Kirjoittaja Aihe: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?  (Luettu 132579 kertaa)

Lyygia

 • scorching hot mess
 • ***
 • Viestejä: 688
Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
« Vastaus #200 : 07.06.2012 18:22:41 »
Kaksoissiskoni on ainoa joka tietää mun ficcailusta, se aina ruinaa nähdä kaiken ja sen takia mä alotin Dramionen kirjoittamisen. Siskokin on finissä, mut se ei kirjota mitään. Vielä. Yhdelle kaverille olen näyttäny yhen ficin alkua, ja kommentti oli "Täs kiroillaan tosi paljon, hyi Lotta!!!!11" OMG.

Kukaan muu ei tiedä mitä mä koneella teen, yleisesti luullaan et mä vaan lagaan jossain barbipaikassa. Fini hakkaa ne 100-0.ava Sokerisiiveltä
banneri Ingridiltä

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 5 767
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
« Vastaus #201 : 07.06.2012 21:27:09 »
Minuakin häiritsee se, että fanfictioniin rinnastetaan aina se homoudesta julistaminen. Vaikka se paljolti sitäkin on, niin ei pelkästään! Ihan kuin ei voisi kirjoittaa ihan muuten vain.

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Olivia

 • Homo harakka
 • ***
 • Viestejä: 238
 • 365 päivää <3
Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
« Vastaus #202 : 07.06.2012 21:45:07 »
Lukekaa ihmeessä tämäkin...


Mun yks kaveri siis kerto tän paikan mulle tossa pari kuukautta sitten ja olen hänelle PALJON VELKAA!! Finistä on tullut suuri osa minun elämää ja siksi suuri kiitos kaverilleni! En varmaan voisi elää ilman tätä paikkaa. Kirjoitus on tullut tämän mukana ja luen ja kirjoitan joskua koulussakin, vaikka olisi tunti. ;D

Saimme jopa toistemme kirjoittamaan kun ajattelimme ensin yhteistä ficciä, mutta siitä onkin sitten tullut minulta nejä ficciä....

Toinen kaveri jonka kanssa liikun ei ole ollenkaan kiinnostunut ficeistä, mutta kuuntelee mielellään kun minä ja tuo kaverini,jolle olen velkaa, puhumme niistä.On hassua kun kaverini haluaisi kertoa jonkun kohdan jostain ficistä jota en ole vielä lukenut, hän kertoo siitä "ei titämättömälle ficeistä" kaverilleni! :D  ( toivottavasti ymmärsitte)


Kaikki kaverini tietävät että ficcailen ja käyn täällä, Jopa kouluni kuraattori! Yksi kaverini joka on 17-vuotias, oudoksuu tätä paikkaa. Hän ei voi ymmärtää että joku tykkäisi H-P:sta. Käsken hänen leikimielisesti painua jonnekkin, mutta loppujen lopuksi tiedän että kyseessä on tietenkin tykkäämis erot ja voi siinä olla ikäerollakin jotain tekemistä ::)

En pelkää siis yhtään että joku hakkaisi minut tämän ficci jutskan takia.

Kolme luokkani kaveria ovat jopa pyytäny minua lähettämään linkkejä kirjoittamistäni ficeistä, vaikka eivät itse ole finfanfunissa. Luokkani pojat taas katsovat oudosti ja kysyvät että kuka jaksaa. Huudan vain hymyillen takaisin, ettäminä jaksan! :D  Ja myös tämä kaveri joka kertoi minulle tästä paikasta on luokkakaverini.

Olen ehkä hieman huomion hakuinen koska kerron kaikille ylpeästi että kirjoittelen ja luen ficcejä!
Jos joku tomuttaisi tämän paikan en varmaan selviäisi hengissä! Tästä koneesta ja tästä sivusta on tullut tärkeä minulle ja sen myötä Harry Potter-sarja ei koskaan kuole! ;)

Tähän onkin hyvä lopettaa. Kiitos jos luitte, Oliva! :)
« Viimeksi muokattu: 07.06.2012 21:56:19 kirjoittanut Olivia »
Kuin pienet sadepisarat kimmeltävät kauniina kirkkaana kevätaamuna. Tuhansina pieninä pilkkuina maassa ne jotka säkenöivät ja kääntävät maisemaa ylösalaisin.
Tekstini ovat vain kalpeita. Tekstejä, jonka aurinko on jättänyt valaisematta.

