Kirjoittaja Aihe: BBC!Sherlock / Näkemiin, Lontoo / S  (Luettu 4941 kertaa)

Myötätuuli

 • Neiti Herrasmies
 • ***
 • Viestejä: 463
 • entinen miisuli ♥
BBC!Sherlock / Näkemiin, Lontoo / S
« : 01.08.2023 21:50:05 »
Title: Näkemiin, Lontoo
Author: Myötätuuli
Genre: Draama, angst
Rating: S
Character: John Watson
Fandom: BBC!Sherlock
Disclaimer: En omista mitään Sherlock Holmesista.
Summary: Ei ollut parempaa paikkaa kuin Lontoo.

A/N: No, mutta tässähän kävi näin, että kirjoitin ensimmäisen fikin BBC!Sherlockista. Tämän omistan täysin Sisiljalle, joka sai alunperin tutustumaan sarjaan (ja hylkäämään ennakkoluuloni!). Vannoutuneena Jeremy Brett -fanina oli vaikeaa uppoutua tämän version maailmaan, mutta lopulta löysin siitä paljon hyvää. Tässä fikissä nuori lääkäri John Watson on matkalla kohti Afganistania, jättäen rakkaan Lontoon taaksen. En ole tarkistanut faktoja uuden sarjan puolelta, että opiskeliko Watson Lontoossa vai ei, joten anteeksi mahd. asiavirheet. :)

Tämän fikin liitän osaksi Teelusikan tunneskaala III -haastetta tunteella nostalgia sekä Yhtyeen tuotanto III -haasteen kappaleella South London Forever, esittäjänä Florence + The Machine.


Näkemiin, Lontoo

Lontoon kylmä, mutta tuttu viima tuiversi sisään puoliksi avonaisesta taksin ikkunasta. Oli ilta, katuvalot paloivat, neonkyltit vilkkuivat ja taksissa soi Dusty Springfield. Taksikuski poltti pahanhajuista sätkää ja yski. Liikenne huusi, mutta siinäkin oli jotain kummallisen melodista.

John tiesi, että hän kaipaisi Lontoon jokaista kolkkaa. Hän itkisi vielä koti-ikävästä matkatessaan kohti Afganistania, kohti sotaa ja haavoittuneita. Kohti kuolemaa. Kohti kaukaa haettua unelmaa sankarin manttelista.

Tuhannet valot tuntuivat sokaisevan ja oli vaikea keskittyä mihinkään. Tuossa kulmakuppilassa he olivat lääkiksen koulututtujen kanssa ryypänneet. Tuonne sivukujalle hän oli oksentanut ja väittänyt, ettei joisi enää koskaan. Tuo puisto oli yleensä täynnä huumehörhöjä ja korttelin päässä oleva taasen oli loistava paikka ensitreffeille. Vaikkeivat hänen ensitreffinsä olleet koskaan menneet erityisen hyvin.

John pelkäsi, ettei koskaan näkisi kaupunkia enää. Ei ollut parempaa paikkaa kuin Lontoo. Lontoo piirtyisi hänen hiekansumuisiin uniinsa Afganistanissa, kuin keitaana, jonne ei olisi mahdollisuutta päästä. Kuin sairas sotilas hän yrittäisi ja yrittäisi, mutta kangastus katoaisi ympärillä pölyävään hiekkamereen.

Taksi ajoi pois keskustasta, läpi laitakaupungin ja lopulta tie lentokentälle oli liian lopullinen. Ei ollut mahdollisuutta kääntyä takaisin ja pyytää, että josko hän jäisikin.

Lontoon valot katosivat hiljalleen sivupeilistä. John ummisti silmänsä ja päätti, että palaisi takaisin. Vaikka sotavamman kanssa, vaikka puoliksi kuolleena, kaikesta huolimatta hän näkisi vielä Lontoon.
« Viimeksi muokattu: 12.06.2024 01:03:34 kirjoittanut Myötätuuli »

