Kirjoittaja Aihe: Hetalia: Italialaisen käyttöopas // S, 17. osa / Valmis  (Luettu 4625 kertaa)

Vyra

  • Vieras
Vs: Hetalia: Italialaisen käyttöopas // K-7, 10.osa 13.8.
« Vastaus #20 : 14.08.2014 12:40:08 »
Kuolotar: Kiitos! Miekin puhun hirveästi unissani, mutta yleensä nukun yksin niin kukaan ei tiedä mitä salaisuuksia lavertelen. Onneksi.
Ehkä Espanja on tekemässä (luonto)dokumenttia Romanosta? Heh he, kuvitelkaa Roman ilme, kun asia selviää sille.


Käyttömalli 11: Kalavelkojenmaksaja

”Missä Espanja on?” pieni Romano vaati äänekkäästi ja vihaisena siitä, että toistaiseksi kukaan ei ollut vaivautunut vastaamaan hänelle. Kaikki vain katsoivat häntä säälivästi ja sanoivat, että hän oli aivan liian pieni kuulemaan asiasta. Että Espanja selittäisi hänelle, kunhan tulisi takaisin. Mutta miten mies selittäisi hänelle mitään, jos ei aikoisi edes tulla paikalle?

Espanja oli lähtenyt merille jo kuukausia sitten ja vannonut olevansa takaisin kotona ennen Romanon syntymäpäivää. Hän oli vannonut! Mutta Romanon syntymäpäivä tuli ja meni eikä Espanjasta kuulunut mitään. Ensin lapsivaltio oli ollut vihainen, melkein kiehunut kiukusta, mutta sitten viha oli alkanut vaihtua huoleksi ja ärtymykseksi siitä, että kukaan ei kertonut hänelle mitään. Romano tiesi, että kaikki muut tiesivät jotain, mutta kuitenkaan hänen kysymyksiinsä ei vastattu.

”Señor on nyt muualla”, kuului jälleen kiertelevä vastaus ja Romano polki jalkaansa. Tästä hyvästä hän sotkisi koko keittiön pelkästään, koska oli vihainen, ja sitten hän piiloutuisi puutarhaan koko päiväksi.

”Mutta minä haluan hänet tänne!” Romano huusi ja juoksi ulos. Joku pudisti päätään, mutta kukaan ei yrittänyt lähteä hänen peräänsä. Italialainen juoksi kunnes oli aivan hengästynyt ja istahti sitten alas miettimään tilannetta. Kuka kertoisi hänelle, missä Espanja oli? Oli oltava joku joka ei olisi niin ilkeä ja pimittäisi tietoa häneltä. Se joku olisi…

”Hollanti!” Romano julisti riemastuneena. Hän ei pitänyt hollantilaisesta juurikaan ja jopa pelkäsi miestä hieman, koska Hollanti teki jatkuvasti selväksi, ettei pitänyt Espanjasta. Tosin Romanokaan ei pitänyt Espanjasta. Hän vain tarvitsi jonkun ruokkimaan itsensä ja siivoamaan kaikki jäljet.

Romanolla meni hetki löytää hollantilainen, joka nojaili seinään keittiön ulkopuolella ja näytti täydellisen piittaamattomalta kaikesta. Oikeastaan italialaisella meni hetki edes saada miehen huomiota itseensä.

”Mitä sinä haluat?” Hollanti kysyi viimein ja vilkaisi lapsivaltiota.

”Kerro minulle, missä se idiootti on!” Romano vaati kiukkuisena ja jostain syystä Hollanti naurahti.

”Mitä sinä sillä tiedolla?” mies kysyi, mutta kohotti kätensä luovuttamisen merkiksi, kun italialainen valmistautui huutamaan hänelle, ”hyvä on. Kuules, Espanja meni taisteluun ja hävisi.”

”Hävisi?” Romano kysyi nyt paljon hämmentyneempänä, ”sinä valehtelet!”

”Miksi valehtelisin?” Hollanti kysyi ja katsoi lapsivaltiota totisena, ”ja miksi muutoin kaikki haluaisivat pitää sen salaisuutena sinulta?” Romano mietti hetken ja tuli siihen tulokseen, että hollantilaisen täytyi puhua totta. Hän puristi kätensä nyrkkiin ja katsoi miestä taas vihaisena.

”Miksi hän ei sitten tule vain kotiin?” hän tivasi.

”Koska Englanti pitää häntä vankina”, Hollanti vastasi tyynesti, ”mutta älä huoli, viimeistään muutaman kymmenen vuoden kuluttua meidän espanjalaisemme on ikävä kyllä taas vapaa mies.” Romano ei näyttänyt kovin tyytyväiseltä vastaukseen. 

”Minä haluan hänet tänne nyt!” lapsivaltio huusi, ”minä kasvan isoksi ja hakkaan sen englantilaisen ja sitten Espanja voi tulla kotiin tekemään kunnollista ruokaa!” Tämän sanottuaan italialainen juoksi taas vihaisena pois ja Hollanti katsoi hetken hänen peräänsä.

”Vai niin”, mies totesi ja naurahti hiljaa ajatukselle, että lapsivaltio rökittäisi brittiläisimperiumin.


*****

Romano torkkui koko kokouksen pää nojaten Espanjan olkapäätä vasten. Hän oli sanonut, että oli vain unohtanut tyynynsä ja pöydän pinta oli liian kova nukkumiseen, mutta oli syy mikä hyvänsä espanjalainen lainasi mielellään olkapäätään hänelle. Itse asiassa Espanja näytti todella tyytyväiseltä silittäessään italialaisen hiuksia salaa.

”Kaappaaminen on ala-arvoista”, Englanti huomautti äänekkäästi Ranskalle. Espanja ei ollut seurannut heidän keskusteluaan kovin tarkasti, joten hän ei tiennyt, mistä oli kyse, mutta jotain tärkeää se oli koska kumpikin valtio näytti niin totiselta. Uteliaana espanjalainen keskittyi heihin hetkeksi.

”Vai on?” Ranska sanoi haastavalla sävyllä, ”miksi sinä sitten… Otetaan esimerkki, kaappasit ja pidit Espanjaa vankina Armadan jälkeen?” Espanja tunsi pienen pistoksen muistaessaan Armadansa. Vuosien jälkeenkin sen menetys sattui silti hieman, vaikka ei sillä enää ollut väliä.

”Siitä on viisisataa vuotta!” Englanti huudahti. Tässä vaiheessa Romano havahtui ja, Espanjan pettymykseksi, nosti päänsä hänen olaltaan. Hetken italialainen tarkkaili äkäisenä kahden muun valtion väittelyä, mutta sitten hänen silmänsä levisivät oivalluksen myötä.

”Ai niin”, italialainen mutisi ja nousi ylös. Muutamalla nopealla askeleella hän käveli Englannin luo ja täysin varoittamatta löi miestä kasvoille kämmenellään. Jokainen huoneessa olija jähmettyi ja tuijotti valtiota epäuskoisena.

”Se oli siitä, että sinun takiasi Espanja ei ollut paikalla minun syntymäpäivänäni, vaikka hän lupasi!” Romano julisti ja käveli sitten muina miehinä takaisin paikoilleen. Hetken hiljaisuuden jälkeen Ranska vihelsi ja taputti käsiään.

”Myönnä pois, Angleterre”, ranskalainen totesi, ”sinä ansaitsit tuon.” Englanti mulkaisi kaikkia pahasti, mutta eteläitalialainen oli jo takaisin unessa ja Hollanti näytti kovasti siltä, että yritti estää itseään kuolemasta äänettömään nauruun. Espanja hymyili ylpeänä silittäessään Romanon hiuksia.

*****

Saksa vilkaisi lappua, jonka Espanja oli sujauttanut hänelle. Tietenkin hänkin oli nähnyt Romanon ja Englannin kohtauksen, kaikki olivat nähneet sen, mutta hän ei ollut arvannut että espanjalainen keksisi myös siitä yhden esimerkin italialaisten monista puolista.

Conti da regolare. Italialaiset pitävät aina huolen kalaveloistaan”, paperissa luki Espanjan kurvikkaalla käsialalla.

”Italia?” Saksa kysyi ääneen tietäen, että italialainen oli varmasti jossain lähellä. Pian mies ilmestyikin hänen vierelleen hymyillen.

”Sí?” italialainen sanoi ja halasi saksalaista tervehdykseksi.

”Ei mitään erityistä”, Saksa vastasi ja taputti miehen selkää, kun Italia ei näyttänyt aikovan lopettaa halausta vielä hetkeen, ”ajattelin vain varmistaa, että en ole tehnyt mitään loukkaavaa sinua kohtaan.” Italia nosti päätään ja katsoi häntä hetken hämmentyneenä ennen kuin pudisti päätään.

”Et koskaan”, hän sanoi totisena ja näytti sitten katoavan hetkeksi paikalta jonnekin ajatustensa sekaan, ”tosin, muistan vieläkin sen kuinka Preussi kerran hajotti yhden vaaseista ja syytti minua silloin kuin asuin vielä Itävallan ja Unkarin kanssa.” Italialaisen ilme alkoi pelottavasti muistuttaa jotakin Romanon monista ilmeistä, joten Saksa rykäisi saadakseen miehen takaisin maanpinnalle.

”Sinä saat tehdä hänelle mitä haluat”, saksalainen lupasi avuliaasti, kun Italian kasvoille levisi taas tuttu hymy.

”Oi, kiitos!” Italia huudahti ja halasi häntä vielä hetken ennen kuin päästi irti ja lähti omille teilleen iloisesti hymyillen. Saksa katsoi hänen peräänsä ja työnsi Espanjalta saamansa viestin taskuunsa.

”Läufst Bruder, läufst”, hän mutisi itsekseen. 

A/N: Ei hätää, Italia tuskin vahingoitti preussilaista. Ehkä vain laittoi vähän laksatiivia olueen tai jotain sellaista? Hollanti oli muuten aika ilkeä jätkä tässä, kertoa nyt tuollaista lapselle.
Mulla on sellainen ajatus, että Espanjan ja Romanon suhde oli puhtaasti huoltaja-huollettava suhde silloin kuin Roma oli lapsi. Romano lähti Espanjan luolta silloin kuin Italiat yhdistyivät ja miun mielessä hän oli silloin varhaisteini-ikäinen (11-14 v.) ja he tapasivat Espanjan kanssa seuraavan kerran vasta maailmansotien aikaan kun Romano oli kasvanut aikuiseksi. Ja silloin Espanja rakastui =D

Conti da regolare = italialainen termi kalavelalle (on siinä muuten meillä sana)
Läufst = juokse (sinuttelu muoto, perusmuoto on Laufen)

Menolly

  • ***
  • Viestejä: 34
Vs: Hetalia: Italialaisen käyttöopas // K-7, 11.osa 14.8.
« Vastaus #21 : 16.08.2014 00:49:20 »
Anteeksi, en ole ehtinyt/jaksanut kommata piitkään hetkeen :') Aina on vaan liian vähän aikaa.
Mutt joo, uusin luku on mun ehdoton suosikki heti Viininmaistajan jälkeen. a) Koska Hollanti oli hassusti mukana :D b) Koska historiaa c) Koska Romano oli kiva, ja Feli oli loistava tuossa lopussa ^^ Juokse, Preussi, juokse :D
Juu, kommaan Pandoraan kun ehdin (lue: Voit joutua odottamaan hetken jos toisenkin ^^")

Menolly

PS. Maininta Espanjan käsialasta oli hassu ;)

Kuolotar

  • Luonnonlapsi
  • ***
  • Viestejä: 595
  • Juhlatuulella
Vs: Hetalia: Italialaisen käyttöopas // K-7, 11.osa 14.8.
« Vastaus #22 : 17.08.2014 19:37:23 »

Kalavelka on sitten hieno sana! Kukahan tuon on oikein keksinyt? Suomenkielessä on yli monta kummallista sanaa kun niitä rupeaa oikein ajatuksen kanssa pohtimaan mutta se sitä sitten.

Niin valtiolla on varmasti vuosisatojen saatoss,a hampaankolon jäänyt jotain ikävää toisia valtioita kohtaan, mikä on sinänsä ihan ymmärettävää.
Tää oli tosi toimiva sillalailla että ensin oli flasbackin tapainen ja sitten vasta pompattiin nykyhetkeen oikein toimiva, kuten jo totesin. Tässä oli toi just miten aikuisista on niin paljon helpompaa sanoa pienelle lapselle ettei tämä ymmärrä vaikka todellisuudessa tämä ei olekkaan enää niin pieni etteikö ymmärtäisi, suojelu järkytykseltä oli selvästi tässä mielessä näillä aikuisilla. No nyt mitäs väliä muutamalla vuosisadalla on kun maksetaan kalavelkoja takaisin.

Ehkä Espanja on tekemässä (luonto)dokumenttia Romanosta? Heh he, kuvitelkaa Roman ilme, kun asia selviää sille.
Kun asia selviää Romalle kannattaa Espanja paeta.


”Siitä on viisisataa vuotta!” Englanti huudahti. Tässä vaiheessa Romano havahtui ja, Espanjan pettymykseksi, nosti päänsä hänen olaltaan. Hetken italialainen tarkkaili äkäisenä kahden muun valtion väittelyä, mutta sitten hänen silmänsä levisivät oivalluksen myötä.
”Ai niin”, italialainen mutisi ja nousi ylös. Muutamalla nopealla askeleella hän käveli Englannin luo ja täysin varoittamatta löi miestä kasvoille kämmenellään. Jokainen huoneessa olija jähmettyi ja tuijotti valtiota epäuskoisena.

”Se oli siitä, että sinun takiasi Espanja ei ollut paikalla minun syntymäpäivänäni, vaikka hän lupasi!” Romano julisti ja käveli sitten muina miehinä takaisin paikoilleen. Hetken hiljaisuuden jälkeen Ranska vihelsi ja taputti käsiään.
parempi myöhään kuin ei milloikaan!

”Italia?” Saksa kysyi ääneen tietäen, että italialainen oli varmasti jossain lähellä. Pian mies ilmestyikin hänen vierelleen hymyillen.

”Sí?” italialainen sanoi ja halasi saksalaista tervehdykseksi.

”Ei mitään erityistä”, Saksa vastasi ja taputti miehen selkää, kun Italia ei näyttänyt aikovan lopettaa halausta vielä hetkeen, ”ajattelin vain varmistaa, että en ole tehnyt mitään loukkaavaa sinua kohtaan.” Italia nosti päätään ja katsoi häntä hetken hämmentyneenä ennen kuin pudisti päätään.
saksalla ei taida olla vaikeuksia ikinälöytää italiaa :)





Maailma on täynnä houkuttelevia kiusauksia, kykenetkö vastustamaan niitä vai vievätkö ne sinut mukanaan!

Slytherin cat

  • Vieras
Vs: Hetalia: Italialaisen käyttöopas // K-7, 11.osa 14.8.
« Vastaus #23 : 18.08.2014 17:04:27 »
Hep!! Lukija ilmoittautuu.
En oikeastaan tiedä mitä tästä sanoa, muuta kuin että todella suloinen ja hauska. (Myönnän, että tulin kommentoimaan lähinnä siksi, että minun on jatkossa helpompi stalkkailla tätä kännykällä. :P)
Tämä on kyllä pakko sanoa, että tuossa kohdassa missä Italiat tanssivat sitä tarantella (eiku mites se kirjoitettiin) tanssia, niin satuin juuri kuuntelemaan sitä laulua, minkä myöhemmin mainitsit... Että sen pohjalta oltaisiin tehty... Öh, eihän tästä saa mitään selvää... Anteeksi.
Hei hei. ^^'

Vyra

  • Vieras
Vs: Hetalia: Italialaisen käyttöopas // K-7, 11.osa 14.8.
« Vastaus #24 : 21.08.2014 22:29:31 »
Oho, näin monta kommaa~

Menolly: Kiitos! Joo, musta on aina mukavaa kun saan sattumanvaraisesti tungettua Hollannin mukaan. Se on niin kova jätkä! Ja jee! Joku huomasi käsiala-kohdan! Mie oon katsos postcrossannut jo useamman vuoden ja tehnyt tällaisen oudon havainnon että aika usein saman maan ihmisillä on samantyyppinen käsiala. Ei hajuakaan miksi. Hollantilaisilla on hyvin huoliteltu ja pieni käsiala (ja niiden d näyttää je:ltä), espanjalaisilla on sellainen kurvikas ja hyvin lentävä ja yllättävä kyllä saksalaisten käsiala on epäselvä ja ne kirjottaa usein kaunolla. Outoa. 

Kuolotar: Kiitos! Se on hassu sana. Vähän kuin olisi joku vienyt kaikki kalat ja jättänyt maksamatta. Ja mie oon ihan täysin varma, että Italialla on kuudes aisti, jonka avulla se aina tietää missä Saksa on jo jos Saksa vaikka sattuu tarvitsemaan häntä.

Sly: Kiitos sullekin! Stalkkauksen helpottaminen on erittäin hyvä syy kommentoinnille.


Käyttömalli 12: Kaaoksen hallitsija

Saksa oli vain hieman yllättänyt, kun oven avasikin Italian sijaan toinen välimerenvaltio.

”Hola”, Espanja tervehti häntä hymyillen ja astui sivuun, jotta saksalainen pääsisi sisälle Italian taloon. Saksalla tosin oli avainkin, mutta hänestä tuntui silti oudolta vain astua sisään ilman koputtamista. Sitä paitsi hän oli yhden kerran liikaa törmännyt Romanoon ennen kuin Italia oli huomannut hänet ja sanotaan vaikka niin että Itävalta ei pitänyt siitä kun Saksa juoksi hänen maansa läpi vihainen italialainen perässään. Tosin se oli tapahtunut vain kerran ja Itävallan olisi pitänyt jo lopettaa asiasta muistuttaminen.

