.03.2018 01:17:13
Ilmeisesti Saara itse on ainakin kuunnellut kritiikkiä ja haluaisi muuttaa sitä lavaesitystä jotenkin ja se on hyvä asia. :) Itsekin petyin tuohon esitykseen, joten toivon, että jotain muutoksia tehtäisiin. Äänestin silti Monstersia ihan kappaleen vuoksi. Tosiaan less is more ja toivottavasti sitä esitystä edes vähän karsittaisi, jos ei nyt ihan kokonaan haluta tehdä uusiksi, mikä voisi olla myös mielenkiintoinen veto. :) Esityksissä myös huomasi, että lavashow tuntui vaikuttavan Saaran lauluunkin, huonolla tavalla, ja siksikin voisi olla ihan järkevää tehdä esityksestä simppelimpi, jotta Saaran ääni pääsisi oikeuksiinsa.

Mua itseä ärsytti se ihme sekoilu siinä juontajien puolelta. Typerää läppää ja imitaatioita, enkä oikein nähnyt, mikä pointti niissäkin oli. Ihan kuin sillä olisi vaan haluttu jotain täytettä koko "konserttiin". ::) Mut sellainen kai kuuluu Euroviisuihin itsessäänkin, mut en silti tykännyt siitä. Oli siinä omanlaistaan jännitystä, kun niitä pisteitä jaettiin kappaleille. Sai jännätä, ettei vain Domino vie voittoa kotiin. Siinä oli tosiaan ihan hyvä lavaesitys, mutta se kappale itsessään oli noista kolmesta pliisuin, niin siksi en toivonut sen voittoa.

No, seuraavaksi saa jännätä, pääseekö Saara finaaliin saakka. Toivotaan parasta. :)
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Waulish - 04.03.2018 01:34:27
Esityksissä myös huomasi, että lavashow tuntui vaikuttavan Saaran lauluunkin, huonolla tavalla, ja siksikin voisi olla ihan järkevää tehdä esityksestä simppelimpi, jotta Saaran ääni pääsisi oikeuksiinsa.
Joo, niin kyllä huomasi! Kun lavalla tapahtuu paljon ja pitää keskittyä tanssiliikkeisiin ja kannettavana olemiseen ja vaikka mihin muuhun kuin pelkkään lauluun, ei ole ihmekään, että laulusuoritus kärsii. Siksi Dominon laulupuoli varmaan toimikin paremmin, kun Saaran ei tarvinnut keskittyä niin moneen oheisjuttuun. No, toivotaan tosiaan että joitakin muutoksia tehdään ja että ne veisivät esitystä sitten parempaan suuntaan! Potentiaalia kappaleella kyllä olisi.

Heh, olen melkein iloinen siitä että multa jäi tämänkertainen show näkemättä, kun UMK:ssa on usein ollut vaikka mitä ärsyttävää ja myötähäpeää herättävää. :D En myöskään voinut äänestää, koska olen ulkomailla. Tai ainakin oletin, ettei se onnistuisi ees Yle-sovelluksella, kun geosijaintini on mitä on. Toisaalta en olisi ees uskaltanut äänestää, kun olin estynyt seuraamasta liveä. Jos olisin pystynyt seuraamaan reaaliaikaisesti ja äänestämään, ääneni olisi ehkä sittenkin mennyt Dominolle, vaikka kappale on minusta edelleen pliisu. Vaikea kyllä sanoa...
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Unohtumaton - 04.03.2018 10:53:14
Monsters oli oma suosikkini ennen live-esityksiä, mutta livenä se valitettavasti lopahti. Monstersin täytyisi saada taakseen nyt yhtä vahva liveshow kuin mitä Dominolla oli. Omasta mielestäni taustalaulajien määrää pitäisi lisätä, että lauluun tulisi lisää mahtipontisuutta ja toisaalta tanssin pitäisi räjähtää liikkeelle kun kertosäe ensimmäisen kerran alkaa. Biisi kyllä kannustaa tanssimaan ja bilettämään, mutta lavashow ei ja se on musta iso ongelma. Oon Waulishin kanssa samaa mieltä siitä, että Saaran kantaminen oli ehdoton no-no, siitä saisivat luopua.  ;D

Toivotaan, että uskaltavat muokata lavashowta, koska tuollaisenaan se ei kyllä toimi ja kokonaisuus kärsii.

Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Saphira - 04.03.2018 15:44:17
Unohdin sitten äänestää kun olin jääkiekkopelissä, mutta onneksi Monsters voitti kuitenkin.
Olen ihan samaa mieltä lavaesityksistä. Domino toimi tosi hyvin, mutta kaksi muuta olivat aika kauheita. Toivottavasti esitykseen tehdään paljon muutoksia eikä vain joitain pikkuviilauksia, esityksienhän on mainostettu oleman samat kuin toukokuussa nähtäisiin... Ite vaihtaisin kaiken.

Ja ne taustalaulajat!!! Aaaaarghhhh jotain niin järkyttävää. Äänet ei vaan sopinu noihin kappaleisiin ja olivat liikaa esillä niin laulamisen kuin lavaesiintymisenkin osalta.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Fiorella - 04.03.2018 19:59:16
Katsoin sen verran nauhalta ohjelmaa, että näin kaikki lavashow-versiot enkä tykännyt yhdestäkään. :( Olen paljolti samaa mieltä edellä kirjoittaneiden kanssa, lavaesiintyminen ei toiminut kunnolla. Arvasinkin että Monsters voittaisi ja ei minulla mitään sitä vastaankaan ole, vaikka itse pidin Queensia parempana. Kumpikaan niistä ei kuulostanut eikä näyttänyt lavalla kummoiselta. Jos olisi pitänyt äänestää pelkkien esitysten perusteella ja kuullut kappaleet siinä ensi kertaa, olisin varmaan äänestänyt Dominoa, koska se vaikutti olevan ainoa joka toimi...

En ennusta kovin suurta menestystä Euroviisuissa näiden esitysten perusteella...  ::) Tällä kertaa taitaa jäädä se toinenkin sija saamatta. ;)
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Natura Morta - 10.03.2018 19:49:38
Mun mielestä tässä Suomen kappaleen valinnassa oli kohtuu epäreilua, että kaikki biisit julkaistiin eri aikaan, joten Monsters sai eniten soittoa ennen liveä. Monsters kuitenkin menetteli eniten biisinä, vaikka olikin ihan perus euroviisubiisi (kuten kaikki vaihtoehdot).
Lavashow oli, kuten jo sanottua, erittäin sekva ja se selvästi vaikutti myös lauluun keskittymiseen.

Kyllä tällä silti finaalipaikka todennäköisesti irtoaa, sillä ollaan omassa semifinaalissa kohtuu hyvällä paikalla, ja Britit äänestää meijän semissä. Finaalisijoitukseski veikkaan 10. (+-2).

Mä oon tässä myös kuunnellu jo muita julkaisuja. Espanja taitaa tällä hetkellä olla aikamoinen ennakkosuosikki, mun mielestä se on liian siirappinen ja toivon, että se menettää hohtonsa.
Mun oma suosikki on musiikillisesti Unkari, joka on genreltään kuitenki sellanen, että kovin moni euroviisufani ei kuitenkaan ehkä tykkää siitä. Joten annan ehkä mun euroviisujen kannalta olennaisemman kannatuksen Tanskalle. Mutta kaikesta huolimatta, tulen kuuntelemaan Unkarin biisiä varmasti paljon.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Waulish - 13.03.2018 00:47:20
Ootteko nähneet Saaran esityksen (https://www.youtube.com/watch?v=OxaMpD0DUzA&feature=youtu.be) Liettuan finaalissa? :) Tykkään tuosta vedosta niin, niin, niin paljon enemmän kuin UMK:n omasta! Tietysti täytyy muistaa, että Lissabonissa ei oo LED-screenejä käytössä eikä taustalaulukaan saa tulla nauhalta, joten tällaisenaan esitystä ei tietenkään voi sinne viiä, ja voihan olla että Viisuissa nähdään sitten taas jotain ihan erilaista. Mutta tykkään kyllä tästä Liettuan vedosta. Ensinnäkin äänentoisto on paljon parempi kuin UMK:ssa ja saa Saaran laulun kuulostamaan hyvältä, siltä miltä sen pitäisikin kuulostaa, ja tykkään lopulta oikeastaan myös asusta ja värimaailmasta, vaikken kovin suuri punaisen ystävä olekaan. Selkeämpi ilmaisu toimii. Kun vielä Saaran kanniskelu heivattaisiin, voisin harkita helpotuksesta hengähtämistä... ::)

Ai niin muuten, rakastan sitä että Saara lauloi osan biisistä liettuaksi. Ihan mainio yllätys, ja varmasti katsojillekin ollut hauskaa kuultavaa.

Muiden maiden biiseihin ja esityksiin en ole vielä hirveästi perehtynyt, mutta niistä mitkä oon kuullut ja nähnyt, Tanska on ollut suosikkini. Ihanaa merimies- ja viikinkiteemaa, oikein tanskalaista, ja esitys on minusta miellyttävän selkeä ja värimaailmaltaan rauhoittava. Kappale ei mielestäni ihan yllä täyteen potentiaaliinsa vaan jää lopulta aika tasapaksuksi, mutta tyylikäs kokonaisuus se on silti. Hauskaa että tykkään Tanskan biisistä tänä vuonna niin paljon, kun satun asumaan Tanskassa tällä hetkellä. ;D

// Nyt vasta huomasin artikkelin (http://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/201803122200806265_vd.shtml), jossa UMK:n tuottaja selventää, ettei Liettuassa nähty esitys ole ollenkaan samanlainen kuin se, joka nähdään toukokuussa Lissabonissa. Ehdin jo melkein toivoa... ;D
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Lunalotta - 13.03.2018 01:04:32
Heitetäänpä oma lusikka soppaan tähänkin keskusteluun kun haluan aktivoitua teidän ihanaisten kanssa höpöttelyssä!

Mä oon tosiaan näkövammainen, jonka vuoksi mä en oikeastaan kiinnitä niin paljoa huomiota esiintyjän asuun tai millainen se kappaleen esitys muuten on. Muutenkin musiikkirakkaana tykkään keskittyä enemmän siihen itse kappaleeseen, sanoihin ja melodiaan. Ihana yllätys kyllä tosiaan tuo että Saara lauloi osan kappaleestaan Liettuaksi. Osaisipa itsekin sitä kieltä! (: Ja siksi juurikin, kun itse kiinnitän huomiota enemmän itse kappaleeseen kuin esitykseen, ärsyttää suunnattomasti kun tuntuu, että viisuissa voittaa ja pärjää joko hyvillä suhteilla toisiin maihin/naapurimaihin (naapurimaat antaa niitä 10 ja 12 pistettä toisilleen lähes poikkeuksetta) tai sitten massiivisella esityksellä. Mun mielestä Euroviisujen tarkoitus ei ole rehennellä hyvin näyttävällä esityksellä, vaan valloittaa upealla melodialla ja kappaleella! Rakastan euroviisuja, mutta kyllä se on lähes joka vuosi aina iso pettymys, kun kappaleet jotka on upeasti tehty, soitettu ja laulettu, jää niiden kappaleiden jalkoihin jotka ei kuulosta hyvältä mutta joiden esityksestä on tehty joskus jopa ylitsepursuavan massiivinen. :/

Muiden maiden kappaleita en ole vielä kuunnellut, koska haluan kuunnella ne kaikki kun ne on julkaistu. Nythän on julkaistu kappaleista 42/43, eli Georgian viisukappale taitaa vielä uupua (ellei oo nyt lähitunteina sitten ilmestynyt). Mutta sen ilmestyttyä kuuntelen kyllä kaikki kappaleet läpi ja annan arvosanat kouluasteikolla 4-10, antaen myös -, ,5 ja +-arvosanoja. Siis 9-, 8+ tai 7,5 esimerkiksi. Tekeekö kukaan muuu näin tarkkaa "syyniä" kappaleille? Musta se on vaan hauskaa sitten jälkeenpäin katsoa, että mille sijoille sijoittui ne kappaleet, jotka omalla arvosteluasteikolla oli siellä kymppipäässä.

Entä onko kukaan käyny kattomassa Euroviisuja ihan paikan päällä? Mä ja tyttöystävä oltais haluttu nyt mennä Portugaliin, kun rakastan sitä maata ja kieltä muutoinkin, ja tyttöystävä käynyt Lissabonissa kerran jo ennestään. Mutta kun katsottiin niitä lentojenkin hintoja jo, niin ne huiteli muistaakseni jossain kahdeksassa sadassa! Pelkät lennot?? Entäs sitten hotelli ja viisuliput siihen päälle? Vähän ärsytti, kun ei ns. tavallisella matkabudjetilla olisi päässyt sinne. Ei osattu ennakoida, mutta nyt toki sen tajuaa että tietenkin. Rahastustahan se on, kun tiedetään että monet sinne paikan päälle haluaa niin hinnat on sitten siinä lähiaikoina ihan pilvissä. Mutta ehkä sitten jonain toisena vuonna mennään, kun on satsattu siihen ja säästetty rahaa kunnolla sitä varten!

Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Vlad - 13.03.2018 01:17:42
Lainaus
Muiden maiden biiseihin ja esityksiin en ole vielä hirveästi perehtynyt, mutta niistä mitkä oon kuullut ja nähnyt, Tanska on ollut suosikkini. Ihanaa merimies- ja viikinkiteemaa, oikein tanskalaista, ja esitys on minusta miellyttävän selkeä ja värimaailmaltaan rauhoittava. Kappale ei mielestäni ihan yllä täyteen potentiaaliinsa vaan jää lopulta aika tasapaksuksi, mutta tyylikäs kokonaisuus se on silti.
Mä en ole oikeastaan koskaan seurannut Euroviisuja, enkä aio niitä tänäkään vuonna seurata. Mutta aina oon joihinkin biiseihin tykästynyt ne kuullessani, ja pakko sanoa, että tää Tanskan Higher Ground on kyllä oma ehdoton suosikkibiisi tällä hetkellä, koska kolahtaa niin kovaa. Saara Aalto ei oikein ole mun mieleen artistina eikä solahda mun musamakuun, mutta Tanskan kappale viehättää mua tematiikallaan, melodiallaan, sanoituksellaan ja yksinkertaisuudellaan - vaikka mua vähän jäikin kaivelemaan, että se ei missään vaiheessa oikein lähde lentoon, vaan jää tasapaksuksi. Sinällään tykkään siitä tasapaksuudesta, mutta toisaalta kaipaisin sitä, että se oikeasti lähtisi lentoon jollain tavalla joko laulullisesti tai sitten lavashow'n osalta. Tällä hetkellä molemmat jää vähän ehkä jumittamaan sinne suvantovaiheeseen. Tykkään kyllä siitä, miten kappaleessa on vähän viikinkihenkisyyttä, koska viikingit on ollut tässä viime vuosien aikana aika paljon tapetilla ja tuntuu olevan sellainen osa skandinaavista muinaiskulttuuria, joka kiehtoo ihan maailmanlaajuisestikin.

Siitä oon kyllä samaa mieltä, että tuossa Liettuan versiossa Saaran lavashow oli parempi kuin UMK:n vedossa (noista kolmesta mahdollisesta edustusbiisistä ite tykkäsin eniten Queensistä), itekin tykkäsin tuosta liettuan kielisestä kohdasta tuolla välissä, mutta kanniskelusta haluaisin kanssa itekin vielä eroon. Vaikka vähän veikkaan, että sitä ei sieltä show'sta feidata. UMK:n lavashow oli mun mielestä aivan liikaa kaikkea ja välillä kuulosti siltä, että joko Saara tipahti vireestä ajoittain pois tai lipsahti epäpuhtaaseen, koska parissa kohtaa särähti ainakin omaan korvaan sillain, että mitä ihmettä siellä tapahtui. Toki en ole yhtään ihmeissäni, jos sellasen sekamelskan keskellä ei aina ihan satasella pysty keskittymään siihen lauluun, minkä takia mä itse kannatan yleensä esityksissä yleisestikin suht pelkistettyä show'ta.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Natura Morta - 13.03.2018 18:42:23
Entä onko kukaan käyny kattomassa Euroviisuja ihan paikan päällä?

Meillä oli kaveriporukalla suunnitelmana, että mennään kattomaan viisuja tänä vuonna, jos sen voittaa kiva biisi tai edes helposti ja edullisesti tavoitettava maa. Kumpikaan ei toteutunut, joten ei menty. Saa nähdä mitä tapahtuu tänä vuonna, ite olen miettinyt, että jos Unkari voittaa, lähden vaikka yksin katsomaan seuraavia viisuja. Muuten mennään varmaan taas periaatteella, että jos voittajamaa on helposti ja edullisesti tavoitettavissa, on todennäköistä, että lähdetään isommalla porukalla.


