Kirjoittaja Aihe: Mitä muita fandomeja luet? || eli fanfictionia HP:n ulkopuolella  (Luettu 99765 kertaa)

maisamiisa

 • pähkinäpoika
 • ***
 • Viestejä: 1 740
 • nanana
Vs: Mitä muita fandomeja luet?
« Vastaus #60 : 09.05.2010 10:11:43 »
HP ei mene enää. PAITSI ReginaRiddlen kirjoittamat raapaleöööömitälie, siis ne sarjat tms, ne missä on Theodore & Blaise & DIMA ! Dima rox. Paras kotitonttu koskaan, ihan oikeasti. Sorry Dobby, Dima vei.

My Chemical Romance, siitä menee ficcejä, tosin en enää millään viitsi lukea mitään muuta kun öö one-shot pornoa, ja sitä kun finistä ei juurikaan löydy niin ei voi mitään. Kirjotan kanssa sitä ihan hulluna naputi nap, ei enää niin paljon kun ennen mutta joopa joo.

PLACEBO. Rakkaus ja silleen, Ashtray varsinkin on rakkaus ja silleen. Ei siitä sit sen enempää.

Randomit pikkubändit menee, yhtenä ficcisuosikkina mulla on Aiden, mistä on valitettavan vähän ficcejä: mun tietääkseni finissä on pelkästään mun kirjoittamaa ja kenenhän olisi ollut, en yhtään muista, Draco Malfoy/wiL Francis. Ah, ihana mies. Ei ihkuraxupoxu Draco vaan wiL. :3

Mitäs tässä, muualla kun finissä ei tule lueskeltua jollen yritä kääntää :'D kehkeh, en tyksi lainkaan muista sivustoista, en en en, ja suomeksi ei tahdo löytyä mitään. Vuotis ei iske kun ne ikärajat on liian öh miten sanoisin, matalia, kirjotan (ja luen) ite lähinnä tollasta mitä ei näy rekisteröitymättömälle :'D

ps. frerard rocks. ~
Sharpen up your teeth, your dreams are more than worth defending

cocotier

 • Vieras
Vs: Mitä muita fandomeja luet?
« Vastaus #61 : 14.05.2010 08:08:18 »
Luen oikeastaan aika vähän ficcejä, ja jos jotain luen niin ne on My Chemical Romancesta (muista bändeistä en jotenki osaa lukea mitään, tuntuu liian oudolta. En osaa kuvitella itseäni lukemassa Green Day - tai Placebo -ficcejä vaikka näitä bändejä rakastankin). Frerardia tulee luettua eniten, koska MCR-ficeistä yli 90% on sillä parituksella. Ite kirjoitan mieluummin Frikeyta. Muut paritukset tuntuu vähän oudoilta, mitä nyt Waycestiä lukenu joskus.
Seuraavaks eniten varmaan tulee luettua potterficcejä, muita fandomeita (esim. LotR, Batman ja jotkut randomit RPS-paritukset) vaan satunnaisesti.

Ewelyn

 • Musta joutsen
 • ***
 • Viestejä: 663
 • Death makes artist.
Vs: Mitä muita fandomeja luet?
« Vastaus #62 : 14.05.2010 19:41:31 »
Mä en taas lue ficcejä oikeastaan ollenkaan, vaan sillon kun on aikaa, huvittaa ja näin. Mutta nykysin on into vähän laimentunut, joten keskustelun puolelle menee. Ensinnäkin oon liian laiska ettimään ficcejä ja toiseks en jaksa ikinä kommentoida niitä. Musta ei vaa oo siihe, tyksin enemmän kommenttien, mielipiteitten ja oman asiani jakelusta.
Mutta siis jos jaksan lukea jotain niin yleensä se on Potterdomia ja originaalia. Joskus jos joitain hyviä Twilightfandomeja tulee, niin niitäkin, mutta niitten taso on menny vähän pakkasen puolelle. Edward/Bellaa, tyypit on ihmisiä ja näin. Emmä niitä jaksa, muutenkin oon niin helvetin tympääntyny perusparituksiin.

