Kirjoittaja Aihe: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?  (Luettu 132578 kertaa)

shira

 • ryövärintytär
 • ***
 • Viestejä: 184
 • ava © becca ♥
Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
« : 26.04.2008 17:13:48 »
Eli halusin nyt aloittaa keskustelun sellaisesta aiheesta kuin että miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
Eli tietävätkö ystävänne ficcailuharrastuksestanne ja jos tietävät, miten he suhtautuvat? Ficcailevatko kaverisikin? Pitävätkö he ficcailua outona ja/tai vieroksuvat sitä? Vai ovatko oikeat ystäväsi netissä ja/tai täällä Finissä?
Selventääkseni hieman asiaa laitan oman kokemukseni tähän.

Omat ystäväni eivät edes tiedä ficcailustani. Ja jos tietäisivät, he pitäisivät sitä kertakaikkisen kummallisena ja oudoksuttavana... he eivät mitä luultavimmin edes tiedä, mikä on ficci. Varsinkin nämä FinFanFunin Potter-ficit; kaverini inhoavat Harry Potteria. Tai ne, jotka eivät inhoa, eivät pidä siitä. Ihmettelen, miten tällainen asia on pysynyt salassa heiltä, kun kuitenkin ficit ovat iso osa elämääni ;o

Keskustelua kehiin !!

When you touch me it's so delicious

sikuriina

 • ***
 • Viestejä: 170
 • Not all those who wander are lost
Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
« Vastaus #1 : 26.04.2008 17:33:26 »
Minulla on itselläni vähän samanlainen tilanne. Kaverit joita tapaan oikeassa elämässä ovat juuri tuollaisia tapauksia, jotka eivät mitä luultavammin edes tiedä mikä on ficci. Tämä johtuu lähinnä siitä, että suurin osa ystävistäni on poikia. Vaikka pyörinkin oikeassa elämässä enimmäkseen poikaporukoissa, minulla on netissä lukuisia naispuolisia ystäviä joista lähes jokainen kirjoittaa/lukee ficcejä. Heidän kanssaan on ihana jakaa kokemuksia ja mielipiteitä kirjoittamisesta, ja olen todella kiitollinen että olen törmännyt kyseisiin ihmisiin vuosien varrella.

Raesokeri

 • Vieras
Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
« Vastaus #2 : 26.04.2008 17:36:12 »
Hyvin suhtautuvat. Yksikin jopa lukee ficcejä ja antaa ideoita kirjoittamiseen.  :)

Dinella

 • Leijonakuningas
 • ***
 • Viestejä: 726
Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
« Vastaus #3 : 26.04.2008 17:53:37 »
Muutamat tietävät. Pari kavereistani lukee myös, joskaan ei Potter fandomilla vaan just tyyliin jotain Narutoa.. Niin, ja yksi käy täällä lukemassa, muttei voisi kuvitellakaan kirjoittavansa itse. Ja yhden sain tietoiseksi finistä, ja nyt hän käy täällä sekä lukemassa että kirjoittamassa :D

//Kävin muokkaamassa, tilanne muuttui  ::)
« Viimeksi muokattu: 04.08.2008 10:11:24 kirjoittanut Dina »
and never, never, never stop for anyone

ava by raitakarkki

February

 • ***
 • Viestejä: 136
Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
« Vastaus #4 : 26.04.2008 17:53:56 »
Mulla on yks kaveri joka tietää, ja se ei tykkää ollenkaa.
Lapsellista ja sairasta jne. Mitäpä sitä muiden mielipiteistä välittämään.
Elämä on hyvä harrastus kun ei saa unta.

Eruru

 • ***
 • Viestejä: 398
 • easy, breezy, beautiful
Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
« Vastaus #5 : 26.04.2008 18:07:19 »
Eikö tällainen keskustelu ole ollut jo jossain? Muistanko väärin, vai oliko se toisessa finissä? Nojaa.

