Kirjoittaja Aihe: Vettä sakeampaa | S | James Sirius/Teddy | fluff, slice of life  (Luettu 370 kertaa)

Aurinkolapsi

  • Valvoja
  • *****
  • Viestejä: 1 028
Nimi: Vettä sakeampaa
Kirjoittaja: Aurinkolapsi
Tyylilaji: jouluinen söpöily? slice of life
Paritus: James Sirius/Teddy
Ikäraja: S
Oma sana: Tämä toimi 2019 vuoden Joulukalenterini luukkuna numero 12, mutta koska kalenteri saa jäädä piiloon Joulukadulle, postaan sen näin keskenään.
Vettä sakeampaa


“James! Mennään jo!”

Ginny painaa suukon Teddyn poskelle matkalla keittiöön. “Teddy-kulta, otatko teetä?” hän huikkaa täyttäessään teepannua.

Teddy katsoo rannekelloaan ja huokaisee. “James!”

“Ihan hetki!” kuuluu Jamesin ääni yläkerrasta.

“Kaipa minä sitten,” Teddy sanoo, potkii kenkänsä jaloistaan ja jättää takkinsa eteisen koukkuun. Ginny laittaa pannun lämpenemään ja hymyilee tietäväisesti. James on krooninen myöhästelijä.

Puolen tunnin päästä Teddy on juonut Ginnyn kanssa kolme kuppia aamuteetä, Harry on käynyt hakemassa keittiöstä aamupalarinkilän ja lähtenyt se suussaan töihin. Lily tulee Tylypahkasta seuraavana viikonloppuna ja Albus on kuulemma yötä Rosen luona. Teddy kerkeää kertoa kuulumisensa ja viime aikojen hauskimmat tapaukset Pyhän Mungon ensiavusta ennen kuin James rymistelee alas.

“No, mennäänkö?”

Teddy katsoo Jamesia päästä varpaisiin. Hänen hiuksensa ovat edelleen unisessa pörrössä ja hän on pukeutunut söpöön luihuisenvihreään villapaitaan, joka saa hänet näyttämään pehmeältä. Albus antoi sen viime jouluna vitsillä ja James väittää pitävänsä sitä vain sen takia, että se ärsyttää Albusta. Teddy tietää, että James rakastaa paitaa ja Albus hymyilee tyytyväisesti aina, kun näkee sen Jamesin päällä. Mustissa farkuissa on reiät polvissa, mutta Teddy ei sano mitään. Jos James haluaa palelluttaa polvensa, se on hänen oma asiansa. Jamesin sukat ovat eri paria ja toisessa on isovarpaan kohdalla reikä. Teddyn pitää purra huultaan, ettei nauraisi tai kutsuisi Jamesia suloiseksi.

Teddy nousee pöydästä ja kiittää Ginnyä teestä. Hän vetää villakangastakkinsa päälleen ja saappaat jalkaansa.

“Ei perkele,” James sanoo yhtäkkiä vedettyään toisen kengän jalkaansa. “Hetki. Lupaan, ihan hetki!”

Teddy huokaa ja katsoo, kun James ryntää takaisin yläkertaan ja meinaa kaatua portaissa. Hän on valmis odottamaan, mutta James tuleekin pian takaisin. Kun he ovat viimein valmiita, Teddy ottaa Jamesia kiinni vyötäisiltä ja he kaikkoontuvat yhdessä Potterien eteisestä.

“Mitä sinä unohdit?” Teddy kysyy, kun he pääsevät sisään Vuotavaan noidankattilaan. James vetää taskustaan kupongin ja hymyilee leveästi.

Kaksi tuliviskikaakaota yhden hinnalla! kuponki lupaa ja Teddy pudistelee päätään, vaikka Jamesin into saa hänetkin hymyilemään. James työntää Teddyä pöytiin päin ja käskee tätä varmaan pöydän, kun hän itse menee baaritiskille tilaamaan. Teddy valitsee syrjäisen loosin, josta näkee koko pubin. James tykkää katsella ihmisiä kun taas Teddy tykkää siitä, ettei hänen takanaan ole ketään.