Lisäks jos vastaan tulee niin luen Frendejä, FlashForwardia ja Putousta, mutta blaah, nuokin on harvassa.
And if you die before I leave
What on earth becomes of me
Look around there's no one here
To love me and hold me. 
Robbie Williams - Please don't die

magrat

 • noita
 • ***
 • Viestejä: 131
 • happy
Vs: Mitä muita fandomeja luet?
« Vastaus #63 : 14.05.2010 22:42:37 »
Hassua muuten kun miettii, että vaikka seuraan ties mitä tv sarjoja ja katselen ties mitä leffoja ja luen vähintään kaksinverroin, niin ei mua kiinnosta esim. joku Kiekkomaailma fictioni.

Mä nykyään luen muutenkin tosi vähän fanficcejä, mutta aiemmin luin Hpn lisäksi Pakoa ja Kylmää rinkiä.

Ja ainoastaan Potterissa kestän muita kun IC parituksia. :P (Joku Michale/tbag, tbag/abruzzi hrrrr....)

Odo

 • Sankari
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 12 552
 • 707
Vs: Mitä muita fandomeja luet?
« Vastaus #64 : 15.06.2010 21:39:40 »
Olen kaikki ruokainen niinkai sen voisi sanoa, luen ficcejä nykyisin ihan kohtalaisen paljon ja olen yrittänyt kommentoidakkin mahdollisimman monia. Kommentoiminen kyllä valitettavasti jää siihen 1/3 siitä mitä luen. Kuitenkin luen siis lähes tulkoon kaikkea ja olen sitä kautta oppinut innostumaan uusista sarjoista ja parituksista. Tykkään kokeilla erilaisia ficcejä jokaiselta genretyypiltään.

Yksinkertaisemmin sanottuna luen siis ficcejä joiden fandomia en tiedä ennestään, valitettavaa tosin on, että jos hahmoja ei ole kuvailtu kovinkaan tarkkaan niin ei pääse oikein juttuun mukaan...sitä kautta kuitenkin on löytänyt sarjoja, joita tykkää lukea jatkossakin ficceinä tai jopa kiinnostua alkuperäisestä sarjasta.  :D mm. Sherloc Holmes ficit tulivat uutena positiivisena yllätyksenä, vaikka en ole kummemmin koskaan lukenut kirjoja tms (yhden kirjan joskus aikoinaan). Todella jännää slahshia, Holmes! S. Holmes ficcejen lisäksi myös RPF-ficit ovat alkaneet kiinnostaa enemmän, joten luen nyt lähes aina jääkiekkoficit, kun vain silmään sattuu. Senkin tein ihan vain huvikseni lukiessani jonkun pätkän jääkiekkoficciä.  ;)

Vanhoina tuttuina kuitenkin ficcimaailman aatelia ovat ehdottomasti no Potterit nyt näin mainintana, mutta sen lisäksi todella hyviä ficcejä on tehty mm. Lord of the ringsistä ja Perillinen-trilogiasta. Näiden lisäksi on paljon mangoja/animeja, joista tehtyjä ficcejä tulee luettua paljonkin, joista ensimmäiseksi nousee ehdottomasti Full metal alchemist persoonallisten hahmojen ja alkuperäisen tarinan synkkyyden vuoksi. Kaiken lisäksi sarjasta saa väännettyä loistavia parituksia, angstia, H/C:ta...ihan kaikkea! Tuossa sarjassa tosin on se ongelma, ettei het-parituksia ole minun mieleeni kovinkaan runsaasti. No ei se ole haitannut.  ;D Muutenkin, kun enemmnän femme/slash immeisiä olen. Kuitenkin, kuitenkin sitten vain näin mainintana Kingdom Hearts I ja II-ficit sekä tietysti Final Fantasyt X, X-2, XII, VII, VII : Advend Children.

Ja noh genreinä menee ihan kaikki, vaikka pakko myöntää, että H/C ja BDSM ovat luultavasti suosikki genrejäni, en ymmärrä miten kaksi loppuunsa niin erilaista genreä voi olla mieleen, mutta niin ne vain ovat.  :D<3 Parituksia en mene sanomaan, että onko slash parempaa kuin het, tai het parempaa kuin femme, koska en pysty jaottelemaan näitä kategorioita, kaikki kolme genreä ovat hyviä, mutta eniten se riippuu parituksesta.  ;)

Tälläistä tällä kertaa, kirjoittelen lisää jos asiaa tulee.
“People can have lovers.
They can have friends. They can be together.But when you think about it,
you’ll see that originally, we’re alone.”

