Kirjoittaja Aihe: Herään painajaiseen toistuvaan, S, Lily/Severus  (Luettu 2633 kertaa)

LillaMyy

 • ekoterroristi
 • ***
 • Viestejä: 3 521
 • "Oot pönttö :D <3" "ja ylpeä siitä! :D"
  • Sulkakynän rapinaa
Title: Herään painajaiseen toistuvaan
Author: LillaMyy
Rating: S
Pairing: lievä Lily/Severus, James/Lily ja kenties jotain muutakin ;)
Beta: -
Genre: draman kaarella varustettu angsti
Disclaimer: En omista hahmoja itse keksimiäni lukuun ottamatta, enkä väitä minkään ficcissäni tapahtuvan asian olevan totta. En saa tästä myöskään minkäänlaista rahallista korvausta. Ficcin otsikko on editoitu versio Samuli Putron Olet puolisoni nyt -kappaleen lyriikoista.
Summary: Palasia Severuksen ja Lilyn tarinasta matkan varrelta.
Challenges: Spurttiraapale III (kierros 13 [sanalista: hiekka, lasipullo, kolmas, salamat, hiirenhiljainen, kuolematon ja tyyny])
A/N: Voehan vattu, pitäisi varmaan opetella pysymään kaukana irkistä tiettyihin aikoihin, koska silloin kun se kirjoitushulluus iskee, niin käy näin. Aka, taisin juuri luvata kirjoittaa en yhtä, vaan VIISI eri raapalesarjaa Spurttiraapaleeseen (tai mahdollisesti enemmänkin, jos Odo kirii ohitseni!). :D Lyökää joku mua paistinpannulla, please, niin ehkä mä sitten oppisin pitämään suuni kiinnikin joskus! :DHerään painajaiseen toistuvaan

Lily istui hiekkalaatikon reunalla ja katseli, kuinka Severus esitteli taikataitojaan. Poika oli juuri saanut jonkun jästilapsen hiekkalaatikolle unohtaman lapion leijumaan ilmassa sormiaan liikauttamatta. Lily itse ei vielä hallinnut omia taikavoimiaan yhtä hyvin, mutta Severuksen mukaan hän oppisi kyllä. Jos ei aikaisemmin, niin viimeistään sitten, kun pääsisi viimein Tylypahkaan.

Punahiuksinen tyttö odotti jo innoissaan taikakouluun pääsyään, vaikka hän oli kuullut koko asiastakin vasta muutama viikko sitten naapuruston pojalta. Severus oli kuitenkin sanonut, että jonkun pitäisi kohtapuoliin tulla Tylypahkasta käymään Lilyn kotona puhumassa asiasta, koska tyttö oli jästisyntyinen. Jästisyntyinen. Se kuulemma tarkoitti sellaista kuin Lily, eli noitaa, jonka vanhemmat eivät osanneet taikoa.

~*~*~

Muutamaa vuotta myöhemmin Lily istui Tylypahkan tiluksilla olevan järven rannalla ja harjoitteli muodonmuutoksia. Juuri sillä hetkellä hän yritti muuttaa lasipulloa hiireksi, mutta loitsu ei oikein tahtonut sujua. He olivat muodonmuutostunnilla kokeilleet muuttaa eläimiä pikareiksi, joten Lily oli päättänyt kokeilla toimisiko loitsu toisin päin. Ilmeisesti ei, tai sitten hän ei vain hallinnut taikaa tarpeeksi hyvin. Severus oli kyllä kehunut Lilyn muodonmuutostaitoja, joten tyttö uskoi onnistuvansa tässäkin, jos vain yrittäisi tarpeeksi monta kertaa.

Kuudennen epäonnistuneen yrityksen jälkeen Lily luovutti ja lähti takaisin sisälle ja illalliselle Suureen saliin. Ehkä hän vielä jonain päivänä onnistuisi yrityksessään, mutta se kerta ei vain ollut tänä päivänä.

