Kirjoittaja Aihe: Ukkostulta ja kaaosta | S | mytologiadraama  (Luettu 754 kertaa)

Sokerisiipi

 • Teekeisarinna
 • ***
 • Viestejä: 4 672
Ukkostulta ja kaaosta | S | mytologiadraama
« : 30.07.2019 16:13:13 »
Nimi: Ukkostulta ja kaaosta
Kirjoittaja: Sokerisiipi
Ikäraja: S
Tyylilaji: mytologiadraama
Paritus: Raijin/Kagutsuchi
Haasteet: Spurttiraapale V ja Finikesä: Kesäbingo (teksti aiheesta ukkonen)

A/N: Aloin tutkailla ukkosenjumaluuksia ja päädyin japanin mytologiaan. Sitten mietin, kuka olisi ukkosen kamille hyvä pari, ja päädyin tuleen. Spurttisana: kauneus.UKKOSTULTA JA KAAOSTA

Raiden istui pikkuisen talonsa katolla valtavan sateenvarjon alla ja katseli salaman välähdyksiä tummalla taivaalla. Väkivaltainen myrsky repi ja riepotteli alla olevaa sademetsää. Se katkoi puita, tappoi eläimiä ja sai metsän tulvimaan. Teillä sähkölinjat kaatuivat ja autot murskaantuivat. Talojen katot joutuivat taipumaan luonnonvoimien edessä ja hautasivat omistajansa raunioihin. Myrskyn jälkiä siivottaisiin vielä kuukausia. Maailma oli kauniissa kaaoksessa, ja Raijin oli valtavan onnellinen aiheuttamastaan pelosta ja tuhosta. Ihailtuaan myrskyään tarpeeksi Raijin hypähti alas ja meni sisälle, jonne ei kuulunut pihaustakaan ukkosesta tai sateesta.

Tulisijassa paloi kuuma tuli. Kagu makasi sängyssä heikkona ja uupuneena. Raiden istahti ystävänsä sairasvuoteelle ja maanitteli tämän juomaan. Kagu kakisteli paksun lääkkeen vaivalloisesti alas.

”Sinulla on ukkostulta silmissäsi, Raijin”, Kagu kähisi. ”Joko sinä taas nostatit myrskyjä? Joku kerta saat vielä itse salamasta, ja se on menoa sitten.”

”Se olisi hieno tapa lähteä, en minä panisi ollenkaan pahakseni”, Raiden vastasi pyyhkiessään ystävänsä kuumaa otsaa märällä liinalla. Kagu oli luonnostaan kuuma, mutta tämä sairaus poltti häntä sisältä aivan eri tavalla kuin luonnollinen tuli. Raidenia alkoi toden teolla pelottaa, että Kagu vielä kuolisi hänen sänkyynsä.

”En tiedä nousenko enää, Raijin”, Kagu tunnusti aavistaessaan saman.

”Totta kai nouset”, Raiden vakuutti ja silitti Kagun tummia, hikisiä hiuksia. ”Et sinä ole yhtään niin heiveröinen kuin esität, Kagutsuchi. Taidat vain tykätä siitä, kun minä hoivaan ja hellin sinua.”

Kagu hymyili, ja liekit tämän silmissä leimahtivat. Raiden oli näystä mielissään, ja hän piti sitä hyvänä merkkinä.

”Raijin?”

”Niin?”

”Etkö veisi minuakin ulos ihailemaan myrskyäsi?”

”Oletko varma, että jaksat?” Raiden kysyi. Kagu nyökkäsi pontevasti.

”Sade viilentää minua”, Kagu sanoi. Raiden auttoi ystävänsä sängystä ja osittain kantoi ja raahasi Kagun ulos rankkasateeseen. Raivoaan karjuva ukkosmyrsky oli aivan heidän päällään, ja näky oli henkeäsalpaava.
 
”Se on hieno”, Kagu sanoi ihasteltuaan taivasta tovin. ”Yksi parhaistasi.”

Raiden hymyili ja puristi Kagun sateesta liukkaita sormia.

”Ehkä me voisimme muuttaa johonkin kuivempaan paikkaan”, Raiden ehdotti. ”Siellä sinä voisit aloittaa upeita metsäpaloja.”

”Ihana ajatus”, Kagutsuchi sanoi nälkäisenä. He ihailivat myrskyä, kunnes Kagun jalat pettivät, ja Raiden kantoi hänet takaisin sänkyyn.

”Minä annan sinulle metsäpalosi, Kagutsuchi”, Raijin lupasi ja antoi sähköä kipinöivän suudelman ystävänsä kuumille huulille. ”Kunhan ensin paranet.”

”Minä odotan sitä”, Kagu sanoi ja nukahti.
« Viimeksi muokattu: 03.08.2019 17:49:19 kirjoittanut Sokerisiipi »

Vehka

 • Unenkutoja
 • ***
 • Viestejä: 6 389
 • Phantom Thief of Hearts
Vs: Ukkostulta ja kaaosta | S | mytologiadraama
« Vastaus #1 : 29.01.2020 10:57:07 »
Ah! Japanilainen mytologia on lähellä sydäntäni ja minustakin ukkonen ja tuli ovat oivallinen pari! Tykkään kovasti siitä, miten ukkoseen liittyvä sade on vähän kuin tulen vastaelementti, mutta sitten kuin nuo metsäpalot ja salamat sellaista yhteistä maaperää. Onpas kiva kombo!

