Kirjoittaja Aihe: Mitä muita fandomeja luet? || eli fanfictionia HP:n ulkopuolella  (Luettu 76595 kertaa)

tutti frutti

 • Rouva Kalkaros
 • ***
 • Viestejä: 608
 • Ficci riippuvainen
Potterien lisäksi on tullut luettua joitain Twilight fikkejä. Houseen olen myös tykästynyt suuresti. Frendit fani olen aina ollut ja kyseisestä sarjasta haluaisn lukea mielelläni. NCIS on uusin innostukseni. Olen kyseistä sarjaa seurannut viidennestä tuotantokaudesta asti ja vähän aikaa sitten hankin tuotantokaudet 1-6 ja sitten aloin fikkejä lueskella. Ikävä kyllä, kyseisiä fikkejä olen vain muutaman löytänyt suomeksi, englanniksi niitä löytyy runsaamin. Jos joku tietää mistä löytää frendit tai NCIS fikkejä niin linkeistä olisin kiitollinen.


Hulluilla on halvat huvit, idiooteilla ilmaiset.

Snarmione<3
Alan Rickman<3
Emma Watson<3
Helena Bonham Carter<3
Johnny Depp<3
Tom Felton<3

Violetu

 • Winter Soldier
 • ***
 • Viestejä: 5 507
 • Burn butcher burn
Lainaus
tuntuuko teistä tärkeältä muiden fandomien ficeissä, että tarina seuraa canonia, vai onko tärkeintä nimenomaan vaikka se että saa lukea slashia, olipa kyseessä ketkä kaksi henkilöhahmoa hyvänsä?
Tuo on kyllä erinomainen kysymys. Viime aikoina on tullut luettua enimmäkseen Glee-ficcejä ja niissä canon-uskollisuus on jossain määrin plussaa. Itselleni ficeissä hyvä canon-uskollisuus on sellaista, että ficissä on joitain juttuja, jotka on mahdollista sijoittaa canoniin. Hahmot ovat tunnistettavissa itsekseen, ja että canonin joitain tapahtumia on käytetty hyväksi ficin rakentamisessa.

Tosin suurta roolia näyttelevät myös juuri paritukset. Niissä mielipiteeni tosin poikkeaa siinä määrin, että jos paritus on canonia, kiinnostukseni sitä kohtaan ficeissä on melko lailla nollan luokkaa. Se on tehty jo, joten ficci-idean täytyy olla tosi erilainen, että sen haluaa lukea/kirjoittaa.
Käytän kyllä canonia häpeilemättä hyväkseni, kun rakennan fanoniin slash-parituksia sarjassa nähtyjen tapahtumien pohjalta. Vaikkapa gleessä näitä on tosi paljon, osalla on todellisuusvivahteensa canonissa (Kurtofsky<3), mutta suurimman osan on itse vääntänyt satunnaisten kohtausten pohjalta(esimerkkinä nyt vaikka Sam/Finn).

Tosin täytyy myöntää sekin, että tuntemattomampaan fandomiin tulee herkemmin tartuttua, jos siihen on rakennettu joku slash(/femme)-paritus. Ei mitä tahansa randomia, yksi "hyvän" parituksen edellytys on mielestäni se, että henkilöt ovat vähintäänkin tavanneet canonissa (tai tapaaminen on ollut edes mahdollista).

You did it for me.
I'm asking you to do it again
.

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 5 499
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Lainaus
Se on tehty jo, joten ficci-idean täytyy olla tosi erilainen, että sen haluaa lukea/kirjoittaa.
Aivan, tämä juuri on yksi asia, joka minusta riippuu hirveästi lukijasta. :) Ja jännä juttu, että se voi nimenomaan olla joko tai - toista lukijaa kiinnostaa juuri se, että teksti tuo tarinaan jotain uutta, ja toista taas se, että alkuperäinen tarina vahvistuu sen johdosta.

