Kirjoittaja Aihe: Hannah Montana: Jake Ryan antoi tämän tapahtua (S, Miley & Lilly, ficlet)  (Luettu 2808 kertaa)

Larjus

 • ألف ليلة وليلة
 • ***
 • Viestejä: 6 787
 • En kaipaa kirjoituksiini (negaa) kritiikkiä tms.
  • twitter
Title: Jake Ryan antoi tämän tapahtua
Author: Larjus
Chapters: Ficlet
Fandom: Hannah Montana
Characters: Miley Stewart, Lilly Truscott
Genre: Joku pöljä
Rating: S
Disclaimer: Sarja hahmoineen kuuluu Disneylle (ja Trump ihan itselleen), minä vain lainailen. En ole saanut kirjoittamisesta rahaa.
Summary: Miley ei ole vieläkään tyytyväinen uusimman singlensä listasijoitukseen.

A/N: Muistaako joku vielä mun aikaisemmin Hannah Montana -ficin Trump ei olisi antanut tämän tapahtua? (S) :D Sillä tämä pätkä on käytännössä jatkoa sille. Oon taas viime aikoina katsellut tätä suurinta guilty pleasure -sarjaani, minkä myötä muistin, että onpa sitä tullut ficattua siitäkin XD Joskus tuli myös höpötettyä siitä, että tämän pätkän pohjalta olisi hauska kirjoittaa fici, ja siitä sitten tuli tähän inspiraatio, vaikka alkuperäisistä ajatuksistani mentiinkin vähän eri suuntaan.

Kuten edeltäjänsäkin, tämäkin on (viimeisiä virkkeitä lukuun ottamatta) yhdeltä istumalta kirjoitettu ilman sen suurempia suunnitelmia etukäteen. Laatu on siis just sitä niin :D Mutta oikoluettu on, yhden kerran, koska miksipä poiketa hyväksi todetusta kaavasta.Jake Ryan antoi tämän tapahtua


”Lilly!” Miley huusi jo kaukaa nähdessään ystävänsä. Tämä istui Ricon rantabaarin yhden pöydän ääressä jäätelöä syöden ja muotilehteä selaillen.

”No mitä?”

”Tajusin juuri hetki sitten jotain. Tule mukaani!”

”Mitä? Minne? Miksemme voi olla tässä?” Lilly kysyi ihmeissään samalla toppuutellen ystäväänsä, joka oli jo tarrannut häntä ranteesta ja yritti nyt kiskoa mukaansa.

”Koska tämä koskee… tiedäthän. Salaisuuttani.”

Lilly huokaisi mutta läimäytti lehden kiinni kädellään, jota Miley ei ole riuhtomassa irti, ja nousi seisomaan. Hän nappasi lehtensä ja jäätelönsä mukaansa ja lähti sitten hieman vastahakoisesti seuraamaan ystäväänsä pois muiden ihmisten lähettyviltä.

”Okei. Kerropas nyt sitten, mitä olet tajunnut”, Lilly pyysi, kun hän ja Miley olivat siirtyneet rannalla sen verran syrjään, ettei kukaan ulkopuolinen voinut kuulla heidän keskusteluaan.

”Muistatko, miten syytin Trumpia siitä, ettei uusin singleni ole menestynyt niin hyvin kuin pitäisi? No, tajusin, että se oli ihan typerää.”

”Jo oli aikakin”, Lilly mutisi ja näykkäisi palan jäätelöstään. Tuntui kyllä uskomattomalta, että Miley jaksoi yhä miettiä koko asiaa. Listasijoituksetkin olivat ehtineet muuttua monta kertaa edellisen keskustelun jälkeen – tosin Mileyn kappale ei vieläkään ollut ensimmäisenä.

”Eihän se tietenkään voinut Trumpista johtua. Ehei – oikea syypää on nimittäin Jake Ryan.”

”Jake Ryan!?” Lillystä oli ihme, ettei hän tukehtunut sulaan jäätelöön, niin absurdi oli Mileyn sen kertainen syytös. ”Kuules nyt Miley, vaikka hän onkin exäsi ja tehnyt vuosien aikana kaikkea tyhmää, niin eihän hänkään voi vaikuttaa siihen, mitkä singlet menestyvät ja mitkä eivät!”