”Guten Tag”, hän vastasi kohteliaasti, ”onko Romano…?” Kysymys oli oikeastaan turha. Jos Espanja oli täällä, se tarkoitti että Romano oli myös.

”Sí, tulit täydelliseen aikaan”, Espanja sanoi iloisesti ja seurasi hänen perässään olohuoneeseen, ”Feli ja Roma ovat… Juuri…” Saksa ei koskaan saanut tietää, mitä sanaa espanjalainen olisi asiasta käyttänyt sillä äänekäs huuto yläkerrasta keskeytti miehen.

”Italialaisia?” saksalainen kysyi, koska hänkin osasi jo yhdistää sattumanvaraisen italian huutamisen ja kaksi italialaista samassa talossa ja sai tulokseksi jotain erikoista.

”Sí”, Espanja sanoi ja hymyili aurinkoisesti. Saksa ei hymyillyt, mutta hän onnistui näyttämään niin yllättyneeltä ja järkyttyneeltä nähdessään kaaoksen olohuoneessa, että Espanjan oli pakko naurahtaa hänen ilmeelleen.

”Mitä täällä on tapahtunut?” saksalainen kysyi varovasti aivan kuin olisi silti kahdenvaiheilla, halusiko tietää vai ei. Olohuone, joka yleensä oli yllättävän siisti ja järjestelmällinen, oli nyt kuin sotatanner. Joka puolella oli papereita eivätkä ne tosiaankaan olleet siisteissä pinoissa vaan ne olivat kaikki pitkin lattiaa ja osa oli epäilyttävästi rutussa, sillä joku oli selvästi kävellyt niiden yli useamman kerran. Pöydällä ja sohvalla lojui kirjoja ja kaikki oli myllätty ympäri tavalla joka viittasi vahvasti syyllisen olevan paikallinen hurrikaani tai kaksi innostunutta italialaista, jotka äänestä päätellen olivat parhaillaan yläkerrassa.

”Tuota”, Espanja aloitti miettien ja haroi hiuksiaan toisella kädellään, ”jos ymmärsin oikein, Feli kuuli päivällä jonkun sanovan että Italia näyttää kartalla saappaalta ja nyt he selvittävät asiaa.” Hän ehti hädin tuskin sanoa sanojaan loppuun, kun Romano syöksyi pelottavaa vauhtia yläkerrasta ja nappasi yhden sohvalla lojuvista kirjoista edes vilkaisematta kahta muuta valtiota. Hän näytti todella ärtyneeltä, todella keskittyneeltä ja todella kiireiseltä. Näistä kolmesta vain ensimmäinen oli hänelle normaalia käytöstä.

”Feli!” hän huusi löydettyään etsimänsä kohdan kirjasta ja revittyään vahingossa pari sivua irti sen takia, ”Tänne! Heti!” Toinen italialainen syöksyi alakertaan yhtä vauhdikkaasti kuin ensimmäinenkin ja Saksa tosiaan toivoi, että hän ei tehnyt niin usein. Tuolla vauhdilla portaissa kaatuminen tekisi ikävää jälkeä ja Saksa tiesi, että hän oli se joka paikkaisi Italian sen jälkeen.
 
”Ciao, Saksa!” Italia huudahti ohimennen rynnätessään veljensä luo ja ne sanat olivat se mikä sai Saksan huolestumaan. Ciao, Saksa? Ei riemunkiljahdusta, halausta tai suukkoja poskelle? Jotain oli nyt todella tekeillä, jos Italia käyttäytyi näin oudosti.

”Katso!” Romano huusi ja työnsi kirjan veljensä eteen. Italia katsoi sitä oudon totisena ja kuljetti sormeaan sivua pitkin.

”Tämä tarkoittaa, että…”, hän kuiskasi ja Romano nyökkäsi selvästi tietäen, mitä toinen tarkoitti, vaikkei Italia saanutkaan sanottua sanojaan loppuun.

”Hae saapas”, hän sanoi, ”meidän täytyy verrata.” Saksan yllätykseksi Italia totteli välittömästi ja jopa nosti kätensä lippaan ennen kuin juoksi eteiseen. Saksa ja Espanja sattuivat seisomaan tietenkin hänen tiellään, mutta taaskaan italialainen ei kiinnittänyt heihin mitään huomiota. Hän vain ryntäsi eteiseen heidän ohitseen ja palasi välittömästi mukanaan yksi vasemman jalan saapas. Sitten italialaiset keskittyivät taas Romanon pidellessä kirjaa ja Italian pitäessä saapasta sen vieressä. Heidän katseensa siirtyivät esineestä toiseen ja sitten he nyökkäsivät yhtä aikaa. Romano kaivoi puhelimen taskustaan ja hetken äkäisen naputtelun jälkeen hän painoi sen korvalleen ja huusi jotain nopealla italialla ennen kuin työnsi puhelimen takaisin taskuunsa ja näytti hieman tyytyväisemmältä.

”Mitä me nyt teemme?” Italia kysyi, kun Romano nakkasi kirjansa olkansa yli takaisin sohvalle. Se osui käsinojalla hädin tuskin tasapainossa pysyneeseen kirjakasaan ja kaatoi ne kaikki lattialle.

”Mistä minä tietäisin?” hän kysyi takaisin äkäisesti, mutta Italialla oli jo ratkaisu keksittynä.

”Minä soitan Saksalle ja kysyn!” hän ilmoitti ja ennen kuin Saksa ehti huomauttaa että hän oli jo paikalla tai Romano estää, Italia oli jo soittamassa. Ilmeisesti hänellä oli saksalaisen numero pikavalinnassa.

Ich bin epochal, ich bin tausendmal Größer als ihr,” puhelin saksalaisen taskussa soitti ja Saksan totesi mielessään, että hänen pitäisi ihan oikeasti tehdä jotain, jotta Preussi lopettaisi hänen puhelimellaan leikkimisen. Normaali uhkailu ei selvästikään enää tuonut tuloksia.

”Saksa! Sinä olet jo täällä!” Italia huudahti iloisena kääntyessään ympäri ja tällä kertaa hän todellakin hyppäsi miehen syliin ja suukotti häntä poskelle tervehdykseksi.

”Niin, olen ollut täällä jo hetken”, hän yritti selittää, mutta italialaisella oli mielestään paljon tärkeämpää sanottavaa.

”Minä kuulin, että Italia näyttää saappaalta. Onko se totta? Näytämmekö me saappaalta?” hän kysyi nopeasti. Saksa kuuli Romanon kiroilevan takanaan, joten hän vilkaisi Espanjaa, joka kerrankin tajusi vihjeen tai sitten oli ollut aikeissa tehdä niin joka tapauksessa ja ryntäsi halaamaan omaa italialaistaan ennen kuin tämä ehti purkaa raivoaan Saksaan.   

”Feli, jospa me kaikki istuisimme alas ja miettisimme asiaa järkevästi”, Saksa ehdotti ja italialainen hymyili hänelle aurinkoisesti.

”Sí, Saksalla on aina niin järkeviä ehdotuksia”, hän totesi ja piteli miestä kädestä kävellessään keittiöön. Saksa tietenkin seurasi perässä, mutta pudisti kuitenkin hieman päätään italialaisen käytökselle vaikka samalla toivoi, ettei mies koskaan muuttuisi. Espanja, joka selitti jotain espanjaksi Romanolle joka esitti, ettei ymmärtänyt sanaakaan, istahti pöydän ääreen saksalaisen viereen.

”Italialaiset hallitsevat kaaoksen”, hän kuiskasi toiselle valtiolle ja iski silmäänsä, kun italialaisten huomio oli muualla. Tai ainakin he luulivat, että Romano tai Italia ei huomannut. Saksan kääntäessä katseensa taas Italiaa kohti ja Espanjan alkaessa höpistä taas omiaan, Romano katsoi heitä kahta terävästi ja pieni oivalluksen ilme vilahti hänen kasvoillaan.


A/N: *kauhu musiikkia* Romano alkaa... Epäillä!
Espanja siis ei muistanut koskaan kertoa Romalle miksi hän lavertelee kaikki italialaisten salaisuudet Saksalle. Voi Espanja, kannattaa harkita juoksemista.
Ja luultavasti italialaiset ovat tietoisia siitä, että Italia näyttää saappaalta. Ne on tainut tehä siitä laulunkin. Tai kaksi. Mutta tämä oli ensimmäinen aihe mikä tuli mieleen, joten menin sillä.

Kuolotar

  • Luonnonlapsi
  • ***
  • Viestejä: 595
  • Juhlatuulella
Vs: Hetalia: Italialaisen käyttöopas // K-7, 12.osa 21.8.
« Vastaus #25 : 22.08.2014 16:10:19 »
Perjantai iltapäivää!

Käyttömalli 12: Kaaoksen hallitsija
Aivan loistava nimi! Tästä nimestä herää heti ainakin kymmenen ajatusta siitä mitä saattaisi tapahtua!

Otiskko oli hyvä nimi sillä se oli luova ja todella houkuttava.

Se herätti saman tien uteliaisuuden kipinän ja jostain syystä aloin virnistellä tyytyväisenä luotteuani tuon nimen, ehkä siksi että se oli niin lupaavan kuuloinen.
Italian talo on loistava kokoontumis paikka tälle neljän jengille. Sillä Italia ja Romano asuvat varmasti mieluusti saman katon alla ja Espanja on varmasti aina lähistöllä jos Romanokin on paikalla ja sitten Saksa ja Italia vetävät mangeetin lailla toisiaan puoleensa.
Tuo että Feli ja Roma vertasivat kartassa olevaa kuvaa saappaaseen oli hulvaton, se että joku ottaa toisen sanoman noin tosissaan on taitolaiji, mutta sanoila on tunnetusti voimakas mahti.

Roma alkaa epäillä, mitäköhän tästä seuraa?? Jännitävää!


”Mitä me nyt teemme?” Italia kysyi, kun Romano nakkasi kirjansa olkansa yli takaisin sohvalle. Se osui käsinojalla hädin tuskin tasapainossa pysyneeseen kirjakasaan ja kaatoi ne kaikki lattialle.

”Mistä minä tietäisin?” hän kysyi takaisin äkäisesti, mutta Italialla oli jo ratkaisu keksittynä.

”Minä soitan Saksalle ja kysyn!” hän ilmoitti ja ennen kuin Saksa ehti huomauttaa että hän oli jo paikalla tai Romano estää, Italia oli jo soittamassa. Ilmeisesti hänellä oli saksalaisen numero pikavalinnassa.
Italian ratkaisu kaikkiin ongelmiin on kysyä Saksalta<3 Saksa osaa hoitaa asian!


Ich bin epochal, ich bin tausendmal Größer als ihr,” puhelin saksalaisen taskussa soitti ja Saksan totesi mielessään, että hänen pitäisi ihan oikeasti tehdä jotain, jotta Preussi lopettaisi hänen puhelimellaan leikkimisen. Normaali uhkailu ei selvästikään enää tuonut tuloksia.
Yleensä vanhempi sisarus katsoo nuoremman perään mutta Saksa ja Preussi ovat poikkeuksia!  Viimeinen lause oli jotenkin ihana ;D


”Minä kuulin, että Italia näyttää saappaalta. Onko se totta? Näytämmekö me saappaalta?” hän kysyi nopeasti. Saksa kuuli Romanon kiroilevan takanaan, joten hän vilkaisi Espanjaa, joka kerrankin tajusi vihjeen tai sitten oli ollut aikeissa tehdä niin joka tapauksessa ja ryntäsi halaamaan omaa italialaistaan ennen kuin tämä ehti purkaa raivoaan Saksaan.   
Repesin! Tuohon ei kyllä voi vastata kovin suoraan ainakaan jos ei tahdo loukata^_^, omaa italialaistaan oli aww <3<3


A/N: *kauhu musiikkia* Romano alkaa... Epäillä!
Espanja siis ei muistanut koskaan kertoa Romalle miksi hän lavertelee kaikki italialaisten salaisuudet Saksalle. Voi Espanja, kannattaa harkita juoksemista.
Uuh jännäksi käy että mitä se romano alkaa epäillä toivottavasti pikkuinen ei käsittänyt silmän iskua väärin, siitä nimittäin soppasyntyisi.
Maailma on täynnä houkuttelevia kiusauksia, kykenetkö vastustamaan niitä vai vievätkö ne sinut mukanaan!

Vyra

  • Vieras
Vs: Hetalia: Italialaisen käyttöopas // K-7, 12.osa 21.8.
« Vastaus #26 : 25.08.2014 20:04:45 »
Kuolotar: Kiitos! Sinä se aina jaksat piristää miun päivää~


Käyttömalli 13: Pizzerian pyörittäjä

”Feli!” Romano huusi ja pyöri ympäri ahdasta keittiötä hänen toinen kätensä oli pizzataikinan peitossa ja toinen yritti kuumeisesti etsiä jauhopussia kaapista, ”Feliciano Veneziano Italia Vargas, tänne nyt!” Viimein hänen veljensä tajusi vastata kutsuun ja ilmestyi keittiönovelle. Hänellä oli päällään tarjoilijan asu, mutta hän oli tunkenut kynän ja lehtiön esiliinansa taskuun.

”Fratello”, hän sanoi iloisesti mutta hieman syyttävään sävyyn, ”sinun ei pitäisi kutsua minua Italiaksi julkisesti!” Romano pyöräytti silmiään eikä näyttänyt välittävän.

”Jos joku vastasi ensimmäisellä kerralla, minun ei tarvitsisi”, hän tokaisi, ”auta nyt. Miksi kaiken pitää olla näin sekaisin tässä keittiössä?” Italia nyökkäsi tottelevaisesti ja nosti veljensä etsimän jauhopussin esiin toisesta kaapista.

”Um, ehkä se johtuu siitä että sinä järjestelet sen?” Italia arvuutteli. He kumpikin tiesivät, että Romano oli tasan ainoa henkilö, jolla oli oikeus tulla tähän keittiöön. Eteläitalialainen jopa kantoi kaikki ruokatarpeet itse ovelta sisälle ja hänen veljellään oli oikeus astua keittiöön vain erityiskutsusta.

”Ole hiljaa”, Romano kuitenkin vain tuhahti myöntämättä asiaa, ”ja leikkaa nuo tomaatit. Onko tälle illalle paljon asiakkaita?”

”On!” Italia sanoi iloisesti ja alkoi leikata Romanon osoittamia tomaatteja vauhdikkaasti, ”kaikki haluavat syödä fratellon pizzaa!”

”Tietenkin haluavat”, Romano vastasi tyytyväisenä ja alkoi tottuneesti pyöritellä jo valmiiksi tekemästään taikinasta pizzapohjia. Hetken he työskentelivät täydellisessä yhteisymmärryksessä ja harvinaisessa hiljaisuudessa Italian pilkkoessa tomaatteja ja valmistellen myös muitakin täytteitä ja Romanon valmistaessa sekä paistaessa pizzoja. Ruokasalista kantautui astioiden kilinää ja asiakkaiden puheensorinaa ja tarjoilijat kävelivät edestakaisin tuoden Romanolle uusia tilauksia ja vieden valmiita pizzoja pöytiin. Lopulta Italia laski veitsen alas ja hymyili veljelleen, joka juuri keskittyneenä kaatoi tomaattimurskaa pizzapohjan päälle.

”Hei, minä menen auttamaan salin puolelle”, hän sanoi ja pyyhkäisi kätensä pöydän kulmalla roikkuvaan pyyhkeeseen. Romano vain nyökkäsi, koska oli liian keskittynyt työhönsä sanoakseen mitään sen enempää. Italia katosi paikalta ja harjoitti puhumis- ja hurmaamistaitojaan parhaansa mukaan heidän asiakkaisiinsa sillä välin kun Romano jatkoi pizzojen paistamista. Eteläitalialainen paneutui työhönsä, mutta aina välillä hän vilkaisi epäilevästi keittiön avonaista ikkunaa ja muutaman kerran hän yritti nähdä silmäkulmastaan, jos jokin liikahti ikkunan takana. Kuitenkin vasta kun hän käänsi katseensa täysin yllättäen ikkunaa kohti, hän onnistui näkemään varjon vilahtavan nopeasti piiloon hänen katseeltaan. Romano onnitteli itseään mielessään, mutta varoi tarkasti näyttämättä vakoilijoille, että hän oli huomannut heidät. Hän vain poimi ohimennen yhden tomaateista korista ja nakkasi sen olkansa yli ikkunasta ulos.

****

”Mikä paikka tämä on?” Saksa kysyi eikä enää edes jaksanut ihmetellä, miksi hän istui jonkin italialaisen pizzerian ulkopuolella piilossa ikkunan vieressä olevassa pusikossa Espanjan kanssa. Tällaisia asioita tuntui nykyään tapahtuvan hämmentävän usein.

”Felin ja Roman pizzeria”, Espanja vastasi, vaikka sen saksalainen olikin jo päätellyt oven yllä roikkuvasta kyltistä jossa luki koristeellisin kirjaimin ”Veni & Roma”.

”Mutta mitä me teemme täällä?” hän kysyi, ”ja miksi minä en tiennyt tästä? Yleensä Italia kertoo minulle kaiken, vaikka en edes haluaisi tietää.” Saksa ei voinut estää itseään tuntemasta oloaan hieman petetyksi. Italia yleensä kertoi hänelle tosiaan aivan kaiken, joten tuntui hieman saada selville että miehellä oli pizzeria josta saksalaisella ei ollut hajuakaan.

”Älä huoli, en minäkään tiedä tästä”, Espanja selitti iloisella sävyllä ja yritti kurkotella kaulaansa nähdäkseen paremmin ikkunasta pizzerian keittiöön jossa italialaiset veljekset työskentelivät juuri kahdestaan.

”Sinä et tiedä?” Saksa kysyi epäillen ja painottaen aikamuotoa.

”En niin”, Espanja vastasi huomaamatta vihjausta, ”tämä on heidän salaisuutensa. Eikö olekin suloista? Jotenkin Unkari kuitenkin tietää tästä ja hän kertoi minulle, mutta oikeasti minä en tiedä. Roma tulisi vihaiseksi, jos minä tietäisin.”