Eririn

 • valomiekkalesbo
 • ***
 • Viestejä: 955
 • Jedi like my father before me
  • lesbian with a sword and a grudge
Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
« Vastaus #203 : 11.06.2012 12:43:04 »
Mulla on yksi kaveri, joka harrastaa ficcailua samaan malliin kuin minä - Sokerisiipi nimittäin. Hän aloitti sen, että nyt me molemmat shipataan surutta Apollonia ja Hermestä kaikkien muiden finiläisten kiusaksi xD Lisäksi hän neuvoi minut tänne Finiin (olen ikuisesti kiitollinen^^)

Muut kaverini eivät taida ficcailla pätkän vertaa, mutta toisaalta eivät he oikein muutenkaan harrasta luovaa kirjoittamista. Paras kaverini on kyllä sanonut, että haluaisi kirjoittaa, mutta hänellä ei riitä aika.

Ketään ei kyllä häiritse se, että ficcaan. He antavat minun toteuttaa omia juttujani ja minä annan heidän tehdä samoin. En ole kyllä näyttänyt ainoallekaan kaverilleni ficcejä (Sokerisiipeä ei lasketa, koska hän on ainoa kaverini, joka käy täällä), johtuen ihan siitä, että minua nolottaa antaa ficcejä luettavaksi - siis muuten kuin netissä. Netissä se on jotenkin helpompaa anonymiteetin suojin.

Yksi koulukaverini, joka on myös innostunut antiikin Kreikan mytologiasta, tietää millä innolla shippaan Apollonia ja Hermestä ja hänen ilmeensä oli aika näkemisen arvoinen kun kerroin hänelle ekaa kertaa xD

Paras kaverini, häneen palatakseni, ei siis ficcaa/muutenkaan kirjoita kauheasti itse, mutta hänestä on ollut korvaamatonta apua, kun olen tuskaillut kirjoittamisen kanssa. Aina välillä hän on heitellyt minulle ideoita, jotka ovat sittemmin osoittautuneet aika hiton loistaviksi.

Noin yleisesti ottaen kellään ei ole mitään sitä vastaan, että ficcaan - eikä kukaan oikeastaan edes tiedä yleensä, mistä ficcaan xD
We had each other. That's how we won.

Potterfan

 • ***
 • Viestejä: 19
 • Taiteilija~
Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
« Vastaus #204 : 11.06.2012 16:25:35 »
Nooh, ficcailun aloitin vasta kun huomasin tämän hienon sivuston :D Olen ollut jo kauan Potter- fani, ja nyt olenkin melkein koko ajan täällä näin lukemassa ficcejä.

Olen kertonut ficcailustani vain yhdelle kaverilleni, joka on halunnut lukeakin pari ficciä ja rakastui niihin. En tosin tiedä oliko hän tosissaan vai ei, mutta kaikki uudet ficcini hän lukee heti. Todennäköisesti muut kamuni sanoisivat vain: "Jaha", jos kertoisin ficcailustani. Mutta tuo yksi kaveri on ollut korvaamattomana apuna mulle välillä :)
Always Drarry- fan <3

Myself

 • ***
 • Viestejä: 149
 • Purkkanarkomaani ja kahviriippuvainen
Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
« Vastaus #205 : 17.06.2012 11:33:37 »
Hellou vaan täältäkin! ;D

Mulla on kanssa yksi kaveri, joka harrastaa ficcailua. Ainakin suurin osa muista kavereista tietää n.mitä ficcailu on, mutta yhdellä tai kahdella ei taida olla hajuakaan. Mäkin olen usein kavereiden kanssa, kun on kertonut mitä tekee, niin törmännyt reaktioon: "kuka jaksaa?", mutta uskonpa, että on aika yleistä.

Yksi parhaista kavereistani ei ficcaile, mutta on silti ollut välillä mukana ideoiden keksimisessä. Toinen parhaista kavereista sitten taas on se, joka ficcailee itekin. Hänen kanssaan on tullut paljon ideoita ja mielipiteitä jaettua. Lisäksi hän on usein se, joka kuulee ficci-ideani ensimmäisenä.

