Kirjoittaja Aihe: Sydänsurun koreografia | K-11 | angst, draama | Kata/Riia  (Luettu 1085 kertaa)

Sokerisiipi

 • Teekuningatar
 • ***
 • Viestejä: 2 894
Nimi: Sydänsurun koreografia
Kirjoittaja: Sokerisiipi
Ikäraja: K-11
Tyylilaji: angst, draama
Paritus/hahmot: Kata/Riia
Haasteet: Albumihaaste #5 PMMP – Merimiehen vaimo (sopii hyvin tunnelmamusiikiksi), Tekniikkahaaste II ja Otsikoinnin iloja (sivistyssanaotsikko)

kielletyt sanat: ei, että, hän, ja, joka, kaikki, kuin, kun, mikä, minä, me, mutta, niin, olla, saada, sanoa, se, sinä, tulla, tämä


A/N: Paljon tuli tätä kiroiltua, koska tekniikkahaaste, mutta sitä paremmalta tuntuu julkaista. Minä tein sen, päihitin mokoman haasterähjän! Omistan tämän Räntsille, joka toivoi minulta Kata/Riiaa. Ole hyvä, höpönen! ♥︎


Sydänsurun koreografia

Katariina tanssi. Naisen pitkä tukka heilahteli puolelta toiselle pään liikkeitä myötäillen. Liioittelevat lanteet seurasivat perässä. Naisesta säteilevä energia hymyilytti Riiaa. Tuntui hyvältä nähdä nainen vailla huolia. Katariina ansaitsi irtiottonsa. Onneksi hyvä viini tehosi sitkeisiinkin sydänsuruihin, jos vain kumosi tarpeeksi monta lasillista. Tyhjät pullot seisoivat pöydällä voitonmerkkeinä. Riia hiveli niiden etikettejä. Nimet sekoittuivat toisiinsa. Humala kolmella eri kielellä, kaunista hölynpölyä. Suussa ne maistuivat silti samalta. Riian viininhuuruiset mietteet keskeytti kiskaisu käsivarressa.

”Nyt tanssitaan!” Kata vaati vetäen Riian keskelle huonetta. ”Lantio liikkeelle, nainen!”

Katariina asetti kätensä Riian lanteille keinuttaen heitä musiikin tahtiin. Riia antoi mennä. Nauru valloitti huoneen. Käsi tarttui käteen. Naiset pyörähtivät sukeltaen vuoron perään käsivarren alta. Stereoista PMMP lauloi Merimiehen vaimosta. Vaimon mies otti ottamistaan vain kadotakseen lopulta merille. Sanat kuulostivat masentavan tutuilta. Riia vältteli synkkiä ajatuksia keskittymällä kehonsa liikkeisiin. Kappaleen tarina putosi vauhdista jättäen jäljelle vain melodian. Rytmi liittolaisenaan laulu tanssitti naiset pyörryksiin.

”Oivoi. Täytyy istuutua”, Kata ilmoitti. Naiset muksahtivat vieri viereen pehmeälle sohvalle. ”Ihana kappale.”

”Mm”, Riia myönteli. Naisen katse harhaili kattolistan koristevaloissa. Lämmin valo tuikki ystävällisesti. Kaunista. Puuskahdus vierestä vangitsi Riian huomion. Kehon rauhoittuessa kamalat ajatukset palasivat. Vimmaisesta ilmeestä päätellen Katariina ajatteli Heikkiä.

”Miehet”, Kata tuhahti. ”Kusipäitä.”

”Jep”, Riia vahvisti. Nainen muisti yhä elävästi Kalevin ilmeen totuuden paljastuessa. Ensirakkauden muisto seurasi vierellä seitsemän vuoden jälkeenkin. ”Kävin läpi ihan saman paskan Kalevin kanssa. Ne kaksi ansaitsevat toisensa.”

”Kippis”, Katariina totesi. ”Missä lasi?”

”Joit jo koko pullon”, Riia huomautti. Kata voihkaisi.

”Traagista”, nainen valitteli. Katariina levitti käsivartensa. ”Hali?”

He halasivat pitkään. Kata niiskaisi. Riia silitti ystävänsä selkää. Naisen hengitys muuttui katkonaiseksi.

”Sattuu”, tukahtunut ääni vaikersi.

”Tiedän”, Riia hyssytteli rutistaen naista lujempaa. ”Itke vain, jos itkettää.”

Katariina vetäytyi. Silmäkulmat kimaltelivat. Tunteet kuohuivat naisen kasvoilla.