”Vai niin”, Saksa totesi ja ei yrittänytkään ymmärtää toisen valtion logiikkaa. Ikkunasta hän kuuli Italian sanovan veljelleen, että menisi jatkamaan töitään salin puolelle ja Saksa käänsi hieman katsettaan nähdäkseen miehen kävelevän pois keittiöstä.

”Meillä kaikilla on pieniä salaisuuksia”, Espanja kuitenkin jatkoi välittämättä, ”esimerkiksi sinä. Minä tiedän niistä päiväkirjoista, joita sinä kirjoitat salaa.” Hetken oli hyvin hiljaista.

”Was?” Saksa lopulta kysyi niin kovalla äänellä, että Espanja heittäytyi maahan siinä pelossa että Romano oli kuullut ja tulisi ajamaan heidät pois. Yksikään italialainen ei kuitenkaan ilmestynyt huutamaan ikkunaan, joten Espanja rauhoittui ja jatkoi Romanonsa vakoilua.

”Niin, löysin ne kerran Preussin huoneesta ja hän kertoi, että ne ovat sinun”, espanjalainen totesi.

”Minä en kirjoita päiväkirjoja”, Saksa vastasi totisena.

”Et tietenkään. Se on salaisuus”, Espanja vastasi ja yritti parhaansa nähdäkseen Romanon hyvin, mutta silti olla itse piilossa.

”Miksi minä pitäisin niitä Preussin huoneessa?” saksalainen kysyi ja nyt Espanja alkoi miettiä.

”Ne olivat Preussin?” hän kysyi hetken mietinnän jälkeen, ”miksi hän olisi sitten väittänyt että ne olivat sinun?”

”Koska hän ei halua kenenkään tietävän niistä”, Saksa ehdotti, ”jos et muuten ole vielä kiittänyt Unkaria siitä että hän kertoi Roman olevan täällä, voit tehdä sen kertomalla hänelle niistä päiväkirjoista.” Espanja mietti taas hetken ja nyökkäsi sitten.

”Kuulostaa hyvältä idealta”, hän totesi iloisesti.

”Mitä me muuten teemme täällä?” Saksa kysyi, kun espanjalainen näytti taas keskittyvän johonkin muuhun kuin häneen tai puhumiseen. Kysymyksen jälkeen mies kuitenkin vilkaisi häntä hämmentyneenä.

”Enkö minä sanonut?” hän kysyi ääneen ja saksalainen pudisti päätään, ”no, italialaiset ovat kaikkein parhaimpia tekemään pizzaa ja pyörittämään pizzeriaa.” Saksa mietti tieto hetken ja huokaisi sitten. Tämän takia hän siis istui pimeässä pusikossa eikä saanut vain mennä Italian luo niin kuin olisi normaalisti tehnyt.

”Espanja”, hän sanoi.

”Sí?”

”Mikset sinä voi vain kertoa näitä asioita minulle?” hän kysyi viitaten siihen, että miehen oli pakko aina näyttää hänelle kaikki, ”niin kuin normaalit ihmiset.” Espanjan häneen luoma ilme oli täynnä hämmennystä.

”Mutta en minä ole ihminen, minä olen valtio”, hän sanoi ymmärtämättä yhtään mitä saksalainen ajoi takaa. Saksa ei kuitenkaan ehtinyt tarkentaa, kun yhtäkkiä ikkunasta lensi yksi ainoa tomaatti tappavalla tarkkuudella suoraan Espanjan otsaan. Espanjalainen tajusi tietenkin asian nopeasti ja yritti napata kasvojaan pitkin valuvaa tomaattimehua kielellään.

”Meidän taitaa olla paras vetäytyä”, Saksa totesi, koska hänellä oli aika varma käsitys siitä kenen kädestä tomaatti oli tullut.

****

”Feli?” Romano kysyi, kun he siivosivat ravintolaa sulkemisen jälkeen. He olivat lähettäneet kaikki muut työntekijät koteihinsa ja olivat vain keskenään. Italia vaihtoi juuri likaantuneita pöytäliinoja uusiin ja Romano lakaisi viimeisiä roskia lattialta.

”Niin?” Italia kysyi ja heilutti päätään jonkin mielessään soivan kappaleen tahtiin.

”Onko sinulla ollut viime aikoina sellainen olo että jotain on tekeillä?” Romano kysyi ja Italia pysähtyi kesken askeleidensa ja melkein pudotti pitelemänsä kangaskasan.

”Minä luulin että minä vain kuvittelin”, hän lopulta sanoi säikähtäneen, ”mitä se on?” Romano hymähti hiljaa, mutta hieman pahaenteisellä tavalla ja nakkasi pöydällä lojuneen viinipullonkorkin roskiin.

”Se on kaksi liian uteliasta valtiota”, hän totesi, ”ei hätää, Feli, minä pidän siitä huolen.” Italia hymyili ja nyökkäsi iloisesti jatkaessaan siivoamista.

”Grazie, fratello”, hän sanoi ja alkoi hyräillä jotain kappaletta puoliääneen.

”Prego”, Romano mutisi takaisin ja tuijotti mietteliäänä kuvaansa pimeän ikkunan heijastuksesta.


A/N: Siinä oli pikku headcanoni, mie oon ihan varma että Romalla ja Felillä on oma pizzeria jossain! Roma tekee pizzat ja Feli tarjoilee.

Huomaatteko, mie yritän raapia tähän juonta kasaan, hehe he~ Oikeastaan minusta tuntuu että Roma on jo huomannut Saksan ja Espanjan, mutta Feli ei. Hänellä on vain sellainen olo, että jotain on tapahtumassa eikä hän tiedä mitä. Koska jos hän tietäisi että Saksa pyörii lähistöllä Espanjan kanssa niin hän olisi ajat sitten tarjoutunut itse kertomaan kaiken italialaisista.

Kuolotar

  • Luonnonlapsi
  • ***
  • Viestejä: 595
  • Juhlatuulella
Vs: Hetalia: Italialaisen käyttöopas // K-7, 13.osa 25.8.
« Vastaus #27 : 25.08.2014 21:29:53 »

Headcanosi toimii sillä minusta olisi hyvinkin mahdollista että kaksi pikku italialaista pitäisivät pizzeriaa, olisihan se heille hyvä tapa irtautua valtion roolista aina välillä, muutkin valtiot varmasti harrastavat sitä. Tuli vaan tuosta perunapitsasta mieleen että maailmassa on varmasti paljon pitsoja joita jompikumpi italialainen tai molemmat pitäisivät pyhäinhävästyksenä( kotipitsan poropitsa tuskin saisi hyvää palautetta). .. Eksyin aiheesta.

Toi Antonion logiikka on vaan niin ihanaa että sulan sille ^_^, pikkuinen tekee kaikkensa jotta Romano olisi onnellinen niin söpöä!  Aivan ihanaa on se että tällä veljeskaksikolla on oma yhteinen harrastus jonka he jakavat ja pitävät salassa. Voi että kun toiset ovat eräjormailemassa (oikei se ei ehkä onnistu kaupungissa) ehkä käytänkin ilmausta puskajusseilemassa, mikäs sen parempi vakoilupaikka kuin klassinen puska! Mitäköhän seuraavaksi on luvassa kun Espanja perehdyttää Saksaa italialaisten saloihin. :D

”Feliciano Veneziano Italia Vargas, tänne nyt!”
Minä sitten rakastan kohtia jossa käytetään kokonimeä=)

”Mutta mitä me teemme täällä?” hän kysyi, ”ja miksi minä en tiennyt tästä? Yleensä Italia kertoo minulle kaiken, vaikka en edes haluaisi tietää.” Saksa ei voinut estää itseään tuntemasta oloaan hieman petetyksi. Italia yleensä kertoi hänelle tosiaan aivan kaiken, joten tuntui hieman saada selville että miehellä oli pizzeria josta saksalaisella ei ollut hajuakaan.
Voi toista...=)

”Älä huoli, en minäkään tiedä tästä”, Espanja selitti iloisella sävyllä ja yritti kurkotella kaulaansa nähdäkseen paremmin ikkunasta pizzerian keittiöön jossa italialaiset veljekset työskentelivät juuri kahdestaan.

”Sinä et tiedä?” Saksa kysyi epäillen ja painottaen aikamuotoa.

”En niin”, Espanja vastasi huomaamatta vihjausta, ”tämä on heidän salaisuutensa. Eikö olekin suloista? Jotenkin Unkari kuitenkin tietää tästä ja hän kertoi minulle, mutta oikeasti minä en tiedä. Roma tulisi vihaiseksi, jos minä tietäisin.”

”Vai niin”, Saksa totesi ja ei yrittänytkään ymmärtää toisen valtion logiikkaa. Ikkunasta hän kuuli Italian sanovan veljelleen, että menisi jatkamaan töitään salin puolelle ja Saksa käänsi hieman katsettaan nähdäkseen miehen kävelevän pois keittiöstä.
Espanjan Logiikka on vain niin järkevää ja ihanaa ettei voi kuin ihailla!


”Niin, löysin ne kerran Preussin huoneesta ja hän kertoi, että ne ovat sinun”, espanjalainen totesi.

”Minä en kirjoita päiväkirjoja”, Saksa vastasi totisena.

”Et tietenkään. Se on salaisuus”, Espanja vastasi ja yritti parhaansa nähdäkseen Romanon hyvin, mutta silti olla itse piilossa.

”Miksi minä pitäisin niitä Preussin huoneessa?” saksalainen kysyi ja nyt Espanja alkoi miettiä.
Nyt Espanjan ihana logiikka  pääsi eaiintymään taas=) Mutta eikös toisen pitöäisi tuntea Preussi sen verran hyvin että jos päiväkirjat olisiat todella Saksan hän olisi lukinnut ne mahdollisimman kaus Preussista, mutta Espanja on Espanja.

”Feli?” Romano kysyi, kun he siivosivat ravintolaa sulkemisen jälkeen. He olivat lähettäneet kaikki muut työntekijät koteihinsa ja olivat vain keskenään. Italia vaihtoi juuri likaantuneita pöytäliinoja uusiin ja Romano lakaisi viimeisiä roskia lattialta.

”Niin?” Italia kysyi ja heilutti päätään jonkin mielessään soivan kappaleen tahtiin.

”Onko sinulla ollut viime aikoina sellainen olo että jotain on tekeillä?” Romano kysyi ja Italia pysähtyi kesken askeleidensa ja melkein pudotti pitelemänsä kangaskasan.

”Minä luulin että minä vain kuvittelin”, hän lopulta sanoi säikähtäneen, ”mitä se on?” Romano hymähti hiljaa, mutta hieman pahaenteisellä tavalla ja nakkasi pöydällä lojuneen viinipullonkorkin roskiin.

”Se on kaksi liian uteliasta valtiota”, hän totesi, ”ei hätää, Feli, minä pidän siitä huolen.” Italia hymyili ja nyökkäsi iloisesti jatkaessaan siivoamista.
Jännittävää! en malta odottaa seuraavaa lukua!
Maailma on täynnä houkuttelevia kiusauksia, kykenetkö vastustamaan niitä vai vievätkö ne sinut mukanaan!

Slytherin cat

  • Vieras
Vs: Hetalia: Italialaisen käyttöopas // K-7, 13.osa 25.8.
« Vastaus #28 : 26.08.2014 15:15:02 »
Hei, minäkin olen aina ollut varma siitä!! Pakkohan niillä kahdella on olla pizzeria! :D

Kiva luku, niin kuin aina. En keksi kommentoitavaa, kun en löydä mitään vikaa.. öm... Tuolta alusta taisi puuttua piste, tai jokin, odotas...

Siellä lukee, että:
”Feli!” Romano huusi ja pyöri ympäri ahdasta keittiötä hänen toinen kätensä oli pizzataikinan peitossa ja toinen yritti kuumeisesti etsiä jauhopussia kaapista...

Sanan "keittiötä" jälkeen piste?

Mielenkiintoista, mitä Roma aikoo tehdä.. ^^

Heippa.

Vyra

  • Vieras
Vs: Hetalia: Italialaisen käyttöopas // K-7, 13.osa 25.8.
« Vastaus #29 : 29.08.2014 18:37:43 »
Isot kiitokset kummallekin <3

Lainaus
Siellä lukee, että:
”Feli!” Romano huusi ja pyöri ympäri ahdasta keittiötä hänen toinen kätensä oli pizzataikinan peitossa ja toinen yritti kuumeisesti etsiä jauhopussia kaapista...

Sanan "keittiötä" jälkeen piste?
Oikeastaan sieltä puuttuu lause, mutta ollaan siitä nyt hysh hysh... (editoidessa ei aina ehdi miettiä)

Mie yritin kerran ehdottaa poropizzan syöntiä mun kaverille silloin kun se oli Suomessa, mutta se ei oikein innostunut. Tosin mie taisin ilmaista asian jotenkin tyyliin "let's eat Berlusconi" ja se ei ihan heti hokannut että mie puhuin pizzasta.

Uusi luku! Jos muuten mietitte, miksi tässä on näin löyhä juoni se johtuu siitä että mulla ei ole oikeasti mitään hajua mitä mä oon tekemässä. Ei minkäänlaista.


Käyttömalli 14: Festivaali-järjestäjät (ja salakuuntelijat)


”Minne me olemme menossa?” Saksa kysyi, vaikka hän oli jo todella kyllästynyt kysymään sitä kysymystä samalta välimerenvaltiota, joka harvoin antoi hänelle heti suoraa vastausta. Luultavasti juuri sen takia hän oli pysynyt hiljaa näinkin pitkään ja vain katsellut auton ikkunasta kuinka Itävallan vuoristoiset maisemat vaihtuivat Italian edelleen vuorisiin maisemiin, mutta viinitarhoja ja auringonkukkia oli paljon enemmän, sitä mukaan kuin matka eteni. Espanja hyräili radion tahtiin ja näytti todella iloiselta, mutta toisaalta miksi hän ei olisi iloinen. Espanjalainen valtio rakasti Italiaa aivan yhtä paljon kuin saksalainenkin. Eri osaa vain.

Saksa oli ollut valtiovierailulla Itävallan luona ja kuvitellut kaiken sujuvan aivan yhtä tarkasti ja täsmällisesti kuin aina ennenkin. Itävalta oli hyvin paljon kuten hänkin joten heidän neuvottelunsa ja vierailunsa sujuivat aina ilman yhtäkään erikoista yllätystapahtumaa toisin kuin joidenkin valtioiden kanssa. Hän ja Itävalta vain puhuisivat kaikki asiat kellon tarkasti läpi ja sitten he joisivat kahvia, Saksa pyytäisi anteeksi kaikkea mitä Preussi oli mahdollisesti tehnyt ja Itävalta valittaisi hänelle kaikesta mitä Preussi oli mahdollisesti tehnyt. Preussi olisi varmasti otettu, jos tietäisi kuinka paljon aikaa he käyttivät hänestä puhumiseen.

Mutta sitten aivan yllättäen preussilainen itse oli tehnyt sisääntulonsa. Moottoripyörällä. Saksa vannoi lähettävänsä hänet pakkotyöhön johonkin heti kuin vai saisi hänet kiinni. Preussi oli kuitenkin vältellyt häntä nyt jo viikkoja eikä rysäyttäminen Itävallan olohuoneeseen ollut tosiaankaan vain pelkästään tervehdyskäynti. Ennen kuin Saksa ehti edes järjestellä tilanteeseen sopivia sanoja mielessään, Preussi huusi häntä istumaan taakseen koska heillä oli kiire.

”Österreich, können Sie mir helfen?” Saksa kysyi yllättävän rauhallisena pysyneeltä itävaltalaiselta, joksi silti vain istui sohvalla ja joi kahviaan aivan kuin Preussia ei olisi edes olemassa.

”Nein, ich kann nicht Sie helfen”, hän kuitenkin vastasi tyynesti.

”Was? Warom?” Saksa kysyi koska hän oli todella odottanut edes hieman tukea toiselta valtiota.

”Es tut mir leid”, Itävalta vastasi ja laski kupin hetkeksi käsistään, ”Frau Ungarn ’mag diese’.” Hän teki sormillaan pienet eleet oikeiden sanojen kohdalla ja näytti ilmeellään että hänet oli tosiaan suostuteltu täysin erään naisvaltion toimesta.

”West!” Preussi huusi ja kaasutti hieman moottoripyörällään, ”kommst jetz!”

Ja niin Saksa oli päätynyt Espanjan kanssa samaan autoon. Taas.

”Italiaan”, Espanja vastasi iloisesti.

”Me olemme siellä jo”, Saksa huomautti ja huokaisi, ”Felin puolella.” Espanja vilkaisi ulos auton ikkunasta hämmentyneenä ja hymyili sitten hieman nolona.

”Oho, niinpä olemmekin”, hän totesi, ”anteeksi, ajattelin Lovia koko ajan.”

”Sinä et taidakaan ajatella mitään muuta”, saksalainen mutisi puoliääneen.

”En niin”, Espanja vastasi täysin tyytyväisenä ja käänsi auton moottoritieltä pienemmälle tielle. Hän näytti olevan varma siitä, mihin oli menossa. Toisin kuin Saksa, jolla oli vain hämärä käsitys siitä että rannikon täytyi olla jossain lähellä.

”Voisitko tarkentaa?” hän pyysi ja Espanja näytti todella harkitsevan hänen pyyntöään ohjatessaan autoa pitkin mutkaisia italialaisteitä.

”Me olemme menossa pieneen kylään nimeltä Offagna”, hän selitti pirteästi, ”tänään siellä on keskiaikafestivaalit, joten näet miten erinomaisia italialaiset ovat festivaalien järjestämisessä!”

”Taas?” Saksa kysyi, koska hän muisti selvästi että he olivat tehneet sen jo.

