Kirjoittaja Aihe: Aku Ankka (Roope Ankan elämä ja teot): Viiden tähden nummijussi, S, Roope/Kultu, oneshot  (Luettu 1467 kertaa)

Maissinaksu

 • Trubaduuri
 • ***
 • Viestejä: 1 977
 • "Montako sahaa tarvitset yhteen runkoon?"
Ficin nimi: Viiden tähden nummijussi
Kirjoittaja: Ayu
Fandom: Roope Ankan elämä ja teot
Ikäraja: S
Mukana: Roope/Kultu
Genre: Tjaa... arkidraama ja slice of life

Summary: ”Varrohan pieni hetki. Sanoitko minua juuri maalaisnuijaksi?”

A/N: Ankkamaista joulua, Odo ja Isfet! Osallistuu haasteisiin Neliottelu ja Fandomkohtaiset OTP:t.***”Varrohan pieni hetki. Sanoitko minua juuri maalaisnuijaksi?”

Kultu virnisti ja taukosi kantamasta painavaa vesisaavia. ”Mikäli tuohi ja turvepaakut eivät vie liiaksi kapasiteettia pääkopastasi, kuulit ihan oikein.”

”Sanonko, kuka täällä on tuohesta ja turpeesta”, Roope murahti ja laski omankin kantamuksensa Kultun selkeästi tavoitellessa pientä taukoa. Piripintaan täytettyjen puusaavien kantaminen ei ollut miellyttävää puuhaa kenellekään, mutta jos mieli saada lämmintä vettä peseytymiseen, asian eteen oli ensin vuodatettava hikipisara jos toinenkin.

Edistyksen ei sietäisi olevan kirosana enää kenellekään tätä nykyä”, Kultu tokaisi palaten aiempaan puheenaiheeseen. ”Paitsi niille eräille, jotka tulikivenkatkuisesti tuntevat pakkoa toimia mahdollisimman hankalasti ja vaivalloisesti...”

Jopa sinulta on kirkuvan naiivia yrittää pohtia vaihtoehtoisia ratkaisuja esimerkiksi tähän”, Roope tuhahti kopauttaen jalallaan maahan tömäyttämäänsä vesisaavia. ”Raavaalla hauiksella on aina vedet kannettu!”

”Koinsyömäkin kuormajuhta tekisi tämän homman näppärämmin kuin yksi rakkoinen käsipari”, Kultu ärähti rannettaan venytellen.

”Aivan varmasti – heti kun joku hankkii sellaiseen elikkoon tarpeeksi resursseja. Ei sinulla satu olemaan tietoa, miten paljon rehuja sellaiset popsivat pitkin päivää?”

”Pirustako minä tietäisin? Sinä hyväkäs meistä olet se viiden tähden nummijussi.”

”Kirotut kiltit...” Roope huokaisi tyystin kyllästyneenä meneillään olevaan epämääräiseen sanailuun. Ehkä hän oli liian uuvuksissa päivän töistä, eikä siksi löytänyt parhaita kommentteja lyödä Kultulle luuta kurkkuun. Se jos mikä ärsytti. Ei Kultulla useinkaan ollut panoksia päästä siinä määrin niskan päälle.

Toisaalta ehkä hänen olisi kannattanut valita manailulleen sellainen sananparsi, joka ei olisi kahta ketterämmin osoittanut Kultun typerissä tuumailuissa olevan pienimuotoista todellisuusperää.

”Ja länkisäärilampaat sekä siunatut säkkipillit”, Kultu velmuili korostuksella, jonka perusteella tämän olisi äkkiseltään voinut luulla olevan saman kylän tyttäriä. ”Vaan tokkopa sellaiselle soittopelille kannattaa pahemmin siunauksiaan suoltaa.”

”Sen hienouksista eivät monet ole perillä”, Roope tuhahti ärsyyntyen kommentista enemmän kuin olisi halunnut myöntää. ”Etenkään täällä rapakontakaisessa Uudessa maailmassa.”

”Riippuu keneltä kysyy”, Kultu tuumasi olankohautuksella ja julkesi hymähtää halveksivalle sävylle, jolla Roope oli kuorruttanut sanojaan mainitessaan senhetkisen olinpaikkansa. ”Näille nurkille eksyy toisinaan perin merkillistä poppoota.”

"Tjaa, sen kun näkisi."

Olisipa ollutkin kiintoisaa törmätä toiseen kulkijaan vanhalta kotiseudulta.

”Kai sentään osaat soittaa säkkipilliä jokaisen kunnon skotin tavoin?” Kultu kysäisi sitten.

”Nolaat itsesi noilla umpinaurettavilla yleistyksillä”, Roope sanoi takaisin tavoitellen ylimielisempää sävyä kuin onnistui saamaan aikaan.

