Kirjoittaja Aihe: Jalkapallo #3  (Luettu 57055 kertaa)

flawless

 • Alempi ylilehmä
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 10 711
 • d a d d y
Vs: Jalkapallo #3
« Vastaus #200 : 20.06.2018 23:04:59 »
Lainaus
Myös kaiken huipuksi, vaan kolme minuuttia lisäaikaa ensimmäiseltä puoliajalta. Seurasiko tuomarit ollenkaan paljonko iranilaiset kieri siellä maassa ja viivytti peliä
No tätä mäkin ihmettelin! Paljon heppoisemmin on nähty näissäkin kisoissa viittä minuuttia niin voihan lol.

Lainaus
Espanjan maalipaikasda ekan maalin jälkee jossa kulmasta vedetää viivaa pitkin ja sit levitetään ja sirl makoilee monta iranilaista, niin hidastuksessa näkyy ihan selkeesti ku iranilainen puolustaja ottaa palloa käsillä
Musta näytti kuitenkin että pelaaja ei sitä yrittänyt käsillä tarkoituksellisesti hamuilla vaan siinä vaan oli niin hitonmoinen hätäkasa että se nyt osui mihin osui kun toiset takoi. Joskin en mä nyt kauheen innoissani oo ylipäätään tuollaisesta että tyyliin heittäydytään pallon päälle makaamaan, mutta olihan tuossa nyt akuutti tilanne kun viivan kupeessa pyörittiin.

Piti kyllä paikkaansa mitä pelin lopussa todettiin että ensimmäinen puoliaika oli kisojen tylsintä peliä, täysin paikkaansa piti se steitmentti kun ei Iran edes ekalla puoliajalla pelannut, kunhan pakkaantuivat hädissään kuudentoista alueelle ja jos eivät pyörineet puolustuspäässä niin sitten maan pinnassa. Puolustuspeli on joo tärkeää ja altavastaajan asemassa Espanjan kaltaista joukkuetta vastaan paras ellei jopa ainoa taktiikka, mutta en mä nyt tiedä oliko tuo puolustuspeli mitenkään niin hienoa kuin väliajalla kehuivat. Tehokasta toki, mutta ei musta mitenkään sinänsä taidokasta pelillisesti. Ei se ollu mitään hienoa puolustuspeliä vaan ihan täysin lihamuuria ja se nyt on varsin korutonta ja helppoa. Ja tylsää katsottavaa. :D

bannu by Ingrid

Vlad

 • Sudenmorsian
 • ***
 • Viestejä: 3 442
 • Loveatar
Vs: Jalkapallo #3
« Vastaus #201 : 20.06.2018 23:39:40 »
Mä komppaan flawia kyllä tuon Iranin taktiikan kanssa. En kyllä itekään ymmärrä sitä, että tarvii koko ajan kieriä tantereessa + se käsivirhe, joka oli kuitenkin ehkä mun silmään vähän samaa tasoa kuin Kolumbian käsivirhe, josta Sanchez sai punasen (en kyllä oo ihan perillä siitä, että millä logiikalla siitä saa mitäkin tuomiota, koska Umtitin käsivirhe johti pilkkuun ja Sanchezin pilkkuun ja siihen punaseen korttiin). Mutta en kyllä näe tota kentässä pyörimistä ja filmaamista kovin urheilijamaisena käytöksenä + mun mielestä puolustuspeli oli lähinnä vetelää, koska en jotenkin osaa nähdä bussin parkkeeraamista boksiin kauheen taidokkaana puolustuksena. Tokalla puoliajalla tuntui mustakin vähän, että Iran väsyi.

Mun isäkin muuten kommentoi tosta Iranin molarin ”kuolemasta”, kun pyöriskeli siellä nurmen pinnassa, vaikkei espanjalainen (oliskohan ollut Costa) edes suunnilleen osunut.

