Kirjoittaja Aihe: Grishaverse: Rakkausleikkiä | S | Alina/Nikolai | 12+ virkettä  (Luettu 420 kertaa)

Crys

 • Taivaanrannanmaalari
 • ***
 • Viestejä: 4 462
 • inFINIty
  • Listaukseni
Nimi: Rakkausleikkiä
Kirjoittaja: Crys
Fandom: Grishaverse
Ikäraja: S
Paritus: Alina/Nikolai
Genre: Draama, romantiikka, (AU:ish)
Disclaimer: En omista muuta kuin mielikuvitukseni
A/N: Piti kirjottaa 12+virkettä XIX haasteeseen Alina/Varjoa, mutta tää paritus inspiroi enemmän :D Osallistuu myös Tropes-haasteeseen (fake/pretended relationship)

Juhlasalin äänet muuttuvat taustameluksi, kun Alina katselee ikkunan takana värjyvää iltasumua. Hän kuulee mielessään aikaisemmin soittaneen orkesterin viulun henkeäsalpaavan kauniin sävelmän yhä hiljaisena haamuäänenä.

”Mikä armo minulta onkaan evätty, kun kaunis kihlattuni ei halua tanssia kanssani.”

Alina käännähtää ympäri ja näkee, kun Nikolai astelee hänen luoksensa tälle tyypillinen vitsikkään itsevarma ilme kasvoillaan.

”Kuinka säädytöntä kutsua minua tuolla nimityksellä, kun en ole vielä suostunut kosintaasi”, Alina huomauttaa leikillisen kauhistuneella äänensävyllä ja ylinäyttelee kauhistustaan iskemällä kätensä dramaattisesti sydämensä päälle.

”Toivon, että suostuisit”, Nikolai sanoo astuessaan yhä lähemmäs, ”jokainen huuliltasi karkaava sana, joka ei ole kyllä, riipaisee sydäntäni kuin tuhat tikaria.” Nikolain ääni on vakuuttava, jopa vilauksen aidon kuuloista kipua mies saa punottua silkan leikin vuoksi lausuttuihin sanoihinsa.

Alina hymyilee ja lähes haluaa lähteä mukaan leikkiin, joka saattaisi harhauttaa häntä tummien värien valtaamista ajatuksista. Hän koskettaa Nikolain käsivartta kiusoitellen ja sanoo: ”Ei siitä kovin kauaa ole, kun kahlitsit minut käsiraudoin laivan ruumaan.”

Nikolai yrittää piilottaa virnistyksensä Alinalta painamalla kasvonsa hetkellisesti takkinsa kauluksen alle, mutta takin leikkaus ei aivan onnistu peittämään hymyä. ”Sehän vain todistaa, että minussa on monenlaisia puolia, jotka voivat osoittautua hyödylliseksi myöhemmässä avioelämässämme.”

Kommentti on niin yllättävän rohkea, että Alina purskahtaa nauruun eikä hänelle enää tule mieleen suojata itseään Nikolailta tavanomaisine kilpineen. Ehkä hän ja Nikolai voisivat saavuttaa yhdessä jotain – istuttaa hedelmäpuita, joista voisi kasvaa jotain säilyttämisen arvoista. Kaikista elämänsä aikana tapaamistaan miehistä Nikolai ei ole yksi niistä, jotka mädättäisivät puun läsnäolollaan. Nikolai voisi saada puun kukkimaan… Alina tyrskähtää hupaisalle vertauskuvalleen ja yrittää karistaa sen aiheuttamat mielikuvat päästään.

Nikolai kohottaa Alinalle kulmaansa kysymykseksi ja Alina vain hymyilee pudistaen päätään, antaa kätensä valua Nikolain käsivarrelta alemmas kohti rannetta. Alina kohtaa Nikolain katseen eikä enää leiki – ehkä hän voisi kuvitella olevansa rakastunut Nikolaihin niin kauan, että hänen ei tarvitsisi enää kuvitella. Nikolai etsii hetken aikaa vihjettä siitä, että Alina vain leikkii, mutta kun hän ei löydä sitä, alkavat miehen kasvot peilata naisen tutkailua.