Kyllä ne kaverit tietää mutteivat pahemmin välitä. Yhen passitin jopa lukemaan Zsanyan legendaarisen Mary Suen, muttei hän innostunut siitä niin kamalasti että olisi jatkanut ficcailua, vaikka kyllä hän siitä piti (kukapa ei ;)). Ollaan jopa käyty suuri väittely H/G:n ja H/D:n välillä, hän kannattaa nimittäin suuresti kirjoja. Enivei, hyvä näin, sillä en tarvitse pahemmin tuttujani tänne lojumaan kun olen harvinaisen yksityistä tietoa kumminkin antanut tänne :D Eipä muuta. En jaksanut muidenkaan viesteistä lainailemaan kun ei oikein mitään mielenkiintoa herättävää kukaan ollut kirjoittanut.
« Viimeksi muokattu: 26.04.2008 18:09:36 kirjoittanut Eruru »

Forlorn

 • ***
 • Viestejä: 201
 • Sukkapuikko
Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
« Vastaus #6 : 26.04.2008 18:11:06 »
Minulla on ystäviä, jotka tietävät ficcailustani. Ja jos joku ei tiedä, pystyn hänelle kertomaan asiasta. Mielestäni tässä ei ole mitään hävettävää.
Ne ystävät jotka tietävät, ovat tai ovat olleet itsekin Finissä... Nykyään tässä Finissä ovat Amca, piladel ja Gii. Kaikki tunnen Finin ulkopuolelta, joten täältä en periaatteessa heitä ole löytänyt.
Vanhassa Finissä oli tietenkin muitakin ystäviäni, mutta he eivät tänne ole rekisteröityneet.
Osa ystävistäni ficcailee itsekin. Kyllä sitä tulee välillä heidän tekstejään kommentoitua sekä he kommentoivat minun tekstejäni. Amca toimii myös betanani, uskokaa tai älkää, hän sitä itse ehdotti. x)
Onhan tietysti niitäkin ihmisiä, jotka eivät tätä ymmärrä. Mutta se ei ole minun ongelmani.
Eräs ystäväni (poika), joka ei ficcaile on lukenut tuon mainitun Zsanyan Mary Suen ja tykännyt siitä. Muut ficit ovat hänen mielestään ajanhukkaa. Hän ei ymmärrä ficcailua.

Osaka

 • ***
 • Viestejä: 5
Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
« Vastaus #7 : 26.04.2008 18:29:43 »
Vain kaksi kaveriani tietävät ficcailustani, mutta ennen kuin kerroin heille, he eivät tienneet, mikä ficci on. Toisen kaverini mielestä 'kaikki ficcit, joita yritän kirjoittaa, tulevat kaatumaan.' Oikeassa on, en ole saanut vielä yhtään ficciä valmiiksi. *nolo* Toista taas ei kiinnosta yhtään. He eivät edes pidä Pottereista. Kumpikaan ei ole lukenut yhtään Potter-kirjaa, mutta toinen heistä on ainakin katsonut elokuvat. En varmaan saisi ikinä kumpaakaan lukemaan H/D -ficciä.  ;D Ficcailua ei tarvitse hävetä yhtään. Hyvän ficcin kirjoittamiseen tarvitaan mielikuvitusta, joka on hyvä asia.

Ansku-Ransku

 • aurinkoaddikti
 • ***
 • Viestejä: 453
Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
« Vastaus #8 : 26.04.2008 18:37:13 »
No, kyllä ne tietävät. Ainakin ne, joiden kanssa vietän enemmän aikaa. Kun saivat kuulla asiasta oli hieman "ööh..?" meininki, mutta ei se niitä haittaa, toinen on Potter-fani kanssani ja toinenkin lukee niitä ja pitää niistä. Mutta fikkejä ne eivät lue. Toinen on lukenut yhden Fred/George fikin, missä oli angst genrenä (Kuinka kaksosista saa angstia? ^^'') ja hieman vieroksui poikarakkautta, mutta kertoi itkeneensä.
  Olen tullut fikkien takia kaksimieliseksi, ja sen ne kyllä tuntee. Enkä voi käsittää, kun molemmat kammoksuvat poika- ja tyttörakkautta, fikkien takia meikäläinen on suvaitsevampi.