”Ei, minua totta vie kiinnostaa!” Kultu sanoi tarmokkaasti. ”Olet takuulla ainakin kokeillut!”

Roope sulki hitaasti silmänsä kärsivällisyyttä keräten. ”No niin olen. Ja mitähän luulet silläkin tiedolla tekeväsi?”

”Viihdytän itseäni kuopimalla esiin oikeutuksia tituleerata sinua juuri niin takapajulan juntiksi kuin on kohtuullista”, Kultu virkkoi sanoinkuvaamattoman ärsyttävästi, vaikka samalla Roope huomasi virneentyngän hiipivän nokalleen.

”Valaisepa vielä samaan syssyyn, mikä tekee täkäläisistä tontuista niin oivan ylivertaisia?” hän kysäisi viattomasti. Jenkkilän tyyliin suhteellisen saumattomasti kuuluva isoegoisuus ei ollut Kultussakaan vieras piirre. Saattoi olla, että hänen empiiriset tutkimuksensa olivat kotoisin puolueelliselta maaperältä, mutta stereotypiat eivät silti tavanneet syntyä tyhjästä.

Eivät kai sitten hänenkään tapauksessa, pahus soikoon.

”Jaa ylivertaisia?” Kultu irvisti oikaistessaan selkäänsä. ”Voi kuule, kyky nauttia elämästä.”

”Houkkamaista hedonismia ja huumoria, joka saa kuulijansa haluamaan uittaa päänsä lähimmässä kaivossa.”

Aye, mennen, tullen ja kotokultaan palatessa!”

Kohtuullisen hyvin imitoitu Skotlannin korostus sai Roopen tyrskähtämään, mutta hän käski itseään tokenemaan välittömästi. Ruumiillinen työ kun ei tehnyt itseään valmiiksi humpuukille hekottelemalla.

”Noh, ole nyt vihdoin hyödyksi ja kanna se vesi tupaa kohti.”

”Äläpä luule, että tämän rehaaminen on yhtä helppoa kuin jokin lammaselukoiden villan saksiminen!”

”Lampaita keritään, senkin piloille hemmoteltu hepsankeikka!” Roope tarkensi kenenkään pyytämättä ja osoitteli sormellaan painokkaasti Kultun suuntaan. ”Ja siitä hommasta on helppous kaukana!”

”No olipa yllätys, että sinunlaisesi turvejunttipässi on sellaisesta äheltämisestä viimeisen päälle perillä!”
« Viimeksi muokattu: 20.11.2019 18:41:28 kirjoittanut Ayudara »
"Would you like toxic fries with that?"

carrowfan

 • vitsi syntyessään
 • ***
 • Viestejä: 962
Roope on kyl ihana oma itsensä. Tästä haluis kuulla kyl viel lisää. Kenties osa 2 käsittelemään moisten peseytymispuuhia.
"Papereissa 21, henkisesti 17"
"Ehkä mie aikuistun ku täytän 30"
"En mie kaipaa olkapäätä, kuha nostat mut eka ylös täältä"

RazeMare

 • Hopeinen tuhoaja
 • ***
 • Viestejä: 89
 • Ja oman elämänsä antisankari
  • Ficit
*hieroo silmiään epäuskoisena* Roope Ankan elämään ja tekoihin pohjautuva ficci... JEAH! :D

Oli kyllä ratkiriemukasta luettavaa. Lyhyttä, mutta silti aivan ratkiriemukasta, voin todellakin kuvitella Roopen ja Kultun piruilemassa toisilleen juuri tuolla tavalla. Kiitos tästä.
"You think you do (have a choice), when you look back on it.
But in a moment, when things are really out of control,
 you don't have any choice." - Lee Everett, The Walking DeadMaissinaksu

 • Trubaduuri
 • ***
 • Viestejä: 1 977
 • "Montako sahaa tarvitset yhteen runkoon?"
carrowfan: Kiitos kommentista! Mukavaa kuulla, että Roope oli oma itsensä! ^^

RazeMare: Kiitoksia, mukava tätä oli kirjoittaakin! ;D Mikäli tämä fandom innostaa, listauksestani löytyy muutama muukin Roope/Kultu. Varsin valloittava pari on kyllä! <3

- Ayu
"Would you like toxic fries with that?"