Alexander Rybak edustaa muuten taas Norjaa. Se biisi on aika hyvä, mutta jotenki semmonen fiilis, että Rybak on lähteny viisuihin vaan, jotta vois kokee sen fiiliksen uusiks, mutta eihän sitä tiedä, mitä tapahtuu.
Ja muuten, kerrankin voin sanoa, että Ruotsin biisi on huomattavasti huonompi kuin Suomen.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Kosmik - 13.03.2018 19:06:38
Enpäs tiennytkään, että Saara on Liettuassa esittänyt uuden version kappaleesta. :o Kiitti kun vinkkasitte. Oli joo tuollaisenaan parempi kuin se esitys Suomessa, joskin edelleen se Saaran nostelu oli siellä ja ne liikkuvat valokeilat oli vähän sellaista epilepsiavaroitussettiä. Itseäkin jo otti ne valot ihan koneen kuvaruudulta katsottuna silmiin, saati sitten jos paikan päällä olis ollut katsomassa. ::) Parannettavaa on vielä itse lavaesityksessä, mutta laulu oli tällä kertaa valovuosia parempi kuin siinä esityksessä, joka Suomessa nähtiin. Ja siis äänentoisto muutenkin parempi, vaikka taustalaulu tulikin nauhalta. Suomen UMK:ssa oli aivan järkyttävän huono äänentoisto, en huomannutkaan siitä viimeksi sanoa, ja sekin on varmaan yksi syy, miksi ne kaikki esitykset tuntui vähän ontuvan. Mut tää Liettua-veto todisti, että siellä yritetään koko ajan hiota esitystä paremmaksi, mikä on toki hyvä juttu. :) Mäkin tykkäsin siitä osasta, kun Saara lauloi liettuaksi! Sillä nyt ainakin voi vähän erottua joukosta, kun kunnioittaa kohdeyleisöä laulamalla heidän kielellään. :)
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Lunalotta - 13.03.2018 23:55:39
Laulaakohan Saara Lissabonissa osan kappaleesta sitten portugaliksi? Vois ainakin tulla kivasti arvostusta ja ehkä pisteitäkin portugalilta ainakin. Olishan se hieno kunnianosoitus jos mikä! :)

Joo, itsekin menisin Unkariin vaikka väkisin jos se voittaa ja viisut sinne rantautuu. Ja toivotaan parasta, että jonain vuotena ei nuo hinnat noin korkealla huitelis, tai että olis sitten säästössä tarpeeksi kovempaankin satsaukseen.

Mä oon samaa mieltä, että jos Ruotsin ja Suomen kappaleita vertaa, niin Suomi kyllä vie :D Ja rakastan Alexander Rybacia niin hihkuin innosta huomatessani hänen edustavan taas Norjaa viisuissa! Onhan monet artistit muistakin maista esiintyneet viisuissa kahdesti, joten en usko että se ainakaan aina olisi pelkästään sitä, että haluaa kokea viisufiiliksen uudelleen. Eikös Rybac muuten sijoittunut tosi hyvin omana viisuvuotenaan? Älkää tappako mua jos hän voitti sen, ei näitä voi millään muistaa :D
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Saphira - 14.03.2018 15:18:32
Eikös Rybac muuten sijoittunut tosi hyvin omana viisuvuotenaan? Älkää tappako mua jos hän voitti sen, ei näitä voi millään muistaa :D
Voitti voitti ja uudella piste-ennätyksellä :D (mistä oon vähän katkera koska Lordilla oli edellinen ennätys, tosin sillo olikin eri pistesysteemit) Nehän oli Norjassa niin varmoja voitosta jo ennen itse viisuja, että alottivat suunnittelemaan omia karkeloitaan seuraavaa vuotta varten. Minuu tänä vuonna vähän ihmetyttää, että miks Rybakin esitys on täynnä kaikenmaailman efektejä kun niitä ei kumminkaan voi käyttää Lissabonissa. En välittäny laulusta.

Tykkäsin kans niin paljon enemmän Saaran Liettuan-vedosta! Voi kun ne sais taustanauhalta kaiken siirrettyä itse live-esitykseen. Ja "tanssiliikkeitä" pitäis vaihtaa, niiku se ihme käden nykimisjuttu missä lopulta pyöritään. Paljon parannettavaa vielä, mutta huima parannus!

Oon aatellu, että jos Suomi joskus voittaa niin sitte voin mennä kattomaan paikan päälle xD
Ja tosiaan, meillä on PALJON parempi kappale kuin Ruotsilla hahaa.

Tanskan ja Unkarin esitykset on myös olleet minun suosikkejani.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Lunalotta - 14.03.2018 23:53:01
Ahaa, näin vähän uumoilinkin että Rybac voitti mutta en uskaltanut sanoa ettei mua ois heitetty hirteen, jos olisinkin ollu väärässä :D Joo, sitä en kyl tajua että miksi pitää täyttää kappale sellasilla elementeillä joita ei kuitenkaan viisuissa voi sitten esittää. Tai ehkä ne korvaa ne jollain hyvin samantyyppisillä elementeillä sit siellä Lissabonissa? Mene ja tiedä. :D

No todellakin menen itsekin sitten katsomaan, jos Suomi vielä joskus voittaa! Ärsyttää muuten tuo UMK:n uudistuminen, koska vielä vuosi takaperin haaveilin itsekin UMK:hon osallistumista, mutta jos se tulevinakin vuosina menee siihen että edustaja päätetään tuolla lailla, niin taitaa olla turha haave :(

Mä kuuntelen huomenna kaikki euroviisubiisit (ellen unohda, lähipäivinä kuitenkin) ja kerron sitten omat lempparit. Kuuntelin jonkun youtubesta löytämäni top 43-listan, missä joku oli listannut kaikki viisukappaleet paremmuusjärjestykseen, ja sieltä tuli kyllä ainakin kolme sellaista kappaletta jotka nousivat ehdottomiksi suosikeiksini, mutta en niitä maita enää muista kun lähinnä taustamusiikkina pyöri se video. Mutta piakkoin täällä ilmoittelen omat suosikkini kun ne selville saan!
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Karma91 - 31.03.2018 21:43:10
Oon ollut pitkän tovin täältä pois, mutta ajattelin nyt tulla höpöttelemään viisuista, kun viimeiset kolme viikkoa olen pitkälti viettänyt noiden kappaleiden parissa ja tehnyt perheen kanssa vaikka minkälaista listausta. Mielestäni tänä vuonna on todella hyvä taso. Okei, ihan helmiä biisejä on vaan muutama, mutta ei ole mitään sellaista kappaletta, joka saisi korvat vuotamaan verta. Omat suosikkini ovat Tsekki, Italia ja Unkari. Noista aivan ihanin on Unkari, mutta en usko sen pärjäävän, koska raadeilla on ollut tapana arvostaa perus radiopoppista ja kaikki erilaisempi saa jämäpisteitä jos niitäkään. Olen siis jo henkisesti varautunut Unkarin karsiutumiseen, mutta jo vuosia minulle viisuissa tärkeintä onkin ollut uusien artistien löytäminen. Tällä kertaa eksyin Spotifyhin kuuntelemaan soittolistaa, jossa oli muitakin AWSin biisejä, ja olen nyt viikon ajan tutustunut yhtyeen muuhun tuotantoon ja olen aivan rakastanut.

Ainoa toiveeni viisujen suhteen on se, että Israel ei voita. En vihaa sitä biisiä, mutta en koe sitä oikeaksi musiikiksi. Kaikenmaailman kanaäänet ja tiputanssit on se syy miksi (ainakin omissa kaveripiireissä) monet kokevat viisut vitsiksi. Mielestäni on myös epäreilua, että ymmärtääkseni Netta on saanut luvan käyttää tuota loopperia, jolla tekee osan noista äänistä. Viisuissa on hienoa ollut aina se, että laulun on oltava liveä jokaista nuottia myöten, ja pelkään tällaisten erikoislupien johtavan siihen, että kohta osa laulusta tulee taustanauhoilta. Se on viimeinen asia, jota viisuilta toivoisin.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Waulish - 31.03.2018 23:34:47
Minäkin pidän Unkarista! Unkarin kappaleesta ja esityksestä välittyy hirmuisesti tunnetta, ja on tosi virkistävää kuulla Euroviisuissa jotain muutakin kuin juuri sitä tyypillistä radiopoppia. Ah, tykkään, enkä tietenkään pelkästään erilaisuuden takia vaan ihan kokonaisuutena. Plus ihanaa kuulla unkarin kieltä!

En vihaa sitä biisiä, mutta en koe sitä oikeaksi musiikiksi.
Saanko kysyä, mikset koe Israelin kappaletta oikeaksi musiikiksi? Mulla nousee aina vähän karvat pystyyn, kun puhutaan oikeasta ja epäoikeasta (epäaidosta?) musiikista, koska en ymmärrä, miten toinen musiikki voi olla jotenkin oikeampaa kuin toinen. Musiikkia kuin musiikkia! Siitä sen sijaan olen samaa mieltä, ettei ole kivaa, jos erityislupien antamisesta tulee normi ja Viisut muuttuvat kokonaan playbackiksi. Kenet tahansa voi saada kuulostamaan hyvältä taidokkaalla äänenkäsittelyllä, mutta live-esityksessä vaaditaan paljon muutakin, ja se on minusta mielenkiintoinen muuttuja näissä karkeloissa.

Minunkin on tullut paljon kuunneltua tämänvuotisia biisejä. Tässä joitakin tämänhetkisiä suosikkejani aakkosjärjestyksessä:

Israel. Ennalta-arvaamaton, raikas, menevä, hullu! En voi olla fiilistelemättä tätä biisiä. Nautin noista käsittämättömistä kotkotuksista ja papatuksista. Netta on valovoimainen esiintyjä, ja video on kaikessa hulluudessaan kappaletta tukeva ja mukaansatempaava. Kertosäe on minusta vähän tylsä ja yksioikoinen, mutta muut mielenkiintoisemmat osat varmistavat sen, että jaksan yhä kuunnella tätä.

Italia. Kappaleesta jäi aluksi vähän sekava mielikuva, ehkä siksi että musiikkivideolla tapahtuu niin paljon kaikenlaista säväyttävää, mutta useamman kuuntelukerran myötä biisi on tehnyt minuun lähtemättömän vaikutuksen. Kappaleella on syvä sanoma, joka koskettaa ja joka välittyy kielimuurista huolimatta. Rakastan sitä, miten musiikkivideo on tekstitetty monella eri kielellä, koska siitä tulee sellainen olo, että hei, me kaikki ollaan tässä mukana, haluttiinpa tai ei. Sodat, konfliktit ja katastrofit koskee koko maailmaa. Rakastan myös sitä, että kappale on laulettu italiaksi, koska italia on minusta melkein järkyttävän kaunis kieli. Voi että, toivon niin että Italia selvittää tiensä ihmisten sydämiin (alku on ainakin ollut lupaava) ja menestyy hyvin sitten toukokuussa!

Makedonia. Ikään kuin kolme biisiä yhdessä paketissa, mutta lopputuloksena ei olekaan sekasotku vaan oikein toimiva ja jopa ihan helposti sisäistettävä kokonaisuus. Rakastan kappaleen ennalta-arvaamattomuutta ja sen erilaisia soundeja ja värejä! Laulajan äänikin miellyttää korvaani kovasti, vaikka siinä aika voimakas vibra onkin. Iiks, Makedonia on niin ihana, yltää minulla ihan kärkikastiin tänä vuonna! En povaile maalle suurta menestystä, mutta soisin sen kyllä mieluusti.

Ranska. Jos italia on kaunis kieli, niin on kyllä ranskakin. Olen ihastunut laulajan toisaalta tummaan ja toisaalta kirkkaaseen ääneen ja muutenkin kappaleen äänimaailmaan. Video on ihastuttava ja välittää hyvin kappaleen sanomaa. Olen jaksanut kuunnella tätä toistaiseksi kyllästymättä.

Tanska. Tanskasta mainitsinkin jo aiemmin tässä keskustelussa, mutta mainitaanpa nyt vielä. Tanska on ehkä vähän hiipunut, kun olen tutustunut muiden maiden viisuihin enemmän ja paremmin, mutta kyllä se silti lemppareihini lukeutuu. Kiehtovia viikinki- ja merimiestunnelmia, jotka sopivat hauskasti Lissabonin all aboard -teemaan. Live-esitys on yksinkertainen mutta vähäeleisen vaikuttava, ja kokonaisuus on toimiva, vaikka kappale vähän polkeekin paikallaan eikä oikein missään vaiheessa lähde lentoon. Tykkään kyllä, hyvä Tanska!
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Karma91 - 01.04.2018 00:19:44
Saanko kysyä, mikset koe Israelin kappaletta oikeaksi musiikiksi? Mulla nousee aina vähän karvat pystyyn, kun puhutaan oikeasta ja epäoikeasta (epäaidosta?) musiikista, koska en ymmärrä, miten toinen musiikki voi olla jotenkin oikeampaa kuin toinen. Musiikkia kuin musiikkia!

Apua, arvasin että joku tarttuu tähän, kun muotoilin tämän niin kärkkäästi. Mun pitäisi olla tarkempi mun sanavalintojeni kanssa, kun onnistun aina triggeröimään ihmisiä. Kyllähän tämä on musiikkia, mutta koen tämän juuri sellaisena "fastfood" musiikkina, josta Salvadorkin viime vuonna puhui. Tässä on ihan liikaa kaikkea gimmickiä, mikä on sääli, kun Netta on mielestäni hyvä laulaja. Olen pari kertaa mielessäni miettinyt, miltä tämä kuulostaisi ilman papatuksia, ja mielestäni tämä olisi sata kertaa parempi jos kotkotit riisuttaisiin tästä ja Netta ihan vaan laulaisi, kun hänellä on niin vahva ja hyvä ääni. Jokainen viisuvuosi tarvitsee tietenkin omat piristysruiskeet ja erikoisuutensa, mutta ehkä minua ärsyttää sitten se, että tämä on ennakkosuosikki, kun joukossa on toistakymmentä laulullisesti (oma mielipide) ja sävellyksellisesti parempaakin kappaletta. Niin, ja eniten minua muuten tuosta TOYssa häiritsee se, että se käsittelee ajankohtaista aihetta (METOO), mutta se viesti jää mielestäni aivan toissijaiseksi juuri tuon hulluttelun vuoksi.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Natura Morta - 08.04.2018 20:01:20
Israelin biisi on mun mielestä ihan menevä ja hauska, enkä pane pahakseni, jos se voittaa (ainakaan tällä hetkellä). Se biisi voi kuitenkin vielä kaatua liveen. Itse en ainakaan ole löytänyt mistään vielä livevetoa, joten odottelen sitä ennen kuin muodostan kokonaisen mielipiteen.

Unkari ja Tanska on edelleen mun suosikit, mutta Bulgaria voi vielä viedä Tanskan paikan. Unkarin rakkautta ei kaada enää mikään.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: tirsu - 15.04.2018 22:06:34
Vähän toivoisin, ett Saara vois esittää Monstereista sen version, jossa se laulaa sen 34 eri kielellä. Niin se biisi kuulosti älyttömän hyvältä ja toi Saaran taitoa hyvin esille. Harmi vaan, ettei tule tapahtumaan. Oli miten oli, toivon Saaralle kyllä menestystä.

Kävin tuossa parisen päivää sitten kaikkien viisuehdokkaiden kappaleet läpi. Omat lempparit löytyivät helpolla. Suosiksi nousi Ryan O'Saughnessy (Irlanti). Herralla on aivan upea ääni ja biisikin oli hyvä. Vaikka sanoitus onkin tosi surumielinen, niin se jotenkin sai mut pirteälle tuulelle. En tiedä, ehkä johtus laulajan äänestä.

Ieva Zasimauskaitėlla (Liettua) on todella kaunis ääni. Hänen biisinsäkin oli tosi kaunis ja ihana. Musiikkivideokin oli mahtava. Ieva on toinen suosikkini.

Muut lempparini ovat Sevak Khanagyan (Armenia) [tiedä häntä sitten - vielä - mistä biisi kertoo, mutta Sevakilla on kaunis ääni ja biisi on todella kauniin kuuloinen, melodiakin on hieno], The Humans (Romania), Eye Cue (Makedonia), Jessika ft. Jenifer Brening (San Marino) [tosin, ei millään pahalla häntä kohtaan, mutta oisin jättänyt tuon fiittaajan pois, ei jotenkin sopinu mun mielestä mukaan] ja Ari Ólafsson (Islanti). Tykkäsin myös Jessica Mauboyn (Australia) ja Alekseev'n (Valko-Venäjä) biiseistä.


Nettan (Israel) kappale oli kyllä mielenkiintoinen, mutta jotenkin se ei ihan iskenyt. Se Ree, ouch, hey, hm, la-kohta (ja jonkin sortin kotkotus) oli se mikä mua siinä häiritsi.