Porukoista sen verran, että pikkusisko tietää. Sille mä oon välillä lukenut mun tekstejä, mutta eipä se oikeastaan tajua niistä mitään. Ja äiti tietää, että julkasen välillä jotain tekstejä netissä, muttei enempää. Äitikin itse asiassa sai tietää vain siksi, kun sisko meni lavertelemaan. Muut kotona (siis isä ja veljet) ei tiedä.
Ulkona oli pakkasta, eikä kukaan enää muistanut tyttöä, joka oli lähtenyt yksin katsomaan revontulia.

Tyttö jaksoi silti tulla takaisin ja kertoa muille näkemästään.


Määrittelemättömällä kirjoitustauolla...

Fredu

 • Luihuisnörtti
 • ***
 • Viestejä: 1 010
  • Mieleni on maalaus
Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
« Vastaus #206 : 17.06.2012 15:10:15 »
Oukei, metsästin aikaisemman viestini tuolta ketjusta ja voi tätä häpeän määrää... :D

Kaikki mut tuntevat tietää mun ficcailustani ja yleensäkin kirjoittamisesta, koska sillä on niin suuri osa mun elämässäni. Silloin kun mä valitan, niin yleensä valitan joko päänsärkyä tai sitä kun kirjoittaminen ei suju. Eipä miun lähipiiristäni löydy yhtäkään, joka vastustaisi tai väheksyisi kirjoittamista, päin vastoin. Vaikken pidäkään itseäni kaksisena kirjoittajana, niin silti mokomat ovat innoissaan kun pääsevät ideoimaan miun teksteihini jotain kun itseltä loppuu ajatuskyky.  ::) Muutamat ovat ylpeinä tehneet miulle hahmoja, ja esimerkiksi yksi kaverini on tehnyt taideteoksia miun hahmojeni perusteella. (Tämän kaverin kanssa inspiroidaan vissiin toisiamme aika hyvin, kun mie saan hältä ideoita teksteihin ja hää miulta maalauksiin :'D)

Miellänkin itseni osin sanataiteilijaksi, vaikken mitään olekaan julkaissut muualla kuin netissä. :'D Äitikin tukee, joka kerta kun olen osallistunut kirjoituskilpailuun ja nähnyt tekstini jälleen hävinneen, on mammalta tullut palkinto ja sanat: "Mulle sä oot aina ykkönen"
Iskää ei kiinnosta mikään muu kuin miun todistuksen numerot, joten... :D Mumma ei kovin ymmärrä tätä ns. "hömpötystä", tosin ficcejä en kyllä näyttäisikään porukoille. Kaverit kyllä lueskelee, ja tyksii, erityisesti niistä jotka on tullut kirjotettua ohjausryhmäläisistä :D
Avatar: Beauty Enchants
hiphei, hurraa, nyt ei surra! pienet on konstit nää: jos joskus täytyy huolia olla, tuntuu pahalta, itkettää, itke kyyneleet sovinnolla,
ei ne silloin sisälle jää
~*~
Hävisin pelin

FakeLove

 • Sisäinen velho
 • ***
 • Viestejä: 256
 • Riippuvainen Severus Kalkaroksesta ♥ PixieBronze87
Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
« Vastaus #207 : 21.07.2012 01:20:51 »
Pariin kertaan oon kavereilleni maininnu (ohimennen) että oon kirjottnau hp ficcejä. Yksi kaveri oli "et oo tosissas", yhet ei sanonu mitään (ei varmaan edes tidä mikä ficci on..) ja yksi kaveri totesi juuri pari päivää sitten että hänkin voisi alkaa kirjoitella näitä :D Tuli mainittua esim. "tuli kirjotettu Drarry" ja uskoisin, ettei ne tajua yhtää mist puhuin :D

Perhe ei oikeestaan tiedä näistä ficeistä mittään. Tietää kyllä, että tykkään kirjottaa mutta ei sitten tiedä että mitä. Haha, tietäiski mitä oon kirjottanu.