”Kiitos.”

Riia hymyili sipaistessaan hiukset syrjään Katan itkuisilta kasvoilta. Nainen painautui Riian syliin. Olkapäät tärisivät.

”Vitun rakkaus”, Katariina itki. ”Päästäisi jo irti.”

”Aikanaan”, Riia lupasi karhealla äänellä, vaikka sanavalinta tuntui väärältä. Nainen silitti Katariinan hiuksia naisen parkuessa elämänrakkautensa perään. Tunteet Riian rinnassa kolaroivat. Katariinan kärsimyksen todistaminen sattui liikaa. Värisevä uloshengitys. Kyynelpisarat putosivat Katan tukkaan.

”Vittu”, Riia kirosi hiljaa. Nainen katsoi kattoon räpytellen vimmatusti. Piti pysyä vahvana. Katariinan itku vaimeni pinnallisiin henkäyksiin. Naisen pää nousi. Silmät kohtasivat Riian omat. Heidän sormensa lomittuivat yhteen napakkaan puristukseen. Katariina suukotti Riian kättä. Itkuinen hymy ilmestyi naisen kasvoille.

”Onneksi istut siinä”, Kata hymähti. ”Muuten takuulla hukkuisin.”

”Paskapuhetta”, Riia kielsi. ”Pysyt pinnalla ihan omine voiminesi.”

Katariina pudisti päätään.

”Tein vitun huonoja valintoja. Ihan oma vika. Kovin tyypillistä Kataa”, Kata naurahti itkuisesti.

”Hyss, senkin valehtelija.” Riia nappasi Katariinaa leuasta huijatakseen huulillaan naisen itsepetollisia ajatuksia.

”Ööm”, Katariina ynähti hukatessaan pahan olonsa punaisen langan.

”Oikein”, Riia kehaisi taputtaessaan ystävänsä poskea. ”Tanssitaanko vielä vähän?”

Katariina hymyili pussaten Riiaa vielä kerran. Riia vastasi molempiin. Kepeys rinnassa tarttui jalkoihin.

”Tanssitaan.”
« Viimeksi muokattu: 27.06.2018 13:42:05 kirjoittanut Sokerisiipi »


ja arjessa sävyt on sinisen

ava © Auroora

Ränts

 • Sähinkäinen
 • ***
 • Viestejä: 1 026
 • Puuskupuh
Vs: Sydänsurun koreografia, K-11 | angst, draama | Kata/Riia
« Vastaus #1 : 23.08.2017 15:46:50 »
Voi mitä ihanaa mä löysin! <3

Tää oli tosi kaunis pieni shotti. Ensinnäkin tykkään hirveenä tosta otsikosta, mut on tää muutenkin tosi kaunis. Tuommosta tosi pientä ja hentoa pussailua, ihan höyhenenkevyttä, kesken sumuisen ja itkuisen baari-illan. Sä oot tosi hyvin onnistunu luomaan tässä sellasen baari-tunnelman, ja musta on hienoa, että näistä naisista huomaa, että ne on humalassa. Siis siitä miten ne on, miten ne puhuu.... Eikä niitten tarvi edes sammaltaa tai horjua!

Tosi harmi kyllä, ettet aio silleen oikeesti parittaa näitä.. :/ Siis ku... Nää sopis niin täydellisesti toisilleen! Plus tässä on kaksi tosi moniulotteista, vahvaa naishahmoa, jotka tekis tarinansa seuraamisesti ihan superjännää. Noo, ei kaikki shipit voi toteutua.. :>

Kiitti tästä pienestä ihanasta, ja tietty omistuksesta kans! ^^
Taukki, vollotus, listaus, nipistys...

Kiitos avasta .jouruding. !

Sokerisiipi

 • Teekuningatar
 • ***
 • Viestejä: 2 894
Vs: Sydänsurun koreografia, K-11 | angst, draama | Kata/Riia
« Vastaus #2 : 24.08.2017 20:00:01 »
Ränts: Hii, kivaa, että pidit! ^^ Otsikon keksiminen oli melkoinen prosessi, joten on ilo kuulla sen miellyttävän! Joo, tekniikkahaasteesta oli se ilo, että se kyllä auttoi luomaan tähän sellaisen humalaisen fiiliksen. Haha, ymmärrän, miksi ihmiset toivoisi Kata/Riian päätyvän yhteen, mutta valitettavasti en näe heitä todellisessa pariutumismielessä satunnaisen kännipussailun lisäksi. Kiitos sinulle kommentista!