”Tämä on erilainen festivaali”, Espanja mumisi takaisin ja kurvasi keskittynyt ilme kasvoillaan seuraavasta risteyksestä vasemmalle.

”Onko tämä taas jokin niistä Italian salaisuuksista, joita kukaan ei tiedä paitsi sinä, Unkari ja puoli maailmaa?” Saksa kysyi kuivasti ja hetken mietinnän jälkeen espanjalainen nyökkäsi.

”Tavallaan”, hän totesi tyytyväisenä siihen, että toinen valtio oli tajunnut mitä hän tarkoitti. Saksa kuitenkin vain huokaisi ja katsoi, kuinka Espanja onnistui löytämän hädin tuskin auton mentävän kolon tienlaidasta ja ihme kyllä myös parkkeeraaman siihen. Espanjalainen katsoi asiakseen selittää hänelle kaiken mahdollisen samalla kuin he kävelivät pitkin mukulakivisiä katuja kohti kukkulan päällä kohoavaa linnoitusta. Päästyään sisälle porteista Saksa kuitenkin alkoi oikeasti kiinnittää huomiota ympäristöönsä. Hänellä oli itselläänkin paljon vanhoja linnakaupunkeja ja hän oli nähnyt paljon samankaltaisia festivaaleja, mutta silti hän tunsi ihmetystä nähdessään miten pieni linnoitus oli aivan kuin astunut ajassa taaksepäin. Kaikkialla soi musiikki, jonka saksalainen muisti vuosisatojen takaa, ja ihmiset kulkivat ympäriinsä saman aikakauden vaatteissa. Hän näki tulennielijöitä, akrobaatteja ja muita taitelijoita sekä kaupustelijoita. Hetkeksi hän unohti, missä hän oli ja vain kuunteli nopeatempoista ja soljuvaa italiaa, jota ihmiset puhuivat hänen ympärillään.

”Tule, päänäytös alkaa pian!” Espanja huudahti yhtäkkiä ja kiskoi saksalaisen mukaansa linnanpihalle, jonne olikin jo kertynyt paljon ihmisiä.

”Päänäytös?” Saksa kysyi. He olivat nähneet jo monia muita esityksiä ja lähes huomaamatta ilta oli tummunut yöksi, jota soihtujen valo valaisi.

”Sí, joka vuosi täällä järjestetään ottelu eri kylien välillä”, Espanja selitti ja haravoi väkijoukkoa katseellaan, ”Feli ja Roma itse asiassa ottelevat toisiaan vastaan. Se on todella hienon näköistä!” Saksa oli aikeissa kysyä tarkennusta siitä, millainen ottelu oli kyseessä, mutta yllättäen espanjalainen hänen vierellään jähmettyi ja kiskaisi hänet mukanaan suojaan kivipylväiden varjoon.

”Mitä nyt?” Saksa kysyi, mutta Espanja hyssytteli hänet hiljaiseksi ja osoitti vain sormellaan väkijoukkoa kohti. Saksalaisella meni hetki ennen kuin hän tunnisti kaksi erittäin tuttua hahmoa ja ymmärsi, miksi Espanja oli vetänyt heidät syrjään.

Feliciano ja Romano olivat kumpikin pukeutuneet vaatteisiin, jotka suurella todennäköisyydellä olivat aitoja keskiajan käsityön taidonnäytteitä. He pitelivät toisiaan kädessä, tai oikeammin Feliciano roikkui veljensä käsipuolessa ja he kumpikin näyttivät nauttivan olostaan.

”He eivät välttämättä pitäisi siitä, että olemme täällä”, Espanja kuiskasi, kun italialaiset kävelivät heidän ohitseen huomaamatta varjoissa piileskeleviä valtioita, ”oletko koskaan nähnyt Feliä vihaisena?” Saksa nyökkäsi hitaasti. Hän oli todistanut sitä ihmettä muutaman kerran eikä halunnut todistaa enää kertaakaan enempää.

”Bruder pilasi hänen pastansa kerran”, hän mutisi vastaukseksi ja Espanja värähti hieman kauhusta ja myötätunnosta preussilaista kohtaan.

”Nyt he menivät”, hän kuitenkin totesi huomattuaan italialaisvaltioiden hävinneen paikalta, ”tule, ehdimme hyvin näkemään näytöksen! Mutta pidä itsesi piilossa.” Saksa nyökkäsi ja yhdessä he löysivät sopivat paikat linnanpihalle aidatun areenan ympäriltä.

Päänäytös oli kuten kaikki muutkin illan näytökset, upea, uskomaton ja hyvin italiamainen. Feliciano ja Romano olivat kumpikin mukana, mutta he olivat vain osa näytöstä. Muut esiintyjät, tanssijat ja laulajat osallistuivat yhtälailla. Tarina eteni niin nopeasti ja vauhdikkaasti, että Saksa ei meinannut edes pysyä mukana ja hän joutui esityksen lopuksi kysymään Espanjalta, kumpi Italioista oli voittanut. Nauraen espanjalainen kertoi, että tänä vuonna Feliciano oli voittanut Romanon kolmen vuoden voittoputken jälkeen.

”Miksi sinä teet tämän?” Saksa kysyi yllättäen kun he jo kävelivät takaisin autoa kohti ja keskeytti samalla espanjalaisen selityksen jostain mitä Saksa ei ollut edes oikeastaan kuunnellut. Hetkeksi espanjalainen vaikeni ja katsoi häntä hämmästyneenä.

”Tietenkin sen takia, että sinä oppisit ymmärtämään Italiaa paremmin”, mies lopulta totesi ja hymyili aurinkoisesti, mutta Saksa vain rypisti kulmiaan.

”Mutta ei minulla ole ollut ongelmaa ymmärtää häntä”, hän mutisi, vaikka itsekin myönsi suoraan että välillä hänellä ei ollut mitään hajua mitä Felicianon päässä liikkui. Mutta Espanja vain nauroi.

”Sinun sanasi vain tarkoittavat, että minulla on vielä paljon työtä edessä”, hän sanoi pudistaen päätään ja työnsi kätensä takkinsa taskuihin, ”jos haluat oppia tuntemaan toisen, paras keino on saada selville kaikki hänestä. Nähdä hänet eri tilanteissa ja oppia tuntemaan hänet. Miten hän liikkuu, miten hän puhuu, missä hän on hyvä ja missä hän ei ole hyvä.” Espanja jatkoi puhumista vielä hetken ja, vaikka suurin osa välimerenvaltion puheista tuntui Saksasta aivan turhalta, hänen oli pakko myöntää että jossain siellä oli myös totuus.

”Eli siksi me siis vakoilemme heitä?” hän kysyi ja Espanja nyökkäsi mietittyään hetken.

”Vakoileminen kuulostaa väärältä, mutta kyllä”, hän totesi naurahtaen, ”minä yritän vain auttaa!” Saksa oli hetken hiljaa, mutta sitten hänkin hymähti vaimeasti.

”Danke”, hän mutisi ja Espanja nauroi lisää ennen kuin alkoi jälleen selittää yhtä monista puolista joita hän oli italialaisissa huomannut.

Kahden valtion huomaamatta kolmas kuitenkin tarkkaili heitä rakennusten varjoista eikä näyttänyt kovinkaan iloiselta. Hänellä oli kasvoillaan naamio, jollaisia yleensä näki vain Venetsian karnevaaleissa mutta joka nyt palveli häntä suojana siltä varalta että jompikumpi hänen seuraamistaan valtioista keksisi kääntyä ympäri ja näkisi hänet. Naamion alla hänen ilmeensä oli tiukka ja hän katsoi espanjalaista ja saksalaista äkäisesti.

”Vai niin”, hän lopulta mutisi itsekseen nähdessään kahden muun valtion nousevan autoon ja ajavan pois, ”laverteletko sinä meidän salaisuuksiamme, Spagna?”


A/N: Offagna on ihan olemassa olevan kylä ja siellä on keskiaikafestivaalit kerran vuodessa. Mie oli siellä!
Käännökset randomille saksapätkälle, joka on oikein tai sitten ei ole.
"Österreich, können Sie mir helfen?” = Itävalta, voitteko auttaa minua (teit.)
”Nein, ich kann nicht Sie helfen” = Ei, en voi auttaa teitä (teit.)
"Was? Warom?" = mitä? miksi?
"Es tut mir leid. Frau Ungarn 'mag diese'" = Olen pahoillani. Neiti Unkari 'pitää tästä' (Frau on kohtelias nimitys naishenkilölle riippumatta iästä tai siviilisäädystä)
"kommst jetz!" = tule nyt! (sin.)
Miusta tuntui hyvältä jostain syystä laittaa Saksa ja Itävalta teitittelemään toisiaan toisin kuin Preussi, joka ei ole varmaan koskaan kuulutkaan teitittelystä. Ja kyllä, Unkari on perillä siitä mitä tapahtuu.

Kuolotar

  • Luonnonlapsi
  • ***
  • Viestejä: 595
  • Juhlatuulella
Vs: Hetalia: Italialaisen käyttöopas // K-7, 14.osa 29.8.
« Vastaus #30 : 29.08.2014 20:06:28 »
Preussi osaa näyttävät sisään tulot!

Kulostaa aika järkevältä että eri valtiot puhuu toisilleen eri tavoin, suhteet varmasti vaikuttavat tähän ja tietysti oma kultturi.Saksasta tuntuu varmasti mukavalta tulla siepatuksi mukaan jonnekkin vain siksi että Espanjan mielestä hän ei ymmärrä tarpeeksi omaa rakastaan. Tää on kyllä todella jännittävässä kohdassa kun Romano epäilee tässä ja on jo päässyt jäljille. No ei varmaan toisaalta ole kovin vaikeaa vakoilla jos sattuu olemaan paljon ihmisiä ympärillä ja naamio kasvoilla, tosin vaikeaa voi olla kuulla mitä vakoilun kohteet oiken puhuvat.

Rakastin tätä lukua aivan erityisesti vanhojen asujen takia, vaikka nykyajan vaatteet onkin hienoja on jotkut vanhat asut aivan kertakaikkiaa upeita. Lisäksi olen kyllä aika kiinnostunut vanhoista pukeutumis tyyleistä. Ajatus Italialaisista vanhoissa keskiaikaisissa vaatteissa on vaan niin aww, voisin todellakin siepata heidät  ja sitten ihastella heitä ja ottaa tuhat valokuvaa!


  Hän ja Itävalta vain puhuisivat kaikki asiat kellon tarkasti läpi ja sitten he joisivat kahvia, Saksa pyytäisi anteeksi kaikkea mitä Preussi oli mahdollisesti tehnyt ja Itävalta valittaisi hänelle kaikesta mitä Preussi oli mahdollisesti tehnyt. Preussi olisi varmasti otettu, jos tietäisi kuinka paljon aikaa he käyttivät hänestä puhumiseen.
Voi Preussia, no onneksi näillä kahdella on toisensa ja he voivat syventyä tunneiksi moittimaan pikkuista prussilaista jolla on aivan liikaa energiaa ja joka tekee ja mietti ...ehkä jälkikäteen.

Saksa vannoi lähettävänsä hänet pakkotyöhön johonkin heti kuin vai saisi hänet kiinni.

repesin tälle kohdalle vaan jostain kumman syystä. Saksahan on julmalla tuulella, kyllä preussi varmasti panisi hanttiin pikkuveljelleen. Voisi kuitenkin olla niin että Saksa veisi lopulta voiton.

”Onko tämä taas jokin niistä Italian salaisuuksista, joita kukaan ei tiedä paitsi sinä, Unkari ja puoli maailmaa?” Saksa kysyi kuivasti ja hetken mietinnän jälkeen espanjalainen nyökkäsi.
Niin Unkari varmasti pitää huolen että salaisuudet ei pysy kauaa salaisuuksina, jos sattuu siihen tulokseen tulla.

”Vai niin”, hän lopulta mutisi itsekseen nähdessään kahden muun valtion nousevan autoon ja ajavan pois, ”laverteletko sinä meidän salaisuuksiamme, Spagna?”
Uu, voi miten mahtava ja jännitävä lopetus. :)
Maailma on täynnä houkuttelevia kiusauksia, kykenetkö vastustamaan niitä vai vievätkö ne sinut mukanaan!

Vyra

  • Vieras
Vs: Hetalia: Italialaisen käyttöopas // K-7, 14.osa 29.8.
« Vastaus #31 : 01.09.2014 22:38:18 »
Kuolotar: Kiitos! Tää alkaa nyt mennä loppuhuipennusta kohti, koska mulla alkaa ideat loppua...

Selvä, uusi osa ja uudet kujeet. Tämä on hieman erilainen edellisistä, mutta vaihtelu piristää! Lisäksi tämä on nyt mun "kotitehtävä". Viestinnän opettaja käski meijän osallistua tänä iltana jollain tavalla johonkin keskusteluun/foorumiin tai kirjoittaa mielipide tai kommentti johonkin. Eli mun ajatusmaailmalla tää on hyvä tekosyy fikata koko ilta. Plus, mä pyörin tänään kaupungilla meijän espanjalaisvaihtareiden kanssa ja jotenkin se espanja kuuntelu ja niiden edesottamusten seuraaminen toi ideoita.


Käyttömalli 15: Italian ylpeys (ja naamioituja)

”He tekevät mitä?” Feliciano kysyi hätääntyneenä ja vaihtoi huomaamattaan kieltä italiasta latinaksi, jota hän tiesi että vain hänen veljensä osaisi hänen lisäkseen. Hän painoi puhelimen tiukemmin korvaansa vasten ja levottomuudestaan huolimatta väläytti hymyn Saksalle, joka vilkaisi häntä uteliaana olohuoneesta. Saksalainen kuitenkin joutui pian keskittymään yhä puhuvaan espanjalaiseen vieraaseensa, joten hän ei ehtinyt kysyä miksi Italia näytti niin vakavalta vastattuaan puheluun.

”He vakoilevat meitä”, Romano sanoi linjan toisesta päästä vaihtaen samoin latinaan, ”se idiootti kertoo sille toiselle idiootille kaikki meidän salaisuutemme!”

”Mutta miksi?” Feliciano kysyi hieman levottomalla äänellä. Hän ei äkkiseltään keksinyt mitään syytä, miksi Saksa kysyisi jotain hänestä mieluummin Espanjalta kuin häneltä itseltään. Italia osaisi itse kertoa kaiken kuitenkin paljon paremmin.

”Koska he ovat typeriä!” Romano sanoi äkäisesti, ”ja he juonivat jotain. Espanja sanoi, että opettaisi sen typerän perunan tuntemaan meidät. Miksi hän niin tekisi?”

”En tiedä”, Feliciano vastasi ja vilkaisi taas kahta muuta valtiota, jotka istuivat sohvalla. Espanja selitti silti jotain ja Saksa näytti kuuntelevan keskittyneenä nyökäten aina välillä. Preussi oli myös paikalla, mutta hän lähinnä odotti kyllästyneenä että espanjalainen saisi hoidettua sen mitä nyt olikaan hoitamassa ja lähtisi hänen kanssaan ulos.

”Minä en pidä tästä”, Romano totesi tiukasti, ”en pidä siitä, että meidän salaisuutemme leviävät muille ja he vakoilevat meitä aivan kuin olisimme vain kiinnostavia koe-eläimiä!”

”Fratello, ei se voi olla niin!” Feliciano huudahti kovempaa ja Saksa olisi varmasti vilkaissut häntä kysyvästi jälleen, jos ei olisi jo tajunnut soittajan olevan Romano ja tottunut italialaisten tapaan korottaa ääntään välillä ilman sen suurempaa syytä, ”he tekevät sen varmasti pelkässään hyvässä mielessä.” Romano tuhahti.

”Miten stalkkaaminen ja lavertelu voi olla hyvä?” hän kysyi ivallisella sävyllä, ”he ovat meitä vastaan.”

”Minä en usko sinua”, Feliciano vastasi ja hänen kätensä tärisi hieman, ”Saksa on aina ollut hyvä minulle ja Espanja rakastaa sinua, fratello.”

”Entä sitten”, Romano tuhahti, ”minä aion ottaa tästä selvää ja sinä saat auttaa.” Italia epäröi. Hän ei halunnut edes epäillä, että Saksa olisi tehnyt jotain hänen selkänsä takana mutta toisaalta hänen veljensä halusi selvittää asian. He olivat italialaisia ja italialaiset pitivät aina yhtä.

Sanomatta enää sanaakaan mutta pitäen silti puhelintaan korvalla Italia otti muutaman askeleen lähemmäs olohuonetta kuullakseen mistä miehet puhuivat. Kumpikin istu selkä hänen suuntaansa ja Preussi oli aivan liian keskittynyt televisioon, joten kukaan ei huomannut hänen hiljaista lähestymistään.

”…Italialaiset ovat ylpeitä”, Espanja selitti, ”se on heillä verissä. Roma ei ainakaan koskaan myönnä olevansa väärässä, vaikka hän itsekin tietäisi sen.”

”Olen huomannut”, Saksa vastasi tyynellä äänellä. Espanja nyökkäsi tyytyväisenä ja kallisti hieman päätään miettiessään.

”Oliko minulla vielä jotain, mitä minun piti sanoa?” hän kysyi ääneen ihmetellen.

”Miten minä tietäisin”, Saksa totesi, ”mutta näetkö miten helppoa tämä on kun ympäriinsä hiiviskelyn sijaan vain kerrot kaiken minulle ääneen.” Espanja mutristi huuliaan mutta nyökkäsi kuitenkin vastahakoisesti.

”Mutta tämä on tylsempää”, hän valitti, ”minusta on paljon hauskempaa näyttää kaikki ja ihailla Romaa samalla!”

”Heh, tuo on oikea asenne”, Preussi kehaisi ja taputti ystävänsä polvea pitäen silti katseensa koko ajan tiukasti televisiossa. Espanja kääntyi vastatakseen hänelle, mutta Italia ei jäänyt enää kuuntelemaan. Hän kääntyi ja perääntyi yhtä hiljaa kuin oli paikalle tullutkin. Päästyään eteiseen hän antoi levottoman ilmeen palata kasvoilleen ja henkäisi syvään ennen kuin alkoi taas puhua veljelleen.