Valitettavasti mun kaveripiirissä ei oo ku yks, joka tykkää pottereista. Nyyhky. Sanovat vaan ttä ihan tylsä ja huono sarja >:( :o ::)


"Who do you imagine wants to attack children like yourselves?"
"Hmm, let's think... Maybe... Lord Voldemort?"

creep

 • ***
 • Viestejä: 418
Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
« Vastaus #208 : 21.07.2012 01:33:55 »
Mulla ei taida olla yhtään kaveria, joka ei tiedä tästä mun suuresta paheestani... :D Njoo, en yleensä tyyliin kättelyssä fikkailusta ala puhumaan, kun ollaan jo hyviä kavereita, niin sitten ne parat saa tietää liikaakin. Oon lukemattomia kertoja aloittanut keskustelun monien kavereiden kanssa näillä sanoilla: "Luin yhen fikin, jossa..." Mut ei oo kukaan mitenkää dissannut. Lähinnä päätä puistellut mun slash-rilleille ja siitä kun hekotan sekopäisesti samalla, kun kerron että luin jostain tosi oudosta parituksesta fikin. :D

Tällä hetkellä en pahemmin omista kavereita, jotka ite fikkailis. Yks mulla oli, mutta ei muistaakseni loppujen lopuks kovin paljoo fikeistä puhuttu? Atm kirjotan yhen kaverin kanssa parodiafikkiä, se onkin ainoa, jonka kanssa voin. :D

Ennen kyllä olin aikalailla hiljaisempi näistä fikki-jutuista... mutta nykyisille kavereille tulee tosiaan kerrottua ehkä liikaakin? Mutta ei ole vielä kukaan ollu että 'nyt turpa kii niistä sun fikeistäs', joten... mikäs siinä?  ;D
i'm just a painting that's still wet, if you touch me i'll be smeared

Beyond

 • Kamui
 • ***
 • Viestejä: 1 873
 • op HaX
Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
« Vastaus #209 : 09.08.2012 01:27:31 »
Olen aika avoin ficcailuharrastuksen suhteen. Lähipiiristä varmaan jokainen tietää, mitä fanfiction on. Ikinä en ole kuullut varsinaista paheksuntaa. Jotkut ovat joskus jopa kehaisseet, että harrastukseni kuulostaa mielenkiintoiselta. Sitten onhan minulla muutama itsekin ficcailua harrastava kaveri - eräs on jopa tällä samalla foorumilla. ;) Yhteisficcikin on kirjoittettu joskus hieman pidempi tovi sitten. :P

Joskus 14-vuotiaana löydettyäni ficcailun olin aika vaitonainen aiheesta. Kuvittelin kai aluksi, että ihmiset pitäisivät minua entistäkin oudompana lintuna, jos toitottaisin ficcailusta ääneen. Minulla oli niihin aikoihin vain yksi kaveri, jonka kanssa varsinaisesti puhuin ficeistä, vaikka taisin kyllä Internet-tekemisistäni kertoilla lähimmille ystäville myös silloin tällöin. Anyway, tuon yläasteaikaisen ficcari-kaverin olin tavannut eräällä hieman pienemmällä foorumilla. Olin aivan ihmeissäni saatuani s-postia, jossa kerrottiin, että kaikesta päätellen meitä on kaksi ficcaajaa samassa "kaupungissa". Sitten tuossa joskus lukion aikana, kun aloin ottaa ficcailua ääneen puheeksi, paljastui aika monesta muustakin henkilöstä ficcari. Toisaalta en ollut hirveänkään yllättynyt siitä, että moni ihminen, jonka kanssa tapasin hengailla enemmän tai vähemmän, piti ficeistä. Olen nimittäin aina viihtynyt jollain tasolla luovien persoonien parissa. Taiteista ja tieteistä kun on niin mielekästä puhua hypäreillä. ;)

Syyskuun alussa kuviot ovat täysin erilaiset, mutta luulisinpa, että uudessa koulussakin olen suhteellisen avoin ficcailusta. Lähden lukemaan suomen kieltä, joten ei olisi kovinkaan yllättävää, jos sieltä joukosta paljastuisi useampikin ficcari. :P
Hellät sanat pilaavat ruman maailman,
johon tahdot kuulua ja tappaa Jumalan.

Miss Malfoy

 • Paranormaali
 • ***
 • Viestejä: 7
 • KEEP CALM AND LOVE DRARRY
Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
« Vastaus #210 : 20.02.2013 17:14:40 »
Mun kaverit ei oikeen arvosta mun ficcailupakkomiellettä. Yhden kaverin olen saanut pakotettua mukaan, mutta ei hänelläkään kiinnostus riittänyt. Yleisesti meillä on vain 'verisiä' tappeluita koskien Drarrya. Kaikki muut paitsi minä dissaavaat kyseistä paritusta ja pitävät sitä ällöttävänä. Nykyään aina kun luen jotain kännykästä ensimmäinen reaktio :"Et kai sä TAAS lue sitä finfanfunii?" "Mee ny jonneki Drarrys kaa"
   Must tuntuu et ees mun kavereista HP-hulluimmat ei kokeile finii koska pitävät tätä paikkaa outona. Siis luultavasti se ehkä johtuu vähän siitä et mulla on tapana lukee vaan Drarrya ja pölistä siitä kaikkee omaani. En tiedä, tietääkö ne et tääl on muitakin parituksia.

