Kirjoittaja Aihe: Fanfictionin buumit  (Luettu 47005 kertaa)

pikkuinen

 • ***
 • Viestejä: 344
 • Kahta en vaihda; toinen on Fred
Fanfictionin buumit
« : 10.05.2008 21:56:11 »
Kävin Sulkakynän läpi, enkä löytänyt topicia, jossa käsiteltäisiin samaa aihetta. Eli finissä ja muuallakin tuntuu olevan kausia, jolloin tietynlaisia ficcejä suolletaan normaalia enemmän. H/D-buumi nyt tuntuu olevan loppumaton, mutta toisinaan tulee kausia, jolloin vaikka tietty genre on suositumpi kuin muut.

Mitä buumeja sinä olet huomannut? Mitä buumeja fanfictionissa on nyt meneillään? Mitä buumeja on odotettavissa seiskakirjan pohjalta? Mitä buumeja ihmettelet? Mikä on ollut lempibuumisi?

Nyt on ainakin meneillään jonkinnäköinen Dumbledore/Grindelwald -buumi seiskakirjan ja Rowin paljastuksen seurauksena. Lisäksi joskus suollettiin paljon enemmän Sirius/Remusta kuin nyt - se buumi tuntuu (valitettavasti) hiipuvan. Ja jossain vaiheessa tuli sitä Cedric/Harryakin, tosin ihmettelen, että sitä saatiin noinkin vähän - enkä myöskään tajua, miksei Harry/Ronia ole paljon enemmän, koska siihenhän olisi vaikka kuinka paljon materiaalia kirjojen pohjalta.

Sitten vähän ikuisesta Harry/Draco -buumista. Mistä se on mahtanut alkaa? Koska Potter-kirjoja lukiessani ensimmäinen ajatukseni ei ollut, että Harryn ja Dracon välillä on ihan selvästi jotain (;D), vaan pikemminkin olisin uskonut, että Harry/Ronia kirjoitetaan älyttömästi. Jonkinlaisena buumina voisi muuten pitää myös slashia, femmeä tai hetiä ei näe läheskään yhtä paljon.

Keskustelua? Ja ei mielellään suoraa gallup-tyylistä vastailua kysymyksiin, ne ovat tuolla vain suuntaa antamassa.

// Topic muutettu fandomvapaaksi 12.9.2015 - Lauchuo
« Viimeksi muokattu: 12.09.2015 01:55:48 kirjoittanut Lauchuo »
If you like slash, clap your hands.

amorito

 • ***
 • Viestejä: 566
 • FF100 11/100
Vs: Harry Potter -fanfictionin buumit
« Vastaus #1 : 10.05.2008 22:47:30 »
Seiskakirjassa sattui ja tapahtui niin paljon, että se poiki jos jonkinlaista buumia: Fredin kuolemaa käsittelevät ficit erityisesti sekä Dumbledore/Grindelwald tuntuvat olevan nyt pinnalla. Mietinkin, mitä tulee tapahtumaan tulevaisuudessa, kun kirjojen julkaisusta kuluu enemmän aikaa; uusia buumeja ei välttämättä synny niin helposti, kun uusia canon-tapahtumiakaan ei pääse lukemaan. H/D:t eivät tunnu koskaan loppuvan, ehkä se on tullut jäädäkseen :D

En tiedä voiko tätä nyt aivan laskea buumiksi, mutta ehkäpä uuteen "villitykseen" kuuluvat myös rare-paritukset ja muut valtavirrasta poikkeavat. Koska varsinaista "uutta materiaalia" eli mitään todella omaperäistä ei muuten synny, otetaan käyttöön harvinaisempia hahmoja ja epätavallisia parituksia. Vanhoja ja paljon käytettyjä hahmoja on vaikea tunkea uudenlaiseen muottiin, tai sitten niistä on muokattava jotain omituisia OOC-ficcejä. Crossoveritkin toimivat tässä vanhan kaavan muokkailussa.

Rare-parituksia on kiva lukea, varsinkin jos niissä on todella keksitty jotain ilahduttavaa (esimerkiksi yksi täällä Finissä lukemani Elphias/Dumbledore ei ollut edes käynyt mielessä ennen kuin luin) eikä mitään ihan liian erikoisuutta tavoittelevaa (eläimiin ja esineisiin sekaantumiset ja muut randomit). OC- ja Mary Sue / Gary Stu -hahmot voivat toimia myös mainiosti, kunhan nekin ovat miellyttäviä eivätkä ihan ylitäydellisiä ja ärsyttäviä.

Mitä luulette, onko fan fictioniin nyt ja tulevaisuudessa helppo keksiä uutta ja yllättävää materiaalia, vaikka canonia ei enää tulekaan inspiroimaan mitään uutta (ei siis enää uusia hahmoja, juonenkäänteitä, suuria paljastuksia yms.)? Vaikeutuuko ja kenties jopa hyytyykö ficcailu vai aletaanko vanhoista ja kuluneista kehittää uutta trendiä? Tuleehan ficcaajia toki koko ajan lisää ja samalla muita ficcaajia lopettaa, ja siten "markkinat" ovat aina tuoreita ja lukukelpoisia tulokkaita varten :D
I don't know what I've done or if I like what I've begun.

