Kirjoittaja Aihe: Hämähäkinverkossa | S | Severus/Regulus  (Luettu 3209 kertaa)

Crys

 • Taivaanrannanmaalari
 • ***
 • Viestejä: 3 853
 • inFINIty
  • Listaukseni
Hämähäkinverkossa | S | Severus/Regulus
« : 04.03.2018 18:17:54 »
Nimi: Hämähäkinverkossa
Kirjoittaja: Crysted
Ikäraja: S
Paritus: Severus/Regulus
Genre: Angst, draama
Disclaimer: En omista muuta kuin mielikuvitukseni
A/N: Osallistuu haasteisiin Genretasohaaste, Perspektiiviä parittamiseen III, Otsikoinnin iloja ja Se oikea ja sen haaremi II

Kalmanhaukio kahdentoista olohuoneen takassa palava tuli nuoli hiiltyneistä haloista viimeisiä, mutta kumpikaan sen sohvan ääressä istuvista miehistä ei viitsinyt nostaa taikasauvaansa lisätäkseen tuleen halkoa. Tyhjät viinilasit oli tyrkätty sohvapöydälle, jotta käsissä oli tilaa kirjoille, jotka olivat valloittaneet miesten sylit. Hämärässä kynttilöiden valaisemassa huoneessa oli juuri sen verran valoa, jotta siellä pystyi lukemaan. Severus ja Regulus viihtyivät molemmat mieluummin pimeässä, jossa he pystyivät hipaisemaan toistensa ihoa ohimennen ilman pelkoa siitä, että Reguluksen vanhemmat tai kotitonttu sattuisivat huomaamaan.

”Minä halusin aikoinaan parantajaksi”, Regulus sanoi yllättäen kesken hiljaista kirjanlukua, josta oli tullut heille mieluisa tapa. Muutamina viimepäivinä Severus oli vaistonnut, että Regulus oli halunnut kertoa jotain tärkeää, mutta vasta nyt tämä oli kerännyt tarpeeksi rohkeutta aloittaakseen. Severus laittoi kirjansa syrjään ja tarkasteli poikaystävänsä piirteitä. Se mitä tahansa Regulus hänelle halusikin kertoa, oli selvästi arkaluontoista.

”Miksi?” Severus kysyi. He eivät olleet olleet ystäviä kouluaikoina kahden vuoden ikäerosta johtuen, joten he eivät olleet keskustelleet niinkään kouluasioista.

Regulus kohautti olkapäitään, niin kuin katuisi jo nyt, että oli ottanut aiheen puheeksi. Miehen silmät olivat tiukasti hänen lukemansa kirjan sivussa, mutta silmät eivät liikkuneet sanojen yllä. ”Pidin liemistä, yrttitiedosta ja loitsuista. Ja parantajan työssä saisi tehdä jotain tärkeää”, Regulus selitti silitellen kirjanselkämystä.

”Siinä saisi pelastaa henkiä”, Severus totesi.

”Sen sijaa minä otan niitä”, Regulus henkäisi hiljaa, niin kuin ei olisi tarkoittanut niitä sanoja ulos.

Severus laski kätensä Reguluksen käden päälle. ”Kai olet pitänyt nuo ajatukset piilossa häneltä?”

”Tietysti”, Regulus tuhahti. ”En ole itsetuhoinen. Mutta minä olen miettinyt”, mies jatkoi epävarmemmin. ”Elämää sen ulkopuolella.”

”Siellä ei ole elämää. Tai jos on, emme pääse sinne”, Severus totesi katkerasti. Kumpikaan heistä ei ollut myöntänyt toiselle, ettei kuolonsyöjiin kuuluminen ollut heidän kutsumuksensa, mutta he olivat sanattomasti tajunneet toisiaan. Ehkä juuri se oli saattanut heidät yhteen.

”Me molemmat halusimme olla jotain suurta, joten lensimme hunajan vetäminä hämähäkinverkkoon. Nyt olemme jumissa odottamassa hämähäkin tuloa tai sitä, että muumioidumme hiljalleen verkkoon, kunnes talven pakkaset tappavat meidät”, Regulus totesi.

Vertauskuvat ja runot olivat todellakin Reguluksen alaa, kuten miehen sylissä oleva runokirja vihjasi. Regulus osasi pukea sanoiksi asioita, joita Severus ei uskaltanut edes ajatella.

”Ehkä”, Severus myönsi. ”Mutta mitä me sille voimme tehdä?”

”Voimme kieriä pois hämähäkinverkosta. On mahdollisuus, että revimme itsemme kappaleiksi, mutta eikö vapaus ole sen arvoista?” Regulus ehdotti.

”Enpä tiedä”, Severus sanoi. ”Vapaudesta ei ole hyötyä, jos olemme kuolleita.”

Regulus nosti kirjansa sylistään ja laski sen sohvapöydälle. Hän käänsi kehoaan enemmän Severusta päin ja tarttui tämän käteen.
”Tietysti minä vihaan jästejä, mutta eivätkö Pimeyden Lordin menettelytavat ole hieman radikaalit? Eikö sinustakin elämä oikeana kuolonsyöjänä ole hieman erilaista kuin olit haaveillut?” Regulus aloitti kiihtyneesti.