Ei fikkailuni haittaa kavereitani, ei, paitsi kaksimielisyyden tuntevat joskus.
Ava by raitakarkki.

Willy

 • disaster gay
 • ***
 • Viestejä: 165
 • deep roots are not reached by the frost
Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
« Vastaus #9 : 26.04.2008 18:47:47 »
En oikeastaan kauheasti ole oma-aloitteisesti ficceistäni selitellyt. Muutama kaverini kumminkin tietää ficcailustani, toisia se ei juurikaan kiinnosta, mutta pari lukee suurimman osan ficceistäni läpi. Kovinkaan moni ei ainakaan tietääkseni aktiivisesti kirjoittele, mitä nyt muutaman tiedän silloin tällöin kirjoittavan. En oikeastaan tiedä mitä he ficcaamisestani ajattelevat kun en ole kysellyt. Eräs kaveri luki yhden Sirius/Remus ficcini joskus kauan sitten ja oli hieman wtf-tunnelmissa tekstin jäljiltä ja sanoi minun käsitykseni hahmojen välisestä suhteesta olevan aika erikoinen. Sen jälkeen en oikein ole ficcejä väkisin kavereilleni tuputtanut, keskustelen ficceistä vain niiden kanssa joiden tiedän olevan myös kiinnostuneita niistä. Ficcailu on minulla sellaista omalle ajalle pyhittäytymistä ja enimpien kavereiden kanssa puhun yleensä jostain muusta.
Go well traveler on your journeys into the south. Take your memories with you and unpack them fondly remembering this place.

mers.

 • ***
 • Viestejä: 57
Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
« Vastaus #10 : 27.04.2008 22:12:14 »
Enpä tästä ole kenellekään sen kummemmin selitellyt. Kuten joku jo mainitsikin, on tästä tullut sellainen "oma juttuni". Vähän niin kuin rakas harrastus, jolle haluaa pyhittää omaa aikaa ja johon voi purkaa elämän iloja ja suruja. Mutta jos joku tulisi kysymään ja olisi oikeasti kiinnostunut, niin miksikä en voisi kertoakin, ei tässä ole mitään hävettävää. Ainakin osa kavereistani tosin vieroksuu homoseksuaaleja, joita ficeissäni viljelen enemmän kuin laki sallii. Ainakin muutaman tutun tiedän ficcejä harrastavan, mutta pyörivät eri foorumeilla kuin minä. Vain yksi heistä taitaa olla rekisteröitynyt myös tänne.

Gaploon

 • ***
 • Viestejä: 161
 • Mitä sanoiko joku femme? Missä!
Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
« Vastaus #11 : 27.04.2008 22:56:43 »
Eräs kaverini uhkasi lähettää minut hoitoon ;D Vietän muka liikaa aikaa FFF kuten me tätä armasta finfanfunia kutsumme. Tietääkseni kukaan kaverini ei ficcaile, en tosin ymmärrä miksi :-\  Hoitoon lähettäjälle laitoin kylläkin ensin linkin Arthur kumiankka juttuun...hän hieman kritisoi minua sen jälkeen  :-[  ja alkoi uhitella hoitoon lähettämisellä. Lupasin luopua FFF:stä kun hän tupakasta ja hengittämisestä...eli ei ikinä
S is for the simplety
E is for the ecstasy
X is just to mark the spot
'Cause that's the one you really want
~o~
Femmeslash...kuka ei nyt sitä rakastaisi!
"If Rowling really wanted us to be happy she would’ve made Hermione gay!"(napattu livejornal avattaresta ^-^)

Gryffindor Charm

 • ***
 • Viestejä: 200
 • Ei aktiivinen
Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
« Vastaus #12 : 28.04.2008 18:53:20 »
Eivät ne tiedä, että kirjoitan fanfictionia. En ole vielä edes kertonut.