Eruru

 • ***
 • Viestejä: 398
 • easy, breezy, beautiful
Vs: Harry Potter -fanfictionin buumit
« Vastaus #2 : 10.05.2008 23:16:34 »
Itse olen huomannut femmen nousseen pintaan. Se on nyt sitä eksoottista slashin käydessä jo tavalliseksi hetistä puhumattakaan. Lisäksi huonoja ficcejä työstetään kamalalla vauhdilla sen haasteen myötä :D

Itsekin olen miettinyt tuota ficcailun hyytymistä. Potter on kuitenkin todella iso sana ficcimaailmassa, joten tämän fandomin ficit alkavat väkisinkin vähentymään kirjasarjan loputtua. Huhut Rowlingin tulevista kirjoista saattavat olla pelkkiä huhuja tai sitten ei, mutta Potter-ficcailu näyttää olevan melko huonolla kantilla tulevaisuudessa. Nyt tuli kuitenkin ajatuskatko, enkä saa sitä punaista lankaa enää takaisin. Nojaa, muut jatkakoon.

Engel

 • ***
 • Viestejä: 186
 • Käänteinen Midas
Vs: Harry Potter -fanfictionin buumit
« Vastaus #3 : 11.05.2008 13:25:51 »
Seiska kirja avasi oven jollekin kamalalle jota on nyt joka paikassa: Lily/Severus. Ihan oikeasti. Tämä paritus saa minut hieman suuttumaan ja miettimään jonkin näköistä isompaa boikottia. Totuushan on että minä inhosin seiska kirjaa koska se oli täynnä p*skoja juonikuvioita ja täysin epälooginen. Mutta ilmeisesti joku on pitänyt Lilyä ja Sevvietä jotenkin herttaisena koska sitä tekstiä on nyt joka puolella.

Minä rakastan huumoria. Suurin osa fikeistä joita luen on joko kokonaan huumori pohjainen tai edes hiukan. Hyvää huumoria on aina ihan tajuttoman vaikea löytää koska kaikki tahtoisivat olla hauskoja ja harva onnistuu. Siksipä julistan ikuiseksi buumiksi ei-hauskat humorfikit.

Harry/Draco johtuu yksinkertaisesti siitä että sehän nyt on Pottereiden mehukkain ja eniten antava paritus. Rowling ei kirjoittanut kirjaansa yhtäkään mielenkiintoista paritusta tai oikeastaan yhtään mistä saisi mitään irti. Mutta ajatelkaa nyt... Draco ja Harry. Nam.

Engel kuittaa.
FF100: Harry/Draco 4/100
Haasteista ollaan kiitollisia, lisää vain!

Sä oot made in taivas, beibi.

Violetu

 • Draamaprinssi
 • ***
 • Viestejä: 6 029
Vs: Harry Potter -fanfictionin buumit
« Vastaus #4 : 11.05.2008 15:47:05 »
Lainaus
vaan pikemminkin olisin uskonut, että Harry/Ronia kirjoitetaan älyttömästi.
Jotenkin itsellä tämä ei tullut koskaan mieleenkään, ennen kuin löysin Lorriksen ficit (ja se oli menoa sitten).
Paras ystävä -paritukset ovat ehkä harvinaisempia juuri siksi, että se toinen on siinä koko ajan läsnä, melkein kuin olisi liiankin lähellä. Itsekin heräsin paras kaveri -parituksiin kunnolla vasta aika hiljattain.
Ne toimivat kuitenkin loistavasti :)

Yksi buumi mikä tuli mieleen, oli ikivanhassa oranssissa finissä Tv-sarjoihin perustuvat huumorificit. Niitä oli melkein koko Halkinaurus täynnä, mutta silloin niitä vielä jaksoi lukea ja suurin osa oli omasta mielestä hauskoja. Nyt koko idea on jotenkin niin vanhan ja ylikäytetyn tuntuinen, ettei ficceihin aiheesta tule tartuttua (oikeastaan ei tule koskettua pitkällä tikullakaan).

LP-leffa herätteli vähän Harry/Cedric-buumia, mutta se hyytyi aika alkuunsa, harmi kyllä.
Olen edelleen kovin pettynyt, kun FK-leffan myötä koko fini ei täyttynytkään Harry/Siriuksesta :'(

Toivottavasti seiskakirja käynnistää vielä jossain vaiheessa Albus Severus/Scorpius -buumin, niitä tulisi luettua kyllä tosi paljon. Englanninkielisiä kyllä löytyy jo runsaasti. Tätä paritusta ei canonkaan voi meiltä viedä. ;D

Mielenkiintoinen aihe.

