Kirjoittaja Aihe: Talvinen tanssiinkutsu (S) raapale  (Luettu 1116 kertaa)

mot

  • ***
  • Viestejä: 147
Talvinen tanssiinkutsu (S) raapale
« : 16.03.2010 10:22:46 »
Kirjoittaja:  mot
Ikäraja:     S
Paritus: -
Genre:  ?
Yhteenveto: ei taida raapaleessa tarvita
Varoitukset: -
A/N: Tänä talvena kun tuota lunta on riittänyt...


Kävelen kapealla talvisella metsäpolulla, jolla juuri ja juuri pystyn astelemaan. Vieressä on uppohankea vyötäisiin, en halua upota, sillä nouseminen takaisin polulle on työlästä, tuli jo kokeilluksi. Joudun keskittymään kulkemiseen, siksi pääset yllättämään. Pysähdyt, katsot kysyen.

Ojennan käteni eteen, sanon: ”Tule, tanssitaan!”. Epäröit hetken, virnistät ja tulet luokseni. Nostan sinut kainaloittesi alta halaukseen, vastaat halaukseen ja komennan: ”Jalat ylös!”. Yllättäen nostatkin jalkasi vyötäisilleni ja ristit jalkasi taakseni tiukkaan otteeseen. Käännyn tulosuuntaani ja komennan: ”Jalat alas!”.

Katsot kiusoitellen silmiini hymyillen, annat suukon, vastaan siihen, lasket jalkasi polulle. Sanon hymyillen: ”Tuon viimeisen voisimme ottaa uusiksi!”. Sanot virnistäen: ”Nähdään!”, heilautat kättäsi ja lähdet. Milloin?


Waulish

  • rohkupuusku Nedric ♡
  • Administrator
  • *****
  • Viestejä: 6 120
  • ”Mutta totta kai sitä munnaaki pittää olla.” #50
Vs: Talvinen tanssiinkutsu (S) raapale
« Vastaus #1 : 30.04.2021 20:13:12 »
Olen viime aikoina tunnelmoinut talvea lukemalla useammankin talvisen tekstin, ja niinpä tämä talviraapale veti minua välittömästi puoleensa, kun tähän Sanan säilää selaillessani törmäsin. Tällä on minusta ihana nimi, runollinen ja suorastaan kutsuva!

Pidän siitä, miten hetkellinen ja satunnainen vaikutelma hahmojen kohtaamisesta syntyy - mutta kuitenkin sellainen, että siitä jää toive tulevasta ja uusista kohtaamisista. Tässä tekstissä toimii minusta hienosti se ratkaisu, ettei hahmojen identiteettejä tai taustoja tai yhteistä historiaa avata tarkemmin, vaan pääpaino on tässä yksittäisessä kohtaamisessa talvisessa metsässä - kohtaamisessa, joka toivottavasti ei jää ainoaksi laatuaan. Tanssiminen, toisen ilmaan nostaminen ja ympäri pyöriminen maalaavat kauniin kuvan kaksikosta, jonka osapuolten välillä selvästi väreilee kutkuttavia tunteita. Haluaisin uskoa, että myös tekstin sinä on samoilla linjoilla kertojan kanssa ja haluaa ottaa söpöilyn uusiksi, vaikka hän poistuukin ilman kummempia hyvästejä. Kiusoitteleva hymy ja virne ainakin lupailevat hyvää!

Kaunis talvihetki, kiitos! :-* -Walle


ota kädestä, minut pysäytä, sano ettei tarvii