Kannustavat kaverini (:

laura96

 • ***
 • Viestejä: 64
 • Likaista mieltä, ei pestä mäntysuovalla...
Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
« Vastaus #211 : 05.03.2013 22:22:55 »
Mulla kävi niin, et ku olin äikän tunnilla tietokoneella.
Tunnin jälkeen yks luokkalaiseni, kenelle en hirveesti ollu jutellut, tuli kysymään oliko sivu joka minulla oli auki finfanfun? ja käynkö myös Tumblr:ssa? Noh vastasin molempiin myöntävästi jolloin halusi kovasti tietää niccini ja mitä tarinoita oikein kirjoitan:D

Oli pelottavin hetki elämästäni O,.o
Mutta mitä tehdä, kun järki on ristiriidassa sydämen kanssa.

nnora

 • neiti Lupin
 • ***
 • Viestejä: 484
 • ava by raitis
Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
« Vastaus #212 : 06.03.2013 20:02:40 »
No, ne haluavat lukea mun ficcejäni, jos ne ovat jollain kivalla parituksella tai aiheella. :D Mä oon ficannut kesästä 2010 ja pikkuhiljaa houkutellut kavereita mukaan, ja nyt lähimmästä kaveripiiristä ficcaavia on kolme ja lopuilla kolmella on tunnukset Finissä ja ovat jossain vaiheessa Finissä käyneet. Kaikki slash-fanityttöilyt voin siis jakaa kavereiden kanssa. ;D  Riparilta löydetyt rinnakkaisluokilla olevat kaksi kaveria lukevat Potteria ainakin joskus myös, toinen lukee Sirius/Remus-ficcejä, toinen Dramionea.

Kaverit kannustaa kirjoittamaan ja potkii perseeseen, jos kirjoittaminen ei edisty(etenkin jos ne haluavat itse lukea ko. ficciä). Oon suht avoimesti kertonut suurimmalle osalle kavereistani fanfictionista ja pari miespuolista kaverinkaveriakin on kuullut siitä. Tosin niiden mielestä ollaan sairaita, kun ollaan slashareita. Yksi näistähän lukee/katsoo yuria(lesboanimepornoa), joten en mä nyt näkisi, että slash on yhtään sen "pahempi". ;D
suurin aarre on ymmärrys rajaton

aretha

 • metsäprinsenssa
 • ***
 • Viestejä: 8
Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
« Vastaus #213 : 11.03.2013 15:38:34 »
kaksi parhaimpiin ystäviini lukeutuvat kaksi henkilöä ovat hurahtaneet ficcailuun ja johdattivat minut finiin ja painostivat minut lukemaan Harry Pottereita. Mutta olen hyvin hyvin onnellinen että he tekivät sen silloin joskus. Sitten on minulla kavereita jotka pitävät Harry Pottereita kuolettavan tylsinä.

Ledi

 • tyhmä kuin sipuli
 • ***
 • Viestejä: 333
 • Aliquando insanire iucundum est.
Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
« Vastaus #214 : 11.03.2013 15:57:37 »
Hehe. Olen oikeasti onnellinen, kun minulla on tällaisia kavereita... :D

Joops, paras kaverini on Finissä ja ollaan kirjoitettu kaksi yhteisficciä ja hän toimii vakiobetanani. Viidellä muulla kaverillani on myös tunnukset tänne ja he lukevat Potteria ainakin. Loput kaksi lähintä kaveriani suhtautuvat hyvin ficcaukseeni ja heittelevät tarinaideoita (joista yksikään ei ole toteutunut, vähän sellaisia ovat...) ja vain välillä pyörittelevät silmiään meidän jutuillemme tai valitukselleni inspiraatiokadosta :D

Paritukset, joista pidän, eivät herätä mitään "jee, mäki haluun!"-reaktioa kaikissa, vain parhaan kaverin kanssa tulee sitä reaktiota, koska pidämme niin samoista asioista. Kaksi kokonaan finistymätöntä kaveriani eivät oikein ymmärrä paritusten päälle, varsinkaan slashin, jota nyt luen aika runsaasti, tai vielä vähemmän femmen, jota en paljoa lue, mutta josta joskus puhun. He yökkäilevät esim. Drarrylle ja Sirius/Remukselle (sekä kaikille RPF-parituksille) ja sitten parhaan kaverin kanssa tulee se kauhea vastaanväittö ja sellaista...