~*~*~

”Evans, lähtisitkö viikonloppuna kanssani Tylyahoon?” Potter kysyi ja Lily kieltäytyi. Se oli jo kolmas kerta tällä viikolla, kun hän oli sanonut pojalle ei, ja siltikään asia ei mahtunut pojan paksuun kalloon. Severus oli luvannut jo kirotakin Potterin, jos tämä ei jättäisi Lilyä rauhaan, mutta tyttö oli kieltäytynyt kunniasta. Ei hän halunnut kenenkään nyt sentään kiroavan toisia, vaikka nämä olisivat kuinka raivostuttavia tapauksia tahansa.

Jonain päivinä Lilyn teki kyllä itsekin mieli kuristaa Potter ja tämän Kelmi-kaverit, muun muassa siksi, että he menettivät aina hänen vaivalla Rohkelikolle ansaitsemat tupapisteet. Se ei kuitenkaan ollut Tylypahkasta erottamisen arvoista, joten hän työnsi ajatuksen pois mielestään.

~*~*~

Salamoiden räiskiessä taivaalla kilpaa toistensa kanssa istuivat Lily ja Severus eräässä kirjaston monista nurkkapöydistä viimeistelemässä esseitään. Lily oli luvannut tarkistaa Severuksen muodonmuutosten esseen ja vastapalvelukseksi poika oli luvannut auttaa tyttöä yrttitiedon esseen kanssa. Molempien esseiden luovutus olisi vasta viikonlopun jälkeen, mutta he molemmat olivat tunnollisia oppilaita, jotka tekivät läksynsä ajoissa. Ainakin silloin tällöin, jos ei muuta sattunut ilmaantumaan tilalle.

Sillä kertaa läksyt olivat vieneet voiton Tylyahon viikonlopusta, koska ulkona myrskysi niin, että he olisivat kastuneet kuin uitetut koirat, jos he olisivat astuneet jalallakaan ulos linnan etuovesta. Siispä kaksikko istuikin nyt turvallisesti ja kuivina sisällä linnassa työstämässä esseitään omassa pienessä nurkassaan.

~*~*~

Severus istui hiirenhiljaa nurkassa odottamassa Lilyn saapumista. Hän ei uskaltanut pitää kovin kovaa meteliä, koska hän oli Rohkelikko-tornin ulkopuolella, ja Kelmeillä oli taipumus kirota hänet, jos he saivat hänet kiinni omilta nurkiltaan.

Kun Lily viimeinkin astui ulos muotokuva-aukosta, Severus nousi nurkastaan ja käveli tyttöä kohti. Tytön ilme kirkastui selvästi hänen nähdessä Severuksen, ja yhdessä he lähtivät kävelemään päämäärättä pitkin ja poikin Tylypahkan käytäviä. Heidän olisi molempien kuulunut olla jo omissa makuusaleissaan peittojensa alla nukkumassa, mutta jotenkin pimeät ja tyhjät käytävät olivat liian vastustamattomia sillä hetkellä. Kiinnijäämisen pelolla oli myös oma osansa hiiviskelyn jännityksessä, koska joka nurkan takana saattoi vaania seikkailu.

~*~*~

Lilyn kuollut ruumis makasi talon raunioiden keskellä Severuksen viimein saapuessa paikalle Godrickin notkoon. Hän ei ollut pystynyt pelastamaan rakastamaansa naista kuolemalta, mutta hän pystyisi kyllä kostamaan tämän puolesta. Severuksen kuolematon rakkaus Lilyä kohtaan siivittäisi tästä lähtien hänen taisteluaan Voldemortia, entistä herraansa, vastaan. Severus ei osannut olla enää edes katkera siitä, että Lily oli lopulta valinnut Potterin hänen ylitseen, sillä oli hänen, ei Potterin, vika, että nainen makasi nyt kuolleena entisen kotinsa raunioiden seassa. Severus polvistui kyynelsilmin maahan ja nosti Lilyn ruumiin syliinsä. Hän ei ehkä ollut pystynyt pelastamaan tätä, mutta hän pystyisi varmistaa, että Lilyn kuolema ei olisi ollut turha.