Mut tuli Iranin pelistä sekin mieleen, kun Iran-Marokko pelissä aika pahan näkösesti marokkolainen lanattiin nurmen pintaan (ja oli sit Portugali-pelissä kypärä päässä), kun näytti siltä, että oli kyllä hetken aikaa siellä nurmessa ihan tillintallin ja silmät suunnilleen seiso päässä (en tiedä kävikö tajuttomanakin). On kyl aina välillä pahan näkösiä noi, kun tulee kova isku päähän, niitä on tässäkin turnauksessa nähty useampia, mut onneks ei oo tainnut mitään sen pahempaa vielä sattua (paitsi Kvistin loukkaantuminen, mikä oli vähän sääli, mutta pahahan murtuneilla kylkiluilla on pelata).
I love not man the less, but N A T U R E more.

私は悪魔で執事ですから。"Always"
1946-2016

flawless

 • Alempi ylilehmä
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 10 711
 • d a d d y
Vs: Jalkapallo #3
« Vastaus #202 : 23.06.2018 23:17:31 »
No johan oli peli tämä Saksa-Ruotsi! Mulla meinasi ihan mennä hermot ja usko Saksaan kun meinasivat käydä niin lähellä tippumista :D Kylläpä pitivät jännityksessä ihan loppuun asti. Oli niin viittä vaille että olisin repinyt hermostuksissani tukon hiuksia päästä kun ensin se pusku jonka Ruotsin veska torjui ja sitten se tolppa, argh että oli kyllä epäuskon hetkiä nuo viime minuutit - ja oikeastaan koko peli. Mutta onneksi saivat laitettua viime hetkillä maaliin kuitenkin sen pallon, olisihan se aika kummallista jos Saksa ei olisi Ruotsia voittanut. Hyvin Ruotsi kyllä kuitenkin pelasi, etenkin maalivahti teki muhun tänään vaikutuksen parilla tosi hyvällä torjunnalla.

Saksan voittomaali oli kyllä ihan tosi nätti. Joskin kävi mielessä että jos tuomari olisi ollut eri niin peli olisi voinut päättyä 2-2, koska musta pelin alussa Ruotsin olisi pitänyt saada rankkari siitä rikkeestä jota tuomari ei viheltänyt. Ei se pelitilanteessa näyttänyt pahalta, mutta videolla näkyi selkeää kädellä tönimistä. Ja tuomari ei vissiin käynyt pyynnöistä huolimatta edes sitä videota katsomassa? Mikä on musta varsin kummallista, kun sellainen mahdollisuus on. Imo olisi ollut ehdottomasti pilkun paikka. Mitä muut ootte mieltä, tekikö tuomari teidän mielestä virheen?

bannu by Ingrid

Voldemort

 • Vieras
Vs: Jalkapallo #3
« Vastaus #203 : 24.06.2018 10:26:49 »
LOL mä jo niin toivoin Saksan tippumista niin eikö ne perhana menneet tekemään viime hetkellä maalin.  ;D Mikään ei edelleenkään ole niin kivaa kuin ennakkosuosikkien täysi rämpiminen ja olisi se ollut hauskaa, että mestarin vaihtuminen tiedettäisiin jo nyt, mutta kun ei niin ei.  ;D Saksa nyt sinänsä muuten ei herätä suuria tunteita, mutta pettymys draaman kaareen oli hetkellisesti aika suuri, vaikka on siinä ihan suuri draaman kaari siinäkin, jos ne nyt puristaisi voittoon asti tippumisen kynnykseltä. En kyllä heti usko, Ei ole Saksan peli mitenkään säväyttänyt.

flawless

 • Alempi ylilehmä
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 10 711
 • d a d d y
Vs: Jalkapallo #3
« Vastaus #204 : 27.06.2018 14:31:57 »
Joo en mäkään oikeastaan usko Saksan voittoon, ovat kuitenkin pelanneet musta sen verran epätasaisesti. Aika monikin ns. ennakkosuosikki on pelannut vähän niin ja näin, myöskin Espanjan peli on musta ollut paikoin aika kuraa ja Portugalinkin suhteen on ollut epäuskon hetkiä niiden pelaamista katsoessa. Siksi ihan mielenkiintoista nähdä, että kuka tuolta nousee voittoon. Mäkään en mitenkään varsinaisesti kannata Saksaa, mutta toivoin niiden pysyvän mukana ihan vaan koska haluaisin kaikkien taitavimpien joukkueiden pysyvän mukana ihan vaan mielenkiinnon vuoksi ja koska toivoisin luvassa olevan vielä katsomisen arvoisia ja hyviä pelejä. Portugalin putoaminen ei tosin olisi harmittanut kuten muiden, ihan vaan koska sieltä löytyy pari mun inhokkipelaajaa ;D

