Kirjoittaja Aihe: Kirjat & kirjasarjat #3  (Luettu 57725 kertaa)

Violetu

 • Winter Soldier
 • ***
 • Viestejä: 5 500
 • Burn butcher burn
Vs: Kirjat & kirjasarjat #3
« Vastaus #260 : 28.02.2023 10:33:43 »
Onko joku muu lukenut Casey McQuistonin Punaista, valkoista ja kuninkaansinistä?
(Amerikan presidentin poika ❤️ Britannian prinssi, kirjan idea näin pähkinäkuoressa)

Minulla on parhaillaan kesken ja siis Aaaaaaaa😍
En muista milloin viimeksi olisin ollut kirjaan näin koukussa, hypessä jne, että tekee samaan aikaan mieli lukea loppuun
 yhdeltä istumalta, mutta toisaalta taas säästää, että kirja kestäisi kauemmin😂
Olen nyt vähän yli puolenvälin, ja kyllä siinä taitaa niin käydä, että ahmin tänään loppuun.
Oon tosi positiivisesti yllättynyt varsinkin romanttisesta jännitteestä ja seksikuvauksien kauniista yksityiskohdista.
Tämäntyyppistä haluaisin itsekin kirjoittaa.
« Viimeksi muokattu: 01.03.2023 10:37:41 kirjoittanut Violetu »

You did it for me.
I'm asking you to do it again
.

miisuli

 • Neiti Herrasmies
 • ***
 • Viestejä: 325
 • ava by Sokerisiipi
Vs: Kirjat & kirjasarjat #3
« Vastaus #261 : 28.02.2023 13:17:41 »
Violetu, tästä sinun hypestäsi inspiroituneena varasin kyseisen teoksen kirjastosta! Kuulostaa ihanalta kirjalta. 😍 Harvemmin tulee luettua rakkausromaaneja, mutta uskon, että tämä kyllä kiinnostaa sen verran, että todellakin luen! Kiitos suosituksesta. :)
"You must have a twinkle in your eye, a naughtiness - and the audience must realize your mind is working faster than your words."
Jeremy Brett

Vendela

 • Teeholisti
 • ***
 • Viestejä: 6 548
 • Maistuisiko kupponen teetä?
Vs: Kirjat & kirjasarjat #3
« Vastaus #262 : 28.02.2023 16:43:19 »
Onko joku muu lukenut Casey McQuinstonin Punaista, valkoista ja kuninkaansinistä?
(Amerikan presidentin poika ❤️ Britannian prinssi, kirjan idea näin pähkinäkuoressa)
Minä! Ja tykkäsin ihan tosi, tosi paljon :D Enemmän voisi näitä tämmöisiä kirjoja kääntää suomeksi kun englanniksi tuntuu löytyvän tosi paljon.

Kiitos Syksy kommenteista ja ajatuksista tuosta Se päättyy meihin kirjasta! Harmillista, jos ei ole kaiken tuon rummuttamisen arvoinen vaan ennemmin pettymys. Itsekin olen saanut kuvan kivasta ja hömpästä rakkaustarinasta tuon kansikuvan perusteella ja ikävää, että se johtaa tosi harhaan! Vaikuttaa siltä, että minun ikuisen romantiikan rakastajana tuskin kannattaa tuhlata aikaani tähän teokseen :D

Bannu©Waulish

I think it's time for little story... It's definitely Storytime!

Neiti Syksy

 • Korpinkynsi
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 1 729
Vs: Kirjat & kirjasarjat #3
« Vastaus #263 : 28.02.2023 16:50:23 »
Joo, kyllä minuakin vei kovasti harhaan nimi ja kirjan ihana ulkoasu. Rakastan romantiikkaa, hömppää ja haluan tulla onnelliseksi. Tämä oli kyllä kaikkea muuta (ja siis jonkin analyysin perusteella ollut tarkoituksellista, että ihmiset tietäisivät, että kaiken sen onnellisuuden alla voi olla tosi toksinen suhde tai jotain muuta).