~*~*~

Severuksen tukahtunut huuto hukkui hänen tyynyynsä, kun hän heräsi jälleen kerran alati toistuvaan painajaiseensa. Talon rauniot, kahden ihmisen ruumiit ja pieni itkuinen poikavauva kehdossaan olivat jämähtäneet hänen verkkokalvoilleen kuten aina painajaisen jälkeen. Pojan sydäntäsärkevä itku kaikui Severuksen korvissa, vaikka hän kuinka yritti tukkia korvansa siltä. Raunioissa vallinnut viima jäyti hänen sisintään, vaikka Severus olikin paksun viltin alla.

Severus käänsi kylkeään ja käpertyi sitten vieressään nukkuvan naisen selkää vasten kietoen kätensä tämän ympärille kuin hakien turvaa toisen ruumiinlämmöstä. Nainen mutisi unissaan jotain, tarttui Severusta kädestä ja veti sen ylös rinnalleen. Severus melkein unohti painajaisensakin upottaessaan kasvonsa naisen tummiin ja tuoksuviin hiuksiin.
« Viimeksi muokattu: 03.01.2016 21:18:41 kirjoittanut LillaMyy »

"Durin's folk do not flee from a fight."
ava & banneri © Ingrid

Lunalotta

 • Valon ja ilon tuoja
 • ***
 • Viestejä: 1 088
 • Kuinka mielettömäksi kaipuu kasvaa nopeesti
  • Smaragdien säihke
Vs: Herään painajaiseen toistuvaan, S, Lily/Severus
« Vastaus #1 : 30.11.2015 15:18:23 »
Awws, ihana rapsutarina :3 Vaikkakin vähän erilailla toteutettu, mutta hyvä idea toteuttaa noin! Voisin itsekin kokeilla... Tän meidän kisan aikana kuitenkin tulee niitä rapsuja kirjoitettua ettette sä ja Odo pääse mua hirveesti edelle, niin voisihan rapsusarjoja tehdä vähän eri tavoin, eikä aina sillä perinteisellä.
No mutta kuitenkin. Sun rapsut sopi sopivasti (xD) toisiinsa, eikä ne mitenkään töksähtäny. Käytännössä jos sä oisit ottanu noi nvälimerkit pois, tää tarina ois ollu hyvä sellasenaankin vaikkei se sillo enää rapsutarina ois ollutkaan. En oo kauheesti lukenut Lily/Severusta, mutta liikutuin silti kahdessa viimeisimmässä raapaleessa. ;_; <3
Ei mulla muuta, tui. <3
-Sparkku
Ex-SparklingAngel
Tupani on Puuskupuh
Kaakao ja suklaa ovat lähellä sydäntä <3
Laittakaa ihmeessä yksityisviestiä jos haluatte jutella tai tutustua, ilahdun suuresti :)

listaus

Avasta kunniat Fractalle <3

LillaMyy

 • ekoterroristi
 • ***
 • Viestejä: 3 521
 • "Oot pönttö :D <3" "ja ylpeä siitä! :D"
  • Sulkakynän rapinaa
Vs: Herään painajaiseen toistuvaan, S, Lily/Severus
« Vastaus #2 : 30.11.2015 16:26:09 »
SparklingAngel: Kiitoksia. (: Tykkään toteutella rapsujuttuja tällä tavalla, jos se idea toimii tällaisena pätkänä, ja tämä toimi, joten päädyin tähän ratkaisuun sitten. Hyvä, etteivät ne rapsut töksähdelleet mitenkään. Lily/Severus on itsellenikin aika vieras paritus (etenkin, koska vannon henkeen ja vereen Lily/Jamesin nimeen!), joten oli kiva päästä kokeilemaan jotain uutta. Kiva, että tämä sarja miellytti! (:

"Durin's folk do not flee from a fight."
ava & banneri © Ingrid

Saappaaton

 • Pretentious /af/
 • ***
 • Viestejä: 1 915
 • Ravenfluff
Vs: Herään painajaiseen toistuvaan, S, Lily/Severus
« Vastaus #3 : 03.01.2016 21:04:38 »
Haha, miten niin mulla oli miljoona Lillaa jonossa peräkkäin kommentointia odottamassa? ::)

Ihan ensin haluan nillittää:
Lainaus
Se kuulemma tarkoitti sellaista kuin Lily, eli noitia, jonka vanhemmat eivät osanneet taikoa.
Yksikkö - monikko - yksikkö.