Violetu

 • Draamaprinssi
 • ***
 • Viestejä: 6 064
Vs: Mitä muita fandomeja luet?
« Vastaus #65 : 18.06.2010 12:38:09 »
Aaaah. <3
Viimeisin Fandomirakkauteni Fruits Basket.
Täynnä herkullisia hahmoja, joita voi yhdistellä toisilleen melkeinpä ihan miten sattuu (mennään siis mangan mukaan).
Olen juuri löytänyt ihanan parituksen Kureno/Shigure (Kuregure?), mutta ainakaan FF.netistä ei löytynyt parilla yhtään ficcejä :(

Hetalia on myös pinnalla tällä hetkellä, kaikenlaiset ficit menee, parituksista huipulla ovat ainakin UK/US ja tietysti Ruotsi/Suomi.

Sometimes a girl just needs to shoot.
.

sotavanukas

 • ***
 • Viestejä: 169
Vs: Mitä muita fandomeja luet?
« Vastaus #66 : 18.06.2010 14:11:03 »
En oikeestaan nykyisin lue hirveästi mitään muuta kuin HP-fanfictionia ja se nyt muutenkin on melkein aina ollut mulle pääfandom, mutta mutta.

Taru Sormusten Herrasta-fanfictionia luin joskus aivan älyttömästi ja kirjoitin itsekin, ja siitä sit tuli kylkiäisenä myös TSH-näyttelijä-RPS. Viime aikoina olen kyllä pysytellyt erossa kummastakin. Sitten yhdessä vaiheessa luin paljon, paljon hevisetäslashia mutta nykyisin myös se on jäänyt hyvin vähälle. En mä tiedä, jotenkin ehkä ne ficit on ruvenneet toistamaan itseään ja kun en enää edes hirveästi kuuntele (suomalaista) metallia tai muutenkaan ole hirveän messissä niiden bändien toimissa niin kai fanfictionkin sitten luonnollisesti on jäänyt vähemmälle. Ja muutenkin RPF jotenkin tökkii nykyisin, tai ehkä lukeminen vielä menisi, mutta jotenkin sen kirjoittamisesta tulee sellanen wtf-fiilis, huonolla tavalla ;D

...kylläpä mä nyt vaikutan epämonipuoliselta fanfictionin lukijalta kun on vaan pari fandomia, mutta ei kai sille sitten voi mitään. Ei kun hetko, olenhan mä joskus pari Twilight-ficciäkin lukenut ja sit viimeaikoina tutustunut uuteen fandomiin, jalkapalloslashiin ;D Ihan vaan sen takia koska jalkapallo nyt sattuu olemaan ehkä slashein urheilulaji ikinä ja Fernando Torres ja tuitui.
"Do you have any idea how rare love is?"

Saasta

 • Vieras
Vs: Mitä muita fandomeja luet?
« Vastaus #67 : 20.06.2010 23:39:40 »
Ah. Nykyään en lue Potterficcejä melkein ollenkaan. Jos joku hyvä tulee vastaan, saatan lukaista, mutten niitä enää silleen etsi. Varsinkaan suomeks ei pysty lukemaan mitään, tuntuu jotenkin niin teennäiseltä : D

Niiden tilalle on tullu Generation Kill. Ollaan pieni fandom mutta siellä tietää kaikki kirjottajat ja on niin jotenki... lämmin tunnelma. Vaikka GK muistaakseni tuli sillon... 2007? Niin minäki, joka vasta jouluna (niin vähän aikaa!) ihastuin siihen, oon päässy näkemään miten se fandom vielä kasvaa. Archiveofourowniin on miun aikana tullu melkein sata uutta ficciä, yhteen aikaan oli sähköpostissa joka päivä ilmotus että on johonkin lempikirjottajalle tullu uus ficci. Ne ihmiset on siellä niin mahtavia, Generation Kill on mahtava, ficit on mahtavia. Ja olin ihan shokissa kun yks miun lempificcareista kirjotti jäähyväiskirjeen GK:lle; miten se kestää ilman meitä? Mutta samalla oli tosi herttaista että se kirjotti sen kirjeen eikä vaan... lopettanut. Ja sen voin sanoa että yhtäkään huonoa GK-ficciä ei oo tullu vastaan!