banneri ja ava by Ingrid

Sisilja

 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 2 059
Vs: BBC!Sherlock / Näkemiin, Lontoo / S
« Vastaus #1 : 02.08.2023 21:36:20 »
No mutta voi hitsiläinen, miten hillittömän ihanasti kävi, että kirjoitit Sherlock-fikin!! :-* Hihkaisin eilen illalla ihan ääneen ja totta kai luinkin tämän saman tein, mutta kommentointi oli pakko jättää myöhemmäksi, jotta saisin itsestäni irti muutakin kuin kasan sydämiä. :D Ihanaa että hylkäsit ennakkoluulosi, toisinaan se kannattaa! Uskon kyllä sen, että kun Jeremy Brettin kasvot ovat vahvana mielessä Sherlock Holmesia ajatellessa, on vaikeaa antaa sijaa muunlaisille tulkinnoille, koska onhan hän nyt mieletön, ihana ja aivan omaa luokkaansa. <3 Mulla on ollut onni kiintyä ihan ensimmäisenä BBC:n versioon, jolloin lukuisat suuret eroavaisuudet alkuperäisteoksiin ja Granadan sarjaan nähden eivät ole pomppineet silmille. Mutta nyt monesta versiosta kovasti tykkäävänä sanoisin, että enemmän on enemmän! Vielä kun joku tai jokin saisi mut tykästymään Elementaryyn, olisin mielestäni lähes täysin parannettu eri versioiden välisistä mustasukkaisuuden tunteistani. ;D

Aah, niin ihanaa että kirjoitit Johnista! John on mun ikuinen lempparini. Enkä muista ihan heti, että olisin edes lukenut aiemmin tällaista fikkiä, jossa John vasta lähtee Afganistaniin (ellei lasketa sitten joitain AU-fikkejä, joissa Sherlock ja John tuntevat toisensa jo nuorempina ja silti John lähtee tai ainakin aikoo lähteä Afganistaniin). Enemmän on tullut luettua sellaisia fikkejä, joissa hän canonin tapaan on juuri palaamassa Afganistanista takaisin.

Tässä fikissä todella oli haikean nostalginen tunnelma, voih! Ihana Lontoo, jaan kyllä Johnin kaipauksen sitä kaupunkia kohtaan. Ei todella ole parempaa paikkaa kuin Lontoo. Tahtoisin sinne taas takaisin, voisin lähteä vaikka samantien! Olisi hirmu kiva käydä taas uudestaan Sherlock Holmes -museossakin, nyt kun vihdoin olisin lukenut kaikki alkuperäisteoksetkin ja tunnistaisin paremmin ne kaikki museon vahanuket. ;D Oijoi, ja ihana kappalevalinta tuo Florencen South London Forever, siitäkin tuli niin liikuttunut olo että voi hyvän tähden. <3 John muuten on kuin on onkin opiskellut Lontoossa, fandomwikin mukaan ensin King's Collegessa (liekö fakta revitty jostain Johnin CV -rekvisiitasta) ja sen jälkeen erikoistuen armeijalääkäriksi Bartsin sairaalassa, ja Bartsin aikoja hän ja Mike Stamford muistelevat tavatessaan puistossa ja sitten vielä siinä labrahuoneessa, jossa John sitten törmää Sherlockiinkin. :>

Voi kun mun sydämeen käy tämä Johnin jo valmiiksi potema koti-ikävä! Oot kuvannut sitä aidosti ja riipivästi. Musta on myös kauhean jännittävää, kuinka syvästi John ymmärtää kaipaavansa vielä Lontoota, ja sitten kun hän kuitenkin myöhemmin joutuu olosuhteiden pakosta palaamaan takaisin, hän yhä kaipaa jonnekin muualle - tai vähintäänkin jotain muuta kuin mitä Lontoolla on hänen paluunsa aikoihin hänelle enää tarjota. Ihastuttavaa ja aitoa myös, ettei Johnilla ole mitenkään erityisen siloteltu näkemys Lontoosta, vaan hänen panee merkille hajut ja melun ja huumehörhöjen täyttämän puiston - ja kaipaa silti! Nauroin hellästi sille, etteivät Johnin ensitreffit ole ikinä menneet erityisen hyvin, siitäkään huolimatta että hän selvästi osaa haravoida hyviä paikkoja treffeille. Ah no mutta ensitreffit Sherlockin kanssa menivät kuitenkin aika hyvin, tuli heti muutettua yhteenkin ja kaikkea! <3

Mielenkiintoista myös, että John epäröi lähteä ja pelkää ettei pääsisi palaamaan enää Lontooseen, mutta lähtee kuitenkin, tietenkin, eihän enää voi perääntyä. Oi, tykkäsin niin Johnin väkevästä päätöksestä palata, vaikka sitten sotavamman kanssa tai puoliksi kuolleena! Voi, niinhän sinä John palaat, mutta palaat yhtä kaikki ja näet Lontoon taas ja näet myös erään miehen, jonka myötä elämäsi alkaa ihan uudella tavalla! <3<3 Gaaahhh, ihanaa kuinka lukijana tietää, miten tässä vielä käy, mutta kaihossa ja epävarmuudessa vellova hahmo ei!