”He puhuvat meistä!” hän huudahti vaimeasti, jotta muut eivät kuulisi mutta Romano silti ymmärtäisi hänen hätänsä.

Tiedän”, Romano vastasi.

”Mitä me nyt teemme?”  Feliciano kysyi hädissään, ”ei Saksa voi tarkoittaa pahaa.”

”En olisi niin varma”, Romano totesi kuivasti eikä valittanut veljensä vastalauseista, ”hilaa nyt itsesi tänne. Minulla on suunnitelma.”  Feliciano epäröi vielä hetken, mutta sitten hänen uteliaisuutensa ja levottomuutensa voitti. Hänen oli saatava tietää, miksi Saksa ja Espanja puhuivat heidän asioistaan.

”Sí, fratello”, hän kuiskasi ennen kuin sulki puhelun, ”ci vediamo.”

*****

”Fratello!” Italia huusi välittömästi lyödessään ulko-oven auki. Romano vastasi hänelle tutulla ja äkäisellä tervehdyksellä ja väisti nopeasti, kun nuorempi italialaisen yritti halata häntä.

”Veneziano, kokoa itsesi”, hän käski ja Italia teki parhaansa. Hän oli koko matkan Saksan luota kotiin miettinyt asiaa ja joka hetki hän oli tullut entistä levottomammaksi kunnes hän ei ollut kestänyt enää.

”Mutta mitä me teemme?” hän kysyi ja yritti saada itsensä hallintaan taas. Romano katsoi häntä hetken ja alkoi puhua vasta, kun hän alkoi näyttää rauhallisemmalta.

”Meidän täytyy tutkia asiaa”, hän totesi viimein, ”minä kävin jo Espanjan talon lävitse, joten meidän täytyy seuraavaksi vain tutkia sen perunan asunto.”

”Ai, se on helppoa”, Italia totesi rauhoittuneena, ”Saksa nukkuu todella sikeästi, joten sisään hiipiminen yöllä on todella helppoa! Voin tehdä sen vaikka heti.”

”Ei”, Romano sanoi ja kiristi sitten hampaitaan aivan kuin olisi todella vihainen, ”minun… Täytyy tehdä se.” Italia katsoi häntä hämmentyneenä.

”Miksi?” hän kysyi, koska hän ei todellakaan keksinyt mitään hyvää syytä asialle.

”Koska sinä et osaisi tehdä sitä”, Romano vastasi silti vihaten koko ajatusta sydämensä pohjasta, ”ja se peruna harhauttaisi sinua. Sinä olet niin hänen vallassaan, että unohtaisi koko suunnitelman heti kun vain näkisit hänen typerän naamansa.” Italia mietti hetken ja nyökkäsi sitten, koska oikeastaan Romanon sanoissa oli järkeä.

”Miten me siis teemme tämän?” hän kysyi ja Romano kokosi itseään taas hetken.

”Me vaihdamme rooleja”, hän selitti, ”sinä tekeydyt minuksi ja minä sinuksi, joten sinä voit harhauttaa Espanjaa ja minä pääsen lähelle sitä perunaa.” Viimeiset sanat hän sanoi todella vaivoin ja yritti hillitä itsensä, jottei alkaisi voida pahoin.

”Oh”, Italia vastasi ja nyökkäsi, ”mutta miten me saamme itsemme näyttämään toisiltamme?” Romano katsoi häntä pitkään ja mietti mielessään, miksi ihmeessä hänen veljensä edes koki tarpeelliseksi kysyä sitä. He kuitenkin olivat niin samannäköisiä että ihmiset luulivat heitä jatkuvasti kaksosiksi. Sitten hän huokaisi ja tarttui varovasti veljensä hiuskiehkuraan taivuttaen sitä oikealle kunnes se oli oikeassa kohdassa. Sitten hän siirsi oman kiehkuransa päänsä vasemmalle puolelle ja otti kasvoilleen ilmeen, joka oli hänelle todella outo mutta erittäin tuttu hänen veljensä kasvoilla. 

”No?” hän kysyi ja pyysi käsiliikkeellä veljeään katsomaan heitä eteisen peilin kautta. Italian silmät levisivät ensin ja sitten nopeasti otti kasvoilleen hieman kyllästyneen näköisen ilmeen yrittäen matkia veljeään.

”Me näytämme ihan toisiltamme!” hän huudahti ja hänen esityksensä särkyi hieman hänen suupieltensä karttuessa leveään hymyyn, ”upeaa!”

”Niin kai”, Romano tuhahti ja otti jälleen oman ilmeensä kasvoilleen, ”muista vain yksi asia.”

”Mikä?” Italia kysyi uteliaana.

”Jos Espanja yrittää suudella sinua, lyö häntä”, hän sanoi vakavalla ja tiukalla sävyllä, ”kovaa.”


A/N: Hi hii, mie oon pitkään halunnut kirjoittaa Roman ja Felin tekeytymässä toisikseen ja viimein mulla on hyvä syy! *pieni voitontanssi*
Mukana oli myös pieni headcanoni. Mie oon ajatellut niin, että suurin osa valtioista puhuu lähes kaikkia valtakieliä koska olisi todella ikävää jos ei voisi puhua kaverille kunnolla ja lisäksi niillä on ollut aika reippaasti aikaa opetella. Mutta latina on kuollut kieli, joten mie ajattelin sen niin että vain Feli ja Roma puhuvat sitä koska Rooma varmasti puhui sitä heille. Monet kielet kyllä pohjautuvat latinaan mutta mie luin vastikään yhden historiatutkimustekstin siitä että oikeastaan kukaan ei tiedä, miten latinaa oikeasti lausuttiin päivittäisessä käytössä ja suurella todennäköisyydellä me nykyisin lausumme sitä ihan päin puuta.

hamsu

  • ***
  • Viestejä: 373
Vs: Hetalia: Italialaisen käyttöopas // K-7, 14. osa 1.9.
« Vastaus #32 : 02.09.2014 11:18:44 »
piilolukija potkaisee itseään ja astuu pois piilosta
Olen tutustunut hetaliaan lähinnä sinun tekstiesi kautta ja voin sanoa rakastuneeni hahmokaartiin <3
Espanjan ihana idea tutustuttaa saksa rakkaansa moniin puoliin. On tullut naureskeltua ja sulattua söpöyslammikoksi lattialle muutamaan otteeseen :) 
 Näiden omien kielten puhuminen tuolla välissä on hauskaa ja kuvaa tunteita jotenkin.. eri tavoin.. voimakkaammin, tuo persoonallisuutta esiin (mitä tässä nelikossa(+preussi) piisaakin :D)

Odotan innolla miten espanjan ja saksan käy kun veljekset "hyökkäävät" yhtenä rintamana(erityisesti Roman esitystä veljenään joka on hulluna saksaan ;D).
Lainaus
Italialaiset pitävät aina huolen kalaveloistaan”
  Miksi musta tuntuu että tämä kaatuu vielä omaan nilkkaan  jollekulle virn*

  hamsu

Kuolotar

  • Luonnonlapsi
  • ***
  • Viestejä: 595
  • Juhlatuulella
Vs: Hetalia: Italialaisen käyttöopas // K-7, 14. osa 1.9.
« Vastaus #33 : 02.09.2014 16:37:11 »
Oijoi tää muuttuu koko ajan jännemmäksi!

Tämä oli aivan ihana, juoni tiivistyy ja muuttuu koko-ajan jännemmäksi, en malta odottaa seuraavaa lukua. Rooli vaihdos on aina mielenkiintoinen tapaus varsinkin jos henkilöt sattuvat olemaan yö ja päivä keskenään. Ajatus Felistä totisena on tosi vaikea, samoin kuin ympäriinsä hymyillen juoksevasta Romanosta. Jännitystä tuo myös se minkälaisia heidän rakkaansa ovat, koska kumpikaan ei óle mikään typerys pitää italioiden todella omistautua rooleilleen tai kulissit kaatuvat. Rakastan ylipäätään hahmoja joissa on yhdennäköisyyksiöä toistensa kanssa koska tälle roolivaihdokselle on aina mahdollisuus.

Romanon vertaus koe-eläimiin oli tosi hyvin keksitty, tosin en usko että Espanja voisi tehdä niin pikkuiselle tomaatilleen, ennemminkin hän ikuistaisi kaikki tämän tekemiset paparatzzin lailla. Oot tosi taitava jättämään ficin jäännään kohtaan sillä seuraavasta luvusta ei oikeastaan voi aavistella mitään enempää paitsi että roolivaihdosta on tulossa mielenkiintoista. Myös mielenkiintoista on juuri se että Feli roikkuu Saksan perässä ja Espanja puolestaan Roman joten suhteiden takia jään kyllä odottamaan seuraavaa lukua hykerellen.

”Mutta miksi?” Feliciano kysyi hieman levottomalla äänellä. Hän ei äkkiseltään keksinyt mitään syytä, miksi Saksa kysyisi jotain hänestä mieluummin Espanjalta kuin häneltä itseltään. Italia osaisi itse kertoa kaiken kuitenkin paljon paremmin.
Aww, aivan ihana kohta=)

”Minä en pidä tästä”, Romano totesi tiukasti, ”en pidä siitä, että meidän salaisuutemme leviävät muille ja he vakoilevat meitä aivan kuin olisimme vain kiinnostavia koe-eläimiä!”

”Fratello, ei se voi olla niin!” Feliciano huudahti kovempaa ja Saksa olisi varmasti vilkaissut häntä kysyvästi jälleen, jos ei olisi jo tajunnut soittajan olevan Romano ja tottunut italialaisten tapaan korottaa ääntään välillä ilman sen suurempaa syytä, ”he tekevät sen varmasti pelkässään hyvässä mielessä.” Romano tuhahti.

”Miten stalkkaaminen ja lavertelu voi olla hyvä?” hän kysyi ivallisella sävyllä, ”he ovat meitä vastaan.”

”Minä en usko sinua”, Feliciano vastasi ja hänen kätensä tärisi hieman, ”Saksa on aina ollut hyvä minulle ja Espanja rakastaa sinua, fratello.”
nauroin tässä, Roma näkee asiasta faktan ja ehkä heti synkimmän  puolen kun taas Feli löytää asiasta vain positiivisuutta.

”Mitä me nyt teemme?”  Feliciano kysyi hädissään, ”ei Saksa voi tarkoittaa pahaa.”
Feli on niin ihanan lojaali rakkaalleen=)¨



”Niin kai”, Romano tuhahti ja otti jälleen oman ilmeensä kasvoilleen, ”muista vain yksi asia.”

”Mikä?” Italia kysyi uteliaana.

”Jos Espanja yrittää suudella sinua, lyö häntä”, hän sanoi vakavalla ja tiukalla sävyllä, ”kovaa.”
Ymmärrän Romanoa ihan täysin =))
Maailma on täynnä houkuttelevia kiusauksia, kykenetkö vastustamaan niitä vai vievätkö ne sinut mukanaan!

Slytherin cat

  • Vieras
Vs: Hetalia: Italialaisen käyttöopas // K-7, 14. osa 1.9.
« Vastaus #34 : 02.09.2014 17:01:52 »
Ei, tämähän menee koko ajan kiinnostavammaksi..!
Hyvä idea tuo Italioitten tekeytyminen toisikseen... Voin kuvitella, että se tulee olemaan heille todella vaikeaa.. Etenkin Romanolle. :D
Kirjoitan kännykällä, joten kommentti on tavallistakin lyhyempi, mutta odotan jatkoa innolla!!

Vyra

  • Vieras
Vs: Hetalia: Italialaisen käyttöopas // K-7, 14. osa 1.9.
« Vastaus #35 : 04.09.2014 23:40:35 »
hamsu: Oi, piilolukija! Kuinka jännää, mie en tiennyt että mulla on sellainen. Hei, hauska tavata! Mie oon Vyra.
Kiitos kommentoinnista. Satuin olemaan koulussa tauolla kun näin sen ja aiheutin pientä hämmennystä hihkumalla hetken ääneen, mutta kertomatta syytä (kaverit ei tiedä mun fikkaus-puolesta, joten hys keep it secret~)

Kuolotar: Kiitos! Kyllä Romakin vielä tajuaa, että hyvää Espanja vain tarkoittaa.

Sly: Kiitos! toivottavasti pysyykin jännittävänä

Jahas, mitähän hauskaa mulle on tapahtunut. Ruotsin kurssi alkoi ja kielen voi muuten ihan oikeasti unohtaa seitsemässä vuodessa. Näköjään musta on myös hauska sekoittaa sitä saksaan (en, två, drie... dämit.)

Näillä näkymin tämä on muuten toiseksi viimeinen luku.


Käyttömalli 16: Huippusalaisten operaatioiden toteuttaja (ja hämmennyksen aiheuttaja)

”Vaatteet?” Romano kysyi tiukalla äänellä ja hänen veljensä tarkisti asian ennen kuin nyökkäsi.

”Sí!” hän totesi kuuluvasti. Italia oli pukeutunut veljensä vaatteisiin, jotka Romano oli hänelle valinnut kaapistaan ennen kuin oli napannut itselleen jotain veljensä huoneesta. Toistensa vaatteisiin pukeutuminen ei oikeastaan ollut heille kovin erikoista. He olivat kuitenkin samaa koko ja kummallakin oli taipumus sekä unohtaa kummalle mikäkin vaatekappale oikeasti kuului pyykin jälkeen että myös jättää vaatteita lojumaan milloin minnekin, joten he eivät aina todellakaan tienneet kumpi oli ostanut alun perin mitäkin. Jotkut vaatteet kuitenkin olivat selkeästi heidän omaa tyyliään ja Romano oli valinnut tähän tilanteeseen juuri ne, jotta huijaus olisi mahdollisimman uskottava.

”Puhelin?” Romano jatkoi ja Italia nosti voitonriemuisesti pitelemänsä puhelimen ylös. Se oli oikeasti Romanon, kuten olivat vaatteetkin ja kaikki muu, mikä hänellä sattui olemaan taskuissaan.

”Ohjeet?” Romano kysyi päästyään tarkistuslistansa loppuun.

”Sí!” Italia sanoi ja sai veljeltään pitkän katseen.

”Luettele ne”, Romano lopulta sanoi, kun Italia ei näyttänyt tajuavan vihjettä.

”Sí. Ensimmäinen ohje: älä ole itsesi”, hän alkoi selittää muististaan nostaen aina yhden sormen ylös jokaiselle ohjeelle, jonka Romano oli hänelle antanut, ”toinen ohje: muista tehdä niin kuin fratello tekee, kolmas ohje: älä hymyile, älä naura ja älä missään nimessä käyttäydy hölmösti, ja viimeinen ohje: muista seurata ohjeita.” Romano nyökkäili, mutta katsoi häntä silti edelleen odottavasti.

”Unohdit yhden ohjeen”, hän totesi kyllästyneellä sävyllä, koska jostain syystä Italia oli unohtanut sen saman joka kerta ja näytti nytkin hyvin hämmentyneeltä ennen kuin muisti.

”Ai niin!” hän sanoi ja hymyili, ”tärkein ohje: Älä myönny mihinkään, mitä Espanja ehdottaa. Mutta fratello, miksi ihmeessä?” Romano pyöräytti silmiään.

”Koska se idiootti ei kuitenkaan tajua”, hän totesi ja tarkisti sitten, että oli itse pukenut valepukunsa täydellisesti ja valmis tehtäväänsä. Sitten hän kaivoi pienen, moneen kertaan rypistetyn paperin taskustaan ja kävi läpi kaikki sanat ja lauseet, jotka hänen veljensä oli kirjoittanut ylös häntä varten. Italia seurasi sivusta todella uteliaana kuinka Romanon kasvonilmeet vaihtelivat sen mukaan, mitä kohtaa hän oli lukemassa.

”Miksi sinä edes kutsut sitä perunaa näin”, Romano mutisi ja työnsi paperin takaisin taskuunsa.

”Miksi en?” Italia vastasi nauraen, ”fratello, sinäkin kutsut Esp…”

”Älä edes kuvittele uskaltavasi sanoa sitä!” Romano kivahti ja osoitti häntä uhkaavasti sormellaan samalla kuin hento puna näytti kohoavan hänen kasvoilleen. Italia kuitenkin vain kallisti päätään kysyvästi ja hymyili hieman.

”Sanoa mitä?” hän kysyi muka viattomalla sävyllä, ”minä en ollut sanomassa mitään, mutta sinä siis kutsut häntä jotenkin, hm?” Romano siristi silmiään tuijottaessaan häntä, mutta laski kuitenkin lopulta syyttävän sormensa alas.

”Sinä kiero mies”, hän mutisi tajuttuaan veljensä saaneen sen minkä halusikin. Italia nauroi.

”Me olemme sukua, fratello”, hän muistutti veljeään laulavalla sävyllä, ”miksi muuten et kerro sitä, miten kutsut häntä? Miten voin olla täydellinen sinä, jos en tiedä.”

”Älä edes kuvittele, että saat minut kertomaan sitä millään tempulla”, Romano mutisi silti äkäisenä siitä, että hänen veljensä itse asiassa oli saanut edellisellä tempullaan hänet puhumaan ohi suunsa, ”meidän on aika aloittaa operaatio.” Hän nappasi sängyllä lojuvan takin käsivarsilleen ja asteli ulos huoneesta. Matkalla hän tömisteli portaissa ihan vain sen takia, että se tuntui sillä hetkellä hyvältä keinolta osoittaa neutraalia aggressiota hänen veljeään kohtaan. Italia käveli hymähdellen hänen perässään.

”Hei fratello”, hän totesi kun Romano oli jo melkein eteisessä.

”Mitä nyt?” vanhempi italialainen kysyi ja vilkaisi häntä olkansa yli, ”älä vain sano, että unohdit ohjeet taas.”


