Kirjoittaja Aihe: Elokuvat # 2  (Luettu 120903 kertaa)

Varjuska

 • sanojen sirottaja
 • ***
 • Viestejä: 436
 • Clue-ing for looks.
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #80 : 10.01.2014 22:44:15 »
Tänään taas rupesi hirveästi ketuttamaan, kun oman kaupungin leffateatteri ei esitä noita National Theater Live -näytelmiä. Hoksasin, että loppiaisena olisi ollut mm. tuo Frankenstein, jossa Cumberbatch nimikkoroolissa. Oijoi, nyt kun rupesin selailemaan tarkemmin noita näyttelijöitä, niin johan tuntuu kuin ripottelisin suolaa haavoihin. Viime vuoden puolella nähtiin Macbeth, jossa Lady Macbethin roolissa Alex Kingston... (vaimeaa vaikerointia) Pitäisiköhän koettaa tuo Coriolanus kuitenkin nähdä (koska Tom Hiddleston + Shakespeare), vaikka joutuisikin sen takia vähän reissaamaan...

Onko täällä ihmisiä, jotka olisivat näitä NTL-näytöksiä käyneet katsomassa? Olisi kiva kuulla kommentteja.

banneri ja ava (c) raitis

Elämän keskipäivässä
minäkin eksyin synkkään metsään.

miukeli

 • Blaubeere
 • ***
 • Viestejä: 499
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #81 : 11.01.2014 04:40:30 »
Onko täällä ihmisiä, jotka olisivat näitä NTL-näytöksiä käyneet katsomassa? Olisi kiva kuulla kommentteja.
Käytiin tyttöystävän kanssa katsastamassa tuo Frankenstein maanantaina, ja pidettiin oikein paljon. Toki kokemus olis ollu varmasti vielä voimakkaampi, jos ollisi ihan livenä nähnyt, mutta mun mielestäni erittän hyvin saatiin teatterin tuntu välittymään valkokankaalta. Oli myös hauska nähdä Benedict hyvin erilaisessa roolissa kuin ennen olen nähnyt - tällä kertaa hän esitti hirviön osaa, ensimmäinen vartti kuluikin lähes alastoman Benin opetellessa kävelemään ja tutustuessa maailmaan vastasyntyneen tavoin. Kaikki muutkin vetivät roolinssa mainiosti ja huhhuh miten upea tehosteet yms!
Nyt surettaa etten ostanut lippuja Coriolanukseenkin, nyt kun se on jo loppuunmyyty ainakin helsingissä...

Hallahäive

 • ***
 • Viestejä: 679
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #82 : 11.01.2014 10:58:41 »
Lainaus
Onko täällä ihmisiä, jotka olisivat näitä NTL-näytöksiä käyneet katsomassa? Olisi kiva kuulla kommentteja

Minä kävin kanssa juuri silloin loppiaisena tuon Frankensteinin katsomassa ja ai että oli nannaa. Ensin tosin hieman hätkähdytti, ettei suomisubeja ollut, mutta enkkusubeilla pärjäsi hyvin ja ilman niitäkin olisi elänyt. Benedict oli upea Olento, rooli oli fyysisimpiä häneltä. Alun kymmenisen minuuttia kestänyt kävelemäänopettelu oli varsinkin hieno. Ääntelystä alkaen Benedictin Olento sai puolelleen, oli kerrassaan valloittava lapsenomaisuudessaan. Loistavaa, loistavaa.

Jonny Lee Miller oli myös erinomainen Victor Frankensteinina, mielestäni hänen roolisuorituksensa oli paljon parempi kuin esim. Elementaryssa. Katkeruus ja muu vain huokui yleisöön saakka.

Teatterinäytös saatiin toimimaan yllättävän hyvin valkokankaalla, ja kun tarina tempasi mukaansa (yllätti oikeastaan kaikella surullisuudellaan) niin mikäs siinä oli katsellessa. Etuna oli tietenkin myös se, että näyttelijät näki paremmin kuin teatterissa, vaikka tämän vuoksi muutama ilmeistä saattoi näyttää hieman liioitelluilta.

Eli siis oli todella hieno kokemus nähdä tuo.
Who lives, who dies, who tells your story?

Ava by Auro, banneri by Ingrid

raitakarkki

 • mrs. Finnigan
 • ***
 • Viestejä: 1 202
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #83 : 12.01.2014 18:20:46 »
Frozenin kävin juuri katsomassa (suomeksi!) ja totta kai hyökkään ekana tänne topiciin! SPOILEREITA todennäköisesti, pieniä tai suuria, joten älä lue jos elokuva on vielä näkemättä.

Hehkutusta olin pääasiassa kuullut joten odotuksetkin olivat sen mukaiset. Nyt kun mietin niin en oikeestaan ees tiedä mitä odotin, mutta sanon suoraan että jotain muuta kuin tuon?? Ääh idk mulla on tosi tosi ristiriitaiset tunteet :D Ku toisaalta hyviä asioita oli paljon. Sisarusrakkautta Disney-elokuvissa on kuvattu tosi harvoin joten se oli tietenkin plussaa. Lisäksi tolleen yleisesti elokuvaa oli tosi hauskaa katsoa ja nauroin monelle kohdalle, pidin tosi paljon Annan hahmosta ja Olafista ja hmm. Laulut oli suomeksikin tosi kivoja (tosin Elsan ääninäyttelijä kuulosti hirmu vanhalta, siitä miinusta ://) ja englanniksikin olen niitä kuunnellut niin erityisesti tykästyin Let it go-kappaleeseen niin kuin ilmeisesti moni muukin hahah. Elokuva parani loppua kohden ja loppuratkaisusta annan erityisen plussan, oli hyvä twisti! Vähän talloi siinä joidenkin aiempien "rakkautta ensisilmäyksellä"-tyyppisten Disney-prinsessojen varpaille, mutta hyvä vain.