Lisäks luen vähän harvinaisempia fandomeja, esim. Napolaa, josta oon löytänyt about kymmenen ficciä yhteensä (taso onkin sitten sitäkin parempi) ja Green Street Hooligansia. Supernaturalia luen harvoin. Sen fandom onki sitten harvinaisen... mitenkä sen sanoisi. Draamaileva. Tai mitä nyt oon lukenut ^^,

Vaarallinen Komentoija

 • Vieras
Vs: Mitä muita fandomeja luet?
« Vastaus #68 : 30.12.2010 17:38:32 »
Äääh, onhan näitä...
 Kuten avastani voi päätellä niin Narnia osakseen, Anna, Runotyttö, Me kolme ja jengi sun muut vastaavat. Melkein kaikki mahdolliset.

puolipro

 • ***
 • Viestejä: 496
 • BANG
Vs: Mitä muita fandomeja luet?
« Vastaus #69 : 31.12.2010 15:58:50 »
mun on nykyään todella vaikea lukea milteipä mitään muuta kuin potterfictiota. ja olen jopa tajunnut miksi! ensinnäkin kun rupean ajattelemaan, miksi ylipäätänsä aloitin lukemaan ficcejä: halusin lisää kyseisestä fandomista, missä muodossa vain. osassa fandomeissa taas mulle tulee se olo, että pilaako tämä nyt sen alkuperäisen ihanuuden kyseisessä asiassa päässäni vai ei. potterissa uteliaisuus ja halu voitti alkuperäisen kontekstin pyhyyden ja tässä ollaan.

myös olen FMA:n ja parin muun kohdalla sortunut, mutta potter ja FMA suurimpina. narutokin menee. osalla fandomeista on se ongelma, esim POTC, että ne toimivat mulle vaan elokuvina. potc:eissa sen koko fandomin ihanuus on siinä visuaalisessa maailmassa ja vapauden fiiliksessä, joka sitä leffaa katsoessa tulee, enkä minä janoa siihen mitään ylimääräistä.

FMA-fictionia luen lähinnä sen takia, että päänsisäinen ed/roy = truth -kaavani pakottaa. sitä ei itse sarjassa esiinny (yhyy ainakaan virallisesti) joten siinä vaiheessa tulee ficit pelastamaan päivän ♥ en varmaan muuten FMA-fictionia lukisikaan, totta puhuen.

Lainaus
Tämän voisi periaatteessa laskea niihin "hetken ihkutus"-fandomeihin

tämä termi pomppas silmille, tuttu juttu nimittäin. "pakko löytää ficcejä tästä nyt heti tänään NYT" -fiilis on sellainen, mikä tulee jotain esimerkiksi vanhaa rakasta kirjaa lukiessa. nälkäpeliä lukiessa tuli sellainen fiilis, mutta olin silloin bulgariassa ja fictionin saaminen siinä tilanteessa oli hieman mielenkiintoista (=mahdotonta asd).
can't you see, in my handwriting
the curve of my g? the longing

Annoy

 • Lännen paha noita
 • ***
 • Viestejä: 383
 • Dancing through life
Vs: Mitä muita fandomeja luet?
« Vastaus #70 : 03.01.2011 20:10:12 »
Ennen mä luin ihan hirveesti Potter-ficcejä, mutta nykyään mä en lue niitä melkein ollenkaan. Ei vaan oo tullu mitään mua kiinnostavaa, ja ne mitä seurasin aikasemmin on ihan kuolleita. Nykyään mä luen lähinnä Twilightia, tosin sielläkin on aika kuollutta. Mut onhan mulla aina fanfiction.net, missä mä roikun 24/7 :'D

Fanfiction.netissä mä luen tosi paljon Wickedia. (Ja puoletkaan ei varmaan tiiä mikä se on, mut joo) Oon nähnyt sen kerran, ja menen maaliskuussa kattomaan tokan kerran. Tykkään tosi paljon, ja siinä on vaan jotain ihanaa. Ja parituksena tietty Elphaba/Fiyero.

