Kirjoittaja Aihe: Hovimäki: Kartanon ruskeatukkainen kaunotar S  (Luettu 1691 kertaa)

Gil Galad

  • Luihuinen
  • ***
  • Viestejä: 243
  • LightHowl8815
Ficin nimi: Kartanon ruskeatukkainen kaunotar
Kirjoittaja: Gil Galad
Oikolukija/Beta: ei ole
Fandom: Hovimäki
Tyylilaji/Genre: Draama
Ikäraja: S
Paritus/Päähenkilöt: Magnus/Johanna Lindhof, Hedwig Asp/Henrik Wegelius, Johanna Lindhof/Henrik Wegelius havaittavissa
Varoitukset: Mainitaan henkilöiden kuolemia
A/N: Kirjotinpas tälläsen lyhyen ficin siitä mitä Henrik Wegelius ajattelee tunteistaan Johanna Lindhofiin. Sijoittuu 1820 luvun puolen välin paikkeille, suunnilleen Turun palon aikaan.

Kartanon ruskeatukkainen kaunotar

Henrik Wegelius ajoi Hovimäeltä kohti Hirvikosken pappilaa ja muisteli niitä lukemattomia kertoja, kun oli ollut Hovimäessä soittamassa Johanna rouvan kanssa - Johanna cembaloa ja hän huilua - tai papin virkansa puolesta kartanossa. Henrik oli rakastunut Johannaan heidän ensitapaamisellaan Viaporin Nooakin arkin huoneessa numero 16. Kun hän oli tullut kertomaan Johannan jo edesmenneelle aviomielle Magnukselle, että tämä oli perinyt Hovimäen kartanon sedältään. Johanna kertoi soittaneensa klavikordia lämpimikseen ja pysyäkseen soitto vireessä. Johannan ja Magnuksen muutettua Hovimäelle Henrik oli käynyt soittamassa kartanolla vain saadakseen tekosyyn tavata Johanna.

Henrik oli usein pohtinut yksin yön pimeydessä, miltä Johannan keho tuntuisi hänen vierellään. Hän olisi halunnut lohduttaa Johannaa paremmin tämän surussa, kuin latteilla papin sanoilla. Ensimmäisen kerran tämä oli tapahtunut kun Johanna pelkäsi tyttärensä hengen puolesta tämän taistellessa elämästään isorokon kourissa, sitten tuli Johannan kahden pienen pojan kuolemat kulkutautiin Magnuksen ollessa Pommerin sodassa ja tämän jälkeen vielä Magnuksen kuoleman aikaan. Suomensotaa seuranneena syksynä sokeutunut Magnus oli hukkunut Hovimäen tiluksilla olleeseen lampeen.

Henrik oli kysynyt Johannalta tänään kysymyksen minkä hän olisi halunnut kysyä jo lähes parivuosikymmentä sitten Magnuksen kuoleman ja Johannan leskenvuoden jälkeen, muttei voinut koska oli naimisissa leski-ruustinna Hedwig Aspin kanssa. Wegelius oli mennyt Hedwigin kanssa naimisiin vain saadakseen Hirvikosken rovastinviran. Syy miksi nyt oli ollut hyvä hetki kysyä, oli että Henrikin oma leskenvuosi oli päättynyt. Henrik kysyi Johannalta haluaisiko tämä viettää viimeiset vuotensa hänen kanssaan, vastaus oli ollut kieltävä. Henrik tyytyi vastaukseen, tietäen Johannan olevan hyvin päättäväinen nainen ja ystävyys Johannan kanssa oli Henrikille tärkeä, mitä hän ei halunnut menettää.
« Viimeksi muokattu: 22.12.2014 07:15:09 kirjoittanut Beyond »
Se, mitä ihminen näkee ja kuulee, riippuu hyvin paljon siitä, missä hän seisoo; se riippuu myös siitä, millainen hän on. TS 51

Rowena

  • ***
  • Viestejä: 894
Vs: Hovimäki: Kartanon ruskeatukkainen kaunotar S
« Vastaus #1 : 15.08.2022 14:33:23 »
Oi että, tällainen sattui osumaan silmiin stalkkerinappulan kautta. Siis Hovimäki on paras suomalainen tv-sarja, jonka tiedän 💚! Ja voi että, Johanna, Magnus ja Henrik ovat kaikki niin hienoja hahmoja. Ja miten traaginen elämä heillä kaikilla onkaan.

Tässä tekstissä piirtyy hienosti esille papin suru siitä, että pappislupauksen annettuaan hän on pappi aina ja kaikkialla. Ja vaikka pappeus on varmasti Henrikille kutsumus ja ilokin, niin ei varmasti ole helppoa joutua naimaan edellisen viranhaltijan leski vain saadakseen rovastinpaikan.

Pidin siitä, että kaiken jälkeen loppu kuitenkin katsoo eteenpäin. Johannalla ja Henrikillä on aina ystävyytensä 💚.

Kiitos tästä, oli tosi kivaa päästä lukemaan Hovimäkeä!

Gil Galad

  • Luihuinen
  • ***
  • Viestejä: 243
  • LightHowl8815
Vs: Hovimäki: Kartanon ruskeatukkainen kaunotar S
« Vastaus #2 : 18.08.2022 22:01:40 »
Kiitos kommentista. Olen autuaasti unohtanut julkaisseeni tämän täällä.
Se, mitä ihminen näkee ja kuulee, riippuu hyvin paljon siitä, missä hän seisoo; se riippuu myös siitä, millainen hän on. TS 51