Ei hyvää etteikö jotain huonoakin. Tosiaan tykkäsin siitä sisarten välisestä suhteesta ja se oli ainakin yksi asioista joka parani loppua kohti, sillä mielestäni alussa se jäi tosi vajaaksi. Koko homma lähti hyvin käyntiin ja se koko selkkaus Elsan voimien ja Annan kanssa oli hyvä aloitus mutta sitten se väli kun laulettiin se lumiukonrakennuslaulu (ihan ku muistaisin näiden nimiä) oli musta vähän huono vaihtoehto :/ Mielestäni niiden lapsuutta ois voinu kuvata vaikka joukolla jotain pienempiä kohtauksia kuin taas sillä että Elsa kykki huoneessaan koko kappaleen ajan ja Anna seikkaili ympäri hiljaista linnaa. Tai siis sitä sisarsuhteen viilenemistä ois voinut kuvata jollakin muullakin tavalla kuin oveen koputtelulla, mutta no. Tokikaan varsinkaan lastenelokuvissa ei oo ihan hirveesti aikaa varattuna kaikille asioille, joten ehkä tän voi painaa villaisella :-D En voi silti väittää etteikö toi asia vaivaisi mua yhtään, sillä tota mainostetaan kovasti "sister power!!"-elokuvana mut se sisarsuhteesta ei sitten kuitenkaan mielestäni otettu ihan kaikkea irti.
Annan päättäväisyydestä pidin erityisesti ja siitä että vaikka rakkaus löytyikin partyista niin hän lähti silti rohkeasti siskonsa perään, huolimatta siitä että niiden suhde ei ollut mikään kovin hyvä. Muutenkin tykkäsin Annan tarinasta koko elokuvan ajan, mikä on sekä hyvä että huono, sillä toisaalta se tuntui enemmän hänen tarinaltaan kuin Elsan, joka kuitenkin oli se koko elokuvan avain. Elsa jäi hahmona mulle vähän kylmäksi (heh heh) siltä osin että Let it go:ta lukuunottamatta se ei oikeen saanut sellasia omia kohtauksia. Se, missä ne sotilaat meni sinne jäälinnaan ja Elsa sitten hillitsi itsensä tekemästä mitään pahempaa oli hyvä ja sellaisia olisin kaivannut ihan vähän lisää. (Tuossa kohtauksessa Hansin motiivit jäi muuten vähän kaivamaan mua - miks se halusi estää Elsaa tekemästä mitään radikaalia?? Luulis että olis hyödyttäny paljon enemmän se että Elsa ois tehny jotain oikeesti pahaa :D Outoa!)
Lisäksi Annan ja Kristofin tarinasta mulle tuli pientä Rapunzel ja Flynn-vibaa, tai siis se miten Anna tarvitsi apua päästäkseen paikkaan x, miten Kristof lopulta kiisi takaisin auttamaan Annaa ja miten tosta sitten kumpusikin rakkaustarina. Ehdin muuten leffan aikana pelätä muutamaankin otteeseen että tosta tulee joko kolmiodraama jossa Hans ja Kristof taistelee Annasta tai sitten just että se romanssi murskaa sen sisarsuhteen lopulta. Onneksi näin ei käynyt joten siitä iso plussa Disneylle! Se todellinen rakkaus voi löytyä siis siskojenkin väliltä, miehiä ei tarvittukaan :)

Yleisesti haluaisin heittää Disneylle miikkaria siitä että Rapunzelissa oli kovasti samaa näköä kuin Annassa ja Elsassa (ja vähän niin kuin Meridassa, itse asiassa). Mieshahmoille oli annettu jotain selkeitä eroja kasvonpiirteisiinkin, mutta mua vaivasi erityisesti se että näillä päähenkilönaisilla on kaikilla tällanen pyöreä pää isot silmät-tyyli. Oon lukenut jotain keskustelua tästä ja Disney on ilmeisesti kertonut että "naishahmoja on vaikeaa animoida" tai jotain mikä kuulostaa vähän omituiselta, olisi kiva kuulla että miks tällaiseen pohjaan on päädytty. Kuitenkin kun sivuhahmoissa esiintyy jos jonkinlaista variaatiota niin kuulostaa vähän kummalliselta että sit päähahmot on kuin samasta muotista. Tulevaisuudessa haluaisin siis nähdä Disneyltä vähän erilaisempia hahmoja (tarkoitan myös sitä ihonväriä - asia joka ainakin Tumblrissa saa aikaan hirveen väittelyn alle viidessä minuutissa xd)!

Ei siis mennyt lempianimaatioihini Frozen tällä kertaa, mutta ei minnekään ihan asteikon pohjallekaan. Sanoisin että elokuva, jonka katson kyllä mielelläni uudestaankin aina kun siltä tuntuu :)
in the bleak midwinter