Joskus satunnaisesti tulee luettua Percy Jacksoneita, mutta aika harvoin. RPF-ficcejä en lue varmaan koskaan, ei iske muhun yhtään. Mä oon aika nirso siitä mitä mä luen.
"What everyone does. Like you said. Hope."

Nej, du måste finnas, du måste
Jag lever mitt liv genom dig
Utan dig är jag en spillra
på ett mörkt och stormigt hav
Du måste finnas, du måste
Hur kan du då överge mig?
Jag vore ingenstans, jag vore ingenting
Om du inte fanns

Neithan

 • Bitchking
 • ***
 • Viestejä: 307
 • Words are wind
Vs: Mitä muita fandomeja luet?
« Vastaus #71 : 04.01.2011 19:02:10 »
Jos pitäisi mainita suosikki fandomit, niin Potterin jälkeen tulee rakastamani Silmarillion - ikävä kyllä en ole siitä paljoa ficcejä löytänyt. FF.netistä etsin, mutta ei löytynyt mielenkiintoisia. Suomenkieliset ficit olen lukenut aina kun niitä löydän, enkä hyviä englanninkielisiä ole näkynyt. Ongelmana on myös hyvien slash ficcien löytäminen, sillä het ei vain iske.
Käsikädessä Silmarillionin kanssa kulkee LotR, jota myös luen ja paljon. Olen viime aikoina ollut totaalisen hurahtanut haltiaslashiin.

Hetalia ficit ovat myös aivan ihania, rakastan etenkin RusFinia. Luen melkeimpä kaikki Hetalia ficit jotka ovat suomeksi -poikkeuksena SuFin. En vain tykkää.

Varjojen Kaupungit ficcejä luen, mutta vain Magnus/Alec parituksella.

Percy Jacksonia myös, tosin riippuu paljoltikin parituksesta vaivaudunko lukemaan.

Luen myös muita fandomeja ihan vain fiiliksen mukaan. Joskus saattaa esim. iskeä halu lukea Narnia tai House of Night ficcejä.

Finin lisäksi luen ficcejä Loftiksesta ja fanfiction.netistä.
You can be anything you want to be
Just turn yourself into anything you think that you could ever be

Avatar by Raitakarkki

Neme

 • the kissogram
 • ***
 • Viestejä: 1 450
 • Vaniljen ava
Vs: Mitä muita fandomeja luet?
« Vastaus #72 : 05.01.2011 06:31:29 »
Tiiän että tää aihe on vähän haasteellinen keskustelun osalta, mutta nyt pitäisi edes yrittää. Niin paljon on listausta :(

spell
ℒ-O-V-E


witko

 • ***
 • Viestejä: 41
Vs: Mitä muita fandomeja luet?
« Vastaus #73 : 08.01.2011 04:28:30 »
Hmm no koitanpas tänne keskusteluntynkää saada aikaan kysymyksen muodossa :)

Onko teillä sillain että jos jotain pitkäikäistä sarjaa seuraatte (esim. Lost) niin oliko teillä ehdoton OTP vaikka ensimmäisestä tuotantokaudesta kolmoseen, mutta kolmostuotantokauden aikana tuli joku uusi hahmo ja parititte sitten heti tämän uuden vanhan OTP:si toiselle puoliskolle? Tai onko näin käynyt elokuva- tai kirjasarjan edetessä? Entä jos bändiin on tullut uusi jäsen eronneen tilalle?
Päädyttekö kuitenkin lopulta lukemaan sitä sarjan/etc ensimmäistä OTPtä?

Tässä aamuyön ratoksi tätä taas mietin kun juurikin itse Lostia katselin ja se vilisee kaikenmaailman pairingeja :) Ja muissakin on näin käynyt ainakin minulle.

