Finfanfun.fi

Vapaa keskustelu => Saivartelija => Aiheen aloitti: shira - 26.04.2008 17:13:48

Otsikko: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: shira - 26.04.2008 17:13:48
Eli halusin nyt aloittaa keskustelun sellaisesta aiheesta kuin että miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Eli tietävätkö ystävänne ficcailuharrastuksestanne ja jos tietävät, miten he suhtautuvat? Ficcailevatko kaverisikin? Pitävätkö he ficcailua outona ja/tai vieroksuvat sitä? Vai ovatko oikeat ystäväsi netissä ja/tai täällä Finissä?
Selventääkseni hieman asiaa laitan oman kokemukseni tähän.

Omat ystäväni eivät edes tiedä ficcailustani. Ja jos tietäisivät, he pitäisivät sitä kertakaikkisen kummallisena ja oudoksuttavana... he eivät mitä luultavimmin edes tiedä, mikä on ficci. Varsinkin nämä FinFanFunin Potter-ficit; kaverini inhoavat Harry Potteria. Tai ne, jotka eivät inhoa, eivät pidä siitä. Ihmettelen, miten tällainen asia on pysynyt salassa heiltä, kun kuitenkin ficit ovat iso osa elämääni ;o

Keskustelua kehiin !!
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: sikuriina - 26.04.2008 17:33:26
Minulla on itselläni vähän samanlainen tilanne. Kaverit joita tapaan oikeassa elämässä ovat juuri tuollaisia tapauksia, jotka eivät mitä luultavammin edes tiedä mikä on ficci. Tämä johtuu lähinnä siitä, että suurin osa ystävistäni on poikia. Vaikka pyörinkin oikeassa elämässä enimmäkseen poikaporukoissa, minulla on netissä lukuisia naispuolisia ystäviä joista lähes jokainen kirjoittaa/lukee ficcejä. Heidän kanssaan on ihana jakaa kokemuksia ja mielipiteitä kirjoittamisesta, ja olen todella kiitollinen että olen törmännyt kyseisiin ihmisiin vuosien varrella.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Raesokeri - 26.04.2008 17:36:12
Hyvin suhtautuvat. Yksikin jopa lukee ficcejä ja antaa ideoita kirjoittamiseen.  :)
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Dinella - 26.04.2008 17:53:37
Muutamat tietävät. Pari kavereistani lukee myös, joskaan ei Potter fandomilla vaan just tyyliin jotain Narutoa.. Niin, ja yksi käy täällä lukemassa, muttei voisi kuvitellakaan kirjoittavansa itse. Ja yhden sain tietoiseksi finistä, ja nyt hän käy täällä sekä lukemassa että kirjoittamassa :D

//Kävin muokkaamassa, tilanne muuttui  ::)
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: February - 26.04.2008 17:53:56
Mulla on yks kaveri joka tietää, ja se ei tykkää ollenkaa.
Lapsellista ja sairasta jne. Mitäpä sitä muiden mielipiteistä välittämään.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Eruru - 26.04.2008 18:07:19
Eikö tällainen keskustelu ole ollut jo jossain? Muistanko väärin, vai oliko se toisessa finissä? Nojaa.

Kyllä ne kaverit tietää mutteivat pahemmin välitä. Yhen passitin jopa lukemaan Zsanyan legendaarisen Mary Suen, muttei hän innostunut siitä niin kamalasti että olisi jatkanut ficcailua, vaikka kyllä hän siitä piti (kukapa ei ;)). Ollaan jopa käyty suuri väittely H/G:n ja H/D:n välillä, hän kannattaa nimittäin suuresti kirjoja. Enivei, hyvä näin, sillä en tarvitse pahemmin tuttujani tänne lojumaan kun olen harvinaisen yksityistä tietoa kumminkin antanut tänne :D Eipä muuta. En jaksanut muidenkaan viesteistä lainailemaan kun ei oikein mitään mielenkiintoa herättävää kukaan ollut kirjoittanut.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Forlorn - 26.04.2008 18:11:06
Minulla on ystäviä, jotka tietävät ficcailustani. Ja jos joku ei tiedä, pystyn hänelle kertomaan asiasta. Mielestäni tässä ei ole mitään hävettävää.
Ne ystävät jotka tietävät, ovat tai ovat olleet itsekin Finissä... Nykyään tässä Finissä ovat Amca, piladel ja Gii. Kaikki tunnen Finin ulkopuolelta, joten täältä en periaatteessa heitä ole löytänyt.
Vanhassa Finissä oli tietenkin muitakin ystäviäni, mutta he eivät tänne ole rekisteröityneet.
Osa ystävistäni ficcailee itsekin. Kyllä sitä tulee välillä heidän tekstejään kommentoitua sekä he kommentoivat minun tekstejäni. Amca toimii myös betanani, uskokaa tai älkää, hän sitä itse ehdotti. x)
Onhan tietysti niitäkin ihmisiä, jotka eivät tätä ymmärrä. Mutta se ei ole minun ongelmani.
Eräs ystäväni (poika), joka ei ficcaile on lukenut tuon mainitun Zsanyan Mary Suen ja tykännyt siitä. Muut ficit ovat hänen mielestään ajanhukkaa. Hän ei ymmärrä ficcailua.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Osaka - 26.04.2008 18:29:43
Vain kaksi kaveriani tietävät ficcailustani, mutta ennen kuin kerroin heille, he eivät tienneet, mikä ficci on. Toisen kaverini mielestä 'kaikki ficcit, joita yritän kirjoittaa, tulevat kaatumaan.' Oikeassa on, en ole saanut vielä yhtään ficciä valmiiksi. *nolo* Toista taas ei kiinnosta yhtään. He eivät edes pidä Pottereista. Kumpikaan ei ole lukenut yhtään Potter-kirjaa, mutta toinen heistä on ainakin katsonut elokuvat. En varmaan saisi ikinä kumpaakaan lukemaan H/D -ficciä.  ;D Ficcailua ei tarvitse hävetä yhtään. Hyvän ficcin kirjoittamiseen tarvitaan mielikuvitusta, joka on hyvä asia.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Ansku-Ransku - 26.04.2008 18:37:13
No, kyllä ne tietävät. Ainakin ne, joiden kanssa vietän enemmän aikaa. Kun saivat kuulla asiasta oli hieman "ööh..?" meininki, mutta ei se niitä haittaa, toinen on Potter-fani kanssani ja toinenkin lukee niitä ja pitää niistä. Mutta fikkejä ne eivät lue. Toinen on lukenut yhden Fred/George fikin, missä oli angst genrenä (Kuinka kaksosista saa angstia? ^^'') ja hieman vieroksui poikarakkautta, mutta kertoi itkeneensä.
  Olen tullut fikkien takia kaksimieliseksi, ja sen ne kyllä tuntee. Enkä voi käsittää, kun molemmat kammoksuvat poika- ja tyttörakkautta, fikkien takia meikäläinen on suvaitsevampi.

Ei fikkailuni haittaa kavereitani, ei, paitsi kaksimielisyyden tuntevat joskus.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Willy - 26.04.2008 18:47:47
En oikeastaan kauheasti ole oma-aloitteisesti ficceistäni selitellyt. Muutama kaverini kumminkin tietää ficcailustani, toisia se ei juurikaan kiinnosta, mutta pari lukee suurimman osan ficceistäni läpi. Kovinkaan moni ei ainakaan tietääkseni aktiivisesti kirjoittele, mitä nyt muutaman tiedän silloin tällöin kirjoittavan. En oikeastaan tiedä mitä he ficcaamisestani ajattelevat kun en ole kysellyt. Eräs kaveri luki yhden Sirius/Remus ficcini joskus kauan sitten ja oli hieman wtf-tunnelmissa tekstin jäljiltä ja sanoi minun käsitykseni hahmojen välisestä suhteesta olevan aika erikoinen. Sen jälkeen en oikein ole ficcejä väkisin kavereilleni tuputtanut, keskustelen ficceistä vain niiden kanssa joiden tiedän olevan myös kiinnostuneita niistä. Ficcailu on minulla sellaista omalle ajalle pyhittäytymistä ja enimpien kavereiden kanssa puhun yleensä jostain muusta.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: mers. - 27.04.2008 22:12:14
Enpä tästä ole kenellekään sen kummemmin selitellyt. Kuten joku jo mainitsikin, on tästä tullut sellainen "oma juttuni". Vähän niin kuin rakas harrastus, jolle haluaa pyhittää omaa aikaa ja johon voi purkaa elämän iloja ja suruja. Mutta jos joku tulisi kysymään ja olisi oikeasti kiinnostunut, niin miksikä en voisi kertoakin, ei tässä ole mitään hävettävää. Ainakin osa kavereistani tosin vieroksuu homoseksuaaleja, joita ficeissäni viljelen enemmän kuin laki sallii. Ainakin muutaman tutun tiedän ficcejä harrastavan, mutta pyörivät eri foorumeilla kuin minä. Vain yksi heistä taitaa olla rekisteröitynyt myös tänne.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Gaploon - 27.04.2008 22:56:43
Eräs kaverini uhkasi lähettää minut hoitoon ;D Vietän muka liikaa aikaa FFF kuten me tätä armasta finfanfunia kutsumme. Tietääkseni kukaan kaverini ei ficcaile, en tosin ymmärrä miksi :-\  Hoitoon lähettäjälle laitoin kylläkin ensin linkin Arthur kumiankka juttuun...hän hieman kritisoi minua sen jälkeen  :-[  ja alkoi uhitella hoitoon lähettämisellä. Lupasin luopua FFF:stä kun hän tupakasta ja hengittämisestä...eli ei ikinä
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Gryffindor Charm - 28.04.2008 18:53:20
Eivät ne tiedä, että kirjoitan fanfictionia. En ole vielä edes kertonut.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Pigwidgeon - 28.04.2008 22:16:28
Tietävät, että luen. Kerran kirjoitin itse näytteen, ehkääää hieman kamalan ja sain heidät järkyttymään :'D Olen yrittänyt saada heidätkin löytämään ficcimaailman sulot, mutta eivät oikein innostu... Paitsi vain yhden kaverin sain suostuteltua lukemaan yhden pitkän ficin ja hän sanoi sen olleen OK. Mutta ystäväni eivät ole oikein lukija tyyppejä...

Joskus arkielämässä, koulussa, mainitsen jotain ficceihin liittyvää tai esimerkiksi "queer" (pitää selittää heille suomennos joka kerta) ja he huomauttavat ajastani jonka käytän ficcien parissa... Mutta ah sitä aikaa!

Parin kaverin kanssa olen kylläkin kirjoitellut yhteisficciä, ääliöhuumoria jota vain me ymmärrämme(: mutta toinen kaveri on jo entinen ja toinen ei ole koskaan edes lukenut ficciä loppuun... ellei ole halunnut löytää siitä jotain haukuttavaa :'D

Mutta, in a nutshell, ystäväni pitävät minua sairaana homoja rakastavana hyypiönä. Mikä minä olen heille vastaan väittämään...  ;D

~Pigseli
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Fiorella - 28.04.2008 22:33:03
Läheisimmät ystäväni tietävät ficcailustani, en ole kuuluttanut ympäri kyliä asiasta, vaikka en sitä häpeilekään. Heistä osa, joita on kiinnostanut, ovat lukeneet tekstejäni, ja ihan pitäneetkin. :) Eihän tämä kuulemma ihan järkevää puuhaa ole, samassa ajassa kun voisi kirjoittaa originaaliakin. Kuulemma minulta maine menee, jos tulisi yleiseen tietoon. En kyllä mielestäni ole kirjoittanut sellaista, mitä en kehtaisi näyttää tarvittaessa melkein kenelle tahansa.

Yleisesti ottaen toki kannattaa pitää mielessä, että netti ei ole mitenkään yksityinen paikka. Ja semmoista ei kannata julkaista lainkaan, jonka takana ei ole valmis avoimesti seisomaan myös sitten, jos asia tulee esille. Nykyään tuntuu useinkin tulevan ilmi eri henkilöiden nettimenneisyys, jos joutuukin julkiselle alalle töihin tai muuten esiin.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Winga - 28.04.2008 22:42:16
Useimmat ystävistäni tietävät edes hieman siitä, mitä minä teen netissä. Lukioon mennessä sain luokaltani jopa erään ystävän, joka myös on Finissä, olin melko yllättynyt. :D

Hmm, eräs ystäväni ei sano mielipidettään, mutta ottaen huomioon hänen yleisen mielipiteensä homoseksuaalisuudesta en usko hänen välttämättä käsittävän minua. Erään ystävistäni houkuttelin lukemaan pari ficciäni. En antanut luettavaksi kovilla ratingeilla kuin ihan originaalin, jota ennen hän oli lukenut jo ficcejäni ja sanonut niitä ihan hyviksi. Hän vain miettii, miten mielikuvitukseni riittää joihinkin juttuihin, joita kirjoitan...
Yksi ystävistäni, joka tietää, että minä saatan joskus olla väkivaltainen, sanoi olevansa tyytyväinen, että kirjoitan nykyään pikemminkin väkivaltaficcejä kuin hakkaan ihmisiä (tai siis ihmistä, pikkuveljeäni, harvoin myös tätä ystävääni. Enkä siis mitenkään pahasti).

Ei kukaan ainakaan näistä tietävistä ole sanonut mitään pahaa sanaa, mutta ajatukset ovatkin jo aivan toinen juttu. Olisi ihana voida joskus lukea heidän ajatuksiaan ja selvittää, mitä he todella ajattelevat... Ja ne, jotka eivät tiedä, eivät tiedä hyvistä syistä: he eivät varmasti ymmärtäisi ja kenties pitäisivät minua pimahtaneena (okei, sitä ne tekevät aina, mutta joo ::))...
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Melodie - 29.04.2008 14:04:12
Minulla mitään ystäviä ole. Eiku. Suhtautumisesta olikin puhe...

No, enpä minä sitä mitenkään salaa. Ei sillä, ei se kyllä ole ensimmäinen asia, jonka ihmisille itsestäni kerron, mutta uskoisin aika monien tietävän (ainakin siitä syystä, että enin osa ystävistäni oikeastaan on yhdeltä foorumilta, ja siellä olen aiheesta puhunut; vaikka eihän se mitään tarkoita).

Poikaystäväni tietää. Eipä hänellä mitään tätä harrastusta vastaan ole, pitää kai ihan hauskana eikä ole vielä suostunut kokeilemaan. Luetutan suurimman osan ficeistäni hänellä ennen julkaisua, lähinnä saadakseni jonkinlaisen arvion ja mahdollisesti myös korjautettua näpyttelyvirheet (ja tähän niin kuuluu sellainen hymiö)  :D (ai se on perusiloinen? Hu). Näpyttelyvirheitä muuten riittää, lukekaa vaikka tämä viesti.

Paras ystäväni tietää, hän oli vanhassa Finissäkin aikoinaan mutta sitten vähemmän eikä täällä ollenkaan (itse asiassa se aikoinaan taisi löytää Finiin ennen minua, minulla kun oli vähän ongelmia suunnistuksessa...). Kirjoitimme aikoinaan yhteisficinkin! Ja siinä missä poikaystävän kanssa kiinnostuksenkohteet eriävät hieman (aion saada sen tykkäämään nc-slashista :p), ystävän kanssa ne kai olivat aika yhtenevät. (Ei nyt sillä, että itsekään itse asiassa juuri välittelisin em. nc-slashista, mutta poikana se muka ei tahdo lukea sitä... ei se mitään, luen minä muutakin).

Muut ystävät sitten. Hmm? No. Joskus aikoinaan aktiivisemmalla ficcailu(- ja ystävyys)kaudella selitteli ihmisille aiheesta enemmänkin, ja kyllä minä muutaman sain Finiin rekisteröitymään... yksi kirjoitti ficciä ja toinen saattaa yhä käydä välillä, en minä niin tarkkaan tiedä enää. (Nyt aloin miettiä että millä tavalla minä käytän tätä ystävyys-käsitettä, millä tavalla minun kuuluisi?) No joka tapauksessa, aiemminkin olen joitain luetuttanut kavereilla eikä sillä niin väliä, enhän minä kumminkaan tätä häpeä. :p
Serkkunikin harrastaa tai ainakin harrasti ficcejä, ja hänen kanssaan aikoinaan oli viehättävää keskustella aiheesta (lähinnä kun äkkiä meillä oli oikeasti jotain puhuttavaa!). En sitten tiedä, miten nykyään hänkään (emme puhu enää? No, muista aiheista).

Näin loppukaneettina arvioisin, ettei ystäviäni suuremmin kiinnosta ficcailuni. ^^
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Kupla - 29.04.2008 18:45:38
Paras ystäväni tietää, hän betaa myös osan ficeistäni ja pomppii täälläkin satunnaisesti vaikkei olekaan rekisteröitynyt enää. Muut ystäväni... Eh... Eivät tiedä, kahdesta syystä: yksi heistä on erittäin homofoobinen poika, joka haukkuu muita jatkuvasti homoiksi, yksi puolestaan hieman vierastaa homoja (poika hänkin) ja kolmas hyvä ystäväni... Hän on niin erilainen kuin minä etten ole edes harkinnut hänelle kertomista.
Tosin kerran melkein paljaistuin:
"Hei mikä tossa lukee! Joku sydän ja jotain HooDee? Mitä se tarkottaa?"
"Öö... Se on yks englantilainen jalkapalloilija... Harry Davis."
"No ei kyllä oo. Mä googlaan sen illalla."
Onneksi ei googlannut -.-'

En siis varsinaisesti häpeile harrastustani, mutta en halua olla mikään huomion keskipiste, joten yleensä mainitsen harrastuksikseni kirjoittamisen. Tosin englanninmaikkani taitaa tietää... ;D

Viimeksi sanoisin, että jos nämä aikaisemmin mainitut saisivat tietää, he lukisivat kaikki juttuni, haukkuisivat minua pervoksi ja tekstejäni huonoiksi ja unohtaisivat koko jutun kahdessa kuukaudessa :D

~Kupla
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: pihlajanmarja - 29.04.2008 19:28:01
Niistä kavereista, jotka ovat samassa koulussa, eivät tiedä muuta kuin paras ystäväni. Ja hänen kanssaan meillä on kyllä hauskaa jutella kaikenlaista skitsoa (siis muiden mielestä) muiden kuunnellessa vierestä silmät pyöreinä.

Lainaus
Olemme myös hairahtaneet eräälle tielle, josta ei enää ole palaamista: nimittäin tuttujen parittamiseen.

Tämä on meillekin tuttu harrastus, tai siis kahden meidänluokkalaisen pojan parittaminen. Muut pyörittelevät silmiään, mutta minkäs me sille mahdetaan. ;D

On pari muutakin ystävää, jotka tietävät tämän harrastuksen. He suhtautuvat ihan hyvin, toinen kai lukeekin välillä ficcejä, ja toinen suhtautuu ihan vaan normaalisti. Välillä se on vähän "Ota varovasti sen homopornon kanssa", mutta ihan vitsillä.

Ai niin, äiti tietää! :D Tai siis, olen sille pari sallittua huumorificciä näyttänyt, ja hän on vaan nauranut. Ei ole alkanut miettimään, että voihan sitä muunkinlaista fanfictionia kirjoittaa. ;D
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Harry Potter - 09.05.2008 22:28:09
Mun parasystävä tietää,se haluais lukeakin jonku mun kirjottaman muttaku mulla ei oo tarpeeks rohkeutta ja mä en vielä kirjota omasta mielestäni tarpeeksi hyvin kaikenmaailman kirjoitusvirheet ja muut. ja kirjoittamisessani on myös se ongelma,että mulla on niin suunnattomasti ideoita,että ne sekottuu päässä ja niistä on vaikee muodostaa yhtä tarinaa :D :D no jospa opin kirjoittamaan paremmin vielä niin voisin kirjoittaa bestikselleni jonkun todella koskettavan tarinan se ois mulle tosi tärkeetä. Sitten on tietysti niitä ennakkoluuloisia ja ne haukkuu aina pottereita kun saavat otollisen tilaisuuden mutta mä en oo ikinä mitenkään hävenny sitä että harry on 95 prosenttia mun elämästä :D niin ne tietää jo tähän mennessä,että mulle ei oo järkeä tulla mitään pahaa sanomaan pottereista :)
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: winterforest - 10.05.2008 21:13:36
Joskus ala-asteen lopulla kun tutustuin ekan kerran ficceihin niin tulostin muutamat huumorificit ja vein kouluun. Niitä sitten luettiin kavereitten kanssa, ja muutama Pottereita lukematonkin kaveri tuli niitä nauramaan. Sillon keltään ei tullu mitään negatiivista. Kun sitten kasiluokalla aloin lukea vähän rajumpaa tekstiä ja selittelin koulussa Harryn ja Dracon rakkaudesta, niin monet vähän katto vinoon ja ihmetteli että saanko jotain kiksejä kahden miehen puuhasteluista :D Nykyään sitten oon mein kaveriporukassa se sekopää joka kattoo homopornoo. Vaikken oo ees koskaan katellu :D:D. Välillä jotkut Potterit lukeneet kaverit kysyy että oonko lukenu niitä tarinoita ja että missä luen niitä (ja taitavat unohtaa koko jutun heti kun ovat kysyneet kun kysyvät aina uudestaan).

Yks uudempi kaveri taitaa tietää tästä jutusta jotain kun kehui mun Make slash not war -t-paitaa. Ja se ite piirtelee välillä Legolas/Aragorn -fanarttia :D. Ja nyt myöhemmin tää sama kaveri katteli Deviantartista jotain CSI -fanartia ja luki fanfiction.netistä ficcejä. Ja sano että sen täytyy hankkia tunnukset Deviantartiin että voi katella kans k-18-kuvia :D. Joten hän ehkä on todennäköisin ficcien lukija.

Ja yläasteella huomautin kerran yhelle kaverille kahen tutun pojan käyttäytymisestä, ja alettiin sitten vakoilemaan niitä ja parittamaan toisilleen. Minkäs mä sille voin kun pojat istuu penkillä sylikkäin ja yhestä kulmasta se näytti siltä että olisivat hiplanneet toistensa perseitä :D. Ja tää kaveri kenen kanssa tätä harrastin niin tietää että mistä parituksista tykkään ja näin ja sille voin selittää tällasia juttuja :D
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: amorito - 10.05.2008 22:57:54
Ne kaverini, joiden kanssa eniten puhun kaikesta mahdollisesta, tietävät kyllä ja ovat tuotoksiani lukeneetkin ja tykänneet. Jos kerran julkaisen juttujani ventovieraille, miksen sitten kavereilleni? :D Tietysti kavereiden palaute on aina enimmäkseen sellaista "sä oot niin hyvä kirjoittamaan!", täällä sitä palautetta saa tarkemminkin ja anonyymina on jotenkin helpompi kirjoittaa sekä vastaanottaa ruusuja ja risuja. Eräällä Potter-fanilla kaverillani on kyllä aika jyrkkä mielipide ficeistä, mutta ehkä joku canon-ficci voisi sopia hänellekin. :D

Toinen ficcejäni lukenut kaverini kirjoittelee myös, Potter-fandomillakin kuulemma haluaisi mutta ei muka osaa. Perfektionismiin taipuvaisena varmaan ei usko tavoittavansa rowlingmaisuutta, mutta vielä en ole onnistunut vakuuttamaan että ficcejä on monenlaisia ja että hänen ficcinsä olisivat kuitenkin huippuja :D Ja harjoitustahan sitä vain kaipaa, jos on epävarma taidoistaan. Ficcaaminen on vain yksi kirjallisuuden muoto, kirjoittaisin kuitenkin jotain jos en ficcailisi.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: mocoma - 16.05.2008 18:02:26
Kavereiden ilmeet ovat aina näkemisen arvoiset, kun selitän mitä vihkojeni kansissa lukeva 'H/D' tarkoittaa. :'D

Siis yleisesti, kaikki tuntuvat suhtautuvan ihan... normaalisti. Aina kulmakarvat tosin kohoavat ja ilme on epäuskoinen, mutta.. niin. Yksi 'kaveri' jopa ficcailee itsekin.
Kavereistani läheisin ei oikein ymmärrä mikä slashissa niin viehättää, mutta hyväksyy asian joka tapauksessa, antaa selostaa ja lukee tunnollisesti kaikki räpellykseni. :'D Muut kysyvät asiasta aina kerran ja jättävät asian siihen.

Meidän luokan pojille tai vanhemmille ei tulisi mieleenkään kertoa, ahdasmielisinä kehottaisivat menemään mielisairaalaan. x__x''
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: dimples - 17.05.2008 16:33:55
Muutama kaverini tietää harrastuksestani, useimmat heistä myös ficcejä lukevat ja kirjoittavat. Sitten on niitä jotka vieroksuvat ficcailuani, kuten vieroksuvat myös homoseksuaaleja, ja kun minähän luen slashiä.  ;)
Mutta heistä en jaksa välittää, tästä minä pidän, eikä kukaan voi tätä ottaa minulta pois.  :)

OFF: Pikkuinen lisäkysymys: Tietävätkö vanhempanne ficcailustanne?

Omilla porukoilla ei ole mtn tietoa ficcailustani, tai ylipäätänsä siitä, mitä netissä puuhailen.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: shira - 18.05.2008 21:35:53
Hei, tännehän on tullut paljon vastauksia. Mukava huomata, että tämä herättää keskustelua (:

Joo, tuohon lisäkysymykseen; Tietävätkö vanhempasi ficcailustasi?
Eivät ne tiedä. Tai, kyllä varmaan ainakin isä on nähnyt, kun olen ollut Finissä mutta ei mitään sen enempää. Tietää että tämä on Potter-sivusto, mutta kait se luulee Finin olevan joku samantapainen kuin Vuotis. Äiti taas on ihan pihalla; ei se varmaan aavistakaan mitään. Ropettamisestani kyllä tietää ainakin isä.

Mutta tosiaan, en osaa kuvitellakaan että kaverini tietäisivät. He inhoavat lukemista(ainakin suurin osa) ja kirjoittamisesta en uskalla puhuakaan. He inhoavat myös Pottereita, joten mitenkäs siinä sitten. Pakko vaan sopeutua, ja yrittää pitää juttu salassa kun kuitenkin torjuisivat koko ficcailun heti jos kertoisin. Kattoisivat vaan että no huhhuh, mikäs friikki tosta on tullut? Eikä kukaan tosiaan edes tiedä, mikä on ficci. Kirjoittelen vain iltaisin(klo 17 eteenpäin), heti kun olen kaverien kanssa koulun jälkeen ollut jonkun luona tai kaupungilla... Joskus jopa yritän inspispuuskassani kirjoitella samaan aikaan kun juttelen kamujeni kanssa mesessä, eikä kukaan tietenkään aavista mitään. Onneksi. Välillä vaan vähän ihmettelevät kun en vastaa pitkiin aikoihin. On hankalaa yrittää pitää tällainen asia salassa.

Sitä minä tässä vaan, että te, joiden ystävät tietävät ficcailustanne ja ficcailevat itsekin, tai edes lukevat tekstejänne, olette todella onnellisia. Olisin todella iloinen jos kaverini ymmärtäisivät kirjoittamisen taidon ja nauttisivat siitä, kuten minä. Sinulle, Jazz*, tahdon sanoa että olet hyvin onnellinen omistaessasi tuollaisia ystäviä. Pidä heistä kiinni.

~ shira

// Heeii, 100. viesti !! Wo-hoo !!  ;D

//// Pigwidgeon, pakko sanoa että avasi on ihana  ;)
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Lokitar - 18.05.2008 23:30:17
Mun paras ystäväni rakastaa mun ficcejäni ja lukee niitä ihan innolla (varsinkin Adaraa). Toinen kaverini on ennakkoluuloinen ja kysyy että mitä järkeä tollasessa on, ja yksi kavereista lukee kans ficcejä mutta ei mun koska en kirjoita slashia xD luokkalaiseni eivät tajua koko ideaa mutta eivätpä kyselekään mitään kun kirjoitan matikan vihkooni jotain tarinaa :D
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Luthien - 20.05.2008 16:26:07
Vain kaksi kaveriani tietää ficcailustani :D Toinen ficcailee itsekin ja oli oikeastaan se, kuka sai minutkin innostumaan! ;)
Toinen ei itse ficcaile, mutta lukee kyllä ficciäni. Muuten hän ei juurikaan välitä asiasta.
Siskoni tietää myös ja hän kyllä pitää minua ihan friikkinä, vaikka luulen ettei se johdu pelkästään ficcailusta... ::)
Muut siitä ei sitten tiedäkään, enkä tiedä mitä siitä ajattelisivat.  :P
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Afeni - 20.05.2008 21:25:33
On pitänyt vastata tähän jo pitkän aikaa ja muistaakseni en ole sitä kuitenkaan tehnyt x)

IRL kavereistani harva tietää minun ficcaavan. Kirjoittavan kyllä, mutta mitä, sitä he tuskin tietävät. Todennäköisesti eivät tiedä edes, mitä ficci tarkoittaa. Tietysti joku on saattanut eksyä kotisivuilleni ja järkyttyä ikihyväksi, mutta epäilen sitä. Heitä ei kiinnosta niin paljon. Luulen, että suurin osa suhtautuisi epäilevästi harrastukseeni, jos se selviäisi heille.. varsinkin K-18 femmen kirjoittamiseen ja tuskinpa ymmärtäisivät muutenkaan.

Nettikavereistani puolestaan taitavat tietää kaikki, eikä kukaan suhtaudu negatiivisesti. Osa lukee ficcejäni, osaa ei juurikaan kiinnosta. Suurimman osan kavereista netissä olen kuitenkin saanut juuri ficcifoorumien kautta, joten hyvin samanhenkisistä ihmisistä on kyse.

Vanhempani tietävät. Isää ei kiinnosta ja äiti panikoi, kun muistaa asian xD Äiti siis pelkää, että saan syytteen tekijänoikeuslain rikkomisesta ficcien kirjoittamisen takia. Olen selittänyt hänelle, kuinka paljon ficcejä netissä oikein on ja että esim. keskusrikospoliisilla tuskin on mitään mielenkiintoa alkaa ristiinnaulita ficcareita, mutta ei.. Äidille ficcaaminen on kauhea rikos, joka pitäisi kitkeä minusta pois.

Tästä syystä en luonnollisesti puhu vanhemmilleni aiheesta enää. Tietääkseni he eivät myöskään ole lukeneet mitään kirjoittamaani. Hekin voisivat helposti kotisivuillani käydä kääntymässä, mutta tietääkseni eivät ole. Ja toisaalta ehkä parempi niin. Äiti-parka voisi saada vielä enemmän harmaita hiuksia, jos tajuaisi, mitä hänen tyttärensä oikein netissä julkaiseekaan.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Kupla - 26.05.2008 15:36:35
Heh, pakko laittaa tähän vaikka onkin hiukan ohi aiheen.

Minua haasteteltiin tänään lehteen ja mainitsin, että aion kirjoittaa kesällä. Haastattelija kysyy, mitä kirjoitan.
M: "Fantasiaa ja sellaista..."
H: "Et kuitenkaan mitään harlekiinikamaa?"
Ystäväni suunnilleen kierii naurusta, kun minä ihan pokkana vastaan:
"En sentään."

:D Minä valehtelija. Jotenkin en vain oikein halunnut paljastaa, mitä oikeastaan kirjoitan sen "fantasian" lisäksi... ;)
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Hopsumort - 03.06.2008 19:15:38
Minä, itse hurja ja mahtava(köhköh) Hopsumort, kirjoitan tänne pitkästä aikaa. :3 Milloinkohan viimeksi olin aktiivinen täällä... Empä muista. o_O No mutta asiaan, että ei mene ihan offiksi..

Elikkä siis, kyllä. Ystäväni tietävät, että luen ficcejä ja että myös kirjoitan niitä. (En tosin tykkää antaa omia ficcejäni heidän luettavakseen. Paitsi kolmelle... mutta he ovat ovatkin nettiystäviäni. Ystäviä tosin silti... noh. Ihsm. XD)

Ja moni ystävistäni myös itse lukee ficcejä. 8D Ja tiedän ainakin joidenkin ystävieni kirjoittavan myös itse ficcejä, en ole varma parista tyypistä jotka lukevat että kirjoittavatko he itse, mutta empä ole kysynytkään. 8D

Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Enkeliprinsessa - 06.06.2008 01:20:59
Minun kaikki kaverit ja ystävät ja jopa perhe tietää siitä, että kirjoitan ja että tulee kirjoitettua ficcejä.
Muutama kavereista/ystävistä kirjoittelee ja lueskelee itsekin ficcejä, joten he eivät ole moksiskaan. Paras ystäväni toimii betananikin ficeilleni ja originaaleille tuotoksilleni.
Olen myös luetuttanut äidilläni ficcejä, eikä hänkään pidä sitä kummallisena, huomauttelee jopa kirjoitusvirheistäni  ;D
Niille kavereille/ystäville, jotka eivät edes tiedä, mikä ficci on, olen joutunut selittämään juurta jaksain idean. Eivätkä hekään kyllä negatiivisella mielellä ole olleet tästä. Se on miun juttu ja he hyväksyvät sen osana minua, kuten kaiken muunkin.
Myös äitini hyväksyy siis ficcailuni, eikä pidä sitä yhtään kummallisena.

(Olen aina omannut liikaa mielikuvitusta ;))
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: hobby - 06.06.2008 12:30:09
IRL-kavereista puolet tietävät, hyväksyvät ja lukevat mukana. Puolet eivät tiedä, ja luulen että on parempi, etteivät tiedäkään :D

Nettikavereista kaikki tietävät ja kirjoittavat mukana. Johtuukohan siitä että olen finin ympyröissä/muissa ficcipiireissä heihin tutustunut?
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Thoughtless - 08.06.2008 20:21:12
Omat ystäväni (tai no osa) ficcailevat, mutta en ole heille kertonut että ficcaan myös itse. Joten... niin no, luultavasti suhtautuisivat hyvin :)
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: andine - 08.06.2008 21:44:39
Kyllähän nuo tietää aika monikin. Todella moni ystävistäni ficcailee samaten, tosin aivan eri merkeissä kuin Harry Potter. Ficcailu on tuon yhden kaveriporukan kanssa melko yhdistävä ja kiva juttu. Me jaksetaan väitellä parituksista, betailla toistemme ficcejä ja puhua ficeistä vaikka monta tuntia.

Ne taas sitten jotka ei ficcaile, pitää minua vähän hömpsähtäneenä homojen ääripuolustajana. Ei se minua haittaa, kun sitä vähän olenkin.

Äitinikin tietää ficcailustani ja suhtautuu siihen rennosti. On useimmiten jopa kiinnostunut siitä mitä kirjoitan ja niin pois päin.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: sokerijuurikas - 12.06.2008 19:11:23
noh enpä oo viel törmänny muihin jotka lukee/kirjottaa ficcejä :D Että sitten kun ohimennen jollekki kerron tästä harrastuksesta niin reaktio on useinmiten: "lueksä HOMO PORNOO " sit vaa nauran joo älä yritä edes tajuta :D

Noh äitille tossa pari vuotta sitten mainitsin jotain vähän epäsuorasti asiasta joten ei hän nyt ota sitä vakavasti kun ei ihan ymmärrä mitä kaikki lukemani teksti kattaa :D

Eli kavereistani melkein kukaan ei tiedä ja jos tietävät, he pyörittelevät silmiään ja alkavat kritisoimaan asiaa suin päin.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Peikkolapsi - 16.06.2008 17:27:08
Jakautuu tarkasti keskeltä kahtia. Parhaat kaverini ymmärtävät tämän ficiksikin kutsutun taivaanlahjan, ja ne pelkät kaverit ja hyvänpäiväntutut vieroksuvat suuresti, jos vahingossakaan kuulevat. Kyselevät useinkin miksi minä jotain sellaista epäaitoa roskaa luen, ja kun yritän selittää, tuhahtelevat kuuluvasti. Parhaat kaverit lukevat, jotkut kirjoittavatkin ficcejä ja rakastavat niiden maailmaa. Mutta eiväthän kaikki voi tykätä.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Bulla - 17.06.2008 17:14:36
Kaverit ei ennen tiennyt, että kirjoitin tai luin ficcejä. Ei vaan ikinä tullut oikeastaan puheeksi. Mutta sitten eräs ystäväni löysi Tom/Bill-ficcien maailman ja hurahti täysin. Olimme kaveriporukalla iltaa viettämässä heillä, kun tyttö alkaa innoissaan selittää asiasta nimeltä fanfiction. Ylpeänä sitten selosti kaikkia termejä (Slash, femme, flulff etc.) ja kun kaikki muut ihastelivat vieressä, minä nauroin partaani nurkassa. Kertoi ylpeänä että oli jo aloittanut kaksi T/B-ficciä ja samalla minä mietin mielessäni, että mitähän sekin tykkäisi, jos alkaisin paljastelemaan melko monen sadan Word-tiedostoni sisältöjä. Sieltähän olisi sitten löytynyt kaikkiea Harry Potterista The Beatlesiin.

Nykyään, vaikkei kukaan muu vieläkään tämän kyseisen kaverin lisäksi kauheasti ficcejä lue, on jo yleisessä tiedossa että meikäläinenkin niitä rustaa.

Kerran meinasin räjähtää, kun olin mennyt käymään vessassa, jättäen varomattomasti tietokoneeni auki. Olipa siinä sitten pikku tekniikanihmeet menneet kaivelemaan tiedostojani. Jotain Potter oneshottia siinä sitten lukivat, kun palasin. Ja ihan hyvää palautettahan sieltä tuli, joskin eräs huomautti, että enkö ole vähän liian vanha rustailemaan jotain Artemis Fowl-tarinoita, joita siinä oli myös auki.

En kyllä kauhean mielelläni ficcejäni heille näyttele, sillä en todellakaan ole paras vastaanottamaan kritiikkiä teksteistäni IRL. Sen takia myös pidän suuni yleensä kiinni, kun hieman avoimempi ystäväni omia T/B-pätkiään esittelee. Eipä silti, että niissä muuten mitään olisi vikaa, ihan kivat juonet aina, mutta oikeinkirjoitus ei taida olla hänen vahvinta alaansa.