Joskus on todella kiinnostavaa tutkailla ihan vieraita fandomeita puhtaasti uteliaisuuden nimessä. :) Silloin ficin avaa helpoiten, jos jo otsikko tai alkuteksti lupailee jotain kiinnostavaa, koska hahmot ja itse fandom ylipäätään voivat olla ihan vieraat.

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Lemniscate

 • Genderqueer
 • ***
 • Viestejä: 8
HP on tietysti aika selvä, mutta sen lisäksi tykkään lukea ficcejä Angelista, Christopher Nolanin Batman-leffoista, Inceptionista ja Supernaturalista. Kaksi viimeisintä ovat tällä hetkeillä ne rakkaimmat fandomit, muutaman ns. guilty pleasuren lisäksi  ;)

Inception on siinä mielessä hyvä fandom, että lähes kaikki paritukset käyvät edes jossain määrin järkeen lipsahtamatta täysin nonconin tai crackin puoleen. Ainoa mutinoita aiheuttava juttu on naishahmojen pieni määrä - Ariadne ja Mal ovat toki mielenkiintoisia ja vahvoja tapauksia, mutta en kyllä olisi valittanut jos leffaan olisi mahtunut vielä yksi kauniimman sukupuolen edustaja. Tämä tuntuu olevan ongelma muissakin fandomeissa - joko se on täydellinen sausagefest, naisia on turhan vähän tai heidät lahdataan ennemmin tai myöhemmin. Mistä päästäänkin aika näppärästi..

.. Supernaturaliin. Tykkään kyseisestä sarjasta aivan mielettömästi - tarina ja sarjan viesti saivat heti koukuttumaan. Ja ne hahmot, ne hahmot. Yllätyin varsinkin siitä, että tykästyin kovasti varsinkin muutamaan pahikseen - eihän niitä sympatiseerata voinut, mutta varsinkin Crowley ja Lucifer jäivät positiivisesti mieleen. Mutta kun ne naiset. Aivan sama millä puolella olivat, jokainen neitonen tuntui kupsahtavan ennemmin tai myöhemmin. Suurinta ragetusta aiheutti Ellenin ja Jon kuolemat, mutta minkäs teet. Ainakin niitä vahvoja naishahmoja on, mitä nyt tuppaavat delaamaan. Pitäisi kai virkistää muistia Buffyn suhteen, siellä kun tytöt tuppasivat jopa selviytymään.
Frankly, I have no taste for either poverty or honest labor, so writing is the only recourse left for me. - Hunter S. Thompson

Angelina

 • Sith Lord
 • ***
 • Viestejä: 6 183
Selailin tätä topicia läpi ja tulin siihen tulokseen, etten oikeastaan lue muuta kuin Potteria. Joskus useampi vuosi sitten luin satunnaisesti TSH-ficcejä (ah, Aragorn/Legolas) ja yritin muutaman räpeltää jopa itse. Siihen se on kuitenkin aikalailla jäänyt. Oon toki lueskellut yksittäisiä muiden fandomien ficcejä, kuten esimerkiksi Twilightia ja joitain RPF-ficcejä. En voi kuitenkaan sanoa oikeasti "lukevani" muita kuin sitä Potteria.

En sitten tiedä mistä se johtuu. Onhan se kuitenkin mulle se läheisin ja parhaiten tuntemani fandom, joten sillä on varmaan tekemistä asian kanssa. Ehkä pitäis tutustua pikku hiljaa jo muihinkin :D

EDIT!!!/// Apua, ihan unohdin! Luin joskus muutamia vuosia sitten ihan älyttömästi O.C -ficcejä, tosin vain ja ainoastaan Ryan/Sethiä  ;)
« Viimeksi muokattu: 25.03.2012 20:28:51 kirjoittanut Angelina Anturajalka »


ava & bannu ©Inkku ♥

Cinna

 • ***
 • Viestejä: 10
Mä luen Potteria satunnaisesti, sitten muihin fandomeihin kuuluu Call of Duty, The Hunger Games, House MD... Siinä ne ficit joita yleensä luen. RPF:ää luen myös, useimmiten muusikoista ja näyttelijöistä, mutta sekin on jäänyt aika vähälle.