Pigwidgeon

 • ***
 • Viestejä: 29
Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
« Vastaus #13 : 28.04.2008 22:16:28 »
Tietävät, että luen. Kerran kirjoitin itse näytteen, ehkääää hieman kamalan ja sain heidät järkyttymään :'D Olen yrittänyt saada heidätkin löytämään ficcimaailman sulot, mutta eivät oikein innostu... Paitsi vain yhden kaverin sain suostuteltua lukemaan yhden pitkän ficin ja hän sanoi sen olleen OK. Mutta ystäväni eivät ole oikein lukija tyyppejä...

Joskus arkielämässä, koulussa, mainitsen jotain ficceihin liittyvää tai esimerkiksi "queer" (pitää selittää heille suomennos joka kerta) ja he huomauttavat ajastani jonka käytän ficcien parissa... Mutta ah sitä aikaa!

Parin kaverin kanssa olen kylläkin kirjoitellut yhteisficciä, ääliöhuumoria jota vain me ymmärrämme(: mutta toinen kaveri on jo entinen ja toinen ei ole koskaan edes lukenut ficciä loppuun... ellei ole halunnut löytää siitä jotain haukuttavaa :'D

Mutta, in a nutshell, ystäväni pitävät minua sairaana homoja rakastavana hyypiönä. Mikä minä olen heille vastaan väittämään...  ;D

~Pigseli
« Viimeksi muokattu: 28.04.2008 22:18:02 kirjoittanut Pigwidgeon »
I love to walk in the rain 'cause no one can tell I'm crying.

To hell with cookies. Come to the Dark Side, We've got slash.

Fiorella

 • ***
 • Viestejä: 5 767
 • Hyvän tuulen kotisatama
  • https://archiveofourown.org/users/Fiorelle
Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
« Vastaus #14 : 28.04.2008 22:33:03 »
Läheisimmät ystäväni tietävät ficcailustani, en ole kuuluttanut ympäri kyliä asiasta, vaikka en sitä häpeilekään. Heistä osa, joita on kiinnostanut, ovat lukeneet tekstejäni, ja ihan pitäneetkin. :) Eihän tämä kuulemma ihan järkevää puuhaa ole, samassa ajassa kun voisi kirjoittaa originaaliakin. Kuulemma minulta maine menee, jos tulisi yleiseen tietoon. En kyllä mielestäni ole kirjoittanut sellaista, mitä en kehtaisi näyttää tarvittaessa melkein kenelle tahansa.

Yleisesti ottaen toki kannattaa pitää mielessä, että netti ei ole mitenkään yksityinen paikka. Ja semmoista ei kannata julkaista lainkaan, jonka takana ei ole valmis avoimesti seisomaan myös sitten, jos asia tulee esille. Nykyään tuntuu useinkin tulevan ilmi eri henkilöiden nettimenneisyys, jos joutuukin julkiselle alalle töihin tai muuten esiin.

I´m kind and caring Hufflepuff!
~ Iltakävelylle Fiorellan ficcitarhaan? ~

Winga

 • Gremlin
 • ***
 • Viestejä: 2 447
Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
« Vastaus #15 : 28.04.2008 22:42:16 »
Useimmat ystävistäni tietävät edes hieman siitä, mitä minä teen netissä. Lukioon mennessä sain luokaltani jopa erään ystävän, joka myös on Finissä, olin melko yllättynyt. :D

Hmm, eräs ystäväni ei sano mielipidettään, mutta ottaen huomioon hänen yleisen mielipiteensä homoseksuaalisuudesta en usko hänen välttämättä käsittävän minua. Erään ystävistäni houkuttelin lukemaan pari ficciäni. En antanut luettavaksi kovilla ratingeilla kuin ihan originaalin, jota ennen hän oli lukenut jo ficcejäni ja sanonut niitä ihan hyviksi. Hän vain miettii, miten mielikuvitukseni riittää joihinkin juttuihin, joita kirjoitan...
Yksi ystävistäni, joka tietää, että minä saatan joskus olla väkivaltainen, sanoi olevansa tyytyväinen, että kirjoitan nykyään pikemminkin väkivaltaficcejä kuin hakkaan ihmisiä (tai siis ihmistä, pikkuveljeäni, harvoin myös tätä ystävääni. Enkä siis mitenkään pahasti).