I spend my days so close to you
'cause if I'm standing here,
maybe everyone will think I'm alright.
.

jossujb

 • Q
 • ***
 • Viestejä: 4 082
 • Peace & Love
Vs: Harry Potter -fanfictionin buumit
« Vastaus #5 : 02.06.2008 19:26:09 »
Mutta toisaalta, eihän Star Trek-fandomkaan ole kuihtunut neljänkymmenen ikävuoden saavutettuaan, ainavaan pukkaa uutta ;D Tosin ei varmastikaan niin kovalla tahdilla kuin silloin oskus kun fanfiction keksittiin. Toivompa vain että Satr Trek.fandom syttyy uuteen kukoistukseensa uuden elokuvan myötä <3 Nuoria hottiksia näyttelijöitä ja kaikkee ;D Ja suomeksikin saisi jossain vaiheessa ruveta löytymään, alkaa pää olla aika täynnä englantia.

Mutta menipä vähän offiksi, siis mitä tulee fanficcien buumeihin niin minäkin olen huomannut kaikenlaisen raren nostavan päätänsä joka on enemmänkin kuin vain iloinen yllätys. Kerrassaan mahtavaa, monista sellaisista pareista joita ei ole aikaisemmin ajatellutkaan löytyy kaikenlaista. Lisäksi parituksettomien ficcien suosio on mielestäni nousussa ja  juoneen ja tarinanakuljetukseen perustuvat ficit. Mielestäni ainakaan enää ei tarvitse oll mitään nc-pornoa vaan voi olla muutakin. Sallitut ja pg-draamat saavat nykyään ihan yhtä hyvin yleisöä. Ei sillä etteikö NC-touhu olisi edelleenki aivan yhtä kivaa ;D
« Viimeksi muokattu: 22.07.2008 14:52:57 kirjoittanut jossujb »
Here comes the sun and I say
It's all right

Smarou

 • ***
 • Viestejä: 364
Vs: Harry Potter -fanfictionin buumit
« Vastaus #6 : 02.06.2008 21:50:41 »
Itsekin aloin miettimään lähinnä näitä paritus buumeja, että mitä on ollut.

 • Vanhoissa fineissä oli paljon Sirius/Remusta, eihän se vieläkään ole kuollut, mutta vähentynyt.
 • No H/D, tästä ei varmaan tulla koskaan pääsemään eroon, eikä ole tarvekaan.
 • En tiedä oliko yhdessä vaiheessa Fred/George ficcejä enemmän, vai satuinko vain lukemaan niitä buumina enemmän.
 • Pienen femme buumin olin tuntevinani tässä välissä.
 • Slash painotteista näyttää olevan, mutta nyt tuntuu että hettiä olisi kasvavissa määrin. Etenkin Draco/Hermione (*byrrr, inhotuksen väreet*) tuntuu valtaavan uusien ficcien listat.

Tai sitten tämä on vain oma henkilökohtainen buumilistani, poisluettuna vain tuo D/Hrm huomio.[/list][/list]
~Kuin sokea auringosta, minä kerron teille rakkaudesta~

Voldemort

 • Vieras
Vs: Harry Potter -fanfictionin buumit
« Vastaus #7 : 03.06.2008 00:49:58 »
Lainaus
Harry/Draco johtuu yksinkertaisesti siitä että sehän nyt on Pottereiden mehukkain ja eniten antava paritus.

No tuo nyt on täysin mielipidekysymys, ihan niin kuin sekin, että minusta Lily/Severus on mehukkainta ja eniten antava paritus kirjoissa nyt seiskakirjan jälkeen.  ;D Sen rinnalla Harry/Dracot kalpenee, koska toisin kuin Harryn ja Dracon välille, Lilyn ja Severuksen välille on kirjassa oikein annettu se traaginen rakkaustarina, jota ei kuitenkaan ole siinä sen pahemmin kerrottu. Aivan loistava juttu ficcarille tarttua siihen kiinni.

Sirius/Remus buumi oli tarpeeksi pitkäkestoinen saadakseen minut ikuisesti vähän ärtyneeksi koko parista, Harry ja Draco taas paritetaan kun ei muuta keksitä ja kun sitä muutkin parittavat.  ;D No ei, onhan tuo nyt aika selkeä kuvio: Sirius ja Remus ovat traagisen kuvion käyneet hyvät ystävät, Harry ja Draco taas ovat viholliset. Molemmat paljon kulutettuja kuvioita. Se, miksi juuri nuo hahmot onkin mutkikkaampi juttu. Ehkä Harrya ei pariteta niin paljon Ronille siksi, että Ronilla on koko ajan ollut menossa pakkoparitus Hermionelle. Se kuvio on kestänyt kauemmin kuin Harryn parittaminen Ginnylle - jälkimmäinen on ollut helpompi ohittaa. Sirius/Remus on kärsinyt siitä, että Sirius on ollut kaksi viimeisintä kirjaa kuolleena, jolloin hänestä ei ole tullut tietoon mitään uutta ja toisaalta Remus on sinä aikana ehtinyt jo naimisiin.
« Viimeksi muokattu: 03.06.2008 00:52:04 kirjoittanut Voldemort »