Joskus aikaisemmin, viime vuonna, luin paaaljon erilaisia fandomeita - mutta nykyään kulutan aikaani kaikkeen muuhun. Voisi kyllä joskus yrittää lueskella jotain muutakin välillä.
it's another mourning morning

i am small.
and needy.

Dan

 • Vieras
Pottereiden lisäksi jos pitää listata suosikkifandomeitani, niin hyvänä kakkosena on Syyshämärän lohikäärmeet (Dragonlange -sarjan avausosa, hirveän vanha kirja, mutta paras heti Pottereiden jälkeen). Muumit ja Nalle Puh ovat myös todella kivoja. Lisänä myös se, että kirjoitan kolmivuotiaalle sisarelleni ficcejä (iltasaduiksi) Prinsessa Eveliinan poneista. Siskoni tykkää kuunnella niitä, mutta minä em tykkää niiden kirjoittamisesta.
   Aku Ankasta yritin joskus väkertää jotain, mutta en ole oikein onnistunut. Myös W.I.T.C.H. -sarjakuvista olen saanut jotain aikaan.
   Kaikki nämä fandomit on luettu moneen kertaan ja hyvä, etten jo ulkoa osaa. Taisin vain aluksi eksyä aiheesta...


~Danielle

Larjus

 • Foorumiyandere
 • ***
 • Viestejä: 5 775
 • En kaipaa kirjoituksiini (negaa) kritiikkiä tms.
  • twitter
Onhan sitä tullut luettua vaikka mistä fandomeista, mutta oma suosikkini on HP:n (ja j-rock RPF:n) lisäksi South Park. Se fandom mahdollistaa melkeinpä minkä vaan ihan ilman AU:takin. Vaikka hahmot yleensä vanhennetaan, eihän sitä muuten oikein voi mitään slashia kirjoittaa... ;D South Park on nimittäin fandomina oikea slash-paratiisi, vaikkei niin ehkä heti ajattelisi. Rakastan sitä sarjaa muutenkin erittäin paljon, vaikkei se automaattisesti takaa sitä, että innostuisin kyseisen fandomin ficeistä. En esimerkiksi välitä lainkaan Digimon-ficeistä, vaikka olen ollut päiväkoti-ikäisestä asti suunnaton Digimon-fani (olisinpa valittu lapsi).

South Parkista on jotenkin helppo kirjoittaa. Hahmokaarti on laaja, ja halutessaan voi myös kirjoittaa ficejä sarjan aikuisista, vaikka lapset ovatkin isoimmassa osassa. Ja vaikka päähenkilöt ovat lapsia, heidät voi ilman vanhentamistakin laittaa tekemään melkein mitä tahansa ilman, että se on canonin vastaista. (Miettikää vaikka, ne on mm. lähtenyt Somaliaan merirosvoiksi, lähettäneet miekkavalaan kuuhun ja taistelleet rapukansaa vastaan). Ne on samaan aikaa lapsia ja aikuisia.

Sen sarjan monipuolisuus suorastaan kaataa inspiraatiota mun päälle :D


Ja se j-rock-aiheinen RPF on ihan oma lukunsa. Fanitukseni kohdistuu ensisijaisesti bändeihin, joten niistä on enemmän kuin mieluista kirjoittaa. Lempificibändini on aina ollut ayabie, myös silloin kun en heidän musiikistaan pahemmin välittänyt. Jäsenet vain olivat (ja ovat) niin suloisia, sympaattisia ja jotenkin monipuolisia. Kaikki niin erilaisia keskenään. (Ja palvon ja rakastan Yumehitoa, mikä varmaan on oudolla tavalla heijastunut mun ayabie-ficeihin). Kirjoitan ayabiesta yhä, vaikka bändiä ei käytännössä enää ole (ja Aoi on ainoa jäsen) ja kaikki hommaavat omiaan.
Myös lempibändistäni Mix Speaker's,Inc.stä on mukava kirjoittaa, vaikka huomattavan paljon vaikeampi kuin ayabiesta :o Yleensä kun saan fici-idean, se saa siinä samalla automaattisesti fandomin, joka on lähes aina ollut mulla ayabie. Miksut harvemmin. Ehkä bändin erikoinen visuaalinen puoli vaikeuttaa ideoiden syntymistä. Kun on tottunut näkemään bändin monipuolisissa ja näyttävissä esiintymisasuissa (klik, klik ja klik), he ovat sitä mielikuvissa silloinkin, kun se ei ficeihin oikein sovi. Kyllähän heistä on kuvia kuta kuinkin tavallisina (klik), mutta... "tavallisen elämän AU:hun" (jos ymmärrätte, mitä ajan takaa) heitä on vaikea sijoittaa. Ayabie on helpompi (ja jotenkin luonnollisempi, automaattisempi) vaihtoehto.
君の知らない
僕の世界を教えてあげる