En sitten lainkaan tykänny Rybeckista silloin, kun sen ekan kerran kisasi, enkä tykkää siitä kyllä vieläkään. Yritin kuunnella sen biisin, mutta heti kun se avas suunsa ja rupes laulamaan, olin vaan nope ja vaihdoin biisiä.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Saphira - 08.05.2018 16:48:29
Lainaus
Mielestäni on myös epäreilua, että ymmärtääkseni Netta on saanut luvan käyttää tuota loopperia, jolla tekee osan noista äänistä. Viisuissa on hienoa ollut aina se, että laulun on oltava liveä jokaista nuottia myöten, ja pelkään tällaisten erikoislupien johtavan siihen, että kohta osa laulusta tulee taustanauhoilta.
Mitä?? Tästä en tiennytkään. On todellakin epäreilua, ja lisää vain Israelin edustuskappaleen ärsyttävyyttä. En tykkää sitten ollenkaan koko kappaleesta. :s Mielestäni aivan liian yliarvostettu. Samoin Kyproksen Fuego on yllättävän korkealla voittoveikkauksissa miusta, tanssiliikkeitä myöten aika kulunut kappale, mutta ei nyt huonokaan.

Saaran esitys on parantunut huomattavasti UMK:sta, mutta vieläkin epäilyttää ne taustalaulajat... No tänäänhän se nähdään miten käy, mutta uskon että päästään finaaliin.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Waulish - 08.05.2018 16:58:09
Lainaus
Mielestäni on myös epäreilua, että ymmärtääkseni Netta on saanut luvan käyttää tuota loopperia, jolla tekee osan noista äänistä. Viisuissa on hienoa ollut aina se, että laulun on oltava liveä jokaista nuottia myöten, ja pelkään tällaisten erikoislupien johtavan siihen, että kohta osa laulusta tulee taustanauhoilta.
Mitä?? Tästä en tiennytkään. On todellakin epäreilua, ja lisää vain Israelin edustuskappaleen ärsyttävyyttä.
Netta ei saa käyttää looperiaan Viisuissa, tässä videossa (https://www.youtube.com/watch?v=Y-mBXLAaEXQ) siitä lisää. :)

Viisujännitys on huipussaan! Olen tosi tyytyväinen muutoksiin, joita Saaran esitykseen on tehty, ja toivon sormet ja varpaat ristissä, että tällä paketilla finaalipaikka aukeaisi. Ykkössemi on jäätävän kovatasoinen, mutta jos Saaran valovoimaisuudella ei sitä läpäistä, ei sitten varmaan kyllä millään mitä Suomella on tarjota. :D Toivotaan parasta!
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Kosmik - 08.05.2018 17:53:49
Minäkin täällä innolla jo odotan iltaa. :) Toivon kovasti, että Saara pääsisi finaaliin. Sitten ei enää haittaisi kauheasti, vaikka voittoa ei tulisikaan, kunhan pääsisi finaalissa esiintymään. :) Toki toivon Saaralle menestystä, mutta jos on kerran kovia vastuksia, niin ei voi elätellä turhia toiveita. :) Itse kyllä edelleen pidän Monsters-kappaleesta. En ole nähnyt mistään, mitä muutoksia siihen itse lavashowhun on tehty, mutta tänäänhän se selviää. :) En ole muiden maiden esityksiin ja kappaleisiin perehtynyt, kun ei ole ollut kiinnostusta. En kuitenkaan ole mikään kova viisufani. Lähinnä Suomen menestystä/menestyksettömyyttä olen aina seuraillut ja harvemmin kiinnostaa edes viisuja katsoa, jos Suomi ei ole finaalissa. ::)

Se oli kyllä hieno veto, kun Saara esitti Monstersin 34 eri kielellä. On kyllä taitava esiintyjä. :)
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Voldemort - 09.05.2018 00:02:05
Ilman kotimaista karsintakilpailua on viisut jäänyt todella vähälle seuraamiselle. Nyt kuuntelin ekan kerran ja tuntuu, että tarjonta olisi vähän vaisua. En oikein tässä karsintaryhmässä erottanut biisejä toisistaan eikä mikään noussut sellaiseksi ykkössuosikiksi.  :P Melko tasapaksua tavaraa.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Waulish - 09.05.2018 00:39:02
Semiinjäämisputki katkesi ja finaalissa ollaan, hienoa! :) Tuloksia julkistettaessa melkein jo menetin toivoni Albanian kohdalla, kun oltiin jo niin loppupäässä enkä pitänyt Albaniaa kovin todennäköisenä finalistina, vaikka sitä kovasti finaaliin toivoinkin. Huh, onneksi kävi näin! Suren Kroatian tippumista, mutten toisaalta ihmettele sitä, koska tämä ykkössemi oli tosi tasokas ja vaikea läpäistävä.

Ääneni tänään menivät Albanialle (upea sävellys, hienoa intensiteettiä ja kasvua ja Eugentin hillitön ääni yhdistettynä omaan kieleen, oih, oli kyllä illan parhaita anteja minulle), Virolle (esitys lavankäyttöineen oli yksinkertaisen kaunis ja Elina häikäisevä, joskin alarekisteri särähti korvaan, mikä vähän yllätti), Kroatialle (olen alusta alkaen pitänyt Frankan biisistä, mutta en arvannut, että hän olisi noin huikea livelaulaja, joka onnistuisi nostamaan sinänsä tylsän esityksen ihan uudelle tasolle) ja yllättäen Irlannille. Tämänvuotisiin Viisuihin ensimmäistä kertaa tutustuessani epäilin, että Irlanti saattaisi olla pomminvarma putoaja tylsällä ja värittömällä kappaleellaan, mutta live-esitys toimikin niin hienosti, että oli ihan pakko äänestää. ;D Ryan lauloi hyvin, ja rakastin esikatseluvideosta tuttujen tanssijoiden mukanaoloa. Ylöspano ja tunnelma olivat ihastuttavan rauhallisia ja harmonisia, ja esitys onnistuikin koskettamaan minua paljon syvemmin kuin samassa sarjassa kilpaillut Liettua.

Sveitsikin yllätti positiivisesti, ja mietin, olisiko pitänyt äänestää, mutta en halunnut uhrata kovin montaa euroa. Harmi että tippuivat hienolla, menevällä esityksellä. Kestofinalistien Armenian, Azerbaidžanin ja Kreikan putoamisesta olin tosi yllättynyt mutten kylläkään harmistunut, koska yksikään niistä ei kuulunut ykkössuosikkeihini.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Haruka - 09.05.2018 00:46:49
Mä olin yllättynyt Saaran pääsystä finaaliin, koska olin jo varma, ettei meille tänäkään vuonna irtoa finaalipaikkaa (musta Monsters on tusinapoppia, mutta mikäpä biisi sitä ei Euroviisuissa olisi). Mun suosikit ekassa semifinaalissa oli Armenia, Kreikka ja Itävalta, joista jälkimmäinen pääsi finaaliin, mitä toivoinkin. Myös Viro yllätti positiivisesti tänä vuonna; mikä mekko ja vähäeleinen esitys, mutta mieletön ääni laulajalla <3
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: tirsu - 09.05.2018 12:00:10
Kivat Saaralle, että pääsi finaaliin. Sen esitys semifinaalissa oli upea (tosin, Monsters kuulostaa edelleen mun mielestä paremmalta, kun Saara laulaa sen monella eri kielellä), erityisesti tykkäsin siitä, miten Saara siin lopussa ns. hypähti niiden kahden miestanssijan käsivarsille. Se vaatii jo kyllä luottamusta. (Harmi, ettei Roivaista näytetty.)

Ja jes! Ryan O'Saughnessy ja Ieva Zasimauskaitė pääsivät myös finaaliin! Ois tosi mahtavaa, jos Saara voittais, mutta Ryan ja Ieva on kyll mun voittajasuosikit. Vaikken ihan hirveästi Netan biisistä pidä (niiden tiettyjen kohtien takia), niin uskon että hällä on mahdollisuus sijoittua hyvin.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Eririn - 09.05.2018 14:06:27
Mulla oli taas livebloggaus menossa Tumblrissa ja yleisimmät kommentit multa olivat seuraavat: "Missä on glitter ja ilotulitus" ja "what kind of hetero nonsense is this?" Siis mä en todellakaan katso Euroviisuja musiikin takia, antakaa mulle kaikki hullut esitykset, glitter ja ilotulitus! Ekan semifinaalin biisit oli tässä mielessä tosi iso pettymys suurimmalta osin. Onneksi oli Netta ja Saara (ne on muutenkin ainoot, joiden biiseistä jäi jotain mieleen). Irlannin poika oli myös ihan suloinen, joten olen tosi iloinen, että tämä kolmikko pääsi finaaliin. Tuli kyllä tuuletettua, kun Suomi mainittiin. Oli jo saamari aikakin päästä taas finaaliin :)

Se mistä kyllä olen käärmeissäni on se, ettei ainakaan vielä taukoesityksessä ollut vuotuista Lordi-mainintaa. Kaikenlaisista muista esityksistä ja propeista kyllä oli puhetta. No, tässä on vielä kaksi show'ta tulossa, ehkä se pakollinen Lordi-maininta tulee jommassakummassa xD ja toivottavasti tulee myös Verka-maininta, nää kaksi kun on oikeasti mulle ne Euroviisujen suurimmat legendat.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Saphira - 10.05.2018 00:59:28
Lainaus
Mielestäni on myös epäreilua, että ymmärtääkseni Netta on saanut luvan käyttää tuota loopperia, jolla tekee osan noista äänistä. Viisuissa on hienoa ollut aina se, että laulun on oltava liveä jokaista nuottia myöten, ja pelkään tällaisten erikoislupien johtavan siihen, että kohta osa laulusta tulee taustanauhoilta.
Mitä?? Tästä en tiennytkään. On todellakin epäreilua, ja lisää vain Israelin edustuskappaleen ärsyttävyyttä.
Netta ei saa käyttää looperiaan Viisuissa, tässä videossa (https://www.youtube.com/watch?v=Y-mBXLAaEXQ) siitä lisää. :)
Ahaa, kiitos paljon selvennyksestä! :)

Se mistä kyllä olen käärmeissäni on se, ettei ainakaan vielä taukoesityksessä ollut vuotuista Lordi-mainintaa. Kaikenlaisista muista esityksistä ja propeista kyllä oli puhetta. No, tässä on vielä kaksi show'ta tulossa, ehkä se pakollinen Lordi-maininta tulee jommassakummassa xD
Joo Lordi-maininta pitää olla saakeli vie :D

Yllätyin siitä miten moni piti Belgiaa suht varmana finaaliin pääsijänä, omasta mielestä se oli yks huonoimpia kappaleita koko kisassa. Vähän oli kyllä tylsiä kappaleita, vaikka ekaa semifinaalia on niin hehkutettu kovatasoisena. Tai ehkä oon kuullu kappaleista sen lyhyen kertsipätkän niin monta kertaa, että on muodostunut vääristynyt kuva kappaleista kun eivät tuntuneet ihan samalta. No taitaa tän vuoden taso olla viime vuotta parempi (en muista viime vuodelta yhtäkään kappaletta, josta pitäisin).

Saaran esitys oli hieno ja erottuva (okei, en jaksonu kattoo muita esityksiä kokonaan niin kelasin paljon mutta silti). Melkein tuntuu että oli vähän liikaa kaikkea. Taustalaulajatkaan ei ollu niin huonoja kuin pelkäsin, ehkä yhdessä tai kahdessa kohtaa vähän hirvitytti ne kimeät äänet.

Mitä maata veikkaatte voittajaksi?
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Lunalotta - 10.05.2018 17:29:21
Oi vitsi että oon onnellinen Saaran finaaliinpääsystä! Innolla odotan lauantaita, ja tuun kattomaan Euroviisut bestiksen ja suuren herkkumäärän kera :D Mun 10 suosikista 3+Saara pääs finaaliin, muut suosikit oli Kypros, Viro ja Liettua. Oon tosi harmissani kun Kreikka ja Azerbaijan ei päässyt finaaliin, mutta aina ei voi voittaa ja sentään neljä suosikkia pääsi! Viime vuonna 20 suosikista 8 pääsi, saa nähdä monta tänä vuonna. Riippuu, kuinka moni mun 10 tokan semin suosikista pääsee jatkoon. :)

Ekan semin suosikit oli: Viro, Kreikka, Liettua, Kypros, Azerbaijan, Valko-Venäjä, Armenia, Suomi, Sveitsi ja Islanti. Kaikki nää on siis korkeimman arvosanan saaneista alaspäin, eli Viro sai 10+ ja niin edespäin. Tsekistä ja Israelista en tykkää yhtään, ne on saanut multa 7- ja 6+. :D

Tokan semin lempparit on sitten Moldova, Unkari, Serbia, Australia, Norja, Tanska, Venäjä, Latvia, Montenegro ja Malta. Jos edes Serbia, Moldova ja Unkari pääsis jatkoon niin olisin onnellinen. (:

Voittajaksi uumoilen joko Unkaria (koska se eroaa tyylillisesti muista kappaleista kuitenkin), Norjaa, Suomea tai Viroa. En oikein osaa perustella että miksi, kappaleet on vaan sen tyylisiä että voisivat oikeasti voittaa jos miettii minkä tyyppiset kappaleet on aikaisempina vuosina voittanut. Lordi, Conchita Wurst yms.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Natura Morta - 10.05.2018 19:26:16
Joo, mä olen myös tosi onnellinen, että Suomi meni finaaliin, olihan tätä odotettu jo neljä vuotta. Oon myös ilonen, että Bulgaria, Tsekki ja Israel meni finaaliin, mutta pettynyt, että Kreikka ja Sveitsi jätettiin ulkopuolelle (vaihtaisin Liettuan ja Irlannin milloin vain noihin kahteen).

Tänään tuleva semi on mulle kuitenkin suhteessa niin paljon tärkeempi, koska Unkari. Unkarin on pakko päästä finaaliin, tai mä eroan Euroopasta ja lähen vaikka Uuteen Seelantiin, Australia ei käy, koska ne on mukana viisuissa.

Vedonlyöntitilastot on sitä mieltä, että Kypros voi viedä koko leikin, mistä mä en oo vihanen, mutta toivon voittoa kuitenkin enemmän jo aikaisemmin mainituille maille (paitsi Liettualle ja Irlannille).
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Voldemort - 10.05.2018 22:16:58
Mä en voi sietää sitä Israelin biisiä. Piti käydä ihan vartavasten kuuntelemassa, että tiedän, mikä se on. Ei jumankauta, jos se on joku suosikki ja voittaa niin en kestä.  ;D Eipä olekaan viime vuosina ollut yhtä suurta inhokkia, kun mihin tuo pääsi. Varmaan voittaa jo siksi.  ;D En tiedä, mikä siinä on niin karmeaa.  ;D

Tämän vuoden Norjasta mä tykkään.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Lunalotta - 10.05.2018 23:29:45
Oih, Unkarin voitto olis kyllä ihana. Rakastan sitä maata ja kieltä jo valmiiksi, niin olisi ihanaa mennä sinne kattomaan viisut ens vuonna! :) Israelia inhoan itekin, jo ensimmäisestä kuuntelukerrasta lähtien en tykännyt siitä kaiken maailman kotkotuksesta yhtään. Joo, hyvällä asiallahan se on, mutta silti. Ja jos se nyt sitten koko viisut voittaa niin parit ärräpäät varmasti pääsee :D
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Voldemort - 10.05.2018 23:34:10
Lunalotta, komppaan sua täysillä! Unkarin voitto olisi niin ihana. Rakastuin ihan täysillä enkä tykkää, kun Suomi ei voi äänestää!!  En tiedä, johtuuko vaan omasta fiiliksestä vai mistä, mutta tykkäsin paljon enemmän tämän illan biiseistä kuin tuon ensimmäisen semifinaalin biiseistä.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Fiorella - 11.05.2018 01:06:01
Minä havahduin viisujen alkamiseen vasta nyt. Semifinaali soi taustalla kun ompelin. Arvioin siis ihan sillä perusteella, mikä biisi sai havahtumaan tarpeeksi että kelasin takaisin päin ja katsoin mikä maa se oli. Esitysjärjestyksessä suosikit olivat Tanska, Australia ja Georgia. Joitakin muitakin ihan mukavia oli, mutta en muista mitä ne olivat.

Eka semifinaali meni ohi, mutta hauskaa että Suomi pääsi jatkoon. :) Sen kunniaksi voi sitten katsoa finaalin. Jännä nähdä, tuleeko Saara nyt toiseksi vai ei. ;)
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Grenade - 11.05.2018 01:55:38
Hahah, uin näköjään vastavirtaan, koska itse tykkään Israelista tosi paljon. Omaan topkolmoseen kuuluu Unkari, Kypros ja Israel, muuten on aika tasapaksua joukkoa. Moldova yllätti positiivisesti ja oli kiva, että se pääsi jatkoon, mutta olen vähän katkera, että Belgia ja Malta, joista myös tykkäsin, tippuivat pois finaalista. Ruotsin täysin tylsä biisi myös hämmensi finaaliinpääsyllään, miten niin pliisu biisi on kiinnostanut äänestäjiä...