Vähän ihmettelin sitä, että Raijinin nimi muuttui Raideniksi läpi tekstin, mutta ehkä se on joku japanilainen juttu, jota en ymmärtänyt? Muutoin en oikein keksi tästä mitään rakentavaa palautetta, mutta onneksi ei tarvitsekaan! Sitä voi vain lukijana nautiskella kamien välisestä kemiasta. ♥ Tuo sähköä kipinöivä suudelma oli tosi kiva yksityiskohta, joka kirjaimellisesti sai kipinöitä tanssimaan hahmojen välillä!

Toivottavasti Kagu paranee pian ja nämä kaksi pääsevät viettämään lempeää, metsäpalontäyteistä - mutta ei liikaa! - arkea.
i'm working on a song / it isn't finished yet
but when it's done and when i sing it / spring will come again


(ajoittain epäaktiivinen, saa tökkiä jos en vastaa johonkin!)

Arte

 • Puuskupuh
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 5 272
Vs: Ukkostulta ja kaaosta | S | mytologiadraama
« Vastaus #2 : 29.01.2020 12:23:12 »
Mytologiadraama summonoi minut paikalle <3 Voiiiii että. Tykkäsin tästä. Ihana mielikuva ukkosenjumalasta istumassa talon katolla ja katselemassa omaa luomustaan. Nautiskelemassa myrskystä ja hekumoimassa siitä, että sen tuhoja siivotaan vielä kuukausia. Siihen kaveriksi metsäpaloja joo <3 Kivaa lukea tällaistakin vastapainona reaalimaailman kauheille hallitsemattomille metsäpaloille ja hurrikaaneille yms.

Lainaus
Tykkään kovasti siitä, miten ukkoseen liittyvä sade on vähän kuin tulen vastaelementti, mutta sitten kuin nuo metsäpalot ja salamat sellaista yhteistä maaperää. Onpas kiva kombo!
Minäkin aattelin tätä jotenkin aluksi niin, että miten tulijumala edes menee sateella ulos, mutta toisaalta myös ukkosenjumala katseli myrskyään valtavan sateenvarjon alta, joten miksi pitäisi vältellä tai rakastaa jotain elementtiä ihan kokonaisvaltaisesti! Se jotenkin tuo jumaliin tässä kivaa inhimillisyyttä, kun ollaan kuitenkin olemassa niistä elementeistä huolimatta.

Jumalia <3 Kiitos <3


“Tomorrow may be hell, but today was a good writing day,
and on the good writing days nothing else matters."
- Neil Gaiman

Rosmariini

 • Tulesta syntynyt
 • ***
 • Viestejä: 456
 • Created by fear
  • vlaurelia.blogspot.com
Vs: Ukkostulta ja kaaosta | S | mytologiadraama
« Vastaus #3 : 29.01.2020 15:50:55 »
Ai hitto, että tämä oli hieno! Kaikki mytologiapohjaiset tarinat ovat kryptoniittiani, puhumattakaan sitten luonnonilmiöistä ja elementaaleista! Ukkonen ja tuli ovat minustakin mitä oivallisin yhdistelmä ja siksi pidinkin tästä niin kovasti. Olit ihanasti saanut ripoteltua elementtejä tästä tuonne tekstin sekaan: vaikka nuo jumalat olikin tässä esitetty ihmisten kaltaisina, heissä esiintyi pieniä jumaluuden kipinöitä, esim. seuraavissa lauseissa:

Lainaus
"Sinulla on ukkostulta silmissäsi, Raijin."

Kagu hymyili, ja liekit tämän silmissä leimahtivat.

Raijin lupasi ja antoi sähköä kipinöivän suudelman ystävänsä kuumille huulille.

Lisäksi kielenkäyttösi oli todella visuaalista ja esimerkiksi lauseet "maailma oli kauniissa kaaoksessa" ja "raivoaan karjuva ukkosmyrsky" herättivät todella eläviä mielikuvia. Tuo myrskyyn varastoituva raivo herätti minussa ajatuksen siitä, että tähän myrskyyn tiivistyi kaikki Raijinin viha ystävänsä huonoa tilaa kohtaan, ja siksi se oli erityisen raju.

Lisäksi yksi asia, mitä arvostin oli kovasti se, miten paljon sait kerrottua näistä hahmoista ilman, että kuvailit heitä ulkonäöllisesti miltei ollenkaan. Sorrun itse vähän turhan paljon tuohon ja siksi ihailen kovasti niitä, jotka pystyvät sen välttämään.

Tosi kaunis teksti, niin tunnelmallisesti, kielellisesti kuin myös nimen suhteen. Kiitos tästä!


the dark is generous and it is patient and it always wins
but in the heart of its strength lies its weakness -
one lone candle is enough to hold it back.