”Onhan se”, Severus myönsi. ”Mutta joskus suuret muutokset vaativat radikaaleja toimia”, hän lisäsi epäröiden.

Reguluksen ilme muuttui kiihtyneestä sulkeutuneeksi. Hän päästi Severuksen kädestä irti. ”Niin. Kunhan höpsöttelin”, hän sanoi ja hymyili pinnallisesti kääntyessään taas istumaan selkänojaa vasten. ”Olet tietysti oikeassa. Unohdetaan mitä sanoin, jooko”, hän sanoi. ”Tiedäthän sinä minut, tonttuviini saa minut puhumaan hassuja”, hän valehteli hiljaa ja nosti taas kirjan syliinsä.

”Joo”, Severus sanoi epävarmasti, vilkuillen poikaystäväänsä kireää ilmettä hetken aikaa, ennen kuin hän avasi taas oman kirjansa. Tietysti Severus tiesi, että Regulus oli valehdellut. Oli vain helpompaa uskoa sitä valetta.

Oli helpompaa olla verkossa muumioituva kärpänen kuin kapinoida.

Never underestimate the power of fanfiction

Beelsebutt

 • old but not obsolete
 • ***
 • Viestejä: 4 563
Vs: Hämähäkinverkossa | S | Severus/Regulus
« Vastaus #1 : 07.05.2018 14:34:56 »
Moi!

Lainaus
Kumpikaan heistä ei ollut myöntänyt toiselle, ettei kuolonsyöjiin kuuluminen ollut heidän kutsumuksensa, mutta he olivat sanattomasti tajunneet toisiaan. Ehkä juuri se oli saattanut heidät yhteen.
Ahh, katkeruus. Voin vain kuvitella, miltä tuntuu olla lähestulkoon verivalalla sidottu aatteeseen, josta ei pääse irti ainakaan niin, että henkiin jäisi. Helposti kuviteltavissa, että tilanteen toivottomuus on ajanut nämä kaksi hakemaan edes jonkinlaista lohtua toisistaain.

Oh, joo. Eipä Severus uskalla lähteä kapinoimaan. Minusta kuuluu hyvin luonteeseen. Ei Severuksen tulisikaan suoraan lähteä taistelemaan vapautensa puolesta, paljon osuvampaa on suorittaa kapinointi salassa ja pallotella kahdella eri puolella. Jännä ajatella, miten tässä versumissa Lilyn kuolema vaikuttaa Severukseen, vai onko se sittenkin Reguluksen kuolema, joka tämän Severuksen kupin kaataa ja saa hakeutumaan Dumbleroden siiven alle?

Jännä ficci. Pisti ajattelemaan kyllä kovasti. Tavallaan herkkä hetki poitsuleiden kesken, hämärä valaistus ja salaisia kosketuksia. Reguluksen yritys saada tulta ideansa taakse ja sitten taas Severuksen vaisu vastaus. Tai en tiedä vaisu, ehkä Severus toistaiseksi uskoo niin. Että tarkoitus pyhittää keinot. Toisaalta kun miettii Dumbbiksen ajatuksia ja tekoja, niin eipä ne kovin kaukana tästä ajatusmaailmasta ole nekään ;D

Kiitos tästä! :)
Beelsebuttin laari
sometimes my brain doesn't work so brain

Crys

 • Taivaanrannanmaalari
 • ***
 • Viestejä: 3 853
 • inFINIty
  • Listaukseni
Vs: Hämähäkinverkossa | S | Severus/Regulus
« Vastaus #2 : 15.05.2018 11:33:31 »
Beelsebutt: Mulle tuli tätä kirjoittaessa myös mieleen tuo, että pystyn hyvin ajattelemaan, että kenties se saattoikin olla Reguluksen kuolema joka sai Severuksen hakemaan apua Dumbbikselta :D Kiitos kommentistasi!

Never underestimate the power of fanfiction

Maissinaksu

 • Trubaduuri
 • ***
 • Viestejä: 2 068
 • "Montako sahaa tarvitset yhteen runkoon?"
Vs: Hämähäkinverkossa | S | Severus/Regulus
« Vastaus #3 : 20.07.2018 19:59:46 »
Angstia, draamaa ja niin paljon ihanaa katkeransuloisuutta. <3<3 Shippi oli uusi kokemus, mutta mikäs siinä! Viime päivinä olenkin tullut lukeneeksi muutamia kuolonsyöjäficcejä osittain aiemmin tuntemattomiksi jääneillä parituksilla. Aina löytää jotain uutta. ^^

Lainaus
”Minä halusin aikoinaan parantajaksi”, Regulus sanoi yllättäen kesken hiljaista kirjanlukua, josta oli tullut heille mieluisa tapa.
Voi Regulus... Traaginen raasu ja liian pehmeä sielu Voldemortin porukkaan. Ja miten paljon ajatuksia kytee mielen sopukoissa, mutta eipä niitä sitten kenelle tahanasa voi purkaa. Vähän sitä sydämenpohjassa nykähti, kun ensin on oltu kauan hiljaa mieltä painavista asioista ja sitten koko keskustelu alkaa tällä toteamuksella. :<