sokerijuurikas

 • ***
 • Viestejä: 373
Vs: Harry Potter -fanfictionin buumit
« Vastaus #8 : 21.07.2008 23:39:48 »
No en tiedä meneekö nyt vähän offiksi mutta joka tapauksessa tuli mieleeni tästä h/d buumista.
Minusta koko paritus alkaa kohta olla aivan yhtä tylsä kuin Harry/Ginny tai Hermione/Ron. H/D pursuaa kohta molemmista korvista ulos. Paitsi että se on kyllä nyt vähentynyt jonkun verran ellen ihan väärin ole huomannut.
No joka tapauksessa asiani oli se, että minua ärsyttävät vasta HP- fanfictionin löytäneet jotka tarttuvat heti ensimmäiseksi H/D:seen eivätkä enää kokeilekkaan lukea muita parituksia. Itse kun olen aika kaikkiruokainen, hetti, slash ja femme menee melkein millä vain parituksella.

Nyt on alkanut femme tosiaan lisääntyä aika lailla. Varsinkin erilaiset Luna ja Tonks paritukset. Niitä olen nähnyt jo jonkin verran.
Lainaus
Itse olen huomannut femmen nousseen pintaan. Se on nyt sitä eksoottista slashin käydessä jo tavalliseksi hetistä puhumattakaan.

Harry Potter

 • ***
 • Viestejä: 581
 • Sulttaani
  • Eleabin kynäilyt (pahasti kesken)
Vs: Harry Potter -fanfictionin buumit
« Vastaus #9 : 22.07.2008 00:13:07 »
On pakko hypätä mukaan keskusteluun, haluan perustella H/D ilmiötä.
Tuo paritus on sellainen vihataan/rakastetaan. Välillä ehdin jo säikkyä, että ruetaanko rajaamaan H/D shipperit ja femmeilijät kahteen eri porukkaan. Onneksi se oli kuitenkin vaan mielikuvitukseni tuotetta.

Lainaus
Minusta koko paritus alkaa kohta olla aivan yhtä tylsä kuin Harry/Ginny tai Hermione/Ron. H/D pursuaa kohta molemmista korvista ulos.
Minä en pysty mieltämään hoodeetä yhtään samanlaiseksi kuin H/G tai Hrm/R, johtunee hoodeen epärealistisuudesta ja siitä, että H/G ja H/R on canonia. Mutta kyllä, alkaa mennä yhtä tylsäksi.
Minä en ole ficannut niin kauan, että tietäisin seuraavaan kysymykseen vastauksen, mutta laukaisiko Zsanyan mestariteokset tämän H/D villityksen? :D

Femme on selvästi ottamassa vallan, kuten täällä on jo kommentoitukkin. Mutta mikäs sen mahtavempaa! Ja vielä threesomena, jos nyt on alkamassa femmen aikakausi, minä odotan innolla. Olisi hienoa saada hieman vaihtelua, en aina jaksasi lukea kahdesta miehestä. Muutenkin finissä on naisvalta ;D

Kirjoitan tätä viestiä 0.12, pahoittelen melko turhasta kommentista :D

bella-neiti

 • Vieras
Vs: Harry Potter -fanfictionin buumit
« Vastaus #10 : 22.07.2008 00:35:48 »
No tuota, H/D:hen olen koukussa, mutta se buumi alkaa mennä jo vähän liian mahtipontiseksi. Älköön kukaan ottako tätä itseensä, mutta suurin osa H/D:stä on pelkkää kliseevuorta, tyhjänpäiväistä p*skaa. Harvoin löytää hyviä H/D-ficcejä, siis sellaisia ihan tosissaan mitkä saa itkemään surusta, nauramaan ilosta, tai ärjymään vihasta. Tunteita herättävät ficit olisivat minusta mukava buumi.

Slash on pinnalla. Minua asia ei haittaa, päinvastoin.

Buumit ovat ihan mukavia, kunhan ei mennä liiallisuuksiin.

Purple

 • ***
 • Viestejä: 242
 • muusani Draco
  • Purple Passage
Vs: Harry Potter -fanfictionin buumit
« Vastaus #11 : 02.02.2009 02:06:10 »
Lainaus
Sitten vähän ikuisesta Harry/Draco -buumista. Mistä se on mahtanut alkaa? Koska Potter-kirjoja lukiessani ensimmäinen ajatukseni ei ollut, että Harryn ja Dracon välillä on ihan selvästi jotain, vaan pikemminkin olisin uskonut, että Harry/Ronia kirjoitetaan älyttömästi.

Lainaus
On pakko hypätä mukaan keskusteluun, haluan perustella H/D ilmiötä.
Tuo paritus on sellainen vihataan/rakastetaan.