        

Talviomena

 • ***
 • Viestejä: 264
Uuh, en taida olla edes lukenut Potterficcejä muualta kuin Halkinauruksesta. xD Pääasiassa siksi, että pidän vain muutamista hahmoista ja jostain syystä niitä joko paritetaan aina keskenään tai sitten inhokkihahmoilleni, joten lueskelen suosiolla aiheesta vain parituksettomia huumorificcejä.

Aktiivisimmin olen lukenut viime aikoina englanninkielisiä ficcejä Thief-pelisarjasta (3 ensimmäistä, ignooratkaa 2014-version hahmot jos fandom kiinnostaa). Pelien maailma ja hahmot ovat lumonneet minut, mutta suomenkielisiä ficcejä ei taida olla laisinkaan. D: Asia ehkä olisi toisin, jos peleistä olisi olemassa virallisia suomennoksia, esim. tekstitykset. Mutta koska suurin osa fanikunnasta on englannintaitoista ja jos fani haluaa tuottaa muulle fanikunnalle jotakin nautittavaa, ei periaatteessa ole kannattavaa kirjoittaa ficciä suomeksi. Siksi olen itsekin kirjoittamassa fandomista pidempää jatkoficciä englanniksi, mutta jos kantti kestäisi, voisi yrittää raapustaa suomenkielisiä one-shotteja/raapaleita, joissa ei pelimaailman omia termejä/nimistöä juuri käytä.

Samoin on Haunting Ground alias Demento -ficcien laita: suomenkielisiä en ole löytänyt yhtäkään (tosin saatan olla laiska etsimään), englanninkielisiä senkin edestä, koska kuuluu kategoriaan "huonosti markkinoidut, nykyiset kulttipelit". Myös Amnesia-aiheiset ficit ovat mielenkiintoisia, satuinpa jopa löytämään Amnesia/Demento-crossoverin. :D
Tietynlaiset Star Trek- ja Star Wars-ficit menettelevät, mutta olen hahmojen suhteen äärimmäisen nirso, etenkin SW:n kohdalla.

Yleisesti ottaen luen ficcejä fandomista riippumatta, jos ovat tarpeeksi mielenkiintoisia. Ainoastaan Twilight- ja Holmes NYC-ficit kierrän kaukaa. Saatan kuulostaa vanhoilliselta ja alkuperäisnatsilta, mutta minun vampyyrini eivät kimalla ja Watsonin kuuluu olla vanhempi herrasmies.
« Viimeksi muokattu: 29.07.2014 20:07:42 kirjoittanut Talviomena »
My heart it ceases, my breath undrawn.
My eyes forever focused
on the sanguine metal dawn.


