Kirjoittaja Aihe: Podficit  (Luettu 89555 kertaa)

zaida

 • *
 • Viestejä: 1
Podficit
« : 06.03.2008 18:25:18 »
Heippa!
Pitkästä aikaan olen taas käymässä Finissä. Täältä se fanfic-innostus alkoi silloin joku vuosi sitten. Sittemmin olen siirtynyt kokonaan englanninkieliselle puolelle ficcien lukemisessa, mutta nyt olen täällä taas erään kysymyksen kanssa.

En tiedä oletteko tuttuja esim. LiveJournalin podslashin ja kumppaneiden kanssa, mutta kyseessä on fanficceja joita ihmiset ovat äänittäneet mp3:siksi ja niitä saa ihan vapaasti ladata. No, olen jo pitkän aikaa halunnut tehdä itsekin sellaisen podficin, mutta kaikki lukemani ficit nykyään ovat englanninkielisiä ja mieluiten äänittäisin ihan suomeksi. Mun englannin ääntäminen on kauheaa. 

Haluaisin kysellä vähän ihmisiltä, että olisiko kiinnostusta tällaisten kuunteluun, kun tää suomenkielinen fanficpopulaatio on kuitenki verrattain pieni. Jos kiinnostusta löytyy olis kiva saada suosituksia sellaisista hyvistä ficeistä joita voisin äänittää. Kirjoittajaltahan kuitenkin mun pitää saada ensin lupa, joten en omin päin kuitenkaa mee näitä tekeen.

Slash:iä sen olla pitää, mutta muuten on aika sama niin ratingin kuin parin kannalta. Olen kaikkiruokainen. :D Täytyy kuitenkin tunnustaa että mulla on heikkous romanttisiin ficceihin, jotka ovat täynnä angstia ja H/C:ta. Onnellinen loppu on plussaa.

En ole ainakaan itse törmännyt suomenkielisiin podficceihin, joten saattaisin ihan hyvin tehdä tässä fandomhistoriaa.

//Tossu muokkailee aloitusviestiin linkkejä ja suomenkielisiä podficcejä.

Apulinkkejä podficcien tekoon:

Ohjeita englanniksi podficcien tekoon
Podficcejä voit jakaa esimerkiksi Megauploadin, EasySharen tai RapidSharen kautta.
Audioeditointiohjelma Audacity

Suomenkielisiä podficcejä (aakkosjärjestyksessä alkuperäisen ficin kirjoittajan mukaan):

Ankka:
3 kertaa kun Ron itki (lukijana Jewwi) wav mp3
Itse ficci

Celeporn:
Oksa sukupuuhun (lukijana Clayr) mp3
Itse ficci

Chibi:
Jotain mitä et voi tehdä kirkossa (lukijoina Susihukka ja Cooper) wma
Itse ficci

Eeyore:
Kalkaros on nainen (lukijoina Lozku, kanelitanko ja Dinsku) mp3
Itse ficci

huna-chan:
Värisävy 48 (lukijana huna-chan) wma  mp3
Itse ficci
Tuntemattomille ei puhuta (lukijana Clayr) mp3
Itse ficci

Hazandra:
Kuolonsyöjäin pyhä riitti (lukijana Clayr) mp3
Itse ficci

hymykuoppa:
Kirje Dracon penikselle (lukijana Hotsu) wav
Itse ficci

Jassmi:
Kolme Jamesin täydellisintä piirrettä (lukijana Jazz*) mp3
Itse ficci
Nyt ja tässä (lukijana kanelitanko) wma mp3
Itse ficci

Jekaterina:
3 kertaa, kun Sirius rakasti Jamesia (lukijana Clayr) mp3
Itse ficci

Picca:
Ilman syytä (lukijana Lozku) wav
Itse ficci
Koko rahalla (lukijana Jewwi) wav
Itse ficci
Sokeuden asteet (lukijana Clayr) mp3
Itse ficci
Ukkosmyrskyn alla (lukijana Jewwi) wav mp3
Itse ficci

Toyhto:
Kevätflunssa (lukijana Elfalas) mp3
Itse ficci
« Viimeksi muokattu: 10.04.2009 17:08:54 kirjoittanut Lallu »

pikkuinen

 • ***
 • Viestejä: 344
 • Kahta en vaihda; toinen on Fred
Vs: Podficit
« Vastaus #1 : 20.03.2008 17:45:31 »
Huomasin tälläisen topicin vasta nyt, ja oli ihan pakko tulla kommentoimaan ja nostamaan, koska idea kuulostaa tosi hyvältä! Eli minä ainakin olisin kiinnostunut lataamaan mp3:seen jotain tälläistä. Tietysti siinä on se ongelma, että miellyttääkö lukijan ääni ja änkyttääkö hän kuin Orave, mutta tuskin kukaan sellaista nyt menisi äänittämään.