”En sano”, Italia vastasi ja jatkoi ennen kuin Romano ehti huomauttaa mitään, ”jos minä olen nyt sinä, tarkoittaako se sitä että Rooma on minun?” Romano pysähtyi ja loi häneen jälleen pitkän katseen.

”Kukaan täysijärkinen ei antaisi sinulle pääkaupunkia”, hän viimein totesi.

”Mutta minä olen sinä nyt!” Italia vastasi ja otti kasvoilleen veljeään matkivan ilmeen, ”Rooma on minun!”

”Siinä tapauksessa Firenze, Venetsia ja Milano ovat minun!” Romano sanoi tiukasti ja virnisti tyytyväisenä veljensä kauhistuneelle ilmeelle.

”Ei Venetsiaa”, hän henkäisi, mutta Romano nyökkäsi armotta.

”Jos sinä viet minun kaupunkini, minä vien sinun”, hän totesi. Italia oli hetken hiljaa ja selvästi mietti mahdollisuuksiaan tarkkaan. Lopulta hän kuitenkin nyökkäsi lannistuneena.

”Hyvä on”, hän sanoi, ”mutta pidä siitä hyvää huolta. Se on minun ainoani!” Romano tuhahti ja kääntyi taas ulko-ovea kohti.

”Me vaihdamme osia vain päiväksi”, hän vastasi, ”ja se kaupunki on uppoamassa kuitenkin.”

”Älä muistuta minua siitä”, Italia valitti ja katseli, kun hänen veljensä etsi oikeita avaimia oven vieressä olevalla pöydällä lojuvasta kulhosta. Lopulta hän löysi etsimänsä ja työnsi sen taskuunsa. Hetken hän vielä keräsi itseään sillä se, mitä hän aikoi tehdä, olisi hänelle todella vaikeaa. Hän kuitenkin viimein nyökkäsi itselleen ja painoi ovenkahvan alas.

”Fratello, odota vielä”, Italia kuitenkin sanoi, kun hän oli jo menossa. Romano kääntyi vielä kerran takaisin päin ja katsoi veljeään kärsimättömänä.

”Mitä vielä?”, hän kysyi huokaisten.

”Miten minä löydän Espanjan?” Italia kysyi, ”sinä et kertonut sitä. Pitäisikö minun mennä hänen luokseen?” Romano oli hetken hiljaa, mutta mumisi sitten jotain vaimeasti itsekseen ennen kuin vastasi.

”Odota vain täällä”, hän sanoi oudolla äänensävyllä, josta Italia ei ollut varma mitä se tarkoitti, ”se idiootti ilmestyy paikalle ennemmin tai myöhemmin.”

*****

Romano teki parhaansa pitääkseen itsensä kurissa.

Hän oli ollut operaatiossa nyt kaksi tuntia eikä hän ollut saanut selville vielä yhtään mitään muuta kuin sen että hän vihasi Saksaa jopa enemmän kuin oli luullutkaan. Hänen kasvoihinsa sattui kaiken pakotetun hymyn hymyilystä ja hän oli jo aivan varma, että oli rikkonut äänihuulensa matkiessaan veljensä aavistuksen kimeämpää ääntä.

”Italia?” Saksa kysyi ja vilkaisi häntä hieman epäillen, ”miksi sinä taas olitkaan täällä?” Romano piti kasvonsa tyhjinä kaikista muista tunteista paitsi teeskennellystä ilosta ja haukkui saksalaista mielessään. Mies oli mennyt lankaan niin helposti eikä ollut hetkeäkään epäillyt ettekö Romano ollut se alkuperäinen italialainen, jonka hän oli kauan sitten löytänyt tomaattilaatikosta. Saksa ei tosiaankaan ansainnut hänen veljeään, Romano mietti, jos ei edes tunnistanut häntä veljestään!

”Siksi, että minusta on niin mukava olla sinun kanssasi!” hän sanoi ja onnitteli itseään siitä, että onnistui jopa vihaisena matkimaan veljeään. Saksa ei näyttänyt edelleenkään epäilevän mitään. Hän vain kohotti olkiaan ja käveli takaisin keittiöön tekemään sitä mitä nyt oli ollutkaan siellä tekemässä. Romano ei välittänyt, hänellä oli liian kiire keksiä mistä hän ei olisi vielä etsinyt todisteita Espanjan ja Saksan salaliitosta Italian valtiota vastaan.

Hän oli käynyt jo läpi suurimman osan huoneista. Saksan makuuhuoneen hän oli tutkinut erityisellä huolella, vaikka ei ollut pitänyt kokemuksesta juurikaan. Se huone oli vain aivan liian saksalainen ja teki Romanon lähes kipeäksi, mutta toisaalta ihmiset yleensä säilyttivät salaisuuksiaan juuri makuuhuoneessa. Romano ei ollut kuitenkaan löytänyt sieltä mitään muuta kuin normaaleja asioita ja kasan pelottavan virallisen näköisiä papereita, jotka suorastaan huusivat työtä. Romano oli tiputtanut ne käsistään heti kun oli nopeasti vilkaissut ne läpi. Keittiö, olohuone ja vierashuoneet olivat myös osoittautuneet tyhjiksi eikä jäljellä ollut enää kuin yksi mahdollinen paikka.

Romano silmäili epäilevästi kellariin johtavia portaita, jotka näyttivät aivan yhtä uhkaavilta kuin pimeään kellariin johtavat portaat aina näyttivät. Kuitenkin niiden ulkonäkö ei ollut se syy miksi italialainen epäröi. Hän epäröi vain siksi, että hän tiesi kuka kellarissa asui. Espanja oli kertonut hänelle tarpeeksi monta kertaa, miten oli viettänyt aikaa jälleen kerran Preussin kanssa Saksan kellarissa. Ilmeisesti entinen valtio asui juuri siellä eikä Romano olisi osannut kuvitella sille miehelle sen parempaa paikkaa.

”Oi, hei Italia!” Saksan kellarissa asuvan henkilön ääni sanoi yllättäen aivan Romanon korvanjuuressa saaden italialaisen lähes hyppäämään ilmaan. Preussi nauroi hetken hänen ilmeelleen ja virnisti sitten.

”Idiootti”, Romano mutisi puoliääneen ennen kuin sai jälleen roolistaan kiinni, ”Gil, miten ihanaa nähdä!” Preussi virnisti edelleen, mutta jokin hänen ilmeessään muuttui ja hän katsoi italialaista hieman tarkemmin.

”Kas Ita, mitä sinä täällä?” hän kysyi ja vilkaisi kellariin johtavia portaita, ”oletko matkalla minun luokseni? Olisit heti sanonut, jos haluat vaihtaa Saksan minuun!” Romano irvisti jo pelkästä ajatuksesta, mutta piti itsensä kurissa. Enää hetki ja hän voisi työntää veljensä takaisin tähän elämään.

”Mutta minä pidän Saksasta niin paljon”, hän vastasi teeskennellen viatonta ja hymyili. Preussi katsoi häntä vielä hetken, mutta sitten miehen ilme valahti ja hän nappasi italialaista käsivarresta kiinni.

”Selvä”, hän sanoi synkällä sävyllä kiskoessaan Romanoa kohti keittiötä, ”West! Sinä rikoit hänet!” Saksa kohotti katseensa kokkailustaan, kun preussilainen törmäsi sisään italialaisen kanssa.

”Bruder, minä olen kieltänyt sinua kiskomasta häntä ympäriinsä”, saksalainen totesi.

”Mutta hän ei ole normaali!” Preussi huudahti ja osoitti Romanoa kädellään, ”Ita ei edes yrittänyt halata minua, vaikka odotin viisi minuuttia.”

”Tiedän”, Saksa sanoi ja hänen katseensa viivähti italialaisessa, joka nyt kirosi itseään hiljaa mielessään, ”hän on käyttäytynyt koko päivän oudosti.” Tässä vaiheessa Romano alkoi kirota enemmän. Operaatio oli siis sittenkin paljastunut. Ei ihme, että hän ei ollut löytänyt todisteita. Saksa oli tietenkin hävittänyt ne heti saatuaan vihiä asiasta.

”No, korjaa hänet sitten!” Preussi sanoi. Romano aikoi jo hetken palata taas omaksi itsekseen, mutta sitten hän muutti mielensä. Ehkä operaatio ei ollutkaan paljastunut eikä hän halunnut Saksan ja Preussin tietävän mitään tämän enempää. He eivät ilmeisesti siltikään epäilleet katsovansa Italian sijaan Romanoa, joten hän pitäisi asian salaisuutena.

”Hän ei ole esine”, Saksa sanoi äkäisellä sävyllä, ”ehkä hänellä on vain huono päivä. Kaikilla on joskus.”

”Ei Italialla”, Preussi totesi ja päästi viimein otteensa Romanon käsivarresta.

”Idiootit, minä olen täällä”, italialainen kivahti välttämättä enää teeskennellä ylipirteää, ”älkää puhuko aivan kuin en olisi.” Kumpikin miehistä vilkaisi häntä.

”Oikeastaan”, Saksa totesi katsoen italialaista tutkivasti, ”hän käyttäytyy aivan kuin Romanoa joskus.” Preussi nyökkäsi lyhyesti ja teeskenteli hänkin edelleen ettei Romano ollut edes paikalla.

”Vain yksi henkilö voi nyt auttaa”, hän julisti ja Saksa huokaisi jostain syystä syvään.

”Espanja?” hän kysyi.

”Espanja”, Preussi myönsi tyytyväisenä ja Romano kirosi jälleen hiljaa mielessään.

*****

”Hei, Roma”, Espanja sanoi laulavalla sävyllä ja istahti sohvalle italialaisen viereen, ”mitä sinulle kuuluu?” Italia tuijotti häntä hetken yrittäen keksiä, mitä hänen pitäisi nyt sanoa. Oliko Romanon ohjeissa ollut puhetta tästä? Ei kai?

”Hyvää”, hän lopulta vastasi ja muisti vasta viime hetkellä pyyhkiä hymyn kasvoiltaan. Espanjan ilme valahti hieman ja vihreät silmän katsoivat häntä tutkivasti ennen kuin mies sanoi mitään sen enempää.

”Hienoa”, hän totesi, ”minä olin eilen ulkona Fraan ja Gilin kanssa, mutta minulla oli niin ikävä sinua, mi querido!” Italia joutui taas hetken pohtimaan kovasti, mitä hänen kuului nyt tehdä. Romanon antamat ohjeet tuntuivat aivan hyödyttömiltä ja hän ei ollut edes varma, muistiko hän niitä enää kunnolla. Mitä Romano tekisi? Hänen täytyisi päättää pian, koska muuten Espanja alkaisi epäillä.

”Kuulostaa hauskalta”, hän lopulta sanoi nopeasti pitäen äänensä etäisenä kuten Romano aina teki, ”minullakin oli ikävä sinua, amore.” Espanjan silmät laajenivat ja hänen kätensä tärisi hieman kun hän haroi hiuksiaan sillä.

”Roma, oletko sinä aivan kunnossa?” hän kysyi varovasti. Italia kallisti päätään sivulle ja nyökkäsi sitten.

”Sí”, hän sanoi yrittäen kuulostaa hieman pirteämmältä. Ehkä hän oli ollut liian tyly ja Espanja oli huolestunut sen takia.

”Aivan varmasti?” espanjalainen kysyi huolestuneena.

”Miksen olisi?” Italia kysyi takaisin ja kokeili hymyillä hieman, mutta ei liikaa koska Romano ei koskaan hymyillyt liian paljoa, ”sinä olet täällä, joten kaikki on kunnossa!” Espanja ei kuitenkaan ollut vakuuttunut. Hän näytti entistäkin huolestuneemmalta jokaisen sanan jälkeen ja hän alkoi käyttäytyä todella levottomasti haroessaan hiuksiaan ja purressaan huultaan.

”Mikä sinulla on?” hän kysyi ääneen ja nyt myös hänen äänensä tärisi käsien lisäksi, ”olenko minä tehnyt jotain väärin? Querido, mitä hyvänsä se oli, minä olen pahoillani.” Hän jatkoi puhettaan levottomana ja melkein sotkeutuen sanoihinsa yrittäessään saada kaiken sanottua. Italia seurasi ihmetellen espanjalaisen levottomuutta, koska hän ei ollut koskaan nähnyt miestä näin oudossa tilassa. Oliko tämä normaalia silloin kuin hän oli Romanon kanssa? Ei se voinut olla. Hänen olisi tehtävä jotain, mutta mikään Romanon ohjeista ei ollut sanonut mitään tällaisesta tilanteesta. Hänen veljensä oli todella huono ohjeistuksessa.

Espanja puhui vieläkin ja oli jossain vaiheessa vaihtanut kielensä nopeaan espanjaan eikä hän ehtinyt edes vetää henkeään kunnolla sanojen välissä. Italia pohti vieläkin seuraavaa liikettään ja lopulta päätti tehdä aivan niin kuin hän aina teki Saksalle silloin kun mies hermostui jostain tai oli stressaantunut. Kunnon suudelma pelasti tilanteen aina.

Nopeasti Italia kumartui lähemmäs ja painoi suukon puhuvan espanjalaisen poskelle. Saksaa hän olisi tietenkin suudellut suulle, mutta hän ei rohjennut uhmata Romanon vihaa tehdäkseen Espanjalle täsmälleen samoin. Se kuitenkin näytti toimivan, koska Espanja sekä vaikeni että lopetti levottoman liikehdintänsä. Sen sijaan hän vain tuijotti italialaista, joka jo onnitteli itseään tilanteen hoitamisesta. Sitten Espanja liikahti nopeasti ja painoi hänet sohvaa vasten vakava ilme kasvoillaan.

”Kuka sinä olet”, hän sanoi oudon hiljaisella ja uhkaavalla sävyllä, ”ja mitä olet tehnyt minun Romalleni?”

”Eh…”

****

Preussi ei ollut koskaan ottanut tavakseen koputtaa eikä hän tehnyt sitä nytkään. Hän vain työnsi Italian ulko-oven auki ja päästi itsensä sisään. Saksa huokaisi hieman, mutta käveli kuitenkin hänen perässään työntäen hieman vastahakoisen Romanon mukanaan. Koko päivän hän oli jo pitänyt operaation salassa, joten hänen täytyisi keksiä jotain pian, jotta salaisuus ei paljastuisi ja hän voisi siirtyä seuraavaan operaatioon.

”Minä en välitä siitä, mitä sinä olet tekemässä”, Espanjan vihainen ääni sanoi ja Romanolta meni hetki keksiä, että mies oli puhelimessa, ”miten niin olet kiireinen? Sinun täytyy korjata tämä!” Preussi johdatti pienen joukkonsa olohuoneeseen, jossa Italia istui aivan hiljaa ja liikkumatta nojatuolissa, ja Espanja käveli ympäri huonetta puhelin korvallaan ja vihainen ilme kasvoillaan.

Usko pois”, tutun britin ääni vastasi kyllästyneenä puhelimen toisesta päästä, ”minulla ei ole mitään hajua edes siitä, mistä sinä puhut!”

”Varmasti tiedät”, espanjalainen tokaisi, ”tämä on sinun tekosi!”

En tiedä! Sinä vain soitit minulle ja olet huutanut nyt jo kymmenen minuuttia, vaikka olen syytön mies”, Englanti sanoi, ”selitä edes, mikä on vialla.”

”Romano”, Espanja sanoi ja vilkaisi nojatuolissa istuvaa italialaista huolestuneena, ”hän käyttäytyy oudosti.”

”Hän käyttäytyy aina oudosti”

”Tämä ei ole leikin asia”, Espanja sanoi tiukasti, ”kuule, jos sinä perut sen mitä hyvänsä olet hänelle tehnytkin, minä lupaan kertoa sinulle seuraavalta viikolta kaikki Fraan suunnitelmat.”

”Hm, sinä olet ilmeisesti epätoivoinen?”

”Kahdelta seuraavalta viikolta”, Espanja lupasi, ”ja lupaan pitää hänet poissa sinun silmistäsi. Minä tarvitsen Romanoni takaisin.”

”Houkuttavaa. Mutta ihan oikeasti, minä en ole tehnyt mitään.”

”Et edes pientä loitsua?” Espanja kysyi epäilevästi.

”En. Sinä olet itse sotkenut hänet.”

”Kuule sinä surkea piraatti…”, espanjalainen aloitti jälleen äkäisemmällä sävyllä, mutta Englanti oli selvästi saanut jo tarpeekseen, koska hän keskeytti miehen heti alkuunsa.

”Minä haluan nyt jatkaa tee-hetkeäni”, hän sanoi tiukasti, ”joten ratkaise ongelmasi itse. Goodbye Spain.”  Sen sanottuaan englantilainen löi luurin hänen korvaansa. Espanja katsoi puhelinta äkäisesti hetken ennen kuin nakkasi sen sohvalle hyödyttömänä.

”Hei, Tonio”, Preussi sanoi olohuoneen ovelta saaden huomion heti itseensä, ”huono hetki?” Espanja nyökkäsi ja ryntäsi ystävänsä luo tarttuen tätä käsistä.

”Sinun on autettava minua, Gil”, hän pyysi, ”Romano käyttäytyy aivan oudosti enkä ymmärrä, mikä hänellä on vikana.” Preussi oli selvästi otettu siitä, että häneen turvauduttiin näin paljon ja hän virnisti hieman vastatessaan.

”Jännä juttu”, hän totesi, ”me tulimme tänne lähes samasta syystä. Ita käyttäytyy aivan oudosti ja…” Tässä vaiheessa Romano sulki kaiken keskustelun pois korvistaan ja keskittyi tekemään edes jotain, mikä ehkä estäisi koko operaatiota kaatumasta hänen kasvoilleen. Toistaiseksi muut valtiot näyttivät olevan tietämättömiä italialaisten yksinkertaisesta muodonmuutoksesta ja epäilivät sen sijaan kaikkea mahdollista yliluonnollista selitykseksi. Saksa kuului jopa ehdottavan syyksi politiikkaa samalla kun Romano hiipi hiljaa olohuoneeseen ja kiskoi veljensä nojatuolista mukaansa kylpyhuoneeseen.