Ei kukaan ainakaan näistä tietävistä ole sanonut mitään pahaa sanaa, mutta ajatukset ovatkin jo aivan toinen juttu. Olisi ihana voida joskus lukea heidän ajatuksiaan ja selvittää, mitä he todella ajattelevat... Ja ne, jotka eivät tiedä, eivät tiedä hyvistä syistä: he eivät varmasti ymmärtäisi ja kenties pitäisivät minua pimahtaneena (okei, sitä ne tekevät aina, mutta joo ::))...
"It's just like I always say; if you want to find something weird you have to go downtown."

Melodie

 • ***
 • Viestejä: 1 356
 • Banneri @ Crysted
Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
« Vastaus #16 : 29.04.2008 14:04:12 »
Minulla mitään ystäviä ole. Eiku. Suhtautumisesta olikin puhe...

No, enpä minä sitä mitenkään salaa. Ei sillä, ei se kyllä ole ensimmäinen asia, jonka ihmisille itsestäni kerron, mutta uskoisin aika monien tietävän (ainakin siitä syystä, että enin osa ystävistäni oikeastaan on yhdeltä foorumilta, ja siellä olen aiheesta puhunut; vaikka eihän se mitään tarkoita).

Poikaystäväni tietää. Eipä hänellä mitään tätä harrastusta vastaan ole, pitää kai ihan hauskana eikä ole vielä suostunut kokeilemaan. Luetutan suurimman osan ficeistäni hänellä ennen julkaisua, lähinnä saadakseni jonkinlaisen arvion ja mahdollisesti myös korjautettua näpyttelyvirheet (ja tähän niin kuuluu sellainen hymiö)  :D (ai se on perusiloinen? Hu). Näpyttelyvirheitä muuten riittää, lukekaa vaikka tämä viesti.

Paras ystäväni tietää, hän oli vanhassa Finissäkin aikoinaan mutta sitten vähemmän eikä täällä ollenkaan (itse asiassa se aikoinaan taisi löytää Finiin ennen minua, minulla kun oli vähän ongelmia suunnistuksessa...). Kirjoitimme aikoinaan yhteisficinkin! Ja siinä missä poikaystävän kanssa kiinnostuksenkohteet eriävät hieman (aion saada sen tykkäämään nc-slashista :p), ystävän kanssa ne kai olivat aika yhtenevät. (Ei nyt sillä, että itsekään itse asiassa juuri välittelisin em. nc-slashista, mutta poikana se muka ei tahdo lukea sitä... ei se mitään, luen minä muutakin).

Muut ystävät sitten. Hmm? No. Joskus aikoinaan aktiivisemmalla ficcailu(- ja ystävyys)kaudella selitteli ihmisille aiheesta enemmänkin, ja kyllä minä muutaman sain Finiin rekisteröitymään... yksi kirjoitti ficciä ja toinen saattaa yhä käydä välillä, en minä niin tarkkaan tiedä enää. (Nyt aloin miettiä että millä tavalla minä käytän tätä ystävyys-käsitettä, millä tavalla minun kuuluisi?) No joka tapauksessa, aiemminkin olen joitain luetuttanut kavereilla eikä sillä niin väliä, enhän minä kumminkaan tätä häpeä. :p
Serkkunikin harrastaa tai ainakin harrasti ficcejä, ja hänen kanssaan aikoinaan oli viehättävää keskustella aiheesta (lähinnä kun äkkiä meillä oli oikeasti jotain puhuttavaa!). En sitten tiedä, miten nykyään hänkään (emme puhu enää? No, muista aiheista).