Violetu

 • Draamaprinssi
 • ***
 • Viestejä: 6 064
Vs: Mitä muita fandomeja luet?
« Vastaus #74 : 08.01.2011 21:34:26 »
Törmäsin juuri tuohon samaan kysymykseen, witko, se on kieltämättä aika kinkkinen.
Toisissa sarjoissa OTP:n vaihtumista tapahtuu ilman minkäänlaisia tunnontuskia, mutta toisinaan tulee sellainen tunne, että on pettänyt... jonkun? Itsensä? OTP:nsä?
Typerää, mutta tuo tuntemus heräsi, kun Supernaturalissa käänsin kelkkani Sam/Deanista Castiel/Deaniin ;D
Ja nyt alkoi uusi Putous, mutta Eero ei ole enää mukana :'( (ei sillä, että ficcaisin näitä kahta, mutta tykkäsin Aku/Eerosta ajatuksena).
Saapa siis nähdä, syntyykö  ficcejä, joissa Akua paritetaan jollekulle muulle, ja löytyykö sellaisille lukijoita, jos syntyy.

Sometimes a girl just needs to shoot.
.

Unohtumaton

 • Uno
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 2 716
Vs: Mitä muita fandomeja luet?
« Vastaus #75 : 09.01.2011 18:28:34 »
Päädyttekö kuitenkin lopulta lukemaan sitä sarjan/etc ensimmäistä OTPtä?

Minua suoraan sanottuna ärsyttää, jos jossain sarjassa joku henkilö esiintyy usemman kuin yhden henkilön parituksena, koska itse ainakin kiinnyn ihan kunnolla siihen yhteen ja ainoaan paritukseen. Esimerkiksi Brothers & Sisters -sarjan Kevin & Scotty on ehdoton, siihen en pistäisi ketään väliin ja vierastan ajatusta Kevinistä Chadin tai Jasonin kanssa. Tulevista kausista en viitsi tässä paasata, koska eivät ole vielä Suomen televisiossa näkyneet (mutta varsinkin vitoskaudella meinasin räjähtää hetkellisesti). Eli kyllä, olen aika vannoutunut OTP parituksien kanssa ja tässä taannoin ärsytti tämä Seiskan juttu, jossa Adamia Lambertia yritettiin parittaa BB-Saulin kanssa. En viitsinyt koko juttua edes lukea, sillä jo pelkästään otsikko oli ristiriidassa oman OTP:ni kanssa. Ei sillä, että koko lehteä pystyisin edes tosissani ottamaan.

Tuleeko teille koskaan kausia, jolloin joku fandom alkaa vain yksinkertaisesti tuntua tylsältä?

Itse huomaan, että välillä on kausia, jolloin ei vain yksinkertaisesti jaksa olla innostunut jostain tietystä sarjasta. Voi olla, että kyseisestä sarjasta ei ole tullut hetkeen mitään uutta tai jos onkin, niin uusi materiaali ei olekaan enää niin innostavaa ja inspiroivaa kuin aikaisemmat. Siitä tulee suorastaan rasite, kun yrittää vanhan materiaalin pohjalta kasata kokoon innostustaan kyseistä fandomia kohtaan, koska uusi sulkee pois sen, mitä on joskus vielä "fanittanut" ahkerasti. Voi olla, että OTP:n toinen osapuoli esimerkiksi kuolee ja tietyn ajan jälkeen ei vain enää jaksa edes yrittää pitää paritusta hengissä, koska se tuntuu jotenkin turhalta. Voin sanoa, että been there, done that ja kyllähän se ärsyttää väkisinkin. Innostus on nollassa, vaikka paritus sinällään oli hyvä (vielä silloin kun se oli elinvoimainen ja juonta tuli lisää).

// helvetti, en kestä jos toi juttu on oikeesti totta...
« Viimeksi muokattu: 09.01.2011 19:45:39 kirjoittanut Unohtumaton »

ja ilo viilsi heitä miekan lailla
ja heidän ajatuksensa liitivät maille joilla tuska ja ilo virtaavat yksiin
ja kyyneleet ovat siunauksen viini.

listaus

jossujb

 • Q
 • ***
 • Viestejä: 4 082
 • Peace & Love
Vs: Mitä muita fandomeja luet?
« Vastaus #76 : 09.01.2011 23:47:55 »
Lainaus
Kuinka laajalla aluella tykkäätte fandomeissa seikkailla?