Aivan totta, yksi syy H/D:n suosioon on viha/rakkaus-suhde ja se, että se on tavallaan kiellettyä. Vihollisia paritetaan aina toisilleen, oli fandom mikä tahansa. Näin ollaan tehty ennen Pottereitakin ja tullaan varmaan aina tekemään. Olen lukenut ficcejä kymmenistä muista fandomeista ja sama kuvio toistuu kaikkialla: kaksi henkilöä, jotka vihaavat toisiaan, paritetaan, ja usein kyseinen paritus on vielä suht suosittu. Itse rakastan tätä asetelmaa yli kaiken, ja yleensä heti jos jossain sarjassa on kaksi toisiaan vihaavaa, suunnilleen samanikäistä henkilöä, etsin heistä käsiini fanfictiota.

Lainaus
laukaisiko Zsanyan mestariteokset tämän H/D villityksen?

Ei  sentään :D H/D on ollut suosittu jo kauan ennen zsanyaa. Myös finissä on aina ollut paljon H/D:tä, olen lukenu sitä kohta kuusi vuotta, että... H/D on suosituin paritus myös englanninkielisessä fanfictiossa, ja esim. useat todella suositut H/D klassikot on kirjoitettu joskus 2003-2006.

H/D on ikuinen buumi ja syystä - en ikinä ole kyllästynyt siihen, sillä sillä parituksella on vain niin paljon annettavaa. Tietysti H/D ei voi tarjota kaikille sitä, mitä he etsivät, ja välillä tietty kaipaa vaihteluakin. Olen kuitenkin aina kaikilta harhateiltäni palannut takaisin sen pariin.

Lainaus
suurin osa H/D:stä on pelkkää kliseevuorta

Noh, niinhän se vähän on. Niitäkin kliseitä vain oppii ajan myötä rakastamaan :D Lisäksi nykyään harvoin tulee enää edes vastaan huonoa H/D:tä, sillä luen H/D ficcejä oikeastaan pelkästään fanien tekemien suositus- ja lempificcilistauksien perusteella, ja yleensä huonoja ficcejä ei listata. Tulee huomattavan paljon lisää erilaista luettavaa, kun lukee myös enkuksi, niitä foorumeita kun löytyy kymmenittäin, ja sitten on tietysti livejournal, jossa on tullut vastaan niin omaperäisiä ja taiteellisesti toteutettuja juttuja, että. Lisäksi, mitä enemmän jostain kirjoitetaan, sitä suuremmalla todennäköisyydellä siitä löytää myös enemmän huonoja ficcejä kuin muista parituksista. (ääh, vähän offia, mutta kun :D)

7-kirjan jälkeen alkoi ilmestyä ficcejä niistä lapsista, esim. Albus/Scorpius, mikä sen parempaa kuin H/D-jatkot.

Sitten minua hiukan ihmetyttää, että mihin katosi D/G? joskus 2003-2005 sitä oli vielä paljon, mutta nykyään sitä ei enää tunnuta kirjoittavan. Se on tosi harmi, koska se on ainut het-paritus Pottereissa, jota jaksan nykyään enää lukea. D/G on paras Romea ja Julia mitä Pottereista löytyy. Selasin läpi neljän osaston etusivut, eikä yhtään ficciä, jonka pääparitus olisi ollut D/G :/ Ezboardin aikoihin sitä löytyi aina.

En myöskään ymmärrä rare-buumia, jota on tuntunut olevan, koska vanhat kunnon paritukset maan perii :DD! Ainut harvinaisempi paritus, josta olen ikinä innostunut, on Draco/Blaise. Kai se on sitten sitä, että kaivataan jotain uutta ja erilaista, kun vanhoista on kirjoitettu niin paljon, mutta kun...

Lainaus
miksei Harry/Ronia ole paljon enemmän, koska siihenhän olisi vaikka kuinka paljon materiaalia kirjojen pohjalta

Ehkä juuri siksi :D Aika usein tuntuu käyvän niin, että canonit, itsestäänselvät ja liian helposti perusteltavat paritukset eivät aina jaksa kiinnostaa ihmisiä. No joo, ei tuo nyt aina tietysti pidä paikkaansa, mutta itseni kohdalla ainakin.
« Viimeksi muokattu: 02.02.2009 02:13:32 kirjoittanut Purple »


Fanart ||  1.Fic (K18)

Sassa

 • ***
 • Viestejä: 1 050
Vs: Harry Potter -fanfictionin buumit
« Vastaus #12 : 02.02.2009 10:56:45 »
Mä muistan odottaneeni seiskakirjaa kauhunsekaisin tuntein, olin ihan varma että Potter-fandom kokee sarjan loppumisen myötä niin kovan kolauksen, etteivät ficcarit löydä enää mitään uutta kirjoitettavaa tai vaihtoehtoisesti että AU:sta tulisi uusi jättibuumi. Onneksi epäilykseni osoittautuivatkin sitten aiheettomiksi, HP-ficcarit jaksavat vielä painaa. :)