Joten lopputulos on - kaikki tietää että minä ficcaan, mutta siihen se sitten jääkin.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Kivikausi - 22.06.2008 14:50:34
Kerran meinasin räjähtää, kun olin mennyt käymään vessassa, jättäen varomattomasti tietokoneeni auki. Olipa siinä sitten pikku tekniikanihmeet menneet kaivelemaan tiedostojani. Jotain Potter oneshottia siinä sitten lukivat, kun palasin. Ja ihan hyvää palautettahan sieltä tuli, joskin eräs huomautti, että enkö ole vähän liian vanha rustailemaan jotain Artemis Fowl-tarinoita, joita siinä oli myös auki.
Kryptausohjelma on vallan kätevä keksintö. ;) Saa ilmaiseksikin joitain. Salasana vaan ficcikansiolle tai jokaiselle ficille erikseen, niin eipä väärät nenät käy penkomassa.

Mutta ettei offiksi menisi täysin, niin omista kavereistani vain yksi tietää ficciharrastuksestani - tosin siitä on jo vuosia kun puhuttiin asiasta, joten todennäköisesti hän ei tiedä, että olen palannut tänne... On mukavaa pitää jotain ihan omana tietonaan.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Luihuinen_89 - 22.06.2008 14:56:49
Kaverini eivät tiedä että ficcailen (Sillä minulla ei ole oikeastaan kunnon kavereita, ne vain ovat luokkatovereita), mutta perheeni suhtautuu siihen ihan hyvin ::) ja se on ihan hyvä juttu joskus saatan kysyä jopa heiltä ideoita mutta yleensä keksin ne itse ;)
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Smarou - 22.06.2008 15:04:24
Muutama tietää mutta suurin osa ei.
Yhdessä vaiheessa aika paljon kavereitani pyöri finissä, mutta he lopettivat eivätkä varmaan tiedä että minä häärään täälä vielä. Kaksi kirjoittaa ja lukee itse ficcejä, tosin muilla foorumeilla, toinen välillä tääläkin. Muutaman poikapuolisen ystävän olen tarkoituksellisesti pelästyttänyt tällä. Tosin he eivät taida tietää että tämä on potter aiheinen sivusto, kunhan jotain "homo juttuja" luen.

Olen ehkä hieman pettynyt kun tämä ystäväni sai tietää uuden nimimerkkini täällä. Toisaalta se ei haittaa, kyllä tämä tiesi että käyn finissä eikä siinä mitään. Mutta nyt en voi olla ihan niin anonyymi kuin haluaisin. Nyt tiedän että yksi ihminen tuntee minut sekä täälä että irl, ja saattaa löytää jotain uutta minusta mitä en ehkä haluaisi paljastaa. Tosin olen vainoharhainen, hän ei niin paljon täälä käy, saati stalkkaa minua. -.-

(Eihän?)
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Chenoa - 22.06.2008 18:52:37
No, mulla on yhdeksän todella, todella rakasta kaveria, joista kaksi lukee ficcejäni ja toinen heistä kirjoittaa omaa ficciä ja toinen kirjoittelee muuten vain tänne finiin. Sitten on yksi, joka lukee Harry Pottereita, mutta ei ole kamalan kiinnostunut ficeistä tai mistään. Oikeastaan hän ei ole koskaan lukenut ficcejä. Muut sitten ehkä ovat joskus kuulleet, kun puhun ficeistä jonkun muun kaverini kanssa, mutta eivät ole kiinnostuneet aiheesta.

Kyllähän kaikki oikeastaan luokastanikin tietää, että ficcailen, mutta ei heitä kiinnosta. Kyllä perhekin tietää, että jotain aina täällä koneella raapustelen, mutta eivät hekään ole kiinnostuneita aiheesta.

Olen kuitenkin ihan tyytyväinen tähän tilanteeseen, sillä on mukavampaa, että vain pari täällä tuntee mut.
Kyllähän tuo yksi kaveri kyseli, että minne me niitä ficcejä rustailemme, mutta siirryimme sitten kiireesti aiheesta toiseen. En tiedä, ehkäpä se oli vain reaktio. Onhan koulussa kaverit kehuneet, kun on ollut jotain tarinan kirjottamisia, mutta en mä enenpää halua. Parempi vain, että pari tyyppiä tuntee mut ja muuten oon täällä ja vuotiksessa ihan anonyymi.
Sepä siitä sitten...

-Chenoa-
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: lauraisonfire - 26.06.2008 21:20:37
Suurin osa ei edes tiedä, mitä se on. ;o
Ne ei tajua että jostain julkkisesta/kirjan/elokuvan yms hahmosta kirjoitellaan omia tarinoita ihan omilla ideoilla ihan ilmaiseksi.
Ööm.. Kyllä yks niistä on mun Tokio Hotel ja tälläsiä fickejä lukenu, ja seki on mun serkku =D
Sitten kyllä jotku niistä välillä mulle niistä jotain huomauttaa, kun kaikkia slash- ja femmetarinoita kirjoittelen mutta kyllä sen kestää.
( !OFF! heyw onkohan täämuutes mun eka viesti tääl? oho taitaa olla. kohta muuten postaan varmaa omia fickejäni ku niitä oon koneelle saanu tuolt pöytälaatikost siirrettyä =D !OFF!)

Eli tiivistettynä ei suhtaudu mitenkään, ku ei edes tiedä mitä se on.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Dead Angel - 03.07.2008 11:55:37
Tätä tarkemmin ajatellessani vain yksi ystävä tietää kunnolla, että ficcailen, ja hänkin on innostunut ficeistä. En kehtaa muille kavereilleni kertoa, he ovat ihan liian jyrkkämielisiä tämmöisiin aiheisiin. Kerran jotain sellaista keskustelivat siitä, että 'miksi jotku idiootit ihmiset tommoisia homojuttuja kirjoittaa? Onko ne ihan pöpejä?' Melkein huusin että hei! Minä olen sellainen!

Että parempi sitä on ihan omana tietona tämmöiset pitää; ainakin tällä hetkellä.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Winthrop - 03.07.2008 16:10:56
Minulla on neljä hyvää ystävää, eikä kukaan heistä tiedä tästä. Enkä kyllä ikinä (tai pitää katsoa sitten vähän myöhemmin) kerrokaan. Kerran nimittäin juttelimme aivan normaalista puheenaiheesta, kun äkkiä puhe kääntyi homoihin. Siinä minun ystäväni sitten suureen ääneen ihmettelivät, miten jotkut voivat ollakin niin epänormaaleja, ja minä istuin hiljaa vieressä, ja päätin, että en taida kertoa heille ficcailustani, koska heidän reaktionsa olisi varmaan aika järkyttynyt. Tämä on siis aivan oma salaisuuteni, joskin siskoni tietää (tai luulen hänen tietävän, kun olen maininnutkin asiasta) ellei hänkin ole jo unohtanut.  ;)

Mutta siis, ystäväni eivät tiedä, ja jos se minusta riippuu, niin eivät tule kyllä ikinä tietämäänkään.

~Winthrop
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: biotdf - 07.07.2008 00:05:48
Viimeksi tänään selitin kaverille mikä ficci on. Katsoi kuin olisin sanonut pitäväni kissojen sisälmyksistä. Näytin hänelle muutamaa ja tokaisi että "onko ne tollasia homoiluja kaikki?"(näytin muistaakseni jonku H/D).

Perheelle en ole vaivautunut selittämään. Mitäpä niilläkään olisi tähän sanottavaa...
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Droobles - 07.07.2008 01:07:01
Sisko lukee itsekin ja varmaan jokainen kaveripiiristä joka minua vähääkään tuntee, tietää, että luen. Sisko on myös kirjoittanut itse, tosin ei Potter-fandomissa, ja minun aloitteesta alunperin :D Meidän kaveriporukka on vielä yhteinen ja niin tiivis että kyllä me voidaan puhua ihan mistä vaan, mikään ficcailu ei todellakaan ole edes vaikeimmasta tai oudoimmasta päästä. Enempi luen itse vielä real person slashia eikä kavereista kuin yksi lue Potter-ficcejä. Loput on samaa kastia minun kanssani.

Vanhemmille en taas ikinä rupeais kertomaan. En minäkään olis koskaan halunnut löytää oman isän pornolehtisäilöä 80-luvulta, joten pysykööt minunkin slashficcini ihan kuule huoltajapuolen silmiltä piilossa. Ja minunkin asennetta ficcailuun voi päätellä siitä, että mieluummin puhun ficeistä pornona = ei äidin korville.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Helmiäispilvi - 07.07.2008 12:18:26
Ainakin neljä kaveriani lukee ficcejä tai on joskus lukenut, enemmän tai vähemmän. Kaksi heistä lukee ihan Potter-ficcejä (ainakin toinen käy täällä finissäkin), ja heidän kanssaan tulee silloin tällöin keskusteltua aiheesta. Toiset kaksi puolestaan pitävät enemmän real person fanfictionista.

Paras ystäväni sanoi joskus, ettei pidä ficeistä, joten hänen kanssaan en ole sen koommin asiasta puhunut.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Galenwen - 14.07.2008 20:09:36
Sanoisin, että suurin osa tietää. Ainakin pari on lukenut kun olen linkittänyt joitakin hyviä ficcejä. Mutta eivät ole kirjautuneet minnekään. Poikaystäväni tietää, että luen ja kirjoitan ficcejä ja hän haluaisi lukea, mutta en anna. Voi johtua siitä, että kun kirjoitan niin kirjoitan aina K-18 juttuja en halua, että hän saa tietää mitä kaikkea pienessä ilkeässä ja siveettömässä päässäni liikkuu (yksi kaverini haukkuu minua siveettömäksi ficcien takia)

Kaikki suhtautuvat ihan ok, tai sitten he eivät vain välitä.

Galenwen
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Luihuinen_89 - 14.07.2008 20:13:38
Olen vastannut tähän kyllä, mutta nyt päivitän tietoja olen saanut foorumeita muutaman mese tutun ja he suhtautuvat ficcailuuni hyvin sillä tekevät niitä itsekkin niistä sitten yleensä puhummekin jakelemme ideoita ja yksi yhteisprojekti on käynnissä  :)
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Out There - 14.07.2008 20:22:22
Mun on pakko myöntää, että häpeän myöntää täällä hengailuani kavereille. Joten yksikään heistä ei siis tiedä. Jollekin olen sanonut hengailevani "yhellä randomilla potter-foorumilla".. :D Olen sentäs melkein parikymppinen!

Poikaystäväni tietää harrastuksestani ja usein repeilee huomatessaan että luen jotain släsh-pornoa, ensimmäisellä kerralla kun hän huomasi niin punastuin kyllä lievästi.. Miten voi selittää omalle poikaystävälle että tykkää lukea Harry Potter -hahmoista kirjoitetusta homopornosta? Luulis tuommosen asian säikäyttävän :D Ja kun asiaa tarkemmin miettii, niin onhan tää ihan jumalattoman friikkiä touhua.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: M``raa - 17.07.2008 15:47:47
Muutama mun kavereista kyllä tietää fikkailustani, mutta jostain syystä ne ei oikeen lämpiä ajatukselle.
Siskoni kyllä tukee fikkailuani ihan täysin. Se aina yrittää kannustaa mua, kun ei kirjoittaminen suju...
Pari kaveriani myöskin kirjoittelee ficcejä, mutta he pyörivät enemmän RPS:n puolella ja eri foorumilla.
Fikkailu on mulle rakas harrastus. Ei mua saisi millään pois sen parista. Välillä on aikoja, jolloin vaan lukee ja toisinaan taas vaan kirjoittaa.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Fiorella - 19.07.2008 15:34:57
Jatkanpa vielä tätä aihetta vähän keskustelun suuntaan... Näitä luettuani minua vähän häiritsee se, kun ficcaaminen mielletään herkästi nimenomaan pelkäksi "homopornoiluksi" jopa itse harrastajienkin puolesta - sisältyyhän fanfictionin käsitteeseen paljon muutakin! Vai onko se sitten ainoa, joka lopultakin kiinnostaa; onhan siinä jonkinlaista salailun ja kielletyn hedelmän makua?

Itselle ficcaaminen on nimenomaan alkuperäisen tarinan syventämistä tai sitten tutuilla hahmoilla leikkimistä muuten vain, mutta ei tätä kyllä mitenkään pornona ajattele ainakaan omalta kohdaltaan.

Minun osaltani tilanne alkuperäisen keskustelunaiheen eli ystävien osalta on samalla tolalla kuin aiemmin kirjoittaessanikin. Toisaalta on kyllä mukavakin että voi netissä elellä suhteellisen anonyyminä, ilman että ihan kaikki heti tunnistavat; minusta on kiva kun on joku oma juttu. 

Olisi myös aika merkillistä jos tunnistaisi itse jonkun muualta tutun ihmisen vastaavalla foorumilla. Omassa kaveripiirissä muilla on sen verran erilaiset harrastukset, että yllättäisi kyllä aika lailla. ;)
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Ringo - 19.07.2008 20:49:38
Minulla on itselläni myös samanlainen ajatus ficcaamisesta, kuin Fiorellalla. Monet ystäväni lukevat finin ficcejä pelkästään "homopornon" takia. (Äh, toivon nyt, etteivät he bongaa tätä viestiäni.. :o)
Mutta muuten ystäväni eivät tiedä ficcailustani sen enempää, kuin että kirjoittelen jotain epämääräistä jollekkin foorumille. :' D (siis niiden kolmen finissä käyvän ystäväni lisäksi)
Ja muutama on vahingossa sitten kuullut, kun puhun finistä näiden finissäkäyvien ystävien kanssa, ja ovat halunneet lukea pari ficciäni, ja niin ovat sitten tehneet.

Suurinosa ystävistäni on aika avaramielisiä, ja heitä ei periaatteessa kiinosta, mitä minä kirjoittelen. : D
..Toiset taas pitävät minua todella outona sen takia, ja eivät edes arvosta Harry Potter -kirjoja, joten he eivät halua kuulla ficeistäni sanaakaan. : D
Siskoni ja veljeni tietävät ficcailustani, vanhemmat vain että käyn jossain foorumilla kirjoittamassa jotain, sen enempää eivät tiedä.

12-vuotias Pikkusiskoni oli lukenut minun "Erehdys" ficciäni, joka on H/D parituksellista, k15 tavaraa. Hän itse innostui jopa ficeistä, ja on alkanut kirjoittamaan itse jotain ihme H/D:tä. (köh, älkää huoliko, hän ei aio julkaista niitä, sillä on kuitenkin vielä senverran nuori. :'D
hiukan yllättävää törmätä yhtäkkiä pikkusiskoon, joka höpöttää Harryn ja Dracon salasuhteesta...  :D

Maailma on vajonnut todella alas. :'D
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Dracotar - 26.07.2008 14:39:17
tosi moni tykkää mun ficeistä ja lukee niitä mielellään. Valitettavasti on ne muutama: "No hyi v*ttu jtn homoja, miten sä voit!? Sitäpaitsi noiki on KAKSOSIA! Sä oot siis niin sairas!" mut tollaset menee toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. :D Uudet tuttavuudet saattaa kysästä mitä on ficcailu, muttei nekää sitä kiellä multa :D

Kaikki mun kaverit tietää etten noudata minkään valtakunnan ikärajoja, taisin ekana lukee Zsanyan Sinun peppusi voittaa jopa omani (ikäraja K-15, olin kai kolmetoista) ja nii.. no suurin osa luonnehtii koko jutun homopornona. mut senku luonnehtii.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Hockenheim - 28.07.2008 17:32:22
Oikeat ystäväni ovat netissä, mutta puhutaan nyt sitten vaikka näennäisistä IRL-kavereista. Joskus (harvinaisen usein), kun mainitsen ficcisanastoa tai sanan ficci puheessani, ovat reaktiot kahdenlaisia: joko ihmetellään, mikä se on tai sitten pidetään minua ihan kajahtaneena. Kukaan ei (ainakaan mitä minä tiedän ja se on hyvin paljon se) itse lue/kirjoita ficcejä ja suhtautuminen on juuri tuota outona pitämistä. Osa ei edes tiedä, yksi jopa lukee Pottereita, mutta ei ole kovin kiinnostunut ficceistä.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Penber - 31.07.2008 19:17:43
Nojaa.. Ei oikee mitenkää.. Ei oo sillee "Jeejee, tee sata ficciä aiheesta sejase..", eikä ne oo "mikä fikkaus?O__O"..
En siis oikee osaa sanoa. Yks mun ystävistä kyllä välillä saattaa innostuu kirjottaa mun kanssa jontai. Nytkin meillä olis yks crossover tekeillä, mut ei siitä näytä tulevan mitään, ku tössää vähän puolin ja toisin. Sekä mulla on muutenkin niin paljon kaikkee muuta kirjoitettavaa.
Kyl mä saatan joskus kahden mun ystävän kanssa puhua (toisen ehkä vähän enemmä..) jostai ficeistä tai jos oon taas saanun jonkun idean, mut sit mun kolmas ystävä ei tiedä muutaku sen, että kirjoitan. Jos edes niin ficeistä mitää tietää hän.
En usko ees, että mulla on mikää tarve puhua ficcailustani heidän kanssaan. Se ei ole minunkaan elämässäni "se suurin juttu".
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: hopesdielast - 01.08.2008 22:21:45
Pieni osa kavereistani tietää ficcailuharrastuksestani ja toki saan kuulla kaikenlaista ihmettelyä etenkin kun nämä ensimmäisinä menevät harrastukseni perässä vaikkapa Kielletyn metsän puolelle, josta ficcailuharrastus vääntyy nopeasti muotoon "Potterfantasiointi" ynnä muu vastaava (jota en täällä viitsi edes mainita), osa kavereistani taas ficcaa itsekin mutta nämä suhtautuvat nuivasti Potterficcailuun ja ficcaavat itse j-rokkareiden sielunelämästä, ja osa taasen vinkuu fikkejäni luettavaksi. Osalle taas en viitsi harrastuksesta edes mainita, tuskinpa sitä arvostaisivat enempää kuin muitakaan harrastuksiani.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: sokerijuurikas - 03.08.2008 01:39:31
fiorella tai joku sanoi että ihmettelee miksi ficcailua harrastavatkin mieltävät ficcailun homopornoksi, niin ilmaisin tossa aikaisemmin asiani vähän väärin. Tarkoitin että kaverini luulevat että minä luen vain jotain pornoa vaikka kyse ei ole siitä. Luen kaikennäköisiä ficcejä ihan millä ikärajalla tahansa joten heti jos rating on korkeampi niin se on yhtäkkiä kavereideni mielestä pornoa tai jotain muuta yhtä paheksuttavaa. Oli pakko tulla taas kertomaan oma näkemykseni uudelleen.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: howboring - 03.08.2008 03:12:40
Lainaus
Vai onko se sitten ainoa, joka lopultakin kiinnostaa; onhan siinä jonkinlaista salailun ja kielletyn hedelmän makua?
Mä taisin lukea ihkaensimmäisenä ficcinäni NC17-tasoa (ainakin epäilisin että zsanyan Mary Sue tekee sen taas olisi NC:tä? Korjatkaa jos oon väärässä.)   ja jatkoin sitten H/D NC17-ficeillä lisää. Nykyään (luojan kiitos) mun ficcien lukeminen on hieman... värikkäämpää? Ennen luin myös enemmän humour-ficcejä, nykyään se menee angstin ja Iskunkiertokujan puolelle.
Myös ficcailuharrastuksen myöntäminen on vähän niin ja näin, kun ei tiedä, mikä käsitys toisella osapuolella on ficcailusta. Eihän kukaan nyt avoimesti halua myöntää lukevansa kieli pitkällä pornoa... ainakaan puolitutulle? Mikähän ficcailun ja pornon on edes sekoittanut? Mainostetaanko PWPtä paljon?

Mutta ystävien suhtautumisesta... jotkut eivät tiedä, toiset taas lukevat toisinaan itsekin ficcejä. En oo enää niin ahkerasti lukemassa ficcejä itekää.

Lainaus
Toisaalta on kyllä mukavakin että voi netissä elellä suhteellisen anonyyminä, ilman että ihan kaikki heti tunnistavat; minusta on kiva kun on joku oma juttu.
Samaa mieltä.

Jäi jokseenkin lyhyeksi kirjoittaminen itse aiheesta... XD
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Geena - 11.08.2008 17:25:53
Luulisin, että pitäisivät friikkinä hommana, vaikka ficit ovat minulle tärkeitä luovuuden ja kirjoitustaidon kehittämesessä. Siis, jos niitä olisi.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: tutu - 12.08.2008 18:26:10
yksi suhtautuu ihan hyvin. joskus jopa luki niitä ja kommentoi ja tykkäsi silloin kuin kirjoitin aiheista mitkä kiinnosti sitä. Kaksi on sitten että "Haha! sinäkö muka kirjotat jotain? senku näkis joskus!" eli ei kovin kannustavasti. en mä niitä edes sano ystäviksi. sitten yksi on silleen että "ok, kirjota vaan". eli sitä ei pahemmin kiinnosta asia. muut onkin sitten autuaallisen tietämättömiä. äidinkielen opettaja (ystävä?) tykkää lukea niitä mun tekstejä, enkä mä nykyään pelkää kirjoittaa mitään. Pari Frerardiakin se on lukenut  kun oon kirjoittanut :D
Ei mua pahemmin kiinnosta mitä mieltä ne on. kunhan kirjottelen. en silti tykkää, jos joku tuttu tonkii jostain murderilta vaikka jonkun frerardin ja sitten ilmottaa mulle jossain että "Se oli tosi hyvä!" tai että "ihan huono."  olis hiljaa ja kommentois foorumilla.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: jjemsie - 13.08.2008 23:31:59
Lähes kaikki ystäväni tietävät, että kirjoitan, osa tietää minkälaista ja lukeekin juttujani, osaa ei kiinnosta. Jotkut lukevat originaalitekstejäni, mutta ficit eivät kiinnosta. Osalla se on toisin päin. Jotkut taas lukevat kaikkea.

On ihan kiva, kun on joitakin, joidenka kanssa voi jutella kaikesta ficceihin liittyvästä, viimeisin keskustelu sillä saralla taisi olla Remus/Sirius-paritus, eräs kaveripoika juoksi karkuun ja huusi "Hyi! Homoja!" No, mikäs siinä, me vain naurettiin. Kyllä se kaveripoika vähän liioitteli, mutta tosiasia on, että hän ei ilmeisesti pidä homoista, häntä itseään haukutaan sellaiseksi ja entinen paras kaveri on laittanut sen jutun aluilleen, joten siinä kaiketi se syy. Offasinkohan nyt tarpeeksi?

Mutta taas jos kysyy palautetta... Se on vähän niin ja näin. Jotkut tyytyy vain hehkuttamaan, ehkä he/hän ei halua pahoittaa mieltäni tai jotain. Minä kyllä itse olettaisin, että jos kavereita tai ystäviä ollaan, sitä kritiikkiäkin saisi, että ei vaikka tarvitsisi koko ajan olla vakuuttelemassa, että pitää jostakin tuotoksesta, vaikka epäkohtia löytyykin. Jos minulta tultaisiin pyytämään palautetta, pyrkisin olemaan mahdollisimman rehellinen ja toivoisin, että itseäni kohtaan tehtäisiin samoin. Tosin kaveripiirissä voi olla niin, että joku suutahtaa, tai sitten joku voi jopa pystyä ottamaan sitä rakentavaa palautetta paremmin vastaan kaverilta. Ihmisiä on moneksi. Harmittaa vain, että suurin osa kavereistani, jotka juttujani lukevat, ylistävät ne maasta taivaisiin, vaikka olen varma, että siellä on ollut ainakin yksi kohta, josta he eivät ole pitäneet, mutta eivät kehtaa sanoa. Olen taas selittänyt mahdollisimman epäselvästi kaiken, en edes tiedä sitä idean ydintä, kunhan selitin.

Koska Finissä pääsee lukemaan kaikkea, eräs kaverini kävi lukemassa yhden ficcini, ensimmäisen kirjoitukseni K-18 ratingilla ja parituksena taisi olla Jensen Ackles/OFC. No, tiistaina uskonnontunnilla hän sitten meni ja mainosti sitä, minä yritin epätoivosesti viittoa hänelle, että on hiljaa, mutta ei. Oli siinä osalla naurussa pidättelemistä, kun minä käsken sitä olemaan hiljaa ja sitten se menee ja korottaa ääntään, lopputuloksena olin ihan täysin punainen kasvoiltani ja häpesin koko lopputunnin. On siitä sitten näin ollen haittaakin, jos kaverit lukee jotain kirjoituksia :D
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Astronautti - 16.08.2008 21:05:47
Hahah  :D vatut ne mitään tietää. En oo kertonu enkä kertois vaik kysyisivät. Kenelläkään ei ole mitään hajua mikä Fini on.
Saisivat varmaan sydärin jos kertoisin. ;D ;D

EDITT// just ku olin painamassa lähetä nappia ni sain sähköpostin betaltani. aika outo juttu.
Ja offiksihan se meni... :D
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Mearra - 26.08.2008 18:33:12
Itse sain uuden ystävän lukiosta ja jotenkin puhe vaan kääntyi ficceihin ja siihen että hänkin lukee niitä. Hän sai minut lukemaan h/d:tä ja nyt olen täysin koukuttunut slashiin. Koulun käytävillä keskustelemme sitten suureen ääneen kaiken maailman ficeistä, yleensä h/d:stä tai jostain muusta slashista. Siitä ei olekaan enää pitkä matka totaaliseen homo-ihkutukseen ;D. Ja tää mun ystäväni on vielä pahempi kun minä.Joskus mietin, että mitä ohikulkijat tai vieressä istujat oikeen mahtaa ajatella, kun olemme lievästi sanottuna hieman kova-äänisiä(=lähellä olevat tarvitsevat kuulosuojaimet). Puhumattakaan siitä mitä muut meidän porukassa pyörivät saa kestää ;).

Ystäväni siis tietävät ficcailustani, eikä ne siitä oikeen kauheesti välitä. Vähän ne on ihmeissään, kun mäkin luen nc-17 slashiä. Ei ne ymmärrä, että mitä hienoo siinä on.(Outoja ihmisiä ::)) Sitten ne ihmettelee, kun repeen jollekkin ihan älyttömälle jutulle sen ficcari kaverini kanssa. Yritä siinä sitten selittää että siinä äikän-tunnin runossa oli ihan selviä vihjailuja kaikkeen epämääräseen.(Mun aivot kääntää ihan minkä vaan kaksimieliseksi.)

Ei mua haittaa vaikka joku puoli-tuttukin sais tietää, että harrastan ficcailua. En sitä kullä kauheesti ääneen huutele, mutta en kyllä salailekaan. Yleensä vain parhaimpien kavereiden kanssa puhun ficeistä ja muiden kanssa yritän olla kuin "normaali" ihminen.(Toivottavasti kukaan ei ymmärrä tätä väärin)

Vanhemmat tietää,että luen ficcejä, jossain. Epäilen kyllä että niillä ei ole hajuakaan siitä mikä on ficci, puhumattakaan siitä millaisia ficcejä minä luen. Voisivat hieman järkyttyä. Pikkusiskoni sensijaan tietää tarkalleen mitä luen. (Ärsyttävä, utelias ihminen :D) Ensin se oli että "hyi ne on homoja" ja "sä oot ihan sairas". Ja miten on nyt. Se lukee itse slashia. Sain sen siis tartutettua.  ;)
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Klara-nne - 26.08.2008 18:58:04
Pari kaveria tietää, mutta eivät kyllä itse ficcaile. Eivät oikeastaan edes tiedä mikä ficci on. Loput kavereista varmasti järkyttyisivät.

Luin aluks pelkkää slashia ja olin jopa itse aluksi hieman järkyttynyt (en edes tiennyt mitä slash tarkoittaa :D).. no kuitenkin luin niin hyviä ficcejä ko aiheesta, että pyysin myös Mearran tavalla epäilevän pikkusiskoni lukemaan niitä. Se myöskin rakastui niihin ja sanoi, että "kerrohan aina sitten kun löydät jonkun hyvän homotarinan" :D Mitään muuta se ei kyllä sitten jaksakaan lukea.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Unikko - 27.08.2008 12:59:30
Kyllä kaikki mun kaverit tietää että käyn täällä finissä ja kirjoitan ja luen ficcejä, mutta ei heillä taida olla aavistustakaan siitä millainen pervouden pesä tämä onkaan.

Ja suurin osa ei vieläkään ole sisäistänyt termejä fini, ficci, fanfiction, pairing, joten  selitän heillä vain, että finissä voi lukea ja kirjoittaa novelleja joissa esiintyy Potter-henkilöitä.
Muutenkin mainitsen finistä/ficeistä hyvin harvoin heille jotain, ovat varmaan unohtaneet missä minä netissä pyörin. Vain yksi ystäväni on kahlannut kaikki kirjat läpi, ja hän ei todellakaan kaipaa mitään Remus/Sirius salasuhteita.

Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Lumous - 29.08.2008 16:14:12
Mä en oo viittiny kertoo kun yhelle kaverille ficcailusta ja finistä. Kun ne on kaikki sellasii homofoobikoita että.
Varmaan järkyttyisivät pahasti jos yht'äkkiä läjäyttäisin niiden naamalle hoodeetä.  ;)
Ja se kaveri, jolle oon kertonu, on niin kirja-fanaatikko, eikä kestä yhtään ficciä joka ei oo ihan tasan samanlainen kuin kirjoissa. Että kun sille sanoo 'vähäks mä luin eilen ihanan Remus/Sirius-ficin' nii se kattoo heti mua niinku olisin hullu.  :-\ Itseasiassa sain tän tyypin rekkaamaan finiin, mutta ei se kyllä yhtään viestiä oo kirjottanu. Ja se lukee vaan canon-parituksellisia ficcejä. Kun taas mun mielest ainoa hyvä canon-paritus on Rem/Tonks.
Tai no oikeestaan niissä ficeissä mitä se lukee ei ees oo paritusta..

Kaikki mun kaverit pitäis ficcailua varmaan ihan liian nolona ja lapsellisena..
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Xxenna - 29.08.2008 21:16:26
Hmmm, kyllä kavereilla taitaa olla tiedossa, että kirjoittelen jotain Pottereihin liittyvää, mutteivät varmaankaan tiedä, mitä ficcailu tarkoittaa. Ei kyllä ole ihme, sillä kavereistani suurin osa ei ole ikinä koskenutkaan Potter- kirjoihin, saati sitten käyneet finissä. Luonnollisesti he eivät myöskään tiedä, että tykkään lukea slashia (mikäli edes tietävät, mitä se tarkoittaa.) Jos heille rupeaisin paasaamaan miten hyvin vaikka Sirius ja Remus sopivat toisilleen, taitaisin saada osakseni oudoksuvia katseita ja pitäisivät varmaan hulluna  :) Jos he tietäisivät, että luen homoista kertovaa k-18 tekstiä, saattaisi ystävilläni olla kyllä hieman sulattelemista.
Ainoastaan yksi kavereistani on lukenut Potterit ja pitää niistä kovasti. Kyseinen ystävä taitaa käydä silloin tällöin täällä finissäkin, mutta lukee lähinnä hettiä.

-xxenna
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Dignity - 10.09.2008 22:24:52
Samassa koulussa olevat ystäväni eivät tiedä ficcailustani. Jolleivät sitten itse ole päätelleet jotain, mutta minä en ainakaan ole kertonut. En viitsi mitenkään hirveästi huudella sitä, koska olen saanut sellaisen kuvan ystävistäni, etteivät he mitenkään hirveän innoissaan ainakaan mistään slashista olisi. Asun muutenkin sellaisessa takapajulassa, että ihmiset varmaan saisivat sydänkohtauksen, jos tietäisivät mitä luen. Ja muutenkin pidän ihan mielellään tämän fanfictionin sellaisena ihan 'omana juttunani'.

Minulla on yksi ystävä, joka tietää, että luen ficcejä. Hänelle joskus mesessä olen linkittänyt kaikenlaista nc-17 H/D:ta ja sieltä on tullu vastaukseksi muun muassa "Voi elämä sun kanssas.." tai jotain tuollaista :D

Vanhempanikaan eivät tiedä. Mitä nyt äidille joskus sanoin lukevani juttuja finfanfunissa, mutten sanonut mitä juttuja. Taitaisi heilläkin olla hieman sulattelemista, jos tietäisivät mitä minä siellä netissä oikein luenkaan.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Daala - 17.09.2008 00:43:44
No jaa... Oikeastaan ainoat kaverini, jotka ficcailustani tietävät, ovat itse Potter -ihmisiä, ja pyörivät joko täällä tai Vuotiksessa tai molemmissa, joten he eivät kummaksu ficciharrastustani :) . Heistä monet ficcailevat itsekin.
Sen sijaan muut kaverini suhtautuvat moninkin eri tavoin. Jotkut kavereistani kirjoittavat myös fanfictionia, tosin muista aiheista, ja he usein ovat juuri ymmärtäväisimpiä harrastukseni suhteen.
Jotkut taas eivät oikein käsitä, mikä ficcailussa on se pointti, ja osa jopa pitää sitä hörhelöiden puuhana. Kaverithan eivät sellaista päin naamaa sano, mutta kyllä heidän reaktioistaan on paljon luettavissa.
Yksi ei-potteristi koulukaverini tosin luki joskus pari ficciäni, ja piti niistä kyllä. Hänkin itse kirjoitteli toisinaan ficcejä, mutta lähinnä originaalia.

Vanhempani kyllä tietävät, että luen ja kirjoitan ficcejä. Muutaman hyvän (ja lyhyen) ficin olen pistänyt myös äitini lukemaan, mutta hän kun ei ole Potter -ihmisiä, niin eipä hän sitä hohdokkuutta oikein ymmärrä.
Joskus tulee puhuttua myös hieman heitä kummaksuttavista aihealueista, kuten PWP, K18 jne.
Ihan suvaitsevaisia vanhempani ovat, mutta kyllä se heitä hieman kummastuttaa.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Susihukka - 17.09.2008 20:55:23
Mun parhaimmat kaverit (Sanotaanko nyt vaikka, 1,2,3  ;) ) tietää mun ficcailuista.
Ykköstä ei kiinnosta se on vaan sillein että, jaahaa...  :(
Kakkonen on rekannut Finiin, mutta on kirjoittanut vaan yhen komman ja sekin vaan avan hakuun.
Mutta, kolmonen taas... Sekin lukee Pottereita ja on lukenut mun kirjottamia ficcejä.
(Näytin sille vähän pelokkaasti Kauhun Yö ficciäni, ja katsoin miten se siihen suhtautu. Välillä se purskahti nauruun ja katto mua ja me molemmat purskahdettiin nauruun(on sellanen refleksi että, jos toinen meistä alkaa nauraa niin sitten toinenkin nauraa)ja kun se oli lukenut ficcin loppuun, hän sanoi että, hyvä oli! (olin jo oikeasti vähän peloissani että, mitä se sanoisi siitä slash-parituksesta)Huhuh.)
Mutta, hän ei ole rekannut Finiin. (vielä, joulun lähellä vasta sitten kun se saa oman kannettavan  ;) )

Vanhempani eivät tiedä. (Tai no isä tietää sillein) Mutta, äiti saisi varmaan hepulin jos näkisi mun kirjottavan R- ficcejä...  ;D
Isä taas yleisimmin suhtautuu huumorilla koko asiaan. (Siltä saanki just hyviä juttuja. Oikein hupiveikko.  :D ) 

Lainaus käyttäjältä: sokerijuurikas
fiorella tai joku sanoi että ihmettelee miksi ficcailua harrastavatkin mieltävät ficcailun homopornoksi, niin ilmaisin tossa aikaisemmin asiani vähän väärin. Tarkoitin että kaverini luulevat että minä luen vain jotain pornoa vaikka kyse ei ole siitä.

Ficcailuko muka homopornoa! Anna mun kaikki kestää! *vetää kiivaasti henkeä* Mutta, oikeasti ficcailuko muka homopornoa  -__-*, minun mielstäni se ei kyllä ole homopornoa, mainostetaanko PWP muka niin paljon? (Olen kyllä itsekin kirjoittanut sitä 2x kertaa ja (slashina) se on ihan samanlaista kuin, mikä muukin ficcailu, mutta siinä kerrotaan seksuaalisuudesta. Mutta että, "jos rating on heti korkeampi niin se on yhtäkkiä kavereiden mielestä pornoa tai jotain muuta yhtä paheksuvaa" anna mun kaikki kestää.  >:( )

Ooh, pisin kirjoittamani mielipide hommeli ikinä! *kumartaa itselleen* 

~ susihukan mielipidesensuri kuittaa..   :)
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: hymykuoppa - 18.09.2008 22:50:28
Joo, tulenpa tännekin taas höpöttämään. Minä en ole kertonut kavereille/ystävillen ficcailustani, vaikka tämä menee jo täydellisestä harrastuksestani. Minun ystäväni eivät ole sellaisia, joita niinkään kiinnostaisi kirjoittaminen tai kirjallisuus, vaan he ovat musikaalisia tai taiteellisia ihmisiä enimmäkseen.

Minua melkein hävettää, jos joudun jollekin sanomaan, että kirjoitan Harry Potter aiheisia ficcejä. Minusta se vain on jotenkin.. alentavaa näillä leveysasteilla? :D No ei nyt ollut oikea sana, mutta kun täällä ei ole sellaista Harry Potter-buumia, ja Harry Potter ficeistä nyt tulee luultavasti ensimmäisenä mieleen se, että kaikkien täytyy kirjoittaa kirjan kaltaisia tarinoita.

Niinhän se ei kuitenkaan ole, mutta en minä vain viitsi kertoa kellekkään. Oudoksuisivat sitä ainakin jossain määrin. Paras ystäväni on kyllä hyvin suvaitsevainen ja ymmärtäväinen ihminen, mutta emme me puhu tällaisista asioista koskaan. Hän ei ole mikään Harry Potter fani, kuten en oikeastaan ole enää itsekkään niin kiihkeästi kuin ennen.