Itse asiassa, mitä minuun tule, varsinkin pienemmissä fandomeissa, niin fanitaidetta löytää lähes 90 prosenttisesti varmemmin lähes mistä tahansa, kun taas ficcejä välttämättä ei. Siksi aina hurahtaessani uuteen fandomiin olen ensimmäisenä deviantartissa ja tumbblerissa katsomassa että onko joku keksinyt jo tätä piirtää. Ficit tulee itseasiassa vasta tämän jälkeen ja sitten alkaa fanivideoiden metsästys/väsäys.

Aijai, pienet fandomit on samaan aikaan kaikkein ihanimpia ja kaikkein raivostuttavimpia, koska silloin yleensä oppii tuntemaan fanituspiirin varsin hyvin (nyt tällä hetkellä fanittamastani The Fast Showsta tunnen käytännössä kaikki viisi ihmistä jotka sitä rakastavat), mutta toisaalta, pienessä porukassa tarjonta on vähäistä ja vaatii paljon omaa aktiiviisuutta että fandom pysyy kiinnostavana ja mielekkäänä. Jos tykkää jostain isosta, kuten Harry Potterista, niin voi vaikka puoli vuotta pelkästään nauttia muiden tuotoksista tekemättä itse mitään. Jos pienen fandomin jättää kuivumaan, niin voi olla että se kuivuu sitten kerralla kasaan.
Here comes the sun and I say
It's all right

Unohtumaton

 • Uno
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 2 716
Vs: Mitä muita fandomeja luet?
« Vastaus #77 : 10.01.2011 20:19:37 »
Lainaus
Kuinka laajalla aluella tykkäätte fandomeissa seikkailla?

Mulla menee tässä aika selkeä jako. Jos olen tutustunut fandomiin kirjan kautta tai muuten lukemalla, oon yleensä ensimmäisenä ollut etsimässä ficcejä tai muuta kirjoitettua materiaalia, koska kaikissa ei välttämättä ole saatavilla mitään videomateriaalia. Jos sellaista kuitenkin on, niin se yleensä tulee ficcien etsinnän jälkeen. Sitten taas jos olen nähnyt ensin tv-sarjan tai elokuvan, etsin yleensä ensimmäiseksi kuvamateriaalia ja siirryn sitten vasta ficcien maailmaan, mutta loppupeleissä oli fandom mikä tahansa, yritän kyllä etsiä siitä käsiini kaikenlaista materiaalia.

Kuinka paljon te pystytte pitämään innostustanne johonkin fandomiin yllä pelkän 'vanhan materiaalin avulla'? Tarvitsetteko fandomiin jotain uutta, jotta pystyisitte pitämään innostustanne tarpeeksi yllä vai säilyykö mielenkiinto, vaikka kaikki ideat pitääkin repiä irti samasta materiaalista?

Omalla kohdallani esimerkiksi tv-sarjojen paritukset ovat paljon mieluisampia silloin, kun tulee jatkuvasti lisää aineistoa, mistä rakentaa pohjaa omille versioilleen. Kirjasarjoissa taas sitä materiaalia ei kaipaa niin usein, koska sitä on jo yhdessä osassa riittämiin. Tykkään kuitenkin perustaa mahdollisia ficcejäni sille pohjalle, mitä on oikeasti annettu ja jos se pohja alkaa olla useampaan kertaan käytetty, hiipuu mielenkiintokin fandomiin melko usein. Toki on niitäkin fandomeja, joista ei vain pysty päästämään irti, vaikka kuinka toistaisivat samaa kaavaa.


ja ilo viilsi heitä miekan lailla
ja heidän ajatuksensa liitivät maille joilla tuska ja ilo virtaavat yksiin
ja kyyneleet ovat siunauksen viini.

listaus

flawless

 • Alempi ylilehmä
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 10 710
 • d a d d y
Vs: Mitä muita fandomeja luet?
« Vastaus #78 : 10.01.2011 21:18:00 »
Hei, tätä keskustelua en olekaan aiemmin bongaillut! Mä luen nykyään melko lailla pelkästään RPF:ää futiksesta. Aiemmin luin Pottereista eniten, ja se fandom olikin mun ensikosketukseni fanfictioniin, mutta jalkapallo on ollut mun harrastukseni ja yksi mulle tärkeimmistä asioista jo kohta kymmenen vuotta, joten se loogisesti syrjäytti sitten sen Potterdomin :-D Aiemmin en tajunnut, että futiksestakin kirjoitetaan, mutta kun eksyin lueskelemaan niin tajusin kyllä löytäneeni sen fandomin, joka on ihan mun juttu. Originaaleja luen sen pari, niistä tykkään varmaan kaikista eniten heti tuon futiksen jälkeen. Näin.

