Kirjoittaja Aihe: Ajan pyörä, Arindholin haudalla, S  (Luettu 2215 kertaa)

Dria

  • ***
  • Viestejä: 942
  • Femmeilijä
Ajan pyörä, Arindholin haudalla, S
« : 07.05.2010 23:40:18 »
Fandom: Ajan Pyörä //Kupla lisäsi fandomin otsikkoon.
Genre: Yleistä draamailua angstilla
Pari: -
Rating: S ehkä…

Summary: Arindholin tarina on kantautunut myös Emondinvainion Viisauden korviin

A/N: Perustuu kokonaan Lanin lausahdukseen: “An Aes Sedai, if she really was one, and a Cairhienin? There could be no worse combination.” New Spring (Uusi kevät)
Nynaeven ajatuksia, samalla tulee esille Shadar Logothin tarina. Shadal Logoth on yksi mielenkiintoisimpia paikkoja koko sarjassa.
En omista Ajan pyörää. Paikat, hahmot, kaikki kuuluvat Robert JordanilleArindholin haudalla


’Aes Sedai ja cairhieni? Maailmassa ei ole olemassa pahempaa yhdistelmää. Valkeus siunatkoon meitä.’

Nynaeve tiesi Aes Sedadain juonivan, hän tiesi cairhienien juonivan ja lyhyellä matkallaan hän oli oppinut, että Moiraine Damodred oli henkilö, johon ei koskaan, missään tilanteessa pitänyt luottaa. Ensin nainen oli vienyt Egwenen ja pojat pois Emondinvainiolta, ei, aivan ensimmäiseksi Moiraine oli tullut kylään ja pian olivat trollokit hyökänneet.

Moiraine oli puolustanut kylää taitavasti ja hänen ansiostaan Tam al’Thor oli parannettu, mutta silti Nynaeve vihasi naista. Aes Sedai juonitteli ja aikoi saada Egwenen ryhtymään Aes Sedaiksi, samoin kuin Nynaeven, mutta Viisaus tiesi olla varuillaan.

Nyt Aes Sedai oli saattanut heidät ojasta allikkoon tuomalla heidät kirottuun kaupunkiin, Shadar Logothiin. Nynaeve tiesi Shadar Logothin tarkoittavan paikkaa, jossa varjo lepää. Kaupungin nimi oli ollut joskus Arindhol, mutta kaupunki oli tuhoutunut Varjonsodan aikana.

Leikarit eivät kertoneet tarinaa usein, mutta Nynaeve muisti sen hyvin kauheutensa vuoksi. Arindhol oli tuhoutunut itsestään, koska kaupunki oli muuttunut pahaksi, ihmisten välillä oli ollut vain epäluottamusta ja eräänä yönä kaikki, kaikki, olivat kuolleet toistensa käsiin. Niin naiset, miehet kuin lapsetkin. Edes lemmikit eivät olleet selvinneet.

Veri jatkoi virtaamistaan, sillä Varjon armeija oli leiriytynyt Arindholin raunioille yhdeksi yöksi. Seuraavana päivänä kaupunkiin lähetettiin tiedustelijoita, jotka kertoivat uutiset. Kaupungin muurit olivat veren peitossa ja kaikkialla oli trollokkien kielellä kirjoitettuja rukouksia. Pimeän ruhtinasta pyydettiin pelastamaan heidät.

Kaupungin nimeksi annettiin Shadar Logoth ja trollokit ja ihmiset välttelivät paikkaa. Kaupunki oli vaarallinen päivänvalossa ja kuolettavan vaarallinen öisin. Nynaeve katseli taivaalle huolestuneena. Pimeä laskeutuisi pian, eikä hänen toiveisiinsa kuulunut viettää yötä tässä kuolemanloukossa.