Itse olen vähän yllättynyt Venäjän tippumisesta. Taisi olla jopa ensimmäinen kerta, kun ei maa päässyt finaaliin asti. Biisi tosin oli sellainen, joka hukkuu massaan, mutta sellaisia nyt on aika usein muutenkin päässyt finaaliin asti.

Paha sanoa vielä voittajaa, paljon riippuu siitäkin fiiliksestä, mikä lauantaina on. Unkarille kyllä toivoisin vähintään top5-sijoitusta, sen verran voimakkaasti jätkät vetivät.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Natura Morta - 11.05.2018 12:42:25
Oih, ihanaa oon ihan super onnellinen, Unkari pääsi finaaliin. Olisi mennyt koko euroviisujen juttu pilalle, jos näin ei olisi käynyt. Oon muutenkin tosi ilonen tokan semin tuloksista.

Samoin finaalin esiintymisjärjestys on julkaistu. Suomi esiintyy paikalla 17. (ainakin koko radiomedia on ollu asiasta ihan haipeissa, koska Lordi esiintyi myös paikalla 17). Muutenkin erityisesti omalta kannaltani finaalin loppupuoli tulee olemaan verinen kamppailu (esiintymispaikat 17-26).
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: tirsu - 11.05.2018 13:53:35
Voi ääh. Oon ihan pettyny, ku Rybak (ja Benjamin) pääsi jatkoon. En sitten vaan yhtään tykkää koko tyypistä. Olihan se odotettavissa, mutta toivossa oli hyvä elää. Nyt täytyy sitten toivoa vaan, että se ei sijoitu huomenna kunnolla.

Siit onkin pitkä aika ku oon kattonu viisujen finaalin viimeksi - just se neljä vuotta (sanonpahan vaan edelleen, ett melkone vääryys, ettei Norma John päässy finaaliin viime vuonna). Meen vaan tyytyväisesti sillä periaatteella, että katon finaalin ainoastaan, jos Suomi on mukana. Mutt hitto ku se kestää kauan. Joskus 1.20 tais alkaa seuraava ohjelma. Pitäis jaksaa valvoo yksin, ku kukaan muu ei haluu valvoo mun kanssa viisuja niin kauan kattomassa. Saa nähdä, jos menen itsekin sitten vaan Saaran esityksen jälkeen nukkuu ja aamulla katon, että miten kävi.

Saaralle toivon menestystä, toivottavasti sijoittuu hyvin. Esiintymispaikka on ainaki aika hyvä. Ja muutenki, Saara on tosi lahjakas ja taitava.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Saphira - 12.05.2018 11:39:15
En tiedä, johtuuko vaan omasta fiiliksestä vai mistä, mutta tykkäsin paljon enemmän tämän illan biiseistä kuin tuon ensimmäisen semifinaalin biiseistä.
Sama juttu täällä! Saattoi johtua siitä ettei Suomi kisannut tuossa semifinaalissa tai mukana ei ollu sitä yhtä ärsyttävää tunnelman pilaajaa. Tai ehkä ne vaan oli parempia :D

Jes omat lempparit Unkari ja Tanska pääs jatkoon!! Moldova oli kans iloinen yllätys, laulu ei ole ihmeellinen mutta esitys oli hauska. En ymmärrä miten Ruotsi pääs jatkoon... Typerä kappale ja nolo esitys ei luoja... Ja Norjahan pääsi jatkoon varmaan vain koska Rybak on tunnettu ja suosittu euroviisuihmisten parissa. En myöskään käsitä miten Slovenia pääsi jatkoon, yksi ärsyttävimmistä kappaleista tänä vuonna.

Toivon kovasti ettei Israel, Kypros eikä ehkä Viro voita kisaa. Israelia en vaan voi sietää, Kyproksessa jokin vaan ärsyttää ja Virolla on ihan kiva laulu mutta mekkohan siinä on se pääjuttu enkä kuuntele kappaletta enää näitten kisojen jälkeen.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Kuukuiske - 12.05.2018 13:08:05
Mä ootan kyllä iltaa innolla. Oon ollu oikein kunnon viisufani vuodesta 2014 lähtien. Sitä ennen Euroviisut on olleet tuttuja lähinnä koulun esikatselujen kautta. Harmittaa kyllä kun olin Lordin voittaessa vain melkein eskarilainen. Vanhempien serkkujen kittaama Lordi-cola on kyllä tuttua.

Mä oon niin iloinen että Suomi, Viro ja Tanska on finaalissa. Ne on ne biisit, joita fanitin ihan kybällä jo ennen kuin mitään oli vielä ees päätetty. Unkarista en tykännyt aluksi yhtään, mutta nyt sekin kuuluu suosikkilistalleni. Piti vaan totutella siihen, kun se on mun mielestä niin erilaista kuin Nightwish. Mut se biisi vedettiin niin tunteella että <3.

Israelin biisi on nykyään musta ihan kiva. Tykkään että se erottuu kivasti massasta. Kyproksesta ensin tykkäsin, mutta nyt se on mielestäni niin geneerinen. Plus se asu sopii varmaan ihan hyvin viisuihin, mutta mä en oikeen tykkää tuon kaltaisista puvuista.

Mun mielestä oli hyvä että Venäjä tippui. Se biisi jotenkin hukkui muiden alle. Tietenkään Venäjän nykyinen tilanne ei oo esiintyjän vika, mutta mä oikeesti vihaan esim. sitä millä tolalla ihmisoikeudet siellä on. Slovenian olisin myös ehkä halunnut karsiutuvan. Varsinkin sen jälkeen kun kuulin sen maan edustajan dissaavan sitä biisiä. Oli kuulemma kirjoitettu tyyliin vartissa. Eikä se kuulemma ollut esittäjänkään mielestä kovin kummoinen. ”Siinähän toistetaan käytännössä koko ajan samaa asiaa.”

Oisin kyllä halunnut nähdä esim. Kreikan finaalissa, mutta minkäs teet. Etniset biisit on olleet aina lähellä sydäntä. Onneksi Serbia sentään pääsi.

Rybakin biisi oli ihan kiva, paitsi että sanat oli ehkä vähän lapsekkaat. Mä oon kyllä kans sitä mieltä että finaalipaikka irtosi aika pitkälti kuuluisuuden turvin. Mutta pidän kyllä hänestä ihmisenä. Ruotsin biisi oli ihan normi tanssipoppia, suoraan viisutehtaalta.

Mä kyllä todellakin toivon ettei Kypros voita. Mä toivon että tänä vuonna nuo kaikki veikkaustilastot ois väärässä. Muuten on kyllä melko lailla ihan sama kuka voittaa.

Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Unohtumaton - 13.05.2018 02:05:15
Israel meni voittamaan ja sen kanssa voi elää, vaikka ei oma henk. koht. suosikki ollutkaan. Sen sijaan tanskalaisten viikinkien saamista yleisöäänistä oon ilahtunut, koska se biisi oli huikea. Mutta tuo pisteidenjakosysteemi kyllä pistää tunteet heittelemään laidasta laitaan! En oo vielä oikein vakuuttunut raatien tarpeellisuudesta, mutta kieltämättä jännitys säilyy loppuun asti. Kyproksen suosio oli hämmentävä, kun se kuitenkin on sellaista perus listajytää jota spotifyissa on tusinoittain.

Suomelle olisin toivonut parempaa, mutta pelin henki on kova eikä biisi tainnut lopulta erottautua tarpeeksi edukseen. Harmi.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Natura Morta - 13.05.2018 02:27:15
En oo todellakaa pettynyt Israelin voittoon vaikka omat suosikit ei pärjännykkää. Rakastin seurata, kuinka koko eurooppa oli melkeempä ihan raivona Ruotsin tuomariäänistä. Ymmärrän sen, koska ruotsi voittaa ihan liian usein.
Vähän kyllä, koska Israelin poliittinen tilanne on vähä kyseenalanen. Saa nähdä miten ensivuoden viisut järkätään.

(kevyesti olen katkera, että unkari ei menestynyt, mutta se voitti mun sydämen jo alkumetreillä, joten ei kai sillä väliä).
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Kosmik - 13.05.2018 10:51:47
Israelin kappale oli hauska ja mieleenpainuva, joten en ole käärmeissäni sen voitosta. :) Ja Netta oli hyvällä asialla kappaleensa kanssa, itse ainakin olen tyytyväinen, että erilaisuus voitti tällä kertaa. ^^ Unkarista pidin minäkin, mutta genreltään ei ole massamusiikkia, jonka kuvittelisi pärjäävän viisuissa, joten ei ihme, ettei pärjännyt tuon paremmin, mutta kova kappale siitä huolimatta. :D Saaran sijoitus on tietysti harmi, mutta olen iloinen, että pääsi kuitenkin esiintymään finaalissa. :) Ruotsin suhteellisen hyvää menestystä ihmettelen, sillä se kappale oli ihan joku Justin Timberlake -kopio. ::)

Ja ihmettelin, kun joku häirikkökin pääsi lavalle brittien esiintyjää häiritsemään. Hyvin kyllä esiintyjä korjasi tilanteen, eikä halunnut edes esiintyä uudestaan, mikä oli hyvä päätös. Sai ainakin katsojien sympatiat puolelleen. Mutta kyllä pitäisi olla ihan idioottivarmat turvatoimet, ettei tuollaista pääsisi tapahtumaan. :/

Pisteiden jako oli ihan ihmeellinen. Oliko ne raatiäänetkin pakko olla mukana ja kun ne vielä poikkesi aika paljon yleisöäänien tuloksista. ???
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Riddler - 13.05.2018 11:10:32
Oli kyllä tylsät Euroviisut kun tiesin jo pari kuukautta sitten että Israel voittaa. Toivottavasti ensi vuoden viisut eivät ole näin ennalta-arvattavat.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: tirsu - 13.05.2018 11:40:46
Pakko sanoa, että siitäs sait, Yle. Olivat niin varmoja, että Saaralla voitto viisuista irtoaa, joten muuttivat UMK:a kesken kaiken. Mutta sitten, Saaran puolesta kyllä harmittaa. Enkä ymmärrä miten Saara pärjäs niin huonosti. Siis Saaran esitys oli huomattavasti monia muita parempi. Taso oli yllättävän surkea tänä vuonna. Moni huono biisi sai paljon pisteitä, mitä en ymmärrä. Saaran lisäksi hyviä esityksiä oli Moldovan, Netan ja Irlannin. En nyt ihan voittoa Saaralle odottanut, mutta huomattavasti parempaa sijoitusta.

Oon kyl ilonen Netan voitosta. Se biisi oli ihan jees. Jos kotkotukset ja ree, ouch, hey, hm, la-kohdat ois jätetty pois, se ois sellane biisi, jota tykkäisin kuunnella.

Ja siis, miten siellä oli niin huonot turvatoimet, että joku pääs lavalle ja pöllimään SuRielta mikin? Luulis sen perseen vilauttelija jälkeen, ett ois turvatoimia paranneltu huimasti. SuRie kuitenkin veti hienosti tilanteesta huolimatta.

Viron esiintyjän asu oli muuten siisti.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Arte - 13.05.2018 11:49:32
Olen iloinen, että Israelin erilainen ja voimauttava biisi voitti, vaikka onhan se poliittisesti hankala paikka. Myöskin Tanskan yleisöäänet olivat mieltä lämmittävät, koska biisi oli niin ihanan fantasialeffamainen. Lisäksi oli kiva, että Unkarikin sai yleisöltä huomiota!

Tuomariäänet tuntuivat todella ihmeellisiltä. Suurin järkytys oli se, että gosbel-Itävalta menestyi tuomareiden ansiosta todella hyvin, kun meidän kisakatsomossa veikkailtiin, että se jäisi kisassa jumbosijoille. Pistää kyllä todellakin miettimään, että mitä virkaa tuomariäänillä varsinaisesti on, kun yleisön mielipide on kuitenkin se, jolla biisejä esim. myydään. Geopolitiikka on mielenkiintoinen asia.

Vähän harmi, ettei Saara menestynyt yhtään paremmin. Se oli niin innoissaan viisuihin menemisestä, ja se kyllä näkyi esityksessäkin. Sen olisi pitänyt olla ainakin esityksensä alussa pikkasen vähemmän iloinen. ;D Olen tirsun kanssa samaa mieltä siitä, että kisassa oli kyllä paljon Saaraa huonompiakin esityksiä, ja ylipäänsä tällä kertaa valtaosa biiseistä tuntui tosi samanlaisilta ja aiheutti lähinnä blaah-reaktion. Omia suosikkejani olivat Israel, Tanska, Tsekki, Unkari ja Italia.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Voldemort - 13.05.2018 13:22:44
Mieliala on ihan selvästi päivästä kiinni. Eilen kun kuuntelin Israelin biisiä, en enää pitänyt sitä niin huonona ja tykkäsin sen sanomasta, joten ei harmita sen voitto. Saaran puolesta harmittaa se, että biisi vaan oli sen verran tylsä, ettei sillä saanut ääniä yleisöltä eikä tuomareilta. Sinänsä mua ärsyttää nämä ammattilaisraadit, kun niistä tietää jo etukäteen, että minkä tyyppiset biisit niiltä ei saa ääniä, vaikka yleisö sitten tykkäisikin kuten nyt näkyi parhaiten Tanskan ja Unkarin pisteiden kohdalla.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Felia - 13.05.2018 14:21:52
Heti tähän alkuun täytyy mainita, etten ole seurannut Euroviisuja vuoden 2008 jälkeen, ja ihan vain siksi, kun ei ole ollut mitään mielenkiintoa seurata. Sama juttu oli kyllä tänäkin vuonna, mutta satuin lopulta sitten katsomaan ihan lopun - olisikohan ollut joku 6-7 viimeistä esiintyjää, ja osan pisteiden jaosta, mutta nukahdin kesken ja havahduin vasta sitten, kun voittaja esiintyi uudestaan. Olin toki iloinen, että Saara valittiin edustamaan Suomea, mutta en kyllä hirveästi sille biisille lämmennyt. Domino oli ehdokasbiiseistä mun suosikkini.

Finaaliin pääsy oli jo hyvä saavutus, ja potenttiaalia voittoonkin olisi ollut, mutta en tietenkään uskaltanut lähteä voittoa odottamaan, kun sen verran huonoa on tuo menestys ollut viimeisten vuosien aikana. En odottanut myöskään näin huonoa sijoitusta, mutta toisaalta taas se ei yllättänyt...

Voittajan, Israelin, biisistä en oikein osaa sanoa mitään sen kummempaa, kun en tosiaan kovin montaa esitystä nähnyt sen lisäksi. Kyllähän se hieman erilaiselta vaikutti, että kai se voitto sitten ihan oikeaan osoitteeseen meni. Ruotsin pärjääminen puolestaan ihmetytti, sillä se biisi oli aivan karsea. Mutta joo, olihan se harmillista, että kovin hyvää menestystä ei tänäkään vuonna Suomelle tullut, mutta ei voi mitään. Ehkä sitä vielä joskus päästään edes 10 parhaan joukkoon...
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: ombré - 13.05.2018 15:46:46
mä inhoan Israelin kappaletta musiikillisesti, mut en oo mitenkään katkera siitä että se voitti, koska se on kuitenkin hyvällä ja tärkeällä asialla ja valtaosa kuitenkin tykkäs. Unkari oli myös mun ehdoton suosikki ja olin positiivisesti yllättyny kun se pärjäs niinkin hyvin. myös Tanska oli hieno, joten kiva, että se pärjäs yleisöäänestyksessä. muista nyt en niin välittäny, vaikka esimerkiks Moldovalla ja sillä vampyyripojulla (Ukrainako se nyt oli?) olikin ihan kivat lavashowt.

en tiedä oonko mä vaan katkera suomalainen, mutta tuntuuko kenestäkään muusta siltä, että ammattiraati suosii Ruotsia? tai siis näkihän sen nyt ammattiraatien ja yleisön antamien pisteiden välisessä erossa, ja ainakaan mun mielestä Ruotsin biisi ei tosiaan ollu yhtään keskivertoa kun-astut-henkkamaukan-ovista-sisään-niin-tämä-soi-siellä -massapoppibiisiä ihmeellisempi. tosin ehkä tollanen tehotuotantopoppi on just sitä mille ammattiraati antaa pisteitä, ja Ruotsi nyt lähettää joka vuosi jotain joka on enemmän tai vähemmän tehotuotantopoppia.

Suomen sijotus ei kyllä hirveesti yllättäny vaikka Saara vetikin hyvin. musta vaan tuntuu että kun Suomi on ollu Lordia lukuunottamatta euroviisumaana niin mitäänsanomaton, niin meidän on hirveen vaikee jäädä ihmisten mieleen ja tuntuu, ettei kukaan jotain Viroa ja Islantia lukuunottamatta oikeen edes noteeraa meitä :D oon kyllä myös sitä mieltä että finaalissa oli paljon Saaraa huonompia esityksiä ja Saara olis kyllä ansainnu edes muutamaa pykälää paremman sijoituksen, mut päästiin sentään finaaliin, ja sekin on jo tosi hyvin kun viime vuosiin vertaa.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Saphira - 13.05.2018 21:12:09
Surkein voitti, mutta minkäs teet. Itse en pidä Israelin kappaletta voimaannuttavana tai sanomaa erikoisen hyvänä. Minusta se henkii vähän miesvihaa vaikka se tuskin on ollut tarkoituksena. Ihmettelen kyllä miten Israelia on arvosteltu japanilais-/aasialaisteemasta, koska ei miusta tuossa ollu kyse mistään kulttuurin anastamisesta...