”Ehkä ei suoraan, mutta muistatko mitä hän on tehnyt aiemmin? Antanut Trumpille potkut! Hän itsekin kerskaili sillä aikoinaan. Hänen takiaan Trump ei ole enää presidentti, ja siksi Trump ei ole voinut pitää huolta siitä, että sinkkuni nousee heti listaykköseksi.”

Lilly ei ensin saanut sanaa suustaan, hän vain tuijotti ilmeettömästi Mileyta, joka tuijotti takaisin ja nyökytteli innokkaasti kuin olisi siten saanut vakuutettua hänet tästä uudesta teoriastaan.

”Tuossa ei ole mitään järkeä”, Lilly sai lopulta tokaistua. ”Eihän Trump edes ollut vielä presidentti, kun Jake sanoi niin! Potkut vuosia etukäteen eivät voi mitenkään vaikuttaa tuollaiseen! Ja miten Jake sitä paitsi edes voisi antaa Trumpille potkuja? Eihän tämä edes työskentele hänelle!”

”Miten muuten sitten selität sen, ettei Trump ole enää presidentti?”

”Mitenpä olisi vaikka sellainen hauska pieni juttu kuin presidentinvaalit?”

”Ei, kyllä se oli Jake.” Miley sanoi vakaasti ja tuijotti meren suuntaan kauas horisonttiin. ”Jotenkin hän on tämän takana.”

Lilly söi jäätelönsä loppuun ja katseli samalla ihan eri suuntaan kuin Miley. ”Selvä se, ja seuraavaksi varmaan syytät Mikaylaa siitä, ettet eilen löytänyt haluamiasi kenkiä oikeassa koossa.”

Miley kääntyi välittömästi ystävänsä puoleen.

”Lilly, olet nero!” hän hihkaisi. ”Mikaylasta tämä varmasti johtuukin! Hänhän aina uhkasi, että aikoo varastaa kaikki fanini! Ja nyt hän yrittää tehdä niin manipuloimalla listasijoituksia! Mutta sehän ei käy. Tämän hän saa vielä maksaa!”

Ja siinä samassa hän olikin jo lähtenyt määrätietoisesti marssimaan pitkin rantaa – minne, sitä Lilly ei tiennyt. Ehkä kotiinsa muuntautumaan Hannah Montanaksi, jotta voisi sitten mennä antamaan Mikaylalle ja Jake Ryanille opetuksen tai tehdä jonkin julkisuustempauksen suosionsa kasvattamiseksi.

”Mutta Miley!” Lilly yritti huutaa hänen peräänsä. ”Jos Mikayla olisi jotenkin onnistunutkin muuttamaan niitä listoja, eikö hän olisi – äääh, antaa olla!”

Hän huokaisi syvään ja lähti hölkkäämään jo kauas ehtineen ystävänsä jalanjäljissä.

”Vaikka kaikkein todennäköisimmin tämäkin johtuu vain siitä, että kilpailu ykkössijasta on kovaa, ja edelleen suurin osa kappaleistasi kertoo salaisesta kaksoiselämästäsi…”

Mutta sitä jupinaa Miley ei tälläkään kertaa kuullut. Toisaalta ei sillä olisi ollut mitään väliä, vaikka olisikin kuullut – eihän tämä koko listasijoitusjupakka johtunut hänen lauluistaan vaan Jake Ryanista.

Tai Mikaylasta.

Tai molemmista.

Hyvin todennäköisesti molemmista.

セサミ思い出して
 麗しの意志を
セサミ踏み入って
 刻んでその意志を

Meldis

 • puuskupurilainen
 • ***
 • Viestejä: 2 657
On mennyt ihan ohi tämä toinen installaatio tähän verseen ja arpajaisten takia sain hyvän tekosyyn tulla lukemaan ja kommentoimaan tätä. En ole koskaan katsonut paria jaksoa enempää Hannah Montanaa, mutta koko ajan tekee enemmän mieli, hitsi kun sitä ei taida olla kuin Disney plussassa. Voisin hyvin kuvitella, että se on juuri sellainen hyvän mielen höpöhöpö sarja, jota katsoa, kun pitää heittää aivot narikkaan. Ainakin se fiilis tulee näistä sinun ficeistäsi. Vaikka en tiedä onko Miley siinä ihan näin pöhkö. ;D