miukeli

 • Blaubeere
 • ***
 • Viestejä: 499
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #84 : 12.01.2014 18:41:10 »
Kai pitää sitten hankkia DVD-julkaisu, kun se tulee ulos. Onko kukaan nähnyt suomenkielisillä elokuvateatteritekstityksillä tätä? Suomennettu nimihän siis on Adelen elämää. Mitä katsoin traileria, en hirveästi pitänyt puhekielisyydestä sen perusteella. Mietin vain, kannattaako odottaa mahdollista suomenkielistä DVD:tä vai hankkia Englannista postitse.
Kävin tuon katsastamassa pari viikkoa sitten, ja mun puolesta suomitekstien puhekielisyys sopi itse asiassa ihan hyvin. Yleensähän en tykkää tekstityksen puhekielisyydestä, mutta musta ne toimi ton leffan hengen kanssa.
Adelen elämä: osa 1 ja 2 oli aika jännä elokuva, ja täytyy itse asiassa sanoa että petyin hieman siihen - tai siis kehujen perusteella oli odottanut jotenkin vielä parempaa. Ihan hyvä se oli ja realistinen muttei iskenyt ihan niin kovaa kuin olin odottanut. Joitain kohtauksia oli venytetty jotenkin kohtuuttomasti ja samalla tuntui että paloja puuttui sieltä täältä, niin että tarinaan jäi aukkoja (Spoil: oltiin esimerkiksi selitetty kuinka Adelen ystävät suhtautuivat lesboihin huonosti mutta missään vaiheessa ei sitten ilmennyt, miten he reagoivat saadessaan tietää Adelen seurustelevan tytön kanssa - sama juttu Adelen vanhempien kohdalla...tai siis ei kaikkea tietty tartte selittää, mutta tavallaan kun ollaan näytetty jo konfliktin ainekset jne ja sitten sit ei koskaan tulekaan niin itelleni jäi ainakin vähän katkonainen olo siitä :P )

Florette

 • ***
 • Viestejä: 15
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #85 : 23.01.2014 10:02:37 »
Muutama sana Frozenista.
Mietin pitkään, olinko tyytyväinen tähän leffaan vai en, mutta joo. Kyllä tykkäsin.

Frozen rikkoi mielenkiintoisesti perinteisen prinsessasadun juonia. Esimerkiksi se komea, ihana mies, joka on vannonut rakastavansa ikuisesti, on valehdellut koko ajan. Ja Anna pelasti loppujen lopuksi itse itsensä todellisen rakkauden teolla, eikä prinsessamaisesti seissyt odottamassa, että joku tekee sen hänelle.

Se, miksi mietin pitkään, pidänkö leffasta vai en, oli Annan uhrautuminen Elsan puolesta. Koska tiesin etukäteen Hansin petturuudesta, uunoilin jotakin sen tapaista tapahtuvan. Ja sitten ajattelin että eikä, siinä kävi juuri niin kuin ajattelin  :-\  Harmittaa vähän, kuinka usein Disney käyttää tuota "kuolema"-temppua. Se on mielestäni menettänyt jo tehonsa, kun sitä on nähty niin monessa leffassa. Toisaalta oli helpotus, että tässä korostettiin sisarusten välistä rakkautta, eikä kumpikaan miehistä suudellut Annaa henkiin.

Elsa oli hieno hahmo! Sen ilmeet ja eleet olivat niin onnistuneita. Ahdistus ja rakkaus Annaan olivat niin vahvasti esillä. Harmi vain, että hän jäi aika vähälle huomiolle.
Enkä ole ikinä samaistunut mihinkään disneylauluun niin kuin let i go:iin. ^^

Romantiikan poikanen Annan ja Kristoffin välillä oli söpö ja uskottava, onneksi eivät mitään kuumia rakkaudentunnustuksia vannoneet parin päivän tuntemisen jälkeen.

Ja Hans. Ah, rakastan kieroja hahmoja  :) Olin  tosiaan mennyt spoilaantumaan Hansista, mutta silti teki vaikutuksen, kuinka aidosti se osasi esittää välittävänsä Annasta. Ja Hansilla oli hyvin inhimilliset motiivit teoilleen: se oli jäänyt koko elämänsä varjoon ja katkeroitunut. Se halusi valtaa, eikä antanut minkään estää itseään. En sano hyväksyväni tekoa, mutta kunnioitan joka ikistä pahista, jolla on inhimilliset heikkoutensa ja motiivinsa, eikä tavoitteena syöstä koko maailmaa ikuiseen pimeyteen ja julmuuteen.
"Ihmisen elämässä on kaksi suurta päivää — se, jona hän syntyy, ja se, jona hänelle selviää miksi."

Röhkö

 • ***
 • Viestejä: 1 171
 • Oot kuuma.
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #86 : 23.01.2014 14:21:04 »
Frozenista minäkin:

Pidin melko paljon, tosin en yhtä paljon kuin Tangledista. Laulut eivät oikein napanneet, paitsi Elsan Let it go ja siihen liittyvä jää. Muutenkin leffan parasta antia oli jääelementin kaunis ja sensuelli hyödyntäminen. Alun kalevalahenkinen (varsinkin suomidubissa) musiikki oli mieleeni ja sopi talviseen teemaan.

Itse en etukäteen spoilautunut Hansista, mutta aavistelin vahvasti, että hän ei ole Annalle Se oikea. Kuvittelin, että joko Hans ihastuukin Elsaan tai tajuaa olevansa Annalle kuin veli. Olisihan minun pitänyt osata laskea 1+1, kun kerran kunnon pahista leffassa ei tuntunut näkyvän ennen puoliväliä (se Vessattomien ukko oli toki oivallinen hämäys).

Ja sitten Kristoff. Ah, unelmieni mies! Yleensä pidän pahiksista, mutta minuun tehoaa tuo "jänkhämäisyys". Hajosin varsinkin "upouusi juuri maksettu reki"-läpälle. Se räjähdys oli hyvää pilaa toimintaelokuvista.