Hehe, meillä on yleensä mehukkaita väittelyitä slashista ruokalassa ja kaikkihan fikkailustani nykyään tietävät... :D

Ledi
Baby, you know that, maybe it's time for miracles, 'cause I ain't giving up on love ♥
22/3/2013 ♥
Rikkinäiset
ava by Swizzy

Clearwater

 • Sudentuoja
 • ***
 • Viestejä: 313
 • chaos born in candlelight
Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
« Vastaus #215 : 15.03.2013 22:21:55 »
Eivät kavereistani useat sitä tiedäkään. Yksi kaveri tietää sen kyllä todella vahvasti jo muutaman vuoden takaa ja ollaanpa jopa kirjoitettu yhdessäkin pari juttua. Muut kavereistani tietävät, että kirjoitan paljon, ja ovat jopa joitain satunnaisia kertomuksiani lukeneet (originaaleja vain, eivät fanfictionia). Jopa yksi näistä patistaa minua kirjoittamaan, jos koulun seinällä näkyy ilmoitus kirjoituskilpailusta.

Yksi ystävä tosin on minulle yksi muusa. Yhdessä olemme suunnitelleet useammankin ficin, joista minä olen sitten ottanut vastuun. Hänen kanssaan jaan aika usein kirjoittamiseen liittyviä juttuja ja kertoilen ficeistäni. Sen lisäksi kotona siitä tulee kerrottua ja yksi, joka tietää, että mä olen suorastaan riippuvainen kirjoittamisesta, on mun äidinkielenopettaja :')) Hän on opiskellut luovaa kirjoittamista ja tietää siis mun tunteeni ja keskustelen hänen kanssaan kirjoittamisesta välkillä - pysyn kuitenkin hiljaa fanfictionista ja varsinkin lempi parituksistani.

Mutta eivät mun kaverit tiedä. Joskus jos koulussa kirjoitan, tulevat että mitä mä teen ja näinpäin, mutta ei muuten. Paitsi, että voiko sen lukea tietämiseksi, että olivat, mun ollessa poissa koulusta, äikänopen tullessa kertomaan novellikilpailusta, sanoneet, että mua voisi kiinnostaa - sanoneet kovaan ääneen luokassa.

Yleensä mä itse pysyn aika hiljaa kirjoittamisesta, tosin joskus tuskailen ääneenkin, kuinka mitkään kirjoitukset eivät saa jatkoa kokeiden ja menojen takia.
Kotimaani on Mikä-Mikä-Maa.

Dobby.

 • EXTERMINATEE
 • ***
 • Viestejä: 14
Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
« Vastaus #216 : 13.04.2013 19:30:14 »
Eivät kavereistani useat sitä tiedäkään. Yksi kaveri tietää sen kyllä todella vahvasti jo muutaman vuoden takaa ja ollaanpa jopa kirjoitettu yhdessäkin pari juttua.

Clearwater kiteyttikin asian jo aika hyvin, eli melko samoilla linjoilla mennään.

mutta kuitenkin...
Lainaus
pysyn kuitenkin hiljaa fanfictionista ja varsinkin lempiparituksistani.

Ikuisuus

 • ***
 • Viestejä: 79
Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
« Vastaus #217 : 14.04.2013 00:32:19 »
Ystäväni tietävät jollain tasolla minun pyörivän myös ficcien parissa, mutta toisaalta he pitävät minua jonkinsortin tietokirjan ja ikiliikkujan risteytymänä, joka tietää lähes kaikesta jotakin. Tarkemmin sanottuna he tietävät mun lukeneen Sharran Pakkaskukat (ja toisen heistä sain lukemaan sitä myös).

Vanhempani eivät - luojan kiitos - tiedä yhtään mitään, mutta pikkusiskoilleni olen lukenut noita Sharran tekstejä pari. Toinen pikkusiskoistani lukee myös itse ficcejä (en kyllä tarkemmin tiedä mitä). Ai niin, isovanhempani miltein tietävät, koska olin kerran eräällä matkalla jäädä kiinni sopimuksen lukemisesta kirkossa.