Minusta tämä vain on niin mukavaa ja rentouttavaa aina koulupäivien jälkeen. Tähän maailmaan on niin mukava uppoutua, joten en viitsi sotkea ystäviäni tähän. Minulla on oikeastaan neljä erilaista elämää, ja tähän ystäväni eivät kuulu. Olen sen päättänyt, sillä tämä on harrastukseni. En tietenkään tarkoita sitä, että tämä olisi salaista ja noloa, mutta eivät minun ystäväni vaan kuulu tähän osaan maailmaani :)
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Lunella - 18.09.2008 23:49:40
Kukaan ei tiedä, muhhaahhaah! Vaikka käyn täällä joka päivä (ainakin melkein) ja ystäväni kysyvät sitten, että mitä mä oikeen teen aina iltasin koneella *köhköh*. Jos kertosin heille, että kirjottelen/luen just Hoodeeta, he varmasti ainakin kuolisivat järkytyksestä.
Eli ystäväni/kaverini eivät pidä Harry Potterista, paitsi yksi. Ja hänkään tuskin lukisi hoodeeta tai Sirius/Remusta, yms. Niin, ystäväni eivät myöskään taida tietää mikä on ficci. He varmaan olisivat, että: "Onks se joku verhojen tyylinen?" :D Eikä kukaan varmasti tajuaisi mitä ihmettä minä näen Draco Malfoyssa (joka on ehdottomasti todella ihana ja kuolattava hahmo niin kirjoissa kuin leffoissakin ja varsinkin ficeissä!!) Eivätkä he todellakaan ymmärtäisi miksi minä pidän Severus Kalkaroksesta, joka on myös todella hot. ;)

Eli lyhyesti: Ei, ystäväni eivät tiedä mitään tästä salaisesta harrastuksestani, ficcailusta.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: hymykuoppa - 19.09.2008 15:07:03
HOI, nyt on tulossa hyvä juttu! :D
Me tehtiin galluppeja psykassa tossa alkuvuodesta, ja sitten yksien aiheena oli harrastukset. Toki kun nimettömänä palautettiin, niin laitoin sinne, että fanfiction. No, tänäänpä ne tulokset sitten esiteltiin luokalle, niin toinen niistä esittelijöistä sanoi, että joukossa oli myö joitain erikoisia, kuten jokin fanfiction, joka joku tyttö oli laittanut. En meinannut revetä tai mitään, kun katselin niiden esittelijöiden ilmeitä heidän siitä kertoessa :D

"Oli siel sellanen joku ihmeen fanfiksön, mistä ei kyllä kumpikaan tiennyt mikä se on."
"Niin, yks tyttö oli tainnu sellasenkin sinne laittaa, juu."
Kuuluu luokan takanta: "Heei, fanfiction." (=yksi oppilas oli kuullut siitä.)
*Itse hymestelen kellolle.*
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Needled Laiho - 21.09.2008 08:06:34
Mulla mun ystävät tietää, ja koko luokka tietää, tein esitelmän fanfictionista *köhköh* Mutta jostain syystä mun kaverit mieltää ficcailun pornoksi. Tai siis että mä luen ja kirjoitan pelkästään pornoa, mitä en tee. Kaksi ystävistäni ovat myös täällä finissä, nickit ovat Eepuska ja Jeensku. Hekin tuntuvat luulevan, että luen pelkästään pornoa/slashia. No myönnettäköön, että en lue paljoa muuta kuin slashia, ja sitäkin usein NC-17... Kaverini eivät ajattele mitään pahaa finistä, mutta luulevat, että kopsissa on pelkkää pornoa, ja siksi luulevat, että luen pelkkää pornoa, koska pyörin paljon kopsissa, ja se on lempisivustoni *köhköh*

Äitini tietää myös, että kirjoitan ficcejä, mutta hän ei todellakaan tiedä, että millaisia ficcejä kirjoitan/luen.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: maisamiisa - 21.09.2008 12:11:13
Huokailevat vieressä kun kirjoitan Pikku Myy-vihkooni (musta, kierrekantinen vihko jossa on kannessa valkoinen Myy : D äiti osti : D) kynä lievästi savuten ficcejä. Eivät voi tajuta, paitsi yksi, joka itsekkin yritti ficata kesällä koska minä edelle ficcasin, mutta lopetti sitten kun tajusi ettei kukaan lue Fall Out Boy-ficcejä, joita yritti rustailla -.- hyvä kun edes tietää Pete Wentzin.

Mutta joo, ihan suht rauhassa saan kirjoittaa, mutta ei kyllä kukaan lue, paitsi yksi kaverini joka lukee MCR-ficcejäni.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Miss Salora - 12.11.2008 17:41:48
Hyvin suhtautuvat, kaksi lukee minuakin innokkaammin ja muutama ei edes tiedä mikä Harry Potter on, tai mitä "fic" tarkoittaa. *häpeää silmät päästään*
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Needled Laiho - 13.11.2008 07:13:21
Ai niin, minä olen nyt saanut sellaisen uuden ficcejä lukevat 'kaverin'. Heittomerkit siksi, etten vielä tiedä, onko hän oikea ystäväni. Tuo tyttö on lukenut kaikki julkaisemani ficit, ja nyt on ruvennut pyörimään täällä finissä tähtitornissa  ;D Heti kun annoin osoitteen, niin tuohan oli jo lukemassa NC-17 ficciä parituksena Harry/Cedrick  ;D
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: vjanna - 13.11.2008 19:34:53
No hyvinhän ne suhtautuu,
mutta on niitä semmosiakin jotka ei edes tiedä mikä se ficci on
(ja suurin osa on niin huonomuistisia,
että joudun heille sen monesti selittämään ;)).
Sitten on yksi semmonen ahdasmielinen ja mahdollisimman
epäkaksimielinen ja aina, kun hänelle jostain ficistä alkaa selittämään niin
siltä tulee semmonen O_o-ilme (jota mä syvästi inhoan btw.).
Vanhemmat ei kyllä mitä minä päivisin täällä finissä hommailen.
Taisin kyllä kerran äitille jotain mainita, mutta ei se sitä enäään
muista.  :D
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: weiff - 13.11.2008 22:00:39
Tosiaan, oon rakkaille Potter-ystävilleni finiä mainostellut! ;pp ja ne on yllättyny ja ollu ihan vaaauu :o lukenu mun ficceiki. Mut sit nää epäpotteristit ni ne nyt ei tiiä yhtään mitää, tietää vaan et rakastan kirjottamistaaa ;pp (ja pottereita!) Perheen jäsenet jotkut on kuullu jotain ku oon selittäny, mut ei ne oikeen nekää tiiä mitä koneel hommaan. (vikaa?) Mut siis, kai ne ihan hyvin. : ))

weiff
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Cinnamon - 14.11.2008 09:24:58
Osa ystävistäni tietää ficcailusta, ja osa myös harrastaa sitä. Mutta on taas toinen puolisko, joka ei tiedä varmaankaan mikä on ficci yms.. Ja pitäisivät minua ihan hulluna tästä. Kaikki luokkakaverini tietävät että kirjoitan paljon (varmasti siitä, kun oon aina kirjottamassa vihkoon jotain), mutta tuskin tietävät mitä. Itsellä kun lähinnä sydäntä ovat bändi-ficit ja erityisesti rock ja shalsh, niin tuskin he sitä ymmärtäisivät. Mutta onneksi on niitä jotka ymmärtävät yms. Jotkut jopa antavat mukavia ehdotuksia ja mielipiteitään tarinoistani. Olisihan se kuitenkin kiva, jos olisi enemmän sellasia ystäviä jotka lukevat ja kirjoittavat ficcejä.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Sirina Black - 15.11.2008 12:10:34
Sanotaanpä näin, että se mitä ihanaiset ystäväiseni eivät tiedä minun salatusta (sielun)elämästäni, ei vahingoita, satuta eikä tapa heitä. Ystäväni tietävät, että kirjoitan jälleen (vuosien tauon jälkeen), mutta se heiltä on hieman jäänyt pimentoon mitä kirjoitan ja siellä pimennossa he saavat vielä pysyäkin... Edes perheenjäseneni eivät oikein tiedä mitä kirjoitan, minne kirjoitan ja miksi kirjoitan... ;D

Että näin... Kaipa he ymmärtäisivät jos kertoisin. Tai sitten pitäisivät minua täysin seonneena... Tiedä sitten häntä, mutta pidän kirjoittamisesta ja se luonnistuu parhaiten silloin kun kukaan ei tiedä mitä teen... ;D
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Winthrop - 15.11.2008 20:34:28
Pitää tulla vähän päivittelemään asioita tuon edellisen viestini jälkeen... ::)

Niin, olen saanut nyt hellävaraisesti selitettyä kolmelle parhaalle ystävälleni, että luen/kirjoitan ficcejä. Ensin kaikkien ilme oli ihan:  ???. "Mitä ihmeen ficcejä?" Sitten kun olin heille hiukan selittänyt perusteita (kyllä, kaunistelin asioita. en maininnut mitään slashista...) yksi ystäväni sanoi että on itse lukenut yhdellä toisella foorumilla jotain TSH-ficciä. Silloin hän ei ollut tunnistanut sitä ficiksi, kun ei tiennyt sen merkitystä. ;)

Noh, kuitenkin. Eivät he siitä mitään kohtausta järjestäneet. Saattoi kyllä johtua siitä, että todellakin jätin muutamia asioita kertomatta...Mutta silti nyt on jotenkin helpottunut olo. Tuota TSH-ficciä lukenut bestani pyysi, että laittaisin Finin linkin hänelle mesessä (vaikka hän ei ole ikinä edes koskenutkaan Harry Potter-kirjoihin, leffoja on kylläkin katsonut), mutta se unohtui, pitäisi joskus muistaa. Mutta voin kyllä sieluni silmin kuvitella hänen ilmeensä, kun hän ymmärtää, että minä luen jotakin tällaista. ;D

Sitten olisi vielä se perheelle vihjaileminen edessä. Luulen, että äitini laittaa minut konekieltoon loppuvuodeksi jos kerron. Ehkä on sittenkin paras, että hän ei tule ikinä tietämään mitä täällä huoneeni pimennoissa puuhaan. ::)
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: weiff - 15.11.2008 20:52:17
Aivan! Jos äiti tulis kysyyn just sillee mitä sä teet, ja vastaisin sille 'luen homopornoo Harrysta ja Dracosta!' Ni mulla ei ois enää konetta :''DD okei en sille ehkä noin sanois ;p Mut kumminkii, kavereilleni voisin sanoa mut neki kattois sillee niin wtf-ilmeel et ei tosikaan, köh köh. Oon ilkee pikku teini joka lukee nurkassa homopornoo ;OO!

weiff
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Kuura - 15.11.2008 21:25:03
... kerroin, et oon Potter-fani sivuilla - ettei ne huolestuis. :P Ne alko huolestuun, ku menin mun ekaan miittiin ja sanoin vaan, et ollaan juteltu netissä. Kesken miittiä ne sit: "Okei, mikä porukka se oikein on?"  ;D Ihme, et ne usko, ku en oo sillei ees Potter-fani.

Mulla on vähän sama tilanne. Paitsi että pitäisi kertoa niille, että haluan mennä miittailemaan rautatientorille/kamppiin ihmisiä, joita en ole koskaan tavannut ja jotka tunnen vain foorumista. Ja auta armias, jos ne haluaa kattoa tämän foorumin läpi! Miettikääs, päästääkö ne tytärtään sellasen porkuan joukkoon, joka lukee homopornoa Weasleyn veljeksistä ja kimppakivaa Dumbledoresta, McGarmiwasta ja Voldemortista?!
Muutamille kavereilleni olen kertonut että joo, ficcailen, mutta nämä tyypit ovat itsekkin lukeneet/kirjoittaneet ficcejä. Eri fandomista, kylläkin.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Kivikausi - 15.11.2008 21:27:50
Ja auta armias, jos ne haluaa kattoa tämän foorumin läpi! Miettikääs, päästääkö ne tytärtään sellasen porkuan joukkoon, joka lukee homopornoa Weasleyn veljeksistä ja kimppakivaa Dumbledoresta, McGarmiwasta ja Voldemortista?!

Silloin annetaan vanhemmille Vuotiksen linkki. ;D
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Vergessen Kind - 15.11.2008 21:54:22
Ja auta armias, jos ne haluaa kattoa tämän foorumin läpi! Miettikääs, päästääkö ne tytärtään sellasen porkuan joukkoon, joka lukee homopornoa Weasleyn veljeksistä ja kimppakivaa Dumbledoresta, McGarmiwasta ja Voldemortista?!

Silloin annetaan vanhemmille Vuotiksen linkki. ;D

:D Niin tietysti!

Mun vanhemmat murhais mut. Luonnollisesti(kko??).
Kaverini tietävät, he todellakin tietävät. Yksi oikeesti kammoaa ja kaksi lukee kanssani.
Tosin kavereilleni, joihin tutustuin kun tulin yläasteelle, en ole kertonut. Nämä (yhtä lukuunottamatta) varmaan häipyisivät todella nopeaa luoltani ja halveksisivat minua. Ehkä parempi olla mainitsematta. Homofobisia.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Daala - 15.11.2008 21:59:04
No eipä minulla onneksi ole mitään riskiä siitä, että vanhemmat vetäisivät pultit jos tietäisivät missä minä pyörin netissä. Olen kyllä itse asiassa selitellyt äidille joidenkin ficcien sisältöä, ja sen perusteella herkemmät vanhemmat olisivat todennäköisesti vieneet koneen pois.
Vanhempani ovat ilmeisesti sitä mieltä, etteivät mitkään nettisivut kykene minua vahingoittamaan, kun olen sen verran vikapää jo muutenkin...

Miittien suhteen on sellainen evvk -asenne; kun kerron (jos ylipäätään kerron mitään) meneväni miittiin, ovat ne ihan että "aha, okei". Joskus saattavat kysäistä, että mikä miitti on kyseessä ja pitääkö hakea jostakin ja tarvitsenko rahaa, mutta mitään porukasta eivät kysele.

Toisaalta se on sitä iän tuomaa omaa vastuuta, kun vanhemmat eivät vahtaa perään, mutta minulla eivät ole koskaan olleet niin kovin kiinnostuneita tekemisistäni. Siksi on hieman huvittavaakin lukea teidän juttujanne siitä, että mitä kävisi jos vanhempanne tsekkaisivat Finiä tai kuinka vanhempanne kyselevät miittijutuista...
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Kuura - 15.11.2008 22:03:23
Ja auta armias, jos ne haluaa kattoa tämän foorumin läpi! Miettikääs, päästääkö ne tytärtään sellasen porkuan joukkoon, joka lukee homopornoa Weasleyn veljeksistä ja kimppakivaa Dumbledoresta, McGarmiwasta ja Voldemortista?!

Silloin annetaan vanhemmille Vuotiksen linkki. ;D

No tietysti, miksen tätä heti keksinyt ;D?
Ajattelin aluksi, että odotan tuonne viidentoista paremmalle puolelle, ennen kun rupean miittailemaan, mutta jos muutkin saa, ehkä vanhemmat mutkin päästää. Tai sitten mä saan elämäni ekan kerran arestia.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Tällipaju- - 20.11.2008 17:45:18
Paras ystäväni ficcailee itsekin, joten sen suhteen ei mitään ongelmia. Muut ystävät eivät edes tiedä, mikä ficci on, mutta eivät pitä sitä laisinkaan pahana. Joten, hyvä tilanne täällä päin!  :)
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Remoteness spectator - 24.11.2008 00:18:42
Ha ha ha ha!

KUKAAN ei tiedä tästä.

..Tosin, uskoakseni jokaisella tuttavallani on sellainen mielikuva että kirjoitan tarinoita ja julkaisen niitä internetissä jollain foorumilla. Hieman olen ajatellut, että tuskin tulen koskaan kertomaan, että mikä foorumi. Tällä hetkellä läheisinkin kaverini alkaisi pelätä minua..Reaktio olisi juuri tuollainen "Hyiii vitsi mikä pervo". Mutta kaikkihan me olemme erilaisia.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Cujo - 29.11.2008 14:01:27
Minun kohdallani tämä on aika... normaalia? Yksi ystäväni perusti joskus vuonna peruna sellaisen virtuaalitallihoitolan fantasiaolennoille (miksiköhän niitä sanotaan.. no kuitenkin), jonka jälkeen minä jotenkin eksyin ficcaileen. En ole valtavasti julkaissut tuotoksiani, koska en katso niitä tarpeeksi hyväksi luoda julki (itse kriittinen). Nykyään joko olen saanut vedettyä kaverini tähän mukaan tai he vain ovat jotenkin muodostuneet ympärilleni (jotka siis ficcaavat), joten ongelmia ei sinänsä ole. Tosin ystäviä minulla ei itseasiassa ole kuin tasan kolme kappaletta, joita ihan oikeasti pidän ystävinä. Muut sitten ovat vain sellaisia tausta heeboja (en halua sanoa ns. sellaisia 'huonompia tyyppejä' ystävikseni, koska se tuntuu perinkummalliselta suuhuni. Totta kai yleiskielellä puhun että he ovat kavereitani eikä mitään random tyyppejä, mutta siis äh. No kaipa te jotain käsititte :3). Ainakin kaksi heistä liikkuu myös finissä, mutta en oikein osaa sanoa millä nimimerkillä tai ylipäätänsä onko heillä nimimerkkejä - en ole kauheasti jaksanut innostua heidän kyttämisestään. Ja jos minä heidät täällä tapaan tunnistan likimiten heti. Persoonallisia persoonallisia x).

No sitten nämä muut, he pitävät minua jo valmiiksi outona joten en viitsi lietsoa asiaa etiäpäin. Sama se on mitä he minusta kuvittelevat, en minä välitä, mutta en nyt jaksa itseäni ihan alkaa lietsomaan miksikään hemmetin idiootiksi tai jotain (mitä minä heille siis toden totta olisin). Lähinnä nyt ajattelen siis opiskelupaikkani kannalta tätä tilannetta, täällä tuskin kukaan muu harrastaa tällaisia asioita kuin roolipelaaminen, ficcailu, konsolipelit etc. etc.. Voi tätä elämää, aina onnistun hankkiutumaan siihen huonoimpaan seuraan x").
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Remoteness spectator - 29.11.2008 15:57:25
Hmm..Minusta olisi hienoa jos olisi joku vakituinen kaveriporukka joista kaikki olisivat ficcaajia. On tosiaan hankalaa sellainen sanoisinko...salailu.

Hienoa varmaan teillä, joilla sellaisia parhaita ystäviä tai hyviä kavereita on.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Gryffindor Charm - 29.11.2008 17:03:05
OFF: Pikkuinen lisäkysymys: Tietävätkö vanhempanne ficcailustanne?

Omilla porukoilla ei ole mtn tietoa ficcailustani, tai ylipäätänsä siitä, mitä netissä puuhailen.

Kyllä ne tietävät, että minä kirjoittelen tarinoita. Vaan eivätpä tiedä mitään siitä, mitä raapustelen.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Cujo - 30.11.2008 01:59:43
Remoteness spectator, noh minäkin olen saanut heitä vain ja ainoastaan mutkien kautta.. Itseasiassa yhden heistä minä olen löytänyt netin kautta, lopulta päädyttiin samalle koiraleirille jolla olin isoisena ja noh, sitten vain pidettiin miittinki ja sitä kautta ollaan tultu hyviksi ystäviksi. Rope kavereita minulla on myös kauempaa, mutta nyt puhutaankin sitten ficcailusta... Ystäväni sulattavat asian, vaikka vain osa heistä kirjoittaa (tai siis yksi heistä ei kirjoita, kaksi muuta kirjoittavat). Ja tällaisten paikkojen kautta olen itse saanut paljon tuttuja ja minun tapauksessani olen saanut myös ns. parhaimman ystäväni. Tutustumaan tutustumaan x).

Muoks: nyt kun rupesin enemmän ajattelemaan, parhaimmatkin ystäväni pidät minua outona. Kenties olen tottunut siihen ja kenties sen vuoksi yleensä salaan suurimmat ja pienimmätkin asiani, en halua järkyttää ketään totaalisesti x).
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Remoteness spectator - 30.11.2008 13:10:21
Cujo: Niin, no siis, jotenkin minulla on sellainen tunne, että kaikki ketkä käyvät finissä ovat mielestään tavalla tai toisella "outoja" tai heitä kutsutaan oudoiksi. Ainakaan he eivät ole yksin, kun täällä on varsinainen yhteisö meitä "outoja".
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Mystery - 01.01.2009 18:11:58
No hyvin. Ainu frendini käy kans täällä.  :P
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Silinteri - 01.01.2009 19:54:24
Ihan hyvinhän ne, pari ficcailijaa mun valtaisasta ystäväpiiristä löytyy, mutta ne loput on ihan pihalla, että mikä ylipäätään on ficc. No, heidän laitettua viisaat päänsä yhteen, tulos oli se, että ficit on homoilua. Asiaa on yritetty kovasti selittää, mutta huonolla menestyksellä.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Deathwish - 01.01.2009 19:59:08
Lyhyesti: n oo niille kauheesti kertonu, kun oon joululoman aikana innostunu, ja ei ne ees tiedä mikä on ficci.   ;D
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Musta-Anturajalka - 01.01.2009 20:10:10
Pari kaveriani tietää, että ficcailen jonkun verran. (Enhän ole julkaissut tännekään kuin kaksi ficciäni.  ::))
Eli kummatkin heistä ovat varmaan lukeneet ainakin jomman kumman ficeistäni; toinen, koska sattui vain löytämään sen täältä, ja toinen, koska linkitin itse tälle uudemman ficcini. Eli tämä ensin mainitsemani kaveri pyörii täällä jonkun verran itsekin, mutta ei itse ficcaile, ja toinen ei ole rekisteröitynyt tänne, eikä muutenkaan käy täällä.
Tämä jälkimmäinen ei oikein ymmärrä koko kirjoitus/lukemis harrastustani, kun ei itsekään moisia harrasta. Toinen taas lukee itsekin Pottereita sun muita jonkun verran.

Muut ystäväni eivät varmaan ole täällä finissä käyneetkään, eivätkä tiedä että minäkään käyn täällä. :) He tietävät vaan, että olen aikamoinen lukutoukka ja tykkään kirjoittaa. :) Lähes kaikki vain pyörittelevät päitään ja muljauttelevat silmiään. :D Njaa, omapa on harrastukseni, eikä se tietääkseni aiheuta mitään harmia kellekään. :D

~Musta-Anturajalka
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Violetu - 03.01.2009 00:20:26
Kaverit suhtautuvat ihan hyvin, osa vähän kohottelee kulmiaan sille homoporno-osuudelle (jota löytyy... kahdesta ficistäni?), toiset taas tahtovat lukea tekeleitäni, minkä koen jossain määrin kiusalliseksi. Tuntuu, etten välttämättä halua kaikkien tuntemieni ihmisten lukevan NC-tasoisia tuotoksiani.

En ole koskaan kuitenkaan "salaillut" ficcailuani keneltäkään, tykkään puhua kirjoittamisesta ja siinähän ficit astuvat väkisinkin kuvaan mukaan.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Roshwua - 03.01.2009 00:25:04
Suurin osa kavereistani tietää, että ficcailen. Eipä heitä liiemmin kiinnosta koko asia, paitsi, että olen muutaman saanut houkuteltuakin tänne. Tosin juuri sille homopornolle kohotetaan aina kulmia, mutta so what?

Lainaus käyttäjältä: Violet Baudelaire
En ole koskaan kuitenkaan "salaillut" ficcailuani keneltäkään, tykkään puhua kirjoittamisesta ja siinähän ficit astuvat väkisinkin kuvaan mukaan.
Sama. Minusta on kiva puhua ficcailustani. Kavereitani ei tosin kiinnosta xD
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Miku - 04.01.2009 21:17:54
Ku olin pienempi, en voinu kuvitellakaan, että kertoisin äidille, mitä luen päivät pitkät netissä. Nyt mulla ei olis mitään ongelmaa kertoa, että Potter ficcejä luen, tai selittää, mitä se tarkottaa. Tosin äiti varmasti ymmärtää ja hyväksyy paremmin, jos sanon 16-vuotiaana lukevani poikarakkaudesta, kuin jos sanoisin sen 12-vuotiaana  ;D
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: illusioni - 05.01.2009 12:15:26
Tää ei nyt kunnolla liity aiheeseen, mutten halua, että perheeni saa tietää ficcailustani. D:
Tänään kirjoitus on mennyt päin häränpyllyä, kun pikkusisko on koko ajan stalkannut, että mitä teen. Äsken piti valehdella, että kirjoitan blogia ;D kyseinen pikkusisko oli muuten löytänyt jonkun Draco/Ginny ficin tulostettuna, eli joku toinenkin mun perheenjäsen ficcailee :-o pelottavaa.

Hähää, tuosta tuli mieleen. Eräs kaveri on nyt tyrmistynyt kun 11-vuotias pikkusiskonsa lukee innolla pottereita, eikä oikein innostunut siitäkään kun mie lupasin kys. pikkusiskolle esitella finin kun aika koittaa ;D
"Eli 14-vuotiaanan saan esitellä?"
"Ei, ei, vasta 16-vuotiaana."
"Mut jos se alkaa 16-vuotiaana ficcailemaan niin sen pitää rikkoa rajojaan lukemalla nc-17 -tasoa. Jos se aloittaa 14-vuotiaana niin R-tason lukeminen riittää jo."
"EI"
"Nooo. Mie aloitin 14-vuotiaana, ja näin hyväksi mie oon silti kasvanut!"
".........siulla on ongelma" 
"Eikä ole. Siulla on. En enää leiki siun kanssa."
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Jocinda - 28.01.2009 17:47:02
   Ainoastaan neljä ystävääni tietää ficcailustani, eikä kenelläkään heistä ole mitään sitä vastaan. Olen jopa saanut kolme kaveriani lukemaan ficcejäni, ja sain vain ja ainoastaan hyvää palautetta, vaikkei ficcien aihe edes ollut heille mitenkään erityisen kiinnostava. Yksi ystävistäni jo lähestulkoon koukuttui erääseen ficciini :D.

   Minä en mitenkään erityisemmin salaile sitä, että kirjoitan ficcejä, mutta en myöskään näe tarpeelliseksi mainita siitä erikseen kovinkaan monelle ihmiselle. Ja onhan toki olemassa muutama sellainen henkilö, joiden en todellakaan toivoisi lukevan ficcejäni, koska he voisivat järkyttyä niistä aika pahasti ;D. Ficcini ovat nimittäin melko slash-pitoisia... Toisaaltataas ne kuitenkin pysyvät PG-13 -ikärajassa, eli ei niissä mitään sellaista ole, mikä saisi läheiseni pudottamaan silmänsä päästään.

   ~Joci
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Karakuri - 31.01.2009 10:22:04
No en ole koskaan myöskään mitenkään salaillut ficcailuani, buuhuu, kaikki kirjoittaa joskus ainakin äidinkielen tunnilla ties mitä novelleja ja aiheesta riippuen ne saatetan joskus lukea ficeiksi.

Kerran laitoin luokkakaverilleni luoettavaksi yhden yaoi ficeistäni, hän on ainut varmaan koko luokalla joka tajuaa pervoa mielikuvitustani ja vitsejä. Ja sanoi ettei minusta olisi ikinä uskonut, mutta tykkäsi. Ja rakastan kirjoittamista!

Mutta ne kaverit joila ei ole ihan niin hyvä huumorin taju kuin minulla tai Aidalla, niin sitten aina saa vaivaantuneena selittää; "Niin tosiaan ne molemmat ovat poikia!" ja... Tosiaan kun ne on aika raakaa materiaalia ajoittain niin kyllä ihmiset kavahtaa ku ne lukee ._.
   Äidinkielen opettaja tosin piti minua taiteellisena, mutta hieman kappinallismaisena kirjoittajana, luettuaan homokolmio draamani...!

Oikeastaan joskus tuntuu, et v*ttuakos niitä kiinnostaa ficcaanko vai en!
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Eeyore - 31.01.2009 12:02:35
Minun kolme läheisintäni ystävää kyllä tietää miun ficcailevan, yksi vielä itekin on suomentanu/kirjottanu ja kaksi muuta toimineet ahkerasti betoina, joten ei heillä tätä mitään vastaan ole :D Sitten muut pari ystävääni kyllä vielä tietävät, toinen nyt ei ole moksiskaan, mutta toinen on katsonut vähän kieroon. Ei tosin minun ficcailuni takia vaan erään ficin minkä luki (Kivinen kosketus ja se taisi jäädä se lukeminen siihen  ;D). Poikaystäväni jaksaa nälviä vitsillä aina, että mitä jos kirjoittaisin Harrysta ja oleskeluhuoneen sohvasta, mutta kuitenkin on sanonut, että on hyvä, että mie tykkään jostain näin paljon ja jaksan panostaa siihen ^^ eli lähinnä kukaan, joka tietää, ei pidä minua outona tämän takia.
Äikän tunnilla kerran oli esitelmä, että mitä ficit ovat ja esittelijät tiesivät, että mie kirjotan. No sitten kysyttiin, että kuka kirjottaa ja mie tietysti vastasin siihen ja sitten tiedusteltiin että mitä ja minne... Sen jälkeen äikän ope on ollu miussa kiinni :D Ei pahalla, mutta on kysellyt että hei, minnes kirjotat ja hei, miten paljon, kirjoitatko tänään luovan tunnilla jotain fantasiaan liittyvää jne. Ei tykkää kyttyrää siis asiasta, pitää sitä hauskana ja koska olen ainoa, joka tietää vähän enemmän meijän viimeisimmissä äikän ryhmissä tästä asiasta, niin hän sitten aina varmistaa jotain asioita minulta ja samoten siihenkin liittyen, että miltä tuntuu saada palautetta ja millaista olen saanut jne. Äikän kirjoissa nimittäin on tullut esille ficit ja sitten on saanut selventää näitä...
Vanhemmat taitaa muuten kans tietää, mutta heillä en ole luetuttanyt kuin yhden jouluisen ficin :D joka oli aika alhaisella ikärajalla ja näin, mutta eivät he ole mitään tähän sanoneet. Pitivät sitä tarinaa hienona ja ovat kannustaneet kirjoittamaan. Tosin he eivät ihan täysin tiedä, että millaista tavaraa täältä löytyy.... ;D eikä tarvitsekaan tietää.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Canis - 02.02.2009 23:03:30
Min en taida enää nykyään niin hirveästi kuulutella, että harrastan ficcien kirjoittelua. Syystä että kukaan ei koskaan tunnu ymmärtävän, mistä siinä on kyse, ja ainakin itsestä tuntuu, että miuta pidetään ihan outona sen takia. Mutta joskus aikaisemmin olen kyllä aina kaikille jaksanut tuosta mainita. Ja sitä kautta sitten kyllästyin näihin ainaisiin ihmettelyihin. Eli nyt kirjoittelen ja lueskelen ihan vaan omaksi huviksi ja touhuilen kavereiden kanssa muuta. On niilläkin ihan varmaan sellaisia harrastuksia, joita mie en ymmärrä.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: jaina - 04.02.2009 09:26:49
Mun kaverit eivät tiedä että ficcailen ja kukaan ei edes tiedä mitä sana ficci tarkoittaa. Tosin, äidille olen hehkuttanut että ficcailen ja olen selittänyt hänelle sanan 'ficci' ja niin pois päinä, ja hän on hyväksynyt asian. Ihan niin kuin tässä jotain kamalaa olisi. En kuitenkaan ehkä hirveästi kirjoitella kun on niin paljon tekemistä.

Miksi edes pitäisi kertoa muille että ficcailen? Ketään tuskin kiinnostaa :D
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Álmos - 04.03.2009 19:30:02
Jotkut ovat maininneetkin perheensä suhtautumisesta ficcailuun, mutta tahtoisin mielenkiinnosta kysäistä, että puhutteko ficcailustanne ikinä perheellenne? vanhemmille? sisaruksille? Miten he suhtautuvat, jos kerrot? :) (Ei nyt liity kyllä ystäviin, niinkuin otsikossa sanotaan, mutta..)

~Álmos
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Dinella - 04.03.2009 20:18:06
Olen kertonut, että ficcailen ja selittänyt, että mitä fanfiction on. En ole kuitenkaan kertonut, että kuinka korkeilla ikärajoilla fanfictionia on. Onneksi vanhempiani ei kiinnosta niin paljoa, että googlettaisivat ;D Mutta kyllä minä siitä ihan avoimesti puhun, on se niin iso osa elämääni nykyään :P
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: babys- - 05.03.2009 12:23:47
Itse selittelen vähän kaiken näköistä vanhemmilleni, mutta eivät ne kauheasti välitä siitä. : D Yleensä vain kyselevät ikärajoja ja sen semmoista. Eikä ne yleensä oo mitään siihenkää sanonu, jos olen kertonu lukevani k-18 tekstejä.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: LunaLuna - 05.03.2009 15:51:30
Mun kamuista yksikään ei tiedä ficcailustani :D Luultavasti osa heistä pitäisi koko hommaa ihan omituisena ja järjettömänä ja osa taas voisi innostuakin lukemaan/kirjoittamaan ficcejä.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Belsissa - 05.03.2009 20:59:20
Hyvät ystäväni tietävät ficcailustani, eivätkä oikeastaan ole kommentoineet sitä millään tavalla.
Muutaman tosin olen itsekin saanut houkuteltua ficcailemaan, josta olen erittäin iloinen.

Perheeni on kurkkuaan myötä täynnä Potteria, sillä fanitukseni on, no, aika näkyvää.
En ole siis pahemmin heille ficcailusta puhunut, mutta joskus olen jotain maininnut.
Lähinnä he pyörittelevät tälle silmiään ja kyselevät, eikö minulla ole elämää. :D
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: malfoyseksuaali - 07.03.2009 21:58:16
Miusta tuntuu et ei ne ainakaan pahana sitä pidä. Joskus kaks vuotta sitten, kun kirjottelin ensimmäistä Harry/Draco -ficciäni, senkin johonkin random vihkoon, joka nyt on hukassa tai ehkä jopa kaatopaikalla tai poltettu tai jotain, mutta siihen kirjottelin ja aina kun sain yhden pätkän valmiiks, niin kaverit halus lukee. Voi johtua myös siitä että miulla on jonku verran mielikuvitusta ja kirjotan paljon ja kaverit on kehunu et mulla on hyvä tyyli kirjottaa ja kaikkee, mutta sitten siihen tuli kaks miun poikapuolistakin kaverii lukeen niitä, eikä nekään kyllä sen kummemmin pahaks laittanu. Ja mulle on muutenkin ihan sama mitä ne ajattelee, sillä jos ne alkaa dissaa tai jotain niin mie yleensä sanon aika pahasti takas. Paha tapa, paha tapa. Luulen että ihan hyvin ne siihen suhtautuu, mie muutenki homoilen niin paljon että ne varmaan pitäs ihmeenä jos en kirjottas/lukis jotain slashia, ja ton tyyppisii ficcei yleensäkin.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Flora Chubb-Baggins - 26.03.2009 19:59:15
No, ne pitää mua vähän outona. : D mutta oon ylpee siitä. jotkut ficcailee itekkin, niitten kans vaihdellaa hyvien ficcien linkkei ja ne betailee mulle ja mä niille.

perhe sittaas vaan nauraa, ku lainailen jotain ficcien kohtia.
muttajoo, eipä tässä muuta. : )
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: cocotier - 27.03.2009 11:53:28
Monet tietävät, että kirjoitan ficcejä, koska puhun asiasta paljon. Pari kaveria kirjoittaa ja lukee itsekin ficcejä silloin tällöin. Joskus kirjoitin paria Potteri-ficciä (joita on kuitenkaan koskaan kehtaisi julkaista), joita sendin parille kaverille sähköpostilla, ja jotkut ovat lukeneet MCR-ficcejäni.
Yksi kavereistani vain lukee ficcejä eikä ymmärrä, miten mulla riittää kärsivällisyys moniosaisten ficcien kirjoittamiseen (ja kirjoittamiseen noin yleensä). Niille, jotka eivät lue ficcejä, pitää yleensä selittää, mitä fanfiction tarkoittaa. Näillä ei yleensä ole minkäänlaista mielipidettä ficcaamisesta, joten ei ne mitään ole sanoneet.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Fairy Feller - 01.04.2009 16:49:14
Pitävät minua yksinkertaisesti outona. Ja tyypit suunnilleen pyörtyy, jos kuulee, että on yksi pienenpienenpienenpieni Nc-17/K-18 kohta. ::)
Mutta kyllä mulla on yksi ficcailevakin kaveri, joka ymmärtää sitten vähän paremmin. :)

//siis Nc-17 kohta luettaessa, en kirjoita niin korkeaa ratinkia koska lopputulos olisi hiukan... kökköä.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: nullpunktz - 11.07.2009 00:04:30
Mä en ole koskaan kysyny mitä mieltä kaverit on ficcailusta mut.. Ne odottaa kieli pitkällä kaikkia pikkupätkiä mitä mä kirjotan, joten kyl ne taitaa ymmärtää. :-D Ensin piti kertoa mikä on ficci ja miksi pitää kirjoittaa. 8< Sitten ne tajusivat ja lallaa kaikki oli onnellisia. Muh.
Mutta sitten se on ongelma, että ne ei suostu kertomaan mikä kusee ficeissä ja mikä ei! 8< Prkl niitten kanssa. AINA tulee hyvää palautetta vaikka olisi kuinka läpällä kirjoitettu kusiva ficci, kokeilumielessä tehty. D: Frendit, mur.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Crepe - 11.07.2009 02:43:36
Fan fiction on vuosien aikana tullut minulle vähän sillä lailla kausittain, että ei se aina niin iso osa elämääni ole, että siitä tarvitsisi ympäriinsä kuulutella. Kyllä kait siitä suurin osa kavereistani tietää, tai ainakin voisin hyvin kertoa, jos kysyisivät. Ei tässä mielestäni mitään niin ihmeellistä ole.