bannu by Ingrid

Eririn

 • valomiekkalesbo
 • ***
 • Viestejä: 955
 • Jedi like my father before me
  • lesbian with a sword and a grudge
Vs: Jalkapallo #3
« Vastaus #205 : 01.07.2018 12:22:45 »
Saksa oli oma suosikki Islannin kanssa, mutta nyt kun ne molemmat putosi, niin piti kyllä oikein miettiä, että ketä tässä oikeasti kannattaa. Joka matsissa on kyllä yleensä suosikkinsa, mutta silleen maailmanmestariksi asti kannatan ehkä eniten Ranskaa, Japania, Espanjaa ja Englantia.

Ja nyt on pakko nauraa räkäisesti Portugalin putoamiselle. Ronaldo on pitkäaikainen inhokki, joten tuntui kyllä tosi hyvältä, kun Uruguay tuli ja potkaisi joukkueen ulos kisoista. Kiitos Uruguay.

Saksan pelaaminen kyllä sattui. Pelasivat kaikki ottelut tosi tahmeasti verrattuna neljän vuoden takaiseen, ja vissiin ihan joukkuehengenkin puolesta niillä on ollut ongelmia. Toivottavasti oppivat taas pelaamaan EM-kisoihin mennessä, koska ei tollasta pelleilyä katsele.

Japani on ollut iloinen yllätys, ovat pelanneet mun mielestä tosi hyvin ilman sen suurempia ruikutuksia. (ruikutuksista puheen ollen, ootteko nähneet videon jossa Neymar kierii?) Myöskään just vaikka Espanjan pelistä mulla ei ole mitään valittamista. Aikaisemmin nekin on jotenkin mulla menneet kategoriaan "ruikuttajat" mutta nyt tällä kertaa ne pelaa kunnolla eikä valita jokaisesta pikku tuuppauksesta. Että kun alun perin lowkey kannatin Espanjaa koska ihastus on niiden fani, niin pikku hiljaa mustakin on tulossa fani. Jännä miten tällaista käy xD

Mutta joo, mitään 100% mestarisuosikkia ei ole, mutta Ranska, Englanti, Espanja ja Japani on oma top4, ei missään erityisessä järjestyksessä. Ihan mielelläni näkisin noista kenet tahansa voittajana.
We had each other. That's how we won.

flawless

 • Alempi ylilehmä
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 10 711
 • d a d d y
Vs: Jalkapallo #3
« Vastaus #206 : 01.07.2018 12:54:27 »
Lainaus
Ja nyt on pakko nauraa räkäisesti Portugalin putoamiselle. Ronaldo on pitkäaikainen inhokki, joten tuntui kyllä tosi hyvältä, kun Uruguay tuli ja potkaisi joukkueen ulos kisoista. Kiitos Uruguay.
Vähän sama juttu :D Joskin Portugalin pelejä on ollut silti ihan mukava katsoa. Uruguaysta en liiemmin välitä, joten mulle olisi ollut toisaalta ihan sama kumpi putoaa.

Portugalin ja Argentiinan putoamiset olivat molemmat odotettavissa, vaikka Argentiinan putoaminen harmitti siltikin. Ovat molemmat joukkueita, joiden voittoisuus perustuu liikaa, ei toki läheskään täysin mutta liikaa, yksittäiseen pelaajaan. On joukko perustaitavia ja hyviä äijiä ja se yksi helmi joka nousee yli muiden, ja sellaisen joukkueen peli on helppo romuttaa iskemällä siihen voimakkaimpaan pelaajaan, kun ei perustaitavuus kuitenkaan MM-tasolla riitä loppuun asti kun pudotuspeleissä alkaa vastuskin olemaan jo kovemman tasoinen kuin alkulohkoissa.

Ranska-Argentiina oli mukavaa maalijuhlaa katsojille, oli tosi viihdyttävä peli kun oli niin paljon (ja vieläpä niin hienoja) maaleja. Argentiinan peli kyllä paikoin ihmetytti, kun tuntui että välillä seisoskelivat vaan niin, että Ranska pääsi sen yhden maalinkin tekemään ihan naurettavan helposti kun pääsivät muutamalla syötöllä omasta päästä vastustajan verkkoon. Mutta oli kyllä viihdyttävä peli katsoa maalien runsauden ja tasaisuuden vuoksi.