”Anteeksi, fratello”, Italia sanoi heti kun he olivat turvassa kylpyhuoneen lukitun oven takana, ”minä yritin parhaani, mutta…”

”Älä välitä siitä nyt”, Romano vastasi ja alkoi kiireesti kiskoa vaatteita päältään, ”nopeasti. Meidän täytyy vaihtaa rooleja.” Italia huokaisi helpottuneena ja alkoi hänkin vaihtaa vaatteitaan.

”Viimein”, hän totesi siirtäessään hiuskiehkuransa oikealla paikalle, ”on niin vaikeaa olla sinä!”  Romano loi häneen pitkän katseen.

”Paraskin puhuja”, hän mumisi ja astui ulos kylpyhuoneesta nyt jälleen omana itsenään.

”…Ehkä he löivät päänsä yhteen?” Espanja ehdotti olohuoneessa italialaisten saapuessa takaisin paikalle. Romano seurasi tilannetta hetken ja risti sitten käsivartensa rinnalleen.

”Mikä idioottien torikokous tämä on?” hän tokaisi kyllästynyt ilme kasvoillaan. Espanja vaikeni välittömästi kesken lauseen ja katsoi häntä hetken kiinteästi ennen kuin leveä hymy levisi hänen kasvoilleen ja muutamalla nopealla askeleella hän kuroi heidän välimatkansa umpeen ja sulki hänet syliinsä.

”Roma!” hän huusi onnellisena, ”sinä tulit takaisin!”

”Päästä irti, typerys”, Romano vastasi ja kiemurteli hiukan espanjalaisen tiukassa otteessa. Italia otti mielellään Espanjasta mallia ja melkein hyppäsi Saksan syliin. Tilanne palasi normaaliksi kerta heitolla ja Romano julisti mielessään operaation jo valmiiksi. Hän ei ollut tosin saanut tietoja, mutta ainakin hän oli pelastanut tilanteen eikä Espanja tai Saksa siltikään epäilleet mitään.

Tietenkään hän ei huomannut sitä katsetta jonka Preussi häneen loi.   


A/N: Ha haa! Eihän se operaatio voinut tietenkään onnistua. Ja nyt Preussi on se joka epäilee.
Seuraavaa osaa joudutte luultavasti odottamaan, koska mie haluan kirjoittaa Pandoran uuden luvun ensin vielä kun muistan mitä mun piti sille tehdä ja tuo koulukin häiritsee. Siihen asti, tot ziens~

Slytherin cat

  • Vieras
Vs: Hetalia: Italialaisen käyttöopas // K-7, 16. osa 4.9.
« Vastaus #36 : 05.09.2014 19:37:55 »
:D Hahah..! Arvasin, ettei tämä suunnitelma tule sujumaan.
Jotenkin kyllä häpesin Feliä... Romano olisi tosiaan voinut antaa vähän paremmat ohjeet.

Ja tuo Preussi!! Asuu kellarissa! *reps* Kun tämä kysyi jotain Saksa itseensä vaihtamiseen, hyppäsin oudosti pyörähtäen ylös ja lensin hetkeksi tyynyni alle. Tuo puoli Preussista on vaan jotain, jota aina unohdetaan, jos tajusit..

Vihainen/huolestunut Espanja on pelottava...

Ja Preussi epäilee. >:3 Jännää.

hamsu

  • ***
  • Viestejä: 373
Vs: Hetalia: Italialaisen käyttöopas // K-7, 16. osa 4.9.
« Vastaus #37 : 05.09.2014 20:20:52 »
Vooi mie oon tainnu nauttia kaikista siun hetalia fikeistä mitä olet kirjottanu finissä (ja ollut laiska, saamaton vätys joka ei ole puumerkkiään jättänyt) 

Hissantunnit sai vallan uudet kuoret, miltä kaikki näyttääkään hetalistin silmin kuinka paljon hauskempaa niitä onkaan miettiä/lukea näin :D 
Roman ohjeet naur*  olisihan toki ollut hepompaa sanoa että: toimi päinvastoin kuin saksan kanssa tai kuten itse toimisit ;D Mutta sittenhän nuo ohjeet olisi jäänee pois.  Felikin osoitti oman kieroutensa (joka tosin yllätti mut) kalastellessaan espanjan lempinimeä(?)  aivan ihana kohta. 
Jotenkin preussi muistutti hieman tanskaa ja oli silti oma itsensä, oli jotenkin suloisen huolissaan kun toinen ei halannutkaan ja toinen kiroaa kun urakka kusee :D

Mikäli Roman urakka kusi niin Felin jo ui siinä. Luonne erot italioilla <3 Espanja ainakin tuntee rakkaansa, joka ei tuollaisia hellyydenosoituksia anna ilman, että toisella osapuolella on mustelmia :D Omaksi itsikseen palaaminen tapahtui kivuttomasti ja  espanja aiheutti (taas) söpöyssulamisen. 
Miten toivonkaan että tanska sotkeutuu asiaan jotenkin Gilin kanssa.. tosin se saattaisi vaatia jo omaa tarinaansa nuo kaksi..


Lainaus
”Vaatteet?” Romano kysyi tiukalla äänellä
Ahahahaa.. tuli mieleen jokin teinirinsessa joka kysyy tuota ennenkuin lähtee ulos kavereidensa kanssa  äsyttävälä äänensävyllä =D  Kiitos tästä luvusta


  hamsu
 

Kuolotar

  • Luonnonlapsi
  • ***
  • Viestejä: 595
  • Juhlatuulella
Vs: Hetalia: Italialaisen käyttöopas // K-7, 14. osa 1.9.
« Vastaus #38 : 05.09.2014 21:31:32 »
Operaatio Italia meni pikkuisilta vähän pieleen, tosin koska molemmat ovat vahvoja persoonallisuuksia ja vielä melkoiset vastakohdat ei se ollut sillä lailla ihme etteivät he osanneet soveltaa käyttäytynistään toistensa mukaan. Jos jompikumpi olisi ollut hyvä valehtelija/manipuloija olisi epäilyt pystynyt korjaamaan sillä tai sitten olisi luonnostaan hyvä matkija tai näyttelijä. Mutta tällä kaksikolla ei ollut taipumusta siihen mikä oli toisaalta arvattavaakin, mutta se toi ficciin todellista jännitystä sillä mokia tehtiin ja sitten ootti jännityksellä että jääkö kiinni.

Ohjelaput olivat aivan ylisöpö keksintö ja toisaalta todella käytännöllinen ohjeiden olisi vain pitänyt pystyä ohjastamaan laajemmin ja kertomaan tarkemmin, mutta kuten tiedämme kaikkeen mitä tapahtuu ei voi kirjoittaa ohjelappua. Ja loppulta tämähän muuttuu vain jännemmäksi nyt kun preussi epäilee vuorostaan pikku italioita, oi lopusta on tulossa todella jännä.

.
”Sí. Ensimmäinen ohje: älä ole itsesi”, hän alkoi selittää muististaan nostaen aina yhden sormen ylös jokaiselle ohjeelle, jonka Romano oli hänelle antanut, ”toinen ohje: muista tehdä niin kuin fratello tekee, kolmas ohje: älä hymyile, älä naura ja älä missään nimessä käyttäydy hölmösti, ja viimeinen ohje: muista seurata ohjeita.” Romano nyökkäili, mutta katsoi häntä silti edelleen odottavasti.

”Unohdit yhden ohjeen”, hän totesi kyllästyneellä sävyllä, koska jostain syystä Italia oli unohtanut sen saman joka kerta ja näytti nytkin hyvin hämmentyneeltä ennen kuin muisti.

”Ai niin!” hän sanoi ja hymyili, ”tärkein ohje: Älä myönny mihinkään, mitä Espanja ehdottaa. Mutta fratello, miksi ihmeessä?” Romano pyöräytti silmiään.
Oi tässä oli tärkeä ohje jonka pikkuinen Feli mokasi mutta toisaalta kukaan ei ole täydellinen=)

.
”Miten minä löydän Espanjan?” Italia kysyi, ”sinä et kertonut sitä. Pitäisikö minun mennä hänen luokseen?” Romano oli hetken hiljaa, mutta mumisi sitten jotain vaimeasti itsekseen ennen kuin vastasi.

”Odota vain täällä”, hän sanoi oudolla äänensävyllä, josta Italia ei ollut varma mitä se tarkoitti, ”se idiootti ilmestyy paikalle ennemmin tai myöhemmin.”
Aww, Espanjalla on Romano paikannin?=), vaikka tosin tässä tapauksessa hän löysi väärän Romanon.

.
Hänen kasvoihinsa sattui kaiken pakotetun hymyn hymyilystä ja hän oli jo aivan varma, että oli rikkonut äänihuulensa matkiessaan veljensä aavistuksen kimeämpää ääntä.
Tässä kohdassa tykkäsin tästä miten tämä oli kirjoitettu niin kuvailevasti ja pääsi heti kiinni Romanon ajatus maailmaan.

.
Romano ei välittänyt, hänellä oli liian kiire keksiä mistä hän ei olisi vielä etsinyt todisteita Espanjan ja Saksan salaliitosta Italian valtiota vastaan.
Maantieteellisesti ainakin ymmärettävää miksi pikkuinen pelkää salaliittoa, toisaalta en usko että Saksa ja Espanja kykenisivät siihen.

.
”Kuulostaa hauskalta”, hän lopulta sanoi nopeasti pitäen äänensä etäisenä kuten Romano aina teki, ”minullakin oli ikävä sinua, amore.” Espanjan silmät laajenivat ja hänen kätensä tärisi hieman kun hän haroi hiuksiaan sillä.

”Roma, oletko sinä aivan kunnossa?” hän kysyi varovasti. Italia kallisti päätään sivulle ja nyökkäsi sitten.

.
”Mikä sinulla on?” hän kysyi ääneen ja nyt myös hänen äänensä tärisi käsien lisäksi, ”olenko minä tehnyt jotain väärin? Querido, mitä hyvänsä se oli, minä olen pahoillani.” Hän jatkoi puhettaan levottomana ja melkein sotkeutuen sanoihinsa yrittäessään saada kaiken sanottua. Italia seurasi ihmetellen espanjalaisen levottomuutta, koska hän ei ollut koskaan nähnyt miestä näin oudossa tilassa. Oliko tämä normaalia silloin kuin hän oli Romanon kanssa? Ei se voinut olla. Hänen olisi tehtävä jotain, mutta mikään Romanon ohjeista ei ollut sanonut mitään tällaisesta tilanteesta. Hänen veljensä oli todella huono ohjeistuksessa.
Antonio parka luulee että Romano rankaisee häntä jostakin=)

.
”Tämä ei ole leikin asia”, Espanja sanoi tiukasti, ”kuule, jos sinä perut sen mitä hyvänsä olet hänelle tehnytkin, minä lupaan kertoa sinulle seuraavalta viikolta kaikki Fraan suunnitelmat.”

”Hm, sinä olet ilmeisesti epätoivoinen?”

”Kahdelta seuraavalta viikolta”, Espanja lupasi, ”ja lupaan pitää hänet poissa sinun silmistäsi. Minä tarvitsen Romanoni takaisin.”

”Houkuttavaa. Mutta ihan oikeasti, minä en ole tehnyt mitään.”

”Et edes pientä loitsua?” Espanja kysyi epäilevästi.

”En. Sinä olet itse sotkenut hänet.”
Repesin tälle puhelin keskustelulle =) Jotenkin hauskaa että ensimmäisenä Antonio arveli romanon tulleen noidutuksi.
Maailma on täynnä houkuttelevia kiusauksia, kykenetkö vastustamaan niitä vai vievätkö ne sinut mukanaan!

Vyra

  • Vieras
Vs: Hetalia: Italialaisen käyttöopas // K-7, 16. osa 4.9.
« Vastaus #39 : 12.09.2014 00:38:30 »
Oi, tehän olette taas menneet ihan villeiksi!

Sly: Kiitos!
Lainaus
Ja tuo Preussi!! Asuu kellarissa!
Ja tämä on jopa canon-juttu! Ehdottomasti yksin mun lempparifaktoista Preussista.

hamsu:
Lainaus
Vooi mie oon tainnu nauttia kaikista siun hetalia fikeistä mitä olet kirjottanu finissä (ja ollut laiska, saamaton vätys joka ei ole puumerkkiään jättänyt)
Voi, kiitos~ Hyvä, että oot nyt käynyt ilmoittautumassa! Eipä sitä jaksais tai viittis mitää nettiin laittaakaan jos ei tietäis että joku ehkä jossain odottaa/haluaa lisää luettavaa. Tosin tässä kyl kans pata soimaa kattilaa ihan urakalla, kun en mie ite edes lue fikkejä juurikaan enää saati sitten kommentoi...
Mulla ei enää historiaa oo koulussa (paitsi EU ja maaseutuhistoria, mut niitä oli vain yksi kurssi) mutta saksan ja ruotsin tunneilla on välistä ollut tosi hauskaa.

Kuolotar: Kiitos!
Lainaus
Aww, Espanjalla on Romano paikannin?
Tietenkin on! Pakko olla, sehän olis muuten hukannut Roman johonkin ajat sitten. Se ei vaan aina toimi...

Katsokaa mitä mä tein! Se on viimeinen osa plus epilogi! Naattikkaa ny~


Käyttömalli 17: Asioiden selvittäjä

Usko nyt, Tonio!” Preussi sanoi selvästi tiukemmin kuin puolituntia sitten, ”jotain on pahasti vialla, ja sinä kärsit vielä siitä.” Espanja ei näyttänyt kovin vakuuttuneelta, mutta piti kuitenkin puhelimen korvallaan ja kuunteli samalla kun allekirjoitti papereitaan. Hänellä oli välillä ikävä tapa luistaa töistään ja viime aikoina hän oli viettänyt niin paljon aikaa opettaen Saksalle asioita italialaisista, että hän oli todellakin jäljessä töistään ja joutui tekemään useampaa asiaa yhtä aikaa pysyäkseen aikataulussa. Tosin hän oli jo päivän mittaan oppinut, että esimerkiksi kokkaaminen, vaatteiden silittäminen ja sanomalehden lukeminen yhtä aikaa ei ollut kaikkein viisain hänen ideoistaan.

”Gil”, Espanja totesi ja silmäili papereita käsissään yrittäessään saada jotain selvää sen poliittisen mutkikkaasta kielestä, ”minä en ymmärrä, mitä sinä tarkoitat.”

Todellako, Tonio? Minä olen puhunut sinulle tästä jo kaksi päivää!” Preussi huudahti niin voimakkaasti, että espanjalainen siirsi puhelintaan hetkeksi kauemmas.

”Sí, niin olet”, Espanja sanoi hieman tiukemmin kuin yleensä, kun Preussi ei huutanut enää, ”mutta sinä vain hoet sitä, että Romalla on jotain minua vastaan. Miten voisin koskaan uskoa sitä?” Preussi oli jo tosiaan jo kahden päivän ajan yrittänyt uskotella ystävälleen, että italialainen juonitteli jotain hänen selkänsä takana. Kuitenkin jokainen hänen yrityksistään oli epäonnistunut eikä espanjalainen suostunut uskomaan häntä millään. Mies oli jopa suuttunut hänelle muutaman kerran, mikä oli todella erikoista. Mutta Romano oli Espanjan heikko kohta.

Koska hän suunnittelee jotain!” Preussi sanoi, ”se, mitä tapahtui kaksi päivää sitten, Ita ja Roma olivat aivan sekaisin. He tietävät, mitä sinä olet tehnyt ja minä en todellakaan usko Roman olevan kovin iloinen!” Espanja pudotti paperit käsistään ja hänen ilmeensä oli hetken todella ärtynyt ennen kuin se vaihtui tyyneksi jälleen.

”Gilbert”, Espanja sanoi rauhallisella, mutta silti äkäisellä äänellä, ”Roma on minulle tärkein enkä aio kuunnella, kun sinä puhut hänestä noin. Mitään ei ole tapahtumassa.”

Tonio…

”Nyt riittää!” Espanja huudahti. Hetken he olivat kumpikin hiljaa ja vasta ovikellon ääni katkaisi hiljaisuuden. Espanjalaisen äkäinen ilme vaihtui nopeasti hymyyn aivan kuin hän ei olisi koskaan vihainen ollutkaan.

”Se on Roma”, hän totesi iloisena ja lähti kävelemään kohti ovea päästääkseen italialaisen sisään, ”adiós, Gil.”

Tonio, älä! Älä mene, hän on…”, loput Preussin asiasta jäi kuulematta, koska Espanja sulki puhelun ja heitti puhelimen sohvalle kävellessään hymyillen ovelle. Himmennetyn lasin takaa hän erotti tutun hahmon ja hän tunsi sydämensä täyttyvän puhtaasta rakkaudesta ja melkein pakahtuvan kuten aina, kun hän näki Romanon.

”Buenos Días, mi querido!” hän huudahti saatuaan oven auki. Romanolla kyllä oli avain sisälle ja Espanja tiesi, että mies myös käytti sitä jos kukaan ei tullut avaamaan, mutta jostain syystä italialainen silti aina ensin odotti ulkona että Espanja avasi oven hänelle. Espanjalaisen mielestä se oli hieman outoa sillä Romano oli kuitenkin itsekin asunut siinä talossa ollessaan lapsi.

”Ciao”, Romano vastasi yksinkertaisesti ja työntyi espanjalaisen ohitse sisälle. Espanjan talo oli aivan liian iso, jotta hän olisi voinut varmasti sanoa olevansa siellä kahdestaan talon omistajan kanssa, mutta hän kuitenkin vilkaisi pikaisesti ympärilleen ja nyökkäsi sitten todettuaan ainakin lähiympäristön vapaaksi häiriötekijöistä. Sitten hän tarttui lujalla otteella toisen valtion käsivarresta ja kiskoi tämän mukanaan olohuoneeseen.