Listaukseni

Tomsessed

 • #58
 • ***
 • Viestejä: 601
Mä luen pääasiallisesti Marvelia ja Vampyyripäiväkirjoja, ku Potter on jääny vähemmälle. Käytän aikaani myös Twilightin, jääkiekko-RPF:n ja Prison Breakin eli Paon kanssa. Se riippuu niin paljon tekstistä. Luen vähän kaikenlaista  :D oon moniruokainen yksisarvinen

Bannu Ingridiltä ♥

leofurioso

 • ***
 • Viestejä: 1 097
 • Kiitos Koiranruusulle avasta aikoinaan. <3
  • Versova_matkalaukku
Välillä sitä yllättää näemmä myös itsensä, kun löytää topiceja aiheista, jossa edeltävä viesti kauan sit julkaistu. No kuitenkin itse luen HP:n lisäksi eniten RPF-ficcejä lähinnä urheiluun tai aasialaisiin bändeihin liittyen. Sen lisäksi Black Dagger Brotherhood, Stephanie Plum-sarja ja erilaiset manga/anime-fandomit sellaisia, joista tulee luettu paljon ficcejä. Oikeastaan huomannut, ettei loppupeleissä mulle fandomilla niin väliä, mutta kunhan pituus ficille hyvä. Itse meinaan rakastan ficcejä, jotka lähinnä mitoitettu +60K, lähinnä kai sanamääriin englanninkielisessä ficcimaailmassa perustuen. Slash on yleisin parituksena, mutta aika laidasta laitaan, sillä esim. Stephanie Plum-sarjan ficeissä het taas toimii tosi hyvin.
endless rain,fall on my heart, kokoro no kizu,let me forget, all of the hate, all of the sadness....by X- Japan

Lasijoutsen

 • ***
 • Viestejä: 134
Minä luen HP:n lisäksi Outolinnusta (jota on täällä harmittavan vähän), Nälkäpelistä, OUaT:ista, Percy Jacksoneista ja hieman olen myös lukenut Gilmoren tytöistä. ;D

Lasijoutsen

Eririn

 • valomiekkalesbo
 • ***
 • Viestejä: 956
 • Jedi like my father before me
  • lesbian with a sword and a grudge
Viime aikoina oon lukenut lähinnä Hobitti- ja LotR-ficcejä. Nuorempana tuli luettua myös Percy Jackson -ficcejä, mutta nyt ne on jostain syystä jääny. HP-ficcejä olen lukenut naurettavan vähän (pari Drarry-ficciä teinivuosina, mutta siihen se on jääny). Mutta Hobitti-ficeistä tykkään^^ oma suosikkini on sellainen kuin Sansûkh, joka sekoittaa sekä Hobitin että LotR:in tapahtumia, on älyttömän canon, mutta siinä on myös paljon kirjoittajan omaa (niin kuin Laakson taistelu samaan aikaan kuin Gondorissa taisteltiin) ja äää kun se on niin hyvä!
We had each other. That's how we won.

Karma91

 • Sassmonster
 • ***
 • Viestejä: 415
Potter-ficcien ohella tulee oikeastaan luettua lähinnä RPFää. Nämä siis ne kaksi "fandomia", joihin en koskaan kyllästy. Niiden ulkopuolelta mulle tulee sitten semmoisia lyhyitä jaksoja, joiden aikana tulee keskityttyä pariin fandomiin vähän tiiviimmin. On ollut Hetalia, One Piece, Salapoliisi Conan, Ranma½, Supernatural, GoT/ASoIaF, TSH ja Hobitti -buumia, jotka ovat kaikki menneet pitkälti ohi, mutta niistä tulee silloin tällöin luettua yhä ficcejä.

Sitten on näitä lapsuusajalta rakkaita fandomeja, joista tulee luettua aina silloin tällöin nostalgisista syistä, vaikka ei ehkä pitäis kun kaikki se luettu Muumiporno on saanut aikaan sen, etten pysty enää Muumeja katsomaan ilman että yrittäisin koko aika etsiä sieltä kaikkea pervoa :P