Se, miksi mietin pitkään, pidänkö leffasta vai en, oli Annan uhrautuminen Elsan puolesta.
Vähän sama homma. Mutta toisaalta, suukko-pelastus olisi ollut klisee. No, eihän Tangledissakaan suukko pelastanut vaan niinkin korni asia kuin kyynel.
Mitä tapahtuu ficissä, jossa päähenkilö kirjoittaa ficciä? Ficcinception, K-15

Eririn

 • valomiekkalesbo
 • ***
 • Viestejä: 956
 • Jedi like my father before me
  • lesbian with a sword and a grudge
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #87 : 23.01.2014 15:08:30 »
Ja sitten Kristoff. Ah, unelmieni mies! Yleensä pidän pahiksista, mutta minuun tehoaa tuo "jänkhämäisyys". Hajosin varsinkin "upouusi juuri maksettu reki"-läpälle. Se räjähdys oli hyvää pilaa toimintaelokuvista.
Kristoff oli Elsan ohella oma suosikkihahmo^^ tuon rekikohdan lisäksi (jolle hajosi muuten koko leffateatteri) hajosin myös sille, kun hän puhuu siitä, miten miehet kaivavat nenäänsä ja syövät rään - ja varsinkin kun lopputeksteissä tulee "Kristoffin mielipide miesten nenänkaivuusta on hänen omansa eikä edusta Walt Disney Picturesin tai sen tytäryhtiöiden mielipiteitä".

Tässä nyt sitten vain odottelen, milloin Frozen tulee Blu-raylle. Soundtrack tuli hommattua viikko pari sitten, kun ihastuin kaikkiin biiseihin oikein kunnolla. (En suinkaan ole kailottanut For the First Time in Foreverin repriseä täysillä viimeisen viikon ajan, en.)
We had each other. That's how we won.

Funtion

 • Vieras
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #88 : 26.01.2014 17:59:35 »
Katsoin eilen Mementon ja elän yhä suuressa kysymysmerkissä. Leffan takakansiteksti:

Leonard Shelby (Guy Pearce) ei kykene muistamaan mitään -- paitsi sen, että hänen vaimonsa on murhattu. Aivovaurion takia mies kärsii lähimuistin menetyksestä. Kaikki hänen uudet, vaimonsa kuoleman jälkeiset muistot haalistuvat kymmenen minuutin kuluessa. Leonardin elämä on sirpaleina ja hän yrittää pitää langat käsissään ottamalla kuvia muistutukseksi ja jopa tatuoimalla itseensä tärkeitä asioita. Mies haluaa kostaa vaimonsa murhaajille; mutta tuntuuko edes oikeutettu kosto miltään, jos sitä ei pysty muistamaan ja elämään yhä uudestaan?

Monitasoinen, raastava trilleri antaa räjähdyksenomaisten muistikuvien kautta ristiriitaisen, liki skitsofrenisen läpileikkauksen kostonjanoisen mielen kiirastulesta. Guy Pearce ("L.A. Condigential") näyttelee väkevästi pääosaa elokuvassa, joka repii katsojan mukaan mielipuoliseen karuselliin. Muissa rooleissa nähdään Carrie Ann Moss ("Matrix") ja Joe Pantoliano ("Bound").


Kuulin tästä leffasta alun perin opiskellessani elokuvakäsikirjoituksen rakennetta (kolmen näytöksen malli etc.) jolloin tää esitettiin poikkeuksena epäkronologisesta kerronnasta. Mietin, miten helkkarissa leffa (tai miksei vaikka novelli) pystytään kertomaan epäkronologisesti siten, että lopusta saadaan kiinnostava (imo alut ovat aina tylsiä ja jos alusta tehdään loppu, on vaarana ettei synny tyydyttävää lopetusta). Well, tää leffa todisti mut vääräksi, tää todellakin oli kiinnostava. Tuijotin elokuvaa 1 h 48 min liikahtamatta kertaakaan, tuskin edes hengitin; olin niin helvetin pihalla koko ajan. Mementossa annettiin ensin uutta tietoa, joka jätti paljon miksi?-kysymyksiä, ja vasta tämän tiedon antamisen jälkeen se selitettiin jonka jälkeen annettiin taas uutta tietoa ja lisää miksi-kysymyksiä. Katsoja oli aina askeleen jäljessä tapahtumista. Mä syytän monia elokuvia usein liian ennalta arvattaviks, koska mä tunnen kaikki film tropesit, mutta Mementossa en kertaakaan aavistanut mitä oli tapahtumassa, se yllätti mut jokaisella sekunnillaan. Leffan loppu oli täydellinen mindblow; sulkin telkkarin, tuijotin eteeni ja olin hyvin, hyvin hiljaa.

Leffassa oli ilahduttavan paljon psykologiaa, pidin esim. Pavlovin klassisen ehdollistumisen mukaan ottamisesta. Henkilöhahmot tuntuivat uskottavilta ja päähenkilöön oli helppo samaistua. Romanssit jäivät aika sivualalle mistä annan miljoona plussaa ja ruusua. Tää leffa pyöri paljon päähenkilön sisäisten pohdintojen ympärillä, hänellä oli suunnaton vimma löytää vaimonsa murhaaja ja tappaa hänet. Ehkä juuri tämän vuoksi pidin tästä niin paljon, tää tuntui maaniselta rikosleffalta, koska päähenkilö oli ikään kuin muuttunut etsiväksi, halusi vain faktoja joiden perusteella hän teki päätelmänsä, ei luottanut muiden mielipiteisiin tai muihin subjektiivisiin tietoihin -- teoriassa, sillä ainakin yhdessä kohtauksessa päähenkilö ei kyseenalaistanut toisen ihmisen kertomusta, vaan luotti siihen sokeasti. Tästä päästäänkin siihen, miten muut henkilöt käyttivät päähenkilön muistinmenestystä hyväkseen, mistä seurasi yksi jos toinenkin juonenkäänne.

Lopetus oli edelleen se, joka tiputti mut täydellisesti tuolilta. En voi sanoa siitä mitään spoilaamatta, mutta alun tai keskivälin tai minkä tahansa perusteella elokuvan viimeistä kymmentä (?) minuuttia ei olisi voinut arvata (no, ainakaan mä en voinut). Kaikki tuli täysin puun takaa, mä oon vieläkin shokissa. Äärettömän tyylikäs ratkaisu, imo, en voisi kuvitellakaan parempaa tapaa päättää leffa. Lisäks se sai mut rakastumaan entistä enemmän päähenkilöön, koska hänestä paljastui tämän myötä täysin uusi puoli.