Yleensähän ficcejä saa luettua vain koneella tai tulostettuina versioina, mutta nyt voisi ottaa vaikka iltakuunteluksi mp3:seen. Ihme ettei useampi ihminen ole innostunut aiheesta. Ehkä muut ovat vain sitten keskittyneet englanniksi kuuntelemiseen. Suomeksi olisi kiva saada, ettei tarvitsisi niin paljon keskittyä päässään kääntämiseen kuunnellessaan.

Toivottavasti tästä tulee jotain. ^^
If you like slash, clap your hands.

Hazandra

 • ***
 • Viestejä: 395
Vs: Podficit
« Vastaus #2 : 21.03.2008 01:01:52 »
Sinänsä mielenkiintoinen idea. Mukavan uusi ja tuore idea ficcien keskuudessa, vaikka äänikirjat ovat viime vuosina jo kovasti yleistyneet. Jos sinulla vain on aikaa ja innostusta, niin toteuta tämä ihmeessä ainakin kokeeksi.

Mutta kuten pikkuinen tuossa jo mainitsi, on hyvin tärkeää, että lukijalla on miellyttävä ja hommaan sopiva ääni. Onneksi ääntä voi treenata harjoittelemalla.

Jos nyt omaa kommenttiani sanon, niin mielestäni olisi oikein posiiivista, jos lukija myös eläytyisi tekstiin (vältettäisiin ns. tasapaksu puuropuhe). Äänen painoihin ja sävyihin kannattaa kiinnittää huomiota. Ja jos haluaa, että kuuntelukokemus on kuuntelijalle mahdollisimman mieluinen, lukemisessa ei saisi juurikaan virheitä (esim. änkytystä, "uups, eiku..." -tyylisiä lipsahduksia, köhimistä tms.) tulla. Myös puhetemmon tulisi olla rauhallinen.

Hyväksi koettuna vinkkinä voin sanoa, että vesilasi on oikein hyvä ystävä ;) Itse olen joskus siskoni iloksi lukenut erilaisia tekstejä ääneen (ja nyt puhutaan ihan reippaasti teini-ikäisestä siskosta, ei pikkunaperosta) ja tavallaan "ääninäytellyt" dialogiosuudet. Silloin vesilasi on oikein mukava olla siinä vieressä. Pätkäise kuitenkin äänitys vesitankkauksen ajaksi, kulaukset voivat olla aluksi toki ihan hauskoja, mutta ne saattavat ärsyttääkin ;)

(Itse olen jonkin verran ollut tekemisissä puhumisen ja puheiden kanssa, mutta jos jostain parempiakin vinkkejä saat, niin kuuntele ihmeessä niitäkin.) :)

Ai niin, sellainen toive toki olisi, että voisi olla ihan miellyttävää kuunnella muutakin kuin vain slashia ::) Ja tuosta "iltasatu"-ideasta nyt jo innostuin. Voisi olla hauskaa kuunnella mp3-soittimen kautta ennen nukkumaan menoa jokunen ficci. :)
Olit kuin et edes olisi tästä harmaasta maailmasta.
Enkelit hakivat sinut takaisin kotiin liian pian.
Ja niin enkeli palasi omiensa luo...

L (1988-2007)

Hazandran tarinat

Puokki

 • ***
 • Viestejä: 57
Vs: Podficit
« Vastaus #3 : 22.03.2008 09:13:47 »
Daniel, livejournalissa on ainakin erityisiä podfic-yhteisöjä, pistä vaan yhteisöhakuun 'podfic'. Itse en tiedä mitään hyviä HP-yhteisöjä kun olen vähän oudoimmissa fandomeissa podficceilyä harrastanut.

Minustakin on hyvä idea, mutta pitää vaan nauhotuksessa varoa, ettei puhu liian tasapaksusti tai liian nopeasti. Kannattaa aina reippaasti ottaa joku kohta uudestaan jos ei muuten wörki.  Haluaisin mielelläni kuunnella, mitään ficciä en erityisesti osaa suositella.  NC-17 tasoa on aika hassua kuunnella, varsinkin suomeksi.