”Roma, mitä sinä teet?” Espanja kysyi, kun Romano työnsi hänet istumaan yhdelle nojatuoleista ja jäi itse seisomaan hänen eteensä käsivarret tiukasti puuskassa rinnallaan. Espanja ei tietenkään tiennyt, miten paljon asioita Romano oli pyöritellyt mielessään parin päivän takaisen epäonnistuneen operaation takia. Italialainen oli tehnyt kaikkensa keksiäkseen jonkin muun keinon, jolla saisi selville mitä muut valtiot juonivat, mutta lopulta hän oli keksinyt vain yhden vaihtoehdon. Hänen täytyisi kysyä suoraan.

Espanjahan välitti hänestä, eikö niin? Tai ainakin mies oli niin kurja valehtelija, että Romano huomaisi heti jos hän yrittäisi salata jotain. 

”Reino de España”, Romano aloitti synkällä sävyllä, mutta Espanja kuitenkin tunsi pienen onnellisen lämmön sisällään. Romano käytti hänen nimeään! Hänen oikeaa nimeään! Sitä mitä hän oli hänen omalla kielellään. Espanjalaisen ajatukset hävisivät hetkeksi ja Romano vilkaisi kattoa kohden epätoivoinen ilme kasvoillaan huomatessaan sen.

”Spagna”, hän yritti uudelleen ja tällä kertaa espanjalainen alkoi kuunnella, ”minä haluan rehellisen vastauksen.” Italialainen näytti silti epäröivän, vaikka puhuikin vahvalla äänellä, ja Espanja hymyili hänelle kannustavasti.

”Mitä vain haluat tietää”, hän lupasi ja Romano katsoi häntä epäilevästi hetken ennen kuin jatkoi.

”Mitä sinä ja se peruna juonitte?” hän lopulta tokaisi suoraan, ”äläkä yritä väittää vastaan. Minä olen nähnyt kuinka te seuraatte meitä ja sinä kerrot hänelle vaikka mitä.”

”Roma”, Espanja sanoi tajuten nopeasti, mitä italialainen tarkoitti, mutta Romano ei antanut hänelle aikaa puhua.

”Te kaksi olette täysin idiootteja, jos edes kuvittelette että voitte liittoutua meitä vastaan noin”, italialainen sanoi ja käänsi katseensa seinää kohden, ”minä en välitä, mitä te kuvittelette voittavanne, mutta kukaan ei pilaile Italian valtion kanssa tuolla tavoin ja…”

”Romano!” Espanja huudahti, mutta hymyili silti noustessaan ylös, ”me emme ole teitä vastaan. Emme ikinä.” Hän laski kätensä toisen valtio olkapäille ja odotti, että Romano katsoi suoraan hänen silmiinsä taas.

”Sinä valehtelet”, italialainen sanoi, ”kerro totuus.” Hän puhui silti vahvalla äänellä, mutta Espanja tunsi hänet paremmin kuin kukaan ja tunsi pienen ikävän piston sisällään tajutessaan että hän oli aiheuttanut sen epäilyksen ja kivun sävyn rakastamansa italialaisen ääneen. Hymy hänen kasvoillaan hyytyi ja hänen vihreät silmänsä täyttyivät surusta ja katumuksesta.

”Anna anteeksi, Roma mi querido”, hän sanoi, ”minun olisi pitänyt kertoa sinulle heti.” Romano hätkähti hieman ja hänen silmänsä levisivät hieman pelosta. Hän oli ollut oikeassa. Espanja oli häntä vastaan.

”Minä halusin vain näyttää Saksalle kaikki Italian eri puolet”, Espanja jatkoi tietämättä, mitä toisen valtion päässä liikkui, ”hän on niin tietämätön! Minä ja sinä kuitenkin tunnemme toisemme, mutta sillä valtiolla on käsittämätön aukko sivistyksessään.” Romanon synkeät ajatukset katkesivat ja hän näytti lähinnä hämmentyneeltä mitä enemmän Espanja puhui.

”Mitä?” hän kysyi, mutta Espanja oli päättänyt sanoa kaiken kerralla eikä keskeyttänyt puhetulvaansa.

”Minä tiesin, että sinä et ehkä pitäisi siitä mutta minun oli pakko auttaa!” espanjalainen sanoi ja puristi hieman lujempaa italialaisen olkapäitä, ”joten minä kerroin ja näytin hänelle kaiken minkä tiedän. Anteeksi, Roma.” Puheen loputtua Romano katsoi häntä pitkään ja nyökkäsi sitten hitaasti.

”Siinä kaikki?” hän kysyi ja Espanja nyökkäsi, ”te kaksi ääliötä ette siis suunnittele mitään Italiaa vastaan?”

”Nunca!” espanjalainen sanoi hieman järkyttyneenä, ”minä en voisi edes… Roma, minä rakastan sinua. Olen rakastanut jo vuosisatoja. Miten minä voisin koskaan olla sinua vastaan?” Romano puri huultaan, mutta näytti nyt enemmänkin nolostuneelta kuin pelästyneeltä tai vihaiselta.

”Minä…”, hän aloitti, mutta muutti sitten sanojaa, ”tämä kaikki oli siis vain siksi, että halusit kouluttaa perunaa?”

”Sí”, Espanja sanoi ja hymyili hieman, ”anteeksi. Minä en kerro hänelle enää mitään, jos et halua.” Romano, joka oli jo saanut nopeasti koottua itsensä taas normaaliksi, nyökkäsi ja tuhahti.

”Sinun on paraskin olla kertomatta enää mitään”, hän totesi, ”ja voit lopettaa jo anteeksipyytämisen.” Espanja sulki suunsa ja hymyili sen sijaan. Ennen kuin Romano ehti estää, hän löysi itsensä espanjalaisen tiukasta halauksesta. Hetken hän rimpuili lähinnä tavan vuoksi, mutta sitten hän antoi periksi ja nojasi leukaansa miehen olkapäätä vasten samalla kun tämä höpisi jotain espanjaksi hänen korvaansa. Romano ei edes kuunnellut kunnolla, koska hän tiesi jo kokemuksesta että se oli kuitenkin jotain imelän suloista. Hän yritti vielä itsekin tajuta sitä että oli käyttänyt paljon vaivaa ja aikaa selvittääkseen vain sen että Espanja yritti opettaa Saksalle jotain.

Me gustaría inventar un país contigo. Para que las palabras como partía o porvenir,Bandera, nación….” sohvalla lojuva puhelin alkoi yhtäkkiä soida ja Espanja hätkähti hieman katsoen samalla hämmentyneenä ympärilleen. Lopulta hänen silmänsä osuivat puhelimeen.

”Oh, Gil ilmeisesti vaihtoi soittoäänen taas”, hän totesi ja painoi puhelimen korvalleen, ”alo?”

”Olet siis elossa”, Saksa totesi hieman väsyneellä äänellä.

”Sí, miksen olisi?” Espanja kysyi hämmentyneenä.

”En minä tiedä”, saksalainen totesi, ”Bruder vain ilmestyi kellaristaan ja alkoi huutaa siitä, että sinä olet vaarassa ja Romano aikoo hävittää sinut kartalta. Lopulta minun oli pakko soittaan.”

”Ai, en minä ole vaarassa”, espanjalainen vastasi iloisesti ja Romano pyöräytti silmiään hänen vieressään, ”Roma on tällä myös!”

Fratello?” toinen ääni sanoi ja ryösti puhelimen Saksalta, ”fratello, mi scusa! Minä kerroin Saksalle kaiken ja hän sanoi, että he eivät ole meitä vastaan! Eikö olekin upeaa? Espanja vain halusi auttaa Saksaa, koska Saksa on niin höpsö ja…”

Italia…”, Saksa huokaisi taustalta.

”Joten kaikki on hyvin! He rakastavat meitä edelleen!” Italia joutui lopettamaan puhumisen, koska hänen täytyi hengittää välillä. Romano, joka oli seisonut tarpeeksi lähellä Espanjaa kuullakseen hyvin, nappasi puhelimen itselleen äkäisesti.

”Ole hiljaa!” hän ärähti puhelimeen, ”ja minä tiedän jo.”

Hienoa! Minä menen keittämään pastaa”, Italia totesi hyväksyen kaiken omaan tapaansa välittömästi. Romano tuhahti, mutta ojensi kuitenkin puhelimen Espanjalle takaisin. Hän kuuli Saksan ja Preussin sanovan jotain miehelle, mutta Romanoa ei kiinnostanut joten hän käveli hieman kauemmas.

”Ai niin Saksa”, Espanja totesi kuunneltuaan hetken, ”onneksi olkoon! Olet nyt läpäissyt Italialaisten käyttämisen peruskurssin!” Saksa ei edes ehtinyt vastata onnitteluihin muuta kuin huokaisemalla, koska Romano nakkasi Espanjaa tyynyllä ja mulkaisi miestä vihaisesti. Espanja kuitenkin vain naurahti ja sulki puhelun nopean hyvästelyn jälkeen. Romano oli hänen luonaan, joten hän keskittyisi vain italialaiseensa.


Epilogi

Espanjalaisen Italia

”Hei Roma”, Espanja sanoi iloisena kun he myöhemmin makasivat kumpikin selällään talon takana avautuvalla nurmikolla. Hedelmäpuut suojasivat heitä hieman auringolta ja lähellä kasvavat tomaatti- ja viiniköynnökset toivat ilmaan aivan omanlaisen tuoksunsa.

”No?” Romano kysyi hetken päästä. Hän piti silmiään kiinni, mutta ei kuitenkaan nukkunut.

”Minusta oli oikeastaan ihan hauskaa näyttää ja kertoa asioita Saksalle”, Espanja totesi ja Romano avasi toista silmäänsä sen verran, että sai vilkaistua miestä pahasti.

”Älä edes kuvittele jatkavasi sitä”, hän mutisi ja Espanja naurahti hiljaa.

”En, en”, hän sanoi, ”mitä vain mi querido toivoo.”

”Minä en ole sinun mitään”, Romano vastasi ja sulki silmänsä taas, mutta Espanja kierähti kyljelleen ja tuijotti häntä sen verran kauan, että italialainen katsoi häntä taas.

”Sinä olet minun kaikkeni”, espanjalainen totesi vakavalla äänellä, mutta hymyili sitten, ”intohimon maa ja rakkauden maa, minusta me sovimme hyvin yhteen! Roma Amor.” Romano tuhahti ja yritti kovasti pitää katseensa sinisessä taivaassa toisen valtion vihreiden silmien sijaan.

”Mikä pahuksen optimisti sinäkin olet”, hän mumisi, ”ja miksi Felin piti kertoa sinulle tuo typerä turistilause?”

”Minusta se on suloinen”, Espanja vastusteli ja laski päänsä varovasti italialaisen rinnan päälle, ”minä rakastan kaikkea sinussa.” Romano oli hetken hiljaa ja selvästi harkitsi espanjalaisen työntämistä pois, mutta toisaalta hän oli juuri löytänyt hyvän asennon ja liikahtaminen pilaisi sen heti.

”Mitä sinä teet?” hän kuitenkin kysyi ja tunsi kuinka Espanja naurahti.

”Kuuntelen sinun sydäntäsi”, hän sanoi onnellisella äänellä, ”Romano Italia, mi querido, se on kaunein ääni jonka olen koskaan kuullut.”

”Sinä lepertelet liikaa”, Romano totesi ja haukotteli hieman. Ehkä hän sittenkin vain alkaisi nukkua. Espanjan pää ei kuitenkaan painanut juurikaan, vaikka hän ei tietenkään koskaan myöntäisi ääneen että läheisyys tuntui oikeastaan ihan mukavalta.

”Vain sinulle!” Espanja sanoi.

”Äh, turpa kiinni. Minä haluan nukkua nyt”, italialainen vastasi ja hetken hiljaisuuden jälkeen hän jatkoi vielä vaimeammalla äänellä, ”caro mio.” Espanja kuitenkin kuuli ja hän hymähti vielä kerran pehmeästi ennen kuin nukahti itsekin pian italialaisen jälkeen.


Saksalaisen Italia

Saksa kantoi käytetyt astiat takaisin keittiöön ja laittoi ne likoamaan tiskialtaaseen. Yleensä hän pesi kaikki astiat välittömästi käytön jälkeen, mutta tällä kertaa hän päätti vain jättää ne. Hyvällä tuurilla Preussi tulisi niin turhautuneeksi hänen taparikkomuksestaan että tiskaisi kaikki astiat. Tosin hän tunsi veljensä ja preussilainen ennemmin päätyisi hajottamaan kaiken kuin siivoamaan.

”Oliko ruoka hyvää?” Italia kysyi uteliaana ja käveli keittiöön saksalaisen perässä, ”minä yritin parhaani, jotta se olisi kaikkein herkullisinta sinulle!” Saksa hymähti vaimeasti ja nyökkäsi.

”Se oli oikein hyvää”, hän sanoi ja italialaisen silmät loistivat kehuista, ”minä olen aina pitänyt sinun tekemästä ruuasta.”

”Olen iloinen”, Italia totesi hymyillen, ”ja muuten, minä olen todella otettu siitä että halusit oppia Espanjalta meistä.” He eivät olleet maininneet sanaakaan asiasta ruokailun aikana, joten Saksa yllättyi hieman että mies otti sen puheeksi. Hän oli jo ehtinyt olettaa sen olevan käsitelty ja kuopattu asia.

”Niin, tuota”, saksalainen sanoi ja nojasi keittiötasoon, ”se oli enemmänkin Espanjan idea.”

”Silti”, Italia totesi, ”opitko paljonkin?” Saksa mietti hetken, mutta nyökkäsi sitten muistaessaan kaikki ne asiat, joista ei ollut edes tiennyt ennen kuin Espanja oli näyttänyt ne hänelle.

”Ja”, hän sanoi ja epäröi hetken ennen kuin jatkoi, ”välillä minusta tuntui, että tiedän sinusta aivan liian vähän.” Italia kallisti päätään, muttei kieltänyt tai myöntänyt. Hän vain asteli lähemmäs kunnes oli vain vajaan käsivarren mitan päässä saksalaisesta.

”Mitä sinä sitten tiedät minusta?” hän kysyi ja Saksa oli hetken hiljaa hämmentyneen.

”Mitä?” hän kysyi.

”Kerro minulle, mitä sinä tiedät minusta”, Italia pyysi kärsivällisesti uudelleen ja Saksa oli taas hetken hiljaa ennen kuin alkoi puhua. Aluksi hänen äänensä oli epätavallisen hiljainen, mutta sitten se sai tuttua vahvuutta sitä mukaan kun mies puhui.

”Sinä pidät pastasta, pizzasta ja kaikesta suloisesta”, saksalainen selitti, ”välttelet harjoituksia viimeiseen asti, mutta osaat kuitenkin jos vain yrität. Sinulla on paljon ideoita, mutta suurin osa niistä on hieman erikoisia. Nukahdat välillä ihmeellisiin paikkoihin, mutta jaksat kuitenkin ryntäillä ympäriinsä vaikka koko päivän. Jos sinulla on ongelmia, tuot ne minulle ratkaistavaksi. Teet hyvä ruokaa ja olet välillä todella huolimaton, mutta myös todella intohimoinen tietyistä asioista. Voitat minut usein jalkapallossa ja juot viiniä mieluummin kuin olutta, mutta ei se haittaa. Sinulla on kaunis lauluääni ja sinä piristät aina kaikkia ympärilläsi. Joskus sinua kuitenkin pelottaa etkä halua jäädä yksin.” Saksa olisi vielä jatkanut, mutta Italia otti yhden askeleen eteenpäin ja painoi sormensa hellästi hänen huulilleen.

”Näetkö”, hän sanoi ja hymyili, ”sinä tunnet minut jo hyvin. Ehkä paremmin kuin kukaan! Minä rakastan sinua niin paljon.” Saksan huulet taipuivat pieneen hymyyn ja hän painoi otsansa toisen miehen otsaa vasten.

”Sinä olet välillä täysin mahdoton, mutta kuitenkin niin suloinen, viaton ja saat minut tuntemaan oloni aina oudon onnelliseksi”, hän sanoi nyt niin hiljaa, että italialainen vaivoin kuuli, ”rakastan sinua, Veneziano Italia.” He seisoivat siinä hetken, kunnes paikalle jossain vaiheessa eksynyt Preussi kyllästyi ja tuhahti.

”Hankkikaa huone”, hän totesi eikä välittänyt pätkääkään siitä katseesta, jonka Saksa häneen loi. Hän vain ottaisi välipalaa jääkaapista ja painuisi huoneeseensa sillä Unkari haluaisi varmasti kovasti kuulla kaiken, mitä oli tapahtunut.


A/N: Siinä se oli. Ainakin toistaiseksi. Saatan vielä joskus kirjoittaa lisää, jos tulee jotain mieleen, mutta musta tuntui paremmalta taputella tämä tälleen kasaan eikä vaan jättää roikkumaan iäisyyteen.
Tästä tuli imelämpi kuin oli tarkoitus... no, se on kivaa kans!
Jos joku jo ehti hihitellä "reinolle" niin se sitten ihan oikeasti tarkoittaa kuningaskuntaa Espanjaksi. Reinoilla on valtaa. Niin ja Roma Amor on ilmeisesti jonkinlainen Rooman slogani. Mie voin niin kuvitella että Ita kertoi sen ilkeyttään /huvikseen Espanjalle ilman Roman lupaa
Kiitos kaikille, jotka ovat seuranneet ja lukeneet tätä ja erityiskiitos kommentoijille, koska ihan oikeasti muutaman kerran se oli teistä kiinni, että uusi osa tuli. Eli taputukset ja keksit teille! *taputapu*