James tulee takaisin kaksi isoa kuppia käsissään ja laskee ne pöydälle ennen kuin istuu Teddyä vastapäätä. Usein, kun he menevät ulos syömään tai kahville tai viettämään iltaa, he puhuvat matalalla äänellä muista ihmisistä ympärillään, keksivät heidän elämäntarinoitaan. Tänään James vain tuijottaa Teddyä ja hymyilee jotenkin niin vilpittömästi, että Teddyn on pakko keskittyä kaakaoonsa.

“Hmm,” Teddy hymähtää juotuaan kulauksen. “Aika hyvää.”

“Eikö?” James kysyy ja juo omasta kaakaostaan. Se on kuumaa ja mausteista, eikä tuliviski maistu liikaa.

He istuvat siinä aika kauan, Teddy hyväilee Jamesin säärtä jalallaan hajamielisesti. He puhuvat turhanpäiväisiä ja yrittävät täydentää joululahjalistaansa. Teddy haluaisi hankkia Harrylle kirjoituskoneen, joka kirjoittaa minkä sille sanoo.

“Sinulla on kermavaahtoa suupielessä,” Teddy sanoo, kun he ovat juoneet. James pyyhkii suutaan kämmenselkäänsä, eikä osu lähellekään kermavaahtoa. Teddy virnistää ja kumartuu pöydän yli pyyhkimään sen pois. “Tuossa.”

James tuijottaa hetken Teddyä silmät suurina ja alkaa sitten nauraa. Teddy nojaa käteensä ja katsoo Jamesia. Hän on kaunis, mutta nauraessaan tyrmäävä. Teddyn on pakko nojautua suutelemaan Jamesia, joka hiljentyy hetkeksi ja vastaa suudelmaan. Sitten hän alkaa taas hihittää Teddyn huulia vasten, eikä suutelemisesta tule mitään.

“Eikö tuo ole se Potterin poika?” Teddy kuulee jonkun sanovan baaritiskiltä päin ja vetäytyy.

James hymyilee hänelle ja vetää takkinsa päälleen. “Sinä olet hölmö,” hän syyttää.

“Niin kai,” Teddy vastaa ja pukee oman takkinsa, että he voivat jatkaa matkaansa. Hän vain tahtoisi pitää heidän suhteensa heidän suhteenaan. Ei Teddy tahdo sitä peitelläkään, mutta hänestä tuntuu hassulta, että koko maailma tietäisi — varsinkaan ennen, kun he ovat kertoneet Jamesin vanhemmille. Sitä Teddy odottaa pelon ja innon sekaisin tuntein. He ovat seurustelleet siitä asti jollakin tapaa, kun James pääsi Tylypahkasta. Tänä syksynä he päättivät viimein olla tosissaan.

He pääsevät viimein Viistokujalle. Näin joulun alla se on täynnä vilinää, ehkä jopa enemmän kuin ennen koulun alkamista. Vaikka Lontoo on synkkä ja sateinen, täällä lumihiutaleet tanssivat taivaalla. Kaikkialla on koristeköynnöksiä ja kultaa, punaisia rusetteja. Näyteikkunat esittelevät tämän joulun lahjatoiveita. He käyvät kauppoja läpi systemaattisesti ja ostavat lahjoja listaltaan, vaikka James haluaisikin ostaa kaiken.

James löytää Säilästä ja Imupaperista eroottisen harlekiinisarjan noitien ja eri taikaolentojen kanssakäymisistä ja uhkaa ostaa sen Teddylle joululahjaksi. Teddy ei epäile, etteikö tämä ole tosissaan, mutta sanoo että James saa luvan ostaa sen joskus, kun Teddy ei ole mukana. Hän löytää myös uuden painoksen Kaikkien aikojen Huispaussankareista, jossa on oma sivunsa Roselle. Sen Teddy hankkii mielellään.