Hän käänsi katseensa Aes Sedaihin, joka nukkui kohtalaisen rauhallisesti. Nainen oli yhä todella kalpea ja parantaja Nynaeven sisällä halusi läimiä naista, koska tämä oli rasittanut itseään liikaa. Lan oli verrannut salaman kutsumista kirkkaalta taivaalta juoksemiseen tiilitaakka selässä, eikä Moirainelle ollut tarjoutunut mahdollisuutta kerätä voimia Emondinvainiolta lähdön jälkeen.

Nyt hän nukkui kivilattialla, mikä ei taatusti ollut miellyttävää, eikä ketään muuta ollut rakennuksessa Nynaeven lisäksi. Egwene oli halunnut kierrellä vähän kaupungilla ja Lan… oli Lan. Kuka nyt kaitsijan mielenliikkeistä ymmärsi mitään?

Koska huoneessa ei ollut mitään mielenkiintoista pienen tulen lisäksi, Nynaeve käänsi huomionsa takaisin Aes Sedaihin. Hän veti huovan paremmin pienikokoisen naisen suojaksi ja jäi sitten katsomaan nukkuvaa naista.

Iättömät kasvot olivat sirot, ja niitä kehystävät tummat hiukset näyttivät niin silkkisiltä, että Nynaeve antoi periksi uteliaisuudelleen ja juoksutti sormiaan pitkin Aes Sedain hiuksia. Ne todella tuntuivat silkiltä. Vaikka Kaksvirroilla ei ollut silkkiä, erän kauppias oli näyttänyt hänelle silkkikankaita.

Vertailun vuoksi Nynaeve kokeili omaa lettiään, joka oli paksua hiusta. Ei lainkaan samanlaista kuin Moirainen silkinpehmeät hiukset. Niin, kaikki Moirainessa huusi aatelista. Hiukset, pukeutuminen, kädet, iho, kaikki.

Punastuen kevyesti Nynaeve veti kätensä Aes Sedain hiuksista ja vilkuili ympärilleen, mutta huone oli edelleen tyhjä. Moiraine liikehti levottomasti unissaan ja mutisi jotain, jonka Nynaeve erotti juuri ja juuri nimeksi. Hän oletti Moirainen mutisseen ”Siuan” tai jotain vastaavaa.

Hetken kuluttua Aes Sedai avasi silmänsä. Niistä heijastui tuska, sitten hämmennys ja lopuksi ymmärrys, kun tunnistetaan ympäristö. Nynaeve oli nähnyt saman kuvion monilla potilaillaan ja siitä hän pystyi päättelemään, että Siuan, Nynaeve päätti kutsua tuntematonta henkilöä Siuaniksi, oli ollut cairhienille tärkeä henkilö. Ketunhäntätee saattoi aiheuttaa ikäviä unia, mutta se ainakin auttoi nukkumaan hetken.

Sanomatta sanaakaan Nynaeve asteli tulen ääreen ja laittoi vesipannun lämpiämään. Moiraine nousi hitaasti istumaan ja lopulta seisomaan. Liikkeiden hitaudesta näki selvästi, ettei hän ollut palautunut kunnolla. Jos Nynaeve olisi saanut valita, hän olisi pitänyt Aes Sedain levossa pari päivää, sanoi hän mitä tahansa. Ihmisillä oli rajat ja Moiraine oli hyvin lähellä romahtamispistettä.

”Salkojuuri virkistää, punasalvia auttaa palautumaan, viiruvehka voimistaa… näistä aineksista syntyy myös erinomaista teetä” Nynaeve selitti ääneen Aes Sedaille, joka seisoi nyt tulen valon ja huoneen varjon rajalla. Viisaus pyöritteli lettiään huomaamattaan. Tapa oli täysin automaattinen, eikä hän enää huomannut sitä. Hän kaatoi kahteen kuppiin ja ojensi toisen Aes Sedaille.

Moiraine kohotti kupin huulilleen ja maistoi sitä värähtäen hiekan. Nynaeve kohotti kuppiaan kätkeäkseen hymynsä. Tee maistui varmasti aatelisesta oudolta, mutta Kaksvirroilla se oli suosittu juoma naisten keskuudessa.