”Se voisi toimia”, Nikolai kuiskaa ja Alina näkee kirkkaiden kuvien muodostuvan miehen päässä. Suunnitelmat siitä, miten heidän elämänsä liike punoutuisi esitetystä suhteesta oikeaksi suhteeksi, jos he päättäisivät antaa toisilleen oikean mahdollisuuden. Alina tietää, että parhaimmat asiat alkavat joskus verkkaan, sillä harvoin rakkaus syntyy ensisilmäyksellä.

”Ehkä se voisi”, Alina myöntää ja kietoo ikkunan kylmyyden kohmettamat sormensa Nikolain yhtä viileän kämmenen ympärille.

Kun Alina tekee päätöksen, jokin liikahtaa – kolahtaa sekä ikävästi että toiveikkaasti – hänen sisällään. Alina huomaa seisovansa aivan uuden tulevaisuuden edessä: mahdollisuuksien käytävällä Alinan on vastedes kuljettava monen tärkeän oven ohi. Alina etsii ensin katseellaan Malia, ajattelee sitten Alexanderia, mutta päätyy katsomaan takaisin Nikolain silmiin, jossa näkyy pilke sitä hohdetta, josta Alinan tulevaisuus saattaa olla tehty – tulevaisuus joka on jotain muutakin kuin vain rakkausleikkiä.

Alina tietää, ettei pysty lakkaamaan menetetyistä mahdollisuuksista haaveilua, mutta hän näkee edessään myös tulevat mahdollisuudet, kun hän sanoo kyllä.

Spoiler: 12+virkettä -haasteen sanat • näytä
1. sumu
2. hiljainen
3. armo
4. kun
5. säädytön
6. sana
7. kipu
8. väri
9. käsiraudat
10. leikkaus
+jokeri
11. kilpi
12. hedelmä
13. mädätä
14. hupaisa
15. valua
16. rakastunut
17. yhä
18. kirkas
19. liike
20. verkkaan
21. viileä
22. kolahtaa
23. ohi
24. hohde
25. haaveilla

Never underestimate the power of fanfiction

Vuorna

 • tahdonalainen
 • Valvoja
 • *****
 • Viestejä: 817
Iltaa! Grishaversen näkeminen Finissä kyllä ilahduttaa joka kerta, ja nyt sainkin ilahtua oikein toden teolla – suorastaan rakastan virkehaastetta ja Alina/Nikolai on ihan huikean mielenkiintoinen paritus. Ehdottomasti kiinnosti nähdä, minkälaisen tekstin heistä saisit aikaiseksi virkehaasteen rajoissa, ja toki myös fake/pretended relationship on tropena aika täydellinen näille.

Tämä oli ehkä jopa yllättävän lämminhenkinen teksti, mikä osaltaan oli kyllä Nikolain ansiota. Alinan ajatukset olivat ihastuttavan monitahoisia, erityisesti tykkäsin siitä, miten Aleksander vilahteli niissä. Mutta koska Nikolain leikillisyys tasapainotti Alinan ajoittaista synkeyttä, lopputulos oli tosi kiehtova! Olit mainiosti tavoittanut sen kipinän, joka oikeastikin canonissa Alinan ja Nikolain välillä on olemassa, ja sen myötä Alinan suostumus tuntui uskottavaltakin. Ah, on kyllä tosi mielenkiintoista pohtia, miten canonin tapahtumat oiskaan muuttuneet jos Alina olisikin suostunut Nikolain ehdotteluihin.

Lainaus
”Se voisi toimia”, Nikolai kuiskaa ja Alina näkee kirkkaiden kuvien muodostuvan miehen päässä. Suunnitelmat siitä, miten heidän elämänsä liike punoutuisi esitetystä suhteesta oikeaksi suhteeksi, jos he päättäisivät antaa toisilleen oikean mahdollisuuden. Alina tietää, että parhaimmat asiat alkavat joskus verkkaan, sillä harvoin rakkaus syntyy ensisilmäyksellä.
Tää oli mun lempikohta! Tästä käy hyvin ilmi erityisesti Nikolain tietynlainen opportunismi ja Alinan realistisuus, jotka yhdistyvät nätisti semmoiseksi toimivaksi tulevaisuudeksi. Koska siis ainakin musta Alina/Nikolai on ihan potentiaalinen paritus! Onneksi heistäkin löytyy ees jonkin verran ficcejä niin pääsee päässään pohtimaan niitä vaihtoehtoisia tulevaisuuksia.