Memento kohos ehdottomasti mun suosikkileffojen kärjeen, siks oli pakko tulla mainostamaan. Fucking hell, mun täytyy varmaan katsoa tää leffa piakkoin uusiks, koska jotkut jutut vaivaavat mua vieläkin. Tää leffa antoi paljon ajattelemisen aihetta muistista ja sen luotettavuudesta.
« Viimeksi muokattu: 26.01.2014 18:16:15 kirjoittanut sensaatio »

Zacharias

 • les amis de l'abc
 • ***
 • Viestejä: 2 582
 • korkokenkäpoika
  • tumblr
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #89 : 27.01.2014 01:09:38 »
Ah, suosittelen minäkin, nyt kun kerran sensaatio Mementon otti esille, kyseistä elokuvaa. Ei Christopher Nolan suotta ole yksi suosikkiohjaajiani. Sillä miehellä on visiota! Erityisesti älykkäistä ja psykologisista elokuvista pitäville aivan erinomainen kappale - mutta kuten Inceptionistakin voi havaita, sopii myös toiminnan ystäville ja niille, jotka pitää tätä taidelajia viihteenä eikä ylimääräisenä ajatustyönä.

-

Kävin lauantaina katsastamassa perjantaina ensi-iltaan tulleen 12 years a slave. Ihan vain jo siksikin, että kyseinen elokuva on yksi näitä Oscar-pöydän etummaisia. Yllätyin todella positiivisesti! En ole mitenkään erityisesti tämän genren suurkuluttaja ja kiinnostavat/hyvät historialliset draamat tuppaa oleen neula heinäsuovassa: Tämä oli yksi niistä.

Vahvoja näyttelijäsuorituksia A-luokan ihmisiltä, tyylikästä kuvaustekniikkaa ja oiva käsikirjoitus. En tiedä kuinka monesti orjatyöstä on tehty elokuvia, mutta tämä korostui kyllä kirkkaasti. Ehkä se oli se tarinan realistisuus (joka perustuukin ilmeisesti aika tarkasti todellisiin tapahtumiin) ja juuri nuo mainitsemani mahtavat seikat. Saw ja muut goret menee suoraan kidutuspornokategoriaan, jota en kuluta. Ylipäänsä kaikki liian fyysisesti raa'at elokuvat menee komeasti yli ymmärryksen. Tässä kaikki ruoskinta ja "kurinpalautus"kohtaukset oli toteutettu hyvällä maulla, mutta jotka silti tuntuivat nimenomaan ajatuksissa kamalilta. Ymmärrän hyvin, miksi Lupita Nyong'o (meniköhän kerrasta nimi oikein) on saanut sen ehdokkuutensa. Olin niin shokissa ruoskintakohtauksen jälkeen, että en pystynyt edes itkemään.

Oli hauska myös nähdä välillä Benedict Cumberbatchia jonain muuna kuin sinä viiksekkäänä pedarina tai antisosiaalisena. Tässä rooli oli jopa hyvin tavallinen aikaansa nähden. Michael Fassbender näyttelee aina taitavasti psykoottista tai muuten vain kieroa - saatan saada sydänkohtauksen, jos joskus törmään tähän mieheen siirappisessa romanttisessa komediassa :'D Huvittavaa on myös, että Paul Danoa en ole sitten suosikkielokuvani Little Miss Sunshinen nähnyt muissa kuin pikkupahisten ja epämiellyttävien ihmisten rooleissa.

Päärolin vetänyt se-jolla-on-liian-vaikea-nimi oli kyllä järkyttävän hyvä myös. Ja tosiaan jo mainitsemani Lupita. Damn, tekisi mieleni käydä katsomassa toisenkin kerran vain jo pelkästään näiden osaavien ihmisten vuoksi. Ei ehkä se miellyttävin elokuvakokemus aka älä mene katsomaan, jos et kestä yli kahta tuntia suu auki ja itkua pidätellen kauhistuneena -istumista. Mutta on kyllä sen arvoinen, oi oi. Hieno ja pysäyttävä tarina, joka herättää ajatuksia.
l'univers nous reprend,
rien de nous ne subsiste


Kosmik

 • ***
 • Viestejä: 3 744
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #90 : 20.02.2014 21:44:54 »
Tulen elvyttämään tätä topaa, lol. >: D Kävin maanantaina katsomassa Robocopin. Olen tuon alkuperäisen version nähnyt ihan nassikkana, vaikka sen ikäraja on K-18. Veikan kanssa katseltiin sitä paljon ja muistan, miten mua inhotti katsella, kun se Alex Murphy rökitettiin siinä ennen ku siitä tehtiin kyborgi. Vähän skeptisenä kävinkin katsomassa tuon uusintaversion, kun sen ikäraja on vain K-12. Ja olihan se aika lälly loppujen lopuksi, kun vertaa alkuperäiseen. Oli tuossa uudessa versiossakin aika karuja kohtauksia, lähinnä se, kun näytettiin, mitä Alexista on jäljellä sen autoräjähdysonnettomuuden jälkeen. Lähinnä ne pullistuvat keuhkot oli aika yök. :D Mut damn, se Robocopin näyttelijä, Joel Kinnaman, oli aika hot ja vielä hotimpi se oli kyborgimuodossaan. Mulla on näköjään heikko kohta konemiehille. XD Elokuva oli kuitenkin aika sekava, pitääkin katsoa tuo alkuperäinen Robocop tässä joskus, kun siitä on aikaa, kun olen sen viimeksi nähnyt.