Miten muuten ajattelit nimiä lausua? Pottereissakin on joitain nimiä,  joita periaatteessa ei voi lausua ihan vaan miten ne kirjotetaan.
These are moments of joy and happiness, moments of pain and sorrow, moments of wisdom and foolishness, these are moments of life."

pikkuinen

 • ***
 • Viestejä: 344
 • Kahta en vaihda; toinen on Fred
Vs: Podficit
« Vastaus #4 : 22.03.2008 19:16:09 »
Minäkin mietin tuota, että voisi olla aika hassua kuunnella kun joku naisääni lukee NC-17 -tavaraa tyynen rauhallisesti nauhalla. :'D Vaikka eihän sitä tiedä jos on hyvä lukija.

Noista ficeistä; kannattaa varmaan aluksi lukea nauhalle jotain, joka varmasti saa kuuntelijoita, esim. H/D:tä, ja sitten vasta myöhemmin niitä erikoisempia, kun kuuntelijat ovat taattuja. Olisi kiva saada näistä podficeistä joku buumi finiin. *alkaa tyhjentää mp3-soittimeensa tilaa*

// Lausumisesta (tulin takaisin touhottamaan :D); varmaan jotkut sellaiset nimet, jotka lausumista vaativat (esim. Weasley - Wiisli jne.) kannattaa lausua, muttei välttämättä kaikkia. Jos on hyvä lausumaan, ei siinä mitään, mutta ei meikäläistä ainakaan haittaisi jos Harry lausutaan ihan Harryna.
« Viimeksi muokattu: 22.03.2008 19:18:14 kirjoittanut pikkuinen »
If you like slash, clap your hands.

jossujb

 • Q
 • ***
 • Viestejä: 4 082
 • Peace & Love
Vs: Podficit
« Vastaus #5 : 22.03.2008 22:20:16 »
Lainaus
Joku eläytyy tekstiin kovin paljon ja se on kaukana rauhallisesta.
Hehehhe, tulee mieleen se Kummelin sketsi jossa Esko Mörkö lukee yöradiossa vanhoja Jalluja ;D

Ei mutta tämä ideahan olisi mitä mainioin, todellakin haluaisin kuunnella jonkun ficin, siinähän voisi eläytyä ihan eritavalla kuin aikaisemmin. Nimien lausumisessa todellakin täytyy tehdä jotain ratkaisuja, mutta en minä usko että omaan korvaan erikoisesti lausutut nimetkään ainakaan paljon söisi kuunteluiloa, varsinkin jos ääni muuten on miellyttävä. Muutenkin kun jossain vaiheessa elämää kuuntelin paljon ääikirjoja iltaisin kun oli liian pimeää lukea olisi todella hauska palata tämän harrastuksen pariin ficcien kuuntelun muodossa.

Jään kyllä odotamaan jos joku todellakin tekee tällaisen podficin.
Here comes the sun and I say
It's all right

Eruru

 • ***
 • Viestejä: 398
 • easy, breezy, beautiful
Vs: Podficit
« Vastaus #6 : 23.03.2008 14:01:10 »
Olisin hyvin kiinnostunut kuuntelemaan näitä podficejä, sitten suomeksi tai englanniksi. Oma ääneni on kuitenkin varsin kammottava, etten itse ainakaan alkaisi noita äänittämään. Linkkejä kellään?

Amnesiac

 • ***
 • Viestejä: 235
  • tumblr
Vs: Podficit
« Vastaus #7 : 25.03.2008 00:03:21 »
Täähän on ihan älyttömän hyvä idea! Englantia en itse kovinkaan paljon vielä ymmärrä, joten suomeks ois tällasta tosi kiva kokeilla ja mä ainakin toivon, että tää idea toteutetaan. Paras mahdollinen paritus olis tietenkin jotain H/D:tä, mutta kyllä kai muukin menee.

Vois tosiaan olla mukava kuunnella illalla ämpeekolmosesta joku ficci, ettei tarvis istua koneella väsyneenä tihrustamassa tietokoneen näytöltä näitä ficcejä täällä joka yö.^^ Mä jään kyllä innolla odottelemaan ja seurailemaan jos tällainen saatais toteutettua.
Minä en unohda sinua koskaan, vaikka en muistaisi omaa nimeäni.

Sha

 • Severus Kärmys
 • ***
 • Viestejä: 381
 • de D'Nash
Vs: Podficit
« Vastaus #8 : 25.03.2008 16:12:55 »
Innostuin ideasta :D Kuuntelen tässä samalla englanninkielistä H/D:tä ja hyvältä kuulostaa :) Lukijan ääntä jaksaa kuunnella ja hän eläytyy repliikkeihin. Luulen tosin, että suomeksi olisi jotenkin... outoa kuunnella tällaisia. Mutta kai siihenkin tottuisi. Kannatan siis ^^
Kädet kiertyy käsiin, huulet hakee suudelmaa.