Eilen oli futispäivä, käytiin katsomassa ihan katsomosta Veikkausliigaa, PS Kemi-VPS. Oli ihan mukavaa katsottavaa sekin, oli suht tasainen peli. Vähän kyllä tunnelmaa häiritsi katsomossa ollut oman elämänsä asiantuntija, joka huuteli neuvoja kentälle (ihan kuin pelaajat katsomosta niitä ottaisivat kuuleviin korviinsa) ja ölisi jatkuvasti jotain. Suurimmaksi osaksi huuteli aivan typeriä juttuja ja kuuli kyllä, että ei ollut äijällä futistietoa ja peliälyä murto-osaakaan siitä minkä kuvitteli omaavansa. Oli tosi raskasta kuunneltavaa, kun huuteli ilkeyksiä ja vittuilua kentälle ihan koko ajan ja kaikkeen kommentoi jotain ivallista omasta mielestään hauskaa. Ja hemmetin kovaan ääneen tietty niin että koko katsomo joutui kuuntelemaan sitä paskaa. Peli itsessään oli ihan ok katsottavaa, mutta kokonaisuudessaan sen yhden ääliön takia jäi vähän veemäiseksi kokemukseksi.

bannu by Ingrid

Lyra

 • ***
 • Viestejä: 1 984
Vs: Jalkapallo #3
« Vastaus #207 : 01.07.2018 19:45:58 »
Argentiina, Portugali, Saksa, Espanja kotiin. :( !! Espanjan lähtö harmittaa ehkä eniten tässä vaiheessa.

Mitä mieltä ootte lisäajalla siitä että espanja ei saanut pilkkua kun rangaistuspotkussa revittiin? Olisko pitänyt antaa? Vai oliko hyvä että meni näin? Jälkikäteen katsottuna näytti ihan siltä, että siitä ois pilkku pitänyt espanjalle antaa, mutta en sitten tiedä mitä videotuomarit on siellä sanonut.


//aaaah, belgia! viimeisten sekunttien aikana tämä maali, kaunista, hienoa. Japani oli yllättämässä jo kaikkia, mutta musta on hienoa, että Belgia jaksoi kamppailla eikä luovuttanut kun maaleja tuli (mm kuten argentiina lohkopelissä) huonoa Japanille että viimeisten sekunttien aikana kisat päättyvät näin, mutta itselle hienoa että näen belgian jatkossa.
« Viimeksi muokattu: 02.07.2018 23:14:51 kirjoittanut Lyra »

Kaarne

 • Unenkutoja
 • ***
 • Viestejä: 9 371
 • Lunnikuningatar
Vs: Jalkapallo #3
« Vastaus #208 : 07.06.2019 23:43:32 »
Tänään alkoivat naisten jalkapallon MM-kisat ja ai että, onpa kivaa! Joo, peli ei ole vielä niin hiottua kuin miesjoukkueilla yleensä, mutta silti tosi ammattimaista ja mielenkiintoista katsottavaa. Tätä kirjoittaessani Ranska tosin johtaa Etelä-koreaa kolmella maalilla ja ottelua on jäljellä vain vähän päälle kymmenen minuuttia, joten kovin suuria muutoksia tuskin tapahtuu. Harmi, koska Korea pelaa paljon sievempää peliä, Ranska on aggressiivinen ja rikkoo enemmän. :/

Odotan mielenkiinnolla tulevia pelejä ja sitä, mitkä maat näissä kisoissa valikoituvat suosikeiksi. :) katson jalkapalloa ensimmäisen kerran aktiivisemmin viime kesänä ja filosofian oli erinomainen selostaja, mutta hänkään ei ole niin hyvin perillä naisten jalkapallojoukkueista, joten tällä kertaa ollaa siinä suhteessa samalla viivalla. Sääntöjä ja historiaa ja erilaisia taktiikoita filosofi kyllä toki tuntee edelleen paremmin. :P


someone i loved once gave me a box of darkness.
it took me years to understand that this, too, was a gift.