Tuntuu aika kummalta nähdä uusintaversioita elokuvista, joiden alkuperäisversiot on nähnyt lapsena. :'D Sitä tuntee itsensä vanhaksi. XD

Vostok

 • Vieras
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #91 : 28.02.2014 19:59:41 »
Olen tässä selaillut tätä topaa, mutta kukaan ei ole harmikseni maininnut TV:stä tulevista elokuvista tuskin lainkaan. Katsooko kukaan varteenotettavasti TV:stä elokuvia?

Itse en ole käynyt viimeisen James Bond - elokuvan jälkeen kunnolla elokuvateattereissa katsomassa mitään. Olen jumittunut TV:n ääreen, kun haluan katsoa jotain. Se on niin mukavaa ja vaivatonta.

Ja yllätys yllätys lempi kanavaltani Teemalta tuli eilen aivan mahtava elokuva - on oikeastaan aina tullut aivan järisyttävän erilaisia ja ihania elokuvia - mutta eilinen meni lempielokuvalistalleni.

Ashes of Time Redux (1994/2008 O:Wong Kar Wai)

Jackpot. Yleensä historialliset kiinalaiset elokuvat ovat liioitellustikin silmäkarkkeja, mutta tämä elokuva kiinnitti huomioni selvällä retroisuudellaan ja yksinkertaisuudellaan. Sinapinkeltaisesta kanariankeltaiseen ja kirkkaansinisestä holiday-siniseen... Koko elokuva on sävytetty ja se on oikeasti Taide-elokuva isolla T:llä.

Jotkut teistä kai tietävät sen tunteen, kun kiinalaisessa elokuvassa taistelulajikohtaukset alkavat joskus käydä naurettaviksi? Ashes of Time Reduxissa niin ei käy, vaan kaikki on täydellisessä harmoniassa keskenään. Ja sitten vielä jokaiseen kiinalaiseen historialliseen elokuvaan tyypillinen elämänfilosofiasyvällisyyspaketti? It's just so fine!

Sanomattakin selvää, että rakastan kiinalaisia elokuvia. Ja rakas Teema antaa minulle tien löytää uusia helmiä must have - elokuvajoukkooni. Teeman ansiosta näin myös Mustan Skorpionin Legendan (Empress Ye Yan/ The Banquet 2006) ja *GASP* elokuvan Mongol (монгол, 2007) Genghis Khanista.

Katsoitko/katsotteko Teeman elokuvafestivaaleja?

Siellä näytetään yleensä kaikkea hieman vieraampaakin, ja yleissivistys nousee kohisten. Punainen ympyrä (Le Cerclé Rouge, 1970) on monille klassikko ja se kuului elokuvafestivaalin antimiin. Mainostivat Teemalla näyttävänsä Oscar-palkittuja elokuvia tässä piakkoin, ja esimerkiksi The Artist tulee sieltä. Pakko nähdä. Ja itse sanoisin, että elokuvafestivaalit kannattaa ehdottomasti aina katsoa, sillä aina löytyy jotain sopivaa katsottavaa.

Chuuko

 • ***
 • Viestejä: 138
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #92 : 03.03.2014 22:13:42 »
Vostok, jos kiinalaiselokuvista tykkäät ni suosittelen The Grandmasteria.

En nykyään kato mitään leffoja telkkarista. En vain pysty. Ei sillä kuvanlaadulla. Eikä oikein sillä tarjonnalla.
Teemalta toki tulisi ihan laadukkaitakin leffoja, vaan kun ei näy Yle HD:n puolella.
Tekniikkaan kun tottuu, ei telkkarin leffalaatuun enää kykene. Hyvä jos DVD:tä kykenen enää katsomaan.  Teräväpiirto on ainoa oikea vaihtoehto... ::)

En katsonu Oscar -gaalaa, mutta pakko myöntää että varsinkin miesoscarit meni kyllä oikeaan osoitteeseen. Dallas buyers club oli kaikessa karuudessaan loistava. 12 years a slavea en ole vielä tsekannut ja pari muutakin oscariehdokasta on vielä näkemättä. Gravitykin on pystinsä ansainnut, siistiä että joku uskaltaa vielä tehdä ton tyyppisen elokuvan, ja vielä siistimpää että yleisö on oikeasti löytänyt sen.  The Great Gatsbyn puvustus/lavastus oli hyvinkin ennalta-arvattavissa. Ite alaa opiskelevana ja aihetta paljon mm. englannin tunneilla käsitelleenä pakko arvostaa Catherine Martinin työnjälkeä. Suomalaisten ehdokkuus oli tietysti ihan huippusaavutus, vaikka pysti jäikin saamatta.
True I'm nervous,
but why do you think I'm mad?

Chuva

 • Mursumarsu
 • ***
 • Viestejä: 669
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #93 : 07.03.2014 06:11:19 »
Kattelen tässä iltani/yöni ratosi lähinnä lapsille suunnattua leffaa Mirror mirror (2012), enkä voi olla hymyilemättä idiottimaisesti. Kävin kattomassa kyseisen leffan leffateatterissa ja silloin jostain syystä tai toisesta olin aika pettynyt ja turhautunut tähän versioon Lumikista. Mutta nyt kuitenkin toisella katsomiskerralla yllättäen mä tykkään tästä tosi paljonkin...

Samanlainen mielipiteen muutos kävi joskus massahollywood-elokuvan Couples retreat (romanttinen komedia, vuotta en muista) kanssa. Ekalla kattomiskerralla huokailin ja pyörittelin ärtyneenä päätäni, mutta sitten kun sen katsoi toisen kerran, niin jostain syystä X tykkäsinkin paljon enemmmän.

Onko muilla taipumusta tällaiseen kelkan kääntämiseen elokuvien kanssa?