Mutta pysyttelen samanlaisissa kirjoissa kuin Violetun mainitsema! Vähän tuli jotenkin mieleen se jokin käännös Twilight siitä, kun Edward on presidentin poika.😂 Mutta se oli ihana, lämminhenkinen ja metsästän lisää samanlaista!

Larjus

 • Foorumiyandere
 • ***
 • Viestejä: 5 775
 • En kaipaa kirjoituksiini (negaa) kritiikkiä tms.
  • twitter
Vs: Kirjat & kirjasarjat #3
« Vastaus #264 : 28.02.2023 17:28:56 »
Onko joku muu lukenut Casey McQuinstonin Punaista, valkoista ja kuninkaansinistä?
(Amerikan presidentin poika ❤️ Britannian prinssi, kirjan idea näin pähkinäkuoressa)
En ole, mutta heti heräsi kiinnostus ja laitoin kirjan varaukseen kirjastosta. Jonkin verran on jonoa (64/64), mutta Helmetillä näyttäis olevan useampi kappale sitä, niin kaipa tuo suhteellisen nopeasti etenee.

Laitoin itse asiassa varaukseen myös mainitun Se päättyy meihin, koska jollain oudolla tavalla heräsi kiinnostus siihenkin 😅 Toisaalta itsekin tykkään eniten hyvän mielen hömpästä, että voi olla paha virhe sen suhteen, mutta katotaan. Kyllä mä nimittäin tykkään "kurjistakin" kirjoista. Jonossa tosin olen vasta sijalla 1150, että tässähän ehtii muuttua mielipide melkein yhtä monta kertaa. Mutta olen valmis ahdistumaan ja pettymään! :D

Noiden lisäksi laitoin vielä varaukseen Iida Rauman Hävitys: Tapauskertomuksen. Siitä oon kuullut hyvää, ja voittihan se viime vuonna Finlandia-palkinnonkin. Vähän vain harmittaa, kun en tajunnut laittaa sitä aiemmin varaukseen, sillä sijani jonossa on sen kanssa vasta 2796. eli salee pääsen lukemaan sitä vasta joskus ensi vuoden puolella. Mutta mikäpä tässä, kyllä mulla riittää lukemista muutenkin.
君の知らない
僕の世界を教えてあげる

        

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 5 498
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: Kirjat & kirjasarjat #3
« Vastaus #265 : 28.02.2023 20:37:53 »
Lainaus käyttäjältä: Colleen Hoover: Se päättyy meihin
Se päättyy meihin on valtaisan menestyksen sosiaalisessa mediassa saavuttanut ilmiö, jonka viimeisiä sivuja ei voi lukea kyyneleitä vuodattamatta.

Eli siis kyseessä Colleen Hooverin teos Se päättyy meihin. Tämä kirja on pompannut aika näkyväksi tässä viime kuukausien aikana somessa sekä äänikirjapalveluissa. Itse en ole tätä lukenut, mutta tulinkin tänne kyselemään että onko joku tähän tutustunut ja mitä fiiliksiä tämä herättää? Onko teos kaiken hypetyksen arvoinen?
Minäkin olen nähnyt kirjasta paljon hypetystä ja kehuja, mutta kaiken aikaa enemmän myös sen suuntaista mielipidettä, kuin Neiti Syksykin kirjoitti. Sen johdosta päätin, että itse jätän väliin juurikin kirjan keskeisen teeman vuoksi. On niin paljon muutakin kiinnostavaa luettavaa tällä hetkellä. Toki jokainen muodostaa oman mielipiteensä, mutta kuulemani perusteella en liene kohderyhmää. Larjus, kenties se onkin pettymyksen/tykkäämisen kannalta olennaista, ettei odota jotain tiettyä, mitä kirja ei olekaan. Ja aika usein liiallinen hypetys myös tuottaa pettymyksiä.

Punaista, valkoista ja kuninkaansinistä on minunkin kuulemani mukaan saanut suuresti faneja, mutta en ole kiirehtinyt sen lukemisella.