Aivan ihana ja mahtava fandomkorkkaus! Kiitos kiitos kun kirjoitit tämän (ja suurkiitos omistuksesta!)! Kirjoita ihmeessä vielä paljon lisää! :-*
Kirjoittamisen riemusta

Avasta kiitos aijulle!

Violetu

 • Draamaprinssi
 • ***
 • Viestejä: 6 070
Vs: BBC!Sherlock / Näkemiin, Lontoo / S
« Vastaus #2 : 07.08.2023 22:09:05 »
Kommenttikamppiksesta iltaa o/

Ai vitsit, olen ruvennut tykkäämään kaupunkikuvauksista. En ole käynyt Lontoossa, mutta tämä kyllä piirsi siitä mielenkiintoisen kuvan, John selvästi romantisoi kaupunkia hyvin samaan tapaan kuin itse teen New Yorkin kanssa ;D

Huvittavaa, ettei Johnilla ollut nuorempanakaan onnea ensitreffien suhteen😂

Kuva Lontoosta keitaana oli tosi hieno, ja tykkäsin siitäkin, miten Lontoo oli tässä ikään kuin suoraan verrattavissa Johnin rakastettuun, tai oikeastaan Lontoo ikään kuin oli se rakastettu. Se asia, jonka voimalla John päätti hinnalla millä hyvänsä palata kotimaahan hengissä🥰

Kiitokset tästä tunnelmapalasesta, tykkäsin!

~Violet

Sometimes a girl just needs to shoot.
.

Grenade

 • Fluff-fiilistelijä
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 3 509
 • ava Claire + bannu Ingrid
Vs: BBC!Sherlock / Näkemiin, Lontoo / S
« Vastaus #3 : 25.08.2023 23:08:30 »
Onnittelut Kommenttiarpajaisten voitosta! Nappasin tämän listauksestasi, koska olen itsekin tällä hetkellä ihan liian syvällä BBCSherlockin fandomissa ja sun authors noteja lukiessa oli kivaa huomata, että tää sijoittui jo aikaan ennen Sherlockia. Oikeestaan varmaan kaikki ficit, jotka oon lukenut tästä fandomista on sellaisia, että John ja Sherlock joko tuntee jo tai ovat ainakin tutustumassa, joten oli mainiota, että John saa välillä ihan oman estradinsa.

Lontoo tulee hyvin vahvasti lukijalle asti tässä tekstissä. Se muovautuu Johnin ja taksin ympärille, ja se, miten John näkee sen, kertoo jo paljon. Mitkä paikat hän näkee ja mitkä jättää näkemättä, mitä muistoja niihin kietoutuu, kaikki se kertoo hänestä itsestään jotain.

Lainaus
Lontoo piirtyisi hänen hiekansumuisiin uniinsa Afganistanissa, kuin keitaana, jonne ei olisi mahdollisuutta päästä
Hiekansumuinen on niin hieno sana! Tykkäsin tästä kohdasta muutenkin kovasti. Ehkä se ei ole vain kaupunki, ehkä se on jotain muuta. Koti ja paikka, jossa ei ole vain taloja, vaan myös muistoja menneistä tapahtumista, jotka myös voivat jäädä mieleen pyörimään ja muistuttamaan menneestä, kun sotilaan arki vyöryy päälle.

Tykkäsin myös siitä, että tän nimi on "Näkemiin, Lontoo." Se ei ole hyvästi, vaan näkemiin, mikä jollain tavalla kertoo siitä, että John tietää tulevansa vielä takaisin. Olkoon sitten yhtenä, kahtena tai monessa osassa, mutta hän palaa kuitenkin.