ja arjessa sävyt on sinisen

ava © Auroora

nominal

 • ***
 • Viestejä: 2 187
Vs: Sydänsurun koreografia, K-11 | angst, draama | Kata/Riia
« Vastaus #3 : 12.10.2017 07:33:33 »
Tää oli kyllä aivan superhieno! Ainoa, mikä vähän tökki, oli nuo lauseet, missä kerroit kuka milloinkin puhuu tms. Niistä vähän huomasi, että tässä oli jotain kiellettyjä sanoja :D Muuten sitä ei olisi voinut arvata kyllä mitenkään! Rakastin tämän tekstin soljuvuutta ja sanavalintoja, kerta kaikkiaan hieno teksti!
Never regret something that once made you smile.

LillaMyy

 • ekoterroristi
 • ***
 • Viestejä: 3 169
 • "Oot pönttö :D <3" "ja ylpeä siitä! :D"
Vs: Sydänsurun koreografia, K-11 | angst, draama | Kata/Riia
« Vastaus #4 : 20.10.2017 09:36:19 »
Terveisiä vaihdokkaista! (:

Aivan ensiksi ansaitset hatunnoston siitä, että lähdit leikkimään tekniikkahaasteen kanssa, hullujen hommaa sellainen, sanon minä! :D Ja sitten syvennynkin enemmän itse tekstiin.

Mä en ole lukenut sun Heilevi-tekstejä oikeastaan ollenkaan, mutta tiedän kuitenkin sen verran, että toinen näistä tytöistä seurusteli aiemmin Heikin ja toinen Kalevin kanssa. Tämä oli kuitenkin kirjoitettu sillä tavalla, että olen aika varma, että tämän olisi ymmärtänytkin, vaikkei olisi tiennyt edes tuon vertaa tämän taustoista! (: Kun tässä oli tavallaan kerrottu kaikki tarpeellinen tämän sisällä jo, kun tuossa puolenvälin tienoilla molemmat Kata ja Riia puhuivat Heikistä ja Kalevista, niin sitten sen aiemmin tapahtuneen voi lukea rivien välistä.

Mun mielestä tämä oli just hyvä tällaisena, että Riia auttaa Kataa unohtamaan Heikin edes hetkeksi, vaikka lopullinen unohdus ja anteeksianto onkin varmasti vielä kaukana tästä. Jotenkin kun tietää tuon taustan, niin oli hassua avata tämä, kun tässä sitten nämä naiset oli paritettu toisilleen, mutta tällä tavalla se kuitenkin toimi aivan älyttömän hyvin. Että se ei sitten varsinaisesti ollutkaan paritusmielessä mukana, vaan enemmänkin sellaisena "hei, unohda se ja ajattele tätä" -tyylisenä juttuna. Toki, varmasti nämä kaksi voisivat oikeastikin toimia parituksena, en minä sitä sano, mutta siihen vaaditaan varmaan enemmän aikaa, kun tämä tuntui tapahtuvan kovin nopeasti Katan ja Heikin eron jälkeen.

Minä tykkäsin tästä kyllä, joten kiitoksia tästä! (:

"Durin's folk do not flee from a fight."
ava & banneri © Odo

Sokerisiipi

 • Teekuningatar
 • ***
 • Viestejä: 2 894
Vs: Sydänsurun koreografia, K-11 | angst, draama | Kata/Riia
« Vastaus #5 : 23.10.2017 15:53:56 »
nominal: Aww, kiitän! Joo, olen samaa mieltä noista "vahvisti, tuhahti, ilmoitti, kirosi, kielsi" -rimpsuista ::) Kuulostavat näin lyhyessä tekstissä pelkästään tyhmiltä, mutta noh, en jaksa enää kajota tähän, niin olkoon! :'D Kiva, että pidit ja kiitos huisisti kommentista!!

LillaMyy: Aika hullun hommaa se olikin :D Mahtavaa, että tämä oli ilman perusteellisia taustojakin ymmärrettävissä, se on aina mieluisaa kuultavaa! ^^ Mustakin tällainen on paras tapa "parittaa" nämä kaksi, juuri se, että ollaan ystävän tukena vaikeina aikoina ja harhautetaan ajatus siitä inhottavasta ja kivuliaasta. Ihanaa, että pidit ja kiitos hirmuisesti kommentista!!


ja arjessa sävyt on sinisen

ava © Auroora