Näin loppukaneettina arvioisin, ettei ystäviäni suuremmin kiinnosta ficcailuni. ^^

Kupla

 • Perisokea
 • ***
 • Viestejä: 916
 • So tell me, what is there to fear?
Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
« Vastaus #17 : 29.04.2008 18:45:38 »
Paras ystäväni tietää, hän betaa myös osan ficeistäni ja pomppii täälläkin satunnaisesti vaikkei olekaan rekisteröitynyt enää. Muut ystäväni... Eh... Eivät tiedä, kahdesta syystä: yksi heistä on erittäin homofoobinen poika, joka haukkuu muita jatkuvasti homoiksi, yksi puolestaan hieman vierastaa homoja (poika hänkin) ja kolmas hyvä ystäväni... Hän on niin erilainen kuin minä etten ole edes harkinnut hänelle kertomista.
Tosin kerran melkein paljaistuin:
"Hei mikä tossa lukee! Joku sydän ja jotain HooDee? Mitä se tarkottaa?"
"Öö... Se on yks englantilainen jalkapalloilija... Harry Davis."
"No ei kyllä oo. Mä googlaan sen illalla."
Onneksi ei googlannut -.-'

En siis varsinaisesti häpeile harrastustani, mutta en halua olla mikään huomion keskipiste, joten yleensä mainitsen harrastuksikseni kirjoittamisen. Tosin englanninmaikkani taitaa tietää... ;D

Viimeksi sanoisin, että jos nämä aikaisemmin mainitut saisivat tietää, he lukisivat kaikki juttuni, haukkuisivat minua pervoksi ja tekstejäni huonoiksi ja unohtaisivat koko jutun kahdessa kuukaudessa :D

~Kupla
I think I saw you in my sleep, darling,
I think I saw you in my dreams, you were
stitching up the seams on every broken promise
that your body couldn't keep.
I think I saw you in my sleep.
La Dispute: Such Small Hands

pihlajanmarja

 • Cool, jee jee
 • ***
 • Viestejä: 1 708
Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
« Vastaus #18 : 29.04.2008 19:28:01 »
Niistä kavereista, jotka ovat samassa koulussa, eivät tiedä muuta kuin paras ystäväni. Ja hänen kanssaan meillä on kyllä hauskaa jutella kaikenlaista skitsoa (siis muiden mielestä) muiden kuunnellessa vierestä silmät pyöreinä.

Lainaus
Olemme myös hairahtaneet eräälle tielle, josta ei enää ole palaamista: nimittäin tuttujen parittamiseen.

Tämä on meillekin tuttu harrastus, tai siis kahden meidänluokkalaisen pojan parittaminen. Muut pyörittelevät silmiään, mutta minkäs me sille mahdetaan. ;D

On pari muutakin ystävää, jotka tietävät tämän harrastuksen. He suhtautuvat ihan hyvin, toinen kai lukeekin välillä ficcejä, ja toinen suhtautuu ihan vaan normaalisti. Välillä se on vähän "Ota varovasti sen homopornon kanssa", mutta ihan vitsillä.

Ai niin, äiti tietää! :D Tai siis, olen sille pari sallittua huumorificciä näyttänyt, ja hän on vaan nauranut. Ei ole alkanut miettimään, että voihan sitä muunkinlaista fanfictionia kirjoittaa. ;D
I've got blisters on my fingers!

Harry Potter

 • ***
 • Viestejä: 581
 • Sulttaani
  • Eleabin kynäilyt (pahasti kesken)
Vs: Miten ystäväsi suhtautuvat ficcailuusi?
« Vastaus #19 : 09.05.2008 22:28:09 »
Mun parasystävä tietää,se haluais lukeakin jonku mun kirjottaman muttaku mulla ei oo tarpeeks rohkeutta ja mä en vielä kirjota omasta mielestäni tarpeeksi hyvin kaikenmaailman kirjoitusvirheet ja muut. ja kirjoittamisessani on myös se ongelma,että mulla on niin suunnattomasti ideoita,että ne sekottuu päässä ja niistä on vaikee muodostaa yhtä tarinaa :D :D no jospa opin kirjoittamaan paremmin vielä niin voisin kirjoittaa bestikselleni jonkun todella koskettavan tarinan se ois mulle tosi tärkeetä. Sitten on tietysti niitä ennakkoluuloisia ja ne haukkuu aina pottereita kun saavat otollisen tilaisuuden mutta mä en oo ikinä mitenkään hävenny sitä että harry on 95 prosenttia mun elämästä :D niin ne tietää jo tähän mennessä,että mulle ei oo järkeä tulla mitään pahaa sanomaan pottereista :)