(ja totesin taas kerran, että mä vaan inhoan Richard Gereä. Mä en vaan siedä sitä sen ylimielistä pärstää)
"I understand what you're saying, and your comments are valuable, but I'm gonna ignore your advice."
-Roald Dahl (Fantastic Mr. Fox)

Eririn

 • valomiekkalesbo
 • ***
 • Viestejä: 956
 • Jedi like my father before me
  • lesbian with a sword and a grudge
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #94 : 10.03.2014 16:03:54 »
Thor: The Dark World ja Pacific Rim -Blu-rayt tuli tänään, jei! Pacific Rimin olen halunnut nähdä jo pitkään ja sain sen itse asiassa juuri katsottua. Ei tuottanut pettymystä. Visuaaliset efektit oli karkkia silmille, musiikki oli loistavaa, juoni oli hyvä ja ai että kun kiinnyin melkein jokaiseen hahmoon. Mako Mori taitaa olla suosikki, mutta maininnan ansaitsevat kyllä myös Raleigh, Newt, Gottleib ja Chuck. Loppukohtaus oli ihana <3 Enpä voi muuta sanoa kuin että taitaa mennä aika korkealle suosikkileffalistallani. Juuri tällaisista leffoista pidän.

Thor: The Dark Worldia en katso vielä. Me katsotaan se jossain vaiheessa tällä viikolla koko perheen kesken, mutta täytyy sanoa että kyllä tätä Blu-ray-julkaisua on odotettu^^ nyt sitten vielä kun saisivat Frozenin julkaistua Blu-raylla Suomessa niin olisin tyytyväinen.
We had each other. That's how we won.

Vostok

 • Vieras
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #95 : 05.04.2014 21:27:43 »
Jepsistä, en tiedä minne tämä menee satavarmasti, mutta kuitenkin.  Katsoin just Teemalta Grand Opera Rienzin by Philipp Stölzl. Se on siis Wagnerin ooppera ja en edes uskonutkaan kuinka hyvä se oli!! Rakastuin täysin nuoreen Adrianoon jota esitti nainen... se oli kaunein mies mitä olen nähnyt. Ja ihanin ja riutunein pikku sielu. Ihana! ♥

Puvustus oli upeaa ja kolkytlukua fasistiteemalla. Inspiraationa selvästi Mussolini. Aivan ihana katselukokemus koska rakastan 20-30-lukua ja sitä tunnelmaa koko oopperassa. Kaikki oli mahtavaa!

On se tainnut tulla sieltä jo aiemmin,  mutta mainitsinpahan.

skylar

 • ***
 • Viestejä: 201
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #96 : 10.04.2014 23:49:58 »
Minä käyn leffassa aina kun mahdollista. Meillä on kylässä niin mahdottoman ihana pikkukino, että pakkohan sen toimintaa on tukea.

Tässä muutamia suosikkielokuviani:

Grimmin veljekset... yksi niistä leffoista, jotka näet lapsena ja joita rakastat vain sen vuoksi.

Pan's Labyrinth... Nerokas. Jos kuuluisin johonkin leffamaailmaan, se olisi varmaan tämä.

Léon: The Professional... Vaikuttava, Mahtava. Se kasvi...

Hevoskuiskaaja... näin tämän kauan sitten, mutta se jäi vahvasti kytemään mieleeni. Ihanan aito ja amerikkalainen.

Onni puuttuu peliin & Paulie... surullisia elokuvia, joita en varmaan pysty enää ikinä katsomaan. Itken liian helposti...

Alexander... Aleksanteri Suuri on kiinnostava historiallinen hahmo ja tämä leffa on kiinnostava tulkinta hänestä. Farrel toimii päähahmona todella hyvin, samoin Jolie hänen äitinään ja Leto ystävänään... Niin, hyvä roolitus.

Kapteeni Corellin Mandoliini... ainoa Nicholas Cage-leffa, josta olen pitänyt. Erilainen, hauska.

Humiseva Harju (1992)... paras filmatisointi, jonka olen Emily Brönten klassikosta nähnyt. Juliette on tässä leffassa kirpeän, sietämättömän ihana... kuten varmasti hän todellisuudessakin oli Heathcliffille.

Mars hyökkää!... hahhah vanha suosikki ysikytluvulta...

What's Eating Gilbert Grape... suloinen syksy-leffa, jota pystyn vain harvoin katsomaan, mutta jolla on ollut minuun suuri vaikutus.

Total Eclipse... ihana ja surullinen. Nuori Leo on tässä parhaimmillaan.

Lentäjä & Shutter Island... näissä kahdessa yhteistä on Scorsese, Di Caprio ja mielisairaus...

L.A. Without A Map... pieni, suuri leffa! Tennant on tässä parhaimmillaan. Tämä leffa ei ainakaan tyrkytä mitään.

From Hell... Abberline on yksi suosikkihahmoistani, ikinä. Ihan vain leffan loppukohtauksen vuoksi.

SECRET WINDOW!!!... Tämä leffa, on paras ikinä. Vannon, että päähenkilö on henkieläimeni.

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street... mah. Sweeney on vastustamaton ja tämä on varmaan ensimmäinen leffa, jossa nautin "laulelusta." Inhosin pienenä Disney-leffojen turhia laulantoja...

12 Apinaa... surullinen ja hauska. Ainoa Brad Pitt-elokuva, josta olen toistaiseksi pitänyt.

Kingdom Of Heaven... näin tämän ensimmäisen kerran eräässä lämpimässä paikassa. Aivan uskomaton.

The Edge of Love... koskettava, hauska ja kaunis. Tunnelmallinen kesäleffa.

Kummisetä 1-2

Huoh... en selvästikään ole katsonut tarpeeksi hyviä elokuvia.

« Viimeksi muokattu: 11.04.2014 00:46:32 kirjoittanut skylar »
When the sun has set, no candle can replace it.