”Sinulla olisi loistava tulevaisuus keltaisena sisarena, neiti al’Meara.” Moiraine sanoi hiljaa, mutta ääni kuulosti aavemaiselta suuressa huoneessa ja sai vilunväreet juoksemaan pitkin Nynaeven selkää. Hän ei halunnut myöntää, että Shadar Logoth pelotti häntä ja hän kaipasi Aes Sedain seuraa juuri nyt.

”Oletko kuullut Arindholin tarinaa koskaan?” Moiraine jatkoi kevyeen tyyliin kuin vaistoten seuralaisensa ajatukset. Nynaeve nyökkäsi hieman. Nuotion ääressä, puolipimeässä ja kaksin Aes Sedain kanssa ei ollut paras hetki puhua Arindholin tarinasta. Muutama päivä sitten Aes Sedait olivat olleet leikareiden satuja, pelottavia naisia, jotka kykenivät kanavoimaan Ainoaa Mahtia ja tekemään ihmeitä.

Moiraine ei ollut pelottava, oikeastaan Nynaeve olisi pitänyt Aes Sedaista, jos tilanne olisi toisenlainen. Se harmitti häntä hieman.

”Se ei ole kaunis tarina” Nynaeve mutisi ykskantaan ja katsahti Aes Sedaita, joka nyökkäsi mietteissään.

”Se on tarina ihmisistä, jotka vihaavat.” Aes Sedai empi hetken, ”Toivon, että annat minulle tilaisuuden. En halua, että pojille, Egwenelle tai sinulle käy kuinkaan. Pidä se mielessä”

Nynaeve jäi sanattomana katsomaan, kuinka Aes Sedai asteli oviaukolle ja katsoi ulos. Hän pysyi siinä, kunnes Lan saapui miekkoineen.
’Kai voisin antaa sinulle tilaisuuden Moiraine Sedai’


« Viimeksi muokattu: 11.11.2014 16:54:45 kirjoittanut Beyond »
"Ajan pyörä pyörii ja aikakaudet tulevat ja menevät jättäen jälkeensä muistoja, joista tarinat syntyvät. Tarinat haipuvat myyteiksi, ja myytitkin on jo kauan sitten unohdettu, kun ne luonut aikakausi jälleen koittaa."
Ava by Cea

Fairytale

  • ξωτικά
  • ***
  • Viestejä: 244
  • Say that you believe.
Vs: Arindholin haudalla, k7
« Vastaus #1 : 16.06.2010 19:30:10 »
Ficci oli kirjoitettu oikein hyvin enkä huomannut kirjoitusvirheitä :) Nynaeven viimeinen lausahdus oli ehkä paras kohta
Lainaus
’Kai voisin antaa sinulle tilaisuuden Moiraine Sedai’
Olen jo jonkun aikaa katsellut josko löytyisi Ajan Pyörä ficcejä ja viimein löysin. Kyseistä kirjasarjaa olen lukenut yli puolet.
"There was a price to be paid for any decision he made. There was a price for who he was. Other people paid it."

Dria

  • ***
  • Viestejä: 942
  • Femmeilijä
Vs: Arindholin haudalla, k7
« Vastaus #2 : 16.06.2010 20:27:21 »
Kiitos kommentistasi Fairytale  :D Minäkin pidin lopetuksesta, sillä se jättää minulle tilaisuuden jatkaa tätä ficciä, jos joskus inspis iskee.

Finistä löytyy omieni lisäksi ainakin yksi ja Hormipulverissa on topikki Ajan pyörälle, jos kiinnostaa tietää   ;)
"Ajan pyörä pyörii ja aikakaudet tulevat ja menevät jättäen jälkeensä muistoja, joista tarinat syntyvät. Tarinat haipuvat myyteiksi, ja myytitkin on jo kauan sitten unohdettu, kun ne luonut aikakausi jälleen koittaa."
Ava by Cea