Ruotsin kappale oksetti melkein yhtä paljon kuin Israelin, kuulemma se esiintyjä on itseään täynnä oleva tyyppi mikä paistoi läpi. Tuomarit mielistelee Ruotsia vaikka oli tosi heikko kappale ja oli niin ihanaa kun se sai tosi vähän yleisöääniä <3

Ilmeisesti Australian mukanaolo alkaa myös kyllästyttämään kun yleisö ei tykännyt.

Yllätti, miten vähän Suomi sai pisteitä. Voittoon en uskonut, mutta top 10-15 sijojen uskoin olevan tosi todennäköisiä. No eipähän tarvinnut taas hävetä edustajaa.

Oon niin kyllästynyt tuomareihin, voitaispa ne poistaa.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Tikkis - 13.05.2018 21:54:02
Täytyy sanoa, että nuo ketkä kärkikahinoissa olivat, eivät tulleet itselle suurena yllätyksenä. Oon oppinut jo vähän siihen, että ne pärjäävät, jotka ei oikein muhun iske. :D Ei sillä, tänä vuonna oli mun mielestä muutenkin liikaa samantyylisiä biisejä tai sellaisia, jotka eivät jääneet juurikaan mieleen. Sieltä erottui muutama aika mukavasti, esimerkiksi Viro, Tanska ja Unkari. Tanska oli ehkä oma suosikki, jota kestäis kuunnella vaikka radiostakin. Arte sen aika kivasti kiteyttikin, miksi.
Lainaus
...koska biisi oli niin ihanan fantasialeffamainen.
Tuli heti toi sama fiilis.

Monsters-biisi on musta ollut koko ajan ehkä vähän keskeneräisen kuulonen. Saara tosin veti biisin upeasti ja minunkin mielestäni olisi vetonsa puolesta ansainnut paremnan sijan monien muiden maiden sijaan. Oli kummiskin kiva fiilistellä Suomea taas viisuissa, kun edellisestä finaalipaikasta oli ehtinyt vierähtää tovi.

Mun on pakko vielä nostaa esille pari itseä häirinnyttä asiaa. Ensinnäkin jo tuo aiemmin esillenostettu häirikkö, joka pääsi lavalle. Ei sais käydä moista. Onneksi siinä ei käynyt tuon pahemmin ja UK:n edustaja veti mun mielestä shown loppuun hienosti.

Tuomariäänteen epäloogisuus. Etenkin se oudoksutti, kuinka paljon juurikin esim. Ruotsi ja Itävalta sai ääniä. Jälkimmäisen biisi muistutti aivan älyttömästi jonkun tunnetun artistin (en saanut päähäni mikä biisi kyseessä!) biisiä melodialtaan etenkin kertsin kohdalla. Luulisi, että tämmöisille ei tuomaristo antaisi ääniä. Noh, ehkä en oo paras tietty sanomaan, kun en oo ammattilainen. :D

Se, että Kyproksen edustaja ei ollut maansa edustaja vaan muualta "buukattu" ja pääsi niin korkealle. En oo ottanut toki selvää, millaiset kytkökset ylipäätään artistilla oli Kyprokseen, joten ehkä annoin tässä ärsytyksen nousta liikaa myös siksi, että biisi ja tyyppi muistutti tavallaan Beyoncea tai vastaavaa keikutuksineen. Tähän päälle vielä se, että Ruotsin raatiäänistä täydet 12 Kyprokselle, jonka biisiä oli tehtailemassa ruotsalaiset. Enemmän tuntui ns. omaan pussiin pelaamiselta kuin rehelliseltä mielipiteeltä biisien suhteen.

Ja lopuksi Mikko Silvennoinen, jonka juonto ei ollut mun mielestä sitä tasoa, jota oottaisin viisujuontajalta. Hänen puheensa ei kuulunut kunnolla, eikä hän ihan osannut mielestäni ottaa huomioon missä kohdin ois ollut järkevää juontaa ja millä tavalla. Ehkä myös selfie Lordin kaa olis voinut pysyä vaan siellä somessa ilman, että sitä ois tarttenut suorassa lähetyksessä mainostaa. Noh. Mielipideasioita kai nämäkin.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Natura Morta - 14.05.2018 11:37:01
Mun mielestä myös turvatoimet oli melko heikot. Miten sinne lavalle voi päästä joku jo toista vuotta peräkkäin. Se olisi kuitenkin voinut olla kuka vain ja tehdä suurinpiirtein mitä vain.
Alkuun luulin, että tämä lavalle tunkija oli Jimmy Jump, jonka luulisi olevan bännätty jo jokaisesta yleisötapahtumasta, mutta kyseessä olikin ilmeisesti joku Albanialainen aktivisti, joka on kyllä myös melko tunnettu tällaisista tempauksista. Joten luulisi, että häneltäkin voisi pääsyn yleisötapahtumiin evätä.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Fiorella - 14.05.2018 18:28:25
Yritin kirjoittaa tuoreeltaan puhelimella, mutta se hyppäsi edelliselle sivulle ja viesti hävisi, niin jätin sikseen.

En katsonut finaalista kuin pätkiä, ja miltei missasin Saarankin esityksen, mutta näin sentään suurimman osan siitä. Sanoin ennakkoon, että tällä kertaa se varmaan tulee toiseksi loppupäästä katsoen... Ihan sääli että olin oikeassa. Lohtu sinänsä, ettei sentään ihan viimeiseksi jäänyt.

Olen aina sanonut sitä, mikä taaskin tuli todistettua, että ei tuossa kilpailussa lauluilla tai laulajilla itsessään ole mitään merkitystä. Ne äänet tulevat ihan muilla perusteilla, se on nähty vuosi toisensa jälkeen. Aina joskus joku yllättää, mutta harvemmin niin. Minua vähän säälittää sen Saaran puolesta, kun intoili niin kovasti ja kuitenkin jäi hännille, mutta ainakin sai paljon näkyvyyttä ja entisestäänkin kansainvälistä huomiota. :)

Lainaus
tänä vuonna oli mun mielestä muutenkin liikaa samantyylisiä biisejä tai sellaisia, jotka eivät jääneet juurikaan mieleen.
Samaa mieltä Tikkiksen kanssa tästä. Kun kuuntelin toista semifinaalia taustalta muuta tehdessäni, ei sieltä moni mitenkään erottunut. Pidin ehkä eniten siitä Australian laulusta, ja en kyllä ymmärrä, miten Australia ylipäätään EUROviisuihin liittyy...  ::) Onhan sinne tietysti joskus siirrytty Euroopasta silloin aikoinaan, mutta yhtä lailla Amerikkaankin on lähtenyt siirtolaisia jne... ;) Kai tuohonkin on olemassa joku looginen syy mutten ole sitä vielä kuullut mistään.

Minusta suomalaisille noista Euroviisuista on tullut joku ihmeen iso juttu turhan takia. Kaikenlaista musiikkitapahtumaa sun muutakin on maailma pullollaan, ja niistä pitäisi vain iloita ja katsoa leikkimielellä mitä käy, eikä ottaa liian vakavasti. Minulle ei tule mieleen yhtä ainutta Euroviisuissa ollutta suomalaista (tai juuri muutakaan) laulajaa tai esitystä, josta olisi ollut itselle kovin suurta iloa, paitsi ABBA ja irlantilaisen tanssin nousu yleiseen tietoisuuteen Riverdancen kautta. :)
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Fiorella - 14.05.2018 22:28:27
Kiitos, Nevski, mielenkiintoista oppia uutta, ja olen samaa mieltä että sepä kuulostaa mukavalta! :) Jännä kieltämättä ajatella, jos Australia olisi voittanut, ja kaikki matkustaisivat seuraavana vuonna sinne asti. ;)
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Fiorella - 16.05.2018 23:09:07
Katsoin tuota finaalia nyt taas ommellessa nauhalta (=kiintolevyltä, mutta sitä käyttää edelleen vanhaa sanastoa...  ::) ) ja piti ihan tulla sanomaan että oli siellä ihan hyviäkin, ilmeisesti moni niistä vain oli siinä ekassa semifinaalissa mitä en ollut nähnyt.

Suosikkeja noista olivat: Australia, Tanska, Irlanti, Englanti, Saksa, Liettua, Espanja ja Eesti. :)

Israelin voittaja ei kyllä välttämättä ollut minunkaan suosikkini, mutta tavallaan ehkä siinä kappaleessa oli jotain mistä pidinkin. Jos olisi jättänyt oudot efektit pois, niin ehkä siinä olisi ollut jotain mieleistä rytmissä tai jotain? Pidin kyllä siitä, että takana oli kaunis ajatus ajaa sorrettujen puolta.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Grenade - 29.01.2019 13:53:30
No niin, Suomen edustaja tälle vuodelle on valittu: Darude! Mitäs fiiliksiä teissä herättää? Maaliskuussa 2.3. saadaan sitten kuulla (tai vissiin valita?), mikä kappale Euroviisuihin lähtee.1 (https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/01/29/suomi-vie-bileet-euroviisuihin-tallainen-on-viisuedustajamme-darude) Eilen myös arvottiin esiintymispaikkoja ja Suomi sai paikan ekasta karsinnasta ekalta puoliskolta.2 (https://eurovision.tv/event/tel-aviv-2019/first-semi-final/participants)

Niin ne euroviisut vaan lähenee! Ite en muita edustajia pahemmin seuraile kuin vasta toukokuun puolella, mutta onhan se omalla tavallan jännä jo tässä vaiheessa vähän valmistautua kevään koetuksiin. :D
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Eririn - 29.01.2019 19:12:19
Joo en olisi mäkään Darudea veikannut, mutta mikäs siinä ^_^ nyt sit vaan toivon, että biisikin on hyvä. Meininki vissiin on sama kuin viime vuonna eli Darude on väsännyt kolme biisiä joista kansa ja ammattilaisraati valitsee voittajan.

Meidän perheellä on perinne katsoa myös Melodifestivalen eli Ruotsin viisukarsinnat, mutta muuten en pahemmin ota selvää muiden maiden edustajista ennen kuin vasta toukokuussa. Melodifestivalen on kyl loistava ohjelma ja ehdokkaissa on aina se yksi ihan päätön veto. Oma suosikki on ollut sellainen biisi kuin Guld och gröna skogar, voimakkaalla skånelaisaksentilla, jota esitetään edelleen Allsång på Skansenilla.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Fiorella - 29.01.2019 20:46:30
Enpä taas ole koko Euroviisujakaan viime vuoden jälkeen muistanut edes ajatella. Mutta onpa jännä valinta. Darudesta tulee vain se yksi ainokainen laulu mieleen, en tiedä olenko ikinä kuullut mitään muuta? Toivotaan, että tuleva kappale olisi joku mukavalla tavalla tarttuva ja ehkä tuurilla menestyisi, mutta ellei, niin että se olisi Darudelle eduksi. :) Kun miettii viime vuotta, ei näin äkkiseltään muistelematta näköjään jäänyt mieleen ainoakaan kilpailukappaleista. Ei edes ne Saaran.

Lisäänpä vielä, että harvoin viisukappaleet jäävätkään mieleen. Poislukien harvat poikkeukset. Joskus tykästyin johonkin Espanjan kappaleeseen, joka muistaakseni oli sen vuoden hännänhuippuja. Sitä olen joskus kuunnellut ihan varta vastenkin, se oli sellainen, josta tuli hyvälle mielelle.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Neiti Syksy - 29.01.2019 21:53:03
Minäkin olen kyllä äärettömän yllättynyt Darudesta. Toivoin ja ounastelin Antti Tuiskua, koska voi että mikä show siitä varmaan tulisi. Antti on hyvä esiintyjä ja varmasti osaisi hyödyntää viisulavojen puitteet eri tavalla. Näköjään tällä hetkellä menossa oleva leiri on siis ihan totta vain uuden musiikin leiri, mikä sekään ei ole siis pahitteeksi, että jossain vaiheessa tulee uutta Anttia!

Mutta harmi kyllä, että meidän ns. eturiviartistit hyvällä draivilla ei ole innostuneita lähtemään Euroviisuihin - uutisissa puhuttiin mm. Robinista, Isac Elliotista sekä Antti Tuiskusta. Tavallaan ymmärrän, että haluavat pysyä siinä skenessä missä haluavat (ja onhan se iso työ, varsinkin jos on itse ilmoittanut pitävänsä taukoa musiikista ja esiintymisestä), sekä osassa myös musiikkiyhtiö taisi tulla tielle? Mutta Euroviisut voivat olla myös silta ja hyppyri kansainvälisemmälle uralle, jos siitä haaveilee. Esimerkkinä viime vuoden Mikolas Josef (edusti Tsekkiä kappaleella Lie to Me) on nyt noussut aikamoiseen nosteeseen ja keikkailee ympäri maailmaa. Tänä viikonloppuna menossa Abu Dhabiin keikoille.

Se offista! Kuitenkin odotan hiljaisella mielenkiinnolla Daruden kappaleita, ensimmäinenhän tulee jo ensi viikolla julki. En tosiaan minäkään tiedä muita kappaleita kuin iki-legendaarisen Standstormin, joten haluaisin kyllä tietää, onko tyyli muuttunut ja minkälaiset kappaleet tulevat olemaan - Euroviisujen säännöissä mainitaan, että ei voi olla täysin akustista/elektronista esitystä, vaan mukana täytyy olla myös laulua. Että tuleeko sieltä Suomi!Guetta vai minkätyyppistä. Mielenkiintoista.

En ole tosiaan aiemmin seuraillut lähes ollenkaan Euroviisuja, viime vuonna oli ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen, kun katsoin koko lähetyksen (toki kaverit olivat tähän suurin syy). Ehkä sitä nyt on viime aikoina vähän innostunut enempi, tiedä sitten mistä johtuu. :')

- Syksy
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Waulish - 30.01.2019 11:11:11
Ihan puskista ei Darude minulle tullut, koska siihen suuntaan spekuloitiin Viisukuppilassa aika paljon. Alkujärkytyksen paikan on nyt ottanut jo varovainen toiveikkuus. :) Minusta vaikuttaa todella hyvältä se, että Darude on halunnut lähteä tekemään omaa juttuaan. On ihanaa, jos saadaan viisuihin jotain ihan uutta ja raikasta!

Täytyy tunnustaa, etten ollenkaan tiennyt, millainen mies on Sandstormin takana, mutta ensivaikutelmani pressin perusteella on hyvä. Darude vaikuttaa sellaiselta rauhalliselta jalat maassa -tyypiltä, joka toivottavasti osaa pitää päänsä eikä heittäydy kaikkiin Ylen hömpötyksiin. ;D Sebastian Rejmanista tuli aika yrmy vaikutelma, ihan kuin hän olisi mieluummin ollut missä tahansa muualla kuin julkistamassa viisuedustustaan, mutta ehkäpä hän toimiikin kätevänä glitterkarkotteena. ;D Ilmeisesti hänellä oli jokin käsiloukkaantuminen takana, joten sekin voi selittää yrmeyttä. Lauluäänestä minulla ei ole kummempaa mielipidettä vielä tässä vaiheessa. Aika perus, mutta voi toimiakin Daruden kyljessä. Joitain yhteisbiisejähän heillä jo onkin.

Minustakin on harmillista, ettei eturivin artisteja saada mukaan viisuihin. Toisaalta meillä on täällä Suomessa aika ikävä asenne viisuja kohtaan. Viisut nähdään ehkä vieläkin sellaisena mittelönä, johon ei voi osallistua omana itsenään omaa juttua tehden, vaan pitäisi jotenkin soveltua siihen ympäristöön ihan ulkonäköä ja habitusta myöten. Suhtautuminen tuntuu olevan myös tosi kaksijakoista: joko siellä viisuissa voitetaan, tai sitten siellä hävitään. Jos menestystä ei tule, häpeilemme ja vähättelemme. Häpeilyä tapahtuu hyvissä ajoin etukäteenkin: eihän tällaisella musiikilla pärjätä, mitä sinne nyt taas ollaan lähettämässä, aina saa hävetä! Toivoisin todella, että asenneilmapiiri muuttuisi ja viisut alettaisiin nähdä positiivisemmassa valossa, hienona mahdollisuutena ja kansainvälisenä musiikin ilojuhlana, riippumatta siitä, menestytäänkö vai ei.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Unohtumaton - 30.01.2019 17:04:39
Lainaus
Minustakin on harmillista, ettei eturivin artisteja saada mukaan viisuihin. Toisaalta meillä on täällä Suomessa aika ikävä asenne viisuja kohtaan. Viisut nähdään ehkä vieläkin sellaisena mittelönä, johon ei voi osallistua omana itsenään omaa juttua tehden, vaan pitäisi jotenkin soveltua siihen ympäristöön ihan ulkonäköä ja habitusta myöten. Suhtautuminen tuntuu olevan myös tosi kaksijakoista: joko siellä viisuissa voitetaan, tai sitten siellä hävitään. Jos menestystä ei tule, häpeilemme ja vähättelemme. Häpeilyä tapahtuu hyvissä ajoin etukäteenkin: eihän tällaisella musiikilla pärjätä, mitä sinne nyt taas ollaan lähettämässä, aina saa hävetä! Toivoisin todella, että asenneilmapiiri muuttuisi ja viisut alettaisiin nähdä positiivisemmassa valossa, hienona mahdollisuutena ja kansainvälisenä musiikin ilojuhlana, riippumatta siitä, menestytäänkö vai ei.