Virkehaastetekstinä tää oli myös tosi onnistunut, sanat sopivat tekstiin tosi luontevasti ja rikastuttivat sitä myös tosi kivasti. Erityisen hyvin olit saanut niinkin hankalan sanan kuin käsiraudat ujutettua tekstiin canoniin loistavasti sopivalla tavalla, se ilahdutti mua kovasti. Tykkäsin myös paljon dialogin ja kuvailun vuorottelusta, erityisesti dialogi oli tän tekstin parasta antia. Olipa kyllä kiva, että olit Alina/Nikolaita kirjoittanut, tätä lukisi mielellään enemmänkin! Kiitos paljon tämän tekstin kirjoittamisesta, tää oli tosi onnistunut!
it's tough to have to tell you like this, but i'm in a sexual relationship with your mother.
she talks in her sleep.

hiddenben

 • Yksinpurjehtija
 • ***
 • Viestejä: 2 144
Vuorna kirjoittikin tähän ficciin todella hyvän kommentin ja olen hänen kanssaan samaa mieltä siitä, että tämä on tunnelmaltaan tasapainoinen ja lämminhenkinen! Rakastan Alinan ja Varjon välistä synkkää, kiihkeää yhteyttä, mutta olen myös sitä mieltä, että Alinalla ja Nikolailla olisi oikeasti hyvät mahdollisuudet pärjätä elämässä - jos he vain haluaisivat. Mielestäni Nikolai on melkeinpä Alinan miesvaihtoehdoista se tasapainoisin ja järkevin, mikä voisi tehdä Alinalle hyvää :D Siksi luin tätä ficciä todella mielelläni, sillä tavoitat tässä näiden kahden leikkisyyden ja sen ilon, joka heidän välillään kuplii.

Samalla olen kivuliaan tietoinen siitä, että Alinan synkkyys kävisi heidän suhteensa voimille. Tuot sen tässä tekstissä hyvin ilmi, että nuo synkemmät ajatukset, haamusävelet, ajatukset kaikista erilaisista mahdollisuuksista ovat osa Alinaa ja ne tekevät hänestä tavallaan Nikolain vastakohdan. Toisaalta tuntuu, että Alina on tietoinen synkkyydestään ja pohtii, voisiko hän päästä sen yli, päättää kohdistaa huomionsa muualle - mutta onko se silti vaihtoehto, oikeasti mahdollinen polku hänelle kuljettavaksi? On siis jännittävää, että onnistut tuomaan tässä ficissä esille tuon Alinan epävarmuuden kaiken suhteen. Ja se on juuri oikeanlaisessa tasapainossa Nikolain leikittelevän ja toiveikkaan persoonallisuuden kanssa.

Minustakin tämä on virkehaasteena todella onnistunut ja pidin siitä, miten hyvin sanat upposivat tekstiin. Etenkin tuo käsirauta-sana oli oivallinen ja nosti hyvin esiin canonia, tykkäsin kovasti Nikolain vastauksesta sen suhteen :D  Lukisin mielelläni tästä parituksesta sinun kirjoittamanasi lisää! Tämä oli todella kiva ja samanaikaisesti haikea, synkkä ja leikkisä eli monisävyinen ja mukaansatempaava ficci :) Kiitos tästä!

between the sea
and the dream of the sea

Crys

 • Taivaanrannanmaalari
 • ***
 • Viestejä: 4 462
 • inFINIty
  • Listaukseni
Vuorna: Jep, fake relationship on kyllä tälle pariskunnalle osuva trooppi ja tätä olikin hauska kirjotella! Oon samaa mieltä että tää paritus olis voinu ihan toimia canonissakin, shippasin heitä kyllä salaisesti :D Kiva että virkehaaste toimi tässä tekstissä, kiitos kommentistasi :)
hiddenben: Tykkään sekä Alina/Nikolaista että Alina/Varjosta melkein saman verran, mutta niissä on ihan täydellisen erilaiset vibat :D Heh, ehkä mä joskus tästä parista vielä kirjotan :) Kiitos kommentistasi!

Never underestimate the power of fanfiction