Kirjoittaja Aihe: Fan fic -foorumeista  (Luettu 3011 kertaa)

Nibs

  • Vieras
Fan fic -foorumeista
« : 25.07.2007 21:33:09 »
En nyt taaskaan ole varma, kuuluisiko tämä tänne vai ei, mutta tämä poksi vaikutti loogisimmalta meikäläisen silmiin.

Niin, että ihmiset, millaisen fan fiction -foorumin siivet mahtaisivat oikeasti kantaa? Millaisella fan fiction -foorumilla käyttäjät julkaisun lisäksi myös jopa vaivautuisivat ehkä lukemaan/lukiessaan kommentoimaan ficcejä?

Oman kokemukseni mukaan kun kaiki vähänkään tasokaan oloiset fan fiction -foorumit ovat saaneet kouralisen tai pari käyttäjiä, ja muutamia tarinoitakin täytteeksi, mutta sitten se yhtäkkiä hiljenee hiljaisemmaksi kuin kalman kammio tai ainakaan kommentteja ei näy kuin suunnileen 2%:iin julkaistuista teoksista.

Tietty kaikiin hiton Harry Potter ja japanimanga-anime -hössötyksiin riittää hössöttäjiä, mutta entäpä ne vähemmän maniaa aiheuttavat aiheet? Olen suunnitellut, että pystyttäisi foorumin, jossa saisi julkaista vain niistä aiheista eli tietyt fandomit olisi porttikiellossa, mutta olen aika varma, että se foorumi ei eläisi edes kituuttaen. Ja tuota foorumia mietin lähinnä siksi, että tällaisilla, kuten Vuotis ja Fini, muut aiheet hukkuvat massiivisen HP ja mangavyöryn alle parissa päivässä - etenkin, kun täällä saa hikisesti kommentteja muutenkaan, jotka siis nostelisivat aihetta osion kärkeen.

Mun on vaikea keksiä millainen ficcifoorumi menestyisi ihan oikeasti ja miten ne vähemmän ficatut, mutta mielenkiintoiset aiheet ja hyvät ficcart saisivat enemmän huomiota, kun en ole ihan varma mikä oikeastaan on ongelman nimi. Eikö kukaan vaan yksinkertaisesti lue enää nykypäivänä muuta kuin noita massahysteria-aiheita tai vaivaudu kommentoimaan lukemaansa? Luulisi kuitenkin, että kirjoittajia ainakin löytyisi muillekin aiheille.

Itseäni muuten kiinnostaisi suuresti, löytyykö mistään päin nettiä ketään muuta suomalaista itseni lisäksi, joka ficcaisi Peter Panista? Varmasti siis löytyy, mutta mistähän kaivaisin nämä henkilöt esiin??

Tällä hetkellä epämassahysteria-aiheista ficcaavien paras toivo saada kommentteja ficceihinsä on kirjoittaa ne englanniksi ja julkaista FanFiction.Nettiin. (Se tosin ei ole syy, ainakaan pääsyy, miksi olen siirtynyt kokonaan englanniksi ficcaamiseen.)

Ihmiset, please! Maailmassa on muutakin kuin Potterit ja Japani! Ficcifoorumit ovat oikeasti loistava keksintö - miksi niitä ei hyödynnetä?

Nibs

  • Vieras
Re: Fan fic -foorumeista
« Vastaus #1 : 29.07.2007 22:40:36 »
Kiitos paljon, olen kylläo ollut tietoinen tuosta foorumista jo jonkin aikaa, mutta tuolla pitäisi julkaista Disneyn piirrettyihin pohjautuvia ja minä henk.koht. inhoan Walt Disneyn piirrettyä Peter Pania, joka ei ole edes näennäisesti uskollinen alkuperäisen tarinan teemoille ja juonelle, saati millekään muullekaan olennaiselle siinä.

Kaipaan P.J. Hoganin ja Barrien versioihin pohjautuvia Peter Pan -ficcien lukijoita ja kirjoittajia...

Muuten, ihmiset, pystytin nyt sitten kuitenkin tuollaisen alkuperäisessä viestissä mainitsemani ficcifoorumin, jossa massahysterioidutr/ylisuositut fandomit ovat bannassa ja keskitytän vain niihin muihin loistaviin fandomeihin:
Lost Fandoms.

culliina

  • Jälleen täällä!
  • ***
  • Viestejä: 979
  • Illuxit novus dies
Vs: Fan fic -foorumeista
« Vastaus #2 : 12.07.2011 13:06:58 »
Huomasin aiheen näköjään ihailtavan ajoissa, mutta mitäs pienistä  ::)

Itse en kyllä sanoisi finin "hukkuvan" potteriin, sillä potterit on täällä eroteltu muista fandomeista ja originaaleista minusta todella hyvin. Toista finin vertaista foorumia saa hakea! Fanfiction.netistä en itse kauheasti perusta, sillä minusta se on vaikea käyttää ja sekava. En ole myöskään saanut julkaistua siellä mitään, koska liian vaikeaa. Jos siis perustat foorumin, älä toteuta julkaisua kuten fanficition.net! Sähköposti-idea ei minusta toimi.

Täällä on paljon muitakin fandomeja, mutta minusta on paras, että on yksi iso foorumi eikä montaa pientä -varsinkin vähemmän tunnettujen ja suosittujen fandomien kohdalla, sillä koko foorumi ei kuole, vaikka niiden suosio välillä lopahtaisikin. Sitten joskus se tulee taas suosioon eikä tarvitse aloittaa kaikkea alusta, kun on vanhat ficit pohjana :)
Kunhan t*ppara häviää.

Ava a la zilah