Pieni söpö Sev, joka tietää niin kauhean paljon, tui tui. <3 (Lueskelin juuri tänään Petuniasta ja Lilystä, joten tuli tekstiin kuulumaton haikeus tästä ajanjakson valinnasta.)

Toisessa tuot sitä Lilylle ominaista järkeä ja sinnikkyyttä, pientä itsepäisyyttä ja päättäväisyyttä. Ensinnäkin päättää nyt tuosta vain kokeilla, että onnistuisiko toiseen suuntaan, eikös jossain sanottu ihan ääneenkin, että elottoman muuttaminen eläväksi on vaikeampaa kuin toisin päin? ::) Saattaa olla, että vain kuvittelen, mutta näin muistelisin. :D

Ja sitten estradille astuu ah niin paksukalloinen James. :D Naureskelin täällä itsekseni, enkä yllättynyt lainkaan että RuiSeverus auliisti tarjoutui kiroamaan Potterin. Sitten loppupätkästä tuli niin Hermy-vibat että uh huh!
"We could have been all killed -- or worse, expelled."

Suloinen ajatus, että Lily ja Sev istuvat ja pakertavat esseitään yhdessä - ja tietenkin vaihdattavat luettavaksi päittäin, koska mikäs sen parempi kuin tuore näkökulma.
Nämä kaksi (neljäs ja viides?) olivat vähän tällaisia täyttöpätkiä, joissa ei ole mitään erityistä, mutta jotka oli kiva luaista tuonne väliin. (: Vähän arkisempia ilman sen suurempia kommervenkkejä.

Sitten tulikin aikamoinen hyppy, piti oikein tarkistaa, että jatkoi oikeasta kohdasta. Mukavasti kuitenkin nostit tässä ne syyt, miksi Severus käänsi takkinsa. Severuksen kuolematon rakkaus Lilyä kohtaan. <3

Tämä loppu oli vähän mind fuck, ei suinkaan sen takia, että Severus heräsi painajaiseen vaan sen takia, että samassa sängyssä oli joku naikkonen x. Jotenkin todella kiva twisti, nyt jäin vain vähän uteliaaksi sen suhteen, että kukas naikkonen siellä on. ::)

Vielä loppuun ehkä koko sarjan hienoin kohta:
Raunioissa vallinnut viima jäyti hänen sisintään.


I push my fingers into my eyes
it's the only thing that slowly stops the ache

LillaMyy

 • ekoterroristi
 • ***
 • Viestejä: 3 521
 • "Oot pönttö :D <3" "ja ylpeä siitä! :D"
  • Sulkakynän rapinaa
Vs: Herään painajaiseen toistuvaan, S, Lily/Severus
« Vastaus #4 : 03.01.2016 21:16:34 »
Saappaaton: Kiitoksia taas! Ja käääk, nillitystä, miten tuo tuollainen kummallisuus onkaan mennyt ohi silmieni! ): Kiitoksia siis sen huomaamisesta, käyn korjaamassa. :D En yhtään tiedä tuosta, että onko elottoman muuttaminen elolliseksi vaikeampaa, mutta tuo kyllä kuulostaa omaan korvaani aika loogiselta. Satuin vain keksimään tuon 'hienon' idean, niin sitä oli pakko käyttää täällä. (: Lilyssä ja Hermionessa on monella tapaa paljon samaa, joten se nousi tässä kohdin kivasti esille. Siis sehän on kaikista kivointa, kun joku kaveri suostuu lukemaan sun esseesi, ettei sinne tipahtele asiavirheitä, joten Severus ja Lily tekevät sitä useinkin, samoin halusin tipauttaa tuonne väliin pari sellaistakin pätkää, joissa voi vähän hidastaa tahtia tjv. Ei sitä koko aikaa tarvitse sattua ja tapahtua! (: Sitä sopiikin sitten pohtia, että kuka tämä x naikkonen on, itselläni on omat ajatukseni (duh?), mutta jokainen pohtikoon sitä itse. (; Kiitoksia älyttömästi tästäkin kommentista, hymyilen törpösti varmaan koko loppuillankin nyt! (((: <3

"Durin's folk do not flee from a fight."
ava & banneri © Ingrid

Smarou

 • ***
 • Viestejä: 365
Vs: Herään painajaiseen toistuvaan, S, Lily/Severus
« Vastaus #5 : 30.07.2018 10:59:57 »
Hei, terkut vaihdokkaista!