Kiitos paljon tästä hypystä Johnin mielenmaisemaan! ^^
Hyppää lehtikasaan!

Myötätuuli

 • Neiti Herrasmies
 • ***
 • Viestejä: 463
 • entinen miisuli ♥
Vs: BBC!Sherlock / Näkemiin, Lontoo / S
« Vastaus #4 : 27.08.2023 23:23:08 »
Moikka Sisilja!

Ajattelinkin, että tässä on sulle mukava ylläri. :) Tämä tuli ihan yhtäkkiä mieleen ja pakkohan se oli kirjoittaa. Uudessa Sherlockissa parasta oli mielestäni Johnin hahmon uudenlainen yksilöllisyys ja kehitys (paitsi tietenkin vihaamallamme neloskaudella...). Pidin Johnista enemmän, koska hänellä oli mielipiteitä ja hän oli hauska sekä sympaattinen tyyppi. Muutkin hahmot sarjassa olivat hieman erilaisia kuin Jeremy Brettin versiossa, erityisesti Lestradesta pidin todella paljon. Ehkäpä kirjoittelen hänestäkin jotain joskus. Ja älä huoli, Elementary ei ole kyllä mikään munkaan lemppari. ;D

Lainaus
Tahtoisin sinne taas takaisin, voisin lähteä vaikka samantien!

Lähtisin itsekin vaikka heti! 8)

Kiva, että myös sattumalta meni oikein se, että John oli kuin olikin opiskellut Lontoossa. :D Kiitos pohdinnoistasi fikin suhteen, niitä oli mukava lukea. Ihanaa kuulla, että pidit! <3 Olit kyllä vahvasti mielessä, kun tätä kirjoitin. :)

Moi Violetu!

Tässä oli kyllä kaupunkiromantisointia kerrassaan! Ehkä Lontoo ja New York ja kaikki tällaiset ikoniset paikat ovat alttiita sille. ;D Lontoossa olen käynyt, mutta New Yorkissa en. Sieltäkin voi sitten kirjoittaa tunnelmapalasen jos toisenkin. :D Kiva kuulla, että tunnelma välittyi tästä. Itsekin mietin, että John melkein kuvailee Lontoota kuin kotiinjäävää rakastaan. Ja niinhän se onkin. Kiitos kommentistasi! :)

Moi Grenade!

Kiva kuulla, että mielestäni Lontoo muovautuu hyvin tässä. Olen käynyt Lontoossa kaksi kertaa, joten en todellakaan ole mikään ammattilainen Lontoo-tietämyksessä, mutta tällainen kuva siitä muodostui oman kokemuksen, Florencen laulun sekä Johnin karaktäärin myötä.

Lainaus
Tykkäsin myös siitä, että tän nimi on "Näkemiin, Lontoo." Se ei ole hyvästi, vaan näkemiin, mikä jollain tavalla kertoo siitä, että John tietää tulevansa vielä takaisin. Olkoon sitten yhtenä, kahtena tai monessa osassa, mutta hän palaa kuitenkin.

Hauska, että huomasit tämän! Fikin alkuperäinen nimi muuten oli Hyvästi, Lontoo. Muutin sen juuri ennen julkaisua, koska tajusin, että eihän tässä sanota hyvästi vaan näkemiin. Kiitos kommentistasi! :)

banneri ja ava by Ingrid

Thelina

 • Ilomarja
 • ***
 • Viestejä: 2 642
Vs: BBC!Sherlock / Näkemiin, Lontoo / S
« Vastaus #5 : 28.08.2023 16:24:43 »
Myöhästyin kommenttiarpajaisista, mutta tulin kommentoimaan tätä nyt jälkikäteen, kun löysin tämän listauksestasi! Tässä jotenkin pääsi heti alusta lähtien kaikilla aisteilla kaupungin tunnelmaan, tykkäsin kovasti siitä että mainittiin paitsi valot ja ilta, myös musiikki ja pahanhajuinen sätkä. Liikenne huusi oli myös hyvin sanottu! Tutut maisemat tuovat muistoja ja saavat lähdön tuntumaan vielä vaikeammalta, mutta toisaalta ne saavat Johnin päättäväiseksi, koska hän haluaa palata vaikka mikä olisi. Jotenkin luin tätä Johnlock- lasit päässä ja ajattelin, että voi miten ihanaa, kun niiden mainittujen epäonnistuneiden treffien jälkeen John sitten lopulta löytää rakkauden, kun myöhemmin palaa Lontooseen :D Tässä oli haikeutta, mutta samaan aikaan toiveikkuutta. Kiitos, ihana pieni teksti!
Kurkista listaukseeni

