Kirjoittaja Aihe: Mitä muita fandomeja luet? || eli fanfictionia HP:n ulkopuolella  (Luettu 48945 kertaa)

Grenade

 • Call me Grenu
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 1 904
 • Elämme kovia aikoja, ystävä hyvä
Hmmmh, mun on varmaan aika nyt tunnustaa, etten edes lue Potteria muuten kuin suomeksi. Jotenkin, kun täällä on niin suuri tarjonta siitä, en ole saanut aikaiseksi lukea englanniksi. Pitänee joskus eksyä sinnekin alueelle.

Oikeastaan loput lukemani fandomit luenkin suurimmaksi osaksi englanniksi, koska suomenkielinen tarjonta on kovin suppeaa. Ja vaikka kivaa onkin lukea niitä jo ilmestyneitä, niin suuri tarjonta enkkumarkkinoilla on varsin kivaa myös. Omat fandomit on enemmänkin animepuolella tällä hetkellä, varsinkin Haikyuu!! on vallannut lukulistani ihan kiitettävästi.

Samalla lueskelen välillä myös Game of Thrones -ficcejä, vaikka nyt saakin taas olla varovainen, ettei spoilaile itseään kauden tapahtumista. Mitenkä niin oon hidas katsoja... :D Jotenkin pienesti häiritsee se suuri moderni aika -AU, jota GoT-ficeissä on, mutta onneksi välissä on varsin hyviäkin tekstejä, jotka sijoittuu ihan kirjan tapahtuma-aikoihin.

Oikeastaan kiinnostukseni on hyvin kausittaista, koska koukkuunnun johonkin yhteen kerrallaan ja luen siitä kaiken mahdollisen ja sitten saatan unohtaa taas. Sen jälkeen tulee seuraava sarja, josta etsitään kaikki mahdollinen. Joten, puolen vuoden päästä tämäkin lista saattaa olla hyvin erilainen.

Ei tehä tästä ny numeroo

Ava ja banneri by Sokerisiipi

carrowfan

 • vitsi syntyessään
 • ***
 • Viestejä: 929
Olenko mä ainoo joka lukee Percy Jacksonii Potterien lisäks ja vois sijoittaa ne jopa samaan todellisuuteen, koska Dods/Alecto...
"Papereissa 21, henkisesti 17"
"Ehkä mie aikuistun ku täytän 30"
"En mie kaipaa olkapäätä, kuha nostat mut eka ylös täältä"

Violetu

 • Rottaprinssi
 • ***
 • Viestejä: 3 134
 • End of the line
Palasin nyt tämän saman kysymyksen pariin taas (vaikka osaan vastasin jo kerran), koska asettelu vähän melkein närkästytti :D
Lainaus
Tuntuuko teistä tärkeältä muiden fandomien ficeissä, että tarina seuraa canonia, vai onko tärkeintä nimenomaan vaikka se että saa lukea slashia, olipa kyseessä ketkä kaksi henkilöhahmoa hyvänsä? Kuinka suuri osuus fanittamisella (fandomin/hahmon/parituksen/slashin/jonkun muun, minkä) on siihen mitä luette?

Ei missään nimessä ole tärkeää, että "saa vain lukea slashia".  Slash ei niinkään ole se pointti, vaan parittaminen yleensä.
Kyllä, tunnustan, että varmaan joka fandomista miellyn johonkin paritukseen, joka ei lähes koskaan ole canonia, (krhm DESTIEL) mutta jossa itse näen kemiaa ja jännitteitä, tai jonka kuviosta tykkään (Marvelin Steve/Bucky, koska lapsuudenystävät).
Sillä ei sinällään ole väliä ovatko hahmot naisia, miehiä, vai molempia.
Pidän monista canonisista hettipareista, joilla on kemiaa (esim. Roswell on täynnä näitä). Kun taas Kurt/Blainesta en pidä, koska en vaan melkein koskaan näe sitä kemiaa siellä, vaikka kuinka ovatkin canonia.
Slash-parien poikkeuksellisen runsas esiintyminen ei-canonisissa mieliparituksissa femme -ja hettipareihin verrattuna johtunee siitä, että yhä vieläkin (surullista kyllä) hyvinrakennetut mieshahmot ovat hyviä naishahmoja yleisempiä, tai ainakin niitä tuntuu olevan monissa sarjoissa enemmän.