Tässä vallitsi jotenkin tosi herttainen tunnelma, tietyllä tapaa vähän sama kun inspiroivassa biisissäsi.

Pidin tästä muodosta, että tarina eteni ajallisesti niin paljon aina raapaleiden välissä. Tässä näkyi suloisesti se kasvutarina Lilyn ja Severuksen kanssa. Oli kiva lukea siitä, että heillä oli vielä noin tiivis ystävyys koulussa, jotenkin itse ajattelin että ehkä välit olisivat väljenneet eri tupien myötä. Välit olivat jotenkin niin heellyyttävät, että ehti jo toivoa että ehkä Severusta onnistaakin, ehkä ystävyys olisi voinut kasvaa joksikin muuksi. Itse Severuksen ihastusta tässä ei paljon näkynyt, mikä itsessäänkin on mielenkiintoinen huomio, koska se kuitenkin on tarinassa läsnä ja lopussa sinetöity.

Olisi tarinan kannalta ollut kiinnostava vielä lukea siitä ajasta kun Lily valitsi Jamesin. Nyt aikahyppy oli aika iso ja yllättävä. Toki jos halusit yllättää lukijan niin siinä mielessä se oli tehokas ratkaisu.

En kestä Severusta joka ei ole enää katkera. Se on jotenkin vielä sydäntä särkevämpää, että hän voi silti rakastaa, ja päästää irti. </3

Lainaus
Pojan sydäntäsärkevä itku kaikui Severuksen korvissa, vaikka hän kuinka yritti tukkia korvansa siltä. Raunioissa vallinnut viima jäyti hänen sisintään, vaikka Severus olikin paksun viltin alla.
Halusin vielä nostaa tämän tekstistäsi, koska se on riipaiseva ja kaunis. Etenkin Raunioissa vallinnut viima on mielestäni kovin viehättävä.

Viimeinen kappale on kaunis, missä Severus kietoo kätensä naisen ympäri. Ja kun nainen vastaa eleeseen, se kertoo niin vähäeläeisen sydäntäsärkevästi, ettei kyse ei olisi mistään random naisesta vaan että kyseessä on oikea parisuhde. Ja samalla Severus rakastaa naista jota ei koskaan saanut, eikä voi koskaan saadakaan.

Kiitos,
Smarou
~Kuin sokea auringosta, minä kerron teille rakkaudesta~

LillaMyy

 • ekoterroristi
 • ***
 • Viestejä: 3 521
 • "Oot pönttö :D <3" "ja ylpeä siitä! :D"
  • Sulkakynän rapinaa
Vs: Herään painajaiseen toistuvaan, S, Lily/Severus
« Vastaus #6 : 01.08.2018 17:15:44 »
Smarou: Et arvaakaan, kuinka monta kertaa olen hiipinyt luurilla lukemaan kommenttisi, niin iloiseksi se minut teki! (((: Itse miellän Lilyn ja Severuksen välit koulussa niin, että etenkään Lily ei jästisyntyisenä ehkä ihan edes tajua, että miksi ystävyys muuttuisi mihinkään, vaikka he ovatkin eri tuvissa, koska eiväthän he ihmisinä muutu kuitenkaan mitenkään. Itse en kuitenkaan osaa ajatella näiden kahden välille muuta kuin jotain platonista, senkin takia jäi ehkä vähän se tunnepuoli sinälleen puuttumaan. Haluan uskoa, että Severuskin olisi voinut irrottaa Lilystä, jos "se oikea", jos niin haluaa ajatella, olisi osunut vielä hänen kohdalleen. (: Kiitoksia paljon ihanasta kommentistasi! ((:

"Durin's folk do not flee from a fight."
ava & banneri © Ingrid