Röhkö

 • ***
 • Viestejä: 1 171
 • Oot kuuma.
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #97 : 12.04.2014 11:28:01 »
Onko täällä muita, jotka kävivät katsastamassa tuon Divergent-elokuvan?
Juuri eilen kävin katsomassa tämän, ja aika samoilla fiiliksellä mennään. Kirjasta en tiennyt juuri mitään, ja odotin vähän semmoista Nälkäpelin halpaversiota. Olihan leffassa toki yhtäläisyyksiä Nälkäpeliin, mutta joukossa oli myös omia juttuja. Ihan viihdyttävä parituntinen.

Ennalta-arvattava joo, paitsi Calebin valinta. Pidin todella paljon Uskaliaiden koettelumuksista leffan alkupuoliskolla. Jai Courtneyn suoritus Ericinä jäi päällimmäisenä mieleeni. Hän oli aika mitäänsanomaton Die Hardissa, mutta tässä leffassa julmuus vakuutti. Toivoisin, että hahmo saisi jatko-osissa enemmän syvyyttä ja vähemmän mustavalkoista pahuutta. En tiedä kirjoista tuon taivaallista, mutta soisin Ericin hahmolle kehitystä.   
Pidin myös mentaalitesteistä ja Kate Winsletistä.

//Jaa ensi-ilta oli eilen! : D Ihan summamutikassa valkkasimme eilen tämän leffan... noh eipä ollut meidänkään sali täysi.
Mitä tapahtuu ficissä, jossa päähenkilö kirjoittaa ficciä? Ficcinception, K-15

Kosmik

 • ***
 • Viestejä: 3 744
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #98 : 17.04.2014 00:47:22 »
Tulipa katsottua myös tuo Divergent. Pysyittekö te kirjaa lukemattomat kärryillä tapahtumien kulusta tuossa elokuvassa? Mulle tuli sellanen fiilis elokuvan aikana, ettei se välttämättä aukea kunnolla niille, jotka ei ole kirjaa lukeneet.

No jaa, sekä pidin että en pitänyt elokuvasta. Musiikit oli munkin mieleen ja näin, mut Trisin näyttelijävalinta ei oikein osunut nappiin. Tris on kirjassa pieni ja heiveröinen eikä järin kaunis ilmestys, niin tuo Shailene Woodley oli aikalailla sen vastakohta. Minkä ihmeen takia ne on valinnut päärooliin ihmisen, joka on niin kaukana kirjan alkuperäishahmosta? Mua se jotenkin häiritsi paikoitellen vähän liiankin paljon. Ja mitä hittoa se Christina oli niin pienikokoinen? :'D Paljon pienempi ku Tris. Se jäi myös harmittamaan, miten pinnallisiksi Will, Christina, Al, Peter, Uriah ja ne muut jäi. Eric oli kirjassa jotenkin häijympi ja pelottavampi, elokuvassa se vaikutti vaan joltain koulukiusaajalta. :'D Al jäi harmittavan pinnalliseksi. Sillä oli kuitenkin ihan näkyvä rooli kirjassa. Ja leffassa ei ollut vahingossakaan mitään viitettä siitä Christinan ja Willin seurustelusuhteesta. Myös kaikki raakuus oli jätetty leffassa ihan minimiin, varmaan vaan sen takia, et alemmalla ikärajalla saadaan enemmän katsojia elokuvalle.

SPOILER!Kate Winslet oli hyvä Jeanine, mutta jäin ihmettelemään sitä loppukohtausta, kun sitä oli muuteltu ihan ihmeelliseksi. Mikä idea oli laittaa Tris mättämään Jeaninea turpaan? Tai sit en vaan muista kunnolla, miten se loppu kirjassa meni. SPOILER!

Neljästä pidin. Hyvännäköinen ja siitä välittyi oikeanlainen fiilis koko elokuvan ajan. Tosin kirjassa se oli vielä suloisempi, kun se oli Trisin tavoin yhtä kokematon kaikista seurustelu ja seksijutuista ja tuntui sen takia enemmän samastuttavammalta. Daymn, musta Eric/Neljä olisi parituksena mielenkiintoinen. Onkohan niistä kukaan vielä ficannut mitään. xD Leffassa vaan oli välillä niiden välillä sellaista ilmeilyä ja tuijotusta, et tällänen slashari innostui heti miettiin kaikkia mahdollisia paritusjuttuja. x''D

Pidin elokuvasta kyllä ihan päällisin puolin, vaikka vähän oli jotain moitittavaakin. Olihan Tris ihan herttainen, mutta ei niin kova ja säväyttävä kuin kirjassa. Ne simulaatiot oli muuten mielenkiintoisesti toteutettu, joskin nekin oli kirjassa kuvailtu ahdistavammin.

//nami muokkasi spoilerimerkinnät
« Viimeksi muokattu: 17.04.2014 14:54:43 kirjoittanut nami »

Röhkö

 • ***
 • Viestejä: 1 171
 • Oot kuuma.
Vs: Elokuvat # 2
« Vastaus #99 : 17.04.2014 09:06:18 »
Tulipa katsottua myös tuo Divergent. Pysyittekö te kirjaa lukemattomat kärryillä tapahtumien kulusta tuossa elokuvassa?
Kyllä siinä hyvin kärryillä pysyi. Vaihteeksi oli oikeastaan kiva käydä tarkistamassa raina, josta ei tiennyt mitään etukäteen! En esimerkiksi ajatellut koko ajan, että Trisin näyttelijä on väärä tai että Eric on liian kiltti :D Minusta Eric oli suht ilkeä. Aloin parittaa häntä Trisille xD
Mitä tapahtuu ficissä, jossa päähenkilö kirjoittaa ficciä? Ficcinception, K-15