Paras ystäväni kyllä tietää ja aina sille selitän vähän liikaakin ficeistä, Finistä ja H/D:stä (ja muistakin parituksista) jne. Lukee hän itsekin silloin tällöin, ainakin kun suosittelen ja on tykännytkin joistain todella paljon. Ficcailu ei kuitenkaan ole hänelle niin tärkeää, että olisi ikinä rekisteröitynyt tänne jne. Kyllä ollaan kuitenkin joskus muinoin naureskeltu yhdessä, kun ollaan luettu samoja huumorificcejä jne. On toinenkin ystävä, joka lukee ficcejä, Potter-fandomia vähän vähemmän, lähinnä jalkapallo- ja bändislashia jne. On kyllä tykännyt monista linkittämistäni Potter-ficeistäkin. :)

On minulla kyllä sitten yksi läheinen ystävä, joka kai suhtautuu vähän kielteisemmin. Kerran kun tämän parhaan ystäväni kanssa ihkuteltiin lukion ruokalassa erästä H/D-kertomusta, hän sattui paikalle ja ilmaisi mielipiteensä siitä, että se on hänen mielestään halventavaa kirjoittaa ja lukea tuollaisia ficcejä. Kuulemma loukkaus Rowlingia kohtaan. Siitä tuli sitten pikkuinen riita. Eikä tosiaan ole kyse siitä, että olisi mitenkään homovastainen ihminen, tykkää Pottereistakin paljon, ei vain ole ikinä tutustunut ficcien maailmaan ja voihan se vähän omituiselta vaikuttaa, jos ei ymmärrä, mistä on kyse. Kyllähän se vähän loukkasi, kun kuitenkin tärkeä osa elämääni. Ei olla sen jälkeen asiasta puhuttu.

Mutta ei ole kyllä muualta mitään sen kummempaa palautetta kuulunut. :) Ja kyllä esim. äitinikin tietää. Muistaisin, että olisin joskus vuosi-pari sitten hänelle jopa hehkuttanut H/D:tä tms. Ja tietää kyllä senkin, että kirjoitan tällä hetkellä lätkäslashia. :D Vaikken sitä noin suoraan olekaan sanonut, mutta kyllä se tajuaa. Vaikka eipä sitä kai pahemmin kiinnosta.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: koete - 11.07.2009 23:05:54
No itse en pahemmin kavereiden kanssa ficcailusta puhu, jotkut kuitenkin tietävät, että mä kirjotan. Ei ne siitä oikeestaan mitään erityisempää kommenttia oo sanonu. Saattaa välillä auttaa ideoissa ja näin, mutta useemmin vaan kuuntelee mun vuodatusta. Sitten on ihan mesessä sellasii kavereita, jotka itte kirjottaa ja lukee ficcejä, joten niiltä mä sitten enemmän kommenttia saan.

Periaatteessa ei ne mun kaverit oo mitään sanoneet. Varsinkaan jos eivät ite ficcailua harrasta.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: HeiDaa - 28.07.2009 10:55:16
Itselläni suurin osa kavereisra ei tiedä/niitä ei kiinnosta  ;D Siskoni jota myös pidän kaverinani ihmettelee aina että kuka jaksaa lukea mitään ylimääräistä..? (ei siis pidä oikein lukemisesta.... ) Yksikaverini sitten taas hurahti ficceihin ihan täydellisesti ja teki tunnuksen ja alkoi lukemaan ihan urakalla. Ompan ainakin yks jolle kertoa kaikesta kivasta mitä tänne tulee  ;)
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Fredu - 28.07.2009 16:22:02
Osa IRL-ystävistäni ei tiedä, mutta esimerkiksi Punkku, Simo ja Hitti tukee ihan kybällä. Simo tykkää lukea niitä ääliöhuumorificcejäni, joille se saa kikottaa ihan tuskassa. Pikkuserkku on rekisteröitynyt tänne ja lukee aika ahkerasti Kiellettyä Metsää...  8D Nettikaveritkin tukee, osa vaatiikin saada mun ficcejä luettavaksi ennen julkaisua. En kyllä ole koskaan antanut, koska useimmat ei ole julkaisukelpoisia. Ennen muuten yksikään kavereistani ei tiennyt mikä on ficci tai Fini. Asia korjautui sillä, että pidin heille kahden tunnin luennon (oikeasti. Aikaa otettiin kellosta) ja vastasin kaiken maailman kysymyksiin ja muistaakseni luin yhden raapaleen tai oneshotin vielä esimerkiksi. Olen saanut muuten kaverinikin ficcaamaan. Kirjoittaa tosin Supernaturalista (ei SamxDeania 8<)

Ja äiti, voi härrekyyd. Se kyselee jatkuvasti että kuinka kirjoitus on sujunut ja kysyy mistä löytäisi luettavaksi. Arvatkaa kehtaako niitä K-15 tai K-18-ficcejä näyttää sille? Jaksaa se kyllä kuunnella hehkutusta jostain uudesta MCR-, TH- tai Potterficistä. Kerran se kysyi että mistä sen löytäis, mutta en mä sille voinu kertoo. Se sais slaagin jos tietäis mun lukevan jotain rajua NC-kamaa. 8D Luojalle kiitos se ei löytänyt mun yhtä kirjoitusvihkoa, koska sieltä olis löytynyt K-18 Harry/Ron-romanspornoa. xD kirjoittelin sitä ala-asteen matikantunnilla... jäinpä melkein opettajalle kiinnikin. x))

Kuten aiemmin on ilmennyt, puhun siis ficcailusta perheelleni. Aika ahkerastikin, joskus ihan kyllästymiseen asti. Valitan miten 'Deadlinet on tehty mahdottomiksi' ja muuta sellaista sälää. Olen jopa valittanut haasteiden määrää eikä niitä ole FF100:n lisäksi kuin kahdeksan ja kaikki on ollut ilmeellä 'woot?'.

Kenen kaverit/sukulaiset/tms. haluaa ihan välttämättä lukea teidän ficcejä?
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Maya - 28.07.2009 17:41:17
Fredu: Minunkin äitiäni kiinnostaa kovasti ficcailuni, erotuksena sinun tilanteeseesi se, että hän myös lukee tekstejäni. Vielä en hirveästi korkeita ikärajoja viljele, mutta genrehaasteen ja joidenkin ylitsepääsemättömien ideoiden takia se taitaa olla väistämättä edessä. Tästäkin äitini tietää (hän rekkasi finiin voidakseen tekstejäni lukea, ja minä halusin hänen kanssaan asiasta puhua, ettei tulisi puun takaa, vaikka uskon hänen jo jotain sellaista odottaneenkin), ja suoraan häntä lainatakseni 'on tärkeää kokeilla erilaisista asioista kirjoittelua, ja ficcailu on oikein hyvä tapa tehdä se, koska teksteistä voi saada jopa palautetta'. Välttämättä hän ei minulta 18-matskua lue, olen sentään hänen tyttärensä, mutta hyväksyy sen kirjoittamisen (ja lukemisen) yhtä kaikki.

Hän oli muuten joillekin kurssikavereilleen maininnut jotain tyttärestä lukemassa slashia ja nämä olivat olleet ihan kauhuissaan, kun äitini oli niin rauhallinen harrastusteni kanssa. Olin silloin seitsemäntoistavuotias^^

Pikkusiskoni haluaisi myös ficcejäni lukea; olen sanonut että juttele äidin kanssa, minä kuitenkin kirjoitan myös korkeaa ratingia, mutta minun puolestani hän voisi aivan hyvin lukea alempien ikärajojen tekstejäni, enkä usko että äidillänikään on mitään sitä vastaan. Sokerina pohjalla onkin sitten rakas kämppäkaveri/paras ystävä/vaimo, joka toimii betanani ja näin ollen kahlaa läpi käytännössä kaiken tuotantoni. Tähän asti tehnyt sen ihan vapaaehtoisesti, täytyy katsoa, kuinka kauan onneni kestää.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Bindie - 15.09.2009 17:55:57
Minä ja muutamat kaverit on joskus luettu yhes TH- ficcejä, joten ei ne sitä hirveen outuna pidä kun en niille siitä kokoajan puhu. Mut ei ny mitenkään innoissaan ole :)
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Sinikeiju - 16.09.2009 08:58:34
Mulla ystävät tietää ficcailusta. Yhdelle kaverille lähetin oneshotini sähköpostiin ja hän luki sen tunnilla. Vasta luettuaan huomasi että luokka oli tyhjentynyt. Yhden ystävän kanssa olen puhunut yhdestä ficci-ideastani.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Ripple - 16.09.2009 13:16:44
Mun ystävät ei taida tietää ficcailustani, ei ole tuntunut tarpeelliselta kertoa. Pitän tätä jotenki omana juttunani :) Ainoastaan poikakaveri ja äiti tietää :) En ole tarkoituksella salaillut asiaa, mutta niinkuin sanoin, ei ole tuntunut tarpeelliselta kertoa.

Lähes kaikki kaverini kyllä tietävät, että olen aika fanaattinen Potter-fani. Pari kaveria on itsekin Potter faneja, mutta en taida tietää itseni lisäksi ketään joka lukisi kirjoja uudestaan ja uudestaan ja uudestaan :) Muille riittää kun on kerran lukenut kirjat ja katsonut ehkä leffatkin.

En oikestaan edes halua, että kaverini tietävät tästä innostuksestani. On kiva kun on tällainen oma pieni maailma mikä eroaa kaikesta muusta, ja ns. oikeasta maailmasta :) 
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: kkaro - 19.09.2009 20:29:59
No mulla on muutama kaveri jokka ittekki ficcaa mut yks vaan twilight-ficcejä.
Ja kyllä vanhemmat tietää ja on nähny kun istun koneella aina lukemassa ((:
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Amanecer - 20.09.2009 00:06:33
En ole mitenkään salaillut ficcien lukemista, mutta en ole myöskään kailottanut sitä ympäriinsä. Sanottaisiinko, että ystävistäni noin kourallinen tietää asiasta (pari jopa kirjoittaa ja lukee itsekin ficcejä, ei välttämättä aina Potter -aiheisia, mutta kuitenkin). Näin yleensäkin saatan ruveta juttelemaan HP-parituksista ja kaikenlaisista yhden ystäväni kanssa, joka niistä eniten tietää ja jonka olen manipuloinut kirjoittamaan minulle Remus/Sirius ficin.

Vanhemmilleni ja muille perheenjäsenilleni en ole niin paljon kaikesta kertonut. En ole kokenut tarpeelliseksi. Kyllähän he toki näkevät, että jotakin tässä koko ajan luen ja olen tainnut mainitakin joskus sanan ”fanfiction”. Mitään sen kummempaa reaktiota se ei aiheuttanut (ken tietää tietävätkö he edes mitä se tarkoittaa, minä en ainakaan jaksa ruveta selittämään, saavat mennä itse katsomaan Wikipediasta jos kiinnostaa).

Kirjoituksiani en anna kenenkään tuttuni lukea, vaan haluan pitää sen omana juttunani. Jonnekin nettiin voin toki änkeä aikaansaannoksiani, jos vain joskus saisin aikaan jotain, jonka kehtaakin julkaista.

... ja tässä vaiheessa viestiä otan ja muistan, että kysymys kuului, miten ystäväni suhtautuvat ficcailuuni, ja tajuan, että olen uhkaavasti harhailemassa sivupoluille. Ystäväni siis suhtautuvat tähän todella hyvin, eikä minulla ole mitään valittamista.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Siiseli - 22.09.2009 17:11:40
Hmm, omat ystäväni suhtautuvat varsin hyvin. Kaikki neljä ystävääni tietävät että rakastan kirjoittamista ja hyväksyvätkin sen. Jopa yksin ystävistäni toimii betanani, ja välillä toinenkin, jos hänen aikansa vain riittää. Kolmas auttaa projekteissani ja neuvoo minua ongelma tilanteissa, vaikka en oikein kehtaisikaan näyttää heille korkeamman raitingin tekstejäni, mutta pakkohan se on.

Poikaystäväni on asia erikseen. Hän ei voi käsittää miksi kirjoitan vapaaehtoisesti ja paljon.. Hän ei kuitenkaan kiellä minua kirjoittamasta ja hetki sitten totesikin sen olevan ihan fiksua puuhaa, että harrastan mielummin sitä kuin kylällä hengailemista kännissä. Kunhan lupasin etten häntä pakota lukemaan tekstejäni, vaikka neuvoa saankin kysyä jos tahdon 8)
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Aquatulio - 03.10.2009 17:11:51
Yksi kaverini, jonka innostin myös ficcailemaan, on jäänyt tänne koukkuun. Kaveripojat on epäileväisiä, tän "homoilun" suhteen täällä, varsinkin Harry <3 Draco -juttujen takia, ja osa kavereista on sillee "Joo, ei kiinnosta" :D
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Cutie Pie - 06.10.2009 21:49:16
Noh, ei täällä päin tähän mitenkään huonosti suhtauduta, paremmin itse asiassa kuin oletin.

Ja lisäbonuksena, oikeana yllärinä sain tietää, että hekin ficcailevat, tai no, pelkästään lukevat.
Toinen lukee pääasiallisesti j-rock -ficcejä.
Ja toinen taas lukee vähän sitä sun tätä silloin kuin sattuu jaksamaan, mutta kyllä hänenkin kanssa keskusteltua aiheesta saa.

Tämä ensimmäinen josta kerroin, kuuntelee yleensä papatukseni loppuun asti, sen jälkeen ehkää huomauttaa jotain, ja alkaa sitten kertoa jostain juuri lukemasta ficistään, niin, että lopputulos on se, ettei kumpikaan oikeastaan kuunnellut mitä toinen sanoi, mutta sai selitettyä asiansa, ja niin kaikki ovat tyytyväisiä.
Kyllähän meillä siis joskus ihan oikeita keskustelujakin aiheesta on, mutta nekin ovat sitten mielipide-eroista kiistelyä tms.
Ja kyllä siinä aina välillä jotain jää silleen sopivasti päähän, kun kuuntelee toisen papatusta, että tietää missä mennään, jos yhtäkkiä toinen alkaakin puhua samaan aiheeseen liittyvästä jutusta, mikä sitten kiinnostaakin.

Vanhemmillenikin olen kertonut, vaikkei ne tainneetkaan kuunnella.
Vaikka kyllä äiti tossa vähän aikaa sitten tupsahti huoneeseeni höpöttäen jotain ficeistä, ja kun sitten sain selville, että mitä hän halusi, niin selvisikin, että hän oli löytänyt jonkun linkin johonkin Twilight-ficciin, ja kun se linkki ei ollut toiminut, niin hän halusi, että otan selville missä se on, jotta hän voisi lukea sen (äitini on siis hulluna Twilightiin).
Ja kyllä hän sen sitten kai lukikin. Ainakin tietääkseni.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: nvm - 08.10.2009 12:31:03
Mun kaveri tietää kyllä mun ficcailusta, kaks ainakin lukee ite ja yks kirjottaa :D eivätkä nekään, jotka ei ite harrasta ficcailua mitenkään outona mun tietääkseni pidä, mutta välillä vitsillä jotain kommentia heittää :) tosin nuo jotka ite lukee ni ei sitte lue niinkään Potter ficcejä vaan muita, kun taas mä luen ite pelkästään Potter ficcejä :D
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: maisamiisa - 08.10.2009 13:30:36
Öhm. Miksi mulle tulee näistä tunnustuksista mieleen tyyliin että tunnustaisi kavereille olevansa lesbo ? :DD sori nyt hirveästi, mutta eipä voi mitään. Mie voin tulla avautumaan samaan malliin. 8)

Miun kavereille se on aina ollut ihan selvä juttu, että maisa on se joka istuu tunneilla hiljaa jos saa kirjoittaa, muissa tapauksissa se heitetään liiallisen selityksen takia ulos. Kukaan ei lue ficcejä, paitsi yksi kaverini plus vissiinkin kaksi, jotka lukee miun kirjottamia ficcejä kun on tylsää (ja mitä perverssejä, lueskelevat ihan fiilareissa pornoa, eipä mitään muuta).  Tyyppien mielestä se on hienoa että mie ficcaan ja miun mielestä on hienoa että saan ficata ihan rauhassa.

ja vanhemmille jos kertoisin, että luen tai kirjoitan, niin äiti kysyisi heti, että "jaa pornoo vai". tiedän, että siihen pitäisi vastata kyllä, mutta olen alaikäinen ja äitini olisi vastaan. ja kun itsekin ajattelee, se on aika epäloogista, että vanhempana saisit tietää, että 14 vuotias tyttäresi lukee k18 kamaa. että tota. ehkä joskus parin vuoden päästä mieluummin.


Haha, mulla on aivan sama sillä erotuksella, että sisko kulta on mennyt selittämään muun muassa Hello Kitty/Severus-ficistäni porukoille, mutta ne eivät kyllä tainneet uskoa, mikä voi olla ihan hyvä kun ottaa huomioon että ne on muutenkin niiin huolissaan mun henkisestä kehityksestä. :D
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: cooperaur - 16.10.2009 13:48:44
Kaksi läheisintä ystävääni ja poikaystäväni tietävät. Toinen näistä ystävistäni, paras ystäväni, on tyttö ja tietää ficcailustani ainakin siinä määrin, että joskus saatan vouhottaa hänelle jotain jostain hiljattain lukemastani ficistä. Hän ei kuitenkaan liiemmin ole aiheesta innostunut, ei kuitenkaan  koskaan ole mitään pahaa aiheesta sanonut - myötäilee vaan aina että "voi .....", "juu", "jaa" ja "mm". ^^

Poikaystäväni pitää myös paljon Pottereista ja lukee ficcejä. Useinkin aiheesta jutustellaan ja mie yleensä sitten herralle miun mielestäni hyviä ficcejä luettavaksi ehdottelenkin kun aikalailla samoista parituksista tykätään.

Tuo toinen ystäväni on poika, ja on hyvinkin tietoinen asiasta, sillä melkoisen usein tulee ficcejä lukiessa hälle jotain huvittavia pätkiä meseen copypastettua. Auttapi tuo poika myös eräässä kokeellisessa käännösprojektissani minua ja omassa ficcailussani skarppaa mua jos kitisen hälle että "hitto kun ei tuu mitään" ja "muusani kuoli äsken" ;D

Pääosin mulla on siis hyvät tukijoukot tarvittaessa. Omia tuotoksiani en kuitenkaan ole antanut kummankaan lukea, pieniä pätkiä lukuunottamatta.

Äiteelle oon koittanut jonkun verran selittää käsitettä "ficci", ja hän usein kysyy että "mitä sä nyt luet", tyydyn kuitenkin yleensä vaan vastaamaan että ficciä - en viitsi mammalle yksityiskohtaisesti HP-hahmojen kommelluksista rueta selittämään.

Tiedän myös, että koulustani ainakin yksi ysiluokkalainen lukee joskus ficcejä, ja että luokaltani yksi tyttö seuraa Finin topicceja muttei ole rekisteröitynyt. ;>
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Winifred - 17.10.2009 17:08:16
En häpeä tai salaile ficcailuani, mutta en siitä oikein puhukaan. Tai siis, minulla on niin sanottuja 'ficcariystäviä', jotka ficcailevat myös ja joiden kanssa sitten puhutaan ficcailusta siinä missä kaikesta muustakin. Mutta sitten nämä muut ystävät. Lähinnä ne läheisimmät ja ne keiden kanssa olen koulussa eivät ficcailustani tiedä. Heitä ei Potterit pahemmin tai edes kirjoittaminen kiinnosta. He tietävät, että kirjoitan todella paljon ja joillekin olen joskus fanfictionista maininnut, mutta eivät he ole koko asiasta mitään tienneet ja kun olen selittänyt, he ovat olleen vaan silleen ettei se heitä kiinnosta. Joten annan asian olla. He ovat ystäviäni, vaikka eivät fanfictionista pitäisikään.

Perheeni ja sukulaiseni tietävät, että kirjoitan, mutta ficcailusta he eivät tiedä. Ensinnäkin en ole siitä heille puhunut, koska olen sellainen ihminen, että vaikka pystyn laittamaan tekstejäni erinäisille foorumeille, en ole valmis näyttämään niitä perheelleni. En tiedä, kai minä hieman pelkään heidän tuomitsevan ficcailun tai kirjoittamani originaalit ylipäätänsä. Olen myös varma, että saisin vääntää heille rautalangasta, mitä fanfiction on ja eivät he silti sitä ymmärtäisi. Ja hei, minua ei oikein innostaisi antaa äitini tai isäni saatikka isovanhempieni lukea minulta yhtään ficciä. Varsinkaan jotain H/D:tä. Eivät he ymmärtäisi täysin innostustani.

Minusta se on hyväkin, ettei kaikki ystäväni ficcaile. Näin pysyy asiat tasapainossa. Vaikka ficcailua rakastankin niin kyllä se alkaisi pidemmän päälle puuduttamaan, jos kaikki puhuisivat ja hehkuttaisivat ficcailusta.

~W
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Luna R. - 18.10.2009 17:37:38
Ystäväni tietävät ficcailustani. :)
Oikeastaan sain tietääkin finistä eräältä hyvältä ystävältäni, joka kai halusi minun purkavan tätä potter-hehkutustani johonkin muualle, kuin häneen. ;D
Kuitenkin kaikki suhtautuvat puuhiini ihan myötämielisesti, vaikkeivat itse täällä juuri käykään (sitä yhtä hyvää ystävää lukuunottamatta). Välillä heitä kyllä saattaa vähän ärsyttää se, jos vaikkapa keskustelen tämän hyvän ystäväni kansa jostakin ficistä ja he jäävät vähän ulkopuolelle. Olen kyllä aika monta kertaa saanut selittää, että mitä se ficci oikein tarkoittaa ;D
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: ms_anthropy - 24.10.2009 11:37:41
Kyllä ne sen tietävät. Ei ennakkoluuloja mihinkään suuntaan; kaikilla kun on omat epämääräiset harrastuksensa ja joviaali suhtautuminen toistensa intresseihin. Mitä reaktioihin tulee niin niitä voi kuvailla aika hyvin yksittäisillä lauseilla. Osa allaolevista kuulostaa jossakin määrin negatiivisilta mutta oikeasti se on vain toverillista sarkasmia.

Ei-fanifiktioharrastajalta:
-Joo, hyvä homma. Voitaisko me puhua välillä jostain muusta?

Toisen ei-fanifiktioharrastajan mutta erittäin yaoi-korruptoituneen ystävän reaktio:
Päädyimme hyvin valvotun yön aikana larppaamaan Pekka Eric Auvinen/Matti Juhani Saari-slashia.

Armaat vanhempani:
Äiti: "pitkällinen selostus jostain remontoinnista jonka kiinnostavuusaste oli minun kannaltani soikea nolla. ...Niin, miten sulla nyt menee?"
Minä: "Ihan hyvin. Mulla on just Hartsa kahleissa Malfoy Manorissa ja sillä on Dracon geneettiset raakamateriaalit  naamalla."
Äiti:  syvä hiljaisuus

Muilta fanifiktioon korruptoituneilta ystäväpiirissä:
-Mun fandom on parempi ku sun fandom.
-Mun OTP on parempi ku sun OTP.
-Mitä sä kirjoitat tällä hetkellä? Tarkoitan siis että minkälaista Malfoycestiä?
-Kenen arse sulla on silleen hitlistillä?
-Ikävä kyllä mun muusa on top ja mä olen bottom.
-"Voldie-honey kuksii korpsea." ...ei saakeli, mä en pysty enää ikinä suhtautumaan nekrofiliaan vakavasti.

Ehdoton huippu on joka tapauksessa se kun eräs hyvä ystäväni analysoi täysin pätevästi keskeneräistä Lucius/Harry-ficciään: "Siis ku täytyy muistaa että lasta pannaan niin ku lasta pannaan, ei niin kuin aikuista pannaan."  ;D
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: HYDE - 24.10.2009 19:00:58
Mm, muutamat kaverit tietää. Mutta ei ne sitten osaa siihen mitään sanoa. Kun vaikka kuinka selittäis mikä on fanfiction (jumaliste on ne niitä lukeneetkin!) niin ei tunnu tajuavan joten antaapi olla. Vanhemmat tietää muttei ne mitään ymmärrä. :-----D

Mutta kyllä kaverit tykkää lukea mun ficcejä ym. 8'''D Ja kuunnella selostusta jostakin ficistä ym. :3
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: felarof - 20.11.2009 14:42:11
Olen myös varma, että saisin vääntää heille rautalangasta, mitä fanfiction on ja eivät he silti sitä ymmärtäisi.
Mä yritin. Ei onnistunu... Äiti kyllä lupasi avartaa maailmankatsomustaan ja lukea jotain jos suosittelisin, mutta kun aloin puhumaan ficistä jota hänellä ajattelin luetuttaa, reaktio oli lähinnä "hyi kamala" ennen kuin oli edes nähnyt koko ficciä (ja ficci siis oli PG, parituksella James/Sirius ja parituksen voi tulkita ihan vain ystävyydeksikin. Eli ei mitään NC-17 PWP:tä). No, toivossa on hyvä elää  :-\ Ehkä mä vielä joku päivä saan hänet lukemaan sen.

Muutenkin mulla suhtautuu porukat vähän negatiivisesti ficcailuun. Tai lähinnä kai siihen, kuinka paljon aikaa vietän täällä (syy miksi alunperin yritinkään saada heille ficeistä jotain selitettyä).  Äiti kyllä kyselee, että kirjoitanko itse. Luulen että hän suhtautuisi hieman suotuisammin jos kirjoittaisin. En tosin siltikään usko, että kerron hänelle, jos/kun aloitan jotain kirjoittamaan, jotenkin en haluaisi hänen lukevan tekstejäni.

Ystävät, jotka tietävät ficcailustani, suhtautuvat pääasiassa ihan positiivisesti. Tosin molemmat lukevat/ovat lukeneet ficcejä ainakin satunnaisesti. Emme kyllä pahemmin puhu ficeistä/ficcaamisesta, lähinnä tulee hehkutettua, jos sattuu olemaan lukemassa jotain oikein hyvä ficciä. Ainakin toisen voisin jopa kuvitella antavani lukea/betata joitain kirjoituksiani.

Mulla on muuten harrastusporukassa muutama kaveri, jotka ovat koko ajan huomauttelemassa kovaan ääneen homoista yms (poikia siis). Olen joskus leikitellyt ajatuksella, että iskisin heille käteen jonkun K-18 H/D ficin ja nappaisin kuvan heidän ilmeistään kun tajuaisivat mitä ovat lukemassa :’D

Noh, ettei menisi ihan pelkäksi listaukseksi, yritetään herättää keskustelua henkiin (joku älähtäkää jos tämä kuuluu jonnekin muualle/menee liian offiksi!). Eli yleisemmin keskustelua suhtautumisesta ficceihin/ficcailuun: Ilmeisesti useimmiten ihmiset, jotka vastustavat ficcausta ovat sitä mieltä siksi, että se on homopornoa. Onko joku törmännyt muihin perusteluihin? Eli miksi joidenkin ihmisten mielestä ficcien lukeminen on niin kauheaa/hävettävää/jotain? Onko ihmisen iällä vaikutusta suhtautumiseen (suhtautuuko nuoret vai vanhemmat positiivisemmin)? Entä onko eroja suhtautumisessa slash/het fanfictioniin?

Joku aiemmin mainitsikin, että kaveri ei ollut niinkään homopornoa/homoja vastaan, vaan ennemminkin sitä mieltä, että ficcien kirjoittelu on loukkaavaa kirjailijaa/hahmoja kohtaan. Onko muut törmännyt tähän? Mulla ainakin äiti perustelee ficcien vastaisuuttaan juuri tällä. Tai ei hän ainakaan ole maininnut mitään homopornosta. En ehkä ota asiaa esille ;D (no, tavallaan otin jo, mutten ainakaan yhtään enempää)
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Fiorella - 22.11.2009 14:38:05
felarof, minulla ei ole niin paljon tekemistä sen homopornon kanssa, mutta silti kaverit jotka tietävät ficcaamisestani pitävät sitä silti vähän kajahtaneena, ensinnäkin siksi että kirjoitan lastenkirjasarjaan perustuen ja toisekseen siksi, että samalla vaivalla voisin kirjoittaa jotain originaalia, kun kumminkin kirjoitan eniten vähemmän tunnetuista hahmoista, joille joka tapauksessa täytyy keksiä paljon omaa hahmoa, kun ei kirjassa ole niin kovin paljon kerrottu.   

Ne kavereista jotka ylipäätään tietävät että ficcaamiseen liittyy myös tätä korkeamman ikärajan tekstiä, saati vielä että samaa sukupuolta olevien hahmojen kesken kuin myös opettaja/oppilas (ts. aikuinen/ "lapsi") parituksilla, ovat erityisesti sitä mieltä, että parempi kun pysyisin semmosista erossa, kaiken varalta. ;) 

Ja on niitäkin, joiden mielestä on sopimatonta puuttua toisen luomiin hahmoihin ja tarinoihin ylipäätään.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Vaarallinen Komentoija - 13.02.2010 20:14:26
Jaa-a mulla on hiukkasen vaikea tilanne. No mä ja mun kaks HYVÄÄ kaveria ollaan aika paljo erilaisii...Mä oon tyyliin luokan kovaäänisin ja mun kaveri kaikista hiljasin ja toinen jotai siltä väliltä. Nii ne ei oikeen usko et mulla on netissä kavereit ja ne varoitttelee jatkuvasti yms. "Se sun kaveri, jota sä luulet sun ikäseks voi olla vaikka kauhee juoppo!" nii onhan se ärsyttävää ja muuta. Mulla on täällä ja vuotiksessa yks hyvä kaveri ja just se et se mun kaveri on poika ja mä tyttö on mun kavereitten mielestä epäilyttävää. Mut mä en välitä siitä. Ja mulla on kans sellanen tilanne et kumpikaan mun kavereista ei tykkää Harry Potterista, Narniasta tai muusta mistä mä tykkään niin meillä syntyy niistä riitoja. Ihan perus juttuja. Ne ei ees tiiä, mikä on ficci nii hyvä sitä rueta selittelemään! Mä oon muutenki aika huonoissa väleissä mun kahen kamun kaa.
 Ja ne ei tykkää siitä et mä kirjotan, luen, piirrän tai teen jotain muuta luovaa, koska ne ei halu kirjottaa koska niillä ei oo mielikuvitusta niin paljo kun mulla ja lukee ne ei jaksa. Piirtää ne ei osaa. Me ollaan ihan sika paljo erilaisii ja mä ehkä meijän porukan "se  teini" kun ne ei ymmärrä mun pakkomiellettä hiusten laittamisee/vaatteiden valitsemiseen tai niiden ostamiseen ja muodin seuraamiseen. Alkaa kohta tuntuu siltä et mun pitäis vaihtaa porukkaa, mut ei meijän luokalla muutenkaan oo paljo samanlaisii kun mä. Paitsi yks poika, joka lukee yhtä paljo. Me vaihetaan aina mielipiteitä kirjoista ja ehdotellaan toisillemme luettavaa...

Mun vanhemmat taas ei ikinä ymmärrä mun pakkomiellettäni Harry Potteriin ja jos kysyn lupaa mennä nettiin nii se on tällästä:
Äiti: Missä sä siellä oot?
Mä: En mene irc-galleriaan.
Äiti: En mä sitä kysyny.
Mä: Et sä kuitenkaan ymmärtäis.
Äiti: Hiljaisuus.
Mä: *livistää nettii*
Tollanen se on aina ollu,. joten en mä koskaan ees vaivaudu kysymään lupaa vaan meen heti koneelle.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Zoëllene - 13.02.2010 22:11:53
Mun vanhemmat tietävät, että luen fanfictionia ja he tietävät pintapuolisin, mitä se on ("fanien kirjoittamia tarinoita esimerkiksi Harry Potter-hahmoilla"), mutta eivät he sen enempää siitä tiedä. Niillä ei esimerkiksi ole hajuakaan, minkälaisia ficcejä luen.

Yksi kaverini lukee (Twilight-)fanfictionia ja tykkää siitä. Kyllä se varmaan Potter-ficcejäkin lukisi, jos sitä kiinnostaisi Potterit. ^^ Se suhtautuu mun ficcaamiseen ihan myönteisesti.
Sit mulla on yks toinen kaveri, joka ei lue fanfictionia, mutta tietää esimerkiksi Mary Sue- ja Gary Stu -käsitteet, koska olen avuliaasti ne hänelle selittänyt. : D Suhtautuu myös myönteisesti fanfictioniin ja siihen, että olen kiinnostunut siitä. Ai niin, kirjoitettiin yhdessä joskus muumificci. (:
Loput kaverit ovat ei-kenenkään puolella, enkä heille jaksa fanfictionista juurikaan puhua.

Selitin ensimmäisen kerran käsitteen 'fanfiction' vanhemmilleni:
Mä: Luin just hyvän ficin.
Iskä: Minkä?
Mä: Fanfictionia.
Iskä: Mitä fanifiktiota?
Mä: Sellasta, et vaikka Potter-fanit kirjoittaa potter-hahmoilla omakeksimän tarinansa, ja siinä voi tapahtua ihan mitä vaan, et vaik Harry pamahtaa taivaantuuliin ja Voldis on Dumbledoren bestis.
Äiti: *pyörittelee silmiään* [se ei ole lukenut kirjoja, iskä on]
Iskä: Ai sellaista... Älä sä nyt pistä nettiin semmosia, ettei tule mitään tekijänoikeusjuttuja.
Äiti: Just niin.
Mä: *pyörittelen silmiä* okei, vaikka ei siitä kyl mitää tule, kun laittaa disclaimerin.
Äiti: Minkä?

Ja niin edelleen. ^___^
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: zilah - 14.02.2010 23:21:20
Kukaan ystävistäni tai läheisistäni ei tiedä harrasteestani mitään. Joillekin harvoille olen sanonut, että kirjoitan, ja joitakin ystäviä on tarttunut matkaan ficcipiireistä, ja nuo jälkimmäiset ovat ne ainoat, jotka tietävät tämän salaisen puolen minusta. He ovat kaikki sellaisia henkilöitä, jotka ficcaavat itsekin, ja niin ollen ymmärtävät kirjoittamisen lumon.

Oikeastaan ainoa ficcailuun liittyvä asia, jonka kaikki läheiseni minusta tietävät on se, että olen fantasiafani, eli pidän HP:sta, Twilightista ja erityisesti Tolkienin teoksista. Sitäkin jotkut ovat ihmetelleet, niin siksi on parempi, että he eivät tiedä enempää. Ja varsinkin, kun kirjoitan pääasiassa korkean ratingin slashia, eli kaunistelemattomasti homopornoa. Se olisi läheisilleni liikaa sulatettavaksi, sen tiedän.zilah
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: felarof - 15.02.2010 20:14:39
Lainaus
Mulla on toi sama hymyilyongelma.
Jep, täällä kanssa. Saatika sitten kun kuuntelee podfikkejä, mahdan näyttää omituiselta tuijottaessani tyhjästi eteeni napit korvilla tirkuen itsekseni. Nimimerkillä kuunnellut juuri kaksi pidempää podfikkiä (luova tapa harjoitella enkun ylppärikuunteluihin :P), pääasiassa julkisilla paikoilla (mm. tunnilla ::)).
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Netti - 17.02.2010 07:33:15
Suurin piirteinkaikki mun kaverit tietää ficcailustani, annan joskus linkkejä hyviin ficceihiin ja sellasta ;D Ja mun paras kaveri toimiikin yleensä mun betana kun kerran on hyvä äikässä :D Että kyllä ne aluksi oli sillee et häh? mikä ficci on? -tyylillä, mutta lukuisten selityskertojen ansiosta ne nyt sitten ymmärtää ja jopa jaksaa joskus kaikenlaisia kyselläkkin ficeistä vaikkei itse kiinnostuneita niin kauheasti olekkaan :D
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Dolls - 17.02.2010 17:08:39
En kyllä suoraan on finistä kavereille puhunu, mut kaks parhainta kaveria tietää mun kirjottavan. Lupasin toiselle kirjoittaa jotain kivaa, ja sen yllätykseks aloin kirjottaa Epäilys-ficciä. Kerroin toiselle että kirjoitan kaverilleni Epäilykseen perustuvaa kirjotelmaa. Sit kysyin et tietääkö se mikä on ficci, eikä se tienny :D

Tiivistys = tietävät että kirjoitan jotain joka pohjautuu kirjaan, mutta en fineilystä ole kertonut. Pitäisivät todennäköisesti minua täyskahjona, jos kertoisin että minusta on kiva lukea Hermione/Dracoa ja Luna/Georgea ja femmeä ;D

Tosin oon monta kertaa harkinnu et kertoisin, mut en sitte oo viittiny . Pitävät kuitenkin pimahtaneena (jona he kyllä pitävät ilman kertomistakin) ;D

~doll
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Ristiriita - 17.02.2010 22:04:55
Suurin osa kavereistani ficcaa myöskin, lukee ficcejä, tai vähintäänkin tietää käsitteen.

Valitusta silti tulee. Ei ehkä välttämättä ficcailusta, mutta kirjoittamisesta ylipäätään. : D
Eivät vain kaikki ymmärrä, että kirjoittaminen on elämäntapa, jos on idea, se täytyy pyrkiä kirjoittamaan ylös mahdollisimman nopeasti. Mutta yleensä, jos en pyydä heiltä paperia, tai en kirjoita jotakin, kun tunnilla käsitellään tärkeää aihetta, niin suhtautuvat ihan kiitettävästi.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Rindamon - 19.02.2010 11:46:27
Hmm... Kaverini tietävät ficcailustani, mutta mielipiteet jakautuvat. Pari kaveriani (Finlandgirl ja prunette) lukevatkin joskus ficcejäni, mutta muut kaverit kyselee koko aja "Mikä se ficci on?"
Niin, Prunetten ja Finlandgirlin kanssa sitten juttelen niistä, vaikka hekään eivät ymmärrä tajutonta innostustani ja eritoten rakkaudestani Potter-sarjaa kohtaan! He eivät ole edes lukeneen kirjoja  :'( ...
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Dolls - 19.02.2010 13:02:50
Lainaus
Eivät vain kaikki ymmärrä, että kirjoittaminen on elämäntapa, jos on idea, se täytyy pyrkiä kirjoittamaan ylös mahdollisimman nopeasti.

Offaamista <3 mutta äh, ihanasti kirjoitettu lause juuri niin kuin minäkin ajattelen. Kaikki ei vaan tajuu ::)

~doll
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Vaarallinen Komentoija - 19.02.2010 18:24:12
Lainaus
Eivät vain kaikki ymmärrä, että kirjoittaminen on elämäntapa, jos on idea, se täytyy pyrkiä kirjoittamaan ylös mahdollisimman nopeasti.