Se miten he asiaan suhtautuvat (tai pikemminkin suhtautuisivat) on eri asia. Isovanhempani olisivat varmaan saaneet sydänkohtauksen. Sopimus seksuaalisesta kanssakäymisestä kun ei ole ihan kirkko lukemista... Vanhempieni reaktioita en halua edes ajatella. Pikkusiskot saattaisivat ottaa tiedon hieman paremmin, mutta kuten olen heille sanonutkin, olen lukenut vain vähän alle 15 vuotiaille soveltuvia ficcejä. Lempi parituksiani en siltikään menisi heille kertomaan.

Ystäväni sen sijaan... Parhaan kaverini reaktio voisi olla jotakin sama tyylistä kun Maesilla, joka saa tietää liikaa Royn asioista (Picsin tyyliin)... Hän kuitenkin unohtaisi sen pian. Sitten on tämä toinen kaverini. Hän tulee melko vanhoollisesta perheestä ja on uskovainen. Koulun pihalla pussaava pari on hänelle liikaa, joten en taida kertoa millaista tekstiä todella luen. Hän järkyttyisi liian pahasti, koska hän paheksuu homoja ja bissejäkin avoimesti.

Netissä kautta aikain julkaisemat kaksi tekstiä kyllä voisin antaa luetavaksi kelle tahansa, mutta omat tiedostot ja paperit taitaa olla hyvä pitää lukkojen takana. En myöskään ole tainnut vielä uskaltautua kommentoimaan mitään korkeamman ikärajan tekstiä, aivan siltä varalta että unohdan joskus koneen auki väärässä paikassa.
Saatan olla menossa tai tulossa -en aina tiedä itsekkään - mutta en ole eksyksissä.

Ales

 • Fanficcari
 • ***
 • Viestejä: 498
 • Ilo on sisäpiirin homma
Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
« Vastaus #218 : 10.07.2013 23:12:11 »
Ystäväni tietävät, että pyörin paljon tällä kyseisellä foorumilla lukemassa ja kirjoittamassa ficcejä. Paras ystäväni itse pyörii myöskin tällä foorumilla, ja lukee aina kaikki tarinani läpi, ja kommentoi joko yksityisesti tai sitten suoraan ficciin. Muut ystäväni eivät juuri välitä, ihan sama se kuulemma niille on. Vanhempani tietävät minun kirjoittavan paljon, eikä he mitenkään pahasti siihen suhtaudu, enemminkin he ovat tyytyväisiä, koska kirjoittaminenhan lasketaan kehittäväksi harrastukseksi.

Ei mulla nyt oikein muuta~ [:

-A

© Raitakarkki

Gwenhwyfar

 • cinderella
 • ***
 • Viestejä: 478
Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
« Vastaus #219 : 11.07.2013 01:03:46 »
Mä oon ihan tyytyväinen mun tilanteeseen.

Varmaan koko meidän koulu tietää, ainakin mun luokkani. Mä saatan tuskailla äänekkäästi siitä, että kun ei ole aikaa tai inspiraatiota kirjoittamiseen plaah, plaah, plaah. Kaikki mun vähääkään tärkeämmät kaverit tietää, että mä kirjotan. Mikä on mielenkiintoista on se, että mut otetaan ihan tosissaan. Ainakin meidän luokka tietää mun fanfictionaddiktiosta, sekä siitä, että mä kirjotan originaalitekstejä ja runoja.

Koulussa me kirjotetaan aika paljon, etenkin äidinkielentunneilla. Meidän opettajalla on tapana lukea aina ne parhaimmat ja ne, mistä voi antaa hyviä esimerkkejä. Noh,  koko luokka on sitten saanut kunnian kuulla parit mun tuotokset. Kaikista hienonta on se, että nämä yläkoululaiset idiootit tulee sanomaan, että mä olen tosi hyvä. Ihan pahimpaa lissua ja suosituinta poikaa myöten. Kun me kirjotetaan tunneilla, kaikki kyselee multa apua ja tulee kurkkimaan selän taakse, kun mä kirjotan.

Jotenkin mä nautin siitä, kirjottamisen tuomasta ihailusta. Eihän mua muusta tunnetakkaan. Mä olen se, joka on tosi hyvä koulssa ja kirjottaa hyvin. Käy mulle.