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Lizlego

 • ***
 • Viestejä: 916
Vs: Kirjat & kirjasarjat #3
« Vastaus #266 : 01.03.2023 10:13:07 »
Mä kommentoin vain sen verran, että toivon ettei yleisty mikään tapa, että kirjojen alussakin varoitetaan kaikesta. Mä haluan tutustua sisältöön ilman että se varoituksilla paljastetaan heti alussa. Musta tuntuu ahdistavalta se, että nykyään ei saisi mistään varoittamatta ahdistua, ei edes fiktiosta mikä on kumminkin se turvallisin tapa. Kaikki pitäisi olla tiedossa. Mä haluan yllättyä ja jopa järkyttyä, jos vaan mahdollista. Harmi vaan, että ei ole ollut pitkään aikaan kunnolla jaksamista lukemiseen kirjojen puolella nimimerkillä mulla on vieläkin Noituri-sarja kesken ja aloitin varmaan vuosi sitten ja oon edennyt kakkoskirjaan.  ;D
« Viimeksi muokattu: 01.03.2023 10:15:13 kirjoittanut Lizlego »

Violetu

 • Winter Soldier
 • ***
 • Viestejä: 5 500
 • Burn butcher burn
Vs: Kirjat & kirjasarjat #3
« Vastaus #267 : 01.03.2023 10:33:52 »
Lainaus
- - toivon ettei yleisty mikään tapa, että kirjojen alussakin varoitetaan kaikesta. Mä haluan tutustua sisältöön ilman että se varoituksilla paljastetaan heti alussa. Musta tuntuu ahdistavalta se, että nykyään ei saisi mistään varoittamatta ahdistua, ei edes fiktiosta mikä on kumminkin se turvallisin tapa.
Yhdyn tähän. Tavallaan ficeissäkin ärsyttää just esim. "character death" -varoitus, kun se on niin iso sisältöspoileri. Sen takia jäänyt varmaan paljon hyviä ficcejä lukematta😅
Mieluummin yllätyn sellaisesta, tietoisesti ei tule moisiin tartuttua.
Ja takaisin aiheeseen mennäkseni, jos haluaa tietää kirjan sisällöstä mahdollisimman paljon (tai niitä kriittisiä, mahdollisia triggereitä), niin sitten voi lukea arvosteluja tai kirjasta muuten käytyä nettikeskustelua🤔
Eri asia toki uunituoreissa uutuuskirjoissa, mutta siis. Varmasti löytyy joku tapa selvittää onko kirjassa triggeröivää sisältöä X.

Sain eilen tuon Punaista, valkoista ja kuninkaansinistä loppuun ja aijai🥰 suosittelin työkaverille jo silloin, kun olin vasta aloittanut, ja hän suositteli sitten tuota Se päättyy meihin, josta täälläkin on puhuttu. Ehkä etsin sen käsiini kun saan eka luettua nää kolme, jotka yhä on itsellä lainassa.
Ainakin joku Angie Thomasin kirja oli pinossa, tykkäsin silloin pari kesää sitten niin paljon Viha jonka kylvät -romaanista, että päätin kokeilla häneltä muutakin.

You did it for me.
I'm asking you to do it again
.

Lusikkasirri

 • Pölypallero
 • ***
 • Viestejä: 59
Vs: Kirjat & kirjasarjat #3
« Vastaus #268 : 24.03.2023 19:30:56 »
Luin Punaista, valkoista ja kuninkaansinistä noin kuukausi sitten muutaman päivän sisällä. Se oli ihan hauska kirja, mutta minua jäi häiritsemään kirjailijan tyyli tunkea politiikkaa tekstiinsä. Tästä viestistä taitaa tulla nyt aika lailla pelkkää valitusta... pahoittelut jo etukäteen.