Offaamista <3 mutta äh, ihanasti kirjoitettu lause juuri niin kuin minäkin ajattelen. Kaikki ei vaan tajuu ::)
~doll

Jotkut kuitenkin tajuaa. Ainakin mun panostamisen kirjoittamiseen...Meijän luokalla on poika, joka luultavasti naurais jos mä kertoisin sille et oon kirjottanu ficin homoparituksella ;D. Mut se kuitenkin sano asian, joka sai mut ajattelemaan "On hyvä et ihmisillä on unelmia, ilman niitä ei pärjää." Menin hetkeks sillai et okk onkohan toikin ottanu ton jostai kirjasta?  ??? Ongelmana oli vaa se ettei se koskaan lue mitään...mut silti me ollaa kavereita. Jonkinlaisia.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Luci - 21.02.2010 15:17:15
Olen varma, että mun kaverit tajuais kirjottamista ja kaikkea tähän liittyvää, kyllä moni heistä kirjottaa varmasti itsekin pöytälaatikkoon, tai on ainakin joskus kirjoittanut. Vaikka suurin osa kavereista ymmärtäisi ja osa varmasti itse kirjoittaa, en ikinä puhu kavereiden kanssa ficcaamisesta. Erään kaverini betana toimin hetken aikaa, mutta hän keskittyy nykyään enemmän omiin hahmoihinsa, kun muiden luomien hahmojen lainailuun.

Jos jollekin sattuu mainitsemaan jotakin kirjoittamisesta, heti tulee kysymyksiä siitä, mitä kirjoittaa yms. Ja halukkaita on kauheasti näkemään tekstejäni, joita en koskaan ole näyttänyt kenellekään, tuntemattomia betoja lukuunottamatta.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: *ssalla - 11.03.2010 18:11:50
Kaverini eivät ymmärrä ollenkaan ficcien kirjoittamista ja lukemista. Välillä he vieroksuvat minua kun olen oikein iloisella tuulella ja sanon sen johtuvan hyvästä ficistä jonka luin. Noh, paras kaverini tietää Potter hulluuteni, joten hän ei ainakaan koskaan sano poikki puolista sanaa tästä, mutta yleistä on että hän alkaa välillä kesken ficci selitykseni sepittämään jotain aivan muuta. Toisaalta hän välillä ehdottelee minulle hyviä parituksia ja pyytää välillä lähettämään itsellensä kirjoittamia ficcejäni. :)

Nooh, se on kun elää omassa fantasia maailmassa. <3

löve, *ssalla
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Ruskapoika - 11.03.2010 19:02:58
Vain parhaat ystäväni tietävät ficcailustani, muut luultavasti pitäisivät hulluna. Luokaltani yksi tyttö, jonka olen tuntenut melki koko ikäni on pari kertaa kysyny: "Mitä sie kirjotan, kun noin levee hymy on kasvoilla?" Aina oon vaan nopeesti tunkenu paperin piiloon ja uskotellu, et se on enemmän henkilökohtasta ja en haluu, et kukaan lukee sitä. Hän ei kuitenkaan tajuaisi innostustani ficcailuun, sillä on pari kertaa puhunut paheksuvalla äänen sävyllä jostain lukemistaan teksteistä, jotka olivat ficcejä jostain aiheesta. Hän myös inhoaa Potteria ja hänen ilmeestään näkee tylsistyneisyyttä ja oudoksuntaa kun puhun silmät kiiluen jostain leffan/kirjan tapahtumasta. Ne tilanteet on sattunu kuin nyrkin isku, hän ei siis koskaan tulisi ymmärtämään minua. Kirjoittaminen on elämäntapani, joka on jo viimeisen puolen vuoden aikana piirtynyt minuun kiinni, etten osaisi olla kirjoittamatta.

Onneksi minullakin kuitenkin on ne pari ihmistä joille olen uskaltanut kertoa harrastuksestani. He yleinsä potkivat minua kirjoittamaan ja jopa pakottavat minua lähettämään joitain ficcejäni heille luettavaksi. Yksi heistä jopa välillä toimii minulle betana kun sattuu olemaan hyvä äidin kielessä. Jopa äitini tietää minun kirjoittavan ficcejä. Aluksi hän oli aivan ymmyrkäisenä mitä ficit oikein on, mutta parin kerran selittämisen jälkeen on mennyt perille mitä ficcaaminen tarkoittaa. Kuitenkaan, en ikinä tulisi kertomaan mitä itse kirjoitan. Hän saattaisi järkyttyä aivan liikaa...

Netistä löytyy pari kaveria joidenkan kanssa tulee ficeistä ja niiden kirjoittamisesta puhuttua, mutta lähinnä olen asiasta hiljaa. Kirjoittaminen on kuitenkin minun oma asiani, minun oma juttuni. Se ei kuulu muille, enkä tarvitse toisten alentavaa haukuntaa pilaamaan iloani kirjoittaa harrastuksena.

~Börje
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: flawless - 24.04.2010 22:43:32
Minulla on muutama kaveri, jotka ovat myös itse aktiivisia ficcareita, ja juttelen heidän kanssaan ficeistä useinkin. Se on mukava puheenaihe, varsinkin kun en tunne heitä kovinkaan hyvin ja tämä on sellainen asia, joka yhdistää meitä niin paljon. Hekin käyvät finfanfunissa, ja tiedän parin nimimerkinkin, mutta omaani en paljastaisi mistään hinnasta ;D Minun mielestäni on mukavampaa olla täällä ihan anonyyminä. Yksi heistä on myös samaa mieltä kanssani, eikä paljasta nimimerkkiään. Mutta siis, heidän kanssaan on mukava jutella eri ficeistä ja parituksista ynnämuusta, on mukavaa löytää tuttuja ihmisiä jotka myös kirjoittelevat/lukevat ficcejä.

Lisäksi yksi hyvä ystäväni tietää asiasta, tai ainakin lukemisesta, kirjoittamisesta en ole niinkään varma. Hän ei pidä asiaa mitenkään oudoksuttavana. Eräs toinen ystäväni tietää siitä että luen fanfictionia, muttei muistaakseni tiedä kirjoittamisestani. Myös muutamat muut ystäväni tietävät ficcailuistani, koska en salaile sitä mitenkään, vaan puhun siitä melko avoimesti jos puhun. En kuitenkaan myöskään näe mitään tarvetta toitottaa sitä.

Vasta nyt tajusin, että kaikista paras ystäväni ei tiedä tästä mitään :o En ole ottanut aisaa puheeksi, mutta koska olen hänen kanssaan niin läheinen, varmasti voisin eikä hän oudoksuisi sitä mitenkään. En kuitenkaan, niin kuin aikaisemmin mainitsin, näe tarvetta sen toitottamiseenkaan, joten puhun asiasta jos puhun :D Kyllä hän tietää minun käyvän täällä Finissä, mutta en ole määritellyt hänelle tarkemmin kuin että "olen foorumilla" (kiirettä lukiessa, hähähä >D). Mutta ilman muuta voisin kertoa hänelle siitä.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Nyyhti - 29.04.2010 00:24:29
Heh, minulla on paha tapaa selittää yhdelle kaverilleni ihan kaikkea mahdollista, mitä mielessäni liikkuu. Ja silloin, kun sattuu olemaan meneillä jokin isompi ficciprojekti, niin minähän selitän sitten siitä. Kyseinen kaveri ei ole lukenut yhtäkään Potteria eikä varmaan edes nähnyt kaikkia leffoja, mutta osaa koko sarjan juonen melkein täydellisesti, koska olen selittänyt hänelle sen vain kertoakseni jotain ficcini juonikulusta. Lisäksi onnistuin aivopesemään hänet niin pahasti, että hän kirjoitti itsekin Potter-ficin, yhden tosin vain minun tietääkseni. Ei tämän kaverin kanssa nyt ihan kunnolla ficcailusta voi puhua, mutta mainita kuitenkin, ja hän on yleensä vähän silleen "okei", mutta ei toisaalta suhtaudu kuitenkaan mitenkään negatiivisesti.

Yksi kaverini lukee ficcejä, ja hänen kanssaan tuleekin sitten puhuttua enemmän. Ihan sellaista kunnon selitystä "yhyyy tää juttu ei nyt toimi, ää, haluun parittaa noi" ja muuta. Lisäksi yksi nettikaverini betasi monta lukua ficistäni, josta hän ei yhtään edes pitänyt, koska hän ei pidä Pottereista eikä edes lue ficcejä. Mutta hän nyt onkin vähän sellainen (:

Periaatteessa en kyllä mitenkään ficcailuani salaile, mutten halua sitä erityisesti kuuluttaakaan. Jos satun mainitsemaan jostain ja joudun selittämään sen, tunnen itseni jotenkin tyhmäksi. Kaikki hyvät kaverini kuitenkin tietävät asiasta, eikä kukaan ole vielä suhtautunut mitenkään negatiivisesti. Lähinnä se liittyy siihen, että kirjoitan, ja jotkut jopa välillä haluavat vähän lukeakin. Osa kuitenkin ignoraa, ihan yksinkertaisesti siksi, koska ei heitä kiinnosta. Suoraan en ole vielä kuullut tai muutenkaan huomannut mitään sellaista "oopas outo ja tyhmä" -asennetta.

Pidin muuten ysiluokalla fanfictionista esitelmän, kun meidän piti jostain itselle tärkeästä asiasta esitelmöidä 30-45 minuuttia. Se jos mikä oli jännää, mutta järkytyksekseni koko meidän luokka oli ihan jeejee, eikä pitänyt minua mitenkään tavallista oudompana sen jälkeen.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Pakastesim - 10.05.2010 17:30:40
Kaverit tietää, ja kun pidin esitelmän Potterista, mainitsin myös ficit ja kerroin itse kirjoittavani niitä. Mesessä välillä jos en hetkeen vastaa, saattaa kaveri laittaa että noni, taas sä luet niitä sun ihmejuttujas. Joskus lähetän pätkän kaverille mesessä, jos on joku kiva ficci : D Pottereista ei kaverit välitä niin paljoa... finissä en valitettavasti ihmisiin vielä tutustunut... jos vaikka seuraavassa Lahden miitissä : D
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Neriah - 23.05.2010 14:36:30
En ole kertonut harrastuksestani muille kuin yhdelle IRL-tutulleni, ja tämäkin hurahti ficceihin, sillä hän on HP-fani. Nykyään hän beetaa minua aina silloin tällöin (kun maltan antaa ficcini hänelle ennen julkaisua, hih), ja koulussa puhumme erittäinkin arvoituksellisesti tyyliin: "Hei luitsä mun uusimman tänään? Kokeilin kirjottaa PWPtä, en tiiä onnistuinko, ku en oo ennen sitä kirjottanu" yms. Kaverit saa siinä sitten tosissaan ihmetellä että mistä me puhutaan, mutta ei me niille kerrota.

En viitsi muille kavereilleni kertoa, koska hehän voisivat pitää mua ihan höpsönä kun olen niin hulluna ficceihin, joista he eivät varmaan ole koskaan kuulleetkaan. Jos kertoisin, että joo, kirjoitan semmosia novelleja perustuen Pottereihin jotka yleensä päättyy siihen ku Severus kiksasee Hermionea, nii on kaksi vaihtoehtoa: joko ne nauraisivat tai olisivat hiirenhiljaa, enkä kummassakaan tapauksessa tietäisi miten jatkan. Eli ei, en aio kertoa vastedeskään muille ennenkuin olen varma että he eivät pitäisi harrastustani hulluna / harrastavat sitä itsekin :D

Poikaystäväni kyseli tuossa eräänä päivänä koulun koneella muistitikkuani tutkiessaan, että "mikä on tuo Drop Dead Gorgeous joka sun tikulla on?" Naureskelin itsekseni ja pöllin tikkuni takaisin ennen kuin se kerkesi tiedostoa avata, ja sanoin vain jotain että se on fic. Eihän se tietenkään tiennyt mikä se sellainen fic on, enkä oikeastaan välittänyt selittääkään :D Nyt se luulee et mulla on jotain suuriaki salaisuuksia kun en päästä sitä ees mun koneelle, ku täähän on täynnä Potterpornoa. ;D
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Phanny - 28.05.2010 18:10:54
En oo varsinaisesti kertonu kellekään, mut viittaan välil sivulausees tyyliin: "Roikuin taas vaihteeks koko päivän Finissä." En sit tiiä, miten paljon ne tajuu, mut ei kukaan oo ainkaan pyytäny selittään. Ehkä ne ei vaan kuuntele mua ;D

Periaattees kyl voisin kertoo niille tarkemminkin, varsinkin yks kavereistani on hirvee potterfani. Tosin en tiiä, miten se suhtautuis vaikka H/D:hen tai PWP:hen...

En kyl välttämättä antais niitten lukee ficcejäni. En ylipäätään tykkää jos joku tuttu lukee mun kirjoituksii. Ne ei saa tietää mitä mun päässä liikkuu ;D

Huomaan kyl, et oon Finin myötä tullu suvaitsevaisemmaks(?). Vedän esim heti herneen nenään jos mun yks homofobinen kaveri sanoo jotain pahaa homoista tai lesboista.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Shaula - 28.05.2010 18:57:24
Jaa, en sitten tiedä onko mulla erikoisen hyvinsuhtautuvia kavereita vai mitä, mutta oikeastaan mun kaikki kaverit tietää ja oon aika avoimesti selittäny niille. Mun takia ansiosta monet kaverit ovat itsekin alkaneet lukea ficcejä, monet ihan slashia ja korkeimmilla rajoituksillakin. Eivät tietenkään kaikki, jotkut pitävät lukemista turhana ja tylsänä eikä niillä riittäisi mielenkiintoa lukea ja lukea jotain fiktionaalisia tarinoita. Mutta eipä kukaan kovin suoralta kädeltä mua ole teilannutkaan :D
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Iero-Way - 29.05.2010 18:28:56
Monet tietävät mutta harvat ymmärtävät. Tällä hetkellä kaveripiirissäni on tasan yksi joka pitää suunnilleen samoista parituksista kuin minä (jolla sitten aina luetutan pätkiä minun teksteistä), yksi tietää "miten sairas ilmiö fan fiction on" ja loput on että mitä, homopornoako. Äitini on välillä turhankin kiinnostunut kirjoituspuuhistani, tosin en sille kovin tarkkaan selitä mitään, ei se kuitenkaan ymmärtäisi. Tukee kuitenkin kirjoittamistani.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Odo - 04.06.2010 13:42:52
Noh kyllähän nuo jotkut tietävät, toiset ei, kun eivät ole nuo kaikki kaverit kiinnittäneet huomiota tälläiseen outoon harrastukseen. Suurim osa tästä lähimmästä porukasta kyllä tietää, kukaan vain ei ole koskaan lukenut ja yksikin hyvistä ystävistäni, joka ei sitten ymmärrä mitään näiden ''kummallisten'' harrastuksieni päälle, kuten ficcailu, manga, anime, harry potter, cosplay yms. totesi asian oikein reippaasti ettei haluaisikaan lukea mitään mitä pääni sisällä liikkuu etenkään, kun mainitsin että olen kirjoittanut angstia ja PWPtä.  ;D

''En halua edes tietää mitä saa kirjoitat, oo jo hiljaa !'' hups... ei ollu tarkoitus järkyttää hetero toveriani slahshilla tai femmellä, mutta nooh, ei kait siinä. Parhaimmalle ystävälleni ficcailu on okei, muttei sitäkään nyt sen kummemin kiinnosta ja varmaan minut tuntien arvaakin, etten halua julkaista mitään kavereilleni. Olen tälläinen netti nimen takana piilotteleva ficcailija, ehkä se johtuu huonosta itse tunnosta tai jotain. Muutamille taas on kuulemma tosi hieno asia, että olen erilainen ja kieroutunut, itse eivät ymmärrä mistään mitään ja pitävät lähinnä outona kaikkia villityksiäni, mutta hyvä piirre on kuulemma kun olen kaveri porukassa erikoinen.  :D

Tietysti on muutamia, jotka etenkin lukevat ficcejä, mutteivat niinkään kirjoita niitä, kuten myös doujinshi (miten se kirjoitetaan) faneja kaveriporukassani on, muttei niiden kanssa sitten ole tullut silleen keskustelua aiheesta. Pidän ficcailun mieluiten omana asiani, muut viovat tietää mutten kehtaisi julkaista heidän tietäen yhtään mitään, en sitten tiedä miksi. Syynä kait huono itse tunto, tai jotain, en osaa sanoa, kun kuitenkin uskallan julkaita niitä netissä samoin kun toivonkin, että ihmiset lukisivat. I dunno.

Eli lyhyesti ei ne mitenkään erityisesti suhtaudu, yksi joskus halusi lukea, mutta totesin vain etten varmasti näytä kavereilleni, koska pitäisivät minua outona ja huonona kirjoittajana.  ;D
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Wonderlander - 11.06.2010 22:32:11
Eipä nuo oikeastaan tiedä, muutama on nähnyt kun olen täällä käyny ja kysynyt että mikäs ihme paikka tämä on. :D Mutta ei, ei niillä ole hajuakaan, että mitä sana ficci tarkoittaa. Ja minulla on kasapäin sellaisia kavereita, jotka ehkäpä oksentaisivat päälleni, jos edes tietäisivät, että olen lukenut/luen Pottereita. :) Yksi kaveri, jolle jotain yritin hehkuttaa olikohan sillä kertaa Siriuksesta, ei edes muistanut koko hahmoa, vaikka väitti nähneensä kaikki elokuvat, jotka tähän mennessä on ilmestynyt. Tiedäpä sitten. :D
Toinen kaveri, oikeastaan paras kaverini, sitten kuolailee kanssani kilpaa milloin ketäkin Potter-hahmoa, joten hän tuskin pitäisi hulluna, vaikka tietäisi ficcailustani.
Pieni epäilys minulla kyllä on, että yksi kaverini ficcailee, tosin ei täällä, mutta kuitenkin. ;) En ole kuitenkaan varma, joten olen päättänyt pitää suuni kiinni.

Mutta varmaan lähinnä kaikki kaverini vain järkyttäisivät siitä, että kirjoitan lähinnä slashia. :D Ja välillä mennään aika tuhmallekin puolelle, ei ne varmaan muuten niin paljoa järkyttyisi, olen outo muutenkin. Varmasti yksi kaverini pudottaisi silmät päästään, jos kuulisi minun parittavan Espanjalaisia futaajia toisilleen, hän kuitenkin jonkinnäköinen joukkueen fani on. (=ei yhtään peliä nähnyt, ulkonäön perusteella...)
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Cilla - 26.06.2010 17:48:17
Olen kertonut ficcien kirjoittamisesta kahdelle läheiselle ystävälleni. Toisen kanssa pystyn keskustelemaan ihan mistä tahansa ficceihin liittyvästä. Hän on myös rekisteröitynyt tänne finiin ja tykkää lukea sekä kirjoittaa itsekin ficcejä. Olen tosi onnekas siinä mielessä, että mulla on tämä hyvä ystävä, joka jaksaa olla kiinnostunut kirjoittamistani teksteistä. Välillä olen täysin sokea virheilleni, enkä meinaa millään huomata esimerkiksi teksteissä esiintyviä kirjoitusvirheitä, mutta eipä tarvitse stressata siitä, että julkaistuissa ficeissä olisi jotain häikkää, kun kaveri on lupautunut oikolukemaan kaikki julkaisuun asti tulevat tekstit. Jos oma pää ei keksi ratkaisua johonkin kohtaan, miten siitä voisi jatkaa eteenpäin, niin saatan kysyä ystävältäni ehdotuksia ja aika usein pohdimme yhdessä sitä jatkoa.

Vaikka ikää onkin jo sen verran, ettei ala-asteelta tuttujen ystäväni-kirjojen pitäisi enää kovasti kiinnostaa, niin itse tykkään niistä edelleen paljon ja yhden mieleenpainuvimman kehun kirjoittamisestani olen saanut juuri tällaisen kirjan kautta. Tämä yllä mainittu ystäväni oli kirjoittanut parasta lukemista kohtaan lempikirjansa ja sen jälkeen Cillan ficit. Itse olen tosi kriittinen kaikkea kirjoittamaani kohtaan ja vaikka kirjoittamishetkellä tykkäisin tekstistä, niin myöhemmin saatan jopa inhota sitä. Olikin kiva huomata, että joku pitää kirjoittamiani tekstejä parhaina, mitä on lukenut. 

Sitten siitä toisesta, joka tietää ficcailusta. Hän suhtautuu huomattavasti… vitsikkäämmin, näin voisi sanoa. Kyllä me pystytään ihan vakavasti puhumaan kirjoittamisesta ja ficcailusta, tosin hän innokkaana kuvataiteilijana kääntää kaiken niin kuin ajattelee piirtämisestä, maalaamisesta yms. Esim. selitin kerran, miten vaikeaa oli keksiä mitään kirjoitettavaa, niin hän ajatteli sen, miten vaikeaa on välillä päästä eteenpäin piirroksen tai maalauksen kanssa. Sitten se ei vakavapuoli, no kerroin hänelle yhdestä ideasta, minkä olin saanut ja vastauksena tuli kunnon pilaversio tästä ideasta. Näin hän oikeastaan kommentoi kaikkia niitä ideoita, joista kerron hänelle. Hän on kuitenkin sanonut, että kuuntelee mielellään ideoitani, vaikka kääntääkin ne omiksi versioikseen, kun kysyn mielipidettä. Välillä olen ihan kunnolla loukkaantunut jostain, mitä itse olen suunnitellut esim. koko viikonlopun ja sen jälkeen palautteeksi olen saanut hänen ideoimansa vitsiversion. Toisaalta ei niille voi olla nauramatta, ja loppujen lopuksi hän aina varmistaa, etten ole suuttunut tästä toisesta versiosta.

Muille kavereille en ole kertonut ficcailusta ja tuskin edes tulen kertomaan. Nämä kaksi, jotka tietävät ovat sen verran hyviä ystäviä, etteivät katso kuin hölmöä, ja heidän kanssaan pystyn puhumaan lähes mistä tahansa. Muut kaverini puolestaan eivät ymmärtäisi joko ollenkaan tai sitten he pitäisivät sitä outona. 
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Peacock - 03.07.2010 23:19:41
Haha, miun kaverit varmaan toivovat, etten olisi ikinä kuullut sanoja Finfanfun ja fic. :-----D Nykyään kulutan ficcien parissa paljon aikaa ja joskus mesessäkin alan selittämään kaverille, että miltä kuulostaa. Ja kun normaalisti fandomina toimii miulla Potter, eivätkä he siitä ymmärrä koska ovat Twilight-ihmisiä. Joten aika yksin olen näiden ficcailujeni kanssa, vaikkakin muutama luokkalaiseni kirjoittelee myös ficcejä, joten heille voin puhua ilman selittelyjä kaikista tekeleistäni.

Onneksi kuitenkin yksi ystävistäni harrastaa yhtä intohimoisesti kuin miekin kirjallisuutta ja ficcaileekin, mutta vain Twilight-puolella. Juonista voin puhua, mutta en erityisemmin yksityiskohdista, koska ei hänkään ymmärrä niin hyvin. Itse olen käynyt hänen ficciään kommentoimassa (joka ei ole Finissä), mutta luultavasti hän ei ole lukenut ainuttakaan ficciä miulta. Eipä se miuta haittaa, oikeastaan parempi että kommentaattoreina on tuntemattomia ihmisiä, koska pelkään, ettei kaveri sitten pysty kritisoimaan kirjoitustani kaveruuden pohjalta.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: MissWeasley - 05.07.2010 14:05:29
No mun ficcailusta ei tiedä kukaan - ei mun perhe eikä mun kaverit... Kaverit ei ees oo liiemmin innostunu Harry Potterista ja mitähän ne sanois jos kuulis et kirjottelen homoficcejä(H/D♥)? ;D
Eikun heii, kyl mä mainitsin mun parhaalle kaverille et kirjotan ficcejä, ja se vaaan kohautti olkiaan :( Ei sitä kiinnosta :D
Ja mun toinen kaveri varmaan tippuis järkytyksestä tuolilta kun lukis mun juttuja :D
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Suihkepullo - 07.07.2010 02:20:36
Mun ficcailu on aikas vähän tiedettyä. Yks kaverini tietää ja ficcailee itsekin :P Hän on täällä finissäkin mukana ja on aina avulias jos tarviin apua jonkun lauseen tai sanan tai vaikkapa ficin nimen kanssa. :D Vastavuoroisesti minä auttelen häntä toisinaan, jos hänellä on ongelmia jonkin sanan, pilkkusäännön, yhdyssanan tms kanssa :D

Mutta ei sitte oikeestaa muute kukaan kauheesti tiiä. Äiti tietää että kirjotan jotai Potter-juttua ku se kerran pölähti mun huoneesee just ku olin kirjottamassa yhtä ficciä, mutta ei sekää sitä hirvee pahalla ottanu eikä se kyllä ees mainitse sitä oikeestaa koskaa... :D

Jotkut mun kavereista ja oikeestaan varmaan koko suku (äiti aina kertoo kaikille -.-)  tietää, että kirjottelen aina kaikkee tarinoita, mutta ei ne näistä ficeistä tiiä mitään :)
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Villalanka - 07.07.2010 02:27:25
Kukaan ei tiedä, niin eivät oikein voi sitten suhtautua mitenkään :D Ainoastaan te täällä, ja äiti tietää tästä mukavasta pikkuharrastuksesta.. Hyvä keksintö tämä ficcailu :)
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: MyrsyliuutE_96 - 07.07.2010 09:38:09
Jaa, en sitten tiedä onko mulla erikoisen hyvinsuhtautuvia kavereita vai mitä, mutta oikeastaan mun kaikki kaverit tietää ja oon aika avoimesti selittäny niille. Mun takia ansiosta monet kaverit ovat itsekin alkaneet lukea ficcejä, monet ihan slashia ja korkeimmilla rajoituksillakin. Eivät tietenkään kaikki, jotkut pitävät lukemista turhana ja tylsänä eikä niillä riittäisi mielenkiintoa lukea ja lukea jotain fiktionaalisia tarinoita. Mutta eipä kukaan kovin suoralta kädeltä mua ole teilannutkaan :D

Hah, mulla on miltei toi sama tilanne. Mulla on tosin melko paljon kirjoittavia fickkareita kaverina, että mikäettei, mutta sitten osa kavereista on ettei vois vähempää kiinnostaa. Muttasiis pääasiassa kaikilla menee korkeatkin slash/femmeficit, on meillä hauskaa;>

<3:llä
~Mysris~
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Ayos - 19.07.2010 20:11:00
Vain pari tietävät että käyn finissä. Sitten taas hiukan enemmän tietää että ficcailen.
Eipä ole mitään kovin negatiivista tullut. Eräs vain ihmetteli, että miten jaksan kirjoittaa. Hänen mielestään tylsää  :D Ei ole kovin iso lukemisenkaan fani tämä ystäväni. Kourallinen ystäviäni/kavereitani lukee ficcejä. Ei vain finistä kylläkään. Perheestä senverran, että äiti kyllä tietää että ficcailen. On hän lukenut parikin tekstiäni ja kehunut. Ei mitään negatiivista sieltä, pitää siitä että kirjoitan ja luen. Isälle en taas ole asiaa valaissut. Sisaruksia ei ole.

Jos joku tulevaisuudessa ei pidä ficcailustani, ei hänen kannata minuun tutustuakkaan  :)
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Santtu - 22.07.2010 21:42:42
Enkö mie ole jo vastannut tähän --- ilmeisesti en.

Juu siis, minun kaikki kaverit tietävät että ficcailen. Sukulaiset ja tutut tietävät minun olevan joku ihmeen himokirjoittaja, joka tyyliin hengittää sanojen avulla; kaikki ottavat sen hyvänä asiana, vaikkei suurin osa tekstejäni olekaan nähnyt. Useimmat kaverit tietävät myös, että käyn Finissä - mutta kukaan (muu kuin minun rakas kamuni aGane) ei tiedä nimimerkkiäni täällä. En tahdo että ihmiset pääsevät lukemaan tekstejäni, joita en itse heille tahdo näyttää. Ajatella, että joku koulukaverini päätyisi lukemaan jotain kirjoittamaani slashia... ei kiitos.

Eikä kukaan minua pahemmin kieroon katso kirjoittamisharrastukseni suhteen, eivät ainakaan kaveritytöt, joista suurin osa itsekin harrastaa ainakin jonkinnäköistä sanataiteilua. Kyllähän nuo pojat joskus tulevat siihen viereen koulun käytävällä katsomaan ja toteamaan "taasko sä raapustat jotai?" hieman ivalliseen sävyyn, mutta en välitä. Minähän kirjoitan jos tahdon, katsotaan jos vielä saisin jotain rahaa kirjoittamisesta niin voi sitten mennä niille ivailijoille virnuilemaan (vaikkei kirjoilla noin pääasiallisesti kauheasti tienaakaan jos ei ole joku Ilkka Remes tai J.K. Rowling).

Pääasiassa tyypit siis suhtautuvat ihan hyvin harrastukseeni ja aika moni siitä tietääkin. Jos ei tiedä... no, sitten se ei ole sen tiedon arvoinen.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: nami - 24.07.2010 11:36:09
...olenko vastannut? *ei tiedä*

Osa tietää ficciharrastuksesta, osa ei tiedä. Riippuu ihan siitä, onko se tullut puheeksi, en sitä mitenkään pahemmin peittele mutten nyt mainostakaan. Suhtautumiset vaihtelevat laidasta laitaan: osa on huuli pyöreenä "voiks ficcejä syödä?", osa kyselee lisää sillai terveesti kiinnostuneena, osa tahtoo lukea/tahtoo tietää mun nickin (en kyllä tykkää kertoa, ellei kaveri kerro omaansa, inhottaa tulla kyylätyksi eikä itse voi kyylätä takaisin :'D), osa sitten varmaan pyörittelee silmiään ja oudoksuu, mutta ainakaan päin naamaa tällaista ei ole tapahtunut enkä varmaan hirveesti välittäisi vaikka joku mua vähän pitkään katsoisikin.

Porukat tietää, ja suhtautuvat ihan okei, mitä nyt välillä tulee vinkumista etten tee muuta kuin oon koneella.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: momentum - 29.09.2010 20:03:43
Hyvin suhtautuvat. Yksikin jopa lukee ficcejä ja antaa ideoita kirjoittamiseen.  :)

Sama minulla! Ja toinen kaverini vieläpä aina välillä myös oikolukee ficcejäni.
Muut ihmiset eivät sitten aina tahdo ymmärtää tätä asiaa, etenkään, jos eivät tiedä mitä ficcailu on. Toiset taas saattavat pitää lapsellisena, että näinkin vanha kirjoittaa fanfiktionia, mutta en välitä! (Siis jotkut ulkopuoliset; luokkakaverit ja sen sellaiset).
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Lauranood - 29.09.2010 20:10:35
Jjaa, no ne pitää mua tietenkin sekona, mutta kyllä yks taitaa mun ficcejä välillä käydä "salaa" lukemassakin, mutta kaikki tietää, että pidän kirjottamisesta, joten ei ne jaksa enää kauheesti ihmetellä, ne ei vaan tajuu miten jaksan. Eikä kaikki oiken ymmäräkään, koska ne ei oo koskaan ficcaillu, joten jokus joudun selittämään niille esim. mitä on Ficci :D
Eli, ei niitä paljoa kiinnosta, koska en aseta ficcejä niiden edelle, niin kauan niitä ei varmaan kiinnosta mun ficcvailut :D
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Aiqsu - 29.09.2010 20:25:06
Hah :D:D
Yksi kappale jopa kirjoittelee tänne itsekin joten osaa suhtautua asiallisesti. :D Toiset sitten.. Niin... Krhm :D:D
Tämä edellä mainitun kaverin kanssa aina joskus koulussa hölötetään ficeistä toisen kaverini läsnäollessa, ja hänen ilmeensä on kyllä hyvä kun me suolletaan siinä sen nenän edessä että "mä luin sen sun uuden romanceangstfluffyoneshottis, vähänkö oli ihana"-jne xD Katsoo aina vaan silmät pyöreinä ja kyselee "siis täh?"
Sitten yksi toinen kaverini, joka lueskeli joskus jotain novellejani ennen kuin rupesin ficcailemaan, luki pari ficciäni vähän aikaa sitten. Ihmetteli kyllä kuinka kukaan viitsii kirjottaa joillain valmiilla hahmoilla, mutta tuli sitten siihen tulokseen että Potterihkutus on ollut aina mun elämäntyöni. Sitten kun mainitsin että kirjoitan enimmäkseen romantiikkaa, kommetti oli: "Romantiikkaa? Yäk. Just niin sun tapaista. :D Hanki mies." (Siinä vaiheessa kun kerroin kirjoittavani myös slashiä [ja selittäessäni mitä se on] se ei enää ottanut asiaa niin hyvin xD)
Ja vanhemmat? Hah. Mun isä ei sanonut juuta eikä jaata, mutta äiti - huhhu. Uhkasi tulla lukemaan mun ficcejä (JAA KATOTAAN KUN SE TULEE LUKEMAAN JOTIN MUN KIRJOITTAMAA PWP:tä) ja sattuimoisin tietää myös mun ikuisen Aiqsu-nettinickini, joten olisi valitettavasti varmaan löytänytkin mun kyhäelmät. Eikä tässä vielä kaikki! Sitten se päätti julistaa KOKO MUN SUVULLE jossain juhlissa ruokapöydässä että: "Meidän Aiqsupa kirjottaakin FICCEJÄ!" Jotain hajua missä erittäin ylpeitä äitejä voi myydä? Siinä menikin loppu päivä kun selitti kolmellekymmenelle eri ihmiselle mitä on ficit. :D
Tämmöstä täällä.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Moonvenom - 19.10.2010 19:05:53
Kämppis tietää tästä varsinaisesta slash-ficcien kirjoittelusta, mutta on harrastanut sitä itsekin - ja kenties harrastaa yhä vain ja on helkaten homomyönteinen ihminen, joten hää on ennemminkin innossaan siitä, että mie kirjotan ficcejä, kuin että ottais nokkiinsa siitä.

Suurin osa ystävistä kuitenkin tietää, että harrastan foorumiroolipelausta, joten tuskin tulisi ficcailukaan kenellekään yllätyksenä mikäli siitä sattuisi näille mainitsemaan.

Lainaus käyttäjältä: Emily Black
Onko teidän kaveripiirissänne paljon finiläisiä tai oletteko muuten tutustuneet muihin finiläisiin jonkin muun kanavan kautta, siis esim. Facebookissa tai Ircissä? Toivottavasti näitä ei ole ihan äskettäin kysytty, tuli vaan mieleeni kun taas seikkailin FB:n Fini-sivuille =)

No voihan perkkeles! Nyt kyllä heti minäkin sinne. En tiennykää et tollane on kehitelty :'D
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Vanilje - 16.11.2010 21:18:22
Mun kaverit ei oikeestaan edes tiedä ficcailustani. En tiedä mitä sanoisivat jos tietäisivät... Luulen että ihan hyvin suhtautuisivat kuitenkin. Tietävät miten tärkeää kirjoittaminen on minulle.

Kerran tosin annoin yhden kirjoittamani hetti ficin luettavaksi kaverilleni. Tämä kommentoi vaan jotain et "ihan kiva" tai jotain vastaavaa. :D En oikein usko että kaverini juurikaan välittäisivät ficcailusta. Enemmän lukevat/kirjoittavat originaalia. Tosin on mulla yksi kaveri joka vois tykätäkkin ficcailusta. Yhden ficin sille näytinkin ja se kyllä ihan tykkäs siitä. ^^

Luultavasti jos kertoisin kirjoittavani het-ficcejä niin kaverini ehkä sen ymmärtäisivät ja suhtautuisivat hyvin. Mutta jos kuulisivat minun kirjoittavan SLASHIA TAI FEMMEÄ niin passittaisivat minut varmaan johonkin hullujen huoneelle. Joten olen pitänyt parempana olla mainitsematta siitä... :D

Siskoni lukee joitakin ficcejäni, ja olen pyytänyt häneltä joskus palautettakin niistä. Sanoo vain että osaan kirjoittaa tosi hyvin. Ja hän tietää että julkaisen joitakin tekstejäni täällä finissä. Hänelle se on oikeestaan ihan sama kirjotanko ficcejä vai originaaleja. Tosin enemmän varmaan tykkäisi originaalista... Ja vanhemmat tietää kyllä kans että kirjoitan paljon, mutta ne ei tiedä mitä kirjoitan. Ja ehkä ihan hyvä niin. : D
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Rei-kun - 09.12.2010 14:10:21
Rovaniemen kaveripiirini on siitä kummallinen, ettei meistä kukaan ole täysin normaali. Joten minun ficcailuni ei hetkauta juuri ketään. Itselläni myös yli puolet kavereistani harrastavat kirjoittamista jossakin muodossa, olivat ne sitten runoja, ficcejä tai lyhytnovelleja. Ficcailu ei sinänsä ihmetytä heitä. Hyvänä mainintana nyt Sekoleptikko, jonka kanssa tulee joskus hölistyä tuhankin kovaan ääneen molempien ficeistä. Uh, rakastan niitä tyrmistyneitä ilmeitä, joita saamme luokkatovereilta.

Yksi asia on kuitenkin jotain, mille nauran pääni irti. Vanhempani tietävät ficcailustani ja tulen usein hehkuttamaan heille tyyliin: "Hei äiti! Arvaa montako sanaa uudessa tarinassani on? Yli 30.000!" Porukat olisivat kovin kiinnostuneita lukemaan tuotoksiani, mutta en koskaan voisi antaa heidän lukea niitä. Isä on niin armeijallinen ihminen, etten voisi koskaan kuvitella hänen lukevan mitään slashiin viittaavaakaan ja äiti taas luultavasti nyrpistelisi nenäänsä. Pitäisi luultavasti keksiä jotain hettiä tai draamaa heidän luettavakseen. Kamala tilanne.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Violetu - 09.12.2010 15:04:53
No juu. Yritin kysellä äitiltä millaista se tykkäisi lukea, jos kirjottaisin sille jotain joululahjaksi. Vastaus oli aika tyly, se ottaisi kuulemma mieluummin piirustuksia kuin tekstiä. Ja kuitenkin on otsaa sanoa, että olen muka hyvä kirjoittaja, vaikka onkohan se koskaan edes lukenut mitään tekstejäni ala-asteen aineiden jälkeen... ::)
Toisaalta uskoisin, että sillä on aika hyvä aavistus siitä, millaista kirjoitan (kun sattui se onneton tapaus, jossa olin unohtanut yaoi-mangan pöydälle ja äiti meni sitä selaamaan...).