Lainaus
Kuinka laajalla aluella tykkäätte fandomeissa seikkailla?
Fandomien suhteen olen kuitenkin melko kaikkiruokainen, jos löytyy joku todella hyvin kirjoitettu teksti ihan vieraasta fandomista niin ei se lempifandomin teksteille kalpene ollenkaan. Kiinnitän mielummin lukiessani huomiota itse tarinaan kuin sen hahmoihin ja muihin, mutta riippuu tietty myös siitä että millä päällä olen. Jos haluan lukea jotain kevyttä hömppää, niin valitsen tutun ja turvallisen OT-fandomin, mutta jos tahdon lukea jotain syvällisempää, koskettavampaa yms. niin yleensä lueskelen originaaleja. Mutta tuo yleensä on kyllä oikeasti yleensä, olen lukenut ficcejä ties mistä fandomeista elämäni aikana. Uudet fandomit ovat mielenkiintoisia ja niiden lukemiseen jaksaa usein keskittyä ihan eri lailla kuin muihin, joten kokeiluja harrastelen myös.

Lainaus
Kuinka paljon te pystytte pitämään innostustanne johonkin fandomiin yllä pelkän 'vanhan materiaalin avulla'? Tarvitsetteko fandomiin jotain uutta, jotta pystyisitte pitämään innostustanne tarpeeksi yllä vai säilyykö mielenkiinto, vaikka kaikki ideat pitääkin repiä irti samasta materiaalista?
Vähän niin ja näin. Futis on ainakin fandomina täällä Finissä levinnyt niin isoksi, ettei uudesta materiaalista ole todellakaan puutetta :-D Päin vastoin, läheskään kaikkea ei ehdi lukea. Pottereissakin ficcejä tuli lisää melko tasaiseen tahtiin, joten en oikein osaa sanoa tähän mitään. En kyllä usko kyllästyväni vanhempaankaan materiaaliin kovin nopeasti, koska vanhoja hyviä ficcejä on aina kiva lukea uudestaan. Joten voin kyllä pitää mielenkiintoani yllä silläkin.
« Viimeksi muokattu: 09.04.2016 08:53:43 kirjoittanut flawless »

bannu by Ingrid

cykesb

 • Vieras
Vs: Mitä muita fandomeja luet?
« Vastaus #79 : 25.01.2011 12:12:13 »
Lainaus
Kuinka laajalla aluella tykkäätte fandomeissa seikkailla?
Fandomien suhteen olen kuitenkin melko kaikkiruokainen, jos löytyy joku todella hyvin kirjoitettu teksti ihan vieraasta fandomista niin ei se lempifandomin teksteille kalpene ollenkaan. Kiinnitän mielummin lukiessani huomiota itse tarinaan kuin sen hahmoihin ja muihin, mutta riippuu tietty myös siitä että millä päällä olen.
Jees, komppaan. Mäkin seikkailen mahdollisimman laajalla alueella, ja vaikka fandom olisi tuntematon niin kyllä mä sen luen jos sen genre tai kirjoittaja iskee.

Fandomit mitä yleensä luen on mäkihyppy-RPF, Final Fantasy (! ♥♥), Gravitation, Wolf's Rain, FMA ehdottomasti! ... ja muutamia muita, joita luen sitten kausittain tai harvemmin, esim. House, Pako sun muut telkkariohjelmat. :---D X-Files, Supernatural nyt ainakin.

RPF:stä en muuta oikeestaan lue kun mäkihyppy-ficcejä, ja satunnaisesti eksyn tutun ficcarin perässä lukemaan formula-ficcejä. :'D Tai jääkiekko.

Pelifandomeista uppoaa Prototype, Call of Duty (MW2 tai BO) ja Vampire: the Masquerade - Bloodlines.