Avatar Ingridiltä ♥

Myötätuuli

 • Neiti Herrasmies
 • ***
 • Viestejä: 463
 • entinen miisuli ♥
Vs: BBC!Sherlock / Näkemiin, Lontoo / S
« Vastaus #6 : 17.09.2023 16:17:22 »
Moikka Thelina, kiitos kommentistasi! :)

Ihana, kun tulit vielä arpajaisten jälkeen kommentoimaan. <3 Kiva kuulla, että tunnelmaan pääsi kaikilla aisteilla, vau! Halusin näyttää Lontoon molemmat puolet. Onhan siinä myös kiiltokuvamainen turisteille suunnattu puoli, mutta myös tällainen inhorealistinen paikallisten näkemä puoli. Molempia näin itse kahdella reissullani sinne. Kunpa pääsisi käymään vielä monta kertaa! Ja todellakin saa (ja pitää) lukea Johnlock-lasit päässä, koska kyllä ainakin kirjoittajalla oli tällainen taka-ajatus messissä koko ajan. ;D Kiitos vielä!

banneri ja ava by Ingrid

Waulish

 • rohkupuusku Nedric ♡
 • Administrator
 • *****
 • Viestejä: 8 927
 • ”Mutta totta kai sitä munnaaki pittää olla.” #50
Vs: BBC!Sherlock / Näkemiin, Lontoo / S
« Vastaus #7 : 09.06.2024 19:13:43 »
Tervehdys Kommenttiarpajaisista, ja onnittelut voitosta! :) Kun näin fandomin ja kiintoisan nimen, halusin heti kurkata, mitä täältä löytyy, ja sille tielle jäinkin sitten. Olipa erityisen kiintoisaa lukea ajasta ennen Afganistania, sillä enpä muista aiemminkin siitä lukeneenikaan! Minuun kyllä aina vetoaa tällainen kaihoisa lähtötunnelmointi, oi sentään.

Nautin tosi paljon kaupungin ja taksimatkan kuvailusta. Jo heti ensimmäiset virkkeet maalavat mieleen tosi värikylläisen kuvan. Pidän siitä, miten ohi vilistäviä paikkoja ei vain mainita, vaan ne sidotaan Johnin kokemuksiin ja elämänvaiheisiin ja niiden merkityksellisyys siis välittyy. Erityisen väkevää ja ajatuksia herättävää on mielestäni se, miten kaupungin nurjapuolet ja siellä koetut ikävätkin hetket tuntuvat tärkeiltä ja rakkailta nyt, kun kaikki on jäämässä taakse. Esimerkiksi tässä yhdistyy minusta kiintoisasti negatiivinen (tai usein negatiiviseksi mielletty) ja positiivinen niin, että siitä negatiivisestakin tulee oikeastaan positiivista:
Liikenne huusi, mutta siinäkin oli jotain kummallisen melodista.
Tässä on jotain elämänmakuista ja tosi kodikasta.

Tämä teksti saa minut ajattelemaan sitä, miten ihminen monesti vasta luopumisen hetkellä oivaltaa, miten merkityksellisistä asioista onkaan kyse. Kun asuu jossain, sitä helposti sokeutuu sille kaikelle hyvälle ja kauniille, mitä siellä on. On niin helppoa manailla liikenteen mölyä tajuamatta, mitä muuta se merkitsee kuin kuulohaittaa ja pakokaasuja - sehän voi merkitä esimerkiksi sitä, että paikka on koti monelle muullekin, ja ettei sitä koskaan ole todella yksin. Vasta kun on aika luopua, on aikaa pysähtyä - tai niin se monesti ainakin omassa elämässäni menee. Tämä tarina herättääkin voimakkaita samaistumisen tunteita!