"Lakkaa hymyilemästä ja liity seuraamme, Severus!"

Puhpallura

 • Vieras
Vs: Podficit
« Vastaus #9 : 25.03.2008 20:25:51 »
Kuulostaa kyllä todella mielenkiintoiselta :)
Sais kuunnella mp3:sta vaikka linja-autossa :D
Mä olen kyllä noiden kannalla. Englanninkielisiä en jaksaisi kuunnella, koska pitäisi keskittyä liikaa, huono enkun taito kun on :D

Ansqu

 • ***
 • Viestejä: 261
  • Fort
Vs: Podficit
« Vastaus #10 : 25.03.2008 20:37:48 »
mm.. Piccan Koko rahalla - H/D olisi nannaa kuunneltavaa.
Love is an irresistible desire to be irresistibly desired.

pikkuinen

 • ***
 • Viestejä: 344
 • Kahta en vaihda; toinen on Fred
Vs: Podficit
« Vastaus #11 : 26.03.2008 12:11:35 »
Tässä kun näitä podficcejä vatvotaan, niin halukkaatkan voisivat ihan hyvin jo varovasti kysellä joltakulta ficcarilta, josko saisivat tämän ficistä tehdä podficin. Ihan sen takia siis, että joskus saataisiin niitä ficcejä aikaiseksikin ja ladattua mp3:seen. :'D Toimintaa! Minä pysyn vielä taka-alalla tästä nauhottamisesta, että voin ensin kytätä mitän muut finiläiset lausuvat ja eläytyvät. Eww.
If you like slash, clap your hands.

Carabella Lëralondîr

 • ***
 • Viestejä: 630
 • Miss Arthur Pendragon
Vs: Podficit
« Vastaus #12 : 26.03.2008 16:06:15 »
Haha. Voisin ainakin kokeilla nauhottamista jos joku kertoo mitä ficciä tahtoo luettavakseen.

Zsanyalta tuli sellainen toivomus mesessä, että mikäli hänen ficeistään halutaan podficcejä, niin että ne eivät leviäisi sitten julkisesti. Hänellä ei ole mitään sitä vastaan jos niitä lähettelee sitten noin yksityisesti, mutta ei tahtoisi julkistettavan yleisesti. Näin tuli mieleen vaan kun joku oli toivonut Mary Sueta?

Eruru

 • ***
 • Viestejä: 398
 • easy, breezy, beautiful
Vs: Podficit
« Vastaus #13 : 26.03.2008 17:19:14 »
Mie ainakin tykkäisin Mary Sue-podversiosta, mutta eikö se ole aika pitkä? Sitä vain että kamala urakka :D

Puokki

 • ***
 • Viestejä: 57
Vs: Podficit
« Vastaus #14 : 26.03.2008 20:02:28 »
Minulla on toivomus luettavaksi, Celepornin Pakoja todellisuudesta. (Joku muu saa kysyä luvan. Ja kohta se tulee ja tappaa mut kun kehtasin ehdottaa.)

Jottei tulisi aivan offiksi, tässäpä on lyhyt, helppo tutoriaali ja hyviä linkkejä ääneenlukijalle. (Mä keksin ääneenlukijalle nimenki:Podari. Hihhii. Ja en, en ajatellut bodaria.)
These are moments of joy and happiness, moments of pain and sorrow, moments of wisdom and foolishness, these are moments of life."

Amnesiac

 • ***
 • Viestejä: 235
  • tumblr
Vs: Podficit
« Vastaus #15 : 27.03.2008 00:39:40 »
Noh, Zsanyan ficithän minuakin kiinnostaisi lähinnä. Ei rakkaus kelloon katso, ei onni aikaa kysele ois enemmän kuin todella ihana.<3 Ja Mary Sue myös ehdottomasti.8'D
Sitten muita.. Ainakin Piccan Kunnes tulette toimeen keskenänne, sitä ihanaa H/D:tä tämäkin, ois kans ihanaa kuunneltavaa. Omia lemppareita.^^
Minä en unohda sinua koskaan, vaikka en muistaisi omaa nimeäni.

