Kirjoittaja Aihe: NITW: Terapeuttisesti säpäleiksi, K-11 // Mae, puolitoistaraapale  (Luettu 228 kertaa)

Starr

 • Cryptidish
 • ***
 • Viestejä: 273
 • Painajaispoppia!
Nimi: Terapeuttisesti säpäleiksi
Ikäraja: K-11
Fandom: Night In The Woods
A/N: Melkein ehdin kirjoittaa raapalejuoksuun sanalla "rikkoa":'D Oon halunnut kirjoittaa jotain Maesta jo pitkään, tää ei ihan ole se mitä hain mutta käyttökelpoista ajatuksenvirtaa kenties silti. Kaikenlaiset kommentit tervetulleita!


Maen maailma on säpäleinä, hajalla, totaalisen paskana. Se on typerä muistikirja täynnä typeriä piirroksia, paskakaupungin viimeisen typerän ammattitaidottoman huijarilääkäriparturimikäliepsykiatrin ilmeisen tehoton ihmeparannus, ja sen sivut silppuuntuvat teräviksi pureskelluissa kynsissä pieniksi kolmioiksi ja suorakaidesuikaleiksi. Muistikirjan selkäranka taittuu puhkikuluneen saappaan polkemana, vihko kuolee pitkän ja tuskaisen kuoleman ja siihen ahdetut muistot, muistutukset, nyt tuskastuttavan turhilta tuntuvat ajatukset, leijailevat haaleina neonhahmoina taivaaseen. Niiden silmät ovat ristit ja päiden päällä sädekehät, kuin sarjakuvahahmoilla.

Päänsä perukoilla pienessä ullakkohuoneessa Mae tietää että tämä ajatusten putkijuoksu loppuu pian, pian häntä kaduttaa enemmän kuin pelätä saattaa. Se saa kädet repimään paperiraatoa kahta tarmokkaammin. Jostain kuuluu nyyhkytystä, mutta se peittyy korvissa soivan hälysärönuotin alle kuin kovan keikan jäljiltä. Maailma on moshpit, maailma talloo Maen tuusannuuskaksi ja oksentaa niskaan ja nakertaa mätänevää ruumista johon lauma rottia muuttaa asumaan, perustaa kuningaskunnan - eikä sekään oikein tunnu todelta.

Huomenna henki taas kulkee kuin elävällä. Pikselizombie nousee haudastaan ja Mae marssii ostamaan uuden muistikirjan.
« Viimeksi muokattu: 27.07.2021 17:10:46 kirjoittanut Starr »
✷✧ Or someone that I used to be      ·  ✧ 
         ⋆ ✧   *Or someone that I will be ⋆ 
                    ✵  ˚ Or someone that I am right now✵ ✦

Sokerisiipi

 • Teekeisarinna
 • ***
 • Viestejä: 5 813
 • yks pieni höpötiainen
Uu, Finin toinen NITW-ficci, upeaa! (kirjoitin itse ensimmäisen, sharing is caring, right? Kuka nyt aikuinen haluaisi olla? S)

Siis, tämä peli on upea, outo, syvällinen ja hullu. Rakastan musiikkia, estetiikkaa ja hahmoja enkä ole ennen enkä jälkeen pelannut mitään vastaavaa.

Tavoitit tässä ficissä tosi upeasti ja raadollisesti Maen kaoottisen ja repalaisen mielenmaiseman. Kieli on raakaa ja kaunistelematonta, mistä pidin todella paljon. Maen ahdistus ja henkinen pahoinvointi on käsin kosketeltavaa! Tässä on myös sellaista peliin sopivaa sekavaa symbolismia, josta ei aivan saa otetta, mutta ei tarvitsekaan, koska kyseessä on Maen kokemus eikä kukaan voi ikinä täysin ymmärtää, mitä toinen käy läpi. Parasta, mitä voi saada, on sekin vain tulkintaa.

Hienoja visuaalisia sanavalintoja oli paljon, näistä pidin erityisesti:

Lainaus
leijailevat haaleina neonhahmoina taivaaseen.
ajatusten putkijuoksu
hälysärönuotin
nakertaa mätänevän ruumiin johon lauma rottia muuttaa asumaan, perustaa kuningaskunnan - eikä sekään oikein tunnu todelta.
Pikselizombie nousee haudastaan

Oot tosi taitava kielen käyttäjä ja tykkään siitä, kun mut lukijana yllätetään. Tämä ficci teki juuri sen.

Upea, ihana teksti! Kiitos, että kirjoitit tämän ♥︎

Starr

 • Cryptidish
 • ***
 • Viestejä: 273
 • Painajaispoppia!
Sokerisiipi, oi parasta, heitän tälleen kuvitteellisen ylävitosen! Sharind is definitely caring, kiitos jakamisesta - en oo törmännyt tohon aiemmin, meenkin heti tämän kirjoitettuani lukemaan♥︎ Mutkin peli löi ihan ällikältä kaikessa huikeudessaan, ihan omanlainen kokemuksensa joka upposi superlähelle sydäntä niin monella tavalla. Ah.

Maen tunnemaailma oli yksi niitä itselleni pelistä vahvimmin kolahtaneita aspekteja, joten oonkin ihan älyttömän otettu siitä että sain sun mielestäsi tavoitettua sopivan fiiliksen, hui jee! Ihanaa myös kuulla että pidit noista sanavalinnoista - yritin keksiä jotain vähän samantyylistä kuin mihin Maen omissa puheissa törmää, mutta en ollut ihan vakuuttunut siitä menikö vain liian hakuammunnaksi:'D

Kiitos siis hurjan paljon iltaani iladuttaneesta kommentista, siistiä jakaa fiiliksiä NITW:stä & kuulla että onnistuin yllättämään!✨
✷✧ Or someone that I used to be      ·  ✧ 
         ⋆ ✧   *Or someone that I will be ⋆ 
                    ✵  ˚ Or someone that I am right now✵ ✦