Siis tämäpä! En kertakaikkiaan ymmärrä, miksi suomalainen vajoaa häpeään ja vähättelyyn, kun kyse on tällaisesta kilpailusta. Koskaan ei ole hyvä esiintyjä, lavashow on huono, esiintymisnumero pilasi kisan, ja mitä näitä nyt on... että joo, ehkä se näkyy artistien kieltäytymisessäkin. Darudessa on potentiaalia, vaikka onkin minulle enemmän yhden hitin DJ. Minusta on kuitenkin kiva, että mennään välillä tällä kutsuartistityylillä, niin jää enemmän aikaa panostaa biiseihin. En oikeastaan edes kaipaa sitä useamman eri esittäjän karsintaa. Riittää, että biisiin saa äänestämällä vaikuttaa.  :D

Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Riddler - 31.01.2019 22:35:02
Minustakin on harmillista, ettei eturivin artisteja saada mukaan viisuihin.
Tänä vuonna tuo on ihan ymmärrettävää kun ottaa huomioon että viisut järjestetään Israelissa.

Toivottavasti tämänvuotiset viisut eivät ole niin ennalta-arvattavat kuin viime vuonna, tiesin Israelin voittavan heti kun kuulin heidän biisinsä ekan kerran.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Aelina - 10.02.2019 01:52:39
Kopioinpa tänne toisaalle kirjoittamani kommentit. Tässä vaiheessa Euroviisu-kappaleita oli julkaistu neljä, ja tällaiseen järjestykseen ne laitoin:

Lainaus käyttäjältä: Aelina
1. ALBANIA: Jonida Maliqi – Ktheju tokës
2. RANSKA: Bilal Hassani – Roi
3. TŠEKKI: Lake Malawi – Friend of a friend
4. ESPANJA: Miki – La venda

Sellaiseen järjestykseen heittäisin ehkä itse. Ei vielä mitään suurempia tunteita, mutta kahdesta viimeisestä en pitänyt. Ensimmäinen oli ihan hyvä.

Lainaus käyttäjältä: Aelina
Daruden ensimmäinen kappale on julkaistu. (https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/02/08/ensiesityksessa-darude-feat-sebastian-rejman-release-me-keikkailevan-isan)

Lainaus käyttäjältä: Aelina
Mun mielestä jäi kyllä vähän laimeaksi. Ekanakin Darude ei juurikaan näkynyt, vaan jäi erittäin taustalle. Tuskin olisi edes ajatellut, jos ei olisi tiennyt, että se on Daruden kappale. Lisäksi ei ihan minuun iskenut. Ehkä joku muu piti enemmän, mutta jäi vähän tylsäksi.

Nyt on tajuttu, että se kuulostaa ihan joltain toiselta kappaleelta. (https://www.iltalehti.fi/musiikki/a/99519618-9b03-4863-8cbc-dde6a2b39878) En plagiointiin usko, mutta toisaalta multa on vielä kuulematta se "alkuperäinen" kappale. Toisaalta nykyään tuntuu aina löytyvän samankaltaisuuksia, mutta en tiedä, onko tuo sitten paras kilpailukappale tämän takia...

Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Eririn - 10.02.2019 13:55:20
imo Release Me on tosi unohdettava ja toivon, että loput biisit on vähän mielenkiintoisempia. Tällaisella ei pääse edes semifinaalista, puhumattakaan että sijoittuisi finaalissa hyvin (ei sillä, en tahdo Suomen voittavan, mutta olisi se ihan kiva olla vaihteeksi jossain muualla kuin pahnan pohjimmaisena).

Mites, kattooko muut Melodifestivalenia eli Ruotsin viisukarsintoja? Kaksi osakilpailua on käyty ja kaksi on jäljellä, joiden jälkeen tulee Andra chansen ja finaali. Suoraan jatkoon tähän mennessä ovat päässeet Wiktoria, Mohombi, Malou Prytz, ja Hanna Ferm & LIAMOO. Näistä neljästä mikään ei ole tehnyt suurta vaikutusta, mutta Maloun biisi I Do Me on ihan söpö (tyttö on vasta 15 ja arvostan sitä, ettei biisiä tai esitystä ole seksualisoitu).

Melodifestivalenia voi katsoa suorana Yle Areenassa.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: tirsu - 10.02.2019 22:28:55
Nyt on tajuttu, että se kuulostaa ihan joltain toiselta kappaleelta. (https://www.iltalehti.fi/musiikki/a/99519618-9b03-4863-8cbc-dde6a2b39878) En plagiointiin usko, mutta toisaalta multa on vielä kuulematta se "alkuperäinen" kappale. Toisaalta nykyään tuntuu aina löytyvän samankaltaisuuksia, mutta en tiedä, onko tuo sitten paras kilpailukappale tämän takia...

Se mitä nyt itse kuuntelin molempia biisejä parin kerran, niin ei ne musta mitenkään samalta kuulostaneet. Alussa ehkä pikkiriikkisen hetken ajan, mutta muutoin ei. (Enpä erityisemmin tykännyt tuosta Agnesinkaan biisistä, mutta oli se nyt hiukan parempi. Jos pitäisi valita kumpaa kuuntelisin, niin se olisi Agnesin biisi.)

Itsessään biisi ei tällä hetkellä tunnu sellaiselta, jota tykkäisin kuunnella. Ei vaan iskenyt. Odotin jotain erilaista, jostain syystä jotakin energistä. En tiedä, jospa alitajuisesti vertaan biisiä Sandstromiin (ja nyt jäin miettimään, että olenkohan Darudelta muuta kuullutkaan?)...

Mutta joo. Kahta seuravaa odotellessa. Ehkä mieli muuttuu niiden jälkeen, ehkä ei.

// edit.
Pidän Supermanista. Se on ihan kiva, parempi kuin tuo eka, Release Me.

Mutta joo, vaikka Superman on ihan jees, niin toivottavasti vika kappale on vielä parempi. Mutta saas nähä sitten.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Fírinne - 09.03.2019 14:32:51
Olen kyllä tyytyväinen, että Look Away menee Viisuihin. Kaikki kolme kappaletta oli mielestäni tylsiä ja ne eivät jääneet mieleen. Look Away oli niistä parhain ja näkihän sen äänestyksestäkin. Silti en usko, että kovin pitkälle sillä kappaleella ja esityksellä pötkitään Viisuissa.
Tykkäsin kyllä Look Awayn sanomasta ja toivottavasti lavastusta ja esitystä parannettaisiin, että sanoma tulisi selvemmäksi.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: lotus - 09.03.2019 15:39:26
Kyllähän sitä voi toivoa, että tylsää lavashow'ta muutettaisiin, mutta ne taidettiin näyttää ihan lopullisena versiona. Sama juttu viime vuonnakin: näytti ihan siltä, että lavashow olisi tehty kokonaan vasemmalla kädellä ilman mitään sen suurempaa ajatusta.
Kaikki nuo Daruden biisit on aika latteita, mutta kyllä se Look Away oli niistä parhain (vaikka se esitys oli vähän tympeä). Saa nähdä, tunnistetaanko Darudea sieltä lavan takaosasta, ainakin tossa valintakilpailussa fokus tuntui olevan lähinnä Sebastian Rejmanissa, vaikka se edustajahan on Darude.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Grenade - 15.05.2019 00:51:55
Kaivan tämän keskustelun taas vaihteeksi naftaliinista, kun nyt on ensimmäinen semifinaali käyty läpi. Itse en ehtinyt kuulla mitään muita biisejä aikaisemmin, joten oli kiva fiilistellä uusia biisejä tässä samalla. Harmittaa Suomen puolesta, mutta onhan se myönnettävä, ettei Suomen esitys oikein erottunut tuolla mitenkään. Muilla oli mahtavammat lavashowt, ja Suomi jäi vähän jalkoihin.

Oma Areenani lahos noin puolessa välissä, enkä ihan kaikkia biisejä keskeltä nähnyt, mutta ainakin Islanti ja ensimmäisenä esiintynyt Kypros saivat oman innostukseni nousemaan. Muut tuntuivat vähän keskitahmeilta, mutta eiköhän nekin lauantaina saa vielä lisätuulta alleen. Itellä jäi Serbia, Valko-Venäjä ja Belgia näkemättä ja sen lyhyen näytteen perusteella Serbia ainakin täytyy tsekkailla, kuulosti hyvältä.

Mitkä oli teidän lempparit ekasta semifinaalista? Pääsikö toivotut jatkoon? Ja mitkä on fiilikset Suomen tippumisesta?
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: niiina - 15.05.2019 10:05:01
Lainaus
Mitkä oli teidän lempparit ekasta semifinaalista? Pääsikö toivotut jatkoon? Ja mitkä on fiilikset Suomen tippumisesta?

Omat lempparit oli varmaan Viro, Tšekki ja Serbia vaikutti myös kivalta. Ei kuitenkaan tässä silleen iskenyt mikään kappale, että olisi pakko kuulla uudestaan. Osasta kuulin muutenkin vain osan, kun hypin kahden kanavan väliä ekan tunnin. :D Australialla oli aivan ihana esitys, mutta kappaleesta en pitänyt.

Suomen biisi oli ihan ok, en nyt siitäkään juuri pitänyt, mutta kun katsoi tuon ekan semifinaalin, niin sen taso oli jäätävän huono joten sen vuoksi minusta Suomi kyllä erottui ihan hyvänä kappaleena ja semmoisena, joka jää päähän soimaan. Esitys oli muutenkin onnistunut, tanssijatyttö oli tosi hyvä ja näyttävä videomateriaali. Eli siinä mielessä kaikki toivomani eivät päässeet jatkoon, minusta sinne pääsi muutama aivan kamala kappale, eli en ymmärrä "eurooppaa". :D / Ainiin lisään vielä, että mielestäni Sebastian ei ollut oikea valinta laulamaan noita Daruden kappaleita. Hänen ääni ei valitettavasti ollut kovin sopiva ja jäi tosi pliisuksi. :(

Minusta Islanti on liian hypetetty, en pitänyt yhtään vaikka heidän kappaleen olen kuullut aikaisemminkin. Liekkö tässäkin ratsastetaan tuolla heidän tyylillään.

Pitää katsoa jaksaako katsoa toisen semifinaalin, kun tulevat arkisin niin myöhään ja silloin joutuu töihin raahautumaan. Tänään oli onneksi vapaa, niin pystyi eilisen shown katsomaan. Lisäksi kai finaali nyt ainakin sivusilmällä pitää kurkkia! Euroviisut on aina ollut kivaa seurattavaa, vaikka Suomelle toivoisin vähän parempaa ja tasaisempaa taivalta!
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: tirsu - 15.05.2019 12:35:40
Ei ollut mikää ylläri, ett Suomi ei finaaliin päässy. Niiden esitys oli niin pliisu (esim. Australiaan verrattuna), tanssija vei täysin huomion Darudesta (Darude ois voinu olla enempi keskipisteenä) ja Sebastianista. Ainoa hyvä asia Suomen esityksessä oli se tanssija. Sitä oli mahtava katsoa, täysin mahtavaa. Ja se videokohta. Siistii.

Itse en erityisemmin välittänyt Suomen biisistäkään, ei ollut mun lempparini niistä kolmesta (tosin, eipä ne kaksi muutakaan niin ihmeellisiä olleet). Ehkä ensi vuonna ois parempi onni.

Olen tyytyväinen, ettei Puola päässyt jatkoon. Niiden laulaminen otti mun korviin pahasti.

Kuuntelin tossa pari viikkoa sitten kaikki ehdokkaat läpi ja ekasta semifinaaliryhmästä ei mikään biisi iskenyt. Ne oli jotenkin kaikki vähän pliisuja. Toisessa semifinaaliryhmässä oli sitten aika montakin hyvää, joista omiksi suosikeikseni nousivat Tanskan Leonora (mikä ihana ääni ja biisi on kaunis), Pohjois-Makedonian Tamara Todevska ja Itävallan Pænda.

Finaalin kattominen riippuu ihan siitä, että pääseekö Leonora jatkoon. Jos pääsee, niin vilkuilen hänen esitykseensä asti finaalia.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Waulish - 15.05.2019 20:16:30
Euroviisut on kyllä vuoden parasta aikaa. :-* Olen luukuttanut tämänvuotisia biisejä kuukausitolkulla, ja on ihanaa vihdoin päästä seuraamaan live-esityksiä ja jännittämään. Eilen oli pakko venyttää nukkumaanmenoa tulosten julkistamiseen asti, vaikka se tarkoitti yöunien kutistumista viiteen tuntiin. Nukkua ehtii myöhemminkin, mutta viisut on vain kerran vuodessa!

Ennakkolemppareitani tästä ensimmäisestä semifinaalista olivat Serbia, Slovenia ja Portugali. Oli iloinen yllätys, että kaksi ensimmäistä pääsi finaaliin. Serbian oletinkin pääsevän vahvan laulusuorituksen ja helposti omaksuttavan balladin siivin, etenkin kun Nevena onnistui aivan täydellisesti, mutta Slovenia ampaisi vähän puskista. Pelkäsin, ettei kappaleen herkkään tunnelmaan oikein pääsisi sisään livetilanteessa. Onneksi olin kuitenkin ilmeisen väärässä! Slovenian kappale on niin kaunis ja seesteinen, kuin toisesta maailmasta, ja esitys tuki sitä mielestäni hienosti kiusallisuudestaan ja kömpelyydestään huolimatta (tai ehkä juuri niiden ansiosta).

Portugalin kappale esityksineen oli sellainen, jonka ehdottomasti olisin halunnut nähdä ja kuulla ja kokea finaalissa. Olen vähän järkyttynyt siitä, ettei se läpäissyt semikoitosta. Onko se liian outo, liian vaikeasti sisäistettävä? Kun ensimmäisen kerran kuulin kappaleen ja näin livevedon, olin ihan ihmeissäni ja varmaan vähän huvittunutkin, mutta hyvin pian sen jälkeen koukutuin. Mikä nerokas taideteos! Kutkuttavan kiinnostava kappale yhdistettynä hyvin omaleimaiseen tulkintaan ja merkitykselliseen tekstiin - meikä on myyty! Juuri tällaisten helmien takia Euroviisuja jaksaa seurata vuosi toisensa jälkeen. On tosi harmillista, että Portugalin tie päättyi nyt semiin. :-\ Tavallaan se on myös ymmärrettävää, sillä Portugali jos mikä jakaa mielipiteitä. Äitini, jonka seurassa lähetystä katsoin, kommentoi Portugalin esiintyjiä inhottaviksi sammakoiksi ja liskoiksi ja ihmetteli sitä, että äänestin heitä. ;D Ainoa asia, joka minua itseäni Portugalin vedossa häiritsi, oli naistaustalaulajan turhan voimakkaat älähdykset ja ähkäisyt.

Serbian, Slovenian ja Portugalin lisäksi äänestin Georgiaa ja San Marinoa. Georgian viisua on moni kritisoinut outolinnuksi, joka ei avaudu muille kuin ehkä georgialaisille, mutta minut se on jotenkin aina tavoittanut intohimollaan ja sanomallaan. Eilisillan esitys olikin sitten sellainen pommi, etten voinut jättää äänestämättä, vaikkei biisi itsessään lemppareihini lukeutunutkaan. Oton hillitön tulkinta, upeat taustat ja tehosteet, voimakas mieskuoro... Ihan täydellinen paketti, ja kyllä harmitti, ettei se riittänyt finaaliin! San Marinolla sen sijaan huomattavasti kökömpi lavashow riitti, mutta siitä olin vain tosi iloinen, ja olen ollut ihan onnessani koko tämänkin päivän. Pikkuruisella San Marinolla on ollut isoja vaikeuksia päästä finaaliin, mutta Serhatin kaltainen charmikas showmies positiivisella rallatuksella ja mainiolla esiintymispaikalla onneksi avasivat tien. Biisi ei todellakaan kuulu lemppareihini, mutta en voi vastustaa sen myönteisyyttä enkä Serhatin karismaa, joten halusin äänestämällä tukea San Marinoa. Livelaulu nyt meni paikoin vähän sinne päin, mutta jotenkin se ei tässä tapauksessa häirinnyt minua. Serhat on jotenkin niin mainio! Myös äitini ja hänen puolisonsa ihastuivat Serhatiin, ja he siis näkivät esitykset ensimmäistä kertaa eilen.