Mutta niitä buumeja:
 - Teini-S/R, tätä oli pari vuotta sitten joka paikassa. Etenkin angstivivahteilla höystettynä ja sitten tietysti ihan jumalaton määrä NC:tä.
 - Draco/Ginny! Näitä löytyi yhteen aikaan pilvin pimein, ihmettelen ettei kukaan muu kuin Purple tuossa edellä ole maininnut tätä. Itse olen ihan tyytyväinen että jäikin vain buumiksi, oikein inhon väreet juoksee selässä kun ajattelenkin D/G:tä, hrr.
 - Fred/George, nämäkin niitä parin vuoden takaisia isoja juttuja.
 - D/Hrm
 - Myös pieni Hrm/G-buumi taisi tapahtua jossain välissä.
 - Slash ja H/D, mutta niitä en laske enää edes buumeiksi, ne ovat jo aika lailla staattinen osa ficcitodellisuutta. :P

Buumeja, joita odotin tulevaksi, mutta joita ei koskaan tullut:
 - Sirius/James. Siis ihan oikeasti, miksei sitä ole enempää! Ei se Sirre/Remppa nyt niin kovin mehukasta ja mielenkiintoista ole.
 - Draco/OC, slashin puolella. Olin onnellinen kun luin tuossa eilen Smaroun aivan upean Draco/OC-ficin, mutta järkytyin siitä, ettei sitä ollut kommentoitu. Marysuet ja garystut kyllä pyörivät hettipuolella ja slashissakin jonkun verran, mutta kuinka on mahdollista ettei juuri kukaan, ainakaan suomenkielisissä piireissä, ole keksinyt yhdistää omaa poika/mieshahmoa ja Dracoa?
 - Scorpius/Albus Severus (yhyy, en voi kuollaksenikaan käyttää pelkkää  Albus-nimeä, koska se on yhtä kuin Dumbledore!). Tässä yksi paritus jolle canon jättää kaikki mahdollisuudet auki, mutta kun ei niin ei. Uusi sukupolvi on muutenkin HP-fanfictionissa aika aliedustettuna.
 - Albus/Gellert, jolle olisi ihan canonpohjakin. Löytyyhän näitä jonkun verran, mutta yllättävän vähän silti.

Mitä H/D:hen tulee, niin itselläni on hyvinkin ristiriitainen suhtautuminen kyseiseen paritukseen. Kekseliästä ja raikkaalla otteella kirjoitettua hoodeetä lukee ihan mielellään, mutta laatuvaihtelut H/D:n puolella ovat ihan järkyttävät, ja täytyy todeta että suurin osa ficeistä on aikamoista tauhkaa. Mä en halua enää ikinä lukea yhtä ainutta ficciä idealla "Harry ja Draco kiihkeissä tunnelmissa huispausvarastossa/luutakomerossa/liemien luokassa", tämäntyyppisissä on tullut kiintiö täyteen jo ajat sitten. H/D-ficcien Draco on myös harmillisen usein aivan täydellisen OOC, mihin se ärsyttävä nirppanokkainen puhdasverinen snobi katosi? Onneksi välillä törmää niihinkin tapauksiin, että joku on ihan oikeasti keksinyt pyörän uudestaan ja tuonut hoodeehen uusia elementtejä - liian harvoin, tosin.
asfaltin pinta kiiltää yössä
on sade lakannut viimeinkin
ajatella, minä melkein luovutin


tromedlov

 • Vieras
Vs: Harry Potter -fanfictionin buumit
« Vastaus #13 : 02.02.2009 13:53:56 »
Sirius/Jamesin vähäisyys kyllä on aika yllättävää. Nehän on niin läheisiä, mutta ehkä sitä vähentää se, että monet kirjoittajat haluavat yhä nähdä James/Lilyn canonina ja Sirius/James rikkoisi sen.  Parin läheisyydestä vihjataan aika selvin sanoin. "He olivat erottamattomat" jne.  ;D

lurikko

 • ***
 • Viestejä: 1 392
  • Nyt myös tumblr:issa! Jee!
Vs: Harry Potter -fanfictionin buumit
« Vastaus #14 : 07.02.2009 16:54:56 »
Miten minusta tuntuu, että se Remus/Sirius-buumikin on hillinnyt James/Siriusta? Tietysti varmaan tärkeämpi tekijä on se, että James ja Lily ovat Pottereissa jotenkin niin peruspari, ja vielä kun lisäksi Remus/Sirius on hyvin yleinen ja vakiintuneempi ajattelumalli kuin James/Sirius, Jamesin ja Siriuksen yhdistäminen on jotenkin... randomia. En tiedä, kyllä se paritus minusta on ihan kiehtova, mutta itselläni se tökkää nimenomaan siihen, että se ei vaan tunnu canonilta, vaikka ihan mielenkiintoinen muuten onkin.