Itsellä uuden materiaalin ilmestyminen (tai ilmestyneen, lukemattoman/katsomattoman materiaalin pariin palaaminen) laukaisee lähes poikkeuksetta uuden fanituskauden, joten kyllähän se kovasti auttaa, jos uutta materiaalia tulee.
Viime syksystä Civil Warin ensimmäisen trailerin ilmestymisestä lähtien oli kiivas Marvel-kausi, joka katkesi Potter-kauteen vasta kun Cursed Child ilmestyi.
Ja nyt kun Supernatural taas jatkui, niin Destiel-kausi pukkasi päälle. On tämä fanitytön elämä rankkaa :D

Onko teillä koskaan kausia, jolloin ette lue minkään fandomin ficcejä? Tai kun keskitytte pelkästään originaaleihin?
« Viimeksi muokattu: 02.11.2016 01:18:18 kirjoittanut Violetu »
Vie minut kanssasi yöhön ja seikkailuun.

Luci

 • ***
 • Viestejä: 1 175
 • mielikuvitusastronautti
Violetu, DESTIEL IS REAL!!!1

Itsellä menee fanifiktio samalla lailla kausissa, kun kiinnostuksen kohteet. Yleensä mulla on pakkomielle yhdestä kirjasta/sarjasta/leffasta kerrallaan ja käytän ylimääräsen aikani sen kyseisen fandomin sisällä. Poikkeuksena Harry Potter, joka jaksaa jostain syystä kiinnostaa vaan aina. On ollut Doctor Who -kausia, Sherlock -kausia ja esimerkiksi nyt 12 tuottarin takia päälle tullut Supernatural -kausi ja itseasiassa suurin osa mun hulluuksista liittyy just uuteen kauteen/leffaan/kirjaan, ja hakeudun tiettyjen fandomien pariin kun ne on relevantteja muutenkin mun elämässä. Yks jännä on se, että en ihan hirveesti oo päätynyt GoT -ficcien pariin, vaikka sarja itsessään onki varmaan Pottereiden jälkeen isoin obsessioiden kohde. Ehkä se johtuu siitä, että mulla ei sarjassa esiintyvien canon-paritusten lisäksi oo oikeestaan fanon OTP:tä sarjassa, eikä se fanifiktio sitten natsaa.

Nykyään en juurikaan kirjoita yhtään mitään, mutta kirjoittamisessakin pääpaino on ollut aina Pottereissa. Muutamia muita fandomeja on tullut kokeiltua ja esim Sherlockia (JIMLOCK<3) tykkäsin kirjoittaakin, mutta koska oon ylipäänsä tosi laiska kirjoittamaan enää yhtään mitään, niin vähän vähälle jäänyt uusiin fandomeihin sukeltelu. Joskus tulee jostain tyyliin biisistä tms mieleen tosi kiva story line jollekin hahmoille, mut en sit koskaan lähe toteuttamaan ;D

Lainaus
Onko teillä koskaan kausia, jolloin ette lue minkään fandomin ficcejä? Tai kun keskitytte pelkästään originaaleihin?
Mmmh, eipä oikeestaan ainakaan mulla. Mä lähinnä luen sekasin ficcejä ja originaaleja ja toi jakautuminen menee tosiaan ficeissä fandomin mukaan. Ylipäänsä luen vähemmän originaaleja, koska luen mielummin kirjoja ja hakeudun netissä tarkoituksella ficcien pariin, mutta ficcien ja originaalien lukemisella ei sinäänsä oo mitään yhteyttä ainakaan mun päässä. Kaikkea silloin, kun siltä tuntuu ja yleensä aika sekaisin ne menee, eikä kausittain.

Lainaus
Hmmmh, mun on varmaan aika nyt tunnustaa, etten edes lue Potteria muuten kuin suomeksi. Jotenkin, kun täällä on niin suuri tarjonta siitä, en ole saanut aikaiseksi lukea englanniksi. Pitänee joskus eksyä sinnekin alueelle.
OMG SAMA! En tiiä mistä tää johtuu, koska muita fandomeja luen kyllä englanniksi ja varmaan enemmänkin, kuin suomeksi, mutta jostain syystä Pottereita tulee luettua oikeestaan 99 prossasesti suomeksi. Vois johtua ehkä siitä, että oon tullut fandomiin niin nuorena, että oon lukenut suurimman osan kirjoista ensin suomeksi ja päätynyt myös ensiksi suomenkielisen fanifiktion pariin ja se kieli tuntuu vaan enemmän omalta tässä tapauksessa.

Groverin tyttö11

 • Rohkelikko
 • ***
 • Viestejä: 55
Varmaankin itsellä Twilight, Hunger Games ja Riverdale on top kolme listalla fandomeita selatessa.
Welcome to my playground