LillaMyy

 • ekoterroristi
 • ***
 • Viestejä: 3 640
 • "Oot pönttö :D <3" "ja ylpeä siitä! :D"
  • Sulkakynän rapinaa
Itse lueskelen nykyisin aika paljon Hobittia, TSH:ta ja Silmarillionia (kaikki yllättyivät tästä taas varmasti tosi paljon :D), mutta niiden (ja HP:n) ohella luen satunnaisesti kaikista muista tuntemistani fandomeista kirjoitettuja ficcejä. Muutaman mainitakseni näitä fandomeita ovat esim. Poldark, Perillinen, Artemis Fowl, Game of Thrones/A Song of Ice and Fire, Narnian tarinat ja joskus eksyn myös musiikki-RPF:än pariin. Joskus vielä satunnaisemmin satun myös selailemaan tuttujen kirjoittajien ficcejä ei-niin-tutuista fandomeista, ihan vaan, koska musta on hauska välillä haastaa itseäni lukemisen saralla. :D Välillä on jännää lukea jotain ihan uutta ja outoa fandomia, kun koko tarinan ymmärrettävyys on ihan vaan kirjoittajan omilla harteilla, kun mulla ei ole minkäänlaisia ennakko-odotuksia tai -käsityksiä niistä hahmoista ja miljööstä yms. (: Joskus se toimii paremmin ja joskus huonommin, mutta sitä on kiva kokeilla aina välillä, että miten käy. (:

Lainaus käyttäjältä: Eririn
oma suosikkini on sellainen kuin Sansûkh, joka sekoittaa sekä Hobitin että LotR:in tapahtumia, on älyttömän canon, mutta siinä on myös paljon kirjoittajan omaa (niin kuin Laakson taistelu samaan aikaan kuin Gondorissa taisteltiin)
Pitääpi vissiinkin luurailla tuota, mutta siis käytännössähän tuo Laakson taistelu ON canonia, koska TSH:n liitteissä sanottiin, että siellä taisteltiin samaan aikaan kuin Gondorissa. Ne tapahtumat itsessään sitten ovatkin jokaisen omaa fanonia, koska tuosta taidetaan tietää vain, että ne olivat itäläisiä, jotka hyökkäsivät Laaksoon ja Ereboriin, ja että Dáin ja Brand kaatuivat Ereborin porteilla, kun ihmisten ja kääpiöiden joukot hakivat suojaa Vuoresta ennen piiritystä. (:

"Durin's folk do not flee from a fight."
ava & banneri © Ingrid

Eririn

 • valomiekkalesbo
 • ***
 • Viestejä: 956
 • Jedi like my father before me
  • lesbian with a sword and a grudge
Lainaus käyttäjältä: Eririn
oma suosikkini on sellainen kuin Sansûkh, joka sekoittaa sekä Hobitin että LotR:in tapahtumia, on älyttömän canon, mutta siinä on myös paljon kirjoittajan omaa (niin kuin Laakson taistelu samaan aikaan kuin Gondorissa taisteltiin)
Pitääpi vissiinkin luurailla tuota, mutta siis käytännössähän tuo Laakson taistelu ON canonia, koska TSH:n liitteissä sanottiin, että siellä taisteltiin samaan aikaan kuin Gondorissa. Ne tapahtumat itsessään sitten ovatkin jokaisen omaa fanonia, koska tuosta taidetaan tietää vain, että ne olivat itäläisiä, jotka hyökkäsivät Laaksoon ja Ereboriin, ja että Dáin ja Brand kaatuivat Ereborin porteilla, kun ihmisten ja kääpiöiden joukot hakivat suojaa Vuoresta ennen piiritystä. (:
Lue ihmeessä! Pääparitukset on Bagginshield ja Gigolas, ja ficci menee suoraan tunteisiin <3 se on aika pitkä (yli 300k sanaa tällä hetkellä), mutta on aivan loistava lukukokemus <3
We had each other. That's how we won.

Felia

 • ***
 • Viestejä: 1 608
 • jokainen päivä on sun arvoinen
Mie nykyään luen aika paljon eri fandomien ficcejä - viime aikoina tosin eniten on tullut luettua RPF:ää (eritoten lätkä-RPF:ää), ja se onkin lähinnä sydäntäni. HP:tä en juurikaan aiemmin juurikaan lukenut, mutta nyt niiden lukeminen on lisääntynyt. Muita fandomeja, joiden ficcejä luen enemmän ja vähemmän aktiivisesti on Supernatural, BBC!Sherlock, Star Trek, Marvel ja Hobitti/TSH. Kaikissa edellä mainituista fandomeista on tullut käytyä läpi ne iki-ihanat buumiajat, jotka ovat sittemmin hiipuneet. Nykyään en enää niinkään katso fandomia vaan valitsen lukemani sen perusteella, mikä vaikuttaa mielenkiintoiselta oli fandom sitten mikä tahansa. :D