Johnin päättäväisyys on ilahduttavaa. Hänessä kieltämättä on sellaista voimakastahtoisuutta ja tietynlaista jääräpäisyyttäkin, ja se ilmenee minusta kivasti lopun ajatuksista. Lontoo jää kiintopisteeksi, joksikin mikä kestää sodan ja kuoleman ja on olemassa vielä niiden jälkeen.

Kaunis teksti, kiitos! :-* -Walle


lately I’ve been looking hard
where is my love, where is my luck, where is my faith


my reason to die another day

rosegold

 • ***
 • Viestejä: 200
 • Sokerisiiven ava
Vs: BBC!Sherlock / Näkemiin, Lontoo / S
« Vastaus #8 : 09.06.2024 19:33:09 »
Minä jotenkin olen tässä nyt enemmän Lontoon kuin fandomin perässä  ;D Mulle jäi tästä sateinen tunnelma. Oli todella kivasti kuvailtu tuota automatkaa. Tuli itsellekin ikävä tuota kaupunkia. Raukka John, mutta ehkä mulle jäi kuitenkin tästä päättäväisyydestä positiivinen tunne, että kyllä hän vielä pääsisi tuonne kaupunkiin.

Crys

 • Taivaanrannanmaalari
 • ***
 • Viestejä: 4 551
 • inFINIty
  • Listaukseni
Vs: BBC!Sherlock / Näkemiin, Lontoo / S
« Vastaus #9 : 16.06.2024 20:45:31 »
kauniin angstinen teksti! just tällästä kuvailevaa angstausta on kiva lukea :)

Never underestimate the power of fanfiction

Meldis

 • puuskupurilainen
 • ***
 • Viestejä: 2 661
Vs: BBC!Sherlock / Näkemiin, Lontoo / S
« Vastaus #10 : 14.07.2024 12:30:24 »
Enpä ollut ajatellut aiemmin, miten jännää olisi lukea Johnin elämästä ennen Sherlockia, mutta sinä teit siitä superjännää! Varsinkin tällainen merkittävä hetki, kun hän jättää jotain tärkeää taakseen hakeakseen jotain muuta tärkeää. Tällaisen pelottavan seikkailun äärellä Johnin ajatuksista oli mielenkiintoista lukea. Sopii tosi hyvin canoniin, että John kaipaa aina takaisin Lontooseen, vaikka samalla veri vetää kokemaan jotain järisyttävää. Yhtä aikaa John tuntuu naiivilta halutessaan lähteä keskelle sotaa, jotta voisi olla sankari, mutta sitten kuitenkin jo etukäteen on hyväksynyt, että voi vammautua ja pahasti.

Kuvauksesi Lontoosta tuntui hyvin aidolta ja alkoi melkein yskittää, kun vielä kuskikin lisäsi tuohon hajujen kakofoniaan. :D Ja hyvin näkyi siinä, että olipa se kuinka rosoinen kaupunki tahansa, sinne John vain haluaa palata. Vähän tuntuu samalta kuin tuntemukset oman kotikaupunkini kanssa, joskin tämä ei ole aina kylmä ja märkä ja pahanhajuinen, mutta monia asioita vihaan tässä kaupungissa ja silti on vaikea kuvitella, missä muualla asuisin. ^^

Lainaus
Hän itkisi vielä koti-ikävästä matkatessaan kohti Afganistania, kohti sotaa ja haavoittuneita.

Tässä muun muassa todella tuntui ristiriita, että miksi John haluaisi lähteä pois tutusta ja mukavasta Lontoosta, kun tiedossa ei olisi kuin ikävää aikaa. Ja miten hän ei olisi halunnut koskaan päätyä lentokentälle, mutta kuitenkin lähti. Hyvin olet kuvannut Johnin tarvetta kokea konfliktia, vaikka miten koko pää ja keho olisi sitä mieltä, että ei kun jäädään tänne Lontooseen. Hänen etukäteen kokemansa tuska koti-ikävästä oli hyvin käsinkosketeltavaa. Voi John, kun ei tiennyt mitä kaikkea vammoja sodasta lopulta saikaan.
Kiitos tästä tosi paljon! Tekee mieli ruveta kaivelemaan löytyisikö lisää ficcejä Johnin kokemuksista sotaan liittyen. Kiitos. ^^
Hine on ylde, eft gewunigen wilgesiþas, þonne wig cume.

˚*・༓☾ Tóspringe!☽༓・*˚