Superhauskasti yhdistit tuon pikkukohtauksen Trumpista tähän ficciin. Mileyn pakkomielteisyys listasijoituksesta tuntuu kuormittavalta kuunnella, enkä tajua, miten Lilly jaksaa ystäväänsä. Aika kärsivällisesti hän yrittää selittää, miksi Miley on ihan pihalla ihan kaikesta, kunnioitettavaa. :D

Lainaus
”Mitenpä olisi vaikka sellainen hauska pieni juttu kuin presidentinvaalit?”

Asia, jonka valitettavan monen amerikkalaisen on vaikea ymmärtää. ;D Tapa, jolla Lilly sanoo tämän kuulostaa juuri sellaista teini-ikäisen pikkuviisaalta, vaikka sitä Lilly Mileyn rinnalla tässä onkin. Miley tuntuu suorastaan kuurolta, kun hän kyllä on halukas kertomaan upean teoriansa Lillylle, mutta ei kuitenkaan sisäistä, mitä tämä vastaa päätelmäänsä. Juuri kuten nämä maga-tyypitkin tuntuvat tekevän. Paitsi tietenkin silloin, kun Lilly erehtyy sarkasmilla komppaamaan Mileyn harhoja. :'''D Kiva huomio taas noista biisien sanoituksista, ehkä se aiheen vaihdos voisi tosiaan auttaa. ;D
Kiitos taas tästä hupailusta, aina voi luottaa, että Larjus tulee ja rikastuttaa Finin fandomvalikoimaa. :D
Hine on ylde, eft gewunigen wilgesiþas, þonne wig cume.

˚*・༓☾ Tóspringe!☽༓・*˚

Larjus

 • ألف ليلة وليلة
 • ***
 • Viestejä: 6 787
 • En kaipaa kirjoituksiini (negaa) kritiikkiä tms.
  • twitter
Meldis: Pakko tulla vastaamaan heti kommenttiisi, koska enhän mä voi olla kertomatta, että totta kai Hannah Montana (koko sarja + leffa ja se konsertti) löytyy Disney+:sta! Silloin kun Disney+ tuli Suomeen joitain vuosia sitten, niin se oli ensimmäinen ohjelma, jota sieltä katsoin XD Ja aina silloin tällöin tulee katsottua uudestaan, koska onhan se vaan niin nostalginen ja ikoninen sarja (kaikessa hölmöydessään) ♥ Just sellaista settiä, jota katsotaan kun haluaa heittää aivot narikkaan :D Ainakin minulle. Miley ei ole sarjassa ehkä ihan niin pöhkö kuin mun ficeissä, mutta Disney Channel -sitcomin päähenkilölle tyypilliseen tapaan hänelläkin on pöhköt hetkensä (joka jaksossa) :D

Jaken Trump-heitto on hyvin vanhentunut vuosien aikana (silloinhan Trump ei vielä ollut pressa, kun sarja on kuvattu), niin pakko oli ficata kun ideaa tuli. En tiedä "ansaitsiko" se eka osa jatkoa mutta tulipahan kirjoitettua ;D Lilly varmaan ois sitä mieltä että riitti ne ekan osan sekoilut jo...

Lainaus
Asia, jonka valitettavan monen amerikkalaisen on vaikea ymmärtää. ;D
Niin, kyllähän pressanvaalit (ja mitä niistä seuraa) ovat varsin haastava konsepti :D Mileylla olis hieno teoria, harmi vain ettei se päde tosielämässä. Kannattaisi ennemmin kuunnella Lillyn viisaita sanoja kuin keksiä omia päätelmiään.

Lainaus
Kiitos taas tästä hupailusta, aina voi luottaa, että Larjus tulee ja rikastuttaa Finin fandomvalikoimaa.
Aww, kiitos ;D Pitäähän minun tehdä oma osani siinä, että Finissä riittää luettavaa monista eri fandomeista! Vaikkei kukaan pyytäisikään XD Kiitos sinullekin kommentistasi.

セサミ思い出して
 麗しの意志を
セサミ踏み入って
 刻んでその意志を