Kirjoittaja Aihe: Succession: Valita väärin | S | Tom/Shiv  (Luettu 312 kertaa)

Vuorna

  • tahdonalainen
  • Valvoja
  • *****
  • Viestejä: 869
Succession: Valita väärin | S | Tom/Shiv
« : 04.02.2022 18:12:53 »
Nimi: Valita väärin
Fandom: Succession
Ikäraja: S
Genre: Pohdiskeleva angstdraama
Yhteenveto: Kaiken sen Shiv voisi siltikin sivuuttaa ja käsitellä myöhemmin, silloin kun hänelle sopii. Mutta se hetki, jona hän tajusi Tomin pettäneen hänet, se ei suostukaan menemään kiltisti lokeroonsa odottamaan.

A/N: Tämän viikon Spurttiraapaleen sanalista on hirveän inspiroiva, ja mun oli tarkoituksena raapustella koko viikon edestä. Jaksoin maanantain, sitten iskikin stoppi. Viime aikoina oon elänyt ja hengittänyt lähinnä Successionia, enkä oikeastaan oo toipunut kolmoskauden vikasta jaksosta vieläkään. Senpä takia tämäkin käsittelee kolmoskauden vikan jakson viimeistä kohtausta, joten spoilerivaroitus jos et ole sitä katsonut! Kommentit ovat aina tervetulleita ja jos et oo katsonut Successionia, lämmin suositus kyseiselle sarjalle! Tämä teksti on siis inspiroitunut Spurttiraapaleen maanantain sanasta hopea.
Valita väärin

Shiv pitää itseään ihmisenä, joka sopeutuu nopeasti muutoksiin. Se ei ole mitenkään epätavallista kenenkään kohdalla, mutta se on ollut hänelle ehdottoman pakollista. On siitä ollut hyötyäkin, muun muassa politiikassa ja Waystarissa, ja se on ollut hänelle aina myös helppoa. Nyökkäys vain, ja hän siirtyy eteenpäin. Tunteet ehtii käsitellä myöhemminkin (tai ei koskaan), oikeat ongelmat on ratkottava välittömästi.

Nyt kaikki on toisin.

Tunteiden sekamelska on kietoutunut solmuksi hänen sisälleen, eikä Shiv tiedä, mihin keskittyä. Oikeita ongelmia ei ole ratkottavaksi, on vain hankalia ja sekavia tunteita. Isä veti heiltä maton jalkojen alta, äidin avustuksella tietysti. Kaksikoksi, joka vihaa toisiaan, Logan ja Caroline osaavat synkronoida iskunsa sulassa sovussa yllättävänkin hyvin.

Kendallin paljastus oli järkytys, mutta samalla se oli syy ja selitys niin monelle asialle. Se oli myös ensimmäinen asia vuosikymmeniin, joka sai heidät harkitsemaan isäänsä vastaan nousemista. He ovat kaikki olleet Loganin pelinappuloita koko ikänsä, yrittäen epätoivoisesti kamppailla huomiosta, joka ei koskaan tekisi heitä onnelliseksi. Sellaisen tajuaminen yhdistää, ja ehkä juuri sen takia heidän suunnitelmansa romuttuminen tuntuu niin tuskalliselta: kerrankin heillä oli jotain yhteistä, jonka takana seistä.

Kaiken sen Shiv voisi siltikin sivuuttaa ja käsitellä myöhemmin, silloin kun hänelle sopii. Mutta se hetki, jona hän tajusi Tomin pettäneen hänet, se ei suostukaan menemään kiltisti lokeroonsa odottamaan. Shiv yrittää päästä kauemmas Tomista, mutta tuloksetta.

Hän tuntee Tomin kädet olallaan, mutta ei kuule, mitä mies sanoo. Staattinen kohina on täyttänyt hänen korvansa ja hänen silmänsä ovat lukittuneet siihen suuntaan, johon Logan vain hetkeä aiemmin katosi. Tom, turvallinen ja rakastava Tom, on valinnut Loganin hänen sijastaan.

Shiv kääntää päätään, ikään kuin se auttaisi häntä ymmärtämään tilannetta paremmin, mutta hän onnistuu ainoastaan huomaamaan hopeisen välkkeen Tomin nimettömän tienoilla. Myötä- ja vastoinkäymisissä, niin he toisilleen lupasivat vain muutamia kuukausia sitten. Kukaan ei koskaan ole kertonut Shiville, mitä sitten tehdään, kun se vastoinkäyminen onkin toisen aiheuttama.

“Shiv?” Tomin ote hänen harteillaan tiukentuu, ja Shiv tajuaa, että hänen on vastattava, siirryttävä eteenpäin tai muuten mitään pelastettavaa ei ole. Hän kääntyy Tomin käsien alla ja heidän silmänsä kohtaavat. Totuus Shivin silmissä heijastuu petokseen Tomin omissa, molemmat vain vaivoin peitettynä.

Ei sillä ole väliä, Shiv vakuuttaa itselleen. Sen ehtii käsitellä myöhemminkin. Roman on edelleen lattialla, Kendall hänen puoleensa painuneena, ja yhtäkkiä on helppo valita, mihin keskittyä.

“Jutellaan myöhemmin, jooko?” Shiv sanoo, aivan kuin kaikki olisi ennallaan. “Pojat, nyt mennään.”

Hän ei jää katsomaan, seuraavatko Roman ja Kendall. On päästävä pois, jotta päästään eteenpäin.
« Viimeksi muokattu: 04.02.2022 18:24:51 kirjoittanut Vuorna »
it's tough to have to tell you like this, but i'm in a sexual relationship with your mother.
she talks in her sleep.