Lainaus
Regulus osasi pukea sanoiksi asioita, joita Severus ei uskaltanut edes ajatella.
Ihana kohta. TwT <3 Ylipäätään sytyin kovasti Reguluksen runoharrastukselle! (En tähän hätään muista, onko se canonpohjainen asia, mutta eipä mitään! ;D)

Niinpä niin, tuskin se on Severuksellekaan helppoa kuunnella esiintulevia ajatuksia siitä, miten kaikki voisi olla toisin, varsinkin kun hän on se, joka joutuu muistuttamaan kumppaniaan tosielämän realiteeteista. Hämähäkinverkosta ei niin vain rimpuillakaan elossa pois. Kapinoida uskaltaa päänsisäisesti ja ehkä pienellä passiivisuudella, muttei juuri muuten. Sen lisäksi, että Regulus joutuu katkomaan siipiään, myös Severuksen on tehtävä niin suojellakseen sekä itseään että Regulusta, voi että. Todella kaunis ficci, kiitosta! <3

- Ayu

PS: Kiintoisa näkemys kyllä tuo, että Reguluksen kuolema olisi viimeinen niitti Severukselle kääntyä Dumbledoren puoleen!
Weaving my wings from many-colored yarns
Flying higher, higher, higher into the wild

Crys

 • Taivaanrannanmaalari
 • ***
 • Viestejä: 3 853
 • inFINIty
  • Listaukseni
Vs: Hämähäkinverkossa | S | Severus/Regulus
« Vastaus #4 : 24.07.2018 18:49:19 »
Ayu: Ei Reguluksen runoharrastuksesta ole tietääkseni mitään mainintaa canonissa, mutta vetäsinpä sen mukaan tähän elementiksi kun ollaset puhdasveristen sukujen vesat voisi ihan hyvin sellasia hienouksia harrastaakin (ei sillä ettei muut vois mutta) :D Kiva että tykkästi, kiitos kommentistasi :3

Never underestimate the power of fanfiction

mimamu

 • ***
 • Viestejä: 886
  • ficcilistaus
Vs: Hämähäkinverkossa | S | Severus/Regulus
« Vastaus #5 : 25.07.2020 12:06:23 »
Tässäpä mielenkiintoinen paritus! Ei edes kaikkein epätodennäköisimmästä päästä, ottaen huomioon Severuksen ja Reguluksen pienen ikäeron ja molempien kuolonsyöjäharrastuksen. Kelmit ovat tietenkin pilanneet Severuksen flaksin oman ikäluokan parissa, mutta pari vuotta nuorempi Regulus voisi hyvinkin katsoa häntä ylöspäin, vaikka Severus ei taida Mustan suvun tarkkoja puhdasverisyysvaatimuksia ihan täyttääkään. Tykkäsin siitä, millaiseen valheiden hämähäkinverkkoon pojat olivat itsensä sotkeneet. Voldemort on luvannut mainetta ja mammonaa, mutta todellisuus onkin ollut jotain muuta. Erityisesti kontrasti Reguluksen haaveeseen toimia parantajana on jyrkkä. Kumpikin uskaltaa hieman rimpuilla, Regulus rajumminkin, mutta molemmat lopettavat hyvissä ajoin ennen kuin hämppis tulee ja syö. Kehenkään ei voi luottaa, eikä Regulus lopulta uskalla uskoutua edes poikaystävälleen.

Erityisen twistin tähän skenaarioon tuo ajatus siitä, mitä Severuksen arkkivihollinen Sirius mahtaisi poikien läheisestä suhteesta ajatella. Ja miltä Severuksesta tuntuukaan myöhemmin istua tutulla Kalmanhanaukion sohvalla Dumbledoren kaksoisagenttina!

ficcilistaus: Fini | AO3 ~ fanitaide: DeviantArt

Crys

 • Taivaanrannanmaalari
 • ***
 • Viestejä: 3 853
 • inFINIty
  • Listaukseni
Vs: Hämähäkinverkossa | S | Severus/Regulus
« Vastaus #6 : 27.07.2020 17:49:10 »
mimamu: Yllätyin itsekin ajatellessani tätä paria, että tämä paritus ei oikeastaan edes ole epätodennäköinen, sillä molemmat taitaa tuntea olonsa Voldemortin joukoissa vähän ulkopuolisiksi. Pahaan verkkoon ovat jääneet jumiin :/ Oo, tuo on kyllä mielenkiintoinen ajatus, että mitä Sirius mahtaisi tuumia tästä parista, jos saisi tietää ja miltä Severuksesta tuntuu olla Feeniksin killassa tälläisten muistojen kanssa :D Ehkäpä kirjoitan siitä joskus ;) Kiitos kommentistasi!

Never underestimate the power of fanfiction