Kirjoittaja Aihe: Mercutio on turha marttyyri (S, Lily/Severus, ficlet)  (Luettu 2254 kertaa)

Rowena

 • ***
 • Viestejä: 683
Nimi: Mercutio on turha marttyyri
Kirjoittaja: Rowena
Ikäraja: S
Paritus: Lily/Severus
Tyylilaji: Draama
Vastuuvapautus: Hahmot ja maailma ovat Rowlingin.
Tiivistelmä: Suoliljasta ja koiruohosta tulee niin vahvaa unijuomaa, että se tunnetaan elävien kuolleiden juomana.
Kirjoittajan sana: Tämä menee Sataseen sanalla auringonnousu sekä Kirjoittamisen kuudestilaukeavaan. Tässä speksit jälkimmäiseen:
Ikäraja: S
Genre: draama
Tunne: rohkeus
Tilanne: minä en halua olla (enää) yksin
Inspiraatiosanoja: aseeton, mahti, huomata, raskas
Otsikkotyyli: "älytön" otsikkoMERCUTIO ON TURHA MARTTYYRI

Vähän ennen auringonnousua mieleeni juontuu:

”Mikä on se myrkky, jota Romeossa ja Juliassa käytetään? Mikä saa ihmisen elintoiminnot lakkaamaan – ”

”Elävien kuolleiden juoma”, sinä vastaat heti.

”Mitä se on?”

”Jauhettua suoliljan juurta sekoitettuna koiruohouutteeseen. Siitä tulee niin vahvaa unijuomaa, että se tunnetaan elävien kuolleiden juomana.”

Minä mietin, miltä tuntuisi olla kuollut. Sinä mietit, että et halua olla enää yksin. Minä aistin sen sinusta jokaisella solullani.

Minä olen sinulle suolilja, upottava ja monivuotinen, aivan liian monivuotinen. Sinä olet minulle koiruoho, runsaasti käytettynä myrkyllinen. Me olemme toisillemme aivan liian raskaita kantaa. Ja siitä huolimatta, ehkä juuri siksi:

”Minun on hyvä olla tässä”, sanot ja silität hiuksiani. Se tekee minut aseettomaksi. Mikään mahti maailmassa ei saisi minua lähtemään sylistäsi.

”Vielä siitä Romeosta ja Juliasta. Oletko miettinyt koskaan sitä pappia? Että sillä papilla on oikeastaan vastuu siitä koko tragediasta?” sanon ja mietin, kenellä on vastuu meistä. Minua huimaa ajatella, miten moninkertaisen petturin sinä olet minusta tehnyt. Se, että vastuu siitä olisi myös minulla, on ihan liian iso ajatus tähän aamuun.

”En ole miettinyt. Mutta Mercutiota olen miettinyt, että miten turha se kuolema on. Mercutio on turha marttyyri, typerän vihan tappama.”

Sinä et näe, et tahdo nähdä, miten meidän ympärillämme kuolee koko ajan ihmisiä vihan takia. Juuri tälläkin hetkellä, kun sinä pidät minua sylissäsi, joku meidän ystävistämme saattaa taistella hengestään. Tai pitäisi ehkä sanoa: joku sinun tai minun ystävistä, yhteisiä ystäviä meillä ei ole.

Eikä meillä ole oikein mitään muutakaan yhteistä. Sinä olet koiruoho, minä olen suolilja. Ikkunan takana laulaa leivo.

Tiedän, että minun pitäisi lähteä. Mutta rohkeus, se on minulle mahdotonta, ja tuo valo päivän valoa ei ole.
« Viimeksi muokattu: 21.10.2018 11:58:34 kirjoittanut Rowena »

Turn to page 394.