Amca

 • ***
 • Viestejä: 172
Vs: Podficit
« Vastaus #16 : 27.03.2008 10:16:54 »
Kuulostaa aika mielenkiintoiselta. Noista teidän ehdotuksista, mun mielestä vois olla ihan hyvä, ettei sekaannuta kovin paljoa esimerkiksi lopettaneisiin ficcareihin (zsanya yms), varsinkaan niihin, jotka ovat vetäneet itsensä ulos netistä =)

Mulle tuli mieleen sellanen, että niihin ficceihin vois miksata jotain taustajuttua mukaan. En oo oikeestaan äänikirjoja kuullut, mutta muistan, kun pienenä kuunneltiin niitä satuvihkosia c-kasetilta ja siinä oli esim "bling", kun piti kääntää sivua ja jotain lintujen viserrystä taustalla muuten vaan. Mulla on itelläni aika paljon kokemusta miksaamisesta (oon musalinjalla ja oon käyny kaikenlaisilla teknologia- ja studiotekniikkakursseilla) ja olisin siis innokas vaikka yhden ficin miksaamaan vähän moniulotteisemmaksi. Ja toinen idea oli sellainen, kun ollaan yläasteella äikässä kuuneltu ääninäytelmiä, niin johonkin ficciin vois tulla vaikka useampi henkilö mukaan. Tiedän, että näin olis vaan tyhmää mennä tekemään useaan ficciin, mutta esim jollain äänestyksellä vois valita yhden tai kaksi juttua. Mä itse oon käyttänyt esimerkiksi tota jossain "ohjeissa" mainittua audacitya ja paria muuta.

Mä voisin olla siis mukana tässä projektissa jotenkin =) tuli mieleen meinaan sekin, että jos jollain tuppaa oleen esimerkiksi niitä vesitaukoja ilman pois ottamista, niin mä voin ihan hyvin vaikka viimeistellä jotain raitoja. Multa iteltäni ei löydy kai mikkiä, enkä ehkä olisi ihan paras siinä puhumisessa, mutta ehdottomasti haluan auttaa saamaan ulos kuunneltavaa =)

Kiitos.
"we all need to belive there's hope" - Shii's song

Liar

 • ***
 • Viestejä: 222
Vs: Podficit
« Vastaus #17 : 09.05.2008 21:11:48 »
Mahtava idea! Harmi, oisin voinu tehä tuota mut mulla on kamala pissisääni ja kammoon niitä (ääniä siis) ... Saanpas leirikouluun mukaan ficcejä :'D
Oikeesti, vähän mahtavaa :D Joku saa oikeesti tehä näitä podficeiks...
« Viimeksi muokattu: 09.05.2008 21:52:19 kirjoittanut savenvalaja »

Celeporn

 • Vieras
Vs: Podficit
« Vastaus #18 : 09.05.2008 22:20:59 »
Minulla on toivomus luettavaksi, Celepornin Pakoja todellisuudesta. (Joku muu saa kysyä luvan. Ja kohta se tulee ja tappaa mut kun kehtasin ehdottaa.)

Hui. Olen todella otettu <3
Jos nyt jotakuta innostaa, niin kyllä minun puolestani tuosta saa pod-ficin tehdä. Toivoisin kyllä siihen miespuolista lukijaa, kun kuitenkin teksti on kirjoitettu mieshahmon PoVissa, mutta ehdokkaita ei varmaan siihen hommaan oikein ole  ;D

Olisihan se joka tapauksessa aika jännittävää kuulla oma tekstinsä luettuna, joten annan vapaat kädet tuon toteutukseen, jos joku/jotkut sen haluaisivat tehdä.

// Hitto, harmittaa kyllä, että mulla ei ole minkään sortin äänitysvälineitä, kun voisi jopa huvittaa kokeilla itse tuon lukemista (vaikka hyvin kaukana siitä mieslukijasta olenkin)... Persus sentään.
« Viimeksi muokattu: 09.05.2008 22:23:00 kirjoittanut Celeporn »

Violetu

 • Draamaprinssi
 • ***
 • Viestejä: 6 063
Vs: Podficit
« Vastaus #19 : 09.05.2008 23:52:58 »
Ehdottomasti kiinnostava ajatus. (Kivan näköinen tuo sivu tuolla linkin takana... ;D)
Itsellä vaan taitaa olla niin nariseva ääni, ettei sitä kukaan kauaa kuuntele, lisäksi "ylinäyttelemisen" vaara on aina olemassa. :-\
Mutta mielelläni kyllä kuuntelisin ficcejä silloin kun koneelle ei pääse, onhan se kätevämpää ottaa ficci talteen Ipodiin kuin printata.

Sometimes a girl just needs to shoot.
.