oma suosikkini on sellainen kuin Sansûkh, joka sekoittaa sekä Hobitin että LotR:in tapahtumia, on älyttömän canon, mutta siinä on myös paljon kirjoittajan omaa (niin kuin Laakson taistelu samaan aikaan kuin Gondorissa taisteltiin) ja äää kun se on niin hyvä!
Mieki oon kuullu paljon tuosta Sansûkhista, mutta en ole vielä sitä päätynyt lukemaan, syystä, jota en itse asiassa tiedä. Se tuntuu olevan aika... kuuluisa ficci, joten pitäisi varmaan alkaa lukemaan sitä. :D

// Ai niin, meinasin ihan unohtaa... Onhan sitä tullut luettua myös liuta Glee-, Criminal Minds-, Vampyyripäiväkirjat, Varjojen kaupungit, Twilight-ficcejä. :D Oon siis ollu melkoisen kaikkiruokainen ficcien suhteen. :D
« Viimeksi muokattu: 09.07.2016 21:39:04 kirjoittanut Felia »

...
minne ikinä sä meet, sinne minä jään
ku siellä missä oot ei oo ikävää

Isilwen

 • ***
 • Viestejä: 491
 • Wildfire
Luin tämän ketjun läpi, kun aihe tuntui kiinnostavalta. Itselläni ficcien lukeminen menee nimenomaan niin päin, että luen (tai kirjoitan) oikeastaan ainoastaan fandomista jota minun tekee mieli syventää. Jos aihe on sellainen (kirja/elokuva/tv-sarja jne) joka itsessään riittää kylliksi, en kaipaa siitä fanfictionia ollenkaan. Mutta esim. juuri HP-sarja herätti valtavan tarpeen täyttää niitä lukuisia tyhjiä kohtia rivien välissä, joihin vain viitattiin muttei koskaan kerrottu sen tarkemmin.

Vähän sama juttu on minullakin, Harry Potter on aina ollut itselle se ykkösfandom fanfictionissa juuri nimenomaan sen takia, että siinä sarjassa niitä tyhjiä kohtia rivien välissä on paljon. Mikä valtaisan runsas inspiraationlähde kirjoittajille!

Muita fandomeita luen hyvin vähän, lähinnä Glee, Hunger Games ja BBC!Sherlock ovat tulleet tutuiksi. Hunger Games on jo kirjatrilogiana hyvin kattava, mutta pidän erityisesti fanitarinoista, joissa käsitellään sodan jälkeistä jälleenrakennusta ja sitä, kuinka ihmiset selviävät henkisten arpiensa kanssa. Gleestä luen lähinnä pelkkää Kurt/Blainea ja Sherlockista Johnlockia.

Keskimaa ja Tolkien ovat olleet ykkösfanituskohteeni lapsesta lähtien, mutta jostain syystä en ole koskaan oikein päässyt sisälle Keskimaa-fanfictioniin. Ehkäpä juuri sen takia, että Tolkien teki niin huikean työn maailmansa kanssa, että itsellä ei fanfictionille ole ollut tarvetta sen suhteen.

Battlestar Galactica-aiheista fanfictionia olen nyt lähiaikoina alkanut etsimään jäätyäni koukkuun kyseiseen sarjaan ja se maailmana onkin hyvin antoisa raskaampien fanficcien kannalta teemojensa vuoksi.
Jotka tulevat suorinta tietä, saapuvat tyhjin taskuin.
Jotka ovat kolunneet kaikki polut,tulevat säihkyvin silmin,
polvet ruvella, outoja hedelmiä hauraassa säkissään.
Niin se ystäväni on, niin se on,
että eksymättä
et löydä perille


