Kirjoittaja Aihe: Liian kuumaa kylpyvettä // one-shot // K-11 //  (Luettu 1432 kertaa)

Quel esta

  • ***
  • Viestejä: 18
  • yöperhonen
Nimi: Liian kuumaa kylpyvettä
Kirjoittaja: Quel esta
Genre: angsti angsti ja angsti
Ikäraja: K-11(?!?!)
Varoitukset: anoreksia/syömishäiriö, viiltely, itsemurha ja siihen malliin
A/N: Hei terve rakkaat ihmiset. Kyseessä on siis ihka ensimmäinen Finiin tai minnekkään muuallekkaan julkaistu one-shot tai vastaava ja itseasiassa ensimmäinen one-shottinikin taitaa olla kyseessi (selvä, lukuunottamatta niitä joitain kouluaineita, mutta...) Betaa en omista ja pyydän mitä nöyrimmin anteeksi, jos se tekstistä näkyy. Kommentteja otan vastaan enemmän kuin mielelläni. Kiitos.

***
Liian kuumaa kylpyvettä

Aamulla malli lehden sivulla hymyilee säteilevästi. Nainen ei hymyile; kasvoilta paistaa ahdistus. Peilikuva ei hymyile. Poskipäillä kimaltelee kyyneliä.
Malli lehden sivulla on kaunis ja laiha. Nainen on kaunis ja laiha. Peilikuva ei ole kaunis eikä laiha. Kapeaa rannetta koristaa punainen, poikittain vedetty viilto. Veripisarat tippuvat yksitellen lattialle.

Päivällä nainen juoksee. Juoksee kuin henkensä hädässä, paholaisen itsensä jahtaamana. Mustat linnut seuraavat naista ja odottavat hetkeä jolloin tämä tuupertuisi kuoliaana maahan. Mutta nainen vain juoksee ja kyyneleet koristavat edelleen poskipäitä.

Illalla mies tulee kotiin, painaa ilottoman suudelman naisen lommolle painuneelle poskelle eikä huomaa kosteutta, jonka äsken kuivatut kyyneleet luovat.
Televisiosta tulee jalkapalloa eikä miehellä ole mitään sanottavaa. Radiossa soi Nirvana ja naisen kyyneleet raiskaavat muotilehden mallien kauneuden. Eikä mies huomaa mitään.

Aamulla nainen herää aikaisin, jättää miehen nukkumaan valkeisiin lakanoihin, kävelee varpaisillaan kylpyhuoneeseen ja laskee ammeeseen aivan liian kuumaa kylpyvettä.
Alaston vartalo on aivan liian hento ja sitä koristaa aivan liian moni punainen arpi muistona veitsenterästä.
Vesi saa kyyneleet vierimään poskipäille, mutta loppujen lopuksi kipu tuo vain nautintoa. Ranteesta valuvat veripisarat värjäävät veden punaiseksi. Ja mies vain nukkuu ja herättyään juo kahvia eikä huomaa mitään.

Päivällä nainen juoksee, taas. Juoksee, juoksee, juoksee ja juoksee. Juoksee ajatellen vain kahta sanaa: - Juokse, läski, juokse.

Illalla televisiosta tulee koripalloa eikä mies huomaa naisen käsivartta kuvioivia viiltoja. Mainostauolla mainostetaan muotitalon uutta mallistoa. Mallit ovat kauniita ja laihoja, toisin kuin naisen peilikuva. Viiniin sekoittuneet kyyneleet tekevät siitä liian makeaa, eikä mies huomaa mitään.

Seuraavana päivänä nainen juoksee taas; entistäkin lujempaa, on entistäkin laihempi, entistäkin masentuneempi ja entistäkin sairaampi, eikä mies huomaa mitään.

Illalla mies ei tule kotiin ja nainen on yksin ruman, lihavan peilikuvansa kanssa.

Yöllä mies tulee kotiin ja löytää naisen kylpyhuoneesta kuolleena. Vesi ammeessa on liian kuumaa ja värjäytynyt verestä punaiseksi.
Lattialla on tyhjä viinapullo ja pieni lääkepurkki jonka etiketti kertoo sen sisältäneen Gammabutyrolaktonia.
Kahden tyhjän purkin vieressä on paperilappu, johon nainen on horjuvalla käsialalla kirjoittanut: "Pääsitpä eroon tästäkin läskistä. Et koskaan sanonut mitään."

Kolme päivää mies itkee ja juo. Neljäntenä aamuna sydän on pysähtynyt ja lapulle naisen viestin alle on ilmestynyt kolme sanaa: "Rakastan sinua. Anteeksi."
« Viimeksi muokattu: 10.05.2015 13:33:43 kirjoittanut Pyry »
Mitä hyötyä siitä on, että minut on luotu, jos koko minuuteni on tässä?

Seidig

  • prinsessa
  • ***
  • Viestejä: 339
Vs: Liian kuumaa kylpyvettä // one-shot // K-13 //
« Vastaus #1 : 06.10.2013 16:00:24 »
Edellisen käynnin jälkeen kirjoitetuista viesteistä tämän bongasin lähinnä otsikon perusteella :>

En olisi uskonut tätä ensimmäiseksi kirjoittamaksesi pätkäksi! Hienoa tekstiä, hienoa kuvailua ja vaikka juoni on klisee (anorektikko kiduttaa itseään ja päättyy itsemurhaan), niin silti sai kylmät väreet kulkemaan selkää pitkin. Toistoa oli tosin, viiltely ja tuo kuvalehti ja juokseminen, mutta ehkä se kuvaa anoreksiaa aika todenmukaisesti. Pakkomielteitä ja rutiineja, joita on pakko noudattaa.

Ihmettelin vähän tuon liian kuuman kylpyveden kursiivia, mutta ei se häirinnyt sen enempää. Tuntuu oudolta sillein, että tää nainen ei edes koittanut puhua miehelle vaan suoraan sitten tappaa itsensä. Ehkä viiltely ja nämä oli kuitenkin sitten sitä huomionhakua jolla yritettiin saada mies noteeraamaan hänet kunnolla ja ymmärtämään, kuinka paha olo oikeasti on.

Tässä oli monia kauniita kohtia, mutta tämä nousi suosikikseni:

Lainaus
Radiossa soi Nirvana ja naisen kyyneleet raiskaavat muotilehden mallien kauneuden.

Nirvana oli ihana yksityiskohta yhdistettynä loppulauseeseen. Raiskaaminen oli oikein hyvä kielikuva tähän. :>

Kiitos, pidin kovasti!
eilen vielä päätin elää ilman sua
x x

Kaarne

  • Unenkutoja
  • ***
  • Viestejä: 8 255
  • Grimhyggemestari
Vs: Liian kuumaa kylpyvettä // one-shot // K-11 //
« Vastaus #2 : 04.06.2021 14:27:19 »
Eksyin lukemaan tämän stalkkerinapin kautta otsikon perusteella. Se oli oikein onnistunut: pelkistetty mutta toimiva, eikä paljastanut liikaa, mutta sitten kuitenkin linkittyi itse tekstiin saumattomasti. Hyvin valittu, siis!

En kovinkaan usein lue angstia, ja syömishäiriöt ja itsetuhoisuus ovat itselleni aika vaikeita aiheita, mutta olit kirjoittanut niistä minimalistisesti ja ytimekkäästi, koristelematta tai liikaa selittelemättä. Tässä on toimiva kaari ja terävä sisältö, ja pidin myös kovasti tuosta muotoiluratkaisusta, jossa oli lihavoitu nuo aikamääreet. Persoonallista ja toimivaa.

and now that you don't have to be perfect, you can be good.