Ai niin, äänestinhän minä Australiaakin! (Apua, äänestinkö oikeasti kuutta maata, pitää varmaan vähän rajoittaa finaalissa.) Sen tein kuitenkin lähinnä äitini toiveesta. Australian esitys oli fantastinen ja ennennäkemätön, eikä biisikään ole huono, mutta en aatellut Australian tarvitsevan ääntäni, koska olin varma sen jatkoonpääsystä. Eihän tuollaisella esityksellä vain voi jäädä semeihin. Itselleni Australia on aika neutraali, jos esitys jätetään huomiotta, ja samaan kastiin vajoaa myös Islanti. Islannilla on jotain huikean erilaista hienolla sanomalla, mutta en voi mitään sille, että kappaleen säkeistöt ovat minusta kamalan ahdistavia, yh. Hienon livevedon myötä aloin kuitenkin lämmetä enemmän, ja olen hyvilläni siitä, että Islanti nähdään lauantaina finaalissa!

Kreikka on myöskin sellainen, jota olisin voinut äänestää, ellei kyseessä olisi ollut juuri Kreikka, jonka läpipääsy tuollaisella miellyttävällä radiopopilla ja huikealla laulajalla on lähes varmaa. Katerinalla on upea ääni ja taito käyttää sitä, ja voisin kuunnella häntä loputtomiin. Myös Tšekki miellyttää meikää hyväntuulisella ja rennolla popilla ja hauskalla esityksellä. Belgian biisissä taas oli hurjasti potentiaalia, mutta live oli mielestäni kovin vaisu ja kappaleelle sopimaton. Unkari oli kaunis ja vetoava, mutta ei herättänyt minussa kummempia tuntemuksia, paitsi pakkomielteen laulaa mukana nananaanaanannannaa-kohdissa. :D Outoa kyllä, että Unkari jäi semiin. Sen olisi voinut olettaa pääsevän finaaliin kokeneella esiintyjällä ja Unkarin läpäisyhistorialla.

Puolestaan sellaisia, jotka eivät minulle toimineet, olivat Kypros, Montenegro, Puola ja Valko-Venäjä. Kyproksen viisua tulee väkisinkin verrattua edellisvuoden Fuegoon, josta en kappaleena välittänyt, mutta jonka esityksessä kieltämättä oli särmää, tulta ja tappuraa. Replay on biisinä minulle mieluisampi kuunneltava, mutta lavaylöspano ei sytyttänyt ollenkaan. Värimaailma oli jotenkin kolkko ja kylmä, ja laulussa olisi minusta ollut vielä parantamisen varaa. Montenegron tyypit puolestaan lauloivat hyvin, mutta ehkä jopa huutokilpailuksi asti, ja biisi on ponneton ja esityskin oli aika onneton. Puolankin tyypit lauloivat minusta hyvin, mutta jotenkin tuo kimittävä laulutapa on tosi raskasta kuunneltavaa, eikä kappaleessakaan oikein ole mitään erityistä, vaikka propsit kyllä kansallishengestä ja perinteisyydestä. Valko-Venäjä on biisinä minulle salainen guilty pleasure, ja fanitan ZENAa, joka on taitava ja varma esiintyjä nuoresta iästään huolimatta, mutta esitykselle en eilen lämmennyt. Siitä tuli sekava olo. Liikaa ärsykkeitä. Tosin nyt kun katsoin sen uudestaan, sain siitä paljon paremmin kiinni, hmm... No, oli miten oli, ei minua harmita Valko-Venäjän läpipääsy, vaikka olisin mieluummin ehkä nähnyt sen tilalla lauantaina jonkin muun maan.

Suomi oli Suomi, joka perinteisesti juuttui semiin, mutta siitä ei tällä kertaa mielestäni voi syyttää esitystä, mikä on hienoa. Olin tosi pettynyt, kun sain tietää, ettei UMK:n kuutiota onnistuttu saamaan Tel Aviviin, mutta sen puuttuminen oli paikattu hienosti. Olin todella tyytyväinen esitykseen. Biisi on kuitenkin valitettavan heikko, itseään toistava ja unohdettava, joten semiin jääminen ei tullut yllätyksenä. Toki toivoin viimeiseen asti, että Suomi olisi selvittänyt tiensä finaaliin, etenkin kun Darude ja Sebastian ovat niin symppiksiä ja lähtivät edustamaan meitä suurella sydämellä!

Kakkossemissä on vähemmän suosikkejani, vaikka sitä kai yleisesti pidetään tänä vuonna paljon korkeampitasoisena. Ykköslemppareitani sieltä ovat Albania ja Alankomaat, ja niiden lisäksi odotan mielenkiinnolla ainakin Romaniaa, Azerbaidžania ja Venäjää.

Missasin myös jotenkin automaattisesti jatkoon pääsevien esittelyt eilen, joten tulevat täysin yllätyksenä lauantaina, jollen torstaina hoksaa niitä (jos edes esittelevät uudelleen)...
Torstaina esitellään ne, joita ei nyt tiistaina esitelty. Ne on aina jaettu semifinaaleihin. :)
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Fiorella - 15.05.2019 22:22:07
Minulta meinasi jäädä viisut väliin kokonaan. Katsoin eilen pikakelaten vähän läpi tarjontaa nauhalta, kun huomasin ajoissa. Siinä kuulin Suomen kappaleenkin ensi kertaa. Se oli ihan ok, muttei mitenkään mieleenpainuva, ja taisi muu Eurooppa olla samaa mieltä. Kiinnitin eniten huomiota tanssijaan.

Muut laulut noin nopeasti vilkaisten olivat aika tavallisia Euroviisukappaleita, ei ainakaan noin pikavilkaisulla mikään erottunut sen kummemmin, että olisin jäänyt tutkailemaan tarkemmin. Koetan muistaa katsoa sen finaalin ihan vain tunnelman vuoksi. :)
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Eririn - 16.05.2019 14:31:38
Eniten täytyy kyl sanoa, että pidin Australiasta ja Islannista. :D Australia tuntuu ymmärtäneen Euroviisu-estetiikan tänä vuonna paremmin kuin suurin osa perinteisemmistä osallistujamaista. Kyllähän viisuballaditkin joukkoon kuuluu peruuttamattomasti, mutta tykkäsin älyttömästi Maija Poppas-Frozen -viboista. Lisäksi överit vokalisoinnit kuuluu kyllä myös jokaisiin viisuihin, oopperalaulajataustaisia muusikoitakin on ollut aina kuin vaan jaksan muistaa, mainittakoon vaikkapa Malena Ernman.

Islannista tuli ensimmäiseltä kuulemalta lähinnä mieleen, että Rammstainin pojat ovat käyneet 25 vuotta sitten Islannissa rellestämässä huonolla ehkäisyllä. :D Tykkäsin hirveästi tuosta estetiikasta myös, taustavisuaaleista tuli tosi voimakkaat Laibach-vibat. Tykkäsin myös örinästä <3

Saa nähdä, mitä torstai tuo tullessaan, en oo vielä etukäteen kuunnellut sen päivän biisejä. Missasin myös jotenkin automaattisesti jatkoon pääsevien esittelyt eilen, joten tulevat täysin yllätyksenä lauantaina, jollen torstaina hoksaa niitä (jos edes esittelevät uudelleen)...

Eilisen paras yllätys ehdottomasti oli kyllä Dana. Twitterissä aika kovasanaisestikin moitittiin hänen kaivamistaan naftaliinista, mutta kyllähän melkein jokainen maa kaivaa omat vanhat voittajansa esille - tässä tapauksessa oli kyllä syytäkin, kun maalla oli ennestään vain yksi voitto ja Dana oli (viisu)historiallisesti yksi merkittävimmistä voittajista. Kuka olisi voinut arvata mustavalkoisten viisujen aikaan, että -90-luvulla Israelia edustava sukupuolivähemmistön edustaja voittaa viisut?? Politiikan, kulttuurinvaihdon, rauhanomaisen kilpailun yms. lisäksi viisuista kuitenkin on tullut myös seksuaali-, sukupuoli- ja etnisille vähemmistöille tärkeä itseilmaisun foorumi - jossa Dana Internationalin voitto ei ollut mitenkään merkityksetön rohkeuden ja toivon antaja aikana, jolloin pakkosterilisointivaatimukset olivat vielä yleisempiä, homoseksuaalit eivät päässeet naimisiin missään Euroopan maassa ja esim. bdsm:llä oli vielä yleinen kansainvälinen tautiluokituksensa. Turha täällä varmaan luennoida, mutta oon vaan turhautunut taas huutelijoihin netissä. :-D
Olin aikeissa sanoa samaa^^ Aussit ja Islanti oli omat suosikit ja toivon, että jompikumpi voittaa koko höskän. Pidin myös Portugalista, en niinkään biisistä itsestään vaan sen Euroviisu-estetiikasta xD sääli ettei päässyt finaaliin.

Suomi olisi totta kai ollut kiva nähdä finaalissa, mutta nyt kävi näin. Look Awayssa ei ollut imo mitään vikaa, mutta verrattuna moneen muuhun biisiin se oli aika mitäänsanomaton. Plus mä luulen, että esiintymispaikka oli huono (tosin Kypros oli ekana ja pääsi silti finaaliin että idk)

Danan esitys iski syvälle. Se oli parasta koko semifinaalissa. Oli niin hemmetin kaunista, ei ollut itku kaukana mulla. Ja kun ottaa huomioon meiningin niin Israelissa kuin monessa muussakin Euroviisuihin osallistuvassa maassa (Venäjä, Azerbaidzan, Georgia, Puola) niin esitys, jonka aikana kuvataan kun homoparit suutelevat, on oikeasti tosi tärkeä. Kuten on Danakin.

Ja sitten... Eurovision History (https://youtu.be/xua5LQptwR4). Tämäkin oli niin kaunista ettei mitään rajaa xD ja Suomi bongattu muutenkin kuin vain Lordin kautta! (Teräsbetoni, Mikko Leppilampi ja Fredi)
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: tirsu - 26.01.2020 21:01:50
Suomi palasi sitten UMK:n ehdokkaan valinnassa. Ehkä ihan hyvä vaikka nopeasti luovuttivat itse päättämisen suhteen. Eivät halunneet kokeilla, josko kolmas kerta toden sanoo. :D

Itsestäni tuntuu, että jotenkin aikasin alkoi tänä vuonna viisuehdokkaan valinta - onks se aina alkanu näin aikaisin? Multa olisi mennyt täysin ohi, että finalistitkin on jo valittu, ellen olisi sattunut kuulemaan sitä radiosta. ::) Ja nyt satuin huomaamaan, että eka biisikin on julkaistu.

Itse tykkään Tikan biisistä. Se on kaunis, surumielinen että voimaannuttava. Mun mielestä biisi kertoo läheisen kuolemasta, kuten laulaja itsekin kertoi esittelyvideossa (jonka katsoin vasta biisin kuunneltuani). Tikan ääni on todella kaunis ja vahva.

Seuraavaksi odotan kuulevani millainen Aksel Kankaanrannan biisi on. Akselilla on todella upea ääni, toivottavasti biisi on hyvä. Aion toki kuunnella muidenkin biisit, mutta Tika ja Aksel olivat finalisteista ainoat, joiden biisejä kuulemista odotin/odotan.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Waulish - 26.01.2020 22:00:42
Minä olen ihan hyvilläni siitä, että palattiin avoimeen kilpailuun. :) Se on hauskempi ja monipuolisempi seurattava, ja sitä kautta voi löytyä ja nousta pinnalle vaikka minkälaisia helmiä, kuten Softengine aikanaan. Pidän siitä ajatuksesta, että estradia tarjotaan myös pienille, tuntemattomille artisteille. Nyt mukana kisaa toki muutama tunnetumpikin nimi; en sitten tiedä, missä määrin aiemmat meriitit ovat painaneet UMK-ehdokkaiden valinnassa.

Itsestäni tuntuu, että jotenkin aikasin alkoi tänä vuonna viisuehdokkaan valinta - onks se aina alkanu näin aikaisin?
Tänä vuonna ollaan itse asiassa melko myöhään liikenteessä, mitä tulee joihinkin aikaisempiin vuosiin. Joskushan ehdokkaat on julkistettu jo edellisen vuoden puolella. Nyt ajankohtaan vaikuttaa varmasti osittain se, että järjestetään pelkkä finaali. Ei ole karsintoja tai semifinaaleita, jotka vaatisivat aikaa.

Porrastettua biisien julkaisua en itse ymmärrä. Se ärsyttää. Olisi paljon mukavampaa saada kaikki biisit kerralla kuunteluun ja spekulointiin, eikä tarvitsisi murehtia sitä, onko julkaisujärjestyksellä vaikutusta ehdokkaiden menestykseen. Nyt tuntuu siltä, että yritetään jotenkuten pitää UMK pinnalla ja jännitystä yllä, koska itse kilpailuun on niin pitkä aika. Mälsää. Sitten käy näin, että biisejä vuotelee ovista ja ikkunoista ja kuulijoita vain ärsyttää, kun niitä ei pysty kuuntelemaan virallista väylää. :P

Tikan biisi ei ole ainakaan toistaiseksi aiheuttanut minussa suuria väristyksiä. Se tuntuu vähän sellaiselta tiu tusinassa -balladilta, jossa on hieman kömpelöt enkkulyriikat ja huutolaulua. Tika osaa kyllä selvästi laulaa ja on ilmeisesti myös erittäin ansiokas live-esiintyjä, mutta henkilökohtaisesti en ole kovaa ja korkealta laulamisen ylin ystävä. En oikein jaksa kuunnella sitä, varsinkaan jos heti ensimmäinen kertsi vedetään täysin rinnoin niin kuin tässä tapauksessa. Hitaampi nostatus ja kasvattaminen toimisi minusta paremmin ja antaisi kappaleelle ja tulkitsijalle enemmän tilaa hengittää. Kovasti toivoisin myös, että kappale olisi mielenkiintoisempi ja monitasoisempi. Nyt se alkoi jo muutaman kuuntelukerran jälkeen tuntua minusta kovin kuullulta.

Olen kuullut myös molemmat vuotaneet kappaleet, F3Mn Bananasin ja Erika Vikmanin Cicciolinan. Ensimmäinen on minusta ihan ok-hauska purkkapoppi, joka saa hyvälle tuulelle eikä varmaan aiheuttaisi pakottavaa tarvetta vaihtaa kanavaa, mikäli se radiosta tupsahtaisi. Cicciolina taas on aivan omaa laatuaan, tarttuva ja huvittava. Sellaista oikein supisuomalaista iskelmäpoppia riettaalla sanoituksella. :D Siitä voisi saada ihan hauskan paketin Viisuihin muiden maiden ihmeteltäväksi. Jotenkin olisi myös hauskaa valita pitkästä aikaa jotain suomenkielistä!

Jäljellä olevista ehdokkaista odotan itse eniten Zühlkeä, joka on itse asiassa UMK-porukan ainoa, joka on minulle ennestään tuttu. En erityisemmin fanittanut hänen edellistä tyrkkyään, mutta näin hänen esiintymisensä kerran Turku Pridessa ja se oli tosi menevä ja mukaansatempaava. :)
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: tirsu - 27.01.2020 17:08:44
Porrastettua biisien julkaisua en itse ymmärrä. Se ärsyttää.
Sama täällä. Olisivat saaneet julkaista kaikki samana päivänä. Jos on pakko ollut väliä saada, niin oisivat sitten julkaisseet tunnin välein.

Olen kuullut myös molemmat vuotaneet kappaleet, F3Mn Bananasin ja Erika Vikmanin Cicciolinan. Ensimmäinen on minusta ihan ok-hauska purkkapoppi, joka saa hyvälle tuulelle eikä varmaan aiheuttaisi pakottavaa tarvetta vaihtaa kanavaa, mikäli se radiosta tupsahtaisi. Cicciolina taas on aivan omaa laatuaan, tarttuva ja huvittava. Sellaista oikein supisuomalaista iskelmäpoppia riettaalla sanoituksella. :D Siitä voisi saada ihan hauskan paketin Viisuihin muiden maiden ihmeteltäväksi. Jotenkin olisi myös hauskaa valita pitkästä aikaa jotain suomenkielistä!
En ole kuullut F3M:n biisiä vaikka kuulinkin sen vuotaneen julkisuuteen jo. Ensin meinaisin, että josko kuuntelisi, mutta en sitten lähtenyt biisiä etsimään youtubesta - kai se sieltä olisi löytynyt...
Erikan biisi kyllä yllätti mut ja iloisesti. Se on tosi hyvä ja tarttuva. Mulla oli ennakkoluuloja, myönnettäköön. Erikalla on hyvät mahdollisuudet päästä edustamaan Suomea, ja kyllä ihmettelisin jos ei finaaliin veisi tie.