Vaikka en kyllä menisi kirjoittamaan minkäänlaista slashia sellaiselle ihmiselle, jonka tiedän suhtautuvan nihkeästi. En ainakaan sellaiselle, jonka aivopesemisen tiedän tuhoontuomituksi yritykseksi.

Ystäville sentään voi kirjoittaa ficcejä/tarinoita synttärilahjojen yhteyteen, kun kaikki sentään tietävät millaista materiaalia kirjoitan, ja muutamat jopa pyytävät jonkunlaista tarinaa.
Parhaan kaverin kanssa kirjoitetaan molemmat ficcejä ja joskus pidetään pitkiäkin aivoriihiä juonien suhteen ja puidaan parituksia varmaan enemmän kuin laki sallii :D
Mutta se on aina yhtä hauskaa, vaikka muiden läsnäollessa pitääkin koittaa rajoittaa, koska vaikka he tietävätkin aiheesta (muistaakseni yksi luki aika paljo RPS:ää yhdessä vaiheessa), eivät ehkä ole kuitenkaan tarpeeksi kiinnostuneita keskustellakseen siitä.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: PurpleHorizon - 12.02.2011 13:01:38
No kaipa mäki otan osaa sit tähän =)

Mun kaveripiiriin kuuluu mun lisäks kuusi muuta, ja kukaan meistä ei oo oikein tavallinen. Mä kirjotan ficcejä, eräs palvoo täysin Alexander Skarsgårdia (True Bloodissa ruotsalainen näyttelijä), eräs rakastaa musiikkia yli kaiken ja viettää suurimman osan ajastaan soittaen jotain soitinta, yks on sellanen uskovainen, metallimusiikkia rakastava puunhalaaja jne.
Kyllä ne kaikki tietävät mun ficci hulluudesta, joka alkoi joskus vuonna nakki ja muusi. Alotin eka vaan lukeen Potter-ficcejä, mut sit innostuin kirjottelemaan kaikkee. Ensin kirjotin ittelleni vaan originaaleja, mut sit siirryin ficceihin. Mun kaverit sai tietää mun kirjottamisesta about noin vuosi sitten. Kyllä ne ensin vähän ihmetteli, et miten jaksan käyttää vapaa-aikaani siihen ja pyysi mua hankkimaan elämän.  ;D Ei ne oikein ymmärtäny. Nyt oon kyllä saanu mun yhen kaverin lukemaan mun juttuja ja iteki harkitseen kirjottamista. Pitää vaan varoo, mitä antaa luettavaks, sillä tää mun kaveri on erittäin homofobinen...

Mun vanhemmat tietää, että kirjotan, muttei ne pahemmin välitä. Ne ei oo ikinä lukenu mun ficcejä, eikä myöskään ikinä tulekaan. Mä en anna. Mun pikkusisko lukee niitä aina, kun mä annan sille jotain luettavaks. Mut en mä oo palautetta siltä vielä saanu. Se vaan lukee ne ja jatkaa sit omia puuhiansa tyynenrauhallisesti. Mun isoveli kuvittelee täysin, että kirjotan homopornoo ja siks välttelee aihetta fan fiction. -.-'  Eipä se mua pahemmin haittaa, et mun perhe ei pahemmin välitä.

Tällä tavalla siis mun elämässä.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: insatiable - 21.02.2011 06:18:06
Ne, joille olen kertonut suhtautuvat asiaan oikein hyvin ja mielenkiinnolla lukienkin tekstejäni innoissaan. Se antaa potkua ja ehkä vähän aihettakin, josta jutella. Ehkä ne katsoo vähän kieroon välillä, mutta noh... Nykyään en puhu muusta kuin finistä, joten niiden on vaan pakko kestää et ficcaan ja pyörin täällä :D Toisaalta, mistä sitä tietää, jos joku mun kaveri lymyää täällä jonkun nimimerkin takana salaperäisenä eikä vaan uskalla myöntää? ... Toivossa on hyvä elää :D

Toisaalta taas yksi ystäväni kiteytti ficcaamisen ihmeellisen maailman ihanan lyhyesti lauseeseen; "Muna pyllyyn ja homopornoo!" No, henkilö vetää kaiken melko läpäksi, mutta toisaalta olisi kiva, jos voisin tuntea hänen osaltaan edes jonkinlaista arvostusta. Mutta ähm, en jaksa koputtaa nokkaa :)

Vanhempani on lukeneetkin joitain ficcejäni, niitä sieltä sievemmästä päästä olevia. Oli ihana huomata, että esimerkiksi äiti oli hyvin kiinnostunut minun kirjoituksista ja sanoikin, että tykkäsi. Tulee aina hyvä mieli ^^ Pikkuveljelleni en koskaan aio näyttää, ettei sen tarvitse hävetä minun takia enää yhtään enempää  :D
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Kodamagnet - 21.02.2011 13:40:03
Olen kertonut vaan kahdelle parhaalle ystävälleni kirjoittavani fanfictionia. He ovat suhtautuneet siihen erittäin hyvin.
Toisinaan kirjoittelen heille heidän pyytäessään, toisinaan pyydän heitä oikolukemaan tekstejäni. Välillä jännittää antaa femmeficcejä luettavaksi toiselle ystävälleni, joka ei ole oikein lesboiluista kiinnostunut. Kyllä hän hetero ja homoficeistä tykkää, mutta lesboista hän ei pidä. Toinen ystäväni puolestaan lukee ihan mitä vain. Tai ainakin melkein mitä vain.. Kyllä hänelläkin rajansa on, enkä minä sentään mitään "häiriintynyttä" koskaan kirjoittele, koska en pidä yhtään esim zoofiliasta tai kohdeseksuaalisuudesta... :')
He siis pitävät valtaosasta teksteistäni ja tyylistäni kirjoittaa. Nettiystäväni asuvat kaikki ulkomailla, hekin pyytelevät joskus että kirjoittaisin ficcejä englanniksi. Sitä en ole vielä onnistunut tekemään...
Joku aika sitten mielessä oli ficci jonka voisin kirjoittaa kokonaan englanniksi, mutta sekin idea jäi..
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Chiyo-chan - 21.02.2011 14:09:10
Aika monet kavereistani tietävät siitä, että kirjoittelen ficcejä... Tai oikeastaan he tietävät, että kirjoitan tarinoita koska ficci on sanana heille täysin tuntematon, enkä ole sitä sen paremmin heille koskaan selittänyt.
Tottakai he pitävät tätä niinkin kummallista asiaa kuin "ficcailua" outona, mutta kyllähän he sen hyväksyvät... Vaihtoehtoja ei tietenkään ole mutta joka tapauksessa... On minulla muutama kaveri, jotka kirjoittavat itsekin ficcejä (ja toinen itse asiassa vielä finissä), mutta en vain oikein pidä siitä, että ihmiset joita joudun näkemään joka päivä lukevat töitäni
Joten sinänsä se ei haittaa minua, etteivät muut ystäväni pidä siitä, että kirjoitan ficcejä... Ja toisaalta ei ehkä ole ensimmäinen kerta kun he eivä t hyväksy harrastuksiani ja mieltymyksiäni ^^

~Chiyo
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Marvolo - 10.03.2011 19:52:13
Heidän suhtautumisensa on luokkaa "ok, mitä on seuraavalla tunnilla?"-tyyliin.
Ainoastaan yksi kavereistani tunnustautuu ficcariksi.

Vaikka kaveripiirissä se on tiedossa, vanhemmillani ei ole hajuakaan asiasta. Ehkä se on parempi. Onko sitä suojelevainen vanhempiaan kohtaan?

Joskus olen miettinyt sitäkin, jos tulevaisuudessa oma lapseni lukisi ja kirjoittaisi ficcejä. Olisisiko se hetki se, kun kuilu sukupolvien välillä kaatuisi?
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Milgia - 10.03.2011 19:58:11
Heidän suhtautumisensa on luokkaa "ok, mitä on seuraavalla tunnilla?"-tyyliin.
Ainoastaan yksi kavereistani tunnustautuu ficcariksi.

Vaikka kaveripiirissä se on tiedossa, vanhemmillani ei ole hajuakaan asiasta. Ehkä se on parempi. Onko sitä suojelevainen vanhempiaan kohtaan?

Joskus olen miettinyt sitäkin, jos tulevaisuudessa oma lapseni lukisi ja kirjoittaisi ficcejä. Olisisiko se hetki se, kun kuilu sukupolvien välillä kaatuisi?

- Mitäs luet?
- No tällästä vaan
- Ai, näytäpä
- Ei tää oo sitä mitä sä luulet.
- Mäkin olen lukenut ton, eiks toi ollu jotain Sirius/Remus romancepornoa?
- Äiti -_-'
- No hei kyllä mäkin olen joskus ollu nuori...

Nii asiaan, osa miun kavereista lukee ja kirjottaa kans, sit osa lukee vaan ja sillee.. No on siel jotai yksilöitä jotka ei tiiä ees mitä on kirjottaminen, saatika fan-fiction :''D  Yks kaveri kyllä kirjottaa ja lukee "Kikkelihevi" -fictionia, mitä lie se sitten on?

Äite ja iskä suhtautuu hyvin, ne kannusti mua koko ajan ku viime kesänä kirjotin Fandomnanoa, kyselivä sanamääriä ja sillee, sit iskältä kyselen autojuttua ja äitiltä jotain ruokajuttua, ilman niitä kaikki ajais samoilla autoilla ja Weasleyilla syötäs aina jänispaistia :''D

Olipas turha.

M
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Mikaela - 12.03.2011 23:25:16
En ole erityisesti kertonut siitä kenellekään, tietää ne kumminkin että kirjotan jotain tarinoita joskus satunnaisesti hyvin harvoin toisinaan (= jatkuvasti) vapaa-ajalla, enkä mä ajattele että sitä pitäis mitenkään lähteä kertomaan että nii mie kirjotanki siis Pottereista. Ficci on niille ihan vieras käsite enkä sitä jaksa lähteä selventämään. Siinähän elävät pimennossa sitten, ei ne tiedä mitä menettää kun ei tiedä koko asian olemassaolosta muutenkaan (--:

Pari kertaa kyllä oon jäänyt kiinni siitä että luen kännykän muistikirjasta FF50:n ja FF10:n sanoja ja koitan saada hyviä ideoita, ja sitten joku on ilmestynyt niskaan hengittämään ja kysymään että hei mitäs sää siinä teet. Tähän asti oon selvinnyt pelkällä enmitään:llä, mutta en tiiä että riittääkö se enää ens kerralla :--D

Musta tuntuu että niiden suhtautuminen vois olla aika oudoksuva ja vieroksuva, sellanen että ajattelee että luen kirjoja kaksneljäseiska ja juoksen viitta hulmuen metsiin Potter-lasit päässä kiljumaan loitsuja ja hyppimään luudan selässä. Mua ärsyttää muuten ihan oikeesti, että jotkut ajattelee potteristeista näin, kun se on kuitenki niin paljon enemmän.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Catherine - 16.04.2011 20:09:13
Ihan hyvin ja besun olen saanut kirjoittamaankin jotain ja betaamaan tekstejäni. Mulla tapana aina kirjoitukseni luetuttaa ensin kavereilla ja sitten laittaa nettiin tai muualle (vaikka finiin en ole vielä yhtäkään ficciä ehtinyt laittaa).
Usein kyllä kamuillakin menee hermot, kun haluaisivat puhua jostain, mitä Facebookissa on nyt tapahtunut, mutta mä sepitän innoissani jostain ficistä jonka oon lukenu tai yöllä keksitystä ficci-ideasta, joka ei oo edes hyvä ;D
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: koete - 17.04.2011 20:14:54
Ainut kaveri, jonka kanssa mulla on ongelmia tässä asiassa on mun poikaystävä. Tai no, tuo kyllä ymmärtää, että kirjoitan mutta ongelma on lähinnä se, että häntä myös kiinnostais nähdä ne mun tekstit jne. ja mä jotenkin arkailen sitten tässä asiassa. Tottakai kerron hänelle, että kirjoitan ja joskus ihan pikkasen, että mitä, mutta en kyllä välttämättä uskalla ikinä tuolle näyttää noita tekstejä. Joissain niissä on sellasia juttuja, ettei välttämättä olis ihan kiva jos tuo näkis...

Mutta muuten on edelleen noi ihmiset ihan sujut kirjoittamisen kanssa. Nykyään kyllä tosin tulee vähemmä niiden kanssa asiasta puhuttua. ..
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Siiseli - 17.04.2011 20:31:41
Ainut kaveri, jonka kanssa mulla on ongelmia tässä asiassa on mun poikaystävä. Tai no, tuo kyllä ymmärtää, että kirjoitan mutta ongelma on lähinnä se, että häntä myös kiinnostais nähdä ne mun tekstit jne. ja mä jotenkin arkailen sitten tässä asiassa. Tottakai kerron hänelle, että kirjoitan ja joskus ihan pikkasen, että mitä, mutta en kyllä välttämättä uskalla ikinä tuolle näyttää noita tekstejä. Joissain niissä on sellasia juttuja, ettei välttämättä olis ihan kiva jos tuo näkis...
Mä oon melkeen murhannu oman poikaystäväni, kun yllätin sen lukemasta luonnosvihkoani. Meinasin tintata turpaan ja sen jälkeen olinkin nöyrää kun tuo ihmetteli mistä nostin niin hirveän metelin. FIccaamista tuo ei ymmärrä, mutta kannustaa mua kirjottaa omia tekstejä, koska ne kuulemma avaa mua sen silmissä. Ihan höppä tuo on <3
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Human_cannonball - 17.04.2011 20:52:30
No mä en tiedä mitä kautta mun parhaat kaverit sai tietää... :D En mä niille mielestäni oo varsinaisesti kertonu, mut ne kumminkin tietää että kirjotan. Ensi yks kavereistani oli et "Ei herrajumala! Mite sä voit kirjottaa tällästä?!!" (Kyseessä oli yks slash-ficci) Mut kyl ne on jo rauhottunu ja kai mä oon saanu jokusen kaverin iha puol koukutettuu slashii ;D
Muutama mun kaveri on rekannu finii melkeempä vaa mun kirjotusten takii, mut on mulla pari kaveriiki jotka kirjottaa kans. Mut niihi oonki tutustunu netis.
Must on kuitenki kivempaa luetuttaa  novelleja ekana  joillekin hieman etäisemmille kavereille. En ehkä nää niit niin usein, mut se on just se hyvä puoli siin, et voi antaa niil jonku oudommanki tekstin kätee ja sanoo et lueppas nyt ja kerro mielipitees.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Béren - 23.04.2011 17:06:48
Yhelle kaverille oon kertonu et luen ja kirjotan ficcejä, ja parituksille meinas oksentaa. Voi reppana, ei ymmärrä Draco/Hermione, Apollon/Hermes, Draco/Harry ihkutuksiani. Kukaan kavereistani ei tykkää pottereista tai itse asiassa muistakaan lempikirjoistani eivätkä varmaan tiedä mitä ficit on. Surullinen maailma.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Aretta - 23.04.2011 17:27:14
Mun kaverit ei tiedä että ficcailen. Oon ainut HP-fani kaveripiirissäni (tai ainakin näin hullaantunut fani), joten ne, jotka myös Pottereista pitävät, lukevat vain kirjoja tai pääasiassa katsovat elokuvia. Yhdelle kaverille olen mainunnut, että ficcailen, mutta eipä tiedä mikä on nimimerkkini tai missä nettisivulla. Yleensä ne vaan nauraa mun "pakkomielteelleni". :( Tosiaan Pottereita oon lukenut varmaan jostain yhdeksänvuotiaasta, ja ne on luettu niin moneen kertaan, että meiltä ei kirjaa löydä, jota ei olisi ehostettu pysymään kasassa teipillä.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Feliicia - 23.04.2011 19:22:08
Mun kaverit tietää, että mä ficcailen. Tosin ne ymmärsi mikä ficci on vasta kun mä kerroin niille. Mutta ne suhtautuu siihen tosi hyvin ja antaa mulle ideoita. Mutta kukaan niistä ei oikein ole sellainen Potter-fani kuin mä. Ne on varmaan jo kyllätynyt siihen kun mä selitän aina Pottereista :D
 Muut meidän luokkalaiset, siis pojat, varmaan pitää tätä ihan outona. Mä pidin fanfictionista esitelmän pari viikkoo sitten ja se meni aika päin ------. Yleisesti on tiedossa et mä olen nörtti potterfani/partiolainen, joka on tylsä tyyppi.
 Mut mä olen tutustunut ihmisiin tän harrastuksen kautta, niin se on kyllä mahtavaa. Mut vanhemmat ei todellakaan tiedä millaisilla parituksilla mä kirjoittelen ;D
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: lotengo - 03.05.2011 19:58:31
Minä olen oppinut pitämään ficcailut ja ficcien lukemiset ynnä muut tähän ulottuvuuteen sijoittuvat asiat vain tarkoin valituilla kavereilla. Kerran erehdyin puolihuolimattomasti kertomaan eräälle semi-kaverille, että ficcaan ja jätkähän oli onnellisena mennyt ottamaan selvää mitä tämä tarkoittaa ja huuteli sitten seuraavana päivänä kaikille, joilla on korvat, että minä kirjoitan pornoa. Olen ollut sen jälkeen varovaisempi sen kanssa, että kenelle harrastuksestani kerron. Olen myös pitänyt huolen, että kerron tietämättömille itse mitä se tarkoittaa, jotta he eivät mene itse etsimään ja törmäilemään ties minkälaiseen materiaaliin.
Parempi puoliskoni ei ficcejäni halua pahemmin lukea, koska ne ovat usein slashia ja hän on niistä saanut kuvan, että kaikki muutkin ficit ovat sitä, joten hän ei aiheesta ole kovin innostunut vaikka muita tekstejäni lukeekin mielellään.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Heartgrenade - 17.03.2012 21:51:54
Minulla on niinkin ihana ystäväpiiri, että moni lukee (ja jopa suosittelee) ficcejä. Kirjoittajia on vähemmän, mutta heitäkin löytyy.
RPF-ficit ovat suositumpia kuin Potter, mutta kyllä aiheesta saa silti keskustelua aikaiseksi. On helppo vertailla tekstejä, tylsänä päivänä laitamme one-shotteja toistemme sähköpostiin. Kaverini kirjoittaa enimmäkseen bändeistä, mutta esim. hyvistä aloituksista, kielikuvista ja songficin jaotteluista on helppo kysyä neuvoa, vaikkeivat henkilöhahmot olisikaan hänelle tuttuja, kirjoittaja kun on aina kirjoittaja. Ja olenhan minäkin enemmän bändificcien asiantuntija, fini ei ole toistaiseksi joutunut kärsimään ainoastakaan Potter-tekstistäni. :D

Eräs kaverini on lukenut joskus muinoin Potterficcejä, hänen kanssaan esimerkiksi Potter-leffoja on hauska katsoa, kun tulee kommenttia "Kai noi Draco ja Harry alkaa nyt paneen, kui klisee?" tai "Remus ja Sirius, ei lasten silmien edessä!" Ficciläppä on huippupiristävää huonoina päivinä, kamalaa silloin jos seurassa on henkilö, joka ei sitä ymmärrä "Hä onks noi muka niissä kirjoissa joku pari?"

Siskoni lukee ja kirjoittaa Potter-ficcejä, mikä on betailun kannalta äärettömän kätevää. Haasteita ja ideoita saa ihan lähipiiristä, niin ei tarvitse tuntemattomilta kysellä. Toisaalta kritiikki on välillä painavaakin.

Ficcejä melkein kaikki kaverini ovat joskus lukeneet, (kiitos Negative-teini-ikä) mutta Potterhahmot herättävät ällötystä. Suurin osa ihmisistä kuvittelee, että kaikki ficit ovat todella parituksella Harry/Draco tai Draco/Hermione. Onneksi totuus on toinen, ja varsin usein korjaan ko. virheajattelun. Sitä minäkään en kyllä ymmärrä, kun moni tietämätön luulee, että kaikki ficit sisältävät pornoa. Syyttääkö googlea, vai olemmeko me ficcarit ihmisten mielestä liian kaksimielistä kansaa?

Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Fidea - 20.03.2012 21:18:38
Vain pari kolme ystävääni taitaa tietää, että luen ficcejä. Yksi lukee itsekkin ficcejä, jonka kautta itsekkin eksyin ficcien ihmeelliseen mailmaan, toinen kuuntelee mielellään, kun selitän hyvän ficin juonta :D ja kolmas ei varmaankaan ymmärrä ollenkaan mistä puhun. Eli en ole oikeastaan nähnyt tarpeelliseksi kertoa muille ystävilleni harrastuksestani. Luen tosin melkein ainoastaan HPficcejä ja niistäkin parituksena vain Harry/Draco tai Remus/Sirius. Nirso olen näissäkin asioissa :D

Säälin ihmisiä ketkä eivät tiedä mikä on fanfiction, toisaalta ihan mukava kyherrellä itsekseen mahtavan ficin äärellä.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Angelina - 22.03.2012 11:08:41
Joskus monta monta vuotta sitten meidän piti yhden kaverin kanssa kirjottaa pari ficciä yhdessä, mutta ne sitten loppujen lopuksi jäi. Toiselle kaverille näytin joskus Finin ja hän täällä pyörikin satunnaisesti hetken aikaa (ei rekisteröityneenä). Muuten en oo erityisemmin asiaa mainostanut.

Oikeastaan kun tarkemmin mietin, niin tällä hetkellä asiasta ei taida tietää kukaan. Mulla oli aika pitkä tauko Finissä käymisestä, enkä ole nyt mainostanut kenellekkään että palasin ;D. Toisaalta ihan hyvä niin, eipä se kenellekään kuulukaan. Enkä usko, että ketään tuttavapiirissäni oikein kiinnostaiskaan. Nyt tää sitten taas kuulostaa ihan siltä, että häpeisin täällä olemista, mikä taas ei pidä paikkaansa... Huoh.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: StrokeOfGenius - 05.06.2012 14:40:40
Meikäläisellä taitaa ainakin lähes kaikki kaverit tietää mun ficcailusta... Koulukaverit ainakin kaikki tietää. Ja yksi ystäväni on liittynytkin Finiin, siitä olen tosi happyhappyjoyjoy ;) Toisaalta, tämä kaveri ei ole kyllä käsittääkseni (vielä) kirjoittanut yhtään kokonaista ficciä, mutta sitä odotellessa.
Kavereille mun ficcaaminen on ihan itsestäänselvää... Ainoastaan yksi on vähän enemmän pihalla, ja kyselee joskus, että "Mitä sä taas sieltä kännykästäs luet?". Siihen kun vastaa kylmänrauhallisesti, että "Pornoa", niin johan loppuu kyselyt. Ja kyllä sekin tyyppi vissiin suunnilleen tietää, mitä mä sieltä lueskelen.
Kaksi mun kavereista lukee ficcejä (mun tietääkseni), ja toinen on se tännekin rekisteröitynyt hyyppä. Mutta joo, yritän puhua ficeistä kavereille mahdollisimman vähän (huom! mahdollisimman vähän on valitettavasti tosi paljon..). Femmeficeistä voi aina puhua yhden hyypän kanssa, ja on aivan ihana tunne, kun saa hämmentää ihmisiä (harva ei järkyty, kun mie näitä latelen):
"Ihanaa, Google/Wikipedia -fluffia!" -"Siis mitä?!"
"Jes, Rainbow Dash/Pinkie Pie -pornoa!" -"Hyi yäk!"
"Mitäs mitäs, Siwa/Valintatalo -angstia, aww..." -"Kaikkea ne ihmiset parittaa!"
"Woohoo, jättiläiskalmari puoliraiskaa Narcissan!" -"Mä VIHAAN lonkeroita!"
By the way, kaikki noi ficit löytyy Finistä, ja rakastan niitä kaikkia ♥! Paitsi tuosta puuttui vielä se ihana Soini/Hitler -ficci, joka aiheutti melkoisen kohtauksen... ;D


- Mitäs luet?
- No tällästä vaan
- Ai, näytäpä
- Ei tää oo sitä mitä sä luulet.
- Mäkin olen lukenut ton, eiks toi ollu jotain Sirius/Remus romancepornoa?
- Äiti -_-'
- No hei kyllä mäkin olen joskus ollu nuori...

^ Repesin ;D Mutta miettikääs sama tilanne, mutta siten, että olisitte julkkiksia, ja lapsukaisenne eksyisi lukemaan RPF:ää...

"Kulta, mitä sä nyt taas luet?"
"En mitään, äiti."
"Jos se ei ole mitään, niin kai minä voin katsoa..."
"SEIS! Ennen kuin katsot, kerro minulle; Onko sinulla ollut salainen seksisuhde Anna-Leena Härköseen, johon on kuulunut kiihottavaa lipomista kielellä salaisista paikoista ja värisevän dildon työntämistä syvälle peräsuoleen?"
"...Ei?"
"No höh, se  ei ollut edes totta!"
"MITÄH?!"
^ Le Random.


Mutta miun vanhemmat ei tiedä miun ficcailusta, ei ihme, sillä olen yrittänyt pitää sen mahdollisimman hyvin salassa, ainakin äidiltäni. Pelkään tosin, että hän on mennyt sorkkimaan tietokoneeni sivuhistoriaa ja tietää jo... Mutta en halua heidän tietävän, koska tiedän, että äiti ajattelisi sen olevan "ajanhukkaa" ja "tuhlausta". Ei hän voisi ymmärtää, että joistain asioista ei vain voi kirjoitella omilla hahmoilla, ja että joku voi ajatella kirjan/elokuvan henkilöiden tarinoita pidemmälle, kuin on "tarkoitettu". Ja vaikka ficcailu ylipäätään ymmärrettäisiin, varmasti ennemmin tai myöhemmin törmättäisiin faktaan, että suuri osa minunkin lukemistani ficeistä sisältää "pornoa" (jota kyllä tykkään ajatella vain "seksikohtauksina") ja totta kai siihen välttämättömään: "IIK, HOMOJA!!" *sigh* Äiskä ei ikinä ymmärtäisi, miksi joku haluaa kirjoittaa homoista edes vähän, "miksi kirjoittaa mistään muista kuin heterosuhteista?? :o"

Joo, mutta shillä viisshii, eli kaverit tietää, porukat ei.

~Stroke

Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Mightyena - 07.06.2012 15:39:38
Hah, minun kaverini eivät tiedä, että kirjoittelen ylipäätään mitään. Ovat sitä mieltä, että olen hyvä kirjoittamaan aineita koulussa, mutta siinä kaikki. Jos kertoisin, niin muutamat ohittaisivat asian olankohautuksella, mutta loput sitten haluaisivat lukea kaiken, mitä kirjoitan. Ja vaikka en kirjoitakaan mitään kovin tulenarkoja juttuja, niin en silti halua sitä. Olen niin ujo. D:

En muuten ihmettelisi, jos yksi kaverini kirjoittelisi ficcejä (vaikuttaa semmoiselta tyypiltä). En kyllä viitsi kysyä, jos se vaikka vastaisikin että mitä ihmettä ficit on.

Vanhemmilleni tai veljelleni en ole myöskään kertonut, mutta tästä kaikkien yhteiseltä koneelta ne tekstit löytyvät, jos joskus haluaisivat alkaa penkomaan. :---D
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Surunmurhaaja - 07.06.2012 16:10:37
Hemmetin ärsyttävä juttu että sanaan fanfic pitää aina ensin yhdistää se homoporno. Jos jokin sanomiseni (jos nyt jotain aiheesta edes ylimalkaan viitsin sanoa) edes sivuaa ficcausta niin yleisin vastaus liittyy jotenkin homoiluun ja sen syvimpään olemukseen. Ihan kuin kirjallisuus ei käsittelisi miesten välistä seksiä. Miksi en voi puhua kirjoittamisesta enkä siitä, mistä genrestä jollakin foorumilla satutaan yleisimmin kirjoittamaan? Damn it! Eiku joo! Puhuin kerran yhden kaverin kanssa kirjoittamisesta ilman että keskusteluun liittyi homoja. Höhöö. Ficcaus ja homoilu. Selkeesti synonyymit. Eiku homonyymit!
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Lyygia - 07.06.2012 18:22:41
Kaksoissiskoni on ainoa joka tietää mun ficcailusta, se aina ruinaa nähdä kaiken ja sen takia mä alotin Dramionen kirjoittamisen. Siskokin on finissä, mut se ei kirjota mitään. Vielä. Yhdelle kaverille olen näyttäny yhen ficin alkua, ja kommentti oli "Täs kiroillaan tosi paljon, hyi Lotta!!!!11" OMG.

Kukaan muu ei tiedä mitä mä koneella teen, yleisesti luullaan et mä vaan lagaan jossain barbipaikassa. Fini hakkaa ne 100-0.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Fiorella - 07.06.2012 21:27:09
Minuakin häiritsee se, että fanfictioniin rinnastetaan aina se homoudesta julistaminen. Vaikka se paljolti sitäkin on, niin ei pelkästään! Ihan kuin ei voisi kirjoittaa ihan muuten vain.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Olivia - 07.06.2012 21:45:07
Lukekaa ihmeessä tämäkin...


Mun yks kaveri siis kerto tän paikan mulle tossa pari kuukautta sitten ja olen hänelle PALJON VELKAA!! Finistä on tullut suuri osa minun elämää ja siksi suuri kiitos kaverilleni! En varmaan voisi elää ilman tätä paikkaa. Kirjoitus on tullut tämän mukana ja luen ja kirjoitan joskua koulussakin, vaikka olisi tunti. ;D

Saimme jopa toistemme kirjoittamaan kun ajattelimme ensin yhteistä ficciä, mutta siitä onkin sitten tullut minulta nejä ficciä....

Toinen kaveri jonka kanssa liikun ei ole ollenkaan kiinnostunut ficeistä, mutta kuuntelee mielellään kun minä ja tuo kaverini,jolle olen velkaa, puhumme niistä.On hassua kun kaverini haluaisi kertoa jonkun kohdan jostain ficistä jota en ole vielä lukenut, hän kertoo siitä "ei titämättömälle ficeistä" kaverilleni! :D  ( toivottavasti ymmärsitte)


Kaikki kaverini tietävät että ficcailen ja käyn täällä, Jopa kouluni kuraattori! Yksi kaverini joka on 17-vuotias, oudoksuu tätä paikkaa. Hän ei voi ymmärtää että joku tykkäisi H-P:sta. Käsken hänen leikimielisesti painua jonnekkin, mutta loppujen lopuksi tiedän että kyseessä on tietenkin tykkäämis erot ja voi siinä olla ikäerollakin jotain tekemistä ::)

En pelkää siis yhtään että joku hakkaisi minut tämän ficci jutskan takia.

Kolme luokkani kaveria ovat jopa pyytäny minua lähettämään linkkejä kirjoittamistäni ficeistä, vaikka eivät itse ole finfanfunissa. Luokkani pojat taas katsovat oudosti ja kysyvät että kuka jaksaa. Huudan vain hymyillen takaisin, ettäminä jaksan! :D  Ja myös tämä kaveri joka kertoi minulle tästä paikasta on luokkakaverini.

Olen ehkä hieman huomion hakuinen koska kerron kaikille ylpeästi että kirjoittelen ja luen ficcejä!
Jos joku tomuttaisi tämän paikan en varmaan selviäisi hengissä! Tästä koneesta ja tästä sivusta on tullut tärkeä minulle ja sen myötä Harry Potter-sarja ei koskaan kuole! ;)

Tähän onkin hyvä lopettaa. Kiitos jos luitte, Oliva! :)
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Eririn - 11.06.2012 12:43:04
Mulla on yksi kaveri, joka harrastaa ficcailua samaan malliin kuin minä - Sokerisiipi nimittäin. Hän aloitti sen, että nyt me molemmat shipataan surutta Apollonia ja Hermestä kaikkien muiden finiläisten kiusaksi xD Lisäksi hän neuvoi minut tänne Finiin (olen ikuisesti kiitollinen^^)

Muut kaverini eivät taida ficcailla pätkän vertaa, mutta toisaalta eivät he oikein muutenkaan harrasta luovaa kirjoittamista. Paras kaverini on kyllä sanonut, että haluaisi kirjoittaa, mutta hänellä ei riitä aika.

Ketään ei kyllä häiritse se, että ficcaan. He antavat minun toteuttaa omia juttujani ja minä annan heidän tehdä samoin. En ole kyllä näyttänyt ainoallekaan kaverilleni ficcejä (Sokerisiipeä ei lasketa, koska hän on ainoa kaverini, joka käy täällä), johtuen ihan siitä, että minua nolottaa antaa ficcejä luettavaksi - siis muuten kuin netissä. Netissä se on jotenkin helpompaa anonymiteetin suojin.

Yksi koulukaverini, joka on myös innostunut antiikin Kreikan mytologiasta, tietää millä innolla shippaan Apollonia ja Hermestä ja hänen ilmeensä oli aika näkemisen arvoinen kun kerroin hänelle ekaa kertaa xD

Paras kaverini, häneen palatakseni, ei siis ficcaa/muutenkaan kirjoita kauheasti itse, mutta hänestä on ollut korvaamatonta apua, kun olen tuskaillut kirjoittamisen kanssa. Aina välillä hän on heitellyt minulle ideoita, jotka ovat sittemmin osoittautuneet aika hiton loistaviksi.

Noin yleisesti ottaen kellään ei ole mitään sitä vastaan, että ficcaan - eikä kukaan oikeastaan edes tiedä yleensä, mistä ficcaan xD
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Potterfan - 11.06.2012 16:25:35
Nooh, ficcailun aloitin vasta kun huomasin tämän hienon sivuston :D Olen ollut jo kauan Potter- fani, ja nyt olenkin melkein koko ajan täällä näin lukemassa ficcejä.

Olen kertonut ficcailustani vain yhdelle kaverilleni, joka on halunnut lukeakin pari ficciä ja rakastui niihin. En tosin tiedä oliko hän tosissaan vai ei, mutta kaikki uudet ficcini hän lukee heti. Todennäköisesti muut kamuni sanoisivat vain: "Jaha", jos kertoisin ficcailustani. Mutta tuo yksi kaveri on ollut korvaamattomana apuna mulle välillä :)
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Myself - 17.06.2012 11:33:37
Hellou vaan täältäkin! ;D

Mulla on kanssa yksi kaveri, joka harrastaa ficcailua. Ainakin suurin osa muista kavereista tietää n.mitä ficcailu on, mutta yhdellä tai kahdella ei taida olla hajuakaan. Mäkin olen usein kavereiden kanssa, kun on kertonut mitä tekee, niin törmännyt reaktioon: "kuka jaksaa?", mutta uskonpa, että on aika yleistä.

Yksi parhaista kavereistani ei ficcaile, mutta on silti ollut välillä mukana ideoiden keksimisessä. Toinen parhaista kavereista sitten taas on se, joka ficcailee itekin. Hänen kanssaan on tullut paljon ideoita ja mielipiteitä jaettua. Lisäksi hän on usein se, joka kuulee ficci-ideani ensimmäisenä.

Porukoista sen verran, että pikkusisko tietää. Sille mä oon välillä lukenut mun tekstejä, mutta eipä se oikeastaan tajua niistä mitään. Ja äiti tietää, että julkasen välillä jotain tekstejä netissä, muttei enempää. Äitikin itse asiassa sai tietää vain siksi, kun sisko meni lavertelemaan. Muut kotona (siis isä ja veljet) ei tiedä.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Fredu - 17.06.2012 15:10:15
Oukei, metsästin aikaisemman viestini tuolta ketjusta ja voi tätä häpeän määrää... :D

Kaikki mut tuntevat tietää mun ficcailustani ja yleensäkin kirjoittamisesta, koska sillä on niin suuri osa mun elämässäni. Silloin kun mä valitan, niin yleensä valitan joko päänsärkyä tai sitä kun kirjoittaminen ei suju. Eipä miun lähipiiristäni löydy yhtäkään, joka vastustaisi tai väheksyisi kirjoittamista, päin vastoin. Vaikken pidäkään itseäni kaksisena kirjoittajana, niin silti mokomat ovat innoissaan kun pääsevät ideoimaan miun teksteihini jotain kun itseltä loppuu ajatuskyky.  ::) Muutamat ovat ylpeinä tehneet miulle hahmoja, ja esimerkiksi yksi kaverini on tehnyt taideteoksia miun hahmojeni perusteella. (Tämän kaverin kanssa inspiroidaan vissiin toisiamme aika hyvin, kun mie saan hältä ideoita teksteihin ja hää miulta maalauksiin :'D)

Miellänkin itseni osin sanataiteilijaksi, vaikken mitään olekaan julkaissut muualla kuin netissä. :'D Äitikin tukee, joka kerta kun olen osallistunut kirjoituskilpailuun ja nähnyt tekstini jälleen hävinneen, on mammalta tullut palkinto ja sanat: "Mulle sä oot aina ykkönen"
Iskää ei kiinnosta mikään muu kuin miun todistuksen numerot, joten... :D Mumma ei kovin ymmärrä tätä ns. "hömpötystä", tosin ficcejä en kyllä näyttäisikään porukoille. Kaverit kyllä lueskelee, ja tyksii, erityisesti niistä jotka on tullut kirjotettua ohjausryhmäläisistä :D
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: FakeLove - 21.07.2012 01:20:51
Pariin kertaan oon kavereilleni maininnu (ohimennen) että oon kirjottnau hp ficcejä. Yksi kaveri oli "et oo tosissas", yhet ei sanonu mitään (ei varmaan edes tidä mikä ficci on..) ja yksi kaveri totesi juuri pari päivää sitten että hänkin voisi alkaa kirjoitella näitä :D Tuli mainittua esim. "tuli kirjotettu Drarry" ja uskoisin, ettei ne tajua yhtää mist puhuin :D

Perhe ei oikeestaan tiedä näistä ficeistä mittään. Tietää kyllä, että tykkään kirjottaa mutta ei sitten tiedä että mitä. Haha, tietäiski mitä oon kirjottanu.