Hahmot tuntuivat poliittisilta näkemyksiltään todella mustavalkoisia. Kaikki republikaanit olivat pahiksia, heillä oli kaikki väärät mielipiteen (homofobia, rasismi, populismi ym.) Tämä ajattelumalli korostui erityisesti Ellen Claremontin vastaehdokkaassa Richardsissa.
Spoiler: näytä
Totta kai juuri Richards palkkasi paparazzit stalkkaamaan ja paljastamaan Alexin ja Henryn suhteen. Argh


Henryn veli Philip ja isoäiti kuningatar ovat myös aika raivostuttavia hahmoja. Philipin ainut persoonallisuus oli se, että se oli peestä. Ainoat asiat, jotka Philipiä kiinnostivat olivat kuninkaallisen perheen perinteet, perillisten hankinta ja kuninkaallisen perheen julkisuuskuva. Hahmon koko idea oli vain kiusata Henryä. Ja miksi edes oli asia, että Henryn pitäisi hankkia lapsia? Ymmärsin, että se on perheen nuorin ja Philipistä tulee kuningas Catherinen jälkeen. Ainakin Wikipediassa lukee, että Henry on kolmas perimysjärjestyksessä. Jos Philip eikä Henry eivät saa lapsia, Beatricesta tulee kuningatar.

Sama mustavalkoisuus vaivaa myös kirjan "hyviksiä". Aina välillä kirjailija muistuttaa lukijaa, kuinka Alex, Henry, June ym. ovat Hyviä ja ajattelevat Oikein. Ellenin työntekijä Amy on transsukupuolinen, koska tottakai hyvispresidentillä on transsukupuolinen työntekijä. Kaikki Alexin ja muidenkin poliittiset mielipiteet tuntuivat olevan kuin suoraan nykyisten liberaalien amerikkalaisten pelikirjasta. Alexin turvamies Cash on panseksuaali. Alex ja June ovat puoliksi meksikolaisia. Nora on juutalainen ja bi jne. Tuntuu siltä, että kirjailijalla oli lista, jossa on kaikki mahdolliset vähemmistöt ja aina kun hän keksi uuden hahmon, hän valitsi listalta vähemmistön, johon tämä hahmo kuuluu, merkkasi rastin ruutuun ja taputti itseään selkään. Ei sillä, että monimuotoisuudessa olisi mitään pahaa. Tartuin tähän kirjaan pitkälti sen takia, että sen aihe on LGBT-rakkaus. Jotenkin myös se tuntui päälleliimatulta.

Näiden lisäksi oli erittäin outo valinta ottaa fiktiivisen kuninkaallisen perheen nimet suoraan elävistä oikeista kuninkaallisista.
Henry - Prinssi Harryn oikea ristimänimi
Beatrice - Yorkin herttuaparin vanhempi tytär, 9. perimysjärjestyksessä
Philip - kirjan julkaisuaikaan oli vielä elossa, Elisabetin aviomies
Catherine - nykyinen Walesin prinsessa
Mary ja Arthur ovat ainoat nimet, jotka eivät ole kenenkään elossa olevan oikean kuninkaallisen etunimiä. Tämä häiritsi, koska totta kai kuvittelin fiktiivisen Beatricen oikean Beatricen näköiseksi. Ja muutenkin vaan outoa.

Lisäksi, kuninkaallisnörtti kun olen, häiritsi, kun Henryn titteli oli suomennettu Walesin prinssiksi. En nyt enää muista ihan tarkasti, mitä sanamuotoa käytettiin. Tiedän, että kirja on fiktiota, mutta oikeiden sääntöjen mukaan Henry ei voi olla englanniksi Prince Henry of Wales. Tai ainakin oletan että englanniksi titteli on kirjassa tämä. Koska kruununperijä Catherine on nainen, hänelle ei voida myöntää Walesin prinsessan arvonimeä. Esim. Elisabet ei ollut koskaan Walesin prinsessa, koska se titteli annetaan vain Walesin prinssin puolisolle. Walesin prinssi taas on miespuolinen kruununperillinen. Eli: Catherine ei voi olla The Princess of Wales joten Henry ei voi olla Prince Henry of Wales. Toivottavasti tajusitte.

Loppujen lopuksi kaikista häiritsevistä asioista huolimatta kirjasta jäi lämmin ja mukava fiilis. Muutaman fanficinkin luin AO3:sta. Ei nyt mikään mestariteos, mutta ihan söpö. Minulla on tästä kirjasta paljon mielipiteitä... voisin vielä jatkaa, mutta ehkä lopetan nyt, ettei tule ihan järkyttävän pitkää kilometriviestiä.
it's been a long time coming
- Miss Americana & the Heartbreak Prince