Huomenna (vai ylihuomennako) onkin Akselin vuoro. Sitä odotellessa.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: niiina - 27.01.2020 18:48:29
Minäkään en ymmärrä miksi näitä biisejä ei julkaista kerralla kuunneltavaksi. Jotenkin tämä että tiputellaan yksi aina silloin tällöin, on ihan hölmöä. Tikan biisi oli musta yllättävänkin hyvä ja soveltuisi varmasti kivasti Euroviisuihin. Ei ole sellainen, että saisi hävetä silmät päästään. Erika Vikmanin kappaleesta en taas juuri välittänyt. Hauska joo ja ihan tempaava musiikki, mutta en jaksa uskoa sen menestykseen viisuissa. Muita en itse ole kuullut vielä, mutta Akselia kyllä itsekin odottelen, koska hänellä on todella hyvä ääni.

Olen varmaan aikaisemminkin tätä täällä topassa huudellut, mutta itken edelleen verta kun Mikael Saari ei päässyt edustamaan Suomea Euroviisuihin We Should Be Through - kappaleellaan. Se olisi ollut jotain erilaista ja jotenkin uskoin, että sillä olisi voinut erottuakin joukosta. Olikohan vielä juuri se vuosi kun Kristan sekopää Marry Me - biisi lähti edustamaan, vaikka meillä olisi ollut tuollainen kultakimpale kokeiluun. :D

Mutta joo, täällä odotellaan kyllä kovasti, että saisi kaikki kappaleet kuunteluun. Juuri, että onko siellä sellaisia, että jaksaisi edes toivoa että nyt lähtee sijoituksia ropisemaan!
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Waulish - 28.01.2020 06:39:37
Ooh! Tämä Aksel Kankaanranta on minulle ihan vieras, mutta onpa hänellä kertakaikkisen upea ääni. :-* Kappalekin alkoi minusta todella lupaavasti, ja olin jo ihan fiiliksissä, että johan tämä UMK paranee paranemistaan, mutta loppubiisi toistikin itseään todella paljon. Ei se edennyt oikein mihinkään. Tosi harmi, koska yleensä sytyn juuri tällaisista vähäeleisistä balladeista ja tässä olisi ollut potentiaalia vaikka mihin!

Ei ole sellainen, että saisi hävetä silmät päästään.
Joku sanoi Viisukuppilassa hyvin, että lähettäisi mieluummin Viisuihin jotain, mitä osa kansasta häpeää, kuin jotain kädenlämpöistä ja massaan hukkuvaa. Minä olen alkanut ajatella jokseenkin samoin. Suomen on todella vaikea pärjätä millään turvallisella ja mielipiteitä jakamattomalla, mutta sen sijaan menestystä satoi Lordilla, jota varmaan puolet suomalaisista häpesi. ;D En tosin usko, että Erika Vikmanin biisi aiheuttaisi missään määrin samanlaista buumia ja suosiota, vaikka se Rotterdamiin lähetettäisiinkin. Joskus olisi minusta vain hauskaa repäistä ja kokeilla jotain uutta ja hullua.

Olen varmaan aikaisemminkin tätä täällä topassa huudellut, mutta itken edelleen verta kun Mikael Saari ei päässyt edustamaan Suomea Euroviisuihin We Should Be Through - kappaleellaan. Se olisi ollut jotain erilaista ja jotenkin uskoin, että sillä olisi voinut erottuakin joukosta. Olikohan vielä juuri se vuosi kun Kristan sekopää Marry Me - biisi lähti edustamaan, vaikka meillä olisi ollut tuollainen kultakimpale kokeiluun. :D
Kristan voitto Mikaelin sijasta on kyllä pahimpia Euroviisu-traumoja ikinä. Onneksi en silloin seurannut Suomen karsintoja, koska jälkikäteenkin olen tuntenut siitä sellaista tuskaa, että huh. :D Samaten muutama vuosi myöhemmin olisin niin kovasti toivonut Mikaelin On It Goesia Viisuihin. Se oli mielenkiintoinen kappale, ja sillä oli mielettömän upea esitys, mutta ei niin ei.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: niiina - 28.01.2020 14:32:37
Ooh! Tämä Aksel Kankaanranta on minulle ihan vieras, mutta onpa hänellä kertakaikkisen upea ääni. :-* Kappalekin alkoi minusta todella lupaavasti, ja olin jo ihan fiiliksissä, että johan tämä UMK paranee paranemistaan, mutta loppubiisi toistikin itseään todella paljon. Ei se edennyt oikein mihinkään. Tosi harmi, koska yleensä sytyn juuri tällaisista vähäeleisistä balladeista ja tässä olisi ollut potentiaalia vaikka mihin!

Joo pakko olla aika samoissa aatteissa. Äsken kuuntelin tuon ja alku on tosi hyvä, mutta tosiaan loppu on pelkkää toistoa että olisi kaivannut kyllä jotain lisää tuohon. Akselilla on kyllä loistava ääni, mutta uskon, että tuokin kappale saattaisi hukkua massaan eikä välttämättä jää juuri mieleen. Toisaalta minusta juuri esim Ruotsi sijoittuu hyvin aina tämän tyylisillä kappaleilla. Noista kolmesta varmaan Tika on edelleen itselle sellainen kenet ehkä noista lähettäisin Euroviisuihin, vaikka en nyt tätäkään biisiä häpeäisi. :D Ja joo, totta kai sekin, että mielummin jopa biisi jota häpeää kun joku ihan hajuton ja mauton, mutta menee melkein koko into katsoa koko Euroviisuja esim kun Pertti Kurikan nimipäivät pääsi mukaan, niin en ollut kovin innoissani. Hype oli kova, mutta ei erilaisuus silti takaa tuloksia tai se, että erottuu joukosta. 

Ja joo, Mikael on niin aliarvostettu Suomessa! Meillä on täällä tommonen taikuri, joka on tosiaan paristi jo yrittänyt päästä Euroviisuihin ja me tontut ei sitä sinne päästetä :< We Should Be Through on itselle ehdoton lemppari ja uskon, että sillä olisi oltu kärkikahinoissa, mutta ei On It Goes - myöskään huono ollut. Juuri sitä Saaren tyyliä ja vähän erilaista, mutta semmosta mahtipontista. Sillä on niin hieno äänikin, että toivottavasti joskus nämä kappaleet/muitakin pääsisi kuulemaan livekin! Ja salaa toivon, että nyt kun UMK palasi, niin Saari vielä kerran kokeilisi, jos saisi sellaisen kappaleen aikaiseksi, millä itse tuntisi pärjäävänsä hyvin. Tuli muutenkin Kristan Marry me - vuonna olo, että kappale pääsi tosiaan tyttöpusun ansiosta etenemään, että Suomi saisi näytettyä miten ihana ja suvaitseva maa me olemme. Hieno aate, mutta kappale itsessään ei ollut kummoinen... En mahda katkeruudelleni mitään :D
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: tirsu - 28.01.2020 20:34:17
Ooh! Tämä Aksel Kankaanranta on minulle ihan vieras, mutta onpa hänellä kertakaikkisen upea ääni. :-* Kappalekin alkoi minusta todella lupaavasti, ja olin jo ihan fiiliksissä, että johan tämä UMK paranee paranemistaan, mutta loppubiisi toistikin itseään todella paljon. Ei se edennyt oikein mihinkään. Tosi harmi, koska yleensä sytyn juuri tällaisista vähäeleisistä balladeista ja tässä olisi ollut potentiaalia vaikka mihin!

Joo pakko olla aika samoissa aatteissa. Äsken kuuntelin tuon ja alku on tosi hyvä, mutta tosiaan loppu on pelkkää toistoa että olisi kaivannut kyllä jotain lisää tuohon. Akselilla on kyllä loistava ääni, mutta uskon, että tuokin kappale saattaisi hukkua massaan eikä välttämättä jää juuri mieleen.

Olen kanssa samoilla linjoilla. Akselilla on todella upea ääni, laulussa on hyvä sanoma (yleensä lapsi odottaa aikuisuutta ja aikuisena vasta osaa arvostaa
lapsuuttaan), mutta lopulta siitä jäi jotain puhumaan. En usko, että kappaleella pärjäisi viisuissa. Pienellä parantamisella siitä voisi saada oikein hyvän.

Tähän hätään mun mielestä Tikan tai Erikan pitäisi edustaa Suomea (olisi kiva, jos Suomi lähettäisi pitkästä aikaa laulajan, joka laulaa suomeksi). Mutta mielipide saattaa vielä muuttua, kun on muutkin kuulleet.

Mä en Kristan aikoihin katsonut UMK:ta enkä siten ole aikaisemmin kuullut Mikael Saaresta. Kävin youtubesta kuuntelemassa yhden hänen biisinsä. Hällä on kiva, upea ja erottuva ääni. Miten hänestä lähteekään sellainen ääni! Ehkä hän ensi vuonna hakee mukaan, jospa kolmas kerta toden sanoisi.

Ehkä Suomen pitäisi koettaa lähettää hovimuusikko Ilkka viisuihin edustamaan. Hänellä on mahtava ääni (joka ei yhtään sovi yhteen ulkonäön kanssa) ja laulut on hauskoja. Siinä erottuisi varmasti, kun Ilkka vetäisisi oman huumoriversion jostain suositusta biisistä.

//

F3M:n Bananas on nyt tullut kuultua. Mulle tuli pikkasen Spice Girls viboja - mikä johtui enimmäkseen kyllä kengistä. :D Ihan kiva biisi, muttei sillä viisuissa pärjätä. Muutenkin itselleni sellainen biisi, ettei sitä tule kuunneltua myöhemmin, ellei sitten radiossa satu soimaan, toisin kuin Tikan ja Erikan biisit.

Kahdenko ehdokkaan biisit on vielä kuulematta?
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Eririn - 21.02.2020 01:58:38
Mä en oo kuullu vielä ainuttakaan biisiä xD yritän pitää itseni tietämättömänä UMK:hon asti. Sen sijaan olen katsonut ahkerasti Ruotsin Melodifestivalenia, jossa on yksi semifinaali käymättä vielä. Mitään suosikkia ei ole muodostunut, enkä osaa veikata voittajaa. Finaaliin ja andra chanseniin päässeet on so far olleet aika tyypillisiä ruotsalaisia viisuedustajia, ei oikeastaan mitään yllättävää ole ilmaantunut. Meno on ollut aika tasapaksua, mutta äidin kanssa ollaan tykätty osiosta, jossa on esitellään männävuotten Mello-ehdokkaita (nyt on Mellon 60. juhlavuosi).
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: tirsu - 08.03.2020 21:27:15
Olin kyllä hieman pettynyt, kun Suomen edustajaksi valittiin nyt Aksel (miksi piti olla kansainväliset tuomarit mukana?). Kivat Akselille, toki, mutta se biisi ei ole mitenkään erikoinen eikä lavashow'ssakaan ollut mitään kehumista. Se olisi tarvinnut jotain enemmän.

Aksel on erittäin hyvä laulaja, hänellä on upea ääni, joten mua harmittaa että sen viisubiisi sanomastaan huolimatta on vaan eh.  :-\ Aksel olisi ansainnut paremman biisin. Ihmettelen, jos Aksel pääsee finaaliin (ja sattuisi voittamaan) pelkän äänensä avulla. Toki se voi kyllä olla mahdollista, koska, anteeksi vain toitottaminen, Akselin ääni on uskomattoman upea,

Ja siis, mikä ihmisiä vaivaa? Akselia on kuulemma haukuttu kovin nyt, kun hänet valittiin edustajaksi. Siis mitä hittoa?  >:( Jotain rajaa vaikkei päätöksestä pitäisikään. Jos ei jostain pidä, niin mölyt voisi pitää sisällään ellei osaa menemättä henkilökohtauksiin.

Erikan lavashow oli kyllä hyvä ja hauskakin, kun ne karhut rupesi tanssimaan. :D Olisin hänet mielummin nähnyt Suomen edustajana. Oltaisiin voitu päästä ainakin finaaliin. Sama homma Tikan kohdalla.

Oli miten oli. Akselilla mennään ja toivon hänelle menestystä viisuihin. Ja ehkä tämän kautta hän saisi oman albuminkin? Itse olen sitä ainakin tässä odotellut kauan tapahtuvaksi. ;)

Ai joo. Sen verran piti vielä sanomani, että F3M:n esityksestä tuli melkoset ysärivibat. Johtui kaiketi vaatteista, varsinkin sen joka oli pukeutunut pinkkiin.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Karvalakkirakastaja - 09.03.2020 13:24:39
Pakko sanoa, että mä tykkään biisistä, joka lähetetään viisuihin, mutta samalla tiedostan, että sillä ei kyllä tulla pärjäämään.  ;D Se ei tule erottumaan tarpeeksi. Se on osastoa ihan kiva. Lavashow oli aika mitäänsanomaton, mutta en nyt niistä muutenkaan niin piittaa. Yksinkertainen on usein ihan kaunista. Mä oisin kyl itse kallistunut Cicciolinan suuntaan ihan siksi, että se olisi sellaista euroviisukamaa.  ;D ;D Voin vaan kuvitella, kuinka itsensä ehkä turhan vakavasti ottanut kv-raadi on äänestänyt mieluummin Akselin.
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: niiina - 09.03.2020 19:20:25
Oon vähän samoilla linjoilla aikaisempien kanssa, että Akselin valinta oli yllätys. Upea ääni ja biisikin on ihan kuunneltava ja ok, mutta tosiaan omakin ajatus on, että en vaan usko tällä hetkellä, että kappale voisi pärjätä. Sillä voisi ehkä päästä finaaliin, mutta tuskin kärkipäähän. Toivon kyllä itsekin, että Akselin ääni hurmaisi porukkaa, mutta en tiedä riittääkö se. Mietin kyllä lähetyksen aikana, että kenet sitten itse olisin tuonne laittanut niin varmaan tosiaan Tikan, F3M tai Erikan. Musta Tikalla oli selkeästi sellainen erottuvampi "balladi" kuin Akselilla, koska siinä biisi pääsee oikeasti kasvamaan paremmin. Akselin kappale jää aika pitkälti kertosäkeen laulannaksi varsinkin lopussa. Erikan kappale ei ehkä ole itselle sellainen mieleisin ja tulee vähän oksennus suuhun juurikin siitä, kuinka euroviisumainen rallatus se on, mutta se olisi saattanut jopa toimiakin tuolla. Melkein olisin toivonut kuulevani kappaleesta enkku versionkin, että millaiselta olisi kuulostanut silleen. Tykkään kyllä sinänsä kappaleen melodiasta. :D F3M taas siksi, koska tuo voisi kanssa olla hyvinkin sellainen rallatus, mikä myös toimisi, vaikka ei ehkä sekään juuri omaa musiikkimakua edusta. Yrittää aina miettiä siltä kannalta, mitkä yleensä menestyy. :D

Silti Akselia on minustakin turha haukkua, toivon hänelle ehdottomasti menestystä ja varmasti nuorelle mahtava kokemus! Toivotaan hyvää sijoitusta. :)
(Kuuntelin taas Akselin biisin ja alku on kyllä hyvä! Harmi kun biisin loppu ei aivan yllä alun tasolle. :<)
Otsikko: Vs: Eurovision laulukilpailu
Kirjoitti: Grenade - 18.03.2020 15:41:52
Ja näin Euroviisut jäivät tältä vuodelta pitämättä. Linkki Eurovisionin twiittiin (https://twitter.com/Eurovision/status/1240267936981569538?s=20)

Kieltämättä harmittaa tää, kun olisi ollut kiva saada jotain piristystä tähän harmaaseen kevääseen, mutta onhan se kaikkien terveyden kannalta parempi, ettei lähetetä porukkaa samaan paikkaan. Vaikka olisi ollut niin, että oltaisiin tehty televisiointi ilman yleisöä, niin olisihan sieillä ihmisiä silti ollut, kaikki esiintyjät ja lavateknikot ja televisioihmiset jne. Harmi, ettei ensin tehty siirtoa syksylle, mutta toisaalta tällä hetkellä ei yhtään tiedetä, millainen tilanne on parin kuukauden päästä. Paheneeko vai paraneeko tilanne, huoh.

No! Mutta ainakin nyt ehtii luukuttaa sitten omia lemppareita vuoden lisää. En oo ihan vielä kaikkia ehtinyt kuunnella, mutta ainakin Islanti (https://www.youtube.com/watch?v=1HU7ocv3S2o) ja Sveitsi (https://www.youtube.com/watch?v=O9GAfFHZE-E) ovat kavunneet omalle top3-listalle. Jostain syystä tykkään myös Saksasta (https://www.youtube.com/watch?v=hAobDQ9GbT4), ja Venäjä (https://www.youtube.com/watch?v=L_dWvTCdDQ4) oli totaalinen yllätys. En osannut odottaa tätä, varsinkin kun viimeiset vuodet Venäjällä on muistaakseni ollut aika laimeita esityksiä.

Ootteko te ehtineet kuunnella muita maita ja mikä on tämänhetkinen suosikki?

//Tässä (https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006444151.html) vielä Hesarin juttu aiheesta.