Odo

 • Sankari
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 9 406
  • Instagram @sonnjawrites
Oot kyllä niin mahti, kun lahjoit minua ja vieläpä ihanasti Aku Ankalla! Oon suuri Ankka-ficciesi fani ja Roopen & Kultun seikkailuista on ollut iloa lukea. Kuten sanottu joskus aiemminkin, händläät nämä hahmot todella hyvin ja kumpikin tuntuvat omilta itseltään. Se kitka ja kipinä, mikä näiden välillä on, on oikein käsinkosketeltavaa! Kultu, tuo hepsankeikka ja Roope-nummijussi, hulvatonta! Kiitoksia siis suuresti tästä lahjasta, pisti hymyilyttämään toistamiseen, kun lukaisin tämän jo aiemminkin. ♥

“Are you aware of what the hyacinth represents?”

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 4 506
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Veikeää lukea tästäkin fandomista, etenkin kun olen aina ollut sydän Roopen ja Kultu Kimalluksen romanssiin päin kallellaan. ;) Jo lapsena mietin Barksin tarinan äärellä, että voi kun tästä olisi kerrottu enemmän sieltä rivien välistä.

Tässäkin Roopen ja Kultun nokkavan sanailun takana on sellaista lempeää tykkäämistä, että lukijaa hykerryttää.

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Maissinaksu

 • Trubaduuri
 • ***
 • Viestejä: 1 977
 • "Montako sahaa tarvitset yhteen runkoon?"
Odo: Mahtavaa, että tämä ilahdutti loppuvuotta! Mukavaa tähän fandomiin oli hypätäkin hetkeksi MHA:n ja Voltronin seasta. ^^ Hepsankeikka ja nummijussi muodostavat vallan mielenkiintoisen pariskunnan... Kiitoksia! <3

Fiorella: Roopen ja Kultun väleissä on kyllä niin paljon sydäntä sykerryttävää... Hyvä, että Rosa on valottanut tilannetta, ja niistä tarinoista onkin sitten mukavaa ammentaa juttuja fanfictonin puolelle. Kiitoksia kommentista! <3
"Would you like toxic fries with that?"

Isfet

 • Korpinkynsi
 • ***
 • Viestejä: 998
 • kuppi teetä kaipaukseen
Ryhdistäydympäs viimein ja tulen sanomaan tänne sanasen!

Ah, ihanaa että kirjoitit minulle lahjan juuri tästä fandomista! Suurena ankka-, Barks- ja Rosa-fanina tämä ilahdutti valtavasti, Roope Ankan elämä ja teot kun muutenkin on suunnilleen parasta ikinä ;D Etenkin Roope & Kultu ;)

Tämä on kyllä yhtä huippua kamaa kuin kaikki aiemmatkin tekstisi näistä. Hahmot ovat niin aitoja omia itsejään, ja kipinää ei tosiaankaan puutu! Hymyilin ihan höperösti koko ajan, koska naljailussa vain on sitä jotakin.

Kiitos paljon, pitää muistaa tämä joskus jos on synkkä päivä <3
So wake me up when it's all over
when I'm wiser and I'm older
all this time i was finding myself
and I didn't know I was lost

Maissinaksu

 • Trubaduuri
 • ***
 • Viestejä: 1 977
 • "Montako sahaa tarvitset yhteen runkoon?"
Paljon kiitoksia, Isfet, ja mahtavaa, että joululahjasta oli iloa! <3 Eipä tämän fandomin ja shipin valloittavuudesta oikein mihinkään pääse, vaikka yrittäisikin! Naljailukin tehostaa dialogia, kun tietää, että siellä taustalla piilee kenties jotain syvempää. :3

- Ayu
"Would you like toxic fries with that?"

Fairy tale

 • ***
 • Viestejä: 1 883
Tämän löysin hakusanalla "tähti/tähden" ja mukava löytö olikin. En ole vähän aikaan päässytkään lukemaan Roope Ankkaa. Tätä lukiessa alkaa tietysti soimaan kyseisen Ankan nimikkolevy päässä ja kuinka elävästi näenkään näiden kahden Ankan sanailun keskellä erämaata kun keskellä pakkasta ja lunta pitäisi saada vettä pirttiin ja lämmitettyäkin vielä se. Jotenkin tästä tuli talvi mieleen ja maa on paljastunut mökin ja metsälammen väliltä kuraiseksi. Kiitos paljon tästä.  :)

Maissinaksu

 • Trubaduuri
 • ***
 • Viestejä: 1 977
 • "Montako sahaa tarvitset yhteen runkoon?"
Hii, kiitos, Fairy tale! <3 Holopaisen Roope-soundtrack on kyllä hieno ja tuo kirjoittamiseenkin mukavaa tunnelmaa, jos haluaa fiilistellä eeppistä musiikkia raapustelun ohella.

Kuraista maata mietin minäkin vähän harmaamman sään ohella. Ehkä kirkkaat aurinkoiset päivät ovatkin White Agony Creekissä vähän harvemmassa...

- Ayu
"Would you like toxic fries with that?"