~ Tommy Tabermann

https://harrydracorecs.wordpress.com/

LillaMyy

 • ekoterroristi
 • ***
 • Viestejä: 3 640
 • "Oot pönttö :D <3" "ja ylpeä siitä! :D"
  • Sulkakynän rapinaa
Lainaus käyttäjältä: Isilwen
Keskimaa ja Tolkien ovat olleet ykkösfanituskohteeni lapsesta lähtien, mutta jostain syystä en ole koskaan oikein päässyt sisälle Keskimaa-fanfictioniin. Ehkäpä juuri sen takia, että Tolkien teki niin huikean työn maailmansa kanssa, että itsellä ei fanfictionille ole ollut tarvetta sen suhteen.
Joo, siis en mäkään sen maailman suhteen tarvitse fan fictionia Keski-Maasta, osittain siitä syystä tämän fandomien ficcien pariin eksyinkin vasta niin kovin myöhäisessä vaiheessa (vasta pari vuotta sitten!). Mutta koska Keski-Maan tarinat on kaikki niin synkkiä, surullisia ja miesvaltaisia, niin tällainen vahvoista naishahmoista ja eritoten onnellisuudesta nauttiva tyttönen rupesi, etenkin BotFA:n jälkeen, kaipaamaan jotain onnellista, iloista ja kevyttä luettavaa niistä vanhoista tutuista, rakkaista hahmoista. Muutenkin Tolkien-fan fictionin suhteen on musta tosi hienoa huomata, kuinka laajalla skaalalla niitä on, kun on oikeasti mistä valita, kun löytyy eeppistäkin eeppisempiä pitkiä ficcejä, seikkailullisia pätkiä sieltä sun täältä ja sitten on niitä kevyitä pieniä slice of life-raapaisuja. Toki, näitä on muistakin fandomeista ihan yhtä lailla, mutta jotenkin Tolkien-fandomissa sen huomaa ehkä helpommin, kun jo se ficcataanko Silmarillionista, Tarusta vai Hobitista kertoo jo kenties hieman, millaista tarinaa voi odottaa. (: Eipä sillä, itsellä on niin valtavat headcanonit ja rakkaus sitä ihan oikeaa canonia kohtaan, että Tolkien-ficcien suhteen olen pikkasen tarkempi kuin muiden ficcien...

"Durin's folk do not flee from a fight."
ava & banneri © Ingrid

Grenade

 • Fluff-fiilistelijä
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 3 244
 • ava + bannu: Sokerisiipi
Hmmmh, mun on varmaan aika nyt tunnustaa, etten edes lue Potteria muuten kuin suomeksi. Jotenkin, kun täällä on niin suuri tarjonta siitä, en ole saanut aikaiseksi lukea englanniksi. Pitänee joskus eksyä sinnekin alueelle.

Oikeastaan loput lukemani fandomit luenkin suurimmaksi osaksi englanniksi, koska suomenkielinen tarjonta on kovin suppeaa. Ja vaikka kivaa onkin lukea niitä jo ilmestyneitä, niin suuri tarjonta enkkumarkkinoilla on varsin kivaa myös. Omat fandomit on enemmänkin animepuolella tällä hetkellä, varsinkin Haikyuu!! on vallannut lukulistani ihan kiitettävästi.

Samalla lueskelen välillä myös Game of Thrones -ficcejä, vaikka nyt saakin taas olla varovainen, ettei spoilaile itseään kauden tapahtumista. Mitenkä niin oon hidas katsoja... :D Jotenkin pienesti häiritsee se suuri moderni aika -AU, jota GoT-ficeissä on, mutta onneksi välissä on varsin hyviäkin tekstejä, jotka sijoittuu ihan kirjan tapahtuma-aikoihin.

Oikeastaan kiinnostukseni on hyvin kausittaista, koska koukkuunnun johonkin yhteen kerrallaan ja luen siitä kaiken mahdollisen ja sitten saatan unohtaa taas. Sen jälkeen tulee seuraava sarja, josta etsitään kaikki mahdollinen. Joten, puolen vuoden päästä tämäkin lista saattaa olla hyvin erilainen.
Hyppää lehtikasaan!