Crys

 • Taivaanrannanmaalari
 • ***
 • Viestejä: 4 052
 • inFINIty
  • Listaukseni
Vs: Mercutio on turha marttyyri (S, Lily/Severus, ficlet)
« Vastaus #1 : 11.02.2019 16:12:46 »
Tulin etsiskelemään luettavaa lempihahmostani Severuksesta 12 hahmoa haasteeseen ja törmäsin tähän tuolta hakupainikkeen takaa, ja hyvä että törmäsinkin, tää oli varsin mielenkiintoista luettavaa! Täytyy myöntää etten oo ikinä lukenut Romeo ja Juliaa, mutta jotenkin siksi myrkyksi, jota he käyttivät sopi jotenkin hyvin tuo elävien kuolleiden juoma. Tuo suolilja ja koiranruohovertaus oli ihanasti keksitty ja kuvaa tosiaan molempia hyvin, ja se antaakin tälle tekstille tosi painava tunnelman, vaikka he vain istuskelevat/makoilevat sylikkäin. Tykkäsin siitä ristiriitaisuudesta kovasti. Sain tästä sellasen käsityksen, että Severus sai Lilyn suostuteltua pakenemaan sodasta ja nyt he piileskelevät jossain pimeässä odottamassa päivän valkenemista.

Tää oli kiva, onneksi löysin tän :)
-Crys

Never underestimate the power of fanfiction

FractaAnima

 • Francesca R. Anima
 • ***
 • Viestejä: 3 939
 • Like Molly Weasley, but Slytherin
Vs: Mercutio on turha marttyyri (S, Lily/Severus, ficlet)
« Vastaus #2 : 11.02.2019 22:38:02 »
Huaah, tämä on ihan liian hieno. Otsikko veti minut tänne, koska mitä nyt ihmettä. Ja sitten olinkin ihan koukkusessa enkä voinut vain vilkaista vaan menin loppuun ihan vilauksessa. Romeo ja Julia teemana on upea, ja toimii etenkin, koska Lily on jästisyntyinen. Ja vaikkei Severus olisi teosta omasta halustaan lukenut niin aivan varmasti edes sen takia, että voi keskustella siitä Lilyn kanssa. Tosin minun fanonissani Severus lukee teoksia niin jästi- kuin velhomaailmastakin, joten ei kyseenalaistusta täällä suunnalla. :D

Lainaus
Juuri tälläkin hetkellä, kun sinä pidät minua sylissäsi, joku meidän ystävistämme saattaa taistella hengestään. Tai pitäisi ehkä sanoa: joku sinun tai minun ystävistä, yhteisiä ystäviä meillä ei ole.
Tämä on hieno. Ehkä jopa lempikohtani, koska se on vain niin totta. En tiedä, tämä koko teksti on kokonaisuudessaan niin hieno, etten osaa edes valita. Mieltä kutkuttava asia on myös tuo myrkky, joka periaatteessa yhdistää kaksi maailmaa. Se voi ihan hyvin olla molemmissa sama, sellainen yhdistysmikohta maailmojen välillä. En tiedä, en osaa selittää. Mutta hieno. Ja koko teksti täynnä ihania yksityiskohtia. Ääh, tykkäsin tästä tosi paljon. <3

- Frac

Rowena

 • ***
 • Viestejä: 683
Vs: Mercutio on turha marttyyri (S, Lily/Severus, ficlet)
« Vastaus #3 : 13.03.2019 16:17:19 »
Onpa kivaa, että tämä teksti on löytänyt lukijoita!

Crysted, suosittelen lukemaan Romeon ja Julian, se on hieno teksti! Oon pitkään halunnu ujuttaa elävien kuolleiden juoman Snily-ficciin, kiva, että tykkäsit toteutuksesta! Ja ihanaa, kun kommentoit, kiitos ❤️!

Frac, Severus kirjaihmisenä on pinttynyt minunkin mieleeni siinä määrin, että se tuntuu ihan canonilta :D. Ihana kuulla, että pidit tästä ❤️. En yleensä kirjoita näin avoimia ja mielikuviin nojaavia tekstejä, mut joskus se on mukavaa vaihtelua. Kiitos kommentista!

Turn to page 394.