Valitettavasti mun kaveripiirissä ei oo ku yks, joka tykkää pottereista. Nyyhky. Sanovat vaan ttä ihan tylsä ja huono sarja >:( :o ::)
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: creep - 21.07.2012 01:33:55
Mulla ei taida olla yhtään kaveria, joka ei tiedä tästä mun suuresta paheestani... :D Njoo, en yleensä tyyliin kättelyssä fikkailusta ala puhumaan, kun ollaan jo hyviä kavereita, niin sitten ne parat saa tietää liikaakin. Oon lukemattomia kertoja aloittanut keskustelun monien kavereiden kanssa näillä sanoilla: "Luin yhen fikin, jossa..." Mut ei oo kukaan mitenkää dissannut. Lähinnä päätä puistellut mun slash-rilleille ja siitä kun hekotan sekopäisesti samalla, kun kerron että luin jostain tosi oudosta parituksesta fikin. :D

Tällä hetkellä en pahemmin omista kavereita, jotka ite fikkailis. Yks mulla oli, mutta ei muistaakseni loppujen lopuks kovin paljoo fikeistä puhuttu? Atm kirjotan yhen kaverin kanssa parodiafikkiä, se onkin ainoa, jonka kanssa voin. :D

Ennen kyllä olin aikalailla hiljaisempi näistä fikki-jutuista... mutta nykyisille kavereille tulee tosiaan kerrottua ehkä liikaakin? Mutta ei ole vielä kukaan ollu että 'nyt turpa kii niistä sun fikeistäs', joten... mikäs siinä?  ;D
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Beyond - 09.08.2012 01:27:31
Olen aika avoin ficcailuharrastuksen suhteen. Lähipiiristä varmaan jokainen tietää, mitä fanfiction on. Ikinä en ole kuullut varsinaista paheksuntaa. Jotkut ovat joskus jopa kehaisseet, että harrastukseni kuulostaa mielenkiintoiselta. Sitten onhan minulla muutama itsekin ficcailua harrastava kaveri - eräs on jopa tällä samalla foorumilla. ;) Yhteisficcikin on kirjoittettu joskus hieman pidempi tovi sitten. :P

Joskus 14-vuotiaana löydettyäni ficcailun olin aika vaitonainen aiheesta. Kuvittelin kai aluksi, että ihmiset pitäisivät minua entistäkin oudompana lintuna, jos toitottaisin ficcailusta ääneen. Minulla oli niihin aikoihin vain yksi kaveri, jonka kanssa varsinaisesti puhuin ficeistä, vaikka taisin kyllä Internet-tekemisistäni kertoilla lähimmille ystäville myös silloin tällöin. Anyway, tuon yläasteaikaisen ficcari-kaverin olin tavannut eräällä hieman pienemmällä foorumilla. Olin aivan ihmeissäni saatuani s-postia, jossa kerrottiin, että kaikesta päätellen meitä on kaksi ficcaajaa samassa "kaupungissa". Sitten tuossa joskus lukion aikana, kun aloin ottaa ficcailua ääneen puheeksi, paljastui aika monesta muustakin henkilöstä ficcari. Toisaalta en ollut hirveänkään yllättynyt siitä, että moni ihminen, jonka kanssa tapasin hengailla enemmän tai vähemmän, piti ficeistä. Olen nimittäin aina viihtynyt jollain tasolla luovien persoonien parissa. Taiteista ja tieteistä kun on niin mielekästä puhua hypäreillä. ;)

Syyskuun alussa kuviot ovat täysin erilaiset, mutta luulisinpa, että uudessa koulussakin olen suhteellisen avoin ficcailusta. Lähden lukemaan suomen kieltä, joten ei olisi kovinkaan yllättävää, jos sieltä joukosta paljastuisi useampikin ficcari. :P
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Miss Malfoy - 20.02.2013 17:14:40
Mun kaverit ei oikeen arvosta mun ficcailupakkomiellettä. Yhden kaverin olen saanut pakotettua mukaan, mutta ei hänelläkään kiinnostus riittänyt. Yleisesti meillä on vain 'verisiä' tappeluita koskien Drarrya. Kaikki muut paitsi minä dissaavaat kyseistä paritusta ja pitävät sitä ällöttävänä. Nykyään aina kun luen jotain kännykästä ensimmäinen reaktio :"Et kai sä TAAS lue sitä finfanfunii?" "Mee ny jonneki Drarrys kaa"
   Must tuntuu et ees mun kavereista HP-hulluimmat ei kokeile finii koska pitävät tätä paikkaa outona. Siis luultavasti se ehkä johtuu vähän siitä et mulla on tapana lukee vaan Drarrya ja pölistä siitä kaikkee omaani. En tiedä, tietääkö ne et tääl on muitakin parituksia.

Kannustavat kaverini (:
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: laura96 - 05.03.2013 22:22:55
Mulla kävi niin, et ku olin äikän tunnilla tietokoneella.
Tunnin jälkeen yks luokkalaiseni, kenelle en hirveesti ollu jutellut, tuli kysymään oliko sivu joka minulla oli auki finfanfun? ja käynkö myös Tumblr:ssa? Noh vastasin molempiin myöntävästi jolloin halusi kovasti tietää niccini ja mitä tarinoita oikein kirjoitan:D

Oli pelottavin hetki elämästäni O,.o
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: nnora - 06.03.2013 20:02:40
No, ne haluavat lukea mun ficcejäni, jos ne ovat jollain kivalla parituksella tai aiheella. :D Mä oon ficannut kesästä 2010 ja pikkuhiljaa houkutellut kavereita mukaan, ja nyt lähimmästä kaveripiiristä ficcaavia on kolme ja lopuilla kolmella on tunnukset Finissä ja ovat jossain vaiheessa Finissä käyneet. Kaikki slash-fanityttöilyt voin siis jakaa kavereiden kanssa. ;D  Riparilta löydetyt rinnakkaisluokilla olevat kaksi kaveria lukevat Potteria ainakin joskus myös, toinen lukee Sirius/Remus-ficcejä, toinen Dramionea.

Kaverit kannustaa kirjoittamaan ja potkii perseeseen, jos kirjoittaminen ei edisty(etenkin jos ne haluavat itse lukea ko. ficciä). Oon suht avoimesti kertonut suurimmalle osalle kavereistani fanfictionista ja pari miespuolista kaverinkaveriakin on kuullut siitä. Tosin niiden mielestä ollaan sairaita, kun ollaan slashareita. Yksi näistähän lukee/katsoo yuria(lesboanimepornoa), joten en mä nyt näkisi, että slash on yhtään sen "pahempi". ;D
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: aretha - 11.03.2013 15:38:34
kaksi parhaimpiin ystäviini lukeutuvat kaksi henkilöä ovat hurahtaneet ficcailuun ja johdattivat minut finiin ja painostivat minut lukemaan Harry Pottereita. Mutta olen hyvin hyvin onnellinen että he tekivät sen silloin joskus. Sitten on minulla kavereita jotka pitävät Harry Pottereita kuolettavan tylsinä.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Ledi - 11.03.2013 15:57:37
Hehe. Olen oikeasti onnellinen, kun minulla on tällaisia kavereita... :D

Joops, paras kaverini on Finissä ja ollaan kirjoitettu kaksi yhteisficciä ja hän toimii vakiobetanani. Viidellä muulla kaverillani on myös tunnukset tänne ja he lukevat Potteria ainakin. Loput kaksi lähintä kaveriani suhtautuvat hyvin ficcaukseeni ja heittelevät tarinaideoita (joista yksikään ei ole toteutunut, vähän sellaisia ovat...) ja vain välillä pyörittelevät silmiään meidän jutuillemme tai valitukselleni inspiraatiokadosta :D

Paritukset, joista pidän, eivät herätä mitään "jee, mäki haluun!"-reaktioa kaikissa, vain parhaan kaverin kanssa tulee sitä reaktiota, koska pidämme niin samoista asioista. Kaksi kokonaan finistymätöntä kaveriani eivät oikein ymmärrä paritusten päälle, varsinkaan slashin, jota nyt luen aika runsaasti, tai vielä vähemmän femmen, jota en paljoa lue, mutta josta joskus puhun. He yökkäilevät esim. Drarrylle ja Sirius/Remukselle (sekä kaikille RPF-parituksille) ja sitten parhaan kaverin kanssa tulee se kauhea vastaanväittö ja sellaista...

Hehe, meillä on yleensä mehukkaita väittelyitä slashista ruokalassa ja kaikkihan fikkailustani nykyään tietävät... :D

Ledi
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Clearwater - 15.03.2013 22:21:55
Eivät kavereistani useat sitä tiedäkään. Yksi kaveri tietää sen kyllä todella vahvasti jo muutaman vuoden takaa ja ollaanpa jopa kirjoitettu yhdessäkin pari juttua. Muut kavereistani tietävät, että kirjoitan paljon, ja ovat jopa joitain satunnaisia kertomuksiani lukeneet (originaaleja vain, eivät fanfictionia). Jopa yksi näistä patistaa minua kirjoittamaan, jos koulun seinällä näkyy ilmoitus kirjoituskilpailusta.

Yksi ystävä tosin on minulle yksi muusa. Yhdessä olemme suunnitelleet useammankin ficin, joista minä olen sitten ottanut vastuun. Hänen kanssaan jaan aika usein kirjoittamiseen liittyviä juttuja ja kertoilen ficeistäni. Sen lisäksi kotona siitä tulee kerrottua ja yksi, joka tietää, että mä olen suorastaan riippuvainen kirjoittamisesta, on mun äidinkielenopettaja :')) Hän on opiskellut luovaa kirjoittamista ja tietää siis mun tunteeni ja keskustelen hänen kanssaan kirjoittamisesta välkillä - pysyn kuitenkin hiljaa fanfictionista ja varsinkin lempi parituksistani.

Mutta eivät mun kaverit tiedä. Joskus jos koulussa kirjoitan, tulevat että mitä mä teen ja näinpäin, mutta ei muuten. Paitsi, että voiko sen lukea tietämiseksi, että olivat, mun ollessa poissa koulusta, äikänopen tullessa kertomaan novellikilpailusta, sanoneet, että mua voisi kiinnostaa - sanoneet kovaan ääneen luokassa.

Yleensä mä itse pysyn aika hiljaa kirjoittamisesta, tosin joskus tuskailen ääneenkin, kuinka mitkään kirjoitukset eivät saa jatkoa kokeiden ja menojen takia.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Dobby. - 13.04.2013 19:30:14
Eivät kavereistani useat sitä tiedäkään. Yksi kaveri tietää sen kyllä todella vahvasti jo muutaman vuoden takaa ja ollaanpa jopa kirjoitettu yhdessäkin pari juttua.

Clearwater kiteyttikin asian jo aika hyvin, eli melko samoilla linjoilla mennään.

mutta kuitenkin...
Lainaus
pysyn kuitenkin hiljaa fanfictionista ja varsinkin lempiparituksistani.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Ikuisuus - 14.04.2013 00:32:19
Ystäväni tietävät jollain tasolla minun pyörivän myös ficcien parissa, mutta toisaalta he pitävät minua jonkinsortin tietokirjan ja ikiliikkujan risteytymänä, joka tietää lähes kaikesta jotakin. Tarkemmin sanottuna he tietävät mun lukeneen Sharran Pakkaskukat (ja toisen heistä sain lukemaan sitä myös).

Vanhempani eivät - luojan kiitos - tiedä yhtään mitään, mutta pikkusiskoilleni olen lukenut noita Sharran tekstejä pari. Toinen pikkusiskoistani lukee myös itse ficcejä (en kyllä tarkemmin tiedä mitä). Ai niin, isovanhempani miltein tietävät, koska olin kerran eräällä matkalla jäädä kiinni sopimuksen lukemisesta kirkossa.

Se miten he asiaan suhtautuvat (tai pikemminkin suhtautuisivat) on eri asia. Isovanhempani olisivat varmaan saaneet sydänkohtauksen. Sopimus seksuaalisesta kanssakäymisestä kun ei ole ihan kirkko lukemista... Vanhempieni reaktioita en halua edes ajatella. Pikkusiskot saattaisivat ottaa tiedon hieman paremmin, mutta kuten olen heille sanonutkin, olen lukenut vain vähän alle 15 vuotiaille soveltuvia ficcejä. Lempi parituksiani en siltikään menisi heille kertomaan.

Ystäväni sen sijaan... Parhaan kaverini reaktio voisi olla jotakin sama tyylistä kun Maesilla, joka saa tietää liikaa Royn asioista (Picsin tyyliin)... Hän kuitenkin unohtaisi sen pian. Sitten on tämä toinen kaverini. Hän tulee melko vanhoollisesta perheestä ja on uskovainen. Koulun pihalla pussaava pari on hänelle liikaa, joten en taida kertoa millaista tekstiä todella luen. Hän järkyttyisi liian pahasti, koska hän paheksuu homoja ja bissejäkin avoimesti.

Netissä kautta aikain julkaisemat kaksi tekstiä kyllä voisin antaa luetavaksi kelle tahansa, mutta omat tiedostot ja paperit taitaa olla hyvä pitää lukkojen takana. En myöskään ole tainnut vielä uskaltautua kommentoimaan mitään korkeamman ikärajan tekstiä, aivan siltä varalta että unohdan joskus koneen auki väärässä paikassa.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Ales - 10.07.2013 23:12:11
Ystäväni tietävät, että pyörin paljon tällä kyseisellä foorumilla lukemassa ja kirjoittamassa ficcejä. Paras ystäväni itse pyörii myöskin tällä foorumilla, ja lukee aina kaikki tarinani läpi, ja kommentoi joko yksityisesti tai sitten suoraan ficciin. Muut ystäväni eivät juuri välitä, ihan sama se kuulemma niille on. Vanhempani tietävät minun kirjoittavan paljon, eikä he mitenkään pahasti siihen suhtaudu, enemminkin he ovat tyytyväisiä, koska kirjoittaminenhan lasketaan kehittäväksi harrastukseksi.

Ei mulla nyt oikein muuta~ [:

-A
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Gwenhwyfar - 11.07.2013 01:03:46
Mä oon ihan tyytyväinen mun tilanteeseen.

Varmaan koko meidän koulu tietää, ainakin mun luokkani. Mä saatan tuskailla äänekkäästi siitä, että kun ei ole aikaa tai inspiraatiota kirjoittamiseen plaah, plaah, plaah. Kaikki mun vähääkään tärkeämmät kaverit tietää, että mä kirjotan. Mikä on mielenkiintoista on se, että mut otetaan ihan tosissaan. Ainakin meidän luokka tietää mun fanfictionaddiktiosta, sekä siitä, että mä kirjotan originaalitekstejä ja runoja.

Koulussa me kirjotetaan aika paljon, etenkin äidinkielentunneilla. Meidän opettajalla on tapana lukea aina ne parhaimmat ja ne, mistä voi antaa hyviä esimerkkejä. Noh,  koko luokka on sitten saanut kunnian kuulla parit mun tuotokset. Kaikista hienonta on se, että nämä yläkoululaiset idiootit tulee sanomaan, että mä olen tosi hyvä. Ihan pahimpaa lissua ja suosituinta poikaa myöten. Kun me kirjotetaan tunneilla, kaikki kyselee multa apua ja tulee kurkkimaan selän taakse, kun mä kirjotan.

Jotenkin mä nautin siitä, kirjottamisen tuomasta ihailusta. Eihän mua muusta tunnetakkaan. Mä olen se, joka on tosi hyvä koulssa ja kirjottaa hyvin. Käy mulle.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Akira-senpai - 11.07.2013 19:55:17
Mie ite en silleen kirjottele nykyään ollenkaan, oon ollu tauolla aikas pitkään, mut tosiaan aijemmin kirjottelin jotain j-pop/rock juttuja, ja sit myöhemmin eksyin tänne finiin, mutta tosiaan; Siis IRL-kavereista kukaan ei tiiä, noh, niitä onki hurmaava määrä muutenkin, yks on todellakin vastaan kaikkea missä on sana kirja tai kirjotus, joten se siitä, ja sitten toinen ei oo pätkääkään kiinnostunu miun kirjotus jutuistani ja se pitäis minuu varmaan pöpinä, se kun on tosi epäpervo(upee sana, tiedän..) ja muutenkin sellanen ihminen, jollekka et mee kertoo mitään tällästä, ellet haluu aiheuttaa sille sydäriä ja saada sitä vaahtoomaan siitä, kuinka olet sekopää. Mut sit koulussa miut tunnettiin jonkun verran siitä, et kirjottelin jotain, mut kukaan ei tienny mitä.
Ja sitten mesessä noin puolet kavereista tietää enemmän tai vähemmän, toiset siks, et oon kertonu suoraan ja nekin tykkää, toiset kuuntelee mun vaahtoomisia joistain ficiestä, ja siitä kuinka hyviä ne on, mut ne ei varmaan koskaan tajuu puoliikaan mistä puhun tai näin. Ja loppujen kanssa ei oo tullu nyt puhuttua mistään ficceihin liittyvistä asioista, joten ne nyt vaan ei tiiä ja sitten parista aavistelen, et niille ei kannatakkaan kertoo.
Ainiin, miun iskä tietää sen vertaa siis, että olen sille selittäny joistain upeista HP-ficci ideoista, joitaka oon siis lukenu, mut se ei oo sen kummemmin noteerannu sen kummemmin, naureskeli kyllä, ku kerroin jonkun hauskan kohan ja äiti ei tiiä mitään. Koko perhe kyllä ollaan sellasia Potter -hulluja, et ehkä ne ei niin pahalla kattois sitä, kuhan vähän sensurois niitä äitin korville sopiviks.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Lily02 - 11.07.2013 20:42:52
Vain paras kaverini (MoonyGirl), joka on myös finissä, tietää ficcailusta. Hän betaa myös ficcini yms.
En usko, että muut mun kaverit oikein tykkää Pottereista... :-\

~Lily02~
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: MoonyGirl - 12.07.2013 16:02:00
Kiitos Lily02 :D. Lily02 on tietenkin parhaana ystävänäni finissä ja sai houkuteltua minutkin sinne. Toinen hyvä kaverini lukee innolla ficcailujani ja muut kaverini eivät sitten välitäkään Potterista :(
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Seidig - 02.09.2013 17:56:05
Kaikki läheisimmät kaverit oikeastaan tietää ficcailustani ja olenkin porukan ainut, joka kirjoittaa potterficcejä (paitsi yks, joka kirjoittaa niitä salaa koneelle, eikä ole edes mulle näyttänyt :<). Muutkin kyllä tykkää kirjoittaa, mutta enemmän Homestuckia tai jotain vastaavaa. ^-^ Ei tähän mennessä kukaan oo pitänyt sitä mitenkään outona, ainakin tuon yhden kanssa jutellaan tosi usein ficeistä ja fangirlaillaan. On tosi mukavaa mun mielestä, kun on joku, jonka kanssa ruotia ficcejä, joita molemmat on lukenu, sillein filee fileeltä ja jokasta vuorosanaa myöten. :D
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Eririn - 03.09.2013 01:49:09
Tilannepäivitys: paras kaverini aloitti juuri ficin kirjoittamisen. Tekstailtiin yhdestä jutusta, mikä tapahtui Frendeissä, ja hän sanoi että voisi kirjoittaa aiheesta. Hihkun riemusta. Nyt on sitten mulla irl kaveri joka ficcaa, whee! Maltan tuskin odottaa, että hän saa kirjoitettua sen verran, että voi julkaista ficcinsä (en voi kertoa yksityiskohtia tai mitään, koska en tiedä itsekään vielä, mitä on luvassa, muuta kuin että Frendeistä ja Sormusten herroista on kyse).

Edelleen kyselen bestikseltä mielipiteitä ficeistäni, erityisesti tällä hetkellä Sumuvuorten laulusta, ja olen todella kiitollinen hänen palautteestaan.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Taikaraita - 23.01.2014 23:50:32
Itsellä muutamat läheiset ystävät tietävät ficcailuharrastuksestani. Joillekin heille usein kirjoitankin joitain söpöjä raapaleita ja pikku ficinpätkiä heidän omista hahmoistaan tai jostain heidän suosikkifandomistaan synttäri- ja joululahjoiksi.

En sitten siitä tiedä, kuinka moni täällä Finissä oleilee, muutama entinen luokkakaverini ainakin. Yksi parhaimmista ystävistä lukee joitain originaaleja genrellä slash ja kihlattu lähinnä Supernatural-ficcejä.. Mutta suurin osa taitaa lukea ficcinsä Fanfiction.netistä, jos siis edes lukevat. Eipä ole kauheasti tullut puheeksi tämä asia oikein kenenkään kanssa..

Sitten kun tässä (toivottavasti!) lähiaikoina rupean julkaisemaan paria jatkoficciäni saatan ruveta jännittämään, kuinka moni ystävistäni sitä tulee lukemaan.. Jännittää jo nyt valmiiksi. :--D

Mutta siis. Hyvin suhtautuvat ne, jotka tietävät, ja kehuvat kirjoitustaitojani. Ainakin ovat aina halunneet lukea tekstejäni!
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Snoop. - 29.01.2014 21:38:25
Mulla on semmonen tilanne, että pari mun kaveria on Finissä, mutta oikeastaan muut eivät tunne edes sanaa ficci ja jos tuntisivat niin varmaan epäilisivät mun mielenterveyttä.

Jotenkin fini on aina ollut mulle (noita paria ihmistä laskematta) tosi yksityinen asia. Oon todella kiitollinen siitä, että esim. samalla asuinalueella asuvat ei tiedä mun ficcaamisesta mitään, koska ficit on mulle aina ollut keino paeta todellisuuta. Tai ei nyt ehkä paeta, mutta ainakin unohtaa se hetkeksi. Varsinaisesti mun ficcaamisesta on ainakin tietoisia mun äikän opettaja, jolle kirjoitin ficcaamisesta jonkun "Minä asiantuntijana"-tekstin viime vuonna. Selitin siinä jotain perusjuttuja, mm. mikä on fandom, mitä tarkoittaa OTP, mikä on RPF...

Ficcaaminen on vieläkin useiden mielestä semmoinen nörttien ja muiden ihmetyyppien juttu - mikä on mielestä hieman outoa, koska ficcifoorumeilta löytyy yleensä ne luovimmat ja osaavat ihmiset sekä parhaimmat kirjoittajat. Plus mun ystävistä osa on kyllä lukeneet Potterit, mutta niistä ficcaaminen olisi varmaan heille outo ajatus - tv-sarjoista puhumattakaan. Onneksi on kuitenkin yksi läheinen ystävä mulle, jonka kanssa voidaan jutella finistä ja muutenkin eri fandomeista.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: wiiz - 01.02.2014 00:03:51
Silloin kun kirjoitin ficcejä kaikista aktiivisimmin, eli joskus yläasteella, lähimmät ystäväni kyllä tiesivät harrastuksestani ja kannustivat siinä. Yhden ystävän kanssa kirjoitin pitkät pätkät yhteistä kelmificciä, ja toisille ystäville kirjoitin paljon tarinoita, joissa nämä kaverini sompailivat mukana osana tarinaa. Sitten kirjoittaminen jäi moneksi vuodeksi, ja nyt kun olen taas hiljattain löytänyt uudestaan tämän kirjoittamisen ja ficcien maailman, en ole kertonut tästä ainakaan vielä kenellekään.

Jotenkin mulla on aika iso kynnys kertoa tästä muille. Olen aina kokenut, että kirjoittaminen on muutenkin mulle tosi yksityinen ja henkilökohtainen asia, enkä mielelläni haluaisi kaikkien tietoon tätä mun omaa salaista harrastusta. Kirjoittamisen maailma on mulle vähän sellainen henkilökohtainen pakoreitti arjen kiireistä, ja tykkään pitääkin sen niin - kirjoittaminen on tosi terapeuttista, ja luulen että joku tietty henkisyys tai syvyys tästä hommasta katoaisi, jos tietäisin että vanhemmat ja serkut ja kaverit ja puolitutut tulevat lukemaan näitä mun "sieluntuotoksia" :D Nyt oon kyllä kohdannut sellaisen ongelman, että tätä nykyä kun asun avomieheni kanssa yhdessä, niin tää kirjoitusharrastus on paljon hankalampi pitää salaisena. Ei mua siis häiritse ajatus siitä, että avomies tietää kirjoitusharrastuksesta, mutta mulle kirjoitushetket ovat olleet yksityisiä hetkiä omien ajatusten kanssa ja sitä samaa mielentilaa on vähän vaikea saavuttaa täällä meidän pikku opiskelijaluukussa kökkiessä :D Ehkä mun täytyy opetella vähän löysäämään pipoa tän yksityisyysajatuksen kanssa ja opeteltava kirjoittamaan silloinkin, kun poikaystävä on kotona - vaikka ärsyttää jo pelkkä ajatuskin, että mua tultaisiin koko ajan keskeyttämään. Täytyy virittää makuuhuoneeseen joku kirjoituspöytä tai jotain.

Toisaalta mua kyllä kiinnostaa myös sellainen hieman viihteellisempi kirjoittaminen. En tiedä onko tuo viihteellinen nyt mitenkään oikea sana kuvaamaan, mutta siis tarkoitan, että minua kiinnostaa kirjoittaa myös sellaisia tekstejä jotka sitten voisinkin antaa eteenpäin luettavaksi ja arvioitavaksi - haaveilenhan mä joskus kirjoittavani oikean kirjankin. Ainakaan tällä hetkellä mulla ei kuitenkaan ole aikaa ryhtyä työstämään mitään "oikeaa" tekstiä, vaan pidän kirjoittamisen mielelläni sellaisena omana henkilökohtaisena huvituksena, jolloin voin kirjoitella mitä mielikuvituksellisimpia ficcejä tai sitten päinvastoin hyvinkin henkilökohtaisia tunteita käsitteleviä tekstejä. Eli en halua tällä hetkellä kokea mitään paineita kirjoittamisesta, minkä uskon tapahtuvan automaattisesti jos kirjoittaisin se ajatus mielessä, että kaikki kaverit tulevat tämän lukemaan ja arvioimaan.

Ficeille taas mulla on ihan erityinen paikka sydämessä! Rakastan edelleen näin parikymppisenäkin suuresti Harry Pottereiden maailmaa, ja minusta on ihanaa miten tuo maailma jatkaa elämäänsä ficeissä, vaikka kirjasarja onkin tullut päätökseensä. Jostain syystä mulla on tästä Harry Potter -fanituksestakin sellainen tunne, etten kovin mielelläni puhu tästä kavereiden kanssa - haluan pitää tämän sellaisena omana maailmanani, johon voin palata sitten kun siltä tuntuu :) Oon nyt varmaan ihan outo, mutta musta on ihanaa, kun mulla on tällainen oma juttu jota muiden ei tarviikaan ymmärtää. En mä tätä mitenkään häpeile (onhan mulla sellaiset topitkin joissa lukee Hogwarts Alumni ja LV - Lord Voldemort :D), mutta toisaalta en myöskään usko että mun lähimmät ystävät tuntee yhtä suurta kiintymystä Potter-maailmaan kuin minä.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Aimtist - 02.02.2014 23:40:53
Ystävät suhtautuu ficcailuun todella hyvin, koska lähimmistä kavereista kolme ficcaa itsekin. Parhaan ystäväni takia minä finiin ylipäätään eksyin ja sitten yhdessä käännytettiin nämä kaksi muuta :D Joten ei valittamista. Fandomit, paritukset ja genret vähän erottelee meitä, mutta yksi näistä mun ystävistä sentään jakaa aika pitkälle kanssani nämäkin, joten aika ihanteellinen tilanne kyllä (:

Ja mun ficcaamisesta tietää kaikki. Ja todellakin tarkoitan KAIKKIA. Tietää ystävät, kaverit, tietää perhe, tullut mainittua myös äidin ja isän sisaruksille ja omille serkuille, ja yhtä lailla tietää ei-niin-läheinen ex-luokka kuin ei-niin-läheinen nykyinen luokkakin. En siis oikein piilottele tätä harrastusta :D Mutta tekstejäni en heille henkilökohtaisesti kuitenkaan jaa, enkä myöskään nimimerkkiäni. Vain lähimmät kaverit (joista suurin osa ficcaa) ja perhe tietää mun nimimerkin, joten ei ihan heti kukaan tuttu ole ainakaan tietoisesti mun tekstejä lukemassa. Ja tämä järjestely kelpaa mulle. Jos joku kaveri tulee kysymään nickiä niin saatan minä sen hänelle kertoa, mutten kuitenkaan levittele eteenpäin sen enempää. Näin on hyvä :D
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Enkelintekijä - 24.02.2014 13:54:01
Njaah, taitaapi kolme kaveria tietää. Yksi on mukana fanfictionin maailmassa, mutta ei itse kirjoita. Heittää kyllä idealla jos pyydän (käsken) ja lukee ficcejä, mutta ei betaa eikä kommentoi. Yksi ei ymmärrä fanfictionin hienoutta ja kammoksuu slashia ja femmeä niin paljon kuin vain voi. Ideoi kyllä mun kanssa ja fanittaa, mutta ei siedä sitä, että mä paritan sen lempityyppejä toisilleen. Ja yksi ignooraa koko homman, mutta on minun laillani enemmän kiinnostunut homopareista kuin heteropareista.

Vanhemmat ei tiedä, mutta äiti kyllä tietää, että mä kirjotan aika paljon. Tiedä sitten, miten se reagois, jos se näkis joko mun kirjottamat tai lukemat jutut, kun ne on varsin (fem)slash-pitoisia. Nettituttavat tottakai tietää, niiden kanssa on kiva puhua parituksista. Kavereiden keskuudessa ei ymmärretä käsitteitä OPT, IC, OOC, PWP tai canon tai fanon... Rupesin muuten viime perjantaina parittamaan yhtä luokkalaista poikaa kahdelle sen kavereista. Pidän kyllä ajatukset ominani. Ihan terveydellisistä syistä.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Neilae - 16.03.2014 00:21:53
Vain siskoni ja kaksi ystävääni tietävät ficcailustani. Sisko vierastaa ajatusta siitä, että kirjoitan oikeista ihmisistä (kirjoitan nimittäin RP-ficcejä pääasiassa), eikä hän suostu lukemaan tekstejäni. Hänen ennakkoluulonsa johtuvat luultavasti juuri siitä, ettei hän ole lukenut ficcejä. Siskoni kammoksuu myös slashia ja femmeä, joista mä useimmiten kirjoitan. Ystäväni kannustavat mua tässä ja oikolukevat tekstini. Saan heiltä kommentteja ja parannusehdotuksia. He eivät ole suostuneet liittymään Finiin (vielä), vaikka olen yrittänyt houkutella. :D
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Larjus - 11.05.2014 10:08:28
Fandom-kohtaista :D

Jos Potter-ficeistä puhutaan, niin varmaan juuri kukaan ei tiedä. Oon parille saattanut mainita ohimennen (jotka itekin ficcaa), mutta muuten mä pidän asian omana tietonani. En ole kyllä aikoihin lukenut saati kirjoittanut Potter-ficejä. Muut fandomit on vetänyt puoleensa enemmän...

South Park -ficien kohdalla on aika lailla sama juttu. Pari tietää, ja niiden reaktio oli "kirjotetaaks South Parkistakin ficejä?" ja sit ne ihmetteli et miten se tapahtui. En kyllä tainnut mainita että se(kin) fandom on oikea slash-paratiisi... :D Hauska juttu siinä oli se, että ne kaverit on itsekin ficcareita. Mut joo, kaikesta voi oikeestaan kirjottaa. Lisäks South Park on mulle ainoa fandom, josta olen myös enkuksi kirjoittanut. Lähinnä siksi, että oli alunperin tarkoitus julkaista niitä fanfiction.netissä, mutta nyt se on jäänyt. Ja olihan se tosi haastavaakin, koko ajan sai olla sanakirja kädessä, jottei tekstistä tullut kaiken tönköintä ja itseään toistavaa.
The Elder Scrolls -ficeistä tietää vain armas siskoni, joka itsekin kirjoittaa niitä. Itse en tosin pahemmin TES-loresta kirjoita, lähinnä olen vain lukenut. Mieli tekisi kyllä kirjoittaa jotain Morrowind-aiheista, mutta toistaiseksi ei ole ollut mitään syvempiä ideoita.

Itse olen erikoistunut ficimaailmassa RP-ficeihin, ja nykyisin (eli vuodesta 2008 lähtien) vain j-rock-ficeihin. Sen tiedon "julkisuus" onkin vähän eri juttu. Mun perhe tietää (eri juttu muistaako ne), sisko varsinkin (sekin on kirjoittanut niitä), ja mulla on ystäviä jotka itsekin kirjoittaa/on kirjoittanut. Monet mun kavereista on ainakin joskus kuunnellut j-rockia, ja sitä kautta mä itse asiassa oon niihin tutustunut. Yhteen mun ystävään tutustuin alunperin sitä kautta, että eräällä foorumilla aloin kommentoida hänen ficejään ja sit lopulta vaihdeltiin numeroita ja meseosotteita ja yhdellä keikalla tavattiinkin :D Ja nyt oon pitkästä aikaa yrittänyt herätellä hänen sisällään olevaa ficcaria (joka tuntuu toimivan!) ja innostaa taas RP-yaoin ihmeelliseen maailmaan XD

Ficcarikavereitani ja siskoani lukuunottamatta kukaan ei kuitenkaan tiedä, että suosin ficeissäni slash-pareja ja kaikkia ikärajaa nostavia juttuja. Vanhemmille en ikinä kerro sitä, että paritan ihailemiani miesmuusikoita toisilleen ja kirjoitan heidät jopa harrastamassa seksiä o__o (Niillä on muutenkin niin kielteinen suhtautuminen homouteen, että...)
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Arctic Heath - 11.05.2014 13:25:57
Muutamat tietävät : D

Muut pitävät outona / ovat hieman hämmentyneitä, mutta henkilöt, jotka itse lukevat ficcejä ovat innoissaan asiasta.
Sinänsä sääli, että osa kavereista vieroksuu, he eivät ole vain tottuneet fanfiction maailmaan ja jäävät siis paljosta paitsi, tai siis ne, jotka itse voisivat tykätä sellaisesta x) (eh, sekavaa)
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Mixiuu - 22.06.2014 19:59:42
Vain yksi tietää ficcailustani ja hän on myöskin täällä finissä, lukee sekä kirjoittaa itsekin ficcejä. Toimimme myös toistemme betoina ja kun toinen ei saa inspiraatiota, niin annamme toisillemme ideoita ja aiheita ficceihin. :3

Muut kaverini sitten eivät tiedä yhtään mitään tästä, eivät edes ikinä ole koskeneetkaan Pottereihin, koska ne ovat "lapsellisia" yms. Yhdelle kaverille olen maininnut sanan ficci, mutta eihän tämä tiennyt mikä se on, joten selitin sitten. Toisen kerran kun sanoin tälle samaiselle kaverille sanan ficci, niin hän ei enää edes muistanut mikä se on. :--D

Muuten kyllä olen koulussakin maininnut etten saa ideoita kirjoittamiseen, mutta ei kukaan ole ikinä kysellyt siitä. Kaipa ne luulee, että kirjoitan vain jotakin tylsää tarinaa johonkin kirjoitusvihkoon?

Asia on kuitenkin aivan sama minulle, tietävät tai ovat tietämättä. Jos joku kysyy, niin toki kerron mielelläni, mutta ainakaan toistaiseksi ei kukaan ole innostunut. =)
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Cassiopeia - 22.06.2014 21:35:03
Mun "kaverit" yhtä lukuunottamatta nauraa mulle mun ficcailusa. Ei se muuten olis niin inhottavaa, mut ne nauraa mun selän takana. Olis paljon kivempaa, jos ne ees uskaltais nauraa päin naamaa, mut ne nauraa selän takana. Se yks ainut joka ei naura, ei ymmärrä ficcailusta tai ficeistä mitään. Se on sen syy sille, miks se ei naura. Tää on vielä ainut joka ees pystyy puhumaan Harry Potterista ilman et sen ääni on sellanen ku Kalkaroksella sen puhuessa Harrylle. Muut nauraa Pottereille, mun fanitukselle, ficcailulle yms. Ne käy lukee mun finiin laittamat ficit ja haukkuu ne sitten WhatsApissa tai jossain muualla. Joskus ne on saattanu kirjotella haukkumisviestejä pitkälle yöhön. Ei ne ymmärrä sitä, että joku on erilainen. Ne haukkuu jopa niitä kommenttdja, mitä mä oon kirjottanu. Ei niitä voi ees kavereiks sanoa. Sen takia mulle jää loputtomasti aikaa ficcailulle. En mä muuten ees välittäis niide puheosta mutga aina silloin tällöin ne soittaa mulle, pyytää anteeks ja kysyy et voinko mä tulla niitten kaa jonnekkin. Sittem ne alottaa min ja mun ficcoen haukkumisen heti mun tultua. En ees olis niitten kaa enää mit mä en haluu jäädä yksin. Ja se yks joka ei naura... Se asuu jossain pikkukylässä jossakin päin suomea eikä me nähä ku kkerran vuotedn. Eli kaikki joita mä pystyn sanomaan kavereiks (ilman sellasta kaökaroksen äänensävyä h  kun se puhuu harrylle) ni on tääl finissä. Ja niitäkin on tks swllane jonka kaa mä tuun(omasta mielestäni) hyvin toimeen. Livenä mulla ei oo kavereita. Ainakaan oikeita kavereita.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: jossujb - 22.06.2014 22:04:15
Voi, onpa sinulle tosiaan käynyt kurjasti Cassiopeia! On minullekin naurettu, niin selän takana kuin naamatustenkin, mutta harvoin nyt kuitenkaan niin pitkälti ilkeästi, kuin vain ihmetellen että mihin kaikkeen sitä voi ihmisellä aikaa riittää. Useimmat ihmiset jotka minun harrastuksesta tietävät pitävät sitä joko vähän omituisena tai aika hardcorena ihmetoimintana, mutta ei ketään nyt pidä siksi ruveta kiusaamaan. Tai minkään muunkaan syyn takia.

Kuule, tuollaiset ihmiset niin ne eivät ole mitään ystäviä. Toki voivat olla joissakin tilanteissa ja välillä mukavia ja varmasti ihan kohtuullisia ihmisiä ja omasta kokemuksesta kyllä tiedän että on kamalaa pelätä että jää yksin jos ei suostu olemaan muiden heittopussi. Yleisesti ottaen en kehota ketään vaihtamasta nimimerkkiä kiusaamisen takia, mutta ainakaan tommoset kiusaajat ei löydä viestejä ja ficcejä naurettavaksi jos ne eivät sitä tietäisi.