Jotenkin olen pitänyt itsestäänselvyytenä, että Potter-ficcien kirjoittaminen hiipuu, kun ilmiökin hiipuu varmaan jossain vaiheessa viimeisen leffan ilmestyttyä. Odotin sitä ilmiötä jo vähän seiskakirjankin jälkeen, mutta toistaiseksi ei ole näkynyt - vaikka täytyy myöntää, että minulla ainakin on ficcailun suhteen vähän sellainen olo, kuin olisi hukkuvassa laivassa. Ehkä se on mielikuvitusta tai ihan vaan nostalgiaa, kunvanhat nimet kyllästyvät ja häipyvät ja ihmiset vaihtuvat, mutta minulla on silti sellainen mielikuva, että niinä vuosina kun olin itse juuri aloittanut, 2005-2007, ficcejä luettiin enemmän ja niitä oli enemmän. Ja ne olivat parempia ja kaikki oli hienompaa ja niin edelleen :D

Tämä nyt menee vähän sivuun aiheesta, mutta sekin harmittaa, että löysi itse ficit vasta niinkin myöhään kuin 2005, kuutosen ilmestyttyä. Olen aika utelias sen suhteen, millainen ficcimaailma ja -kulttuuri oli silloin joskus muutamia vuosia aikaisemmin.
Avatar: Sokerisiipi
Fikkilistaus

kuumakisu

 • ***
 • Viestejä: 1 088
 • sourwolf
Vs: Harry Potter -fanfictionin buumit
« Vastaus #15 : 07.02.2009 17:01:49 »
Sirius/James olisi niin ihanaa. En oo oikeestaan ennen kelaillutkaan sitä paritusta kauheesti, mut olishan se joo super canonia ym!

Buumeista en tiiä, mutta miten musta tuntuu että Pansy/Hermionea (Pansy/joku) löytää joka paikasta :-----------------D ihan oikeasti, joskus tuntuu että sitä olisi enemmän kuin hoodeetä. Miiiksi, Pansy on tyhmä D: Kuitenkin sitä tyttöä näkee nykyään kaikkialla :---D ärsyttää.
après moi, le déluge

cocotier

 • Vieras
Vs: Harry Potter -fanfictionin buumit
« Vastaus #16 : 29.03.2009 14:23:11 »
Itse ainakin vieroksun parhaiden ystävien parittamista toisilleen, joten minua ei hirveästi ihmetytä, ettei Sirius/Jamesia ole hirveästi kirjoitettu. Tai Harry/Ronia.

+ Olen aika vähän lukenut viime vuosina Harry Potter -fanfictionia, mutta tuntuu, että viidennen kirjan jälkeen kirjoitettiin enemmän Sirius/Remusta. Kirjasta mielestäni löytyy pikkuisen viittauksia tähän (kavereiden mielestä etsimällä etsin viittauksia Sirremukseen, mutta...) esim. se, että ne asuivat yhdessä Kalmanhanaukiolla ja antoivat yhteisen joululahjan Harrylle.
Enkä tiedä onko tämä ihan buumi, mutta jotkut tuntuvan yrittävän keksiä mahdollisimman erikoisia parituksia erottuakseen joukosta. Onhan se ihan okei jos keksii jotain erilaista, mutta jotkut paritukset (vaikkapa Oliver/Luna tai Goyle/Bellatrix tai joku muu tämmöinen) tuntuvat liian kaukaa haetuilta.
« Viimeksi muokattu: 29.03.2009 14:29:33 kirjoittanut cocotier »

Lallu

 • freak bitch
 • ***
 • Viestejä: 1 256
 • dynamite
Vs: Harry Potter -fanfictionin buumit
« Vastaus #17 : 31.03.2009 06:57:29 »
Lainaus
Enkä tiedä onko tämä ihan buumi, mutta jotkut tuntuvan yrittävän keksiä mahdollisimman erikoisia parituksia erottuakseen joukosta. Onhan se ihan okei jos keksii jotain erilaista, mutta jotkut paritukset (vaikkapa Oliver/Luna tai Goyle/Bellatrix tai joku muu tämmöinen) tuntuvat liian kaukaa haetuilta.
Tai sitten se on vaan niin, että haluaa kirjoittaa joillain muilla hahmoilla kuin niillä loppunkulutetuilla kelmeillä (sori niille, jotka kelmeistä pitää.) Ite oon tykästynyt erikoisempiin parituksiin just siitä syystä, että on hauska nähdä, millainen mielikuva kirjoittajalla on siitä hahmosta, mistä on ehkä itsekin yhden ficin kirjoittanut.  ;D Noita erikoisia parituksia kyllä nykyään löytyy enemmän kun ennen, mutta ainakaan mä en valita tästä buumista.

Lainaus
Pansy/Hermionea (Pansy/joku)
Toi on kyllä huomattu  :D Pansy kyllä menee kelle tahansa paritettuna.  :)

Mutta sitä ihmettelin KV:n jälkeen, ettei Scorpius/Albusta tullut enempää. Olisin odottanut pakollista buumia  ;D

[

Violetu

 • Draamaprinssi
 • ***
 • Viestejä: 6 029
Vs: Harry Potter -fanfictionin buumit
« Vastaus #18 : 08.09.2015 21:36:19 »
Pakko kaivaa näin kiintoisa keskustelu taas esiin...
Mitä mieltä olette, miten paljon haasteet vaikuttavat buumeihin?