Kun he ovat kiertäneet kaikki kaupat, tai niin Teddy luulee, he seisovat hetken väenmyllerryksessä, Irvetan pääsisäänkäynnin katoksessa seinänvierellä. Lunta on alkanut tupruttaa ihan kunnolla, ja Teddysta James on hurmaava lumihiutaleita ripsissään ja kiharoissaan.

Juuri, kun Teddy meinaa kysyä Jamesiltä ovatko he valmiita, James takertuu Teddyn käsivarteen ja lauleskelee, “Ted, Ted, Teddy.”

“James, James, Jamie,” Teddy vastaa ja pyörittelee silmiään.

“Meidän pitää mennä Makeishaltijattaren karamellikauppaan,” James sanoo ja hymyilee hurmaavasti.

“No mennään, mutta minä en lupaa jaksaa sinua, kun olet sokerihumalassa.”

“Ostan joululahjoja!” James lupaa.

“Varmasti.”

Karamellikauppa on isompi, kuin Teddy olisi arvannut. Tuntuu, että he viettävät tuntikausia karkkien kehystämillä kapeilla käytävillä, mutta James on hurmaavan innoissaan kaikista kauniista sokeritaideteoksista. James päätyy ostamaan kasapäin karkkikeppikäärmeitä, koska ne ovat vaan niin söpöjä, miten näitä kehtaa edes syödä?

He ilmiintyvät Potterien talon eteen, koska Teddystä se nyt vain on kohteliasta. Se myös antaa hänelle aikaa ottaa kiinni Jamesista ja painaa tämän huulille suudelman. Hetken he syleilevät toisiaan kylmän talvi-illan pimeydessä, kunnes James avaa oven ja alkaa ottaa kenkiään jalasta. Teddy seisoo kynnyksellä ja vaihtaa painoa jalalta toiselle.

“Mitä te ostitte?” Albus kysyy ja yrittää saada jonkun Jamesin kasseista.

“Näet jouluna!” James sanoo ja näpäyttää Albusta sormille. Albus näyttää kieltä ja katoaa olohuoneeseen.

“Minä — Minä sitten varmaan,” Teddy takeltelee ja viittoilee ulos.

Juuri silloin Ginny ilmestyy eteiseen ja hänen perässään Harry. “Älä ole hupsu”, Ginny estelee. “Tule sisään, Harry on tehnyt ruokaa.”

Harry hymyilee lämpimästi. “Teddy, sinä olet ollut perhettä jo kauan ennen kuin sinä ja James aloitte seurustelemaan. Mikä saa sinut ajattelemaan, ettet olisi aina tervetullut?”

Teddy tuijottaa heitä suu auki hetken, kunnes kääntyy katsomaan Jamesia. Hetken he tuijottavat toisiaan vähän järkyttyneinä, sitten Harry ja Ginny alkavat nauraa. Teddy näkee silmäkulmastaan, kun Ginny pudistelee päätään ja vetää Harryn keittiöön.

“Ei kai tarvitse miettiä, miten kertoa tästä tänä jouluna?” James sanoo katsoo Teddyä epävarma hymy huulillaan.

“He… vaikuttivat ottavan sen ihan hyvin.”

“Tottakai,” James sanoo ja vetää Teddyn lähelleen. “Äiti ja isä rakastavat sinua.” Hän painaa suukon Teddyn suupieleen ja piilottaa kasvonsa Teddyn kaulaan. “Niinkuin minäkin.”

Teddy on niin onnellinen, että alkaa nauraa. “Minäkin rakastan sinua, James.”
« Viimeksi muokattu: 30.12.2019 18:42:35 kirjoittanut Aurinkolapsi »
Everybody wants a happy ending. Right? But it doesn't always roll that way.