Tsemppii sulle, maailmassa on hei oikeesti semmosii ihmisii joiden takia kannattaa vaivautua, mut tommosii ihmisii ei tarviis kenenkään oikeesti katella.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Dan - 27.07.2014 01:05:53
Ystäväni eivät serkkuani lukuunittamatta tiedä harrastuksestani. Sen verran olen heille kertonut, että ficcailu on minulle yhtä tärkeää, kuin heille sulkapallo tai ratsastustunnit.
   Ystäväni ovat ymmärtäneet mieltumukseni ja muutaman kerran olen joutunut parittamaan ystäviäni Harrylle ja kumppaneille. He saattavat kuitenkin hieman ihmetellä, jos olen heillä yötä ja kikattelen ficeille vielä reippaasti puolenyön jälkeen.
   Kukaan ystävistäni ei ole koskaan edes vitsailumielessä ivannut harrastustani ja olen iloinen siitä. Ymmärränhän itsekin sen, että heillä on jokaisella omat harrastuksensa missä itse viihtyvät.


~Danielle
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Räntsäke - 08.10.2014 11:54:59
Mitehän nuo suhtautuis? Kuka mitenkin.
Oon aina ollu kirjottajaihmisiä ja siitä harrastuksesta ystävät on aika pitkälti kiinnostuneita. Tietenki se vaihtelee kaverista riippuen, kuinka paljon ne jaksaa kuunnella mun höpinöitä aiheesta...
Mut fikkailu on konstikkaampi. Miun Potter-fanius on aina ollu vähä semmonen, mitä ihmiset on vähän karsastanu. Ja nyt kun kirjotan potterfikkejä... No, en kaikille höpötä siitä, ku tiiän että 99 % kavereista ja tutuista ei jaksa kuitenkaan kuunnella.

Yks on semmonen, mille puhun ja jonka kans spekuloin kirjoitusongelmiani. Hän on kavereistani se, jolle pystyn aiheesta puhumaan ilman, että se heti häiriintyy. Ainoa, mitä hän tuntuu ihmettelevän, on se, miksi ihmeessä mä kirjotan fikkejä enkä originaaleja. Joka kerta, ku alotan aiheesta fanfiction, hän kysyy jossain vaiheessa, joko oon saanu inspiraatiota johonkin originaaliin. Siitä on pitkään, kun viimeksi kirjotin originaaleja, mut eiköhän ne sieltä vielä palaa, kun on niiden aika. Mulla on monta stooria nyt kesken, joten yritetään nyt eka päästä niistä eroon, ennenku suunnitellaan elämää pitemmälle...
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Rainbow Light - 02.05.2015 00:17:20
Mun läheiset ystävät tietää (monta nettikaveria, yksi kaksi kolme neljä viisi irl ystävää tietää. Oon tartuttanu, hups 2 tänne. Vanhemmat tietää, stalkkas mua täällä ennen mutta kielsin, en tiedä nykyisestä suojasta mutta voivoi oma häpeänsä.  Tai jotain.

Hyvin mun ystävät suhtautuu, jos näytän niille jotain ei saata tajuta tai ei ole hauskaa jonka takia en näytäkkään. Pidän kaikkea pienessä valossa, koska en tee siitä numeroa (itse olen jo se numero aina koska säädän aina kaikkea).
Kukaan ei ole tullut haukkumaan. Äikänope on tyytyväinen mun luomuksista.

Oon niin huono reaalificceissä (itse nimitän näitä jatkiksia, preesens tai imperfekti tai mikä tahansa muoto mutta jatkoficci tai oneshotti, jotkut raapaleet. Tarkotan näillä niitä vuoropuheluita sun muita, pinnallisia tekstejä joissa ei hukuta), etten kehtaa edes kirjoittaa.
Siskon kanssa menossa yhden yhteisficin kirjotus, yks kuroshitsuji aihe siinä. Ihan paras idea, pakko toteuttaa<33

Sain siis Myrkkykalan tähän mukaan. Kuten yhden ystävistäni.

Hän mainitsi kuinka finiläiset on kovin masentuneita. Ehkä me ollaan. Ficcit + tunteet =haikeus, masennus
Tai elämä + avari = valitus

Sori sivuraiteille, mutta näin mun kaverit suhtautuu! Yksi innoissaan ja toinen ok, loput muutkin Täälä <3
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: neaemilia - 14.01.2016 19:20:49
Oon niin aloner et ei oo ystäviä ketkä suhtautuisivat siihen mitenkään  :D
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Silagul - 14.01.2016 19:35:28
Oon niin aloner et ei oo ystäviä ketkä suhtautuisivat siihen mitenkään  :D

En ole aiemmin kommentoinut tätä aihetta, koska edellisen lisäksi ei ole paljoa muuta sanottavaa. Olen niin yksinäinen susi, ettei minulla ole (enää) ystäviä, jotka voisivat olla jotakin mieltä kirjoittamisestani tai ylipäätään kiinnostuksestani fikkeihin.
Jos otetaan mukaan muutkin kuin ystävät, ne ihmiset, joille olen kertonut pitäväni kirjoittamisesta/fikkailusta, ovat joko tietämättömiä siitä, mitä se on, ajattelevat sen olevan nörttien hommaa tai vähän lapsellista/turhanpäiväistä. Osa näistä mainituista on omia tulkintojani sen perusteella, miten fikkailuni paljastamiseen on reagoitu. Eihän kovinkaan moni kehtaisi sanoa tuollaista toiselle päin naamaa. Se kuulostaisi epäkohteliaalta. :D
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Pheebs - 14.01.2016 22:43:22
Minun ystävistäni ei kukaan tiedä että luen ficcejä, mitä nyt parhaalle kaverilleni (hän on poika) olen ihan vitsillä linkittänyt jotain ficcejä Harrystä ja Dracosta. Hän on niin neutraali
että vastasi tyyliin "Ei ees yllättänyt että luet tällästä"  :D Ei kukaan muukaan varmaan olkiaan kohauttaisi jos kertoisin, mutta sanotaanko vaikka niin että tämä on sellainen aihe mitä
on vähän vaikea liittää johonkin arkiseen keskusteluun. Voisihan sitä yrittää jotenkin "Hyvä sää tänään!" -Joo eilen luin yhen ficin missä oli kanssa hyvä sää!
 ;D
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Kuolonsyöjäprinsessa - 02.08.2016 17:49:45
Meidän perheessä kaikki sisarukset fikkaa, joten se on aina ollut ihan normaalia mulle.
Mieheke ei pahemmin välitä, toinen parhaista tyttökavereista lukee, mutta ei kirjoita ja se toinen lukee ja kirjoittaa, mutta ei Pottereista. Mun yks parhaimmista kavereista on poika ja siis homo, joten se antaa mulle oikein miellyttäviä (tai sitten ei) ideoita (ja mielikuvia) mun slash-fikkeihin ja sitten lukee ihan innoissaan niitä ja välillä valittaa, kun oon kuvaillut anaaliseksiä väärin  ;D Ihan hyvin ne suhtautuu.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: repa - 04.08.2016 02:45:30
Mulla suuri osa kavereista, ystävistä ja perheenjäsenistä kannustaa mua kirjottamaan. Eli suhtautuvat tosi hienosti. Joskus on vanhempien suunnalta motkotuksia, että kirjoitan liikaa, mutta se on sellaista hyväntahtoista, että tekis hyvää olla joskus muuallaki ku koneella naputtelemassa tekstejä kasaan. :'''D (ja eihän nuo enää voi asiaan paljoa vaikuttaa, kun en heidän nurkissaan asu)

Kaverit tosiaan tietää tästä. Osaa kiinnostaa tietää, mitä oon kirjottanu ja jotakin pientä oon antanut lukeakin. Osa taas on linjalla, että hieno juttu, mutta EVVK. Tyttöystävää ketuttaa, kun Fini on suomeksi eikä ruotsiksi. Hän haluais myös lueskella. On kyllä sanonut, että mun kirjotuksia aikoo jossain vaiheessa lukea vaikka ne onkin suomeksi. : )

Veli taas on tosi utelias mun melkein kaikkia tekemisiä kohtaan eli myös kirjottaminen on saanut osansa kiinnostuksesta. Sen mielestä on ilmeisesti siistiä, että mulla on tällainen(kin) harrastus.

Mukavasti siis kaikki ovat suhtautuneet. Aluksi emmin, että miten mahtaa kukakin suhtautua, koska itelleni kynnys ficcailuun oli melko kova. Mutta ite tein asiasta ongelman, ei se muille ole ollut mikään juttu. Toiset on tosiaan kannustamassa ja toisia ei kiinnosta. Koitan pyrkiä siihen, etten ei-potterheadeille papata HP-juttuja ihan hirveesti. Tai muutenkaan rasita niitä puhumalla tästä harrastuksesta uuvuksiin saakka. Onneks meillä on aina paljon juteltavaa, niin voin suosiolla jättää kirjoituskeskustelut irkin puolelle :)
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Humina - 10.08.2016 14:14:37
Hmm, en ole koskaan pitänyt isompaa meteliä ficcailustani. Pari kertaa olen koettanut jotain sanoa, mutta saan sellaisia katseita, että hiljenen kyllä aika äkkiä siinä vaiheessa. Mä kun olen vielä jätkä, niin kai se on vähän eri jotenkin.
Fandom ficit saa jotenkin tutut pyörittelemään silmiään, mutta se nyt oli kaiken huippu, kun kerran myönsin parille tyypille kirjoittavani enimmäkseen originaalien rinnalla RPF:ää. Kun saivat selville, mitä tämä meinaa, helvetti oli irti.
Joten aika hiljaista poikaa olen näiden touhujeni suhteen. Pari tietää, että mä kirjoittelen tänne, mutta eivät tiedä nimimerkkiä.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: repa - 11.08.2016 06:22:20
Mun täytyy kyllä tulla hehkuttamaan tänne, että miten kivasti mun yksi hyvä ystävä on nyt ottanut tän kirjottelun. Hän ei ymmärrä, miten joku voi viihtyä tietokoneella näin antaumuksella, mutta on aina välillä uteliaana kysellyt, että mitä mä kirjottelen. Häntä myös houkuttelis, että kirjoittaisin hänestä jonkinlaisen tarinan tänne. Ja pari tekstiä oon hänelle jopa lukenut, ja niistä se ei ainakaan mitään negatiivista sanonut. Eli kyllä orastavaa kiinnostusta näyttäis olevan mun kirjoitusharrastusta kohtaan.  Pottereitahan tuo ei voi sietää, mutta originaalit tuntuis uppoovan ihan jees. Tosiaan mullakin kun aihepiiri on hieman rankempaa niin kai se uppoaa tuollaiselle badassillekin sitten edes pieninä annoksina. Oon kyllä tosissaan hirveen positiivisesti yllättynyt tästä!

Onko muilla käynyt vastaavasti, että aiemmin ficcailua kieroon katsonut ystävä onkin alkanut suhtautua eri tavalla harrastukseesi?
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Odo - 26.03.2019 20:39:05
En tiedä, olenko historiani aikana kirjoittanut topiciin vai en, mutta nostellaanhan (tätäkin) topicia ylös! Itselleni asia on ajankohtainen, kun mietin ensimmäiselle epäfiniläiselle ficcini esittämistä, mutta en ole päättänyt vielä, minkä ficin näyttäisin. Originaalia näytin jo, projektiani Komisario Haamua, joka on menossa äitille lahjaksi.

Mut en oikeastaan tiedä, miten ihmiset suhtautuu. Osaa ei oikeastaan kiinnosta tai eivät kehtaa kysyä, mitä ficcaaminen on, jos mainitsen ficcaavani. Toisaalta taas, jotkut ovat uteliaita ja toisilla sellainen käsitys, että ficcailu on ihan luokatonta slashpornoa omituisilla parituksilla, vaikka ficcikulttuuriin kuuluu paljon muutakin. Olen pitänyt matalaa profiilia ficcaamisesta, vaikka kirjoittamisesta yleisesti olenkin ruennut puhumaan enemmän viime vuosina, mutta en uskalla edes kuvitella, kuinka ystäväni suhtautuisivat, jos lukisivat ihan tekstejäni.

Tietysti, suurinosa ystävistäni on finiläisiä, mutta paljon on sellaisia "tavan tallaajia", oille ficcikulttuuri ei ole tuttu. Joillekin on jokseenkin, joillekin ei ollenkaan ja mietin, miten päästä yli tästä kirjoittajan ujoudesta irl-ihmisille? Ei sillä, etteikö nykyään moni finiläinenkin olisi irl-ihminen, mutta noin niinku epäficcareille?

Kertokaahan, mitkä on olleet pahimmat ja parhaat suhtautumiset - odotanko kaaosta vai kunnioitusta? :D Toki, riippuu niin paljon ihmisistä, mutta aika isot paineet on... Sen tiedän, että yksi ystäväni luulee ficcailun olevan jotain luokatonta, mutta en kehtaa näyttää sille, kun se kuitenkin odottaa jotain George R.R. Martinin tasoista tekstiä sitten kuitenkin ja ristiriitaisesti, kun puhun niin paljon julkaisuunkin tähtäävästä kirjoittamisesta... ja toinen taas, no sillä on käsitys ficcimaailmasta jonkun verran, mutta pelkään taas sen reaktiota muuten vaan, kun se osaa olla aika suorasanainen. Ja jos näytän yhden, on helppo googlata toinen, kolmas ja ne, joita en kehtaisi linkittää enää edes finiläisille (elekeekä menkö nyt kaivelemaan :D ).

Asdfdjdk.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Isfet - 26.03.2019 21:47:46
Minuakin kiinnostaisi kuulla kokemuksia!

Itsehän hädin tuskin olen tunnustanut siskolleni, että originaalien lisäksi myös ficcaan, mutta en ole kertonut Finistäkään koska en halua hänen lukevan kaikkia tekstejäni... Tietysti ei pitäisi olla mitään salattavaa, mutta en kyllä oikeasti kehtaisi pitää mitään K11 tasoa kovempaa enää esillä, jos joku tietäisi :'D

En kerro ylipäätään kirjoittamisesta kenellekään. On vain jotenkin sellainen olo, että ihmiset alkaisivat pitää minua entistä omituisempana hihhulina ;D Ei pitäisi välittää, mutta nyt kun minulla kerrankin on oikeasti vähän enemmän kavereita eikä enää yhden käden sormilla laskettava määrä, ei tahtoisi riskeerata mitään. En ole toistaiseksi kokenut "salailua" mitenkään raskaaksi. Jos harrastuksia kysytään, sanon koira ja lukeminen. Sehän on melkein totta...
 
Olen nyt vain tyyppi, joka kulkee joka paikaan kirjan kanssa. Mutta tahtosin kuulla, onko kirjoittamisesta "avautuminen" muuttanut sitä, miten muut suhtautuvat sinuun? Tuntuiko se edes avautumiselta, vai oliko se ihan arkipäiväinen juttu?
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Lunalotta - 28.03.2019 00:14:24
Isse, bongasinpa sinut täältä! ;D Kerro ihmeessä kavereillesi, jos sellainen tilanne tulee, että kirjotat. Sehän on harrastus siinä missä muutkin, ja jos joku sua siksi pitää outona niin sitten se on itse outo. Eihän kukaan pidä sua outona jos vaikka sanot harrastavasi lentopalloa tms. Miksi kirjoittaminen olisi outoa? Sehän on vaan luovuuden ja itsensä toteuttamista. (:

Ja sitten sun kysymykseen: Mä oon aina sanonut kaikille harrastuksia mainittaessa että kirjoitan, ja oon sanonut että kirjoitan omia tarinoita ja fanifiktiota lempikirjasarjastani HP:stä. Joten mulle se ei ole avautumista, koska pidän sitä yhtä normaalina asiana kuin mitä tahansa muutakin. (:
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: ratakisu - 28.03.2019 11:48:36
Mulla on ammatti ja koulutus, joiden perusteella on tyypillistä, että pidetään tosikkona. Ihmisiä on kiva järkyttää sillä, että tosikkokäsitystä horjuttaa sillä, että kirjoittaa ääliöhuumoria.  ;D Tuskin kuitenkaan kukaan ystävä pitää mua tosikkona. Tutut aika äkkiä huomaa, että stereotypiat ammateista ja vapaa-ajan harrastukset ei aina kohtaa-
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Nyyhti - 28.03.2019 11:51:08
Mä olen ihan viime aikoina alkanut paljastaa ihmisille, että harrastan kirjoittamista. Fanfictionia en ole tainnut mainita, ehkä, mutta vanhemmat kaverit kyllä tietävät siitä ja useampi on jopa lukenutkin jotain multa. Kavereitani ei ole kuitenkaan koskaan niin paljon kiinnostanut, että olisivat ihan metsästäneet tekstejäni.

Mutta tämä uusi aluevaltaukseni, siis että uskallan suht avoimesti uusillekin tyypeille kertoa kirjoittavani, on tosi jännä ;D Se on toisaalta tullut luontevasti, koska kirjoitan paljon työssäni, ja siinä näkyy kuulemma selvästi, että kirjoittaminen tulee luontevasti. Totta kai ihmiset sitten paljastukseni jälkeen haluavat tietää, mitä kirjoitan vapaa-ajalla. Vastaan, että aika kepeää juonellista fiktiota, mistä toistaiseksi on harvemmin tullut kovin tarkkoja jatkokysymyksiä. Jotenkin yhä jännittää aina hirveästi, että ihmiset tietävät moisesta harrastuksesta ;D
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Violetu - 04.04.2019 09:43:16
Itse en muista olenko koskaan pahemmin arkaillut kirjoittamis- ja fanifiktioharrastuksesta kertomista ihmisille, kun se on kuitenkin niin iso osa omaa elämää, että kertomatta jättäminen tuntuisi tosi oudolta.

Sellaiset ystävät ja muut ihmiset, jotka eivät itse kirjoita, suhtautuvat yleensä tosi hyvin, viimeistään sitten kun lisää, että fanifiktio ei tosiaan riko mitään tekijänoikeuksia ::)
Nuivempaa suhtautumista tullut muilta kirjoittavilta tutuilta/koulukavereilta yms. Muutama jopa ylpeänä julistanut, ettei ole koskaan fanifiktiota kirjottanut muuta kun ehkä läpällä jotain, koska vihasi niin ankarasti twilightia tai jotain muuta kirjaa/leffa/jotain.
Yksi setäihminen taas kommentoi fanfic-tekstejä jotka olin laittanut yhdellä kurssilla kommentoitavaksi, ainoastaan sanoilla "no, nää oli fanifictiota..." silleen tosi alentuvasti.
BITCH PLEASE, ne tekstit olivat ihan eri genreä ja fandomia keskenään, mutta kys urpon mielestä kaikki fanifiktio on ilmeisesti samanlaista... vieläkin saan kiihdytettyä itseni raivoon, vaikka tästä on kulunut pian vuosi😅😂
Tosin tuohan vahvisti ainoastaan käsitykseni kyseisen henkilön ahdasmielisyydestä, eikä vaikuttanut omaan ficcaamiseen millään lailla.

Millaisia negatiivisia kokemuksia muilla on ollut, jos on?
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: niiina - 29.06.2020 19:01:54
Pakko nostaa tätä topaa taas täältä syövereistä.

En muista olenko tähän kirjoittanut aikaisemmin, enkä sitä edes jaksa tarkastaa, koska tilanne voi toki olla eri nykyään mitä on ollut joskus. :)

Minulla on tasan yksi ystävä ihan irl - joka tietää minun kirjoittavan. Hän ei ole koskaan lukenut ainakaan minun tietääkseni kirjoituksiani, koska hän itse lukee vain englanniksi fanfictionia eri fandomeista (nykyään harvemmin), koska on tuntenut aina suomenkieliset ficit vähän tönkköinä. Täysin makukysymyksiä, mutta juu, onhan englanninkielisissä oma viehätyksensä. Emme kuitenkaan keskustele asiasta kauhean paljon. Joskus hän kyselee, mikä tämä foorumi olikaan ja kertoo, että hänen tutuille tämä on tuttu paikka yms. / Ainiin, hän suhtautuu myös asiaan ihan hyvin eikä ole koskaan ollut mitenkään epämiellyttävä asian suhteen. Hänelle homma on täysin ok. :D

En tiedä miksi olen aina nostanut tietyt muurit pystyyn kun kyse on kirjoittamisesta tai Finistä. Osa tietää, että osaan kirjoittaa ihan ok, mutta eivät tiedä miksi. Koska Fini on se, joka itselle on eniten opettanut sekä ylipäätään fanfictionin lukeminen, ei niinkään äikän esseet. :D Tämä on varsinkin nykyään paljon pyörinyt päässä, että mikä minua pelottaa? En toki nyt mielelläni mitään kauheita pornopläjäyksiä tunkisi ystäville luettavaksi, mutta olen kyllä miettinyt, että juttelisin aiheesta mun yhden toisenkin ystävän kanssa ja katsoisin mitä hän sanoo. Hän ei kyllä koskaan ole ollut kovin tuomitsemaa tyyppiä, mutta ei myöskään tämän tyyppinen ihminen yhtään, joka kirjoittelisi fanfictionia tai lukisi koskaan sellaista. :D

Musta on ollut hauskaa ihan kadulla joskus katsoa ihmisiä ja miettiä, onkohan tuokin Finissä ja kirjoittaakohan hänkin. Ihan hupsuja juttuja tulee aina mieleen tuolla liikkuessa.

Lainaus
Millaisia negatiivisia kokemuksia muilla on ollut, jos on?
Ei oikein ole, varmaan juuri siksi ettei aiheesta juuri puhu. Olisi kyllä tietyllä tapaa aika ihanaa kun lähipiirissä olisi enemmän myös tästä aiheesta kiinnostuneita. Ainut mitä on joskus tullut, on näitä, että vähän keljuillaan miten joku voi pitää vaikka Harry Potterista - se on lapsien juttu - mutta mua ei tuollaiset haittaa. Sanon aina, että minä tykkään mistä minä haluan ja sinä tykkäät mistä sinä haluat. :D Olisi kyllä kurja ajatus, jos avoimesti kaikki tietäisi kirjoittavan ja ficcaavan, jos joku tulisi sitä kovastikin arvostelemaan, mutta senkin toki ymmärtää ettei tämä ole kaikille ok.

Varmaan jos kyse olisi omalla kohdalla originaaleista, olisi helpompi kertoa harrastavansa kirjoittamista. Äidille olen joskus nuoruudessa jotain runoja esitellyt, mitkä ei liittynyt mihinkään fandomiin, mutta perhekään ei tiedä sen enempää. Mies tietää, että ylläpidän jotain Potter foorumia, mutta ei häntä asia juuri onneksi kiinnosta. On varmasti nähnyt minut myös kirjoittamassa, mutta ei juuri kysy, mitä teen enkä ole hänelle tekstejäni esitellyt muutenkaan. En salaile, mutta meillä on tällainen hyvä symbioosi asian kanssa, ettei hän pakota minua kertomaankaan, jos en itse tunne aiheelliseksi. :D
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: mursuhilleri - 29.06.2020 19:34:07
Minä olen viimeisen, ehkä puolen vuoden sisään alkanut kertoa muille, että harrastan kirjoittamista ja julkaisen tekstejäni kirjoitusfoorumilla. Lähinnä sen vuoksi, että olen tässä, juuri sen puolen vuoden sisään tutustunut moneen uuteen finiläiseen, ja muut tuttuni ihmettelevät, että mistä oikein olen näitä kavereita löytänyt :D En ole monellekaan maininnut että kirjoitan nimenomaan fanfictionia. Yleensä sanon, että "novelleja ja sen sellaista", enkä myöskään ole paljastanut finin nimeä kellekään. Jos joku kysyy, sanon vain, että en kerro :P

Yhdelle ystävälle kerran mainitsin että olen kirjoittanut fanfictionia. Se oli pitkään harkittu päätös. Tämä ystävä ei ymmärtänyt yhtään, hänen mielestään ficit olivat outoja ja typeriä, lapsellisia. Eikä edes silleen hassulla tavalla outo, vaan ihan oikeasti hän katsoi minua niin kuin olisin ollut jotain ällöttävää ja likaista. Totta puhuen, vähän loukkaannuin tästä. En ole ficcejä enkä ylipäätään kirjoittamistani hänelle sen jälkeen maininnut.

Mieheni taas on suhtautunut aivan ihanasti ficcaamiseeni. Hän kannustaa mua kirjoittamaan lisää, lukee tarinoitani ja kehuu niitä. Hän myös kuuntelee, kun olen selittänyt finistä kaiken, kuinka finissä toimitaan ja minkälaisia osastoja täällä on jne jne. Hän myös tuntee monen finiläisen nimimerkitkin, kun selitän niin kauheasti finistä. Hän on myös rekisteröitynyt finiin joskus aikaa sitten ;) Ja hän on itsekin ilmaissut kiinnostusta ficciharrastukseen, mutta hän on hirveän epävarma itsestään. Olen yrittänyt saada häntä kirjoittamaan finiin jotain pientä, mutta ei hän uskalla!
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: summerblue - 19.08.2020 02:16:31
Mulle kirjoittaminen itsessään on jotenkin tosi intiimi ja yksityinen asia. Viime vuosina olen alkanut mainita sivulauseessa, että harrastan "luovaa kirjoittamista", mutta ei tulisi mieleenkään mainita, että nimenomaan fanfictionia :D Mulla oli yliopistossa paljon tuttuja, jotka lukivat kirjallisuutta sivuaineena ja aina äimistelin sitä, että siellä oikeasti käytiin keskusteluja fandomeista ja fanfictionista. Ei siinä mitään pahaa, mutta itselleni asia on niin yksityinen, etten varmaan tuntemattomassa porukassa tunnustaisi edes kuulleeni mistään sellaisesta :D

Yksi IRL-ystävä tiesi kyllä, että kirjoitan nimenomaan fanfictionia, olisiko tiennyt fandominkin. En ole enää varma. Tietyllä tapaa teki mieli näyttää jotain tekstejä, mutta ei sitten kuitenkaan uskallus riittänyt. Nettiin tuntemattomien silmien eteen olen kuitenkin tuuttaillut kaikki kokeiluni mpregistä seitsemääntuhanteen soulmate AU-tekstiin.

Lainaus
Mieheni taas on suhtautunut aivan ihanasti ficcaamiseeni.

Tosi mukavaa, että sun miehellä on niin kiva asenne tähän harrastukseen :) Tuli itsellekin hyvä mieli tästä.
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Odo - 23.05.2021 13:41:42
Täällähän tämä topic oli! Olin ihan varma, että tämä topic on olemassa, mutta etsin väärästä paikasta pyöriessäni Mustepullossa. :D Hirmuinen palo päästä nyt puhumaan tästä asiasta..

Haluaisin hieman nyt ottaa kantaa aloituksen kysymykseen, mutta myös laajemmin, miten "muu maailma" suhtautuu ficcikulttuuriin? Fanfictionin juuret alkavat "tunnetusti" 1960-luvulta, mutta edelleen se herättää myös kummastusta ja jopa ennakkoluuloja. Millaiseen suhtautumiseen olet törmännyt netissä tai sen ulkopuolella omaan harrastukseesi tai ficcikulttuuriin yleisesti? Minä olen tässä asiassa hieman tynnyrissä. :D Olen vähän puhunut Instagramissani ficcailusta, mutta siihen ei ole juuri juuta tai jaata sanottu, kun seuraajakuntani on tosi pieni, enkä hengaa vaikkapa Twitteriä.

Kun viimeksi kirjoitin tähän topiciin olin ensikertaa näyttämässä ficciäni (tarkemmin ficcejäni lopulta) epäfiniläiselle. Tuo henkilö tiesi ficcaamisestani ja "ficcimaailmasta" ja se meni lopulta ihan ookoo ja jutellaan nykyisin hieman avoimemmin kirjoittamisestani. Olen sittemmin puhunut paljon avoimemmin ficcaamisesta ja kirjoittamisesta, mutta tekstien näyttäminen jäi kertaluontoiseksi, mutta nyt kumppanille heitin puolitosissani voivani näyttää Multicrossoverini "Keittiökatasrofi", joka on täällä Finissäkin. Voisin näyttää sen periaatteessa siksi, että sen on tarkoituskin olla hölmö, mutta ujostuttaa silti. :D

Tiedän, että kumppanillani on niitä Suuria Epäluuloja ficcaamista kohtaan, kun hänen "ensikosketuksensa" fanfictioniin oli artikkeli, jossa käsiteltiin kamalimmat Game of Thrones -ficit, jossa Ramsay Bolton raiskataan isänsä toimesta, Jon ja Arya harrastavat susihahmoissa zoofiliaseksiä ja en enää muista, mikä se kolmas järkytyksen aihe oli. Hän ei siis  lukenut itse ficcejä vaan "arvostelua ficcikulttuurista", joka jätti kai jonkunsortin traumat. :D Se on myös hyvin ennakkoluuloinen shippeihin, että kajotaan alkuperäisteokseen (ja samaan aikaan katsoo GoT:sta "fix-it"-videoita, jotka ei ole niin kaukana ficcikulttuurista kuitenkaan). Olen kovasti koettanut opettaa, että ficcaaminen on muutakin kuin Ramsay Boltonin raiskaamista ja zoofiliaakin ja nyt kumppani sitten voisi lukea tuon minun multicrossoverini, mikä voisi olla pieni "portti" siihen, että ficit voivat olla myös hauskoja ja ehkä myöhemmin ujuttaa sille jonkun helpostilähestyttävän shipin ja jonkun vakavemman kuin multicrossoverini. :D

Ollaan joskus saunassa istuessa pohdittu ficcien shippinimiä, joista se oli ihan äimistynyt, että miksi Bagginshield ?? (Thorin/Bilbo, Hobitti) yms. :D Sen vielä ymmärrän, että voi mennä yli hilseen, mutta Jon/Sansakin (Game of Thrones) meni yliymmärryksen, vaikka katsoo  nimenomaan niitä fix-it -videoita GoTista Youtubesta, missä myös "kajotaan" fandomiin. :D Yritin sitten perustella, että kyseessähän voi olla taktinen liitto yms. eikä niin kovin kaukaa haettua kuitenkaan, mutta ei se ihan lämmennyt. ;D

Minä olen taas innostunut ficcailusta ja kuitenkin olisi kivaa puhua siitä, kun nykyään uskallan, enemmän myös "ei-ficcareiden" kanssa. Jännittää se silti edelleen ja kuumottelee ne ennakkoluulot, yms. En usko, että kumppani kuvittelee minun kirjoittelevan zoofiliaa, mutta sen käsitys silti minun ficcaamisesta saattaa olla aikamoinen... :D Vaikka yrittänyt selittää, että kirjoitan ihan kesyjä juttuja. (Ei puhuta siitä, mitä olen kirjoittanut tai suihkupwp-inspiraatiosta KnB:stä joka iski vastikään... ;D ).
Otsikko: Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Kirjoitti: Claire - 29.11.2022 01:21:44
Munkin oli vuorostani pakko kaivaa esiin tämä aihe, koska oli niin mielenkiintoista lukea tätä vuosia vanhaa keskustelua ja oppia vähän siinä sivussa finiläisten erilaisista näkökulmista ficcailun esiintuomisen suhteen IRL. Jotenkin ihan sairaan siistiä ajatella, että moni täältä pystyy puhua perheensä ja ystäviensä kanssa avoimesti ficcailusta, ja että monet teidän kaveritkin ficcailee. Toki yhtä cool on myös sekin, jos haluaa pitää ficcailunsa yksityisasiana.

Yli vuosikymmen sitten, mulla oli pari koulukaveria IRL, jotka tiesivät ficcailustani ja ficcailivat itsekin Finissä. Se oli hauskaa, voitiin puhua erilaisista kivoista ficeistä ja parituksista keskenämme ja vaikkapa oikolukea toistemme tekstejä ja kommentoida hehkuttaen (varsinkin jos ficciin muuten ei tullut kommentteja, hahaa :D ). Mutta sitten se jäi mulla ja tuntui jäivän muillakin. Muistan parin koulukaverini nimimerkinkin yhä Finissä ja käyn joskus vilkaisemassa heidän profiileitaan, vaikka en ole heihin ollut yhteydessä vuosikausiin (tämän ääneen myöntämisestä tulee vähän stalkkeri olo, lol), mutta kumpikaan ei ole siis kirjautunut tänne moneen, moneen vuoteen. Joten siitä olen päätellyt, että heillä tuo harrastus ei ole seurannut aikuisuuteen asti. Ei toki aktiivisesti mullakaan, vastahan löysin takaisin tänne Finin ihmeelliseen maailmaan, vaikka toki koskaan Finiä en ole kokonaan unohtanut, vaan aina tiennyt, että tänne voi tulla pakoon maailmaa ja saamaan myös aivan ihanaa keskustelua aikaan upeiden finiläisten kanssa.

Mutta joo, mulle Fini ja ficcailu on noita kahta koulukaveria lukuunottamatta ollut aina juurikin tosi yksityinen asia. En mä vaikkapa halua, että mun real life -tutut, kuten työkaverit, lukevat mun ficcejä (vaikka olisivat vanhojakin ficcejä), koska kyllähän moneen niistä on tullut kanavoitua ja vuodatettua osaksi omia tunteita ja laitettua aina pieni osa sydäntä, joita en ihan jokaiselle tutulle halua paljastaa. Jotenkin niiden paljastuminen kaiken maailman tutuille saisi mut tuntemaan itseni tosi haavoittuvaiseksi. Kirjoittelen ficcejä silloin tällöin omaksi ilokseni, ja joskus julkaisen niitä myös muiden Finiläisten iloksi (tai suruksi), ja jotenkin se anonyymiys sen taustalla on lohdullista. Vaikka toki mä siis kirjoittelen kommentteja erilaisiin keskusteluihin Finissä muutenkin ja saatan paljastaa sellaisia yksityiskohtia, että ihan varmasti hyvät ystäväni ja perheenjäseneni tunnistaisivat mut kyseisistä kommenteista. Mutta sehän vain paljastaisi, että hekin ovat fanfictionin lukijoita siinä missä minäkin. :D

Miehelle mun on nyt ollut vähän pakkokin myöntää, mitä pitkiä tekstejä mä viime aikoina oon yöllä tapittanut kännystä, kun olis pitänyt nukkua (kuten tälläkin hetkellä :D) ja kertonut, että oon taas pitkästä aikaa lukenut Harry Potter -aiheisia tarinoita. Oon siis hälle kyllä jo aiemmin joskus maininnut, että olen nuorempana itse kirjoittanut myös tällaisia tarinoita. Vähän toki on kysellyt, että niin siis millaisia tarinoita, ja kun sitten myös vähän avasin keskustelua erilaisista parituksista, joita ei vaikkapa välttämättä alkuperäisessä kirjasarjassa ole, niin ensimmäinen kommentti oli, että ”ai lueks sä jotain pornokirjallisuutta”. :D Kerroin, että no jaa kyllähän osassa ficeissä on juu seksikohtauksia jne, mutta ihan laidasta laitaan. Olikohan viime yönä kun esimerkiksi kerroin, että luin juuri sellaisen tarinan, jossa Hermione on rikkinäisen ajankääntimen takia matkannut ajassa taaksepäin, tutustuu siellä nuoreen Severukseen ja heidän välit syvenevät toden teolla. Kyseinen ihana ficci on siis Pahattaren Eilisen viemää (https://www.finfanfun.fi/index.php?topic=52373.0), K-18. Miestäni alkoi juonen kuultuaan yhtäkkiä kiinnostamaan asia, ja jopa pyysi mua lukemaan hälle tuon ficin prologin iltasaduksi ääneen (!) . Ehkä mä siis vielä saan hänet käännytettyä fanfictionin ääreen. ;)

Eli joo, mies on käytännössä ainoa, joka nykyään asiasta tietää, ja hän ei tietenkään mitenkään kammoksu/vierasta asiaa (miksi oikeasti pitäisikään), on hyvin tottunut mun kaiken maailman touhuihin. :D Mutta silti, kuten Odostakin, musta tuntuu, että ficcikulttuuri herättää suurimmassa osassa ihmisistä kummastusta, ja siis pakko myöntää, että kyllä mäkin pidän tätä ehkä vähän outona harrastuksena, koska juurikin se yhteiskunnan asenne fanfictionia kohtaan on yleisesti vähän oudoksuva, ja se pakostakin heijastuu osaksi omaakin asennettani. Vaikka siis ficcailusta ja fanfictionin lukemisesta pidänkin paljon enkä itse pidä ketään muuta lähtökohtaisesti outona, jos sitä harrastaa - itseäni vaan :D Ehkä sekin on osasyy sille, miksi haluan pitää ficcailuni IRL-tuttaviltani piilossa. Mutta samalla ihailen myös niitä, jotka ficcailusta uskaltaa jutella esimerkiksi arkipäiväisissä kohtaamisissa kuten kahvipöydässä ei-ficcareiden kanssa.

Lainaus
Minä olen taas innostunut ficcailusta ja kuitenkin olisi kivaa puhua siitä, kun nykyään uskallan, enemmän myös "ei-ficcareiden" kanssa. Jännittää se silti edelleen ja kuumottelee ne ennakkoluulot, yms. En usko, että kumppani kuvittelee minun kirjoittelevan zoofiliaa, mutta sen käsitys silti minun ficcaamisesta saattaa olla aikamoinen... :D Vaikka yrittänyt selittää, että kirjoitan ihan kesyjä juttuja. (Ei puhuta siitä, mitä olen kirjoittanut tai suihkupwp-inspiraatiosta KnB:stä joka iski vastikään... ;D ).
Esimerkiksi Odo, ihan mahtavaa että oot uskaltanut ficcailun ottaa esiin mahdollisista ennakkoluuloista huolimatta! Upeaa avoimuutta. Ha haa, voin samaistua tuohon että ehkäpä kumppanin ei tarvitse tietää ihan kaikkia yksityiskohtia :D Voi apua toi zoofilia -keissi, haha. Sähän voisit valita tuotoksistasi sen ”kesyimmän” ja antaa hänen lukea se, ja vakuutella että ”tällaisia viattomia tarinoita mä täällä vain rustailen”. ::)