Raapaleet tuntuvat vuosien mittaan yleistyneen koko ajan, silloin joskus 2005 kun alkoi aktiivisesti kirjoittaa, niitä ei vielä ollut läheskään niin paljon kuin nyt. Pitkät jatkikset taas tuntuvat ehkä harvinaistuneen, tai sitten niitä tulee vain itse luettua vähemmän...

AU-ficit eivät oikeastaan koskaan tunnu olleen finissä varsinainen buumi, aina on mukana Tylypahka ja varsinkin taikuus tavalla tai toisella.

I spend my days so close to you
'cause if I'm standing here,
maybe everyone will think I'm alright.
.

Verinen Paronitar

 • monkerias
 • ***
 • Viestejä: 1 990
 • monokkeli huurussa
Vs: Harry Potter -fanfictionin buumit
« Vastaus #19 : 10.09.2015 15:23:28 »
Voisikohan tämän aiheen laajentaa fandom-vapaaksi?

On nimittäin ainakin minusta hurjan kiinnostava aihe, josta varmaan muillakin voisi olla sanottavaa, mutta pelkästä HP:sta puliseminen ei kuulosta kovin antoisalta. Eikä ehkä edes täysin mahdolliselta  ;D

Mitä mieltä olette, miten paljon haasteet vaikuttavat buumeihin?

Mä luulen, että tässä se vaikutus tapahtuu molempiin suuntiin -- esim. just raapaleiden suosion kasvettua alettiin perustaa nimenomaan raapaleisiin keskittyneitä haasteita, ja ne taas sitten omalta osaltaan kasvattivat edelleen raapaleiden suosiota. Raapale- ja ficlet-sarjat on kyllä nykyään hurjan suosittuja, ja itse uskoisin tämän kehityskulun jatkuvan edelleen. Se on musta tälleen henk.koht. tasolla vähän sääli, koska itse tykkäisin lukea jatkikseni pidemmissä luvuissa; jotkut lyhyet ficlet/raapale -kokoelmat on ihan ok ja niistä ihan pidänkin, mutta sitten kun niitä hyvin lyhyitä tekstejä on tosi monta, musta tuntuu lukiessa siltä kuin olisi koko ajan hengästynyt. Siinä ei pääse samalla tavalla "asettumaan" sen tekstin äärelle vaan koko ajan pysytään liikkeessä kohtausten vaihtuessa niin nopeaan tahtiin. Varmaan mobiililaitteilla lukemisella on jotain vaikutusta siihen, että lyhyt muoto vetoaa, onhan se nyt kivempi lukea pienillä tauoilla joku lyhyt pätkä, jonka saa loppuunkin asti.

Toisaalta taidan olla todella jäävi kitisemään aiheesta, koska suomeksi kirjoitetaan ylipäätään tosi vähän sellaisia jatkiksia, jotka minulle nappaisivat  :D  Ja se on sentään kiva, että jossain vaiheessa vallinnut ficlet-buumi on kääntynyt vähän enemmän pitkien ficcien suuntaan, koska just ne pitkät tarinat kolahtaa kaikkein kovimmin. Kyllä niitä traditionaalejakin jatkiksia minusta edelleen ihan ilmestyy, mutta ei välttämättä niin paljon kuin aikaisemmin. Toisaalta eipä HP-puolella nyt enää muutenkaan uutta tavaraa tule ihan yhtä kovaan tahtiin kuin muutamia vuosia sitten.

Tälleen suomalaisella kentällä myös nykyinen hallitseva haaste-formaatti on selkeästi ihan oma buuminsa, tosi paljon on useamman ficin kirjoittamiseen tähtääviä haasteita. Severus/Hermione on noussut aika kovaa pinnalle ja mun silmään het näyttäisi muutenkin HP-fandomissa muotoutuneen keskeisemmäksi, vaikka tää voi tietysti olla vaan vanhan slash-ficcarin hämmennyksissään kokema optinen harhakin. Yhyy, mihin on kadonnut kaikki Severus-slash?  :'(  Viime vuoden Fini-pikareissa kyllä neljästä palkitusta HP-ficistä kolme taitaa olla hettiä, joten ehkä näkemykselläni on jotain todellisuuspohjaakin.

Lainaus
AU-ficit eivät oikeastaan koskaan tunnu olleen finissä varsinainen buumi

Joo, Finissä ainakin Potter-AU:t tuntuisivat aina olleen enemmänkin niitä canon-olojen muokkaamisia, eivät niinkään sellaista totaali-AU:ta, ja tätä samaa suht maltillista linjaa tuntuisivat muutkin fandomit suomi-kentällä aika pitkälti noudattavan. Näin kyllä toivonkin asianlaidan pysyvän, en tahtoisi Finin kaikkien osastojen hukkuvan kansainvälisten kenttien lailla omega-verseen ja high-school-AUhun :''D
sano mua rovastiks